Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 11:09

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1330 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Herika - minden, amihez egy csipetnyi közöm van
HozzászólásElküldve: 2012 november 04 (vasárnap), 23:52 
Ó-nagy-admin "backstage"

Természetesen! :D Itt nem arról van szó, melyiket a három közül, hanem arról, milyen sorrendben kérjük mind a hármat... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 04 (vasárnap), 22:26 
Zöldfülű

A Cigánykaraván és a Családi kötelék között őrlődöm leginkább, ez a kettő fogott meg legjobban, de még mindig nem tudok választani.

Úgyhogy G Lamaro, ha mozgalmat indítasz, csatlakozom :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 04 (vasárnap), 10:12 
Betűmániákus

Tulajdonképpen egyik sem. T.T

Családi kötelékek tök ötletes, de bosszantó a felállás, Harry szüleit meg általában nem bírom elviselni... aztán még ilyen szituba is teszik szegény gyereket... ráadásul még WIP, ki tudja, hogy rontja ezt el...

Cigánykaraván... majd megnézem, mi fán terem, ha nyer. XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 04 (vasárnap), 10:10 
Ó-nagy-admin "backstage"

Itt a link: Gipsy Caravan (Csak le kellett követni a megadott linkeket... :) )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 04 (vasárnap), 10:03 
Könyvmoly

mellons írta:
A Cigánykaraván egyébként nagyon felkeltette az érdeklődésemet, ha adsz linket, szívesen elolvasnám angolul is, ha nem ez nyer.

Mobilról nem tudok linket küldeni, de ez a Hpfandom.net top 10 listájának legolvasottabb története.

Amúgy a Kifüggönyözve c. írásban van szó Jamesről, aki szintén újjászületett, csak másként, mint a másik 3 szereplő. Nekem az egészben az tetszik a legjobban, ahogy Piton próbál ismét gyerek lenni és esélyt adni magának a boldogságra. És ahogy lassan, de biztosan új alapra helyezi a viszonyát Harryvel és beilleszkedik a családba.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 04 (vasárnap), 9:50 
Billentyűzetgyilkos

Hali!

Hát én egyértelműen a Cigánykaravánt tartom a legérdekesebbnek. Nagyon eredeti az ötlet, a leírás alapján még csak hasonlót sem olvastam. Tőlem erre a voks.
Aztán a Családi kötelékek Harry és Perselus miatt, bár biztosra veszem, hogy halálra idegesítenének a Potter szülők, és hogy bár mindent Harry csinál, a testvérét ajnározzák. Egyébként már most csalódtam emiatt Lilyékben, többet vártam volna tőlük.
A Kifüggönyözve pedig egyáltalán nem érdekel. Valahogy az egész téma nem. Több olyan történetbe belenéztem, mikor visszajön néhány meghalt karakter, ezért például ez már nem annyira érdekes számomra. Ráadásul fura a logikája. Ha Perselus, Sirius és Lily is visszajött, mi van Jamesszel? Ő nem érdemel esélyt? És ha gyerekként is emlékeznek az egész életükre, akkor hogy lehetnek igazán gyerekek? Hm, na mindegy.
A Cigánykaraván egyébként nagyon felkeltette az érdeklődésemet, ha adsz linket, szívesen elolvasnám angolul is, ha nem ez nyer.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 03 (szombat), 17:59 
Ó-nagy-admin "backstage"

Nem azt mondtam, hogy egyszerre, hanem majd szépen sorban, egymás után. :D
Jobban is teszed szerintem, ha bejegyzed hosszútávú projektnek a három szavazásos írás lefordítását... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 03 (szombat), 17:31 
Könyvmoly

G Lamaro írta:
Ez esetben részemről mindegy. :) Úgyis kihajtjuk belőled mindhármat... >:) :D

He-he :D
Próbálkozni persze lehet XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 03 (szombat), 14:39 
Ó-nagy-admin "backstage"

Ez esetben részemről mindegy. :) Úgyis kihajtjuk belőled mindhármat... >:) :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 03 (szombat), 13:45 
Könyvmoly

G Lamaro írta:
Mit szólnál egy fordított sorrendhez? :D Bár a Drarry is érdekesnek ígérkezik, és ha nem túl sok a slash benne, még annak is van esélye nálam... :)

Nincs benne túl sok, és az se túl részletes :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 03 (szombat), 12:57 
Ó-nagy-admin "backstage"

Mit szólnál egy fordított sorrendhez? :D Bár a Drarry is érdekesnek ígérkezik, és ha nem túl sok a slash benne, még annak is van esélye nálam... :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 03 (szombat), 12:45 
Könyvmoly

És akkor felkerült az utolsó történet is.
Kifüggönyözve

Összefoglaló: A történet a roxforti csata után 8 évvel kezdődik. Az epilógustól való eltérések: Harry huszonöt éves, és a Roxfort Sötét Varázslatok Kivédése tanára. Remus és Tonks életben vannak, és James Sirius az ő fiuk, nem Harryéké. Lily-Luna szintén nem szerepel a történetben – majd később kiderül, miért. A Második Varázsló Háború után a Függöny befelé fordul, és úgy dönt, visszaad néhány ismerős arcot – gyerekként! Így történik, hogy Perselus, Sirius és Lily új esélyt kapnak az életre. Vajon milyen dolgok változnak, és melyek maradnak ugyanazok? Harry lesz Perselus gyámja, Remus Siriust fogadja be, míg Lilyt… - na, ez egyelőre maradjon meglepés!
Tehát adott Perselus és Sirius, akiknek megadatott az esély egy új életre. Perselus viszont nem hajlandó rá, hogy megint Lily nélkül élje le az életét, így már a következő részben – egyelőre szellemként – felbukkan Lily, aki megígéri neki, hogy visszajön hozzá, de várnia kell Halloweenig, mert mindenki csak a saját halála napján jöhet vissza. Addig azonban még van vissza néhány hónap, így a két gyereknek be kell illeszkednie az életbe. Siriust Remus veszi magához, míg Perselust a Potter házaspár. Albus Perselus és Perselus hamarosan összebarátkoznak, és Perselus igazi nagytestvérként viselkedik Albyval. És persze közben rájön, hogy Potter sokkal jobb apja, mint anno a sajátja volt, ugyanakkor kicsit nehezére esik elengedni magát és ismét gyerekként, felszabadultan viselkedni. Sok kalandban lesz részük, míg Lily meg nem jelenik, és persze Sirius is önmaga, folyton bajba keveredik, úgyhogy szegény Remus nem unatkozik mellette. :)
A cím még nem végleges, csak egy "munkacím", de egyelőre nem jutott jobb, vagy kifejezőbb az eszembe.
Unveiled – szó szerinti fordításban azt jelenti – ebben az esetben –, hogy „Kifüggönyözve”. Mármint, hogy a függöny lökte őket ki magából. A gépemen egyelőre „Újraszületve” címen tárolom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 02 (péntek), 13:29 
Zöldfülű

Képtelen vagyok választani! Tényleg! Bár alapesetben a drarryra tenném le a voksom, de a másik történet is nagyon izgalmasnak ígérkezik. ~x(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 02 (péntek), 11:34 
Könyvmoly

Akkor jöjjön a 2. történet.

Családi kötelékek

Összegzés: Vajon, hogyan alakult volna Harry Potter élete, ha azon a végzetes éjszakán, nem az ikertestvérét kiáltják ki a Fiúnak, Aki Túlélte? Egy olyan erővel, amiről nem tud, és egy ősi próféciával a háta mögött, gyakorlatilag Perselus Piton neveli őt. Mennyit képes változni ez a gyermek váratlanul jött gondviselője irányítása alatt, és milyen irányban befolyásolja Harry annak a férfinek az életét, aki úgy gondolja magáról, hogy utálja az egész világot?
A sorsdöntő éjszaka után a Potter szülők csak az egyik gyermekükkel foglalkoznak igazán. Bejárják vele a világot, megpróbálják kideríteni, miben áll a fiuk ereje, és közben különleges képzésekben részesítik őt, sokan foglalkoznak és tanítják őt. Harryt pedig, hogy addig ne legyen útban, Perselusra bízzák, aki magát is megdöbbentve nem sokat töpreng a felkérésen, és elvállalja a bébicsősz szerepét. Nagyon hamar rádöbben, hogy Harry rendkívül értelmes kisfiú, ahogy arra is, hogy a világ rossz Potterben bízik. Úgy dönt, hogy magára vállalja a fiú nevelését, és megadja neki azt a képzést, amit a szülei megtagadnak tőle, hogy legyen esélye megvédeni magát és a testvérét is. A kisfiú nagyon gyorsan fejlődik, iszonyúan széles érdeklődési körrel rendelkezik. Roppant szoros kötelék alakul ki a kisfiú és Perselus között. Harry Perselusban megtalálja azt az apát, akit hiányol, mert James Potterrel nincs meg az igazi összhang, még csak nem is apának, hanem Ágasnak szólítja őt. Amikor Harry 6-7 éves, megismerkednek Nicolas Flamellel és a feleségével, akik szinte fiukká vagy inkább unokájukká fogadják Perselust és Harryt. Harry rengeteget tanul Flameltől. Így érkezünk el az első roxforti évükhöz, ami ugyanúgy zajlik, mint a könyvben, kivéve, hogy Harry gondoskodik róla, hogy minden tettet Adriannak tulajdonítsanak, míg ő a háttérben marad. És persze nagyon megviseli őt a Flamel házaspár halála. Ehhez hasonló a második és a harmadik éve is. Pillanatnyilag ott tart a történet, hogy a Potter család hazatér külföldről, és ott találja maguknál Harryt és Perselust. Tudni kell, hogy az elmúlt években Harry és Perselus ügyes színjátékot játszott mindenki előtt – mindenki úgy látja, hogy a kapcsolatuk csupán kényszerű, és nem jönnek ki túlságosan. Most, Harry és Adrian 14. születésnapján úgy döntenek, nem játszanak tovább szerepet, amivel mindenkit alaposan sikerül meglepni.
A történetben szerepet kap egy olyan jóslat is, amit senki nem ismer. Harry és Perselus persze tudomást szerez róla – nem mástól, mint magától Merlintől, aki érdekes módon hasonlóan kotnyeles tud lenni, mint Dumbledore.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 01 (csütörtök), 10:16 
Könyvmoly

Mint korábban ígértem, indítani akarok egy szavazást. Ennek keretében felpakoltam az LJ-re az első történet első három fejezetét. A harmadik napon indítom a szavazást. Itt és ott is lehet majd szavazni, de kérlek, csak egy helyen tegyétek. :D

Ide csak a történetek kivonatát írom be, meg a linket.
Cigánykaraván

Összegzés: Az 5 éves Harry Potter meghallja, amint a nagynénje a nagybátyjának panaszkodik a közelben sátorozó „különcökről”. Talán, ha azok a különcök hozzá hasonló „különcök”, esetleg akarják őt?
Természetesen, már aznap kiderül a klán tagjainak számára, kit is fogadtak be maguk közé, és úgy határoznak, ha a varázsvilág képtelen vigyázni a kis Harryre, elrejtik őt előlük. A maguk módján tanítani kezdik őt. Hiába kviblik, mindegyiknek van valami rejtett képessége, amit át tud adni a kis Harrynek. Vincent és Mudiwa fogadják őt örökbe, és nagyon boldog gyermekkora lesz. Mikor elég idős lesz ahhoz, hogy felfogja, elmondják neki, hogy ki is ő, és mi a sorsa. Egy kiváló vámpír tanítja őt varázsolni és harcolni, és tizenhat éves korára hatalmas tudással rendelkezik. Időközben – egy évvel Harry eltűnése után – a varázsvilág is rájön, hogy Harry Potter eltűnt, és keresni kezdik. A klán kapcsolatot tart fent varázslókkal és muglikkal egyaránt, így lassan feltűnnek a könyvbeli szereplők: Weasleyék, Neville, Piton és Draco, Sirius és Remus. A maguk módján mind megkedvelik a „cigányfiút”, akit sajnálnak a kviblisége miatt, miközben Harry/Cherub olyan dolgokat tesz meg, amit senki sem sejt. Dumbledore manipulatív gazember, aki egyáltalán nem Harry érdekeit nézi, csak azt, hogy neki jó legyen. Végül elérkezik az idő, amikor Harry felfedi valódi kilétét, és 17 évesen belép a Roxfort kapuján. Rátalál a szerelem, és persze jöhet a boldog vég. Ja, és a történet drarry.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 29 (hétfő), 14:39 
Könyvmoly

Felpakoltam az Armageddon hamvai következő részét. Aki nem tudja kivárni, míg felkerül, a Töviskapun olvashatja.
Ez egy olyan vihar előtt csend rész. A következő elég durva lesz, már most szólok, hogy megvágva fog felkerülni a merire.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 25 (csütörtök), 17:52 
Könyvmoly

Lilyanjudyth írta:
Na de viszont tök jó lehet, szal örülnék neki, ha a sok mostani kínzós cuccok után valamit jót fordítanál. :)) Azért kerülgettem amazt is, mert totál nem volt szimpi, de aztán kinyomoztam, hogy azért nem olyan drasztikus a helyzet, mint ahogy felfogom. :D
És amúgy is miért? :D Elvégre ott a Shadow is. ^^

Én csak jót fordítok :-P
Persze ízlések és ízlések között van különbség. Próbálok úgy válogatni, hogy ne egy kaptafa legyen mind.
Shadow... az nekem is nagy szívfájdalmam. Sajna, nem tudok franciául. Voltam olyan hülye, hogy nekiestem francia-angol; francia-német webfordítóval, hátha ki lehet hozni belőle egy normális fordítást, de nagyon nagy a félrefordítás lehetősége úgyhogy letettem róla. Ha lenne valaki, aki utána visszanézi a francia eredetit és egyezteti, még megpróbálnám, de anélkül nem. Keina gondolkodik, hogy lefordítja angolra, de akkor meg nem a folytatást írná. Mindenképp akar valami megoldást, mert most már a németre fordítás is az angol alapján történik, szóval nem vagyunk egyedül, akik nem tudnak továbbmenni. :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 25 (csütörtök), 17:28 
Betűmániákus

herika írta:
Nem...

Remélem, most ezzel nem arra céloztál, hogy én is fogalomzavaros lennék. XD Azért is kérdeztem rá, mert frászt kaptam elsőre, mert én többször hallottam amúgy a szitut köztük. ^^
Na de viszont tök jó lehet, szal örülnék neki, ha a sok mostani kínzós cuccok után valamit jót fordítanál. :)) Azért kerülgettem amazt is, mert totál nem volt szimpi, de aztán kinyomoztam, hogy azért nem olyan drasztikus a helyzet, mint ahogy felfogom. :D
És amúgy is miért? :D Elvégre ott a Shadow is. ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 24 (szerda), 14:35 
Könyvmoly

Lilyanjudyth írta:

Ugye onnantól a tudjumikortól, amikor megtörténik a tudjukmi, akkor olyan tudjukmilyen lesz a történet. Érted, na. :D

Tökéletesen értem :D

Lilyanjudyth írta:
herika írta:
Az egyik egy érdekes felállású sevitus féleség, amelyben Harry szülei élnek, sőt! Van egy ikertestvére is, akiről a varázsvilág minden tagja úgy hiszi, ő a kiválasztott!

Öh, most Sevitus, ahogy értelmezem, mint Harry-Perselus apa-fia, de aztán mégis összejönnek? Amúgy valami hasonló fordításba már belebotlottam, de az teljes értékű Severitus volt tán, és mondjuk biztos nincs ehhez köze. XD

Nos, nem. Sokan fogalmi zavarban szenvednek. Az angol fandom nagyrésze elkülöníti a Severitus, a Sevitus és a Severitus incest történeteket. A Severitus náluk az, ahol Piton a vérszerinti apa, a Sevitus az, ahol csak örökbe fogadja Harryt, és a Severitus incest, ahol Piton az apa, és még össze is jönnek. Ebben a történetben szó nincs slashről. Semmilyen értelemben. És csak olyan értelemben apa-fiú a kapcsolat, hogy egymást választották, de Harry szülei élnek, és azért gondoskodnak róla - többé-kevésbé.
Oké, tudom, fura, hogy olyan történetben gondolkodom, ahol nem két pasi szereti egymást, de olykor megesik :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 24 (szerda), 11:59 
Betűmániákus

Oh, be kell vallanom valamit. ;;)

Mióta rakosgatod fel az Armageddon hamvait, mindig ott kerülgetem, bele-beleolvasok, mondván, ez úgy sem nekem való. Aztán megnéztem, hogy valójában hány fejezetről is van szó, oké, rövidek, de ha csak egy hetük van a megoldáshoz, ahhoz képest elég hosszú a maradék fejezetek mennyisége. Na, akkor már belenéztem... aztán rájöttem, hogy hupszi, ez mégis jó történet, és tetszik nekem. :))
Ugye onnantól a tudjumikortól, amikor megtörténik a tudjukmi, akkor olyan tudjukmilyen lesz a történet. Érted, na. :D

Idézet:
Az egyik egy érdekes felállású sevitus féleség, amelyben Harry szülei élnek, sőt! Van egy ikertestvére is, akiről a varázsvilág minden tagja úgy hiszi, ő a kiválasztott!

Öh, most Sevitus, ahogy értelmezem, mint Harry-Perselus apa-fia, de aztán mégis összejönnek? Amúgy valami hasonló fordításba már belebotlottam, de az teljes értékű Severitus volt tán, és mondjuk biztos nincs ehhez köze. XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 22 (hétfő), 17:58 
Könyvmoly

Elbírálás alatt az Armageddon hamvai következő fejezete.
A TK-n már olvasható

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 19 (péntek), 14:51 
Könyvmoly

Csak jöttem megemlíteni, hogy a Míg bizonyítást nem nyer következő része már olvasható a TK-n.
http://toviskapu.hu/tk/viewstory.php?sid=817&chapter=10

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 17 (szerda), 17:36 
Könyvmoly

Blue Siren írta:
herika írta:
4. Big Dick Come Quick - bár ebből ti, olvasók még semmit nem láttatok, és még ez egy darabig

Ezt is fordítod?? ;;)
Nagyon jó történet, ráadásul nem a magyar lesz az első fordítása, ha jól tudom, egyik ismerősöm megélte, hogy összefutott vele például spanyolul is!
Nagyon érdekel, hogy mire fordítod majd a címét :mrgreen:

Öhm... ja... Rávettek :)
És többek között ezért nincs még sehol publikálva, mert még keresem a megfelelően frappáns magyar címet. Kaptam pár tippet, de egyikkel sem vagyok 100%-ban kibékülve. Ha van tipped, idevele! :) De bárki más is mondhat ám :)
Egyelőre 5 fejezet van kész a talán 15(?)-ből, és 3 van belőle bétázva. Azt hiszem, ezzel haladok a leglassabban. Talán pont azért, mert még sehova nem tettem fel, és akkor olyan jól elvagyok vele. Hébe-hóba fordítok belőle pár oldalt XD
Amúgy oroszra is le van már fordítva. A bétám pl. az oroszból lesi, mennyire jó a magyar.

Ja, és úgy néz ki, pénteken frissül a Míg bizonyítást nem nyer a TK-n.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 17 (szerda), 17:11 
Zöldfülű

herika írta:
4. Big Dick Come Quick - bár ebből ti, olvasók még semmit nem láttatok, és még ez egy darabig

Ezt is fordítod?? ;;)
Nagyon jó történet, ráadásul nem a magyar lesz az első fordítása, ha jól tudom, egyik ismerősöm megélte, hogy összefutott vele például spanyolul is!
Nagyon érdekel, hogy mire fordítod majd a címét :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 16 (kedd), 9:11 
Könyvmoly

luxor írta:
Herika drága! Legkedvesebb fordítóm!
Nagyon örülök, hogy ennyi jó, fordításra váró történetet találtál. Szívem szerint arra szavaznék, hogy mindet fordítsd le, de nem akarok ennyire pofátlan lenni, így maradok az elsőnél. Bár a második is nagyon ígéretesnek látszik. Hol lehet megtalálni?
És örömmel hallom, hogy Tira Nog kapcsolatba lépett veled, nem csak az engedély miatt, hanem mert így megtudtam, hogy még létezik. Azt olvastam valahol, hogy nagyon beteg. Ezek szerint, nem igaz, vagy ha igen, már szerencsére jobban van. Nem tudod, hogy ír mostanában valamit?
Várom a szavazás eredményét, és a többi fordításod. (Az Armageddon elolvasásához még gyűjtöm a lelkierőt.)

Tira tényleg nagyon beteg, de nagyon örülök, hogy az amitől sokan tartottak (köztük én is), nem igaz. Nagyon ritkán van gép előtt már, így külön öröm, hogy azóta már 2 e-mailt is kaptam tőle, és az LJ-n is válaszolt. Amennyire tudom, már rég írt bármit is.

A szavazás azért még kicsit odébb lesz - szerintem úgy 3 hét - 1 hónap múlva.
Az első két javaslat linkjét megtalálod itt a fórumon az ajánlók között. Úgy cirka 2-3 hete ajánlottam olvasni/fordítani valónak. Még mindkettő WIP - de nagyjából hetente/kéthetente frissülnek.

Ja, még egy kis bejelentés, hogy "on" is legyek.
A jövő hét hétfői frissítés elképzelhető, hogy keddre csúszik, mivel a hosszú hétvégén nem leszek itthon.
Siklós-Villány környékén megtaláltok. (egy-két borospince környékén ;;) ) Nem biztos, hogy délutánra leszek olyan állapotban, hogy bármit is frissítsek, hiába van kész az az adag is :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 21:13 
Zöldfülű

herika írta:

Valamint tervezek egy szavazást is.
...

Herika drága! Legkedvesebb fordítóm!
Nagyon örülök, hogy ennyi jó, fordításra váró történetet találtál. Szívem szerint arra szavaznék, hogy mindet fordítsd le, de nem akarok ennyire pofátlan lenni, így maradok az elsőnél. Bár a második is nagyon ígéretesnek látszik. Hol lehet megtalálni?
És örömmel hallom, hogy Tira Nog kapcsolatba lépett veled, nem csak az engedély miatt, hanem mert így megtudtam, hogy még létezik. Azt olvastam valahol, hogy nagyon beteg. Ezek szerint, nem igaz, vagy ha igen, már szerencsére jobban van. Nem tudod, hogy ír mostanában valamit?
Várom a szavazás eredményét, és a többi fordításod. (Az Armageddon elolvasásához még gyűjtöm a lelkierőt.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 18:40 
Könyvmoly

Oké, szoktam én zöldségeket beszélni. Meg már azt se tudom, miket fordítok, de akkor most számba veszem, jó?

1. Megszerezni és Megtartani cirka másfél fejezet
2. Míg bizonyítást nem nyer - még több mint a fele
3. Armageddon Hamvai - még jó sok vissza van
4. Big Dick Come Quick - bár ebből ti, olvasók még semmit nem láttatok, és még ez egy darabig így is lesz :-P :D - ebből is :)
5. Shadow - de ezt egyelőre nem tudom folytatni :(

Kimaradt valami?
Ja a saját írásaim :-P :oops: :oops:

Szóóóóóvaaaal még odébb van a dolog. Nem is tudom, mi a bánatnak nézegetek én más fordítani valók után. Egyébként az igazat megvallva, mindhárom történet - bár fejezetei számát tekintve hosszú - rövid fejezetekből áll, és nagyon könnyű nyelvezetű. És néha kell ilyen a Tira Nog és a Montana Dan féle történetek mellé. Csak hogy megnyugtassam magam, azért még megy a fordítás, és nem nyögve nyelek egy-egy mondatnál.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 17:41 
Zöldfülű

herika írta:
He-he :) Nem. Pont azért akarom rátok testálni a "felelősséget", mert nem tudok/nem akarok dönteni. Mivel azonban egyik sem rövid (mind túl van a 40 fejezeten), mindhárom nem fér bele az időmbe. Nem is most kezdeném el, csak ha már némiképp leredukáltam az egyszerre fordítandók számát mondjuk kettőre. (lesz olyan valamikor?)

legutóbb, amikor ezt mondtad (visszaolvasott), akkor azon vigyorogtam, hogy először ezt írtad:
herika írta:
Nos, az éppen folyamatban levő fordításaim száma 3-ra csökkent. Lehet éljenezni, én örülök neki :D

aztán a következő helyzetjelentés ez volt:
herika írta:
Befejeztem a Béke Illúziója utolsó fejezetét - már bétakézen van.
Ezzel ismét 4-re csökkent az egyszerre fordítás alatt álló történeteim száma.

szóval, amikor csökken, akkor nő :)
(az olvasók legnagyobb örömére)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 15:47 
Könyvmoly

Blue Siren írta:
Ha addig ügyeskedünk, amíg kihozzuk a szavazást döntetlenre, akkor mind a hármat megkapjuk? :D
(bocsi, képtelen vagyok dönteni :oops: )

He-he :) Nem. Pont azért akarom rátok testálni a "felelősséget", mert nem tudok/nem akarok dönteni. Mivel azonban egyik sem rövid (mind túl van a 40 fejezeten), mindhárom nem fér bele az időmbe. Nem is most kezdeném el, csak ha már némiképp leredukáltam az egyszerre fordítandók számát mondjuk kettőre. (lesz olyan valamikor?)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 15:07 
Zöldfülű

herika írta:
Valamint tervezek egy szavazást is. Kinéztem 3 történetet, amit jó lenne lefordítani, de mindháromra nincs időm, és nem is most történne meg a dolog. Mindenesetre úgy döntöttem, hogy mindháromból lefordítom az első 3 fejezetet, és az alapján lehetne szavazni, kinek melyik tetszik a leginkább.
A második még furább, mivel egy az életre új lehetőséget kapó gyermek Perselus, Sirius, Lily játssza benne a főszerepet, akiknek a gyámjai sorban: Harry, Remus, Draco
A harmadik pedig egy Drarry. Az 5 éves Harry elszökik otthonról, és máshol keres és talál menedéket és egy új családot. A három közül egyelőre ez az egyetlen befejezett írás.
Még fordít(gat)om a fejezeteket, és azokat majd az LJ oldalamra pakolom fel - úgy, hogy mindenki láthassa, akit érdekel -, aztán lehet szavazni. :)

Ha addig ügyeskedünk, amíg kihozzuk a szavazást döntetlenre, akkor mind a hármat megkapjuk? :D
(bocsi, képtelen vagyok dönteni :oops: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 14:13 
Könyvmoly

herika írta:
Ero írta:
Mivel nem tudom kivárni, amíg az LJ-n lehet szavazni ( de ott is fogok :D ) én az elsőre és a harmadikra szavaznék. A másodikra azért nem, mert Ginny benne van! Utálom szegény csajt!

Honnan tudod, hogy az elsőben nem szerepel? :) Tény, a harmadikban valóban csak kis szerepe van Ginnynek, viszont a másodikban nagyon szimpi.
De te tudsz valamit :D

Valahol olvastam a tartalmukat! De ne kérdezd, hogy hol! Ilyenkor sajnálom, hogy 4 év "intenzív" nyelvtanulásból csak annyi van meg: Hy! My name's Erika! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 13:20 
Könyvmoly

herika írta:
De, azokat ajánlottam, és akár lehetne a Saving Connor is, mert hasonlóan kezdődik, de ott Harry mardekáros lesz, és az baromi hosszú ahhoz, hogy lefordítsam :) Annyira még nem kattantam be XD
A harmadikat megtalálod a HPfandom 10 kedvenc története között az első helyen.
Ma még szeretnék küldeni neked valamit, ha emberi időben érek haza, és még lesz rá időm ;)

A Connor tényleg nagyon hosszú, nem csodálom, hogy másikat választottál :D

Küldheted, holnap ráérek megnézni.

A drarry leírása is érdekesnek tűnik, ezek után végképp nem tudom, mire szavazzak :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 13:15 
Könyvmoly

Luna_L írta:
Az első kettőre van tippem, melyek lehetnek - véletlenül nem ezeket ajánlottad múltkor az ajánló rovatban? :)
Bár az elsőre, a leírás alapján, kapásból a Saving Connor-t tippeltem, mintha az is hasonlóan indulna (bár annak csak az elejét olvastam, lehet, hogy később megváltozik)
A harmadikról, a drarryről viszont fogalmam sincs, szóval arra vagyok a leginkább kíváncsi :)

De, azokat ajánlottam, és akár lehetne a Saving Connor is, mert hasonlóan kezdődik, de ott Harry mardekáros lesz, és az baromi hosszú ahhoz, hogy lefordítsam :) Annyira még nem kattantam be XD

A harmadikat megtalálod a HPfandom 10 kedvenc története között az első helyen.
Ma még szeretnék küldeni neked valamit, ha emberi időben érek haza, és még lesz rá időm ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 13:02 
Könyvmoly

herika írta:
Kinéztem 3 történetet, amit jó lenne lefordítani. :)

Az első kettőre van tippem, melyek lehetnek - véletlenül nem ezeket ajánlottad múltkor az ajánló rovatban? :)
Bár az elsőre, a leírás alapján, kapásból a Saving Connor-t tippeltem, mintha az is hasonlóan indulna (bár annak csak az elejét olvastam, lehet, hogy később megváltozik)
A harmadikról, a drarryről viszont fogalmam sincs, szóval arra vagyok a leginkább kíváncsi :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 13:01 
Könyvmoly

Ero írta:
Mivel nem tudom kivárni, amíg az LJ-n lehet szavazni ( de ott is fogok :D ) én az elsőre és a harmadikra szavaznék. A másodikra azért nem, mert Ginny benne van! Utálom szegény csajt!

Honnan tudod, hogy az elsőben nem szerepel? :) Tény, a harmadikban valóban csak kis szerepe van Ginnynek, viszont a másodikban nagyon szimpi.
De te tudsz valamit :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 12:29 
Könyvmoly

herika írta:
Újabb hétfő - és egy új fejezet az Armageddon hamvaiból.

Meg van egy jó hírem, bár szerintem ez csak nekem jó.
Nagyjából 2 évnyi várakozás után megkaptam Tira Nog engedélyét az Until Proven c. írása fordítására. El sem hiszem; már teljesen lemondtam róla. A fordítás első 9 fejezete már fent van a Töviskapun, és bár elgondolkodtam rajta, hogy egy vágott verziót felteszek a merengőre is, végül ellene döntöttem. Szóval a 18 éven felülieket továbbra szeretettel várom a TK-n. Hamarosan érkezik a következő fejezet, már csak az utolsó simítások vannak vissza a bétázásból, és felkerül.

Valamint tervezek egy szavazást is. Kinéztem 3 történetet, amit jó lenne lefordítani, de mindháromra nincs időm, és nem is most történne meg a dolog. Mindenesetre úgy döntöttem, hogy mindháromból lefordítom az első 3 fejezetet, és az alapján lehetne szavazni, kinek melyik tetszik a leginkább.
A második még furább, mivel egy az életre új lehetőséget kapó gyermek Perselus, Sirius, Lily játssza benne a főszerepet, akiknek a gyámjai sorban: Harry, Remus, Draco
A harmadik pedig egy Drarry. Az 5 éves Harry elszökik otthonról, és máshol keres és talál menedéket és egy új családot. A három közül egyelőre ez az egyetlen befejezett írás.
Még fordít(gat)om a fejezeteket, és azokat majd az LJ oldalamra pakolom fel - úgy, hogy mindenki láthassa, akit érdekel -, aztán lehet szavazni. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 15 (hétfő), 12:08 
Könyvmoly

Újabb hétfő - és egy új fejezet az Armageddon hamvaiból.

Meg van egy jó hírem, bár szerintem ez csak nekem jó.
Nagyjából 2 évnyi várakozás után megkaptam Tira Nog engedélyét az Until Proven c. írása fordítására. El sem hiszem; már teljesen lemondtam róla. A fordítás első 9 fejezete már fent van a Töviskapun, és bár elgondolkodtam rajta, hogy egy vágott verziót felteszek a merengőre is, végül ellene döntöttem. Szóval a 18 éven felülieket továbbra szeretettel várom a TK-n. Hamarosan érkezik a következő fejezet, már csak az utolsó simítások vannak vissza a bétázásból, és felkerül.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 08 (hétfő), 18:46 
Könyvmoly

Újabb hétfő - és újabb fejezet az Armageddon hamvaiból.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 01 (hétfő), 7:25 
Könyvmoly

Egy következő adag az Armageddon hamvaiból
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=100835

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 24 (hétfő), 10:27 
Könyvmoly

Armageddon hamvai 5-6 fejezet fent. http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101169&i=1
A TK-n is olvasható.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 17 (hétfő), 17:06 
Könyvmoly

Armageddon hamvai 3-4 fejezet http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=101012&i=1 itt olvasható!
Ez már vágott fejezet, a teljes, vágatlan rész a TK oldalán olvasható.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 14 (péntek), 11:43 
Könyvmoly

Közben már fel is került.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=100914&i=1

És visszakaptam a bétázott Míg bizonyítást nem nyer fejezetemet is. Ma nem valószínű, mert nem érek emberi időben haza, de szerintem holnap már fent lesz a TK-n.

Szerk: Közben jelzem, hogy igen, szombaton felpakoltam az új fejezetet a TK-ra.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 13 (csütörtök), 17:39 
Könyvmoly

Felpakoltam a Megszerezni és Megtartani 10. fejezetét. Még engedélyezésre vár ugyan, de hamarosan olvasható lesz.
A 11. fejezete ma adtam bétakézre, a utolsó részt pedig még fordítom.

A hét vége/jövő hét elején pedig frissülni fog a Míg bizonyítást nem nyer és az Armageddon hamvai is.

Hú, most egész büszke vagyok magamra, mennyi mindennel haladtam :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 10 (hétfő), 11:38 
Könyvmoly

Hoztam egy teljesen új fordítást, ha valakit érdekel.
Ezúttal is snarry (pirul), ráadásul a sötétebbik, angstos verzióból való.
A Merengőn itt: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=100835, és a
a Töviskapun is már olvasható. Címe: Az Armageddon hamvai

Mivel tényleg vannak benne nagyon durva részek, úgy kaptam meg rá a fordítási engedélyt, ha megígértem, hogy a kiskorúakra tekintettel az összes slash és durva jelenetet kivágom belőle.
A durva rész körülbelül az első 35 - mivel kettesével pakolászom majd fel, akkor az első 17 - fejezetet érinti.

A Töviskapura vágatlanul feltehetem. Az LJ oldalamra pedig egyáltalán nem kerül fel. Emily kicsit háklis, de ez van. Igyekszem majd úgy vágni ezeket a részeket, hogy a kihagyott részek nélkül is érhető maradjon a történet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 31 (péntek), 10:22 
Könyvmoly

Gondolkozom.

Van egy lefordított, lebétázott, 22 oldalas fejezetem a Megszerezni és Megtartani fordításomból.
Ezen kívül még 2 fejezet és egy epilógus lesz, durván 60-62 oldallal, aminek a fordításához még csak most fogok nekiállni.

És eltöprengtem, vajon feltegyem-e ezt a kész fejezetet most, vagy majd csak akkor, ha a másik 2 fejezettel is végzek?, $?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 24 (péntek), 19:27 
Könyvmoly

herika írta:
Ero írta:
Az jutott az eszembe, hogy nem tudnád megkérni a keresztlányodat, hogy fordítsa a Shadow-t? Bocs, ha hülyeséget kérdezem, csak érdeklődtem.

Nem kérdeztél hülyeséget, én is kérdeztem tőle :)
Sajnos ő nincs igazán oda a Harry Potter témáért, és egyébként is úgy tervezi, hogy az ősszel visszamegy Belgiumba dolgozni.

Értem!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 24 (péntek), 18:53 
Könyvmoly

Ero írta:
Az jutott az eszembe, hogy nem tudnád megkérni a keresztlányodat, hogy fordítsa a Shadow-t? Bocs, ha hülyeséget kérdezem, csak érdeklődtem.

Nem kérdeztél hülyeséget, én is kérdeztem tőle :)
Sajnos ő nincs igazán oda a Harry Potter témáért, és egyébként is úgy tervezi, hogy az ősszel visszamegy Belgiumba dolgozni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 23 (csütörtök), 17:25 
Könyvmoly

herika írta:
Visszatértem a nyaralásból, és ígéretemhez híven felpakoltam a Töviskapura a Míg bizonyítást nem nyer 7. fejezetét.

És a merengőre is tervezek feltenni egy szöszt.
A Shadow c. fordításomnak van még egy melléktörténete, amit a nyaralásom alatt lefordítottam. Ez ugyan csak franciául volt meg, mire jó, ha az embernek van egy keresztlánya, aki történetesen beszél franciául. Szóval az ő segítségével, meg a francia-angol webfordító segítségével megszületett az újabb mellékszösz, és mihelyst gatyába ráztam, felteszem a merire. (valószínűleg még ma)

Szia! Az jutott az eszembe, hogy nem tudnád megkérni a keresztlányodat, hogy fordítsa a Shadow-t? Bocs, ha hülyeséget kérdezem, csak érdeklődtem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 21 (kedd), 20:31 
Könyvmoly

Jelentem, megkaptam az engedélyt Emily Waters: Ashes of Armageddon c. történetének fordítására. Azt hiszem, ilyen kemény feltételekkel még nem kaptam fordítási engedélyt. A Merengőre csak egy vágott verzió kerülhet fel - minden, ami túlságosan erőszakos, ki lesz vágva belőle. Mondjuk nem bánom, mert magamtól is megvágtam volna, de kicsit meglepődtem. A teljes verzió csak a Töviskapura kerülhet fel, még az LJ oldalamra se. (oda még a vágott verziót sem engedi) Érdekes. Viszont még így is megéri. Szerintem.

A Megszerezni sorozat következő fejezete immár bétázás alatt áll. Amint visszakapom és átnézem, felkerül a Merengőre :) Remélem, várjátok, jó sok idő telt el az utolsó rész óta, szóval aki szeretné, elkezdheti újraolvasni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 18 (szombat), 15:36 
Könyvmoly

Már fel is került.
Aréna
Jó olvasást!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1330 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra