Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 29 (szombat), 22:19

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 155  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Sorozatfüggők Birodalma
HozzászólásElküldve: 2014 május 06 (kedd), 19:23 
Sztorihajhász

vidor: Még csak most kezdtem a harmadik évadot, szóval csak arról tudok nyilatkozni, amit látok. Tywint amúgy én is kedvelem, jó stratéga, hűséges és az a fontos számára, hogy béke legyen. De belőle úgysem lesz soha király.

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 06 (kedd), 18:36 
Billentyűzetgyilkos

Nem, clarey, nem volt benne, és most már csak két rész van hátra, itt nem hiszem, hogy behozzák, most nagyon rákoncentrálnak Slade-re, úgyhogy ha kap nagyobb szerepet is, max a következő évadban.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 06 (kedd), 15:29 
Tollforgató

clarey írta:
Láttátok a Gotham előzetesét? ;;) Nagyon várom, imádom a Batman univerzumot, és legalább újra van remény Jokerre és Harleyra. Bárcsak... 8->
[/color]

Totál bepörögtem tőle :D A True Detective előzetese óta nem vártam így pilotot. Már mikor bejelentették, akkor totál megvettek a koncepcióval, én iszonyatosan várom. És tök jó, hogy Bruce is benne lesz. Jokert én csak azért nem látnám szívesen, mert nem hiszem, hogy bármivel tudnák überelni Heath Ledger-es Nolan feldolgozást, akkor meg jobb, ha nem is nyúlnak a figurához, mert még elrontják. Viszont például Riddle-re nagyon kíváncsi leszek, vagy Poisen Ivy-ra. Nem árt, ha kapnak ezek a figurák is árnyaltabb bemutatást. Macskanőnél meg érdekes lehetne a prosti vonal. Kíváncsi leszek, milyen irányból nyúlnak majd hozzá, bár az előzetes alapján abszolút viszik tovább Nolan koncepcióját. Aminek én nagyon örülök.

Sansáról: Teljesen egyetértek veled clarey, szerencsétlennek annyi a hibája, hogy naiv. Egész életében arra nevelték, hogy lady legyen, viselkedjen igazi úrihölgyként. Mindezen által 11 éves mikor délre kerül, és odavan a dalokért, azokból "tanult". Azok pedig mind eltorzítottak, tele ideákkal. A szép külső, a kedves szavak pedig sokszor megtévesztőek tudnak lenni, szerintem sok ember esik abba a hibába, hogy ezek alapján ítél, nem csak Sansa. Martinnál ez a motívum amúgy is visszatérő elem.

Andro írta:
Trónok harca: Sansára visszatérve, most tartok ott, hogy a Véreb felajánlja neki, hogy elviszi magával Királyvárból. Hát, ha van elég esze, él az ajánlattal. Joffreyt meg szívesen látnám már kibelezve. Jó, arra még várni kell, de tudom, hogy meglesz. Ahogy anyám mondta, első pillanatban látszott rajta, hogy hullajelölt.
Amúgy én legszívesebben vagy Robbot, vagy Daeneryst látnám a Vastrónon. Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem még ők ketten a legnormálisabbak a sok uralkodóból.

Martin pont erről mond érdekes dolgokat interjúkban; attól mert valaki "jó" ember, nem feltétlenül lesz jó uralkodó. Robbnak például fontosabb, hogy a farka után menjen, minthogy betartsa a szavát. Dany meg feketén-fehéren látja a dolgokat, nem hallgat senkire, és városokat éget hamuvá. Egyik se épp bölcs és megfontolt uralkodóra vall. És habár Tywin Lannister a jó ember majdnem szöges ellentéte, mégis kiváló uralkodói vénája van, elsősorban a békére törekszik a birodalomban. Az eszközei persze több, mint megkérdőjelezhetőek. Én személy szerint pont ezt szeretem ebben a világban, hogy tényleg nincs fekete és fehér.
Amúgy meg szerintem az lenne a legjobb, ha a végén senki nem kerülne a Trónra.

szerk.: Na látom clarey megelőztél. Majdnem ugyanazt írtuk Danyről xD Amúgy már én is kezdem nagyon unni a karaktert, de főleg ezt a rajongást körülötte. Egyik barátom nevetgélt azon, hogy már lassan Teréz Anyát csinálnak belőle xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 06 (kedd), 15:07 
Könyvmoly

Dany szerintem a tengeren túlra való, inkább legyen a felszabadított rabszolgák úrnője, mint a királynő. Szerintem túl naiv ahhoz, hogy a sok fondorlatos királyvári között megállja a helyét, még a kisebb oligarchákkal szemben sem sikerült győznie, eléggé idealizálja a világot. Pláne, hogy nem hallgat igazán senkire, csak a feje után megy. :roll:
Na de majd
Jorah és Tyrion... Már várom nagyon őket együtt, és még ott lesz Varys "másik rejtegetett titka is", sokkal jobban fog tetszeni a történetnek az a fele, ha ezek is a képbe kerülnek. Nem sírnék, ha Danyt felfalná valamelyik sárkánya. :twisted:

Robb meg...
Hát ő sem ül a trónra. :-P

Akit most nagyon hiányolok, az Melisandre, ő az egyik kedvenc női karakterem a sorozatban, és hát vele sem árt számolni... :-S

Annyi a marveles film/sorozat mostanában, hogy DC-fanként mindenképp adok neki egy esélyt, ha egy kicsit is visszajön a Batman TAS hangulata, már megérte.
Nekem tetszik a fiatal Selina, eddig egyik filmben sem jött vissza, hogy ő mennyire badass, ez a csajszi pedig annak tűnt számomra. És mivel van benne Poison Ivy is, és ők hárman a képregény szerint később együtt laknak Harleyval, tényleg egyre jobban bízom benne, hogy ő is feltűnik majd. Onnan meg már csak egy lépés Joker, bár azt nem viselném el, ha kapna valami új történetet maga mögé, már a Jack Napier is sok volt, Nolan Jokerében legalább volt valami a képregényes "sztorijából".
Riddlerre nagyon kíváncsi leszek, mert utáltam Jim Carreyvel, viszont ő is egy király karakter a képregényben, remélem, hogy nem fogják parodisztikusra venni. $pray
Pingvinnél furcsa, hogy ilyen kis vékonyka, azért az ő testalkata eredendően más, de nagyon kíváncsi leszek, hogy kik fognak még felbukkanni epizódokban.

Téényleg, Eddy! Volt azóta Quinn az Arrow-ban? :oops:

- Of what did she succumb?
- I drove a stake through her heart and cut off her head.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 06 (kedd), 15:01 
Billentyűzetgyilkos

clarey írta:
Láttátok a Gotham előzetesét? ;;) Nagyon várom, imádom a Batman univerzumot, és legalább újra van remény Jokerre és Harleyra. Bárcsak... 8->[/color]

Pont pár perce láttam, nekem tetszett, biztos elkezdem majd nézni. Benjamin McKenzie-t már a The OC-ben is szerettem, nincs semmi gondom a színészi játékával, bár az a szerep persze teljesen más, mint ami itt lesz neki, úgyhogy igazából kíváncsian várom, hogy hogy fog alakítani. Gordont amúgy mindig is kedveltem, úgyhogy tetszik, hogy ő kerül előtérbe, az előzetesből az derül ki, hogy eléggé főszerepet kap majd. Az is izgalmasnak tűnik, hogy egy kicsit megismerjük a Batman háttérvilágát is, Bruce Wayne gyerekkorát. A többi színész nekem eléggé ismeretlenek, úgyhogy róluk nem tudok nyilatkozni, csak reménykedem, hogy jól fogják játszani a karakterüket :)
Ó, Jokert én is szívesen látnám megint képernyőn :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 06 (kedd), 13:48 
Sztorihajhász

Gotham előzetesről annyit, hogy nekem nagyon nem jött be. A tini Macskanő minimum 25-nek néz ki. A többiek közül is csak Pingvint találták el külsőben és hangban is. A kis Bruce Wayne meg... nos, már most irritáló, plusz annál az őt alakító gyereknél bárgyúbb képű gyerekszínészt még nem láttam életemben. Nem tudom, hol válogatták ki, de már most utálom. Gordon még elmegy valamennyire, jól néz ki, az előzetes alapján a karakter is jó, de még nagyon meggondolom, hogy bepróbáljam-e majd a pilotot.

Trónok harca: Sansára visszatérve, most tartok ott, hogy a Véreb felajánlja neki, hogy elviszi magával Királyvárból. Hát, ha van elég esze, él az ajánlattal. Joffreyt meg szívesen látnám már kibelezve. Jó, arra még várni kell, de tudom, hogy meglesz. Ahogy anyám mondta, első pillanatban látszott rajta, hogy hullajelölt.
Amúgy én legszívesebben vagy Robbot, vagy Daeneryst látnám a Vastrónon. Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem még ők ketten a legnormálisabbak a sok uralkodóból.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 06 (kedd), 13:34 
Könyvmoly

Andro írta:
Sansa egy ostoba liba, aki azt hitte, hogy tök hawaii lesz királynénak lenni. Aztán később persze már nem volt olyan sunshine a dolog. Hallgatott volna az apjára, amikor Ed mondta, hogy menjenek haza.

Hát, azért szegénynek annyi volt a hibája, hogy naiv kislányként elképzelte, hogy milyen lesz királynénak lenni, később eléggé bántja őt a sors, na meg pláne az egész családját. Szerintem ettől függetlenül dicséretes, hogy kedves tudott maradni mindenkihez, és nem süllyedt le a királyváriak szintjére, na jó, azért a friss részben már ő is fondorlatos volt egy kicsit. Nem különösebben szeretem a karaktert, de szembeötlően sok szerencsétlenség történik vele.

vidor írta:
Én azért tudok valakit, aki felveszi vele a versenyt; Jesse Pinkman :(( De tény és való, hogy ők 2en simán legyűrnek bárkit.

Pont ezen gondolkodtam szinte végig, amíg Brant mutatták xD De amúgy a legtöbb szép kisfiúból igen ronda felnőttek szoktak lenni. Legalábbis én ezt vettem észre.

Ja, Jesse sem egy mázlista, de aki nekem eszembe jutott, az Günther a Jóbarátokból. =))

Jojen pl megmaradt ugyanolyan kis manónak, mint a Love Actuallyben volt. :-P

Láttátok a Gotham előzetesét? ;;) Nagyon várom, imádom a Batman univerzumot, és legalább újra van remény Jokerre és Harleyra. Bárcsak... 8->

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 05 (hétfő), 20:01 
Sztorihajhász

clarey írta:

Sansa... Szegény, komolyan mondom, hogy nem csak a GoT, de az összes általam ismert fandom legszerencsétlenebb szereplője. Folyamatosan megszívja... Nem jut eszembe senki más, akinek ennyire hányatott sorsa lenne, pedig azért néztem jópár sorozatot. :|

Azt a ruhát én is néztem.
8->

Sansa egy ostoba liba, aki azt hitte, hogy tök hawaii lesz királynénak lenni. Aztán később persze már nem volt olyan sunshine a dolog. Hallgatott volna az apjára, amikor Ed mondta, hogy menjenek haza.

Bates Motel 2X10: Fantasztikus évadzáró volt, szinte mindenki meghalt, akinek köze volt a drogügyletekhez. Közben sikerült megtalálni Normant, akinek eszébe jutott, hogy ő bizony gyilkolt. És igen, láthattuk, hogy a srác kezd nem éppen önmaga lenni, miközben Norma igyekszik irányítani a kicsi fiát. Szerintem itt kezdődött el igazán az egész, ami később oda vezetett, ahol a Psycho cselekménye játszódik. Egyébként érdekes, hogy szerintem Norman irányítja Normát és Emmát is, nem pedig anya a fiát. Vagy ez olyan kettősség Norma és Norman részéről, mert mindketten irányítják a másikat. Valamilyen szinten. Volt egy Dylan-Norma összeborulás is, és komolyan féltem, hogy Norman képes lenne lelőni a saját anyját. Az epizód vége és Norman tekintete meg tökéletes volt! Nagyon várom a kövi évadot!

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 05 (hétfő), 18:54 
Tollforgató

clarey írta:
Assa írta:
Főleg, hogy Sansa szerintem is itt vált szerethetővé a könyvben.

Az essosi részből meg leginkább az maradt meg, hogy akarom Dany új ruháját. :-D

Sansa... Szegény, komolyan mondom, hogy nem csak a GoT, de az összes általam ismert fandom legszerencsétlenebb szereplője. Folyamatosan megszívja... Nem jut eszembe senki más, akinek ennyire hányatott sorsa lenne, pedig azért néztem jópár sorozatot. :|

8->

Én azért tudok valakit, aki felveszi vele a versenyt; Jesse Pinkman :(( De tény és való, hogy ők 2en simán legyűrnek bárkit.
Ó, igen, azt a ruhát én már a trailerben kinéztem magamnak :D

clarey írta:
Szegény Bran meg amilyen szép kisfiú volt, most olyan rosszat tesz neki a kamaszodás. :|

Pont ezen gondolkodtam szinte végig, amíg Brant mutatták xD De amúgy a legtöbb szép kisfiúból igen ronda felnőttek szoktak lenni. Legalábbis én ezt vettem észre.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 05 (hétfő), 18:30 
Könyvmoly

Assa írta:
Főleg, hogy Sansa szerintem is itt vált szerethetővé a könyvben.

8->

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 05 (hétfő), 17:51 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
Olvastam pár interjút, nem erőszak volt a szándék. Ebben az esetben viszont a vágás/rendezés etc. totál csődöt mondott. Szvsz a színészek se érthették a karaktereik motivációit, legalábbis nekem ez jött le. Szóval én itt nem tudok mást hibáztatni csak az írókat és a rendezőt. Nagyon elcseszték, aztán ennyi. Legalább ezt bevallhatnák, megesik, de ez az "úgyteszünkminthamisemtörténtvolna" kiborít.

Ennek már mindegy. :(

Nem bírtam ki és megnéztem a részt, pedig tanulnom kellett volna (most is azt kellene).

Arya listája durván kibővült. Plusz úgy látszik, ő mindenkivel szórakoztató párost alkot, akivel csak összeeresztik. Pod és Brienne is ígéretes. (És párosokról jut eszembe, kár, hogy nem írtak egy Olenna-Oberyn jelenetet, amíg lehetőség volt rá, pedig vártam volna egy olyat.)
Az új Sasfészek sokkal mutatósabb, mint az első évados torony. A lakók viszont ugyanolyan rettenetesek, szóval jó kis szálnak ígérkezik. :-D Főleg, hogy Sansa szerintem is itt vált szerethetővé a könyvben.
Korábban úgy gondoltam, valaki az írógárdában nagyon utálja Jont, de ebben az évadban végre emlékeztet önmagára, és a Szellemhez fűződő kapcsolatából is érzékeltettek valamit :x - eddig mintha nem is érdekelte volna, hogy nincs meg a farkas.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 05 (hétfő), 17:02 
Könyvmoly

vidor írta:
Olvastam pár interjút, nem erőszak volt a szándék. Ebben az esetben viszont a vágás/rendezés etc. totál csődöt mondott. Szvsz a színészek se érthették a karaktereik motivációit, legalábbis nekem ez jött le. Szóval én itt nem tudok mást hibáztatni csak az írókat és a rendezőt. Nagyon elcseszték, aztán ennyi. Legalább ezt bevallhatnák, megesik, de ez az "úgyteszünkminthamisemtörténtvolna" kiborít.

Végül nem bírtam ki, és mégis tovább néztem/nézem, de már egyáltalán nem lelkesedem érte annyira, mint eddig. Kicsit hagytam leülepedni az egészet, pont jól jött az az 1 hét + pár nap a 2 rész közt.

Én azt sem értem, hogy Martin miért nem nézi meg, mielőtt azt mondják rá, hogy kész a rész... Emiatt kicsit csalódtam benne, mert ő szólhatott volna, hogy vegyék újra. De így utólag már mindegy... :roll:

Még nem tartom magam könyvesnek, mert az elsőt olvasom, és hasonlítási alap hiányában nekem most pont tetszett Cersei, hogy ennyire ésszerűen cselekszik - bár biztos van valami sunyiság a háttérben.
Petyr egyszerűen zseniális, tényleg az lesz a vége, hogy ő és Varys ülnek a Vastrónra, hihetetlenül jó karakter mind a kettő. :shock: :shock:
Danyt szimplán unom, nem köt le a tengeren túli szál, viszont Arya és a Hound együtt elképesztően klasszul működik.
Bronnt nagyon hiányoltam, imádom a beszólásait. :(
Szegény Bran meg amilyen szép kisfiú volt, most olyan rosszat tesz neki a kamaszodás. :|

Most egy kicsit laposabb volt a rész, de azon agyalgatok, hogy vajon mi lesz a kilencedikben majd a WTF momentum, (könyves spoiler)
ami kettő eszembe jutott az Tywin halála és Cat feltámasztása(vége) - vagy az utóbbival lesz vége a 10. résznek, örülnék, ha nem Dany és a sárkányok berepülése lenne megint...

FuraMark írta:
Én vérbeli Sherlockian vagyok és basszus...nem hiszem el,hogy a harmadik évad rohadt nagy függővége után betesznek egy 2 éves hiatust -_- Pedig Moffat a másik nagy kedvencemből,a Doctor Whoból is kiszállt a Sherlock kedvéért. Egyébként amennyire nem bírtam Lestrade-ot az elején,most pont annyira szeretem :D
Oh és Gatiss papa is felbukkanhatna már a Trónok Harcában,igaz,hogy az ötödik részt még nem láttam a negyedik évadból,de ideje lenne már :D Éljenek a Baratheonok! :D
Most meg a Bates Motelt pörgetem,ami a Hitchcock-klasszikus Psycho előzménysorozata,néhol az is igen durva :D Majd ha befejezem a második évadot,akkor a Hannibal kerül a terítékre,sok jót hallottam arról is :)

Fúúú, ne is említsd, tűkön ülve várom, meg sem lepődtem, hogy bankár szerepet kapott. :D

A Bates Motel az nagyon tetszik nekem is, elég szomorú, hogy máris vége a második évadnak is. :-<
A Hanniballal várok, ameddig kijön az egész évad, hogy egyben nézhessem meg, de az is igencsak erős sorozat, csak javasolni tudom. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 05 (hétfő), 16:29 
Tollforgató

Assa írta:
Még mindig fura ez az egész szál. Múltkor maga a jelenet - nekem továbbra is ellentmondásos verbális-nonverbális jelzések szintjén, de azt hittem, ez a rész valamelyik irányba majd tisztázza (és megmutatja, mi volt itt a rendezői-írói szándék). És nem.
Legalábbis abban az esetben semmiképp, ha ezt egy az egyben erőszaknak akarták ábrázolni. Mivel Cersei hozza kb. ugyanazt a viselkedést, mint korábban, súlyosbítva a Joffrey miatti gyásszal. Arra számítottam (és féltem, hogy meg is történik), hogy majd utal az előző részben történtekre, és jön az "Azok után, amit tettél..." ehelyett maradt a "Joffreyt se tudtad megvédeni" stb.
(Amúgy Tommen bátyusos sztorija, hát... $sick Bár nem lep meg. Alapból is volt hasonló macska-Joffrey témában,)

Jaimenek meg nincs bűntudata, pedig az angstolás az egyik hobbija... Vagy mindketten simán túlléptek az egészen, ami a szentélyben lezajlott - mert az ő hozzáállása kb. ezt sugallja -, vagy csak nem érdekli, de annyira meg csak nem írják OOC-re, főleg, hogy minden más jelenet rendben volt vele kapcsolatban.
Szóval nem értem, mit akartak/akarnak ezzel az egésszel. :?

Aki még nézi: az utolsó jelenetsor... wow. :shock: Pozitív értelemben. Sejthető volt, hogy ilyesmi folyik, mégis...
Az pedig abszolút jó húzás, hogy sorozatban mutattak valami pluszt Belőlük is. (Ki tudja, könyvben ki és mikor jut el arra a környékre.)

Végül nem bírtam ki, és mégis tovább néztem/nézem, de már egyáltalán nem lelkesedem érte annyira, mint eddig. Kicsit hagytam leülepedni az egészet, pont jól jött az az 1 hét + pár nap a 2 rész közt. Nem tudom, nekem ez az északi kavarás fura nagyon. Bár a mostani részben kifejezetten tetszettek a Jonos részek. Na nem a Branes változtatásokról beszélek, mert az egy nagy meh volt szerintem. A Meerás dolognál azt hittem szétütök valakit, megállt bennem az ütő. De Jon nagyon tetszett. Locke-ot meg tényleg ennyiért hagyták életben? Igazán hagyhatták volna a 3. évadban Vargo sorsára jutni, ha már őt helyettesítette vagy Brienne-nek ebben az évadban, mert így érdekes lesz az ő szála is... Apropó Brienne; nagyon tetszettek a Poddal közös jeleneteik, még úgy is, hogy némileg OOC-re van ő is írva a sorozatban. Mondjuk nála még be lehet ezt beszélni azzal, hogy ő is jóval idősebb itt, mint a könyvben. De alig várom már, hogy hova fut ki a szál az évad végére.
Amit viszont utáltam az Cersei, merthogy ez nem Cersei az is biztos. Akkora woobie-t csináltak belőle, mint a ház :evil: A könyvben olyan jól szórakoztam a részein, itt szimplán irritál, semmi Cersei-s nem maradt már benne. Sansa részei viszont jók voltak, az ő szála volt az egyik leginkább várt nálam. Itt szerettem meg a könyvekben is. Kisujj meg Lysa pedig versenyezhetnének azon, hogy ki a creepy-bb kettőjük közül.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 05 (hétfő), 9:40 
Sztorihajhász

FuraMark: A SPOILERES részeket légyszi, fehérítsd ki azok kedvéért, akik nem látták még az adott epizódot! Köszönöm!

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 05 (hétfő), 9:04 
Szárnybontogató

Én vérbeli Sherlockian vagyok és basszus...nem hiszem el,hogy a harmadik évad rohadt nagy függővége után betesznek egy 2 éves hiatust -_- Pedig Moffat a másik nagy kedvencemből,a Doctor Whoból is kiszállt a Sherlock kedvéért. Egyébként amennyire nem bírtam Lestrade-ot az elején,most pont annyira szeretem :D
Oh és Gatiss papa is felbukkanhatna már a Trónok Harcában,igaz,hogy az ötödik részt még nem láttam a negyedik évadból,de ideje lenne már :D Éljenek a Baratheonok! :D
Most meg a Bates Motelt pörgetem,ami a Hitchcock-klasszikus Psycho előzménysorozata,néhol az is igen durva :D Majd ha befejezem a második évadot,akkor a Hannibal kerül a terítékre,sok jót hallottam arról is :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 05 (hétfő), 7:17 
Sztorihajhász

OUAT 3X20: Hát, nem volt rossz, bár csak nekem tűnik olcsó húzásnak, hogy Zelena mégis visszaszerezte az erejét a végén, és elhúzott megváltoztatni a múltat? Rumple pedig nem lenne Rumple, ha nem verné át még Belle-t is egy hamis tőrrel. De azért megkérte a kezét, tehát valszeg ők fognak házasodni. RumBelle esküvő! Alig várom! :mrgreen:

Regina végre jó lett, Emma elvesztette a hatalmát. Úgy sejtettem, hogy meg fogják ezt lépni, de hát Emma mágia nélkül is Emma. És lett egy öccse.
Kifejezetten olcsó megoldás volt, hogy Dorothy leöntötte vízzel Zelenát, de ez volt az eredeti történetben is. Bár az, hogy Zelena volt úgymond a Varázsló a végén, az azért meglepett. Na igen, nem halt meg, nem változott vissza senki.

Kivi leszek az évadzáróra, hogy mit hoztak össze nekünk, mert az előzetesből csak annyi derül ki, hogy valaki megint meghal, és ezúttal egy nő lesz az. Mármint a "she" erre utal. Nos, jövő héten megtudjuk.

8/10

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 04 (vasárnap), 19:52 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
Eddy_: Én is egészen megbarátkoztam a Trónok harcával, és detto 2X03-nál tartok.

A neveket én imdb-ről néztem egyelőre, leírni sose fogom tudni :D Aryát most kezdem megkedvelni én is, hogy az utóbbi részekben előtérbe került, a fiúk/férfiak közül nekem Bran az első számú kedvencem, Jon se utolsó nálam se, illetve még Tyrion alias The Impet is bírom :D
Ú, Joffreynak már nagyon várom a halálát, remélem, hogy borzasztó és kegyetlen lesz, amilyen ő is *ördögi kacaj*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 04 (vasárnap), 18:59 
Sztorihajhász

Eddy_: Én is egészen megbarátkoztam a Trónok harcával, és detto 2X03-nál tartok. Holnapra beterveztem a 2X04-et, aztán meglátjuk, hogy lesz időm rá. És Joffrey dögöljön meg!
Egyébként nekem Aria az egyik nagy kedvencem, a másik meg a khaleesi (sose fogom megtanulni a nevét, de nem baj), de Lady Stark is erős karakter. A pasik közül talán Jon akit nagyon szeretek.
Akit nagyon nem bírok az Sansa (most már bezzeg menekülne, pedig önként és dalolva ment a vágóhídra), meg persze Joffrey. És valamiért Joffrey "drága" anyját sem.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 04 (vasárnap), 10:27 
Ó-nagy admin "Verem-úrnő"

Eddy_ írta:
GoT
Ami viszont nem tiszta, most akkor Tyrion keze is benne van a Bran elleni merényletben vagy nem? Az elejére már nem emlékszem, hogy pontosan mi is volt, itt a vége felé meg már nem egyértelmű.

Nem volt benne.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 04 (vasárnap), 10:23 
Billentyűzetgyilkos

GoT: az első évadot kivégeztem tegnap, plusz a második első három részét. Nem tudom, hogy tényleg kevesebb volt-e benne az erotikus jelenet, vagy a végére már annyira hozzászoktam volna, de teljesen meg is tudtam róluk feledkezni, miközben néztem :D A neveket is már elég jól megtanultam, szóval már nem is vagyok annyira összezavarodva, ha xy-ról beszélnek. Tudom, hogy muszáj így lennie, de engem az iszonyúan zavar a részekben, hogy 5-8 percenként ugrálunk a helyszínek között, pár percig Joffreyékat látjuk, aztán hopp, már a Targaryen lányt mutatják (úúú, őt kedvelem, asszem ő eddig a kedvenc karakterem), megint ugrás, jöhet Lady Stark őrült nővére, stb. Persze így tudjuk csak pontosan nyomon követni a történéseket, de akkor is. Sztem túlságosan hozzászoktam, hogy kettő, nagy ritkán három helyszínen/karakterek (vagy talán inkább "karakter-csoportok") közt folyik a show.
Ó, ami nagyon tetszett (jaj, de gonosz vagyok), amikor és főleg ahogy Viserys meghalt. Megkapta a koronáját, az már biztos :mrgreen: Ó, és Daenerys mondata, hogy V. nem volt igazi sárkány, mert azokat nem öli meg a tűz :D Ami még igazán tetszett az első évadban, ahogy Daenerys szépen beilleszkedik a Dothrakiak (?) közé, elfogadják (már aki) khaleesinek. Erről szívesebben láttam volna többet is.
Ami viszont nem tiszta, most akkor Tyrion keze is benne van a Bran elleni merényletben vagy nem? Az elejére már nem emlékszem, hogy pontosan mi is volt, itt a vége felé meg már nem egyértelmű.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 29 (kedd), 21:06 
Könyvmoly

Assa írta:
Aki még nézi: az utolsó jelenetsor... wow. :shock: Pozitív értelemben. Sejthető volt, hogy ilyesmi folyik, mégis...
Az pedig abszolút jó húzás, hogy sorozatban mutattak valami pluszt Belőlük is. (Ki tudja, könyvben ki és mikor jut el arra a környékre.)

Hú, az nekem nagyon tetszett, az egyetlen jelenet a kisbabával kapcsolatban, amitől nem voltam ideges. (Utálom, ha filmben sírniuk kell a csecsemőknek, 1-2 éveseknek... :roll: ) Remélem, nem marad ennyiben az a szál, és lesz még róla szó.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 28 (hétfő), 12:17 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
Számomra ezt már semmivel nem tudják javítani, én abba is hagytam. Kevés dolog van, amit nem tolerálok, de ez pont olyan volt. Főleg, ha az egyik kedvencem a célpont. Mondom, ilyen szintű OOC-t én még sehol nem láttam, pedig azért a HP filmek is jeleskednek bennük. Ezért nem tudom tolerálni azokat sem. Engem nem érdekel, ha változtatást írnak bele, sőt, én sokszor preferálom is, de amit nem bírok elviselni az az OOC. Se ficben, se sorozatban, se filmben.

Még mindig fura ez az egész szál. Múltkor maga a jelenet - nekem továbbra is ellentmondásos verbális-nonverbális jelzések szintjén, de azt hittem, ez a rész valamelyik irányba majd tisztázza (és megmutatja, mi volt itt a rendezői-írói szándék). És nem.
Legalábbis abban az esetben semmiképp, ha ezt egy az egyben erőszaknak akarták ábrázolni. Mivel Cersei hozza kb. ugyanazt a viselkedést, mint korábban, súlyosbítva a Joffrey miatti gyásszal. Arra számítottam (és féltem, hogy meg is történik), hogy majd utal az előző részben történtekre, és jön az "Azok után, amit tettél..." ehelyett maradt a "Joffreyt se tudtad megvédeni" stb.
(Amúgy Tommen bátyusos sztorija, hát... $sick Bár nem lep meg. Alapból is volt hasonló macska-Joffrey témában,)

Jaimenek meg nincs bűntudata, pedig az angstolás az egyik hobbija... Vagy mindketten simán túlléptek az egészen, ami a szentélyben lezajlott - mert az ő hozzáállása kb. ezt sugallja -, vagy csak nem érdekli, de annyira meg csak nem írják OOC-re, főleg, hogy minden más jelenet rendben volt vele kapcsolatban.
Szóval nem értem, mit akartak/akarnak ezzel az egésszel. :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 28 (hétfő), 11:52 
Tollforgató

Assa írta:
Ezért vagyok baromi kíváncsi a jövő heti részre, aztán ha úgy alakul (ami sajnos valószínű), elkezdem én is tépni a hajam. (Ha már D&D-ét nem lehet.)

Számomra ezt már semmivel nem tudják javítani, én abba is hagytam. Kevés dolog van, amit nem tolerálok, de ez pont olyan volt. Főleg, ha az egyik kedvencem a célpont. Mondom, ilyen szintű OOC-t én még sehol nem láttam, pedig azért a HP filmek is jeleskednek bennük. Ezért nem tudom tolerálni azokat sem. Engem nem érdekel, ha változtatást írnak bele, sőt, én sokszor preferálom is, de amit nem bírok elviselni az az OOC. Se ficben, se sorozatban, se filmben.

Baylon írta:
A szóban forgó jelenettel kapcsolatban: én nagyon nem akarom elhinni, amit láttam. Jaime az egyik kedvencemmé avanzsált, a könyvekben tartja a színvonalát, és nem szeretném a sorozatban eldobni. :( Ha meg mégis, akkor nagyon elrontották, nem lesz értelme követni...

Könyves spoiler: egyébként is várható innentől az unalom. Miután Tywin meghal, semmilyen nagyobb esemény nem fog bekövetkezni, egészen a Sárkányok táncáig, nem? Hogyan fognak másfél-két évadnyi tömény spekulációt, tervezgetést és hatalmi harcot érdekes (és szerethető) főszereplők nélkül nézhető, érdeklődést fenntartó színvonalon leforgatni? :?: Ki mit gondol?

Detto. Mondjuk én személy szerint nem értek azzal egyet, hogy innentől már unalmas, mert a sokak által utált 4. könyv, nekem személy szerint a 2. kedvencem a regénysorozatból. Például a Martell szál nekem iszonyatosan bejött, és én mindig is Királyvár párti voltam, imádtam Cersei, Jaime és Brienne fejezeteit a 4. könyvben. Számomra például az északi szál az, ami iszonyat unalmas. Annyira nem érdekel onnan senki sem, hogy arra szavak sincsenek xD Tudom, hogy fontos, ami fent történik, de akkor sem.

Ja a meztelenkedés meg a szex sose zavart, középiskolában olyan filmeket nézettek velünk irodalomórán, amiben a nekrofília volt a legkevésbé durva dolog kb. egy-egy filmben, szóval eléggé megedződtem művészetiben ilyen téren xD Szóval a GoT-ban lévő jelenetek meg se kottyannak :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 28 (hétfő), 7:23 
Sztorihajhász

OUAT 3X19: Hú, na végre egy jó kis epizód az utóbbi kettő, meglehetősen gyenge után. Azon azért csak lestem egyet, hogy Snow volt az, aki megidézte az átkot, és nem Zelena. Szuper húzás volt, ahogy az is, hogy Snow végül kettétörette a szívét Reginával. Szóval, meglepett a dolog, nem is kissé. És valahogy sejtettem, hogy Neal volt az, aki az üzenetet küldte Hooknak, bár ezek szerint Hook ezt nem tudta. Elvégre a galambról mindenki más is Snow-ra asszociált volna helyből.
Regina és Robin Hood egyszerűen édesek, örülök, hogy kaptak egy második esélyt, mert illenek is egymáshoz. Glinda elment, nem volt túl sok szerepe, de azért nem volt rossz. Az egyetlen, ami nem tetszett, hogy megint előszedték a Könyvet. Kissé olcsó megoldásnak tűnt, hogy az első évad vége után megint ugyanahhoz a megoldáshoz nyúltak, mint Emma esetében, csak most Henrynek kellett hinnie. És itt Regina törte meg a felejtésátkot, nem Emma. Plusz, végre kiderült, hogy Hook miért emlékszik mindenre az elmúlt egy évből. De ha Rumple nem itta meg az italt, akkor most hogyan emlékezett mégis? Vagy nem emlékezett, vagy mi van? Na, ez nekem nem tiszta.

Mindenestre, jó kis rész volt, megérte megnézni.

8/10

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 20:59 
Ó-nagy-admin "on stage"

Luna Black írta:
Fúúú, alig emlékszem valamire az első évadból, szóval valaki esetleg elárulná, hogy kik vannak ebben a bizonyos jelenetben? :D

Az alábbi trió:
Kisujj, Ros (ő az, aki Deresben kezdte a pályafutását az első részekben, itt pedig épp munkát keres Királyvárban) + másik név nélküli bordélyalkalmazott.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 20:48 
Billentyűzetgyilkos

Fúúú, alig emlékszem valamire az első évadból, szóval valaki esetleg elárulná, hogy kik vannak ebben a bizonyos jelenetben? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 18:57 
Könyvmoly

Eddy_ írta:
Andro írta:
Maximum becsukod a szemed, és hallgatod a monologizálást. XD

Az is egy megoldás :-D

Ha és amennyiben nem bámulod így :shock: felakadt szemekkel, hogy ez tényleg és valóban megtörténik egy tv sorozatban, még ha hbos is, mert meg kell róla győződnöd, hogy nem egy kamu verziót szereztél be, ami alá valaki bevágott egy rossz pornót. Aztán rájössz, hogy nem... =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 18:49 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:

Az is egy megoldás :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 18:47 
Sztorihajhász

Eddy_ írta:
Assa írta:
Utánanéztem, és kiderül, hogy a hetedik rész lesz az.
A jelenet úgy néz ki...

Szóval akkor átpörgetni sem lehet, mert közben megy majd a fontos duma :D Elsőre mondjuk amúgy se hagyok ki semmit, max. ha újranézem. De előbb jussak el oda, hogy egyszer is lássam.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 18:34 
Billentyűzetgyilkos

Assa írta:
A jelenet úgy néz ki...

Szóval akkor átpörgetni sem lehet, mert közben megy majd a fontos duma :D Elsőre mondjuk amúgy se hagyok ki semmit, max. ha újranézem. De előbb jussak el oda, hogy egyszer is lássam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 17:10 
Ó-nagy-admin "on stage"

Eddy_ írta:
Az ötödik résztől félnem kéne? :shock:

A jelenet úgy néz ki, hogy az egyik szereplő az életéről és a motivációiról monologizál, ami amúgy érdekes és fontos lenne, de a néző nem őt látja, hanem a szobában folyó... játszadozást. :roll:
Na, az kimeríti az indokolatlan és öncélú szexjelenet fogalmát.

Andro írta:
Eddy_: Hadd fogalmazzak úgy, a Viráglovag (asszem így hívták a csávót) neve nem véletlenül az ami. :mrgreen:

Nomen est omen.
Bár az a becenév igazán a családjára utal (címer, történelem, lakhely), meg a cuccokra, amiket tornákon néha hord. (Sorozatban persze nem tudták megvalósítani, de vannak érdekes holmijai.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 14:14 
Sztorihajhász

Eddy_: Hadd fogalmazzak úgy, a Viráglovag (asszem így hívták a csávót) neve nem véletlenül az ami. :mrgreen:

Amúgy anno annál a résznél kaszáltam, de ha anyámék ennyire imádják, talán később megint megkedvelem a sorozatot.

De a BEST anyámtól, mikor meglátta Geoffrey-t: "Na, ez tuti hullajelölt." :mrgreen:
És mivel olvastam már mik történnek a negyedik évadban...

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 13:46 
Billentyűzetgyilkos

Assa írta:
Valahogy próbáld majd megbocsátani nekik az ötödik részt. :-D

clarey írta:
amúgy mostanában kicsit csillapodott az elejéhez képest a sok meztelenkedés.

Ezt örömmel hallom :-D Az első évadot akkor ilyen téren "végig szenvedem", mert amúgy tetszett eddig, mindenképp nézem majd tovább, főleg ha találok rendes feliratot... max angol felirattal nézem, ha magyart nem találok hozzá, ami nem csúszna.
Az ötödik résztől félnem kéne? :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 13:12 
Könyvmoly

Andro írta:
Nekem még nem. Én általában akkor kaszálok valamit, hanem jön be, vagy gyengének tartom.

Eddy_ írta:
Olyan nem, de hogy átpörgettem annak a karakternek a részeit, olyan igen :mrgreen: Kit utálsz ennyire?

Leginkább én is akkor kaszálok, ha már érdektelen lett valami.
Az a bajom az áttekeréssel, hogy akivel meg sok jelenete van, at a szereplő meg szórakoztató
Épp Törtetőket nézegetek, egyszer már megvolt ez a sorozat, és akkor is nehezemre esett elviselni Drama személyét (jobban utálom, mint a valódi ismerőseim), de most valamiért hatványozottan kiborító.

Assa írta:
Eddy_ írta:
Én se, főleg nem azok után, hogy milyen fanficeket olvasok néha, de ennyire premier plánba nem szeretem, ha mutatják. Azért van egy határ, nem pornót akarok nézni :mrgreen:

Valahogy próbáld majd megbocsátani nekik az ötödik részt. :-D (Legalábbis azt hiszem az volt az...) Olyan szintű jelenetet többet nem raktak bele a sorozatba, és a későbbi évadokban általánosságban is visszavesznek a kezdetekhez képest.

Fúú, tényleg tele van indokolatlan szexjelenettel, engem most az új részben lepett meg a váratlan kuki, pedig az aztán tényleg nem kellett volna oda, amúgy mostanában kicsit csillapodott az elejéhez képest a sok meztelenkedés.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 12:51 
Ó-nagy-admin "on stage"

Eddy_ írta:
Én se, főleg nem azok után, hogy milyen fanficeket olvasok néha, de ennyire premier plánba nem szeretem, ha mutatják. Azért van egy határ, nem pornót akarok nézni :mrgreen:

Valahogy próbáld majd megbocsátani nekik az ötödik részt. :-D (Legalábbis azt hiszem az volt az...) Olyan szintű jelenetet többet nem raktak bele a sorozatba, és a későbbi évadokban általánosságban is visszavesznek a kezdetekhez képest.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 12:30 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
Ficet nem olvasok belőle.

Ja, nem GoT ficekre értettem, olyat még nem olvastam. Ha még a sorozatot se láttam, akkor nem kezdek el ficeket nézni, mert úgyse érteném :D De van jó néhány drarry, snarry, ami durván +18-as, de igazából ott se szeretem túlzottan azokat a részeket. Nem vagyok nagy PWP van, se ficek, se filmek terén.

Off vége :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 12:26 
Sztorihajhász

Eddy_ írta:
Andro írta:
Eddy_: Ja a sok szex az nekem is sok, bár nem vagyok prűd, és a Tudorok is tele van erotikával, bár azért ennyivel nem.

Ficet nem olvasok belőle. Amúgy semmi bajom nincs a sorozattal, nem utálom, vagy ilyesmi, csak nem az én műfajom. Pedig szeretem a bonyolult, kalandos sorozatokat, de hát ez nem jött be. Van ilyen. Lényeg, hogy anyámék szeretik.

Mondjuk DaVinci démonait is emiatt kaszáltam kemény 15 perc után, pedig a téma még érdekelt is volna, csak nem így. Két premier plán meleg páros és egy félmeztelen nőci nekem más kissé sok volt így egyszerre. De inkább kussolok, mert rám szólnak. :mrgreen:

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 12:20 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
Eddy_: Ja a sok szex az nekem is sok, bár nem vagyok prűd, és a Tudorok is tele van erotikával, bár azért ennyivel nem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 12:12 
Sztorihajhász

clarey írta:

Nektek volt már olyan, hogy annyira utáltatok egy karaktert, hogy kaszáltatok miatta egy alapvetően olyan sorozatot, amit nagyon szerettetek? ~x(

Nekem még nem. Én általában akkor kaszálok valamit, hanem jön be, vagy gyengének tartom.

És feliratra is reagálva, én nem nézek semmit feliratosan, ha angol, vagy német nyelvű. Ha más, pl. francia, japán, stb. akkor angol feliratot használok, ritkán magyart.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 11:53 
Billentyűzetgyilkos

clarey írta:
Juhú, üdv a GoT-klubban, Eddy! >:D<

Nektek volt már olyan, hogy annyira utáltatok egy karaktert, hogy kaszáltatok miatta egy alapvetően olyan sorozatot, amit nagyon szerettetek? ~x(

Ahoy! :-h

Olyan nem, de hogy átpörgettem annak a karakternek a részeit, olyan igen :mrgreen: Kit utálsz ennyire?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 11:38 
Könyvmoly

Juhú, üdv a GoT-klubban, Eddy! >:D<

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 11:17 
Billentyűzetgyilkos

Gaeriel írta:
biztos van olyan, ami nem késik ennyit. nézd meg, hogy az egyes részek milyenek, értem itt pl. hogy hdtv-lol, yifi, x264-lol, stb. és próbálj meg olyan feliratot keresni, ahol ilyen a felirat is. feliratok.info, podnapisi.net, opensubtitles.org, én innen szoktam feliratot leszedni. általában az utóbbi kettőn szokott több lenni, opensubon gyakorlatilag mindenféle, mindegyikhez külön-külön.

én is a feliratok.infót használom, ott az összes létező magyar feliratot letöltöttem a második részhez, de egyik se volt jó :? általában hdtv-lol-t töltök le, ahhoz mindig van jó felirat. most igazából nem is figyeltem, milyet szedtem le ncore-ról, mert ugye egyből mellette volt a hozzá tartozó felirat (vagy legalábbis azt hinné az ember, hogy hozzá tartozik, ha már egy fájlba töltik fel), de akkor keresgélek még a többi oldalon, hátha találok.

Andro írta:
Nekem szüleim darálják a Trónok harcát, és jelenleg az első évad végén tartanak. Engem annak idején nem szippantott be, de elviselem. Nekem túl véres és túl sok benne a szex. De anyáméknak tetszik és ez a lényeg. Egyébként ők szinkronnal nézik, mert nem szeretik a feliratosat.

Nekem csak a töménytelen szexjelenettel van gondom, a véres részekkel nincs semmi bajom, megedződtem már más sorozatokon ilyen téren :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 11:06 
A Legnagyobb Fandomvadász

Eddy_ írta:
Ti felirattal nézitek egyébként? Találtatok olyat, ami nem késik 10 percet? Az első évadot egyben töltöttem le, és volt is hozzá felirat ugyanott, az első részhez még úgy-ahogy, csak pár másodperces késés volt benne, de a második részhez tartozó már borzasztó, 5 percembe telt, mire beállítottam, hogy akkor írja ki a szöveget, amikor kell. Ahhoz meg elég durva akcentusuk van, hogy simán angolul nézzem.

biztos van olyan, ami nem késik ennyit. nézd meg, hogy az egyes részek milyenek, értem itt pl. hogy hdtv-lol, yifi, x264-lol, stb. és próbálj meg olyan feliratot keresni, ahol ilyen a felirat is. feliratok.info, podnapisi.net, opensubtitles.org, én innen szoktam feliratot leszedni. általában az utóbbi kettőn szokott több lenni, opensubon gyakorlatilag mindenféle, mindegyikhez külön-külön.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 11:05 
Sztorihajhász

Nekem szüleim darálják a Trónok harcát, és jelenleg az első évad végén tartanak. Engem annak idején nem szippantott be, de elviselem. Nekem túl véres és túl sok benne a szex. De anyáméknak tetszik és ez a lényeg. Egyébként ők szinkronnal nézik, mert nem szeretik a feliratosat.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 25 (péntek), 8:25 
Billentyűzetgyilkos

Büszkén jelentem, én is elkezdtem nézni a Game of Thronest. Egyelőre csak az első részen vagyok túl (meg a második első negyedén). A neveket még nem tudom, néha kicsit belezavarodtam, hogy most akkor ki kinek a kicsodája, meg volt is pár beteg megmozdulásuk (gondolok itt rögtön az első részben egy kemény kis incestre), számomra túl sok benne a szex, de ez ilyen sorozat, oké, elfogadom. De ezen kívül ígéretesnek tűnik, szép lassan behozom azt a három és fél évadnyi lemaradásomat :D És igen, lelkileg már felkészültem rá, hogy mindenki, akit egy kicsit is megszeretek majd, meg fog halni - köszönet érte a tumblr-nek :D
Ti felirattal nézitek egyébként? Találtatok olyat, ami nem késik 10 percet? Az első évadot egyben töltöttem le, és volt is hozzá felirat ugyanott, az első részhez még úgy-ahogy, csak pár másodperces késés volt benne, de a második részhez tartozó már borzasztó, 5 percembe telt, mire beállítottam, hogy akkor írja ki a szöveget, amikor kell. Ahhoz meg elég durva akcentusuk van, hogy simán angolul nézzem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 23 (szerda), 6:17 
Sztorihajhász

Szerintem Helena az egyik legjobb az Orphan Blackben, és mivel Sarah testvére, biztosan nagy szerepet szánnak neki. Elvégre belőlük lettek a klónok, nem? Vagy valami ilyesmi. Csak jó kérdés, hogy miért kell most Kyra. Hacsak nem azért, mert ő Sarah lánya, és ő is különleges. Komolyan, egy rész alatt több kérdés merült fel, mint az első évadban összesen, és még azokra sem kaptunk választ.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 22 (kedd), 20:14 
Könyvmoly

Továbbra is könyves spoiler-hegyek.
Assa írta:
Baylon írta:
Könyves spoiler: egyébként is várható innentől az unalom. Ki mit gondol?

Az még biztos ez az évad, és nagy esemény is.
Sansa majd érdekes lehet a negyedik kötetes történetével. Arya szintén és Theon köré is jó jeleneteket szoktak írni, ráadásul ott lassan majd Ramsay házasodása lesz soron (és az a szál színészek terén is erős).
Grifféket se lehet tovább húzni a következő évad elejénél. (Őt például nagyon bírtam a könyvben, kreálhatnának belőle jó kis karaktert a Tywin-Roose vonalat követve.)

Én nagyon várom az Oberyn-Hegy küzdelmet is, és Tywin halálára is kíváncsi leszek, na meg persze arra, hogy meddig húzzák el.
Meg szerintem ebből az évadból
Cat visszatérését sem fogják kihagyni, legalábbis nagyon remélem. Gondolom megint a 9. rész lesz a WTF, a tizedik pedig valami átvezető. Csak ne Danyvel legyen vége megint... :roll: Jelenleg kicsit unom az ő szálát, jöhetne már ott is a kavarás...

Andro írta:
Orphan Black: Imádom a második évadot, és Helena visszatérése szerintem tök logikus lépés volt. Vétek lett volna kiírni a karaktert, sokat veszített volna vele a sorozat. Az epizód pedig méltó egy évadkezdéshez és szépen folytatja az első évadot. Egyedül Felix irritál az egészben, akit ha kiírnának, nem hullatnék utána könnyeket.

Én nagyon szeretem Fet, kellenek a vicces beszólásai és megmozdulásai, mert nélküle nekem túl komor lenne a sorozat. Amit Alisonnal (? asszem vele, már keverem a Maslanyokat... :D ) együtt levág, az haláli.

vidor írta:
Orphan Black: Tetszett a rész, kivéve a vége. Az, hogy Helena mégse halt meg, iszonyat gyenge húzás volt, tipikus visszahátrálást láthattunk. Ki nem állhatom, ha ezt csinálják az írók.

Na, ennek én sem örültem, mostanában minden új évad kezdésben/fináléban van egy ilyen "fordulat", és nem tartom már túl eredetinek. Persze biztos szükség lesz rá később, mert ő is "original", nem pedig klón. :-<

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 22 (kedd), 19:53 
Ó-nagy-admin "on stage"

Baylon írta:
Könyves spoiler: egyébként is várható innentől az unalom. Miután Tywin meghal, semmilyen nagyobb esemény nem fog bekövetkezni, egészen a Sárkányok táncáig, nem? Hogyan fognak másfél-két évadnyi tömény spekulációt, tervezgetést és hatalmi harcot érdekes (és szerethető) főszereplők nélkül nézhető, érdeklődést fenntartó színvonalon leforgatni? :?: Ki mit gondol?

Lysa. Az még biztos ez az évad, és nagy esemény is.
Sansa majd érdekes lehet a negyedik kötetes történetével. Arya szintén és Theon köré is jó jeleneteket szoktak írni, ráadásul ott lassan majd Ramsay házasodása lesz soron (és az a szál színészek terén is erős).
Grifféket se lehet tovább húzni a következő évad elejénél. (Őt például nagyon bírtam a könyvben, kreálhatnának belőle jó kis karaktert a Tywin-Roose vonalat követve.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 22 (kedd), 19:14 
Zöldfülű

A szóban forgó jelenettel kapcsolatban: én nagyon nem akarom elhinni, amit láttam. Jaime az egyik kedvencemmé avanzsált, a könyvekben tartja a színvonalát, és nem szeretném a sorozatban eldobni. :( Ha meg mégis, akkor nagyon elrontották, nem lesz értelme követni...

- Mi ma az ebéd?
- Sz@r rizzsel.
- Rizzsel? Miért rizzsel?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 április 22 (kedd), 18:34 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
Miután többször elhangzott a "Stop it", amire a válasz aztán "I don't care" volt, itt egyértelműen erőszak történt. Számomra ezt semmivel nem tudják "feljavítani", és miután Martin papa üzenetét is olvastam, itt egyértelmű a kár, amit okoztak. D&D-nek és a rendezőnek is nagyon el kéne egy hatalmas seggberúgás ezek után. A családom és a barátaim is, akik nem olvasták a könyveket, egyértelműen úgy gondolják, hogy ez erőszak volt. Sőt a nézők 90% is, ami azért szerintem elég sokat mond. Sajnos nem tudok úgy tenni, mintha meg se történt volna, pedig szívem szerint ignorálnám az egészet, de sajnos nem tudom. És ezek után számomra nem csak a karaktert tették tönkre, hanem Jaime és Brienne kapcsolatát is. Innentől a következő résznek semmi súlya nem lesz. Úgyhogy én nagyon kivagyok akadva.

Tudom, mit mond, és hogy abban semmi nem utal arra, hogy benne lenne a dologban. Ezért említettem a mozdulatokat, ott éreztem kettősséget, mikor néztem. Mert van olyan része a jelenetnek, nem az elején, hanem amikor már kezdenek elszabadulni az indulatok, mikor Cersei csókol (nem fordítva) és nem elhúzódik, hanem inkább belekapaszkodik Jaimebe. A legvégére, az utolós pillanatokra kerül összhangba az, amit tesz, és az amit mond.
Igaz, valaki itt nagyon nem tudta, mit is akar. Ha nem maga a karakter,* akkor az írók, vagy a rendező, aki utasítást adott erre, vagy pedig a színészek rontották el az ellentétes gesztusokkal. (*amihez viszont kellett volna valami szóbeli utalás is)

Ezért vagyok baromi kíváncsi a jövő heti részre, aztán ha úgy alakul (ami sajnos valószínű), elkezdem én is tépni a hajam. (Ha már D&D-ét nem lehet.)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 155  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra