Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 29 (szombat), 22:21

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 155  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Sorozatfüggők Birodalma
HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 20:40 
Sztorihajhász

clarey írta:
[color=#000000]Én erős vagyok idén is, és évadzáróval egyben nézem a kilencedik részt - nem mintha ez tumblr-userként akkora dolog lenne. :-P

Én meg 2 perc alatt lekapom Watchfreeseries oldalról, vagy online megnézem Sorozatbaráton, ha olyanom van. :)

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 20:34 
Könyvmoly

Én erős vagyok idén is, és évadzáróval egyben nézem a kilencedik részt - nem mintha ez tumblr-userként akkora dolog lenne. :-P

És a Teen Wolf nézők hogy állnak a rejtvénnyel? Sikerült megnézni a trailert? Már csak 13 nap 6 óra 24 perc és 10 mp... :))

- Of what did she succumb?
- I drove a stake through her heart and cut off her head.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 19:59 
Sztorihajhász

lex írta:
Assa írta:
Nem tartottam feleslegesnek a rész, se fillernek, de megértem, ha más igen, és ezért unta.

Nekem kifejezetten tetszett a csatajelenet, több részen keresztül is tudtam volna nézni 8->

Csatlakozom!

Néztem volna még egy darabig a hentelést :twisted:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 18:48 
Billentyűzetgyilkos

Egy kis érdekesség a GoT-hoz: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-m ... rendezoje/

Illetve: http://comment.blog.hu/2012/02/16/trono ... zkadorok_1

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 18:06 
Tollforgató

Assa írta:
Nem tartottam feleslegesnek a rész, se fillernek, de megértem, ha más igen, és ezért unta.

Nekem kifejezetten tetszett a csatajelenet, több részen keresztül is tudtam volna nézni 8->

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 17:34 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:
GoT-ra visszatérve, nekem tipikusan olyan érzésem volt, mintha csak azért csinálták volna meg ezt az epizódot, mert "na, régen voltak Varjak, most csináljunk róluk egy egész epizódot, amiben harcolnak a nagy, csúnya, gonosz ellenséggel, és persze győznek." Tehát igazából amolyan filler epizód volt, semmi több.

Vagy megfordítva:
Régen voltak varjak és összességében keveset is az évadban, mert mindvégig csinálni akartunk róluk egy komplett epizódot.
Visszavertek ugyan egy ostromot, de van még ott haderő, ha szervezetlen is, ahonnan ez jött. Mance 100 ezres seregének csak a töredékével kellett megküzdeni ezúttal.
Ez a rész szerintem kellett, hogy hangsúlyozzák a Fal körüli szál fontosságát. Végül is (a jelek szerint) ott készül az igazi háború - és ahhoz kapcsolódik valahogy a Tűz és Jég dala, mint sorozatcím -, amit a trónért viszálykodók egyelőre nem vesznek észre.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 16:29 
Sztorihajhász

Devious Maids-et néz rajtam kívül valaki? Igen, kissé Született Feleségek hasonmás, mivel ugye ugyanaz az író jegyzi a két sorozatot. De nekem baromira tetszik, főleg, mert most ott is pörögnek az események.

Luna Black: Igen, Orphan Blackben Tony remélem nem egy Cosima-pótlék lesz, bár kétlem, hogy Cosimát kiírnák, lévén elég közkedvelt karakter. A transz-dolog amúgy hidegen hagy, amíg az ebben érintettek nem reklámozzák magukat az utcán.

GoT-ra visszatérve, nekem tipikusan olyan érzésem volt, mintha csak azért csinálták volna meg ezt az epizódot, mert "na, régen voltak Varjak, most csináljunk róluk egy egész epizódot, amiben harcolnak a nagy, csúnya, gonosz ellenséggel, és persze győznek." Tehát igazából amolyan filler epizód volt, semmi több.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 12:27 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
Donnie egy barom!

Ezzel mélyen egyetértek :D és nekem is nagyon hiányzik már Helena.

Fú, pörögnek az események rendesen, eddig egyetlen részen sem unatkoztam.

Egyébként Tony eddig érdekes, bár látom, hogy eléggé megoszlanak róla a vélemények. Úgy láttam, hogy transz-témában érintettek közében viszonylag pozitív volt a fogadtatása, és örülnek a jelenlétének.
De azt azért nagyon remélem, hogy őt nem Cosima helyére akarják behozni...

A GoT most nekem sem jött be, pedig szeretem ezeket a karaktereket, és külön-külön a legtöbb jelenetről tudnék valami pozitívat mondani. Szóval igazából fogalmam sincs, hogy mi bajom volt vele, de valahogy ennek most annak ellenére nem éreztem a súlyát, hogy Ygritte az egyik kedvencem volt.

Orange is the new black 2. évad, valaki? Még csak két részt volt időm megnézni, de aaaaaa, nem is tudtam, mennyire hiányoztak ezek a karakterek. Kivéve szerencsétlen Piper, akitől egyre jobban a falra mászok, pedig egész sokáig toleráltam a hülyeségeit...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 9:11 
Ó-nagy-admin "on stage"

GoT 4x09:

Nagyszerű rész volt. :D Iszonyatosan hangulatos - a Fal maga, az éjszaka, az óriások és mamutok és a sarló _U_ utóbbi szuper ötlet -, majdnem vége lett, mire először eszembe jutott megnézni, hol is tartunk.
Magasan túlteljesítette azt, amire számítottam azok után, ahogy eddig kezelték az itteni szereplőket és eseményeket.
Aemon mester annyira édes volt, Olly pedig azzal a büszke odabólintással Jonnak Ygritte meglövése után... :lol:
Sam is kapott végre néhány hozzá méltó jelenetet - az állandó, idegtépő Szegfű így, Szegfű úgy vinnyogás után.
Tetszettek azok az apró momentumok is, mint Tormundtól a medve emlegetése, vagy Grenn trükkje, hogy eltakarítsa az útból Slyntet, később pedig, ahogy az esküjüket szavalva hallnak meg... :cry:
Alliser Thorne és Jon beszélgetése is nagyon jó volt. Elképesztő, de a sorozatban minden szemétsége ellenére bírom Allisert. :shock:
Féltem, hogy Slynt majd rátámad Szegfűre ott a kamrában, ha már összezárták magukat és úgyis meghalunk alapon... hála az égnek, ilyesmit nem léptek meg.
Ygritte: a mosolyváltás tulajdonképpen aranyos volt, a haldoklása kapcsán meg mindig is biztos voltam benne, hogy így fog lejátszódni, nem simán csak megtalálják a holttestét csata után, mint a könyvben.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 10 (kedd), 6:47 
Sztorihajhász

GoT 4X09: Egy szó, UNALMAS! Kb. húsz percig csak a szexről, meg a csajozásról dumálnak, ami abszolút értékes perceket vesz el, nem beszélve arról, hogy a Fal engem rohadtul nem érdekel, ennek ellenére az egész epizód csak ezen a nyavalyás helyszínen játszódik. Sam és Szegfű jelenetei irritálóak, Ygritte nyavalygása az "Én fogom megölni Havas Jont" miatt dettó azok. És ezzel ment el majdnem az epizód fele! A többi a csata, ami valljuk be, semmiféle katarzist nem nyújtott számomra. Szépen volt fényképezve, de béna volt az egész, még Vöröske halálán sem tudtam sírni. Komolyan, nem éreztem semmit, amikor Jon a karjaiban tartja a csajt. A csata kimenetele meg várható volt. Szóval, szerintem eddig ez volt a sorozat legbénább epizódja. Remélem, az évadzáróra összekapják magukat a készítők.

Orphan Black 2X08: Nos, meglepetésvendégként újabb klón bukkant fel, akit Tonynak hívnak és FÉRFI! Na, ezen meglepődtem, mert eddig ugye az összes klón nő volt, de Tatiana még ezt is remekül eljátszotta. Alison és Donnie közben bevallják egymásnak a gyilkosságokat, Cosima kizárja a nőjét, akivel később kibékül. Ennek pl. kifejezetten örültem, bár Delphine még mindig unszimpi. És Ethan tényleg a Dr. Moreau-t olvassa egy 8 éves kislánynak?! Eszénél van az öreg?! Bár a sorozat szempontjából tényleg van hasonlóság az említett regény (nem a film!) és a sorozat között. Kyra meg még mindig ennivaló, bár most mi történt az apjával? Hova tűnt Cal? Na, jó kérdés, de majd megtudjuk. Szóval, jó kis epizód volt, sok fontos dolgot megtudtunk, és most aggódhatunk Cosimáért, aki éppen készül elpatkolni. Reméljük, életben marad. Egyébként tetszettek Alison kirohanásai előbb a részeg Donnie miatt, majd mikor kiderül, hogy a drága férje az ő pisztolyát használta és visszatette a szekrénybe. Donnie egy barom! És várom a kövi epizódot! És Helenát akarok!

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 04 (szerda), 19:35 
Tollforgató

Assa írta:
És Jaime a párbaj közben... :lol:

Végig rajta vihorásztam xD Oldották a reakciói a feszültségemet :D Én kb. végig remegtem a párbajon, hiába tudtam a végkimenetelt. Jaj, Oberyn nagyon fog hiányozni! Nagyon meg szerettem Perdo alakítását. A párbaj amúgy szerintem az eddigi legjobban sikerült harci jelenet lett, nekem nagyon tetszett, irtó jól megcsinálták. Cersei is végre cerseis volt azzal a fagyott pillantásával a végén.
Királyvár volt az egyetlen helyszín, amúgy ami tetszett, sajna a többinél megint időhúzást éreztem.
Kisujjból meg most már végképp idiótát csináltak így a sorozatban. Nem értem miért kavarták meg ezt a szálat, szerintem Sansánál is túl hirtelen ez a változás, ahogy a fekete ruhás belépő is iszonyat hatásvadász lett. Másnak is Oroszlánkirály hangulata lett a Ramsey-Roose jelenet láttán? xD Mert nekem totálisan.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 04 (szerda), 6:05 
Sztorihajhász

Orphan Black 2X07: Hát, itt is voltak ám fordulatok, és az előző epizódhoz képest most többet kaptunk. Szóval Kira a kulcs a klónok betegségéhez, és elhiszem, hogy Cosima nem díjazza, amiért ezt elhallgatták előle. Kira meg egy tünemény, hogy felajánlotta a kihullott tejfogát, hátha az segít Cosima nénin. Alison és Sarah is nagyon jók voltak, főleg, mikor Sarah próbálta Alisont alakítani a családi napon. És Donny meglepődése annyira őszinte volt, hogy már tényleg elhittem, hogy semmi köze az egészhez. Aztán simán lelövi Lickie-t a végén. Jó, véletlenül, de akkor is. Vic meg... nos ő éppen ki van ütve, és semmiről sem tud. Bár jó kérdés, hogy valójában miért is van az intézetben. Sibone pedig még mindig egy nagy kérdőjel, mert az a nő mindig meg tud lepni. Helenát hiányoltam, remélem, a kövi részbe beleteszik.

Devious Maids is nagyon jó, bár tipikusan inkább szappanos, mint drámás és krimis, de azért zajlanak az események. Főleg Marisol és a vőlegénye körül, ahol úgy tűnik, egyre több titok van. És még szegény pasit is elgázolták. Hát igen, a féltékeny szerető/házvezetőnő nem szeretné, ha bármi kiderülnie Dhalia haláláról. Carmen meg éppey Ty-al vesződik, mert a srác belezúgott. Csak Carmen nem tudja, hogy Ty-nak szerepe volt Alejandro véletlen halálában. Zoila meg aranyos, amiért próbálta menteni a barátnőjét, hogy ki ne rúgják. Ez rendes volt tőle, bár nem történt volna meg, ha nem beszél olyan sokat. Rosie meg... nos ő Rosie. Örülök, hogy kiadta Spence útját, bár még mindig szereti a férfit. Adrian pedig hazajött, megzavarva Evelyn és a testőr románcát. Valentina egyre dörzsöltebb lány lesz, és örülnék, ha ő meg nem menne vissza Remihez. Nem illenek össze, már az első évadban sem kedveltem a srácot. Ethan sokkal jobban illik hozzá.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 03 (kedd), 18:33 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:
Ej, ez a sok bonyodalom a GoT-ban. Lassan olyan lesz, mint egy horrorba fordult szappanopera. :mrgreen:

És a legszappanosabb fordulathoz még el se jutottunk... :D
Na majd jövőre.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 03 (kedd), 15:56 
Sztorihajhász

Ej, ez a sok bonyodalom a GoT-ban. Lassan olyan lesz, mint egy horrorba fordult szappanopera. :mrgreen:

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 03 (kedd), 15:09 
Ó-nagy-admin "on stage"

clarey írta:
Nem volt ott!? :-O :-O De hát akkor merre kujtorgott...? Kezd bezavarni, hogy utólag olvasom a könyveket, és nem tudom, mi történt papíron, és mi történt képernyőn. :-< Ott tuti a Kistanácsban volt, mert ő értett egyet Neddel, ugye?

A könyvben ott volt és Nedet támogatta, de a sorozatban csak Ned van egymaga.
Ha minden igaz, az a magyarázata a távollétének a sorozatban, hogy Robert nem bízott benne, mivel a lázadás során végig hű volt a Targaryenekhez.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 03 (kedd), 15:01 
Könyvmoly

Assa írta:
Nem, nincs ott. Pedig én is úgy emlékeztem.
Csak azt jelenetet találtam most meg, amikor Dany terhességéről jön a hír, Robert meg küldené a bérgyilkost: a király van ott, Ned, Renly, Kisujj, Varys és Pycelle.
Jorah előző évadbeli puhatolózásánál (ugyanígy Kistanács, ott voltál-e, mennyit tudsz... témában) is az derült ki, hogy Barristanek fogalma sincs az egész kémesdiről.
Nem volt ott!? :-O :-O De hát akkor merre kujtorgott...? Kezd bezavarni, hogy utólag olvasom a könyveket, és nem tudom, mi történt papíron, és mi történt képernyőn. :-< Ott tuti a Kistanácsban volt, mert ő értett egyet Neddel, ugye?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 03 (kedd), 14:34 
Ó-nagy-admin "on stage"

clarey írta:
Viszont volt egy baki, remélem, ezt később majd megmagyarázzák... Legalább annyival, hogy Barristan hazudott a Jorah-jelenetnél, mert a forgatókönyvírók elsiklottak felette, hogy ő ott ült a Kistanácsban, amikor Varys és Jorah még leveleztek, a sorozatban is... Ez így elég ellentmondásosan lett adaptálva.

Nem, nincs ott. Pedig én is úgy emlékeztem.
Csak azt jelenetet találtam most meg, amikor Dany terhességéről jön a hír, Robert meg küldené a bérgyilkost: a király van ott, Ned, Renly, Kisujj, Varys és Pycelle.
Jorah előző évadbeli puhatolózásánál (ugyanígy Kistanács, ott voltál-e, mennyit tudsz... témában) is az derült ki, hogy Barristanek fogalma sincs az egész kémesdiről.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 03 (kedd), 8:44 
Billentyűzetgyilkos

clarey írta:
Lesz, nyugi! ;)

Király :mrgreen: Reméltem, hogy ez az All man must die azért csak nem vonatkozik mindegyikre :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 03 (kedd), 8:39 
Könyvmoly

Eddy_ írta:
Tyrion ugye nem fog meghalni? Egyik kedvencem, és jóformán mondhatni az egyetlen épeszű ember a történetben... Valahogy csak megmentik/elszöktetik (mondjuk Jamie)/elszökik/Cersei jobb belátásra tér (nem fog), de csak lesz valami. Nem? :-(

Lesz, nyugi! ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 03 (kedd), 8:31 
Billentyűzetgyilkos

Két dolgot fűznék hozzá az előttem leírtakhoz:

Arya =)) =)) =)) Mesteri volt :mrgreen:

Tyrion ugye nem fog meghalni? Egyik kedvencem, és jóformán mondhatni az egyetlen épeszű ember a történetben... Valahogy csak megmentik/elszöktetik (mondjuk Jamie)/elszökik/Cersei jobb belátásra tér (nem fog), de csak lesz valami. Nem? :-(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 02 (hétfő), 20:53 
Könyvmoly

Istenem, a Hegy nagyon cuki. Hát mennyire látszik, hogy nem színész, nagyon kis gagyi volt az elterülése, én imádom. :g Erről a srácról mindig a Supnatból a megelevenedett teddy-maci jut eszembe.
Viszont volt egy baki, remélem, ezt később majd megmagyarázzák... Legalább annyival, hogy Barristan hazudott a Jorah-jelenetnél, mert a forgatókönyvírók elsiklottak felette, hogy ő ott ült a Kistanácsban, amikor Varys és Jorah még leveleztek, a sorozatban is... Ez így elég ellentmondásosan lett adaptálva.
Dany pedig... Nem ezt az érzelmet vártam volna az arcán a jelenetnél. :roll: Na mindegy...
Örülök, hogy elküldte.... Végre nem rondít majd bele a jeleneteibe (pláne nem vág a szavába! Jorah mondandóját (hangját) megszakítani bűncselekmény). :-P *fangirling off*
Ramsey azonban... Fúhh... Ő nagyon jó! Milyen szép elismerést kapott az öreg Boltontól - valljuk be, megdolgozott érte. :))
Arya kacagása. :D Hát vele együtt nevettem.
Sansa ruhája: idevele!!!! :x :x :x
Tywin legyintése pedig mindent vitt a részben, amikor megsürgette az eseményeket. =))
Imádtam ezt az egész epizódot, úgy ahogy van!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 02 (hétfő), 15:33 
Sztorihajhász

GoT 4X08: Hát igen, Oberyn meghalt, a Hegy meghalt, de most akkor azért ugye Tyriont nem fogják megölni?! Oberyn helyében meg simán nyakon szúrtam volna a Hegyet, ha már a földön fekszik, nem ott nekiállok még kiabálni, hogy "Say it, say it!". Ez okozta a vesztét. A harcot amúgy nagyon jól megcsinálták, élvezetes volt.
Arya reakciója Lysa halálára frenetikus volt, nem vártam kevesebbet. Bár azért lestem rajta egyet. Sansa tollas ruhája kiváló, nagyon tetszett, ahogy a belépő is.
Jorah meg úgy tűnik, el lett bocsátva. Na igen, Deny helyében én sem nagyon lettem volna elnéző, ha az az ember, aki úgymond az egyetlen volt, akiben tényleg bízhattam, mindvégig ellenem dolgozott, sőt megpróbált megölni. Jorah örülhet, hogy még él.
És igen, Deres, nem lehetett kihagyni, szép volt, hogy megjelenítették.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 június 02 (hétfő), 11:28 
Ó-nagy-admin "on stage"

GoT 4x08:

Oberyn csöppet túlcifrázta az ugrándozást, de végül is belefért. És hozzá az Inigo Montoya stílus - szép volt. Persze más szöveggel és sajnos más kimenetellel.
És Jaime a párbaj közben... :lol:

Sansa: _U_ Az új, sötét-tollas ruha meg a napfény a belépőhöz... hatásos. Plusz jó volt látni a Völgy urait, pláne így, hogy valódi szerepük meg rendes szövegük volt.

Theon-Bolton-kisBolton: a rész harmadik legjobb helyszíne volt velük Észak. Főleg a dombos-szeles jelenet és Deres megjelenése.

Arya... az a reakció kellett oda. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 31 (szombat), 10:23 
Sztorihajhász

Én az OUTW-t három epizód után kukáztam. Bár a harmadik évad vége felé majdnem ez lett az anyasorozat sorsa is, mikor két egymás után következő epizód is igencsak béna lett.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 31 (szombat), 7:13 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
mert általában a testvérsorozatok nem érik el az anyasorozatok szintjét. Lásd. Once Upon a Time in Wonderland.

Attól, hogy nem éri el a szintjét, még lehet egy jó kis sorozat a spinoffból is. Én személy szerint a Wonderlandet is szerettem - na, nem annyira, mint az eredeti OUAT-t -, ahogy itt a PLL spinoffnál is már inkább néztem volna tovább a Ravenswoodot (ez lett a címe a spinoffnak), mint a PLL-t. Szerintem jobb lett volna, ha fordítva kaszálják el őket, de persze ez csak az én véleményem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 31 (szombat), 6:23 
Sztorihajhász

candlelight írta:
Andro írta:
Orphan Black második évadot néz valaki? Az utóbbi két epizód szerintem nagyon izgalmas volt. És imádtam a Sarah + Helena pillanatokat. Voltak azért vicces percek.

Én nézem mindig, alig várom az új részeket! :-SS :) Szerintem már csak Tatiana Maslany szenzációs és egyedülálló alakításai miatt is érdemes megnézni a sorit. (Már össze sem tudom számolni, hány karaktert formál még és mindet nagyon jól. Talán csak Rachel olyan furcsa - legalábbis nekem -, de a többi alakítás brutálisan jó!)

Sarah és Helena fantasztikus együtt. :-D
Meg amikor Helena kérdezte: "Where is my boyfriend?" :-D Annak ellenére, hogy Helena nagyon félelmetes, őszintén drukkolok neki, hogy legyen egy kicsit jobb élete már.

Helena szerintem őszintén törődik Sarah-val, annak ellenére, hogy pszichopata. De őt így nevelték, elzárva, ráadásul elvettek tőle valamit. Naná, hogy bekattant. És igen, végre neki is volt pasija, hacsak egy rövid időre is. Tatiana pedig fantasztikus színésznő, aki hihetetlen jól alakít több különböző karaktert egy időben.

Nekem most az Alisonos szál tűnt kissé laposnak, de mivel előkerült Sarah volt pasija, reméljük, hogy ezzel tudnak majd valamit kezdeni.

Eddy_: Értem, akkor majd ha odáig jutok, lehet belenézek a spinoffba. Bár kissé tartok tőle, mert általában a testvérsorozatok nem érik el az anyasorozatok szintjét. Lásd. Once Upon a Time in Wonderland.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 30 (péntek), 22:34 
Tollforgató

Andro írta:
Orphan Black második évadot néz valaki? Az utóbbi két epizód szerintem nagyon izgalmas volt. És imádtam a Sarah + Helena pillanatokat. Voltak azért vicces percek.

Én nézem mindig, alig várom az új részeket! :-SS :) Szerintem már csak Tatiana Maslany szenzációs és egyedülálló alakításai miatt is érdemes megnézni a sorit. (Már össze sem tudom számolni, hány karaktert formál még és mindet nagyon jól. Talán csak Rachel olyan furcsa - legalábbis nekem -, de a többi alakítás brutálisan jó!)

Sarah és Helena fantasztikus együtt. :-D
Meg amikor Helena kérdezte: "Where is my boyfriend?" :-D Annak ellenére, hogy Helena nagyon félelmetes, őszintén drukkolok neki, hogy legyen egy kicsit jobb élete már.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 30 (péntek), 20:14 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
A spinoffot meg majd akkor nézem meg, ha végeztem az összes évaddal.

Úgy emlékszem, hogy a negyedik évad közepétől ment párhuzamosan a spinoff, szval nem kell megvárnod az utolsó évadot, ha eljutsz odáig. Annyira más a történet, hogy nem lesz spoiler egyikből a másikba, de addig még van pár évadod. Meg az évad felénél kaszálták is egyébként a spinoffot.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 30 (péntek), 20:08 
Sztorihajhász

Eddy_: Majd ha odáig jutok, eldöntöm, hogy tetszik-e, vagy sem. A spinoffot meg majd akkor nézem meg, ha végeztem az összes évaddal. Úgy tudom, hat évadra tervezik. Egyébként dolgokat olvastam róla, de nem a nagyon spoileres részeket. Így nem lövök le magamnak semmit.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 30 (péntek), 17:22 
Ó-nagy-admin "on stage"

clarey írta:
GoT:

Jahajj, ezt ti láttátok már? =)) Nekem ez teljesen új volt, és most úgy nevetek rajta.
Rögtön ez ugrott be róla. :g

Ez pedig gondolom, megvolt mindeninek. Az a "Let the Gods decide" felirat eléggé ironikus. Martin bá' már eldöntötte... :-P
[/color]

Az első kettőt ismertem már, de a plakát még nem láttam. Pedig :lol:

School of thrones? :-D
A Kisujjt alakító fickó nagyon durva. A kinézete, a viselkedése... tisztára, mint a sorozatban. :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 30 (péntek), 16:40 
Billentyűzetgyilkos

Andro írta:
PLL (Pretty Little Liars) valaki? Most vagyok túl az első évadon és imádom!

Majd nem fogod :D A harmadik évad táján már kezd eléggé unalmas és kiszámítható lenni, plusz a spinoff se kellett volna közbe, mert az egyik mondjuk-főszereplő átpártolt oda, és totál lelépett a PLL-ből, aminek én személy szerint nagyon nem örültem. De azért várom az ötödik évadot, hogy tudnak-e javítani rajta, vagy marad ugyanilyen gáz. Az első két, két és fél évadot viszont imádtam én is :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 30 (péntek), 14:31 
Sztorihajhász

clarey írta:
Andro írta:

Én bevárom a teljes évadot. :)

GoT:

Jahajj, ezt ti láttátok már? =)) Nekem ez teljesen új volt, és most úgy nevetek rajta.

Ez pedig gondolom, megvolt mindeninek. Az a "Let the Gods decide" felirat eléggé ironikus. Martin bá' már eldöntötte... :-P

Én eleve rühellem a Simpson családot. Szóval nem, nem láttam.

PLL (Pretty Little Liars) valaki? Most vagyok túl az első évadon és imádom!

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 30 (péntek), 13:49 
Könyvmoly

Andro írta:

Én bevárom a teljes évadot. :)

GoT:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 28 (szerda), 13:21 
Sztorihajhász

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 19 (hétfő), 19:35 
Sztorihajhász

Nem lehet mindent a könyv szerint megcsinálni, mert akkor már tényleg nem férnének bele időben az epizódokba a készítők. Mondjuk én nem olvastam a könyveket, szóval nem tudom, mit hagytak ki, és mit nem. :)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 19 (hétfő), 18:16 
Tollforgató

Assa írta:
Andro írta:
Jaime egy szemét dög, most utálom, hogy nem állt az öccse mellé, nagyon esett a szememben. Pedig kezdtem már megkedvelni. Viszont a hercegen meglepődtem, bár az is igaz, hogy az ő családjával is csúnyán elbántak.

De ha megpróbálja, felaprítják szerencsétlent. :-D
Bronn egész kedélyesen elkardozgatott vele, de azért bal kézzel elég ügyelten még, Gregor brutális ereje ellen semmire se menne.

Pontosan. Szerintem nem lehet hibáztatni azért, mert nem akar öngyilkos lenni. Bronn se akar. Oberyn is csak azért megy a Hegy ellen, mert bosszút akar állni. Amúgy egy elég fontos részletet kihagytak a karakterrel kapcsolatban, amiért többek közt Red Viper a beceneve. Hírlik róla a könyvben, hogy kifejezetten ért a mérgekhez, és a fegyverére is jut belőle 1-2 csepp. Mellesleg nem egy párbajt nyert meg a pasi, kár, hogy erre semmiféle utalást nem kaptunk a sorozatban.
Szvsz amúgy ez a rész volt az egyik legjobb ebben az évadban, örültem a sok-sok könyvhű párbeszédnek. Ja amúgy kellemes meglepetés volt, ahogy Hot Pie-t visszahozták, tök jó ötlet volt, totál pluszpont. Viszont könyves spoiler most, hogy Roge-ot is Arya ölte meg, ki fog jutni Brienne-nek? Se Locke, se Roge érdekes lesz ez így. A Sansás részeket imádtam, még a hóvár is megjelent :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 19 (hétfő), 18:14 
Könyvmoly

Szerintem ez megint egy kivételesen vicces rész volt, legalábbis én sokat nevettem rajta, valahogy olyan groteszk-humor, de mégis, nekem nagyon tetszett.
Bronn-Tyrion az mindig alap humorforrás, ahogy az Arya-Hound is (btw hálás vagyok a korkülönbségért, mert ez egy romkomban nagyon csókjelentre adott volna alkalmat - mázli, hogy a GoT nem romkom).
Petyr pedig a legnagyobb hatásvadász, aki létezik Westerosban... =))

És jaj, a Hegy milyen aranyooos. :D Nem tudok elvonatkoztatni a jámbor-kisfiús FB posztjaitól, olyan mint egy nagyra nőtt óvodás - persze ez a műszakáll kicsit komolyít rajta, mégis van valami kisfiús báj a 205 centijében és 180 kilójában.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 19 (hétfő), 17:16 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:
Jaime egy szemét dög, most utálom, hogy nem állt az öccse mellé, nagyon esett a szememben. Pedig kezdtem már megkedvelni. Viszont a hercegen meglepődtem, bár az is igaz, hogy az ő családjával is csúnyán elbántak.

De ha megpróbálja, felaprítják szerencsétlent. :-D
Bronn egész kedélyesen elkardozgatott vele, de azért bal kézzel elég ügyelten még, Gregor brutális ereje ellen semmire se menne.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 19 (hétfő), 14:24 
Sztorihajhász

GoT 4X07: Hát, nem volt egy éppen mozgalmas epizód, leszámítva, amikor Sandort és Aryát megtámadta pár ember. Sandort kezdem bírni valamennyire, nem is olyan gonosz, mint elsőre gondoltuk volna. Ő is csak ember. Meg a végén, mikor Kisujj megtanította a Sasfészek asszonyát "repülni". És Obyren (vagy ki) lesz Tyrion bajnoka. Jaime egy szemét dög, most utálom, hogy nem állt az öccse mellé, nagyon esett a szememben. Pedig kezdtem már megkedvelni. Viszont a hercegen meglepődtem, bár az is igaz, hogy az ő családjával is csúnyán elbántak. Kivi leszek, hogy bánik el a Heggyel.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 18 (vasárnap), 17:33 
Ó-nagy-admin "on stage"

Eddy_ írta:
Ó, tényleg, Jonról jut eszembe: az anyjáról a könyvben megtudni valamit? Mert Neddel úgy váltak el ugye, hogy ha újra találkoznak, akkor mesél majd neki az édesanyjáról, de ez ugye értelemszerűen kimaradt. Később azért még lesz róla szó?

Pletykák vannak róla és teóriák, még semmi biztos.

1. verzió: egy Wylla nevű nő. Ned és Robert beszélgetésében is ő kerül szóba (a sorozatban is), de Ned szerintem leginkább olyan stílusban vágja rá a nevet, hogy jó-jó, csak váltsunk már témát. Viszont. Wylla egyszerű szolgáló Westeros túlsó felén (szó szerint, messzebb nem is lakhatna Derestől), őt simán be lehetett volna vallani Catnek is és Jonnak is.
2. verzió: Ashara Dayne, akibe Ned beleszeretett egy lovagi tornán. Ezt a teóriát viszont nagyjából meg is cáfolta az, hogy kiderült, Ashara csak egy lányt szült, nem tudni kitől, de arra sem Ned a valószínű jelölt.
3. verzió: egy hajós lánya. Egy jelentéktelen mellékszereplő említi valahol az istenek háta mögött egyetlen egyszer.

4. verzió: Erre van a legtöbb utalás a könyvekben, jó régi és nagyon elterjedt teória.
Rhaegar+Lyanna. Idő és lehetőség is volt rá, és rengeteg kérdést megválaszolna: Ned nagy titkolózását Cat és Jon meg mindenki más előtt, Lyanna halálát, néhány dolgot, amit Ned mond vagy gondol.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 18 (vasárnap), 17:24 
Billentyűzetgyilkos

Igen, a sorozatban csak azt látni, hogy hú de szerelmes lesz hirtelen, és ezért eldob mindent. Úgy máris jobban hangzik, hogy azért veszi el a csajt végül, mert úgy érzi, hogy ez a kötelessége és csak így tisztességes a lánnyal szemben, miután együtt volt vele.
Jonon a sorozatban jobban észrevehető, hogy meg akar felelni az apja emlékének, és sokkal inkább kötelességtudó, mint Robb, legalábbis nekem ez jött át. Ó, tényleg, Jonról jut eszembe: az anyjáról a könyvben megtudni valamit? Mert Neddel úgy váltak el ugye, hogy ha újra találkoznak, akkor mesél majd neki az édesanyjáról, de ez ugye értelemszerűen kimaradt. Később azért még lesz róla szó? Mert akkor számíthatunk rá a sorozatban is.
Valamikor elkezdem majd olvasni a könyvet is szerintem, de jelenleg a GYU-val szenvedek, előbb ezt akarom befejezni :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 18 (vasárnap), 17:04 
Ó-nagy-admin "on stage"

Eddy_ írta:
Robbnál nekem azért is tűnt annyira másnak, mert például nem vette el végül Walder Frey lányát, hanem inkább a szerelmet választotta, de Eddardot úgy ismertük meg abban a pár részben, amiben szerepelt, hogy első a kötelesség neki, minden más csak utána jöhet.

Pontosan erre a tettére gondoltam annál, hogy szembemegy azzal, amit Ned tenne - és ráadásának még Cat hegyibeszédét, amiben éppen Nedre hivatkozik, is elintézi annyival, hogy "az apám halott". (Akkor minek is háborúzik még mindig, ha ez csak ennyit jelent...?)
Könyv-Robb is megnősül ugyan és felrúgja a Frey-szerződést, de egészen mások a körülmények. Meg az olvasó nem is tanúja a dolognak (bár valószínűleg Robb nem is mutatja ezt a csapot-papot a csajért viselkedést), mert nincs POV-szereplő a közelben, csak néha jön egy-egy hír.
Könyv-Robb hetek óta lábadozik egy nemrég elfoglalt várban, mikor egyszer csak megérkezik az öccsei halálhíre. Ott nem csak "talán meghaltak", hanem "100%, hogy meghaltak" a tálalás + Theon a szinte-testvér a gyilkos. Robb összeomlik, a lány pedig (Jeyne Westerling), aki addig is ápolta, próbálja megvigasztalni. Aztán a vigasztalás olyan fordulatot vesz, hogy Robb másnap arra ébred, nősülni kellene, ha tisztességesen akar eljárni. Egy Lannister családi meetingen is így értékelik a dolgot:
"- Meg vagyok lepve - vallotta be Tyrion. - Azt hittem, Robb Starknak több esze van.
- Tizenhat éves kölyök - mondta Lord Tywin. - Ebben a korban az ész vajmi keveset ér a
vággyal, szerelemmel és becsülettel szemben.
- Megszegte a szavát, megszégyenített egy szövetségest, elárult egy ünnepélyes ígéretet. Hol
van ebben a becsület?
Ser Kevan felelt:
- A lány becsületét választotta a sajátja helyett. Miután leszakította, nem maradt más választása."
Ez nem olyan meglepő Ned fiától, mint a sorozatos verzió.

Jonra valószínű rávetítem az olvasottakat (még ha nagyon gyakran nem is úgy viselkedik). :? A regényben nagyon látszik mindkettőn - Jonon főleg, mert POV -, hogy Ned példájának akarnak megfelelni, és az ő tanításaiból próbálnak útmutatást nyerni egy-egy helyzetben.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 18 (vasárnap), 11:23 
Billentyűzetgyilkos

Robbnál nekem azért is tűnt annyira másnak, mert például nem vette el végül Walder Frey lányát, hanem inkább a szerelmet választotta, de Eddardot úgy ismertük meg abban a pár részben, amiben szerepelt, hogy első a kötelesség neki, minden más csak utána jöhet. Jon is szerintem túlságosan vad ahhoz, hogy azt mondhassam rá, hogy nagyon hasonlítana Eddardra, de végül is igaz, hogy Arya meg túlságosan élvezi a gyilkolást... bár ez abból is ered, hogy ő már ott bosszút fogadott, amikor Joffrey megölette az apját, és ezek után pedig eszerint él.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 18 (vasárnap), 10:47 
Ó-nagy-admin "on stage"

Eddy_ írta:
Szerintem ő hasonlít legjobban Eddardhoz, ő se szeretett ölni, de ha erre volt szükség és megérdemelten ítélt halálra valakit, akkor megtette, és soha nem nézett félre.

Szerintem Robb és Jon. (Bár inkább könyv-Robb, a sorozatos simán, lelkifurdalás nélkül szembement az apja tanításaival, ha úgy volt kényelmes neki.)
Arya gyilkosságai kicsit mások. Harrenhalban is élvezte a hatalmat, hogy dönthet mások haláláról. Persze egyik se volt jó ember, és mind adtak okot, hogy Arya éppen őket válassza, de azért mégis... Ő vágyik arra, hogy gyilkolhasson, az apjánál meg a bátyjainál nem lehetett ilyesmit tapasztalni. A halállistája is elég hosszú mostanra, rajta olyan emberekkel, akik azért nincsenek egészen egy szinten bűnök és gonoszság tekintetében. (Pl. Beric vagy Gregor két külön kategória, vagy Ilyn Payne, aki egyszerűen csak parancsot teljesített a kivégzésnél.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 18 (vasárnap), 7:33 
Billentyűzetgyilkos

Értem én ezt, és teljesen így gondolom én is. Ebben a korban, ebben a világban az a normális, amit mondtál Andro: ölsz vagy meghalsz. Itt azért hozzátenném, hogy Arya mindig is vadabb volt, mint a testvérei, Sansából például nem hiszem, hogy ezt hozná ki ez az egész helyzet, hogyha nem King's Landingben lenne, hanem ugyanúgy menekülnie kellett volna (vagy jobban mondva lett volna lehetősége rá), mint Aryának. Vagy még ha képes is lett volna ölni, ő elfordítja a fejét, mielőtt bárkibe is beledöfné a kardját, Aryát viszont kemény fából faragták, ő nem hogy végignézi, de látszik rajta, hogy élvezi is - nem úgy, mint mondjuk a Véreb vagy a Hegy, hanem hogy tudja/úgy gondolja, hogy az öléssel igazságot szolgáltatott, és ez elégedettséggel tölti el. Szerintem ő hasonlít legjobban Eddardhoz, ő se szeretett ölni, de ha erre volt szükség és megérdemelten ítélt halálra valakit, akkor megtette, és soha nem nézett félre.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 18 (vasárnap), 6:21 
Sztorihajhász

Arya egy elég erős női karakter, annak ellenére, hogy mégcsak gyerek. Jól átlátja a helyzetet, és bár ártatlan embereket nem öl, de ha arról van szó, megvédi magát. Elvégre lemészárolták a családját, elvesztette a nővérét, az öccseit is halottnak hiszi és jelenleg a Véreben kívül nincs senki aki mellette állna, és ő is csak érdekből cipeli magával. Szóval igen, rohadt hamar fel kellett nőnie, ami egy olyan világban szerintem mindennapos. Én megértem az indokait, hiszen ott elég farkastörvények uralkodnak. Ölsz, vagy meghalsz, nincs mese. Arya pedig túlélő.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 17 (szombat), 20:48 
Billentyűzetgyilkos

Most értem el a GoT negyedik évadához, az első részen vagyok még csak túl. Sansát tényleg kezdem megkedvelni :mrgreen: Ami elég fura volt nekem itt a 4x01-ben, az Cersei reakciója Jamie visszatértére. Nem is örült neki, sőt, ellenkezőleg, még azzal támadt neki, hogy hogy volt képes J. elhagyni őt, és kigúnyolja az elvesztett keze miatt? Elég fura egy reakció a szeretett testvére és nagy szerelme láttára... Később lesz még erről szó, ugye? Azt mondjuk megértem, hogy nehezen birkózik meg azzal, hogy a lányát elszakították tőle, Joffrey is kikészíti, az apja hozzá akarja adni Lorashoz, és emiatt kezd kifordulni önmagából... vagy talán pont hogy most adja önmagát Jamie-nek is? De igazából pont ezek miatt hinném, hogy örül, hogy élve látja Jamie-t, hogy megnyugtatja a tudat, hogy valaki, aki tényleg szereti, továbbra is mellette áll és visszakapta őt.
Aryától viszont kezdek egyre jobban megijedni, nagyon kegyetlen lett, gondolkodás nélkül megölt itt is két embert, és nem ez az első, hogy gyilkolt, holott még csak 9-10 éves. Értem én, hogy hamar fel kellett nőnie, elvesztette az egész családját, az apja lefejezését konkrétan végignézte, úgy érzi, hogy egyedül maradt, és jelen pillanatban egyedül is van, de nagyon rossz dolgokat hoz ki belőle ez, nincs ez így rendben. Mondjuk a GoT-ban mi normális? :mrgreen:

update: na, ez egy remekül eljátszott halál volt. Épp kérdezni akartam, hogy mikor hal már meg Joffrey, nem bírtam nézni, hogy bánik az esküvőjén Tyrionnal, mire két perc múlva elkezdett fuldokolni :mrgreen: Gonosz lennék, amiért örülök, hogy végre meghalt?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 16 (péntek), 7:12 
Sztorihajhász

FuraMark írta:
https://www.facebook.com/groups/251596848297501/
Ne haragudjatok,ha kicsit off,de mégsem az teljesen :D Nemrég nyitottam ezt a csoportot a Once Upon A Time fanok számára,aki érzi,csatlakozzon bátran :)

Csatlakoztam Charlotte Benning néven. :)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 15 (csütörtök), 22:11 
Szárnybontogató

https://www.facebook.com/groups/251596848297501/
Ne haragudjatok,ha kicsit off,de mégsem az teljesen :D Nemrég nyitottam ezt a csoportot a Once Upon A Time fanok számára,aki érzi,csatlakozzon bátran :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 május 15 (csütörtök), 19:09 
Tollforgató

Luna Black írta:

nincs mit, a google segített ki engem is :D (az utolsó két részt nem voltam képes egynél többször megnézni x))

Na oké, az utsó kettőt én is csak háromszor, bár az utolsó előttin mindháromszor bőgtem... (Oké, ez TMI rólam. XD)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 155  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra