Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 június 11 (csütörtök), 17:40

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1948 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 39  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: OFF-SZTRÁDA
HozzászólásElküldve: 2013 november 26 (kedd), 22:41 
Szárnybontogató

Rémlik a neved! (Ex Fekete Kutya) :D

Elviekbe egyre több 2004-2007-es évjáratú tag mászik elő a homályból, szóval jó szemezgetést!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 26 (kedd), 21:55 
Betűmániákus

*leporolja a régen használt nickjét és félve körülnéz*

Sziasztok! :) Hiányzott a fórum hangulata, úgyhogy, gondoltam, bekukkantok, már ha rémlik még valakinek a nevem. :)

Tigi: Igen, lehet laptopot vinni a FSzEKbe, csak a netet nem lehet ingyen használni. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 25 (hétfő), 15:46 
Fanficbúvár

Hali!

Nem tudjátok véletlenül, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár olvasótermeiben lehet-e laptopot használni? Csak próbálkozom, hátha vannak errefelé nálam gyakorlottabb könyvtárjárók errefelé :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 09 (szombat), 22:39 
Sztorihajhász

clarey írta:
A kapusokat (vagyis az ÉN kapusomat) mindig terrorizáltam, ha be mert engedni gólt. =)) Amúgy az a labda jó nagyot tud ütni (na nem akkorát, mint egy hoki-korong...). Úú... korcsolyázni is de szeretek. *kissé hiperaktív*

Óóóó, nagy gratuláció! =D> $star Ez érthető, hogy ennyire örülsz neki, de szép az a hasonlat. :x Ügyes vagy! ;;)

Nekem ez akkor volt, amikor olyan feladat volt, hogy fel kellett rúgni nyakig, és mondta az edző, hogy hát próbáljam meg, ameddig megy. Igaz, akkor nem volt 180 cm magas a párom, de azért nálam termetesebb srácról van szó. Akkor derült ki, hogy egészen lazák az izmaim. O.o Utána az edző is, a srác is és én is pár pillanatig némán tátogva néztünk egymásra, hogy ez most mi volt, mert nem számítottunk rá, hogy sikerül addig felemelni a lábam. ^^ Utána gyorsan ki is jött belőlem a lány, és tapsolva ugráltam egy kicsit. :3

Ah, egyszer talált állon az a kis labda... (de legalább így kivédtem, haha) hagyott egy apró lila nyomot, de azért nem volt vészes XD

Köszönööm :D

Ú, hát az is tök jó *-* mi ilyet még nem gyakoroltunk, szóval hogy hogyan kell, meg hogy mi a helyes állás, azt nem tudom, de magamtól a saját vállmagasságomig én is fel tudok rúgni :D aztán lehet hogy az ég óvjon tőle (engem!) hogy ilyennel háttértudás nélkül bárhol próbálkozzak, mert tök rosszul csinálom :'D de már izgulok, hogy ez nekünk mikor lesz ^^ Főnökúr még csak azzal riogatott minket, hogy előbb megtanulunk esni. Hát mondom, óje XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 09 (szombat), 9:00 
Szárnybontogató

clarey írta:
Nekem ez akkor volt, amikor olyan feladat volt, hogy fel kellett rúgni nyakig, és mondta az edző, hogy hát próbáljam meg, ameddig megy. Igaz, akkor nem volt 180 cm magas a párom, de azért nálam termetesebb srácról van szó. Akkor derült ki, hogy egészen lazák az izmaim. O.o Utána az edző is, a srác is és én is pár pillanatig némán tátogva néztünk egymásra, hogy ez most mi volt, mert nem számítottunk rá, hogy sikerül addig felemelni a lábam. ^^ Utána gyorsan ki is jött belőlem a lány, és tapsolva ugráltam egy kicsit. :3

Mázlista... A normális embereknek éveket kell lazítania, míg sikerül elég magasra emelni a lábukat. (Bár most majdnem újra lemegy a spárgám, szóval inkább nem nyafogok. :-) )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 08 (péntek), 14:06 
Szárnybontogató

clarey írta:
Én még sehol nem futottam merisbe a Merin kívül. :(

Nem merem biztosra kijelenteni. Ki tudja, Mondon kik estek már áldozatul nekem.
Tavaly karácsonyin egy hölgy aki így utólag belegondolva Kristie-re hasonlított, rákérdezett, hogy Castielnek öltöztem-e. :D
(Ballonkabát volt rajtam, és éppen különösebb érzelem nélkül merengtem valami "távoli helyre", oldalra hajtott fejjel. Nem volt betervezve.) :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 08 (péntek), 12:20 
Könyvmoly

Nemámka írta:
:'D nem aggódom, imádok itt merengősöket felfedezni :3 vagyunk egy csomóan és tök jó ^^

ugye *-* a floorball nagyon jó dolog.

jaaaaaaaaaaaj :D hosszú körmökkel ütni se könnyű.

Alig hiszem el amúgy, hogy tegnap milyen megtiszteltetés ért.
Olyan volt, mintha a hidegben rám adott volna egy kabátot, aminek az anyagát a bizalom szóból szőtték *-*

Én még sehol nem futottam merisbe a Merin kívül. :(

A kapusokat (vagyis az ÉN kapusomat) mindig terrorizáltam, ha be mert engedni gólt. =)) Amúgy az a labda jó nagyot tud ütni (na nem akkorát, mint egy hoki-korong...). Úú... korcsolyázni is de szeretek. *kissé hiperaktív*

Ugye?! Ahhhw, köszönöm! >:D< Megmentetted a becsületem a fehér betűs résszel. ^^" De hát... na. :-P

Óóóó, nagy gratuláció! =D> $star Ez érthető, hogy ennyire örülsz neki, de szép az a hasonlat. :x Ügyes vagy! ;;)

- Of what did she succumb?
- I drove a stake through her heart and cut off her head.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 07 (csütörtök), 12:39 
Sztorihajhász

clarey írta:
Nem járok, ne aggódj! ^^

:'D nem aggódom, imádok itt merengősöket felfedezni :3 vagyunk egy csomóan és tök jó ^^

ugye *-* a floorball nagyon jó dolog. főleg mikor rájössz hogy melyik a kedvenc posztod és megtarthatod és még jó is vagy benne XD (így lettem én szinte-állandó kapus ^^)

jaaaaaaaaaaaj :D hosszú körmökkel ütni se könnyű. tegnap is a tenyerembe vájódott az összes körmöm természetesen, mikor ököllel ápoltam mindenkit, de hát már annyira örültem neki hogy volt esélyem meg egy kis szabadidőm a szünetben szépre kifesteni őket (macskás mintával XD) hogy mondtam hogy jó, nem érdekel, most nem reszelem le előtte... hát meg is éreztem XD

Alig hiszem el amúgy, hogy tegnap milyen megtiszteltetés ért. A Mester általában egy bizonyos másik srácot szokott kiválasztani, hogy segítsen neki körbemenni mindenkivel gyakorolni egy kicsit, de ő most nem volt ott, mert beteg. Szóval főnökúr bemutatta rajtam az ütéskombinációt, mindenki végignézte, megpróbálta lemásolni, miegymás, és akkor egyszer csak azt mondja nekem, hogy "na akkor te menj körbe azon a társaságon, én meg erre megyek", én meg majdnem lefagytam, hogy most... tényleg? (Mivelhogy gyakorlatilag a kezembe adott hat embernyi felelősséget.) Erre a Mester: "igen, igen, mert ez neked megy" asdfghjklkhgfdsasdfghjkhdflk
Olyan volt, mintha a hidegben rám adott volna egy kabátot, aminek az anyagát a bizalom szóból szőtték *-* Aztán lehet hogy ez csak nekem ilyen nagy dolog :'D de nekem tényleg nagy dolog volt. :mrgreen: Még mindig örülök a fejemnek, és ma négykor megint megyek XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 07 (csütörtök), 11:16 
Könyvmoly

Nemámka írta:
vagy nem vagy az? (!?!? ha most kiderül hogy a Pázmány BTKra jársz sikítok)

Nem járok, ne aggódj! ^^
De akkor így tényleg elég kibírhatónak hangzik, jófej a srác, hogy ilyenre adja a fejét. Mondjuk abból, ha elkapják a csuklóm, már ki tudok szabadulni - ha kicsit rosszabb passzban vagyok, akkor talán ő jár rosszabbul is. :D :D
Nagyon jól hangzik, akkor érdemes csinálni, mert egy az, hogy mozgás, kettő pedig, hogy hasznos a nemkívánatos alakok ellen.

Floorball, aaahw - azt nagyon-nagyon imádom! :x :x Persze rajtam kívül a környezetemben senki más, mert nem tudok veszíteni, emiatt gonoszul játszom, és használom az ütőt is, akár gáncsolásra, akár sípcsontra csapásra is. O:-)

Én most falat szeretnék megint mászni, de... oké, senki ne figyeljen,
olyan szépen megnőtt már a körmöm, ahhoz pedig tövig le kell vágni, hogy rendesen meg tudjak kapszkodni - innen olvashatjátok tovább. :oops:
Vagy jógázni kéne, ez a "szauna jóga" (nem tudom a rendes nevét) nagyon bejön, 37 fok van a teremben, utána a zuhany elengedhetetlen, de nagyon jól átmozgat és felfrissít.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 05 (kedd), 23:18 
Zöldfülű

Luthien Lovemagic írta:
nereid írta:
Nemámka írta:
Sziasztok :)
Végez vagy gyakorolt valaha vagy megfigyelt-e itt bárki bármilyen harcművészetet? :D

Ez engem is érdekelne. :) Én eredetileg bokszolni akartam, de végül hallgattam az okosabbakra, és hagytam magam lebeszélni. Azóta már én is inkább a harcművészetek felé kacsintgatok, de az instabil térdemmel, 160 centimmel és 42 kilómmal nem vagyok valami könnyű helyzetben... ^^"
Látom, páran rendelkeztek már tapasztalatokkal - szóval valami javaslat? ^^

A Shotokánt mindenképpen ajánlani tudom, az az egyik legbékésebb karateág, az edzők figyelmesek, figyelik a szintedet, és aszerint kell gyakorlatokat végezni. Legalábbis a mi klubbunkban Szegeden így van. Gondolom máshol is.

Köszönöm. :) Nézegettem azóta videókat, de - és most kivételesen igyekszem reálisan nézni a dolgokat - nekem még ez is bőven sok lenne... :$ Félek, már egy normál alkatú ellenféltől is komoly sérüléseket szednék össze - bele se merek gondolni, mi lenne, ha összeengednének egy 180+ centis, csupaizom illetővel.... xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 02 (szombat), 22:39 
Sztorihajhász

ah köszönöm :)

és megint úgy várom a következő edzést mint óvodás a csokit :'D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 02 (szombat), 12:25 
Sztorihajhász

Nemámka írta:

ú, egy kérdés. mi az a kümite? :D

Küzdelmet jelent japánul, a katát nem kérdezted, de azt is elmondom, hátha még előjön, az formagyakorlatot jelent, ez egyéni, meghatározott sorrendű mozdulatsor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 02 (szombat), 1:22 
Sztorihajhász

clarey, na nálunk "szabad" verekedés még nincs :D és na igen, azért nevezzük magunkat nagyon kezdő nagyon alap csoportnak mert védőfelszereléseink még nem igazán vannak. ja, elfelejtettem mondani. 'edzőbá' nem bá, csak egy hallgatótársunk, és ingyen vannak az órák, és még most próbál bekerülni a HÖKbe hogy szerezhessen nekünk mindenféle jóságot :D szóval megmondanám a nevét, ha tényleg fixre mondod hogy ki tudsz járni Piliscsabára szerda/csüt négytől ~hatig :DDD vagy ha már ott vagy. vagy ha leokézza hogy külsős jöhet. vagy nem vagy az? (!?!? ha most kiderül hogy a Pázmány BTKra jársz sikítok)

ú, egy kérdés. mi az a kümite? :D más: ne mááár, én meg mindig büszke vagyok a fene lila foltjaimra XD

mondjuk azt meg kell jegyeznem hogy mi tényleg kizárólag arra megyünk rá hogy egy sötét sikátorban meg tudjuk védeni magunkat, vagy ha a buliban elkapják a csuklódat, abból hogy szabadulj ki, meg ilyenek, tehát egy lépéssel messzebb vagyunk a 'harcművészet'ektől, csak azokból veszünk elemeket. Mondjuk persze, a mozgásvágy is benne van, főleg, hogy karunk elvesztette a tornatermét :'D Elsősorban azért mentem le mert tisztáztam magamban, hogy kizárt, hogy ez az év mozgás nélkül teljen el, aztán ebbe is beleszerettem, mint tavaly a floorballba *-*
Az eddigi kedvencem, ami az instabil térdről jutott eszembe, az, hogy edzőFi ( :) ) tekeri, tekeri a csuklómat... és csak nézi, hogy a fenébe, ennek nem kéne idáig jönnie! :'''DDD és tényleg elég lazák az ízületeim, de a meglepett arcán nevettünk egy jót :D

Hú, hát nekünk mondjuk a súlycsoportokkal vagy korkülönbségekkel nincsenek ilyen gondok. Mind huszonéves egyetemisták vagyunk és nincs túl nagy szórás az erőelosztásban sem :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 01 (péntek), 15:12 
Ó-nagy-admin "backstage"

Nálunk már több karate stílussal is próbálkoztak, de egyik sem maradt meg hosszú távon. Legtovább a Shito Ryu (remélem, jól írtam) húzta, több, mint két évig ment. Egy fiatal (huszonéves) csaj tartotta az edzéseket, és nagyon szerették a tanítványai. Sokáig én is eljártam megnézni az edzéseket, de be nem álltam, mert nem éreztem elég energiát magamban munka után még ott is hajtani. (Pedig az edző nagyon invitált, hogy ez egy szem ténylegesen felnőtt tanítványának legyen párja... :D )
Sajnos azonban elfogytak a tanítványai, mivel kevés szülő engedhette meg magának a havi 3000 forint mellett a versenyek, edzőtáborok költségeit is. Azóta az edző lakhelyén van a legközelebbi lehetőség, ami 20 km-re van tőlünk.

Ami tetszett benne, hogy az edző mindenkivel a képességei szerint foglalkozott, a tíz évestől a felnőttig, és a tanítványi sem ugrottak ész nélkül a másiknak. (Nem is engedte az edző.) Mindemellett nagyon közvetlen volt mindenkivel, és ha kellett magyarázott, ha pedig az kellett, akár több tucatszor is megmutatott egy-egy mozdulatot személyesen. Amivel pedig mindig vidámmá tudta tenni az edzéseket, az a különböző képességfejlesztő játékok, mint pl érintsd meg a párod hátát/fejét, fordítsd hanyatt a hasonfekvő párod, stb.

Én egyébként mindig is Thai Chit szerettem volna tanulni, de az egész környékünkön mindössze egyszer láttam őket gyakorolni, egyébként tudomásom szerint a megyeszékhelyen van legközelebb (40 km).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 01 (péntek), 13:23 
Sztorihajhász

nereid írta:
Nemámka írta:
Végez vagy gyakorolt valaha vagy megfigyelt-e itt bárki bármilyen harcművészetet? :D

Ez engem is érdekelne. :) Én eredetileg bokszolni akartam, de végül hallgattam az okosabbakra, és hagytam magam lebeszélni. Azóta már én is inkább a harcművészetek felé kacsintgatok, de az instabil térdemmel, 160 centimmel és 42 kilómmal nem vagyok valami könnyű helyzetben... ^^"

A Shotokánt mindenképpen ajánlani tudom, az az egyik legbékésebb karateág, az edzők figyelmesek, figyelik a szintedet, és aszerint kell gyakorlatokat végezni. Legalábbis a mi klubbunkban Szegeden így van. Gondolom máshol is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 01 (péntek), 12:37 
Zöldfülű

Nemámka írta:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 31 (csütörtök), 10:08 
Sztorihajhász

clarey írta:

Luthien Lovemagic írta:
Ó, a kékfoltok nálam is megvoltak az elején, de most már seiken védőben püföljük egymást és meg se kottyan, sőt most kezdtem a kümitét élvezni, pedig az elején féltem tőle, mint a tűztől :D

Hogy utáltam, folyton trükköztem az alapozóval, hogy ne látszódjon. :-P

Nekem ilyet nem kellett csinálnom, mert csak és kizárólag testre megyünk, tehát eddig még csak a kezemen volt kék folt, azt meg eltakarja a ruha. Elég kezdő vagyok még tehát a rugásokból még nem is sokat tanultam, inkább az ütéseket.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 31 (csütörtök), 10:04 
Könyvmoly

Nemámka írta:
Jaj hallod, néha én is azon vagyok, hogy csak jó partnerrel rakjon össze $pray Bár nálam ez általában azt jelenti, hogy "légyszi legyen fiú"... Imádok velük gyakorolni mert velük lehet :D Hát komolyan, nem vagyok 60 kiló se, de a legtöbb lányra úgy kell vigyáznom, mintha porcelánból lennének. A srácokat meg lehet püfölni ^^'

Hát, én akkoriban 48-50 kiló körül mozogtam (aahhw, mióta abbahagytam, ez el is múlt), és 150néhány centi magas vagyok, és amikor összeraktak egy 90/100 kiló izom, 180 magas férfival, aki hasba/nyakon rúgott, akkor leginkább elterültem, mert oké, hogy kivédem, de akkor is felborulok. Más kaliberű partner meg nem nagyon volt, ráadásul nem kezdő/haladóban voltunk, hanem ömlesztve. Nos, köszi. :shock: Ezért nem annyira szerettem a "szabad" verekedés részét, inkább a gyakorlást.

Nemámka írta:
hát a mi edzőnk ebből a szempontból kíméletes, de igazából csak az időhiány miatt :D inkább technikázik velünk minthogy erősítsünk mert sajnos elég limitáltak a lehetőségeink
a bemelegítés meg első órán még kifárasztott - azt hittem sose hagyjuk abba az ugrándozást XD - de aztán megszoktam

Nekünk a két órás edzésből 40 perc bemelegítés volt, 40 perc gyakorlás és 10-15 perc "üsd, ahol éred". Az volt a mázlim, hogy viszonylag jó az erőnlétem, mert én régen lovagoltam, teniszeztem, úsztam és falat másztam. De az a bemelegítés, jaj, talán rosszabb volt, mint amikor megcsaptak. :-<
De ez jól hangzik, amit Te csinálsz! ;;) Mi az ő pontos neve? Valamit kéne mozogni megint, mert ez így nem állapot. :roll:

Luthien Lovemagic írta:
Ó, a kékfoltok nálam is megvoltak az elején, de most már seiken védőben püföljük egymást és meg se kottyan, sőt most kezdtem a kümitét élvezni, pedig az elején féltem tőle, mint a tűztől :D

Hogy utáltam, folyton trükköztem az alapozóval, hogy ne látszódjon. :-P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 31 (csütörtök), 7:15 
Sztorihajhász

Nemámka írta:
clarey írta:
Én Krav-Magáztam, de az nem annyira a "nagyon alap" önvédelemhez tartozik. :-P Ott volt, hogy már a bemelegítés után azt hittem, elájulok, úgy meghajtottak minket. De nagyon szerettem, csak sajnos nem nagyon voltak "ellenfelek" az én súlycsoportomban, és ezért sokszor nagyon durván megütöttem magam (vagyis szó szerint mások ütöttek/rúgtak meg). Ettől függetlenül szerettem, mert jól átmozgatott.

Jaj hallod, néha én is azon vagyok, hogy csak jó partnerrel rakjon össze $pray Bár nálam ez általában azt jelenti, hogy "légyszi legyen fiú"... Imádok velük gyakorolni mert velük lehet :D Hát komolyan, nem vagyok 60 kiló se, de a legtöbb lányra úgy kell vigyáznom, mintha porcelánból lennének. A srácokat meg lehet püfölni ^^' Mármint ezt most úgy mondom, hogy amikor például eljött egy csupa izom fiatalember is, és az edző párba állított vele, hogy "na próbáljátok meg", akkor legalább tényleg jól koncentrálnom kellett, meg ki is fárasztott a sokkal erősebb karjaival, és volt 'tétje', és azt imádom :D
Valahol az ötödik-hatodik edzés után meg már megunták az alkarjaim, hogy beliluljanak :'D A 360°-os alkarral való védekezésnél először még sormintát ütöttünk egymásra, aztán most meg már meg se látszik :D

Luthien, én meg amikor megértettem, mi a lényege az egyik kéz-kicsavarós technikának :D Az milyen jó már, amikor az edző megengedi, hogy rajta is kipróbáld, hogy tényleg megy-e, és a földre ülteted fájdalmában ^^ KHM mármint neeem, nem bántjuk egymást :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 31 (csütörtök), 7:03 
Sztorihajhász

clarey írta:
Én Krav-Magáztam, de az nem annyira a "nagyon alap" önvédelemhez tartozik. :-P Ott volt, hogy már a bemelegítés után azt hittem, elájulok, úgy meghajtottak minket. De nagyon szerettem, csak sajnos nem nagyon voltak "ellenfelek" az én súlycsoportomban, és ezért sokszor nagyon durván megütöttem magam (vagyis szó szerint mások ütöttek/rúgtak meg). Ettől függetlenül szerettem, mert jól átmozgatott.

wooo na a krav-magát sokszor emlegetjük, de csak mert van egy srác aki olyat már csinált, mi meg nem. :''DD
JA MEG van egy másik, aki 14. századi karddal vív vagy mi a fene, és egyszer meg is mutatta, a Gyűrűk Ura rajongó kis lelkem meg sikítozott magában hogy jézusomjézusom úgy néz ki mint a Narsil...
hát a mi edzőnk ebből a szempontból kíméletes, de igazából csak az időhiány miatt :D inkább technikázik velünk minthogy erősítsünk mert sajnos elég limitáltak a lehetőségeink
a bemelegítés meg első órán még kifárasztott - azt hittem sose hagyjuk abba az ugrándozást XD - de aztán megszoktam

Jaj hallod, néha én is azon vagyok, hogy csak jó partnerrel rakjon össze $pray Bár nálam ez általában azt jelenti, hogy "légyszi legyen fiú"... Imádok velük gyakorolni mert velük lehet :D Hát komolyan, nem vagyok 60 kiló se, de a legtöbb lányra úgy kell vigyáznom, mintha porcelánból lennének. A srácokat meg lehet püfölni ^^' Mármint ezt most úgy mondom, hogy amikor például eljött egy csupa izom fiatalember is, és az edző párba állított vele, hogy "na próbáljátok meg", akkor legalább tényleg jól koncentrálnom kellett, meg ki is fárasztott a sokkal erősebb karjaival, és volt 'tétje', és azt imádom :D
Valahol az ötödik-hatodik edzés után meg már megunták az alkarjaim, hogy beliluljanak :'D A 360°-os alkarral való védekezésnél először még sormintát ütöttünk egymásra, aztán most meg már meg se látszik :D

Luthien, én meg amikor megértettem, mi a lényege az egyik kéz-kicsavarós technikának :D Az milyen jó már, amikor az edző megengedi, hogy rajta is kipróbáld, hogy tényleg megy-e, és a földre ülteted fájdalmában ^^ KHM mármint neeem, nem bántjuk egymást :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 30 (szerda), 11:02 
Könyvmoly

Nemámka írta:

Csak azért dobom be a kérdést, mert jelenleg egy nagyon-nagyon-nagyon alap önvédelmi edzésre járok (ahol ráadásul keverjük is a stílusokat :D) és rájöttem, hogy azt imádom az egészben, hogy mozdulatokat kell lemásolni. Hasonló tapasztalatok? ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 30 (szerda), 10:23 
Sztorihajhász

Nemámka írta:

Csak azért dobom be a kérdést, mert jelenleg egy nagyon-nagyon-nagyon alap önvédelmi edzésre járok (ahol ráadásul keverjük is a stílusokat :D) és rájöttem, hogy azt imádom az egészben, hogy mozdulatokat kell lemásolni. Hasonló tapasztalatok? ^^

Én shotokan karatézom, és átéltem már hasonlót, amikor megtanultam az első formagyakorlatot végig. Az nagyon jó érzés volt, hogy végre tudom :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 29 (kedd), 21:57 
Szárnybontogató

Tapasztalatom szerint, vannak alap diszkiplínák, melyek bármely harcmodornál jelen vannak:
Az egyensúly megtartása, és megtörése például pont ilyen. Azon nem igazán lehet összeveszni, milyen egy szilárd alapállás, melyből támadsz, és melybe megérkezel. Vagy éppen, hogy ne engedj utat egy támadásnak: A fegyvered hegye mutasson ellenfeled irányába, ne a hátad mögül adj lendületet a csapásnak, hisz mire azt megteszed, már torkon-gyomron-jó ha nem tarkón döftek.
Egy gyors hasonlatot felhozva, a Star Wars vívóstílusai javarészt a szamurájok küzdőstílusából ered.
A Shii-cho, példának okáért több, szintén fénykarddal bíró ellenfél elleni küzdelemre van opcionálva. A támadó nagy erővel, teste erejének legjavát viszi bele az ütésekbe, félresöpörve kardot, lehetőség szerint embert egyaránt. Nem áll le párbajozni, a következő csapást már egy oldalt álló ellenfélre méri. Ez a nagy, teljes vértezetet viselők vívóstílusa. Egy több száz fős csata során nincs lehetőséged leállni párbajozni. Épp úgy ahogy a szamurájoknál, úgy a nyugati lovagoknál a 14. században kialakított Fiore is erre hajaz. Az ellenfeled elsöprésére, földrevitelére alapul, ahol beviheted a halálos csapást.
Épp így a pankráció, a bírkózás is megjelenik mind a nyugati, mind a keleti kultúrákban, egy korszakot sem hagyva ki igazán.
Természetesen, egészen más szájíze van a végső, kifinomított küzdőformáknak. Lehet erről tárgyalni nagyon sokat, mindenen végigmenni viszont, már lexikális tudást igényelne. :D
U.I: Csúnyán elszóltam magam. Nem lehet beszélni végső állapotot elért küzdőformákról. Tanulhatja bárki a küzdőstílusokat évtizedekig is akár, ismerheti a technikai formákat, lehet szembejön egy olyan ellenfél, aki a legalapvetőbb, vállról indított csapással ér el hathatós eredményt vele szemben. Mert így esett. Mert betalált egy olyan ütés, amivel lehet, hogy már nem számolt. Speciel ilyen vívóhoz volt szerencsém személyesen. Zsinórban 5 párbajt elvitt bajnokságon ugyanazzal a vágással. Volt ami az első csapás után eldőlt, volt amit nem akkor vitt be, de úgy, hogy azt egyikük sem tudta hárítani.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 29 (kedd), 21:01 
Sztorihajhász

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 29 (kedd), 18:49 
Szárnybontogató

Hát akkor jó olvasást! :)

Dramione :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 29 (kedd), 15:39 
Írópalánta

Köszi a válaszokat, David Langfordom már van, és pszichológia jöhet minden mennyiségben ;;)
tanítónéni az alapvégzettségem

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 29 (kedd), 14:57 
Szárnybontogató

Hát igen, változik az ember :) Ezért is írtam, hogy ha esetleg őt érdekli az ilyesmi, akkor olvassa, ha nem nem :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 29 (kedd), 14:44 
Betűmániákus

Fufu, még pár év, és szerintem magad is értékelni fogod a könyvet ;) persze nem mindenki szeretheti ezt a vonatkozást, de érni kell hozzá. két-három éve magam is becsuktam az ilyesmit, bár érdekelt, de olyan megfoghatatlan volt. azóta viszont értem, tapasztaltam és talán "megnőttem" a feladathoz.
de egyéni dolog. a könyv szerepel a listámon, csak hát azok szűkös anyagi keretek :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 29 (kedd), 14:38 
Szárnybontogató

Mariann írta:
Kerestem, hátha lelek ilyen topicot, de nem sikerült, így jobb híján itt kérdezem:
Spiriten kívül olvasta még valaki a HP világának felfedezése című könyvet?

itt a molyos adatlapja: http://moly.hu/konyvek/mercedes-lackey-leah-wilson-szerk-harry-potter-vilaganak-felterkepezese

Mert 850 ft-ért felfedeztem az alexandrában, az még olyan határeset ár egy esszé kötetért :?

Én olvastam, de annyira nem ajánlom, legalábbis nekem nem tetszett. A könyv egy kicsit más szemszögből nézi a HP-t, ilyen pszichológiai szinten, de ha esetleg te szereted az ilyet, akkor olvasd :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 29 (kedd), 13:41 
Szárnybontogató

Igazságos leszek, mindegyikhez három-három fog kerüni.

Halott: Frank Herbert(Az este vallási, és politikai eszmecseréjének vezetője.), Douglas Adams(Mint az előbbi, veszélyesen sok iróniával.), Martell Károly(Elvégre ő elég király.)
Élő: Woody Allen(Hallgassuk meg véleményét nyugodtan mindenről. :)), John Cleese(Hozzatok Leves!), Steven Erikson(Igazán megkérdezném, komolyan gondolta, hogy ilyen bravúros fantasy sorozatot folytat, ellenére a látszólag kevés rajongónak? ;))
Fiktív: Shinobu Morita((Honey & Clover)Értékekre vigyázni.), Rincewind((Discworld)Legalább egy pesszimistával bírjunk.), Jet Black((Cowboy Bebop)ha már egyszer tőle eredt előző nicknevem.)

Bon apetite!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 29 (kedd), 13:10 
Szárnybontogató

Én nem olvastam, csak egy hasonlót (David Langford: Harry Potter világa és a hetedik könyv titkai):
http://moly.hu/konyvek/david-langford-h ... nyv-titkai
Nekem nem tetszett, a molyos idézetek alapján az Umbridge-es rész hasonló, de az enyémben Pitontól és a fanfictionökről nem volt szó. Szerintem kölcsönözd ki a könyvtárból (Szombathelyen meg van, szóval nagyobb városokban biztos).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 29 (kedd), 9:49 
Írópalánta

Kerestem, hátha lelek ilyen topicot, de nem sikerült, így jobb híján itt kérdezem:
Spiriten kívül olvasta még valaki a HP világának felfedezése című könyvet?

itt a molyos adatlapja: http://moly.hu/konyvek/mercedes-lackey-leah-wilson-szerk-harry-potter-vilaganak-felterkepezese

Mert 850 ft-ért felfedeztem az alexandrában, az még olyan határeset ár egy esszé kötetért :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 29 (kedd), 9:48 
Szárnybontogató

Ööö, köszi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 28 (hétfő), 12:39 
Könyvmoly

Quilly írta:
A bolti eladóktól is kellemetlenül érzem magam, "élőben" pedig csak a barátaimmal és fiatalabb rokonaimmal vagyok ilyen közvetlen, mint online. :-) De Mátyás király, Nagy Károly, Diocletianus, II. Rákóczi, Jókai érdekelne. Fiktívből pedig Yorshsal (Az utolsó tünde), Giinnel, Yaannal (Csodaidők), Dazen Guile-lel (A fekete prizma), Gergővel és Zsófival (Gergő és az álomfogók), Tyrionnal és Sansával (Tűz és Jég dala) találkoznék szívesen.

Ja, így már akkor érthető akkor. :)
Hűűű, de komolyak a vacsoraalanyaid, nagyon tetszenek.
Ó, Gergő és Zsófi, akkor én már Lebekével is szívesen összefutnék.

Quilly írta:
(Vagy inkább nézném őket a sarokból, megszólítani csak Zsófit és Sansát merném. :-) )

Ezen olyan jót mosolyogtam, nagyon aranyosan írtad le. :g :g

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 26 (szombat), 13:29 
Szárnybontogató

A bolti eladóktól is kellemetlenül érzem magam, "élőben" pedig csak a barátaimmal és fiatalabb rokonaimmal vagyok ilyen közvetlen, mint online. :-) De Mátyás király, Nagy Károly, Diocletianus, II. Rákóczi, Jókai érdekelne. Fiktívből pedig Yorshsal (Az utolsó tünde), Giinnel, Yaannal (Csodaidők), Dazen Guile-lel (A fekete prizma), Gergővel és Zsófival (Gergő és az álomfogók), Tyrionnal és Sansával (Tűz és Jég dala) találkoznék szívesen. (Vagy inkább nézném őket a sarokból, megszólítani csak Zsófit és Sansát merném. :-) )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 25 (péntek), 19:38 
Könyvmoly

mellons írta:
:)) Ne csináld már! Pedig így lett volna csak igazán izgalmas. :-D
Ha meglenne hozzá a képességed, nagyon-nagyon kihasználnálak, Ella. :)

Csúnyán vissza is élnék vele, ha lenne ilyen képességem. ;;) (És én is kihasználnám magam...)

Mariann írta:
hú, pedig utálom a nachost :?
de a főzés stimmel, imádom vendéget fogadni

:-< Akkor jól betaláltam, bocsánat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 25 (péntek), 18:44 
Írópalánta

hú, pedig utálom a nachost :?
de a főzés stimmel, imádom vendéget fogadni

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 25 (péntek), 17:25 
Billentyűzetgyilkos

clarey írta:
(Hidd el, senkinek nem fogom szombat estére leszervezni a randikat, pláne a halottakkal és a fiktívekkel.)

:)) Ne csináld már! Pedig így lett volna csak igazán izgalmas. :-D
Ha meglenne hozzá a képességed, nagyon-nagyon kihasználnálak, Ella. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 25 (péntek), 12:01 
Könyvmoly

Mariann:
Emma Thompson mosolya az egyik legszebb a világon szerintem.
Igen, ők is elég népszerűek a válaszadók körében.
Haha, az utolsó az jó kis dumaparti lenne, valamiért egy mexikói kajálda ugrott be hozzá, nachosszal és mártogatós szószokkal.
Örülök, hogy tetszett a kérdés! ;;)

vidor:
Mondjuk kíváncsi lennék a stílusára, ahogy válaszolgat a kérdéseimre. Csak remélni merném, hogy nem sírás lesz a vacsi vége. :-S

Rekush:
És miért? Az lemaradt. ^^

Quilly:
Neeem, de hát miért? Szerintem nem másabbak, mint a boltban az eladó - egy szimpla idegen. De egy vacsora-fikciót erejéig sem lenne ötleted? (Hidd el, senkinek nem fogom szombat estére leszervezni a randikat, pláne a halottakkal és a fiktívekkel.)

Luthien Lovemagic írta:
De Tolkien halott.

Azért Peter Jackson is egy érdekes figura lehet. ;) (gyorsan asszociálok)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 25 (péntek), 10:25 
Sztorihajhász

Rekush írta:
Luthien Lovemagic írta:
Quilly írta:
Tolkien nem halott? Én híres emberekkel nem mernék beszélni.

De Tolkien halott.

Komolyan? :shock: Én azt hittem még él... Akkor átkerül a 'halott" részbe :/

A Gyűrűk Ura eredeti kiadása, azt hiszem 1954-es. A fia él még azt hiszem meg vannak unokái is.

Egyébként: John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Dél-Afrika, 1892. január 3. – Oxford, 1973. szeptember 2.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 25 (péntek), 8:20 
Írópalánta

Luthien Lovemagic írta:
Quilly írta:

De Tolkien halott.

Komolyan? :shock: Én azt hittem még él... Akkor átkerül a 'halott" részbe :/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 25 (péntek), 6:36 
Sztorihajhász

Quilly írta:

De Tolkien halott.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 25 (péntek), 5:50 
Szárnybontogató

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 24 (csütörtök), 20:42 
Írópalánta

Beszállok én is.
Élő: Lezsák Sándor, Tolkien
Halott: Jeanne d'Arc feminista vagyok, no :)
Fiktív: Perselus Piton, Uchiha Itachi

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 24 (csütörtök), 16:51 
Tollforgató

clarey írta:
Anna Wintour: róla szól a Devil wears Prada, nem?

Dede :D Ő az amerikai Vogue főszerkesztője, és nagyon sok tehetséget fedezett fel anno - meg még most is. Például többek közt Mcqueent is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 24 (csütörtök), 11:23 
Írópalánta

clarey írta:
Ez offtopic, szóval ide írom, de ez a kérdés most nagyon megtetszett, és egészen kíváncsi lennék pár válaszra. Ha valakinek van kedve, ne fogja vissza magát! ;;)

Ki az a valós/fiktív, még élő/már halott személy, akivel szeretnél megvacsorázni, beszélgetni és miért pont ő?‎

Kösziii!

Valós: Emma Thompson, róla neveztem el a 3. gyerekemet :D
Halott: Jane Austen vagy Ahatha Christie (szerintem nem kell nagyon magyarázni az okokat)
Fiktív:
ó, ez nehéz. Leginkább Luna Lovegood, esetleg Tim Burton Csodaországából a Kalapossal vagy a Szív királynővel. :) Habár belegondolva hosszasabban jöhetne Eliza Bennet, Poirot és Miss Marple is. és Draco meg Harry is, mert telhetetlen dög vagyok.
(de így, ennyien :) jó kis asztaltársaság lenne)

$star klassz kérdés volt Clarey!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 22 (kedd), 19:28 
Könyvmoly

nereid írta:
Remélem nem baj, ha én is válaszolok - elgondolkodtatott a kérdés. :)

Halott, valós személy: elsősorban a nagyszüleim: szeretném, ha látnák, milyen vagyok most, szeretném megölelni őket, és megköszönni nekik mindent - de mivel gondolom, nem erre a vonatkozott a kérdés, így...
- Walt Disney - azt hiszem, először neki is köszönetet mondanék. :) Hatalmas élmény lenne megismerni, és elbeszélgetni azzal az emberrel, aki nélkül nem születhettek volna meg a kedvenc rajzfilmjeim - amiket mind a mai napig büszkén nézek. :)
- Audrey Hepburn - neki a kisugárzására lennék kíváncsi, el sem tudom képzelni, milyen lehetett a valóságban megtapasztalni azt a varázslatos személyiséget, ami ennyi év után, a képernyőn is képes így átjönni. :)
Élő, valós személy: hirtelen beugrott egy csomó rocksztár és sportoló - de mivel több "kedvencemmel" is volt már alkalmam összefutni, és ezen találkozások nagy része meglehetősen kiábrándítóan sikerült, így akit biztosan tudok mondani, az Tim Burton - millió kérdésem lenne hozzá (pedig nem vagyok egy kérdezős típus), és biztosra veszem, hogy benne nem csalódnék. :D
Fiktív: Sirius Black és Julien Sorel - szerintem egyik sem szorul különösebb magyarázatra. :$ :D Illetve, ha nem muszáj embernek lennie az illetőnek, akkor Füles, a Micimackóból. :D Azt hiszem, el tudnánk beszélgetni az élet dolgairól... :D

Dehogy baj! Minden válasznak nagyon örülök. :) Ó, igen, Disney... bár neki azért nem minden nézetével értek egyet. Audrey... ahhhw - ez teljesen érthető. :x Tim Burton igen népszerű a válaszadók körében, eddig sokan mondták ők (máshol is megkérdeztem ugyan ezt). Fülesen viszont meglepődtem! :-O Nem lenne túl letargikus az a vacsi?

vidor írta:
Ez a kérdés nagyon elgondolkodtató, úgyhogy beszállok. És bevallom nehéz volt a döntés, de egyben roppant érdekes is :D

Halott: Coco Chanel - abszolút példaképem, egy legenda, élmény lenne elbeszélgetni vele.

Élő: Anna Wintour - megannyi kérdésem lenne hozzá, szintén nagy példakép.

Fiktív: (Itt már nem tudok csak egyet mondani.) Merlin, mert ugyan ki ne akarna vele vacsorázni? Valamint önző okokból Genie, és ki is használnám a 3 kívánságot.

(Reméltem, hogy válaszolsz!) Oké, Chanel szintén a 100-as kör közepe nálam. ;;) Anna Wintour: róla szól a Devil wears Prada, nem?
Hmmm, Genie - igen kreatív! :D Eszembe sem jutott volna.

Amúgy engem nem zavar a "több válasz" - jelenleg egy agyonnyirbált listánál tartok, de még így is 30 felett van rajta a személyek száma, és könnyebb lenne levágni az egyik karom/lábam, mint választani közülük. :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 22 (kedd), 13:03 
Tollforgató

c.l.a.r.e.y írta:
Ez offtopic, szóval ide írom, de ez a kérdés most nagyon megtetszett, és egészen kíváncsi lennék pár válaszra. Ha valakinek van kedve, ne fogja vissza magát! ;;)

Ki az a valós/fiktív, még élő/már halott személy, akivel szeretnél megvacsorázni, beszélgetni és miért pont ő?‎

Kösziii!

Ez a kérdés nagyon elgondolkodtató, úgyhogy beszállok. És bevallom nehéz volt a döntés, de egyben roppant érdekes is :D

Halott: Coco Chanel - abszolút példaképem, egy legenda, élmény lenne elbeszélgetni vele.

Élő: Anna Wintour - megannyi kérdésem lenne hozzá, szintén nagy példakép.

Fiktív: (Itt már nem tudok csak egyet mondani.) Merlin, mert ugyan ki ne akarna vele vacsorázni? Valamint önző okokból Genie, és ki is használnám a 3 kívánságot.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 21 (hétfő), 22:16 
Zöldfülű

c.l.a.r.e.y írta:

Kösziii!

Remélem nem baj, ha én is válaszolok - elgondolkodtatott a kérdés. :)

Halott, valós személy: elsősorban a nagyszüleim: szeretném, ha látnák, milyen vagyok most, szeretném megölelni őket, és megköszönni nekik mindent - de mivel gondolom, nem erre a vonatkozott a kérdés, így...
- Walt Disney - azt hiszem, először neki is köszönetet mondanék. :) Hatalmas élmény lenne megismerni, és elbeszélgetni azzal az emberrel, aki nélkül nem születhettek volna meg a kedvenc rajzfilmjeim - amiket mind a mai napig büszkén nézek. :)
- Audrey Hepburn - neki a kisugárzására lennék kíváncsi, el sem tudom képzelni, milyen lehetett a valóságban megtapasztalni azt a varázslatos személyiséget, ami ennyi év után, a képernyőn is képes így átjönni. :)
Élő, valós személy: hirtelen beugrott egy csomó rocksztár és sportoló - de mivel több "kedvencemmel" is volt már alkalmam összefutni, és ezen találkozások nagy része meglehetősen kiábrándítóan sikerült, így akit biztosan tudok mondani, az Tim Burton - millió kérdésem lenne hozzá (pedig nem vagyok egy kérdezős típus), és biztosra veszem, hogy benne nem csalódnék. :D
Fiktív: Sirius Black és Julien Sorel - szerintem egyik sem szorul különösebb magyarázatra. :$ :D Illetve, ha nem muszáj embernek lennie az illetőnek, akkor Füles, a Micimackóból. :D Azt hiszem, el tudnánk beszélgetni az élet dolgairól... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 21 (hétfő), 13:32 
Könyvmoly

shanon widow írta:
én is megválaszoltam, csak türelmesnek kell lenned a megjelenésig :D ;)

Eddy_ írta:
Én nem lövöm le a válaszaimat, az interjúnál majd elolvashatod :D

Izgatottan várom mindkettőt, türelmesen teremtem a rózsákat magam körül. $rose $rose $rose
Kyraper írta:
Halott, valaha élt személy: Leonard da Vinci, mert egyszerűen lenyűgözz a jártassága mind a tudományokban, mind a festészet terén. Szeretném megtudni, hogy csak egy "egyszerű" zseni volt vagy inkább egy csaló időutazó. :)
Élő személy: Na, ez már nehezebb. Ha csak egyet választhatnék, akkor az ebben a pillanatban Misha Collins lenne. Nagy kedvencem most, nem tudok betelni vele, annyira életvidám, édes, szimpatikus pasi, imádnám hallgatni, ahogy a feltett kérdéseimre hosszan, kifejtősen, szórakozottan, viccelődve válaszolgat. Utána pedig felkerekednénk, és leforgatnánk Westtel és vele a következő főzős műsorukat. Imádom azt a kisfiút, élelmes egy gyerkőc.
Fiktív személy: Ezzel viszont megfogtál, képtelen vagyok csak egyet választani. Előre utaznék pár évet az időben, hogy találkozhassak a 40 éves Harry Potterrel. Érdekelne, hogyan látja ennyi idős fejjel az életét, a roxforti csatát, és az azóta megtett útját. Ha minden kérdésemre kielégítő választ kapnék, akkor felülnék egy repülőre, leszállnék valahol Amerikában, és hívnám is Dean Winchestert, hogy jöhet értem az impalával, és miközben bejárnánk egész Amerikát vámpírokra, démonokra és egyéb szörnyekre vadászva mesélhetne a legmélyebb és legőszintébb barátságáról az Angyallal. ^^

Na, igen, da Vincivel biztos rendhagyó lenne a vacsora, érdekes egy ember lehetett.
Ha-ha, a többinél pont rájuk számítottam Tőled. ^^ Azt hiszem, páran még csatlakoznának hozzátok szívesen. ;;)
Harry válaszaira én is kíváncsi lennék... hmmm, valaki akár meg is írhatná egy fic keretin belül. (Ezt akárki veheti célzásnak is. :-P )

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1948 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 39  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra