Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 29 (szombat), 22:23

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 155  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Sorozatfüggők Birodalma
HozzászólásElküldve: 2014 május 15 (csütörtök), 18:56 
Billentyűzetgyilkos

candlelight írta:

Nagyon kösziii! <333 (Nem értem, hogy nem találtam meg, már két napja keresem. *ég* :-D)

nincs mit, a google segített ki engem is :D (az utolsó két részt nem voltam képes egynél többször megnézni x))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 15 (csütörtök), 18:54 
Tollforgató

Luna Black írta:
candlelight: ez a divine move-ban van, 7:45 környékén

Nagyon kösziii! <333 (Nem értem, hogy nem találtam meg, már két napja keresem. *ég* :-D)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 15 (csütörtök), 18:45 
Billentyűzetgyilkos

candlelight: ez a divine move-ban van, 7:45 környékén

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 15 (csütörtök), 17:47 
Tollforgató

Sziasztok!

Egy furi kéréssel fordulnék hozzátok, mert tényleg nem tudom... Remélem, valamelyikőtök tud segíteni. Az egyik Teen Wolf részben (3B-s), Deaton mond pár mondatot, mégpedig ezeket, kb.:

"This isn't even a person you're fighting, it's just looks like one. It's a spirit... blablabla" Ha sikerült megtalálnom, melyik részben volt pontosan, akkor többször meg tudom hallgatni, meg azt is ami előtte, meg utána volt. Megnéztem a Letharia Vulpinától a Divine Move-ig minden résznek az angol feliratát, de vagy elkerülte a figyelmem, vagy lehet, hogy egy még korábbi részben volt ez. Egyszerűen nem találom, pedig vagy 5x megnéztem már a 3B-t :-D , bár most éppen nincs időm, még egyszer végignézni.

Pl. ennek a vidinek az elején is ez hangzik el (ez egy nogitsunés fanvideó).

Előre is köszi, ha tudtok segíteni. (Egy fanfichez kellene. :-D )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 15 (csütörtök), 17:14 
Tollforgató

Tényleg Kevan és a felesége is ott van még! :)

Amúgy érdekes lesz így, hogy a sorozatban mind Kevan, mind Lancel csak úgy felszívódott, amikor még mindkettőnek lenne fontosabb szerepe a jövőben. $?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 15 (csütörtök), 10:56 
Ó-nagy admin "Verem-úrnő"

Assa írta:
Kevan is Davos-kategória az alapján, ahogy a feleségére gondol, meg arra, hogy miért nem viszi Királyvárba.)[/size]
Kevant nagyon sajnáltam. Másodszülöttként egész életében segítette Tywint, és ezáltal a Lannister családot, hadvezérként és politikusként is jól megállja a helyét, családszerető, és mikor Tywin halála után rámaradt az egész királyvári katyvasz akkor is igyekezett békét teremteni, egészen jól kezelte Cersei őrültségeit, a Tyrelleket, intézte a pénzügyeket... erre jön Varys, és kiiktatja a stabilizáló összetevőt a labilis főzetből. ~x(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 15 (csütörtök), 10:03 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
De most, hogy írtad Garlant és a feleségét eszembe jutott még egy páros, de szigorúan csakis a könyvben: Renly/Loras. Mert ugye ott se látunk semmi konkrétat, csak célzást.

Ó, tényleg! Pedig a hsz felénél még ők is eszemben voltak.
Joannánál és Tywinnál tényleg túl közeli a rokonság, bár a Targaryenekhez (vagy a saját ikreikhez) képest még így is egész jók. :-D
(Viszont rájöttem, miért motoszkált ez a família a fejemben. Tudtam, hogy nemcsak Tywinék miatt, de eddig nem ugrott be: Kevan is Davos-kategória az alapján, ahogy a feleségére gondol, meg arra, hogy miért nem viszi Királyvárba.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 14 (szerda), 13:10 
Tollforgató

Assa írta:
Robb/Jeyne? (Nem Talisa, az gáz volt és OOC, mármint szerintem. :? )
Oké, hogy a háttérben ment a kavarás, de ők ketten legalább komolyan gondolták.
Tyrion és Tysha is aranyosak voltak a flashbackekben, kár a vége miatt. Vagy Tywin és Joanna... talán, ha Tywin tényleg más ember volt akkoriban. Bár a közeli rokonság kicsit problémás náluk.
De tényleg inkább a Davos/felesége szinten jellemző a normális romantikus kapcsolat - sugallják, de igazából nem látod. Garlan Tyrellt meg a feleségét is bámulja egyszer Sansa vagy Tyrion azon keseregve, hogy bezzeg az ő házasságuk...

Igaz, Robb/Jeyne. Tudtam, hogy kihagyok egy párost! Tyrion/Tysha és Tywin/Johannát azért hagytam ki, mert ugye Tywin/Johanna első unokatestvérek, a Tyrion/Tysha meg az egész kimenetel miatt maradt ki. De most, hogy írtad Garlant és a feleségét eszembe jutott még egy páros, de szigorúan csakis a könyvben: Renly/Loras. Mert ugye ott se látunk semmi konkrétat, csak célzást.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 14 (szerda), 9:36 
Sztorihajhász

Nos, van friss OUAT-hír. Két hét múlva kezdődnek a castingok, elsősorban Elsa szerepére a Jégvarázsból, aki úgy hírlik, a negyedik évad főgonosza lesz. Mondjuk, ez még csak találgatás, mert Eddyék semmi konkrétat nem mondtak. Már megszokhattuk tőlük, hogy titkolóznak. :)

Plusz, ez az évad is ketté lesz szedve a kevesebb szünet érdekében.

És nem tudom, ki tudja, de hamarosan jön a Gavalant című, ABC-s történelmi-musical-vígjáték sorozat (igen, nem olvastátok félre), ami egy hercegről szól, aki szerelmes egy lányba. Ám a lányt elveszi Richard király, a herceg pedig mindent megtesz, hogy visszahódítsa igaz szerelmét. Elsőre elég brutálisnak hangzik, de az előzetes engem meggyőzött.

Előzetes: http://www.youtube.com/watch?v=m0TuKSES0iw

Meglepően élvezetes és vicces, legalábbis szerintem. Én tuti belenézek majd. :mrgreen:

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 19:47 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
Bár az tény és való, hogy ebben a világban egy kezemen megtudom számolni az egészséges szerelmesek számát xD Kb. van Davos meg a felesége - akit sose láttunk btw -, Ned és Cat még úgy ahogy, Jon és Ygritte, aztán kb. ennyi. Bár lehet van olyan, akiket kihagytam, de akkor is max 1-2vel több. Ha Brienne és Jaime közt valaha is lesz valami, még ők is ide tartozhatnak, de az még a jövő zenéje.

Robb/Jeyne? (Nem Talisa, az gáz volt és OOC, mármint szerintem. :? )
Oké, hogy a háttérben ment a kavarás, de ők ketten legalább komolyan gondolták.
Tyrion és Tysha is aranyosak voltak a flashbackekben, kár a vége miatt. Vagy Tywin és Joanna... talán, ha Tywin tényleg más ember volt akkoriban. Bár a közeli rokonság kicsit problémás náluk.
De tényleg inkább a Davos/felesége szinten jellemző a normális romantikus kapcsolat - sugallják, de igazából nem látod. Garlan Tyrellt meg a feleségét is bámulja egyszer Sansa vagy Tyrion azon keseregve, hogy bezzeg az ő házasságuk...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 19:32 
Tollforgató

clarey írta:
Tényleg nagyon jó volt Dinklage. :shock: Szegény NCW megint keresztet vethet az Emmyre. :|
A yarás részt én sem értettem, pláne azt, hogy oda minek kellett a szexjelenet... :roll: Elég nevetségesnek hatott a félmeztelen Ramsey a csapat ellen... Bár igencsak a fogamra való volt. =P~
Én örültem, hogy végre Dany is szembesült vele, hogy nem minden fekete és fehér. Szegény kecskék, őket sajnáltam a legjobban. :((
Davos trükkös, viszont "Mycroft" nem tetszett, nem tudtam elvonatkoztatni tőle, hogy ő az, zavaróan ugyanazokvoltak a mozdulatai, hangsúlyai, mimikája... Nagyon hozzánőtt az a szerep. :-<

vidor: nagyon boldog szülinapot! >:D<

Köszi clarey! :)
Igen, mint könyvolvasó, azért is voltam szomorú, hogy tavaly nem ő kapta a jelölést, mert tudtam, hogy idén egyszerűen Jaime karakterének nem lesz annyi tere. Jaime éve a tavalyi volt - illetve lett volna -, és ezért is sajnálom, hogy nem NCW ment tavaly PD helyett. Bár tény és való, Bobby-tól nem sajnáltam. Az megérdemelt volt.

Én is csak néztem, hogy mit ugrabugrál ott Ramsey mindenféle páncél nélkül... hát elég nevetséges volt az az egész jelenet. Szerintem Martin sírógörcsöt kaphatott, mert már a Blackwaternél nagyon húzta a száját, mikor nem volt sisak a színészek fején xD
Meg az is, hogy pár kutya ijeszti el őket végül WTF?
Igen, Dany végre megtapasztalja, hogy az uralkodás nem is olyan egyszerű, mint képzelte.

Andro írta:
Deny meg... nos, később megszereti Drogot...

Szvsz az inkább egyfajta stockholm szindróma, mint szerelem. Én személy szerint semmi romantikusat nem láttam soha abban a kapcsolatban, sokkal inkább beteges. Bár az tény és való, hogy ebben a világban egy kezemen megtudom számolni az egészséges szerelmesek számát xD Kb. van Davos meg a felesége - akit sose láttunk btw -, Ned és Cat még úgy ahogy, Jon és Ygritte, aztán kb. ennyi. Bár lehet van olyan, akiket kihagytam, de akkor is max 1-2vel több. Ha Brienne és Jaime közt valaha is lesz valami, még ők is ide tartozhatnak, de az még a jövő zenéje.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 19:04 
Sztorihajhász

Cersei és Jaime a negyedik évadban 40 évesek (Tywin céloz is rá, hogy Jaime ennyi idősen még nőtlen és gyermektelen), míg Tyrion 36, Sansa pedig 15-16. Cathelyn is simán kinéz minimum 40-nek. De gondolom ez szükségszerű volt.

Deny meg... nos, később megszereti Drogot, de az elején fél tőle. Mondjuk meg is értem, egy 13 éves lány hogyne félne egy ilyen félelmetes embertől? És igen, mivel egy 13-14 éves lánnyal bemutatott szexjelenet törvénybe ütközik, így az ő életkorát is növelni kellett minimum 16-17 évesre. Így már elfogadható volt.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 19:00 
Ó-nagy-admin "on stage"

Eddy_ írta:
Dany és Sansa akkor nagyjából egyidős a könyvben? Így tényleg durvábban néz ki, hogy Danyt konkrétan eladta a bátyja Drogónak.

2 év van köztük nagyjából.
A könyvekben AC (After the Conquest - vagyis a Targaryen hódítás) mérik az éveket.
Dany AC 284-ben született, Sansa AC 286-ban.
A történet AC 298-ban indul.

A sorozatban máshogy számolnak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 18:53 
Billentyűzetgyilkos

Dany és Sansa akkor nagyjából egyidős a könyvben? Így tényleg durvábban néz ki, hogy Danyt konkrétan eladta a bátyja Drogónak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 18:33 
Ó-nagy-admin "on stage"

Eddy_ írta:
13? :shock: Inkább nézném 16-17-nek, de persze itt közrejátszik a színésznő is. Arya akkor hány éves? 8-9? A sorozatban őt mondanám inkább 11-12-nek, mint Sansát.

Arya tényleg annyi, eredetileg. Viszont a sorozatban mindenkinek az életkorára rádobták 2-4 évet a könyvekhez képest már az indításnál, hogy hitelesebb és elfogadhatóbb legyen az, amit tesznek vagy ami történik velük. (Például Dany nászéjszakáját egy 13-14 éves lánnyal nem lehetett volna bemutatni.)
Gyerekeknél legalábbis 2-4 év átlagosan. Felnőtteknél még annál többel is növelték (Tyrion pl. csak 23-24 a sztori elején, Catelyn meg 34. A sorozatban ezzel szemben... hát, nem pont úgy festenek.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 13:53 
Billentyűzetgyilkos

clarey írta:
Vigyázz vele, mert van, ami a könyvben volt, de a sorozatban esetleg nem, nehogy olyan spoilerbe fuss, amit nem akarnál látni. Inkább a könyvek alapján van, és nem teljesen fedik a kötetek az évadokat.

Akkor lehet, hogy még várok vele, már úgysincs sok, hogy behozzam a lemaradásomat, szerintem a hétvégén meg is nézem a negyedik évadot. Köszi, hogy szóltál :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 13:51 
Könyvmoly

Eddy_ írta:
Köszi, clarey! A negyedik évadra vonatkozó részeket akkor kihagyom, de a többit átböngészem.

Vigyázz vele, mert van, ami a könyvben volt, de a sorozatban esetleg nem, nehogy olyan spoilerbe fuss, amit nem akarnál látni. Inkább a könyvek alapján van, és nem teljesen fedik a kötetek az évadokat.

- Of what did she succumb?
- I drove a stake through her heart and cut off her head.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 13:49 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
Szerintem az gyors terhesség volt.

Ugye? Én is így gondoltam.
clarey írta:
itt van egy nagyon jól összeszedett timeline

Köszi, clarey! A negyedik évadra vonatkozó részeket akkor kihagyom, de a többit átböngészem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 13:45 
Könyvmoly

A sorozatban egy évad = egy év, itt van egy nagyon jól összeszedett timeline, viszont spoileres.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 13:41 
Sztorihajhász

Eddy_ írta:
Andro írta:
...tehát elképzelhető, hogy évek telnek el.

Ha már az éveknél tartunk. Azt mondja meg nekem valaki, hogy amikor a Red Woman megszülte Stannisnak azt a démonizét, aki végzett Renylvel, na ott mennyi idő telt el? Megvolt a 9 hónap, vagy ez ilyen extra gyors terhesség volt? Mert konkrétan azt mutatták, hogy megvolt, aminek meg kell lennie ( :mrgreen: ), ugrottunk onnan asszem egy jelenet erejéig Robbhoz, aztán már csak azt látjuk, hogy Melisandre már meg is szülte a démonizét. Totál nem mutatják a részek alatt az idő múlását, még csak az évszakok változásából se következtethetünk, mert nagyon nem változik az sem az egyes helyszíneken, úgyhogy nem is tudom, hogy mondjuk az első évad és a harmadik között, ahol most tartok, mennyi idő telt el.
Más sorozatoknál nagyjából egyértelmű, hogy egy évad az egy év, de itt semmi támpontot nem adnak, vagy csak nekem nem tűnik fel.

Szerintem az gyors terhesség volt. Plusz, ebben a történetben csak tél és nyár van és egyes évszakok akár évtizedekig eltarthatnak.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 13:35 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
...tehát elképzelhető, hogy évek telnek el.

Ha már az éveknél tartunk. Azt mondja meg nekem valaki, hogy amikor a Red Woman megszülte Stannisnak azt a démonizét, aki végzett Renylvel, na ott mennyi idő telt el? Megvolt a 9 hónap, vagy ez ilyen extra gyors terhesség volt? Mert konkrétan azt mutatták, hogy megvolt, aminek meg kell lennie ( :mrgreen: ), ugrottunk onnan asszem egy jelenet erejéig Robbhoz, aztán már csak azt látjuk, hogy Melisandre már meg is szülte a démonizét. Totál nem mutatják a részek alatt az idő múlását, még csak az évszakok változásából se következtethetünk, mert nagyon nem változik az sem az egyes helyszíneken, úgyhogy nem is tudom, hogy mondjuk az első évad és a harmadik között, ahol most tartok, mennyi idő telt el.
Más sorozatoknál nagyjából egyértelmű, hogy egy évad az egy év, de itt semmi támpontot nem adnak, vagy csak nekem nem tűnik fel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 13:26 
Sztorihajhász

Eddy_ írta:
Andro írta:
Joffrey is 13-14

Most volt a harmadik évadban egy rész, amikor azt hiszem Tyrion volt, aki azt mondta, hogy Joffrey 17 éves, ezért döbbentem meg, hogy Sansa csak 13 lenne.

szerk.: itt is van, itt azt írja, hogy a 4. évadban 19 éves Joffrey: http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Joffrey_Baratheon Ugyanitt, Sansa oldalán meg ott van, hogy ő meg a 4. évadban 15-16. Hm, hát Sansáról nem gondoltam volna, azt hittem, hogy egyidős Joffreyval.

De igazából annyira nem is lényeg, csak már idegesített a dolog, úgyhogy rákerestem.

Akkor durván 2 év telt el a két évad között, de hát Arya sem vándorolhat ennyi ideig. Sansa a 3. évadban 14 éves, és akkor a negyedikben 16. Bár ha azt nézzük, a háború sokáig tart, Deny vándorol, közben zajlanak az események a világban, tehát elképzelhető, hogy évek telnek el.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 12:56 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
Joffrey is 13-14

Most volt a harmadik évadban egy rész, amikor azt hiszem Tyrion volt, aki azt mondta, hogy Joffrey 17 éves, ezért döbbentem meg, hogy Sansa csak 13 lenne.

szerk.: itt is van, itt azt írja, hogy a 4. évadban 19 éves Joffrey: http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Joffrey_Baratheon Ugyanitt, Sansa oldalán meg ott van, hogy ő meg a 4. évadban 15-16. Hm, hát Sansáról nem gondoltam volna, azt hittem, hogy egyidős Joffreyval.

De igazából annyira nem is lényeg, csak már idegesített a dolog, úgyhogy rákerestem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 12:07 
Sztorihajhász

Eddy_ írta:
Andro írta:
A könyvekben amúgy 11 éves, mikor Királyvárba kerül, a sorozatban 13. Viszont az, hogy utálná a húgát, nem igaz. Szeretik egymást Aryával, de megvan köztük az a fajta nővér-húg cívódás, ami általános dolog. Van húgom, szóval tudom.

13? :shock: Inkább nézném 16-17-nek, de persze itt közrejátszik a színésznő is. Arya akkor hány éves? 8-9? A sorozatban őt mondanám inkább 11-12-nek, mint Sansát.

Joffrey is 13-14, a színész pedig, aki őt alakítja idén múlt 21 éves. Erről ennyi.

Arya szerintem olyan 8-10 éves lehet, de nem tudom, nem olvastam a könyveket.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 10:55 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
A könyvekben amúgy 11 éves, mikor Királyvárba kerül, a sorozatban 13. Viszont az, hogy utálná a húgát, nem igaz. Szeretik egymást Aryával, de megvan köztük az a fajta nővér-húg cívódás, ami általános dolog. Van húgom, szóval tudom.

A civódás szerintem elég enyhe megfogalmazás itt, legalábbis az első évad elején én többnek láttam. Arya inkább Brannel civódott csak, amikor megmutatta például, hogy jobban tud lőni nála vagy kardozás volt? Már nem is emlékszem pontosan. A lényeg, hogy Sansával jóval erősebb volt az ellenszenvük egymás iránt akkor még.
De egyébként már sokkal jobb véleménnyel vagyok Sansáról, mint a sorozat elején voltam, az biztos.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 13 (kedd), 6:03 
Sztorihajhász

Eddy_ írta:
Andro írta:
Eddy_: Azért valljuk be, Loras, aki a huszas évei elején járhat, közelebb áll korban Sansához, mint egy majdnem 40 éves férfi. Egy lányt sem lehet elítélni, ha a jóképű, fiatal férfiakat szereti.

Nem, persze, plusz itt még hozzájön, hogy Tyrion egy törpe is mellette. Ilyen téren érthető, de Joffreyért is kezdetben azért kezdett vonzódni, mert hogy milyen helyes, nem is a kedvességéért... Túlságosan hiú Sansa, ez nagyon nem tetszik benne.

Sansa romantikus történeteken nőtt fel, naná, hogy Joffreyban, majd Lorasban is a mesebeli herceget látja az elején. Ő egy ilyen lány, míg Arya inkább fiús természet (aki elég gyakran bosszantotta a nővérét). Ráadásul Joffrey esetében az elején olyan szerelmes volt, hogy nem látta a fától az erdőt. Ezt nem lehet felróni neki, hiszen még szinte gyerek volt, és persze, hogy imponált neki, hogy egy nap királyné lehet. A könyvekben amúgy 11 éves, mikor Királyvárba kerül, a sorozatban 13. Viszont az, hogy utálná a húgát, nem igaz. Szeretik egymást Aryával, de megvan köztük az a fajta nővér-húg cívódás, ami általános dolog. Van húgom, szóval tudom.

Arról szó sincs, hogy ne kedvelné Tyriont, sőt, egészen jó barátok lesznek, de "úgy" egyikük sem vonzódik a másikhoz. Amúgy Sansa később visszavesz a hiúságából, sőt!

Orphan Black 2X04: Nem tudom, ki nézi a második évadot, de szerintem kezdenek összekuszálódni a szálak. Donny egy szemét, hogy kórházba küldte Allisont, sőt meg is fenyegette, hogy elveszi tőle a gyerekeket. Cosima továbbra is a betegséget kutatja, ami minden klónt megfertőzött, Helena kiszabadult, rájött, hogy valamit elvettek tőle és most éppen ki tudja, mit fog tenni Sarah-val. Nekem egyébként Cal is gyanús, túl hamar elfogadta, hogy vigyáz Kirára, szóval itt még valami gubanc lesz. Mrs. S pedig veszélyesebb, mint az ember gondolná. És végre megvan a projekt vezetője, akinek valószínűleg az egész cucc köszönhető. Plusz a farmon mintha egy új klón létrehozásán munkálkodna a csipet-csapat. Jó sok minden történt, nem mondom.

10/10

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 20:29 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
Eddy_: Azért valljuk be, Loras, aki a huszas évei elején járhat, közelebb áll korban Sansához, mint egy majdnem 40 éves férfi. Egy lányt sem lehet elítélni, ha a jóképű, fiatal férfiakat szereti.

Nem, persze, plusz itt még hozzájön, hogy Tyrion egy törpe is mellette. Ilyen téren érthető, de Joffreyért is kezdetben azért kezdett vonzódni, mert hogy milyen helyes, nem is a kedvességéért... Túlságosan hiú Sansa, ez nagyon nem tetszik benne.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 20:17 
Sztorihajhász

Assa írta:

Tyrion azért tiszteli, mert látta benne a lelkierőt és a tartást, ahogy elviselte Joffrey és Cersei aljasságait. Meg úgy általában azt a helyzetet, hogy az ellenségei közt kell túlélnie nap mint nap.

Pont erről van szó. Az elején én sem bírtam Sansát, mert ott tényleg egy ostoba, buta kis fruska volt (mondjuk 13 évesen a legtöbb lány ilyen), de azóta sokat változott ő is. Rájött, hogy nem minden rózsaszín, és a mesebeli herceg egy elfajzott, brutális démon. Kinyílt a szeme, és pont ő az, akinek köszönhetően Margeary hamar szembesült vele, kihez is akarják hozzáadni. És igen, Sansa lelkileg erős, mert lehet, hogy csak egy túsz, és semmi hatalma, de méltósággal viselte az összes megaláztatást, amit Joffrey és Cersei kitaláltak számára. 14 évesen érettebben gondolkodik, mint Joffrey, vagy akár Cersei.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 20:13 
Ó-nagy-admin "on stage"

clarey írta:

Bezzeg a kecskék... [-(

Én az elején még azt hittem, hogy az nem is kecske lesz a csomagban... De ezúttal: #:-S

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 20:11 
Könyvmoly

Jaj, teljesen kiment a fejemből: a Varys-Oberyn jelenet... OMG! :-O Talán az egyik legjobb mind közül a részben. Varys elég nyilvánvalóvá tette a szándékait. ;;) Komolyan nem bírok betelni azzal a karakterrel, nagyon-nagyon ravasz és okos. Főleg a vágyról mondott elmélete, szépen lealázta Királyvárat vele, és Oberyn is kapott egy fricskát. :g

Assa írta:
Őket nem viheti magával, de sorsukra se hagyhatja, hiszen "Anyaként" imádják.

Bezzeg a kecskék... [-( Remélem, még nagyon sok könyvön keresztül ottmarad, és meg sem közelíti a Vastrónt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 20:04 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:
Theon és Ramsey jeleneténél nekem is a hideg futkosott a hátamon. Hihetetlen, milyen jól be lehet idomítani egy embert is, ha folyamatos rettegésben és lelki terrorban tartjuk. Deny még mindig uralkodik, bár nem értem, most miért maradt a Rabszolga öbölben, mikor Westerosba akart eddig menni. Nos, majd kiderül, mivel nem olvasom a könyveket. Bár most neki is van egy királysága.

Theon: A regényben még durvább, mert ott tudja az ember azt is, mi jár a fejében. (A rímeit, amit folyton gyárt a nevére kicsit hiányolom "My name is Reek it rhymes with leek/meek/freak/stb. -, de később még talán bedob párat. :-D )

Dany több okból maradt. Egyrészt nincs felkészülve egy egész kontinens elfoglalására, ezen matekoztak valamelyik részben. Másrészt felelősséget érez a felszabadítottak iránt. Őket nem viheti magával, de sorsukra se hagyhatja, hiszen "Anyaként" imádják.

Andro írta:
Assa: Valószínűleg, mivel ugye a Jégvarázs a Hókirálynő c. mese feldolgozása, ahol a Hókirálynő gonosz. Másképp miért mosolygott volna Elsa úgy az epizód végén és miért fagyasztott volna meg mindent, amikor elindult az ajtó felé? Ha jó lenne, akkor nem tette volna. Meg egyébként is, az OUAT-ban leginkább a mesék eredeti változatát követik némi változtatással.

Igen, igen. Csak mikor olvastam, hogy a Jégvarázsból megérkezett az új főgonosz, az első reakcióm: Mi? Hans?! A gonoszról ő ugrott be, mert Elsa kapcsán a filmben csavartak a Hókirálynő történetén. Aztán belegondoltam, hogy Hans mégse passzolna annyira, Elsa a varázserejével annál inkább. Aztán megnéztem a jelenetet. :)

Eddy_ írta:
Andro írta:
Jólelkű, kedves, ártatlan lány...

Most még nem is értem, hogy Tyrion hogyan tisztelhetné őt, de én pont Tyrion jólelkűségére írom azt, hogy meg akarja védeni Sansát Joffrey-tól és Cersei-től.

Tyrion azért tiszteli, mert látta benne a lelkierőt és a tartást, ahogy elviselte Joffrey és Cersei aljasságait. Meg úgy általában azt a helyzetet, hogy az ellenségei közt kell túlélnie nap mint nap.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 19:52 
Könyvmoly

Tényleg nagyon jó volt Dinklage. :shock: Szegény NCW megint keresztet vethet az Emmyre. :|
A yarás részt én sem értettem, pláne azt, hogy oda minek kellett a szexjelenet... :roll: Elég nevetségesnek hatott a félmeztelen Ramsey a csapat ellen... Bár igencsak a fogamra való volt. =P~
Én örültem, hogy végre Dany is szembesült vele, hogy nem minden fekete és fehér. Szegény kecskék, őket sajnáltam a legjobban. :((
Davos trükkös, viszont "Mycroft" nem tetszett, nem tudtam elvonatkoztatni tőle, hogy ő az, zavaróan ugyanazokvoltak a mozdulatai, hangsúlyai, mimikája... Nagyon hozzánőtt az a szerep. :-<

vidor: nagyon boldog szülinapot! >:D<

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 19:50 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
Jólelkű, kedves, ártatlan lány...

És emellett buta és hiszékeny, a kedvességéből se láttam én eddig sokat. A későbbiekben lehet, hogy változni fog, és én is azt mondom majd, hogy tényleg ilyen, amilyennek leírod, de jelenleg több negatívumot látok nála, mint pozitívumot. Plusz ahogy Aryával is bánt, amikor szerelmesnek hitte magát Joffrey-ba (na igen, most meg hirtelen Lorasba...), az túlságosan élénken él még bennem ahhoz, hogy kedvelni tudjam. Most még nem is értem, hogy Tyrion hogyan tisztelhetné őt, de én pont Tyrion jólelkűségére írom azt, hogy meg akarja védeni Sansát Joffrey-tól és Cersei-től.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 19:41 
Sztorihajhász

GoT 4X06: Hát fantasztikus volt. A tárgyalás mesteri, és úgy tudtam, hogy Shey (nem tudom hogy írják a nevét) simán lehazudja a csillagokat is. Látszik, hogy haragszik Tyrionra, pedig ő a saját érdekében küldte el a lányt. Mondjuk, a többiek is kiforgatták Tyrion minden szavát. És kivi leszek, mi lesz ezzel a párbajjal. És nem hiszem, hogy Cersei csak úgy hagyja, hogy az öccse kicsússzon a karmai közül. Neki is lesz még ahhoz egy pár szava, szerintem. Nem ostoba, és fűti a bosszúvágy és a gyász. Jaime inkább hajlana rá, hogy engedjék el Tyriont, Tywin viszont simán megölné a fiát, hiszen ezt az egyik epizódban Tyrion szemébe is mondta. Mármint hogy csecsemőkorában meg akarta ölni, de mégis hagyta felnőni. "Kedves" egy apa.

Theon és Ramsey jeleneténél nekem is a hideg futkosott a hátamon. Hihetetlen, milyen jól be lehet idomítani egy embert is, ha folyamatos rettegésben és lelki terrorban tartjuk. Deny még mindig uralkodik, bár nem értem, most miért maradt a Rabszolga öbölben, mikor Westerosba akart eddig menni. Nos, majd kiderül, mivel nem olvasom a könyveket. Bár most neki is van egy királysága.

Yara tényleg érdekes volt, ahogy Hizdahr is. Én nem bíznék benne, túl ravasz a tekintete.

Assa: Valószínűleg, mivel ugye a Jégvarázs a Hókirálynő c. mese feldolgozása, ahol a Hókirálynő gonosz. Másképp miért mosolygott volna Elsa úgy az epizód végén és miért fagyasztott volna meg mindent, amikor elindult az ajtó felé? Ha jó lenne, akkor nem tette volna. Meg egyébként is, az OUAT-ban leginkább a mesék eredeti változatát követik némi változtatással.

Eddy_: Nagyon meg fogsz lepődni te még azon az eljegyzésen. Egyébként én kezdem megkedvelni Sansát. Jólelkű, kedves, ártatlan lány, és Tyrionon kívül az egyetlen, aki még normális tudott maradni egy ilyen városban. Ez pedig nagy szó. Másrészt Tyrion tiszteli Sansát, talán kedveli is, hiszen mindig próbálja megvédeni Joffrey brutalitásától. És ő az egyetlen, aki soha a büdös életben nem bántaná őt.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 18:45 
Billentyűzetgyilkos

Óóóó, srácok, most értem el a GoT-ban a 3x05-ös részhez :mrgreen: Amikor láttam a végén, hogy Cersei olyan önelégülten néz Tyrionra, tudtam, hogy lesz itt valami turpisság, de arra nem gondoltam volna, hogy Sansát akarják hozzáadni! Itt a reakcióm nagyjából megegyezett Tyrionéval, de aztán jött még egy csavar: Cersei-nek Lorashoz kéne hozzámenni. Na, itt kezdtem el úgy szívből nevetni =)) Kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle. A Tyrion és Sansa száltól nem tartok, ezt nem fogják megcsinálni (legalábbis nagyon remélem, habár Sansa megérdemelné, hogy egy olyan férfihoz adják hozzá, akitől nem remélhet szerelmet vagy akár tisztelet - nem is érdemelné meg egyiket sem, de Tyrion viszont nagyon is megérdemelné, hogy boldog legyen).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 17:22 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:
És végül, tegye fel a kezét, aki nem sejtette, hogy, ha már a készítők emlegették a Jégvarázst, abból jön elő a kövi főgonosz. Én valahogy sejtettem, túlságosan nyilvánvaló lépés volt, de kivi vagyok, mit hoznak ki belőle. Mondjuk az adott mesét nem láttam, nem is érdekel, de a történetet ismerem.

A Jégvarázsban nem ő volt a főgonosz. Igazából még csak gonosz sem volt, épp ellenkezőleg...

De itt valószínűleg visszanyúlnak a korábbi feldolgozásokhoz is, meg Andersenhez, ha ellenségnek akarják beállítani.

GoT 4x06:

Dióhéjban:
A tárgyalás fantasztikusan lett összerakva. Peter Dinklage előtt pedig le a kalappal. Máskor is nagyon jó, de most... :shock: =D>
Ramsay és Theon fürdős részénél kirázott a hideg. Yara akciója viszont fura volt. A kimenetele is. (A félmeztelen srác elijeszti a páncélos-pajzsos vasembereket. Hát...)
Hizdahr jelenete alatt végig azon töprengtem, vajon épp komolyan beszél vagy hazudik, mint a vízfolyás.
Davos. :x Kár, hogy pont egy ilyen király jutott neki.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 12 (hétfő), 13:50 
Sztorihajhász

OUAT 3X21-22: Nos, szerintem jó kis évadzáró volt, volt benne jó pár meglepetés, és olyan nyilvánvaló volt, hogy Emma és Hook összejönnek. Nem shippelem őket, de amíg Emma boldog, nincs bajom vele. Hookot továbbra sem szeretem, de itt sokkal szimpatikusabb volt, mint az egész évadban összesen. Emma báli ruhája egész csinos volt, és jól állt neki a hagyományos, közemberi viselet is. Tetszett, hogy elrontották Snow és Charming első találkozását, és hogy Rumple segítsége kellett. Tetszett, hogy Emma ereje visszatért azzal, hogy végre elismerte, hogy Storybrooke az otthona és nem akar többé menekülni. És a hölgy milyen jó kalózkapitányok elcsábításában is. :)
Mondjuk voltak benne kiszámítható dolgok. Pl. úgy tudtam, hogy meglépik a Robin-Regina-Marian hármast Marian visszatérésével. Túl nyilvánvaló volt, hogy most, hogy Regina boldog, tuti valami kavar lesz.
RumBelle esküvő lett, ugyan nagyon szűk körben, de nagyon édes volt. Rumple pedig elzárta a tőrt. Az pedig külön édes volt, hogy Davidék Nealnek nevezték el a kisfiúkat. Ez amolyan tisztelgés volt Rumple fiának emléke előtt.
És végül, tegye fel a kezét, aki nem sejtette, hogy, ha már a készítők emlegették a Jégvarázst, abból jön elő a kövi főgonosz. Én valahogy sejtettem, túlságosan nyilvánvaló lépés volt, de kivi vagyok, mit hoznak ki belőle. Mondjuk az adott mesét nem láttam, nem is érdekel, de a történetet ismerem.

Szóval, jó kis évadzáró volt, érdemes volt megnézni. Főleg, mert sok régi karakter (Marian, Piroska, Gepetto, Kék tündér) visszatért.

9/10

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 09 (péntek), 14:44 
Sztorihajhász

Eddy_: Nem tudom, nekem a harmadik évad második fele annyira nem jött be. Mindenki odáig van, hogy milyen jó, meg minden, de szerintem pont, hogy nem. Sokkal több benne az unalmas rész. Főleg a vége felé.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 09 (péntek), 11:59 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
Hivatalosan berendelték a Once Upon a Time 4. évadát! Bár engem nem ért meglepetésként, az lett volna a meglepi, ha kaszálják a sorozatot.

Habár talán már nem olyan erős, mint az első évadban volt, utána pedig főleg a Peter Pan részeknél, azért még mindig hozza szerintem annyira a szintet, hogy folytassák. Elég sok új dolgot kaptunk mostanában, amit muszáj jobban kidolgozniuk, kezdve például a Regina és Robin szállal. Regina végre tényleg jó lett - már amennyire ő jó tud lenni -, és megtalálta - bár talán nem is ez a jó szó rá, mert ugye már korábban is tudott az "új" igaz szerelméről -, szóval elfogadta, hogy van egy igaz szerelme neki is, és megkaphatja a happy endingjét. Remélem, hogy majd a negyedik évadban nagy hangsúlyt fektetnek erre, mert eddig nem sokat láthattunk belőle.
Az nekem se tetszett, hogy ilyen könnyen visszakapta Zelena az erejét, az viszont érdekesnek tűnik, hogy úgy megy vissza az időben, hogy senki nem tud róla. Rumple-en nem lepődtem meg, az lett volna a furcsa, ha megígéri Belle-nek, hogy nem megy Zelena után, és nem bosszulja meg Nealt. Arra viszont nem gondoltam, hogy hamis tőrt adott Belle-nek, ott először megdöbbentem, főleg a leánykérés után, de aztán rájöttem, hogy Rumple-hez inkább illik ez még most is - vagy talán inkább főleg most, a fia halála után.
Ó, ami még eszembe jutott, hogy én örülök, hogy Emmának nincs varázsereje. Eddig se nagyon használta, szerintem felesleges is volt neki. Neki pont abban volt a "varázsa", hogy úgy csöppent bele a tündérmesékbe, hogy neki magának nincs semmilyen különleges ereje - oké, kiszúrja, ha valaki hazudik... -, nincs mágiája, csak egy normális ember.

Összességében tetszett nekem a 3x20, bár tény, hogy voltak hülye húzásaik, amiket te is kiemeltél, andro. Na, majd meglátjuk, mit alkotnak az évadzáróban.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 09 (péntek), 7:21 
Sztorihajhász

Hivatalosan berendelték a Once Upon a Time 4. évadát! Bár engem nem ért meglepetésként, az lett volna a meglepi, ha kaszálják a sorozatot.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 07 (szerda), 17:34 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:
Theont meg én is rühellem. Mit emlegeti fel folyton, hogy ott tartották Deresben? Nem ölték meg, elég jól bántak vele, szóval befoghatná végre. Jon se izél, hogy Kat nem bánt vele a fiaként, nem? Pedig Jon fattyú, az ég szerelmére, ő is hőböröghetne, hogy "apám felesége mindig rühellt".

Jól, de kívülállóként bántak vele. Kilencéves volt nagyjából, mikor elhurcolták az otthonából, azoknak az embereknek az egyike, akik félig elpusztították az otthonát és megölték a két bátyját. (Persze az apja volt, aki idióta módon fellázadt, de az más kérdés.)
Belekerült egy idegen kultúrába, más vallás, más szokások, más felfogás stb. Cat és Ned távolságtartóak voltak vele, korabeli társasága nem akadt. (Mikor ő kilencéves, akkor Robb és Jon még csak öt, ami abban az életkorban azért jelentős különbség.) Később is egyedül Robbhoz tudott közel kerülni, Jon és ő nem kedvelték egymást, a többiek megint csak kicsik voltak hozzá.
És túsz volt. Mindenki tudta, hogy ha Balon megint ugrálni kezdene, akkor Theonnal lehet befenyíteni és egy komolyabb konfliktus könnyedén az életébe kerülhet. (Annak meg a kezdetektől a tanúja volt, hogy Ned megteszi, amit a kötelességének tart, még ha nem is tetszik neki. Végül is ő volt az első, akit a kora miatt Ned magával cipelhetett egy-egy igazságszolgáltatás alkalmával.)
Jon helyzete más. Őt Ned fiaként kezelték. (Még Cat is elfogadta, hogy az, ha rideg is volt vele.) Neki ez volt a családja, az otthona. A fattyúság pedig nála is elég nagy tüske, csak ő nem az a fajta, aki fűnek-fának panaszkodik. Theon ellenben hajlamos rá.

Nekem Theon az egyik kedvencem, nem mint ember, mint karakter. Az egyik legárnyaltabb és legösszetettebb figura az egész bandából.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 07 (szerda), 16:31 
Sztorihajhász

Én meg hetiben sorozatozok. Plusz nem olvastam még a GoT könyveket sem.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 07 (szerda), 15:47 
Tollforgató

clarey írta:
Orphan Blacket meg elfelejtettem nézni, de nem is annyira vágyom rá. Bevárok pár részt. Izgi idén is?

Andro írta:
Szerintem a legszemetebb dolog az volt, hogy Tyrionnal is kitoltak.....

Áááá, szerintem a GoT-ban az igazságos bánásmód (a jelenkori normák szerinti) nem játszik nagy szerepet. :D Ott van például Theon, akivel szintén csúnyán elbánik a sors, de én mégsem tudom sajnálni, egy kicsit sem. >:P
(Bár az 5. részben tetszett az a húzás a rendezőktől, hogy
aki Szellemet piszkálta, utána azt a farkas is kapta el. Megérdemelte... 8-| )

Orphan Blacket most én is parkoló pályára tettem, és várok pár részt. Meg amúgy se nagyon szeretek hetibe sorozatozni, sokkal jobban szeretek darálni. Meg nagyon nem jött be az a bizonyos húzás, hiába szerettem a karaktert. Ez így csak a történet rovására megy szvsz.

Ez is csak azért történhetett meg, mert olyasmi nem volt a könyvben xD Habár azért Martinnál is van egyfajta igazságszolgáltatás. Például ott van Jaime; aki ugye megnyomorította Brant, aztán ugye őt magát is végül megnyomorították. Könyves spoiler: vagy épp Cersei, akit szintén a saját paranoiája fog a sírba vinni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 07 (szerda), 15:25 
Sztorihajhász

Assa írta:
Igaz, bár a legaljasabb és durvább húzás Tywintól Tyrion ellen (meg úgy általában is) a Tysha-ügy rendezésének módja volt, főleg, hogy Tyrion még félig gyerek volt, mikor történt.

A kicsikkel úgyis szokás mindig kitolni. És itt Tyrion magasságára céloztam szó szerint. Bár a harmadik évad elején "nagy kegyesen" kinevezik a Pénzverde vezetőjének. De csak mert Kisujj elmegy. Vagy hogy hívják azt a sunyiképű rókát.

clarey: Orphan Black még mindig nagyon jó! Nézd, megéri! Pörgős mint az első évad volt. Bates Motel meg... na igen, jöhetne a harmadik évad. Komolyan néha olyan érzésem van, mintha Norma bele lenne zúgva a saját fiába, és viszont. Enyhén szólva is érződik rajta a Psycho hatása, de ez a lényeg. Közben meg Dylan a kiskertben neveli a mariskát.
És igen, GoT-ban nem igazán dívik a méltányos bánásmód. Theont meg én is rühellem. Mit emlegeti fel folyton, hogy ott tartották Deresben? Nem ölték meg, elég jól bántak vele, szóval befoghatná végre. Jon se izél, hogy Kat nem bánt vele a fiaként, nem? Pedig Jon fattyú, az ég szerelmére, ő is hőböröghetne, hogy "apám felesége mindig rühellt". Bár most ő is erősen dezertált ottan az Éjjeli Őrségből. Szerintem okosan tette.

Hannibal... kaszáltam a második évad elején. Nekem nagyon nem jött már be.

Devious Maids-et néz valaki rajtam kívül?

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 07 (szerda), 14:23 
Könyvmoly

Andro írta:
Bates Motel 2X10: Fantasztikus évadzáró volt, szinte mindenki meghalt, akinek köze volt a drogügyletekhez. Közben sikerült megtalálni Normant, akinek eszébe jutott, hogy ő bizony gyilkolt. És igen, láthattuk, hogy a srác kezd nem éppen önmaga lenni, miközben Norma igyekszik irányítani a kicsi fiát. Szerintem itt kezdődött el igazán az egész, ami később oda vezetett, ahol a Psycho cselekménye játszódik. Egyébként érdekes, hogy szerintem Norman irányítja Normát és Emmát is, nem pedig anya a fiát. Vagy ez olyan kettősség Norma és Norman részéről, mert mindketten irányítják a másikat. Valamilyen szinten. Volt egy Dylan-Norma összeborulás is, és komolyan féltem, hogy Norman képes lenne lelőni a saját anyját. Az epizód vége és Norman tekintete meg tökéletes volt! Nagyon várom a kövi évadot!

Jaj, végre megnéztem a Bates Motel finálét. Örülök, hogy Dylan lesz a kartellek vezetője, Romero pedig, amikor lelőtte Zane-t, húú, nagyon szexi/zord volt. :g
Rég láttam két ennyire jó kémiával megáldott színészt, mint Vera Farmiga és Freddie Highmore. A vége előtt, a reggelizős jelenet, ameddig be nem lépett Dylan, hát a hideg rázott tőle, annyira groteszk és para volt. :|
Vera Farmiga egyszerűen zseniális, ha kell, hisztizik, szomorú, szexi vagy huncut, de mindegyikben hiteles. :x
Freddie meg nem tudom, hogy csinálta a végén, de teljesen úgy nézett ki, mint Anthony Perkins. :-O Remélem, a következő évadban már Normának öltözik. $pray

Kyra! Ha erre jársz: Mit gondolunk Dylanről? ;;) :-P

Idén nagyon erősek az évadzárók, legalábbis a Shameless, a Sherlock és ez is magasra tette a mércét. A Teen Wolf gyengébb volt, de nem kell sokat várni az új évadra, nem nagyon számít a feszültség, de SupNat biztos nem fogja megugrani, a Gleetől pedig már semmit nem várok. A Hannibalt majd csak egyben nézem meg, ha kijött, ott nem tudom, merre jár az évad...
:?: Orphan Blacket meg elfelejtettem nézni, de nem is annyira vágyom rá. Bevárok pár részt. Izgi idén is?

Eddy_ írta:
Nem, clarey, nem volt benne, és most már csak két rész van hátra, itt nem hiszem, hogy behozzák, most nagyon rákoncentrálnak Slade-re, úgyhogy ha kap nagyobb szerepet is, max a következő évadban.

Köszönöm, akkor marad továbbra is csak a remény, és az a hajtincs. :-<

Andro írta:
Szerintem a legszemetebb dolog az volt, hogy Tyrionnal is kitoltak.....

Áááá, szerintem a GoT-ban az igazságos bánásmód (a jelenkori normák szerinti) nem játszik nagy szerepet. :D Ott van például Theon, akivel szintén csúnyán elbánik a sors, de én mégsem tudom sajnálni, egy kicsit sem. >:P
(Bár az 5. részben tetszett az a húzás a rendezőktől, hogy
aki Szellemet piszkálta, utána azt a farkas is kapta el. Megérdemelte... 8-| )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 07 (szerda), 13:20 
Ó-nagy-admin "on stage"

Igaz, bár a legaljasabb és durvább húzás Tywintól Tyrion ellen (meg úgy általában is) a Tysha-ügy rendezésének módja volt, főleg, hogy Tyrion még félig gyerek volt, mikor történt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 07 (szerda), 6:12 
Sztorihajhász

Szerintem a legszemetebb dolog az volt, hogy Tyrionnal is kitoltak. Komolyan! Megszervezte a város védelmét, vezette az embereket, mikor Joffrey gyáván visszamenekült anyja szoknyája mögé, elég sok mást is tett a városért. Sőt, Sansával is igen jól bánt mindig, mindig próbálta megvédeni. Ezen kívül próbálta féken tartani Joffreyt, felnyitni mind Cersei mind Sansa szemét, hogy valami nagyon nem jól van. Erre mikor megsebesül, és majdnem meghal, szépen bedugják egy kis cellába, sőt a Segítő címet is elveszik tőle. Legalább egy köszönöm kijárt volna neki, ha már kész volt a király helyett vezetni az embereket, nem? De nem! Azzal, hogy apuci belovagolt, hogy vége a harcnak, az ellenség szétverve, Tyrionra már nem volt szükség. Ezek után én a helyében tuti elhúztam volna Királyvárból. Bár ahogy ő is mondta, az az otthona. Egyébként a majdnemi vereség sem az ő hibája volt, mert igaz volt, amit Joffreynak mondott: "Az emberek miért harcolnának egy olyan királyért, aki nem harcol értük?" Ebben totál egyetértek vele.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 06 (kedd), 19:56 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:
Igen, ez tiszta. De jogilag akkor sem lesz soha király. Királynak lenni más dolog, mint "csak" uralkodni.

És utólag az ő saruk minden (vagy az ő dicsőségük), a Segítőket ritkán jegyzik meg.
Tywin szerintem nem is vágyna a trónra. Az úgyis a családja kezében van, neki pedig megvan a hatalma hozzá, hogy a trón mellől úgy intézzen (majdnem) mindent, ahogy neki tetszik.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 06 (kedd), 19:47 
Sztorihajhász

Assa írta:
Andro írta:
De belőle úgysem lesz soha király.

A címet nem viselheti, de az unokája helyett most is ő uralkodik, és hosszűtávon ugyanez a terve. Aerys idejében pedig - amikor szintén Segítő volt - 20 évig gyakorlatilag ő irányította a birodalmat.

Igen, ez tiszta. De jogilag akkor sem lesz soha király. Királynak lenni más dolog, mint "csak" uralkodni.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 06 (kedd), 19:36 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:
De belőle úgysem lesz soha király.

A címet nem viselheti, de az unokája helyett most is ő uralkodik, és hosszűtávon ugyanez a terve. Aerys idejében pedig - amikor szintén Segítő volt - 20 évig gyakorlatilag ő irányította a birodalmat.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 155  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra