Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 7:38

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1330 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Herika - minden, amihez egy csipetnyi közöm van
HozzászólásElküldve: 2012 február 11 (szombat), 20:42 
Könyvmoly

Néhány rossz heten túlesve lassan visszatalálok magamhoz.
És ennek eredményeképpen ma elküldtem bétázni egy Horcruxok nyomában 21. fejezetet XD
Ez persze nem azt jelenti, hogy egyből fel is teszem, mihelyst visszakapom, de már ezt is haladásnak nevezem. Ráadásul nagyjából megvan a következő fejezetem tartalma is, szóval... Még a végén egyszer befejezem ? ;;) ;;)

És hogy mással hogy állok?
Sehogy. Sőt még annál is rosszabbul, mindenben visszalépés történt. Miután tönkrement a pendrive-om, és vele együtt minden folyamatban lévő írásom és fordításom, most nagyon sok mindent szinte a nulláról kell kezdenem. És nehezen veszem rá magam, hogy ismét írjak vagy fordítsak bármit is.
De azért lassan, de biztosan erőt veszek magamon

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 24 (kedd), 12:38 
Könyvmoly

Határozottan nem tűnik vidám történetnek, de így is érdekel, szóval írjad csak szorgosan!
Azt pedig megértem, hogy egyszerre több történetbe is belevágsz, valahogy én is így vagyok most ezzel :)
Akármikor is töltöd fel, örülni fogunk neki!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 24 (kedd), 12:30 
Könyvmoly

Luna_L írta:
Érdekel az összefoglaló és maga a történet is. Már nagyon régen várom, hogy saját, hosszabb történetedet olvashassam. Még véleményt is írnék hozzá :)
(Azt már meg sem merem kérdezni, hogy az "Újabb esélyek"-kel vannak-e még szándékaid)

Újabb esélyek következő fejezetét már tavaly év végére ígértem (elbújik), de már majdnem készen van, szóval van esély rá. Szeretném befejezni :oops: ... egyszer :oops: :oops:

És akkor a történet:
Rabul ejtve
Összefoglaló:
Harry Potter a hetedik éve végén megszabadította a világot Voldemort Nagyúrtól. Ám, ha a varázsvilág lakói, vagy maga Harry Potter azt hitték, hogy innentől kezdve boldogan élnek, míg meg nem halnak, akkor sajnos súlyosan csalódniuk kell. Míg ők önfeledten szertelenül és gondtalanul ünneplik a felszabadulásukat, addig az immár néhai Nagyúr jobbkeze, a dühös, bosszúvágytól fűtött és hatalomtól éhes Lucius Malfoy úgy dönt, akcióba lendül. Miután a megmaradt halálfalókkal beveszi a Mágiaügyi Minisztériumot, megöli a minisztert és elindítja a gépezetet, ami továbblendíti a terveit. Legjobb barátja és némi bájital segítségével a mit sem sejtő Potter és barátai közelébe kerülnek, és segítőivel együtt óriási mészárlást rendeznek. A Főnix Rendjének megmaradt tagjai illegalitásba kényszerülnek, míg Harry Potter és Hermione Granger (többek között) Lucius Malfoy fogságába esnek. A szadista, megtorlásra vágyó újdonsült aranyvérű – miután heteken keresztül kínozza és kínoztatja Pottert – úgy dönt, jobb módja is van annak, hogy visszavágjon a varázsvilág bukott hősének. Betöri és rabszolgájává teszi a fekete hajú hőst. Hogy ezt minél zökkenő-mentesebben megtehesse, ki mást használhatna fel a célja elérésére, mint másik foglyát, Hermione Grangert, Harry barátnőjét?

A gond csak az a baj ezzel, hogy lassan haladok, mindig más és más felé kacsintgatok (egyszerre képtelen vagyok egy dologgal foglalkozni, mert beleunok), ami viszont lassítja a tempót. Szóval ezért próbálok erős lenni és nem feltölteni megint egy félkész történetet, de persze kíváncsi vagyok a véleményekre is :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 24 (kedd), 12:15 
Könyvmoly

herika írta:
Van egy készülőfélben levő saját történetem, egyelőre 4 elkészült fejezettel, és erősen gondolkozom, feltegyem-e, vagy még írogassak hozzá. *tanácstalan kicsit*
Amúgy idővel Lucius/Harry páros lesz, és ha érdekel valakit, írhatok róla egy rövid összefoglalót.

Érdekel az összefoglaló és maga a történet is. Már nagyon régen várom, hogy saját, hosszabb történetedet olvashassam. Még véleményt is írnék hozzá :)
(Azt már meg sem merem kérdezni, hogy az "Újabb esélyek"-kel vannak-e még szándékaid)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 24 (kedd), 12:07 
Könyvmoly

Van egy készülőfélben levő saját történetem, egyelőre 4 elkészült fejezettel, és erősen gondolkozom, feltegyem-e, vagy még írogassak hozzá. *tanácstalan kicsit*

Amúgy idővel Lucius/Harry páros lesz, és ha érdekel valakit, írhatok róla egy rövid összefoglalót.

Közben amilyen hülye vagyok, megint 3-4 fordításon dolgozom párhuzamosan. Ok, ebből 2 biztosan nem kerül fel a merengőre mindenféle korhatár gondok miatt, és a harmadikat is lehet, hogy csak cenzúrázott verzióban teszem fel, noha az nem "annyira" vészes, de a meri olvasóközönségének kora kezd egyre lejjebb tendálni, én meg ugye nem szeretném megrontani őket.
"Romoljanak meg máshol" :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 08 (vasárnap), 11:42 
Ó-nagy admin "Verem-úrnő"

herika írta:
ígértem, szólok, ha megtudok valamit Shadow ügyben.
Sajnos nem szolgálhatok túl jó hírekkel. Keina ugyan hosszú kihagyás után újrakezdte az írást, az angol fordító, Raewhit azonban nem tudja tovább vállalni. Keina most új fordítót keres, aki legalább olyan szinten tud, mint Raewhit.
Ez van. Lehet, keresni kellene egy JÓ francia-magyar fordítót?

Óh, ezt sajnálattal hallom. De még abban is reménykedhetünk, hogy Keina talál egy másik fordítót.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 08 (vasárnap), 9:24 
Könyvmoly

ígértem, szólok, ha megtudok valamit Shadow ügyben.
Sajnos nem szolgálhatok túl jó hírekkel. Keina ugyan hosszú kihagyás után újrakezdte az írást, az angol fordító, Raewhit azonban nem tudja tovább vállalni. Keina most új fordítót keres, aki legalább olyan szinten tud, mint Raewhit.
Ez van. Lehet, keresni kellene egy JÓ francia-magyar fordítót?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 05 (csütörtök), 16:48 
Könyvmoly

Chris írta:
Szia!

Az angol fordítókkal hogyan tudod felvenni kapcsolatot? Mert franciául mintha több fejezet lenne fent, nem?

Bocs a kérdezősködésért, de ez a történet nagyon megfogott, imádom olvasni. :)

Bocs, hogy eddig nem válaszoltam, valahogy elkerülte a figyelmem a kérdésed.

Mind a francia íróval, mind az angol fordítóval kapcsolatban állok, de Raewhit (az angol fordító) elég nehéz időn van túl, konkrétan az elmúlt időszakot kórházban töltötte, így nem nagyon akarom őt a fordítással zaklatni, hisz a saját történeteit sem folytatja. Még 2 fejezet van meg franciául, és nagyjából 15 oldal van kész a következő fejezetből (ez kb 3 hetes hír). Keina sem kapkodja el a frissítést, bár folyton ígéri, hogy be fogja fejezni. Én is sajnálom, hogy nem tudok jobb hírrel szolgálni, szívesen fordítanám a többi részt is.

----------

Más hírek: Az épp futó fordításom (Míg bizonyítást nem nyer) 3. fejezete már olvasható a TK-n.

És mert nem férek a bőrömbe, az imént kértem engedélyt egy újabb fordításra, ezúttal egy hármasra Voldemort/Harry/Piton összeállításban. Remekül megírt, roppant hihető, olykor humoros történet, remélem, hamar kapok választ az írótól, akinek egyébként nem ez az egyetlen remek története.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 02 (hétfő), 22:43 

herika írta:
Chris írta:
Szia!

Érdeklődnék, hogy körülbelül mikorra várható új fejezet a Shadow-ból? ;;) :)

Sajnos nem tudom megmondani, bármennyire is szeretném. Az angol verziót már rég utolértük, a francia sem frissült lassan fél éve. Amint tudok valami közelebbit, jelezni fogom. Köszönöm az érdeklődést.

Szia!

Az angol fordítókkal hogyan tudod felvenni kapcsolatot? Mert franciául mintha több fejezet lenne fent, nem?

Bocs a kérdezősködésért, de ez a történet nagyon megfogott, imádom olvasni. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 december 20 (kedd), 11:09 
Könyvmoly

herika írta:
Írtam egy 500 szavas egyperces, angstos szöszt a kedvenc párosommal.

Láttam, örültem, véleményeztem. Kérek még! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 december 20 (kedd), 11:00 
Könyvmoly

Írtam egy 500 szavas egyperces, angstos szöszt a kedvenc párosommal.

Ha valakit érdekel, a TK és az LJ oldalamon megtalálja.
Még gondolkodom, hogy a Merire feltegyem-e.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 december 16 (péntek), 14:24 
Könyvmoly

Tira Nog: Until Proven - Míg bizonyítást nem nyer 2. fejezete a szokott helyeken olvasható

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 december 06 (kedd), 9:57 
Könyvmoly

Elő-karácsonyi meglepetésként szeretném bejelenteni, hogy a legújabb fordításom 1. fejezete már olvasható a töviskapun.

Öhm... Igen, snarry...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 december 01 (csütörtök), 15:40 
Könyvmoly

Havva írta:
Szia, ne haragudj, hogy itt kérdezlek, de a másik (új, nem LJ) oldaladon hogy kell regisztrálni? Elég bonyolultnak tűnik, és nagyon szeretném elolvasni az új fordításod :-) (havva.976@gmail.com)

E-mailben válaszoltam rá.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 december 01 (csütörtök), 6:59 
Szárnybontogató

Szia, ne haragudj, hogy itt kérdezlek, de a másik (új, nem LJ) oldaladon hogy kell regisztrálni? Elég bonyolultnak tűnik, és nagyon szeretném elolvasni az új fordításod :-) (havva.976@gmail.com)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 21 (hétfő), 10:11 
Könyvmoly

bukholcz írta:
Szia Gondoltam megkérdezem nem gondoltál még arra hogy hivatásos fordító legyél Tudom hogy nincs hozzá közöm de a munkáid kitünnek a többi közzül és még jól is fizrtnek érte?!

Szia! De igen, gondoltam rá, de félek, mihelyst a szórakozásból munka lesz, már nem is annyira szórakoztató a fordítás. Ugyanakkor nem olyan könnyű műfordítónak állni, műfordítói diplomát kérnek hozzá, olyanom meg nincs és nem is lesz. Szerintem én megmaradok hobby fordítónak, azt akkor csinálom, amikor nekem is jól esik. Viszont köszönöm, a dicsérő szavakat, örülök, hogy szereted olvasni őket.
bukholcz írta:
Minden munkádat olvastam és egytől egyig jól összeszedett szépen megformált, tudom hogy ez a bétáknak is köszönhető de a saját írásaid is nagyon jól vannak megfogalmazva!

Az, hogy a fordításaim olyan, amilyenek, abban van szerepe a bétáknak. Mindenkivel előfordul, hogy érti ugyan a mondatot, amit le akar fordítani, de valahogy nem tudja úgy átadni magyarul, ahogy szeretné. Ilyenkor nagyon jól jön egy olyan ember, aki segít ebben. A saját írásaim azonban csak az én kezemen mennek át, szóval azokat nem látja béta, minden hiba, ami benne marad, az enyém :D
bukholcz írta:
Egy ohaj sóhaj kérdésem volna befejezed valaha a Mi lett volna, ha...? és A Horcruxok nyomában c. ficceidet?
Üdv: B Julis

A Horcuxokhoz nemrég neki álltam *sóhaj*. Újraolvastam, és egész jól sikerült visszailleszkednem a környezetbe. Meg is született az új fejezet, örömködtem neki néhány napot, majd egy véletlen laza mozdulattal sikerült törölnöm az egész történetet a pendrive-omról. :oops: Próbálom újraírni, kb. a fele már készen van, de nem lesz ugyanolyan mint volt. Még nem tudom, hogy rosszabb, vagy jobb lesz, de az biztos, hogy más.
Mi lett volna, ha... hát ezt újra kellene olvasnom teljesen. Még nem ígérek semmit. Talán egyszer jut mindenre időm, amire csak szeretnék.

Új fordításom egyelőre nincs - ha lesz, úgyis meglátjátok :)
Köszönöm az érdeklődést.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 21 (hétfő), 9:32 
Zöldfülű

Szia Gondoltam megkérdezem nem gondoltál még arra hogy hivatásos fordító legyél Tudom hogy nincs hozzá közöm de a munkáid kitünnek a többi közzül és még jól is fizrtnek érte?!
Minden munkádat olvastam és egytől egyig jól összeszedett szépen megformált, tudom hogy ez a bétáknak is köszönhető de a saját írásaid is nagyon jól vannak megfogalmazva!
Tiszta öröm mikor tőled olvashatok!
Egy ohaj sóhaj kérdésem volna befejezed valaha a Mi lett volna, ha...? és A Horcruxok nyomában c. ficceidet?
Üdv: B Julis

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 20 (vasárnap), 12:34 
Szárnybontogató

herika írta:
Nos, félév kihagyás után

Újabb esélyek 5. fejezet.
Váratlan fordulat. A TK-n már fent van, a merengőn elbírálásra vár.

Reméljük, a következő nem fél év múlva fog érkezni :) Én csak tegnap kezdtem bele, de végig is futottam rajta, és nagyon tetszik. Hamarosan repítek kritikát is :)

/Éppen ilyen magányos embereknek van szüksége szeretetre, társakra, akik előtt egyszerűek és nyíltak lehetnek, mint önmaguk előtt, akiknek jelenlétében feloldódik a görcsös hallgatás és megszűnik a színlelés kényszere is./

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 19 (szombat), 19:32 
Könyvmoly

Nos, félév kihagyás után

Újabb esélyek 5. fejezet.
Váratlan fordulat. A TK-n már fent van, a merengőn elbírálásra vár.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 31 (hétfő), 12:46 
Könyvmoly

Nos, akkor Halloween alkalmából jelentem, hogy ígéretemhez híven elkészültem a fordítással. Mivel meglehetősen PWP, így a merengő kereteibe biztosan nem férne fel, ezért a Töviskapu illetve a LJ oldalalom olvasható.

Cím: Halloween
Író: Minx

Összegzés: Harryt egy különös halloweeni buliba rángatják el a barátai. Kezdeti meghökkenése után egy különös, nem várt, bár vágyott légyottban lesz része.

Akit érdekel, jó olvasást!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 8:34 
Könyvmoly

Chris írta:
Szia!

Sajnos nem tudom megmondani, bármennyire is szeretném. Az angol verziót már rég utolértük, a francia sem frissült lassan fél éve. Amint tudok valami közelebbit, jelezni fogom. Köszönöm az érdeklődést.

---------------

Ha viszont már erre járok, beharangozom az új fordításomat, ami Okt. 31-én, Halloween alkalmából fog felkerülni. Igaz, PWP jellege miatt nem a merengőre, hanem a TK-ra és az LJ oldalamra.

Címe: Halloween
Slash/Snarry

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 22 (szombat), 16:00 

Szia!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 szeptember 29 (csütörtök), 8:58 
Könyvmoly

Mindjárt felpakolom a Megszerezni és Megtartani következő fejezetét.

Sajnos ezzel egyelőre utolértük az eredetit, de remélhetőleg hamarosan érkezik a folytatás, az írója szerint már csak fél fejezet van hátra a "VÉGE" felirat leírásáig. Ő egy hónapot tippelt még.

Ezzel a fejezettel kimerítettem a folyamatban levő fordításaim számát. Egy kivétellel nem tervezek most mást feltölteni. Azt az egyet pedig annak jellege miatt a merengőre nem tudom feltenni. Valószínűleg csak a saját LJ oldalamon lesz olvasható, esetleg a Töviskapun - ezt még nem döntöttem el.
Vannak persze terveim, de egyik sem olyan, ami a közeljövőben publikálásra kerülhet. Fordítgatok is, de egyelőre szintén csak a magam kedvére.
Kevés szabadidőmben elsősorban most a saját írásaimat rendezgetem, és talán abból lehet valami még az idén.

Még valami, ami esetleg többeket is érdekelhet.
Több ember is keresett e-mailben vagy privát üzenetben, és kérte, hogy fordítsam le a Házasság Köve még maradék 3 fejezetét. Mindenkinek azt mondtam, amit ezúttal is is megismétlek. Szívesen lefordítom, de nem akarom elvenni senki fordítását. CP-vel beszéltem - vele időnként még tartom a kapcsolatot -, neki nincs kifogása ellene, de SlytHayt nem tudom elérni. El is kezdtem, jelenleg készen van a soron következő fejezet 90%-a, csak átnézésére és bétázásra szorul. Nem tudom, mi lesz a vége, magamnak mindenképpen lefordítom. Ha gondoljátok, és tényleg igényt tartotok rá, megkérdezem a Merengő adminjait, hogy ilyen helyzetben mi a szokás. Ha az lesz a vége, hogy ide nem kerül fel, annyit tudok tenni, hogy vagy felteszem egy letöltő oldalra, vagy a saját oldalamra. Viszont az biztos, hogy az alternatív folytatással nem foglalkozom, és a történet így már valószínűleg örökre befejezetlen marad. Ráadásul csúnya-csúnya függővéggel ér véget. Szóval gondolkozzatok, esetleg, ha valaki bétáskodni szeretne jelentkezhet privátban.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 szeptember 03 (szombat), 20:24 
Könyvmoly

Jöttem, láttam, feltöltöttem.

Gondolom, némi admini átnézést követően olvasható lesz egy újabb Shadow fejezet.

Jó olvasást hozzá. Majd :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 31 (szerda), 19:29 
Könyvmoly

jellycrown írta:
Szia herika!

Szeretném megkérdezni, hogy mikor várható az Újabb esélyek történetedből friss? Nagyon várom, és remélem, hogy nem hagyod abba. T_T

Szia!

Nem, nem felejtettem el, csak egy kicsit összecsaptak a fejem fölött a képzeletbeli hullámok. Van egy fél fejezetnyi fordításom, amit be akarok fejezni, és utána nem kezdek bele másikba. A következő időkben a régi-új saját írásaimmal szeretnék foglalkozni. Olyannyira, hogy előszedtem a legelső írásomat, újraolvastam-javítottam, sőt! Nekiálltam az írásának :D Még nem ígérek semmit, de remélem, most már ki tudok tartani. Az Újabb esélyekből is készen van már vagy 4 oldal, de egy kicsit elakadtam azzal, és addig nem akarok újabb részt feltölteni, amíg ki nem bogozom magamban a szálakat. Nem akarom abbahagyni, pont ezért nem kezdek bele újabb történet fordításába, pedig.... hajajaj, mennyi ötletem és engedélyem van :D De nyugi, kitartok, és reményeim szerint hamarosan jelentkezem néhány frissel. Mindenesetre köszönöm az érdeklődést. :)

Egyelőre annyi látszik biztosnak, hogy a hétvége felé egy újabb Shadow résszel jelentkezem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 29 (hétfő), 18:02 
Szárnybontogató

Szia herika!

Szeretném megkérdezni, hogy mikor várható az Újabb esélyek történetedből friss? Nagyon várom, és remélem, hogy nem hagyod abba. T_T

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 12 (péntek), 6:01 
Könyvmoly

A Shadow után érdeklődőknek egy kis helyzetjelentés:

Megkaptam az 52. fejezetet, és ezúttal változott a felállás.
Okashi Shama a fordító, aki egyenesen franciáról fordította, és én bétázom majd. Kérek még néhány napot, mert a héten teljesen átrendeztük a lakást, és jelen pillanatban még csak lóugrásban lehet közlekedni, szóval előbb valami rendet vágnék, és csak utána fogom tudni belevetni magam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 04 (csütörtök), 8:31 
Könyvmoly

Jelentem, a Poco Allegretto utolsó részét is feltettem. Itt-ott már olvasható, a merin majd moderálás után.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 03 (szerda), 14:15 
Könyvmoly

Septimius Severus írta:
Ha te érdekesnek találod, biztos az is.:D Tuti, el fogom olvasom.:D
Ó, és non-magic? Nem tartozik a kedvenceim közé a téma, de egy nagyon jól megírt fic, remek fordító munkájával megspékelve, csak jó lehet.^^

Shadow-val mi a helyzet? :-P Direkt abbahagytam egy idő után az olvasást, mert nem szeretem, mikor elfogynak a fejezetek.:( Nagyon örülnék a folytatásnak.:) És mindkettőtöknek konfettiesőt küldök (persze csak jelképeset), ha tényleg lesz új feji.^^

Köszönöm így látatlanban is a bizalmat :D Időközben tovább bővült egy fejezettel, bár ez a merin még nem látható/olvasható.
Shadow ügyben még nem tudok semmit - nem kaptam meg a lefordított fejezetet. Amint tudok valamit, jelzem. Bár ez sajnos amúgy is csak 3 fejezetet foglal magában. A francia történet március óta még nem frissült :(

Szerk: Időközben felengedték: Íme a link, ha valakit érdekel.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=88539

Holnap hozom az utolsó fejezetet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 03 (szerda), 9:26 
Sztorihajhász

Ha te érdekesnek találod, biztos az is.:D Tuti, el fogom olvasom.:D
Ó, és non-magic? Nem tartozik a kedvenceim közé a téma, de egy nagyon jól megírt fic, remek fordító munkájával megspékelve, csak jó lehet.^^

Shadow-val mi a helyzet? :-P Direkt abbahagytam egy idő után az olvasást, mert nem szeretem, mikor elfogynak a fejezetek.:( Nagyon örülnék a folytatásnak.:) És mindkettőtöknek konfettiesőt küldök (persze csak jelképeset), ha tényleg lesz új feji.^^

Perverz Wonzódású Potterfan (PWP-tag)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 02 (kedd), 21:09 
Könyvmoly

Egy új snarry fordítással jelentkezem. Ezúttal Non-magic világból való, szerintem roppant érdekes, kíváncsi vagyok, ti hogy gondoljátok.

A címe: Poco Allegretto, és remélhetőleg az adminok engedélyezése után mielőbb olvasható lesz itt. Ha valaki hamarabb szeretné, akkor az LJ oldalamon ill. a TK-n már megteheti.

Jó olvasást hozzá. A véleményeknek pedig nagyon örülnék.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 július 28 (csütörtök), 9:07 
Könyvmoly

Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy talán nem sokára frissülni fog a Shadow c. fordítás.
Ezúttal azonban nem én leszek a fordítója, hanem Okashi sama, aki felajánlotta, hogy a maradék 3 fejezetet franciáról magyarra fordítja.
Ezzel persze sajnos nem jutunk közelebb a történet végéhez, de talán meghatja Keinát, hogy sokan várjuk a történetét :D
Közben rávettem magam, hogy újraolvassam a fordítást, és a benne maradt hibákat fejezetről fejezetre haladva javítani kezdjem, mert bizony maradtak benne :oops: :oops: :(
Lassan haladok vele, mert ezzel párhuzamosan a Horcruxokat is javítom, annak első négy fejezetével már kész is vagyok. A történet nem fog változni, mindössze a helyesírást javítom, és néhány rosszul szerkesztett mondatot cserélek. Elképzelhető, hogy a későbbiekben lesznek olyan logikai bakik, amiket muszáj lesz korrigálnom, de ezeket majd akkor jelzem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 július 11 (hétfő), 12:32 
Könyvmoly

Csak beszólok, hogy frissítettem egyet. A Megszerezni és Megtartani 8. fejezete már olvasható.

És csak nagyon halkan súgom:
Újraolvasom, és egyben javítom A horcruxok nyomábant, és ha már ennyire belemélyedek, akkor talán vissza is tudok zökkenni annak a hangulatába. Az ezer éves jegyzeteimet előkapartam, de hogy azokból mi fog megvalósulni, kérdéses.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 július 05 (kedd), 13:05 
Betűmániákus

éééértem :) köszönöm a segítséget^^
a baj csak az, hogy nem olvasok slash-t :( mára már egyáltalán, de snarryt sohasem, és... :oops: pláne ha ennyire korhatáros :( de azért köszönöm szépen :lol:
egyébként olyat is keresgélek ám, ahol nem trióban vannak, hanem a hölgyemény valamelyikükkel :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 július 05 (kedd), 12:31 
Könyvmoly

shanon widow írta:
szia herika!
örömmel láttam, hogy van egy ilyen fredes/george-os/hermionés akármi :) melyik műről lenne szó? szívesen elolvasnám :)
köszönöm szépen :P

Nos ez a mellékszál tulajdonképpen az egyik snarry fordításom folytatásában szerepel.
A fordítás címe (ha érdekel): A fiú, aki élt egy kicsit.
És a folytatása: Mágikus tinédzserek gondozása (azt hiszem valahol az 5-6. fejezet tájékán tűnik fel a trió :)
A töviskapun fenn van az első rész, a folytatást folyamatosan töltögetem, vagy az egészet megtalálod az LJ oldalamon, bár az F-locked. (mármint csak barátolás után olvasható, ugyanis bőven +18 korhatáros a történet)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 július 05 (kedd), 11:20 
Betűmániákus

szia herika!
örömmel láttam, hogy van egy ilyen fredes/george-os/hermionés akármi :) melyik műről lenne szó? szívesen elolvasnám :)
köszönöm szépen :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 június 22 (szerda), 11:00 
Fanfic-faló

herika írta:
Mindenesetre addig próbálok a saját új történetemre koncentrálni, amit nagyon elhanyagoltam, de a fordítások mindig elcsábítanak tőle, nem is értem :) De elsősorban most azzal szeretnék haladni. Lehet, hogy megvárom, míg egy hosszabb résszel elkészülök, és csak utána frissítek, de ezt még nem döntöttem el.

Ó, boldogságosság van :) Mindegy, hogy csinálod, én nagyon várom őket ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 június 19 (vasárnap), 12:10 
Könyvmoly

Castiel írta:
Szia herika!

Meg lehet kérdezni, hogy a Shadow-val mi van? Még mindig várnod kell az angol fordításra? :(

Sajnos, igen. Majd rákérdezek Raewhitre, de ő most elég beteges, gyakran van kórházban, és ez is közbejátszhat. Egyébként a francia jelenleg az 54. fejezetnél áll, Keina utoljára március végén frissített. Nem tudom, idén hogy alakul a nyara, és mennyi ideje lesz írni, tavaly pl. egész nyáron utazott, bejárta Amerikát. :) Szóval 3 fejezet lenne még, amit fordíthatna angolra.

---
Amúgy meg ha már erre járok, akkor szólok a slash kedvelőknek, hogy a Megszerezni és megtartani fordításom egy újabb fejezettel bővült.
Most azzal is lelassultam némileg, próbálok időt adni Montanának, hogy befejezhesse a történetet. A fejezet végén írtam, de itt is megemlítem, elvileg másfél fejezet van vissza a végéig, de jelenleg egy határidős munkára, a saját (immáron harmadik) könyvének leadási határidejére kell ügyelnie. Ez kb másfél hetes infó. Utána azt ígérte, hogy beleveti magát, és befejezi. Hát reméljük. :)

Mindenesetre addig próbálok a saját új történetemre koncentrálni, amit nagyon elhanyagoltam, de a fordítások mindig elcsábítanak tőle, nem is értem :) De elsősorban most azzal szeretnék haladni. Lehet, hogy megvárom, míg egy hosszabb résszel elkészülök, és csak utána frissítek, de ezt még nem döntöttem el.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 június 19 (vasárnap), 11:00 
Betűmániákus

Szia herika!

Meg lehet kérdezni, hogy a Shadow-val mi van? Még mindig várnod kell az angol fordításra? :(

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell
¤¤¤ A többi történetem a profilomon elérhető!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 30 (hétfő), 8:33 
Könyvmoly

Lilyanjudyth írta:

olyan érzésem volt az egésszel kapcsolatban, hogy te már végleg szakítottál a nem Snarry dolgokkal

Nem, nem szakítottam velük teljesen, de tény, hogy kevesebbet olvasok-írok nem slasht. (mostanában pl. rákattantam a Harry-Lucius párosra is :P)

Lilyanjudyth írta:
Azért te is mániákus vagy bizonyos szinten... már be akarnád fejezni amin dolgozol, aztán rávetni magad a másikra... :D

Á, nehogy azt hidd, nemrég még azon voltam, hogy végleg befejezem a "pályafutásomat". Tény, hogy sokkal kevesebbet foglalkozom már a témával, mint korábban. Olvasni még hagyján, de írás-fordítás már annyira köt le. Ha találnék valami igazán jót, akkor lehet, hogy megjönne a lelkesedés, de addig takarékon vagyok.

Lilyanjudyth írta:
(Amúgy érdekes, hogy az SB-t nem vagy hajlandó olvasni - pedig újfent készen vagyok egy fejezettel XD -, pedig "csak" ötven fejezet lesz, míg Fancsaly írását meg igen, ami még hosszabb lesz. :D)
. De hát én olvastam az SB-t - legalábbis az elején. Aztán volt egy hosszú kiesés, és szégyenkezve bevallom :oops: :oops: :oops: elfelejtettem a történet elejét. Újra kellene olvasnom, és mostanában semmire nincs időm, legfeljebb lopott félóráim. Talán majd, ha vége a sulinak, elballagtattam a lányomat, leadtam a gyerekeimet nyaralni az apámhoz, két betonkeverés közben pihentető gyanánt beillesztem *reménykedik :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 29 (vasárnap), 18:04 
Betűmániákus

Jajj, múltkor elfelejtettem reagálni... :#-)

herika írta:
Érdekes, nem te vagy az első, aki ezt kérdezi. Mármint, hogy nem akarok-e snarryt csinálni belőle, mivel néhány helyen adja magát.

Azért kérdeztem meg, mert olyan érzésem volt az egésszel kapcsolatban, hogy te már végleg szakítottál a nem Snarry dolgokkal - így aztán valamilyen szinten meg lenne mentve a történet. :)
Csodás lesz, ha leszed, ami eddig fent van, hogy majd egyszer felteszed folytatva... mert akkor fix, hogy elveszik az is, ami eddig meg volt írva. :(

herika írta:
Egyelőre azonban már annak is örülnék, ha a mostani fordításom aljára kiírhatnám, hogy VÉGE!
Tulajdonképpen szemezek egy Harry/Perselus mentor ficcel, és igazából még engedélyt sem kellene kérnem rá, mert az írója megengedte, hogy bármelyik történetét fordítsam, de még ellenállok neki. De előbb tényleg jó lenne befejezni azt, ami félbe van.

Azért te is mániákus vagy bizonyos szinten... már be akarnád fejezni amin dolgozol, aztán rávetni magad a másikra... :D

(Amúgy érdekes, hogy az SB-t nem vagy hajlandó olvasni - pedig újfent készen vagyok egy fejezettel XD -, pedig "csak" ötven fejezet lesz, míg Fancsaly írását meg igen, ami még hosszabb lesz. :D)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 25 (szerda), 15:09 
Könyvmoly

Hali

Csak jelzem annak, aki még olvassa, hogy frissítettem a Megszerezni és Megtartani-t egy újabb fejezettel.

A 7. fejezetet is elkezdtem fordítani, közben írtam Montanának is, hogy csipkedje magát, mert mindjárt utolérem őt. Állítólag másfél fejezet és készen lesz a történettel, szóval reménykedjünk, hogy nem kell leállnom és rá várnom :)

Addig is jó olvasást.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 14 (szombat), 12:47 
Könyvmoly

Lilyanjudyth írta:

Tudod, ha így haladok, mint a héten, igen hamar be lesz fejezve, és aztán nem hivatkozhatsz erre. És különben is, direkt pedálozol az SB-n, mikor tudod, hogy az a leghosszabb és még idő, amíg befejezem, ha mindennap írnék is? >:P

Naná, hogy azzal példálózok. Befejezett történettel hiába is tenném, nem ? :D

Lilyanjudyth írta:
No és az átdolgozást hogy gondolod? Tényleg Snarryt csinálsz belőle, vagy csak a fogalmazás akaszt ki, vagy ilyesmi? :D

Érdekes, nem te vagy az első, aki ezt kérdezi. Mármint, hogy nem akarok-e snarryt csinálni belőle, mivel néhány helyen adja magát.

De nem, nem áll szándékomban. Viszont a megfogalmazáson valóban elszörnyedek, a saját helyesírásom időnként kiakaszt - nem is tudom, hogy engedhettétek fel az oldalra olykor :D - és bevallom, kicsit ihlet híján vagyok a folytatást illetően. Sok jegyzetem van arról, hogyan képzeltem a folytatást, de már annyi alternatív HP 7 kering a neten, hogy erősen törnöm kell a fejem, hogy ne valami agyonnyúzott sablonos vége legyen. Szóval még nem tudom, mi lesz szegénnyel. Talán legjobb lenne leszedni mindenhonnan, aztán akkor visszatenni, ha leporoltam és új köntösbe bújtattam. Mármint, ha... egyszer... :wink:

Egyelőre azonban már annak is örülnék, ha a mostani fordításom aljára kiírhatnám, hogy VÉGE!

Tulajdonképpen szemezek egy Harry/Perselus mentor ficcel, és igazából még engedélyt sem kellene kérnem rá, mert az írója megengedte, hogy bármelyik történetét fordítsam, de még ellenállok neki. De előbb tényleg jó lenne befejezni azt, ami félbe van.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 12 (csütörtök), 10:12 
Betűmániákus

herika írta:

De lehet, hogy mire te befejezed az SB-t, addigra én is a sajátomat? Bocsi, ez nagyon gonosz volt. :oops:
Én már egy Leo végnek is örülnék, de gondolom, te is.
Szóval egyezzünk ki egy kölcsönös igyekszünkben, jó?

Tudod, ha így haladok, mint a héten, igen hamar be lesz fejezve, és aztán nem hivatkozhatsz erre. És különben is, direkt pedálozol az SB-n, mikor tudod, hogy az a leghosszabb és még idő, amíg befejezem, ha mindennap írnék is? >:P

Szerencsére a Leóról nem lehet ezt elmondani, mert az hamarosan készen lesz, pláne, hogy kb. negyedannyi megerőltetés kell hozzá, mint egy SB fejezet megírásához. :D

No és az átdolgozást hogy gondolod? Tényleg Snarryt csinálsz belőle, vagy csak a fogalmazás akaszt ki, vagy ilyesmi? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 09 (hétfő), 19:23 
Zöldfülű

Szia, Herika!

Régóta kitartó olvasód vagyok, bár be kell vallanom, sem a kritikák írásában, sem a fórumos hozzászólások terén nem jeleskedem. :-D Ha már felmerült a téma, én is jelezném, hogy a Mi lett volna c. írásodra még sokan kíváncsiak és évek óta várják a folytatást. Például én is. :D Szeretem a fordításaidat is, de remélem, hamarosan írsz a saját történeteidhez is. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 08 (vasárnap), 18:55 
Könyvmoly

Lilyanjudyth írta:
Anno írtad,hogy lehet mégis előveszed... na... naaa...)

Öhmm... én írtam is hozzá. Mármint a Mi lett volna, ha...-hoz. Kemény másfél oldalt :oops: izé... szóval...
Hát az igazat megvallva az a tervem, hogy a mostani fordításom befejezése után nekifekszem szegény két elfeledett írásomnak. Mostanában úgy sem terveztem mást fordítani, ha Tira nem jelentkezik. De már ígérni sem merek semmit :) A helyzet az, hogy tényleg újraolvastam, és az igazat megvallva én spec. elborzadtam szegény horcruxoktól. Azt nagyon át kellene dolgozni, mielőtt kezdek vele valamit.

De lehet, hogy mire te befejezed az SB-t, addigra én is a sajátomat? Bocsi, ez nagyon gonosz volt. :oops:
Én már egy Leo végnek is örülnék, de gondolom, te is.
Szóval egyezzünk ki egy kölcsönös igyekszünkben, jó?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 08 (vasárnap), 18:13 
Betűmániákus

(Más történetedhez nem akarnál írni pár oldalt...? $pray Tudod, mire gondolok... sokaknak szívfájdalma, hogy nem folytatod sem a Horcruxok nyomábant, sem a Mi lett volna ha-t... Szerintem már azt is elfogadnám, ha Snarryt csinálnál belőlük, csak legyen már... :D Anno írtad,hogy lehet mégis előveszed... na... naaa...)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 08 (vasárnap), 17:56 
Könyvmoly

Hmm... Ismét egy fordítással jelentkeznék, ám ezúttal csak az LJ oldalamon. Mivel nagyjából fél éve próbálom elérni az írót - sikertelenül sajnos -, már nem nagyon látok esélyt rá, hogy megszerzem az engedélyt a fordításra. Viszont tényleg szerettem volna magyarul is tálalni azt a szöszt, amit végül kalózfordításként feltettem az oldalamra. Egy TV műsoron alapuló rövid, vicces történetről van szó, a két kedvenc HP szereplőmmel a főszerepben.
Címe: A következőt!

Más fordításomról egyelőre nincs hírem. A Megfogni és megszerezni új részéhez még nem kezdtem hozzá, Tira Nogról sincs hírem.
Viszont valószínűleg ma este még írok néhány oldalt az Újabb esélyek c. saját történetemhez. A fejemben már alakul a fejezet, de eddig még időm nem volt rá, hogy lejegyezzem.

Mindenkinek további kellemes vasárnap estét.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 02 (hétfő), 12:27 
Könyvmoly

Megfogni és Megszerezni friss fejezetet hoztam azoknak, akiket érdekel.

Jó olvasást

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=85058&i=1

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 24 (vasárnap), 15:00 
Könyvmoly

Ma ritka aktív voltam, még magamat is megleptem :P

Szóval reggel frissítettem a Megszerezni és megtartanit a 4. fejezettel, az ötödiket továbbküldtem bétázás alá és most délután végre sikerült írnom az Újabb esélyekhez is, úgyhogy már az is olvasható.

Mindenkinek kellemes nyusszolást.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1330 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra