Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 22:05

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 122 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pandafölde - Naomii la la landje
HozzászólásElküldve: 2015 február 24 (kedd), 20:34 
Írópalánta

Naomii írta:
előtte még fel szeretném tenni az oldalra a már korábban beígért Bloody Sweet című TMR novellám, amiből talán inkább gyűjtemény lesz, mert már több (6 darab) "Imagine"-t írtam a barátnőm és külföldi olvasók kérésére. Még meglátom, de az első részt még ma fel fogom tölteni.

Éljen! *dudorászva elperdül olvasni, hátha van AO3-on új fejezet, mióta arra járt* Plusz lesem majd akkor itt is, hogy mikor kerül fel. Angolul legtöbbször lusta vagyok véleményt írni. XP
(Egyébként remélem, azóta a betegségből már kilábaltál és minden oké. ^.^)

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 24 (kedd), 18:49 
Tollforgató

Sziasztok!

Hamarosan jövök a Telepata Kölcsönbe új fejezetével, de előtte még fel szeretném tenni az oldalra a már korábban beígért Bloody Sweet című TMR novellám, amiből talán inkább gyűjtemény lesz, mert már több (6 darab) "Imagine"-t írtam a barátnőm és külföldi olvasók kérésére. Még meglátom, de az első részt még ma fel fogom tölteni.

A Holdfény Szonáta új része is várható hamarosan, valamint ötletem támadt egy Sirius-egypercesre is.

Remélem, most nem tűnök el ilyen sok időre, mert nehéz visszarázódni. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 22 (vasárnap), 16:25 
Tollforgató

Sziasztok!

Örömmel jelentem be, hogy több, mint két hónap kihagyás után ma felkerült a Holdfény Szonáta hetedik fejezetének első fele. Sokkal hosszabbra terveztem a fejezetet, de rájöttem, hogy az nem fér be a megszabott szószámba, és úgy ítéltem meg, jobban járok, ha itt vágom ketté a fejezetet. :)

>>> ITT <<< el is olvashatjátok! Ha megkérhetlek titeket, hagyjatok egy kritikát, már néhány biztató szó vagy építőjellegű megjegyzés is nagyon sokat ér. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 11 (szerda), 10:24 
Tollforgató

Szia!

Akkor jól időzítettem :Dx Hogy őszinte legyek, ötletem sincs, hogy A pillangó és a Holdhoz mikorra várható frissítés... Még neki sem álltam, és bár van pár ötletem, azok még nagyon ötlet-szinten vannak, és semmiképpen sem elegek egy egész fejezethez. Lehet, hogy a következő egyébként rövidebb fejezet lesz, talán a hosszal is meggyűlik a bajom... Nem tudom. A Holdfény szonáta hetedik fejezetének viszont már a felénél járok, valahogy megjött az ihlet, és elméletileg főképp Jassre és Seth-re fog fókuszálni. Egy-két fordulóponttal és extrával. :mrgreen: Jelenleg is épp az egyik ilyen jelenetet írom... Nem egyszerű, és valahogy leírva sokkal kevésbé tűnik logikusnak, mint amikor még csak a fejemben csücsül az ötlet, de azért ez is valami.

Gondoltam, ha már úgyis itt vagyok, informatika-órán, akkor gyorsan begépelek egy kis részt a fejezetből. A fordítás csak gyors és vázlatos, valószínűleg még változni fog.

Idézet:
Kopp, kopp, kopp, és Paul feje tűnt fel az ajtó mögül. – Hé, Jinx, Seth itt van, és... – Ahogy meglátott, hirtelen elhalt a hangja, arckifejezése pedig "általánosságban tök menő vagyok"-ból "milyen jé a ház?"-ba ment át egyetlen röpke pillanat leforgása alatt.
– Mi az? – kérdeztem, hangom egy oktávot feljebb ugrott idegességemben, ahogy figyeltem, ahogy ő figyel engem. Drága másodpercek pörögtek le így az idő homokóráján, míg ő csak némán bámult, én pedig egyre idegesebb lettem. Mármint, rendesen ideges. – Paul, neked meg mi a franc bajod van? Kezdesz kiborítani!
– Semmi, csak... Csak... – Megrázta a fejét, mielőtt válaszolt volna. – Úgy nézel ki, mint egy, érted, egy lány.
Úgy éreztem magam, mintha hatalmas súlyt emeltek le volna a vállamról.
– Hülye vagy – közöltem nemes egyszerűséggel. Megkönnyebbült nevetés tört fel a mellkasomból. – Persze, hogy úgy nézek ki, mint egy lány. Az vagyok.
– A kacsacsőrű emlős pedig emlős, mégis tök kacsa formája van.
Király. Úgy néztem ki, mint egy kacsacsőrű emlős. Nem épp ilyen megerősítésre lett volna szükségem életem első randija előtt.

Szóval igen, a fejezet nem túl nagy időtartamot, mindössze néhány órát fog felölelni, és nem is lesz túl hosszú (sacc per kábé ötezer szó), de remélem, a tartalom majd kárpótol benneteket. :)

Más:

Még néhány napja feltöltöttem életem első SLASH-történetét, amit már említettem alant. Szerintem ez a TMR hatása; ott nem igen van esély mást írni... :D
Gyors összefoglaló:

Cím: The Maze Runner || Rémálmokról és görcsökről
Korhatár: 12
Figyelmeztetések: enyhe SLASH, OOC karakterek (ez főképp Newtra vonatozik), illetve enyhe AU, mert nem Alby mentette meg Newtot, hanem Minho.
Összefoglaló:
TMR novella, Minewt || Minho Futár volt – az élet úgy hozta, annyi társát veszítette már el, hogy rendszerint már nem tudták letaglózni a látottak. Mégis, ahogy elnézte, ahogy az egyik legjobb barátja kínok között vergődik, és megállíthatatlanul folynak a könnyei (azért is, mert fájt, és azért is, mert nem sikerült a terve), ordítani támadt kedve. Ordítani és tehetetlenül toporzékolni – Minho semmit sem utált jobban, mint tehetetlennek lenni. ||

A novella >>ITT<< olvasható! :)

Külön meg szeretném köszönni DaeMoonnak, aki amolyan próba-olvasóként vállalkozott az elő-olvasásra, és bátorított, hogy tegyem fel. ^˘^

(U.i.: Elkezdtem válaszolgatni a kritikákra, de még mindig elég zsibbadt a fejem, és csak újra, meg újra ismételgetem önmagam, úgyhogy nem tudom, mikor érek el odáig, hogy mindre válaszoljak. Azért igyekszem, és elnézést a késésért!)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 08 (vasárnap), 21:21 
Fanficbúvár

Szia!

Pont érdeklődni szerettem volna a fejezetek alakulásáról, mind a Holdfény szonátához, mind A pillangó és a holdhoz, s lám, friss hírek *tenyereket dörzsölget* Nagyon örülök, hogy hamarosan érkezik a hetedik rész, epekedve várom! ;;)
Jobbulást kívánok, bár havat nem tudok lapátolni, mivel alighogy leesett valamennyi, a Nap kisütött és abban a szent minutumban el is olvadt... mondjuk, a szüleim túlzottan nem bánják, nem kellett elvégezni a piszkos munkát. :D

1wolfgirl1

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 08 (vasárnap), 19:34 
Tollforgató

Sziasztok!

Sajnálom, hogy egy ideje nincs friss semmilyen fronton, de eddig elég vacakul voltam, mert elkaptam valamit, aztán meg szalagavató... Szóval igen, most már vége, de most sem lesz nyugtom egy darabig. A sztorikra érkezett kritikákra pár napon belül válaszolok, és remélhetőleg hamarosan végzek a Holdfény Szonáta hetedik fejezetével. Vigyázzatok az influenzával, és lapátoljátok a havat serényen! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 január 24 (szombat), 20:46 
Tollforgató

Neked is nagyon szépen köszönöm, Dae :x

Hinnya, hogy őszinte legyek, az egyszeri felvetésemen túl nem nagyon kezdtem neki xD Vagyis, egyszer eljutottam a feléig, csak aztán úgy voltam vele, hogy nem érdemes lefordítanom, mert nem tudom. Azóta olyan sok pici izét írtam hozzá (ha jól számolom, most járok ötnél vagy hatnál, és jelenleg is írok egyet), hogy kedvet kaptam egy teljes fichez is :D Azt biztosan nem rakom fel ide, de a tumblr-es meg egyéb profilokra igen.

Azért jól esik, hogy egyáltalán még emlékszel rá :'D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 január 24 (szombat), 14:31 
Írópalánta

Utólag is isten éltessen! <:-P

Egyébként önző oka is van ám, hogy idetoltam a képem: Lehet érdeklődni, hogy a TMR írásodat mikor fogod magyarul is feltenni? 8-> Lesem ám a frissítéseket, mióta felvetetted, hogy lefordítanád, de gondoltam most már idekíváncsiskodom az ügyben. :mrgreen:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 január 24 (szombat), 9:16 
Tollforgató

Jaj, nagyon szépen köszönöm <3

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 január 23 (péntek), 9:06 
Billentyűzetgyilkos

Boldog szülinapot! >:D< <:-P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 január 01 (csütörtök), 18:53 
Tollforgató

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek, én most kivánok Utólag boldog új évet. :)

Egy gyors bejelentés: az emailem felmondta a szolgálatot, napok óta nem tudok belépni, mert kommunikációs hibát jelez... Milliószor próbáltam belépni l, megoldást keresni, de semmi. Most már átirányítom a leveleket a gmailes fiókomra, de volt nyolc üzenet, amihez nem férek hozzá. Lehet, hogy más oldalról jött jelzések, update-ek, hírlevelek, de ha valaki írt volna nekem bétázási célból, és nem kapott választ, az írjon még egyszer, és ne lepődjön meg, ha más címről kap választ. :D

Ennyi lenne, hamarosan jövök frissítssel, élvezze mindenki a szünetet, a vizsgázóknak meg sok sikert!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 29 (hétfő), 12:04 
Tollforgató

Sziasztok!

Mivel még nem érkeztek meg a válasz-levelek, ezért úgy döntöttem, folytatom a Telepata kölcsönbe sequelének fordításával.

Szóval, ami fontos lehet:

Cím: Álmok kölcsönbe
Korhatár: 18 (de ha ez is csak annyi erőszakot és szexre való utalást fog tartalmazni, mint az előző, akkor lehet, hogy elég a 16-os is)
Figyelmeztetések: erotikus tartalom, durva nyelvezet, gyilkosság, AU (a Bosszúállók után játszódik, de a Thor 2 történéseit :roll: nem veszi figyelembe)
Összefoglaló:
Öt év telt el az Eldjötnarok támadása s Kate Lee (telepatikus és telekinetikus képességekkel rendelkező ex-S.H.I.E.L.D. ügynök) halhatatlanná válása óta. Egy nap hálóingben jelenik meg szülei háza előtt, megtörten és kimerülten. Egy hónapig meg sem szólal, s még egy teljes hónapnak kell eltelnie, hogy emberek közé menjen. Mikor már úgy látszik, minden kezd elviselhetővé válni a számára, Loki meglátogatja őt, a bocsánatáért esedezve.
Kate és Loki szerelme így is kimondott és néma megpróbáltatások hadán vergődte át magát, és úgy látszik, ennél már csak rosszabb lesz, főleg, mikor Kate öccse, Ian is veszélyes tulajdonságok birtokába kerül, mindeközben pedig új gonosz látszik felemelkedni a sötétből.

Az első fejezet >>ITT<< olvasható is! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 23 (kedd), 19:07 
Tollforgató

Szia! Örülök, hogy legalább ennyit tudtam tenni a jókedved érdekében. :) A Holdfény szonáta hetedik fejezetének majdnem fele megvan, és ha így haladok, pár napon belül fel is tudom tölteni ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 22 (hétfő), 19:06 
Zöldfülű

Most, hogy láttam, hogy vanak újak, rögtön el is olvastam valamennyit :) Nagyon jók lettak, reméle a Holdfény szonátához is jön majd nemsokára új rész.
Boldog karácsonyt, és BUÉK! :-Dx :xmasbox:x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 22 (hétfő), 18:41 
Tollforgató

Nem akartalak sokáig várakoztatni titeket, így amíg ma volt időm és kedvem, lefordítottam a Telepata Kölcsönbe utolsó fejezetét. Itt olvashatjátok is.

Nem tudom, most pontosan mi lesz, mert az írt fordítási kérelmekre eddig nem érkezett válasz, szóval lehet, hogy a végén nekiveselkedem az On Loan (vagyis a Telepata Kölcsönbe) folytatásának... Végül is, az is elég komoly, újfajta témákba vezet be engem is, szóval kihívás lenne. Majd meglátjuk. :)

Egyébként nem fogjátok elhinni, de elkezdtem írni egy slash-t. Oké, az túlzás, hogy slash, mert eddig úgy terveztem, a legdurvább benne egy kézfogás lesz, de aztán meglátjuk. A fandom TMR, mert ez ilyenekre is rávesz. :'D Na jó, ez tényleg csak szárnybontogatás, szerintem sosem fog felkerülni, de ki tudja, a későbbiekben milyen művek kerülnek ki a kezeim közül...?

Ha addig esetleg nem írnék ide, az esetben minden kedves olvasómnak boldog karácsonyt kívánok! :mrgreen:x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 21 (vasárnap), 10:56 
Tollforgató

Sziasztok!

Örömhírrel érkeztem.

Először is: felkerült a Telepata kölcsönbe utolsó előtti fejezete. Itt olvasható.

És a második: befejeztem A pillangó és a Hold harmincegyedik fejezetét! Egy örökkévalóságnak tűnt a kihagyott idő, és közben rájöttem, ma már nagyon sok mindent másképp csináltam volna, de ami megtörtént, az megtörtént... Remélem, legalább egy kicsit sikerül majd kárpótolnom titeket a későbbiekben. Itt el is tudjátok olvasni.

Jó szórakozást mindkettőhöz, és ne felejtsetek el kritikát írni! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 18 (csütörtök), 11:17 
Tollforgató

Sziasztok!

Gondoltam, adok magamról valamiféle hírt. A Telepata Kölcsönbe utolsó előtti fejezetét bőszen fordítom, a háromnegyede megvan, és mivel eljött végre a téli szünet (oké, a holnap még előttem áll, de az csak osztálykarácsony), szerintem pár napon belül fel is fog kerülni. Onnantól már csak egy fejezet van, ami szintén hamarosan olvasható lesz.

Eldöntöttem, hogy folytatom majd ezt is – nem tudom, mikor, de nem fogom félbe hagyni. Talán, majd ha megjön a kedvem valami komolyabb hangvételűhöz. A következő fordításom pedig az említett komolyabb mű lesz, már ha a szerző engedélyt ad nekem rá. Nem olyan régen küldtem neki levelet ezzel kapcsolatban, szóval pár napon belül majd biztosat is fogok tudni mondani. :)

Aztán, mint említettem alant, beleestem a The Maze Runner fandomba, és nagyjából egy hete írtam is egy rövidke kis izét ezzel kapcsolatban, angolul, felkerült az AO3 és a FanFiction.Net profilomra is. Igazából, kettőt írtam, mindkettőt a barátnőmnek, de a második egyfejezetes vége 18-as tartalmú, nem tudom, mennyire esik bele a PWP kategóriába, mert azért igyekeztem finomítani rajta, meg tényleg csak a második fele erotikus tartalom, az is tűzdelve gondolatbuborékokkal és félig-meddig érzelmes jelenetecskékkel, de... *zavartan apró köröket rajzolgat a padlóra a lábával* Szóval, azt nem hiszem, hogy lefordítom, de az elsőt valószínűleg hamarosan hozom. :xmashappy:x

Hogy mire is kell számítani:

Cím: Bloody Sweet – nem tudtam jobbat kitalálni, mert a címadásban borzalmas vagyok, de a magyar verziónak igyekszem értelmeset és relevánsat adni.
Fandom: The Maze Runner - Az Útvesztő
Korhatár: 16 (enyhe káromkodás és erotikus utalások)
Összefoglaló: Ja, igen, ilyet nem írtam! x'D De ha nagyon kéne....
"A tényt, miszerint Minho egyszerre volt idegesítő és nevettetett meg szinte lenyűgözőnek találtam." Az olvasó szemszögéből íródott egyfejezetes, melyben az olvasó Newt testvérét személyesíti meg, Minho barátnőjét, aki még Teresa előtt az egyetlen lány volt a Tisztáson. A Thomas-féle bonyodalmak előtti aránylag nyugodalmas korból kiragadott életjelenetek (pontosabban egy nap) lánca, mély tartalmat vagy üzenetet nem kell benne keresni, mert az nincs neki. Egy barátnőmnek íródott, amolyan köszönetként, amiért megismertette velem a fandomot.
Saját hozzáfűznivaló: Amint említve lent, egy barátnőmnek írtam, aztán feltettem ide-oda. Az OC direkt névtelen, hogy mindenki beleélhesse magát, ennek ellenére igyekeztem nem Mary Sue-t írni. Mint ahogyan az nagyon jól látszik az írói profilomon, az OC-k nagyasszonya vagyok: valahogy a canon párosokat és szereplőket nem szeretem bolygatni titkos kapcsolatokkal, bár be kell vallanom, az utóbbi időben rájöttem, hogy igen erős Sterek és Thominho/Minewt shipper vagyok :-? Nem szándékozom folytatni, bár, mint írtam, lett belőle egy amolyan prequel-jellegű írás is. Lehet, hogy még lesz egy pár, akkor is, ha csak ilyen összegfüggetlen egyfejezetesekből. :D Már, ha addig nem ölnek meg, amiért ilyen idétlen OC-kkel pakolom tele szegény slasher fandomot. ˇˇ'

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 07 (vasárnap), 19:14 
Tollforgató

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek! *berakna egy ölelkező vagy puszilkodó smileyt, ha telefonon tudna*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 07 (vasárnap), 18:00 
Billentyűzetgyilkos

Csatlakozom én is, gratulálok, Naomii <:-P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 07 (vasárnap), 17:25 
Tollforgató

Nagyon-nagy gratulaaaaa a helyezésedért! :x =D> <:-P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 06 (szombat), 20:46 
Tollforgató

Sziasztok!

1wolfgirl1: Hehe, nagyon örülök, hogy tetszik, és hogy ennyivel fel is tudtam dobni a napod! :) A következő lehet, hogy egy kicsit késni fog, mert most beleszerelmesedtem a The Maze Runner (Útvesztő) könyvekbe, azokat olvasgatom, és elkezdtem egy rövidke kis fluffos Minho-ficet, de azért nem feledkeztem meg sem a Holdfény szonátáról, sem A pillangó és a Holdról.

Egyéb: Büszkén jelentem be, hogy az Isten Gyermeke - avagy sok hülye kis helyen is elfér című paródiám, melyet még tavaly írtam a Kívánság Üstre, harmadik helyezést ért el Harry Potter - Legjobb humoros történet kategóriában. Szeretném itt kifejezni hálámat mindazoknak, akik szavaztak rám, hihetetlenül jól esik, hogy ilyen fenomenális történetek között szerepelhet az enyém!

Egy ilyen szép bannert is kaptam:

Kép

Szóval igen, a meghatottság könnyeivel küszködve még egyszer megköszönném. Hogy is mondjam, meghatódtam. Anno mennyire úgy voltam vele, hogy ez lesz életem legrosszabb irománya...! :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 04 (csütörtök), 21:26 
Fanficbúvár

Szia!
Juj, most nagyon feldobtad a napomat! Illetve a végét, de most már tuti, hogy jól fogok aludni! ^^
Sajnos, az ötödik részhez (ha jól emlékszem) nem tudtam írni kritikát, mert éppen ilyen féltanulós helyzetben voltam (azaz én tanulást mímeltem, miközben bújtam a gépet, és anya időnként rám kukkantott, hogy mit csinálok), és bevallom, utána elfelejtettem írni. Röviden, tömören, összegezve a Holdfény szonáta részeihez: I-M-Á-D-O-M! Semmiből sem túl sok, kellő mértékben van adagolva minden, és nagyon tudom élvezni a fejezeteket! :3 Csak annyit tudok mondani, hogy így tovább!
Nagyon várom a következő fejezeteket! :)

1wolfgirl1

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 04 (csütörtök), 21:12 
Tollforgató

Köszönöm, most is épp a fejezetet pötyögöm. :) Remélhetőleg, nem lesz akkora csalódás számotokra.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 03 (szerda), 23:03 
Fanficbúvár

Naomii írta:
Holdfény szonáta : 6. fejezet – Valami ősi fent, itt olvashatjátok is.

Jó hír, hogy tényleg megszállt az ihlet A pillangó és a Holddal kapcsolatban, csak ki kellett törölnöm az eddig megírt fejezet nagy részét és más irányba elindulnom, máris jobban jön az ihlet, és tán a kivitelezés is jobban fog menni. Jelenleg ötezer szónál állok, és még ha nem is jön össze a nyolcezer szónyi átlagos hossz (mert pl. előbb lenne célszerű megszakítanom), akkor is kaptok egy kb. 6000 szavas fejezetet, ami a várakozási időt elnézve nem sok, de több a semminé! :) Szurkoljatok, az most nagyon jól jön.

Hú Naomi, ezutóbbi nagyon-nagyon jó hír nekem, szurkolok is ezerrel! $star

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 03 (szerda), 21:22 
Tollforgató

Holdfény szonáta : 6. fejezet – Valami ősi fent, itt olvashatjátok is.

Jó hír, hogy tényleg megszállt az ihlet A pillangó és a Holddal kapcsolatban, csak ki kellett törölnöm az eddig megírt fejezet nagy részét és más irányba elindulnom, máris jobban jön az ihlet, és tán a kivitelezés is jobban fog menni. Jelenleg ötezer szónál állok, és még ha nem is jön össze a nyolcezer szónyi átlagos hossz (mert pl. előbb lenne célszerű megszakítanom), akkor is kaptok egy kb. 6000 szavas fejezetet, ami a várakozási időt elnézve nem sok, de több a semminé! :) Szurkoljatok, az most nagyon jól jön.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 december 01 (hétfő), 18:25 
Tollforgató

Sziasztok!

Ma szeretném lefordítani és feltölteni az új fejezetet a Holdfény szonátából, remélhetőleg sikerül is. Más: tegnap véletlenül belefutottam a Phelps-ikrek egy szerepébe (Kingdom című sorozat egy főszereplőjének öccseit alakították, egyébként nagyon érdekes sorozat), aztán videókat kezdtem nézni, ma pedig megírtam egy füzetbe négy új oldalt... Ez nem ígéret, de igen erős jel. Lehet, hogy csak friss fejjel kellett átgondolnom. Meglátjuk. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 29 (szombat), 20:25 
Tollforgató

Ha már új lendület: ma sikeresen megírtam a Holdfény szonáta hatodik fejezetét. Ez egy kicsit talán kevésbé humoros, mintsem inkább amolyan kalandos és leírós, bevezetős fejezet lett, de remélem, azért majd tetszeni fog, ha egyszer eljutok odáig, hogy lefordítsam magyarra. :'D Ez várhatóan pár napon belül bekövetkezik, egyébként. Azért addig egy kis ízelítő, így, gyorsan lefordítva (vagyis nem biztos, hogy a végső fordításban is így lesz):

Idézet:
– Ne legyél ilyen ünneprontó, Gracie! – tromfolta le Kayla Grace-t, aki szimplán felmorrant. – A mi kis Jassynk benne csücsül a szerelem vermében, de nyakig. Szerintem szurkolnunk kellene neki, nem pedig büntudatot ébreszteni benne, amiért fiatalsága kalandját választja a velünk való mozizás helyett.
– "A fiatalsága kalandját"? Nem járunk, Kay! – forgattam meg a szemeimet. – Korrepetálom, ennyi. Ez csak fizika.
– A francokat, ez színtiszta kémia! – nevetett fel, szemei vidáman ragyogtak. – Megvan köztetek az a bizonyos fajta vonzás! Ráadásul zárt ajtók mögött "tanultok" kettecskén, a sötétben, egy nyálas countryszám szól a a Nickelbacktől a háttérben...
– "A sötétben"? Te tényleg így tanulsz? Nem csoda, hogy megbuksz matekból – jegyezte meg Grace epésen.
Kayla nemtörődöm módon legyintett. – Tökmindegy. A lényeg az, hogy tök romantikus. Ezt senki sem bírja anélkül, hogy őrülten szerelemebe ne esne.
– Miért csak lány barátaim vannak? – kérdezte Tuck drámaian, de mivel úgy ítéltem meg, a kérdés költői volt, nem válaszoltam.
– Sajnálom, hogy ki kell pukkasztanom a buborékod, de ilyet nem csinálunk. – Nem, Seth csak folyamatosan ölelget és olyan közel hajol, hogy meg tudom számolni minden egyes sötét szempilláját. – Egyébként is, a rendőrségre megyünk, apához.
(...)
– Ott hol fogtok tanulni? – kérdezte Tuck résnyire összehúzott szemekkel. – A cellákban vagy az egyik padon egy autótolvaj mellett?
– A kihallgató szobában.
– Bilincsek, láncok, és egy asztal, ami a padlóhoz van szögezve? – Kayla szemei csak úgy ragyogtak. – Ez egyre jobb és jobb!
– Te agybajos vagy – sóhajtottam, és rosszallóan megcsóváltam a fejem. – És mocskos is, de úgy egészségtelen mértékben. Most komolyan, nem lenne szabad gyerekek közelébe engedni! Belenevelem Tylerbe, hogy kerüljön el téged, mint a pestist.

Ez itt a humorosabb részből volt, de a kissé komolyabból nem tudtam volna úgy idézni, hogy az ne lenne összezavaró... Majd hamarosan azzal is jelentkezem, ahogy a Telepata kölcsönbe utolsó két fejezete is készülőben van!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 26 (szerda), 20:20 
Tollforgató

Bezony, Booboo Stewart egyik gifjéből vágtam ki a képet. Gondoltam, illene az új lendületemhez. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 26 (szerda), 19:51 
Tollforgató

Naomii írta:
Ó, nagyon szépen köszönöm >:D< *nagy ölelés, már ha candlelight nem menekül el sírva* Nem látszik rajta, de az aláírásképpel sokat szenvedtem... :'D

*visszaölel* :-D
Nagyon gyönyörű lett, úgyhogy abszolút megérte a fáradtságot!
Nem akarok hülyeséget mondani, de akkor az ikonodon, az ott Seth? ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 26 (szerda), 16:15 
Tollforgató

Ó, nagyon szépen köszönöm >:D< *nagy ölelés, már ha candlelight nem menekül el sírva* Nem látszik rajta, de az aláírásképpel sokat szenvedtem... :'D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 26 (szerda), 0:22 
Tollforgató

Csak azt szeretném mondani, hogy gyönyörű az új aláírásod és az ikonod! :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 24 (hétfő), 13:14 
Tollforgató

Szia!

Én is, mert mégiscsak az első írásaim közül az egyik, és mindenképpen a legnagyobb lélegzetvételű - talán épp ez volt a baj, túl nagy fába vágtam a fejszém? Mindenesetre, még nem temetett projekt, van remény, bár halványan pislákol. Jadent én sem szerettem, és ez volt itt a baj, ahhoz, hogy egy karaktert az olvasók megszeressenek (a főhős romantikus érzelmeinek céltáblája vagy sem) te magadnak is szeretned kell, ehhez pedig még fel kell nőnöm. Meg sok minden máshoz is. :D
Nagyon szépen köszönöm a dicséretet (ismét), örülök, hogy pozitív visszajelzéseket kapok. :) Egyébként ma nem hiszem, hogy hozni tudom, mert még sok dolgom van, de ha azokkal végzek, vagy szimplán beleunok, akkor talán... Talán... :-? Egyébként eldőlni látszik a Jasmine-ügy, a néhány nemen kívül a legtöbb válasz igenlő volt, szóval már csak mélyebben bele kell ásnom magam a Quileute kultúrába, főképp a hitvilágukba, hogy megfelelő erőt tudjak választani.
Köszönöm, hogy tartod bennem a lelket! ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 23 (vasárnap), 21:46 
Fanficbúvár

Szia!
Hű, én nagyon szomorú lennék személy szerint, ha befejeznéd a Pillangó és a Hold című történetedet. Iszonyatosan megszerettem a szereplőivel együtt (igen, még Jadent is, mert több rész erejéig volt szerves hozzátartozó, bár, a rasszista megnyilvánulásánál az ujjaimat recsegtettem), de bízom benne, hogy sikerül kilábalni a válságból, és visszatérsz egy szép résszel hozzánk! Mindenesetre, a novellafüzért én szívesen várom, ha esetleg úgy döntesz, nem megy tovább. :)
A Holdfényszonátához pedig repesve várom a következő fejezetet, alig várom, hogy olvashassam! Imádom a stílusodat, és mindig olyan fejet vágok, amikor meglátom, hogy új részt töltöttél fel, mint Gollam. Sőt. Megirigyelhetné tőlem, a kisz drágaszágom. Moszt pedig elszompolygok, még mielőtt rám találna! :D
Kitartás!

1wolfgirl1

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 22 (szombat), 15:55 
Tollforgató

Ma befejeztem a Holdfény szonáta ötödik fejezetét, de egyelőre csak angolul töltöttem fel fanfiction.netre. Remélem, még a hétvégén lesz időm lefordítani magyarra, és akkor fel tudom tölteni, de ez már végül is csak azon múlik, milyen gyorsan leszek kész a házi feladataimmal.

Másrészt: van ugye ez az ihlet-válságom a Pillangó és a Holddal kapcsolatban és eléggé úgy néz ki, hogy nem rövid lesz. Már most sem az. Sőt, lassan kezdem úgy érezni, hogy nem fogom tudni újrakezdeni, de ez még változhat, senki ne vegye készpénznek. Van egy csomó jelenetem megírva, amik csak arra várnak, hogy beszőjem őket a történetbe. Vajon mi legyen a sorsuk? Gondoltam rá, hogy novellaként feltölteném őket, de az azt jelentené, hogy feladtam, márpedig még nem adtam fel... Meglátjuk. Csak azt szerettem volna, ha tudjátok, nem feledkeztem meg róla.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 13:09 
Tollforgató

Sziasztok!

Már négy fejezet felkerült a Holdfény szonáta című írásomból. Nagyn köszönöm azoknak, akik írtak kommentet, és remélem, maradnak is olvasók! :)

Ha esetleg valaki el szeretné kezdeni:

Első fejezet
Második fejezet
Harmadik fejezet
Negyedik fejezet

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 13:35 
Tollforgató

Szia!

Ó, nekem mindenképpen jó, örülök, hogy megtisztelsz egy válasszal! :D Még nincs kiforrva, hogy mi merre hány óra, mert kaptam már olyan visszajelzést is (angol oldalon pl. volt, aki privát üzenetet írt, hogy ne csináljam, mert elrontom vele az egészet :'D), ami ellenzi, szóval egyelőre kivárok, gondolkozom. A gond csak az, hogy lassanként beindulnak a dolgok, nem csak Seth fogja hűséges kiskutyaként követni Jasmine-t, tehát nincs sok idő. A következőfejezetben, amit még nem írtam meg (Seth szemszögén kívül) tervezem lassan rávilágítani őt a dolgokra. No, meglátjuk, egyelőre tanácstalan vagyok, de azért köszönöm, hogy írtál! :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 15 (szombat), 18:53 
Fanficbúvár

Szia!
Bevallom, utólag olvastam el a Holdfény szonáta második részéhez mellékelt üzenetet, mivel annyira megörültem, hogy megérkezett az új fejezet, és inkább itt válaszolnék a feltett kérdésedre. :)
Jó elképzelésnek tartom Jasmine-t misztikus erővel. Részben jobban bevonná a könyvek alapcselekményébe, de ahogy írtad, a nagyobb momentumoknál mégis a háttérben maradna. Adna egyfajta löketet, tudnál vele rendesen meglepetéseket szerezni, szóval ilyen szempontból én támogatom az ötletet, tehát mindenféleképpen emelné a történetet. De ha így maradna, engem akkor se tántorítana el az olvasástól, végül is, te tudod, hogyan képzeled el azt a világot, amit leírsz nekünk :)

1wolfgirl1

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 13 (csütörtök), 19:56 
Tollforgató

Szia!

Na, akkor ugyanott állunk :) Nagyon szépen köszönöm, jól esik a jelölés és a kedvességed is! :D Ha érdekel, épp nemrég került fel az első fejezet, és ha minden jól megy, holnap talán fel tudom tölteni a másodikat is. :)

Egy kis összefoglaló, úgy mindenki számára, aki olvassa a ficblogom:

Címe:
Holdfény szonáta - különösebb oka nincs, csak nemrég megmutatták nekem, és rájöttem, hogy bár nem szeretem a klasszikus zenét, ez olyan kis megnyugtató
Fandom: Twilight
Korhatár: 16 (durva beszéd és erotikus tartalomra való utalás miatt), de lehet, hogy a végén 18 lesz, még elválik
Párosítás: főképp Seth/OC, egyébként későbbiekben az összes canon vérfarkas pár (főképp Paul/Rachel, Jared/Kim és Sam/Emily)
Összefoglaló: "Jasmine Lockwood vígan tengeti életét La Push-ban, elvan a maga baráti körével, és a legnagyobb gondja is olyan átlagos dolog, mint az iskola. Egy nap azonban felborulni látszik békés kis világa, amikor osztálytársa, Seth Clearwater az édesapja halála után furán kezd viselkedni, és napi nyolc órában le sem veszi a szemét Jasmine-ről. A lányban kezd felötleni a gondolat, hogy Seth megváltozásában és az egyre duzzadó Uley-bandában lehet valami közös, mely visszamutat egészen a rég hallott mesékig lélekharcosokról és mágiáról..."
Saját hozzáfűznivaló: Sosem szerettem a Twilightot, ám Seth egy az egyben cukorborsó, már önmagában a jelleme, hát még mellé Boo Boo Stewart édes pofija! 8-} *olvadozik* Aztán, mint említettem, újraolvastam a könyveket, és rájöttem, hogy a vérfarkasokban annyi kiaknázatlan lehetőség rejlik! És itt nem csak a történet végén pár nélkül maradt szexi indiánokra gondolok, hanem mind karakterben, mind történelmileg, mind érzelmileg, olyan keveset tudunk meg róluk... A negyedik könyv mondjuk felhúzza a rátát, de akkor is. Hiányoltam, hogy szegény Seth-nek kijárjon a romantika, meg, no, hát ki ne szeretne ama szerencsés lány bőrébe bújni, aki mellette lyukad ki? Sejtettem. A lényeg az, hogy már vagy egy hónapja élénken foglalkoztat a dolog, aztán egyszer egy hete nekiveselkedtem, és megírtam két és fél fejezetet egy nap alatt - angolul, az igaz, de megírtam. Azóta is csak úgy száguldoznak az ötletek a fejemben, az újdonság varázsa, vagy mi a csuda, és nem győzök írni. Már van egy tervem, miszerint az Napfogyatkozáson és a Hajnalhasadáson is átvezetem a sztorit, önzőn kicsit előrébb téve az OC-m, mint ahogy azt például AJ-vel tettem a Pillangó és a Holdban, aki igazából a dolgok sűrűjébe nem folyik bele... Nos, Jasmine bele fog. Még két opció közül kell választanom, de bele fog, és csak remélem, hogy távol tudom tartani majd őt a Mary Sue-k szépen kilakkozott karmaitól. A hossz egyelőre bizonytalan, de nem néhány napos dolognak tervezem.

Jelenleg nagyjából ennyit tudok hozzáfűzni - akit érdekel, és elolvassa, azt szépen megkérném, hogy dobjon meg egy kritikával - a Twilight nekem mumus, új és félelmetes dolog, csak remélni tudom, hogy nem rontom el az olvasási élményt néhány nagy bakival, így a megerősítés/javítás jól jönne! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 13 (csütörtök), 16:31 
Fanficbúvár

Szia!
Már hamarabb akartam írni, csak újabban bereccsintettek nekem az iskolában, és kitalálták, hogyha eddig tizenegyedikesként nem paráztunk eleget az év végi jegyek miatt, na akkor most :D (élet topic off)
Először is, szeretnék gratulálni az Aranypennán jelölésedhez, illetve, ahogy olvastam, a továbbjutásodhoz is egyben! Megérdemelted! :)
Illetve, a Twilight sztorival felkeltetted az érdeklődésemet! Még nem olvastam ilyen ficeket, valahogy leragadtam a Harry Potternél.:) " a vérfarkasok egyszerűen imádnivalóak" Ezen most nagyon vigyorogni kezdtem :D
Sok sikert!

1wolfgirl1

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 13 (csütörtök), 11:18 
Tollforgató

Hát, nagyon szépen köszönöm, Eddy :) A linket küldtem PÜ-ben, de mivel ma táppénzte kerültem, talán lesz időm befejezni a fordítást.

Sybill, neked is nagyon köszönöm *ölelés*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 13 (csütörtök), 0:34 
Fanficbúvár

*Még alvás előtt besomfordál* Szia Nao :) hatalmas gratuláció utólag is a jelölésekhez >:D< :) $rose

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 12 (szerda), 21:22 
Billentyűzetgyilkos

Szeretem, ahogy írsz/fordítasz (és azért ahhoz is kell érzék, nem tud bármi csak úgy egy történetet jól, élvezhetően lefordítani), úgyhogy nem félek tőle, hogy nem fog tetszeni :) Seth-et pedig mindig is bírtam, talán ő is volt a kedvencem a farkasok közül, bár sose gondolkodtam el rajta, hogy melyikük áll legközelebb hozzám, és sajnos nem sok ficet olvastam még róla, szval már csak ezért is érdekel a dolog :) Türelmesen várok akkor, hogy befejezd, de addig nyugodtan átdobhatod pü-ben az angol linkjét is, nem haragszom meg érte ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 12 (szerda), 21:14 
Tollforgató

Ú-ú-ú! *felpörög, pedig már aludni készült* olyan jól tettem, hogy még felpillantottam, mert most kicsi szívem nagyot dobbant örömömben. ;;) Nagyon szépen köszönöm. A taps Nektek is jár! *átkozza, hogy lusta volt írni* Eddy, elkezdtem magyarra fordítani, de csak a feléig jutottam. Ki hitte volna, hogy ilyen megterhelő lehet a saját ficem fordítása? :lol: Bevallom, jól esik, hogy ennyiből megtetszett, de azért ne fűzz hozzá nagy reményeket, lájtos színvonalon íródott ff-re, meg amúgy sem szárnyalok szépirodalmi magasságokban.

Még egyszer Köszi mindkettőtöknek! :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára KayaQ 2014 november 12 (szerda), 22:03-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 12 (szerda), 21:02 
Billentyűzetgyilkos

Először is szeretnék én is gratulálni a továbbjutáshoz! <:-P

Másodszor pedig: Yay, Seth! :x Engem már ennyivel megvettél a ficedhez, holnap csekkolom majd, hogy feltöltötted-e :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 12 (szerda), 20:22 
Tollforgató

Nagyon-nagy gratula a jelölésedhez és a továbbjutáshoz! :x =D>

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 12 (szerda), 18:50 
Tollforgató

Sziasztok!

Csak szerettem volna megköszönni, hogy jelöltetek az Aranypennára. Nem tudom, melyik tündérbogyó volt az, de nagyon, nagyon hálás vagyok érte! :)

Valamint:
felkerült a Telepata kölcsönbe 8. fejezete, a 9. pedig elbírálásra vár. Nincs sok hátra, és a 12. fejezetig le is van fordítva már, csak attól függ, hogy mikor tudok frissíteni, hogy mennyi időt tudok gépnél tölteni.

Továbbá: Elkezdtem egy Twilight-történetet. Ötletem sincs, mi ütött belém, sosem szerettem, csak aztán az egyik barátnőm újra elolvastatta velem a könyveket (hagyjuk, mivel tudott megzsarolni), és rájöttem, hogy bár a vámpírokat és Bellát továbbra sem szívlelem, a vérfarkasok egyszerűen imádnivalóak! Szóval, igen. Jelenleg nagyon nincsen ihletem a Pillangó és a Holdhoz, de írni viszont nagyon szívesen írok, tehát bepróbálkozom ezzel. Eredetileg angolul publikáltam, ott aránylag jó volt a fogadtatás, gondoltam, lefordítom, és felteszem ide. A címe Holdfény Szonáta lesz, Beethoven után szabadon, a párosítás pedig Seth/OC. Lehet, hogy még ma feltöltöm :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 04 (kedd), 18:03 
Tollforgató

Szia! Nem is tudod, mennyit jelent nekem, hogy írtál. :) Még mindig hihetetlenül nehéz elhinnem, hogy valaki szereti azt, amit összeírkálok, hát még, hogy hajlandó kitartani mellette lassú frissítéssel együtt, plusz még másoknak is megmutatja... Szóval igen, meghatódtam. ;;) :roll: Ez a topik nem blog, így nem is fogom kifejteni az életem, de most nehéz időszakom van (nem az érettségi, hanem az új tanár, és az, hogy évek munkáját töri össze + Félek tőle), ezért igergetni sem merek a frissítéssel kapcsolatban. Lássuk be, AJ és Fred kapcsolata a humorról szól, arra meg most nem áll rá a kezem. Annyit azért megsúgok, hogy már címeken agyalok a Fred-szemszöges novella-füzéremhez, szóval lehet, hogy az még hamarabb fog jönni, mint terveztem... ;)
Szóval, köszönöm, hogy írtál! A Bosszúállókat pedig kötelező megnézned! Hidd el, nagyon Megéri, még ha a Thor nem is a te stílusod. Az a humor, amelyet képvisel, na meg a mennyisége egyszerűen fenomenális! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 04 (kedd), 12:54 
Fanficbúvár

Szia!
Nemrég olvastam az egyik kritikára való válaszodban, hogyan állsz a Pillangó és a Holddal, valamint a kételyeidet azzal, hogy el fogod veszteni az olvasóidat (na, ez hülyén jött hozzászóláskezdésnek, semmi baj, 1wolfgirl1 *megveregeti saját maga vállát*). Szerintem emiatt ne aggódj! Masszív olvasókból lesznek a legjobb olvasók! Személy szerint, és ez kivételesen tényleg az én véleményem lesz, engem mindig tud kárpótolni egy-egy rész cselekménye, érzelmi háttere és a többi, még akkor is, ha többet kell rá várnom. :)
Már egy ideje úgy vallom, hogy az írás lényege az, hogy élvezd, amit teszel. Ez a titok nyitja, és minden fejezetnél, amit elolvasok tőled, nekem átjön, tulajdonképpen én ezért szeretem annyira a történetedet :) No meg a poénokért, amiket mesélek suliban szünetekkor, és iszonyat nagyokat szoktunk röhögni! :D Jó, meg körülbelül úgy imádom, ahogy van, ezek csak olyan szempontok, amelyek igazán megragadták a figyelmemet, és állandóan ezt hangsúlyozom, még ha a bárd a fejem felett lebeg is. *felsandít*
Igazából, ebben akartalak téged megerősíteni, hogy ne fájjon ezért a fejed. Ha meg valaki hátat fordít, én kergetem vissza, ha kell, péklapáttal a kezemben, úgy hadonászva, hogy a végén én magamat vágom homlokon, s terülök ki, mint levelibéka, aki megfejelte a földiepret :D
A fordításnak az ihlető alaptörténetét sajnos nem ismerem (tudom, lemaradott vagyok, marcangoljatok szét, mint Blöki a lábtörlőt), így nem tudom, bele merjek-e vágni, mert érdekel, csak na. Gáz, ha nem értem, és a sok kritika között ott van az én "mivanmivanmivan" megszólalásaim is :D
Kitartás!^^

1wolfgirl1

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 31 (péntek), 22:17 
Tollforgató

Ééés fenn a Telepata kölcsönbe hetedik fejezete.

Az ihlet nem jött, viszont a fordítás és az angol most valahogy nagyon a szívem csücske, szóval úgy döntöttem, addig is kihasználom ezt.

Hat fejezet van még vissza belőle, plusz lenne egy sequel (nemrég kiderül, hogy az író egy harmadik folytatáson is gondolkodik), de az már az én ízlésemnek túl drámai, komoly és sötét, bár ettől függetlenül a maga nemében remek. Nekem kicsit fura volt, hogy ennyire elütött az első résztől, lehet, hogy ezért is hagyott bennem olyan tüskéket, amik miatt egyelőre nem szívesen fordítanám le.

Találtam viszont egy másik történetet, az Loki/Sigyn párosítás, de tulajdonképp vehetnénk Sigynt OC-nek is. Negyvenhárom fejezetes plusz tartozik hozzá pár külön novella, szóval szép, terjedelmes mű, s talán nem is olyan könnyed, mint az eddigi fordításaim, de vicces és érdekes. Remélem, a szerző is engedélyt ad, mert szinte külön könyvnek tűnik... Profi munka. No, meglátjuk. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 október 29 (szerda), 16:35 
Tollforgató

Sziasztok!

Felkerült a Telepata kölcsönbe ötödik és hatodik fejezete! Remélem, hamarost ihletre lelek a Pillangó és a Holdhoz is, mert ez már nem állapot. ~x(

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 122 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra