Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 július 17 (péntek), 19:56

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2015 március 17 (kedd), 7:25 
Ó-nagy-admin "on stage"

Rosa írta:
A feminizmus alapgondolata jó, hogy törekedjünk az egyenlőségre, de akkor már nemcsak férfi és nő, hanem népcsoport és kaszt tekintetében sem ártana (igen, a rasszizmustól is kiver a víz rendesen). Mert ha nem azt nézzük, hogy "általában a férfi viszi a csomagot a nő helyett", hanem hogy "az erősebb segít a gyengébbnek", akkor máris egy lépéssel közelebb kerültünk a célhoz.

Aww, ezt zsebre teszem és engedelmeddel bedobom egy eseteges vitában, ha úgy adódik. :D Kulcsmondat. Nagyon tetszik.

Múltkor szociálpszichológián került pont elő az előítéletek kapcsán a nemi előítéletesség, szexizmus. Tárgyaltuk vagy húsz percen keresztül, néha meregettem is a szemem (pl. női agresszió vs. férfi agresszió, bár mondott érdekeset), de egy ponton kiakasztott: kísérlet, felmérés 25 országban, írjanak jelzőket, jellemzőket külön férfiakra, és külön nőkre. A gyűjtés után összesítették, hogy melyek a legáltalánosabban használt jelzők, és az első pillantás után dobtam egy hátast.
A férfi, az aktív, bátor, kalandvágyó, független, merész, domináns, komoly... staöbbi, satöbbi, satöbbi: túlnyomórészt pozitív jelzők.
A nő, az érzelmes, érzékeny, szorongó, panaszkodó, prűd, szexis (ez így egymás után)... ollé.
Aztán csodálkozunk, hogy ezekkel az előítéletekkel az egyenlőség csak egy álom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 23:54 
Sztorihajhász

Tigi írta:
Ez nem politikai, de nekem az infótanár anno azt mondta, miután az én adatbázis vizsgám lett a legjobb az évfolyamon, és a társaság fele megbukott, hogy ahhoz képes, hogy lány vagyok, nem is olyan rossz :D
Ott és akkor nem röhögtem rajta, de utólag már...

Ennél az volt durvább, amikor nálunk egyetemen az analitikai kémia tanár azt ecsetelte minden órán (a három órás előadások elején kb. húsz percben), hogy a lányoknak nem is kéne itt lenni az egyetemen, mert nem valók ide, mindezt úgy, hogy a csoport kétharmada lány volt :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 23:46 
Írópalánta

Naomii írta:
Szerintem az ekvivalizmus sokkal jobb elnevezés *kotyog közbe, majd el is tűnik, mert holnap ötkor kel*

Beírtam googleba, hogy ekvivalizmus, mert nem tudtam, hogy mit jelent. Egy darab találatot adott ki :D Méghozzá egy nagyon érdekes honlapot, amit most azonnal el is kezdek olvasni. Tényleg nagyon felcsigázott, úgyhogy most kicsit elsasszézok annak a blognak az irányába.

Amúgy az offban is off: Erdős Virág verseit ismeritek?

¤ SZBMK ¤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 23:30 
Tollforgató

Szerintem az ekvivalizmus sokkal jobb elnevezés *kotyog közbe, majd el is tűnik, mert holnap ötkor kel*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 23:22 
Írópalánta

Lilyana írta:
elárulod, ki volt az írónő? csak h messzire elkerülhessem...

én nem szeretem a feminista szót, túl sok félreértés kapcsolódik hozzá, nem egyértelmű, ki mire használja
a nők hátrányos megkülönböztetése elleni küzdelem hosszabb, de sokkal jobban lefedi, amit mondjuk én értek a feminista szó alatt, de mondjuk spec. közöm nincs a keményvonalas feministákhoz, én nem utasítom el, h nőként bánjanak velem mondjuk előre engedve az ajtóban, vagy lesegítve a kabátomat (tudom, h ez alapból az udvariassági formulákhoz tartozik, de volt már ismerősöm, aki harcos feministának sorolta be magát, és az ilyesmikért is harapott, hát, kinek mi tetszik :) )

Sohonyai Edit volt az a galád. Olyan szinten előadta magát a tizenéves közönségének, és annyira felmérgesített ezzel az egész behódolás-szövegével, hogy most már biztosan nem veszem a műveit a kezembe egy jó darabig. Amolyan csakazértse-alapon :banan: #ördögbanán

Egyetértek veled, én is valami hasonlót értek a feminizmus alatt. Ebben az esetben is sokan a csoport szélsőséges tagjai alapján alkotnak képet a többiekről is (no és ez az, amitől kiver a víz). A feminizmus alapgondolata jó, hogy törekedjünk az egyenlőségre, de akkor már nemcsak férfi és nő, hanem népcsoport és kaszt tekintetében sem ártana (igen, a rasszizmustól is kiver a víz rendesen). Mert ha nem azt nézzük, hogy "általában a férfi viszi a csomagot a nő helyett", hanem hogy "az erősebb segít a gyengébbnek", akkor máris egy lépéssel közelebb kerültünk a célhoz.

Jáj, nagyon nem szeretem a diszkriminációt ~x(

Olyan ismerősöm nekem is van. Én azért szeretem, amikor kinyitják előttem az ajtót, főleg, ha épp teli van a kezem spáros és tescos péksütikkel :D

¤ SZBMK ¤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 22:47 
Ó-nagy-admin "backstage"

Rosa írta:
(ez tényleg egy vasvillás ördögbanán, vagy csak képzelődök?)

:banan: ez tényleg egy vasvillás ördögbanán :D :D

elárulod, ki volt az írónő? csak h messzire elkerülhessem...

én nem szeretem a feminista szót, túl sok félreértés kapcsolódik hozzá, nem egyértelmű, ki mire használja
a nők hátrányos megkülönböztetése elleni küzdelem hosszabb, de sokkal jobban lefedi, amit mondjuk én értek a feminista szó alatt, de mondjuk spec. közöm nincs a keményvonalas feministákhoz, én nem utasítom el, h nőként bánjanak velem mondjuk előre engedve az ajtóban, vagy lesegítve a kabátomat (tudom, h ez alapból az udvariassági formulákhoz tartozik, de volt már ismerősöm, aki harcos feministának sorolta be magát, és az ilyesmikért is harapott, hát, kinek mi tetszik :) )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 22:37 
Írópalánta

Sziasztok! Én is becsatlakoznék a beszélgetésbe :)

Persze, én megértem, mikor a tanárok védelmében arra hivatkozik valaki, hogy "ők is csak emberek". De könyörgöm, nem kötelező más személyekkel foglalkozni. Ha ennyire irritálják őket a saját diákjaik, akkor keressenek más munkát :yes:
Általánosban még nagyjából normálisak voltak nálunk (persze, mindenki fúrta a másikat, de mi a tanári kar vitáiból tanulókként nem sokat érzékeltünk), de a gimiben már jóval több akad közülük, akiknek a zárt osztályon lenne a helye.
Még a legkevesebb az, hogy a magyartanárnő év elején kijelentette, hogy mi ne várjuk el tőle, hogy megtanít nekünk bármit is. Oké, hogy legalább őszinte, de na... Szia Érettségi, Rosa vagyok, 16 éves, nincs kedved három év múlva közös programot csinálni?

De tényleg durva, hogy Nálatok mik mennek. Esetleg osztályszintű sztrájk, vagy egy lázadás jó lenne :banan: (ez tényleg egy vasvillás ördögbanán, vagy csak képzelődök?)

Én attól kapok ideggörcsöt, ha valaki a "feminista" szót pejoratív értelemben használja, vagy éppenséggel úgy köpi ki a jelzőt, mintha valami népbetegség neve lenne. Jaj, és a nők hátrányos megkülönböztetése... ezzel a témával kapcsolatosan volt lehetőségem rengeteg szűk látókörű emberrel beszélgetni (legnagyobb örömömre $fal).
Múlt alkalommal elmentem egy író-olvasó találkozóra (ahol összefutottam Ella Moon-nal is szerencsére, mert ha ő nincs ott Meris békeharcosként, akkor valószínűleg letépem az írónő arcát). Itt a hölgy azt találta mondani, hogy "a férfiak azért verik a nőket, mert azok nem hajlandóak behódolni". Nem tudok pontosan idézni, de a lényeg ez volt. Én ezt egyrészt nem tartom igaz állításnak - szerintem csak a gyenge/gyáva ember bántalmaz valakit, persze az önvédelem kivétel -, másrészt pedig épp annak mond ellent, amiért a nők hosszú ideje küzdenek. Miért kéne visszasüppedni a kiszolgáltatottság állapotába?

Bo_or: Addig örülj, amíg még megvan a kíváncsiságod. Ne hagyd, hogy az életunt emberek kiöljék belőled a tudás iránti vágyat. *Kitöröl egy könnycseppet*

¤ SZBMK ¤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 22:28 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tigi, én még a BA-MA rendszerben vagyok, tényleg vannak kiakasztó dolgok, az osztatlan képzésben sajnos halmozottan.
Amire én rá vagyok pörögve, h elvileg én BA magyar-kommunikáció tanári szakos vagyok, és már három éve ígérgetik, h lesz akkreditálva a magyar mellé kommunikáció MA tanári is (sima MA van), és el tudom végezni a kettőt együtt. Hát egy nagy frászt akkreditálják. Most kitalálták, h meg akarják megszüntetni az összes kommunikáció képzést, h az állam rátegye a mancsát és kis droidokat képezzen magának, szóval ha decemberben végzek, ott fogok állni egy fél diplomával, és széttárhatom a kezem, mert kizárt, h elindítsák az ígérgetett szakomat. Jelenleg egy emberről tudok, aki rajtam kívül arra akarna még menni, biztos van még más is, csak én nem ismerem. Ez a kiszámíthatatlanság a legidegesítőbb.
Anyám néhány hónapja elkeseredetten állt a konyhában a mosogatónál, és a sírás határán állva mondta nekem, h mennyire sajnálja, hogy annak idején lebeszélt a régészetről, mert hát tessék, most az normális, megbecsült szakmának számít, meg lehet élni belőle, míg a magyar szakommal ki tudja, mihez kezdhetek majd. Megnyugtattam, h nem miatta választottam végül mást, hanem a tragikus térdporcom miatt, rossz lett volna régészként kimaradni a terepmunkákból, de a probléma, ami ezt mondatta vele, nagyon is valós. Most minden pártpolitikától mentesen mondom, h ezért utálom, amikor az állam bármilyen reformmal beleszól az oktatási létszámokba, a piacnak kéne nagyobb teret adni, és kialakulna néhány év alatt az egyensúly.
Szóval bárki bármit mond, sztem érdemes a saját vágyaid után menni, ha egyszer van rá lehetőséged, mert nem lehet megjósolni, mire végzel, x év múlva éppen mire lesz kereslet. És akkor neked kell szembesülni vele, h a te döntésed volt-e, hibáztatni akarsz-e másokat a választásodért, vagy elfogadod, h hát igen, így láttam jónak, ezt szerettem volna, menjünk csak előre, hozzon bármit is.
Mire oda fogsz jutni, Őszike, hogy választanod kell, és az egyetemen is végzel, már a tanárgeneráció fele le fog cserélődni fiatalokra, akik még csak most kerülnek ki, mert most van egy nagy nyugdíjazási hullám. Válaszd azt, amit a legjobban szeretnél, és legyen egy B terved arra az esetre, ha valamiért mégsem tetszene. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 20:58 
Fanficbúvár

Őszike, ezért ne törj le szerintem. Pont hogy minél több nem-elmebeteg tanár kéne, hogy belülről bomlasszák a rendszert. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 20:57 
Zöldfülű

Szerintem ez ne tántorítson el :) legalább azon ritkák közé tartoznál, akik jófejek annak ellenére, hogy tanárok. Nekem is van néhány nagyon jó tanárom, akik nélkül azt se tudom mi lenne velem, mivel ötödiktől gimibe járok, csak az a baj, hogy ott van mellette a másik oldal.

Nekem régen mindig azért mondták, hogy fogjam be, mert túl sokat kérdeztem. De komolyan. Egyszerűen minden érdekelt :D - még most is - csak az osztálytársaimat nem... :)

és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket.

SZBMK (Szivárvány-Bárányok és Merengősök Kommandója)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 20:46 
Tollforgató

Anno iskolakezdéskor mindenért árulkodtam és pityeregtem, de sokszor (burkoltan) kaptam azt a visszajelzést, hogy néha befoghatnám a számat, így én a csendesen tűrő kategóriába tartozom, de ha nagyon felmérgelődöm, akkor meg mindent képes vagyok felemlegetni.

Mostanában egyre többet gondolkodtam azon, mi lenne, ha tanár lennék, de ezeket hallva egy kicsit letörtem. Nem szívesen dolgoznék együtt ilyen kollégákkal.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 20:17 
Fanficbúvár

Gigi, ezek a dolgok sajnos még akkor sem derülnek ki, amikor bemész nyílt napra, mert ahhoz pont elég jó suli, hogy tudják, mikor mit kell mutatni, nem véletlen, hogy többek között hozzátok is menekültek tanárok. Meg ugye ott van az is, hogy sokan nagyon elégedettek, mert abból a nem írom ide, melyik kerület melyik közösségéből jöttek, ahol ez a szemlélet sok másik kétes dologgal együtt alap -- nem kell olyan sok 3-5 gyerekes család egy iskolába, hogy generációkra átvegyék a csendes uralmat, és még az osztálytársaid előtt is is megválogasd, mit mondasz.

Remélem, minél több ilyen motivált tanár lesz, bár az osztatlan tanárképzésről én még csak aggasztó dolgokat hallottam, egyik volt osztálytársam úgy kiábrándult, hogy félévkor abbahagyta, és felvételizik máshová. :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 20:15 
Tollforgató

Lilyana írta:

ne is mondd, tiszta rémisztő
de mondjuk a tanári felkészítős óráimon meglepően jófejek a csoporttársak, sokan kifejezetten elhivatottak is, szóval én úgy látom, van remény a next gennek, a tanáraink elég komolyan veszik már néhány éve a felkészítésünket, sokkolnak minket egy csomó pszichológiai infóval és megdöbbentő esettel, elcseszett neveléssel, látókörtágítással, érdekli őket a véleményünk, és modern módszertant tanítanak - legalábbis akikhez eddig én kerültem

Mondjuk ez tök jó :) Bár nekem sajnos tényleg csupa rossz tapasztalataim vannak a tanárokról. Nagyon kevesen vannak, akik szerintem tudják, hogy hogyan kell jól tanítani és ért is a gyerekek vagy fiatal felnőttek nyelvén. Szerintem sokakkal az a baj, hogy nem terelgetni akarnak a saját úton, hanem ráerőltetni egy felfogást, technikát etc. Nem mondom, hogy könnyű amúgy, pont ezért is ritka szerintem a jó tanár. Na de ugye, szerencsére a kivételek erősítik meg a szabályt :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 20:10 
Tollforgató

Lilyana írta:
Naomii írta:
Azt már meg sem,említem, hogy a sokat emlegetett töri tanárom egyszer egy fél napon (csak három óránk volt), amikor a hiányzók nagy aránya miatt nem tudtunk hallgatni, akkor tört ki a baranyai rendőrség erőszak ellenes vagy milyen videója körüli botrány, az egyik lány meg volt olyan buta, hogy megkérdezze róla.. Gondolta, csak értelmes ember. Hát, a végére lejött, hogy a Férfiak ilyen esetben nem hibásak, el kell fogadni őket olyannak, amilyenek, a lányok meg ne menjenek este egyedül haza, mert számolniuk kell ezzel... Mindezt úgy, hogy csak héten voltunk bent, abból öt lány. Az egyik osztálytársam nagy jogvédő, ő olyan sápadt lett, meg tikkelt a szeme, hogy azt hittem, abban a pillanatban megfojtja a tanárt. :|

te jó ég, én vagyok olyan pofátlan, ha elszáll az agyam, h nekimentem volna a tanárnak az osztály előtt egy ilyenért

nekem is volt olyan tanárom, aki a fiúkkal kivételezett, de azért mi lányok rosszabb jegyet nem kaptunk, csak megjegyzéseket

+1 ilyenért én ölök... komolyan, képes vagyok bárkivel ordibálni, aki ilyeneket mond :dragon: Nagyon sok vitám volt már így is erről a témáról, és ugrom, mert az egyik gyengém és szívügyem a nők elleni erőszak megállítása és megítélése. Az utóbbi időben szerencsére elindult valami ezzel kapcsolatban, bár itt ebben az országban még mindig kőkorszakian gondolkodnak a legtöbben, sajnos. De nagyon fontos szerintem, hogy mindenki tegyen ellen, ahogy tud és az erejéből telik - legalábbis szerintem. Csakis úgy lehet megváltoztatni a helyzetet, ha teszünk ellene.

Gigi685 írta:
Tigi, pedig még ismerem is a sulidat, és abszolút nem a legalja. Röhej, hogy ilyen megtörténhet bárkivel. Előző sulimban bolt az, hogy nem vettem észre, hogy angolra van állítva a billentyûzet, a tanár meg: "Nem baj, valakinek fodrásznak is kell lennie." Hát, megfojtottam volna.

Azért ez "vicces", hogy pont egy tanár szájából hangzik el... erre a legjobb repost: "nem baj, valakinek tanárnak is." Merthogy, ugye van az a szép mondás, hogy aki nem tudja, tanítja.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 20:01 
Ó-nagy-admin "backstage"

Gigi685 írta:

Szörnyû, hogy milyen buta emberek mehetnek tanítani. És oké, nálunk annyira nincs divatban a sovinizmus, de ha belegondolok, hogy gyerekem lesz, és ilyen gyökerek fogják körülvenni őt...

ne is mondd, tiszta rémisztő
de mondjuk a tanári felkészítős óráimon meglepően jófejek a csoporttársak, sokan kifejezetten elhivatottak is, szóval én úgy látom, van remény a next gennek, a tanáraink elég komolyan veszik már néhány éve a felkészítésünket, sokkolnak minket egy csomó pszichológiai infóval és megdöbbentő esettel, elcseszett neveléssel, látókörtágítással, érdekli őket a véleményünk, és modern módszertant tanítanak - legalábbis akikhez eddig én kerültem

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 19:55 
Fanficbúvár

Tigi, pedig még ismerem is a sulidat, és abszolút nem a legalja. Röhej, hogy ilyen megtörténhet bárkivel. Előző sulimban bolt az, hogy nem vettem észre, hogy angolra van állítva a billentyûzet, a tanár meg: "Nem baj, valakinek fodrásznak is kell lennie." Hát, megfojtottam volna.

Amúgy latinon beszéltünk erről, hogy ha egy fiú nem tanul és full hármas, még mindenki azt mondja, hogy segáz, okos gyerek ez, ha lány hármas, a tanárok butának tartják.

Szörnyû, hogy milyen buta emberek mehetnek tanítani. És oké, nálunk annyira nincs divatban a sovinizmus, de ha belegondolok, hogy gyerekem lesz, és ilyen gyökerek fogják körülvenni őt...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 19:28 
Fanficbúvár

Naomii írta:
az egyik lány meg volt olyan buta, hogy megkérdezze róla..
Jujuj, azt nem szabad, sohasohasoha :-O Normális ember úgyse tesz kinyilatkoztatásokat nagy tömegek előtt, amikor fogalma sincs, hogy ki mit gondol. A rosszabb fajta az, aki mondja magától, kérdés nélkül, nálunk a biosztanár imádott mindenről nyilatkozni. Egyszer meg volt egy etikatanárnak készülő 60+ pasi gyakornoknak, és egyszerűen bejött egy lyukasra osztani az észt a házasság szentségéről és egyéb zaftos témákról -- ő volt az, akivel úgy összevesztem, hogy utána ki is pateroltattam a gyakorlatából, de ha nem a magyartanárom lett volna a mentora, hanem mondjuk a biosz, akkor szerintem már fix állása lenne nálunk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 19:25 
Tollforgató

A kivételezés amúgy is rossz - nem csak annak, aki igya rövidebbet húzza, hanem annak is, akivel történik. Egyszer vagy kétszer jól esik, oké, de aztán terhes lesz, ráadásul a többiek is megutálnak tőle, legalább egy kicsit. Meg amúgy is, olyan fura... ><

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 19:23 
Ó-nagy-admin "backstage"

Naomii írta:
Azt már meg sem,említem, hogy a sokat emlegetett töri tanárom egyszer egy fél napon (csak három óránk volt), amikor a hiányzók nagy aránya miatt nem tudtunk hallgatni, akkor tört ki a baranyai rendőrség erőszak ellenes vagy milyen videója körüli botrány, az egyik lány meg volt olyan buta, hogy megkérdezze róla.. Gondolta, csak értelmes ember. Hát, a végére lejött, hogy a Férfiak ilyen esetben nem hibásak, el kell fogadni őket olyannak, amilyenek, a lányok meg ne menjenek este egyedül haza, mert számolniuk kell ezzel... Mindezt úgy, hogy csak héten voltunk bent, abból öt lány. Az egyik osztálytársam nagy jogvédő, ő olyan sápadt lett, meg tikkelt a szeme, hogy azt hittem, abban a pillanatban megfojtja a tanárt. :|

te jó ég, én vagyok olyan pofátlan, ha elszáll az agyam, h nekimentem volna a tanárnak az osztály előtt egy ilyenért

nekem is volt olyan tanárom, aki a fiúkkal kivételezett, de azért mi lányok rosszabb jegyet nem kaptunk, csak megjegyzéseket

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 19:18 
Tollforgató

Igen, a legszebb, amikor jól válaszolsz egy kérdésre, a tanár meg leszidja az osztályt (nálunk 85% fiú), hogy miért csak egy ember válaszol, az is lány. Hát Bocsi, legközelebb majd csendben maradok. :D

Meg amikor a matek tanár untig a fiúkat küldi versenyre, holott szín ötös vagyok (voltam, azóta a tanár direkt elrontotta, merthogy ha az egyik fiú csak hármast kapott, akkor én sem kaphatok ötöst... Logikus), és amikor műhelyi gyakorlaton a szakmai vezető nem engedte, hogy betonozzak, helyette a festés után kellett összetakarítanunk a többi lánnyal... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 19:12 
Fanficbúvár

Lilyana írta:
nem tudom, te h vagy vele, de nekem sokszor az ilyen kijelentések fel se tűnnek már, és néha, amikor majdnem kicsúszik az én számon is, erősen észbe kell kapnom, és emlékeztetnem magamat gondolatban, h akkor ezt most nem, nem mondunk ilyesmit, mert már annyira belém nevelődött az évek alatt, h ez a "norma" - igazából ez utóbbi az, ami irritál, h magamon érzem a befolyást
Én erre ezerrel ki vagyok hegyezve, és ugrom is rá sajnos, de a tanárokra max. csúnyán nézni lehet (ebből az emberből amúgy egy évvel később igazgató lett, azóta is az...)
Engem a tanároknál azért irritált főleg a sovinizmus (és irritál most is, pedig egyetemen azért jobb a felhozatal), mert a szülők, családi barátok mellett pont ők azok, akik még formálható korban hatnak az emberre.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 19:01 
Tollforgató

Az ilyen kijelentéseket de utálom! "Ahhoz képest, hogy lány vagy..." Már nem azért, de a korombeli fiúk nem éppen arról híresek, hogy olyan nagyon értelmesek és okosak lennének. Nem vagyok érzékeny, de ez akkor is! Hogy lehet ilyet mondani? Ez annyira lelombozó tud lenni... *fejét csóválja*
Bo_or és Naomii: Kitartást kívánok nektek! ;)
Lyla: A tavalyi környezettanárnőnk elég lazán bánik a szavakkal... Beszélgetésnél néha szóba jön a biosz, és akkor olyan szövegeket lenyom... Nem tudom, lehet, hogy ez nála természetes vagy mi? ;;)
A legjobban azt szeretem, amikor valamilyen tanulmányi versenyre készülök, és valaki spontán benyögi, hogy semmi esélyed, aztán egy csomóan rám szállnak... $fal Ezzel annyira el tudják venni az ember önbizalmát, és nem csak a tanárok, bárki.

Hm... igazad van. Megoldom valahogy és megpróbálok táborba elszegődni, a többi merissel meg készítünk egy ilyen gyönyörűséges feliratot, nehogy valaki rossz helyre lépjen be. :))
Rendben, még meglátom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:59 
Ó-nagy-admin "backstage"

Őszike írta:
Kitaláltam még egy feliratot az admin mellényhez: Figyelem! Adminveszély! :D *megy, és elássa magát*
Hm... egyre hívogatóbban hangzik ez a táboros dolog, de lehet, hogy nem jönne össze idén. Jövőre mit terveztek?

Ezt inkább egy táblára kéne kitenni az aktuális adminházra/adminszobára. =))
A jövő évet még nem látjuk, az ideinek a végét sem tudjuk még biztosan, h akkor most lesz-e őszi tali vagy sem, előbb a tábort akarjuk túlélni. :D

Gigi: amúgy annyit max. érdemes, ha jössz a táborba, h belelesel a jelentkezéskor a többiek által leadott fandomokba egy rész erejére, vagy egy wikipédiás keresésre, h annyira képbe kerülj. De igyekszünk fandommentes feladatokat is beilleszteni.

Tigi: hát szép... elég gázosak az ilyen sovi kijelentések, még ha épp dicséretnek is szánják... nem tudom, te h vagy vele, de nekem sokszor az ilyen kijelentések fel se tűnnek már, és néha, amikor majdnem kicsúszik az én számon is, erősen észbe kell kapnom, és emlékeztetnem magamat gondolatban, h akkor ezt most nem, nem mondunk ilyesmit, mert már annyira belém nevelődött az évek alatt, h ez a "norma" - igazából ez utóbbi az, ami irritál, h magamon érzem a befolyást
ugyanezt érzem akkor is, amikor egy kisgyerek szájából hallok előítéletes kijelentéseket, mert ez a szülőkön és a nagyszülőkön múlik elsősorban, azon, hogy mit tapasztalnak otthon - és tényleg legtöbbször a szülő nem veszi a fáradságot, hogy átgondolja

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:52 
Fanficbúvár

Nálunk is van pár... fura tanár, de én nagyon szerencsés vagyok, általában a legjobbakat kaptam meg. :) A magyartanárom a világ legjobb tanára, de komolyan, minden évben megyek helyesírási versenyre (Simonyi Zsigmond), és ő készít fel, és soha, egyetlen percre sem kételkedik bennem, és úgy szeretem... :xx: :D Szóval, nekem általában jó tapasztalataim vannak, csak most meg ugyebár el kell nemsokára menni... :(
Bo_or, te pedig ne foglalkozz vele, az a lényeg, hogy te mit érzel, mire vagy képes! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:51 
Fanficbúvár

Ez nem politikai, de nekem az infótanár anno azt mondta, miután az én adatbázis vizsgám lett a legjobb az évfolyamon, és a társaság fele megbukott, hogy ahhoz képes, hogy lány vagyok, nem is olyan rossz :D
Ott és akkor nem röhögtem rajta, de utólag már...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:40 
Ó-nagy-admin "backstage"

Bo_or írta:
Tigi nálunk pont azt ecsetelik, hogy milyen nehéz elsőnek lenni egy OKTV-n :cry: de komolyan a tanár mindig mondta h tuti nem leszek második sem... erre mondtam majd én leszek az első :yes: és tudod mit válaszolt? hogy ráteszi az életét, hogy nem. A családjáét. A nagyszüleijét. A barátaiét. A rokonaiét. A szomszédjait. Sőt még azokat is, akiket nem is ismer.... pedig nem vagyok hülye, az adott tantárgyból ötös vagyok........

Hát, erre tudok mondani neked egy saját példát: A gimiben földrajzból minden évben új tanárt fogyasztott el az osztályunk, és az aktuális egyszer csak megkérdezte, h na és akkor akar-e vki föciből érettségizni? Feltettem a kezem, erre simán kiröhögött az osztály előtt. A dolog vége az lett, hogy ötösre érettségiztem, előre hozva, emelt szinten, a tankönyvünket író szerzőnél vizsgázva.
Nyilván, nem lettem 98%-os, mint az egyik zseni osztálytársam, egyszerűen, mert nem seggeltem annyit rá, és a topográfia volt mindig is a halálom, de akkor is sikerült. Ha többet ülök fölötte, valszeg sikerült volna 75% fölött is, de én igazából csak azért mentem el, mert épp érdekelt a tárgy, számomra semmi tétje nem volt, még csak nem is számítottak az ezért járó plusz pontjaim, a 100%-os, viccnek is beillő társadalomismeret érettségimmel többre mentem később, noha az fele ennyire sem érdekelt. Szóval a tanulság számomra az volt: csak el kell határozni valamiről, hogy igazán akarod, és utána tényleg megtenni érte a tőled telő legtöbbet. Hogy mit mond a tanár: arra tessék nagy ívben tenni, ha azt érzed, egyszerűen csak akadályoz, és semmi tisztességes pedagógiai szándék nincs mögötte. Ilyenkor keress valakit, akiben megbízol, egy másik tanárt, diákot, akivel együtt tudtok készülni. Mi is alakítottunk a szomszéd gimiben egy emelt felkészítő csoportot.

Naomii: nagyon durva helyre jársz. jesszom. :shock:
Mondjuk nekünk is volt olyan biosztanárunk, aki nem épp a szemünkbe bámult... hat év alatt sose tudtuk eldönteni, hogy most komolyan ennyire szégyellős, vagy komolyan ennyire perverz. de ilyen koncentráltan ilyen tanárokkal... elismerésem, h még bírod.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:37 
Fanficbúvár

De paraszt a kedves tanárod, Bo_or. Meg úgy mindenkinek. :D Ja, hát igen, sajnos a legtöbb tanár meg van keseredve, és egyedül csak az okoz jó érzést nekik, hogy a diákot szabadon szívathatják, mert akkor ők a királyok, vagy nemtom. Jóindulat az nem sok van a legtöbben. De persze ez nyilván csúnya általánosítás, mert a tanáraim egyik fele ilyen egoista, kisebbségi komplexus, hisztériázós marha, a másik fele viszont abszolút értékes ember, akikkel jó beszélni, és akik tényleg fel tudják kelteni az érdeklődésedet a tárgyuk iránt. Mondjuk én most eleve haragban vagyok a tanárokkal, mert akkor kellett előrántani a szigort, amikor már beleszámítanának a jegyeink az év végébe, és mindenféle bukással fenyegetőzés megy, magyartanárom kitalálta, hogy akkor most minden héten többoldalas esszéket kell majd írnunk, mert tanuljunk meg írni hihike, fizikatanárom meg kiakadt, hogy senkinek nem kell a tárgya, szóval minden héten doga lesz belőle, mert úgyis tanulni fogunk rá, mert kell az a tetves jegy.

Amúgy Naomii, a diplomához szükséges nyelvvizsgák szakonként változóak, egy orvosnak pölö - a hajdani szívásért cserébe vagy nem tudom - csak egy darab, középfokú nyelvvizsga kell.

Óóó, régi szép általános iskolás időkben volt az, amikor az ofó körbekérdezte a nyolc-kilenc éves gyerekeket, hogy kinek a szülei voltak tüntetni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:30 
Tollforgató

Ó, ugyan, nem mi vagyunk az elsők, akik panaszkodtak. Félév óta durva a dolog a rajztanárral, akkor ment fel az egyik osztály az igazgatóhoz, hogy leváltsák. Nekik sikerült; mi egy hónapja döntöttünk úgy, hogy elég, de az igazgató azt mondta, két hónapra nem fogja leváltani. Megszívtuk, azt hiszem; a hátralévő öt hétre kitalálta, hogy plusz öt rajzit adjunk be, úgy, hogy erről a párhuzamosan tanító másik tanárt nem is figyelmeztette. Ehhez már nem tudok mit hozzászólni. :D

A történelem tanár pedig már nem sok vizet zavar, rosszabb jegyeket ad (eddig mindig ötös voltam, de most már második négyesemet írtam meg), valahogy mindig eljut odáig, hogy ami most megy idehaza, az csodálatos, mindenki más pedig csak bántani akar (Bocsi, remélem, ez még nem számít politizálásnak), és néha megjegyzi, mennyire örül, hogy így tizenkettedikre a "kislányok" ülnek közel hozzá, mert dekorativabbak vagyunk. Már nem igazán vesszük fel a megjegyzéseit, egy hónap, aztán ágyő. :D

Őszike, nekem a statika tanárom csinálja azt, hogy folyamatosan facebookozik, késik húsz percet, néha negyed meg fél órákra kimegy óráról, aztán arrogánsan közli, hogy barmok vagyunk, amiért nem tudjuk, mi az az inercia. Ha nem tanítja meg, úgy elég nehéz... De a jelenlegi kedvencünk a művészettörténet tanár, aki a múlt héten azért íratott velünk, mert a suliradiosunk berakott egy olyan számot, amiben Elhangzott a "mell" és a "segg" szó. Aztán végig azért rikacsolt, hogy mert ő ezt nem hajlandó turni, ő egy művész ember, és ha azt hisszük, ezt megusszuk, akkor nagyot tévedünk. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:27 
Tollforgató

Tigi írta:
Őszike, biztos, hogy csak friss levegő volt? :D

Nem, csak finoman akartam fogalmazni. Cigi szünetet tartott, de évek óta friss levegő szívásnak mondjuk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:25 
Fanficbúvár

Bo_or írta:
Tigi nálunk pont azt ecsetelik, hogy milyen nehéz elsőnek lenni egy OKTV-n :cry: de komolyan a tanár mindig mondta h tuti nem leszek második sem... erre mondtam majd én leszek az első :yes: és tudod mit válaszolt? hogy ráteszi az életét, hogy nem. A családjáét. A nagyszüleijét. A barátaiét. A rokonaiét. A szomszédjait. Sőt még azokat is, akiket nem is ismer.... pedig nem vagyok hülye, az adott tantárgyból ötös vagyok........
Nem azt mondom, hogy nem nehéz, az, de a rászánt időn, kitartáson dől el, szóval nem kellenek hozzá emberfeletti képességek, mint amikhez kötik (a felkészítő viszont igen, az én magyartanárom egy úthenger és egy terminátor keveréke, ha arról van szó, hogy mi nyerjünk).

Az ilyen tanárnak meg az anyját, az a minimum, hogy higgyen benne, hogy van vagytok olyan jó csapat, mint bárki más. Nem lehet mást kérni felkészítőnek?

Az iskolai politikai agymosásról én is tudnék mesélni, de inkább igyekszem nagyon gyorsan elfelejteni :(

Őszike, biztos, hogy csak friss levegő volt? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:22 
Tollforgató

Kitaláltam még egy feliratot az admin mellényhez: Figyelem! Adminveszély! :D *megy, és elássa magát*
Hm... egyre hívogatóbban hangzik ez a táboros dolog, de lehet, hogy nem jönne össze idén. Jövőre mit terveztek?

Ha már tanárok: a német tanárnőnk hiányzott, ezért bejött helyettesíteni az alsós német tanár, felolvasta, mit kell csinálnunk, aztán úgy döntött, hogy ő most kimegy és szív egy kis friss levegőt, kezembe nyomta a papírt és azt mondta, hogy vigyázzak az osztályra. Enyhe sokkot kaptam, de megoldottam. (Lényeg: akkorát csalódtam abban a tanárban...)

Athenodora: Osztálynak (enyémnek) volt egy olyan ötlete, hogy diktafonra vagy rejtett kamerára felveszik az egészet, ami nem rossz, csak egy csomó ember jogait sértik meg ezzel. Fogalmam sincs, mit lehetne tenni... (Pedig jó lenne.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:18 
Fanfic-faló

Ez ellen nem lehet tenni valamit? Biztos, hogy van rá tanú és nem csak te találod ki ezeket, összefoghatna az osztály, mert ez teljesen ellene megy minden erkölcsi kérdésnek. A tanár azért van, hogy tanítson titeket, nem azért, hogy a saját nézeteit aggasa rátok... Beszélni kellene egy másik tanárral, gyermekvédelmissel, elvileg az is kell legyen minden iskolában, szülővel, bárkivel, aki segíthet nektek.

Ez elkeserítő, szomorú, és kinyílik tőle a bicska a zsebemben...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:13 
Tollforgató

Sajnos nagyon sok olyan tanár van, aki anno csak azért lett az, mert az megbecsült dolog volt, és aránylag biztos megélhetést biztosított. Az én említett rajztanárim is ilyen; úgy ordibál velünk, mint a sakál, közli, hogy Sosem lesz belőlünk építész, aztán amikor megrajzolunk egy rajzot, arra ő közli, hogy nem jó, rajzuljuk újra. Jobb esetben... Én a főfal metszeteket négyszer rajzoltam újra, először hármas volt, majd kétharmad (ahonnét azelőtt áthúzta a hármast, hogy azt láttam volna, aztán most már egyes volt.. Pedig javítottam rajta, az ő standardjai szerint (mert neki sem a könyv, sem más tanár által elfogadott megoldás nem jó)... Aztán ott a történelem tanárom, aki nyíltan politizál velünk, régen elhordott minden szubhumán gyökérnek, meg fenyegetett, hogy kilogat az ablakon a kezunkbel fogva... Kivéve a "kislányokat". Merthogy nékik még szükségük van rá, hogy főzzenek és mást csináljanak...
Sajnos csak kevesen vannak, akik azért tanárok, mert szeretik a gyerekeket. :/ mondjuk, hogy 30-40%, ami szomorú.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 18:05 
Fanfic-faló

a tanárnak az lenne a feladata, hogy támogassa a diákot, nem pedig lebeszélje és a földbe tiporja az önbizalmát... :-w

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 17:58 
Zöldfülű

BNori írta:
Nekem meg folyton az éjszaka kellős közepén jönnek az ötletek, álom formájában, így amikor felriadok, már rutinosan kapom elő a fiókomból a füzetemet, és kulcsszavakban belefirkantom a sztorit. Csak az a baj, ...

Na ezért van a párnám alatt a kisfüzet meg a toll :D

Az a mellény tényleg menő *-* egyszer neten találtam egy olyan pulcsit aminek az volt a felirata, hogy "genius evil - in training" :D
Az érettségihez meg igaz, ha bioszból meg kémiából emeltezel meglesz a 100 pluszpont, de a diplomához kell két nyelvvizsga. És akkor az a kérdés, hogy mikor teszed le könnyebben: amikor benne vagy és még azt tanulod, vagy vagy annyira okos, hogy később még emlékezz rá - viszonylag jól :) De jó kérdés, hogy akkor hogyan kerülhetsz a többiek elé..

és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket.

SZBMK (Szivárvány-Bárányok és Merengősök Kommandója)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 16:55 
Fanficbúvár

Naomii írta:
Gigi, abban igazad van, hogy aki orvosira akar jelentkezni, az úgyis mindent megtesz a többletpontokért, szóval minden az érettségiden múlik. Nem tudom, mi kellhet az orvosira; biosz, gondolom, és azon kívül? Matek, kémia...? Ha biosz és kémia, az akkor már hat érettségitárgy... :'D

Háát, emeltért ugye 50-50 pluszpont jár, és száz a max, ezek a drágák meg két emeltet kérnek. Igen, az egyik mindenképpen biosz kell hogy legyen, a másiknál meg választhatsz, hogy kémia vagy fizika legyen, de én kémiát fogok csinálni, meg azt mondják, annak több köze is van ahhoz, ami orvosin megy. Ráadásul ezek még csak nem is kötelező tárgyak, szóval tök jól megválasztottam magamnak ezt az egészségügy-témát. :D

Lilyana, akkor már csak a szüleimet kell meggyőznöm, mert a nyelvvizsga, érettségi meg ilyen cuccok miatt kicsit lerabolom őket a közeljövőben, de akkor megnyugodtam. :D Annyira nem értek ezekhez, hogy bevallani is szégyellem. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 16:34 
Fanfic-faló

adminos mellényhez még esetleg felirat: #admin ? :pbunny:

tali miatt azonnali visítást, színes feliratot kéretik, és többszöri emlékeztetést, mert Athe agya szita, és elfelejti :Dbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 16:30 
Ó-nagy-admin "backstage"

Gigi685 írta:

Én most idén amúgy gondolkozom a táboron. Fandomokban kábé a leggyökerebb ember vagyok a Merengő tíz virtuális kilométeres körzetében, viszont rengeteget tudok dumálni érdektelen témákról (lásd: itt), szóval nem biztos, hogy annyira jól jártok velem, dehát az kit érdekel... :twisted:

Ha multifandom tábor is lesz, most a korábbiaknál sokkal több lazulós időt fogunk beiktatni, h legyen időtök nektek is, meg nekünk beszélgetni, kártyázni, szerepjátékozni, vagy ami épp jön. Ezzel a feltétellel vállaltuk az idei táborszervezést, miután ugye úgy volt, h idén nem is lesz, mert mi adminok végre kicsit pihenni is szándékoztunk. XD
Azt számoltuk, h Lió a 2006-os első tali óta nyomja, én a 2009-es nyári óta, Chris meg 2011 óta. Kell egy kis feltöltődés veletek, h lássunk is, meg megismerjünk titeket, ne csak egyik feladattól a másikig, reggel héttől hajnali 3-ig dolgozzunk... A meritáboros élmények nagyon jók utólag, de alatta nekünk nagyon kimerítő, és jó lenne kivételesen néha csak úgy láblógázni. Közösen. 8->

Naomii: csak az első talin vagy "elsőtalis", utána az emberek fele már ismerősként üdvözöl. Meg ha itt lógsz a fórumon, akkor tuti lesz már ismerős, csak max. az arcot kell beazonosítani a nicknévvel. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 16:28 
Tollforgató

Jaj, nagyon aranyosak vagytok, de szerintem erősen túlbecsültök... xD Igazából, ha jobban belegondolok, nekem nincs is szükségem ezekre a pontokra. Mint mondtam, a két technikusival, kötelező nyelvvizsgával és az emeltekkel már bőven megvan a max. többletpont, de így legalább nem kell bent lennem imádott rajztanárom óráján. :D

Én mindenesetre nagyon örülnék, ha a közelben lenne egy ilyen találkozó. Mondjuk, lehet, hogy nem mernék elmenni, mert félek az "ismeretlen" emberektől, és igazából csak kevesekkel szoktam "idefent" beszélgetni, de no. Nem vagyok egy társasági ember, az enyhe szorongásommal...

Gigi, abban igazad van, hogy aki orvosira akar jelentkezni, az úgyis mindent megtesz a többletpontokért, szóval minden az érettségiden múlik. Nem tudom, mi kellhet az orvosira; biosz, gondolom, és azon kívül? Matek, kémia...? Ha biosz és kémia, az akkor már hat érettségitárgy... :'D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 16:17 
Fanficbúvár

Nemtom, én azzal a parasztos módszerrel dolgozok mondjuk, hogy van külön fiókom, ahova senki nem tudja a jelszót rajtam kívül (legalábbis asszem), és ott írogatok simán Word fájlba. :D De el van küldve magamnak e-mailban, pendrive-on, ilyesmiken, nehogy az legyen, hogy elhagyjam a tényleg tök értékes jegyzeteimet. Tényleg nagyon fontos cuccok vannak benne amúgy, tehát év végés fejezetnél emlékeztetem magamat, hogy írjak az év végéről, meg ilyenek. :P

Naomii hajrá! :) Idáig érzem, hogy menni fog. Amúgy meg az is tök jó, hogy ilyen motivált vagy.
Én mondjuk felvételi szempontjából olyan szinten "szerencsés" vagyok a 100 pluszpontos cuccnál, hogy a két emelt miatt eleve meglesz, tehát nyelvvizsga, OKTV, ilyesmik nem számítanak. Meg szerencsétlen is, mert orvosira jelentkezők közül értelemszerűen mindenkinek meglesz, és így pluszpontokkal gyakorlatilag nem tudok semmilyen előnyt szerezni, az érettségin kell hasítanom, azt meg valahogy nehéz elképzelni... :D

Én most idén amúgy gondolkozom a táboron. Fandomokban kábé a leggyökerebb ember vagyok a Merengő tíz virtuális kilométeres körzetében, viszont rengeteget tudok dumálni érdektelen témákról (lásd: itt), szóval nem biztos, hogy annyira jól jártok velem, dehát az kit érdekel... :twisted:

És jessz, ezek az írogatós oldalak tökre tetszenek, szerintem csinálok ilyen karaktercuccot az összes képzeletbeli emberemnek!!! :) *lelkesedik*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 16:16 
Ó-nagy-admin "backstage"

Naomii írta:
Ugyanúgy országos verseny, és a minisztérium bonyolítja, szóval gondolom. Csak úgyis olyan menő mindent újranevezni... :D
Amúgy nem igazán aggódom. Négy éve tanulom, csak össze fog jönni valami; körülbelül 500-600 diákból jut tovább az első harminc, abba tán bekerülök, ha mást nem, a paraszti józan eszemet használva. (Igen, így lehet szépen mondani, hogy túl lusta voltam éjt nappallá téve tanulni... :'D) Elvileg a sulinkból tavaly nyolcan is bejutottak az első harmincba, az egyikük pedig harmadik lett, a többiek is bejutottak a legjobb húszba, szóval... Meglátjuk. És köszi a biztatást. :D

Egyébként, ha már van itt köztünk admin is: kitöltöttem azt a kérdőívet, amit belinkeltetek a merengő főoldalára. Jól értelmeztem, hogy esetleg lehet esély regionális találkozókra is? >:D< *reménykedik*

Ó, meglesz az a legjobb 30, ha nem még jobb is! :D amúgy a párom szerint is a csak lazán, semmi stressz volt a jó taktika. XD

Évek óta szó van róla, egyszer már volt is Szegeden, hmm... 2010 decemberében? Végül vagy 15-en voltunk, és egy teaházba rongyoltunk be teázni meg beszélgetni, meg mintha vmit játszottunk is volna, de már erre nem emlékszem rendesen, sajnos fotók nem készültek. Mindenesetre a párom akkor találkozott először merengősökkel, és szegényt annyira sokkolta az élmény, h utána évekig nem lehetett elvonszolni találkozókra. XD

Tigi: naná! :D :D meg aztán minden évben

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 16:14 
Fanficbúvár

Naomii, szurkolok a versenyhez :) Nem is tudtam, hogy a szakmai előkészítő tárgyakból nem OKTV-nek hívják -- az OKTV-s tapasztalatom az, hogy ahhoz képest, mekkora a felhajtás körülötte, az első 10 messze nem olyan nagy dolog, főleg az időráfordításon múlik. Ha meg ilyen jó eredmények voltak a sulitokban, szerintem elég jó esélyed van.

Egyszer akkor is eljutok a táborba :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 16:09 
Tollforgató

Ugyanúgy országos verseny, és a minisztérium bonyolítja, szóval gondolom. Csak úgyis olyan menő mindent újranevezni... :D
Amúgy nem igazán aggódom. Négy éve tanulom, csak össze fog jönni valami; körülbelül 500-600 diákból jut tovább az első harminc, abba tán bekerülök, ha mást nem, a paraszti józan eszemet használva. (Igen, így lehet szépen mondani, hogy túl lusta voltam éjt nappallá téve tanulni... :'D) Elvileg a sulinkból tavaly nyolcan is bejutottak az első harmincba, az egyikük pedig harmadik lett, a többiek is bejutottak a legjobb húszba, szóval... Meglátjuk. És köszi a biztatást. :D

Egyébként, ha már van itt köztünk admin is: kitöltöttem azt a kérdőívet, amit belinkeltetek a merengő főoldalára. Jól értelmeztem, hogy esetleg lehet esély regionális találkozókra is? >:D< *reménykedik*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 16:03 
Ó-nagy-admin "backstage"

Naomii írta:
Igen, a technikusi után Budapestre szeretnék menni. :) Jelenleg úgy áll, hogy még két évem van vissza - most érettségi, aztán egy év, hogy magasépítési, majd még egy, hogy műemlékvédelmi technikus lehessek. Azzal + a nyelvvizsgával + az emelt érettségikkel már meg is van a maximum 100 pluszpont. Ha meg holnap tovább jutok a SZÉTV-n (Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye), akkor már bent vagyok a harmincban, ami mindenképpen 25 többletpontot jelent... Az 1-10 helyezett rögtön százat kap. Álmok, álmok, szép álmok... :D

Te jó ég, micsoda nevet kapott... ez a régi szakmai OKTV akarna lenni új elnevezéssel? Mert ha igen, akkor tuti van esélyed, a párom is második lett, mondjuk ő vízépítős volt. Egy kalappal holnapra! ;)

Tigi, sajnálom a táboros dolgot. :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 15:47 
Fanficbúvár

Azért remélem, nem lesznek olyan viszonyok a táborban, hogy használni is kelljen a golyóálló mellényeteket, élve van rátok szükség. :D (azt meg nem hiszem el, hogy kb. egy nappal a nyaralás lefoglalása után jelent meg az időpont :( )

A füzetelésről elég nehéz leszokni, nekem most fájlom is van, abból nyomtatott jegyzetem, de megvan ugyanaz füzetben, és ha valamit megváltoztatok, mindenhol átírom, szóval... Szeretek pluszmunkát gyártani magamnak.

Őszike, 2007-es Wordben menü/előkészítés/dokumentum titkosítása. Célszerű felírni, mert nem nagyon lehet visszanyerni. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 15:43 
Tollforgató

(Haha, gépről mennyivel szabadabban tudok írni, mint telefonról... :D)

Lilyana, ez a WriterCAD nagyon jó ötletnek tűnik! xD Ha csak megálmodtam az egészet, és igazából nem is létezik ilyen program, akkor majd feltaláljuk, és akkor örökre megszűnnek a Merengő anyagi gondjai. :D Lehet, hogy nekem is csak az átláthatóság miatt lenne egyszerűbb; borzalmasan csúnyán írok, néha én magam sem tudom elolvasni, szóval jobban örülnék, ha lehetne egy ilyen kis ábrákkal tarkított cuccom. :D Mondjuk, szerintem ha nagyon akarnám, ezt is meg tudnám oldani ArchiCAD-dal, abban alapból van organizációs terv készítő funkció; ha mást nem, térképet és folyamatábrát tudnék csinálni vele...

Igen, a technikusi után Budapestre szeretnék menni. :) Jelenleg úgy áll, hogy még két évem van vissza - most érettségi, aztán egy év, hogy magasépítési, majd még egy, hogy műemlékvédelmi technikus lehessek. Azzal + a nyelvvizsgával + az emelt érettségikkel már meg is van a maximum 100 pluszpont. Ha meg holnap tovább jutok a SZÉTV-n (Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye), akkor már bent vagyok a harmincban, ami mindenképpen 25 többletpontot jelent... Az 1-10 helyezett rögtön százat kap. Álmok, álmok, szép álmok... :D

Már csak azért is szeretnék Bp-re menni, mert minden ott van. Akkor végre eljuthatnék egy-egy Meri Talira is :mrgreen:

Amúgy, még régebben találtam egy ilyen oldalt is: charahub.com
Tulajdonképpen karakteralkotáshoz nagyon jó; ilyen a végkimenetel: 1, 2
Ez saját példa az egyik szerepjátékomhoz, és ezeken kívül még millió meg egy másik kérdés van (gyerekkori élmények, Jung-teszt eredménye, a történetben betöltött szerepe és a legkínosabb emlékek, csak hogy néhányat említsek), képeket is lehet feltölteni... Mondjuk én íráshoz úgy egy az egyben még nem használtam, csak szerepjátékos karakterek kiagyalásához, mert elég sok a segítő kérdés. Mondjuk, angolul van, szóval nem árt valamicskét érteni a nyelvhez...

És az adminos mellény tényleg jópofa... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 15:16 
Tollforgató

Lilyana írta:
hajjaj, jól vigyázz, ez a jel :kitty: Lió egyre kevésbé titkos hívójele, ne lepődj meg, ha felbukkan, valahányszor használod XDD
ez az adminmellény is jól hangzana X'D lol
hajrá a témagyűjtéshez, majd oszd meg velünk is ;)

Vigyázok! XD
Majd összebeszélünk a többi Merengőssel... :-Ą :D
Az nagyon majd lesz, de remélem, sikerül összehozni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 15:13 
Ó-nagy-admin "backstage"

Őszike írta:
Lyla, ez a golyóáll mellény nagyon jó. :D Ilyen szerintem Merengő Táborban/Taliban az adminoknak is kellene "ADMIN" felirattal. :D
Ez a táblázatos dolog nem rossz ötlet. Én per pillanat most információt gyűjtök, és szándékomban áll felkutatni a létező összes oldalt a témáról, aztán majd összedobok valamit.
A füzetes megoldást nem szeretem, mert utána be kell gépelni és ahhoz meg (sajnos) túl lusta vagyok...
Amúgy Gigi: hogy tudod azt megcsinálni, hogy az írós mappádba csak kóddal tudsz belépni? Nekem is jól jönne... (csak aztán el ne felejtsem a jelszót :D )
szerk.: Ma hazafelé menet olyan gyönyörű tarka kiscicát láttam! 8-> Zabálni való volt. :kitty:

hajjaj, jól vigyázz, ez a jel :kitty: Lió egyre kevésbé titkos hívójele, ne lepődj meg, ha felbukkan, valahányszor használod XDD
ez az adminmellény is jól hangzana X'D lol
hajrá a témagyűjtéshez, majd oszd meg velünk is ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 14:29 
Tollforgató

Lyla, ez a golyóáll mellény nagyon jó. :D Ilyen szerintem Merengő Táborban/Taliban az adminoknak is kellene "ADMIN" felirattal. :D
Ez a táblázatos dolog nem rossz ötlet. Én per pillanat most információt gyűjtök, és szándékomban áll felkutatni a létező összes oldalt a témáról, aztán majd összedobok valamit.
A füzetes megoldást nem szeretem, mert utána be kell gépelni és ahhoz meg (sajnos) túl lusta vagyok...
Amúgy Gigi: hogy tudod azt megcsinálni, hogy az írós mappádba csak kóddal tudsz belépni? Nekem is jól jönne... (csak aztán el ne felejtsem a jelszót :D )
szerk.: Ma hazafelé menet olyan gyönyörű tarka kiscicát láttam! 8-> Zabálni való volt. :kitty:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 16 (hétfő), 13:23 
Ó-nagy-admin "backstage"

Naomii írta:
Olvastam olyan programról, amelyik konkrétan íróknak készült, tervezéshez - külön kis karakter-adatlap formákkal, plot-line ábrával, hasonlókkal.

És de, az konkrétan építsz program, de jövőre végre technikus leszek a suliban, és muszáj leszek használni, de a mostani gépem nem viszi, mert a program nem fut 32biten. :)

És amúgy én is így voltam/vagyok vele, van, hogy a begépelt fejezet szinte teljesen átalakul a gépelés során a füzetben lévő verzióhoz képest. :D

szerk.: jó sok és-t használok, azt hiszem... xD

WriterCAD :yes:
hát ezt szívesen megnézném magamnak, de elég biztos, h nem használnám, valahogy ha sok adatot és papírt kell átlátni, sokkal jobban összeállnak a dolgok a fejemben, mintha gépen kéne ugyanezt. nyilván, egy Trónok harca méretű cuccnál már valahogy megpróbálnám gépre is vinni a kisebb infókat, de alapból nem kínoznám magam vele :D meg mennyire irritálna, ha megsülne a gépem, és odavészne az ÖSSZES feljegyzésem - jó, persze, van erre biztonsági mentés, de sose bízz a technikában, mert akkor adja be a kulcsot, amikor életbevágó lenne, h működjön XD

a technikusi után a BME-re tervezed tovább?

tudjátok mire ácsingózom? egy olyan golyóálló mellényre, mint amilyenje Castle-nek van, writer felirattal XD csak nem lenne hová felvennem (egy hagyományőrző íjásztalálkozón elég hülyén jönne ki, pedig talán ott még lenne is értelme felvenni) XD
http://p1.storage.canalblog.com/15/45/1 ... 1695_o.png

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra