Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 12:16

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mentségemre legyen mondva: Rémlassan Frissítő Susane írá
HozzászólásElküldve: 2013 január 05 (szombat), 14:13 
Írópalánta

Akarui írta:
Szia!
ha nem veszed tolakodásnak szeretném megkérdezni, hogy mikor folytatod (már ha tervezed folytatni) a Harry Potter és Mardekár medálja c. fordításod. Már nagyon várom a 16. fejezetet.
Előre is köszi!!

Szia!
Tervezem folytatni a fordítást, igazság szerint a fejezetet már el is kezdtem, de az OTDK hajtás, és a lassan kirobbanó vizsgaidőszak miatt nemtudok pontos időt mondani.

KépKép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Mentségemre legyen mondva: Rémlassan Frissítő Susane írá
HozzászólásElküldve: 2013 január 05 (szombat), 14:11 
Írópalánta

cica19 írta:
sya
érdeklődnék h a Harry Potter és a megfiatalodott bájitalmester 2. évadát nem fordítod??

Szia!
Az első öt fejezet le van fordítva, de nem nagyon lenne időm rendszeresen frissíteni... a most folyamatban lévő történeteket sem tudom rendszeresen frissteni, ezért nem kzdtem még el a feltöltést. Ha nagyon szeretnéd, megtehetem, de a frissítést egyáltalán nem tudom garantálni, amíg ennyi dolgom van.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 05 (szombat), 14:09 
Írópalánta

Athenodora írta:
Hali!

Hogy sikerült az előadás?
Én a tdk-t legszívesebben kihagytam volna, de egy jó főpróba volt a záróvizsgához.
Amúgy, Xerosisból mikor lesz friss? Imádom azt a történetet :D

Szia!
Kösönöm az érdeklődést, mindkét tdk előadásom jól sikerült, most épp nagy munkában vagyok,hogy a dolgozatokat is befejezzem 9-ig. Karácsony táján (az internetem miatt nemtökéletesen időzítve) feltettem a Xerosis folytatását.A következőfejezet...még nincs kész, de majd 9-e után nekilátok.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 december 31 (hétfő), 8:23 
Szárnybontogató

Én viszont a Fekete Főnixre várok már nagyon :cry: $pray
De addig is :
Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet.
Szívedben béke, lelkedben nyugalom, légy boldog a következő 365 napon! BÚÉK

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 december 30 (vasárnap), 19:55 
Zöldfülű

Szia!
ha nem veszed tolakodásnak szeretném megkérdezni, hogy mikor folytatod (már ha tervezed folytatni) a Harry Potter és Mardekár medálja c. fordításod. Már nagyon várom a 16. fejezetet.
Előre is köszi!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 december 08 (szombat), 15:36 
Szárnybontogató

sya
érdeklődnék h a Harry Potter és a megfiatalodott bájitalmester 2. évadát nem fordítod??

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 28 (szerda), 18:48 
Fanfic-faló

Hali!

Hogy sikerült az előadás?
Én a tdk-t legszívesebben kihagytam volna, de egy jó főpróba volt a záróvizsgához.
Amúgy, Xerosisból mikor lesz friss? Imádom azt a történetet :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 24 (szombat), 21:22 
Írópalánta

Csaboo írta:
Sziiia Susane :)

Látom nagyon el vagy havazva :S Ha gondolod, és te is igy szeretnéd, segitenék a Mardekár Medálja fic forditásában :) Már elolvastam angolul (mivel türelmetlen voltam kivárni a forditást), igy képben vagyok a történetet illetően :) Ha "engedélyt adsz rá" hogy besegitsek akkor irj a mail cimemre :)

Előre is kösziiii,

Csaboo

Szia!
Köszönöm az ajánlatot. Az a helyzet, hogy a Mardekár Medálja következő fejezetét már most fel tudnám tölteni, már csak át kell nézni egy kicsit. Múlt héten nem volt laptopom, de kézzel írva megcsináltam, és mióta itthon vagyok be is gépeltem a fejezetet. A fordítással ezen kívül is haladtam, de azokat a fejezeteket még nem tudtam átnézni meg átírni, amik a közepén kimaradtak. Esküszöm, az nagyobb munka, mint a fordítás. Úgy gondoltam, hogy hétfőn átnézem a fejezetet, és feltöltöm. Az utána lévő fejezetből sem sok van hátra. Így igazából köszönöm az ajánlatot, talán majd később lecsapok rá egyszer, de most elég jól állok a munkával.
Kellemes hetet!
Susane

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 24 (szombat), 21:17 
Írópalánta

Athenodora írta:
Halihó :)
Bekukkantok, mert egy ideje figyelemmel követem a Xerosist, és amondó vagyok, hogy nagyon jól csinálod a dolgot :)
A TDK-hoz kitartást, én most megyek majd szerdán előadni a szakdolgozatomat, amit beadtam tdk dolgozatként is.
Úgyhogy hajrá ;)

Szia!
Köszönöm szépen a biztatást Sajnos még sehol se tartok a munkával, és 7-én két dolgot is elő kell majd adnom. Szerencsére most kedden letudom a finn irodalom előadást Johanna Sinisalo egyik regényéről finnül...
Sok sikert a TDK-hoz!

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 15 (csütörtök), 23:34 
Zöldfülű

Sziiia Susane :)

Látom nagyon el vagy havazva :S Ha gondolod, és te is igy szeretnéd, segitenék a Mardekár Medálja fic forditásában :) Már elolvastam angolul (mivel türelmetlen voltam kivárni a forditást), igy képben vagyok a történetet illetően :) Ha "engedélyt adsz rá" hogy besegitsek akkor irj a mail cimemre :)

Előre is kösziiii,

Csaboo

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 15 (csütörtök), 18:08 
Fanfic-faló

Halihó :)
Bekukkantok, mert egy ideje figyelemmel követem a Xerosist, és amondó vagyok, hogy nagyon jól csinálod a dolgot :)
A TDK-hoz kitartást, én most megyek majd szerdán előadni a szakdolgozatomat, amit beadtam tdk dolgozatként is.
Úgyhogy hajrá ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 14 (szerda), 23:39 
Írópalánta

Sziasztok!

Kicsit elszámoltam magam, és csak most tudtam feltölteni a Xerosis következő fejezetének az első részletét. A teljes fejezet összesen 50 oldal, így nem tudom egyszerre feltölteni. Holnap valószínűleg a 2. részletet is fel tudom tölteni. A fordítás végével még dolgozni akarok egy kicsit (kész van, csak valahogy még nem az igazi), ezért azt csak egy kicsit később töltöm fel nektek.

Más hír:
A közeljövőben eléggé elfoglalt leszek. Két TDK dolgozatot írok, kutatok, ráadásul heti három magánórát és egy finn szakkört tartok... egy kicsit nehezen tudok időt keríteni a fordításra és az írásra.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 07 (szerda), 13:48 
Könyvmoly

Susane írta:
Végre frissítettem a héten a Mardekár medálját.

Pár napja hozzájutottam, hogy elolvassam az eddigi részeket, aztán azt vettem észre, hogy az utóbbi 3-4 nap minden szabadidejét azzal töltöttem, hogy ezt olvastam.
Nagyon jó kis történetet választottál. Rég olvastam ilyen izgalmas alternatív 6-7. évet. Köszi, hogy megosztottad, és szurkolok, hogy legyen erőd befejezni.

A Xerosissal is szemezek, de egyelőre még várok vele, bár szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem csalódnék Bats eddigi összes írását szerettem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 05 (hétfő), 19:27 
Írópalánta

Sziasztok!
Végre frissítettem a héten a Mardekár medálját. Nem ez volt tervbe véve, de sajnos a pendrive-om nélkül nem tudtam folytatni a Xerosist.

Íme itt a történet, jó szórakozást a fejezethez!

http://fanfic.hu/szerk/viewstory.php?sid=102219&i=1

Az elkövetkezőkben igyekszek feltenni egy pár napon belül a Xerosis következő részét, de nem ígérek időpontot, mert betegen nem úgy megy a munka. Eszembe jutott - mivel most valahogy "megihletett" a pendrive-hiány, és a most feltöltött fejezet fordítása is egész jó élmény volt -, hogy a Xerosis feltöltése közben időnként feltöltenék egy-egy fejezetet a Mardekár medáljából is. ^^

Ha tetszik az ötlet, akkor azzal is foglalkozni fogok, de a Xerosis-fordítás lendülete még nagyon bennem van. :D

A saját történeteimről:

1. Fekete főnix: jelenleg a 4. oldalnál tartok, és épp azt szelektálom, mi legyen még a fejezetben.
2. Bűntelen bűnhődés: A tárgyalás eleje megvan, de még lesz vele munkám
3. Hajrá sárkány: Haladtam az új fejezettel, de lebetegedtem, így most humoros történetet egy kicsit nehéz írni.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 05 (hétfő), 19:08 
Írópalánta

Lilyana írta:
Susane írta:
Sziasztok!

Elfelejtettem magammal hozni a hétvégére a pendrive-omat, így nem nagyon tudok feltölteni... ööö... nem nagyon tudtam volna, de nekiálltam finnről fordítani, és máris feltettem nektek két egypercest.
...

Hagytam neked véleményt hozzájuk. :)

Szia!
Köszönöm szépen a kritikákat, majd külön is válaszolok rájuk. ^^

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 28 (vasárnap), 20:00 
Ó-nagy-admin "backstage"

Susane írta:
Sziasztok!

Elfelejtettem magammal hozni a hétvégére a pendrive-omat, így nem nagyon tudok feltölteni... ööö... nem nagyon tudtam volna, de nekiálltam finnről fordítani, és máris feltettem nektek két egypercest.
...

Hagytam neked véleményt hozzájuk. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 28 (vasárnap), 11:20 
Írópalánta

Sziasztok!

Már megint elfelejtettem blogot írni, amikor feltettem a frissítést, pedig hamarosan megint frissíteni fogok (valószínűleg hétfőn éjszaka, vagy kedd hajnalban, viszonyítás kérdése, ki minek nevezi).

Szóval, itt érhető el a Xerosis 3. fejezete. Mivel ez is hosszú volt, két részben olvashatjátok:

1. rész: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101873&i=1
2. rész: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101916&i=1

Egyéb hírek: haladtam a Mardekár Medálja javításával. Tudom, hogy ez nem olyan feltűnő munka, mint a frissítés, de ahhoz is idő kell. Amint végzek a javításokkal, valószínűleg több kedvem lesz azt is fordítani. Tegnap már annyi minden nem tetszett a két évvel ezelőtti fejezetekben, hogy azt fontolgattam, letörlöm az egészet, de meggondoltam magam, és folytattam a javítást. Tehát a pontos hír: az első hat fejezet ki van javítva (meg a 13. fejezetbe is beraktam a tördelést, de azt nemrég fordítottam, így nem érzem olyan borzalmasnak). Még most is van egy pár dolog bennük, amiket máshogy írnék, de végül nem nyúltam hozzá. Talán majd egyszer azokat is átfogalmazom.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 14 (vasárnap), 10:36 
Írópalánta

Sziasztok!
Töredelmesen bevallom, hogy még nem vagyok kész a Xerosis következő fejezetével. Mondjuk ez nem annyira meglepő: egy hétre betervezni több mint 40 oldalt, ami több mint 10000 szó... na mindegy. Igyekszem, ahogy tudok, és elnézést kérek, amiért nem tudom tartani a heti egy fejezetet (bár hétfőig még megtörténhet a csoda, és megtáltosodhatok, vagy hirtelen megváltozhat a Föld forgási sebessége, és egy nap hirtelen 50 órából kezdhet állni... mi van? Reménykedni szabad!).

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 10 (szerda), 11:33 
Írópalánta

Sziasztok!
Hétfőn feltettem a Xerosis következő részét, illetve hosszú idő után újra frissítettem a Bűntelen bűnhődést is... tegnap? Tegnap.
Xerosis: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101130
Bűntelen bűnhődés: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=91849
Remélem tetszeni fognak az új fejezetek, kíváncsi vagyok a véleményetekre, hiszen az ember mindig örül a hozzászólásoknak. ^^

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 07 (vasárnap), 6:06 
Szárnybontogató

Szia!

Köszi a jó híreket. Örülök, hogy fordítod így várok türelmesen. A Fekete Főnixet is :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 05 (péntek), 15:44 
Írópalánta

Sziasztok!

1. Fekete özvegy
Párosítás: Charlie/Angelina, nagyjából háromszáz szó gyászról és szerelemről.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101390&i=1

2. Titok
Főszerepben Draco. Az egyperces Draco gondolataival foglalkozik hatodévben, miközben a szekrényen dolgozik. Sötét hangulatú kis százszavas történet.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101401&i=1

Remélem tetszeni fognak a szösszenetek. Sajnos a pendrive híján nem tudok haladni sem az írással, sem a fordítással, de amint a kollégiumban leszek, feltöltöm nektek a Xerosis 2. fejezetét.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 01 (hétfő), 20:22 
Írópalánta

crucio írta:
Szia!
Olvastam, hogy eléggé elvagy havazódva, de érdeklődnék, hogy le fogod fordítani egyszer, talán a Megfiatalodott Bájitalmester 2-t is? Az oldaladon fent van az első fejezet, de amikor rákattintottam a Méregpenna 7.részéhez ugrott.
Ja és a saját Fekete Főnixmadárból is olvashatunk pár fejezetet, annak ellenére, hogy nincs időd :mrgreen:
A remény hal meg utoljára. :mrgreen:
Köszi az eddigieket :-D Kellemes napot!

Szia!
Már készülget a Megfiatalodott Bájitalmester 2. része is, fel tudnék tölteni 4 fejezetet, de utána nem tudom, milyen sűrűn tudnék frissíteni, ezért nem tettem még fel a folytatást.
Apropó, akit érdekel, felkerült végre a Xerosis első fejezete.
Fekete Főnixről: eddig három oldal van kész, de még nagyon sok mindent szeretnék leírni. ^^

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 25 (kedd), 6:30 
Szárnybontogató

Szia!
Olvastam, hogy eléggé elvagy havazódva, de érdeklődnék, hogy le fogod fordítani egyszer, talán a Megfiatalodott Bájitalmester 2-t is? Az oldaladon fent van az első fejezet, de amikor rákattintottam a Méregpenna 7.részéhez ugrott.
Ja és a saját Fekete Főnixmadárból is olvashatunk pár fejezetet, annak ellenére, hogy nincs időd :mrgreen:
A remény hal meg utoljára. :mrgreen:
Köszi az eddigieket :-D Kellemes napot!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 23 (vasárnap), 10:20 
Írópalánta

Sziasztok!

Hát eljött végre az a pillanat, hogy feltettem a Méregpenna utolsó fejezetét is.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=85707
Jó szórakozást kívánok a fejezethez!

Ezen kívül, ahogy ígértem, feltöltöttem a Xerosis prológusát. A történetet itt találjátok:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101130

A továbbiakban nem tudom, hogy mikor tudok majd frissíteni, mert eléggé el vagyok havazva. Úgy értem új szak az egyetemen, nagyobb elvárások stb. Igyekezni fogok, de tényleg nem tudom, mennyire sűrűn tudok majd frissíteni.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 23 (csütörtök), 17:21 
Könyvmoly

Susane írta:
Ero írta:
Szia! Érdeklődési szinten érdeklődnék, hogy a megfiatalodott bájitalmester második részét mikor hozod nekünk? Csak egy kérdés volt, semmi sürgetés, gondoltam tisztázom, mindenféle félreértés elkerülése végett!

Az az igazság, hogy az első feltöltésre való anyag már le van fordítva, viszont utána valószínűleg nagyon sokáig nem tudnék frissíteni, ezért egyelőre még nem töltöttem fel. A blogomon az első fejezetet már megtalálhatod, és ha nagyon szeretnéd ide is feltölthetem, de a folytatás... huh, soká lesz. Ezt már most meg tudom mondani.
Ha még így is szeretnéd, hogy feltegyem, akár már most megtehetem... de tényleg.

A blogodon olvastam az első fejezetet. Ha a véleményemre vagy kíváncsi, akkor azt tudom mondani, hogy várj vele addig, amíg nem tudod rendszeresen frissíteni. :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 23 (csütörtök), 17:15 
Írópalánta

Ero írta:
Szia! Érdeklődési szinten érdeklődnék, hogy a megfiatalodott bájitalmester második részét mikor hozod nekünk? Csak egy kérdés volt, semmi sürgetés, gondoltam tisztázom, mindenféle félreértés elkerülése végett!

Az az igazság, hogy az első feltöltésre való anyag már le van fordítva, viszont utána valószínűleg nagyon sokáig nem tudnék frissíteni, ezért egyelőre még nem töltöttem fel. A blogomon az első fejezetet már megtalálhatod, és ha nagyon szeretnéd ide is feltölthetem, de a folytatás... huh, soká lesz. Ezt már most meg tudom mondani.
Ha még így is szeretnéd, hogy feltegyem, akár már most megtehetem... de tényleg.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 23 (csütörtök), 16:07 
Könyvmoly

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 23 (csütörtök), 13:51 
Írópalánta

Sziasztok!

Köszönöm a véleményt, Alda!

Hol is kezdjem, hol is kezdjem, ja! Több mint egy év elteltével frissítettem a Harry Potter és Mardekár medálja című fordításomat. Ez jelzi, hogy még mindig rémlassan frissítek, DE frissítek!
Itt találhatjátok az új fejezetet: http://fanfic.hu/szerk/viewstory.php?sid=100336&i=1

További friss hírek: Már csak egyetlen fejezet van hátra a Méregpennából, amit igyekszek minél hamarabb feltölteni, mert naaa, meg izé. Igaz, hogy a Mardekár medálja miatt még nem kezdtem el a fejezet fordítását, de... az utóbbi napok sok friss fejezete után remélem ez nem annyira nagy baj. ^^

És ha már posztolok, akkor újabb kis ízelítőt is kaptok a Xerosisból, mert most épp ilyen hangulatom van, és hátha felkelti az érdeklődéseteket.

(...)
Eltelt egy év, és ők már egy új háborút vívtak, de ezúttal az ellenség nem volt kézzelfogható. Nem volt Sötét Nagyúr, akit le lehetett volna vadászni, és eltenni láb alól, nem voltak elfogható talpnyalók, akiket be lehetett volna építeni kémnek. Csak muglik és varázslók voltak. Mindkét oldalnak meg voltak a saját kis tömegpusztító fegyvereik, és mindketten győztesen akartak kikerülni ebből az egészből. A mugli származású varázslógyermekek két tűz közt rekedtek, és nem volt idejük arra, hogy bárkitől is segítséget kérjenek, mert egy szomszéd vagy akár egy teljesen ismeretlen ember is hidegvérrel megölte őket.
A varázsvilág egyáltalán nem volt felkészülve egy háborúra a muglik ellen. Igen, a varázslat az ő oldalukon állt, de még a legjobb pajzsbűbájok sem segítettek, amikor egy atombombát dobtak le az Abszol út kellős közepén. Mindenki az auroroktól várta a csodát, de ők ahhoz szoktak, hogy a mágia ellen harcoljanak, nem valódi lövedékek ellen.
Harry úgy érezte, Voldemort és a halálfalók most röhögnek a sírjukban.
Harry maga is olyan személy volt, akihez a varázsvilág lakossága segítségért fordult. Ő pusztította el Voldemortot, amikor már minden elveszett, segített újjáépíteni a varázsvilágot anélkül, hogy egyáltalán befejezte volna az iskolát, felnevelt három csodálatos gyereket… hát igen, nyilvánvaló volt, hogy ha valaki helyre tudja hozni a dolgokat, akkor az Harry Potter lesz.
Felsóhajtott, amikor egy bagoly újabb segítségkérő levéllel szállt le előtte. Azon tűnődött, hogy vajon az emberek mikor szánják rá magukat végre, hogy harcoljanak saját magukért, és ne fektessék a reményeiket az egyik vagy a másik névleges vezetőbe. A felesége az első áldozatok között volt. Nem gondolták, hogy ha tehetett volna bármit is ez ellen, akkor azt már rég megtette volna?!
(...)

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 19 (vasárnap), 19:38 
Szárnybontogató

Susane írta:

Szia!
Vééégre eljött az oly rég várt közeljövő... úgy értem, ma feltettem végre a folytatást. Remélem tetszeni fog, de egy írói válság után nem tudom.
Frissítettem ma a Méregpennát is. Abból a történetből már csak két fejezet van hátra, utána pedig olvashatjátok majd a Xerosist... addig bemásolok egy kis ízelítőt a prológusból, mert nem bírok ellenállni a kísértésnek. :mrgreen:
Várom majd a véleményeiteket a részletről.

Szia, Üdv, Vedui !

Köszi mind a két történetet, amint megláttam, azonnal nekiestem, és elolvastam. =D> Nagyon tetszett a pórázra kötött Fenrir, és a fejezet, úgy egészében is. :)) Természetesen alig várom a folytatást, de megpróbálok türelmes lenni. :-P ;)

Az új történet, amit fordítani akarsz, a bevezető alapján ígéretesnek tűnik. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle. 8->

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 19 (vasárnap), 13:44 
Írópalánta

Tehát íme: Batsutousai: Xerosis (rövid részlet)

(...)
– Végre felébredtél, fiú? – hallatszott követelődzően egy bosszankodó hang.
– Huh? – Harry pislogva kinyitotta a szemét. Arca megrándult a rég elpusztult kilenc és háromnegyedik vágány éles fényei láttán. – Hol a…
– Ezt a helyet ti, halandók valószínűleg a Purgatóriumnak neveznétek… – mondta a bosszankodó hang. Harry felnézett, és egy köpenyes egyént látott maga előtt, kaszával a kezében. – Én meg a Halál vagyok, hogy ezzel a kérdéssel se kelljen tovább foglalkoznunk.
– A Halál? – Harry megrázta egy kicsit a fejét, és felült. – Miért… – Újra megrázta a fejét, és a mellette lévő padon ülő szellemalakra koncentrált. – Miért vagyok a Purgatóriumban? Nem kellett volna egyenesen a Pokolba kerülnöm, vagy valami?
A Halál mérgelődött.
– Igen, persze, a Pokolba. Már elő is van készítve neked egy szép kis kínzókamra odalent. Pont a régi pajtásod, a Tommy-fiú mellett van. – Harrynek volt egy olyan távoli megérzése, hogy a Halál megforgatta a szemét. – Hát nem pont, kölyök. Nézd, az Ereklyék Mestereként haltál meg, nem igaz?
– Ööö, tényleg? – Harry vállat vont. Biztos volt benne, hogy egyszer-kétszer lefegyverezték.
– Legalábbis többé-kevésbé – döntötte el a Halál, kaszáját egyik kezéből a másikba dobálva, ahogy más egy labdát dobálna. – Figyelj, te vagy a Mester, ezért van néhány választási lehetőséged…
– Választási lehetőségem?
– Hé! Hagyd, hogy végigmondjam! – csattant fel a Halál.
Harry megrándult.
– Elnézést. Ez a te történeted. Mondd csak.
– Naná, hogy az én történetem! Ostoba halandók! – mérgelődött egy kicsit a Halál, megváltoztatva a fogást a kaszán, amely rövidebbé vált, majd egy kézzel forgatni kezdte, mint egy különösen halálos gumibotot.
– A halál mestere vagy, így van néhány választási lehetőséged. Visszatérhetsz abba a szánalmas létezésbe, ahonnan jöttél, és élvezheted a maradék, nagyon rövid életet, mint az utolsó élő mágikus lény. Mehetsz egyenesen a Pokolba is, abba a kellemes kínzókamrába, amelyet már említettem. Vagy! Választhatod a harmadik lehetőséget, azt, hogy visszatérsz a gyermekkorodba, és mindent helyrehozz.
Harry pislogott.
– Ööö… értem. Hát, köszönöm, inkább nem térnék vissza a földi Pokolba.
– Ezt én magam se javasoltam volna, nem – értett egyet a Halál. – Az élet olyan fárasztó!
Harry furcsálló pillantást vetett a köpenyes alakra.
– És ezt pont te mondod?
A Halál felkuncogott.
– Szórakoztatsz. Gyerünk! Két választásod maradt: a Pokol vagy az újrakezdés?
Harry megdörzsölte a szemét.
– A kénköves Pokolba! Ööö… hát, ebből most lehet, hogy azt gondolod, hogy a Poklot választom, de az, hogy mindent elölről kezdjek, jobb választásnak tűnik.
– Még akkor is, ha tudod, hogy mindenképp a Pokolba kerülsz, ha ennek az esélynek vége, nem számít, mit teszel? – tűnődött a Halál.
– Ó, jó pont. Lássuk csak, örök kárhozat most, vagy örök kárhozat még egy teljes élet után? Hát, a francba, nem is tudom, hogy fogok választani!
A Halál nevetése a dementorok légzésére és a haldokló ember köhögésére emlékeztette Harryt.
– El sem tudom mondani, mennyire szórakoztatsz, Halál Mestere.
– Azért élek, hogy szolgáljak – motyogta Harry.
(...)

Ha kíváncsiak vagytok a folytatásra... :twisted: nem soká fel fogom tölteni. Még egyszer: Batsutousai: Xerosis , ez itt a reklám helye.

KépKép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Susane 2012 augusztus 23 (csütörtök), 13:51-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 19 (vasárnap), 13:39 
Írópalánta

Alda írta:
Susane írta:
Remélem a közeljövőben tudom frissíteni a saját történeteimet is.

Mikor jön el az a közeljövő? Ugye nem olyan, mint az Öregasszony és a Halál meséje? Tudod, amikor a Halál felírja az öregasszony ajtófélfájára, hogy: Holnap! >:) Úgy szeretném már a Fekete főnix következő fejezetét olvasni. 8-> ;;)

Szia!
Vééégre eljött az oly rég várt közeljövő... úgy értem, ma feltettem végre a folytatást. Remélem tetszeni fog, de egy írói válság után nem tudom.
Frissítettem ma a Méregpennát is. Abból a történetből már csak két fejezet van hátra, utána pedig olvashatjátok majd a Xerosist... addig bemásolok egy kis ízelítőt a prológusból, mert nem bírok ellenállni a kísértésnek. :mrgreen:
Várom majd a véleményeiteket a részletről.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 04 (szerda), 14:01 
Szárnybontogató

Susane írta:

Mikor jön el az a közeljövő? Ugye nem olyan, mint az Öregasszony és a Halál meséje? Tudod, amikor a Halál felírja az öregasszony ajtófélfájára, hogy: Holnap! >:) Úgy szeretném már a Fekete főnix következő fejezetét olvasni. 8-> ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 június 18 (hétfő), 11:44 
Írópalánta

Sziasztok!
Nagyon régen írtam ide, azóta legalább kétszer frissítettem a Méregpennát. Most, hogy végre volt egy kis időm a vizsgák után, már majdnem kész vagyok a Méregpenna következő fejezetével, és elkezdtem a Bűntelen bűnhődés következő fejezetét is írni.
Susane

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 május 19 (szombat), 23:27 
Írópalánta

Ero írta:
http://a.wattpad.net/cover/588251-256-964333.jpg

:mrgreen: Köszönöm szépen. ^^

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 május 19 (szombat), 23:27 
Írópalánta

Sziasztok!
Hú, de régen írtam ide... most sem maradok sokáig, csak gondoltam jelzem, hogy nem túl régen frissítettem a Méregpennát, és ha minden jól megy, akkor hamarosan újra frissíteni fogom ugyanezt a történetet. Már csak másfél oldalt kell lefordítani, de sajnos még lesz egy-két vizsgám és beadandóm, így csak pihenésképpen foglalkozhatok a történettel. Mindenesetre igyekszek vele. ^^
Addig is jó olvasgatást mindenkinek!

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 30 (péntek), 13:24 
Könyvmoly

http://a.wattpad.net/cover/588251-256-964333.jpg

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 22 (csütörtök), 21:46 
Írópalánta

Sziasztok!

Bár mostanában nem nagyon van időm írni és fordítani, találtam nemrég egy történetet, amit a későbbiek során mindenképp le fogok fordítani (igen, már az engedélyt is megkaptam rá).

Kicsit... más jellegű történet, mint amiket eddig fordítottam, de ha kíváncsiak vagytok rá, kukkantsatok bele. Nekem nagyon tetszett.

http://www.fanfiction.net/s/6985795/1/Xerosis

Cím: Xerosis
Író: Batsutousai
Párosítások: Voldemort/Harry
A történet Slash... illetve leginkább csak utalások vannak benne. Ilyet még nem fordítottam, de már alig várom, hogy sort kerítsek rá.

Hogy mikor kezdem el? Jipp, erre máris válaszolok: megírom a szakdolgozatot, leállamvizsgázok, befejezem a Méregpennát, és utána... tehát hogy rövid és velős legyek: Soká. Csak azért gondoltam rá, hogy értesítselek benneteket, hogy előre is felcsigázzam a kedélyeket.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 20 (kedd), 16:02 
Írópalánta

Sziasztok!
Rémlassan Frissítő Susane ezúttal tényleg rééémesen lassan frissített, és még a blogbejegyzést is elfelejtette.
Csak ma jutott eszembe, hogy itt a Méregpenna következő két fejezete:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=95677&i=1
Jó olvasást, és köszönöm a türelmeteket. Sajnos a szakdolgozatírás nagyon sok időmet elveszi... és még nem is biztos, hogy rendesen készen leszek vele.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 március 01 (csütörtök), 23:15 
Írópalánta

Sziasztok!
Rég nem volt időm frissíteni az egyetemi teendőim mellett, de hoztam nektek egy kis meglepetést. Eszembe jutott egy új játék, amihez akár ti is csatlakozhattok, ha van kedvetek. Egy "hétszavas" történetről lenne szó, hiszen ha egy-egy fejezetet nincs is időm megírni/lefordítani egy-egy mondatra csak futja az én időmből is, nem igaz?
Címe: A Hetedik...
Megtalálhatjátok a fordításaim weboldalán: http://susyforditasai.webs.com/apps/for ... ion-j-t-k-
Olvassátok el, miről van szó, remélem tetszeni fog.
Igyekszek közben az írással is, de egy hónap múlva le kell adnom a szakdolgozatomat, és még nagyon sok munkám lesz vele.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 február 14 (kedd), 7:43 
Írópalánta

Sziasztok!
Azt hiszem... izé... módosítanom kellene a ficblogom címén. A tegnapi Fekete főnix után ugyanis itt a következő fejezet a Bűntelen bűnhődésből is...
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=91849
Valaki lehetne olyan kedves, hogy fenéken billentsen, és visszazavarjon szakdolgozatot írni. De most komolyan... abból egy szót se írtam még le, de feltöltöttem összesen kb.20 oldalt. :-P
Ilyen ütem mellett persze, hogy nem haladok a Severitus kihívással se... na mindegy, arra még van idő. Eh, nyolctól órám van, és még fel se öltöztem... azt hiszem, mennem kellene.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 február 13 (hétfő), 18:00 
Írópalánta

Sziasztok!

Megszállott az ihlet és megőrültem. Ahelyett, hogy teljes gőzzel írnám a) a Severitus kihívásra a történetemet b) a szakdolgozatomat c) az év első házi dolgozatát finn irodalomból, nekiültem a Fekete főnixnek, és tegnap és ma meg is írtam az egész fejezetet. A korábbi részeknél rövidebb lett egy kicsivel ( :twisted: Susy fejbevágja... magát (?!) egy finn szótárral: így is 5000 szó felett van a fejezet, tehát röviden és velősen: kuss!), de remélem azért tetszeni fog. :D
Íme tehát a Fekete főnixmadár következő fejezete: http://fanfic.hu/szerk/viewstory.php?sid=94800&i=1

Remélem tetszeni fog, és megérte a hosszú várakozást!
Üdv:
Susane

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 február 11 (szombat), 17:21 
Írópalánta

Sziasztok!

Örömmel jelentem be, hogy ezentúl az új weboldalamon is megtalálhatóak lesznek a fordításaim. Már el is kezdtem a feltöltést. Azok, akik regisztrálnak az oldalra, máris elolvashatják a Megfiatalodott bájitalmester újabb kalandjainak első fejezetét. :mrgreen:

http://susyforditasai.webs.com/

Jó szórakozást kívánok!

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 február 10 (péntek), 19:35 
Írópalánta

Sziasztok!

Feltettem a Méregpenna következő fejezetét, de kérlek, ne törjétek még fel. Előre is köszönöm. Köszönöm mindenkinek a kritikáját, igyekszek válaszolni rájuk, amikor lesz egy kis időm.

http://fanfic.hu/szerk/viewstory.php?sid=85707

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 február 09 (csütörtök), 11:42 
Írópalánta

Szia Anni!
Örülök, hogy tetszik a történet. Huh... a folytatással nem tudom, mikorra leszek kész. Körülbelül a fejezet fele megvan (elméletileg szószámban már feltehetném, de nem teljes, így nem fogom), de most a Severitus kihívás miatt minden csúszik egy kicsit... vagy nagyon. Igyekszem, de az egyetem mellett nem tudok határidőket mondani, mert nagyon sok minden közbe jöhet.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 február 08 (szerda), 11:34 
Szárnybontogató

Szia!
Most találtam rá az ajánlók között a "Harry Potter és a szárnyra kapó Fekete Főnixmadár"-ra, ami nagyon-nagyon megtetszett nekem. Neki is álltam olvasni, és addig nem hagytam abba, míg az utolsó fejezetet el nem olvastam. Nagyon tetszik. Csodásan van megfogalmazva az egész történet, és rengeteg benne az izgalom, hogy vajon mi fog történni. Egyszóval nagyon tetszik, és azt szeretném megkérdezni, hogy mikor jön a folytatás? :)
Továbbra is ilyen jó írásokat kívánok neked! :)
Anna

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 február 03 (péntek), 0:47 
Írópalánta

Sziasztok!
Előre is elnézést kérek mindenkitől, aki már várja a frissítéseimet, de most végre van ihletem megírni a Severitus kihívásra a történetemet. :-D
Minél előbb végzek ezzel, annál hamarabb térhetek vissza a többi történetem írásához, úgyhogy szurkoljatok. :D
Na jó, azért valószínűleg a Méregpennából tudok majd frissíteni szombaton vagy vasárnap, mert már csak egy bekezdés van hátra, de na... ^^

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 28 (szombat), 23:41 
Írópalánta

Sziasztok!
Végre sikerült frissítenem a Méregpennát, és a bevezetőben azt is leírtam, hogy állok a többi történettel. ^^
Ismételten kérek mindenkit, hogy ne törje fel a fejezetet... ha lehet... $pray *Susy előre is köszöni O:-) *

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 23 (hétfő), 22:20 
Írópalánta

:mrgreen: Sziasztok!
Úgy döntöttem, megosztom veletek régebbi verseimet is Időkapszula címmel. 2007-ben készültek, és pontosan úgy fogom feltölteni őket, ahogy akkor elkészültek, semmit sem változtatok rajtuk. Remélem tetszeni fognak, és megtiszteltek a véleményetekkel.
Az első rövid költeményt már fel is töltöttem. Egy szonett az alkonyról.
http://fanfic.hu/szerk/viewstory.php?sid=94191
Ha lesz időm, holnap is felteszek egy versikét, csak még ki kell választanom, melyik legyen a szerencsés.

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 22 (vasárnap), 14:51 
Írópalánta

Sziasztok!
Frissítettem a Méregpennát, és itt is szeretném bejelenteni, hogy valószínűleg részt fogok venni a következő Severitus kihíváson, emiatt pedig egy kicsit talán csúszni fog a többi feltöltésem. ^^ De türelem olvasnivalót terem, egyszer mindent frissíteni fogok.
:D
Jaj, igen... kérlek, ne törjétek fel a fejezetet, úgyis fel fog kerülni valamikor. Addig is olvassátok el a legutolsó fejezetet, vagy a többi történetemből is válogathattok. Előre is köszönöm!

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 15 (vasárnap), 22:11 
Írópalánta

:mrgreen: Sziasztok!
Szeretném mindenkinek megköszönni, hogy az elmúlt félévben kritikát írt nekem. Őszintén nem győzök válaszolni a kritikákra, de ígérem, hogy mindenkinek válaszolni fogok... előbb vagy utóbb, de inkább előbb. :D

KépKép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra