Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 július 15 (szerda), 19:48

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 155  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Sorozatfüggők Birodalma
HozzászólásElküldve: 2015 április 15 (szerda), 16:03 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:
Nos, mivel én abszolút nem ismerem a könyveket, nem olvastam/olvasom őket, így nekem minden új, ami a sorozatban történik.

Na igen, pont ez az, hogy olyat láthatok, ami új nekem, ettől érdekes.

Persze nem bánom, hogy eddig ott voltak háttérnek/kiegészítésnek/ellenpontnak a regények (mert annak is megvan a maga varázsa, ha úgy nézi az ember), de nem bánom azt se, hogy ezután egyre kevésbé, sőt egyáltalán nem lesznek ott.

Naomii írta:

Amúgy van még itt Lady Olenna-fan? :Dbunny: Nem nagyon kapcsolódik a témához, csak rájöttem, hogy ebben az évadban nem lesz benne (bár lehet, hogy rosszul tudom), és kíváncsi vagyok, vajon csak én fogom-e hiányolni.

Én is kedveltem. Ahogy végigjárta Királyvárt, és mindenkit helyretett... :yes: Bár a Tywin-féle beszélgetésnél többet vártam a karakterektől, mint ami lett belőle.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 15 (szerda), 15:42 
Sztorihajhász

Assa írta:
Andro írta:

Sansát továbbra sem tudom hová tenni, bár már nem utálom annyira, mint eleinte. Kezd felnőni.

Nekem az ő szála most a legizgalmasabb, mert az teljesen új, és az, hogy ő kerül oda, nem az, aki Martinnál, biztos hoz majd egy-két változást az ottani eseményekben. (És pluszban még ott van/lesz Theon is, aki az egyik kedvenc karakterem. :-D ) Meg Jaime és Brienne története, amik szintén újak. A többiek többé-kevésbé még mindig a regényekből megismert úton haladnak - egyelőre.
Cersei és Margaery vetélkedése is élvezetes, de hát Királyvár mindig is erős helyszín volt szerintem.

Nos, mivel én abszolút nem ismerem a könyveket, nem olvastam/olvasom őket, így nekem minden új, ami a sorozatban történik. És legalább nem akarom összehasonlítani a kettőt.

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 15 (szerda), 14:39 
Tollforgató

A telefonnal az a baj, hogy úgy lehetőségem van így feküdni, úgy feküdni, azon aggódni, hogy most meg fog fájdulni a kezem... Jó a minőség, csak tévén akkor függönyök behúzva, ajtók kulcsra zárva, és szemeket tapasztani a tévére. :D

Egyébként egyetértek Assával - Sansa kezd érdekes lenni; pont tegnap néztem az első évadból videókat (rájöttem, hogy hiányzik Robert, volt egy humora), ahol a drága leányzó még sír, merthogy ő hozzá akar menni Joffrey-hoz, és szép, szőke hajú gyerekeket szülni neki :roll:

A Jaime és Brienne párosnak nagy fanja vagyok :yes: Olvastam egy-két róluk szóló ficet, és valahogy el tudom képzelni. :) Margaery pedig nagyon jó karakter - minimálisan ellenszenves, mert minden áron királyné akar lenni (bár abban elég nagy részben az apja keze is benne van), ezáltal törtető, de ugyanakkor jó királyné lenne, legalábbis szerintem. Nem tudom, mennyire jön neki szívből a jótékonykodás és mások elfogadása (gondolom, nagyrészt inkább a játék része), de van benne annyi ész és norma, hogy a célnak megfelelő uralkodó-társ lehessen, még ha manipulatív is.

Amúgy van még itt Lady Olenna-fan? :Dbunny: Nem nagyon kapcsolódik a témához, csak rájöttem, hogy ebben az évadban nem lesz benne (bár lehet, hogy rosszul tudom), és kíváncsi vagyok, vajon csak én fogom-e hiányolni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 15 (szerda), 12:53 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:

Sansát továbbra sem tudom hová tenni, bár már nem utálom annyira, mint eleinte. Kezd felnőni.

Nekem az ő szála most a legizgalmasabb, mert az teljesen új, és az, hogy ő kerül oda, nem az, aki Martinnál, biztos hoz majd egy-két változást az ottani eseményekben. (És pluszban még ott van/lesz Theon is, aki az egyik kedvenc karakterem. :-D ) Meg Jaime és Brienne története, amik szintén újak. A többiek többé-kevésbé még mindig a regényekből megismert úton haladnak - egyelőre.
Cersei és Margaery vetélkedése is élvezetes, de hát Királyvár mindig is erős helyszín volt szerintem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 15 (szerda), 10:39 
Sztorihajhász

Naomii írta:
Tegnap megnéztem a GoT második részét is; nem tudom, lehet, hogy nem szabad telefonon néznem, mert életemben először belepörgettem. Az Arya-rész valahogy... Nem nyűgözött le. De Danyt most már egyszerre sajnálom és értetlenkedem rajta. What the hell are you doing, woman?!

A Dany-szál engem egyszerűen már hidegen hagy, bár kb. nekem is ez ugrott be róla, ami neked. Amennyire szerettem őt az elején, most annyira nem érdekel, mi történik vele. Arya is most csak volt, de igazából nem sok vizet zavart. Igazából a legizgalmasabb szerintem most a Cersei-Margery szál lesz, hiszen kezdődik az intrika a király anyja és a királyné között. Őszintén? Én Margerynek szurkolok.

Sansát továbbra sem tudom hová tenni, bár már nem utálom annyira, mint eleinte. Kezd felnőni. Jon jó volt, örülök, hogy őt választották meg főparancsnoknak. Vagy minek. Bár azért ott többen ellenezték, holott kivette a részét a dolgokból.

Én amúgy szépen, gépen nézem.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 15 (szerda), 9:34 
Tollforgató

Tegnap megnéztem a GoT második részét is; nem tudom, lehet, hogy nem szabad telefonon néznem, mert életemben először belepörgettem. Az Arya-rész valahogy... Nem nyűgözött le. De Danyt most már egyszerre sajnálom és értetlenkedem rajta. What the hell are you doing, woman?!

Van egy új sorozat egyébként, a The Royals - csak William Moseley miatt akartam megnézni, meg barátnőm azt mondta, nem rossz, de az első rész után (az amcsi lány összekerül az angol herceggel) nem tűnik nézősnek... Valaki más látta esetleg? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 14 (kedd), 19:19 
Sztorihajhász

Látta valaki a friss Bates Motel epizódot? Hú, kezdenek beindulni a dolgok, és a filmből is vettek át dolgokat. Norman tényleg kezd begolyózni, valami félelmetes volt, mikor az éjszaka közepén az anyja ruhájában sütögetett a konyhában, és eljátszotta, hogy ő Norma. A hideg futkározott a hátamon, szó szerint. Szerintem az epizód legjobb jelenete volt, igen hatásos, nagyon visszaadta a Psycho hangulatát. Freddy eszméletlenül átéli a karaktert. Lubickol a szerepben, ha szabad ezt mondanom.

De a Norma és Caleb közti jelenet is nagyon tetszett.

És igen, belevették az autóvásárlást, amit a filmben is láttunk, már aki látta ugye a Psycho-t.

Szerintem az évad eddigi legjobb epizódja volt. Nagyon várom a folytatásokat, mert a végén Norman elborult tekintete nem sok jót ígér.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 14 (kedd), 18:17 
Sztorihajhász

vidor írta:

De hogy ne legyek off; megnéztem a GoT szezonnyitót, és nem tudom... rosszabbra számítottam, bár az első részeknél ált. ilyesmi szokott lenni. Kicsit számomra unalmas volt, valahogy nem sikerült hangulatba kerülnöm.

Az biztos, hogy volt más jobb GoT rész, mint ez az évadnyitó, de az az előnyére hozható fel, hogy Tyrion még mindig ott van :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 14 (kedd), 16:22 
Tollforgató

Eddy írta:
Én Matthew Macfadyent jobban szerettem Darcyként

Én megmondom őszintén utálom a 2005-ös feldolgozást, majdnem úgy, ahogy van. Onnan 2 dolog tetszett össz-vissz, Jane (Rosamund Pike telitalálat volt) és a cinematography. Pedig szeretem Joe Wright rendezését, mert mindig gyönyörű képeket ad, de itt nem kapta el a hangulatot. Olyan helyen laktak, hogy egyáltalán nem jött át a társadalmi helyzetük, mintha valami parasztok lettek volna :S Meg hiába volt Jena Melon, vagy Carey Mulligan mellékszálon, túl keveset szerepeltek. Így főleg nálam a 2 főszereplőn és a borzalmas forgatókönyvön bukott az egész. Keira K. abszolút midcast, én Darcyt meg inkább pitonosnak éreztem végig... Nem tudom miért, amúgy láttam már a pasit több szerepben is, sose volt bajom vele, de nekem semmi Darcy-s nem volt benne. Vicces, mert pont amik tetszettek a 2005-ösben, azok voltak a gyenge pontok számomra a 95ös-ben.

De hogy ne legyek off; megnéztem a GoT szezonnyitót, és nem tudom... rosszabbra számítottam, bár az első részeknél ált. ilyesmi szokott lenni. Kicsit számomra unalmas volt, valahogy nem sikerült hangulatba kerülnöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 15:28 
Billentyűzetgyilkos

vidor írta:
Nagyon jóóó :D

Na jól van, akkor megpróbálkozom vele, a napokban belenézek az első részekbe :) Én Matthew Macfadyent jobban szerettem Darcyként, mondjuk Colin Firth-ért alapból nem vagyok oda túlzottan; nem tudom, miért, de nem szerettem soha.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 15:24 
Tollforgató

Eddy írta:
vidor írta:
The Lizzie Bennet diaries akkor senki?

Van ilyen? :shock: Ez nálam valahogy teljesen kimaradt... Milyen? Érdemes elkezdeni? Oda meg vissza vagyok Jane Austenért, épp ezért a feldolgozásoktól eléggé tartok, az eddigiek nekem elég nagy csalódások voltak, egy kivételével (JA alapú fanficeket se olvasok, nem véletlenül).

Nagyon jóóó :D Garantálom, hogy érdemes! Nekem a 95ös feldolgozás óta egyik se jött be, de ez telitalálat szerintem! A karakterek nagyon jók, egyedül Lizzie, aki annyira nem 100%-os szerintem. Lydiát pl tök szépen árnyalják. Mr Collins is tökéletes, Darcy meg az első, akit Colin Firth után képes vagyok elfogadni Darcy-nak. Mindekinek iszonyat jó a modern változata, Wickham meg szemetebb, mint a könyvben.
Itt tudod nézni :) https://www.youtube.com/watch?v=KisuGP2lcPs ez az első rész
100 részes websorozat, ilyen kb. 5 perces videókkal.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 15:12 
Billentyűzetgyilkos

vidor írta:

Van ilyen? :shock: Ez nálam valahogy teljesen kimaradt... Milyen? Érdemes elkezdeni? Oda meg vissza vagyok Jane Austenért, épp ezért a feldolgozásoktól eléggé tartok, az eddigiek nekem elég nagy csalódások voltak, egy kivételével (JA alapú fanficeket se olvasok, nem véletlenül).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 15:05 
Tollforgató

Na igen, nekem pont azzal tették be a kaput, hogy kihagyják Arianne-t, aki ráadásul még POV karakter is! X-( De persze az öccsét valamiért meghagyták, akiknek egy mondatnyi szövege nincs a könyvben! Annyira rohadt idegesítő, már megint egy női karaktert csesznek szét, Arianne nekem az egyik kedvencem, kb. miatta vártam annyira az egész dorne-i szálat, erre tessék! Oké, tudtam, hogy nem lesz, de most megint nagyon mérges lettem emiatt...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 14:34 
Tollforgató

Az összes dorniban van valami különleges, amitől jobban szeretem őket, mint a többi családot. Az értékrendjük (Köztük Oberyn személyes preferenciáival) sokkal tiszteletreméltóbb, mint a többieké együttvéve. Persze,Daenerys ellenszenve a szolgasággal, illetve Tyrion normális erkölcsei is jók, csak valahogy... Nem tudom. Tommen is aranyos - királynak túl gyenge, de aranyos. Stannis túl fanatikus királynak, Dany túl makacs, szóval mindig arra szavaztam, hogy vagy Jon oldja meg valahogy, vagy valamelyik Martell... :D Kíváncsi vagyok, végül ki nyeri meg ezt a harcot. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 14:11 
Ó-nagy-admin "on stage"

Naomii írta:
Hát, akkor ez pech nekem. Nagyon szeretem az összes Martellt, érdekesek, Arianne különösen tetszett; Tryszan a legkisebb, Ugye? Hát, akkor belé vetem minden hitem. :D

Én már annak is örülök, hogy egyáltalán vannak. :-D Egy időben úgy emlékszem, ez is kétséges volt.
Igen, a könyvben Trystane volt a legkisebb, viszont a karakterleírások szerint a sorozatban ő Doran örököse, vagyis a két idősebb testvére áldozatul esett az egyszerűsítéseknek. (Quentynt mondjuk annyira nem sajnálom. :twisted: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 14:03 
Tollforgató

Ó, Assa, ez komoly?! Ne már, én nagyon vártam! ~x( Persze, gondoltam, hogy lesznek szereplők, akiket kicesznek, de hogy pont őt meg az öccsét... Azért Arianne-nak volt saját fejezete is... Nem az elsőben volt, de nem gáz, én szinte szeretem spoilerekkel elrontani a meglepetést. xD Hát, akkor ez pech nekem. Nagyon szeretem az összes Martellt, érdekesek, Arianne különösen tetszett; Tryszan a legkisebb, Ugye? Hát, akkor belé vetem minden hitem. :D

SlytHay, akkor azt hiszem, minél hamarabb sort kerítek az utolsó néhány részre. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 13:01 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Naomii írta:
Én annyira, de annyira vártam a TWD ötödik évadát még a télen, vagyis azt, hogy jöjjön a második fele, de valahogy, nem is tudom, mióta ott vannak, ahol, ellaposodott a sztori, és az utolsó részeket már meg sem néztem. :/ Valaki, vélemény? Előbb-utóbb biztos eljutok odáig, csak a családom nem díjazza, hogy ilyeneket nézek a nagyképernyős tévén a nappaliban, így korlátozódik a mozgásterem, mikor érek rá megnézni. xD

Hasonló véleményen voltam én is arról helyről... Voltak is olyan jelenetek, amikbe beletekertem. Akadt viszont egy elég pörgős epizód is, aztán megint kicsit visszaesett a tempó, de a záró epizód azért egész jól sikerült, és érdemes megnézni, ha már az ember eddig sem hagyta ott a sorozatot a korábban előforduló túl sok lapos epizód ellenére sem.

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 12:22 
Ó-nagy-admin "on stage"

Naomii írta:
Azon mondjuk meglepődtem, hogy Ariana Martell ebben az évadban sem lesz benne - a sok új dorni karaktert elnézve a bemutatkozó-videóban, azt hittem, őt is beveszik. A negyedik könyvben már benne volt, nem?

Arianne a sorozat szerint nem létezik. Doran három gyerekéből - Arianne, Quentyn, Trystane - meghagyták a legkisebbet, akinek a többiekhez hasonlóan megnövelték az életkorát. A casting hírekből és az előzetes videókból lehetett tudni, hogy a Homokkígyók is hárman lesznek nyolc helyett (mondjuk abból négy amúgy is kislány volt még a könyvben...). + Ellaria marad.

Ez nem emlékszem, az első részben volt-e, szóval talán aprócska spoiler: a sorozatban ő nyüstölte Dorant a bosszúval és a cselekvéssel Arianne helyett, tehát bizonyos szinten - majd kiderül, mennyire -, ő helyettesíti.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 12:07 
Tollforgató

Ú, amikor tegnap elküldte egyik ismerősöm az a GoT ötödik évadának első négy rész letöltési linkjét, azt hittem, csak szivat... :taps: Egyelőre csak az elsőt néztem meg, mert utána úgyis lesz négy hét, amíg nem jön ki új, szóval fölösleges sietnem, de szerintem holnap vagy holnapután bepótlom. :D

Az első rész nekem nagyon tetszett - úgy hallottam, Tommen is fő(bb)szereplővé lép elő, a Keskeny Tengeren túl sűrűsödnek az események (annyira, de annyira kíváncsi vagyok az első Tyrion-Daenery találkozásra! [ez nem spoiler, mert benne volt a trailerben, ugye...?]), szóval várom, hogyan tovább. :xx: Azon mondjuk meglepődtem, hogy Ariana Martell ebben az évadban sem lesz benne - a sok új dorni karaktert elnézve a bemutatkozó-videóban, azt hittem, őt is beveszik. A negyedik könyvben már benne volt, nem? Oké, tudom, hogy nem azok alapján dolgoznak, van, amit későbbre hagynak, előrehoznak, van, amit teljesen kivesznek, meg hozzá is adnak, csak azt hittem, lassan itt lesz az ideje...

Egyébként én úgy hallottam, mivel George R. R. Martin, hogy úgy mondjam, nincs ereje teljében, bele kell számolni, hogy esetleg nem fogja megérni, hogy teljesen végig írja, ezért a sorozatkészítőknek elmondta, hogyan tervezi befejezni, egy-egy karakternek milyen sorsot szán. Ők már tudnak valamit, bár ameddig él, addig gondolom próbálják majd húzni, amíg csak lehet. Hatalmas bevételük lehet belőle - már ha nem nézzük az olyan csóringereket, mint én, akinek nincs pénze HBO-ra. :oops: Amúgy poénból azt is mondta, hogy talán az első évadban látott meteor csapódik be Westerosba, és kiírt mindenkit, mint a dinoszauruszokat. xD Persze láttam olyat angol oldalon, aki ezt tényleg komolyan vette. :roll:

Én annyira, de annyira vártam a TWD ötödik évadát még a télen, vagyis azt, hogy jöjjön a második fele, de valahogy, nem is tudom, mióta ott vannak, ahol, ellaposodott a sztori, és az utolsó részeket már meg sem néztem. :/ Valaki, vélemény? Előbb-utóbb biztos eljutok odáig, csak a családom nem díjazza, hogy ilyeneket nézek a nagyképernyős tévén a nappaliban, így korlátozódik a mozgásterem, mikor érek rá megnézni. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 3:15 
Könyvmoly

Ero írta:
Elkezdtem nézni a TWD-t, a második évad első részénél tartok éppen, és felvetődött bennem egy kérdés: valahol az első évad elején arról volt szó, hogy a zombik hang és szag után mennek. Erre most autók alatt fetrengenek, miközben a zombikok simán elsétálnak mellettük. Hogy is van ez? :shock:

Twd :xx:
Amúgy van benne valami, bár nem tudom, hogy a zombik szaglásának minősége milyen, illetve mekkora magasságra és körzetre terjed ki. xD Vagy lehet, hogy erre nem gondoltak a kedves rendezők. :) Lehet, hogy annyira alacsonyan, mint a kocsi alja, már nem érzik az emberszagot. Nem tudom, még nem gondolkodtam ezen. D:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 20:46 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:

Mondjuk Martin maga mondta, hogy fogalma sincs, mi lesz a története vége. Erről ennyit. :D
Amúgy, de, tehetett volna sok mindent, elvégre az ő regényeiből forgatják a sorozatot. Gondolom van beleszólása, hogy mit enged és mit nem.

Attól függ, milyen szerződést kötött. (Végül is van olyan sorozat, ami egészen más, mint az alapul szolgáló regény, ha az író minden esetben mindenbe beleszólhatna, ez nem fordulna elő.) Például a tavalyi nagy port kavart Cersei-Jaime jelenethez is hozzászólt a blogján, és nem tűnt elégedettnek, bár magyarázta, miért más a dolog a sorozatban, mint a könyvben. De ezek szerint arra se mondhatta, hogy ne csinálják úgy, ahogy.
Azt se tilthatja, hogy ezt vagy azt kihúzzák, mert adásidőt venne el és rengeteg pénzt egy új szereplőcsoport vagy egy új helyszín bevezetése, ami végül talán nem vezet sehova. És azt se kérheti, hogy várják meg, míg ő végez a regényekkel. Nem tudom persze pontosan, mennyire, de az ő keze is meg van azért kötve.

Ha pontosan nem is tudja a végét, nagyjából igen, a jóslatok, az utalások Jon (teória szerinti) származására erre utalnak, vezetniük kell valahova. És ennyiben azért megvan (vagy volt) Martin elképzelése: "the end would be a cloud of dust or snow being driven by the wind across a vast graveyard full of tombstones". Bár az eddigiek alapján ez nem meglepő. :twisted:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 20:23 
Sztorihajhász

Assa írta:

Kétlem, hogy sok mindent tehetett volna ellene. :-D

A sorozat írói úgyis tudják, mi fontos a végkifejlethez, aki/ami nem, azt kihúzgálják, meg összevonnak, megnyírbálnak, át- és újraírnak történetszálakat. Más utakon (és hamarabb :D ), de eljutnak kb. oda, mint egyszer majd a könyvek. Vagy akár előfordulhat, hogy nem is oda. Mindenesetre izgalmas lesz összevetni a sorozatot a könyvvel, persze ha Martin is halad végre a saját területén.

Mondjuk Martin maga mondta, hogy fogalma sincs, mi lesz a története vége. Erről ennyit. :D
Amúgy, de, tehetett volna sok mindent, elvégre az ő regényeiből forgatják a sorozatot. Gondolom van beleszólása, hogy mit enged és mit nem.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 20:17 
Ó-nagy-admin "on stage"

Andro írta:

Én úgy tudom, hogy Martin áldását adta erre az újításra. És ahogy olvasgattam néhány interjút az írókkal, úgy vettem ki, hogy érdekes megoldásokat fognak hozni. Viszont, mivel én nem olvasom a könyveket, nekem így is, úgy is minden új. :mrgreen:

Kétlem, hogy sok mindent tehetett volna ellene. :-D

A sorozat írói úgyis tudják, mi fontos a végkifejlethez, aki/ami nem, azt kihúzgálják, meg összevonnak, megnyírbálnak, át- és újraírnak történetszálakat. Más utakon (és hamarabb :D ), de eljutnak kb. oda, mint egyszer majd a könyvek. Vagy akár előfordulhat, hogy nem is oda. Mindenesetre izgalmas lesz összevetni a sorozatot a könyvvel, persze ha Martin is halad végre a saját területén.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 20:07 
Sztorihajhász

Assa írta:
GoT - spoilermentesen természetesen

Furcsa volt így egyben megnézni (de muszáj is, mert nem akartam más forrásokból előre tudni mindent), most még kavarog bennem ez a hirtelen sok esemény. De majd úgyis újranéznem hétről hétre az aktuálisat, úgy biztos más lesz.

Így elsőre... érdekes, leginkább. De még le kell ülepednie.
Néhány szálon (nagyon) új, máshol inkább csak szokatlanul gyors - ami nem feltétlenül baj -, van ahol ez is, az is. Elsősorban arra vagyok/leszek kíváncsi ezzel az évaddal kapcsolatban, hogy mit kezdenek a történettel most, hogy nem egyszerű módosítások-egyszerűsítések vannak (amik akadnak továbbra is), hanem szépen fokozatosan minden szálon le is hagyják a könyveket.

Én úgy tudom, hogy Martin áldását adta erre az újításra. És ahogy olvasgattam néhány interjút az írókkal, úgy vettem ki, hogy érdekes megoldásokat fognak hozni. Viszont, mivel én nem olvasom a könyveket, nekem így is, úgy is minden új. :mrgreen:

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 19:45 
Ó-nagy-admin "on stage"

GoT - spoilermentesen természetesen

Furcsa volt így egyben megnézni (de muszáj is, mert nem akartam más forrásokból előre tudni mindent), most még kavarog bennem ez a hirtelen sok esemény. De majd úgyis újranéznem hétről hétre az aktuálisat, úgy biztos más lesz.

Így elsőre... érdekes, leginkább. De még le kell ülepednie.
Néhány szálon (nagyon) új, máshol inkább csak szokatlanul gyors - ami nem feltétlenül baj -, van ahol ez is, az is. Elsősorban arra vagyok/leszek kíváncsi ezzel az évaddal kapcsolatban, hogy mit kezdenek a történettel most, hogy nem egyszerű módosítások-egyszerűsítések vannak (amik akadnak továbbra is), hanem szépen fokozatosan minden szálon le is hagyják a könyveket.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 18:07 
Sztorihajhász

vidor írta:
Detto - soha nem szoktam én se leszedni ilyen leak verziókat, mert általában elég rossz a minőségük, én inkább várok. De az is változó, hogy kinek mi az, ami még belefér :)
Meg most engem őszintén szólva ez az évad egyáltalán nem érdekel. Sajnos az előző is kihúzta a gyufát nálam, én a könyvek folytatását várom, nekem már annyira más a sorozat, hogy csak felbosszant. Persze nem mondom, hogy nem fogom nézni, de meh - már most tök szkeptikus vagyok.

Nos, mint mondtam, nekem úgy tűnik szerencsém volt. Az első részen túl vagyok, tökéletes a minőség mind hangilag, mind képileg. A többi háromnál is, mert azért belenéztem. Mindössze a csatorna logója van elhomályosítva, ami egyáltalán nem zavaró, ha az ember nem figyel, észre sem lehet venni. Olyan, mintha a tévében leadott részt szedtem volna le. Szóval, úgy tűnik, én kifogtam a kiváló minőséget. :yes:
De mint mondam, gondolom letöltőoldala válogatja. Egyébként nem leak verziónál is lehet tapasztalni elég ramaty minőséget. Én párszor már belefutottam, pedig az hivatalosan leadott rész volt. Meg hála égnek, onnan, ahonnan én szedek, figyelnek a minőségre.

Az évadról annyit mondok - nem spoiler nyugi -, hogy erősen kezd, ott folytatják, ahol a negyedik évad véget ért. Van benne némi vér, diplomácia, dráma és más finomság. Nekem kifejezetten tetszett. Szóval, nézős marad! :yes:

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 16:52 
Tollforgató

Luthien Lovemagic írta:
Állítólag szar a részek minősége, én megvárom, hogy 1080 p-ben lehessen tölteni. Eggyel több nap nem számít, de akkor már legyen szép. :yes: Én magam részéről nem vagyok híve a kiszivárogtatott verziók megnézésének, még úgy se, hogy a sorozatokat letöltve nézem. De neked, Andro, hajrá! De egyre kérlek, ne spoilerezz majd, köszi :) *szépen néz :china: *

Detto - soha nem szoktam én se leszedni ilyen leak verziókat, mert általában elég rossz a minőségük, én inkább várok. De az is változó, hogy kinek mi az, ami még belefér :)
Meg most engem őszintén szólva ez az évad egyáltalán nem érdekel. Sajnos az előző is kihúzta a gyufát nálam, én a könyvek folytatását várom, nekem már annyira más a sorozat, hogy csak felbosszant. Persze nem mondom, hogy nem fogom nézni, de meh - már most tök szkeptikus vagyok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 16:13 
Könyvmoly

Elkezdtem nézni a TWD-t, a második évad első részénél tartok éppen, és felvetődött bennem egy kérdés: valahol az első évad elején arról volt szó, hogy a zombik hang és szag után mennek. Erre most autók alatt fetrengenek, miközben a zombikok simán elsétálnak mellettük. Hogy is van ez? :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 15:04 
Sztorihajhász

Luthien Lovemagic írta:
Andro írta:
Na, Trónok harca 5. évadot szedek. Az első négy epizód ugyanis angolul kiszivárgott, most azokat pakolom le gépre. Jelenleg az első kettőt, ami így is sokáig tart, mivel kissé túl vannak terhelve a tárhelyek. Naná, mindenki most tölt. :haha:

Állítólag szar a részek minősége, én megvárom, hogy 1080 p-ben lehessen tölteni. Eggyel több nap nem számít, de akkor már legyen szép. :yes: Én magam részéről nem vagyok híve a kiszivárogtatott verziók megnézésének, még úgy se, hogy a sorozatokat letöltve nézem. De neked, Andro, hajrá! De egyre kérlek, ne spoilerezz majd, köszi :) *szépen néz :china: *

Most néztem bele az első kettőbe. Kiváló hang és kiváló képminőséget tapasztaltam. Szóval, nem tudom, hol hallottad, de nekem tökéletesen megfelel. Most szedem a 3-4. részt. Egyébként valszeg megosztója válogatja.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 14:52 
Sztorihajhász

Andro írta:
Na, Trónok harca 5. évadot szedek. Az első négy epizód ugyanis angolul kiszivárgott, most azokat pakolom le gépre. Jelenleg az első kettőt, ami így is sokáig tart, mivel kissé túl vannak terhelve a tárhelyek. Naná, mindenki most tölt. :haha:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luthien Lovemagic 2015 április 12 (vasárnap), 18:48-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 10:16 
Sztorihajhász

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 9:46 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Andro írta:
SlytHay írta:
Annyira sírni tudnék, amikor videómegosztókon néz valaki filmet vagy sorozatot. :labi: Tudom, hogy nem mindenki tudja letölteni - és én sem szeretem ezt a módszert, de be kell látni, nem vagyok milliárdos, hogy mindent megvegyek, amit meg akarok nézni, bármennyire is utálom ezt. De ha letöltök, akkor is a legrosszabb esetben a 720-as minőség (az a laptopon/monitoron is szép, és még tv-n is elmegy végül is, ha nincs sok sötét rész a képen) - és kicsit úgy érzem, hogy ezzel egy minimum mennyiségű tiszteletet leróttam az alkotás előtt. :haha:
De ha valaki le akarja tölteni pl. a Supernaturalt is, akkor inkább szóljon nekem, és adok hozzá megfelelő letöltő-linket... XD[/color]

Én is sokszor online nézek dolgokat, mert nincs kedvem órákat várni, míg lejön egy rész. De ha éppen nincs olyan link, amelyik gyors, akkor töltök. Bár mondjuk, utána úgyis törlöm az adott epizódot (nézés után). Nem tudom, mit kell sírni, amiért valaki "csak online" nézi. Én pl. mindig kifogom a gyönyörű, tökéletes kép-és hangminőségű videokat. Vagy csak mázlim van.

Remélem, az lejött az írásomból, hogy nem sértésnek szántam a kifejezést. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek van lehetősége letölteni dolgokat, és azzal is, hogy akadnak elég jó minőségű videók is. Viszont ha több órát kellene várni egy epizód letöltésére, az lassú internetet jelent, amivel szintén lassan töltenek be a videók is. Mindenkinek joga van úgy és ott nézni a sorozatait, ahogyan akarja, nem is akarom ezt megszabni senkinek, főleg, ha az illetőnek megfelelő a módszer. Lehet, hogy kétértelmű a stílusom, de van, amikor nincs kedvem körmondatokban előre elnézést kérni és kinyilvánítani, hogy senki ne vegye magára - persze ilyenkor mindig pont az ellenkezőjét érem el, mert utána kell "magyarázkodnom" még hosszabban. 8-| :haha: A videómegosztós sorozatnézéssel leginkább az volt mindig is a gondom, hogy a legtöbb sorozat összevissza van fent, némelyik epizódot lehetetlenség megtalálni. Anno nosztalgiából újra megnéztem a Szökés első évadát magyarul, mert nem volt kedvem felirathoz, és egy ilyen oldalon néztem (hogy miért, azt már nem tudom), de nem igazán élveztem az epizódok külön keresgélését, és a videó is többször megakadt, pedig jó netem volt. Ettől függetlenül persze lehetnek olyan sorozatok és oldalak, amiknél nincs ilyen gond, de sokkal egyszerűbb és gyorsabb egy megbízható torrent oldalon megkeresni azt, amit szeretne az ember. Ismétlem, nem kötelező, én csupán saját tapasztalatból beszélek - illetve mert olyan oldalról töltök le mindig, ami megbízható, mert azt én sem díjaznám, ha benyakalna a laptopom valami nyavalyát. Szóval az előbbi hozzászólásom lényege az lett volna, hogy aki kéri, azzal szívesen megosztom a forrásaimat, aki pedig nem, annak nem erőszak. :)

Ritsu Tonks: mindjárt írok neked pü-t. :)

És hogy ne legyen totál off a hsz...
Supernatural legutóbbi epizódját [s10e17], aki látta...
Crowleyval kapcsolatban csak én nem tudok dűlőre jutni, vagy más sem igazán tudja, hogy most akkor megbízható-e, hogy nem tesz keresztbe a Winchestereknek? Hajlok arra, hogy tényleg elpuhult, és csak örül, hogy van, akivel le tud ülni egy esernyős koktél mellett beszélgetni... de akkor is démon, a Pokol királya, szóval bármikor fordulhat a kocka, ha épp úgy kedvez neki. Rowena remélem, hogy visszatér még később felborítani a rendet, mert nagyon izgalmas és szórakoztató karakter. :D

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 7:14 
Sztorihajhász

SlytHay írta:
Annyira sírni tudnék, amikor videómegosztókon néz valaki filmet vagy sorozatot. :labi: Tudom, hogy nem mindenki tudja letölteni - és én sem szeretem ezt a módszert, de be kell látni, nem vagyok milliárdos, hogy mindent megvegyek, amit meg akarok nézni, bármennyire is utálom ezt. De ha letöltök, akkor is a legrosszabb esetben a 720-as minőség (az a laptopon/monitoron is szép, és még tv-n is elmegy végül is, ha nincs sok sötét rész a képen) - és kicsit úgy érzem, hogy ezzel egy minimum mennyiségű tiszteletet leróttam az alkotás előtt. :haha:
De ha valaki le akarja tölteni pl. a Supernaturalt is, akkor inkább szóljon nekem, és adok hozzá megfelelő letöltő-linket... XD[/color]

Én is sokszor online nézek dolgokat, mert nincs kedvem órákat várni, míg lejön egy rész. De ha éppen nincs olyan link, amelyik gyors, akkor töltök. Bár mondjuk, utána úgyis törlöm az adott epizódot (nézés után). Nem tudom, mit kell sírni, amiért valaki "csak online" nézi. Én pl. mindig kifogom a gyönyörű, tökéletes kép-és hangminőségű videokat. Vagy csak mázlim van.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 6:47 
Könyvmoly

SlytHay írta:
*Sly bepof*
De ha valaki le akarja tölteni pl. a Supernaturalt is, akkor inkább szóljon nekem, és adok hozzá megfelelő letöltő-linket... XD

Én azért választom a videómegosztós módszert, mert ha én elkezdtek letöltögetni, akkor ki tudja, milyen vírusokat nyeletek be a géppel. xD Filmek/sorozatok terén eléggé béna vagyok letöltésekben.:D De ha gondolod, elküldheted a letöltő linket, megköszönöm! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 11 (szombat), 21:23 
Könyvmoly

Athenodora írta:
Ritsu Tonks írta:
Athenodora írta:
Ritsu, neked gépen van meg a SupNat?
Nálam valószínűleg az univerzum, vagy valami felsőbb hatalom tiltása lehet a bűnös, mert már többször elkezdtem nézni, de az első x. résznél tovább nem jutottam (rossz cd, torrent link, stb XD). Szóval, ha igen, elkérhetem?

Indavideón fent van feliratosan. :) Én ott szoktam nézni. Vagy még az online-filmek.cc oldalon megtalálod, ott szinkronnal van fent nem tudom, hanyadik évadig.:D De én jobban szeretem az indát. ^^

Akkor az lesz, köszi a tippet :)

*Sly bepof*
De ha valaki le akarja tölteni pl. a Supernaturalt is, akkor inkább szóljon nekem, és adok hozzá megfelelő letöltő-linket... XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 11 (szombat), 20:55 
Fanfic-faló

Ritsu Tonks írta:
Athenodora írta:
Nálam valószínűleg az univerzum, vagy valami felsőbb hatalom tiltása lehet a bűnös, mert már többször elkezdtem nézni, de az első x. résznél tovább nem jutottam (rossz cd, torrent link, stb XD). Szóval, ha igen, elkérhetem?

Indavideón fent van feliratosan. :) Én ott szoktam nézni. Vagy még az online-filmek.cc oldalon megtalálod, ott szinkronnal van fent nem tudom, hanyadik évadig.:D De én jobban szeretem az indát. ^^

Akkor az lesz, köszi a tippet :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 11 (szombat), 20:49 
Könyvmoly

Athenodora írta:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 11 (szombat), 19:42 
Fanfic-faló

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 11 (szombat), 14:04 
Tollforgató

The Lizzie Bennet diaries, valaki? TE JÓ ÉG! A 95-ös 6 részes feldolgozás óta, ez az első, ami tetszett és imádtam :D Tökéletesen átvitték majdnem az összes karaktert, egyedül talán pont Lizzie-t éreztem kevésbé lizziesnek a könyvhöz képest. Lydiával csodát tettek, egy ostoba, mellékalakot sikerült hihetetlen rétegekben árnyalni! Komolyan, aki szereti a Büszkeség és balítéletet, és nem volt megelégedve az eddigi feldolgozásokkal (kivéve ugye a 95-öst), annak kötelező, garantáltan imádni fogja.
Amúgy nem is tudom, ki volt, aki a legtökéletesebben lett kiválogatva, mert tényleg mindegyik karakter csillagos ötös! :taps: :beee: :xx:
Ja, és youtube-on egyből nézhető, mert ugye websorozat :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 11 (szombat), 6:30 
Sztorihajhász

A Vikingek harmadik évada egyre rosszabb. Bár két pocsék epizód után a mostani egészen jó volt.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 10 (péntek), 20:17 
Könyvmoly

Újrakezdtem a Supernaturalt a 4. évadtól :xx: Ma néztem meg az utolsó részt, meg az 5. évad kezdőjét. Néha, mikor Dean és Cas egymás arcába beszélnek, engem is erősen elfog a Destiel-láz (csókot, csókot!).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: OFF-SZTRÁDA
HozzászólásElküldve: 2015 március 25 (szerda), 9:49 
Betűmániákus

OUAT: nos, nem tudom, kit és mennyire mozgatott meg az előző rész (bár van némi sejtésem, mivel nem nem tért ki rá senki :D vagy csak nem volt idő? mindegy), de azon kívül, hogy Belle ismét meg lett vezetve, nem nagyon volt semmi érdekes. na meg hogy Regina tovább trükközget, és hogy elrabolták Pinocchiót :roll: ezekre nem tudtam mit mondani, viszont a MOSTANI rész :shock: megint elkapott az OUAT-os "nézzük már tovább" feeling, ami jó. végre egy epizód, ami végig bilincsbe vert, és a 43 perces részt 10 percesnek éreztem ~x( persze, a jó izgalomtól tépem a hajam :D Ursula sztoriját szuperül megoldották. hihető volt, sejtelmes, és nagyon jó, hogy az ő köre bezárult :) Hook édes volt, imádtam :x az viszont engem kicsit irritál, hogy senki nem veszi észre Regina ténykedését. ne már, komolyan? :D rendben, hogy én, mint néző tudom, de ha valakire gyanakszok, akkor azért jobban a körmére nézek... Rumple azért e téren lehetne bizalmatlanabb. bár ki tudja, lehet, hogy direkt hagyják neki a kémkedést, hogy aztán nagyobb csapást mérjenek rá.
Az Író történetét és egyszerűen-nagyszerűen oldották meg eddig. Csúnya függővég, hehh? :twisted: A következő epizód pedig szintén arról árulkodik, hogy ez az éved is szeretős lesz :yes: (bár még mindig tartom, hogy elég sok lapos jelenet is van... de persze, az vesse rájuk az első követ, aki jobban csinálná.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 14 (szombat), 15:37 
Szárnybontogató

Tartózkodási hely: A kárhozat tengerének partján, egy gyékényen koktélt szürcsölgetek... ( kacskaringós szívószál :)
Én elkezdtem a vikingeket, de annyi viking sztorit olvastam már, meg olvastam róluk.. stb. hogy nekem unalmas volt. Viszont olyannak aki most ismerkedik a kultúrájukkal, ez egy fantasztikusan jó bevezetés lehet.
Bátor témaválasztás, örülök hogy sikeres sorozat lett.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 14 (szombat), 13:14 
Sztorihajhász

Lilyana írta:
Andro írta:
Vikingek 3. évadot néz valaki?

az elsőbe néztem bele nemrég, még nem döntöttem el, akarom-e folytatni
érdekes a humora, de van benne valami nyomasztó :)

Én imádom. És igen, nyomasztó, elvégre eléggé naturalista, de érdemes nézni.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 14 (szombat), 13:06 
Ó-nagy-admin "backstage"

Andro írta:

az elsőbe néztem bele nemrég, még nem döntöttem el, akarom-e folytatni
érdekes a humora, de van benne valami nyomasztó :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 13 (péntek), 20:39 
Sztorihajhász

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 13 (péntek), 19:14 
Tollforgató

Eddy írta:
Megbeszéltük, hogy 21 éves vagyok, de azért köszi a 18-as karikát :twisted:
A videó elején, amikor Lip sorolta a jó dolgokat Mandyről, majd elolvadtam és csak nyüszögni tudtam. Aztán mikor Mandy mondta neki, hogy szereti: "SZÓLALJ MÁR MEG, GYERÜNK! MI LESZ MÁR?!" Ez egyébként akkora szemétség! Érted, szeretik egymást, de a pasi (szokás szerint) nem képes kimondani, hogy mit érez, mire a csaj lelép... nesze neked happy end... :cry:

Haha, azt csak személtetés gyanánt, a biztonság kedvéért tettem ki, hátha valaki más is rákattint, ne lehessen felelősségre vonni :haha: Jaj, am. ne is mondd! :((

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 13 (péntek), 13:41 
Fanfic-faló

Assa írta:
The 100 évadzárót nézett valaki?
:shock:

ez volt a reakciom a htgawm evadzarojanal

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 13 (péntek), 13:18 
Ó-nagy-admin "on stage"

The 100 évadzárót nézett valaki?
:shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 12 (csütörtök), 20:07 
Billentyűzetgyilkos

vidor írta:
https://www.youtube.com/watch?v=U0wPimkPJqQ itt a vidi (18as!)

Megbeszéltük, hogy 21 éves vagyok, de azért köszi a 18-as karikát :twisted:
A videó elején, amikor Lip sorolta a jó dolgokat Mandyről, majd elolvadtam és csak nyüszögni tudtam. Aztán mikor Mandy mondta neki, hogy szereti: "SZÓLALJ MÁR MEG, GYERÜNK! MI LESZ MÁR?!" Ez egyébként akkora szemétség! Érted, szeretik egymást, de a pasi (szokás szerint) nem képes kimondani, hogy mit érez, mire a csaj lelép... nesze neked happy end... :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 155  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra