Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 június 20 (szombat), 13:28

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 20 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Renefer írásai
HozzászólásElküldve: 2014 június 21 (szombat), 9:34 
Zöldfülű

Sziasztok!

A harmadik fejezet javítása folyamatban van, de egyébként is tervbe vettem a hétköznapokra egy Nagy Sándorról szóló könyv elolvasását, valamint ma kilátogatok a Múzeumok Éjszakájára, így becslésem szerint szerdára készülök el vele. :)

Ezúttal egy hosszabb fejezetre számíthattok, mert összevontam a negyedik és harmadik részt!

A címe: Bonyisek Grovli

Amíg vártok - próbálok minél többet lefaragni ebből az időből -, olvasgathatjátok a már feltöltött fejezeteket itt:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=115118
Kritikát szívesen fogadok! :)

Puszi: ancsi666 (Renefer) :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 16 (hétfő), 16:26 
Zöldfülű

És már engedélyezték is a második fejezetet!

Jó olvasást: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=115118

Véleményt mondjatok! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 12 (csütörtök), 16:59 
Zöldfülű

Úgy egy óra alatt befejeztem a második fejezet javítását... :D

Holnap még átfutom, aztán szombaton feltöltöm!

A héten nem ez az első mázlim (megúsztam egy mandulaműtétet), és a szerencsét egyelőre a Fény Temploma (javítsatok ki, ha nem így hívják) tövében szedett négy leverű lóherének tudom be. :)

Puszi: ancsi666 (Renefer)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsi666 2014 június 16 (hétfő), 16:59-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 14:05 
Zöldfülű

Sziasztok!

A hosszú hétvégét Vaspörben töltöttem osztálykiránduláson, de mióta hazajöttem megállás nélkül javítom a második fejezetet, és tulajdonképpen egy-két bekezdés erejéig már előző héten is bele-belepillantottam. Terveim szerint ebben a tempóban legkésőbb hétfőig szeretném befejezni a munkálatokat... :)

Címe? Az árnylidércek

Szereplők: Jergef, Kaeren, Amirah, Farah, Babylon tanárnő, az árnylidércek természetesen, és említés szintjén még újabb emberek csatlakoznak a szereplőgárdánkhoz! ;)

Függővég? Van bizony! (Bár majd Ti eldöntitek, mennyire erős).

Az első mondat:
"Jergef a fuvolán megcsendített dallamokkal ébresztette kialvatlan kistestvérét, aki lidérces álmától keveset és rosszul pihent."

Hamarosan tehát folytatódik a történet...

Az első fejezet itt olvasható:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=115118
Minden véleménynek örülök! :)

Puszi:
ancsi666 (Renefer)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 01 (vasárnap), 18:02 
Zöldfülű

Azt a mindenit! :) Több mint egy küldtem életjeleket az éterbe (szóval ha rajtam múlna, az UFO-k gyanútlanul haladnának el a planétánk közelében). Ezalatt persze szorgosan munkálkodtam: egy vadonatúj (nem fanfic) regényen. Nagyon is saját, nagyon is KÉSZ(!). A fejezetek felsorakoztak a mappájukban javításra, átolvasásra. :) Most egy elég húzós hétnek nézek elébe, így a második fejezet várat még magára, de legkésőbb június 10.-én szeretném feltölteni!

Elérhető itt az első fejezet: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=115118

És egy kis kedvcsináló "adatlap"! ;)

A regény címe: AZ EMBEREK GYÉMÁNTJA
(Tudom, tudom, nagyon kreatív... [JA, NEM! :D ]. A cím háromszor változott, mialatt írtam, és szerintem semmitmondóbbnál semmitmondóbb lett XD. Először azért, mert ellőtte előttem valaki a poént, másodszor pedig, mert a következő variációval tulajdonképpen lelepleztem volna a legnagyobb titkot!)

A történet hossza: kisregény, húsz fejezettel.
(Ez átíráskor változhat!)

Az első fejezet címe: Az emberek gyémántja
A második fejezet címe (lesz): Az árnylidércek

Milyen is? Fantasy. :P

A történet főhőse(i): egy lány és a bátyja: Farah Rida és Jergef Jamos Rida.
(A fiú második keresztneve egy kis extra itt, mert a történetből nem derül ki. De ragaszkodtam a dupla keresztnévhez, mert én mindig szomorkodtam, hogy a szüleim csak egy - hosszút - adtak. Úgy gondolom, így Jergef is vidámabb! :) )

Varázslények? Mértékkel már ismert és mértéktelenül az általam kitaláltak.

Függővégek? Lesznek. :D

Ha még kérdésed lenne, írhatsz ide: ancsi666@gmail.com

Puszi:
ancsi666 (Renefer)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 18 (szombat), 15:51 
Zöldfülű

Sziasztok!
Régen írtam, tudom, most is csak a blogomra, de akit még érdeklek az nyugodtan kukkantson be!
Itt találjátok:

http://stories-byanna.blogspot.hu/

A visszajelzéseket szívesen fogadom, és ne feledjétek: Ti is ajánlhattok! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 27 (kedd), 19:53 
Zöldfülű

Sziasztok!

Felengedték a Tüzes csillogás, 12. fejezetét... ami a Családi vacsora – vigyázz a titkaidra! címre hallgat, és vár titeket.

:arrow: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=102709&i=1

A 13. fejezet várhatóan jövőhéten kerül feltöltésre, a címe a következő: Lidérfény az erdőben. Olyan szereplők kerülnek majd előtérbe, akik eddig hátul kullogtak, s ahogyan a fejezet címéből is látható... várható borzongás, döbbenet és rettegés, de kizárólag az erős idegzetűeknek!

Addig is olvasgassatok, és... majd jövök :P :mrgreen: 8)

Puszi: Renefer (ancsi666)

U.i.: Ahogy Murphy is megmondta: Ha végre nekilátsz valaminek, előbb még valami mást kell csinálnod!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 20 (kedd), 17:38 
Zöldfülű

Hi!

Nem, nem káprázik a szemetek, valóban géphez jutottam, magam mögött tudok egy első helyezést és egy másodikat (ami bosszant, mert fél ponttal csúsztam le az aranyéremről), de nem is fecsérelném tovább a drága időtöket!
Feltöltöttem a Tüzes Csillogás következő, 12. fejezetét!
Címe: Családi vacsora
Fordulatokat tartalmaz?: Naná, Nattie mellett sosem unalmas az élet.
Szereplők: Majd meglátjátok, kiket sikerült belecsempésznem, egyik másikra igen büszke vagyok! ;)
Rövid ismertető: Nathaline a családjával és la pushi famíliájával vacsorázik, nem egészen zökkenőmentesen. Új ismeretségeket köt, és a jóslat megkörnyékezi őt is. Leah bosszantja, Sam kicsit messzire megy, de jogosan gondolja ezt Nattie? És hogyan reagál az új barátja közeledésére?
Betekintés, avagy egykét kulissza jelenet:
Seth szemében mohó kíváncsiság csillant, de nem értette egészen a kérdésemet. Én meg, a hülye, tüzetesen elmagyaráztam neki, sűrű pirulások közepette, hogyan értettem. Már nem csak ő volt céklavörös, és bár én beszéltem, ő érezte magát zavarban, amiért velem kell erről dumálnia. Mi ketten remekül kijövünk majd. Sokat sejtve felnevetett, a kelleténél egy kicsit hangosabban (hogy Leah is hallhatta, meg Sue, aki fejcsóválva dorgálta rendetlen magatartásunkat), de igazságosan felelt kérdéseimre.
– Jó gyerek – bíztatott szemernyi kétséggel. – De van, hogy csont hülye. Elpattant nála egy húr, vagy nem tom’ mi, de a dél a vízválasztója. Dél előtt nem érdemes hozzászólni, csak feléd vág egy… Követ. – Valami azt rebesgette az agyamban, hogy nem így akarta befejezni a mondatát. Jézusom! Mi folyik itt Forksban és La Pushban? Mindenki megbolondult? Hányan vannak normálisak? (Régebben elemezgetett probléma miatt magamat sem sorolnám ide.)
– Melyik fiú nem? – tettem fel a költői kérdést.

Szép napot: Renefer (ancsi666)

U.i.: Mi lesz egy kígyó és egy kenguru keresztezéséből? Aki nem tudja, járjon utána! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 22 (hétfő), 20:29 
Zöldfülű

Sziasztok!

Átmeneti szünet várható, legkésöbb az őszi szünet közepén tudom felrakni a Tüzes csillogás 12. fejezetét!

Amíg várakoztok, tekintsétek meg az utolsó fejezet (néhány változtatáson esett át): http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101720&i=1
Aki elolvasta, és volt olyan nagylelkű, hogy hagyott maga után pár szócskát kritika gyanánt, annak hálás vagyok, a többieket pedig szeretném megkérni, hogy gondolják át, mennyire számítanának ők is véleményre, és milyen lelombozó, ha az nem érkezik! Nem kívánok semmi rosszat azoknak, akik lusták leírni a véleményüket, de azt ajánlom gondolkozzanak el ezen a pár soron, és tudassák milyen döntésre jutottak!
Jó olvasást!

U.i.: Komolyan várom a kritikákat!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 18 (csütörtök), 19:11 
Zöldfülű

Sziasztok!

A Merengőn felengedték a Tüzes csillogás 10. és 11. fejezetét, mehettek olvasni!
A lelkes kritikákat továbbra is várom!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 16 (kedd), 17:25 
Zöldfülű

Sziasztok!

Mint lejjebb írtam, a Tüzes csillogás 2 az 1-ben felállásban fog felkerülni... terveim szerin még a héten! ;)

Egy kis részletezés, amiért olyan sokat várattalak titeket, megérdemlitek!

A 10. fejezet címe: Ellentétek viszálya
Rövid tartalom: Raymond Cullen nagyon különösen viselkedik, amikor ismét megjelenik az iskolában. Egy röpke pillanatra Nattie-nek úgy tűnik, végre ura önmagának, és egy másodpercre talán minden összejött, amit akart… De ez csak egy halvány reménysugár, amit újra eltakarnak majd a viharfelhők, s ezúttal jobban kell figyelnie mindenre, mert még sohasem volt ilyen rizikós a helyzet!

A 11. fejezet címe: Játékszabályok
Rövid tartalom: Nathaline egyezséget köt Raymonddal, aki nem tudja tovább tartani tőle a távolságot. Bár még így is vannak feltételeik barátságuknak, koránt sem olyan elutasító, mint régen. Vajon így megnyílik a kapu, ami feltárja a teljes igazságot, most hogy a két fiatal között megszűnt az a szakadék, ami eddig elválasztotta őket?

Figyelem! A felkerülő fejezet ismertetője a kettő összevonásából fog megszületni, eltérések előfordulhatnak!
Továbbá, itt a hosszú hétvége és az őszi szünet, szóval több időm lesz írni, több fejezet fog felkerülni, de a későbbiekben visszaállunk a megszokott tempóra!

U.i.: Figyelmetekbe ajánlom néhány versemet, amíg a két hosszabb történetemre várni kényszerültök:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=93373
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=93230
Jó olvasást, nyomot hagyjatok!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 16 (kedd), 16:42 
Zöldfülű

Szép jó estét mindenkinek!

Lássuk a károkat: egy tönkrevágott billentyűzet, egy kifolyt szem, egy ideges apuka, és egy toporzékoló testvér, aki megszakadás nélkül, egy szuszra üvölt a fülembe, hogy engedjem már ide... de nem! Most Nektek írok, ahogy megígértem. ;) :)

Ezúttali híreim: Feltöltésre került A vihar tánca következő, 2. fejezete!!
És... * dobpergés* még ma este feltöltöm a Tüzes Csillogás 10. és... *dobpergés 2* 11. fejezetét! Ugyan is... *lelkes tapsvihar* születésnapom alkalmából úgy döntöttem, egy extra hosszú résszel leplek meg titeket... és igen, igen, mint ahogyan az sejthető, most már elkerülhetetlen lesz a találkozás, a felfedezés, vagy még sem? Nattie meglepetései bizony töbszörösen csavarni fognak a szálon (írjon, aki már így se tud követni). :D

Tehát, most már csak az adminokon múlik!

U.i.: A vihar tánca olvasható Mazsin is!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 15:49 
Zöldfülű

Sziasztok srácok!

Igen, még mindig élek, minden szerencsétlenség ellenére, habár most voltam aquaworben, ahol egy csomó ihlet jött, szóval neki álltam gyötörni a gépet, de mikor a 10. fejezet javításához értem (egy ideje, kb. a hatodik fejezettől kezdve már én javítom magamnak, mert a bétámnak nincs gépe, szóval azért kicsit büszke vagyok magamra, mert egyre kevesebb hibát ejtek)... szóval azt mondtam, na nem! Hát igen, alaposan átdolgoztam mert se így se úgy nem tetszett, és mindenképpen igényes művet akartam kiadni a kezeim közül! Szóval elképzelhető, hogy még ma feltöltöm a 10. fejezetet, de szemét ofőmnek hála, az is megeshet, hogy csak szerda tájékában kerül rá sor... :)

U.i.: Addig is várom az építő jellegű kritikákat! :!: :!: :D :D :D
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101400

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 08 (hétfő), 18:53 
Zöldfülű

Sziasztok!

Ez egy amolyan helyzetjelentés lenne, valami füstjelzés szerű, hogy igen, még élek :-D , és bár nagyon úgy néz ki, hogy ismét fel kell öltenem a páncélomat a latin szavak ellen, megpróbálom majd egy békés tárgyalás során rábírni őket, hogy könnyebben megmaradjanak a fejemben, és akkor talán még a héten feltöltöm a Tüzes csillogás 10. fejezetét!

Mint láttátok, friss és ropogós a fantasy történetem (A vihar tánca), és úgy tervezem, hogy egy héten egyszer minimum frissítem, egyelőre meg van írva pár fejezet, szóval elképzelhető lesz, hogy gyakrabban kaptok újat, de persze függ tőle, hogy mekkora lesz az érdeklődés.

Kritikának mindkét műnél hálás lennék, már csak azért is, hogy elmondanátok mit találhatok kifogásolhatónak, min javítsak, ehhez kérném a segítségeteket!

U.i.: Jó olvasást!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 08 (hétfő), 18:45 
Zöldfülű

Sziasztok!

Ahogy megígértem, felkerült a fantasy történetem első fejezete, amelynek címe megváltozott!
Akit érdekel egy fantasy világban játszódó, izgalmas, néhol felnőtt tartalmú írás, az látogatossan el hozzám:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101492
Jó olvasást kívánok mindenkinek, remélem tetszeni fog! :x $rose

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 05 (péntek), 19:14 
Zöldfülű

Sziasztok!

A Twilight-fanficommal kapcsolatban jöttem írni nektek.
Egy kis ismertető azoknak, akik még nem hallottak róla, de szeretnének többet tudni, és azoknak, akik ismerik, és szeretnének még jobban elmerülni Nattie világában.
Kedves lányszereplőm nem marad végig csetlő-botló, szertelen kislány, szertelen kijelentésekkel, idő előtt fel fog nőni, de az a sorsa annak, aki olyan, mint Ő. Része lesz a szerelemben és a csalódásban, az élet keményebb terein is helyt kell majd állnia, de sohasem szabad lebecsülni a benne tomboló zűrzavart, ami jelentősen megnehezíti és megcsavarja a történetet...
A történetet három fő részre osztottam, az első könyv címe: Tüzes csillogás; nagyjából 25 fejezet lesz.
A következő két könyv tovább fogja építeni Nattie életét, hiszen eléggé rajongója vagyok a függővégeknek :P Azonban a trilógia következő két része más-más kalandokat fognak feldolgozni, de ne feledjétek, a három könyv egymás után igazán jó! :D A második és harmadik felvonás előtt és után kisebb szünetek lesznek, hiszen nyílt titok, hogy dolgzok egy fantasyn, aminek első öt fejezetét már csak finomítani kell. Előástam a cselekményvázlatot (igazán részletes, és nem vagyok benne biztos, hogy a latin rá fog bólintani a terveimre) és elmerültem benne, annyit mindenképp megígérek, hogy a Tüzes csillogás még csak a kezdet...
A második és a harmadik könyv címe egyelőre titok, de hamarosan lerántom a leplet!

És most jöjjön a tizedik fejezet...
Melynek címe: Ellentétek viszálya
"Megint szédültem az információktól. Gombóc keletkezett a torkomban, és nem tudtam összepárosítani Billyt és a Culleneket, ahogy ölre mennek. Mi történhetett a családjaink között, amiről én nem tudok? Bár… az is megeshet, hogy addig jó, amíg nem rángatnak bele semmilyen ’megsértődtünk-valami-ezeréves-hülyeség-miatt-és-most-minden-Cullent-gyűlölni-fogsz”-ba."
Tehát hamarosan tizedik fejezet!

U.i.: Tényleg megpróbálom időben hozni! $pray _U_

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 05 (péntek), 18:33 
Zöldfülű

Sziasztok!

Merengőn felengedték a Tüzes csillogás 9. fejeztetét, mehettek olvasni! =D>
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101400&i=1
A kritikáitokat továbbra is várom, ne fukarkodjatok a szavakkal (csak a latintól kíméljetek :wink: ;) )

U.i.: A tizedik fejezet hamarosan érkezik, a következő bejegyzésemben bővebb információkat tudok mondani!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 01 (hétfő), 15:46 
Zöldfülű

Sziasztok!

Mint ígértem, a fantasy történetem is publikálásra kerül :D
A címe, sok tépelődés után eldőlt: A vihar tánca.
A történetről: Régi magyar területeken játszódik, egy "létező időben", de kitalált nevekkel és királyi házakkal (amik nem magyarok!). Erősen fantasy elemeket fog tartalmazni, azonban mégis realista párbeszédek és életfelfogás fog szerepet kapni. Nem vetem meg az erotikus tartalmat, a vérfertőzést vagy a paráználkodást, persze a "jutalmát" mindenki meg fogja kapni mocskos kis titkaiért! :twisted:

A történetről:
Viharsarok és a Dunántúl sok évszázada a Starkok területe, a Kárpátokkal és az Adriai-tenger kikötőivel. A Starkok és a Balvierek, Nyugat Királyai jó viszonyt ápolnak egymással, ám amikor Nyugat királya, Rickard Balvier váratlan merénylet áldozatává válik, a két család egymás fordul. A testvérek elszakadnak egymástól, a feleségek gyászba borulnak, a felnőttek terheit a gyerekeknek kell cipelni. Az ismert harca ez az ismeretlennel, a régi és az új szokások, az ígéretek küzdelme egy trónért, ami több mágiát és titkot hordoz magában, mint az egész Dunántúl.

Hamarosan tehát A vihar tánca első fejezet, melynek címe: Keleten a helyzet változatlan...
Kérlek, aki olvassa majd, kritikát írjon, szeretném megtudni van-e jövőm fantasy műfajban!

U.i.: A feltöltések gyakoriságáról egyelőre csak azt tudom nyilatkozni, hogy két héten belül (ha odafönn meghallgattatnak az imáim... és a latintanár lebukfencezik a lépcsőn) minimum(!) 2-3 fejezetet kaptok! persze előfordulhat, hogy kevesebb, több érkezik, majd meglátjuk. ;) :?: :!: Minden esetre, ha szünetel azt előre ki fogom írni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 01 (hétfő), 14:56 
Zöldfülű

Sziasztok!

Nos, egyelőre én állok a nyerésre, a latin kifejezések pedig szépen sorakoznak a fejemben, így némi egyezkedés árán még a szüleim is visszaszolgáltatták a gépet.
Egy szó, mint száz: A Tüzes csillogás (Twilight fanfic a Merengőn) 9. fejezete feltöltésre került!
Most már csak az adminokon múlik! :D

Egy kis ízelítő a 9. fejezetből, amelynek a címe: Az első döntés.
"Az ajtóban visszafojtott lélegzettel néztem körül, de Raymond Cullennek se híre, se hamva nem volt. Fölsóhajtottam megkönnyebbülésemben, és a helyemre mentem. Az új lány, akinek a hangját hallottam, ott téblábolt a padom körül, míg be nem csengettek. Biztos nem tudta eldönteni, leüljön–e, vagy sem. Akkor vágyakozva rám mosolygott, mire bólintottam egy aprót."

U.i.: Következő bejegyzésemben már a fantasy történetről fog szólni!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Renefer írásai
HozzászólásElküldve: 2012 október 01 (hétfő), 14:47 
Zöldfülű

Sziasztok!

Renefer vagyok, bár ez valószínűleg nem újdonság, ha itt jársz. :-D (Merengős nevem eltér az ittenitől!)
Sajnos rossz szokásom, hogy el tudok tűnni, főleg ha elkobozzák a gépet, a szüleim enyhén hajtanak a tanulnivalókra, nem hagyják kibontakozni a bennem szunnyadó (nagyon-nagyon mélyes szunnyadó :D ) tehetséget. Így aztán létrehoztam ezt a ficblogot, hogy tudjatok követni (ezt még telefonról is elérem, ami egyelőre szülőbiztos rejtekhelyen van :D ).

Jelenleg egy írásom található a Merengőn:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=93289
... Melynek címe a Tüzes csillogás, egy Twilight fanfic, noha nem vagyok valami hatalmas fanja az Alkonyatnak.

Hamarosan (nagyjából a héten, ha elástam a csatabárdot a latin szavakkal) felkerül egy fantasy témájú írásom is.

Egyéb verseket olvashattok, bár az én jövőm nem a költészet terén fog kibontakozni, az olyan biztos, mint hogy most nektek írok.

Minden történetemet befogom fejezni (idővel :-) ), semmit nem szoktam elpazarolni. Aki tehát elkezd olvasni, az ezer meg egy (és még egy) százalékig biztos lehet benne, hogy a történetnek vége lesz (előbb-utóbb).
Ha olvastál a Merengőn, kérlek hagyj magad után nyomot!

U.i.: Nem én vagyok az ördög, és nem, még csak kapcsolatban sem állok vele, ahogyan nem 1666-ban születtem, szimplán bosszantani akartam az ősöket! :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 20 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra