Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 június 11 (csütörtök), 15:25

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1948 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 39  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: OFF-SZTRÁDA
HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 21:06 
Betűmániákus

én is inkább apám lánya vagyok, mint anyámé, de ez máig vitatott. inkább senkié se vagyok. elég elborult egy jellem lettem, no :lol: de a vehemenciámat és a gyors reagálást apámtól kaptam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 20:55 
Tollforgató

Én (sajnos) apámra ütöttem mindenben, magyarán önző, érzéketlen bunkó vagyok, de a számolás megy. Ő egyébként buszsofőr (ezért volt buszsofőr a példában xD), de villanyszerelő is (bár lusta, mint a dög, meg állandóan, khm, a presszóban van, ezért itthon én cserélem az égőket, és lassan nekem kell majd visszaszerelni a falból kilógó konnektorokat is), és mellékállásban GPS. Nem hiszitek el, de akármelyik várost kérdezem Magyarországon belül, ő ott fejből elvezet/elirányít A pontból B pontba, megmondja, melyik utcán menj, merre kanyarodj, hány méter a kellő kereszteződés... :D Sőt, sok külföldi várossal is így van.

Anyukámtól sajnos semmit nem örököltem - sem azt, hogy kellemesen alacsony (163 centi), sem azt, hogy művész. Olyan gyönyörűen rajzol, hogy sírni támad kedvem! Anno a Zsolnay-gyárban dolgozott, most meg biorobot... Mert nincs két diplomája, hogy azért takaríthasson. A nagyobbik húgom mondjuk rá ütött, örökölte a művésziségét, gyönyörűen rajzol embereket (azt hiszem, Sybill, neked mutattam is már rajzát), állatokat, és empatikus. Anyámmal ők a nagy jogvédők itthon, én nézem a híradót és káromkodok meg szidom mindenki szüléjét, ők meg mindenkit védenek. Élvezetes. ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 20:49 
Betűmániákus

ah, én imádok főzni 8-> a másik nagy szenvedélyem a gyógyszerkeverés mellett :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 20:45 
Szárnybontogató

A matekfóbia létező betegség! :D Az egyetlen, amit tökéletesen megtanultam, a Pitagorasz-tétel. Meg "sárga példatár, apukám" - a régi matektanár, aki úgy nézett ki, mint a Télapó. Szerintem nekem sem lesz szükségem szlavisztikán arra, hogy tudjam, mi a kovalens kötés. (Most sem tudom, mi az, csak felrémlett egy régi kémiaóráról.)

Hm, nem is tudom, nálunk mennyi ellentmondás van. Mondjuk apukám is imádja a történelmet, mint én, de a katonaságot például gyűlölte, én meg pont oda mennék - próbál is lebeszélni még mindig. Anyukámtól a heves természetemet örököltem, bár a főzőtehetségének jobban örülnék. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 20:41 
Betűmániákus

ó, hát ne aggódj, én is teljesen kakukktojás vagyok itthon ;) de ez szerintem sok helyen előfordul.
pl. apám csak úgy vágja a műszakit, földrajzot és fizikát, amik engem sosem mozgattak meg. a testvérem óvónő lett, hírből sem hasonlítunk sem külsőleg, sem belsőleg XD az egyetlen közös családi vonásunk, hogy nincs bennünk közös :D én írok, igaz, hobbi szinten, de akkor is... ő nem túlzottan irodalmi, csak annyira, amennyire az oviba kell :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 20:36 
Fanficbúvár

Ja, értem. Asszem *fejrepacsi* sok sikert hozzá :) amúgy történelemre visszatérve: ötödikben három négyesem volt: egy informatika, egy töri és egy latin. És mindezt úgy, hogy apa informatikus anya pedig letinból nyelvvizsgázott történész :D nektek vannak ilyen "ellentmondásaitok" a szüleitekkel? Bár így visszagondolva talán a tesi is négyes volt... úgy, hogy apa anno súlylökő volt. Hát na. Ti mennyire "ütöttetek az ősökre", ha nem rossz téma?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 20:32 
Betűmániákus

én is matek-utáló vagyok :D a gyógyszerészetben sincs jelen meghatározó szinten, mégis magas szinten kérik, de hogy miért? nem mindenki akar gyógyszer-kutatásra szakosodni. nem mindenki akarja azt számolgatni exponenciális egyenlettel, hogy ha valakinek magas a vérnyomása, az hogyan befolyásolja a gyógyszer felszívódását. vagy ha étkezik a reggeli adag előtt. én egyszerűen csak ki akarom adni, tájékoztatni a beteget a mellékhatásokról, ajánlani neki valamit, ha tanácstalan... nem pedig laborban megöregedni a kísérletek között. az is egy szép ág, az is egy jó ág, de arra a kérdésre az én tanáraim se adtak választ, a gyógyszertár mely sarkában alkalmazom, hogy mit jelent Ady Fkete Zongora szimbóluma :roll:
egyébként félreértettük egymást: nem vagyok egyetemista. középiskolát fejeztem, és most nagyon gyúrok a holland-angol nyelvre, ugyanis ott szeretnék tanulni :) ott kiválaszthatom, mely tantárgyakat szeretném hallgatni, ami nagyon motivál. elsősorban a hatástan, a természetgyógyászat és az összetétel érdekel, nem a mateki része. persze az is kell, amolyan szükséges rossz, de nem akarok számolni, ha nem muszáj. persze megy, nem volt gondom vele, csak sok az aggályom. fárasztó :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 20:31 
Fanficbúvár

Hű de lemaradtam megint :shock: Nao, ez most nagyon feldobta a napomat :D nekem csak vicces megnevezéseket mondanak a tanárok, úgymint bogárkákok, cucukáim, nyalóka, meg ilyenek. Meg magyartanárom kedvenc mondása lehet a 'macska fel volt mászva a fára'. Ennyi. De le kell tesztelnem és meg kell kérdeznem őket így erről :D csak a mi általánosan elterjedt válaszaink az ilyen kérdésekre sulin belül az az "alapműveltség része..." ezt szoktam emlegetni a latinóra megvédése érdekében :D
Amúgy az a levél vicces, de nagyon igaz! Mondjuk az angollal egy olyan anyanyelvű embernek könnyű, de akinek nem az a nyelve úgyis rá van kényszerülve, mivel ma már jóformán minden angolul van (erős túlzással), de nem is ez volt a lényeg. Én az kémiával szenvedtem, és tényleg, irodalmi pályán mikor lesz szükségem arra, hogy tudjam hogyan kapcsolódik egymáshoz a hidrogén és az oxigén? Mert hogy nem kémiatanár lesz belőlem, az biztos. Jól is nézne ki :roll:
Shanon amúgy így visszatérve: akkor te most végzős vagy vagy már végeztél, vagy mi vagy hogy? *Sybill fáradt is és a felfogása is lassú* hát igen, az agyamból sem lesz rövidtávfutó annyi szent.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 20:17 
Tollforgató

A matektanárok durvák :D Én egyszer megkérdeztem az enyémet, már nem is tudom, miről, de épp olyan feladatunk volt, hogy adott volt egy tárgy, meg az árnyék, és ki kellett számolnunk a tárgy felületét, vagy ilyesmi. Nem tudom, melyik képlet volt ez, de mindegy. Megkérdeztem a tanci bácsit, hogy ezt mikor fogom használni, mire a válasz:

"Ha egyszer lesz egy világítótornyod..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cuki, hogy ilyet feltételez, nem? Na, de a válasz többi része.

"Ha egyszer lesz egy világítótornyod, és leméred az árnyékát, és használod a képletet, már nem is kell megmérned magát a világítótornyot, tudod, mennyi festék kell, hogy újra lefesthesd."

Tökre életszerű, hát nem? Közöltem vele, hogy minden épület gerincmagassága, alapterülete, szélessége rajta van a helyszínrajzon, amelyet bármikor kikérhet a tulaj a helyi felelős önkormányzatnál, de erre csak azt mondta, ezért utál építészekkel vitatkozni. Vegyész-példák ritkán vannak a matekfeladatok között, hacsak nem térfogat-szintjén. :roll: :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 20:06 
Szárnybontogató

Én is imádom a törit. :)

Felvételikor én vártam mindig a levelet, hogy elutasították a jelentkezésem, néha ötletem sem volt, mit művelek, amolyan "csak jó"-alapon intézkedtem.

Kérdőjelezd csak meg az oktatási rendszert, és máris lázadó vagy! Egyszer megkérdeztem a matektanárt végső elkeseredésemben az egyik órán, hogy mi szükségem lesz a logaritmusra. A választ inkább meg sem kellett volna hallanom, legszívesebben kivágtáztam volna óráról. Akkor kellene a logaritmus, ha nanotechnikával szeretnék foglalkozni. Köszönöm szépen... Aztán eljövök egyetemre, és azt mondják, hogy felejtsek el mindent, amit gimiben tanultam. Oké...?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 19:38 
Tollforgató

Én imádom a történelmet. :D A legkedvencebb tantárgyam. Ha tehettem volna, régésznek megyek, vagy antropológusnak (oké, erre e Dr. Csontnak is nagy behatása van), de a mostani keretek között a büdös életben nem leszek még csak egyetemista sem...

A magyart viszont én is utálom. Mármint, oké, tanuljunk meg helyesen írni, és ismerjük ezt meg azt, de könyörgöm, hát mikor fog az neked kelleni, hogy Ady milyen származású volt, vagy mik a közlésfolyamat funkciói? Az ember nem úgy beszél, hogy közben elemzi magában a mondatot, hogy igen, ez most egy igekötő, ide meg egy melléknévi igenév, a'mmeg ott magas hangrendű, ezért más toldalék kell. Nem. Az ember csak beszél, és rohadtul leszarja, hogy az ágrajznál a helyhatározót hova tenné. Ugyanez a gond mondjuk a matekkal is - oké, hogy tanulsz számolni, tanulj is, de mikor fog neked az életben kelleni a Descartes-formula?

Semmikor. Maximum akkor, ha errefelé orientálódsz, és matektanár leszel, vagy hasonló, meg mikor a gyereked is ezzel fog szenvedni, hogy valószínűleg semmi hasznát ne vegye. Ez a gond a mai oktatással, hogy teletömik a fejed egy csomó hülyeséggel, amikre semmi szükséged, csak legyen, hogy tudjad (beszéltem egy angol lánnyal, aki meghökkent azon, hogy nálunk mindenki Goethe-t olvas kötelező jelleggel). Oké, az egyetemeken nyilván tanítsák, és ilyesmik, de egy átlag embernek (mert nem mindenki lesz akadémikus meg orvos, meg ha az is, nem lesz szüksége minden tárgyra), mondjuk egy buszsofőrnek, mert ők igenis fontos mozgatórugói a társadalomnak (szó szerint) miért kell tudnia, hogy ki volt Balzac? Lássuk be, ez nem mindennapi beszédtéma, minthogy mennyivel drágult a kenyér. Nem akarom leszólni persze a tudást, én magam is annak a híve vagyok, hogy gyarapodjunk csak szellemileg, de azzal, hogy egy butább és egy okosabb (mindenkinek van erőssége és gyengéje) emberre ugyanazt kényszerítik rá, attól még a buta nem lesz okosabb, csak frusztráltabb, miközben érdemi tudást az életről nem szerez, "úgyis megtanulod" alapon. Én például a mai napig nem tudom, ha be akarnék fektetni, azt pontosan hogyan kellene, de azt megjegyeztem, hogy a súrlódás két érintkező felület között fellépő erő.

Idézném Tupac, elhunyt rapper iskolai fogalmazását, mely tizenhét éves korában íródott (és még ha nem is az övé, akkor is sok benne az igazság):

Idézet:
Az iskola fontos: olvasás, írás, számolás, ezt is tanítják... aztán olvasást, írást, számolást, újra. Aztán újra és újra, de csak egyre nehezebb lesz, hogy elfoglaljanak valamivel. És szerintem itt rontották el a dolgot. Tanóra kellene a drogokról, tanóra kellene a szexről - nem, TÉNYLEGES szexuális felvilágosítás kell, nem képek és ostoba elméletek. Kéne óra a csalásokról, kéne óra a vallásokról, rendőri túlkapásról, faji megkülönböztetésről, rasszizmusról, hogy miért éheznek az emberek, de nem. Helyette mink van? Tesink... Meg algebránk. Nem sokan mentek még be úgy a boltba, hogy "kaphatok egy kis x y + kettőt, és az Y-ból kérem a visszajárót, köszönöm." Értitek? Ez olyan, mint a külföldi nyelvek - szerintem fontosak, de nem ezzel kéne kezdeni. Elsőnek megtaníthatnának angolul, aztán arra, hogyan értsd meg a halandzsa beszédet, például a politikusokét. Ezt kéne tanítaniuk, nem azt, hogyan beszélj franciául, spanyolul és németül. Mégis, mikor jutok el Németországba? Még Amerikában sem tudom kifizetni a lakhatást! Hogy juthatnék el Németországba?

Most fordítottam le, úgyhogy lehetnek benne hibák, ismétlések, de csak idézni akartam. Kicsit talán túlzásokba esik, ahogy az az amerikaiak szokása, de úgy érzem, van igazság a szavaiban. És remélem, ezzel senkit sem bántottam meg! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 18:59 
Fanficbúvár

De már a dolgok végén jársz, amíg mi a suliról sápítozunk. :D Nem tudom, hogy jó neked, vagy rossz neked.

De húú, még belegondolni is szép, hogy még ez az év meg még egy, és soha többé magyar vagy töri. Aztán reményeim szerint majd élettanon sírhatom vissza a ma meghallgatott másfél órás, nagyon-nagyon unalmas Szondi két apródja műelemzéssel egybekötött felolvasást, és azokat az átaludt/átszámolt töriórákat...

Nekem amúgy nagyon tetszik, hogy egy csomó reál beállítottságú ember is ír, és itt se mindenki bölcsészprofesszornak készül.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 18:33 
Betűmániákus

nem, nem dolgozom. még :D
honnan a gyógyszerészet? igazából mindig is egészségügy-orientált voltam, nem volt kérdés anno, hogy ha épp nem is ez, de hasonló pályára vállalkozom majd :)

a történelmet én sem szeretem. megtanultam, mert meg kellett, mert követelmény volt, de nagyon örültem, amikor vége lett :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 18:15 
Fanficbúvár

Sybill Dumbledore 02 írta:
Ti szeretitek a történelmet?

Uuutálom. Tudom, ezt szörnyű mondani, de a középiskola nagyon megutáltatta velem. Felsőben ez volt a kedvenc tantárgyam, de amint más tanárt kaptam, kiszerettem belőle, szóval ez úgy tűnik, nem az én érdemem volt, hanem az övé... :/

Én értem a pontrendszert kábé, de ez leginkább az idegbajomnak tudható be. Van száz pontod az érettségi átlagból, kétszáz pontod a jegyekből, száz pontod a felvételi tárgyak érettségi átlagaiból (ez két tárgyat jelent), és száz pontod a pluszpontokból. Simán ki lehet számolni.

Anno a gimis felvételit is nagyon vágtam, de az már régen volt... Az még egyszerűbb volt viszont.

Shanon, honnan jött a gyógyszerészet neked, ha megkérdezhetem? Mikor döntötted el, hogy gyógyszerésznek mész?

Amúgy szerintem is tök jó, hogy élünk itt, el is keseredtem, amikor múltkor néztem, hogy még mindig nem írt senki.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 17:53 
Fanficbúvár

Megint eltűntem XD köszi mindenkinek aki válaszolt :D és ooolyan jó látni, hogy végre tényleg élünk itt, és egy csomóan beszálltunk már :) Shanon, ezt eddig nem is tudtam, persze nem is ismerlek annyira, de megjegyzem, mint minden ilyen kis aprócska információ-morzsát mindenről :roll: A pontrendszert én sem értem, de nem is tudom mi hogy van, már a gimis felvételipontok is túl magasak nekem, de sebaj, csak azt nem fogom tudni öcsém végre egy suliba fog-e járni velem? :roll: Shanon, te voltál ugye az, aki írta, hogy már dolgozik? Csak mert most így fura volt, ebből úgy tűnt, mintha te is iskolába járnál még.
Amúgy, még régebben ígétrem Amphetamin-nak, hogy beszámolok erről a Modernizált Habsburgos micsodáról, amin részt vettem. Suliból tíz diák szervezte az egész dolgok, 9, 10 és tizenegyedikesek, nagyon jól megcsinálták. Ti szeretitek a történelmet? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 18 (kedd), 17:44 
Betűmániákus

aah. a továbbtanulás mindig a kényes kérdések közé fog tartozni :-S én nem Magyarországon élek, és bár ismerem a dolgokat, még mindig nem értem a pontrendszert... ráadásul nem odavalósiként nekem túl bonyolultnak tűnt, és bele se fogtam, utána se néztem, hogy mit kéne megtennem/megtanulnom a bejutásért :roll: viszont itt sem jó, mert minden annyira korrupt, pénzfüggő és igazságtalan, hogy pont az okosabbja esik el a lehetőségektől. egyébként meg már eleve ott hibádzik a dolog, hogy meg sem kapjuk a felvételihez a jó alapot, és nagyon sok energiába, önszorgalomba, elhatározottságba, na meg különórába kerül behozni... szóval I Love Serbia XD szomorú, de ez van :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 21:05 
Fanficbúvár

Ha megnehezítik, nem oszt, nem szoroz, akkor max lemennek a ponthatárok, és jön a sápítozás, hogy romlik az oktatás színvonala, meg minden. :D De nem hinném, hogy biztosra lehetne venni, mi lesz két év múlva. Lehet, hogy van valami abban, amit a tanárod mondott, mindenesetre mindig is sok volt a műhiszti az érettségi, oktatás, miegyebek között. Meg persze ott vannak az igaziak is, de az két-évvel-előre dolgok szerintem egyelőre még nem tartozhatnak ide.
A legtöbb diáknak (vagy egy bizonyos százalékuknak) amúgy is gebasz lesz az érettségijével hála az ötvenórás önkéntes munkának. Nálunk legalábbis olyan inkompetens nő adminisztrálja, hogy azt mutogatni kéne kereskedelmi tévéken. :D Elvben nekem már megvan, aztán fene tudja, hogy felírta-e nekem...

Pff, az a két emelt... Emlékszem, pár éve még felháborodás volt, hogy egy emeltet kértek kötelezően, erre a "jobb szakokon" (mérnök, orvos, gyógyszerész, humános oldalon talán annyira nem) most már alapnak számít.
Szegény tesóm három évvel utánam lehet, már három emelttel fogja tolatni, mert hogy nehogymáne. :D

Masinyka, mindenképpen pótold! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 20:53 
Szárnybontogató

Ofőm (kémiatanár) imád hülyeségeket állítani, csak ez nem tűnik fel senkinek.
Viszont azt mondta, hogy XY kémiaprofesszor (vagy valami ilyesmi) felmondott az oktatási minisztériumnak, mert a javaslatai ellenére eléggé átalakítják (=megnehezítik) a kémiaérettségit. A nyilvános felmondását elküldte a kémikusoknak. ÁLLÍTÓLAG.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 20:52 
Szárnybontogató

Ez a felvételi rendszer... Az E-felvételi úgy van megfogalmazva, mint a Szigeti veszedelem, szerintem ez a belépő az egyetemre - sikerül kitöltened helyesen vagy nem? Szerintem is jó, ha van olyan tantárgy, amit kevésbé vesznek figyelembe. Sajnálom az utánunk következőket, lassan két emelt kell, egy éven kell letenni a legtöbb érettségit, plusz a nyelvvizsga is alap lesz.

Én ebből a Simsből kimaradtam. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 20:33 
Fanficbúvár

Hogy mi? Felvi-mániákus vagyok, és erről nem tudtam? Szerintem nem lesznek újfajta érettségik, vagy ha igen is, engem az valószínűleg nem érint. A felvételi rendszert annyiban bántják, hogy a minimális ponthatárt megnövelik, és kötelezővé teszik a nyelvvizsgát. Meg a duplázás se tetszik sokaknak, pedig szerintem marha korrekt. Úgy értem, ha pocsék vagy matekból, és kettessel szenvedted végig, végül kiizzadtál magadból egy hatvan százelékot érettségin, de a magyar/töri/idegen nyelvek témát nagyon vágod, megelőlegezem, hogy remek jogász leszel, és mégse vesznek fel, mert a jegyeid... Na de mindegy...

Haha, igazán para csak akkor vagyok, ha az ember az arckifejezéseimet is látja. Azokra vagyok a legbüszkébb. :D

Azok a küldetések mindenhogy viccesek. Olyan cukin vannak megfogalmazva. Csak amikor ilyen manna-követ vagy mifenét kell megtalálni, ketyeg az órád, és egyszerűen sehol nincs abban a kurva birodalomban, az nagyon fel tudja nyomni a pumpát...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 20:21 
Szárnybontogató

Rólad elhiszem, hogy orvos leszel bármi áron. :-) (2017-től lesznek újfajta érettségik?)
Én magyarul is elég félénk vagyok, külföldön elvesznék (nem tudok tájékozódni + nem mernék megkérdezni senkit).

Én a Mediavalt átállítottam németre. :-) Mittelalterként még a küldetéseken is tudtam nevetni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 20:10 
Fanficbúvár

Quilly, akkor kénytelen leszek kiütni őket. Nyehehehe :twisted:
Húúú, ha látnátok fakton, lehet, letiltanátok a fórumról. :D Én vagyok az az emberke, aki tényleg megszállott, tiszta ideg dolgozatok előtt, és folyton okoskodik, pedig alapvetően teljesen más karakter vagyok, az a klasszikus leszarom-típus, de ha a drágaságos orvosiról van szó, mindent bevetek. :D Nálunk amúgy a nem biosz-kémia tagozatosok közül csak én akarok orvos lenni. ÁOK-os orvos, mármint. Fogorvos meg állatorvos azért akad dögivel. Főleg állatorvos. De hogy az mitől lett ilyen slágerszakma...
Remélem, menni fog az az érettségi, vagy felrobbanok.
Én amúgy valószínűleg Magyarországon maradok, továbbtanulás szempontjából szinte biztosan. Mondogatják, hogy van érzékem az idegen nyelvekhez (meg azt is "mondogattyák", hogy nincs, de az ugye nem hangzik ilyen önfényezősen - inkább beszélőkém van, az tuti), de mindig bennem van az ideg, ha nem a saját nyelvemen kell megszólalnom. Iszonyatosan frusztrált leszek tőle. Plusz amilyen antiszociális (azért még nem a személyiségi zavar szintje, szerencsére :D), antipatikus meg anti-anti vagyok, valószínűleg sírva könyörögnének nekem az első hónap után, hogy szálljak fel a repülőgépre, és inkább boldogítsak egy másik szerencsétlen nemzetet a hülyeségeimmel.

A Sims Medival marha jó játék! Mondjuk nekünk angolul van meg, ezért leginkább csak én játszom vele. A húgomnak azóta se tudom megbocsátani, hogy mivel nem értette a szöveget, az ő lelkén szárad a kedvenc karakterem, Pityu, a kovács halála. Szerencsétlen négy árvát hagyott maga után. :(

Sybill, szerintem úgy, hogy felzavarod őket egy franciaágyra, és ott van egy olyan lehetőség, hogy próbálkozzanak meg a gyerekkel, vagy mifene, ha elég magas a kis kapcsolati mutatójuk hozzá.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 19:59 
Szárnybontogató

A Brotherhood engem nem győzött meg, a harmadik rész végén szabályosan bőgtem. :D A Rogue? *könnyezik* Mit meg nem adnék, hogy játszhassak a Rogue-gal vagy a Unity-vel...!

SlytHay, akkor simsezésben hasonlóak a szokásaink, én is szerettem a nulláról indítani pénzügyileg, csodaszép házak születtek olyankor. :D A Sims 3 már nekem sem jött be, valahogy a kettő volt az igazi.

Nekem tervben van külföld, Oroszország erősen, főleg a szentpétervári egyetemek, és ha a katonaság nem jön be, akkor irány Németország.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 19:57 
Szárnybontogató

Sybill, nyolcadikas vagy? Hidd el, hamar meg fogják változtatni a véleményedet erről a kérdésről. Én egy évvel ezelőtt sírtam, amikor valaki a külföldi tanulásra akart rávenni.

Az egy olyan „mélyen-elpirulós-szmájli”. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 19:50 
Fanficbúvár

Halihó megint *visszasomfordál* :-) hajrá mindenkinek a tanuláshoz, legyetek szorgalmasabbak, mint én! :D és u-u-u, játékokról van szó? A Simset én is szeretem, de sose tudom, hogyan kell összehozni és teherbe ejteni a Simeimet, (3-as van), lehet, ezzel átvánszorgok majd a számítógépes játlkok topikba, hátha valaki többet tud ott segíteni, mint a gyakori :D
Külföld? Nem hiszem, hogy engem kérdeztél, de én már írtam korábban, hogy országokból én Mo-t bírom nagyon, úgyhogy maradni tervezek, max. rövidke, picúrka időre mennék ki tanulni és tapasztalni :#-) <--- u.i.: amúgy MI ez a smiley?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 19:43 
Szárnybontogató

Aztán legyél ügyes érettségin, Gigi, nálunk a tizenegyedik évfolyam fele orvos akar lenni. :-)
Egyébként Ti külföldön szeretnétek továbbtanulni/tanultok tovább?

Én a Sims 3 Mediaval-t szeretem telefonon... És én sem vagyok az a lövöldözős típus. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 19:40 
Tollforgató

Hűha, az jó kérdés. Annyira sajnos nem vagyok szakértő, mint szeretnék, de az egyik biztosan a Brotherhood volt, a másik, amivel játszottam, az pedig tán a három... De a kis protekciós megszerezte a Rouge-t már aznap, amikor kiadták (könnyű, ha az apád Xbox-boltban /vagy hogyan is híjják' ezt/ dolgozik), szóval lehet, hogy azt is ki tudom majd próbálni. :D Viszon lehet, hogy hülyeséget mondok, mert csak részleteket tudtam játszani velük.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 19:32 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Nekünk sincs sem PS, sem XBox, inkább DVD-re költöttem mindig... Én is hatalmas Sims fanatikus vagyok egyébként, nyaranta a szobám közepén, a földön ülve játszottam úgy, hogy a laptopom rákötöttem a tv-re... Nagy képernyőn igazán élmény a játék. :D Érdekes egyébként, hogy a Sims-mánia engem időszakosan ér el. Van, hogy fél évig egyáltalán nem játszok vele, de van, hogy két hétig folyamatosan, 24/7-ben a simeket nyaggatom és szenvedtetem, miközben enni is elfelejtek, csak a kávés bögrémet töltögetem újra rendszeresen. :D Én a 3-at is szerettem, hiába szidták sokan, tetszett az interaktivitása, hogy élt a város... ^^ A 4 nagyon gyatrának tűnik, de biztos, hogy ezt is ki fogom próbálni, mert hát a kíváncsiságomnak lehetetlen határt szabni. :mrgreen:

Én pont a többség ellenkezője vagyok, mert utálom, ha sok pénze van a simemnek. Imádom, ha szegény, kajára sincs pénze, ha az egyszobás lakásának hiányzik egy oldala, a padló fűből van, és a helyi edzőterembe kell eljárnia zuhanyozni. XD Persze ha dolgozik egy hetet, már sokat javul a helyzete, de azért igyekszek nem 2 hónap alatt milliárdost csinálni a nyomorultból. :D

A Simsen kívül egyébként én a Mafia és May Payne játékokat szeretem leginkább, sajnos a többi nagy lövöldözős játék már csak öcsém atomgépén megy szépen, mert hát nem laptopra gyártják ezeket a játékokat.

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 19:22 
Fanficbúvár

Juj, nekem se volt sose ilyesmim, és olyan ciki, hogy a Simsen kívül egy büdös mukkot nem tudok hozzászólni a témához, szóval most csak sunnyogok. :D Valamiért mindig frászt kaptam a lövöldözős játékoktól, hogy hirtelen neked támadnak a szörnyikék, és kinyírnak, és akkor le kell őket öldnöd, és véres az egész... Szép kis orvostanhallgató-reménység vagyok, mi? :D Mondjuk ha élőben látok vért, azt tök simán elviselem. De az animált, falra felkenődött vér... Na, azzal ki lehet űzni a világból. :D

Amúgy azt a lengyel regénysorozat alapján befuttatott játékot ismeri valaki? A Witchert? Nemrég volt róla valami cikk Indexen, és utána megnéztem egy jópár trailer-videót, és nagyon megtetszett, pedig az pont ilyen gyilkolászós, ráadásul fantasy, amiért szintén nem rajongok...

Masinyka, igazából olyan kreatív vagyok, hogy egy ikeás répa-plüssel alszom, onnan a nagy ötlet. :D De mivel megvan a teljes kollekció (még szép), pont van egy brokkoli is, amit anyám mindig karfiolnak hív. :D A leggyanúsabb zöldség a fehérrépa szerintem. :D Sose értettem, mi a fenének kell mindig a levesbe, valaki valamit tud, amit én nem...

Én mindig csaláskóddal befagyasztom a simjeim szükségleteit, meg egy csomó pénzt adok nekik, és akkor a frankó házuk falai között, az én zenémet hallgatva élik vámpírszerű kis életüket...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 19:15 
Szárnybontogató

Ez a káromkodós, egymással ordibálós dolog ismerős, ha nagyon elmérgesedett a helyzet, a szerencsétlen kontrollerrel püföltük egymást nővéremmel - régi szép idők. :D Meg a jó testvéri szeretet. A régi játékoknak megvan egy különleges hangulatuk, talán csak a nosztalgia miatt, de az újak már nem tudják ezt utánozni.

A Sims 2... :D Én is elég sokat loptam előtte a napot, Gigi, imádtam, főleg az évszakos kiegészítőt, egymagam kitermeltem egy városnak elegendő zöldséget és gyümölcsöt. És a youtube-os sztoridat mindenképpen olvasni fogom.
Szerintem a karfiol lehetne a legfőbb gonosz a zöldségek között, nekem olyan gyanús. :D

A katonai logisztikán pedig erősen gondolkodom, bár leginkább tiszt lennék. Mindegy, katonaság legyen. :D

Naomi, melyik Assassin's Creed? ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 19:08 
Tollforgató

Ilyenkor annyira tudom irigyelni azt, akinek volt/van játékkonzolja... :D Nekem sajnos sosem volt, pedig évről évre (még most is :'D) azzal nyaggatom anyáékat, hogy vegyünk egyet, de egyelőre még nem jött össze. Azért a barátnőmhöz ha átmegyek, néha játszunk Xboxon, az Assasin's Creed meg a Dragon Age (oké, ezt játszhatnám gépen is, de az is tíz éves, annak is örülök, hogy viszi a Super Mariot) hatalmas, de az örök nagy szerelmem a Halo :x Valaki más? Csak nem én vagyok az egyetlen... ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 18:59 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Luthien Lovemagic írta:
Igen, a régi Nintendo játékok nálam is beindítják a nosztalgiázást. Múltkor rátaláltam neten a Contrára, azzal régen nagyot akcióztunk öcsémmel, fúh, de imádtam :D

*Sly bepof*

Contra :x A másik legnagyobb kedvenc az a TANK. Tesómékkal mindig azt nyomattuk, és amikor anya meglátta, hogy szereljük össze a Nintendót, már ránk szólt, hogy viselkedjünk... Nos, igen, ugyanis szó szerint fél perc után, ahogy benne voltunk a játékban, ment az egymásra ordibálás és káromkodás... X'D Sajnos most úgy elpakoltuk a játékot, hogy fogalmunk nincs, hogy hol van, pedig a múltkor nagyon játszani akartunk. :((

Sybill, grat a Kritika Klub tagságodhoz! :)

*Sly lelép befejezni a mai kis írását*

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 18:29 
Sztorihajhász

Masinyka írta:

A régi játékok tapasztalataim szerint sokkal nehezebbek, mint az újak. Jó kis nosztalgia a Nintendo. :) Múltkor a régi Play Stationünkre bukkantam rá, még valamikor '98-ban kaptuk karácsonyra, sok szép emlék fűz hozzá.

Igen, a régi Nintendo játékok nálam is beindítják a nosztalgiázást. Múltkor rátaláltam neten a Contrára, azzal régen nagyot akcióztunk öcsémmel, fúh, de imádtam :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 18:24 
Fanficbúvár

Játékoknál csak egyet nyomatok, de azt nagyon durván; Sims 2. Az ötleteim fele simsezés közben születik (mondjuk a napom felét is az tölti ki egy jobb nyári napon), amikor azon gondolkozom, melyik sim kivel kit nem csalt még meg, akivel kolóniát alapíthatnak úgy, hogy kinézzen valahogy a gyerekük, és az ivadékot is tudjam összehozni hozzá illő simmel, akivel még nem rokonok. Szóval poén az a játék. :D

Köszönöm a biztatást mindenkitől! :) A YouTube-os sztorit mindenképpen megírom, mert egy olyan négy fejezetesre tervezem, az nem vészes, és talán a politikusos a legerősebb esélyes. Csak nem akarok bent maradni ebben a tini történetes skatulyában, mert amúgy Berci az első kamaszos cucc, amivel megpróbálkoztam valaha is, aztán ha írok még egyet, még a végén harminc évesen is kamaszokról fogok írni... :D Bár ilyen marha ízléses poénjaim vannak a témában, gyakorlatilag az alapötlet onnan jött, hogy kitaláltam, milyen jó pártnév lenne a Felvilágosult Adózók Szövetsége.
És azért a répa a főgonosz, mert anno írtam egy blogot egy ördögi répáról, aki zöldséginváziót tervez, mert utálja az embereket, és akkor ezt gondoltam tovább. Érzelmi kötődés, gondolom. :D

Igen, szeretem, hogy okosnak néznek a népek, mert saccperkábé értem a bioszt meg a kémiát. Mondjuk mind a kettő úgy van szerintem, hogy egy pár kifejezésről megtanulod, hogy mit jelent, hogy minek mi a logikája, és onnantól fogva már egy csomó dologra tudsz következtetni. Nekünk most pölö olyan volt a faktdolgozatban, hogy a halogéneket kellett jellemezni, hogy az oszlopban lefelé haladva milyen tendenciát mutat az elektronegativitás, az elektronaffinitás és a reakciókészség. Szóval hozzám vágtak három pontot azért, mert háromszor leírtam ugyanazt.

Szerintem amúgy nem lehet vészes az a katonai logisztika. Biztos van benne matek, de nem hinném, hogy húzós. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 17:49 
Szárnybontogató

Igen, abból van. :) Jelenleg játszok a Black Flaggel, bár az egyetem mellett lassan haladok vele. A főszereplőnek, Edward Kenway-nek nagy szerelmese vagyok, mondjuk eddig egy karakter sem okozott csalódást a sorozatban.

A régi játékok tapasztalataim szerint sokkal nehezebbek, mint az újak. Jó kis nosztalgia a Nintendo. :) Múltkor a régi Play Stationünkre bukkantam rá, még valamikor '98-ban kaptuk karácsonyra, sok szép emlék fűz hozzá.

Elég sokat játszok, elég gyakran a tanulás, írás rovására megy, sajnos. :D Imádom az Assassin's Creed-szériát, a Tomb Raidert, Silent Hillt, az Amnesia majdnem kiűzött a világból, de azt is nagyon szerettem. Nem tudom, kinek rémlik a gyerekkorából a Crash Bandicoot - nálam az örök kedvenc. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 17:34 
Sztorihajhász

Masinyka, jól látom, hogy az avid az Assasin's Creed Black Flagből van. Jó kis játék :) Bár nem játszottam, csak részleteket láttam belőle...

Ha már játékok: kontrollert vettem a kezembe és egy régi Nintendo játékra emlékeztető játékkal játszom, nagyon nehéz néha.

Ti szoktatok játszani?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 17:27 
Szárnybontogató

Köszönöm, Naomi *büszkén vigyorog* :D Én egyébként szoktam vázlatot írni, mert átkozottul feledékeny vagyok (múltkor majdnem elfelejtettem leszállni a villamosról például).

De jó lenne nekem is beszélni szláv nyelveket, viszont egyelőre csak annyit tudok hasznosítani eddigi nyelvtudásomból, hogy nem kérdezem a nyelvtannál értetlenkedve, hogy "miért?!" A német megtanított rá, hogy fogadjam el, ne érdekeljen az oka, miért olyan, amilyen.

Youtube-os sztori? Na, az olvasnám lelkesen - kicsit PewDiePie-ra ismertem az ötletben, nem tudom, mennyire vagy képben vele kapcsolatban. Nem egészen normális a srác, de imádom a videóit. A politikusos alap szintén nagyon tetszik, habár az tényleg elég húzós, hogy ne kerüljön bele egy kicsi a valóságból, mondjuk lehet ügyesen szlalomozni az ilyenek között. Miért pont répa lenne a főgonosz? :D Ellenséges zöldség? A véleményt illetően meg még lehet üldözőbe veszlek. :-P Egyszer már amúgy megtiszteltél az egyik novellámnál, örültem is neki nagyon. :)

Kémia és biosz...! Már csak a matek és a fizika kell hozzá, és megvan a halálos csapat. :D Fejet hajtok minden ember előtt, aki ezekhez kapcsolódó szakmát választ.

Egyébként azon gondolkodtam, a katonai logisztika mennyire lehet vészes... Tippek? (Logisztika matekos, nem?)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 16:39 
Tollforgató

Igen, ez így van - mindig, amikor meglátok egy nagyobb számot a történeteimnél, felcsillannak a szemeim, aztán általában össze is rogyok, mint egy gumibaba, amit leengedtek, mert legtöbbször új fejezetek feltöréséhez használt üres kritikák. :'D Pedig olyan jól tud esni annyi is, hogy "nagyon tetszik a sztorid, és remélem, hamarosan olvashatom a folytatást", vagy hasonló... :D De azért tény, hogy a hosszabbaknak kicsivel jobban örül az ember, mint két szónak. *megveregeti Masinyka vállát*

Én is egyetértek Gigivel, a gyógyszerészet szép szakma. Én hülye vagyok a kémiához és a bioszhoz is (örülök, ha megjegyzem a húgom születésnapját, nemhogy mindenféle képleteket), pedig nyolcadikban olyan menőnek tűntek a képeken látott vegyészek meg gyógyszerészek! A fehér köpeny varázsa, azt hiszem. :mrgreen:

Gigi, őszintén, nagyon megfogtak az ötleteid! *-* Oké, a répás nekem fura (kövezzetek meg), de a YouTube-os és a politikus gyerekes is nagyon jónak ígérkezik, csak remélni tudom, hogy megvalósítod őket, de legalább egyet a kettő közül! Imádom a humorodat, és ebből nagyon jókat lehetne kihozni, már az én meglátásom szerint. Persze az igaz, hogy az írásba akarva-akaratlanul beleviszi az ember a napi történéseket, impulzusokat, így valószínűleg nehéz lesz elvonatkoztatnod a majdani akkori politikától, de legalább lesz benne valami kihívás. Egyébként is, a magyaroknak van egyfajta pesszimista, célozgatós, társadalomkritikás humora, amit érdemes tovább vinni, már persze akkor, ha az a szabályokon belülre esik. :roll:

Így az előre megírás kapcsán - ti mind szoktatok előre megírni, és/vagy vázlatot készíteni? Csak én írok zsigerből, és akkor, amikor úgy döntök, na, most ideje írnom, aztán összeszedem az addigi összes ötletem? :D Most is épp a Twilight-ficem negyedik fejezete fölött ücsörgök, még csak háromezer szó van meg, de ahhoz képest, hogy dél körül kezdtem megírni, talán nem olyan rossz... Lehet, hogy tényleg csak én vagyok olyan paraszt, aki szereti megvárni, hogy meglegyen egy körülbelüli kritikaszáma. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 16:13 
Fanficbúvár

Naomi, tudod, hogy van ez. Kritikából sosem elég. :D És bizony, ha zaklatnak, jó jel. :)

Shanon, a szerb és horvát nyelvtudás nagyon király. A gyógyszerészet meg pláne. :) Nyáron olvasgattam erről sokat, és tök büszke voltam magamra, hogy megtanultam az Izoflurán meg az Alizaprid szerkezeti képletét. Nálatok ez lófütty, de tényleg marha jó érzés volt, meg az összes ilyesmiről olvasgatni (mondjuk leginkább az érzéstelenítőkről olvasgattam, az Alizaprid csak a neve miatt tetszett :D), és nagy lökést adott a kémia tanulásához. Szóval a gyógyszerészet jó dolog, sok sikert hozzá! :)
És még egy kérdés, ha nem gáz; miért választottad a gyógyszerészetet?

Masinyka, hogy mit tervezek a Berci után, azt pontosan nem tudom... Annyi biztos, hogy akarok írni egy pár fejezetes kisregényt egy srácról, aki bődületesen hülye videókkal YouTube-sztár lesz, ilyen vicceskedőset, aztán háromfelé ágaznak az elképzeléseim; mert van egy komolyabb budapestes urban fantasy ötletem, amit nagyon szeretek, de a komolyság szerintem nekem annyira nem fekszik, kicsit idegennek is érzem magamtól, lehet, nem tudnám jól megírni, vagy hamar megcsömörlenék. Aztán lenne egy Berci-szerű (úgy értve, hogy budapesti kamaszos) sztori, csak éppen egy túlsúlyos lány lenne a főszereplő, és nem lenne akkora hangsúly a romantikán. Egy képzeletbeli politikus gyerekeiről szólna, akik kamaszkorukra egyszerűen keresztbe akarnak tenni az apjuknak, és kitalálják, hogy szabotálják a választásokon. Itt meg attól félek, hogy hiába lennének kitalált pártok meg kitalált személyek, előbb-utóbb elkezdenék az aktuálpolitikára vonatkoztatni. A harmadik meg egy komolytalan urban fantasy lenne, ami arról szólna, hogy valójában űrlények vagyunk, kétszáz éve vettük el a földet a zöldségektől és a sárkányoktól, és a főgonosz egy ördögi répa lenne, aki bosszút akar állni a faján. Viszont a főszereplővel nagy gázban vagyok, és lehet, gagyiba fulladna az egész. :/
Na, sikerült mindenkit lefárasztanom ilyen hülye, érdektelen fél-ötletekkel. :D

És muszáj olvasnom tőled, majd rittyentek egy szép véleményt. ;)

Amúgy akik egyszerre többet írnak, szerintem megírták már előre, és most kényelmesen töltik fel. Én is így tudom minden pénteken hozni a Bercit; van, hogy egy héten három fejezetet írok, és van, hogy három hét alatt lesz meg egy, de nincs nyomás, mert hat fejezettel előre tartok.

Mindenesetre *Gigi a westernpisztolyáért rohan, hogy farkasszemet nézzen az ellenségével*. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 17 (hétfő), 10:40 
Betűmániákus

sziasztok megint!
hűű, hát itt aztán volt minden :D "kicsit" el is vesztem, nem is tudom, hol hagytam abba XD és most tuti meg is akasztom a beszélgetést :lol:

nagyvonalakban: valahol megjegyeztem, hogy 21 vagyok :) ami a gyógyszerészetet illeti, a kémia és a biológia gyakorlatilag kéz a kézben járnak egy idő után, a kettő össze fog mosódni ;)

ha ország, akkor Hollnadia. ez most a legújabb "dilim", mert eddig magam is Anglia-párti voltam, de egyszerűen az elmúlt félévben beleszerettem a holland dolgokba - bár még sajnos nem siekrült kijutnom :( viszont vágyok arra, hogy ne csak megnézhessem, hanem ott is maradjak. többek közt a tanulás miatt is :)
egyébként a szláv nyelvek nem olyan nehezek - jó, mondom én, akit körülvesznek a szlávok XD -, én tudok szerbül és horvátul :) az oroszt viszont nem szeretem hallani, bár azt is megértem nagyjából :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 22:47 
Szárnybontogató

Bizony, szavadon lehet fogni nyugodtan. :D

Összegyűlnek egy idő után az írások - de valóban a minőség számít, nem a mennyiség. :) Azokat is csak bámulom nagy csodálattal, akik egyszerre többet írnak - mi a titkuk?

Na, igen, addig jó, míg hiányolnak - én is várom már az új részt, megjegyzem mellékesen, csendesen, de nem sürgetlek. :)

És Team Edward! (Kenway, persze) :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 22:04 
Tollforgató

Hinnye! Most jó lesz nem elfelejtenem, mert tanúi is voltak az ígéretnek... xD

Amúgy én meg azt csodálom nagyon, aki ugyanabban a fandomban/környezetben több sztorit is tud írni, legyen az novella vagy regény. Mindig látom mások adatlapját, és csodálkozom, hogy hűha, de le vagyok maradva. :D Tudom, hogy nem a mennyiség számít, hanem s minőség, de akkor is elszégyellem magam a két-három kis izémmel. Vagy csak nekem vannak ilyen bajaim?

Köszönöm a dicséretet, Masinyka (egyébként tetszik az avatarod :mrgreen: ), igen, jönnek sürgető kommentek, de igazán nem panaszkodhatom. Egyrészt jogos, másrészt Megértem, harmadrészt ha annyira szeretik, hogy hiányolják, rég jól vagyok. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 21:44 
Szárnybontogató

Ó, nem le akarom beszélni Gigit arról, hogy fejezze be a bercis történetét - szerintem az olvasói vasvillával üldöznének ki az országból. :D Csak tisztelem, hogy ennyi időn át tudja írni lelkesen a sztorit, nem csömörlik meg tőle. Azt hiszem, én is olvastam belőle valamennyit, aztán lemaradtam. De amit eddig olvastam tőled, nagyon tetszettek. :) És igen, ellenfelek vagyunk, szemtől szemben állunk - most képzeld el, mint egy jó western filmben. :D Az pedig nagyon jó, hogy az igaz életből merítesz elemeket. Egyáltalán nem gáz, hogy elsírod magad a végén, én amikor befejeztem egy regényemet (másfél éven át írtam), nagyon sírtam, aztán a főszereplőt visszahoztam más írásokba, és megnyugodott a kicsi lelkem. :D Utána mit tervezel egyébként?

Frissítek én, de azt a novellasorozatot, amit még tavasszal írtam meg, és még hiányzik belőle pár darab (Oroszország is - ki gondolná?). Hidd el, én voltam a legjobban meglepődve, amikor megláttam magam az Ajánlóban, aztán az Aranypennán. A Sors fintora, hogy pont az az egypercesem került ki, amivel végleg lemondtam az írásról. De köszönöm a biztatást. :) Nem tudom, mit szeretnél elolvasni tőlem, viszont kíváncsian várom majd róla a véleményed, ha eljutsz hozzám egyszer. :)

Sajnálattal hallom, Naomi, hogy még mindig tart az állapot. Szerintem egyelőre foglalkozz azzal, amivel szeretnél, aztán az ihlet majd csak beállít a legváratlanabb pillanatban. Nekem ez volt a taktikám, mikor a nyáron beállt az ihlethiány, elmenekültem a videojátékokhoz, rá sem néztem az írásaimra, aztán egy idő visszatért a kedv. Erőszakból nem születik semmi jó, csak a történet rovására megy. Ha hagyod egy kicsit, nem azt jelenti, hogy nem próbálkozol eléggé. Láttam, sokan járnak a nyakadra is. Jó munkához idő kell - ezt muszáj megérteni, tartom magam ahhoz, inkább várjunk sokat, és kapjunk jót, minthogy rendszeresen érkezzenek a romló fejezetek. Egyébként szerintem nem lapos a cselekmény, még mindig jól tartod a magad világát a Harry Potterében. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 21:28 
Fanficbúvár

Én már fejeztem be sztorit, de az regény volt, "csak" kétszáz oldalas, de tizenhárom éves voltam, és a végén inkább elkeseredtem, hogy milyen béna lett...

Jéé, Naomii, nem is tudtam, hogy te olvasol. :) Ez mindig úgy fel tud lelkesíteni. :) És akkor felvésem, hogy jössz nekem egy kritikával... :D
Még ne kiabáljuk el, hogy ezt be fogom fejezni, mert azért egy könnyed száz oldal hátra van, de reményeim szerint nem teszem ezt meg azokkal, akik ilyen példátlan módon támogatnak. Pláne, mert szinte az összes kritikaválaszomban a sztori végéről pofázok...
Most is éppen Bercit írok bájdövéj. :D

A válságról... Nem tudom... Igazából ha elakadok egy történetben, akkor jön az, ami a legjobban feltüzeli kongó kis érzelmi világomat; beleírok egy random szerelmi szálat, vagy kitalálok egy teljesen új valamilyen dolgot a sztoriba, ami felpezsdíti.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 21:16 
Tollforgató

Ha Gigi abbahagyná Bercit, biztosan mennénk utána, na nem is szó szerint, de PÜ, e-mail, komment, ami csak lehet. ;;) (Bevallom, még nem sikerült kritikát írnom, pedig a kezdetektől követlek - annyi kritikát kapsz, eddig úgy voltam vele, csak nem az én összeszedettlen valamim fog hiányozni, meg kicsit le is maradtam, de pótolom és utána írok, mert kritikából Sosem elég.)

Én még sohasem fejeztem be hosszabb, saját sztorit, el sem tudom képzelni, milyen lehet leírni az utolsó sorokat - pedig már akkor bent volt a fejemben a HP sztorimnál, amikor nekikezdtem :'D

Sajnos még nem, Masinyka :/ Az ihletblokk makacsul tartja magát... Már ami ezt illeti. Úgy érzem, mióta összejött a párocska, azóta lapos vagyok cselekményszáli értelemben. Egyébként ti hogy juttok át az ilyen válságokon? Én új sztoriba kezdtem, de néha úgy érzem, nem próbálkozom eléggé, hogy újra nekiállhassak írni. Egy-két löket nem lenne rossz :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 20:55 
Fanficbúvár

Hajaj, ezt vegyem egy célzásnak? :D De abbahagyni a Bercit? Tíz fejezet van hátra és vége. :D Ötvenkilencet pedig megírtam egy év alatt. Persze voltak hullámvölgyeim vele, hogy nem tudtam haladni, vontatottnak éreztem a cselekményt, estébé, de azért az erőt végig tartotta bennem, hogy olyan irracionálisan sok visszajelzést kapok róla, hogy úgy érzem, muszáj folytatnom. Egy rakás jófej ember úgy döntött, hogy megszán engem, nem hagyhatom cserben őket. :D De szeretem is a sztorit, és könnyű írni, mert sok mindenben az én kis kamaszkoromról szól, bármi foglalkoztat, azt seperc alatt bele tudom szőni, a sztori, a karakterek meg úgy minden elég rugalmasak, és most már azt is tudom, mi lesz a vége. Én azon gondolkozom - és ez irtó gáz, szóval bocsi mindenkitől - hogy befejezem, és tuti elbőgöm magamat. És azért a bőgésért muszáj írnom.

Te még relatíve azért frissítesz. És kiemeltek, Aranypennán is továbbjutottál (juuuj, "ellenfelek" vagyunk, micsoda dráma :D), én meg már mióta tervezgetem, hogy olvasok tőled... Szóval ha most is úgy éreznéd, hogy abbahagynád, ne hagyd, mert szerintem részedről abszolút van értelme csinálni. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 20:33 
Szárnybontogató

Szia, Sybill! :) Nem beszéltünk, de már belebotlottam párszor a nevedbe. Úgy fest, már Merengőn is Oroszországgal azonosítanak. :D Különleges az orosz mentalitás, maradjunk ennyiben.

Egyébként én is vörös vagyok perpillanat. És vannak helyes britek - hozzam fel csak Aaron Johnsont vagy Ralph Fiennest. Mondjuk én Németországban nem láttam egy normálisan kinéző pasit sem.

Nem tudom, mi hírlik rólam, de köszönöm, ez simogatja a lelkecskémet. :) Főleg mostanában, hogy alig írok... Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de néha hagynám a csudába az egészet. (Azt tudom, Naomi, hogy te is ihlethiánnyal küzdesz, remélem, lassan sikerül kilábolnod belőle. :) ) Gigi, te elég régóta írod a bercis sztoridat, nem untál még rá annyira, hogy abbahagyd? Mondjuk elég sok olvasód van, lehet a nyomodba szegődnének. :D

Rossz hallani, hogy mindenhol akadnak ilyen szívtelen tanárok - aztán csodálkoznak, amikor a diákot nem érdekli tovább, és bukdácsol valamiből. Nem mindig a tanár a hibás, de azért ő is lehet az.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 19:16 
Tollforgató

Nem csak hírlik. *beosona tévé elől, majd vissza*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 19:13 
Fanficbúvár

Jaj, nekem is a vörösök meg a ronda, sápadt szőkék a gyengéim, de ezt olyan ciki bevallani. :D Én vörös vagyok mondjuk, bár művörös, de a töttyedt fejemmel már majdnem igazinak nézek ki. :D Amúgy minden országban vannak helyes fiúk, más kérdés, hogy híresek-e vagy sem. Nekem Benedict Cumberbatch a nagy-nagy ideálom, ő brit mondjuk, de nem ír. Mondjuk neki is hering-feje van, csak a haja kárpótol mindenért. ;)

Masinyka, nem hinném, hogy bárki versenybe merne szállni veled ezért a címért. :D De tök jó, hogy nem angolokról írsz, minden ilyen megmozdulást nagyon tudok díjazni márcsakazértis. Rólad meg úgy hírlik, hogy jól is csinálod... :)

Nekem a magyartanárom felsőben gratulált a hármas magyar vizsgámhoz, hogy ez az én szintemen nagy dolog. Az más kérdés, hogy ötös lett, csak a pontok negyedét elfelejtette beleszámolni... Vannak jófej emberek, mit ne mondjak. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014 november 16 (vasárnap), 18:50 
Fanficbúvár

Hű, de lemaradtam :shock: amúgy Masinyka, mi még nem beszéltünk, de akkor szia :) valahogy Oroszország megemlítésekor nekem is te jutottál elsőre eszembe :D Gigi, értem is, nem is csinálom... na jó, Merengőn muszáj volt kiírnom a fórumba, mert ugyebár ki olvasná az én adatlapomat, máshol nem akarom, és különben is, úgysem érdekel senkit. De ennyit erről, az országok érdekesebb téma momentán :D
Hú, a vörös pasikat én mindig is szerettem, annyira édik a hófehér bőrükkel, főleg ha még zöld szemük is van *-* hm, lányba jól néznének ki szerintetek? Komolyan, össze kell ismerkednem egy vörös emberkével XD már ha érdekelne barátkozásnál a külső, de mindegy. Ha még ilyen országot soroljak, nekem első helyen valamiért még mindig Magyarország áll, pedig állításom szerint nem vagyok turbómagyar. Ki érti ezt :-? na mindegy. Oroszokról valahogy kicsit nekem is ez ugrik be, de hát én már csak ilyen előítéletes volnék :roll: egyik ismerősöm (ja, váltottunk kemény két mondatot táborban) volt kint Oroszországban EB-n, és mesélt fura dolgokat, de azért nem lenne rossz egyszer legalább egy hétre-hónapra kimenni oda, hogy tudjam mi is a helyzet... persze nem most, nem politizálok (még... majd a messzi-messzi jövőben, lehet majd engem is megdobálni paradicsommal :D ) :roll: Hm, most valahogy oroszt akarok olvasni, meg hogy egyik barátnőm elkezdte tanulni a nyelvet már engem is érdekel, de engem szinte minden idegennyelv érdekel. És ha már idegennyelv, remélem a némethez nagyobb tehetségem lesz, mint az angolhoz... :roll: pedig a tanárom jófej :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1948 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 39  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra