Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 22 (szombat), 10:01

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 52031 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 1041  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Team pOFFázók!
HozzászólásElküldve: 2011 október 28 (péntek), 17:16 
Szárnybontogató

Shanon, pedig szép neved van. :) De a Shanon is illik. :-P
Gratula, Csillag!! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 28 (péntek), 16:57 
Fanfic-faló

MEGLETT A NYELVVIZSGÁM! :D :D :D most úgy imádok mindenkit, hogy az valami hihetetlen... :#-) :x

(bocsi, hogy így közbepoffáztam. :D ;;) )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 27 (csütörtök), 7:50 
Betűmániákus

leegyszerűesitve:
az egyetlen költő, akinek úgy olvastam a verseit, hogy a végén azt mondtam "ez én vagyok", az Szabó Lőrinc volt. és ma se unom meg, sosem fogom :)

igeeen, úgy hívnak :) de én nem szeretem :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 26 (szerda), 20:03 
Szárnybontogató

Szia Asha! :) És a többieknek is jó estét. Hogy telt a napotok?
Fúú, ez tényleg annyira nehéz téma, hogy már a versek is bele lettek keverve az utcaíságba, amit meg se említettem. xDD Én mondjuk versekben abszolút nem vagyok otthon. Ez az érdekes, hogy írni imádok, de költeni...
Akkor most elmagyarázom, hogy én mire gondoltam. Szóval, azzal, hogy, azt írtam, hogy "csak úgy a hasukra csapnak, és azt mondják, most összedobnak valamit", azalatt azt értettem, hogy nem azért írnak, mert szeretnek írni. Nem azt, mint Petőfi a Nemzeti dalnál, az igenis ihlet volt szerintem. Vagyis nekem az a filozófiám az ihletről, hogy létezik. Számomra az az ihlet, amikor azon gondolkozom, hogy hogyan szőhetném tovább a cselekményt, és ekkor hirtelen az agyamba villan egy ötlet, ami annyira felvillanyoz, hogy löketet ad az eglsz történethez. De persze nem muszáj mindig ilyen "ihlettel írni", tehát, ahogy Asha írta, ha akarsz, tudsz írni. Nálam mondjuk egyszer elég egy ilyen löket, és aztán amikor akarom, ismét előveszem pl. egy fejezet írása közben. :)
Ja, meg azt szerettem volna elmondani, hogy én az utcaírók alatt, mint ahogy már kezdtem kifejteni, nem azokat értem, akik ösztönösen, tehetségből írnak (Valamilyen szinten mindenki, aki szeret írni, így ír.), hanem azokat, akik áldicsőségért, kritikáért, miegyébért írnak.
Sokszor van úgy, hogy amit csak "összedobunk", jobb, mint amit tudatosan írunk, mivelhogy azt nem vesszük olyan akaratoskodva. De nálam már ez is, az is előfordult. Egyes írásokhoz jobb a precíz átgondolás, mint az ösztönből írás, mert így könnyen bele lehet keveredni. Más történeteknél pedig jobb ösztönből írni, mint átgondoltságból. Én mondjuk azért vegyíteni is megpróbálok. :D
Shanon, szintúgy. Hát, hétköznapok, mit lehet tenni? :-P Nem baj, egyetek meg igyatok csak, csajos napok forever. :D :x
Shyen, lehet, hogy azért vagy így az olyokkal, mert kicsit olyan régiesek. Erről most úgy hasonlat Arany és Petőfi jut az eszembe. Arany az oly, Petőfi pedig az olyan. A "gondolkodás és higgadtság" és az "érzelmek, szenvedélyesség és népiesség". Mindkettő egy sajátos, gyönyörű stílus, szinte egymás ellentétei, de érdekes módon Petőfi és Arany mégis a legjobb barátok voltak. :)
Ha már név, az én nevem a kos csillagképből ered. Igaz, hogy oroszlán vagyok, de nem hiszek annyira a horoszkópban. Jó tudni, hogy ebből is meg lehet tudni pár tulajdonságomat, de amúgy nem vagyok az a nagy horoszkopista. Viszont a csillagképeket ennél érdekesebbnek találom, és annak ellenére, hogy egyébként nagyon közel áll hozzám az oroszlán, mint állat és csillagkép is egyben, a kos, azaz Aries, jobban tetszett. Az irományaimban is, a szereplőknek vagy ókori (görög, kelta) vagy csillagképek neveit adom. :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 26 (szerda), 15:58 
Fanfic-faló

Asha, az írás, az más (bár most bekevertem az utcaírókkal, ez igaz). Az lehet tudatos, sőt, regényeknél nem nagyon tudom elképzelni, hogy mondjuk Rowling mindig csak megihletve írta az első kötetet. A tudatosan írt versek viszont nem fognak meg, nem érzem a részesének magam - igazából abból csak a rímeket tudom (általában) értékelni, a szójátékokat, a ritmust, a direkt utalásokat. Ha én úgy kezdenék költeni, hogy leülök egy tollal a kezemben, és azt mondanám, hogy akkor most írok, akkor biztos, hogy nagyon idegen lenne tőlem, amit alkottam.
A bevágással elkerültük egymást, vagy nem emlékszem rá (mert felhergeltem magam). :)
Nem voltam elég érthető. Nem nézem le ezért őket (bárkit), csak nem hiszem el a verseiket, nem azonosulok velük. A "nem ihletvezérelt" versek inkább gondolkodást váltanak ki belőlem, semmint érzelmeket, mint mondjuk egy Radnóti-versnél. És én inkább az érzelmeket keresem, azt, hogy hasson rám valahogyan, mint hogy elgondolkozzak rajta, és megfejtsem az utalásait. Szóval nem lenézem, vagy műköltőnek tartom, vagy ilyesmi, csak nem ér el hozzám, hogy értékelni tudjam.
Azzal kapcsolatban meg, hogy az író melyik írása válik az olvasó számára a legszebbé, nem igazán tudok mit mondani. Van, amikor erőltetett egy versenyre írt történet, máskor meg tényleg eltalál.

"Az utcaíró szerintem valahol ott kezdődik, hogy a szándék sincs meg. Csak írok, hogy legyen valami a papíron. Ilyenkor a "rutin" is legfeljebb lopott, kicsit talán még érzed is, hogy ezek nem az ő szavai..."
Igen, itt válik el, hogy tehetségről vagy olvasottságról van-e szó. Az olvasott írók nekem inkább művésziesnek hatnak (nem tudom, mennyire kapcsolódik, de például utálom, ha valaki "oly"-t ír olyan helyett, az erőltetettnek hat). Ha meg tehetség, akkor nem érezni azt, amit írtál, hogy ezek nem az ő szavai.

Shanon, jó szórakozást :) Akkor magyarul Özvegy Olívia (Olívia, ugye?) a neved? Szép ^^

(villányi lászló: időközben)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 26 (szerda), 6:53 
Betűmániákus

jó reggelt! :x

na, gyűlik a banda? :) van egy Ashánk is :lol: gyere vissza máskor is :P

Ami Petőfit illeti, nekem se a szívem a csücske :roll: túl egyszerű, és nekem is darabos, mert tényleg olyan, mintha csak rímelő szavakat tett volna egy-egy sor végére...
az ihlet tényleg kényes téma, én mindenképp ragaszkodom hozzá... illetve próbálok :lol: az idő az egyetlen, ami az előbbit meggátolja X-(

ahm. unalmas napjaim vannak :| de ma elmarad a két utolsó órám, és elmegyünk hamburgerozni a csajokkal :D nem érdekel, mekkora leszek, ez most nagyon jól fog esni :-P meg veszünk Colát... bár ez utóbbit nem biztos, hogy meg bírom inni :-S úgyhogy részemről valami rostos lötyi lesz a vége :D

ami pedig a nevemet illeti :D nem sok a mondanivalója. a widow az valójában a vezetéknevem angol megfelelője, a shanon pedig a 12éves kedvenc angol nevem, csak kivettem egy "n" betűt, mert menőnek gondoltam XD 13 voltam, amikor találkoztam fanficekkel, 14-5 amikor regisztrálni kezdtem :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 26 (szerda), 5:28 
Ó-nagy-admin "on stage"

Shyen írta:
Aries, mondtad, hogy vannak olyanok, akik "csak úgy a hasukra csapnak, és azt mondják, most összedobnak valamit". Most megint előhozakodok a versmobbal: ezekben az interjúkban ugye különböző kortárs költőket faggattak. Tényleg érdekes volt nézni, hogy ki hogyan válaszol, merre néz, egyáltalán hogy hogyan viselkedik. Volt egy férfi, kövérkés, ősz bajszos, és azt mondta, hogy nem hisz az ihletben. Felhozta Petőfit, hogy ő is a forradalom előtti estén eldöntötte, hogy akkor most megírja a Nemzeti dalt, és megírta.
Na most ebből sok mindent le lehet szűrni: a költő, aki nem hisz az ihletben. Nekem elég furcsa, hogy sosem volt még ezek szerint ihlete, és mégis az ismert írók közé tartozik. Én nem akarok tudatos író lenni... menjen csak ösztönből.
Másrészről nem gondolnám, hogy Petőfi utcaíró volt, és azt sem, hogy a pasas jól mondta volna, legalábbis szeretnék ebben hinni. Bár nem mondhatnám, hogy az 1800-as évekbeli írók-költők stílusa úgy megfogna, de azért mégis.

(Nem szoktam ide bepoffázni, de ezt kiszúrtam, és hát na. ^^")
Na most ehhez azért illik hozzáfűzni azt is, hogy az a bajszos bácsi az interjúban Csukás István volt. Szvsz ez azért fontos momentum, mert amiről ő ismertté vált, azok a Süsü, a Pom-pom, a Ho-ho-ho-horgász: főleg gyerekeknek szóló, játékos nyelvezetű írások. Ahhoz, hogy az ember ilyen szinten játsszon a szavakkal, szerintem elsősorban valóban tanulás és technika kell, meg persze céltudat, hogy mit is akar íni pontosan; maga az ihlet legfeljebb ahhoz szükséges, hogy egyáltalán kitalálja az alapokat. Egyébként egy későbbi bevágásban, ha jól rémlik, ő sem tagadta, hogy létezik "ihletett állapot", egyszerűen csak nem becsüli annyira túl, hogy kizárólag ebben az ihletett állapotban lehessen írni. Igazából engem a kihívások és határidős játékok döbbentettek rá, hogy nagyon igaza van, és a "nincs ihletem" főleg csak nyafogás: ha muszáj írni, akkor muszáj írni, és ha az ember nem lovalja bele magát abba, hogy úgyse megy, akkor becsülettel megcsinálja... sőt: jól is. Másoknál tapasztalva meg slusszpoén, hogy a "kötelező jellegűek", amiket ő csak "összedobott" és "nem is lett jó", a legszebb gyöngyszemei lettek az írónak. :) Amit egyébként akartam ezzel, hogy attól, hogy az ember szándékkal, nem pedig ihlettel ül le írni, és tudatosan dolgozik valamin, nem lenézendő, pláne nem válik utcaíróvá - Csukást vagy Petőfit annak titulálni meg nekem... fura. :D (Pedig ha valaki, akkor én aztán rühellem szerencsétlen Petőfit, belőle én tényleg kinézem, hogy becseszerintette a szavakat a verseibe, mer' úgy kijön a rím. xD)
Az utcaíró szerintem valahol ott kezdődik, hogy a szándék sincs meg. Csak írok, hogy legyen valami a papíron. Ilyenkor a "rutin" is legfeljebb lopott, kicsit talán még érzed is, hogy ezek nem az ő szavai... Na, és most úgy belemelegedtem abba, hogy Csukás sem beszélt hülyeségeket, hogy el is késtem a suliból, hát nem remek? xD Na, szép napot! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 25 (kedd), 21:24 
Fanfic-faló

Lereagálva az estit:
Shanon, én pl. az összes alternatív hetedik kötetet (legalábbis az ismereteket) elolvastam. Nem mondom, hogy nem tetszett, de... hogy mondjam... A fantázia köré építették. Úgy értem, találkoztam olyannal, ahol Dumbledore valójában főnixszé tud változni, ahol Aberforth sárkányokkal élt, vagy éppen Harry erős szuperhőskomplexusban szenvedett. Spekulációkra épültek, inkább a mesélés volt a céljuk, mint mondjuk az érzelmek ecsetelése. Nyilván vannak kivételek, mint például Enahma írásai (amik egyébként a kedvenceim a témában :) ), de az akkori... "trendnek" nem az számított, ha haláljó stilisztikával, stílusosan írtad le a szereplők gondolatait, hanem az események leírása, esetleg felszínesen egy-egy szereplő gondolatai közben.
Persze lehet, hogy csak nekem jött le így :D És egyébként ez nem feltétlenül rossz, mert néhány történetre tényleg azt mondtam, hogy húha, ilyen fantáziát... És az addigiakba teljesen bele lehetett illeszteni.

Aries, mondtad, hogy vannak olyanok, akik "csak úgy a hasukra csapnak, és azt mondják, most összedobnak valamit". Most megint előhozakodok a versmobbal: ezekben az interjúkban ugye különböző kortárs költőket faggattak. Tényleg érdekes volt nézni, hogy ki hogyan válaszol, merre néz, egyáltalán hogy hogyan viselkedik. Volt egy férfi, kövérkés, ősz bajszos, és azt mondta, hogy nem hisz az ihletben. Felhozta Petőfit, hogy ő is a forradalom előtti estén eldöntötte, hogy akkor most megírja a Nemzeti dalt, és megírta.
Na most ebből sok mindent le lehet szűrni: a költő, aki nem hisz az ihletben. Nekem elég furcsa, hogy sosem volt még ezek szerint ihlete, és mégis az ismert írók közé tartozik. Én nem akarok tudatos író lenni... menjen csak ösztönből.
Másrészről nem gondolnám, hogy Petőfi utcaíró volt, és azt sem, hogy a pasas jól mondta volna, legalábbis szeretnék ebben hinni. Bár nem mondhatnám, hogy az 1800-as évekbeli írók-költők stílusa úgy megfogna, de azért mégis.

iHeart (remélem, szólíthatunk Russel ötlete szerint :) ), hogy telt a heted? :) (Egyáltalán beszéltünk már?)
Ó, igen, ezt meg akartam kérdezni: kinek honnan a neve, ha szabad kérdezni? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 25 (kedd), 17:57 
Szárnybontogató

Sziasztok, ahogy igértem...áh, mlg hét óra sincs, jókor jövök... :mrgreen:
Ugye-ugye Shanon, én azért egy nagyon aktív zöld kis manó vagyok. :-D És a fanfic, főleg a HP fandomban, egy olyan műfaj az írásban, ami az egyik legnagyobb megbecsülésemet érdemli. Áh, tudom én, hogy nem akarod megsérteni a korosztályomat, úgyhogy akinek nem inge az ne vegye magára. :) Utcaíró soha nem is voltam, és nem is leszek. *büszkén kihúzza magát*
Mindenesetre a Gilderoyba már én is beköszöntem, de hát ki nem? Nem árt az az egónak, egy kis önreklám... 8) xD
Persze-persze, időhiány van, úgyhogy megértelek. :|
Szia insomniac heart! :) Én még nem találkoztam veled itt, esetleg valami rövidebb beceneved nincs, csak hogy ne kelljen mindig az insomniac heartet kiírni... ;;)
Egyébként hogy telt a napotok?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 24 (hétfő), 21:28 
Szárnybontogató

Ó, de régen jártam erre - elcsodálkozva visszaolvasgat.-

Szép estét mindenkinek egyébként! :'D

Kívánságüstre írt történet (2012) - Cosmic Love (Harry&Draco)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 24 (hétfő), 21:27 
Betűmániákus

jó étvágyat :)

néhány esetben jártam a Gilderoyba, de leszoktam róla... annak is örülök, ha elolvassák :-)

hűűű. annyira le vagyok lassulva. nem is tudok rendeset írni :oops: annyi biztos, hogy mostanában nem nagyon az alkotás, így pedig nehezen tudok eljutni a vélemény-várós fázisba :-<

szerk: meglepő, és jó látni (olvasni), hogy nem kell 50x kifejtenem ugyanazt, illetve nagyon a nézeteimet se. hasonlóan gondolkodunk :mrgreen: annak pedig különösképp örülök, hogy rákerestek a magyar ficirók alapjaira :)

ami az én novelláimat illeti, igen... így mondjuk tényleg aligha lehet párhuzamot vonni, ez igaz^^ novella és novella között van különbség... nem csak tartalomban, esetleg stílusban. az utóbbi novellát már csak az eltelt idő miatt is jobbnak érzem... vagy szeretem. tudja a nem tudom mi. a lényeg, hogy tetszenek^^

majd olvasni szeretnék nálatok is, csak... tudjátok, hogy van ez :|

szép álmokat^^

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shanon widow 2011 október 24 (hétfő), 21:34-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 24 (hétfő), 21:23 
Szárnybontogató

Jajö gyermekeim, hát hol marad az optimizmus? :mrgreen: (Tudom, már mindenkit untat, de ez vagyok... :-P Derűlató. Mindig. xD)
Én személy szerint azért írok, mert szeretek írni, és tudom, hogy nagy az egóm, de Dumbiban verhetetlen vagyok. 8) :oops: xD Nem ám...mint mondtátok, nem elég szerenti a karaktert. És hogy mi ihlette az én fiatal Albusomat? Hát az, hogy a környezetem azt mondta, hogy úgy ismerem már Dumbit, mint a tenyeremet...na meg az optimizmus, ami nálam mindenben benne van. :D Ugye a mi szeretett igazgatónk fiatalkoráról meglehetősen hiányos és depresszív képet kaptunk a HP7-ben...úgyhogy az ismereteimet és a bíhepi életfelfogásomat összegyúrva...hát, lett ami lett. :P Mindegy, most még másról is akarok beszélni, pedig már kéne mennem aludni...
Hát igen, elismerem, öt éve még nem ficeztem annyit, de azért a klasszikus ficekben is otthon vagyok...Ananke, AgiVega, meg a Mézesmadzag, akinek az írójának most nem jut eszembe a neve... szóval azért igyekszem, meg mondjuk azért kezdtem el Dumbledore-ral foglalkozni, mert nála nincs olyan, hogy sablon. >:D<
Egyébként Shyen kiváncsi vagyok a nézeteidre, szóval nyugodtan mondd tovább. Végül is tény, hogy nagyon sokat kell fejlődnie az új ficíró generációnak...azért én igyekszem nem az ilyen olcsó szebb szóval kifejezve utcaírók (xD) közé tartozni, akik csak úgy a hasukra csapnak, és azt mondják, hogy most összedobnak valamit... Két elvem van az életben, amit az írásra is általánosan rá tudok érvényesíteni: 1. A világban minden okkal történik. Nem hiszek a véletlenekben.- Okkal lesz rossz valamelyik ficed, hogy tanulj belőle. 2. A világban minden relatív.- Nem csak a szépség, meg ilyen dolgok, de ez az írásban is megmutatkozik. Például én a Fiókos ficedet semmivel sem érze gyengébbnek a Colánál. Az attól függ, hogy mihez viszonyítjuk. Mindkét ficben más a hangulat, a páros, a helyzet. Egy liftben természetes, hogy jobban kidolgozod a karaktereket, másképpen miről írnál, a porszemekről a falon? :P Viszont egy olyan ficnél, mint a Fiókos még sok minden másra oda kell figyelni. Én annál a ficnél a hangulatot éreztem kihangsúlyozva, és ennél nem is kellett több. Kész, passz, vége. Bőven, de bőven elég volt megteremtened azt a hangulatot, hogy mit éreztek az emberek a háború után, ha a karaktereket vagy bármi mást jobban kikanyarítasz, az már sok lett volna. De így tökély volt. Úgyhogy azt hiszem, hogy kijelenthetjük, hogy a Colát és a Fiókosat nem lehet egymáshoz viszonyítani, pl. a Colát lehetne más hasonló Dramione ficcel, és ugyanígy a Fiókosat.
Na, és már ha így belejöttem :P, még azt is leírom, hogy igen, tényleg kell a tapasztalat. Hát ízért kezdtem publikálni a Merin, hogy megtudjam, hogy tetszik az embereknek, amit csinálok. Írni kb. hat éves korom óta írok, és most, tizenhárom éves koromban kezdem el a fanficeket. Hát igen, huszkét évesen majdmondhatom, hogy milyen tapasztalt fic író vagyok, de addig még sok-sok fanfictiont kell megírnom, és sok-sok kihíváson kell résztvennem. A stílusom azt érzem, persze míg teljesen kiforr...fuhúú, addig is szívesen maradokzöld kis manó :D :D :x (Ez nagyon cuki, ezt a becenevet megtartom magamak! :)) )
Fu, jaj, mennyit írtam...na mára ennyi. xD Öhh, holnap csak olyan este hét-nyolc körül leszek fent. Majd akkor beszélünk, jó éjt. :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 24 (hétfő), 20:56 
Fanfic-faló

Akkor jó, pont ugyan ezt szoktam csinálni, ha szembetalálkozok egy kritikáért kuncsonrgóval. :) És.. nem is gondolom úgy, hogy jó lenne a sok dicsérő kritika. Van egy történetem, ahol pont ez volt, hogy nagyon sok jót kaptam rá, szubjektív kritikákat - aztán Hildegard is írt egyet, én meg felfújtam magam rajta, pedig tudtam, hogy igaza van. Nagyon elfogult/elkényeztetett voltam, és jött egy kisebb tasli, hogy mégsem hibátlan ez. Csak jót tett ez a szembesülés.

Igen, nekem is ugyan ez. A 9 után kezdtem Lunában gondolkodni, addig nem láttam benne a lehetőségeket, annak ellenére, hogy nagyon szerettem, mint karaktert. Nagyon nehéz volt elvonatkoztatni attól a novellától, főleg, mert odavagyok érte :)
Írtam nemrég Ginnek, hogy miért nem voltam itt egy fél évig, kicsit összefoglaltam a dolgokat. Bennem volt egy kis sértődöttség, hogy a legújabb szöszeimre nem kaptam túl sok véleményt, aztán ahogy beszélgettünk, megvilágította nekem, hogy tulajdonképpen nem is kell. Akkor elbíznám magam, ugyan így, ahogy lentebb írtam. Persze amikor felteszem a történeteket, és szívdobogva frissítgetek félpercenként, akkor nem így gondolom. Akkor vigyorgok mindenen, és mindig (dráma-on) meghal bennem valami (dráma-off), mikor még mindig semmi. És aztán ott állok, és nem érzek semmit, pedig annyi, de annyi gondolat ott van azokban a véleményekben. Sajnálom ilyenkor, hogy csak az elérzékenyülős pillanatokban tudom ezeket értékelni.

Amúgy is olvasom, de akkor most méginkább ^^
Megyek enni, de amúgy ha még válaszolsz, azt megnézem :D :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 24 (hétfő), 20:40 
Betűmániákus

nyugi, nem untatsz, mert teljesen jó a rálátásod :) én is azt vettem észre, hogy a legtöbb szerző a kritikáért alkot, és nem azért, mert tényleg szereti :( jönnek a fenyegetések is, hogy nem lesz új fejezet, ha x kritika nem érkezik. pff :roll: ezekhez már csak dacból nem írok semmit, akármennyire is jóra sikerült... tudom, hogy fájó pont, ha nem értékelik a műved, de... vannak etikai határok is :roll:

a tapasztalat fontos, a tehetség viszont más :)
ruka... na, az a novella tényleg ütött - rajtam/nekem. nagyon nagy... tipikusan az a kategória, hogy "bárcsak tudnék ilyet o.O" a tiédet se értékelik, pedig jaaaaj *.* az első fanficem nekem is Lunáról szól... bár inkább George-ról - Ariestől most kaptam rá véleményt ^^ így visszaolvasva... nagyon kezdő. a Cola mérföldekkel jobb... bár az előbbi talán humorosabb, az utóbbi valahogy kidolgozottabb karakterileg.

majd szépen figyelitek a Prófétát, és ha látjátok a nevem, látjátok, ha nem, nem :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 24 (hétfő), 20:21 
Fanfic-faló

Aries, Shanon már válaszolt is :)

Shanon, neked először is köszönöm a dicséretet :), viszont szerintem, ha nem is kor, de tapasztalatfüggő mindenképp az írás (meg sokminden más is). Most például néhány "mondacsomon" fogom a fejem, hogy úristen, tiszta giccs. A versmobon megkérdeztek különböző költőket a költészetről, és Beck Zoli azt mondta (most nem idézek pontosan), hogy egy vers akkor jó, ha legalább addig elhiszed, és addig te vagy az a vers, amíg írod. És én nem hittem mindet el.
A lunás novellához a gondolatokat például fél évig gyűjtögettem (körülbelül). Van egy Cetlire c. wordös docom mindig megnyitva, és ha eszembe jutott valami, akár a legnagyobb hülyeségről, de valamennyire használható volt, akkor rögtön lepötyögtem. (Mondjuk igen, zavart is, mikor egy több órás utazás kellős közepén tört rám az ihlet, és nem volt egy tollam se, hogy felírjam a kezemre.)

Dramionét nem szoktam olvasni :) Talán pont azért, mert én már az újabb generációban vagyok, és tényleg felhígult és az erotikára koncentrálódott minden. A szereplők személyisége leredukálódott Mary-re, Hermionétől Lunáig mindenkié. Alig van, aki hitelesen meg tudja őket írni (ezért is nagy kedvencem mostanában ruka, aki viszont szintén visszavonult már). Bár ez nekem végül is jó, mert ellentmondhatok egy általánosságnak (ahogy azt tenni szoktam amúgy). :)
Egyébként az a baj, hogy a jó történeteket, legalábbis azokat, amikre én vevő vagyok, nem értékelik. A 9 (rukánál maradva) is ott áll nyolc véleménnyel, pedig nagyszerű mű, kidolgozott, élő-lélegző karakterekkel. Persze lehet, hogy sok csendes imádója van, de akkor is elkeserítő, ha azt látom, hogy ezzel szemben néhány sablontörténetnek 20-30-40 véleménye van. És így a sikeres író elkezd függni a kritikáktól, ha nem kap, kétségbeesik, hogy talán nem szeretik. Egyébként lehet, hogy idővel jó íróvá fejlődne, magától, de a sikeresség miatt a minőséget és a mennyiséget összekeveri...

Ó, abbahagyom, mert oldalakat tudnék itt okoskodni :) Persze pü-ben kifejthetem, csak nem akarom összeszemetelni a topikot a fejtegetéseimmel :D

Shanon, akkor a novemberi számban olvashatunk cikket tőled is? ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 24 (hétfő), 19:40 
Betűmániákus

*beresik*

nyugi, van még időd fejlődni alkotás-téren ;) még igazán zöld kis manó vagy :) na, ezt nem kritikaként vagy rosszmájúságból írom, de ahogy többet tapasztalsz, úgy forr ki a stílusod, stb :)
ami a dramionét illeti, régebben mindenevő voltam belőle... azok olvasása és bősz kritizálása volt a hobbim, nagyon élveztem :) mára viszont NAGYON megválogatom, miket olvasok belőlük, mert a kategória színvonala és felhozatala pocsék :( tisztelet a kivételnek, mert van néhány - megjegyezném, hogy mögöttük is ott állok mint béta, vagy mint tanácsadó :D és biztos vannak csiszolatlan gyémántok az újak között, én nem állítom, hogy nincs... de semmi időm az olvasásra :? szerintem az a baj, hogy ne sértődj meg - de jön a korosztályod, ami szuper $pray viszont van egy másik véglet: jönnek a sablonok. mert ti nem olvastatok pl ötéves klasszikus ficeket, ami anno az alapokat képezte :) és most jönnek a táboros/büntetőmunkás/2. fejezetben csók csattanós történetek, amik hígítják a színvonalat. a régi, ősmerisek, akik nyugdíjba vonultak úgymond, leszedték a műveiket, vagy alig lehet őket megtalálni és azt ti már nem látjátok. máshogy értékelünk, mert mi olvastunk már olyat, és talán ez fájóbb pont a kezdőknek... kevés az egyediség, ez van. pedig mennyi lehetőség van még mindegyik szereplőben! tekintve a HP-t, tvájlájthoz nem értek és nem is akarok :D
plusz nem elég szeretni egy szereplőt, ismerni is kéne :roll: viszont ez a hiba már nem korosztályfüggő, ezt sokan elkövetik... olyanok is, akiktől nem várnád majd ötéves fanfices tapasztalat után :-) én jóval később regisztráltam az idekeveredésem után :)

a PD az Privet Drive

amúgy unalmas napom volt és vontatott. egyszerűen hétfő.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 24 (hétfő), 17:52 
Szárnybontogató

Szia, Shanon. :D
Hát, köszi a biztatást, de a tanárnő úgy döntött, hogy szerdán íratja meg a felmérőt, mert még nem ismételtünk át semmit...szerencsére. :-P Viszont angolból megírtuk a témazárót, a végén egy nehezebb szövegértéses feladattal, de azt hiszem, elég jól boldogultam vele...majd meglátjuk. xD
Nekem is az időhiány valahogy örökös, még akkor is, ha elvileg lenne időm alkotgatni. ~x(
Ó, természetesen, imádok írni. :) Ma összedobtam egy kis cikket a jutalomkirándulásunkról, remélem jó lett. :) És persze fel van töltve néhány fic a Merire. A saját művemhez, aminek megvannak az alapjai, annyira összetett a cselekményszála, hogy egyelőre még éretlen vagyok a fantáziámhoz, úgyhogy úgy döntöttem, hogy először is írói tapasztalatot fogok gyűjteni, szóval most elsősorban fanficeket írogatok, illetve egy "ösztöndíjra" ezeket átfordítom potterizáltból magyarosba. :mrgreen: Meg persze hasonló témában olvasok, mint ami a saját művemhez kell...
A fanficekben is valami különlegessel és egyedivel akartam megpróbálkozni, úgyhogy Dumbledore eddig feltáratlan fiatalkorát taglalom a Fejezetek Albus Dumbledore életéből című novisorozatomban. Hát, nem is tudom, hogy eddig mennyire jó, mert nem kapok hozzá túl sok kritikát, de azért reménykedek. ;;) Már a negyedik történet írását kezdem a sorozatban, de most ez a magyarosítás egy kicsit hátráltat a haladásban, de nem baj, november közepére már azon is túl elszek. Egyébként van ficblogom is a Dumbisokhoz, meg hát az adatlapomon minden le van írva bővebben, szóval ha érdekel, majd nézz be. :)
Dramionékat én is olvasok, Alice Holmes barátném "A Sors keze volna?" nevű története a kedvencem. :x Nyugi, adatlap kuksolásban jó vagyok, úgyhogy már kiváncsi vagyok a fantáziád határaira. :P Egyébként romantikus párosításban a Lily-Jameseket is kedvelem. Ezekben a ficekben azt szeretem, hogy akárhányszor is olvasok szinte ugyanazon a sablonon, mindig van benne valami más és érdekes az író lelkéből, ami arra késztet, hogy tovább olvassam. Na és persze a Weasley ikrek- saját párosítás sem utolsó, no meg rossz kedvemben főleg azok a történetek jönnek be, amiken szétröhöghetem a fejemet. :)) A romatika és a humor után főleg az ilyen kalandosfélefajta irományok jönnek be, meg ugye az új generáció hülyeségei. :-P De nagyon ritkán, ha olyan hangulatom van, még slashet is olvasgatok, esetleg Severitust. :-)
Ömm, a PD minek is a rövidítése? :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 24 (hétfő), 9:47 
Betűmániákus

én meg jól el is tűntem este bármiféle köszönés nélkül :P

de most akkor pótolom (máshogyan): jó reggelt :-* na jó, nem reggelt. délelőttöt

túl két tantárgy megtanulásán egészen életképes vagyok - eddig XDD. bár most úgy érzem, hogy semmit se tudok :-/ na, nálam legtöbbször így van, no para :lol: lehet, angoloznom is kellene... nem mondta a felelést, de... :o
Aries, Shyen 14 éves :) megjegyzem, a korát meghazudtolóan alkot, természetesen pozitív értelemben. a kor nem számít, a tehetség nincs hozzámérve ;)
óh, matek dolgozat? azon én túl vagyok, szeptember végén sor került rá :-S azért utólag is mindent bele, de lehet, azóta már túl is vagy rajta :-)
uhm. alkotni kéne-kéne, de most megint időhiány van :(( tényleg, Aries! te hogy állsz az írással? :) van valami itteni fanfic, esetleg saját mű?^^
én bétázok, meg Prófétázok - többnyire ott is béta vagyok, illetve újabban amolyan beugró, ha cikkhiány van :) ja, és én is alkotok :roll: meg olvasok - bár arra sincs időm. még a kötelezőre se nagyon :? egyébként romantikus/dramione-nagyon néha nagyterem meg humoros... és PD ha betévedek :lol: de ha rálelsz az adatlapomra, már több dolog tárul eléd :) *** nya, reklám mode off, mert még itt rám szakad a plafon.

megyek, kávézok egyet apámmal, aztán készülődök :-h

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 21:27 
Szárnybontogató

Miért, Shyen, hány éves vagy? :-P
Hát, én már megszoktam, hogy egyes dolgaim miatt hülyének néznek, úgyhogy nem mondasz újat. :lol:
Én is megyek csicsilni, mert reggel mindjárt egy matek dogával kezdek, szóval kell az energia. :S
Jó éjszakát! :) :*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 21:24 
Fanfic-faló

Shanon, ne biztasd, így nem tűnök öregebbnek nála :-P :)

Aries, részvétem :) Nálunk nem olyan gyakori. A barátnőmmel meg egy másik sráccal voltunk kutyát sétáltatni, és tök hülyének néztek, amiért megálltam egy-egy szép fal vagy fa előtt, és nekiálltam bámulni xD A kutya, akit egyre jobban szeretek olyankor levágta magát és nem volt hajlandó addig megmoccanni, míg a banda mindhárom tagja nem jött vele :)
Óó, ijesztgethetlek sav-bázis reakciókkal meg savmaradék ionokkal? ;;) (kötekedős hangulatom van, asz'iszem, bocsi. :D )

Na, én elsunnyogok aludni, mert holnap kelés van. Jóéjszakát mindenkinek :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 21:16 
Betűmániákus

Aries, van aki 12 éves, úgyhogy nincs okod aggdalomra :) és a 13 már majdnem 14... :-Ą
én pont egy hónap múlva töltöm a 18-at, de lélekben még 16 vagyok... %:>
a kémia jó dolog. épp azért érzek iránta vonzalmat, mert annyian nem szeretik/értik... :lol: de innentől már számomra se lesz majd annyira terítéken az "ügy". egyetlen dologgal szeretnék foglalkozni: a foggal. hihetetlen, mekkora zűrt képes csinálni :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 21:11 
Szárnybontogató

Shyen, nekem most szlovákot és angolt is kellett írni, úgyhogy el tudod képzelni, hogy repestem az örömtől. -.- :-P
Dehogy vagy hülye, elhiszem, hogy az egyszerűség is lehet szép...nem tudom, én ilyet még nem tapasztaltam, de megpróbálkozom vele, ha elmegyek valahová. *fölvont szemöldökkel méregeti az ablakját* :mrgreen: Mondjuk nálunk nagyon gyakori, hogy a házakat borostyánnal futtatják be, de azt én is nagyon szeretem...habár már egy kicsit megszoktam. :)
Shanon, még nekem is fura a pesties nyelvjárás, pedig én nem is lakok olyan távol...már amennyire úgy lehet venni. Szerintem mi itt Szlovákiában egy kicsit talán gyorsabban beszélünk, egy kis szlovákos akcentussal.
Na, sok sikert az egyetemi éveitekhez! *kaján vigyor* Nekem még legalább 6 év. :D Hű, szerb kémia, el se tudom képzelni, még most is bonyolult, amikor még csak az ionos kötést vesszük. :P
Shyen, hát igen, erős a gyanúm, hogy a Meri legfiatalabbja vagyok... :S Mi lesz velem így a talin vagy a táborban?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 21:05 
Betűmániákus

nyugalom, első dolgom lesz jelezni neked, úgyhogy majd nézelődhetsz ebben a topicban :mrgreen:
nem olyan nagy vaszisztdasz :P a szakszöveg egész érthető :)
ami a fogorvosit illeti, 5 év :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 21:02 
Fanfic-faló

:x
Oké, akkor majd csak novemberben nézek szét mindenhol :)
Nevezzük munkakönyvnek :D Elég érdekes lehet szerbül kémiázni, nekem még magyarul is bonyolult, bár egész jó a tanárunk. :) És hány évig kell tanulnod ahhoz, hogy fogorvos lehess?

Aries, itt válaszolok:
Óje, végre valaki fiatalabb nálam :D *sóhajt, homlokot töröl* Ideje volt ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 20:56 
Betűmániákus

szia Shyen :x
nah, most le is esett mit hagytam ki az előző néhány hsz-emből :D tartozom neked egy válasszal. nem, ebben a hónapban nem lesz meglepi, majd a következőben ;) és akkor most szépen tovább hallgatok erről :lol:

na igen. biztos furcsa lehet... elhiszem. nekem ez a sok e-betűs mekegés a furi :oops: én középzárt e-vel beszélek, ami majdhogynem egyenlő az é-vel. ez a vajdasági nyelvjárás, és nekem nagyon furcsa hallgatni, ahogy beszéltek :) meg néhány kifejezés is más... de amikor kultúrák és nyelvek találkoznak, abból mindig valami érdekes születik^^
ami a felvételit illeti... teljesen újból átrázom a kémiát és a biológiát, mivel azok a követelmények fogorvosira (nálunk), illetve olvasgatok szerbül is, hogy szokjam a dolgokat :lol: és persze van munkafüzetem (füzet?? XD ez már nagyon nem az :D ) mindkettőből, amiket az egyetem ajánlott :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 20:47 
Fanfic-faló

Hi everyone :)
Most írtam egy ritkarövid angol fogalmazást, hát nem tehetek róla, hogy nem jut eszembe semmi kínos pillanat... Majd lesz valahogy, bár előre látom, hogy Miss nem lesz elégedett. :/
Ma még verset kéne tanulni, de valszleg az már holnapra marad.

Csillagom :x :) Hogy van a fogad? És úgy egyáltalán, miújság? :)
Aries, örülök, hogy jól tippeltem :D Engem nem is a dolgok varázslós-mágiás része köt le, hanem csak a kastélyok ódon hangulata... Tökhülye vagyok ilyen szempontból, egy szép plafonig érő fehér keretes ablak is gyönyörködtet :D meg odavagyok a futónövényekért, pontosabban az olyan falakért, amiket befedett (nem messze tőlünk egy téglakerítés van telefuttatva, és gyönyörű az őszi vöröses-sárgás leveleivel).
Na, csacsogok itt össze-vissza x)

Luna, én azért reménykedem helyetted is a legalább kettesben ;)
Shanon, tényleg zsúfoltak a napjaid. :) És mondtad régebben, hogy "elkezdted az egyetemi fölkészítős cuccokat", az milyen? :) (amúgy olyan furcsa, hogy fel- helyett föl-t mondasz :) meg az is, mikor valaki csend helyett csöndet mond... teljesen megszoktam, hogy nem úgy ejtem x) )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 20:46 
Betűmániákus

mit keresel? vagy már írtad? :oops:
én elkezdtem egy tantárgyat, holnap esélyes, hogy feleltet :lol: ismétlő óra :o meg még egy rakás dolog lesz a héten :-/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 20:25 
Fanfic-faló

shanon widow írta:
bocs, mégis van. elkapjuk a hétfő-keddet a következő héten, de nekem az is tanulással fog telni :roll:
nektek is kitartást >:D<

én szörfözök a neten, decemberig lehet elkészíteni egy beszámolót, amit kiosztott a tanár, és ahhoz keresek anyagot :)

nahát, az is több, mint a semmi. :D tudom, hogy nagyon bölcs vagyok... :D de amúgy ilyen nincs, hogy nem találom a tájékoztatót. annyira balfék vagyok! -.-"""

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 20:22 
Betűmániákus

bocs, mégis van. elkapjuk a hétfő-keddet a következő héten, de nekem az is tanulással fog telni :roll:
nektek is kitartást >:D<

én szörfözök a neten, decemberig lehet elkészíteni egy beszámolót, amit kiosztott a tanár, és ahhoz keresek anyagot :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 19:51 
Szárnybontogató

kiscsillag, akkor jó. :-)
Áhh, szegénykéim...jó, hogy még nem vagyok egyetemista. :D Viszont azt most nem tudom eldönteni, hogy milyen ikonom legyen. ~x( :-P
Na, majd mindjárt keresünk valami megfelelőt...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 19:43 
Fanfic-faló

shanon widow írta:
őszi szünet? o.O nálunk nincs olyan :(

így hirtelenjében elgondolkodtam rajta, hogy nekem van-e tényleg, de a számviteli alapok ütemtervében be van írva... :D mindjárt keresek valaki ekf-eset. pff. :D

Aries, közben már egészen jól vagyok. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 19:33 
Szárnybontogató

Shyen, igen, a faluban, ahol lakom, kb. 50 km-re folyik az Ipoly...úgy valahogy Párkánynál. Látod, mégiscsak megy ez a földrajz. :D
Hát...az attól függ, hogy mikortól számitok majd nagynak. :-P Egyébként a teológia érdekel meg az ilyen mindenféle elvont dolgok. Úgyhogy, ha sikerül a teológiai prof. cím, akkor könyveket is szeretnék írni, de nem csak ebben a témában. :oops: :-)
Asszem tényleg mindenkit leamortizál a suli, de drukkolok nektek a zh-itokhoz, még ha nem is tudom, hogy mi az. xD
kiscsillag, ragaszd oda, úgy biztosabb. Aztán meg ha kihűl a víz, kicsit megdöntöd a fejed, kiöntöd belőle, és felforralod. :mrgreen: (Az én praktikus ötleteim :-P )
Luna, köszi én megvagyok. Ne legyél pesszimista, biztos nem volt olyan szörnyű. ;)
Én az egész hétvégét kb. átaludtam, na nem csoda, hogy csak most este tanultam meg a slohová prácámat szlovákra (magyarul valami olyasmit jelent, hogy fogalmazási munka, de hát szó szoros értelmében lefordítva nem valami jó... :| )
Szerintem is jó, hogy szeretem Tolkient. :D Ezek az oxfordi professzorkák, mint Lewis és Tolkien, a mániáim. _U_ :x Jó lehetett nekik, mert mint barátok és az egyetem profjai, minden héten összeültek, és megtárgyalták, hogy ki milyen irományon dolgozik...jó lenne egyszer hasonlót megérni. :)
Nem is tudom, mivel szeretnéd kezdeni a nyelv tanulását? 8)
Húha, shanon, sűrűek a napjaid.
Amúgy már én is nagyon várom az őszi szünetet, végre befejezhetem az ösztöndíjféleségre készült alkotásaimat. >:D<

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 19:31 
Betűmániákus

őszi szünet? o.O nálunk nincs olyan :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 17:34 
Fanfic-faló

úgy látom, az iskola mindenkit leamortizál. :D de asszem már csak ez a hét, és utána őszi szünet... jövőhét szombaton eskü, hogy fel sem fogok kelni... :D (már ha életben leszek a zh után...)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 14:36 
Betűmániákus

sziasztoook! :x

uhm. én azért vagyok ennyire ritkán többek között, mert estig suliban vagyok, utazok, délelőtt meg tanulok... hétvégén próbálok normális maradni, és amúgy se történik velem semmi érdekes :D amúgy jól vagyok, csak mindig minden összejön :-S

most hirtelen nem is jut eszembe semmi :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 23 (vasárnap), 12:32 
Billentyűzetgyilkos

Sziasztok! :)

Hogy vagytok?

Már annyira várom az őszi szünetet, végre 1 napnál többet leszek otthon és normális kaját ehetek :D

A zh szörnyű volt, kínomban röhögtem néhány kérdésen, de a többieknek se ment sokkal jobban x) jó lenne egy kettes, de nem merek reménykedni xD

Péntek-szombaton egész nap benn voltunk az egyetemen, képesség- és személyiségfejlesztő csoportos foglalkozáson. Érdekes volt meg minden, de a második nap végére eléggé csalódtam egy-két ember élethez való hozzáállásában.

Aries, de jó, hogy szereted Tolkient *.* :x
Szívesen vennék szlovák nyelvleckéket, úgyis érdekel :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 21 (péntek), 19:57 
Fanfic-faló

nahát, kihaltak a molyok vagymivan? O_O

jelentem, a fogam egészen jól van. fogjukrá. amikor meg nincs, előveszem a forróvizes butykost és a pofámra szorítom, hadd égjen. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 21 (péntek), 17:28 
Fanfic-faló

shanon widow írta:
Shyen :x ééééén sokkal jobban be vagyok zsongva, mint te :D de nem kotyoghatok, mert kopp lesz a fejemre :-$

Most már komolyan kezd érdekelni :D Akkor csak annyi a kérdésem, hogy októberben még megtudom, mi az? :D :)

Aries :) Mindig összekeverem Szlovákiát és Szlovéniát (nem is szívemcsücske a földrajz), szóval biztosra megyek: a szlovák-magyar határon folyik az Ipoly, ugye?
Ééés, mi leszel, ha nagy leszel? :)

Egyébként kinek hogy telt a hét?
Luie, hogy sikerült(ek) a zh(-k)? :) Remélem, jól. :-)V :x
Nekem semmilyen hetem volt. Úgy értem, csak eltelt még egy, fél-lazán, de közben végig olyan érzésem volt, hogy zsúfoltak a napok...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 18 (kedd), 20:19 
Szárnybontogató

Sziasztok, kicsit lemaradtam. :P Sok volt a dolgom mostanában...
Luna, szia, még én se veled. :) Hát, ha akarod esetleg az alapokat, elmondhatom neked, csak hogy értsd, miről beszélnek a koleszos társaid. :-P
SiriusBlack, hát én is így vagyok vele. -.- Suli helyett inkább írnék...
shanon, igen, Pozsonyban még mindig több a magyar ember, mint például abban a kis kelet-szlovákiai faluban, ahol még júniusban töltöttem egy hétvégét. Na, ott aztán három napig meg se szólaltam magyarul, mert nem volt kivel. :-D
Wow, már alig várom h én is legyek avatva. ;;)
kiscsillag, fú, hát kábé én is így jártam bőrorvosnál...na azt már nem is részletezem. :D Csak ne fájjon a fogad, mert akkor biztos kell majd vele csinálni valamit...
Shyen, Luna hát könnyű mondani, hogy meséljek magamról, de mit? :P Hát... ha már Szlovákia, akkor én épp itt a határvonalon lakom, úgyhogy gyakran át szoktunk ugorni hozzátok bevásárolni. :)) Harry Potter a mindenem (najó, azért van más mindenem is xD) és imádok írni...és olvasni... és festeni. :D Szerintem nagyon akaratos lélek vagyok, ezt több forrás is megerősíti, valamint sokszor a "te mardekáros kiscsaj" jelzővel illetnek, de szerintem összekeverik a Griffendéllel, mert általában az önfejűségem és a vakmerőségem miatt hívnak így. ~x( Ömm, Harry Potter mellett másik anyg kedvenc sorozatom a Merlin, és mindenféle más varázslat- középkor jellegű dolog. Könyvekben is hasonló az érdeklődésem, Rowling mellett Tolkien, Folett, Lewis és Conan Doyle könyveket is olvasok. Kedvenc tantárgyam az angol és a magyar, természettudományokból kishíján analfabéta vagyok. xD Igaz, a fizika és a biosz elmegy, a kémiát nem szeretem, de valahogy megtanulom, a matek...na azt inkább hagyjuk. :P
Magamról mindig nehéz írni, úgyhogy vegyük úgy, hogy egy regény részletét írtam le most ide. :D :D
shanon, ahoj a szia, a sziasztok meg az ahojte. (kiejtéssel meg ahojtye xD)
Asszem most már valamennyire behoztam a lemaradásom, holnap újra gép elé csüccsenek. :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 15 (szombat), 8:37 
Betűmániákus

ahoj! :x

'csillagom :-S én nem akarok ilyen fogorvos lenni :(( de másmilyen igen :D ismerek tündéri alakokat a szakmában, apukámat is egy ilyen emberke kezeli, ha kell, úgyhogy... nagyon sajnálom, hogy pont egy pénzre hajtó egyedbe botlottál bele :( azért remélem jól van a guzid >:D<
épp volt egy rossz tapasztalatom a napokban az anyagiasság miatt -.-" a szomszéd lány egy hétig járt be a kórházba, hogy végre megindítsák a szülést :? mivel előzőleg nem tömték meg az orvost - megjegyzem, nem is volt miből, az utazgatás pedig igen költséges volt... -, ez lehetett az oka annak, hogy nem feküdhetett be és várhatta nyugodt körülmények között a babát :( én így nem akarok szülni :o remélem, mire ilyesmire adhatom a fejem, változik majd ez a kórházas-dolog, mert ha nem... fölveszek egy kölcsönt vagy valami, és megyek magánklinikára. de ez a fajta biztonság meg is érné :P

Shyen :x ééééén sokkal jobban be vagyok zsongva, mint te :D de nem kotyoghatok, mert kopp lesz a fejemre :-$

Luna >:D< kitartást :-* a szemet mint olyan... hát babakortól vizsgáltuk anno. ilyen és ilyen idős korban mit érzékel a csecsemő, stbstb... kívánom, hogy sikerrel járj! >:D<

nekem is szép lesz a jövő hetem... bár... olyan szokásos, talán kissé lazább :P mindenresetre most lesz egy kis időm mindenre :lol: végre 8->
úgyhogy ma takaritok, sulis cuccokat is csinálok meg shanonként is nyüzsgök egy kicsit.

hozzá is látok!

*elpörög*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 14 (péntek), 20:33 
Billentyűzetgyilkos

Sziasztok! :x

Shanon, általános pszichó, most épp látás. blehh, nem szeretem. senki se szereti x)

Csillag, jesszus O.o szegény =/ jobbulást a fogadnak!

és most megyek tanulni @-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 14 (péntek), 16:37 
Fanfic-faló

shanon widow írta:
Shyen, készül a meglepiiiid :P de cshssss :D

Meglepim. *utánozhatatlan nézés (kiugrott szem+homlokig ugrott szemöldök-effektus)*
Hallgatok, persze, mikor nem tudom, mi az :D Előre is köszönöm :x :)

Ó, igen, és szia, Aries :) Mesélj magadról ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 14 (péntek), 12:25 
Fanfic-faló

shanon widow írta:
'csillagom, merre kószálsz? :x

errefelé (is). :) csak nem vagyok valami életképes. :( szerdán ráharaptam valamire, a fogam bedurrant... Anya agya dettó. elvitt az sztk-s fogorvoshoz, hogy mi most akkor ezt a fogproblémát akkor is megoldjuk. a doki bekukkantott a számba, közölte, hogy akkor ő ezt most kihúzza, tátsam a számat az injekciós tűnek... beadta, én pánikrohamot kaptam. Anya meg bement a dokihoz, hogy mi a frászt csinált a kölkével... mert ugye azt gondoltuk, hogy le kell reszelni a fogamat vagy valami, hogy betömhesse, de az a majom azt mondta, hogy kihúzza, és szerencsém van, ha nem töri bele a gyökeret, mert akkor átküld a szájsebészetre. nem értek a fogászathoz, de szoktuk nézni ezeket az átalakítós műsorokat, és látod benne, hogy bármilyen nyomi fogra képesek ráépíteni... az én törött fogamat bezzeg kihúzta volna. hallgattuk egy darabig, ahogy a doki ócsárol minket, aztán leléptünk. persze, utólag végiggondoltuk, hogy a doki azért cseszett rám, mert nem a magánrendelésre mentem... 10ezerért simán megcsinálta volna, na de ingyen?! jó lesz nekem a szamárfogsor is...

na, most szépen kipanaszkodtam magam. :-S remélem, nem ijesztettem el senkit. :D de ha mégis, nyugi, mert le kell lépnem. :D 3tól órám lesz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 14 (péntek), 9:49 
Betűmániákus

hahó!

nagyon furcsa volt hallani szlovákul :D voltam a cseheknél is, deee... igazából nem sok embert hallottam dumálni :roll: angolul társalogtunk. illetve amikor vásároltunk a piacokon, akkor rákérdeztek több nyelven. de Pozsonyban pl magyar árustól vásároltunk :)

úgy kóválygok... tegnap volt a gólyaavatás, jól meg is kapták :lol: de aztán a buli szuper volt :mrgreen: uhm @-)

a hétvégém olyan kis lazácskának ígérkezik, szeretném utolérni magam valahogy... több ízben jó lenne :-S ma este születésnap... meg még be kéne valahogy iktatni egy babalátogatót 8->

Luna, milyen ZH? sok sikert hozzá :x
'csillagom, merre kószálsz? :x
Shyen, készül a meglepiiiid :P de cshssss :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 14 (péntek), 9:47 
Betűmániákus

hahó!

nagyon furcsa volt hallani szlovákul :D voltam a cseheknél is, deee... igazából nem sok embert hallottam dumálni :roll: angolul társalogtunk. illetve amikor vásároltunk a piacokon, akkor rákérdeztek több nyelven. de Pozsonyban pl magyar árustól vásároltunk :)

úgy kóválygok... tegnap volt a gólyaavatás, jól megy is kapták :lol: de aztán a buli szuper volt :mrgreen: uhm @-)

a hétvégém olyan kis lazácskának ígérkezik, szeretném utolérni magam valahogy... több ízben jó lenne :-S ma este születésnap... meg még eb kéne valahogy iktatni egy babalátogatót 8->

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 13 (csütörtök), 22:38 
Sztorihajhász

Írni meg még így sincs semmi időm... pont az iskolával megy el az az idő, amit írásra fordítanék... na majd szünetben...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 13 (csütörtök), 18:39 
Billentyűzetgyilkos

Sziasztok! :)

Mizújs?

Hello, Aries, veled még nem találkoztam :) Én szívesen venném, ha valaki megtanítana szlovákul, ha már itt a koliban felvidékiekkel vagyok körülvéve és időnként csak úgy poénból nyelvet váltanak xD Mit lehet még rólad tudni? :)

Shanon, sajnálom a kihívást =/ De amúgy csodálattal nézek rád, hogy mennyi mindent bírsz egyszerre :)

Fú, tanulni kéne, hétfőn 1. komoly zh és még sehogy se állok :( De ma valahogy nem fog az agyam. Tegnap buli volt, ma kettőkor másztam ki az ágyból, de legalább a délutáni bibliaismeretre bementem :D A pici szívem megint darabokban van, de boldog vagyok, mert rendeltem Pázmányos pulcsit^^ és visszatért a kötőhártyagyulladásom, ami miatt úgy nézek ki, mint aki verekedett egy jót xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 13 (csütörtök), 16:59 
Szárnybontogató

Hát, mi tagadás, magyarról szlovákra fordított vers... az nekem is nagyon idegen. :? Mondjuk a szláv nyelvek közül is, a szlovákra talán a cseh hasonlít a legjobban, őket megértem. Monjduk szerbül még nem hallottam senkit beszélni.
Haha, SiriusBlack igazi Sirius Black. :D Azért csak tanulj kisfiam, mert tudod ugye, hogy akkor nem lesz jövőd. xDD (Családom szokta ezt mondani. :-P )
Suli, suli...hát így az utolsó előtti évem nem olyan nehéz...csak most be vagyok táblázva, mert alig tudom beszorítani az összes körömet az öt napba.
shanon, akkor sok sikert az egyetemhez!! :-D Szükséged is lesz rá...
Amúgy nem olyan nehéz nyelv a szlovák, például vannak kifejezetten vicces mondatok is, például magyar kiejtéssel leírva: Nakreszlítye szi bociana do zosita literatúri- azaz Rajzoljatok egy gólyát az irodalom füzetetekbe. De a ragozás, uhh, attól kikészülök, utálom. :evil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 13 (csütörtök), 7:38 
Betűmániákus

Aries, heló!

és a többieknek is :-*

hűhűűű. tegnap hallottam József Attila: Tiszta szívvel versét szlovákul o.O 5 nyelven elolvastuk :) nem tudom... nekem a szlovák elsőre nagyon idegen volt :D pedig áprilisban voltam Szlovákiában :-/ egyébként én szerbiai vagyok, és bár szláv nyelvek... hááát, piszkosul eltérnek :lol:

a többiek? suli? :|
én is el vagyok látva mindennel, de még bírom :-t elkezdtem az egyetemi fölkészítős cuccokat, tanulok, irkálok-bétázok. próbálok helyretenni mindent. ja, a kihívást föl kellett adnom időhiány miatt :(

*elslattyog*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 október 12 (szerda), 22:09 
Sztorihajhász

Ha akarnék, se tudnék a tanulásra koncentrálni... de már nem 2-es vagyok, hanem 3-as :D Haladás...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 52031 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 1041  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra