Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 szeptember 01 (kedd), 13:40

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 20:43 
Könyvmoly

Rosa: Mindjárt írok pár anime címet priviben.:D

Nagytakarítás: Ehh... ha felnyomhatom jó hangosra közben a hangfalat, akkor nincs vele problémám, egyébként nem nagyon csípem.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 20:38 
Fanficbúvár

Rosa írta:
(Amúgy imádom azt a nőt. Elég ránézned, és már megállapítod a terepmintás mellényéből, a csíkos zoknijából és a bakancsából, hogy Bear Grylls-t eszik reggelire. Tejjel, müzlivel és botsáskával.)

=)) =)) =)) =)) =)) =)) Kész.

Én utálok takarítani. Egyszerűen képtelen vagyok rászánni magamat, néha kedvet kapok hozzá, pakolászok egy kicsit, de mindig későbbre halasztom. Mondjuk, jövő héten jönnek a festők, szóval muszáj lesz selejtezni. :roll:

(Mellesleg boldog vagyok, hogy végre sikerült összehoznom egy fejezetet, majdnem beálltam kubai táncosnak, mikor leütöttem az utolsó mondat végére a pontot. És ezt csak azért írom kicsivel, zárójelben, dőlt betűvel, mert nem akarok offolni, viszont olyan nagy boldogság ez, hogy ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy leírjam. *-*)

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 20:28 
Tollforgató

Nővérem tavaly volt kint, és a csereapa ( :lol: ) bajor tájszólással beszélt, amiből egy szót sem értett. :D
Nagytakarítás? Utálom, de komolyan. A kis tesóm azért nem takarít, mert "kicsi", nagy tesóm meg azért, mert "tanul". És ki maradt a háromból? Én. :roll: És ha meg merek szólalni/egy kicsit unottabban takarítok, nővérem azonnal leszid.
Viszont azt bírom, miután kitakarítom a szobámat, egy csomó félbehagyott regény kerül elő.
Rosa: Aztarohadt! Jó kemény tanár lehet. :D

szerk.: SOK SIKERT MINDEN ÉRETTSÉGIZŐ MERISNEK! ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 20:06 
Tollforgató

Cserediákság: huhh. Igazából tavaly kicsit (ahaa, kicsit :roll: ) féltem induláskor, hogy vajon mi vár rám egy tök idegen családban. De gyermeteg ötödikes félelmem hiábavalónak bizonyult, ugyanis a cserecsaládom iszonyatosan kedves volt. Mindig kérdezgettek, direkt lassan beszéltek, hogy én is értsem, csomót játszottunk együtt. Szóval ilyen nagyon nyitottak és drágák voltak mindannyian. :xx: Aztán ott van Németország. Hát egyszerűen gyönyörű volt. Csomó városnézős program volt, bejártuk fél Deutschlandot. Imádtam.
Ééés, holnap jön a cserediákom! :taps: Azért remélem élvezni fogja Magyarországot... :labi:

Amúgy ti hogy vagytok a nagytakarítással? Nekem egy élmény volt. És nem jó élmény. Illetve fárasztó volt, de a végeredmény... :yes:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 19:24 
Tollforgató

Hozzánk minden évben jönnek németek a testvérsuliból. Idén szünetenként háromszor kellett büfébe mennem, mert barátnőmnek tetszett az egyikük, aki épp ott festette a falat, de angolul sem tudott megszólalni, nemhogy németül... :D

Death Note, mindenképp Rosa

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 19:12 
Írópalánta

Sziasztok!

*bepofátlankodik*

Nyáron belevetem magam az animék és a mangák világába :yes: Tudtok ajánlani pár akciódúsabb, véresebb animét? :3 (Szerk.: ha off, akkor inkább mégse :mrgreen: majd oda is)

Huh, angolt és spanyolt tanulok. Előbbi a halálom $fal Még az olvasás hagyján, de megszólalni nem tudok a nyelven, és a szabályokat se értem. A spanyolt egyelőre megyeget, csak a tanárom "kicsit" sok szót ad fel egyik napról a másikra, hogy tanuljuk meg. (Amúgy imádom azt a nőt. Elég ránézned, és már megállapítod a terepmintás mellényéből, a csíkos zoknijából és a bakancsából, hogy Bear Grylls-t eszik reggelire. Tejjel, müzlivel és botsáskával.)
A harmadik szótárfüzetem fog betelni nemsokára :roll: De jól tanít. Jövőre nyugdíjba fog menni - *zokog*

Szerk.: Zsiráf, ez de jó! :D Milyen volt? Meséééélj :beee:

¤ SZBMK ¤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 19:06 
Fanficbúvár

Ó, az nagyon izgi téma! (Mármint a nyelvek) Kár, hogy lecsúsztam :( de! Most megpróbálom föleleveníteni :yes:
És Zsiraf, de mázlista vagy! Milyen cserediáknak lenni/cserediákot fogadni? (Nálunk jövőre lesz, jönnek az osztályba dánok szeptemberben, remélem lesznek közös programok :labi: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 18:28 
Zöldfülű

Ritsu Tonks írta:
Igazából... mangában inkább yaoi (mert ugye az az erősebb), animében meg shounen ai. Abban nincs semmi csókon és ölelésen kívül. A manga ennél részletesebb.:D Nekem is az volt az első egyébként. Aztán megnéztem a tesóját, a Junjou romanticát. :D (Félek, hogy az animés offért elküldenek minket az arra megfelelő topicba xD)

Oké, akkor megvan a különbség, bár a mangához még nem volt szerencsém.
Jujou romantica! :D ( Hiroki & Nowaki :x ) Azt is nagyon szerettem.

Na, jó, befejeztem az offolást ;;)

* leállítja magát, mielőtt túl késő *

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 18:12 
Könyvmoly

Duchess írta:
Ritsu Tonks írta:
Sekai-ichi Hatsukoi forever! *-* :xx:

Első shounen ai (vagy yaoi? nem értek én ehhez), amit láttam. Örök kedvenc :x

(Ezek szerint nem lőttem mellé. huh :D)

Igazából... mangában inkább yaoi (mert ugye az az erősebb), animében meg shounen ai. Abban nincs semmi csókon és ölelésen kívül. A manga ennél részletesebb.:D Nekem is az volt az első egyébként. Aztán megnéztem a tesóját, a Junjou romanticát. :D (Félek, hogy az animés offért elküldenek minket az arra megfelelő topicba xD)

Tyűűű, Zsiraf, sok sikert a cserediákhoz! :D Szerencsés vagy, hogy kijutottál, meg hogy hozzád is megy egy.*--* Nekem heti négy németem van, elég is... xD
Nekem meg pont, hogy a spanyol az, amelyik tetszik ugyan, de nem tanulnám.:D Hát, kinek mi.^_^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 17:55 
Tollforgató

Hmm, nekem most több mint egy hét intenzív nyelvtanulás lesz, mert jön hozzám a német cserediákom. (Tavaly én voltam kint) Ezért sem leszek jövőhéten. :( :)
Amúgy heti öt órában tanulom a németet, plusz járok külön angolra egyszer egy héten.
A jápan nyelv engem egyáltalán nem vonz, sem a kínai, ill. francia. Fogalmam sincs miért.
Német, angol, spanyol. Ezek tetszenek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 17:04 
Zöldfülű

Ritsu Tonks írta:
Sekai-ichi Hatsukoi forever! *-* :xx:

Első shounen ai (vagy yaoi? nem értek én ehhez), amit láttam. Örök kedvenc :x

(Ezek szerint nem lőttem mellé. huh :D)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 16:51 
Könyvmoly

Duchess írta:
A nevednek van valami köze Onodera Ritsuhoz, vagy csak én gondolom őt bele?

*vigyorog örömében* Még szép, hogy van! *-* Juj, annyira jó, hogy végre valakinek feltűnt.:D Sekai-ichi Hatsukoi forever! *-* :xx: Már évek óta használom nickként a Ritsu nevet.^^

szerk.: Szia, Sybill! :D Örülök, hogy újra itt vagy! :yes:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 16:27 
Tollforgató

Sybill Dumbledore 02 írta:
Sziasztok!
*Sybill visszatért Röjtökmuzsajról*
Miről maradtam le, amíg távol voltam? ;;)

Szia! :)
Nyelvtanulásról és a nyelvekről beszélgettünk. :)
Erről jut eszembe: jövőhéten csak 2 németórám lesz! (+ egy angol) :yes:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 15:57 
Fanficbúvár

Sziasztok!
*Sybill visszatért Röjtökmuzsajról*
Miről maradtam le, amíg távol voltam? ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 15:50 
Zöldfülű

Ritsu Tonks írta:
私は日本語を勉強しました。

Minden elismerésem :D én még egy jó ideig csak álmodozás szintjén tartom a dolgot.
Oké, lehet, hogy hülye kérdés, de tegnap óta foglalkoztat, úgyhogy kinyögöm. A nevednek van valami köze Onodera Ritsuhoz, vagy csak én gondolom őt bele? :oops:

1wolfgirl1 írta:
Itt is úgy van, hogy kötelező két nyelvet tanulni, de kezdő nyelvként tanulhatod az angol, német és francia valamelyikét, amelyiket meg eddig tanultad, azt haladó szinten viszed tovább. Azt bírtam, hogy pont a mi évfolyamunknál próbálták ki azt, hogy mi lenne, ha sávosítanák tudás szerint a delikvenseket, így speciel angolból öt csoport is fut a kilencedik év elején megírt dolgozatok alapján.

Nálunk is elvileg lehetett volna választani német és francia közül, de hatvannyolc emberből egy akart franciára menni. Én :D Úgyhogy maradt a német. ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 8:59 
Fanficbúvár

Itt is úgy van, hogy kötelező két nyelvet tanulni, de kezdő nyelvként tanulhatod az angol, német és francia valamelyikét, amelyiket meg eddig tanultad, azt haladó szinten viszed tovább. Azt bírtam, hogy pont a mi évfolyamunknál próbálták ki azt, hogy mi lenne, ha sávosítanák tudás szerint a delikvenseket, így speciel angolból öt csoport is fut a kilencedik év elején megírt dolgozatok alapján.

Én először franciát szerettem volna tanulni, de franciatanár nem terem minden fán, ergo rengetegbe kerül egy különóra. Aztán maradt a Deutsch, mivel Ausztria és Németország közelebb is van, valamint általában többen beszélik. Csak így angol után fura volt a névelő, meg hát, az a sok igeragozás. :shock: Na, nem mintha most jobban beszélnék, de legalább ki tudom nyögni, hogy hívnak és az alapszavakat aránylag megértem. XD

De ennyi is elég. Mondjuk, a tajvani cserediákunk tanított néhány szót, és a japán is megpróbált, de ami rám ragadt a nyelvből, az az aminéknek köszönhető. Richtig mindig, hogy olyan animéket nézek ki, ami csak magyar felirattal van japán szinkronnal, szóval a kezdeti "ez ugyanúgy hangzott, mint az előző mondat!" szitutól eljutottam odáig, hogy "na, ebből felismertem egy szót!". :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 6:16 
Könyvmoly

Duchess írta:
Van itt egyébként, aki tanul japánul ?

私は日本語を勉強しました。
Tudtam, hogy ezt az IQQI japán billentyűzetet még egyszer használni fogom.:D Egyébkénk nekikezdtem a japánnak, de uhh... nehezebb, mint a kínai.:D Van egy füzetem, amiben ki van jegyzetelve a teljes hiragana és katakana táblázat + egy csomó kanji + alap szavak és ragozásuk. Csak sajnos nem jutottam vele előre, mert így is három nyelvet tanulok folyamatosan, a japán negyediknek már egy csöppet sok lett volna. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 02 (szombat), 20:17 
Zöldfülű

Ritsu Tonks írta:
Az én gimimben úgy van, hogy nyelvi szakon lehet nyelvet választani. Van, ugye, amit alapból tanulsz, teszem azt, angol, emellé választhatsz a német és a francia között. Mikor kilencedikes voltam, és kaptuk a tájékoztatást a szakkörökről, lehetett menni oroszra is, kínaira is. Az ELTE meg japán szakkal is rendelkezik, meg ha jól tudom, koreaival.^^ Szóval lehet itt nyelveket tanulni, csak meg kell találni.:D

*bepofátlankodik, ugyanis a nyelvtanulás a mániája*

Ilyen szempontból én nagyon szeretem a sulimat, nálunk két nyelvet eleve kötelező tanulni ( választani nem lehetett ugyan, angol és német, aztán örüljünk neki ), két éve elkezdhettem a latint, és idén pedig a spanyolt. De emellett még van lehetőség franciára és japánra is (ó, annyira mentem volna japánra, ha nem lenne idén 2 előrehozott érettségim... 8-> )

Van itt egyébként, aki tanul japánul ? ;;)

Oké, eltűntem

*kioson*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 02 (szombat), 6:20 
Könyvmoly

Az én gimimben úgy van, hogy nyelvi szakon lehet nyelvet választani. Van, ugye, amit alapból tanulsz, teszem azt, angol, emellé választhatsz a német és a francia között. Mikor kilencedikes voltam, és kaptuk a tájékoztatást a szakkörökről, lehetett menni oroszra is, kínaira is. Az ELTE meg japán szakkal is rendelkezik, meg ha jól tudom, koreaival.^^ Szóval lehet itt nyelveket tanulni, csak meg kell találni.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 20:43 
Fanficbúvár

Őszike írta:
SlytHay írta:
Nem, amire te gondolsz, az a Brian közlegény megrontása. Amire én, az ez. :)

Ja, hoppá! :oops: Akkor majd megnézem ezt is, köszi! :)
Naomii: De be lehet állítani az oldal nyelvét, azzal nincs gond. :) nekem egyből magyarul jött be Lesz olyan is? :D Tök jó! Más: azt vettem észre, hogy magyaroknak csak angolul lehet tanulni, sehol sem találtam olyat, hogy magyaroknak német, török, spanyol, vagy a többi nyelv oktatása. :( Mindegy, megtanulok profin angolul ( :D ), némettel meg majd boldogulok.

Volt gimimben például két nyelvet kellett tanulni. A kötelező angol vagy német mellé még fel lehetett venni az olaszt, a franciát, a latint és a végén már az oroszt is. Az ügyesebbje három nyelvet vitt ki a négy év alatt. :P Egy "átlag" középsulitól szerintem ez nem rossz teljesítmény. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 17:54 
Tollforgató

SlytHay írta:

Ja, hoppá! :oops: Akkor majd megnézem ezt is, köszi! :)
Naomii: De be lehet állítani az oldal nyelvét, azzal nincs gond. :) nekem egyből magyarul jött be Lesz olyan is? :D Tök jó! Más: azt vettem észre, hogy magyaroknak csak angolul lehet tanulni, sehol sem találtam olyat, hogy magyaroknak német, török, spanyol, vagy a többi nyelv oktatása. :( Mindegy, megtanulok profin angolul ( :D ), némettel meg majd boldogulok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 17:46 
Tollforgató

A duolingóval az a baj, hogy az oldal angol, ezért legalább annyira kell tudni angolul, mint amennyire a másik nyelven szeretnél. :) Meglepődtem, de a sok nagy nyelv mellett (német, olasz, spanyol, orosz, stb) hamarosan Magyarul is lehet majd tanulni. :D Ez nekünk nem téma, de azért olyan szívmelengető. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 17:45 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Őszike írta:
A Katonadolog nem az, amikor Brian közlegényt keresik? :D tévedésből léptem be a seregbe... :D Mert akkor ismerem azt, nagyon jó.

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 17:03 
Fanficbúvár

Nem tudom, melyik IHM (dédnagymamám sohase hitte el, hogy ez a nevük, mégis miféle név ez?!) adásban volt, de én ott haltam meg, mikor voltak a kocsmában, és kétféle pálinka volt: a rendes adag és a super size. És kirakott egy 2 dl-es poharat. =)) =)) =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 16:55 
Tollforgató

SlytHay írta:
Nem néztem, de a régi IHM-alkotásokat rengetegszer láttam tesómékkal. Az abszolút kedvencek: Katonadolog, Flúgos futam, Ovi-sokk. :D

A Katonadolog nem az, amikor Brian közlegényt keresik? :D tévedésből léptem be a seregbe... :D Mert akkor ismerem azt, nagyon jó.
A Flúgos futamot még nem láttam, Ovi-sokkon meg egy csomót röhögtem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 16:53 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Ritsu Tonks írta:
Kicsit beleoffolok a témába: a Story 4-en megy az Irigy hónaljmirigy. Nézi/szereti valaki? :D

Nem néztem, de a régi IHM-alkotásokat rengetegszer láttam tesómékkal. Az abszolút kedvencek: Katonadolog, Flúgos futam, Ovi-sokk. :D

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 16:50 
Tollforgató

Ritsu Tonks írta:
Őszike, ma én is néztem SupNatot. Hogy tetszik eddig? :D
Naomii, szerencsések vagytok! *-* :D Én csak a tv-ben nézem őket. Az új részeket még nem láttam.

Hű, nagyon lenyűgözött! :D Először azt hittem, valami sablonos, nyomozós, akármilyen sorozat lesz, de kellemeset csalódtam. :) Az első rész vége pedig sokként ért. Amikor Sam feküdt az ágyon mosolyogva, aztán az arcára hullott egy vércsepp és a plafonon ott volt Jessica - juj. ^^
Én sem láttam az új részeket, majd utánanézek.
Amúgy nagyon aranyos az az oldal, amit mutattál, de sajnos egyedül csak angolt lehet ott tanulni (asszem, még nem néztem nagyon körül).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 16:44 
Könyvmoly

Őszike, ma én is néztem SupNatot. Hogy tetszik eddig? :D
Naomii, szerencsések vagytok! *-* :D Én csak a tv-ben nézem őket. Az új részeket még nem láttam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 16:36 
Tollforgató

Azt mondják, az első néhány nyelv után már könnyű, mert azért a legtöbb elég sokban hasonlít egymásra. Ha van hozzá érzéked, akaratod, kitartásod, akkor menni fog, ez biztos. :) Szélsőséges példa, de Vágó István vagy tizenhat nyelven beszél anyanyelvi szinten, meg még egy tucaton "konyhanyelven", ahogy kábé a legtöbb ember angolul sem tud. Ismétlem, azért ez szélsőséges, mert azért ő elég nagy zseni, de legalább ez is bizonyítja, hogy nem lehetetlen. :D

Amúgy én is imádom az IHM-et, csak az újabban készültek (amik Zoli balesete után, illetve már nélküle lettek forgatva) nem olyan viccesek, inkább erőltetettek... Egyszer Horvátországban találkoztunk Petivel. :haha: Pedig egy icipici kis városkában voltunk, ami tulajdonképpen a kikötő, és semmi más... Apukámnak azóta az a legszebb emléke. Meg mikor láthatta, honnan rajtolnak a Forma-1-esek Monacóban. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 15:49 
Tollforgató

Ritsu, én szeretem, de szépen lemaradtam róla. :( Eddig ugyanis a Supernatural első évadának első két részét néztem. De este asszem van ismétlés+vasárnap délben elég sokáig megy, bár akkor vendégeink lesznek... No, mindegy.
Nekem van olyan rokonom, aki Olaszországban él, és amikor ott nyaraltunk, megtanított egy-két szót, úgyhogy akkor tök büszke voltam magamra (5 éves voltam :D ), de már szépen elfelejtettem. Amúgy elég gyorsan beszélnek, úgyhogy azt hiszem, nekem való az a nyelv. :D

Én ezeket a nyelveket szeretném megtanulni: német, angol, latin, olasz, francia. Csak az a baj, hogy nem fog menni. :D Vagy a francia, vagy az olasz kilőve.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 15:27 
Könyvmoly

Kicsit beleoffolok a témába: a Story 4-en megy az Irigy hónaljmirigy. Nézi/szereti valaki? :D
*kioffol*

Engem az olasz nyelv sosem vonzott, ellenben a gasztronómiájuk igen.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 15:04 
Fanficbúvár

Én majd egyszer olaszul szeretnék tanulni… Az volt ugyanis a suliban, hogy második nyelvnek csak németet vagy kínait lehetett választani. Az ofőnk viszont olasztanár, ezért néhányan úgy döntöttek, hogy ők inkabb azt szeretnének tanulni, és végül megengedték nekik. Csakhogy én ezt akkor tudtam meg, mikor már feliratkoztam németre… :evil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 12:52 
Könyvmoly

Köszi az ajánlást, Naomii, szerintem én is megnézem.:D Jól fog jönni, ha oroszul akarok tanulni... vagy törökül.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 12:44 
Tollforgató

Bocsi, Sybill! :oops: csak egyik kedvenc "szólásomat" osztottam meg veletek...
Naomii: Most nézem azt az oldalt, amit linkeltél, majd ha eljutottam odáig, véleményt is alkotok róla.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 12:18 
Tollforgató

Ó, nyelvek *-*

Én sajnos megszívtam a sulimmal, mert a sok szakmai tárgy mellett nem tanulhatok másikat, csak az angolt - vagyis, elmehettem volna németre helyette, de na de. Az angol azért mégiscsak hasznosabb, ha világszinten nézzük.

Viszont elkezdtem tanulni így autodidakta módon egy nagyon-nagyon hasznos oldal segítségével a franciát meg a németet (duolingo.com - tényleg ajánlom, nézzétek meg! Van spanyol, olasz, német, angol, francia, norvég, ír, dán, meg jó néhány másik, bár vannak olyanok, amik csak egy-két hónap múlva lesznek elérhetőek), és majdnem többet tudok, mint a húgom, aki iskolában öt éve tanulja. Oké, azzal nem fogom megváltani a világot, hogy Nous mangeons la viande rouge, meg azzal sem, hogy Ich trinke Apfelsaft (miért mindig a kajálás-piálás az első, amit megtanítanak? xD), de alapozásnak bármilyen nyelvhez jó lehet. :) Jobb, ha nem egy x tízezer forintos tanfolyamon csodálkozik rá az ember a dolgokra, hanem már valamilyen szinten ért ezt-azt. Gondolom én.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 12:12 
Fanficbúvár

Az angol nekem is sokkal jobban megy. Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy hatodik után kisgimibe mentem, ahol elölről kezdtük az egészet heti hat órában. Na meg hogy az angolt harmadikos korom óta tanulom, a németet meg csak két éve.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 11:52 
Könyvmoly

1wolfgirl1 írta:
Én harmadik éve próbálok németül beszélni, eddig nem sok sikerrel, mert akárhányszor felszólítanak, majdnem szó szerint belém fagy a szó. :)) Az angol kommunikáció valahogy jobban megy.

Én ezzel ugyanígy vagyok. Nem tanított tanár angolul, sőt,senki. Abból éltem, hogy mindent lefordítottam a Google-lel, és ott tartok, hogy olvasásból már automatikusan megértek majdnem bármit.:D Jó, persze vannak ismeretlen szavak még, de sok mindent tanultam.:)

Lucie írta:
Igen, a francia kissé nehezebb, meg ugye még angolt tanulok, amit régebb óta és megy.

A fordítót mondjuk régen, én bőszen használtam arra, hogy kábé értsem meg a dalszövegeket. :)

Év elején volt valami verseny a sulinkban, ilyen nyelvi akármi, és ott mondták, hogy aki angolul akar tanulni, és tud franciául, annak egyszerű lesz.:D
És a dalszövegekkel én is így vagyok.:D Bár vannak szavak, amiket szimplán csak kikövetkeztetek, meg besaccolok, és kész.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 11:42 
Szárnybontogató

Igen, a francia kissé nehezebb, meg ugye még angolt tanulok, amit régebb óta és megy.

A fordítót mondjuk régen, én bőszen használtam arra, hogy kábé értsem meg a dalszövegeket. :)

"Mossa az eső
össze szívünket."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 11:28 
Fanficbúvár

Én harmadik éve próbálok németül beszélni, eddig nem sok sikerrel, mert akárhányszor felszólítanak, majdnem szó szerint belém fagy a szó. :)) Az angol kommunikáció valahogy jobban megy. Persze, én is szeretnék nyelveken tanulni, de jelenleg ez a kettő is elég ahhoz, hogy összehozzam a három nyelv variációján, hogy mit szeretnék.

Merilwen írta:
Németről eszembe jutott:
Apám egyik ismerőse kórussal volt kinn Németországban, és eltévedt a városban. De alig pár szót tudott németül. Úgyhogy odament egy rendőrhöz, és lelkesen magyarázni kezdte: „Ich bin Hotel!” :lol:
És szintén apámtól származik a „leghasznosabb német mondat”:Ich habe eine Mickeymaus in mein Bier gefunden. ;)

=)) =)) =)) =))

No meg az Ich presse the button! mondat is elmaradhatatlan, ha már aranyköpésekről beszélünk. A félrefordítások a kedvenceim... Így jött ki az álmaim nőjére a szívem szép tavasza, meg egy dokis szitunál, hogy amikor elmegy hozzájuk a hotelba, akkor az nyersfordításban úgy hangzott, hogy majd felmegyünk szobára. =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 11:17 
Könyvmoly

G Lamaro írta:
Nem tudom, mi bajotok van a google fordítóval... :D Tény, hogy időnként érdekes eredményre tud jutni a fordítással, de meg lehet szokni. :) Én már vagy két éve google fordítóval olvasok az ffneten... Angol nyelvű regények tucatjait olvastam már el vele, és 2-3 hónap után már egyéb segítség (szótár) nélkül is élvezhető volt az olvasás... :D

Én, mint írtam, a guglinak köszönhetem az angol nyelvtudásom, pedig soha az életben nem tanultam, csak a netről, akaratom ellenére.:D

Merilwen írta:
Ich habe eine Mickeymaus in mein Bier gefunden.

=)) =)) =)) =)) Ott már gáz van, ha a komplett Mickey egeret megtalálta a sörében. xD

Lucie írta:
Ühüm, negyedik évem, azért elég jól haladgatok vele. :3 És szeretem.
Németből viszont szinte egy kukkot sem értek.

Ez tök jó dolog.:D Én suliban tanulok németet és ugyanígy vagyok vele: 7 év tudása nálam az alap.:D Egyetlen egy jó német tanárom volt kilencedikben, a többi pocsék.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 11:03 
Szárnybontogató

Ritsu Tonks írta:
Lucie, tanulsz franciául? :D

Ühüm, negyedik évem, azért elég jól haladgatok vele. :3 És szeretem.
Németből viszont szinte egy kukkot sem értek.

"Mossa az eső
össze szívünket."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 8:46 
Ó-nagy-admin "backstage"

Nem tudom, mi bajotok van a google fordítóval... :D Tény, hogy időnként érdekes eredményre tud jutni a fordítással, de meg lehet szokni. :) Én már vagy két éve google fordítóval olvasok az ffneten... Angol nyelvű regények tucatjait olvastam már el vele, és 2-3 hónap után már egyéb segítség (szótár) nélkül is élvezhető volt az olvasás... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 8:24 
Fanficbúvár

Hát igen, én is imádom a Google-fordítót, vagy inkább ferdítőt… :-D Egyszer kipróbáltam a Hull a pelyhessel meg a Kis karácsonnyal (magyar-angol-magyar), aztán az egész család ott röhögött a számítógép előtt… :))
Meg egyszer volt olyan, hogy egy külföldi ismerősöm udvariasságból magyarul akart üzenni valamit, tehát lefordíttatta a Guglival, és a kapott szöveget küldte el… Naná, hogy egy szót sem lehetett érteni belőle :D

Wolfgirl, tényleg nagyon jó az a mondás =))

Németről eszembe jutott:
Apám egyik ismerőse kórussal volt kinn Németországban, és eltévedt a városban. De alig pár szót tudott németül. Úgyhogy odament egy rendőrhöz, és lelkesen magyarázni kezdte: „Ich bin Hotel!” :lol:
És szintén apámtól származik a „leghasznosabb német mondat”:Ich habe eine Mickeymaus in mein Bier gefunden. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 01 (péntek), 4:57 
Könyvmoly

Drága Google...:D Az a wurstos ragozás marha jó! :D Egyszer nekem is húzott már alá tanárnő guglis fordítást.:D
Lucie, tanulsz franciául? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 21:18 
Tollforgató

Én a fordítót nagyon bírom, mindig valami brutális baromságot ad ki.
Őszike írta:
1wolfgirl1 írta:
ich werde
du wurst... XD =)) Végül is, ha úgy fordítjuk, hogy kolbászol az illető, még azt is mondom, hogy jogos. XD

=))
Ez jó!
Erről egyik nyelvtan órám jutott eszembe.
Tanár: Fokozz egy melléknevet!
Én: mai, maibb, legmaibb xD
Megyek, sziasztok! :)

=)) Ezek nagyon jók! :D
Drágáim, mostantól úgy 12-ig nem leszek merin, úgyhogy hatalmas zsiráfpuszit küldök mindenkinek, :-*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 20:45 
Fanficbúvár

Halihó! Ez bem esett jól, csak fürödni mentem. Most viszont sztrm csak olvasni foglak tizrket, mert telefonról nem tudok írni :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 20:04 
Szárnybontogató

hát a németet nem tudom, azt még sosem szótáraztam vele. Jelentem angolból és franciából még egészen értelmes. (:

"Mossa az eső
össze szívünket."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 20:03 
Tollforgató

1wolfgirl1 írta:
ich werde
du wurst... XD =)) Végül is, ha úgy fordítjuk, hogy kolbászol az illető, még azt is mondom, hogy jogos. XD

=))
Ez jó!
Erről egyik nyelvtan órám jutott eszembe.
Tanár: Fokozz egy melléknevet!
Én: mai, maibb, legmaibb xD
Megyek, sziasztok! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 20:00 
Fanficbúvár

Igen, azokat én se komálom, pláne, hogy már tiszta ideg vagyok, és nem tudok haladni. Habár, osztálytársamat semmi se übereli, mert szerinte a werden igét az alábbi módon ragozzuk:
ich werde

Meg van az a szép mondás, hogy az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung még szebb. :))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 30 (csütörtök), 19:56 
Szárnybontogató

Én eddig mondjuk el voltam vele, komolyabban csak egy-egy szót fordíttattam vele.
Többet maximum szórakozásért, vagy ha nagyon gyorsan kellett valami nyers - ez esetben nagyon nyers - fordítás.

"Mossa az eső
össze szívünket."

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra