Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 12:53

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 122 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pandafölde - Naomii la la landje
HozzászólásElküldve: 2014 október 24 (péntek), 14:25 
Tollforgató

Sziasztok!

Most, hogy itt az őszi szünet, talán lesz időm végre megírni azt a fránya fejezetet. Eddig nagyjából háromezer szavam van meg, még legalább ennyi kéne, de így, hogy a suli nem ül a nyakamban, mint egy dagi óvodás, és nyom le a víz alá, talán gyorsabban fog menni.

Hogy addig is valamivel fenntartsam az érdeklődést, íme egy kis részlet:

Idézet:
(...) Ott, a vastag kék takaróba bugyolálva feküdt egy tejeskávé színű, csöpp baba, aki az öcsémként született meg nem sokkal azelőtt. Összeráncolt szemöldökkel meredtem le rá, még nem egészen fogva fel, hogy ez a pici valami egyszer akkora lesz, mint egy normális ember.

– Na, mit gondolsz? – kérdezte Sean, akin már nyoma sem mutatkozott a korábbi aggodalomnak és feszültségnek, helyette levakarhatatlan vigyor ült az arcára.

– Úgy néz ki, mint egy krumpli – feleltem rezzenéstelen arccal, bántó szándék nélkül.

– Dehogyis! – ellenkezett rögtön az immár kétszeres apuka, Lee viszont csak hümmögött, és forgatni kezdte a fejét, hogy több irányból is meg tudja nézni.

– Tényleg – mondta végül, ezzel kiváltva Sean ellenkezését.

– Ne hülyéskedjetek már, gyerekek! – fakadt ki, majd mellém állt, hogy onnan is megnézhesse újdonsült kisfiát. – Ez a gyerek egy cso- jé, igazatok van, ebből a szögből tényleg krumpli.

Mint ahogy az látszik is, komolyságilag ugyanazon színvonalat tudom majd nyújtani, mint eddig. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 19 (vasárnap), 12:18 
Tollforgató

Szia!

Relatíve új tanár, engem még sosem tanított, de szerintem párhuzamvonalzó volt a jele már oviban is, és ő a szakvezető tanár, akit így megkaptunk gimnázium végére... Negyedik rajzomat adja vissza ugyanarra a tervrajzra, egyenként hat-hét órát vesznek igénybe, szóval imádom. Na, de ez nem blog, szóval csak megköszönöm szépen, hogy írtál, jól esik a biztatás :) Most neki is állok begépelni az eddig megírt néhány oldalt, hátha megszáll közben az ihlet. :roll: ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 19 (vasárnap), 9:10 
Fanficbúvár

Szia!
Hű, új tanár? Ráadásul gonosz? Ejj, Umbridge kísért téged :D
Mindenesetre drukkolok, hogy átvészeld ezt a kis időszakot, nemsokára itt az őszi szünet, ahol szusszanhatsz egyet, és talán az ihletmanó is meglátogat téged. :)
Kitartást, én masszívan várom a következő fejezetet! ^^

1wolfgirl1

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 16 (csütörtök), 9:53 
Tollforgató

Szia!

Egyelőre még fogalmam sincs, hogy mikorra lesz várható a fejezet... Egy kissé el vagyok havazva az iskolában, és még ha lenne is időm írni, kedvem az már ritkábban. (Éljen az új és maximálisan gonosz műszaki tanár! ;;) ) Igyekszem, de egyelőre még csak egy jelenet van meg, az sem teljes egészében, és el is vagyok vesződve ötletek kapcsán... Azért remélem, hogy ez nem újabb "írói blokk" előszele :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 13 (hétfő), 16:58 
Zöldfülű

Szia Naomii!!!!
Mikor lesz új fejezet??????? Már nagyon nagyon nagyon várom!!!!!! Kérlek siess ahogy tudsz!4

Puszi

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 25 (csütörtök), 15:10 
Tollforgató

Helló! Fel is került a fejezet :) A pillangó és a Hold - 30. Fejezet: I Promise

Hamarosan számítani lehet a Telepata kölcsönbe ötödik és hatodik fejezetére is, bár nem hazudok, egyelőre csak a negyede van kész. Majd igyekszem :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 20 (szombat), 19:38 
Tollforgató

Sziasztok! Gyors helyzetjelentés, a Pillangó és a Hold 30-adik fejezete szinte kész van, már csak az utolsó nagy jelenet van vissza, meg a visszaolvasás, szóval holnap remélhetőleg felkerül. Lesz egy kis utólagos módosítás az eddigi fejezetekben, mert Rájöttem, hogy amit gondoltam és amit Elképzeltem nem fér meg egymás mellett... Itt konkrétan Fred szemszínére gondolok, ugyanis hiába írok folyton kéket, ő akkor is James Phelpsként jelenik meg előtte, hála a HP-filmeknek, melyeket előbb láttam, mint ahogy a könyveket olvastam volna. És hát igen, James szeme mogyoró színű... :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 18 (csütörtök), 10:27 
Tollforgató

Szia!

Hidd el, még naaagyon messze vagy a zaklatástól; mindig jól esik, mikor valaki ír és érdeklődik, legyen az itt vagy kritikáknál :) Egy kicsit ösztönöz is arra, hogy gyorsabban írjak... De a lustaságom és az iskolai követelmények mértékét tekintve sajna így is csak arra elég, hogy eddig megvagyok a fejezet felével :/ Szégyellem magam, tudva, hogy várjátok, de erőltetni sem akarom, mert akkor az olyan is lesz... Volt már pár fejezet, amit csak önmagam megnyugtatására írtam, hogy "á, már ezzel sincs gondom úgy két hétig", és utálom is őket, de már nem tudok változtatni rajtuk. Ha hiányzik neked AJ és Fred, akkor azt hiszem, hogy ha a következő fejezet nem is, de a nyárra vonatkozóak (mert úgy hármat tervezek írni, de minimum kettőt) biztosan elnyerik a tetszésedet ;) Hogy őszinte legyek, az ötödik könyvhöz nagyon sok jelenetem van megírva előre, lehet, hogy azokból is rakok majd fel kis részleteket, bár nem vagyok benne biztos, hogy 100%-ban olyan formában is kerülnek majd bele a fejezetekbe... No mindegy, ez még a jövő zenéje, egyelőre a következővel készüljek el :D *visszaölel* Sietek, ahogy tudok, és köszönöm a biztatást, valamint a kitartást a (meglehetősen lassú) sztorim mellett!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 17 (szerda), 19:43 
Zöldfülű

Szióka!

Mostanában én is el vagyok havazva, bejött egy betegség is, rengeteg a tanulni való, szóval még arra sem volt időm, hogy téged kérdezgesselek meg zaklassalak, de inkább, most h időm van rá, valami kedves dolgot akarok mondani neked, hátha feldobódsz és megjön az ihleted :D Már nagyon szeretném olvasni az új fejezetet, jujj, nagyon hiányzik AJ meg Fred! :oops: Ez a kis részlet- habár tényleg kicsi- nagyon jól esett >:D< Most így kitépve magam a sok tanulnivaló-hegy alól, h hírt adjak magamról, mint lelkiismeretes és törzsgyökeres kritikaíró-olvasó, meg hogy egy kicsit bátorítsalak - NAGY ÖLELÉÉÉÉÉS! - tényleg mézzel kenegette a kis lelkemet ez a részlet. Valahogy most ellazultam :) Siess a következő fejezettel, én nagyon várom, hajrá, hajrá! :DD

Puszi: Kidden
Ja, és még sok ilyen részletet!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 12 (péntek), 16:06 
Tollforgató

Sziasztok!

Nem tudom, ki nézegeti a fucblogom, de arra gondoltam, betennék egy kis részletet a Pillangó és a Hold új fejezetéből :)

Egy Ronos-AJ-s-könyvtáros jelenet:

Idézet:
Elvigyorodtam és a székben hátradőlve emeltem tekintetem a plafonra, ahol még mindig ott trónoltak Fred galacsinjai. – Uram, vigyázz, hogy féltékeny ne légy! A zöldszemű szörny csak kacag az étken, amelyből él.
– Hogy mi? – hagyott fel Krum gyilkos tekintettel való szuggerálásával, hogy értetlenül rám pillanthasson. Nyilván nem olvas Shakespeare-t. Annak ellenére, hogy Ron nem volt eminens tanuló, és néha kissé nehéz volt a felfogása, mint Lee-nek, ő sem volt ostoba, és hamar felfogta a szavak értelmét. – Nem vagyok féltékeny Krumra!
– Nem, persze – bólintottam gúnyosan vigyorogva.
– Tényleg nem! – kardoskodott egyre durcásabbá válva.
– Nem kételkedem.
– Miért is lennék?
– Nem tudom, nincs rá okod.
– Nincs hát.
– Nincs.
– Jó, megegyeztünk.
– Jó – emeltem fel végül karjaim magam elé védekezően.
– Jó – ismételte puffogva. Ilyenkor egészen olyan volt, mint a bátyja.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 06 (szombat), 17:33 
Tollforgató

Szia! Az érettségi szele még nem csapott meg annyira, de egy bizonyos másik projekt (rendszeres és intenzív edzés, napi másfél-két óra) elveszi az időm, Úgyhogy nem tudok biztosat mondani... Szeretném azt hinni, hogy pár nap, de valószínűbb, hogy úgy egy hét... A fejezetből eddig egy egész, nagy jelenet, valamint egy fél van megírva, és még visszavan úgy három vagy négy. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 06 (szombat), 9:05 
Zöldfülű

Szia! Megint zaklatlak! Szóval én most se akarok túl erőszakos lenni, és persze tudom,hogy suli,elfoglaltság,barátok,különórák,érettségi,de azt szeretném kérdezni,hogy mikor lesz fönt az új fejezet/ mennyi van eddig kész belőle! Annyira várom már! Előre is köszi a választ!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 01 (hétfő), 16:48 
Tollforgató

Szia!

Hogy mennyire lesz aranyos, az még kétséges... Igen, AJ nem az a tündi-bündi, de maga a körítés még lehet az. Mondjuk, én sem vagyok a rózsaszínség őrültje, szóval majd meglátjuk :D Ugyanígy bizonytalan, hogy mennyire fog menni a kivitelezés, mert még sosem írtam ehhez hasonlót, de gyakorlat teszi a mestert, meg persze a sok olvasás... Ötletem már sok van, meglátjuk, a kis részecskéket össze tudom-e fűzni egybe :) Ha nem is lesz olyan hosszú, de az biztos, hogy olyan sokat nem kell várni rá... Köszönöm az érdeklődést :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 01 (hétfő), 12:42 
Zöldfülű

Hellóóó ~

Mint ígértem, jöttem zaklatni :D Ma volt évnyitó, de én frankón elrontottam a gyomrom, szóval nem mentem xD :lol: Öröm az ürümben, ugyebár. Na amúgy amit a kritikámban írtam a dologról persze én sem azt akarom h elsiessék, tutira valami aranyos módon történik majd meg (vagy nem, nem illik Aj-hez a habos-bab), Fredtől meg el fogok ájulni, ahogy ismerlek, úgy megírod majd x) De olyan vagyok mint te, mocskos kis perverz (csak viccelek, te biztos valami aranyos perverz vagy <3 ) és egyszerűen már nem bírok várni ^^ De a sztori a saját ütemében halad, szóval várok, és ha eljön a pillanat, akkor hatalmasra meg fogod írni,ebben biztos vagyok, meg persze ez a minimum, szóval hajrá! (most nem raktam a nyakadba egy gigantikus elvárást, de nemáááááám) Szóval tudom, h tanulás meg suli, meg mindenféle, de azért siess a következővel, én nagyon szurkolok! És most ünnepélyesen homlokon csókollak, mert én vagyok a múzsa! :D

Puszi: Kidden

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 30 (szombat), 12:09 
Tollforgató

Nagyon szívesen és köszönöm.

A Pillangó és a Hold huszonkilencedik fejezete fent.

A Telepata kölcsönbe első négy fejezete két részre tagolva már egy ideje olvasható, az öt-hat pedig fordítás alatt áll, a felével már megvagyok, Úgyhogy talán hamarosan fel is kerül :]

Gondolkoztam azon, hogy ezután mit fordítsak, mert Loki bármilyen mennyiségben jöhet, ám még nem találtam megfelelőt; ugyanakkor már régebben kinéztem két Tekergős ficet. Az egyik néhány fejezetes, nagyon humoros, viszont slash (Sirius/Remus), amiért annyira nem vagyok oda., de olyan jól meg van írva... :D A másik egy általánosabb sztori, James-Lily, Remus-Dorcas és Sirius-Marlene párosokkal, csak a vége előre tudható, és a kicsi lelkem nem bírja az Angstot és a Drámát...

No, még meglátjuk :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 28 (csütörtök), 20:42 
Zöldfülű

Szia! Köszi a visszajelzést, és jobbulást!!! :-D

(Mod. szerk.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 28 (csütörtök), 14:06 
Tollforgató

Szia! Igen, valóban úgy volt. Csak egy jelenet van vissza, ami úgy 1500 szó, és azt hittem, hamarabb megleszek vele, de sikeresen kijött rajtam valami allergia - kaptam gyógyszert, így gyógyulgatok, de eddig nem tudtam elég időt tölteni a gép előtt. Ha jobban leszek (például kapok levegőt Anélkül, hogy lihegő kutyának tűnnék), igyekszem :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 27 (szerda), 12:09 
Zöldfülű

Szia! Hát én a kérésedre zaklatni is foglak! Szóval pénteken azt írtad,hogy pát nap és fönt van. Nem akarok én itt gonoszkodni,vagy bármi,de már alig bírok várni!!!!!! Kérlek töltsd fel!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :wink: :!: :!: :?: 8) :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :-SS :-SS :-?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 22 (péntek), 20:23 
Tollforgató

Aránylag jól haladok a Pillangó és a Holddal, már megvan belőle úgy hatezer szavam, és egy utolsó jelenetet tervezek még megírni, azután fel is töltöm. Ha minden jól megy, még a héten meg is lesz :)

A másik, hogy az előző fordításom sikerére (so-so, nekem siker, ha egy valaki olvassa a műveim, ezt pedig nem is reméltem volna!) való tekintettel bele is kezdek az ígért Loki/OC párosítású fic , az On Loan fordításába a csodálatos és humoros foodforever nicknevű hölgy tollából.

Ha érdekelne valakit, íme a leírás:

Idézet:
Kate Lee (telepatikus és telekinetikus képességekkel rendelkező, feltörekvő kanapé-burgonya) egy, az országától kölcsönbe kapott S.H.I.E.L.D. ügynök. Terve, miszerint akcióit olyan fájdalommentesen és nyugodtan hajtsa végre, ahogyan szeretné, meghiúsul, miután űrlények kezdenek potyogni az égből, mint a hullócsillagok egy augusztusi éjszakán – kezdve egy bizonyos Csínytevő Isten megérkezésével.

A magyar címe Telepata kölcsönbe lesz, eredeti formájában tizenhárom fejezetes, ám én a hosszukra való tekintettel kettőt töltök majd fel egybe :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 18 (hétfő), 21:10 
Tollforgató

A Daily Disasters - Mindennapos Katasztrófák utolsó fejezete (ötödik + az epilógus) feltöltve, moderálásra vár.

A Pillangó és a Holdat elkezdtem írni, jelenleg négy oldalam van wordben, és nem engedem tizenöt-tizenhat alá menni, úgyhogy... Türelem fejezetet terem :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 13 (szerda), 19:07 
Tollforgató

*izgatottan bekuckózik telefonnal a sarokba* sziasztok!

Nem is tudom, olvassa-e valaki, de ha igen, gondoltam szólok, hogy addig nem várható frissítés A pillangó és a Hold ficemhez, míg be nem sikerült fejeznem a fordítást, amin ügyködöm.

A Mindennapi Katasztrófák negyedik fejezete elbírálásra vár, az utolsó és az extra fejezet Elméletileg egyben érkezik majd úgy két-három nap múlva (attól függ, mennyit tudok gép előtt ülni agyzápulás nélkül), aztán ihlettől és környezet-hőmérséklettől függően pár nap alkotási-idő kell a saját ficem huszonkilencedik fejezetéhez... Ihaj-csuhaj, nem most lesz az :oops: Azért igyekszem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Pandafölde - KayaQ la la landje
HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 11 (hétfő), 17:50 
Tollforgató

Ahoy!

Tekintve, hogy nagyrészt pozitív visszajelzéseket kaptam kérdésemre, úgy döntöttem, megnyitom diktatórikus földecském, vagyis a ficblogom :) A címhez annyit fűznék hozzá, hogy a pandák úgy lengik körbe az életem, mint a Balatont a főtt kukorica illata, főleg a barátaimnak hála - aki esetleg olvasta valamely irományom, annak feltűnhetett, hogy szinte mindben megjelennek az inkognitóban feszítő jegesmacik, van, amelyikben több ízben is.

Ha valakinek kérdése lenne egy sztorival kapcsolatban, javaslat, ajánlat, akármi, vagy csak érdeklődnétek a frissítés felől, ne féljetek írni! Nem harapok, csak ha éhes vagyok, de jó szülém általában kielégítő mennyiségű étellel lát el ;)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára KayaQ 2017 január 22 (vasárnap), 11:55-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 122 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3

Időzóna: UTC + 1 óra