Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 13:51

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 226 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: SlytHay ficblogja
HozzászólásElküldve: 2014 december 06 (szombat), 23:46 
Írópalánta

Wííííí! *beszökel és nyakba ugrik* Gratulálok az Aranypennás díjadhoz! >:D< :x Egyszer már csak el jutok odáig, hogy az olvasás mellett véleményezzek is (bár versek esetében mindig zavarban vagyok, hogy mit lehet írni...) de addig is még egyszer: Gratulálok!!! :mrgreen:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 05 (péntek), 0:55 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Íme a legfrissebb 100-szavasom.

¤ Tükörzaj
Tony Stark/Bruce Banner
Néha a szörnyetegnek is csak egy elfogadó biccentésre, egy megértő pillantásra vagy egy őszinte ölelésre van szüksége ahhoz, hogy a szépség felülkerekedjen.

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 26 (szerda), 10:35 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Két Excel tábla között ismét kényszert éreztem a gondolataim rövid sorokba szedésére. Nem erre a versemre vagyok a legbüszkébb, távolról sem xD, de mégis olyan témát boncolgat, amiért nem tudom nem szeretni. ^^

¤ Befalazott öntudat
Amiről szól, vagy szólni akar: Az egyszínű társadalom magába akarja olvasztani az egyént… ami azonban van, hogy erősebbnek bizonyul a tömeg elnyomó hatalmánál... esetleg vissza is vág.

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 24 (hétfő), 14:11 
Könyvmoly

És akkor itt is van az a bizonyos drabble-füzér, ami a felszínre akarta fúrni magát. A történet pontosan 24x100 szóból áll.

¤ Emlékek kacathalmai
Steve Rogers & Tony Stark
Amerika Kapitány és Vasember nem kompatibilisek. Steve Rogers és Tony Stark nem puszipajtások. Azonban, miután Steve megtudta Zola agyától, hogy régi barátja, Howard Stark és felesége nem egy szerencsétlen fékhiba okozta balesetben hunytak el, hanem a Hydra egyik fejének munkálkodásának áldozatai lettek, személyesen akarta megosztani Tonyval a megszerzett tudást. Még akkor is, ha a másik ki nem állhatta – noha elképzelni sem tudta, mi okból.

Jó olvasást. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 10:25 
Könyvmoly

Halihó!

Noha az elkövetkező kb. 30 napban csak két kihívásos történetre kellene koncentrálnom, a 100-szavasoktól semmiképp sem tudom távol tartani magam. Kinek örömére, kinek bánatára, gondolom. x)

A múlt heti témára is született egy szösz, ami végül egy egész drabble-párnává nőtte ki magát. Ez majd egy külön történetként kerül feltöltésre 1-2 napon belül. A mai napot a friss témával kezdtem (az egyik kedvencem lett ez az idézet), és meg is született egy darabka.

¤ Ócska öröklét
Az örök élet vonzó, ám a kreativitás nélküli, hazug élethez a halandó lét is tökéletes.

Továbbá...
¤ Démoni vágyak
Ez a Supernatural történet még a múlt hónapban íródott az ŐMMM keretein belül, méghozzá erre a promptra:
"A Supernatural fandomon belül egy Wincestet szeretnék, amiben Dean démon, így nem nagyon érdeklik a szabályok. Már rég szerelmes Sambe, de eddig semmi erre utaló jelet nem adott, mert mégis csak testvérek. De most, hogy démon, ez már nem tesz semmit, így mindent bevet, hogy megkapja."
Bár visszafogtam magam, ez a műfaj már inkább nem merengős kategória, így csak az LJ oldalamra került fel, de akit érdekel, azt szeretettel várja ott ez a kis finomság. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 12 (szerda), 13:43 
Sztorihajhász

SlytHay írta:
Luthien Lovemagic írta:
Gratulálok az Aranypenna jelöléshez :)

Köszönöm szépen! :)
Máris több ihlettel ülök le a drabble-füzér vázlatomat csinosítgatni. ^^

Hajrá!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 12 (szerda), 13:36 
Könyvmoly

Luthien Lovemagic írta:

Köszönöm szépen! :)
Máris több ihlettel ülök le a drabble-füzér vázlatomat csinosítgatni. ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 12 (szerda), 12:51 
Sztorihajhász

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 06 (csütörtök), 8:41 
Könyvmoly

Igen, ismét itt, ne tessék annyira fintorogni. x)
Még mindig maradt hátra az októberi Mókából... Nem tudom, mi szállt meg, hogy ennyi kitöltést írtam, de az biztos, hogy nem a szent lélek. >:)

¤ Karaoke est
Destiel egy kis humoros cukormázzal leöntve. Az ihletet ez a kép szolgáltatta, és mint kiderült, a kívánság DaeMoon tollából származik, szóval utólag is neki ajánlom életem első és utolsó fluff-beütéses írását. x) :-*

¤ Hívószó
Ez egy rövidke vers a "so the Darkness spoke" jeligére.

Emellett van még két írás, amit csak LJ-n publikáltam.
¤ Királymese
"A legnagyobb erény az alázat, avagy a két svéd király története, akik agyonverték egymást a lovuk kantárjával." Még mindig elkap a nevetés a kulcsmondatot olvasva. XD Paródiának terveztem magát a történetet, de végül inkább egy tanulságos mese lett belőle, aminek az abszurditásában azért ott a humor is. ^^

¤ Tűsarkak vonzásában
RPS Chris Evans/Sebastian Stan
kulcsszó: tűsarok
Avagy mi következik abból, ha az Amerika Kapitány: A tél katonája forgatása közben átgondolatlan fogadások köttetnek. A történet szintén kiszabadult az ujjaim közül, de azért én így is szeretem, és remélem, hogy nem csak én leszek ezzel így. x) ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 03 (hétfő), 21:27 
Könyvmoly

Üdv!

Két fulladásos köhögőroham között megpróbálom gyorsan sorba szedni az elmúlt hét termését - legalábbis a publikált részét.

Az októberi Őszi Mini Memés Móka során íródtak:
¤ A létkeresés művészete
A „He did not know who he was, or what he was, why he was still alive, why he had ever been born.” kulcsmondatra született egy Originals fandomban íródott kétperces.
A szörnyetegek van, hogy az ágyunk alatt vagy az árnyak leple alatt lapulnak, de van, hogy bennünk élnek. Klaus keresi önmagát, miközben próbál a benne lakozó szörnyeteg elől elrejtőzni.

¤ A tél katonái
Egyperces a szérum előtti Steve főszereplésével. Darkos, de ahol Bucky felbukkan, ott fény is van. ^^

A 100-szó-szép kihívás heti 'HALLOWEEN' témája is megihletett az utolsó napon:
¤ Hős biznisz
Marvel/DC kollaboráció 100 szó erejéig a két hősömmel.
A Wayne kastélyban puccos bált rendeztek, amin a gothami jónép mellett felbukkant Tony Stark is, akinek dolga volt egy denevérrel…

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 31 (péntek), 21:52 
Könyvmoly

Mivel véget ért a Perselus Piton Kihívás, szabad a publikálás, so...

A kihívás keretein belül megrendezésre került egy Villámjáték, amire 15 szabad percemben én is alkottam egy kis semmiséget Fekete rózsaszín címen, amivel első helyezést értem el holtversenyben. *visszafogott büszkeséggel vigyorog*

A konkrét játékra íródott történeten, bár terveztem, drasztikus változtatásokat nem eszközöltem, mert győzedelmeskedett a hitem, mely szerint egy történet első nekifutásra íródik meg úgy, ahogyan az az író fejében valójában megszületett, és amibe nem is kell belepiszkálni. Így csupán egy végső átolvasásra és esetlegesen egy-két helyen szükséges csiszolgatásra került sor. A mű a Szökés a szabadságba címet kapta és negyedik helyezett lett végeredményben, ami bőven felülmúlta a várakozásaimat, főleg azután, hogy ez volt az első kihívás, amin íróként vettem részt. ^^
A történet egyébként Severitus, a leírásban idézett részlet pedig így szólna:
„Néha a halál markából kell visszaküzdeni magunkat – vagy másoknak kirángatnia a fojtogató szorításból – ahhoz, hogy szembenézhessünk önmagunkkal, és számot vetve az élettel valami olyasmire találjunk, amely csak kínok lenyomatában válik láthatóvá, mint a tükörre írt üzenet a vízpárában.”

Ó, és időközben végre megérkezett a Maze Runner könyvem (angol nyelven valamiért nem igazán van rakatáron -_-), amibe már bele is kezdtem, szóval nem kizárt, hogy a jövőben a klaviatúrán élem majd ki a történet kapcsán felmerülő gondolataimat. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 21 (kedd), 10:11 
Könyvmoly

Amíg a Macskajaj folytatásán ügyködöm - mert igen, akit érdekel, lesz 2. fejezet, sőt 3. is a jelenlegi tervek szerint -, ismét megpróbálok visszalendülni a 100-szavasokhoz, ugyanis az előző 2-3 témához nem volt időm vagy ihletem írni, illetve az irodai zsivajt kizárni kívánva egy verset is írtam - vagy valami olyasmit. :mrgreen:

Tehát...

Remus/Sirius 100-szavas:
Üldözöttek

Őszi versecske: (rengeteg kreativitásról tanúskodó címmel x))
Levélhullás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 14 (kedd), 7:46 
Könyvmoly

Az elmúlt hetek alatt egy csoda indult útjára a fejemben és a szívemben. Akik ismernek, tudják, hogy Amerika Kapitány mindeddig csak fintort és dühödt szikrákat szóró pillantásokat váltott ki belőlem. Most azonban már ott tartunk drága csillagos-sávos zászlóba csavart barátommal, hogy szépen beegerészte magát a tudatom kompromisszumképesebb tekervényei közé :-O, ahol már várta James Buchanan Barnes őrmester. Nem tudom, milyen szennyezett levegőt szippantottam :-/, de ez van. Odáig és vissza vagyok kettejük kapcsolatáért, és több mint biztos, hogy végül emiatt gyengült a Steve-vel szembeni ellenállásom pajzsa is – persze azon kívül, hogy nem vibraniumból készült...

Amíg a Maze Runner könyvemre várok, hogy végre megérkezzen, írtam is a két drágával egy bromance valamit Macskajaj címen, amit ha valaki akar, a szokásos szemüveget felhelyezve is lehet olvasni. ;)
Leírás: Steve még szérummentes, Bucky pedig még nem vonult be a hadseregbe.
Ahogy a történetcímek, úgy a kabátok is mást takarhatnak, mint azt elsőre gondolnánk. A titkolózás bosszúságot okoz, aztán aggodalmat, majd heves, vadmacskákat megidéző reakciókat. Végül rá kell jönnünk, hogy a karmok bár élesen marnak, nyomaik a csípős kín mellett emlékeztetőt is hagynak: Az alvó oroszlán alakváltó. Lehet tévútra vezető gondolat, csupasz ideg, hazug érzelem, zabolázatlan mozdulat…

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára SlytHay 2014 november 03 (hétfő), 21:02-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 30 (kedd), 14:28 
Könyvmoly

Akit esetleg érdekel, két újabb szösz röppent ki klaviatúrám útvesztőjéből a 100-szó-szép kihívás keretein belül.

1. Pokol fia
A téma Churchill egyik legelhíresültebb mondata volt: "If you’re going through hell, keep going." ("Ha a poklon mész keresztül, csak menj tovább!"). Mivel kihúztam a nyarat a Supernatural 9. évadzárójával, a napokban kellett megnéznem, és rögtön ihletet kaptam erre a kulcsra. Szóval a szösz nyomokban spoilert tartalmaz Dean sorsát illetően.

2. A nevetésnek is ára van
Szintén az előző témára íródott darabka, amihez Chaplin szolgáltatta a második ihletdózist.
Rövid leírás: Mi kell a nevetéshez? A titkos recept mindenkor és mindenkinek más. Elkövetőnek és kiváltónak egyaránt lehet örvendetes és keserves, áldás és átok, de soha nem érkezik üres kézzel, valami pluszt mindig ad.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SlytHay 2014 november 03 (hétfő), 21:03-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 szeptember 11 (csütörtök), 8:44 
Könyvmoly

Hm.
A ma reggeli masszív unatkozásom közepette bevillant, hogy nekem ilyenem is van. Volt? Mindegy. A ráébredés után persze rögtön dobtam egy képzeletbeli hátast a ficblog nevét látva, mert minő meglepetés, ficblog a neve. :| A kreativitásom már anno sem ismert határokat. Vagy csak nem volt a hátsó zsebébe gyömöszölve az útlevele. :-? Na, de azóta már megalapította saját királyságát, és hadjáratokat indított a szomszédos területekre is. :twisted:
Új korszak kezdődött tehát, ezért gondoltam, ha már visszataláltam "szülőhazámba", előrántom a kurblit és beindítom a gépszörnyeteget, aztán majd meglátjuk, meddig bírja üzemanyaggal.

A Házasság Köve mindig is kiemelt helyet fog elfoglalni a szívemben, hiszen ez a legkedvencebb HP-s fanfictionöm, valamint ez volt életem első fordítása is - az már egy másik szerencsétlenség, hogy az egyik legrosszabb időszakomban volt folyamatában... Most azonban egy ideje már aktívan írogatok, ihlet is van, kedv is van, elszántság is van - többnyire -, ezért gondoltam, hogy nem hagyom végleg porba fulladni ezt a ficblogot.

Szóóóval, itt lennék újra, ha eddig bárki figyelmét is elkerülte volna. X]

Akkor egy gyors összegzés munkálkodásaimból:
~ Jelenleg a szívem csücske az általam szervezett, első magyar Frostiron kihívás, a Heroes In The Maze. :x Aminek a szavazási időszaka szeptember 12. éjfélkor zárul le, szóval még mindig lehet jönni utolsó-pillanatozni. :mrgreen:

~ Versféleségeim gyűjtőhelye, a Lélekvihar

~ 100-szavas írásaim Szöszcsokorba vannak foglalva; több fandomban (HP, Star Trek, Marvel univerzum, Supernatural, BBC Sherlock) íródtak apróságok, illetve néhány original szösszenet is található

~ párbeszéd-drabble darabkák Kék virág munkacím alatt

~ illetve van egy Harry/Bill kétgondolatosom, az Áldássá tört átok

Üdvözlettel,
az Édesmókus Birodalom királynője, SlytHay
:-)V

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SlytHay 2014 november 03 (hétfő), 21:04-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 24 (kedd), 12:01 
Könyvmoly

Nos, akkor jelzem, hogy az utolsó előtti fejezet is elkészült. Már csak 8-9 oldal van vissza, és kész a nyers fordítás. Utána még vár rá egy átnézés, de onnantól rajtam nem múlik a dolog...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 18 (szerda), 18:53 
Zöldfülű

Engem mindenképpen érdekelne :)
(Tudom, hogy befejezetlen, eleve úgy álltam neki az olvasásnak, hogy már tisztában voltam ezzel.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 18 (szerda), 16:42 
Könyvmoly

Cloudy írta:
Tervezi valaki lefordítani az utolsó három fejezetet?

Elvileg igen, ha tényleg van rá kereslet. Az eredeti fordító Crysthal Phonix már rábólintott, SlytHayjel nem tudtam felvenni a kapcsolatot.
A három fejezet közül 1 készen van, a másik 2 fejezet fordítás alatt. Amint megvagyok vele, és az adminoktól is van válaszom, hogy mit szólnak hozzá, jelentkezem.
De ettől - mint azt már korábban is mondtam - nem lesz befejezett a történet, és az alternatív folytatás lefordítását már nem vállalom. Ha van hozzá bárkinek kedve, keresse meg az írót, és beszélje meg vele a továbbiakat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 január 18 (szerda), 10:54 
Zöldfülű

Tervezi valaki lefordítani az utolsó három fejezetet? SlytHay már majdnem egy éve nem jelentkezett be, gondolom, ez akkor azt jeleni, hogy ő abba hagyta. Esetleg más? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 24 (csütörtök), 13:36 
Zöldfülű

Én is elolvastam angolul a megmaradt fejezeteket, de szívesen venném, ha lefordítanád, herika. =D Van egy lány FF.net-en, aki ír egy történetet "My ending to the Marriage of Stone".
Nem frissített már jó ideje, nem is olyan jó a minősége, se a stílusa a történetnek, mint az eredetinek, de elvileg be fogja fejezni.
Amennyiben valaki (akár te, herika) lefordítja azt a három fejezetet, én szívesen belekezdek a crookshanks87-féle folytatásba.

Nyappi~ Drarry~ Snarry~
Toshiya, Okashi, anyámkínja~~ >w<

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 szeptember 11 (vasárnap), 14:17 
Zöldfülű

kérlekszépen nagyonnagyon szépen kérlek fordísd le a megmaradt fejezeteket.*-*:(((

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 08 (vasárnap), 16:02 
Szárnybontogató

Igen, tényleg kérünk szépen, hogy fordítsd le azt az utolsó 3 fejezetet, herika. Én elkezdtem most olvasni angolul, s annak ellenére, h értem, így egyáltalán nem olyan élvezetes.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 07 (csütörtök), 12:40 
Zöldfülű

léccci herika folytasd mert SlytHay már rég nemírt és akkor is csak igérgetett.......
kérlek szépen fordítsd le a megmaradt fejezeteket.*-*:(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 21 (hétfő), 18:36 
Szárnybontogató

herika írta:
Elhiszem, hogy bosszantó, ha egy történetről kiderül, hogy egyszer csak eltűnik az illető és sosem lesz befejezve. (Jelenleg is 2 WIP történetet fordítok és én is aggódom kicsit, hogy az írója esetleg félbehagyja, még ha én kb hetente - kéthetente tartom is velük a kapcsolatot).
Ugyanakkor Slythay védelmében el kell mondanom, hogy:
1) Nem könnyű fordítani - és a HK egyébként sem tartozik a könnyen fordítható írások közé.
2) Mindenkinek jöhetnek közbe olyan magánéleti gondjai, amelyek elsőbbséget élveznek a szórakozással szemben. Azzal, ha nyaggatjuk őt(őket), még nem leszünk közelebb a megoldáshoz.

Korábban felajánlottam, hogy a maradék 3 fejezetet lefordítom, ezt most is tartom, ha más nem vállalkozik rá. De ettől tényleg nem lesz befejezett a történet, és a tisztesség kedvéért azt is el kell árulnom, hogy meglehetősen gonosz függővéggel ér véget a cselekmény.

De továbbra sem szeretném elvenni Slythaytől a történet fordításának jogát, ezért tényleg jó lenne, ha valamiképpen jelentkezne és jelezné, mit szeretne.

Tudom herika, igazad van! Kicsit kiborultam, mert elég függővé tett ez a fanfiction. Fantasztikus történet, és mikor megtudtam, hogy nincs is rendesen befejezve sok hajszálam kitéptem. :/ (Amúgy is sokat tépkedem a hajam, szerencsére van miből ) Tudom, hogy bármi közbejöhet, és meg is értem, nem akartam bunkó lenni, tényleg.
Szerintem az lenne a legjobb, ha nem nézegetnék folyton új fejezet után, hanem vagy fél évig hagynám, aztán örülnék a "végének" :D Akkorra csak be lesz fejezve ;) Na, de köszi a választ, jó, hogy valaki azért foglalkozik még a történettel. És én megint leírom, hogy jó lennem, ha lefordítanád a maradékot :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 20 (vasárnap), 16:35 
Könyvmoly

Elhiszem, hogy bosszantó, ha egy történetről kiderül, hogy egyszer csak eltűnik az illető és sosem lesz befejezve. (Jelenleg is 2 WIP történetet fordítok és én is aggódom kicsit, hogy az írója esetleg félbehagyja, még ha én kb hetente - kéthetente tartom is velük a kapcsolatot).
Ugyanakkor Slythay védelmében el kell mondanom, hogy:
1) Nem könnyű fordítani - és a HK egyébként sem tartozik a könnyen fordítható írások közé.
2) Mindenkinek jöhetnek közbe olyan magánéleti gondjai, amelyek elsőbbséget élveznek a szórakozással szemben. Azzal, ha nyaggatjuk őt(őket), még nem leszünk közelebb a megoldáshoz.

Korábban felajánlottam, hogy a maradék 3 fejezetet lefordítom, ezt most is tartom, ha más nem vállalkozik rá. De ettől tényleg nem lesz befejezett a történet, és a tisztesség kedvéért azt is el kell árulnom, hogy meglehetősen gonosz függővéggel ér véget a cselekmény.

De továbbra sem szeretném elvenni Slythaytől a történet fordításának jogát, ezért tényleg jó lenne, ha valamiképpen jelentkezne és jelezné, mit szeretne.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: *-*
HozzászólásElküldve: 2011 március 20 (vasárnap), 14:25 
Szárnybontogató

Geuille írta:
Az a baj, hogy merengőn csak úgy nekiesnek egy-egy sztorinak leírás alapján az emberek- tudom, mert én is ilyen vagyok:). Utána meg csak sok-sok fejezet után merül fel a kérdés, hogy "hát a vége?? -.-" Tudom, tudom, az okos olvasó először körbenéz, meg minden, de azért nehéz rá figyelni szerintem, mikor az olvasók folyamatosan kommentelnek "életben tartva" ezzel a figyelmet és a reményt.

Igen, ez pontosan így van. De azt, hogy ez a történet nem befejezett, már az első fordító is közölte. Szóval csak egy kicsit kéne odafigyelni, és sokan nem esnének kétségbe ilyenkor, pár fejezettel a "vége" előtt, hogy nincs ténylegesen befejezve. Viszont az tényleg jó lenne, ha valaki (BÁRKI) lefordítaná azt a maradék 3 fejezetet. Én megértem, ha valakinek nincs ideje, de akkor legalább ne ringatna minket abba a tudatba, hogy pár napon belül kapjuk a fejezeteket. Nem először estem már pofára ezzel a történettel, és őszintén nem olyan jó! Nem akarok bunkó lenni, vagy okoskodni, de, ha nincs időm, vagy problémáim vannak, nem írom, hogy lefordítom a maradékot, nem?? :?: :?: Istenem, megérjük-e, hogy valaha is "befejezett" legyen ez a történet?! Most sajnálom igazán, hogy még nem olyan jó az angol tudásom. :?
Szóval sok olvasó és rajongó nevében szeretném kérni, hogy szánjon meg minket valaki, és fordítsa le az utolsó fejezeteket. Előre is köszönöm, SlytHay, te pedig ne haragudj rám, de már eléggé kiborultam. :/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 március 20 (vasárnap), 0:17 
Zöldfülű

Az a baj, hogy merengőn csak úgy nekiesnek egy-egy sztorinak leírás alapján az emberek- tudom, mert én is ilyen vagyok:). Utána meg csak sok-sok fejezet után merül fel a kérdés, hogy "hát a vége?? -.-" Tudom, tudom, az okos olvasó először körbenéz, meg minden, de azért nehéz rá figyelni szerintem, mikor az olvasók folyamatosan kommentelnek "életben tartva" ezzel a figyelmet és a reményt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 március 19 (szombat), 13:51 
Könyvmoly

Geuille írta:
Linket esetleg tudsz arról az alternatív angol folytatásról??

Ha lejjebb görgetsz, megtalálod.

Geuille írta:
Egyébként személyes véleményem, hogy ezt az infót ki kéne írni a sztori elejére, mert sok ember csalódhat emiatt - feleslegesen. :/

Amikor elkezdődött a történet fordítása, még senki nem számított rá, hogy az író eltűnik. A történet főlapján látszik, hogy nem befejezett, az angolról meg szerintem már mindenki tudja, hogy félbehagyott írásról van szó. Főleg, ha megnézi, hogy mikor volt utoljára frissítve.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: *-*
HozzászólásElküldve: 2011 március 18 (péntek), 21:44 
Zöldfülű

Linket esetleg tudsz arról az alternatív angol folytatásról?? *_*
Összeszedem maradék angoltudásomat és megpróbálom elolvasni akkor, az is több a semminél. :)

Egyébként személyes véleményem, hogy ezt az infót ki kéne írni a sztori elejére, mert sok ember csalódhat emiatt - feleslegesen. :/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: ?
HozzászólásElküldve: 2011 március 18 (péntek), 5:04 
Könyvmoly

Geuille írta:
Remélem valamit rosszul értettem, mert ami a Merengőn meg van jelölve mint eredeti angol szöveg (http://www.fanfiction.net/s/3484954/1/T ... iage_Stone), hát, annak nincs is vége. -.- Mármint én elolvastam és félbe van hagyva a sztori, a végén az írói kommentárból is az derül ki, hogy ez bizony még nem a vége a sztorinak. És az utolsó frissítés bizony 2008-as... :O :S Vagyis nekem nagyon úgy tűnik, hogy egy félbehagyott angol fanfic, és hiába lesz lefordítva az utolsó 3 fejezet, a végéhez nem leszünk közelebb a történetnek... :S
És ami a legrosszabb: elolvastam a kommenteket angolul, és bizony ott is arra gyanakodnak, hogy az író nem gyógyult meg a betegségéből, és talán már nem is él... :'(

Valóban félbehagyott történetről van szó. Az írónő időt kért anno, mert családi gondjai támadtak. Nem ő volt beteg, hanem a nagybátyja. de tény, hogy ez az utolsó információnk azóta (úgy majd 3 éve).

Létezik hozzá egy alternatív angol folytatás - hogy milyen, azt mindenki döntse el maga (szerintem nem közelíti meg az eredetit - nem véletlenül kapott a történet több mint 11000 véleményt :)

Viszont tény, hogy a maradék 3 fejezet esetleges lefordítása után sem leszünk közelebb a történet végéhez.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: ?
HozzászólásElküldve: 2011 március 17 (csütörtök), 23:56 
Zöldfülű

Most találtam meg ezt a sztorit, elolvastam, és mivel tudok angolul egy picikét, (és írtátok előttem, hogy már csak 3 fejezet van hátra) hát elolvastam őket... Remélem valamit rosszul értettem, mert ami a Merengőn meg van jelölve mint eredeti angol szöveg (http://www.fanfiction.net/s/3484954/1/T ... iage_Stone), hát, annak nincs is vége. -.- Mármint én elolvastam és félbe van hagyva a sztori, a végén az írói kommentárból is az derül ki, hogy ez bizony még nem a vége a sztorinak. És az utolsó frissítés bizony 2008-as... :O :S Vagyis nekem nagyon úgy tűnik, hogy egy félbehagyott angol fanfic, és hiába lesz lefordítva az utolsó 3 fejezet, a végéhez nem leszünk közelebb a történetnek... :S
És ami a legrosszabb: elolvastam a kommenteket angolul, és bizony ott is arra gyanakodnak, hogy az író nem gyógyult meg a betegségéből, és talán már nem is él... :'(

Hát, aki érez elég erőt magában, folytathatná a sztorit! *-*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 11 (péntek), 11:36 
Zöldfülű

lécccii valaki fordítsa már továááb.:(=/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 04 (péntek), 14:30 
Zöldfülű

Helo.
Érdeklődnék, hogy akkor most mi van. Most fejeztem be az olvasást, de már most rinyálhatnékom van...
Nem szeretnék bunkó lenni, a való világ elég rendesen kitosz az emberrel, amúgy is köszönöm az eddigi fordítást :)
De azért érdekelne, hogy most hogy állnak a dolgok.
Előre is kösz az informálást ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 26 (szombat), 12:21 

*Bejön, mint új olvasó*

Sziasztok!

Sly, na én belekezdek már, :) Majd hagyok mancsnyomot. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 26 (szombat), 11:38 
Zöldfülű

ez tök izééé.=///
valaki fordítsa már tovább lécci.*-*:(((

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 19 (szombat), 21:49 
Szárnybontogató

ReNii. írta:
ma pont egy hete mondtad h holnap megkapjuk a fejezetet.=///
annyira megörültem de aztán rájöttem h valami úgyis közbejön és nem kapjuk meg....
és ha árulás ha nem én meg szeretnék kérni valakit h fordítsa le azt a 3om fejezetet mert elvonási tüneteim vannak és Sly. nem túl szerencsés ilyen téren.:///

Héj, lehet h nem arra vasárnapra értette, hanem a holnapi napra! Ne veszítsd el a reményt, csak pozitívan. :) Ez is jó jel, hogy már jelentkezett ennyi idő után. Szóval, én holnap mindenképpen egész nap figyelem a merit, hátha összejön, és felkerülnek a fejezetek. És igen, nekem is elvonási tüneteim vannak, de mi lesz még, ha a "végére" érünk? :/ Szerintem, ha SlytHay nem jelentkezik megint egy ideig, akkor lehet ebben gondolkodni, vagyis megkérni valaki mást. Addig is türelem, és további szép estét. :-*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 19 (szombat), 18:47 
Zöldfülű

ma pont egy hete mondtad h holnap megkapjuk a fejezetet.=///
annyira megörültem de aztán rájöttem h valami úgyis közbejön és nem kapjuk meg....
és ha árulás ha nem én meg szeretnék kérni valakit h fordítsa le azt a 3om fejezetet mert elvonási tüneteim vannak és Sly. nem túl szerencsés ilyen téren.:///

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 14 (hétfő), 22:21 
Fanfic-faló

*sóhajt, egy "tom&jerrys" mozdulattal letörli az izzadságot a homlokáról, megin' sóhajt, megkönnyebbülten* Itt vagy. :) Remélem, nincsenek nagy bajok otthon, Sly. Köszönjük, hogy lefordítottad, és hogy adtál már valami támpontot nekünk. :)
Várom, várjuk a fejezetet vasárnapra. :) :x Kitartást!

(villányi lászló: időközben)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: :)
HozzászólásElküldve: 2011 február 12 (szombat), 21:47 
Szárnybontogató

SlytHay írta:
Sziasztok drágáim!
Először is elnézéseteket kérem, amiért így eltűntem az utóbbi időben, de sajnos megvolt rá az okom, amit talán később veletek is megosztok. Tudom, hogy nagyon kiszúrtam veletek, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, hogy nem kaphattátok meg az utolsó három fejezetet, és tudom, hogy jogosan vagytok csalódottak, illetve dühösek rám. Ez sajnos már nem újdonság számomra, a magánéletben is elég gyakorlottan viselem el az ilyen helyzeteket sajnos. Most sikerült végre visszaszereznem a gépemet, amin már rég ott vár rátok a lefordított befejezés, amit a vasárnap folyamán fel is töltenék, persze ha még nem nyilvánítottatok reménytelenül eltűntnek, és adtátok át a fordítást másvalakinek, amit teljesen meg is értenék.
Azt hiszem, jogotok van tudni, hogy miért voltam elérhetetlen, miért nem kaptátok meg a történetetek 'befejezését', ezért a holnapi fejezet végén pár sorban megpróbálom röviden, és csupán a tényekre alapozóan elmondani, a lehetséges kérdéseitekre a válaszokat, a miérteket.
Még mindig nincs semmi időm, és lehetőségem visszaolvasni az itteni hozzászólásokat, amikről körülbelül sejtem, hogy miről szólhatnak, ezért nem tudok itt most válaszokat adni az esetleges kérdésekre, amik elhangozhattak, vagy bármilyen véleményt nyilvánítani. Azonban remélem, hogy a holnapi kis beszámolóból mindenki megkapja a kérdéseire a választ.
Sly

Szia! Hát igazán, nagyon örülök, hogy hallhatok felőled valamit. Tudni kell rólam, hogy alapból mindenen idegeskedem, és tényleg kezdtem megijedni, hogy valami komoly baj történt. Mindenesetre egyáltalán nem haragszom rád, és ezzel szerintem a többség is így van. Annak is örülök, hogy a géped visszakerült hozzád, és be tudod fejezni a történetet, attól függetlenül, hogy vannak problémáid. Szóval remélem nincs harag, hogy megpróbáltunk intézkedni! Semmiképpen nem akartunk kitúrni a munkádból. Remélem minden rendben lesz körülötted hamarosan. Sok puszi, Nins.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 12 (szombat), 13:26 
Könyvmoly

Sziasztok drágáim!
Először is elnézéseteket kérem, amiért így eltűntem az utóbbi időben, de sajnos megvolt rá az okom, amit talán később veletek is megosztok. Tudom, hogy nagyon kiszúrtam veletek, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, hogy nem kaphattátok meg az utolsó három fejezetet, és tudom, hogy jogosan vagytok csalódottak, illetve dühösek rám. Ez sajnos már nem újdonság számomra, a magánéletben is elég gyakorlottan viselem el az ilyen helyzeteket sajnos. Most sikerült végre visszaszereznem a gépemet, amin már rég ott vár rátok a lefordított befejezés, amit a vasárnap folyamán fel is töltenék, persze ha még nem nyilvánítottatok reménytelenül eltűntnek, és adtátok át a fordítást másvalakinek, amit teljesen meg is értenék.
Azt hiszem, jogotok van tudni, hogy miért voltam elérhetetlen, miért nem kaptátok meg a történetetek 'befejezését', ezért a holnapi fejezet végén pár sorban megpróbálom röviden, és csupán a tényekre alapozóan elmondani, a lehetséges kérdéseitekre a válaszokat, a miérteket.
Még mindig nincs semmi időm, és lehetőségem visszaolvasni az itteni hozzászólásokat, amikről körülbelül sejtem, hogy miről szólhatnak, ezért nem tudok itt most válaszokat adni az esetleges kérdésekre, amik elhangozhattak, vagy bármilyen véleményt nyilvánítani. Azonban remélem, hogy a holnapi kis beszámolóból mindenki megkapja a kérdéseire a választ.
Sly

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: :)
HozzászólásElküldve: 2011 február 10 (csütörtök), 21:14 
Szárnybontogató

herika írta:
Azt hiszem, megvan SlytHay e-mailcíme, és írhatok is neki, de kérdés, hogy kapok-e rá választ.
Azért reménykedem, hogy így vagy úgy lesz valami eredmény. Esetleg az, hogy SlytHay visszatér.

Én személy szerint nagyon örülnék neki, ha tudnád tovább folytatni! :D Az alternatív folytatásról nem sokat tudok, az angol tudásom... öhm, nem az igazi, szóval inkább bele sem kezdtem. De azt olvastam már párszor, hogy nem valami jó. Persze az lenne a legjobb, ha az eredeti író fejezné be, de erre már semmi esély (azt hiszem). Úgyhogy légyszi légyszi próbálj érdeklődni SlytHay-nél! :) :D Azért köszi, hogy ilyen rendes vagy, és próbálsz segíteni nekünk. Sok pusz, Nins. _U_ :-* :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 február 10 (csütörtök), 20:47 
Könyvmoly

Havva írta:
Egyébként mi a szabály egy abbahagyott fordításnál? Kitől kell engedélyt kérni a folytatáshoz? Az írótól, a lelécelt fordítótól, vagy az adminoktól? :)
Különben igaz, hogy csak 3 rész van hátra a befejezetlen regényből, de van egy jó folytatása is, ami ugyan még szintén nem befejezett, de az író folyamatosan frissít. Ha ezt (is) bevállalnád...?
Itt található:
http://www.fanfiction.net/s/5082954/49/ ... iage_Stone 2011.02.01

Nos, ez egy érdekes kérdés. Az eredeti írót már nem lehet megtalálni. CP és SlytHay között - minő véletlen - én közvetítettem a fordítás átvételével kapcsolatban. Nem tudom még, mi lesz a vége, de azt már most mondom, hogy az alternatív Marriage Stone-t nem fordítom le. Kár lenne elrontani ezt a történetet azzal. Nem tudom, ki olvassa, még csak nem is mondom, hogy nincsenek benne jó ötletek, de nem lehet egy napon emlegetni a két történetet. Azt hiszem, megvan SlytHay e-mailcíme, és írhatok is neki, de kérdés, hogy kapok-e rá választ.
Azért reménykedem, hogy így vagy úgy lesz valami eredmény. Esetleg az, hogy SlytHay visszatér.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 február 10 (csütörtök), 20:15 
Szárnybontogató

herika írta:
Bella Nina Black írta:
Csak reménykedni tudok, hogy SlytHay be tudja fejezni, de ha nem, akkor megakad valaki szeme rajta, és lefordítja nekünk ezt a keveset. A remény hal meg utoljára! :) :D [/color][/b]

Hát bizony már csak 3 fejezet van vissza, és utána tényleg vége...

Valaki csak lefordítja azt a pár részt...
Ha SlytHay végleg eltűnt v. nincs ideje, ill. másvalaki nem vállalja, én esetleg bevállalhatom... de csak ha a mostani fordító véglegesen eltűnt. Remélem, nem így van.

Nagyon jó lenne, ha bevállalnád - remélem SlytHay hozzájárul. Egyébként mi a szabály egy abbahagyott fordításnál? Kitől kell engedélyt kérni a folytatáshoz? Az írótól, a lelécelt fordítótól, vagy az adminoktól? :)
Különben igaz, hogy csak 3 rész van hátra a befejezetlen regényből, de van egy jó folytatása is, ami ugyan még szintén nem befejezett, de az író folyamatosan frissít. Ha ezt (is) bevállalnád...?
Itt található:
http://www.fanfiction.net/s/5082954/49/ ... iage_Stone 2011.02.01

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 február 10 (csütörtök), 19:46 
Szárnybontogató

herika írta:

Ha SlytHay végleg eltűnt v. nincs ideje, ill. másvalaki nem vállalja, én esetleg bevállalhatom... de csak ha a mostani fordító véglegesen eltűnt. Remélem, nem így van.

Szia. Hát, nem tudom mennyi időt kéne még várni, és szerveszkedni sem akarok, SlytHay biztos nem örülne, ha a háta mögött döntenénk el a dolgokat. Azt viszont minden olvasó szeretné, hogy le legyen fordítva. Szóval valahogy üzenni kéne neki, hogy ha nincs rá ideje, akkor átveszed tőle a fordítást. Csak az a baj, hogy nem tudom hogy üzenj meg a többi... Ááhh, tényleg nem akarok szerveszkedni, az nem az én területem. De azért nem kevés idő telt el, és az elvonási tüneteim kezdenek komolyak lenni.. :#-) Nem tudok mást mondani, sajnálom. :| :-< Azért reménykedjünk még! :) ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 február 10 (csütörtök), 9:34 
Könyvmoly

Bella Nina Black írta:
Csak reménykedni tudok, hogy SlytHay be tudja fejezni, de ha nem, akkor megakad valaki szeme rajta, és lefordítja nekünk ezt a keveset. A remény hal meg utoljára! :) :D [/color][/b]

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: :)
HozzászólásElküldve: 2011 február 09 (szerda), 19:10 
Szárnybontogató

ReNii. írta:
én most lettem ideges.:S
mert ha gépe nem is lenne valaki más gépéről be tudott volna már jelentkezni és írni valami kis rövid üzenetet.=//
sajnálom h ez se lesz befejezve.:S
én mindig olyan történetbe kezdek bele ami nincs befejezve.:SS

Hát Reni, igazad van, bejelentkezhetne más gépéről, ezért is kezdek félni, hogy komolyabb a baj. :/ Nem akarok pesszimista lenni, és mindenben a legrosszabbat látni, de nem tudok mást kitalálni. Csak reménykedni tudok, hogy SlytHay be tudja fejezni, de ha nem, akkor megakad valaki szeme rajta, és lefordítja nekünk ezt a keveset. A remény hal meg utoljára! :) :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 05 (szombat), 16:42 
Zöldfülű

én most lettem ideges.:S
mert ha gépe nem is lenne valaki más gépéről be tudott volna már jelentkezni és írni valami kis rövid üzenetet.=//
sajnálom h ez se lesz befejezve.:S
én mindig olyan történetbe kezdek bele ami nincs befejezve.:SS

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 09 (vasárnap), 16:29 
Szárnybontogató

ReNii. írta:
hát én sírok mostmár.: (
valami életjelet kérnénk lécccíííí.*-*:(

Igen, azt én is szeretnék. Tényleg türelmes vagyok, de félek, hogy ez a pár fejezet sem lesz lefordítva. Igaz, már nincs sok hátra a "végéig", és előbb utóbb úgyis el kell szakadnunk tőle. :( :cry: Csak azt remélem, hogy semmi komolyabb baj nincs!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 09 (vasárnap), 12:18 
Zöldfülű

hát én sírok mostmár.: (
valami életjelet kérnénk lécccíííí.*-*:(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 03 (hétfő), 18:02 
Fanfic-faló

Előttem már mindent elmondtak. :D
Várunk egy rövidke üzenetre, hogy a fordításról már szó se essen! :)

(villányi lászló: időközben)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 226 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra