Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 23:41

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Új blog - egy újabb hely, ahol lehet zaklatni! és információ
HozzászólásElküldve: 2014 február 14 (péntek), 21:26 
Zöldfülű

Kedves olvasóim!
Hajlamos vagyok elfelejtkezni a Meri fórum olyan topicjairól, mint a Ficblogok. Így történt ez január hónapban is, kritizáltam, írtam, és tanultam.

A legfontosabb, amiért most jöttem (még mielőtt eszembe jutott volna, hogy új publikált történeteim vannak): új blogom van!
PilleWrite - Pille szabadúszó író és/vagy királylány írói blogja, mütyürkéinek helye. Támadjatok nyugodtan itt is!

Emellett persze új dolgokat is hoztam Nektek. Természetesen januárban sem unatkozott írói lelkem: két történetem is született. Egy rettenetesen hosszú, és egy nyúlfarknyi hosszúságú.

Az első: A vámpír csókja
Csenge egy magyar lány, aki él-hal a vámpírokért. No, nem azokért a vámpírokért, akiket a mai fiatalság ismer, ő szívesebben olvassa az erdélyi vámpírlegendákat, mint a Twilight sorozatot. Először a nagyanyjától hallott a vámpírokról, aki elmesélte Csengének, hogy a lány ükapja vámpír volt. Méghozzá nem is akármilyen vámpír: ő vezette a Kárpát-medence vámpírjait, mondhatni ő volt a falkavezér. Csenge egyre többször látogatja meg erdélyi nagyanyját, hogy újabb történeteket hallgathasson meg a vámpírokról, és gyakran álmodik a történetekkel. Ilyenkor vámpírnak érzi magát, az álmokból pedig valóság lesz.

A második: Miért éppen ő az igazi?
Nyúlfarknyi írás a világ egyik legnagyobb kérdéséről. A választ Pille tolmácsolásában hallgathatjátok meg. Folytatás várható!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Alexis Byrd fiókjának tartalma
HozzászólásElküldve: 2014 január 05 (vasárnap), 19:12 
Zöldfülű

Sziasztook!
Először is mindenkinek kívánok nagyon-nagyon boldog új évet!^^
Másodszor pedig: felkerült a Holdfény első fejezete! Itt eléritek.
A tartalomból:
Trelawney feni a fogát Holdfényre, akit Luna és Ron olyan gondosan ápolt. Ron egy ügyes trükkel elüldözi a tanárnőt, de az álmok és a tanítási óráról való késés veszélye még fenn áll! :D
Kicsi utalás van a végén a következő fejezet tartalmára, szerintem sejtitek, hogy mi lesz benne... ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 26 (csütörtök), 18:04 
Zöldfülű

Mindent köszönök Fufu!
Az biztos, hogy mellettem nem fogtok unatkozni!
Minden olvasómnak boldog karácsonyt, köszi hogy emlékeztettél, elfelejtettem volna... Szóval sok kötött pulcsit, Roxfortban töltött karácsonyt, és seprűt karácsonyra!^^ Remélem, sokan töltitek ficolvasással-írással az ünnepeket (esetleg kritikaírással?), de ne felejtsetek el örülni az ajándékoknak, pláne ha valami tuti HP-s cuccot kaptatok!
Üdv.:
az újra alkotó (jön a Lunald fic)
Alexis Byrd

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 26 (csütörtök), 17:35 
Szárnybontogató

Szia!
Ilyen történet-ötletekkel én már be is állok a hűséges olvasóid sorába :)
Boldog karácsonyt!

Szerk.: megleptelek egy kritikával a Csokibékásnál ;)

Dramione :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 26 (csütörtök), 17:00 
Zöldfülű

Sziasztok!
Hoztam Nektek egy pár újdonságot.
Először is, felkerült a Csokibéka humoros verscsokor első verse, a Nagy a Roxfort állatkertje. Itt találjatok meg. Kritikákat, kéréseket, észrevételeket várok rá. Remélem tetszeni fog, jó olvasást!

Illetve, egy kis ajánlóval jelentkezem: két történetet is el fogok kezdeni.
Az egyik, amihez már hozzá is kezdtem (van 547 szó^^) egy Lunald (Luna-Ron) romantikus fic, amiben Luna és Ron találnak egy sebesült unikornist az egyik éjszakai kirándulásuk alkalmával, de nem mernek szólni senkinek, mert kiderülne, hogy éjszakánként kiszöknek a Rengetegbe. Holdfénynek nevezik el az állatot, és elhatározzák, hogy minden éjjel kimennek hozzá. De akkor még nem sejtik, hogy Trelawney professzor is rátalált Holdfényre...
A másik történet egy igazi vérpezsdítő Dramione (végre egy rendes páros, igen) lesz, amiben Hermione kénytelen lesz sötét varázslatokat tanulni. És hát... kitől mástól tanulhatná meg a fekete mágia alapjait, mint a halálfaló-palánta Dracótól?! Persze, az "edzésekből" gyakran randik lesznek...
Remélem, hogy felkeltettem az érdeklődéseteket, és hogy hűséges olvasóimmá lesztek! :D
Majd még jelentkezem,
Alexis Byrd

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Alexis Byrd fiókjának tartalma
HozzászólásElküldve: 2013 december 22 (vasárnap), 21:24 
Zöldfülű

Sziasztok!
Alexis Byrd vagyok, és imádok Harry Potter világában írni-olvasni. Hűséges olvasóim számára hoztam létre a ficblogomat: itt követhetitek, hogy Alexis mikor, mit ír és hol található a műve. Remélem, hogy sokaknak tetszeni fognak mind az írásaim, mind a ficblogom bejegyzései.
Minden olvasómnak köszönöm a kritikaírást, a sok megtekintést, olvasást, valamint a ficbloglátogatást!
Üdv:
a fiók mélyén, egy régi verse után kotorászó
Alexis Byrd

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra