Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 május 24 (vasárnap), 18:01

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 155  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Sorozatfüggők Birodalma
HozzászólásElküldve: 2015 június 13 (szombat), 12:58 
Könyvmoly

Hát, nem tudom, engem az zavart a legjobban ebben az évadban, hogy rendezőpajtiék bizonygatni akarják, hogy haha, mi több szereplőt tudunk megölni, mint GRRM. A Falon túl már nekem is sok volt, a könyvben valahogy jobban tetszett.

Cerseit nem tudom sajnálni, Brienne történetszála nagyon össze-vissza placcs. Erre nincs jobb szavam. :-D

Dorne-ban Doran nekem az egyik kedvenc szereplőmmé nőtte ki magát, Elia meg egy ilyen dramaqueen :-D:-D a Homokkígyók bénák lettek, Tyrion túl hamar ért oda, ahova. Béna, hogy felcserélték, illetve összemosták Jon Conningtonnal Jorah-t.

Meryn Trant... mintha eddig nem utáltuk volna eléggé. :-D És máshol már különben is megölte Gustaf Skagsgård. :-D

Szóval igen, elég lapos meg erőltetett lett.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 13 (szombat), 8:57 
Sztorihajhász

Én kifejezetten örülök, hogy véget ér a GoT ötödik évad. Ez a mostani nagyon nyögvenyelősen megy le nálam. A legutóbbi epizódot is azért élveztem, mert végre hanyagolták egy kissé északot, a Falat, meg ami mögötte van, vagy legalábbis, nem kaptunk belőle háromnegyed epizódnyit. Már rettentően untam. Dorne... elment. Az epizód vége viszont tetszett, végre többet kaptunk a napsütéses részekből. És ha nem produkálnak nekem valami WTF-et az évadzáróra, valszeg a sorozat nálam itt kap kaszát. Bocsi a GoT-fanoktól, de ez az évad szerintem borzalmas volt.

Wayward Pines valaki? Senki? Komolyan? :-(

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 10 (szerda), 14:05 
Ó-nagy-admin "on stage"

Bao2 írta:
Összetört szívvel közeledek felétek. Valaki Game of Thrones ?

Tudtam, hogy mi jön (ennyi spoilert engedélyeztem magamnak hétfő reggel), meg sejtettem is Shireen és Stannis első közös jelenete óta ebben az évadban, már annak is búcsúzkodás érzete volt. De arra nem számítottam, hogy így történik meg. Azt vártam, hogy Selyse és Mel szervezik meg és hajtják végre. Borzalmas volt nézni, aztán meg hallgatni. :cry:
Stannist mondjuk sose kedveltem, sőt, általában kifejezetten utálom, ez pedig csak megerősített benne, de a Stannis-fanoknak duplán rossz lehetett.
És szegény Davos. :cry: Ő is érezte, mi lesz.

Szerintem kb. ott lesz vége az évadnak, mint az ötödik könyvnek. Cersei, Margaery, Jon, Theon és Jeyne-helyett-Sansa részéről legalábbis. Talán Kevan is...? Esetleg Dany. Arya pedig akár megkaphatja a negyedik könyves cliffhangerét, a többieknél kérdéses.

Mace éneklése jó volt. :lol:
Meg a zárójelenet is. :xx:

Dorne súlytalan és most már úgy tűnik, sehová sem vezető szál. :? Ezért kár volt belerakni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 10 (szerda), 11:05 
Tollforgató

Bao2 írta:

Tisztára azt hittem, hogy Thorne nem fogja beengedni Jonékat. De így is van egy nagyon - nagyon rossz előérzetem az utsó rész kapcsán. (Révén, hogy olvastam a könyvet.)
A.. *elaludt*

Iiigen, voltak ott csúnya pillantások a varjak részéről... :/ Shireen része... Alig bírtam. Borzalmas volt, mégis odaragasztott a képernyő elé. Nem tudom, hány éves a színésznő (lány?), de olyan borzongatóan élethű alakítás volt, kb mint Oberyn halála.

Várom is a következő részt, meg nem is. Egyrészt, biztos lesz benne valami "atyaúristenmiafenevan" rész, sőt, több is. Kábé mindenhol puskaporos hordón csücsülnek. Ugyanakkor, ha vége, aztán kapunk valami cliffhangert, Egy újabb évet kell várnunk. :')]

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 10 (szerda), 0:03 
Könyvmoly

Tisztára azt hittem, hogy Thorne nem fogja beengedni Jonékat. De így is van egy nagyon - nagyon rossz előérzetem az utsó rész kapcsán. (Révén, hogy olvastam a könyvet.)
A.. *elaludt*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 03 (szerda), 7:12 
Sztorihajhász

Wayward Pines valaki? Nekem nagyon bejött így három epizód után.

Mr. Robot pilotot látta valaki? Végre egy formabontó sorozat!

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 19 (kedd), 11:10 
Tollforgató

Assa írta:
Féltem, hogy ez lesz, nagyon emlegették, hogy várható valami sokkoló jelenet, és Sansával lesz kapcsolatban, de ne már... :evil: Deres kiemelkedően helyszín szerintem, színészileg is, jelentekben is, de a vége... hát, többet vártam ettől a száltól, mint egy az egyben behelyettesíteni Jeyne-t Sansával, pedig arra haladunk.
Jaime és Bronn még mindig remek páros, de Dorne ettől függetlenül extragáz volt, élen a gerlepárral. Myrcella annyira felhúzott azzal a nyúlfarknyi jelenetével, hogy komolyan drukkoltam a Homokkígyóknak, hogy legalább őt iktassák ki, mielőtt leállítják őket. $fal Trystane se jobb, de ő legalább Bronntól kapott egyet. Doran változatlanul értelmezhetetlen.
Királyvár és Essos tetszett. Bár vártam, hogy *könyves spoiler* a Főveréb mindenkit lecsukat egy csapásra, végül is - elvileg - Lancel réges-rég eldalolt mindent Cerseiről, de akkor majd legközelebb.

Nekem eszembe nem jutott, hogy amikor Sansának a könyvben van egy totál különálló, tök érdekes története, behelyettesítik Jeyne-nel... :shock: Azt hittem, annyi lesz a változás, hogy felviszik északra, és Ramsey lesz a Harry pótlék. Eszembe nem jutott, hogy nem Sansáé a sztori, hanem csak Jayne-t helyettesíti fent. Bárkit belehetett volna odatenni, egy random új színészt is, tök mind1 akkor. Ez nagyon gáz szerintem, az összes szálat, ahol is a női karakter egy kicsit is ura a tetteinek kivágják. Holott a könyvekben pont ez is a lényeg. Na mind1, csak iszonyat felidegesít.
Jaj, ne is mond, azt hittem, ez valami zs kategóriás film jelenet, csak pislogtam, hogy wtf? Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek az egészen.
Pedig Dorne-ban annyi potenciál lenne, de hát ennyit számít, hogy kidobták a kukában az ottani kulcskaraktert... megérdemlik, hogy mindenki ezen röhög.
A keménykedő Lancel a másik. Annyira nevetséges, ha belegondolok, hogy könyves Lancel egy szalmaágyon vezekel tök messze Királyvártól, és még Jaime is megsajnálta, hiába tudott akkor már az egész afférról közte meg Cersei közt :roll:
Nagyon meglátszik, hogy már semmibe veszik az alapot, és elmentek a maguk feje után. Mind1, megérdemlik.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 18 (hétfő), 20:32 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
Jaj, ne is mond, meg is lett a böjtje :( :(( *sír* Annyira szörnyű, utálom, amit a női karakterekkel csinálnak a sorozatban... mintha Sansa nem szenvedett volna eleget már alapból. Ez most nagyon felcseszett! Nem gondoltam volna, hogy meglépik ezt azért... Főleg, hogy Brienne-t is felhozták északra, simán lehetett volna még húzni, amíg Stannis odaér. Ez megint egy felesleges sokkolásként szolgált, amit megint egy szerencsétlen női karakteren követtek el. Nagyon rossz irányba kavarják az egészet. A dorne-i jelenetek is, kész vicc volt, amit ott leműveltek...
Én inkább várok Martinra, ő is kegyetlen, de azért nem ennyire...

Féltem, hogy ez lesz, nagyon emlegették, hogy várható valami sokkoló jelenet, és Sansával lesz kapcsolatban, de ne már... :evil: Deres kiemelkedően helyszín szerintem, színészileg is, jelentekben is, de a vége... hát, többet vártam ettől a száltól, mint egy az egyben behelyettesíteni Jeyne-t Sansával, pedig arra haladunk.
Jaime és Bronn még mindig remek páros, de Dorne ettől függetlenül extragáz volt, élen a gerlepárral. Myrcella annyira felhúzott azzal a nyúlfarknyi jelenetével, hogy komolyan drukkoltam a Homokkígyóknak, hogy legalább őt iktassák ki, mielőtt leállítják őket. $fal Trystane se jobb, de ő legalább Bronntól kapott egyet. Doran változatlanul értelmezhetetlen.
Királyvár és Essos tetszett. Bár vártam, hogy *könyves spoiler* a Főveréb mindenkit lecsukat egy csapásra, végül is - elvileg - Lancel réges-rég eldalolt mindent Cerseiről, de akkor majd legközelebb.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 18 (hétfő), 13:33 
Tollforgató

Assa írta:
A Sansás szerintem is érdekes, bár féltem szerencsétlent, az alapján, ami Jeyne-nek jutott. :-SS Mondjuk azt nem hiszem, hogy ez a házasságosdi tovább húzódik az évad végénél, így hogy Stannis is úton van már, valószínűnek tűnik, hogy meglépnek Theonnal legkésőbb a fináléban, már ha ebben megmarad a könyves eseménysor. Meg Brienne se lógathatja a lábát a végtelenségig abban a fogadóban.

Gondolom, itt se bíztak a nézők figyelmében/memóriájában, ahogy Asha névváltásánál meg a Tysha-sztorinál se. :P Pedig lehetett volna pár kikacsintás az olvasóknak, aztán meg, ha valami fontosabb, azt benyomni a részek elejére emlékeztetőnek, ahogy Aemon származásának a felfedésével is csinálták.
Talán azért most, mert küszöbön az ügy kiderülése, évad vége/következő eleje, és arra alapoznak. Szép is lenne... 8->
(Főleg, hogy Martin még ki tudja meddig húzza az emberek idegeit. :-w )

Jaj, ne is mond, meg is lett a böjtje :( :(( *sír* Annyira szörnyű, utálom, amit a női karakterekkel csinálnak a sorozatban... mintha Sansa nem szenvedett volna eleget már alapból. Ez most nagyon felcseszett! Nem gondoltam volna, hogy meglépik ezt azért... Főleg, hogy Brienne-t is felhozták északra, simán lehetett volna még húzni, amíg Stannis odaér. Ez megint egy felesleges sokkolásként szolgált, amit megint egy szerencsétlen női karakteren követtek el. Nagyon rossz irányba kavarják az egészet. A dorne-i jelenetek is, kész vicc volt, amit ott leműveltek...
Én inkább várok Martinra, ő is kegyetlen, de azért nem ennyire...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 17 (vasárnap), 12:10 
Ó-nagy-admin "on stage"

vidor írta:
A Sansás összevonást/átírást még értem, és az még lehet tök érdekes is (legalábbis nekem most tetszik), de ezt... :shock:
Igen-igen, az nekem is feltűnt :D Csak azt nem értem, miért kellett erre 5 évet várni xD

A Sansás szerintem is érdekes, bár féltem szerencsétlent, az alapján, ami Jeyne-nek jutott. :-SS Mondjuk azt nem hiszem, hogy ez a házasságosdi tovább húzódik az évad végénél, így hogy Stannis is úton van már, valószínűnek tűnik, hogy meglépnek Theonnal legkésőbb a fináléban, már ha ebben megmarad a könyves eseménysor. Meg Brienne se lógathatja a lábát a végtelenségig abban a fogadóban.

Gondolom, itt se bíztak a nézők figyelmében/memóriájában, ahogy Asha névváltásánál meg a Tysha-sztorinál se. :P Pedig lehetett volna pár kikacsintás az olvasóknak, aztán meg, ha valami fontosabb, azt benyomni a részek elejére emlékeztetőnek, ahogy Aemon származásának a felfedésével is csinálták.
Talán azért most, mert küszöbön az ügy kiderülése, évad vége/következő eleje, és arra alapoznak. Szép is lenne... 8->
(Főleg, hogy Martin még ki tudja meddig húzza az emberek idegeit. :-w )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 17 (vasárnap), 9:23 
Sztorihajhász

Wayward Pines premiert látta valaki? Nekem nagyon bejött, jó kis sorozat lesz ebből. Mondjuk kissé Twin Peaks (azt nem bírtam végignézni), meg kissé Under the Dome feelingje van, de ettől függetlenül nekem nagyon tetszett az első rész.

Titokzatos kisváros, ahonnan nem lehet kijutni, fura lakók, akik valamit titkolnak, és valakik, akik mindent és mindenkit megfigyelnek. Mint valami kísérlet. És persze egy különleges ügynök, aki mindebbe belekeveredik és szeretne kijutni. Plusz egy nő, aki segít neki.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 21:44 
Tollforgató

Assa írta:
Úgy fest (de akkor legalább nem lesz olyan, hogy pl. Trystane=Aegon, nem hiszem, hogy jól kivitelezett fordulat lehetne belőle, bár nem tudom, a dorne-iakkal végül is mit akarnak, az Ellaria-Homokkígyók része még csak-csak, de Doran terve akkor most vajon micsoda, ha azt az egy szem gyerekét is otthon tartja? :-? )
Barristan :-( esélye se volt szegénynek egy olyan búcsú-szagú beszélgetés után. :( Gondolom, azért kellett meghalnia, mert a Tyrion+Jorah(tanácsadó+harcos) párossal akarják majd pótolni, de akkor is...

Kit komolyan meglepett. :shock: Az előző évadban is sokat javult, de ebben az újban végre igazán emlékeztet Jonra viselkedésben. Meg a származása körüli rejtély leleplezését is szépen építgetik. :D

Én se értem ezt a katyvaszt Dorne-nal. Alapból semmi értelme nem volt kivágni Arianne-t. Nem értem miért nem a Homokkígyókat dobták inkább ki. Még csak anyagi szempontból sincs értelme. Ráadásul pont az is a lényeg, hogy ott az öröklődés mennyire más (ugye Doran terve is erre hegyeződik ki), és nem számít, hogy ha nőnemű az idősebb, akkor bizony ő örököl. Tényleg dunsztom sincs, mit akarnak ott. A Sansás összevonást/átírást még értem, és az még lehet tök érdekes is (legalábbis nekem most tetszik), de ezt... :shock:
Hát lehet, hogy tényleg ezért, bár nekem inkább "mi már csak azért is több karaktert gyilkolunk, mint GRRM" feelingje volt.
Igen-igen, az nekem is feltűnt :D Csak azt nem értem, miért kellett erre 5 évet várni xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 7:14 
Sztorihajhász

Nem tudom, nekem a mostani GoT epizód elment. Talán azért, mert eleve nem vagyok egy Fal-és Észak-rajongó, bár Jon végre férfiként viselkedik, ami miatt elviselhető volt a rész. Ráadásul Arya teljesen kimaradt, Tyrion meg alig szerepelt. Ők az én két nagy kedvencem. Meg Margery. Danyt meg hanyagolhatnák már, mert a karaktere rém unalmas. Szürke Féreg meg... no comment.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 15 (péntek), 8:38 
Ó-nagy-admin "on stage"

Bao2 írta:
Hát igen,Grey Worm kis drama queenné cserepedett:-D. De ez annyira várható volt..., mármint az affér Missivel.

Pedig mennyivel többet - és esetleg jobbat - ki lehetett volna hozni abból, ha inkább tesók lesznek (ha már mindenáron külön történetszálat akartak adni nekik), M. talán a sorozatban is mesélte, hogy a bátyjából Makulátlan lett. :-<

vidor írta:
egy apró könyves spoiler: akkor most Jorah veszi át Connington szerepét? Ez így nagyon elmehet megint egy rossz irányba... Barristan halálán én kiakadtam, elég megalázó volt, tényleg elkezdték öldökölni a még élő karaktereket 8-|
Amúgy nekem Kit most tök tetszik :-D Egész jól elkapta Jont, sokkal jobbnak érzem, mint eddig bármikor.

Úgy fest (de akkor legalább nem lesz olyan, hogy pl. Trystane=Aegon, nem hiszem, hogy jól kivitelezett fordulat lehetne belőle, bár nem tudom, a dorne-iakkal végül is mit akarnak, az Ellaria-Homokkígyók része még csak-csak, de Doran terve akkor most vajon micsoda, ha azt az egy szem gyerekét is otthon tartja? :-? )
Barristan :-( esélye se volt szegénynek egy olyan búcsú-szagú beszélgetés után. :( Gondolom, azért kellett meghalnia, mert a Tyrion+Jorah(tanácsadó+harcos) párossal akarják majd pótolni, de akkor is...

Kit komolyan meglepett. :shock: Az előző évadban is sokat javult, de ebben az újban végre igazán emlékeztet Jonra viselkedésben. Meg a származása körüli rejtély leleplezését is szépen építgetik. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 14 (csütörtök), 22:31 
Tollforgató

Assa írta:
GoT 5x05: Végre egy igazán jó rész. :D (De Missandei és Szürke Féreg románcát elfelejthetnék már, főleg ha csak ilyen bénán sikerül megírni. :roll: )
Valyriának valami misztikusabb, félelmetesebb helynek illett volna lenni, és főleg kicsit távolabbinak, kinn a tengeren, nem kőhajításnyira a parttól... :? Ez meg lehetett volna akármelyik mások romváros. De a verselegtés hangulatos volt, és az is, mikor elszállt felettük a sárkány, Tyrion reakciójával. :)

Jaja, nekem Sansa szála most, ami a legjobban érdekel (mondjuk a könyvben is, de ez egy abszolút érdekes változtatás, nagyon kíváncsi vagyok, hova fut majd ki.) Most észak nagyon adja, egyáltalán nem untam. Viszont Dany + egész Meeren, nagyon meh :roll: Főleg tényleg az a béna jelenet, a hajamat téptem xD Nincs Arianne, helyette van ez :evil: (Egész Dorne amúgy úgy, ahogy van, akkora fails sajnos. Nagyon félre ment az egész, ezt nem kaptak el.) egy apró könyves spoiler: akkor most Jorah veszi át Connington szerepét? Ez így nagyon elmehet megint egy rossz irányba... Barristan halálán én kiakadtam, elég megalázó volt, tényleg elkezdték öldökölni a még élő karaktereket 8-|
Amúgy nekem Kit most tök tetszik :-D Egész jól elkapta Jont, sokkal jobbnak érzem, mint eddig bármikor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 14 (csütörtök), 22:17 
Könyvmoly

Assa írta:

GoT 5x05: Végre egy igazán jó rész. :D (De Missandei és Szürke Féreg románcát elfelejthetnék már, főleg ha csak ilyen bénán sikerül megírni. :roll: )

Hát igen,Grey Worm kis drama queenné cserepedett:-D. De ez annyira várható volt..., mármint az affér Missivel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 13 (szerda), 18:26 
Sztorihajhász

Assa írta:
OUAT: Tetszett. :-D Nem tudom, mennyire logikus az évadfél többi része után, vagy mennyire felel meg annak, amit a rendszeres néző várhatott, de így magában jó kis duplarész volt.
Henry első akcióján viszont fogtam a fejem. Persze, valahogy hozzá kellett jutnia a könyvhöz, hogy tudja, merre tovább, de tényleg muszáj volt megkérdezni a pincérnőt Emmáékról? Hol élt ez a gyerek az elmúlt években? Nem véltelenül Storybrookban, mágiával körülvéve? Mégis mit várt egy ilyen "mugli" megoldástól? :roll: (Ha legalább New Yorkba megy, és ott kezd el kérdezősködni arrafelé, ahol Emmával éltek vagy ahol Neal, ahol Robin...)
Snow mint Gonosz Királynő: furcsa volt az a néha suttogásra váltó beszéd, meg hogy az utalások alapján megcserélték az életkorát Regináéval, de James, az igaz szerelmeként ötletes. Hook vicces volt, Regina pedig aranyos bandita. . Az, hogy Henry lesz az új író elég kiszámítható fordulat, de a Harry Potter-féle megoldás legalább lezárta ezt a szálat. Ha Henryn múlna, úgyis valami fluffot írna az egészből, végül is szinte az összes (egykori) gonoszhoz kötődik. :P
Rumple: igenigenigen. :taps: Ezt a fordulatot vártam, de nem hittem, hogy mostanában eljön. Remélem, jól használják fel az új, mágiamentes állapotát a következő évadban.
Emma döntése: helyes, legalább végre nem Regina járt pórul. :-)

Nem volt rossz, bár nekem kiszámítható volt. Úgy tudtam, hogy Emma lesz a következő Dark One, főleg, mert célozgattak rá elég erősen, hogy nagy benne a sötét erő. Hát, most az összes belészállt. Rumple meg most akkor újra halandó lett, jó ember és él? Mert mintha olyat olvastam volna, hogy Robert Carlyle nem tér vissza az ötödik évadban. Ezek szerint mégis.

A Dark Snow tetszett, Ginnifernek nagyon jól állt a szerep. Regina tényleg aranyos volt, Hook béna, Rumple-nek meg jól állt a hős szerep. Henryt meg már hanyagolhatnák, de most, hogy ő lett az új Író, nagyobb szerepet fog kapni a karaktere. Pedig most már nagyon irritáló a kölyök, vagy csak nem tudtak eddig vele mit kezdeni.

És kiderült, hogy mi is a Dark One valójában. Mondjuk ez meglepett, a Varázsló személye viszont nem. Annyira lehetett tudni, hogy Merlin az, a kalap elég utalás volt. És most keresgéljük Merlint majd, megtörjük az újabb átkot, megtudjuk, hogy Emma hogy reagál majd Dark One-ként, meg ilyenek. És vajon Rumple felébred valaha? Mellesleg, ha magához is tér, mágia nélkül halandó lesz, mint a tőrös dolog előtt volt.

Szóval, nem volt rossz, de igazából kissé csalódott vagyok. Valami többet vártam.

Bates Motel évadzárót látta már valaki?

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 13 (szerda), 9:01 
Ó-nagy-admin "on stage"

OUAT: Tetszett. :-D Nem tudom, mennyire logikus az évadfél többi része után, vagy mennyire felel meg annak, amit a rendszeres néző várhatott, de így magában jó kis duplarész volt.
Henry első akcióján viszont fogtam a fejem. Persze, valahogy hozzá kellett jutnia a könyvhöz, hogy tudja, merre tovább, de tényleg muszáj volt megkérdezni a pincérnőt Emmáékról? Hol élt ez a gyerek az elmúlt években? Nem véltelenül Storybrookban, mágiával körülvéve? Mégis mit várt egy ilyen "mugli" megoldástól? :roll: (Ha legalább New Yorkba megy, és ott kezd el kérdezősködni arrafelé, ahol Emmával éltek vagy ahol Neal, ahol Robin...)
Snow mint Gonosz Királynő: furcsa volt az a néha suttogásra váltó beszéd, meg hogy az utalások alapján megcserélték az életkorát Regináéval, de James, az igaz szerelmeként ötletes. Hook vicces volt, Regina pedig aranyos bandita. . Az, hogy Henry lesz az új író elég kiszámítható fordulat, de a Harry Potter-féle megoldás legalább lezárta ezt a szálat. Ha Henryn múlna, úgyis valami fluffot írna az egészből, végül is szinte az összes (egykori) gonoszhoz kötődik. :P
Rumple: igenigenigen. :taps: Ezt a fordulatot vártam, de nem hittem, hogy mostanában eljön. Remélem, jól használják fel az új, mágiamentes állapotát a következő évadban.
Emma döntése: helyes, legalább végre nem Regina járt pórul. :-)

Valyriának valami misztikusabb, félelmetesebb helynek illett volna lenni, és főleg kicsit távolabbinak, kinn a tengeren, nem kőhajításnyira a parttól... :? Ez meg lehetett volna akármelyik mások romváros. De a verselegtés hangulatos volt, és az is, mikor elszállt felettük a sárkány, Tyrion reakciójával. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 04 (hétfő), 6:37 
Sztorihajhász

Bao2 írta:
Vikingeket mégiscsak végigszenvedtem, de nem érte meg. Valaki más?

Én az utolsó előtti részt sem néztem meg. Nem bírtam.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 21:09 
Könyvmoly

Vikingeket mégiscsak végigszenvedtem, de nem érte meg. Valaki más?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 02 (szombat), 18:40 
Sztorihajhász

The Messengers-t néz innen valaki?

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 21:24 
Szárnybontogató

Bo_or írta:
Orvosos sorozatból nekem leginkább az Álomsziget doktorai (reef doctors) tetszett (összesen kb. 13 rész -eddig -) *-* de amit egyszerűen imádok az a Gyilkos számok - matematika :xx: sztem bolondulok érte...

Kiskoromban meg mindig a Baywatch ( ha jól írom) és a Bicikli zsaruk vagy vmi ilyesmi (akkoriban egymás után vetítették) sorozatokat néztem :) (és utána mentünk biciklizni...XD)

A Gyilkos Számokat én is szeretem, bár ezzel, mint a legtöbb sorozattal, csak úgy random elvagyok (azaz amikor megy a tévében xd) (:

"Mossa az eső
össze szívünket."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 20:56 
Zöldfülű

Orvosos sorozatból nekem leginkább az Álomsziget doktorai (reef doctors) tetszett (összesen kb. 13 rész -eddig -) *-* de amit egyszerűen imádok az a Gyilkos számok - matematika :xx: sztem bolondulok érte...

Kiskoromban meg mindig a Baywatch ( ha jól írom) és a Bicikli zsaruk vagy vmi ilyesmi (akkoriban egymás után vetítették) sorozatokat néztem :) (és utána mentünk biciklizni...XD)

és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket.

SZBMK (Szivárvány-Bárányok és Merengősök Kommandója)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:47 
Szárnybontogató

Ritsu Tonks írta:
Én eddig, amit végig láttam (vagy pár rész kihagyással) az a Született feleségek, és a Dr. House. Utóbbit el kellene kezdenem újra megnézni majd.
Egyébként mindkettő jó, ezeket is tudom ajánlani.:)

A Dr. House-t szerintem én is láttam, csak kissé random a részeket szóval nem biztos, de nagyon-nagyon sok részt láttam, az biztos.

"Mossa az eső
össze szívünket."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:46 
Könyvmoly

Én eddig, amit végig láttam (vagy pár rész kihagyással) az a Született feleségek, és a Dr. House. Utóbbit el kellene kezdenem újra megnézni majd.
Egyébként mindkettő jó, ezeket is tudom ajánlani.:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:44 
Szárnybontogató

Ritsu Tonks írta:
Igen, mondjuk én régen láttam az első évadokat, de amennyire emlékszem,az első kettő szinte majdnem ugyanaz. Aztán a harmadik környékén jön egy kis változás, és a negyedik évadtól beindul, tehát ott tényleg egy csomó minden van.:D Én nemrég innen kezdtem el újra nézni, és már a hatodik évadnál járok. Imádom, de vannak benne igen fárasztó és (szerintem) felesleges részek.^^

Akkor még spoiler nélkül is jól értesült vagyok. ^^
Amúgy szerintem olyanok minden sorozatban vannak, bár végig csak a Heroes-t láttam valamikor még nem tudom mikor, meg a Red Band Society egyetlen évadját, kár érte pedig.

"Mossa az eső
össze szívünket."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:40 
Könyvmoly

Igen, mondjuk én régen láttam az első évadokat, de amennyire emlékszem,az első kettő szinte majdnem ugyanaz. Aztán a harmadik környékén jön egy kis változás, és a negyedik évadtól beindul, tehát ott tényleg egy csomó minden van.:D Én nemrég innen kezdtem el újra nézni, és már a hatodik évadnál járok. Imádom, de vannak benne igen fárasztó és (szerintem) felesleges részek.^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:37 
Szárnybontogató

Ritsu Tonks írta:
Lucie írta:
Húú. Köszönöm, én törtem a fejem, hogy hogyan írjam le, de itt van valaki aki okosabb nálam :)

Jaj, elpirulok.:D Igazából csak azt írtam, amit láttam benne, szóval semmiség.:)
És nincs mit, Őszike, tényleg mindenképp ajánlom. Nagyon egyedi sorozat.:)

Nem baj, azért köszönöm. (: Igen, csak én alig egy évadot, meg egy pár részt láttam, de azt hallottam, hogy a koncepció egy kicsit azért változik majd, és nem akartam pontatlan választ írni.

"Mossa az eső
össze szívünket."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:35 
Könyvmoly

Lucie írta:
Húú. Köszönöm, én törtem a fejem, hogy hogyan írjam le, de itt van valaki aki okosabb nálam :)

Jaj, elpirulok.:D Igazából csak azt írtam, amit láttam benne, szóval semmiség.:)
És nincs mit, Őszike, tényleg mindenképp ajánlom. Nagyon egyedi sorozat.:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:31 
Tollforgató

Ritsu Tonks írta:
...

Hűha, köszi! :) Azt hiszem, az első két évad pont megfelel nekem, ugyanis most valamihez információt gyűjtök, de az titok. ;;) Még egyszer köszi, és akkor majd valamikor nekikezdek. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:31 
Szárnybontogató

Ritsu Tonks írta:
Őszike írta:
Amúgy milyen az a Supernatural?

A SupNat egy amerikai sorozat, többnyire misztikumra épül. Az első két évadban démonok vannak, meg legendák (Bloody Mary stb.) kelnek életre, és fokozatosan jönnek majd a képbe pokolkutyák, angyalok, Lucifer, Pokol királya (Crowley*-*), Isten, Sors, meg egy csomó bibliai alak. Minden évad másról szól, de végigkíséri egy testvérpár (Winchesterek) életét.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Oda%C3%A1t De itt van egy kicsit érthetőbben.:D Én imádom! ^^ Horror, fantasy, emellett egy csomót lehet rajta röhögni.:D

"Mossa az eső
össze szívünket."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:29 
Könyvmoly

Őszike írta:
Amúgy milyen az a Supernatural?

A SupNat egy amerikai sorozat, többnyire misztikumra épül. Az első két évadban démonok vannak, meg legendák (Bloody Mary stb.) kelnek életre, és fokozatosan jönnek majd a képbe pokolkutyák, angyalok, Lucifer, Pokol királya (Crowley*-*), Isten, Sors, meg egy csomó bibliai alak. Minden évad másról szól, de végigkíséri egy testvérpár (Winchesterek) életét.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Oda%C3%A1t De itt van egy kicsit érthetőbben.:D Én imádom! ^^ Horror, fantasy, emellett egy csomót lehet rajta röhögni.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:23 
Tollforgató

Athe írta:
Én annyira kezdő vagyok, hogy az első évadot letöltöttem :D De valahogy sose jutok el odáig, hogy meg is nézzem XDXD

*bepof*
A sorozatokkal én is ugyanígy vagyok. :D Lassan másfél hónapja csak az első kettő részt néztem meg az első évadból, azóta se kép, se hang. :D (Nem Supernatural, egy másik) Amúgy milyen az a Supernatural?
*kipof*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:22 
Szárnybontogató

Athe írta:
Lucie írta:
Sziasztok, drágáim!
Kezdő Supernatural-os leledzik erre felé? Az első évadot már láttam, de újra akarom kezdeni egészen angolul, vagy nem, de újrakezdem az biztos.

Én annyira kezdő vagyok, hogy az első évadot letöltöttem :D De valahogy sose jutok el odáig, hogy meg is nézzem XDXD

Mondjuk idő az kell rá, főleg ha azt nézzük, hogy mennyi van összesen. xd

Nekem határozottan tetszik, amennyit láttam. (:

"Mossa az eső
össze szívünket."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:18 
Fanfic-faló

Lucie írta:
Sziasztok, drágáim!
Kezdő Supernatural-os leledzik erre felé? Az első évadot már láttam, de újra akarom kezdeni egészen angolul, vagy nem, de újrakezdem az biztos.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:10 
Szárnybontogató

Sziasztok, drágáim!

"Mossa az eső
össze szívünket."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 29 (szerda), 7:52 
Sztorihajhász

Orphan Black harmadik évadot nézi valaki rajtam kívül?

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 24 (péntek), 18:16 
Sztorihajhász

Friss Bates Motel epizód esetleg valaki?

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 24 (péntek), 17:08 
Könyvmoly

Nem tudom, ki hogy van vele, de a SupNat 6. évadában felidegesít, hogy Dean megint visszament Lisához, a második részben meg elhúzott... Komolyan, hajam kitépem. ~x( (A biztonság kedvéért fehérrel írom, nehogy valakinek lelőjem a poént)
Viszont nagyon várom már az évad végét. :xx: Amúgy, már láttam, de kell a frissítés.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 20 (hétfő), 20:42 
Sztorihajhász

Bao2 írta:
OUAT kapcsán meg csak kapkodtam a fejem, mert vagy ezer éve nem láttam, valamikor elkezdtem újra nézni, viszont amennyire vettem a lapot, ez a sorozat legalább érdekes és izgalmas maradt, hozza a régi formáját.

Bizony, a mostani évad nagyon hozza az első évad színvonalát. :)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 20 (hétfő), 20:23 
Könyvmoly

OUAT kapcsán meg csak kapkodtam a fejem, mert vagy ezer éve nem láttam, valamikor elkezdtem újra nézni, viszont amennyire vettem a lapot, ez a sorozat legalább érdekes és izgalmas maradt, hozza a régi formáját.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 20 (hétfő), 20:16 
Sztorihajhász

Bao2 írta:
Ha már Vikingek. Én Athlestan halála óta már nem nagyon vagyok kíváncsi a sorozatra, főleg hallva, hogy Ragnar is elpuhányosodik. Floki érdekes karakter... VOLT. Mióta megszületett a lánya... Egy kellemetlenkedő alaknak tűnik inkább. Az viszont szent, hogy Skagsgård jól alakítja, illik hozzá a karakter. :-)

Akit ebből az évadból nagyon sajnálok, az Torstein, meg a női.
Hirst bácsi sorra kirakja a kedvenceimet :-( Leif, Gyda, Arne, Jarl Borg, s az idei évad termései... :-(

Én kaszáltam. Nem, nem bírom megnézni az évad utolsó két részét. Athelstan halála óta az évad mélyet zuhant, de akkorát, hogy nagyon kéne kapaszkodnia, hogy feljöjjön a szakadék aljáról.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 20 (hétfő), 20:10 
Könyvmoly

Ha már Vikingek. Én Athlestan halála óta már nem nagyon vagyok kíváncsi a sorozatra, főleg hallva, hogy Ragnar is elpuhányosodik. Floki érdekes karakter... VOLT. Mióta megszületett a lánya... Egy kellemetlenkedő alaknak tűnik inkább. Az viszont szent, hogy Skagsgård jól alakítja, illik hozzá a karakter. :-)

Akit ebből az évadból nagyon sajnálok, az Torstein, meg a női.
Hirst bácsi sorra kirakja a kedvenceimet :-( Leif, Gyda, Arne, Jarl Borg, s az idei évad termései... :-(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 20 (hétfő), 18:54 
Sztorihajhász

Friss OUAT epizód valaki? Nekem nagyon tetszett, Szörnyella múltja nagyon jól meg volt alkotva, szerintem kellően drámaira sikeredett. Bár jó kérdés, hogy ő hazudott-e az apja haláláról, vagy az anyja. Bár ezt sosem tudjuk meg. Azt viszont sajnáltam, hogy meghalt, mert az évad legjobb gonosz szereplője volt. Nem kellett volna így végeznie. Viszont kiderült, miért tud állatokat irányítani.

Reginát megértem, hogy bosszút akar állni Goldon, de Belle hogy tudott ebbe belemenni? Úgy értem, mindennek ellenére szereti Rumple-t, és képes volt összeszövetkezni Reginával. Gold pedig úgy tűnik, tényleg haldoklik, így nem csoda, ha újra akarja íratni a sztoriját.

Emma meg átment gonoszba a végén. Már nagyon vártam, szerintem kifejezetten ijesztő volt az epizód végén. De Snow-ék ezt is maguknak köszönhetik. Vagyis részben. Írókámból meg elegem van, nekem nem tetszik.

A kövi epizódban meg jön Lily. Már nagyon várom, hogy milyen lesz a két régi barátnő találkozása. Bár ahogy a sztorit nézem, tuti nem borulnak egymás nyakába.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 18:11 
Sztorihajhász

Mindegy, még ezt az évadot végigszenvedem, ha már nekiláttam, aztán meglátjuk. Mondjuk anno a Hannibalt is egy évad és egy epizód után kaszáltam, mert beleuntam. A Bosszút meg másfél év után hagytam ott. Eddig, ami kaszaközelbe került, a Vikingek ami legtovább húzza. :yes:

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 15:53 
Tollforgató

Igen, az elmebeteg tökéletes szó rá. Mintha beleőrült volna abba, hogy beszél a... kihez beszél? Az istenekhez? Van benne valami, hogy néhány rajongó Loki reinkarnációjának tartja, annyi fix. Lagertha és Siggy tényleg jó karakterek; utóbbit az elején valahogy nem szerettem, de szerintem tán még pozitív irányba is mozdult, mióta a férje meghalt. Ilyen típusú változásra rajta kívül talán még Aslaugot tudnám felhozni; nem kifejezetten "nagyon szeretem" karakter, de ahhoz képest, hogy ő a másik nő Ragnar életében, nem rosszabb, mint Lagertha, csak más. Azért külön pont a készítőknek, amiért belőle nem lett ... shieldmaiden (nem tudom, mi a pontos fordítása). Tudom, hogy csak szórakoztató műsor, nem történelem óra, hiába a Historyn megy, de egy harcos nő több, mint elég (nem számítom Porunnt), ha figyelembe vesszük, mikor vagyunk, és ez milyen ritka jelenség volt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 15:14 
Sztorihajhász

Naomii írta:
Andro, én ott akadtam ki nagyon, amikor Thorunn/Porunn otthagyta Siggyt. Merthogy ő csúnya lett, nem kell a férjének, és nem tud gondoskodni a gyerekéről... Csak szerintem álszentség, hogy mennyire büszkén szeretne harcos viking lenni, mint Lagertha, aztán szerez egy sebet (igaz, elég csúnyát), és függetlenül Björn változatlan szeretetétől, összeomlik? A harcos viking értelemszerűen harcol. Néha sebet szerez, néha akár halálosat - nem tudom, mire számított. Aslaugnak igaza volt, amikor gyerekesnek nevezte. A kilencedik részt már nem néztem meg, szóval nem tudom, Björn tudja-e már, hogy a felesége lelépett, de azért előbb-utóbb sort kerítek rá, már csak a reakciója miatt is. Mondjuk, a prófécia szerint Björn hozzámegy majd egy hercegnőhöz, szóval Porunnak ki kell kerülnie a képből. És amúgy igazad van, ez az új évad nagy szintbeli zuhanás volt az előzőekhez képest; valahogy lapos, és kiszámítható, különösebb érzelmek nélkül. Nem nagyon izgat, mi lesz az évad vége, pedig már csak két részt nem láttam, abban olyanoknak kéne történnie, hogy az ember utána tűkön üljön a következő évadig. :-<

Porrunt mondjuk az elején se bírtam, mostanra pedig sikeresen megutáltam. Az ilyen se nem anya, se nem harcos. Björn még jól is jár, hogy az asszony lelépett.
Amúgy a múltkori rész sem szólt másról, csak "hódítsuk meg Párizst és mindenkit küldjünk a halálba, aki meg nem akar harcolni, azt kaszaboljuk le!" Meg is lett az eredménye. Björn meg átment vademberbe. Mondjuk Flokit is megutáltam. Az elején egy nagyon jó karakter volt, de a mostani évadra átment ilyen... hogy is fogalmazzak... elmebetegbe. Szinte az összes jó karaktert vagy kiherélték, vagy kinyírták. Ezek után erősen gondolkodom, hogy a következő évadot majd egyáltalán bevállaljam-e.
Még Rollo és Ragnar, meg Lagertha maradtak a legnormálisabb karakterek. Meg Siggy, és kb. ezzel ki is merült.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 14:51 
Tollforgató

Andro, én ott akadtam ki nagyon, amikor Thorunn/Porunn otthagyta Siggyt. Merthogy ő csúnya lett, nem kell a férjének, és nem tud gondoskodni a gyerekéről... Csak szerintem álszentség, hogy mennyire büszkén szeretne harcos viking lenni, mint Lagertha, aztán szerez egy sebet (igaz, elég csúnyát), és függetlenül Björn változatlan szeretetétől, összeomlik? A harcos viking értelemszerűen harcol. Néha sebet szerez, néha akár halálosat - nem tudom, mire számított. Aslaugnak igaza volt, amikor gyerekesnek nevezte. A kilencedik részt már nem néztem meg, szóval nem tudom, Björn tudja-e már, hogy a felesége lelépett, de azért előbb-utóbb sort kerítek rá, már csak a reakciója miatt is. Mondjuk, a prófécia szerint Björn hozzámegy majd egy hercegnőhöz, szóval Porunnak ki kell kerülnie a képből. És amúgy igazad van, ez az új évad nagy szintbeli zuhanás volt az előzőekhez képest; valahogy lapos, és kiszámítható, különösebb érzelmek nélkül. Nem nagyon izgat, mi lesz az évad vége, pedig már csak két részt nem láttam, abban olyanoknak kéne történnie, hogy az ember utána tűkön üljön a következő évadig. :-<

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 13:50 
Sztorihajhász

Látta már valaki a friss, idei sorozat, a The Messengers első epizódját? Elsőre nem tűnik rossznak, bár az alapötletet (Nagy Gonosz, kiválasztottak, különleges képességek, világvége), már többször ellőtték. Ennek ellenére a pilot nem is volt rossz, van benne pár érdekes karakter így elsőre. Szerintem még tuti megnézek pár epizódot.

És szerintem a mostani évad után a Vikingek nálam kaszát kap. A harmadik évad rettentően gyenge, főleg Athelstan halála óta. A legutóbbi 2-3 epizód kínszenvedés volt. Az újat még nem láttam, de előre félek. Kár volt így elrontani egy ilyen remek sorozatot, mert az első két évad fantasztikus volt. Mintha a harmadik évadra a készítők átestek volna a paci túloldalára.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 15 (szerda), 17:18 
Tollforgató

Naomii írta:

A Jaime és Brienne párosnak nagy fanja vagyok :yes:

Pacsit, ide :D Kedvenc párosom mind a regényben és mind a sorozatban. Bármennyire is más a dinamikájuk, szurkolok nekik nagyon! Persze azért a könyves verziót ebben az esetben is jobban preferálom, de őket a sorozatban is kedvelem. Egy apró könyves spoiler; bár azt nagyon bánom, hogy a sorozatban Jaime még mindig eszeveszettül rá van kattanva Cersei-re, mert a könyvben olyan szépen le van vezetve, hogyan hidegülnek el egymástól, itt meg semmi...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 155  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra