Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 23 (csütörtök), 18:46

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1948 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 39  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: OFF-SZTRÁDA
HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 12 (vasárnap), 14:55 
Szárnybontogató

Sziasztok!
Egy érdekes kérdéssel/kéréssel fordulok hozzátok. Mostanában nagyon sok kreatív dolgot csinálok, amihez kellenének a szalvéták. De mivel nekem nincs annyi, ezért azt kérem, ha valakinek van, és nem kell neki, vagy nem akarja felhasználni, én szívesen elfogadom.

Ezt az oldalt mi csináltuk az egyik barátnőmmel, ide rakjuk fel azokat, amit mi készítettünk. Jobb oldalt láthatjátok, hogy mik is vannak, persze ez mindig bővül.
Oldal: http://kreativdolgok.blogspot.sk/
(Ezt csak azért raktam ide, hogy tudjátok, mire kellenek a szalvéták.)

Ha valamelyik megtetszik valakinek, írjon nekünk mailt, és ott megbeszéljük a további teendőket. ;)

Csak ezt szerettem volna, remélem, akad olyan, akinek van szalvétája :D

További szép napot Nektek,
Anna

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 01 (szerda), 19:01 
Ó-nagy-admin "backstage"

* belibben * NET! Gyerekek, NET! :'D :D :D * kilibben *

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 01 (szerda), 11:35 
Szárnybontogató

Gaeriel írta:
naná, hogy :D a jó példát kell követni :D
te jó isten x") de amúgy hogy élted túl, mert a kávé egy dolog (ami nélkül mellesleg én is zombi vagyok :D), de futás? x'D meg hát nem is aludtatok, pfú. nálunk szerencsére ilyen nem volt :D csak a szokásos időben járták körbe a kolit egy ilyen hordozható akármivel, amiből elég hangos zene jön, és ordibálással, dörömböléssel :D csodás reggelre ébredtünk :D

Az számomra is rejtély, hogy éltem túl. xD Akkor pont a fitt korszakomban voltam, de azóta ez már elmúlt. xD
Azért az is elég jó... Arra is kellemes lehetett ébredni.:D

Septimius Severus írta:
Hehe, ez a futás.:D Szegény...:P
Tetszik ez a gólyatáboros sztori.xD Jobb, mint amit eddig hallottam. Egyetlen elvárásom az, hogy próbálják meg nem átlépni az erkölcsösség határát. Mindenesetre, ha egy mód van rá, én szeretnék menni gólyatáborba.

Szerintem is menj gólyatáborba, jó az.:) Persze mindenhol vannak érdekes sztorik, de amiben nem akarsz részt venni, abban nem veszel részt, és kész. :)

~*~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 31 (kedd), 19:04 
A Legnagyobb Fandomvadász

Taranis írta:
Persze, gondolom, velük is így csinálták anno, még jó, hogy megtorolják a kicsiken:D, de attól függetlenül biztosan nem esznek embert, ráadásul tényleg neked származik előnyöd abból, ha nem azt látják, hogy vered magad. :lol: Pont az egyik lakótársammal beszéltük a múltkor, hogy mennyire ki voltunk készülve gólyatáborban, amikor negyed ötkor (négy körül feküdtünk le) bejött az egyik szervezősrác egy megafonnal, kiparancsolt minket a betonpályára, tíz perc után bemehettünk, negyed óra múlva pedig megint keltettek bennünket, hogy mehetünk futni... Én kb. azt sem tudtam, hol vagyok, reggel alapból használhatatlan vagyok a kávém előtt. xD Akkor nem éppen volt a szívünk csücske a srác (főleg az első pár száz méteren xD), de később is, ha bármikor segítséget kértünk tőle, egyből segített... De azért az idősebb tanuló mindig félelmetes egy kicsit. :lol:

naná, hogy :D a jó példát kell követni :D
te jó isten x") de amúgy hogy élted túl, mert a kávé egy dolog (ami nélkül mellesleg én is zombi vagyok :D), de futás? x'D meg hát nem is aludtatok, pfú. nálunk szerencsére ilyen nem volt :D csak a szokásos időben járták körbe a kolit egy ilyen hordozható akármivel, amiből elég hangos zene jön, és ordibálással, dörömböléssel :D csodás reggelre ébredtünk :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 30 (hétfő), 22:39 
Sztorihajhász

Hehe, ez a futás.:D Szegény...:P
Tetszik ez a gólyatáboros sztori.xD Jobb, mint amit eddig hallottam. Egyetlen elvárásom az, hogy próbálják meg nem átlépni az erkölcsösség határát. Mindenesetre, ha egy mód van rá, én szeretnék menni gólyatáborba.

Amúgy most már kíváncsi vagyok, hogy nevet az a gyerek.

Cas, köszi a válaszokat.:)
Nem tudom még, hogy végül kolis vagy albérletes leszek. Ez még a jövő zenéje. Szeretnék kimenni Ausztriába dolgozni egy hónapot, hátha sikerül valamennyit összegyűjteni az albérletre. Legalább az első pár hónapra. Ha meg nem jön össze, jó lesz a koli is.

Én meg érettségizhetem az alapokból meg bioszból és kémiából.-.- Így lesz az előrehozottal összesen hét érettségim, abból kettő vagy három emelt. Meg fogok szakadni szerintetek? XD

Pedig megnézném, ahogy vonulsz be az elsősökkel a Süveghez.:D

Nagyon megköszönném, ha megkérdeznéd osztálytársadat.:)

Perverz Wonzódású Potterfan (PWP-tag)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 30 (hétfő), 10:03 
Szárnybontogató

Castiel írta:
Na, azért a nevetése egy előadáson, ahol háromszázan vagyunk a teremben, még viccesebb. :D Amúgy amikor először meghallottam, akkor lesokkolt, utána már hozzászoktam, bár néha még meg tud ijeszteni. :shock:

Elhiszem, hogy lesokkolt, már nem emlékszem, de biztosan én is így voltam vele... :D De legalább feldobja az óráitokat. xD Nálunk is úgy volt, bár a magyar tanárt nagyon érzékenyen érintette a dolog, nem volt elég neki az öt év ahhoz, hogy felülemelkedjen Sebő nevetésén.xD

Gaeriel írta:
persze, egyszerűen annyi a lényeg, hogy aki régebb óta van az egyetemen, annak kijár némi tisztelet, mert tud egy-két dolgot már, és segíteni is neked, de mondom, ez azért alapvető etikett, viszont elég durva, hogy ez mennyi emberből hiányzik. mellesleg így, akik oktatók voltak nekünk, ugye elsőre félelmetesek, de amúgy eszméletlen rendesek meg jófejek, nem is értem azt a nagy félelmet eleinte :D

Persze, gondolom, velük is így csinálták anno, még jó, hogy megtorolják a kicsiken:D, de attól függetlenül biztosan nem esznek embert, ráadásul tényleg neked származik előnyöd abból, ha nem azt látják, hogy vered magad. :lol: Pont az egyik lakótársammal beszéltük a múltkor, hogy mennyire ki voltunk készülve gólyatáborban, amikor negyed ötkor (négy körül feküdtünk le) bejött az egyik szervezősrác egy megafonnal, kiparancsolt minket a betonpályára, tíz perc után bemehettünk, negyed óra múlva pedig megint keltettek bennünket, hogy mehetünk futni... Én kb. azt sem tudtam, hol vagyok, reggel alapból használhatatlan vagyok a kávém előtt. xD Akkor nem éppen volt a szívünk csücske a srác (főleg az első pár száz méteren xD), de később is, ha bármikor segítséget kértünk tőle, egyből segített... De azért az idősebb tanuló mindig félelmetes egy kicsit. :lol:

~*~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 29 (vasárnap), 21:59 

Taranis írta:
Neeem, ÁJK-s (lehet, hogy csak volt, mert épp elbírálás alatt van az átvételi kérelme). Azért nem is kérdeztem rá, hogy ismered-e, azért elég sokan lehettek. :)
Amúgy igen, én sem értem, ilyenkor miért van felháborodva pár ember.:D Főleg, hogy ez szerintem egyáltalán nem az adott személy ellen szól, csak a "beszokatással" ez gondolom együtt jár. :-D Bár nálunk ilyesmi nem volt. :)

á, világos, jogászokat meg főleg nem ismerem :D csak egy-két embert, és senki sincs éppen passzívon, meg aki velem egyidős :D :D
persze, egyszerűen annyi a lényeg, hogy aki régebb óta van az egyetemen, annak kijár némi tisztelet, mert tud egy-két dolgot már, és segíteni is neked, de mondom, ez azért alapvető etikett, viszont elég durva, hogy ez mennyi emberből hiányzik. mellesleg így, akik oktatók voltak nekünk, ugye elsőre félelmetesek, de amúgy eszméletlen rendesek meg jófejek, nem is értem azt a nagy félelmet eleinte :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 29 (vasárnap), 20:27 
Betűmániákus

Taranis írta:

Kb. 6 éve ismerem, azóta így röhög. xDD Gimiben osztálytársak voltunk, és a szalagtűzős videón van egy interjú, ahol egyik osztálytársam kérdezgeti, hogy "Mi fog a legjobban hiányozni?". Alig volt olyan ember az osztályban, aki ne tette volna bele a felsorolásba Sebcsi nevetését... Ráadásul suli után általában együtt jártunk haza, és az már teljesen megszokott volt, hogy az emberek meredt szemmel bámultak bennünket. xD Imádom azt a gyereket. :lol:

Na, azért a nevetése egy előadáson, ahol háromszázan vagyunk a teremben, még viccesebb. :D Amúgy amikor először meghallottam, akkor lesokkolt, utána már hozzászoktam, bár néha még meg tud ijeszteni. :shock:

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell
¤¤¤ A többi történetem a profilomon elérhető!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 29 (vasárnap), 19:46 
Szárnybontogató

Gaeriel írta:
óó, a GTK-n? vagy másik karon?

Neeem, ÁJK-s (lehet, hogy csak volt, mert épp elbírálás alatt van az átvételi kérelme). Azért nem is kérdeztem rá, hogy ismered-e, azért elég sokan lehettek. :)
Amúgy igen, én sem értem, ilyenkor miért van felháborodva pár ember.:D Főleg, hogy ez szerintem egyáltalán nem az adott személy ellen szól, csak a "beszokatással" ez gondolom együtt jár. :-D Bár nálunk ilyesmi nem volt. :)

Castiel írta:
Mindkettőt ismerem, bár Sebit sokkal közelebbről. :D Régebben is ilyen hangosan röhögött? xD

Kb. 6 éve ismerem, azóta így röhög. xDD Gimiben osztálytársak voltunk, és a szalagtűzős videón van egy interjú, ahol egyik osztálytársam kérdezgeti, hogy "Mi fog a legjobban hiányozni?". Alig volt olyan ember az osztályban, aki ne tette volna bele a felsorolásba Sebcsi nevetését... Ráadásul suli után általában együtt jártunk haza, és az már teljesen megszokott volt, hogy az emberek meredt szemmel bámultak bennünket. xD Imádom azt a gyereket. :lol:

~*~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 29 (vasárnap), 14:00 
Betűmániákus

Hát, szavanként nyomtam egy CTRL+A, CTRL+C-t, mert ha elveszett volna a végén az egész, a hajamat téptem volna.

Nos, Skócián kívül egyébként még Dániában, Finnországban és (bár ebben nem vagyok egészen biztos) Észak-Írországban ingyenes a felsőoktatás. Igen, az megfigyelhető, hogy egyre többen mennek külföldre, és ezzel nincs baj, mert én azt vallom, hogy mindenkinek kötelezővé kellene tenni legalább egy évet, hogy külföldön is tapasztaljon dolgokat, tanuljon, fejlődjön. :)

Hát, az érettségi nem súlyos, mondjuk nekem már csak két tantárgy volt utolsó évem végére, szóval én mondhatni könnyen beszélek. :D Ráadásul nem is izgultam, mert már csak azok a tárgyak maradtak hátra, amik nem nagyon számítottak, így amíg mindenki idegbeteg volt az osztályban, én vigyorogtam, mint egy hülye.
Az Educatióra hasznos elmenni, én már azt mondom, hogy tizedik osztálytól, fel kell mérni a lehetőségeket. Kémia és biosz emelt? Anyám borogass, még a biosz oké is, a kémia viszont sosem ment. :D
Hát, mondjuk germanisztikás sem lehet mindenki. Ahogy anglisztikából is, szerintem itt is túl sok ember van, na de hát ez nem az én gondom, első éven hullott is ki rendesen a nép. :D Lehet, hogy kegyetlenség, de én üdvözöltem, akik hülyék, azok essenek is ki. Meg a lusták is.
De azért jó az anglisztika, csak mondd meg neki, hogy másod- és harmadévben annyit kell olvasni, hogy az őrület. :D Tavaly (vagyis most) is volt néhány csaj, aki idegösszeroppanást kapott. :?

Háhá, hát kicsit már öreg vagyok én roxfortos elsősnek. :D

Szerintem viszont ebben a tandíjas dologban van ráció. Most képzeld el, Angliában, Walesben mind van tandíj, Skóciában viszont nincs... ha nem lenne nekik tandíj, akkor szinte özönlenének a skót egyetemekre, ezt valahogy meg kell állítaniuk. :D De egyébként meg ugye ott is van diákhitel, bár az merőben másabb, mint az itteni. Huszonöt év után elévül[, ráadásul évi 21 ezer fontos fizetés alatt nem kell semmit visszafizetni, utána is csak a különbség 8 százalékát. (pl. 22 ezer fontos fizetésnél a különbség ezer font, annak a 8 százaléka 80 font... ennyi a havi összeg, ami ugye havi 1800-2000 fontos fizetésnél nem túl megerőltető.

Asszem osztálytársam gyógyszerészetet tanul Szegeden. Majd megkérdezem, hogy mik a tapasztalatai.
Én is akartam lenni orvos, és bár jó voltam bioszból, emelt bioszra nem vágytam. :D

Na, a diákélettel kapcsolatos kérdésedre annak ellenére válaszolnék, hogy nem Debrecenbe készülsz.
Debrecenben ilyen 10-20 ezer forint különbség van havi szinten általában a koli és az albérlet között. (a legolcsóbb koli ugye 9500 havonta, a legdrágább ilyen 20 ezer körül). Én az albérletért 26-30 ezer forint között fizettem. Tény, hogy koliban véleményem szerint tanulni majdnem lehetetlen, voltam én már párszor bent, hát ami ott folyik... :D Őrület.
Szegedet nem tudom, újfent megkérdezem erről osztálytársam. :D

Elég? Ha még van kérdésed, nyugodtan tedd fel. :D

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 29 (vasárnap), 11:43 
Sztorihajhász

Hú, Cas, tényleg kitettél magadért.:)

Nagyon érdekes ez a skóciai dolog. Kár, hogy én nem tudok angolul. Egyébként osztálytársaim is sokan külföldre mennek. Én ugye német kéttanba járok. Ők Ausztriába tervezik a kiutat. Én, nem hiszem, hogy követni fogom őket. Nekem már a szomszéd városban is honvágyam támad. Nem, hogy még olyan messzire elmenjek tanulni. :lol:

Egyébként idén fogok érettségizni, tehát végzős leszek. Bár már érettségiztem előrehozottan, ami nem volt olyan vészes (kivéve, hogy izomgörcsöt kaptam, meg nem tudtam aludni éjszaka), de azért kicsit izgulok miatta.
Már nézegettem egyébként az egyetemeket. Voltam az Educatio-n tavaly, és neten is olvasgattam már egy s mást. Mivel azonban én kémia és biosz emeltet vettem fel, inkább az olyan szakokat néztem, ahová ezek kellenek.
Pedig ugye a kéttanosok inkább germanisztikát vagy legalábbis valamilyen nyelvvel kapcsolatos szakot választanak. Egyik barátnőm pl. az anglisztikán töri a fejét. Ezek szerint mondjam meg neki, hogy ne? XD Végül is mi németesek vagyunk. Nem is értem, miért akarja annyira az angolt... :lol:

Amúgy azt hittem hirtelen, hogy azért akarod Skóciát, mert roxfortos akarsz lenni.xD

Tényleg elég érdekes ez a tandíjas dolog. Elvileg az egész Egyesült Királyság EU-s tagállam, nem? Ráadásul Skócia abban az országban van. Ez elég csúnya diszkrimináció. :shock: Nem is értem.

Én a SZTE-et tervezem jelen pillanatban. Gyógyszerészetet szeretnék tanulni. De én már akartam lenni orvos (aztán rájöttem, hogy nem akarok ekkora felelősséget), meg vegyész, vegyészmérnök, biomérnök, sőt, egy kicsit gondolkoztam azon, hogy történelmet tanuljak. Mivel a nyelvekhez nincs olyan nagy tehetségem, mert a verbális kommunikációm elég... nos, az, ezért nincs túl sok esélye, hogy én valaha nyelvekkel fogok foglalkozni.

Amit kérdeznék, az a diákélettel kapcsolatos. Nem tudom, mennyi különbség van Szeged és Debrecen között...
A lényeg, hogy én inkább albérletet szeretnék, bár a kollégiummal sincs különösebb bajom. Csak hagyjanak tanulni is, mert azért zseni nem vagyok, hogy tanulás nélkül, minden nap részegen elvégezzek egy egyetemet. :roll: Nagyon drága egy albérlet a kollégiumhoz képest? Azzal nincs gond, hogy kapok-e a kollégiumban szállást, mert hárman vagyunk testvérek. Legalábbis remélem, ennyivel be lehet már kerülni.
Hm, lenne még kérdésem, de azok akkor lennének aktuálisak, ha ugyanarra a szakra jelentkeznék, mint te. Amire nem látok sok esélyt.

Egyelőre amúgy is elég ennyi. Na, megyek ebédelni. 8)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 29 (vasárnap), 10:44 
Betűmániákus

Taranis írta:
Szilágyi Sebőt vagy Tóth Annát nem ismered? Elméletileg egy szakon vagytok. :)

Mindkettőt ismerem, bár Sebit sokkal közelebbről. :D Régebben is ilyen hangosan röhögött? xD

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 29 (vasárnap), 9:21 

Taranis írta:
Gaeriel írta:
nem tudom, ki mennyit hallott már a miskolci egyetemről, de ez ugye még az egyike (a négyből) azon egyetemeknek, amik még őrzik a régi selmeci hagyományokat, ami tulajdonképpen annyiból áll, hogy a felsőbbévesek egy pár héten keresztül szívatnak minket(...)

Egyik lakótársam előző évben oda járt, ő is most lenne harmadéves, csak idén passzív volt. :) Mesélte, hogy milyen volt baleknak lenni, nagyon élvezte. :-D Biztosan jó lehet, gondolom, ahogy te is mondtad, összehozza az embereket. Kár, hogy nálunk nem volt ilyesmi. :(

óó, a GTK-n? vagy másik karon? bár még ha ezen a karon is, akkor se biztos, hogy ismerem, mi cirka 300an vagyunk, ha nem többen :D
bizony nagyon jó, sokkal egyszerűbb megismerni az embereket szerintem, főleg ebben a rendszerben, bár az én barátaim inkább még a gólyatáborból maradtak meg, nagyon összetartó kis csapat vagyunk ^^ amúgy nem mindenki bírja elviselni a baleklétet, hogy "parancsolgatnak", meg kiabálnak, de nem kell nagyon a szívedre venni. a kedvencem, amikor azt mondják, hogy hát itt kiabálnak vele olyanok, akik vele egy idősek, vagy fiatalabbak...és? jaj, hány ilyen lesz még az életben, annyira tudnak az ilyenek bosszantani :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 29 (vasárnap), 7:55 
Szárnybontogató

Gaeriel írta:
nem tudom, ki mennyit hallott már a miskolci egyetemről, de ez ugye még az egyike (a négyből) azon egyetemeknek, amik még őrzik a régi selmeci hagyományokat, ami tulajdonképpen annyiból áll, hogy a felsőbbévesek egy pár héten keresztül szívatnak minket(...)

Egyik lakótársam előző évben oda járt, ő is most lenne harmadéves, csak idén passzív volt. :) Mesélte, hogy milyen volt baleknak lenni, nagyon élvezte. :-D Biztosan jó lehet, gondolom, ahogy te is mondtad, összehozza az embereket. Kár, hogy nálunk nem volt ilyesmi.:(

Septimius Severus írta:
Taranis, így máris világosabb ez a mérnöki dolog, sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz... Na, persze, mi?! :mrgreen:

Én hiszek neked. :lol:

Castiel írta:
Szóval... én jelenleg DE-BTK Anglisztika szakos hallgatója vagyok...

Szilágyi Sebőt vagy Tóth Annát nem ismered? Elméletileg egy szakon vagytok. :)

Irigy vagyok. >.< Skócia? De jó neked... :)
Tavaly nekem hetekig tartó háborúm volt a szüleimmel, mert én is olvastam róla, hogy nincs tandíj az EU-s diákoknak, és kitaláltam, hogy megyek. Ők viszont úgy gondolták, hogy mégsem. :-D Azóta is itt vagyok, szóval sejthető, hogy ki győzött xD. Ez még mindig fájó pont, életem legnagyobb hisztijét adtam elő akkor, zokon esik, hogy hiába erőltettem meg magam.xD

~*~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 29 (vasárnap), 0:47 
Betűmániákus

Na, itt lennék én is, bár hamarabb akartam, de sikerült lebetegednem. Újfent. :D Ne kérdezzétek, mit csináltam, mert semmit! :D

Szóval... én jelenleg DE-BTK Anglisztika szakos hallgatója vagyok... szóval bölcsész, jah, lehet szidni minket, már totálisan hozzászoktunk. :D Vissza a lényegre... nem is tudom, mit mondjak ezzel kapcsolatban. Kell hozzá erős angol, az volt is, bár rá lehet jönni az év elején, hogy amit te erősnek gondoltál, az khm... piskótát sem ér.

Első év aféle alapozás volt, mindenbe belekaptunk: nyelvészészet, műfordítás, történelem, irodalom, brit és amerikai kultúra.

Másodévtől lehet választani minort vagy specializációt. Minort abban az esetben érdemes választani, ha valaki tanárnak készül, specializációt pedig, ha jobban el akarsz mélyülni valamiben. Én a középutat választottam, mindkettőt bevállaltam, így jövőre holland minorral és mediterrán európa (francia, olasz vagy spanyol) specializációval folytatom. Viszont, az utóbbi nem anglisztikás minor, azok a következőek: üzleti angol; fordítás specializáció; illetve (nincs rá magyar megfelelő) Information and Communication Design and Technology specializáció. Régen pedig volt színházi specializáció is, de nem volt rá túl nagy érdeklődés.
A mediterrán európa specializációt a francia tanszék hirdette meg, melynek keretein belül három nyelv közül is lehet választani.

Harmadévtől sávot kell választani, amiből három van: brit sáv, amerikai sáv vagy nyelvészeti sáv.

Viszont úgy döntöttem valahol év végén, hogy nem biztos, hogy ezt be akarom fejezni. :) Mivel feltett szándékom, hogy tanár legyek, azonban ebben az oktatási rendszerben nem tudom elképzelni magam (mert szerintem úgy rossz az oktatás, ahogy van), ezért szétnéztem lehetőségek után: először ösztöndíjon gondolkodtam (ISEC, ami egy év külföldön), aztán rájöttem, más kell nekem. Épp ezért elkezdtem kutatni: végül úgy döntöttem, megpróbálok egy külföldi egyetemre jelentkezni. Semmi ösztöndíj, egyszerűen csak felvételizek.
Skócia mellett döntöttem, ennek több oka is van: első, angol anyanyelvű ország. Másodszorra az, hogy az ottani oktatási rendszer sokkal közelebb áll hozzám. Harmadik pedig, hogy EU-s diákoknak nincs tandíj. Vagyis, van, csak a skót állam, ahogy a skót tanulóknak, úgy az EU-s diákoknak is fizeti. Persze itt jön egy vicces dolog: a Walesből, Angliából és Észak-Írországból felvetteknek ki kell perkálni azt az évi 9000 fontot. :D Köcsögség. :-P

Mindenféleképpen azért megyek ki, hogy tanár lehessek (bár van vésztartalék is), persze ezt több módon is el lehet érni: vagy egy 4 éves BA (Hons) képzéssel, miután rögtön taníthatok, vagy először mondjuk egy három éves BA képzés (mondjuk English Studies), utána pedig az egy éves MA tanári. Második esetben érdemesebb az ún. Sandwich képzést csinálni, hogy ugye legyen egy második tantárgyad is.
Persze itt is sok lehetőség van: Ba (Hons) képzésben lehet Primary vagy Secondary Education (aztán ugye még a tárgyak), sandwich képzésben pedig határ a csillagos ég. :D

Én úgy terveztem el, hogy a négy éves képzésre jelentkezek, persze berakok egy három évest is, öt hely van egy jelentkezés során, de ha újra befizeted, akkor lehet akár 10, 15, 20... szóval, ha nagyon kétségbeesett lennék, akkor az összes egyetem összes szakát megjelölném, ami csak jó.

Egyetemeket is néztem, a legjobban a University of Stirlingre akarok bekerülni (mivel egyedül itt van négy éves BA Hons képzés Secondary Educationben), de a University of Glasgow-t sem bánnám (tiszta Roxfort feelingem volt a képek nézése alatt). :D De persze rengeteg lehetőségem van, szóval még szelektálnom kell.

Egy kicsit a felvételiről: a magyar érettségit elismerik, szinte ugyanúgy, mint a skótot, ráadásul a követelmények sem súlyosak (ilyen ABBB meg BBBB szerűek, ami ugye 5444 és 4444 magyar érettségiben gondolkodva). Százalék nem érdekli őket, és nincs ponthatár sem - az egyetem eldönti, hogy kell-e neki a tanuló, vagy sem, a kvalifikációi alapján.
Persze nem csak a jegyek számítanak. Kell egy jó ajánlólevél egy volt tanártól (újabb előny nekem, hogy én már egyetemi oktatótól is tudok kérni ajánlólevelet), illetve egy motivációs levél, amiben ugye leírod, hogy miért akarsz ott tanulni, mit akarsz ott tanulni, mihez akarsz vele kezdeni.
Azonban a külföldi diákoknak még egy újabb dolog jön be: kell egy nyelvvizsga, azonban nem fogadják ám el akármelyiket: a TOEFL vagy az IELTS a legideálisabb (vagy a CAE, csak az ku... nagyon nehéz). TOEFL-ön átlagosan 90 pont kell a 120-ból, ez olyan C1-es szint. Szeptemberben fogom letenni, addig még gyakorlok.

Nem tudom még, mit írhatnék. :D Inkább mondom azt, ha bármi kérdés van, szívesen megválaszolom. Viszont azt mindenkinek figyelmébe ajánlom, hogy ha elérkezik oda, hogy elgondolkodik, hová szeretne felvételizni, nézzen körül egy kicsit. :D Persze ha valaki külföldre akar jelentkezni (ami ugye az új felsőoktatási körülményeket tekintve biztosan növekvő tendenciát fog mutatni), akkor nem árt, ha már érettségi előtt legalább egy évvel elkezdi a tervezgetést.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 28 (szombat), 23:18 

persze, hogyne szabadna :D az ősidőkben még Gee-nek becéztek, de nekem tök mindegy, hallgatok erre is, arra is :D
jó hát, mi más lenne :D ha nagyon érdekel, neten van fent egy csomó minden, a selmeci szellem nevű honlap pedig konkrétan a hiteles honlap, ahol minden le van írva rendesen, mi ezt az úgynevezett balekoktatásokon meg is tanuljuk, mert nálunk ilyen spec szavak is vannak :D de szerintem simán túléled, nálunk nem különösebben szívatnak, bár gépésznek nem mennék, mert ők állatok :D de mindenhonnan hallottam már extrém dolgokat, úgyhogy nem tartalak vissza :lol:

na, ezt se hallottam még, kemény :D rendesen büszke vagyok :D mondjuk én úgy érzem, hogy az idő elteltével egyre nehezebb, de túl lehet élni :) de amúgy mikor is kell jelentkezned, mikor érettségizel? mert simán ráérsz azért körbenézni, miről mit írnak, milyen a beállítottságod, úgy talán egyszerűbb kutatni...bár sose gondoltam volna, hogy én közgázon végzem, kerültem, mint a pestist, erre lám, mi történt :D a szakirányos tárgyaimat bírom, bár valami azt súgja, nem ilyeneket kell majd művelnem később x')

:D az alapok tuti ugyanazok, elvégre nekem törit is kellett tanulnom egy félévet -.- de ugye a multik azért változnak elég rendesen, meg a gazdaságnak a működését még mindig nem értem rendesen, tehát :D lehet tényleg pályát tévesztett akármi vagyok :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 28 (szombat), 23:01 
Sztorihajhász

Először is bocsánat, hogy a nagy kérdezősködés után egész nap ide se toltam a képemet.:D

Cas, én ráérek, de feltétlen számítok arra a beszámolóra. (Remélem, nem igaz, hogy aki kíváncsi, hamar megöregszik. XD)

Taranis, így máris világosabb ez a mérnöki dolog, sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz... Na, persze, mi?! :mrgreen:

Gréta (ha nekem is szabad. Ezt egyszerűbb leírni.:P), ez nagyon érdekes volt. Köszönöm.:)
Leginkább a selmeci hagyományok keltették fel a figyelmemet. Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz.xD Mindenesetre mindenütt gólya leszek (selmeci hagyományok ide vagy oda), ami kicsit félelmetes ugyan, de a gimiben is inkább izgalmasnak találtam. Nagyon aktívan szívattattam magam. Persze nálunk azért nem volt olyan durva gólyának lenni. Remélem, az egyetemet is túlélem.xD

Egyébként ez a menedzsment olyan keménynek hangzik. :lol: Hm, őszintén szólva még a pénzügyi szakmák nem merültek fel nálam. Így sokat nem tudok az oktatásukról. Megint úgy érzem, hogy a sötétben tapogatózom. Persze a mérnöki szakok közül páron gondolkoztam már, de azokat nem a nemzetvédelmin oktatták, csak egyszerű BME-en meg DE-en.:P
Kicsit zavarban vagyok, hogy erről sem tudok valami sokat. :oops:

Egyébként nekem van egy 40 éves, közgázt végzett rokonom. Gondolom, akkor ő valami hasonlót tanulhatott, mint te.... vagy azért 20 évet nem kell visszamennem az időben? :D

Szerk.: Mivel érdekelni kezdett a dolog, utánanéztem a selmeci hagyományoknak. Nem is hangzik rosszul. Csak a szívatás rész bekavart. Remélem, itt nem kell lefejelni a táblát...xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 28 (szombat), 22:35 

Septimius Severus írta:
Egyébként a másik topicban olvastam egy beszélgetést a két moderátor között.;-) Igazából az tehet róla, hogy megfogalmazódott bennem ez a kérdés. Mostanában amúgy is aktuális nálam a továbbtanulás. És egyszerűen kíváncsi voltam arra, hogy a merisek minek készülnek.:)

:D :D legalább valamire mi is hasznosak vagyunk, mármint a beszélgetéseink, azt hittem, csak közszórakoztatásért csináljuk :D
de ha már így kérdezed, én a Miskolci Egyetemre járok gazdálkodás és menedzsment szakra, ami a dékánhelyettes asszony szerint a régi osztatlan hagyományos közgáznak az utóakármije ebben a rendszerben, és most leszek harmadéves, ami azt jelenti, hogy már szakirányom is van, ami a menedzsment :D gondolom ez elég meglepő :D csak hogy regéljek egy kicsit, két szakirány van vállalkozási meg az enyém, és hogyha kedvenc tanáromnak igaza van, akkor valamiféle középvezetőnek készülök a multik gazdasági részlegén :D bár nem ezt terveztem, amikor ide jelentkeztem, de majd meglátjuk, elég messze van még a vége :D
na, de még egy kis mese :D nem tudom, ki mennyit hallott már a miskolci egyetemről, de ez ugye még az egyike (a négyből) azon egyetemeknek, amik még őrzik a régi selmeci hagyományokat, ami tulajdonképpen annyiból áll, hogy a felsőbbévesek egy pár héten keresztül szívatnak minket, persze ezt mókásnak, nem kell különösebben magunkra venni, ez inkább játék :D bár lazán se nagyon szabad x'D én szeretem azt mondani, hogy ez egy etikett lecke a tiszteletről meg hozzáállásról...meg persze arról, hogy az egyetem történetét is megismerjük :D utána pedig jön egy mókás szakestély, ahol megkeresztelkedünk, utána pedig járhatunk még több szakestre, amiknek külön menete van. mindez persze senkinek nem kötelező, de szerintem jó dolog, sok mindenkitől hallottam már, hogy tök idegen embereket ez milyen jól "összekötött" pl. egy vonat út alatt :) amúgy az is nagyon mókás, hogy ezen a keresztelkedésen mindenki kap külön nevet a sajátjához, egy alias nevet, amit külön rászabnak :D csak bemutatkozol és máris kaptunk belőled egy kicsit :D
na, ennyi, remélem senkit nem untattam :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 28 (szombat), 0:37 
Szárnybontogató

Nekem az anglisztika harmadik helyen volt. :) Úgyhogy szerintem sem furcsa, én sem csak műszaki szakokat jelöltem.:D De most már én is megyek, bezuhanok az ágyba. Jóéjt. :)

~*~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 28 (szombat), 0:27 
Betűmániákus

Hát, mondjuk tény, hogy az anglisztika viszont elég távol áll a hadmérnökitől. :D De én valahogy nem találtam furcsának, hogy nem csak bölcsészszakokat jelöltem meg.
Bár tökmindegy *sóhajt*. :D Ősszel úgyis felvételizek külföldre, na de ezt majd holnap hosszabban, megyek aludni.

'cakkát!

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 28 (szombat), 0:25 
Szárnybontogató

Lehet, hogy jobban jártál. :) (Mivel más szakokhoz nem sok közöm van, ezért nem tudom megítélni, hogy mi jobb vagy rosszabb nála:D) Én is sokáig hezitáltam rajta, hogy felcseréljem a sorrendet, nagyonnagyon közel voltam hozzá, hogy mérnökinfót írjak első helyre (ennek első sorban az volt az oka, hogy akkor maradhattam volna otthon:)), de végül ennél maradtam. Majd kiderül, hogy mi sül ki belőle. :-D

~*~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 28 (szombat), 0:19 
Betűmániákus

Én is megjelöltem azt, de az nekem a negyedik volt, és hát... az elsőre is felvettek. :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 28 (szombat), 0:15 
Szárnybontogató

Bizony, had-és biztonságtechnikai mérnök leszek (vagy nem:D).
Bár a "had" szócskát ki is lehetne venni belőle, mert nagyon úgy néz ki, hogy nekünk már majd csak biztonságtechnikai szakirányt indítanak. Ami csak azért szomorú, mert én a katasztrófavédelem miatt jelentkeztem ide, de ez van.:)
Most még csak alapozunk, szóval alap mérnök tárgyaink vannak (mechanika, elektronika, stb.), de igazából biztonságtechnikai rendszerekhez fogunk majd érteni.:D Szóval lehet, hogy nálatok majd a sarki kisbolt előtti kamerát én fogom beüzemelni.xD Szép kilátások. :)

Mérnök szak pedig azért van az egyetemen, mert valamikor úgy döntöttek, hogy legyen.:D Több is volt, azokat már nem indították, mi is kifutó szak vagyunk, idén már nem lehetett civilként erre a szakra jelentkezni. A katonáknál még fut, de náluk vegyvédelemtől kezdve mindenre lehet szakosodni (asszem:D), szóval az kicsit másabb. :)

~*~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 28 (szombat), 0:06 
Betűmániákus

Septi a nemzetvédelmin hadmérnöki szak van.

Hát, majd holnap leírom, Septi, csak hosszú lenne nagyon, és már így sem tudok normálisan gépelni. :D Ezen a héten kb. aludtam eddig tíz órát. :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 27 (péntek), 23:59 
Sztorihajhász

Taranis, ó, hát köszönöm szépen, hogy válaszoltál.:)
Valami ilyesmire voltam kíváncsi, igen.:)

Ez a nemzetvédelmi dolog egy pillanatra elgondolkoztatott. Miért folyik ott mérnök-képzés? Mármint nem a létét kérdőjelezem meg, csak kíváncsi vagyok, hogy ez hogy működik.
Lehet tudatlan vagyok, de én erről még semmit sem hallottam. Bár sok mindenről nem hallottam még, attól tartok. :lol:
Milyen mérnök leszel pontosan?

Egyébként a másik topicban olvastam egy beszélgetést a két moderátor között.;-) Igazából az tehet róla, hogy megfogalmazódott bennem ez a kérdés. Mostanában amúgy is aktuális nálam a továbbtanulás. És egyszerűen kíváncsi voltam arra, hogy a merisek minek készülnek.:)
Cas, ha már itt vagy, te is válaszolhatsz. Persze csak, ha akarsz...
Persze nincs szándékom a topicot teleírni ezzel, pü-ben is szívesen fogadom a válaszokat. :lol: Ki hova jár? Melyik egyetemre, mely szakra, hányadéves? Szóval ilyen egyszerű kérdéseim lennének.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 27 (péntek), 23:48 
Szárnybontogató

Ó. :lol: Ez így ciki, de akkor sem tudom, ki ő, pedig tényleg kevesen vagyunk. Ha látnám, lehet, hogy beugrana, hogy "Jé! Őt láttam már!", de így nem rémlik. :)

~*~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 27 (péntek), 23:41 
Betűmániákus

Nem, ő is ugyanazon a szakon tanult, mint te. :D Csak december környékén abbahagyta, mert nem tetszett neki.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 27 (péntek), 23:32 
Szárnybontogató

Castiel írta:
Nahát, nem volt véletlenül szerencséd akkor Lipcsey Leventéhez?

Hmm, nem nagyon. Katona vagy civil? Csak mert a katonákkal az egyetemi bulikon, és azon kívül, hogy bejárnak hozzánk órára néha, nem sok kapcsolatunk van. :)

~*~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 27 (péntek), 22:52 
Betűmániákus

Taranis írta:

Én a Nemzetvédelmi Egyetemre (most már hivatalosan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára) járok, most leszek másodéves.:) Mérnök leszek majd egyszer....

Nahát, nem volt véletlenül szerencséd akkor Lipcsey Leventéhez?

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 27 (péntek), 21:51 
Szárnybontogató

Én mesélhetek neked, bár nem tudom, mire vagy kíváncsi.:D

Én a Nemzetvédelmi Egyetemre (most már hivatalosan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára) járok, most leszek másodéves.:) Mérnök leszek majd egyszer, szóval pl. nálunk a vizsgaidőszakok kicsit lazábbak szerintem, mint mondjuk a bölcsészeknél, mert nagyrészt számolásos vizsgáink vannak, ritka a szóbeli, és nincs is olyan sok bevágandó anyag.:) Mondjuk ezt kiegyenlítik a műszaki rajzok szerintem. xD (Első félévben az első adag rajznál kemény voltam, "Ó, én meg tudom csinálni egy nap alatt is!" jelszóval utolsó napra hagytam a négy rajzomat... Reggel nyolctól hajnali fél kettőig rajzoltam, de büszke vagyok magamra, mert csak a legvégén bőgtem el magam. xD De az én saram volt, szóval egy szavam sem lehet. :lol: ).

Ráadásul nálunk viszonylag pici a csoport, kb. 70-en vagyunk, szóval az emberek nagyjából ismerik egymást, úgyhogy nem tudom, milyen a 200 fős csoportok élete, arról nem tudok mesélni.:) Kicsit én is féltem tavaly, hallottam mendemondákat vérszomjas tanárokról, de szerencsére nekem olyanból nem sok jutott.:)

Mit szeretnél pontosan tudni? :)

~*~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 27 (péntek), 21:17 
Sztorihajhász

Nem akarok se tolakodó lenni, se rossz emlékeket a felszínre hozni...xD De mostanában, talán érthető okokból, sokat foglalkoztat egy kérdéskör.:D

Az egyetemistákat szeretném megkérdezni pár dologról. Öhm, ki hova jár és hányadéves? Milyen tapasztalatai vannak?

Mesélne nekem valaki? 8-> Kérem! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 23:29 

jaaaaaj, de igencsak körbeírtad :D nekem ez így nem esett le :D mellesleg tudom, mi az az 51es körzet, meg régen néztem csillagkapput is, de ez így sok volt :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 23:03 
Betűmániákus

51-es körzet = a mi titkos helyünk

wikipedia írta:
Elég nagy titkolózás övezi a bázist, így rendszeresen válik összeesküvés-elméletek és UFO-elméletek tárgyává.

Egyébiránt, ha néznél Csillagkaput, talán hamarabb leesett volna.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 22:28 

de ez akkor sem magyarázza az 51es körzetet x''')

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 22:21 
Betűmániákus

Neem, rád vonatkozik. :D Amikor már valaki filozofálgat, akkor ott már van néhány ezrelék alkohol a vérben és az agyban. :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 22:15 

O.o komolyan nem értem :D pedig tényleg nagyon igyekszem...biztos, hogy ez rám vonatkozik? nem keversz össze valakivel? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 22:14 
Betűmániákus

Ez valahogy nem lep meg. :D

A mi "helyünkről". :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 22:01 

ezt most nem értem egészen pontosan :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 21:52 
Betűmániákus

Hadd ne idézzek neked most az 51-es körzetből. :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 21:38 

:D :D :D honnan tudod te, hogy milyen állapotban vagyok, hmm? filozofálgatok csak ezt mondtam :D
mert akkor matekzseni voltál? csak nekem nem tűnt fel? :D vagy arra célzol, hogy akkor is ittam? :D igazából a múltkor én tök józan voltam :-?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 21:12 
Betűmániákus

Mondjuk még el is hiszem, mert belőlem meg előjön a matekzseni abban az állapotban, amiben most te vagy. :D Mint legutóbb a Vikingben Lipyvel. :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 21:02 

eláruljam neked azt az aprócska titkot, hogy ilyenkor az én szókincsem igencsak gazdag? :D legfeljebb nehezemre esik kiejteni egyes szavakat, de perpillanat minden rendben van :D ettem egy kis dinnyét :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 20:24 
Betűmániákus

Na, azért most egy szót se szólj, mert a szókincsed a jelenlegi állapotodban jobb esetben is csak három szót foglal magába.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 20:05 

heh, ragyogó, ja :D nem biztos, hogy én ezt így ezekkel a szavakkal fejezném ki :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 17:24 
Betűmániákus

Amíg az elmém ilyen ragyogó, addig nem pusztítom idióta pletykákkal.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 17:18 
Ó-nagy-admin "backstage"

Látom, megtetted, amire gondoltam, azaz átpakoltad ide az off részeket. :)

Ne dumálj, te is járókeretes tagja vagy már az öregek otthonának. :-P :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Segítség!
HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 13:59 
Betűmániákus

Nem fogok csak a kedvedért pletykálkodó öregemberré változni, Gyoka. :D Túl fiatal vagyok még ahhoz, majd próbálkozz 30 év múlva. :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 13:39 
Ó-nagy-admin "backstage"

Ahha... Szóval, akkor ennyi az általad emlegetett összetartás? :-P Oké, te akartad... :D Lio, Gréta, ezennel bejelentem, hogy végeztem a Sötét Oldallal! Cas, immáron szabad préda. Ha szükséges, be is segítek. >:) >:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 13:14 
Betűmániákus

G Lamaro írta:
Na, mi volt? :D Pletykálj már egy kicsit pü-ben! :D Az adminnénik aljaskodása épp olyan érdekes tud lenni (már amikor nem én vagyok a célpontja), mint amikor ti gyilkoljátok egymást Grétával... :D

A sztorit nem mondom el. :D De azt igen, hogy ne kíváncsiskodjatok, mert hamar felkopik az állatok. :D

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 július 26 (csütörtök), 13:12 
Ó-nagy-admin "backstage"

Lionela írta:
Annyit még elárulok, hogy ez a mondat így nem teljesen igaz ;;)

Amúgy minek csinálnánk listát? Aki ennyire kíváncsi, dolgozzon meg egy kicsit érte ;) (na meg ugye mint írtad, néha véletlen változnak is a számok... :-Ą )

Most arra gondolsz, hogy még hozzáférhetők valahol (számunkra is) a régi adatok, változtattatok a rangokon, és nem az már a következő rang, vagy hogy nem a tárhely betelése, hanem az adatbázis betelése miatt kellett törölni egy rahedli hozzászólást? :) (Mellesleg az adatbázisbeli helyhiány is helyhiány, ha erre gondoltál... :-Ą )

Milyen listát? :-/ Ja, hogy egyben leírni a publikus infókat féltucat "infócsöpögtetéses" hsz helyett? :) Csak gondoltam, úgy egyszerűbb lenne, és Cast sem gyötörné a moderátori énje, hogy beszóljon. :D Igaz, az nem lenne ilyen érdekes... ;;) ( Persze, tudjuk, hogy véletlen... Mármint tök véletlen, hogy mikor, melyik számot és mennyivel módosítjátok... :-Ą )

Castiel írta:
Ja, és egy segítség (tanács) a felhasználóknak: a magas rangokkal kapcsolatban hallottam Grétától egy csúnya sztorit, szóval vigyázat, az adminnénik néha nagyon aljasak tudnak lenni. :D :D
Na, mi volt? :D Pletykálj már egy kicsit pü-ben! :D Az adminnénik aljaskodása épp olyan érdekes tud lenni (már amikor nem én vagyok a célpontja), mint amikor ti gyilkoljátok egymást Grétával... :D

MODERÁTORI MEGJEGYZÉS:

ELŐZMÉNYEK: innen

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1948 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 39  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra