Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 18:47

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2027 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 41  Következő

Kit nevez meg a Greengrass család, aki minden veszély generálója és bajuk okozója?
A szavazás 2011 szeptember 14 (szerda), 16:31-kor befejeződött.
1) Gellert Grindelwald 43%  43%  [ 6 ]
2) Albus Dumbledore 14%  14%  [ 2 ]
3) Tom Denem 43%  43%  [ 6 ]
4) Bellatrix Lestrange 0%  0%  [ 0 ]
Szavazatok száma : 14
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: mellons történetei és fogadó iroda
HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 10:42 
Billentyűzetgyilkos

Castiel írta:
Luna, azért én erre nem vennék mérget. Főleg így, hogy még ki is mondod, hogy kiszámítható. Szerintem mellons csakazértis meglep majd téged. :D

Ezt nem mellonsnak szántam, hanem azokat próbálom lebeszélni róla, akik még nem szavaztak. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 10:37 
Betűmániákus

mellons, te direkt mondasz olyanokat, hogy még inkább felspannolj? :D

Luna, azért én erre nem vennék mérget. Főleg így, hogy még ki is mondod, hogy kiszámítható. Szerintem mellons csakazértis meglep majd téged. :D

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell
¤¤¤ A többi történetem a profilomon elérhető!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 10:33 
Billentyűzetgyilkos

mellons írta:
Hogy néha még te is tudsz mardekáros lenni... Azért ne adj ötleteket. XD A szavazásnál nem tudom ellenőrizni, ki nyomott rá, ezért eggen, tulajdonképpen lehetne csalni. Na de hogy ez pont neked jutott az eszedbe! :-P XD

Vigyorogtam is rajta, hogy mennyire nem állsz nyerésre, Sheymi. :D Úgy tűnik, nem egyezel a többséggel. Különben engem is meglepett, hogy a visszatérés a főhadiszállásra lehetőség áll a legjobban, ezek szerint mindenki arra kíváncsi a leginkább, hogy kik dolgoznak együtt Harryvel. Pedig a történet kezdete és Harry kalandos jelleme szerintem előrevetít egy-két szereplőt - annyit mindenképpen. :-D

Vannak még a világon csodák. xD

Amúgy nem is értem, miért az vezet, szerintem pont az a leguncsibb, és azért valamilyen szinten kiszámítható, hogy vajon kik lehetnek a társai. x) Nem baj, max én leszek mindig a kisebbség.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 10:32 
Billentyűzetgyilkos

Ugyan-ugyan, ki szerint vagy a legnépszerűbb? Szóval képes lennél fordítani az álláson, mert magad köré gyűjtesz sok-sok embert? Hm, vajon miért nem bízok én ebben? Lehet hogy pont most fognak megharapni ezért a "ha én úgy akarom, akkor úgy lesz" hozzáállás miatt.

Mindenesetre nehogy ne éld túl az olvasást, vigyázz nekem magadra, mert a végén még többek zokogásába fogok belefulladni. Bár még nem eldöntött, hogy gyász vagy örömkönnyek lesznek.

Most akkor buzdítanék mindenki mást, hogy amint kiderül, Cas melyikre szavaz, homlokegyenest voksoljatok másra.

Szerk: Hoppsz, kiderült. És lám csak, Cas is behódolt a többieknek. *gúnyos mosoly*

Hát, nem védettem le az ötletet, ha más is belevágna ilyesmibe. Én játéknak szántam magamnak, most nem igazán tudok időt meg energiát szakítani komolyabb történetekre. Ezzel meg legalább más is szórakozhat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 10:19 
Betűmániákus

Héé, fel akarsz húzni? :D Csak szólok, hogy nem hiába én vagyok (még) a legnépszerűbb lila holló. xD Bárhonnan szerzek tíz embert a fórumról, akik ha úgy akarom, a harmadik lehetőségre voksolnak. :-P

Na, induljunk neki az olvasásnak, kedves admin asszony. :D

szerk.: elolvastam, véleményeztem, most pedig a szavazásnál is nyomot hagyok. :D

Mellons, lehet, hogy később ezzel még divatot is teremtesz. :D Mármint az ilyen felépítésű ficekkel. Én, ha lenne időm, szívesen írnék egy ilyet.

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 10:06 
Billentyűzetgyilkos

Hm, sejtettem, hogy ez a megjegyzés be fog jönni. :-D Nincs, ami jobban idegesítene téged, mint hogy valamibe nincs beleszólásod. XD
Nos, csak tessék, bár nem túl szoros a szavazás állása, szóval az alakításhoz még többre lesz szükséged, kedves moderátor úr, ha teszem azt a hármas lehetőséget szeretnéd majd inkább.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 9:59 
Betűmániákus

De ha én is szeretném megkaparintani azt a privilégiumot, hogy alakítsak a történeten... xD

Szóval szerintem hamarosan hozzá is kezdek, mert nem akarok így járni. :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 9:57 
Billentyűzetgyilkos

Azért meg ne fájduljon valamid ettől a nagy muszájtól, Cas. ;;)
Ha lemaradsz, így jártál. :-P
Nekem is vannak időszakaim, mikor gyakorlatilag csak angolul olvasok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 9:46 
Betűmániákus

Keddig lehet szavazni itt, tehát addig muszáj elolvasnom, igaz? :D Fene, hogy ennyire leszoktam a magyar ficekről, egy hónapja nem olvastam el semmit. x) Ez már nevetséges.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 9:44 
Billentyűzetgyilkos

Hogy néha még te is tudsz mardekáros lenni... Azért ne adj ötleteket. XD A szavazásnál nem tudom ellenőrizni, ki nyomott rá, ezért eggen, tulajdonképpen lehetne csalni. Na de hogy ez pont neked jutott az eszedbe! :-P XD

Vigyorogtam is rajta, hogy mennyire nem állsz nyerésre, Sheymi. :D Úgy tűnik, nem egyezel a többséggel. Különben engem is meglepett, hogy a visszatérés a főhadiszállásra lehetőség áll a legjobban, ezek szerint mindenki arra kíváncsi a leginkább, hogy kik dolgoznak együtt Harryvel. Pedig a történet kezdete és Harry kalandos jelleme szerintem előrevetít egy-két szereplőt - annyit mindenképpen. :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 9:01 
Billentyűzetgyilkos

mellons írta:
A történettel kapcsolatban mindenesetre eddig úgy tűnik, hogy a 2. lépés felé fogunk haladni.
9-en akarnak a második, 4-an az első lehetőséggel élni és 2-en a harmadikkal. Hm...

Mellesleg ha írok kritikát, és itt is kattintok, akkor kétszer is szavazhatok, nem? :-D (Vagy ennyi előny jár azoknak, akik véleményt is hagynak? xD) Egyébként szinte biztos voltam benne, hogy nem az én favoritom fog nyerésre állni, az lesz a csoda, ha egyszer úgy fog folytatódni, amire én bökök, majd figyeld meg. :))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 28 (vasárnap), 8:27 
Billentyűzetgyilkos

Én is szerettem ezekkel a könyvekkel szórakázni. :) De sokszor tényleg gyorsan elintézték a dolgot. Semmi előjele a dolognak, de hopp, a következő sarkon annyi is volt neked. Még csak ki sem lehetett számolni vagy logikázni. Szerintem ilyenkor mindenki csalt, és visszalapozott. :-D

A történettel kapcsolatban mindenesetre eddig úgy tűnik, hogy a 2. lépés felé fogunk haladni.
9-en akarnak a második, 4-an az első lehetőséggel élni és 2-en a harmadikkal. Hm...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 27 (szombat), 18:07 
Betűmániákus

Amint lesz időm, elolvasom. :D Imádtam az ilyen könyveket. xD

Kivéve az olyan fordulatokat, hogy... ha bemész az ajtón, lapozz a 67-es oldalra.

[...]

67

Egy troll állt az ajtó mögött, aki azonnal meglendítette a botját.
Esélyed sem volt elkerülni a halálos csapást.
Meghaltál. :D

Ezeket úgy utáltam. xD Mindig visszalapoztam.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 27 (szombat), 17:33 
Billentyűzetgyilkos

Szerettem volna valami érdekeset, játékosat, amiben minden olvasóm is részt vehet, és legalább ugyanannyira írhatja a történetet, mint én. Elsősorban ez egy kalandregény, összefüggő fejezetekkel, de hogy miként alakulnak az események, abba nagy beleszólást kapnak azok is, akik játszanak velem, és olvasni fogják.

Nem tudom, ki emlékszik még rá, és ki nem, hogy egyszer milyen fénykorukat élték az úgynevezett labirintus regények. A könyvön belül úgy folytak az események, hogy egyes pontjain fel volt ajánlva, merre is induljon most a szereplő. Jobbra, avagy balra, és persze minden lehetőségnél valami más várt rá a sarkon, az olvasónak pedig nem volt más dolga, mint eldönteni, hogy hányadik oldalra lapozzon a kívánt folytatásért.

Nos, nagyjából az én ötletem is így fog működni, természetesen olyan keretek közt, amit az online felület megenged. Megírtam a történet első fejezetét, ezzel megadtam az alapot, ami egy bizonyos módon véget ér, méghozzá úgy, hogy három választási lehetőség is van, miként folytatódjon a továbbiakban. Itt jönnétek ti a képbe. Eldöntitek – természetesen a többség véleménye alapján –, hogy melyik esemény kerüljön bele a második fejezetbe, ahonnan a történet megy a maga útján. Én mindenképpen úgy fogom írni, hogy ne legyen törés, s így, amikor az egész sztori végére érünk, egy összefüggő, önmagában is tökéletesen megálló kalandregényt kapjunk, remélhetőleg élvezhető formában.

A továbbiakat a fejezeten belül: Folytassa a fejvadászkalandot!

A szavazás pedig akkor mostantól él. Remélem, néhányotokat érdekel majd. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 27 (szombat), 15:03 
Billentyűzetgyilkos

Khm, pici bejelentés.

A Titkokba zárt tudatot illetően:

Nem haladok vele, és ez nyilván feltűnt azoknak, akik olvassák. Az indíttatás meglenne rá, szeretem azt a történetet, de mostanában se energiám, se kedvem, se időm, hogy egy ilyen volumenű sztorival normális ütemben haladni tudjak. Márpedig tényleg oda kell rá figyelni, koncentrálni, összekötni a szálakat és minden titkot, fontos dolgot érthetően elővezetni.
Az senkinek sem jó, hogy pár havonta előállok egy új fejezettel, mindenkinek vissza kell olvasnia, mi is volt a korábbiakban, és ilyen hatalmas döccenőkkel haladjunk tovább. Nem látom értelmét.
Ezért megint csak hosszú ideig nem lesz. Megpróbálom majd jobban beosztani az időmet, és addig a háttérben írni a történetet. Legalább hat-hét fejezettel előre akarok haladni vele, mielőtt ismét jönnék azzal, hogy van belőle új, és teszem azt két-három hetente frissíteném őket. Így meglenne egy elfogadható feltöltési üteme, csak egyszer kellene visszaolvasni, és biztosak lehetnének benne azok, akik szeretik és nyomon követik, hogy lesz belőle hamarosan új fejezet, nem akadok el ismét.

Ennyit tudok felajánlani, és nagyon köszönöm, hogy többen érdeklődtetek utána, és hiányoljátok. :)
Addig, míg ez pihen, elszórakoztatom magam könnyedebb történetek írásával, fordítgatok, kihívásozok, amik igen, tudom, gonosz módon pont mindig a TZT-től vették el az időt, de sajnos most csak így tudok hozzáállni. Egyszerűen mást szívesebben csinálnék, ha épp van rá időm. Szerencsére más szerzőktől el vagytok látva severetiusokkal, így talán nem okoz nagy gondot nélkülözni tőlem ezt az egyet. :)
Köszönöm a megértést!

(Mielőtt bárki félreértene, be fogom fejezni a történetet, becsszó.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 július 24 (vasárnap), 17:12 
Billentyűzetgyilkos

Luna Aurora írta:

Háhá, bizony az vagyok. :D

Igazán jó ezt látni, szárnysegédem. XD Hogy örömmel tölt el téged, hogy ott szerepel a neved egy keményebb slash történet fejezetében... :-P :D Ügyesen kiharcoltad, szó se róla. XDD (Előkészítjük a terepet a következő WS szereplésre? Hm, hm? :-D)

Luna_L írta:
Láttam, olvastam, megköszöntem :)

Most már én is láttam, el is olvastam, és én is köszönöm. :) Örülök, hogy elszórakoztatott. Bár őszintén szólva a vége felé én már csak bosszankodtam rajta.
Fordítás terén a következő Drarry, ez már biztos, a felénél tartok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 július 24 (vasárnap), 16:31 
Könyvmoly

mellons írta:
Sikerült a végére érnem az Ahogy világ a világ című Snarry fordításomnak.

Láttam, olvastam, megköszöntem :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 július 24 (vasárnap), 16:28 
Billentyűzetgyilkos

mellons írta:
(Sheymi, nézd csak meg a végén a szerzői megjegyzést. Remélem, elégedett vagy. :D )

Háhá, bizony az vagyok. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 július 23 (szombat), 15:39 
Billentyűzetgyilkos

Sikerült a végére érnem az Ahogy világ a világ című Snarry fordításomnak. Tudom, hamarabb is jöhetett volna, de sajnos a tempóm nem a régi, és szerintem kicsit ilyen is fog maradni. Főként, ha el-elcsábulok kihívásokra is.

Minden érdeklődőnek kellemes olvasást hozzá: 8. fejezet

Itt is köszönök minden véleményt, valamint azt, hogy végigkövettétek velem a történetet.
Már bőven van további jelöltem az elkövetkezendő fordításokra, amikből van is kész jó pár oldal, de tanulva a mostani esetből, majd csak akkor teszem fel az első fejezetet, ha végig elkészültem az egésszel. Akkor szépen, rendszeresen hozhatom majd a folytatásokat. :)
Egyelőre viszont a saját sztorijaimra térnék vissza.

(Sheymi, nézd csak meg a végén a szerzői megjegyzést. Remélem, elégedett vagy. :D )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 július 05 (kedd), 17:25 
Billentyűzetgyilkos

Hali!

Most is azon dolgozom, épp leragadtam egy résznél, de remélhetőleg kitalálom, miként lehetne a legjobban visszaadni magyarul. Hogy befejezzem a WS-re írt sztorim, mindennel leálltam, most kezdem elővenni őket.
Az Ahogy világ a világ került az első helyre, mivel már csak az utolsó fejezet van vissza. Ahogy elnézem az angol szöveget, még úgy hat oldal van hátra, amit le kell fordítanom. Valamikor a héten biztosan felkerül a befejezés. :)

Addig is megjegyzem, akit esetleg érdekelhet, hogy a következő fordítás, amit kinéztem, Drarry, és bár jó ideje nem nyúltam hozzá, már 18 oldallal kész voltam, szóval amint teljesen meglesz - szintén az elő akarom venni történetek listáján -, azt is elkezdem feltenni.

A többi töménytelen mennyiségű ötletet és tervet nem sorolom, mostanában ugyanis kénytelen vagyok úgyis mindennel sokkal lassabban haladni.

Luna, örültem az érdeklődésednek, és annak is, hogy olvasod. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 július 05 (kedd), 16:58 
Könyvmoly

Szia!

Érdeklődni szeretnék, hogy mikor készülsz el az Ahogy világ a világ c. történet utolsó fejezetének fordításával.
Nagyon tetszik, és izgatottan várom a befejezést :)

Üdv,
Luna

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 június 05 (vasárnap), 14:08 
Billentyűzetgyilkos

Luna Aurora írta:
Castiel írta:
Hát, őszintén nem annyira nehéz. :D Mmint szerintem elég sok utalás van arra, hogy ki is az.

Jaja, csak egyváltozós ez az egyenlet. :lol:

Hát persze, hogy nem nehéz és elsőfokú egyenlet, igyekeztem a sérüléses utalást is beletenni, azt is, hogy hollóhátas, hogyha valaki egy picit is utánagondol, tudja, ki az, és ne idegesítse magát halálra, amiért csak utalás volt, nem konkrétan kimondott név. Ezért is lepett meg, hogy volt, aki tippelni sem mert, másoknak meg csak elképzelése volt.
Ahogy írtam is, te voltál az első, Sheymi, aki a biztos információ birtokában véleményeztél. :)
Azért őt választottam árulónak, mert belőle tűnt a legkönnyebben azt csinálni. Lehetett neki indokokat adni, levezetni, miért is... Már persze azon túl, hogy mekkora tévedésben is él, és milyen tipikusan ősi indíttatásból árulja el még azt is, akit állítólag szeret.

Zacharias mindig nyíltan ágált és igazából semmit nem fogadott el, amit Harry nyújtani tudott, ő a tipikus ellenszenves figura szerepét kapta, túl egyértelmű lett volna. Ráadásul az én értelmezésemben ő annál gyávább, úgymond ésszerűbb, mint hogy egyáltalán Rend tag legyen.
Ez persze neked szólt, Lunita, mivel ő is megfordult a fejedben. :)

Egyébként most sajnos egyáltalán nem tudok haladni ezzel a történettel, mindenképp a WS-t kell írnom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 június 05 (vasárnap), 10:25 
Billentyűzetgyilkos

Castiel írta:
Hát, őszintén nem annyira nehéz. :D Mmint szerintem elég sok utalás van arra, hogy ki is az.

Jaja, csak egyváltozós ez az egyenlet. :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 június 05 (vasárnap), 9:34 
Betűmániákus

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 június 05 (vasárnap), 8:07 
Billentyűzetgyilkos

Luna Aurora írta:

Nem is tudtam, hogy két fejezettel vagyok már lemaradva. :#-) De mind pótolva! :) Ugye, milyen jó, hogy szünetem van? :D Mesmeg azt is tudom, hogy ki a sarkon fordult jófiúból lett áruló, és emiatt tiszta büszke vagyok magamra xD

Nekem mire jó, hogy szüneted van? Csak irigykedem. ;;) Ne mondd, hogy egyébként nem olvastad volna el, mert akkor szörnyű bosszút állok.

Hm, szóval tudod, ki az áruló... Reméltem, hogy lesznek páran, mivel szerintem elég dolgot hintettem el, de eddig úgy tűnt, mindenki bizonytalan. Te vagy az első, aki határozottan állítja, hogy leleplezte a kémet. :) Majd meglátjuk, Sheymi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 június 03 (péntek), 21:18 
Billentyűzetgyilkos

mellons írta:
Ma csodát tettem - saját magamat is meglepve, mivel teljességgel el voltam maradva -, és befejeztem a Titkokba zárt tudat 14. fejezetét, Az árulók címmel.
Ezen a héten egyedül ma volt időm írni, úgyhogy sokat ne várjatok.

Nem is tudtam, hogy két fejezettel vagyok már lemaradva. :#-) De mind pótolva! :) Ugye, milyen jó, hogy szünetem van? :D Mesmeg azt is tudom, hogy ki a sarkon fordult jófiúból lett áruló, és emiatt tiszta büszke vagyok magamra xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 15 (vasárnap), 19:18 
Billentyűzetgyilkos

Ma csodát tettem - saját magamat is meglepve, mivel teljességgel el voltam maradva -, és befejeztem a Titkokba zárt tudat 14. fejezetét, Az árulók címmel.
Ezen a héten egyedül ma volt időm írni, úgyhogy sokat ne várjatok.

A fordításból épp ezért ma biztos, hogy nem lesz új fejezet, legvalószínűbb a jövőhét, hétvége, de bármennyire is igyekszem, egyre inkább lassulok. Hétköznap a munka sokat kivesz, és hétvégén is többnyire csak egy napom marad, mivel a fennmaradóban vagy nem vagyok itthon, vagy csak simán pihenek, barátokkal, családdal vagyok. Valamennyire átalakult az életem, és ez nem baj. Az írás hobby, amit nagyon szeretek, de szeretném, ha így is maradna, ezért nem akarok belőle feszült kötelességet és teljesítési kényszert fabrikálni. Remélem, hogy ezt megértitek. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 05 (csütörtök), 9:35 
Billentyűzetgyilkos

Na, látod, például ezek a dementor-démon izék teljesen a fejezet írása közben születtek meg. Úgy indultam neki a 13-nak, hogy még én sem tudtam, pontosan miért is kértek segítséget Tonksék. XD Sokszor visszafelé írok - beszúrok valamit, aztán utólagosan kitalálom, hogy oké, de mi is legyen az pontosan. :-D Béna. De eddig bevált. És a későbbiek során ennél nagyobb hajtóerő nem is kell majd a Rendnek. A kilátás, hogy több ilyen is lehet... durva, ahogy te fogalmaztál. XD (És itt is érdekelt, hogy a dementorok, amik olyan jól láthatóan nem illenek a földre, nem e világi lények, hogy kerültek mégis ide.)

A következő fejezetből ha jól emlékszem van úgy másfél oldal. A Perselus-Harry beszélgetés. A WS és a fordítás mellett egy olyan három hetenkénti frissítésre jó lenne beállni. Ha sikerül tartani, az azt jelenti, hogy jövőhét hétvégén kerülne fel új fejezet. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 05 (csütörtök), 9:11 
Betűmániákus

Azok a felturbózott dementorok azért durvák voltak, meg kell mondanom! :shock:

Tényleg, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy hol tartasz a következő fejezetből? És mikorra várható valami frissítés? :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 05 (csütörtök), 9:07 
Billentyűzetgyilkos

Egen, Irányítóknak hívtam őket, bár akár Eredtetők is lehettek volna. Az ötlet egyszerűen csak abból jött, hogy mindig méláztam rajta, oké, hogy van mágia, de honnan? Egyszer csak valaki megszületett és tudott varázsolni, aztán elkezdte kitalálni a varázslatokat? És miért pont azzal az emberrel történt meg először? Fel akartam ezt használni, és mint egyik legnagyobb titok, jól jött a sztoriba.

Dumbledore... hát, benne azért bőven ott bujkál ez a személyiség. Főként, ha még el is hiszi, hogy ő tényleg mindig jót tesz, meggyőzi magát, természetesnek veszi, hogy a tevei miatt emberek halnak meg. Tényleg jóval ritkábban írják őt meg negatívnak.
Voldemortot sem kell félteni. Ha végigolvastad, láthattad, hogy vannak ütőkártyái, és hamarabb tudta, miért kellene elkapnia Harryt, mint maga a fiú. Eeegen. *sóhaj* Már csak tovább kéne írni, de megint sikeresen túlvállaltam magam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 05 (csütörtök), 8:53 
Betűmániákus

Na, közben elolvastam ám a többi fejezetet is, mondhatni fel vagyok zárkózva. Az Irányítók (ugye úgy hívtad őket) nagyon érdekes, asszem ilyet még nem nagyon olvastam sehol. :) De örülök, hogy Harryí emlékei végre visszatértek.
Dumbledore gonosz, jee. :D Mindig is tudtam, hogy az ilyen regények sajnos nagyon hátrányban vannak magyar viszonylatban. (ami azt illeti, volt is egy angol fic, amit akartam fordítani, azóta sem kaptam rá engedélyt :? )
Voldemort pedig tuti, hogy be fogja még mutatni, milyen egy szemét és rohadék tud lenni. Ugye? :D

(Óó, most nekem is felborult ám a tervem! :D Most akarom megnézni, hátha ki tudom hozni az eredeti állapotba, de szerintem hozzá kell toldani egy fejezetet. OFF vége. :D )

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 05 (csütörtök), 8:49 
Billentyűzetgyilkos

Hali!

Örülök, hogy tetszik a név. Mikor ráakadtam, tudtam, hogy ő kell nekem. Mind a két kiejtése illett Harryhez szerintem. Hogy mi áll a háttérben... hát, talán túl nagy dolog is. Néha úgy vagyok vele, hogy elég lesz vele nekem megbirkóznom, nem hogy Harrynek. XD

Szerintem mindenkinek rossz lehet, hogy az egyik olyan ember, aki meghatározó az életedben rád néz, és azt sem tudja, ki vagy. Pont ezért tartottam mindig nagyon szörnyűnek az Alzheimer-kórt.

Hogy hány fejezetes lesz? Tudod, nem mindenki úgy ír, mint te, totálisan kidolgozott, előregyártott jegyzetekkel, meghatározott fejezetszámmal, és a többi. :D Nálam ahogy esik, úgy puffan. Mi jut még eszembe, hogy könnyebb levezetni a cselekményt... Most megvan 13 fejezet, nem is tudom, talán azért lesz még egyszer ennyi, de azon felül... Majd kiderül. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 03 (kedd), 11:12 
Betűmániákus

Szia!

Na, végre eljutottam a 4. fejezetig. :D Eddig tetszik a történet, a Danior név nekem külön tetszik. :) Kíváncsi vagyok, hogy mi állhat egész pontosan az egész amnézia mögött, gondolom valami nagy dolog van itt. :D

Ginnyt sajnálom, biztos rossz lehet neki, hogy Harry nem emlékszik rá. De ha jól gondolom, majd azokkal az bájitalokkal, amit Perselus adott neki, jobb lesz egy kicsit.
Egyébként hány fejezetesre tervezed? :)

Szerintem holnap este folytatom az olvasását.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 25 (hétfő), 20:55 
Billentyűzetgyilkos

Castiel írta:
Most ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni... :D

De semmi jogom nem lenne rá. Na, de most már végre felzárkóztam Sortium történetéhez, így a tiédet is elkezdem olvasni hajnaltájt. Hülye szokásom. :D

De nem akarsz, mert tudod te, hogy úgy a jó neked... :-D

Én késő este ritkán olvasok, borzasztóan tele lesz a fejem a sztorival. Napközben legalább másra is kell figyelnem. Estére mindig csak egy dolgot olvasok, az még elfér minden más mellett XD, és azzal játszom, hogy tovább költöm. És mivel korán kell kelnem, hajnalban meg már végképp nem olvasok. Mindenesetre, ha tényleg eljutsz odáig, jó szórakozást a történethez. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 25 (hétfő), 18:31 
Betűmániákus

mellons írta:
És lőn, az ígért két történet bővült egy-egy fejezettel. Hétvégére ígértem, de mivel most hosszú hétvége van, szerintem még ér. :D

Titkokba zárt tudat

Ahogy világ a világ

Mindenkinek kellemes húsvétot! (Utólag is, és még erre a pár órára.) És persze jó olvasást!

Most ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni... :D

De semmi jogom nem lenne rá. Na, de most már végre felzárkóztam Sortium történetéhez, így a tiédet is elkezdem olvasni hajnaltájt. Hülye szokásom. :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 25 (hétfő), 18:29 
Billentyűzetgyilkos

És lőn, az ígért két történet bővült egy-egy fejezettel. Hétvégére ígértem, de mivel most hosszú hétvége van, szerintem még ér. :D

Titkokba zárt tudat

Ahogy világ a világ

Mindenkinek kellemes húsvétot! (Utólag is, és még erre a pár órára.) És persze jó olvasást!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 20 (szerda), 10:59 
Billentyűzetgyilkos

Smaragd írta:
A Sorsunkat és a Becsülettelt is szerettem olvasni, de nem tudom miért én a te Ginnydet mindkét történetben legszívesebben leütöttem volna, pedig nem vagyok egy agresszív :) Ha folytatnád a Sorsunkat én ott elsősorban a Harry-Perselus vonalra lennék kíváncsi és természetesen arra, hogyan győznék le Voldemortot.

Egyes jelenetekben úgymond direkt is született Ginny olyanra, amilyenre. Senkinek sincs csak jó oldala, vagy okos választása, túl sok a motivációs indok. Nem is tudom már, melyik olvasó mondta, hogy a Becsülettelből imádta azt a fejezetet - mivel nem szereti Ginnyt -, mikor kizsarolják Harrytől, hogy a sérült Remusszal együtt ő is vonuljon vissza a barátaival a halálfalók elől, és utána persze jogosan, Harry veszekszik velük, különösen Ginnyvel. Mert szerintem ez a féltő makacsság is benne van. A Weasleyk alapjában nagyon összetartók, és Harry is ugyanúgy a családhoz tartozik. Ginny pedig bátor, kiáll azért, amit akar, még ha természetesen egy döntés nem is lehet mindig jó. A karaktere mindig magában fogja rejteni, hogy sokan ne szeressék, sok tulajdonságot fel lehet benne erősíteni, vagy épp elnyomni. Azok kedvelik jobban, akik tökéletesen elfogadják a canon párosokat.
Egyébként, ha azt vesszük, se a Sorsunk, se a Becsülettel nem a romantikára épül. A Sorsunk folytatása elsősorban pont arról fog szólni, amit írtál, hiszen Harry maga mögött hagyja az iskolát, és felkészült a harcra, az oldalán immár Perselusszal is. De ez az utolsó fejezetből sejthető. :)

Gero írta:
A sorsunkban épp az a jó, hogy különbözik a többi regénytől. Romantikus, kalandokkal tűzdelve. Épp ezért a kedvencem. A legtöbb írás pont az ellentéte, mivel általában a Voldi elleni harc megy, 5 fejezetenként egy kis romantikával. Szerintem ha valaha is folytatja Mellons, akkor semmikép nem szabadna változtatni az iromány stílusán és legfőképp H-G viszonyán és karakterén:D

Könnyebb dolguk volt úgy a szerelmeseknek, hogy mindketten a Roxfortban éltek. Támogatták, kiegészítették egymást, de az egyikük most úgymond elszakad majd, és csatározásokba, a háttérben szervezkedésbe fog. Ez persze nem jelenti azt, hogy Ginny eltűnik, pár fejezet után nagyon is fontos szerephez jut majd, sőt, ha jól emlékszem az akkori elképzeléseimre, egyrészt bajba is fog kerülni, másrészt kulcsfigura lesz. Nem felejthető el, hogy Harrynek nagy hatalma rejlik a szeretetben. :)
Hm, majd-majd. Most nem kezdek el ezen agyalni, mást kell addig írnom. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 19 (kedd), 20:04 
Zöldfülű

A sorsunkban épp az a jó, hogy különbözik a többi regénytől. Romantikus, kalandokkal tűzdelve. Épp ezért a kedvencem. A legtöbb írás pont az ellentéte, mivel általában a Voldi elleni harc megy, 5 fejezetenként egy kis romantikával. Szerintem ha valaha is folytatja Mellons, akkor semmikép nem szabadna változtatni az iromány stílusán és legfőképp H-G viszonyán és karakterén:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 18 (hétfő), 22:51 
Szárnybontogató

Szia,
milyen sok jó hír egyszerre. A Sorsunkat és a Becsülettelt is szerettem olvasni, de nem tudom miért én a te Ginnydet mindkét történetben legszívesebben leütöttem volna, pedig nem vagyok egy agresszív :) Ha folytatnád a Sorsunkat én ott elsősorban a Harry-Perselus vonalra lennék kíváncsi és természetesen arra, hogyan győznék le Voldemortot.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 17 (vasárnap), 9:03 
Billentyűzetgyilkos

És akkor még gyorsan egy frissítési hír.
Most hétvégén előreláthatóan nem lesz időm befejezni a TZT következő fejezetét, viszont jövőhétvégén abból és a fordításból is lesz új fejezet. Valószínűleg mindkettő kicsit hosszabb lesz - a fordítás mindenképp, mert nem tudtam korábban megtörni, a TZT még nem biztos, bár az átlag 7-8 oldalt eléri. Az előző pl. 10 oldalas volt, mégis érkezett olyan vélemény, hogy túl rövid. Telhetetlen népség. XD
Addig is köszönöm mindenkinek, aki várja. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 17 (vasárnap), 8:59 
Billentyűzetgyilkos

Gero írta:
Helyes:D
Feltétlenül folytasd a sorsunkat..., mert az egyetlen ilyen stílusú iromány amit találtam valaha. Nem is kell mondanom, hogy kb úgy 30x olvastam eddig:D
Te biztos jártasabb vagy a ficek-ben mint én, nem tudsz esetleg hasonlóan terjedelmes és hasonló stílusú művet ajánlani, amivel addig leköthetem magam?:D

Igazán örülök, hogy ennyire szereted azt a történetet. :) Nekem is újra kéne majd olvasnom, hogy átjavítgassam. Rég nem láttam.
A jártasságom a ficekben... hát őszintén szólva már rég nem a Harry/Ginny történeteket érinti, így nem hiszem, hogy különösebb segítséget jelenthetek a dologban. Még mindig szívesen írok velük, ha van valami apropó, de keveset olvasok róluk. Viszont ha beírsz a fórumon a Fanfic kategóriában, a Van valami jó fic? topicba, ott biztosan tudnak majd neked ajánlani párat.
A slash kezdetben számomra is elképzelhetetlen volt, mostanra nem az. :) Bár nekem valószínűleg azért is könnyebb eltérülni, mert sosem szerettem igazán a könyveli párosokat. Számodra viszont ez az etalon, így érthető, hogy más véleményen vagyunk. :)
Az egyik most futó regényben, a Titkokba zárt tudatban is Harry/Ginny szál van egyébként, és novellát is írtam velük, ha érdekel, nézd meg nyugodtan. Ha nem, ne aggódj, a legkevésbé sem lesz harag.
További szép napot! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 16 (szombat), 14:09 
Zöldfülű

Helyes:D
Feltétlenül folytasd a sorsunkat..., mert az egyetlen ilyen stílusú iromány amit találtam valaha. Nem is kell mondanom, hogy kb úgy 30x olvastam eddig:D
Te biztos jártasabb vagy a ficek-ben mint én, nem tudsz esetleg hasonlóan terjedelmes és hasonló stílusú művet ajánlani, amivel addig leköthetem magam?:D Persze a párosítás szigorúan HP/GW legyen mert más párosítású művet még soha nem olvastam és nem is vagyok hajlandó:D Én tisztelem az írói szabadságot, de egyszerűen még nem tudtam rájönni, hogy jut eszetekbe összehozni Harry-t mondjuk Draco-val vagy Perselussal!? Lehet az én értékrendem túl hagyományos, mondjuk én csak a rowlingi párosokat szeretem, az nagyon jól ki lett találva és szerintem kár bolygatni. Persze ezt nem azért mondom, mert biztos van aki szereti, ez csak az én szubjektív véleményem volt.
Köszi előre is:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 16 (szombat), 9:07 
Billentyűzetgyilkos

Nos, így valóban nem csoda, hogy nem találtál semmit. :)
A sorsunk második, úgymond kötetét mostanában biztosan nem fogom írni. Azon vagyok, hogy a TZT, ami ritkán frissült, felgyorsuljon végre, és lassan mindegyik történetnél kikerüljön a vége felírat. Ha az megvan, majd akkor merek csak újabb nagyobb szabású regénybe belefogni. Jóval kevesebb időm jut arra, hogy leüljek a gép elé, akkor pedig túl sok mindenre kell szétosztanom. WS, fordítás, írás, adminkodás, stb.
Viszont most, hogy eszembe juttattad, tényleg ideje lenne a sorsunkat és a becsülettelt is átmentegetnem ide a merire is. Nem olyan rég hasonló javaslattal állt itt elő valaki, indíttatás még lenne is, de kedv meg idő ritkán. Akkor itt lenne már minden egy helyen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 15 (péntek), 9:59 
Zöldfülű

mellons írta:
Szia!

Hát nem tudom, mikor nézted, mivel meglehetősen sok új történetem született mostanság, kezdetnek mindjárt a Merlin Társulat ideje alatt -ami úgy egy hónapja ért véget - négy is.
És jelenleg is folyamatosan haladok kettővel. Szóval a válasz, hogy nem hagytam abba az írást, inkább neked sikerült valahogy elkerülni őket.

Megvan a probléma gyökere:D Csak lumoson hagytad abba a történetek feltöltését! Még lenne egy feltétlenül életbevágó kérdésem: A sorsunk... végén felvetettél egy ötletet, hogy esetleg folytatnád a történetet. Erre látsz valami sanszot vagy inkább töröljem szemem szám?:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 15 (péntek), 8:45 
Billentyűzetgyilkos

Gero írta:
Szia!
Foglalkozol még az írással vagy már abbahagytad? Csak azért kérdezem mert már rég nem láttam friss történetet tőled sajnos:S

Szia!

Hát nem tudom, mikor nézted, mivel meglehetősen sok új történetem született mostanság, kezdetnek mindjárt a Merlin Társulat ideje alatt -ami úgy egy hónapja ért véget - négy is.
És jelenleg is folyamatosan haladok kettővel. Szóval a válasz, hogy nem hagytam abba az írást, inkább neked sikerült valahogy elkerülni őket.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 15 (péntek), 1:00 
Zöldfülű

Szia!
Foglalkozol még az írással vagy már abbahagytad? Csak azért kérdezem mert már rég nem láttam friss történetet tőled sajnos:S

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 28 (hétfő), 17:38 
Billentyűzetgyilkos

Luna Aurora írta:

i was there :D

Csak nem, Sheymi? Meglesem. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 28 (hétfő), 12:26 
Billentyűzetgyilkos

mellons írta:

i was there :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 27 (vasárnap), 20:02 
Billentyűzetgyilkos

Athenodora írta:
Ó, boldogságosság van :) Köszi :)

:D Nos, akkor csak csendeskén örülök, hogy elő tudtam idézni a boldogságosságod (csak hogy tovább ragozzuk az egyébként is fura szót.) :-D Remélem tetszeni is fog/tetszett a fejezet.

Castiel írta:
Király, akkor hamarosan olvashatom a TZT-t is. :)) Már hiányzott. :)

Nahát, újabb olvasó a láthatáron. :) Nem sejtettem, hogy figyelemmel kíséred a történetet, bár abból adódóan, hogy te magad is severitust fordítasz, nyilván érdekel a téma, és biztos belenézegetsz minden próbálkozásba. Én is így szoktam, bár lenne mostanában is több időm rá.
És hogy hiányzott is... hát köszönöm szépen. :) Akkor előre is jó szórakozást majd!

*kiscsillag* írta:
sziaaa! :)

kis lemaradással küzdök, ami a TZT-t illeti, de nem bírtam ellenállni, főleg, ahogy megláttam a fejezet leírását, és hogy mennyit nyafiztam nálad. belelestem, és van benne Ginny! :x és még milyen jelenetek. ^^ ow. :x

Szia!

Láttam, hogy belekezdtél, és haladj csak nyugodtan a magad tempójában. Ha meg mégsem tetszene, hagyd ott, és keress mást. :) Nehogy amiatt láss csak neki, mert "nyafiztál", ahogy az imént írtad. XD Tényleg van a mostaniban Ginny, és igen, nem is akárhogy. :D Remélhetőleg, most már hangsúlyosabb lesz kicsit, legalábbis úgy szeretném összehozni, aztán majd kiderül, miként alakul. Ez nem különösebben romantikus történetfajta.

Azóta valami elképzelés a másiknál folytatás ügyben? :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 27 (vasárnap), 19:08 
Fanfic-faló

sziaaa! :)

kis lemaradással küzdök, ami a TZT-t illeti, de nem bírtam ellenállni, főleg, ahogy megláttam a fejezet leírását, és hogy mennyit nyafiztam nálad. belelestem, és van benne Ginny! :x és még milyen jelenetek. ^^ ow. :x

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2027 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 41  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra