Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 30 (vasárnap), 0:20

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 155  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Sorozatfüggők Birodalma
HozzászólásElküldve: 2013 február 07 (csütörtök), 17:35 
Sztorihajhász

c.l.a.r.e.y írta:
Andro írta:
Tisztelt Nézőnk!
Az Egyszer volt sorozat kezdési időpontja tervezet volt, egyenlőre nem indul még. Most készülnek a szinkronok. A Port.hu oldalon helyesen van feltüntetve a Párizsi helyszínelők.
Türelmét kérjük.
Üdvözlettel: Mészárosné

Ó, ezt egy picit sajnálom, mert Nagyim imádja a sorit és nem szereti annyira felirattal nézni, mert rossz a szeme. De köszi, hogy ezt megosztottad, Andro, így legalább tudok neki szólni, hogy ne várja - talán ajánlom majd neki helyette addig is a Miss Fischert.
Bár, érthető a csúszás is, mert most jóóóó sok sorozat jön szinkronosan kis hazánkba, aminek én pl nagyon örülök, mert így jó sok munkájuk van a szinkronszínészeknek. ;;)
(Mondjuk az az "egyenlőre" kicsit megszúrta a szemem a levélben.)

Én anyum sem szereti a feliratost, mert nem tud egyszerre a feliratra, meg a filmre is figyelni. Szerintem ez a csúszás egy-másfél hónap lesz. Én úgy gondolom, ha előbb nem, áprilisban elkezdik adni, vagy talán előbb is. A Miss Fischer meg nagyon jó!

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 07 (csütörtök), 17:31 
Könyvmoly

Andro írta:
Tisztelt Nézőnk!
Az Egyszer volt sorozat kezdési időpontja tervezet volt, egyenlőre nem indul még. Most készülnek a szinkronok. A Port.hu oldalon helyesen van feltüntetve a Párizsi helyszínelők.
Türelmét kérjük.

Ó, ezt egy picit sajnálom, mert Nagyim imádja a sorit és nem szereti annyira felirattal nézni, mert rossz a szeme. De köszi, hogy ezt megosztottad, Andro, így legalább tudok neki szólni, hogy ne várja - talán ajánlom majd neki helyette addig is a Miss Fischert.
Bár, érthető a csúszás is, mert most jóóóó sok sorozat jön szinkronosan kis hazánkba, aminek én pl nagyon örülök, mert így jó sok munkájuk van a szinkronszínészeknek. ;;)
(Mondjuk az az "egyenlőre" kicsit megszúrta a szemem a levélben.)

Viszont egyre jobban kezdem megszeretni a The Carrie Diariest, tényleg aranyos kis sorozat lett belőle.

- Of what did she succumb?
- I drove a stake through her heart and cut off her head.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 07 (csütörtök), 9:59 
Sztorihajhász

Nos, úgy tűnik, még várnunk kell az M1-en a Once Upon a Time második évadjára. Bár a sorozatot február 19-én kezdték volna vetíteni, kis fennakadás jött közbe. Mikor rákérdeztem az okára, hogy miért a Párizsi helyszínelők van kiírva a Port.hu-n, a következő választ kaptam:

Tisztelt Nézőnk!
Türelmét kérjük.

Szerintem ez egy igen korrekt válasz. Tehát várnunk kell még minimum egy hónapot, mire elkészül a szinkron. És legalább válaszoltak.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 06 (szerda), 15:32 
Billentyűzetgyilkos

c.l.a.r.e.y írta:
Ő Matt, táncos meg vokálos volt és focizott is talán. Asszem átment másik suliba, aztán annyi. Csak az első évadban játszott. Mindig Mike-kal táncoltak együtt. Nem igazán emlékszem a szerepére jobban.

Nekem még így se rémlik, de hiszek nektek :mrgreen: Ha vége a negyedik évadnak, akkor újra akarom nézni az elejétől, majd akkor figyelek rá.
Mike már ki is ment a fejemből, róla se lehet semmit tudni, csak hébe-hóba jön vissza két percre :-( Simán bejuthatott volna ő is NYADA-ra.

Eddy_ írta:
Úhh, azért megnéznék egy táncos-éneklős Santana/Brody jelenetet (Brontana?) Eléggé forró lenne... Mondjuk egy "Where the Wild Roses Grow"-val.

Ó, igen, az nagy jelenet lenne :D Én egyébként jobban el tudnám képzelni Santanát Brody mellett, nem egy Rachel illik hozzá :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 06 (szerda), 14:00 
Könyvmoly

Tania írta:
Rá:

vele mi lett?

Ő Matt, táncos meg vokálos volt és focizott is talán. Asszem átment másik suliba, aztán annyi. Csak az első évadban játszott. Mindig Mike-kal táncoltak együtt. Nem igazán emlékszem a szerepére jobban.

Eddy_ írta:
[Csak nem kezd aggódni, hogy valamelyik csaj (én Quinnre tippelek) le akarja majd csapni a kezéről Brodyt?

Úhh, azért megnéznék egy táncos-éneklős Santana/Brody jelenetet (Brontana?) Eléggé forró lenne... Mondjuk egy "Where the Wild Roses Grow"-val.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 06 (szerda), 13:38 
Billentyűzetgyilkos

Neeeem, nem Roryra gondolok, hanem... na, keresek egy képet...

Rá:

Kép

vele mi lett?:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 06 (szerda), 13:21 
Billentyűzetgyilkos

Tania írta:
Mondjuk senki sem lesz kevésbé értékelt szereplő soha az első évados random módon eltűnő fickónál, akinek a nevére sem emlékszem... Volt ott egy feka srác, aki elugrabugrált velük, aztán egyszer csak elballagott. :D

Az ír srácra gondolsz, Tania? :mrgreen: Feka srácra viszont én egyáltalán nem emlékszem :D

c.l.a.r.e.y írta:
Sugarnál valami olyasmi is volt, hogy a faterja pénzelte a csapatot... vagy mi a szösz.

Úhh... hát, most nagyon remélem, hogy Santana és Quinn tényleg rákattant NYC-re, és ők is odaköltöznek, és emiatt több szerepet kapnak majd. $pray

szerk.
Ó, amúgy ma van Darren Criss (Blaine<3) szülinapja.

Viszont más!

Ha szeretitek...hogy ki kapja a főszerepet!

Igen, az is benne volt, hogy az apja egy csomó pénzt fektetett bele a Glee-be.
Az tényleg jó lenne, ha visszahoznák őket, én örülnék neki :) Rachel hogy meglepődött, amikor bejelentették, hogy jó lenne meghódítani NYC-t :D Csak nem kezd aggódni, hogy valamelyik csaj (én Quinnre tippelek) le akarja majd csapni a kezéről Brodyt? :mrgreen:
Én úgy tudom, tegnap volt a szülinapja :-D
Hm, jól hangzik, felírom a listámra, de szerintem még várok vele, amíg be nem fejezem a mostani sorozataimat :) Zenés-éneklős sorozatokat annyira nem ismerek, inkább csak filmeket láttam hasonlókat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 06 (szerda), 12:32 
Könyvmoly

Tania írta:
Mondjuk senki sem lesz kevésbé értékelt szereplő soha az első évados random módon eltűnő fickónál, akinek a nevére sem emlékszem... Volt ott egy feka srác, aki elugrabugrált velük, aztán egyszer csak elballagott. :D

Azt hiszem, hogy Matt volt a neve... de többre nem nagyon emlékszem belőle én sem.

Eddy_ írta:
Sugarnál úgy volt, hogy úgy állították be csajt, mintha nem lenne hangja, és csak azért van a Glee-ben, mert ők mindenkit befogadnak. De valójában jól énekel, csak a sorozat szerint nem
És főleg itt, az új évadban, amikor két színteret látunk, külön Rachel és Kurt a NYADA-n, és külön a többiek a gimiben, pont hogy itt kéne kicsit egységesíteni a dolgokat, több párhuzamot vonni a két helyszín között, ami pl. egy ugyanazon előadótól származó dalokkal meg lehetne oldani.

Sugarnál valami olyasmi is volt, hogy a faterja pénzelte a csapatot... vagy mi a szösz.

Úhh... hát, most nagyon remélem, hogy Santana és Quinn tényleg rákattant NYC-re, és ők is odaköltöznek, és emiatt több szerepet kapnak majd. $pray

szerk.
Ó, amúgy ma van Darren Criss (Blaine<3) szülinapja.

Viszont más!

Ha szeretitek az ilyen éneklős sorozatokat, akkor nagyon ajánlom a Smash-t. (Magyarul Kasszasiker címen fut.) Marilyn Monroe életéről készítenek benne musicalt, de inkább a színházi, produceri, rendezői, írói munka részéről, na meg persze a magánéleti gondokról szól, ettől függetlenül hihetetlenül jókat énekelnek benne.
Eddig egy évad ment le és pont ma fog rajtolni a második évad is (dupla résszel).
Ja, és lehet benne klikkesedni is "Ivy" és "Karen" oldalra, hogy ki kapja a főszerepet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 06 (szerda), 11:27 
Billentyűzetgyilkos

Ez a rész nekem is nagyon tetszett, a dalok is sokkal jobbak voltak, mint eddig, valahogy visszajött a régi Glee-feeling :D de lehet, csak azért, mert kevés volt benne az újszereplős dráma.
Én szeretem Sugart, szerintem annyi mindent lehetne vele kezdeni, de félredobták, úgy sajnálom : D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 06 (szerda), 10:45 
Billentyűzetgyilkos

Igen, az nekem is sokkal jobban tetszett volna, ha nem hoznak be új szereplőket, hanem a régiekkel folytatják csak, és az ő további életüket láthatjuk. Mercedes, Santana és Quinn nagyon eltűntek, pedig mindhárman nagyon jók voltak (Quinnt csak akkor szerettem, ha épp nem énekel xD De egyébként a karakter remek volt). Unique-nak tényleg több szerep kéne, hogy jusson, egyrészt nagyon jó hangja van, plusz a fellépése! Annyira magabiztos, és bátor! Ha már áthozták a másik csapatból, legalább adjanak neki valami komolyabb szerepet, ne csak néha-néha tűnjön fel :?
Sugarnál úgy volt, hogy úgy állították be csajt, mintha nem lenne hangja, és csak azért van a Glee-ben, mert ők mindenkit befogadnak. De valójában jól énekel, csak a sorozat szerint nem :D Egyébként azt én sem értem, hogy miért van benne a sorozatban, szinte semmit nem lehet róla tudni, nem is láthatjuk nagyon a képernyőn, csak egy töltelék-karakter, hogy meglegyen a 12 fő a csapatban, hogy mehessenek a versenyekre... Akkor már hoznának be egy igazi szereplőt helyette, hogy meglegyen a min. létszám, akit jobban látnánk kibontakozni.
A tematikus részek tényleg jók voltak, azok a részek mindig is erősebbek voltak szerintem, mint a többi. És főleg itt, az új évadban, amikor két színteret látunk, külön Rachel és Kurt a NYADA-n, és külön a többiek a gimiben, pont hogy itt kéne kicsit egységesíteni a dolgokat, több párhuzamot vonni a két helyszín között, ami pl. egy ugyanazon előadótól származó dalokkal meg lehetne oldani.
Időközben megnéztem egyébként a 12. részt, és wooow, ez nekem most nagyon tetszett :) Kurtöt szívesen láttam volna többet, főleg Adammel, de úgy összességében jó volt szerintem. Nem Rachel volt a főszerepben végre, hiába volt benne sokszor, mégse éreztem azt, hogy megint körülötte forog az egész sorozat. A végén az a rész pedig, amikor Blaine megmutatta Samnek a videót, nagyon aranyos volt :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 05 (kedd), 21:21 
Könyvmoly

Eddy_ írta:
Kitty hangja viszont nekem túl nyávogós, Quinnt is ezért nem szerettem, engem idegesít, amikor ők énekelnek
Pucknak tényleg juthatna több szerep, ő mindig is kedvenc volt Rajta kívül még Santanát szerettem nagyon, imádom a hangját, annyira sajnáltam, hogy nem kapott túl sok szerepet, végig csak mellékszereplő volt, csak egy-két rész szólt róla. Őt visszahozhatnák

Santanát én is nagyon szerettem, főleg, amikor Puckkal volt, szerintem ők egy tök jó páros voltak, de persze coming outolnia kellett... A Brittana dolog nekem furi volt, mert Britnél csak azt szeretem, amikor Britneyt énekel - és azt mondja, hogy "It's Britney, bitch!".

Engem Quinn megnyert még a legelején a "Say A Little Prayer"-rel, az az egyik kedvencem az összes dal közül - pedig most így négy évad után visszanézve annyira nem is extra. (Hú, meg a pólós Lady Gaga, a "Born this way"... az nagyon király volt.)

Tania írta:
Igazából az új karakterek közül egyik sem ér nyomába a régieknek, de lehet, csak elfogult vagyok. : D Én jobban örültem volna, ha ilyen One Tree Hill-szerűen egyszerűen csak követjük őket a suli után...
Például, akivel szerintem foglalkozhatnának többet, az Unique. Meg Sugar.

Ezzel teljesen egyet értek, szerintem Unique tele van lehetőségekkel, amiket jobban ki kéne használni, ha már így felvállalta magát.
Sugart egyszerűen nem tudom, mit keres ott, mert szinte semmit nem is szerepel... Elvileg hangja sincsen, ha jól emlékszem.
Aki még szerepelhetne többet, az Joe. Ő is egy érdekes karakter és nekem az is tetszik, ahogy énekel.
Az új szériában nagyon szerettem még a Kate Hudsonös részeket, ő királyul hozta a szerepét, és fényévekkel jobban passzol Brodyhoz, mint Rachel.
Amiket nem szerettem, azok a SJP részek voltak, egyszerűen nem bírom a hangját. Persze aranyosan felkarolta Kurtöt, de ez a szál is eléggé kifutott...

Picit olyan most, mintha mindenbe belecsapnának egy kicsit, aztán az annyiba maradna. Olyan szedett-vedett... Remélem, összeszedi magát sorozat, mert messze nem hozza a régi évadok színvonalát. Élvezhetőek a részek, de nem annyira izgi, mint volt. :-<
Nagyon örülnék egy tematikus résznek megint, amikor egy előadótól énekelnek csak, azokat imádom. Vissza is keresek párat és megnézem... ha lesz időm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 05 (kedd), 20:32 
Billentyűzetgyilkos

Igazából az új karakterek közül egyik sem ér nyomába a régieknek, de lehet, csak elfogult vagyok. : D Én jobban örültem volna, ha ilyen One Tree Hill-szerűen egyszerűen csak követjük őket a suli után... még mindig nem tudtam eldönteni, tetszik-e ez az egyensúlyozás, amit most csinálnak, hogy néha-néha felbukkannak a régiek, aztán megint előveszik az újakat... Ha azért csinálják, hogy adjanak nekünk egy kis időt, amíg megszokjuk a régiek hiányát, jobban kéne igyekezniük, hogy megszeressük az újakat.

Például, akivel szerintem foglalkozhatnának többet, az Unique. Meg Sugar. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 05 (kedd), 11:25 
Billentyűzetgyilkos

Igen, abban egyetértek veletek, hogy Marley egy unalmas szereplő, igazából nem is értem, hogy lett ő a "főszereplő", hisz mégiscsak ő az "új Rachel" (bár nekem a hangja tetszik, szeretem az ő dalait), de mint karakter, a nyomába sem ér a régi Rachelnek (a negyedik évadosról inkább ne beszéljünk...)

Kitty hangja viszont nekem túl nyávogós, Quinnt is ezért nem szerettem, engem idegesít, amikor ők énekelnek :mrgreen:

Pucknak tényleg juthatna több szerep, ő mindig is kedvenc volt :) Rajta kívül még Santanát szerettem nagyon, imádom a hangját, annyira sajnáltam, hogy nem kapott túl sok szerepet, végig csak mellékszereplő volt, csak egy-két rész szólt róla. Őt visszahozhatnák :)

Ahogy nézem, fent van a 12. felirata, úgyhogy este megnézem, és elolvasgatom a spoileres részeiteket. Amíg nem láttam a részt, addig nem akarom :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 05 (kedd), 11:15 
Tollforgató

c.l.a.r.e.y írta:
szerk.
Glee04.12 spoiler:
OMG! Azért a Rachel duettet énekel saját magával rész nekem egy kicsit sok(k) volt!!!!! @-)

Fú, nekem az tetszett a részben köbö a legjobban! :D Mert az új Rachelt nagyon nem szeretem (ahogy múltkor leüvöltötte Brody fejét, mert késett, vagy ahogy hanyagolja Kurtöt, meg ahogy öltözködik...), a régi viszont nagy kedvenc volt. Szóval tetszett, hogy beszólogatott az új verziónak, mert annyira igaza volt! :lol:

/Jewels5 - The Life and Times/
GéeSz :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 04 (hétfő), 19:39 
Könyvmoly

Tania írta:
Ú, és egy kis spoiler, de kíváncsi vagyok:

Hallottatok a Quinntana csókról? Mit gondoltok róla? :D

Én erről csak tumblr pletykákat (sőt, lehet hogy csak fanartok voltak) láttam. Naya (Santana) ezt írta twitteren: "Morning! On set about to shoot something with my girl DiannaAgron" - ez akármi lehet, de nekem tetszene egy közös dolog a részükről. :-P
Amúgy Kitty tényleg jól énekel, de a karaktere Quinn nyomába sem ér. :-<

szerk.
Glee04.12 spoiler:
OMG! Azért a Rachel duettet énekel saját magával rész nekem egy kicsit sok(k) volt!!!!! @-)

Viszont ez.. jajjj: Jön a mexikói Gossip Girl... Beteg dolog, de kíváncsi vagyok rá és nem értem, miért.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 04 (hétfő), 16:15 
Billentyűzetgyilkos

Nekem nagyon hiányzik a régi, őrült Rachel : D Marley tényleg unalmas, és a hangja sem olyan különleges, Kitty viszont nagyon nagyon jól énekel :)

Ú, és egy kis spoiler, de kíváncsi vagyok:

Hallottatok a Quinntana csókról? Mit gondoltok róla? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 04 (hétfő), 16:01 
Könyvmoly

Eddy_ írta:
Nya, a 11. részt megnéztem, a 12-vel megint csúszok :D A 11-es különösebben nem tetszett, illetve nem fogott meg. Nekem olyan töltelék résznek tűnt. Rachel egyre inkább unszimpatikusabb, Kurtöt viszont kezdem megszeretni (nem, az előző 3 és fél évad nem volt elég :mrgreen: ), és érdekesnek tűnik ez az új srác, Adam - bár Blaine jobban tetszett Kurt mellett :)
Tényleg nem nagyon tudok mit mondani erről a részről, feleslegesnek éreztem, remélem a 12-es komolyabb lett :)

Ó, nekem pont ez tetszett, hogy ilyen kis limonádé volt. :-P Rachelt sosem kedveltem különösebben, de ahogy most viselkedik, az még ellenszenvesebbé tette. Na, pont Adam miatt kérdeztem rá amúgy, hogy láttad-e, rögtön szeretem-szereplő lett... Szerintem olyan aranyos, el tudom képzelni Kurt mellett, remélem, egy ideig színen marad - Blaine az egyik kedvenc karakterem ennek ellenére. Érdekes vele is ez a Sam-dolog - én örülnék Sam pálfordulásának. ;;)
Azt mindig szeretem, ha Tina vagy Artie énekel, nagyon tetszik a hangjuk, sajnos nem kapnak annyi szóló szerepet, amennyit érdemelnének. És szerintem az is jó, hogy Puck belefolyik az eseményekbe, bejönne, ha kicsit gyakrabban tűnne fel a régi szereplő.
Marley pedig unalmas.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 04 (hétfő), 15:48 
Billentyűzetgyilkos

Eddy_ írta:
c.l.a.r.e.y írta:
Húhh... nem tegnapi volt a hsz, de visszakerestem... Eddy, láttad az új Glee részt? ;;) Szerintem nagyon aranyos volt. Na, de addig nem akarok spoilerezni, hogy miért, amíg nem tudom, hogy megnézted-e. :-P

Nya, a 11. részt megnéztem, a 12-vel megint csúszok :D A 11-es különösebben nem tetszett, illetve nem fogott meg. Nekem olyan töltelék résznek tűnt. Rachel egyre inkább unszimpatikusabb, Kurtöt viszont kezdem megszeretni (nem, az előző 3 és fél évad nem volt elég :mrgreen: ), és érdekesnek tűnik ez az új srác, Adam - bár Blaine jobban tetszett Kurt mellett :)
Tényleg nem nagyon tudok mit mondani erről a részről, feleslegesnek éreztem, remélem a 12-es komolyabb lett :)

Supernatural 8x12: tyűha! Egyre jobban szeretem az időutazós-részeket, remek volt látni kicsit a család másik ágát. Ez az "Egyetemesek", wow (azért én maradok a vadász-fan :D ). Az a lenéző hangsúly, ahogy a vadászokról beszélt Henry! Borzasztó! De maga a karakter nekem tetszett, szívesen látnám még több részben, de sajnos erre nem hiszem, hogy sor kerül... De legalább megismerhettük őt, John "előtörténetét" - amiről ő nem is tud! Kíváncsi lennék, mi történt volna, ha Henry nem úgy végzi, ahogy, és Johnt az egyetemesek kultúrájában neveli fel.
Jó rész volt.

Arrow 1x12: Én végig azt hittem, hogy ez az új rendőrcsaj gonosz. Hát nem, pedig annyira úgy tűnt! (Vagy csak nekem?) Kétszer is megjelenik a Grófnál, egy "besúgó" segítségével szerez tudomást a találkozókról? Elég kamu szaga van a dolognak... Az persze lehet, hogy a besúgó igazából Oliver/Arrow volt, de a rész elején valami olyasmit mondott, hogy ha ők (mmint a rendőrök) nem tudják elintézni, ő veszi kézbe a dolgot. A másik meg, hogy totál meglepődött/átkozódott, amikor megjelentek a zsaruk, más besúgó pedig nem jöhet szóba.
A Gróf egyébként engem kicsit a batmanes Jokerre emlékeztet.
A visszaemlékezések a szigeten töltött napjaira tetszettek, szép lassan megismerjük Oliver egész történetét, és Yao Fei-t is. Végre nem csak eksönt látunk, hanem egy kis magyarázatot, háttértörténetet.
Ó, és a legvégén, amikor Felicity megmutatja a másik jegyzetkönyvet Olivernek, amit még Walter adott neki :o Aztaaaa, lassan szorul a hurok Moira nyaka körül!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 03 (vasárnap), 6:59 
Sztorihajhász

Tegnap kezdődött a Story4-en a Miss Fischer rejtélyes esetei c. krimisorozat. Aki ismeri a Poirot, vagy még inkább a Miss Marple történeteket, az hasonlóval találkozhat. Könnyed, szellemes, olykor picit pikáns, igazi klasszikus krimisorozat, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Szóval, aki szereti Miss Marple-t, az Miss Fischert is szeretni fogja.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 01 (péntek), 21:35 
Tollforgató

Assa írta:
Bár az kérdés, Jonnak melyik fele Stark. :-D
A Starkok nekem is inkább semlegesek, kötetenként változik, melyikük sorsa érdekel, és melyiküket épp mennyire kedvelem.
Sansát a második évadában szerettem (igaz, ott már a könyvben is javulgatott), főleg mert Sophie Turner jól játszott. De Robbot a sorozatban ki nem állhatom, Jont szintén (pedig ő amúgy az egyik kedvenc karakterem, töretlenül).
És persze, drukkolok a tesóknak, hogy találkozzanak újra stb. de a Lannisterek sokkal izgalmasabb figurák (házak közül talán ők a kedvenceim), és a többi házban is akadnak jópofa és érdekes egyének. :D Oberynt pl. kifejezetten várom már.

Na igen... :D
Sansát se a sorozatban, se a könyvben nem sikerült megkedvelem (bár sajnálni végig sajnáltam) - ettől függetlenül a POVjai nagyon jók -, kivéve a 4. kötetet. Ott már tanul, szerencsére.
A Lannistereket szerintem csak imádni lehet :D Nem értem azokat, akik nem bírják őket... xD
Oberyn nagy kedvencem, várom már nagyon - a Martellektől szinte mindenkit szeretek, az egyedüli kivétel Obera.

c.l.a.r.e.y írta:
Nálam első pillanattól kezdve favorit a Lannister-ház (Hear me roar!), az összes hozzá tartozó karaktert nagyon szeretem... Bár én mindig a "rosszfiúkért" vagyok oda, még ha itt ki sem lehet mondani ezt rájuk konkrétan.
Én Daeneryst is csípem, de a sorozatban komolyan néha úgy érzem, hogy egy külön forgatókönyvet írtak Emilia Clarke szemöldökjátékának, mert nagyon durva, amit leművel vele - bár egy kicsit elhanyagolt a Dany-szál.
Na, meg persze aki a szívembe lopta magát, az Melisandre. Őt nem tudom miért, de jahj... ezt nem is tudom jobban megfogalmazni... :-P

Hear me roar! :D Legjobb jelmondat! Na meg ne felejtsük; A Lannister always pays his debts
Hú, igen, Dany szála eléggé el lett baltázva a 2. évadban, bár én őt nagyon szerettem, egészen az 5.ig könyvig, ahol is olyan döntéseket hoz, amiért egy hatalmas pofont érdemelne xD
Melisandre-t ki nem állhatom! ~x(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 01 (péntek), 18:23 
Sztorihajhász

Én már nagyobb lány voltam amikor ment. De anyuék egy időben nem engedték, hogy nézzem, mert hogy "felnőtt műsor". Aztán utána megint engedték, pár rész múlva. Pedig péntekenként ment, és másnap suli sem volt. Én imádtam, Jockey volt a kedvencem, és nagyon megviselt, amikor megtudtam, hogy Larry Hagman meghalt. Nyugodjék békében! T_T

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 01 (péntek), 14:38 
Könyvmoly

Assa írta:
...de a Lannisterek sokkal izgalmasabb figurák (házak közül talán ők a kedvenceim), és a többi házban is akadnak jópofa és érdekes egyének...

Nálam első pillanattól kezdve favorit a Lannister-ház (Hear me roar!), az összes hozzá tartozó karaktert nagyon szeretem... Bár én mindig a "rosszfiúkért" vagyok oda, még ha itt ki sem lehet mondani ezt rájuk konkrétan.
Én Daeneryst is csípem, de a sorozatban komolyan néha úgy érzem, hogy egy külön forgatókönyvet írtak Emilia Clarke szemöldökjátékának, mert nagyon durva, amit leművel vele - bár egy kicsit elhanyagolt a Dany-szál.
Na, meg persze aki a szívembe lopta magát, az Melisandre. Őt nem tudom miért, de jahj... ezt nem is tudom jobban megfogalmazni... :-P

Eddy_ írta:
...de annyira fáradt vagyok az e heti túlórák miatt, hogy nem volt energiám esténként filmezni, úgyhogy két résszel vagyok lemaradva. De ha minden igaz, ma este bepótolom :) (Addig ne spoilerezz, légyszi!)

Rendben, akkor megvárom, amíg megnézed, kíváncsi vagyok, hogy tetszik, mit gondolsz róla. Remélem, lesz időd kipihenni magad! ;)

Andro írta:
Belekezdtem az új Dallas második évadjába, ami ugye most megy USA-ban.

Én mindig féltem kiskoromban a Dallastól... Nem is tudom, miért, de olyan ijesztő sorozatnak tűnt. :oops: (Jóóó... voltam vagy 4 éves, amikor elkezdődött a tévében...) Ezt a régi ellenérzésem nem bírom leküzdeni, pedig azért illene belenézni az új szériába. Azt mondják róla, hogy jó lett... Mondjuk ez a videó mindig megnevettet, pedig ez is dallasos.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 01 (péntek), 14:30 
Sztorihajhász

Belekezdtem az új Dallas második évadjába, ami ugye most megy USA-ban. Nem is rossz. Ott folytatták, ahol az első évadban hagyták abba. Ugyan nincsenek benne eget rengető titkok még, csak a szokásos áskálódás, veszekedés, kitúrás, romantika, de ennek ellenére kellemes időtöltés. Nem csalódtam, bár most is a nagy öregek viszik a hátukon a sorozatot. Viszont a fiatalok sem rosszak. Szóval, nézős marad.

Még az Anger Management az, amit nézni fogok, szintén a második évadot ugye. Az első évad nagyon ott volt, szóval szerintem érdemes lesz ezt is néznem. ^^

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 01 (péntek), 13:28 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
Hú, tényleg... xD Bár ezt a megrögzött Stark mániát nem értem, mert persze én is szeretem őket, de számomra túl "egyszerű" karakterek - vagy, hogy mondjam. Igazából közülük Robbot, Aryát és Jont (aki ugye csak félig az) szeretem úgy igazán, meg még Nedet
A többi Stark semleges nekem, Sansát meg a negyedik könyvig kifejezetten utáltam.

Bár az kérdés, Jonnak melyik fele Stark. :-D
A Starkok nekem is inkább semlegesek, kötetenként változik, melyikük sorsa érdekel, és melyiküket épp mennyire kedvelem.
Sansát a második évadában szerettem (igaz, ott már a könyvben is javulgatott), főleg mert Sophie Turner jól játszott. De Robbot a sorozatban ki nem állhatom, Jont szintén (pedig ő amúgy az egyik kedvenc karakterem, töretlenül).
És persze, drukkolok a tesóknak, hogy találkozzanak újra stb. de a Lannisterek sokkal izgalmasabb figurák (házak közül talán ők a kedvenceim), és a többi házban is akadnak jópofa és érdekes egyének. :D Oberynt pl. kifejezetten várom már.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 01 (péntek), 12:00 
Tollforgató

Assa írta:
Megrögzött Stark-fanok? :-D

Hú, tényleg... xD Bár ezt a megrögzött Stark mániát nem értem, mert persze én is szeretem őket, de számomra túl "egyszerű" karakterek - vagy, hogy mondjam. Igazából közülük Robbot, Aryát és Jont (aki ugye csak félig az) szeretem úgy igazán, meg még Nedet bírtam, de ő meg akkora butaságot művelt, hogy hát az már idegesítő xD Mm persze, a becsülete, de azért na! xD A Mennyei Királyságban van egy jó idézet, ami ide illik: "Ha megtetted volna a rosszat, azzal tettél volna jót." Mégiscsak egy háborút indítottak el a Starkok, bármennyire is becsületes az indok, a háború, az háború.
A többi Stark semleges nekem, Sansát meg a negyedik könyvig kifejezetten utáltam. Na jó, talán ez erős, de halálra idegesített. Catelyn is, de ő meg nem is Stark. Ha már itt tartunk, a Tullykat ki nem állhatom! Akkora agyuk van, mint a címerükön lévő halnak - kivéve Blackfisht, ő az egyetlen, akit bírok, a többi máglyára való.
A Martellek (ha 1 házat kéne mondani kedvencnek, nekem ők lennének azok - és alig várom, hogy a sorozatban is feltűnjenek), a Tyrellek (Olenna ftw) és a Lannisterek nekem mind érdekesebbek, mint a Starkok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 01 (péntek), 10:28 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
De amúgy van olyan vajon, aki olvasta a könyveket, és még mindig utálja Jaime-t?

Megrögzött Stark-fanok? :-D
Eddig max olyat hallottam, hogy valaki nem tudja neki elfelejteni, amiket tett, és nem tudja kedvelni, de hogy elhivatott utáló marad-e...?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 01 (péntek), 9:59 
Billentyűzetgyilkos

c.l.a.r.e.y írta:
Húhh... nem tegnapi volt a hsz, de visszakerestem... Eddy, láttad az új Glee részt? ;;) Szerintem nagyon aranyos volt. Na, de addig nem akarok spoilerezni, hogy miért, amíg nem tudom, hogy megnézted-e. :-P

Még nem néztem meg, c.l.a.r.e.y. Még a 11. rész magyar feliratára várok, ill. vártam, időközben azt feltették, de annyira fáradt vagyok az e heti túlórák miatt, hogy nem volt energiám esténként filmezni, úgyhogy két résszel vagyok lemaradva. De ha minden igaz, ma este bepótolom :) (Addig ne spoilerezz, légyszi! :mrgreen: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 31 (csütörtök), 18:08 
Könyvmoly

Eddy_ írta:
A Glee-ből már nagyon várom az új részt, bár az új évad már kevésbé tetszik, mint az előzőek. Mostanság újra is akarom kezdeni az első résztől kezdve, de szerintem még megvárom, hogy a 4. évadot befejezzék, hogy ne párhuzamosan nézzem a kettőt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 31 (csütörtök), 14:07 
Tollforgató

Assa írta:
(Amikor a könyveket olvastam, először nem értettem a rajongói fórumokat nézegetve, hogy miért szeretik annyian, mikor ezt meg ezt művelte, de aztán jött a börtönbeli beszélgetése Cattel, utána meg a harmadik könyv, és gyorsan átálltam a Jaime-pártiak táborába. :-D )

Én ugyanígy voltam az elején, csak a youtube videókkal - nézem, mondom, mi ez a sok Jaime videó? o.O Csak nem szeretik? xD Az első pár rész után számomra hihetetlen volt. Tesóm és köztem a következő beszélgetés zajlott le, mikor még a sorozat elején jártam:
Tesóm: Tudod kit szerettem meg a könyveket alatt nagyon, akit te is tuti meg fogsz?
Én: Na kit?
Tesóm: Jaime-t
Én: MIVAN?! Ez képtelenség, ő egy *csúnya jelző*
Aztán a 2. évad vége felé: "Oké, azt hiszem, kezdem kapizsgálni miről beszéltél..." :D 3. könyv után: "Igazad volt, imádom Jaime-t!" xD
De amúgy van olyan vajon, aki olvasta a könyveket, és még mindig utálja Jaime-t?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 30 (szerda), 21:30 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
Nálam Jaime abszolút ilyen. És azon kevesek közé tartozom, akik már a második évad végére elkezdték őt megkedvelni xD Vagy legalábbis kicsit megérteni - avagy néha letolt olyan vicces dumákat, hogy azon nem tudtam nem nevetni :#-) Úgy voltam vele, hogy igen-igen, szörnyű, amit tett, de mikor lenyomta a "why is the world so full of injustice?" dumát, hát elgondolkodtatott. Bár lehet azért Nikolaj játékának is igen sok szerepe volt ebben. A 3. könyv után meg hát végérvényesen "belezúgtam" a karakterbe.

Jaime nálam is. A sorozatban már az elejétől kedveltem, mert korábban olvastam a könyveket, és előre tudtam, mire lehet tőle számítani (mondjuk azt hittem, Jon és még mások esetében is tudom, aztán tessék... :roll: ).
(Amikor a könyveket olvastam, először nem értettem a rajongói fórumokat nézegetve, hogy miért szeretik annyian, mikor ezt meg ezt művelte, de aztán jött a börtönbeli beszélgetése Cattel, utána meg a harmadik könyv, és gyorsan átálltam a Jaime-pártiak táborába. :-D )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 30 (szerda), 21:00 
Tollforgató

c.l.a.r.e.y írta:
Ó, igeeen! Boardwalk Empire... ahhh, az is nagyon jó! Steve Buscemi zseniális. Ciki, de a 3. évadot még nem néztem meg. De hát... tééényleg nem fér bele minden. :-t
(Ó, egyik ismerősöm is játszott benne!!! Én most a Draculára gyúrok, az nagyon várós sorozat lesz, és ha már nálunk forgatják.....)
Jaj, nagyon jó csengőhangnak, hidd el! Ráadásul mindenki megörül, ha megcsörren a telefonod! :-P

Jó lett szerintem a 3. évad, bár nekem még mindig a 2. a favoritom, úgy pörögtek ott az események, hogy csoda volt nézni - na meg az évadvégi cliffhanger brutál volt.
Hehe, gondolom ki lehet így szúrni, ki ismeri és ki nem xD

Assa írta:
Én tudnék: Kit Harrington. ~x( A forgatókönyv-írók sara is, igaz, de ő még rátesz egy lapáttal.
RÁ én is kíváncsi leszek. Szerintem jó lesz. A színész a Misfitsben is kellően ijesztő tudott néha lenni.

Jaj, Theon! Nekem az egyik kedvencem, főleg a második olyan kötetben, ahol POV-ot kapott. Előtte inkább csak érdekes volt a karaktere, de ott nagyon szerettem a részeit. =((
És amit művelnek vele, azt szerintem nem érdemli meg. Túl sok. De legalább remekül vannak megírva a fejezetei.

Szegény Kit xD Amúgy igaz, ami igaz, nem egy színész tehetség, de én nem tudok rá "haragudni" Olyan szemei vannak, mint egy kölyökkutyának és egy kölyökkutyára se lehet sok ideig morcosnak lenni xD Mondjuk am. Jon szála tényleg egy nagy wtf volt a 2. évad végén. Így egyszerűen semmi értelme nincs, hogy miért van a vadaknál, ténylegesen esküszegűnek tűnik, nem téglának. Gondoltam, amikor félkezű Qhorin adta alá a lovát/cukkolta, csak levágja a gyerek, hogy akar valamit (még akkor nem olvastam a könyveket), de így csak pislogtam, hogy most Jon tényleg ilyen gyagya!? xD Ez sajnos tényleg hatalmas baki. De talán, amit még ennél is jobban sajnálok, az a Halhatatlanok házas jelenet - annyira brutál jól van leírva a könyvben, végig borsódzott a hátam, mikor olvastam, meg a jóslatok/múlt/jelen, mind ahogy megjelenik... kár, hogy ezt a magas labdát nem csapták le.
Én Theont inkább csak sajnálom, viszont azt nagyon. A sorozatban konkrétan utáltam, de mikor olvastam a könyveket, kicsit világosabbá váltak a motivációi- ettől még persze ugyanolyan szörnyű, amit művelt, de én sajnálom. Megszeretni ugyan nem hiszem, hogy megfogom, de sajnálni sajnálom, és valóban nem érdemelte meg, amit kapott/kapni fog.

Assa írta:
Hát igen, az csúnya húzás volt. De több karakterrel is vagyok úgy, hogy elítélem egyes tetteit, közben mégis szeretem vagy jóval érdekesebbnek tartom a többinél, és ezért szívesen olvasok róla. Theon először inkább a második kategória volt, most már az első.

Nálam Jaime abszolút ilyen. És azon kevesek közé tartozom, akik már a második évad végére elkezdték őt megkedvelni xD Vagy legalábbis kicsit megérteni - avagy néha letolt olyan vicces dumákat, hogy azon nem tudtam nem nevetni :#-) Úgy voltam vele, hogy igen-igen, szörnyű, amit tett, de mikor lenyomta a "why is the world so full of injustice?" dumát, hát elgondolkodtatott. Bár lehet azért Nikolaj játékának is igen sok szerepe volt ebben. A 3. könyv után meg hát végérvényesen "belezúgtam" a karakterbe.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 30 (szerda), 14:03 
Ó-nagy-admin "on stage"

c.l.a.r.e.y írta:

Kittel egyet értek, a srácnak maximum annyi érzelem van az arcán, mint Kristen Stewartnak...

Nálam Theon a winterfelli eseményeknél ásta el magát. Ott akkorát csalódtam, hogy máig nem hevertem ki.

És éppúgy képtelen becsukni a száját, mint Kristen Stewart. :-D

Hát igen, az csúnya húzás volt. De több karakterrel is vagyok úgy, hogy elítélem egyes tetteit, közben mégis szeretem vagy jóval érdekesebbnek tartom a többinél, és ezért szívesen olvasok róla. Theon először inkább a második kategória volt, most már az első.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 30 (szerda), 12:59 
Könyvmoly

Assa írta:
Én tudnék: Kit Harrington.
A színész a Misfitsben is kellően ijesztő tudott néha lenni.
Jaj, Theon! Nekem az egyik kedvencem, főleg a második olyan kötetben

Kittel egyet értek, a srácnak maximum annyi érzelem van az arcán, mint Kristen Stewartnak...

Júj, Assa! Annak a színésznek nagyon pszichopata játéka van! Úgy tudott nézni azokkal a fura, nagy szemeivel a Misfitsben néha, hogy tényleg megijedtem tőle. Bár... az egyik kedvencem volt, Nathan mellett.

Nálam Theon a winterfelli eseményeknél ásta el magát. Ott akkorát csalódtam, hogy máig nem hevertem ki.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 30 (szerda), 12:47 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
[De igazából szerintem mindegyik színész nagyon jól hozza a figuráját, alig tudnék olyat mondani, akivel nem voltam elégedett. Ramsayra leszek még nagyon kíváncsi, mert a színész első ránézésre, nekem nem elég tenyérbemászó.

Én tudnék: Kit Harrington. ~x( A forgatókönyv-írók sara is, igaz, de ő még rátesz egy lapáttal.
RÁ én is kíváncsi leszek. Szerintem jó lesz. A színész a Misfitsben is kellően ijesztő tudott néha lenni.

c.l.a.r.e.y írta:
Szereplőt, akit tiszta szívből utáltam az Theon Greyjoy.[/color] ~x( (Az összes könyvet még nem olvastam, de megnyugtattak, hogy elégtételt fogok kapni...) Itt a színész srác játéka szintén nagyon jó volt szerintem, mert ha lehet, még jobban utáltam képen, mint írásban. (Ennyire karaktert talán az Entourage-ban utáltam utoljára.)

Jaj, Theon! Nekem az egyik kedvencem, főleg a második olyan kötetben, ahol POV-ot kapott. Előtte inkább csak érdekes volt a karaktere, de ott nagyon szerettem a részeit. =((
És amit művelnek vele, azt szerintem nem érdemli meg. Túl sok. De legalább remekül vannak megírva a fejezetei.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 30 (szerda), 12:46 
Könyvmoly

Assa írta:
Én Viserysszel voltam ugyanígy. ... A sorozatban viszont direkt vártam, hogy felbukkanjon, mert jó volt a színész játéka.

Húhh, tényleg azért ő is tud játszani az ember idegeivel. De a színész valóban nagyokat alakított.
Szereplőt, akit tiszta szívből utáltam az Theon Greyjoy.
~x( (Az összes könyvet még nem olvastam, de megnyugtattak, hogy elégtételt fogok kapni...) Itt a színész srác játéka szintén nagyon jó volt szerintem, mert ha lehet, még jobban utáltam képen, mint írásban. (Ennyire karaktert talán az Entourage-ban utáltam utoljára.)

vidor írta:
Nálam ilyen még a Boardwalk Empire, mert az gengszteres is, meg a kedvenc korszakom is...(ha már statisztáltam benne)...
Én pont most akarom leváltani a theme-re a csörgésem, szóval...

Ó, igeeen! Boardwalk Empire... ahhh, az is nagyon jó! Steve Buscemi zseniális. Ciki, de a 3. évadot még nem néztem meg. De hát... tééényleg nem fér bele minden. :-t
(Ó, egyik ismerősöm is játszott benne!!! Én most a Draculára gyúrok, az nagyon várós sorozat lesz, és ha már nálunk forgatják.....)
Jaj, nagyon jó csengőhangnak, hidd el! Ráadásul mindenki megörül, ha megcsörren a telefonod! :-P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 30 (szerda), 12:41 
Tollforgató

Assa írta:
Én Viserysszel voltam ugyanígy. Igaz, őt könyvben se utáltam annyira, mint Joffreyt néha, de azért elég bicskanyitogató megmozdulásai voltak. A sorozatban viszont direkt vártam, hogy felbukkanjon, mert jó volt a színész játéka.
Joffreyval hasonló a helyzet.

Ó, igen, Viserys is nagyon jó volt! Tényleg jó volt nagyon a színész, főleg miután néztem vele interjút, egy mosolygós, hihetetlenül szimpi pasi, de a sorozatban igazi kis rugdosni való :D De igazából szerintem mindegyik színész nagyon jól hozza a figuráját, alig tudnék olyat mondani, akivel nem voltam elégedett. Ramsayra leszek még nagyon kíváncsi, mert a színész első ránézésre, nekem nem elég tenyérbemászó.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 30 (szerda), 12:25 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
Haha, Joffrey-t én imádom utálni :D A színészsrác meg zseniális, de komolyan! A könyvben is elég gyűlöletes figura, de a sorozatban...! xD Még rátesz egy lapáttal a játéka - legalábbis nekem mindenképp.

Én Viserysszel voltam ugyanígy. Igaz, őt könyvben se utáltam annyira, mint Joffreyt néha, de azért elég bicskanyitogató megmozdulásai voltak. A sorozatban viszont direkt vártam, hogy felbukkanjon, mert jó volt a színész játéka.
Joffreyval hasonló a helyzet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 30 (szerda), 12:20 
Tollforgató

c.l.a.r.e.y írta:
Azért szerintem ezek a sorozatok (GoT, Spartacus, Tudors, Borgias) kicsit többet adnak, mint más ilyesmi témát feldolgozó művek. Egy olyan képi és hangulatvilágot teremtenek meg, amin azért meglepődik az ember, főleg, ha "kábeles" sorozatokhoz van szokva. Inkább hoznak film színvonalat, már csak a szereplők játékával is, mint egy "szappanopera". Persze tényleg imádom a limcsi sorozatokat (Gossip Girl, Glee, OC, SATC...), de mégsem lehet őket egy lapon emlegetni velük. A GoT viszont tényleg nem egy mese vagy fantasy, szerintem a maga nemében egészen új dolgot hozott össze Martin, amikor megírta. Nyilván sok hasonló van, de ez mégis. kicsit azért jobb.
Haha... alpári poénok, azért Tyrion tudja hozni a formáját, de nekem pl semmi bajom vele, én imádom. Sőt. Azon kevesek közé tartozom - és ezért lehet meg leszek lincselve - aki ODÁIG VAN Joffreyért. Komolyan, szerintem zseniális kis féreg karaktere van. Na, és nem utolsó sorban Jack Gleeson is nagyszerű kis színészpalánta.
Nos... ráadásul nekem elég sokáig a theme-re csörgött a telefonom, csupán ennyire ragadott magával a sorozat világa... ;;) ;;)
The night is dark and full of terrors.

Ez így van - ezért is van felírva szinte az összes a megnézendők listájára :D Igen, tény, hogy olyan minőséget adnak, amit máshol nem. Nálam ilyen még a Boardwalk Empire, mert az gengszteres is, meg a kedvenc korszakom is, szintén ue. a kategória. De a többit is mindenképp szeretném behozni - főleg a Borgiákot (ha már statisztáltam benne)
De Tyrion tényleg vicces xD Á, imádom, első számú favoritom. 5 könyv után ugyanannyira (ha nem jobban). A többiek cserélődtek mögötte, de ő atom biztosan tartja magát :D
Haha, Joffrey-t én imádom utálni :D A színészsrác meg zseniális, de komolyan! A könyvben is elég gyűlöletes figura, de a sorozatban...! xD Még rátesz egy lapáttal a játéka - legalábbis nekem mindenképp.
Én pont most akarom leváltani a theme-re a csörgésem, szóval... xD Ne aggódj én már a totál fanatizmuson is feljebb állók - húgomat halálra idegesítem, mert egyfolytában erről beszélek neki (ő az egyetlen itton rajtam kívül, aki olvasta és nézi is)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 17:59 
Sztorihajhász

Én az adást követő pár órát követően már szedegetek. OUAT-t is hétfő reggel kapom le mindig, úgy 4-5 órával az adás után. Ezen kívül csak a Revenge, amit szedek, bár azt nem megtartósra. OUAT-n kívül semmit sem tartok meg.

És megvan a napi 2-3 sorozatrész, aztán ennyi. Nézek 3 sorozatot, az elég. Maximum négyet, bár azok fele heti sorozat, nem már nálunk leadott.

Nekem az Internátus pont amiatt tetszett, hogy nem volt benne annyi nyavalygás. Persze, a latinos dolgok megvoltak, de remekül ötvözték őket a misztikus, drámai, rejtélyes elemekkel. Pedig ritkán nézek latinos dolgokat.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 17:41 
Könyvmoly

Andro írta:
Szulejmán, ahogy nézem, nem sokban tér el a dél-amcsi szappanoperák kliséitől...
Az valóban igaz, hogy a nyílt erőszak, erotika nem megszokott a tévésorozatoknál. Amúgy nincs HBO-m (nem is hiányzik), netről húzom a részeket, bár ez mindennel így van. Még a Once Upon a Time-al is, bár azt magyarul is nézzük anyuval. ^^

Ó, ennyire nem mélyedtem még bele a Szulejmánba, csak promó képeket böngésztem, de ez, amit mondasz nem kecsegtet túl sok jóval. Legalábbis én az El Internadot is ezért kaszáltam, mert nekem nagyon megmaradtak benne a spanyol stílusjegyek.

Na, nehogy félre értsd! Én sem vagyok az, aki képes kivárni a magyar premiert! :D :D Ezzel csak arra gondoltam, hogy a célközönség nem ugyan az. Én is másnap kalózkodom az epizódokat, ahogy kijött kint a friss, mert nem bírnám kivárni, amíg elér hozzánk - ez olyan beteges mennyiségű sorozatnál, amit nézek, néha az alvásba kerül.
De azért előfordul, ha egy sorozatnak vége és befejezett, aztán kijön DVD-n díszdobozban, akkor rászánok egy összeget, ha nagyon szerettem.

Amúgy pont most jött a TV2-re az Elementary, ami egy baromi jó, de annál inkább meglepőbb Sherlock feldolgozás. Arra nagyon jó, hogy kihúzzam a BBC-s 3. évadjáig, azért egy kicsit meglepett benne JOAN Watson.

vidor írta:
De bárhogy is nézzük igenis hasonló műfajú a a kettő, ezt kár tagadni...
..A GoT-ban meg a fantasy nem fő elem, lehet azért is csalódtál, mert fantasyt vártál, ez meg kb. felrúg minden fantasy klisét, maga a fantasy elemek is inkább csak körítésként szolgálnak. Ha kivennénk őket a regényből/sorozatból úgyis megállná a helyét többé-kevésbé, mint egy fiktív történelmi regény...
...Alpári poénok? :O Hú, mondanál nekem példát?

Azért szerintem ezek a sorozatok (GoT, Spartacus, Tudors, Borgias) kicsit többet adnak, mint más ilyesmi témát feldolgozó művek. Egy olyan képi és hangulatvilágot teremtenek meg, amin azért meglepődik az ember, főleg, ha "kábeles" sorozatokhoz van szokva. Inkább hoznak film színvonalat, már csak a szereplők játékával is, mint egy "szappanopera". Persze tényleg imádom a limcsi sorozatokat (Gossip Girl, Glee, OC, SATC...), de mégsem lehet őket egy lapon emlegetni velük. A GoT viszont tényleg nem egy mese vagy fantasy, szerintem a maga nemében egészen új dolgot hozott össze Martin, amikor megírta. Nyilván sok hasonló van, de ez mégis. kicsit azért jobb.
Haha... alpári poénok, azért Tyrion tudja hozni a formáját, de nekem pl semmi bajom vele, én imádom. Sőt. Azon kevesek közé tartozom - és ezért lehet meg leszek lincselve - aki ODÁIG VAN Joffreyért. Komolyan, szerintem zseniális kis féreg karaktere van. Na, és nem utolsó sorban Jack Gleeson is nagyszerű kis színészpalánta.
Nos... ráadásul nekem elég sokáig a theme-re csörgött a telefonom, csupán ennyire ragadott magával a sorozat világa... ;;) ;;)
The night is dark and full of terrors.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 17:15 
Sztorihajhász

c.l.a.r.e.y írta:

Én a párhuzammal értek egyet a két sorozat között. És sok ismerősömnél láttam, hogy akinek nem tetszett az egyik, utána a másikra is húzta a száját, mert nem is annyira a történet, hanem a stílus hasonlít egymásra. Valahogy átszövi mindet az a végletekig nyílt erőszak és erotika, amik nem annyira megszokottak a sorozatok körében, ezért sokaknak szúrja is a szemét. Legalábbis szerintem elképzelhetetlen lenne, hogy szerdán főműsoridőben a TV2-n lemenjen néhány Trónok Harca jelenet, az ilyenek pont jó helyen vannak a HBO-n. Amúgy jók ezek a kosztümös sorozatok, én most a Szulejmánnal incselkedtem, de nem mertem még belevágni, mert félve merek csak belekezdeni nem brit/amerikai sorozatba.

Szulejmán, ahogy nézem, nem sokban tér el a dél-amcsi szappanoperák kliséitől. Legalábbis abból ítélve, amit eddig láttam belőle, és úgy döntöttem, inkább kihagyom. Nincs kedvem egy 8000 részes szappanoperához, ahogy a történelmi dolgok csak a háttér, de amúgy a fő történet az, hogy ki kivel kit csal meg, illetve ki ki után ácsingózik, de a csúnya rokonok, feleségek bántják. És a végén úgyis X összejön Y-al, és boldogok lesznek.

Én ami nem brit/amerikai amit nézek, az a Cobra11 - anyum miatt, mert rendszerint együtt tévézünk -, bár nem bírom a krimiket. Viszont ez még elviselhetően lájtos. Meg Az utolsó zsaru is jó. Először azt hittem, hogy az amcsi, és lesokkolt, mikor megtudtam, hogy német sorozat. XD

Az valóban igaz, hogy a nyílt erőszak, erotika nem megszokott a tévésorozatoknál. Amúgy nincs HBO-m (nem is hiányzik), netről húzom a részeket, bár ez mindennel így van. Még a Once Upon a Time-al is, bár azt magyarul is nézzük anyuval. ^^

Szerintem, hogy kinek mi tetszik, az ízlés dolga. Van aki pl. az American Horror Story-t is ajnározza, én meg azt is dobtam két rész után. Uncsi volt.

vidor: Értem, mit akarsz mondani, és talán én fogalmaztam túlságosan kétértelműen. Példát nem tudok pontosat hozni, de pl. az állandó jellegű altesti humor, a sok trágár káromkodás nekem megfeküdte a gyomrom. Ezért nem nézek mai magyar filmeket sem, pl. Üvegtigrist és társait. Idézetet ne várj tőlem, nem voltak olyan marandóak a részek, hogy emlékezzem, hogy XY mit mondott.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 17:03 
Tollforgató

Eddy_ írta:
Persze, nem a legutolsó utáni pillanatban kellett volna oda állnia elé, de még mindig jobb, mintha egyáltalán nem tette volna meg. (Én meg ugye nem igazán szeretem Lemont, úgyhogy nem sajnálom :mrgreen: ) Este folytatom otthon, csak tegnap már így is majdnem éjfél volt, mikor befejeztem, és úgy voltam vele, hogy ha elkezdem a másodikat, egy rész után nem bírnám abbahagyni, és akkor meg alvás nem lenne, inkább halasztottam mára, így 3-4 részt meg fogok tudni nézni egyhuzamban, és mindjárt be is érem én is a végét :)

Ja értem, kíváncsian várom majd a véleményed :D

Andro írta:
Ebben nem hiszek. Ugyanis ez a sorozat jobb, mint a Trónok harca. Milliószor, bár a főszereplők közül is csak párat ismerek. Speciel, azt, aki VIII. Henriket játssza, nem. De ott van Sam Neil, aki miatt már érdemes nézni a sorozatot. Vagy a Boleyn Annát alakító színésznő is remek. Négy részen vagyok túl, és nem unom úgy, mint a Trónok harcát. Igaz, vannak benne politikai kavarások, de még azok is élvezetesek, izgalmasak. Másrészt, mivel ismerem a történelemnek ezt a részét, talán pont ezért élvezem annyira. Igaz, vannak benne túlzások, sarkítások, de ez nem egy dokumentumfilm. Amúgy nem is annyira a szexszel volt gondom - bár az is picit sok volt -, inkább az állandó káromkodás, meg az alpári poénok nem jöttek be.

c.l.a.r.e.y.: A Spartacus-t még nem néztem, bár a Tudorok után a Borgiákat néztem ki magamnak. Szeretem a történelmi kosztümös dolgokat. Szóval, nekem bejön. És attól, mert a Trónok harca nem jött be, más, ilyen műfajú sorozat még bejöhet. Jó, a Trónok harca egyrészt fantasy, de attól, mert az nem tetszik, más fantasy még tetszhet. Nincs kőbe vésve, hogy egy hasonló történet nem tetszhet. Tehát, nincs igazad sem neked, sem vidornak. XD

Szerintem senki nem mondott olyat, hogy ez kőbe van vésve, és nem tetszhet Neked a Tudorok, ha nem tetszett a GoT - én csak azt írtam, hogy valószínűleg, meg fogod unni, de persze ez nem törvényszerű, vagy ilyesmi. De bárhogy is nézzük igenis hasonló műfajú a a kettő, ezt kár tagadni. Ezért írtam, amit írtam. Távol álljon tőlem, hogy bárkire is ráerőszakoljam a véleményemet :-P
A GoT-ban meg a fantasy nem fő elem, lehet azért is csalódtál, mert fantasyt vártál, ez meg kb. felrúg minden fantasy klisét, maga a fantasy elemek is inkább csak körítésként szolgálnak. Ha kivennénk őket a regényből/sorozatból úgyis megállná a helyét többé-kevésbé, mint egy fiktív történelmi regény. Amúgy az Anne Boleynt játszó színésznő ebben a sorozatban is feltűnik később.
Alpári poénok? :O Hú, mondanál nekem példát? Nem kötekedés, de tényleg kíváncsi vagyok, mi verte ki nálad ennyire a biztosítékot, mert én nem emlékszem alpári poénra. Igaz sok cinikus beszólás elhangzik, meg persze ott a káromkodás - de a valóságban ugyanúgy ott van -, mondjuk engem az ilyesmi sose zavart.

szerk.: na látom c.l.a.r.e.y. leírta/megfogalmazta jobban, amire én is gondoltam :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 17:01 
Könyvmoly

Lionela írta:
Azt láttátok hogy péntektől vetíti az rtl klub az Arrow-t?
Lehet belenézek, mert hajt a kíváncsiság mennyire sikerült elszúrni a szinkront *fő a pozitivizmus*

Lionela, nézd csak, itt vannak a szinkronhangok, szerintem nem lesz olyan rossz. Legalábbis én nagyon imááádom Bozsó Péter munkáit, Epres Attila meg az egyik kedvenc szinkronhangom. Mondjuk tényleg nehéz, ha az ember eredeti nyelven néz valamit sokáig és aztán belekukkant egy magyar változatba, mert lerombolja a megszokott dolgokat, sok sorozattal voltam én is így. Azért annyira nem rossz a magyar szinkron, elég csak összehasonlítani egy némettel, azzal a világból ki lehet kergetni. ~x(

Andro írta:
c.l.a.r.e.y.: A Spartacus-t még nem néztem, bár a Tudorok után a Borgiákat néztem ki magamnak. Szeretem a történelmi kosztümös dolgokat. Szóval, nekem bejön. És attól, mert a Trónok harca nem jött be, más, ilyen műfajú sorozat még bejöhet. Jó, a Trónok harca egyrészt fantasy, de attól, mert az nem tetszik, más fantasy még tetszhet. Nincs kőbe vésve, hogy egy hasonló történet nem tetszhet. Tehát, nincs igazad sem neked, sem vidornak. XD

Én a párhuzammal értek egyet a két sorozat között. És sok ismerősömnél láttam, hogy akinek nem tetszett az egyik, utána a másikra is húzta a száját, mert nem is annyira a történet, hanem a stílus hasonlít egymásra. Valahogy átszövi mindet az a végletekig nyílt erőszak és erotika, amik nem annyira megszokottak a sorozatok körében, ezért sokaknak szúrja is a szemét. Legalábbis szerintem elképzelhetetlen lenne, hogy szerdán főműsoridőben a TV2-n lemenjen néhány Trónok Harca jelenet, az ilyenek pont jó helyen vannak a HBO-n. Amúgy jók ezek a kosztümös sorozatok, én most a Szulejmánnal incselkedtem, de nem mertem még belevágni, mert félve merek csak belekezdeni nem brit/amerikai sorozatba.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 16:18 
Sztorihajhász

Lionela írta:

Lehet belenézek, mert hajt a kíváncsiság mennyire sikerült elszúrni a szinkront :D :D :D *fő a pozitivizmus*

Én megnéztem az első részt angolul. Aztán annyiban is hagytam. Szinkronosan meg tuti nem nézem meg. Az rtl klubnak tuti sikerült elszúrnia a szinkront. -.-"

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 16:14 
Ó-nagy-admin "backstage"

Lehet belenézek, mert hajt a kíváncsiság mennyire sikerült elszúrni a szinkront :D :D :D *fő a pozitivizmus*

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 16:10 
Sztorihajhász

vidor írta:
Ha a Trónok Harcát untad, szerintem a Tudorokat is fogod majd egy idő után - mert elég hasonló szerintem a 2 - mm, nyilván nem a fantasy részre gondolok, hanem a politikai kavarásokra stb. És legalább ugyanannyi szex is van benne, mint a GoTba, ha nem több.

Ebben nem hiszek. Ugyanis ez a sorozat jobb, mint a Trónok harca. Milliószor, bár a főszereplők közül is csak párat ismerek. Speciel, azt, aki VIII. Henriket játssza, nem. De ott van Sam Neil, aki miatt már érdemes nézni a sorozatot. Vagy a Boleyn Annát alakító színésznő is remek. Négy részen vagyok túl, és nem unom úgy, mint a Trónok harcát. Igaz, vannak benne politikai kavarások, de még azok is élvezetesek, izgalmasak. Másrészt, mivel ismerem a történelemnek ezt a részét, talán pont ezért élvezem annyira. Igaz, vannak benne túlzások, sarkítások, de ez nem egy dokumentumfilm. Amúgy nem is annyira a szexszel volt gondom - bár az is picit sok volt -, inkább az állandó káromkodás, meg az alpári poénok nem jöttek be.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 15:48 
Billentyűzetgyilkos

vidor írta:
Ó, nem lőttél le semmit, ne aggódj, én ott tartok, ahol az amcsik :D 2. évad 12 rész volt múlt héten, holnap meg jön a kövi :) Hú, én nagyon utáltam abban a pillanatban George-ot, ahogy megalázta Lemont, nagyon csúnya dolog volt. Előbb kellett volna lefújnia az egészet, nem utolsó pillanatban, ez így szemét volt szerintem. Ó, nézd csak tovább azt a második évadot :D Tényleg érdemes, szerintem a színvonal semmit sem csökken, sőt! :)

Persze, nem a legutolsó utáni pillanatban kellett volna oda állnia elé, de még mindig jobb, mintha egyáltalán nem tette volna meg. (Én meg ugye nem igazán szeretem Lemont, úgyhogy nem sajnálom :mrgreen: ) Este folytatom otthon, csak tegnap már így is majdnem éjfél volt, mikor befejeztem, és úgy voltam vele, hogy ha elkezdem a másodikat, egy rész után nem bírnám abbahagyni, és akkor meg alvás nem lenne, inkább halasztottam mára, így 3-4 részt meg fogok tudni nézni egyhuzamban, és mindjárt be is érem én is a végét :)

Most nagyon gondolkodom, hogy Rachel Bilson miatt újra kezdem a The OC-t, de jó lenne haladnom a Gilmore Girlsben is (félretettem, mióta elkezdtem a Hart of Dixie-t), talán majd utána állok neki :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 15:37 
Könyvmoly

vidor írta:
Ha a Trónok Harcát untad, szerintem a Tudorokat is fogod majd egy idő után - mert elég hasonló szerintem a 2 - mm, nyilván nem a fantasy részre gondolok, hanem a politikai kavarásokra stb. És legalább ugyanannyi szex is van benne, mint a GoTba, ha nem több.

Ó, igen! Ezzel én is teljesen egyet értek, szerintem még ide tartozik a Spartacus is. Bár én mindhármat nagyon imádom... A Tudorokban el sem hittem, hogy Jonathan Rhys Meyers benne van, azt hittem kiesik a szemem, amikor megláttam. Amúgy ő most fog szerepelni egy Dracula című sorozatban, amit nálunk forgatnak Magyarországon... Hát, nem ártana megoldani valahogy, hogy bekerüljön az ember statisztának... :-P :-P

Most a legújabb függőségem a Cougar Town. Limonádéra volt szükségem, és ez teljesen kimeríti azt a kategóriát. Darálva lehet nézni és nagyon vicces. Esősebb, szürkébb napokra mindenkinek ajánlom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 15:13 
Tollforgató

Andro írta:
Nos, nálam Trónok Harca megbukott, mint sorozat. Öt rész alatt rájöttem, hogy túl nagyok voltak az elvárásaim. Szóval dobtam a sorozatot, hiába ajnározták annyian. Nekem nem jött be.

Viszont a Tudorok annál jobban tetszik, mivel már három részt megnéztem belőle. Sokkal izgalmasabb, érdekesebb, jobbak a karakterek is. Szóval, ez nézős marad nálam.

Eddy_ írta:
vidor, este megnéztem a Hart of Dixie évadzáróját, és wooow! =D> Az elején nagyon féltem, mert George tényleg mindent beleadott, hogy megszervezze az esküvőt, de aztán észhez tért szerencsére, és lefújta az egészet. Ami egyébként tényleg rendes dolog volt tőle, nem ugrott bele úgy egy házasságba, hogy nem szereti teljes szívéven Lemont. Jár neki érte egy vállveregetés. Zoe és Wade is végre egymásra talált (hiába bizonygatta Wade, hogy csak a "szexuális feszültség" miatt viselkedett így Zoéval, annyira aranyos volt az epizód végén, igenis látszik rajta, hogy szereti Zoét :) De az a befejezés! Nem mertem elkezdeni a második évadot, nagyon tartok tőle, hogy Zoe megint lekoptatja Wade-et George miatt :-( Te hol jársz benne amúgy? Nagyon sok poént lelőttem most, vagy már jóval előttem vagy? :D

Ó, nem lőttél le semmit, ne aggódj, én ott tartok, ahol az amcsik :D 2. évad 12 rész volt múlt héten, holnap meg jön a kövi :) Hú, én nagyon utáltam abban a pillanatban George-ot, ahogy megalázta Lemont, nagyon csúnya dolog volt. Előbb kellett volna lefújnia az egészet, nem utolsó pillanatban, ez így szemét volt szerintem. Ó, nézd csak tovább azt a második évadot :D Tényleg érdemes, szerintem a színvonal semmit sem csökken, sőt! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 29 (kedd), 11:16 
Billentyűzetgyilkos

A Tudorokat én is néztem anno, az elején én is úgy álltam hozzá, hogy hú, ez nagyon tetszik, de aztán én hamar meguntam. Illetve nem is meguntam, valamiért félbehagytam, és annyira nem volt rám nagy hatással, úgyhogy azóta se folytattam, de azért szeretném még befejezni. Remélem, neked jobban fog tetszeni majd, Andro :)

vidor, este megnéztem a Hart of Dixie évadzáróját, és wooow! =D> Az elején nagyon féltem, mert George tényleg mindent beleadott, hogy megszervezze az esküvőt, de aztán észhez tért szerencsére, és lefújta az egészet. Ami egyébként tényleg rendes dolog volt tőle, nem ugrott bele úgy egy házasságba, hogy nem szereti teljes szívéven Lemont. Jár neki érte egy vállveregetés. Zoe és Wade is végre egymásra talált (hiába bizonygatta Wade, hogy csak a "szexuális feszültség" miatt viselkedett így Zoéval, annyira aranyos volt az epizód végén, igenis látszik rajta, hogy szereti Zoét :) De az a befejezés! Nem mertem elkezdeni a második évadot, nagyon tartok tőle, hogy Zoe megint lekoptatja Wade-et George miatt :-( Te hol jársz benne amúgy? Nagyon sok poént lelőttem most, vagy már jóval előttem vagy? :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 155  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra