Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 szeptember 01 (kedd), 13:37

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 12:24 
Tollforgató

Boldog szülinapot Nóri! :give: itt is :)
most már te is vénember vagy... :-P

Gigi: A pszichológusoknak kell biosz? Jaj nekem!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 10:52 
Könyvmoly

Sorry, bepoff:

SOK BOLDOGSÁGOS SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK, BNORI!! :taps: :yes: :^^: :beee: :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 8:03 
Fanficbúvár

Gigi685 írta:
Pff, hát arról inkább ne is beszéljünk... Nálunk a jövő fogorvosnövendéke minden fakt előtt szenved, hogy agyleszívás van meg minden, és végigpuskázza a dolgozatokat amúgy is, a jövő állatorvosnövendékei kedvesen pislognak minden feltett kérdésre, de legalább tanulnak mondjuk, a jövő gyógyszerésznövendékei meg vegyészmérnök-növendékei azok, akik még okésak, a jövő pszichológusnövendékeinek butaságától meg egyenesen kiráz a hideg. (a csaj nem tudta, hogy a giliszta vajon eukariota sejtszerveződésű-e, és jövőre megy emeltre!!!)
Mondjuk nálunk főleg a bioszfakt a gáz, mert ott nincs rendszeres számonkérés, és akkor minek tanulni ugye... :roll:

Wolfgirl, te ezek szerint amúgy szintén a mindenki által szeretett és istenített egészségügyet tervezed szolgálni?

A biosznál nálunk ez a veszély nem fenyeget, az osztályfőnökünk, egyben biológiatanárunk rendszerint sorsol ki szóbeli és írásbeli feleletet is. Meg hát, akármennyire is irtóznak tőle, heti öt órában talán még ragad rájuk is valami. :roll: :-D

Igen, azt terveztem. Eleinte állatorvos szerettem volna lenni, de azt kilőtte az allergiám, és megfelelő egészségügyi kondíciók mellett vesznek fel embereket (négy éve legalábbis ezt hallottam), utána háziorvos jött a képbe, ami szintén a saját magam egészsége zárt ki, aztán jött a fogorvos/szemész téma, végül rájöttem, hogy valószínűleg nem lesz idegrendszerem az ÁOK-hoz, így fordultam a méregkavarás, avagy gyógyszerészeti felé. :-D Valamiért nem akarok lemondani erről a gyógyítás dologról, pedig nem túl sok jót ígér.

Anya legszívesebben pszichológusnak látott volna, de az emberek hülyeségére hosszútávon allergiás vagyok, plusz, valamikor az empátiám is elmegy nyaralni, és marad az evil wolf a helyemben. :twisted: Így is sokkot okoztam a szüleim ismerőseinek, mert velük ellentétben, nem a közgazdaságtan, számvitel és könyvelés rejtelmeiben merültem el, mint ők - a közszféra pedig ugyanúgy egy retyó hely, mint az egészségügy -, hanem homlokegyenest vágtam egy pálfordulást. :-)

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 09 (szombat), 22:05 
Fanficbúvár

1wolfgirl1 írta:
Itt az a ciki, hogy az egész osztály, kettő darab osztálytárs kivételével, jár faktra kémiából. Íme a jövő orvos- és gyógyszerésznövendékei. XD Mondjuk, némelyikünk olyan szinten megutálta az egészet, hogy inkább az orvoslás irányába se néz.

Pff, hát arról inkább ne is beszéljünk... Nálunk a jövő fogorvosnövendéke minden fakt előtt szenved, hogy agyleszívás van meg minden, és végigpuskázza a dolgozatokat amúgy is, a jövő állatorvosnövendékei kedvesen pislognak minden feltett kérdésre, de legalább tanulnak mondjuk, a jövő gyógyszerésznövendékei meg vegyészmérnök-növendékei azok, akik még okésak, a jövő pszichológusnövendékeinek butaságától meg egyenesen kiráz a hideg. (a csaj nem tudta, hogy a giliszta vajon eukariota sejtszerveződésű-e, és jövőre megy emeltre!!!)
Mondjuk nálunk főleg a bioszfakt a gáz, mert ott nincs rendszeres számonkérés, és akkor minek tanulni ugye... :roll:

Wolfgirl, te ezek szerint amúgy szintén a mindenki által szeretett és istenített egészségügyet tervezed szolgálni?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 09 (szombat), 21:53 
Fanficbúvár

Ó, régebben én is tele voltam ilyen-olyan foltokkal... rendszerint a bénaságomból fakadóan, tehát nem tudtam úgy szaladni egy métert, hogy ne buktam volna orra. :-D Meg hát, most is simán feltörte a cipőm a lábam, a vonatról kedden úgy sántikáltam le, tehát én készen vagyok erre a hétre.
Azt sosem felejtem el, mikor jártam Miskolcra kórházba a tejérzékenységem miatt - amit azóta kinőttem, yeaaah :D -, a professzor asszony azt hitte, vernek otthon, olyan szinten tele volt a lábam ilyen kis díszítőelemekkel. Kábé elhűlve küldte ki a szüleimet a vizsgálóból, és fél órán keresztül faggatott, mire rájött, hogy én nem tudok megállni két lábbal a földön.XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 09 (szombat), 21:43 
Könyvmoly

Az igen! XD Biztos kalandos lehetett. :D Én régebben rejtélyes okokból voltam tele kék és zöld foltokkal... Mindig megkérdezték, hogy mit csináltam, de sose tudtam válaszolni.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 09 (szombat), 21:40 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Ügyes vagy! :)) Hogy hoztad össze? XD

Kérlek szépen, meggyűlt a palánkkal a bajom, és nem tudtam úgy átmászni két ordítás között, hogy "anya, én ezt nem tudom", aztán valahogy hülyén léptem, és félig-meddig felkenődtem rá, némi horzsolással tálalva. :-D Tőlem zengett a fél kalandpark, mert egy-két feladat nekem erős túlzásnak számított, s fogtam a fejem, miként megyek át... de nem adtam fel! A saját lábamon jöttem le.

Sokszor remegett kezem-lábam, meg iszonyat erőfeszítés, mikor két kézzel, eleinte kesztyű nélkül tartod a magad súlyát, én meg nem vagyok egy fitnesslady, szóval kihívás volt a javából. De ezer forintért megtudtam, miért nem megyek legközelebb. :lol: Arról nem is beszélve, hogy az egyik lécet - utólag rájöttem a technikájára - sikeresen a lábam közé kaptam, úgy tartott nekem egy pali bakot, hogy vissza tudjak kapaszkodni. :lol:

Gigi685 írta:
Ja, ismerős. Nálunk fizikaórán nem tudták a kedves osztálytársak felidézni, hogy az atom (középiskolai szinten véve) atommagból (proton, neutron) és elektronból áll. Biztató. Ja, és nem csak én vagyok kémiafaktos az osztályból.

Itt az a ciki, hogy az egész osztály, kettő darab osztálytárs kivételével, jár faktra kémiából. Íme a jövő orvos- és gyógyszerésznövendékei. XD Mondjuk, némelyikünk olyan szinten megutálta az egészet, hogy inkább az orvoslás irányába se néz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 09 (szombat), 20:51 
Fanficbúvár

Ja, ismerős. Nálunk fizikaórán nem tudták a kedves osztálytársak felidézni, hogy az atom (középiskolai szinten véve) atommagból (proton, neutron) és elektronból áll. Biztató. Ja, és nem csak én vagyok kémiafaktos az osztályból.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 09 (szombat), 20:45 
Könyvmoly

1wolfgirl1 írta:
[Off: mellesleg, úgy sikerült lehorzsolnom a bal lábszáramat, hogy dagad, a karom csíkozottan kék foltos, és a csuklómnál se kell aggódni a bőrkeményedések miatt... az érettségi ennél veszélytelenebb.XD]

Ügyes vagy! :)) Hogy hoztad össze? XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 09 (szombat), 17:28 
Fanficbúvár

Ezért is fogok nyáron ismételni, mint a güzü... előző fizika órán emlegette a tanár az atommodelleket, amit elméletileg kémiából vettünk, és az osztály fele, ha nem háromnegyede úgy meredt rá, mintha alien csöppent volna közénk. :shock: :-D Messze van már az a kilencedik.

Én azt kívánom, hogy úgy sikerüljön az angol érettségi, mint ma a kalandparkos teljesítményem: pánikrohamokkal tarkítottan, de menjen. :lol: [Off: mellesleg, úgy sikerült lehorzsolnom a bal lábszáramat, hogy dagad, a karom csíkozottan kék foltos, és a csuklómnál se kell aggódni a bőrkeményedések miatt... az érettségi ennél veszélytelenebb.XD] Feltették a megoldásokat, viszont én nem emlékszem, mit hoztam össze, szóval reménykedni merek, hogy nem lett katasztrofális az eredmény. :-| :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 09 (szombat), 15:29 
Fanficbúvár

Érettségi, de jó, hogy még van egy évem... És de szörnyű, mert így is nagyon közel vagyok hozzá, legalábbis közelebb, mint eddig bármikor máskor. (ami lényegében egész életemben mindig igaz volt, ha lineárisan nézzük, csak most már beléptem abba a fázisba, hogy ijesztő is legyen)

Szörnyű az egész, mert jövőre a rendes érettségik nem elég, ha ötösök lesznek, hanem nyolcvanöt százaléknak kell kijönnie átlagban is, és akkor még az emeltekről nem is beszéltünk. Az "ikreknek" (mert így emlegetem, és nagyon creepy, de így legalább úgy hangzik, mint amikor a vígjátékokban a csajok
csöcsét nevesítik, és azért úgy mégsem annyira szörnyű, viszont kevésbé szexista, mint ott) nyolcvan százaléknak kell lenniük átlagban, de jobb lenne, ha kilencven lenne, ami nagyjából fizikailag képtelenség, még azoknak is, akik rendesen, tagozatosan tanulták mindkettőt csecsemőkoruk óta. De ha ezek megvannak, a SOTE is biztosan megvan, és nem kell költöznöm, és boldogság lesz.

Angol érettségi még megvan tavalyról, szerintem pont nyafogtam anno itt, az offtopicban, vagy menőztem, hogy két év nyelvtanulás után olyan ötös lett, mint a vöcsök, de valamit írtam róla, mindenesetre ott is meglehetett volna a kilencven százalék, mert a grammar meg a reading kábé hibátlan volt, és a writingon is ilyen három-négy pontokat veszítettem, ha nem cseszek el annyi pontot a listeningen.
Húúú, szörnyű ez az egész, gyerekek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 09 (szombat), 13:55 
Fanficbúvár

Idén ezek szerint legalább a CD-k rendben voltak :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 08 (péntek), 16:49 
Fanficbúvár

Igen, az a dal középszinten volt. A felügyelő csak annyit látott, hogy mindenki lehajtott fejjel röhög csöndesen a feladatlapjára... :lol: Nonszensz volt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 08 (péntek), 13:55 
Könyvmoly

Tigi írta:
Azért ne vedd biztosra, én is sík hülye voltam matekból, utáltam is, de aztán került egy nagyon aranyos magántanár, akivel egészen más megvilágításba került az egész, és végül ötösre érettségiztem (egy osztálytársam pedig, akit én irányítottam hozzá, négyesre, mikor előtte kettes-hármas volt). Mondjuk mostanra mindent elfelejtettem, de nem ez a lényeg :D

Mondjuk lehet, bár ez egyéntől is függ. Viszont, eddig akárhány tanár tanított, sosem tudtam kettesnél tovább vinni a matek jegyem. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 08 (péntek), 10:40 
Tollforgató

Középszinten szerintem, mert mi csak valami "listen" countryba oltott popszámot kaptunk a feladatok között. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 08 (péntek), 10:13 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Ja, hogy magántanár.:D Értem. Velem még az se tudna mit kezdeni, annyira sík vagyok a matekhoz. Ellenben a kvantumfizika rohadtul érdekel. *-*

Azért ne vedd biztosra, én is sík hülye voltam matekból, utáltam is, de aztán került egy nagyon aranyos magántanár, akivel egészen más megvilágításba került az egész, és végül ötösre érettségiztem (egy osztálytársam pedig, akit én irányítottam hozzá, négyesre, mikor előtte kettes-hármas volt). Mondjuk mostanra mindent elfelejtettem, de nem ez a lényeg :D

Az a borzasztó Thanksgiving dal emelten vagy középen volt?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 07 (csütörtök), 14:05 
Könyvmoly

1wolfgirl1 írta:
Jelentem, az angol középszintű érettségi is zavar nélkül lefolyt ( :banan: ), mondjuk, mikor felügyelőváltás volt nálunk, és a tanárnő húsz percig egyfolytában a torkát köszörülte, én meg az első padból élvezhettem ama csodálatos muzsikát, majdnem lézerkardot csináltam a vizes palackomból. ;;)

Szerk.(látszik, hogy mennyire szita az agyam :roll: )
Ritsu, azért én se úgy vagyok négyes, hogy magamtól, hanem időnként magántanár megkocogtatja a szürke állományt. :-D

Gratula az angolhoz! :D Lézerkard... én az ilyeneknek drasztikusabb módszert szoktam kigondolni. Mondjuk rádobok egy atombombát, belelövök egy egész shotgun tárat, vagy ilyesmi. (Szerintem én előző életemben valami merénylő, vagy terrorista lehettem. :)) )

Ja, hogy magántanár.:D Értem. Velem még az se tudna mit kezdeni, annyira sík vagyok a matekhoz. Ellenben a kvantumfizika rohadtul érdekel. *-*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 07 (csütörtök), 13:58 
Fanficbúvár

Naomii írta:
Az emelten meg beraktak a listeninghez egy olyan szép, tájszólással beszélő bácsit, hogy csak pislogtam. Akkor Hallottam csak ilyet, mikor az amerikaiak parodizálják a briteket. xD De amúgy ezen hál'istennek nem nehezítettek. :)

Az kedves lehetett. Középszinten szerencsére minden érthető volt - legalábbis nekem -, mondjuk, azokon a dalokon behaltam, amiket beraktak két feladat közé. =)) =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 07 (csütörtök), 13:49 
Tollforgató

Az emelten meg beraktak a listeninghez egy olyan szép, tájszólással beszélő bácsit, hogy csak pislogtam. Akkor Hallottam csak ilyet, mikor az amerikaiak parodizálják a briteket. xD De amúgy ezen hál'istennek nem nehezítettek. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 07 (csütörtök), 10:48 
Fanficbúvár

Jelentem, az angol középszintű érettségi is zavar nélkül lefolyt ( :banan: ), mondjuk, mikor felügyelőváltás volt nálunk, és a tanárnő húsz percig egyfolytában a torkát köszörülte, én meg az első padból élvezhettem ama csodálatos muzsikát, majdnem lézerkardot csináltam a vizes palackomból. ;;)

Szerk.(látszik, hogy mennyire szita az agyam :roll: )
Ritsu, azért én se úgy vagyok négyes, hogy magamtól, hanem időnként magántanár megkocogtatja a szürke állományt. :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 06 (szerda), 18:41 
Könyvmoly

1wolfgirl1 írta:
A matek meg... jelenleg négyes vagyok belőle, én meg gőzerővel hajtok az ötösre, viszont az agyam ott mond valahol csődöt, ha számokat látok. Erre mondta azt drága jó édesapám, hogy szerinte pályát tévesztettem, mert a kémiánál is számolni kell. :roll:

Olyan jó neked, hogy négyes vagy, én meg örülök, ha nem haladja meg az 1x1 a befogadóképességeim. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 06 (szerda), 18:38 
Fanfic-faló

örülök, ha feldobtam vele a délutánod :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 06 (szerda), 15:18 
Tollforgató

Duuu, amphetamin, ez nagyon jó hír,Csók a hozójának. :xx: Amúgy tökre egyértelmű, hogy 1908-at tekinti annak... Valami olyasmi volt odairva, hogy "ma az irodalomtörténészek 1908-at tekintik a modernség kezdetének, de ez nem volt mindig ilyen egyértelmű", ebből nem az jön le, hogy ami "egyértelmű", az igaz is...? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 06 (szerda), 14:00 
Fanficbúvár

A szerencse az, hogy a történelmen nem tudnak változtatni, kivétel az, ha valami ősfontosságú leletre bukkannak, ami bebizonyítja valaminek az ellenkezőjét. Mondjuk, a tanárunk akkor szokott egy peppet elbizonytalanítani, mikor hozzáteszi pl. a kettős honfoglalás elméletéhez, hogy "ezen a történészek még mindig vitatkoznak", s legszívesebben befejelném a falat... ami, lássuk be, kihívás, mert köztem és a fal között van egy-két méter... Oldalra meg nem akarok berzenkedni. XD

Ezzel ellentétben a magyarban bármikor tudnak változtatni... Kitalálják, hogy Ady Fekete zongora című verse mégse olyan érthetetlen, mint eddig, A magyar Ugaron nem is az elmaradott Magyarországról szól, hanem egy rég elveszett gólyáról, a tuja pedig nem tuja, hanem túúlya. :))

A matek meg... jelenleg négyes vagyok belőle, én meg gőzerővel hajtok az ötösre, viszont az agyam ott mond valahol csődöt, ha számokat látok. Erre mondta azt drága jó édesapám, hogy szerinte pályát tévesztettem, mert a kémiánál is számolni kell. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 06 (szerda), 13:54 
Fanfic-faló

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2015/5/6/Breking_megvaltoztattak_a_magyarerettsegi_m_HURFKX

:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 06 (szerda), 13:41 
Tollforgató

Hát, igazából nem nagyon lehet mást kérdezni. Mármint, berakhatnának éppenséggel egy "sorold fel az USA elnökeit" jellegű feladatot, de nem sokra mennének vele, hacsak nem direkte a fél országot meg akarják buktatni. xD A töri (eddig), ahogy elnéztem, olyan kis "számítani lehet erre" jellegű. A jó öreg történelem, milyen megbízható. :haha:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 06 (szerda), 12:09 
Fanfic-faló

Naomii írta:
Jelentem, a töri olyan volt, mint vártam, egy kis Emberi és Polgári Jogi Nyilatkozat, egy kis kereskedelem, Monarchia, esszéknél meg Szent István, Mátyás, világháború és kommunizmus :) Ja, meg felvilágosult abszolutizmus. Merem mondani, hogy az idei érettségik nehézségeihez képest ez könnyűnek tűnt.

...mondom ezt úgy, hogy talán megbuktam. xD

Dehogy buktál meg :)

De miért olyan ismerős nekem ez a feladat sor? :D hat éve érettségiztem, és kb ilyesmi volt nekünk is :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 06 (szerda), 11:23 
Tollforgató

Jelentem, a töri olyan volt, mint vártam, egy kis Emberi és Polgári Jogi Nyilatkozat, egy kis kereskedelem, Monarchia, esszéknél meg Szent István, Mátyás, világháború és kommunizmus :) Ja, meg felvilágosult abszolutizmus. Merem mondani, hogy az idei érettségik nehézségeihez képest ez könnyűnek tűnt.

...mondom ezt úgy, hogy talán megbuktam. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 06 (szerda), 8:25 
Fanfic-faló

Csatlakozom az egyetemi érettségi visszasíráshoz, de szerintem minden ilyen később könnyűnek fog tűnni. Persze, most izgultok, hogy milyen, de gondoljatok bele, milyen volt, amikor általánosból felvételiztetek, vagy bármilyen tárgyból témazárót írtatok. Nyáron pedig olyan jó lesz heverni a napon, bulizni járni, barátokkal találkozni, mert ezen is túl vagytok :)

Hajrá ma a törihez, a következő napokra is nagy kalappal! Bízzatok magatokban, én bízok bennetek :) :pbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 05 (kedd), 22:31 
Fanfic-faló

Őszike, dehogy haragszom :) én is ott sírok a mai napig :DD
viccet félretéve, jó hely az egyetem, szuper barátságok köttetnek, nagyon jó a feelingje, de meg kell harcolni a tudományért, még inkább a megfelelő érdemjegyért :) sokszor igazságtalanok, így nehéz tolni azt a szekeret, de minden akadálynak megvan a maga szépsége :)

én már próbálom úgy könnyíteni a dolgom, vagy javítani a kedvem, hogy a roxforti tantárgyak neveit és egyéb, ehhez a világhoz kapcsolódó dolgokat húzok a saját tárgyaimra :D na, ez jó magyar lett, de értitek xd
nálam a közigazgatási jog már inkább mágiaügyi minisztériumtan, a polgári jog a mugliismeret, a latin volt a rúnaismeret, mert túrót se értettem belőle... a magyar alkotmány történet meg a sötét varázslatok kivédése volt anno :D a kedvencem meg az európai alkotmánytörténet... jóslástan... amennyire kiszámíthatatlan volt egy-egy vizsga, pont annyira illik rá :D
sírok magamon, néha akkora nyomorék tudok lenni, de valahogy muszáj túlélni :D
ilyen az, amikor nem velem nevetnek, hanem rajtam :D

Ristu, toljad :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 05 (kedd), 21:02 
Könyvmoly

1wolfgirl1 írta:
Ritsu, Google professzor szerint így van:
Griffendél vs. Mardekár: a szezon első meccse, melyet november elején tartanak.
Hugrabug vs. Hollóhát: november végén játsszák le.
Hollóhát vs. Mardekár: januárban mérkőznek meg.
Griffendél vs. Hugrabug: általában Valentin-nap után tartják.
Hugrabug vs. Mardekár: május elején, a tavaszi szünet után játsszák.
Griffendél vs. Hollóhát: a szezon utolsó meccse, május végén, a vizsgák előtt tartják, ekkor adja át az az iskola igazgatója a győztesnek járó Kviddicskupát.

Én akárhogy kerestem, nem találtam semmi értelmeset. Köszönöm, akkor ezek szerint több meccs is van.:D Hmm, akkor úy kell időzítenem a ficben. xD

szerk.: amphetamin, én matekból kilencedikben buktam meg, mehettem is pótmeccsre. >< Nem volt egy kellemes dolog... Meg jómagam is minden évben a kettesekért küzdök. Ez éven viszont annyit hiányoztam, hogy a legalább az utolsó két-három dolgozatom egyes lett. xD De nem baj, ha minden jól megy, most már be tudom hozni.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 05 (kedd), 20:04 
Fanficbúvár

Ritsu, Google professzor szerint így van:
Griffendél vs. Mardekár: a szezon első meccse, melyet november elején tartanak.
Hugrabug vs. Hollóhát: november végén játsszák le.
Hollóhát vs. Mardekár: januárban mérkőznek meg.
Griffendél vs. Hugrabug: általában Valentin-nap után tartják.
Hugrabug vs. Mardekár: május elején, a tavaszi szünet után játsszák.
Griffendél vs. Hollóhát: a szezon utolsó meccse, május végén, a vizsgák előtt tartják, ekkor adja át az az iskola igazgatója a győztesnek járó Kviddicskupát.

Én csütörtökön megyek angol előrehozott érettségit tenni, remélem, nem szándékoznak szívatni, mert... ;;) :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 05 (kedd), 19:55 
Tollforgató

amphetamin írta:
...meg jaj, bárcsak ne kéne, de higgyétek el, vissza fogjátok sírni egyetemi vizsgaidőszakban az érettségiket, ha tovább tanultok :)

Most elképzeltem: idősebb koromban ülök az egyetem épülete előtt egy padon, és sírok. :D De tudom, hogy ezt nem azért írtad, csak biztatásként. :) Ugye nincs harag?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 05 (kedd), 19:49 
Fanfic-faló

nehéz a matek, de ne féljetek :) gimi utolsó három évében minden félévkor megbuktam, év végén kegyelem kettesekkel virítottam a szín ötös bizimben, aztán mégis meglett az a sz*r matek írásbeli :D ráadásul nem is éppen a kettes ponthatáron XD
menni fog az :)

remélem, annak, aki most érettségizik, jól sikerülnek a dolgok, vagy legalább tűrhetően, kitartást a továbbiakhoz!
vigasztaljon az, hogy most nagyon nehéznek tűnik, meg jaj, bárcsak ne kéne, de higgyétek el, vissza fogjátok sírni egyetemi vizsgaidőszakban az érettségiket, ha tovább tanultok :) ez az egész, a maga buktatóival gyerekjátékká törpül.
nyomjátok meg jól, ez még csak a kezdet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 05 (kedd), 19:06 
Könyvmoly

Nekem jövőre lesz érettségi, de matekból úgy megfogok bukni, mint a huszonegy. :)) Azt hiszem, két hete kérdezte ofi, hogy hogyan fogok oktatástanból érettségizni, mikor olyanok a jegyeim, amilyenek. :D

Egy kis off: a Harry Potterben négy kviddicsmeccset játszanak egy évben, ugye? Ha igen, milyen időközönként? Mert tudom, hogy van egy október, november környékén, egy meg az év vége felé. De mikor van a többi?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 05 (kedd), 18:03 
Tollforgató

Naomii írta:
Egyébként kicsit csapongok: van itt még valaki, aki szintén most érettségizik? Kíváncsi vagyok, mi a véleménye a feladatokról. Olvastam egy cikkben, hogy valaki nehezebb matekra számított. Hát a rák pengesse a beleit...

*bepof*
Én még nem érettségizek (szép is lenne 13 évesen :D ), de hétfőn valahol azt olvastam, hogy elég nehéz volt a magyar érettségi, matekról semmit nem tudok.
*kipof*

Ja, és ne feledd: az erő veled van! ;) :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 05 (kedd), 17:53 
Tollforgató

... Kiröhögtök, ha azt mondom, eddig nem is tudtam, hogy Magyarul beszél? :haha: Most megnéztem újra, és OMG, tényleg! Hogy nem vettem észre...!

Egyébként kicsit csapongok: van itt még valaki, aki szintén most érettségizik? Kíváncsi vagyok, mi a véleménye a feladatokról. Olvastam egy cikkben, hogy valaki nehezebb matekra számított. Hát a rák pengesse a beleit...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 05 (kedd), 17:05 
Könyvmoly

Én először azt hittem, hogy a csaj francia, legalábbis szőke, hosszú haja volt, mint Fleur Delacournak.:D Ebből jött ez a képtelen gondolatom. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 05 (kedd), 14:46 
Tollforgató

Ritsu Tonks írta:
Ryuuk.:D És az Halálisten. :D Őt én is nagyon imádom.^^

Haha, tényleg :D
A Chicago amúgy tényleg király, annyi jó zene van benne, nem csak a börtön tangó - legalábbis nekem majdnem mindegyik tetszett.
Nekem is időbe telt amúgy, amíg rájöttem, hogy a csaj magyarul beszél, valami "csodálatos" orosz akcentussal :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 04 (hétfő), 17:10 
Könyvmoly

Köszönöm szépen! :D Menni fog az, mert tanárnőnek nincs kifogása a technikámmal.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 04 (hétfő), 17:09 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Én alig értettem a szinkront... és nekem ezt kell valahogy hitelesen átvennem. xD Aztán mikor újra meghallgattuk magnón, akkor azt hittem, kínai. =))

Szerintem elég, ha artikulátlanul beszélsz, mert nagyjából az annak felel meg. :'D Sok sikert hozzá! Dupla kalappal!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 04 (hétfő), 16:58 
Könyvmoly

1wolfgirl1 írta:
Ó, a Chicagóból pont csak a tangós részt ismerem, azt már kismilliószor megnéztem. Imádom. :P

Vicces, hogy a filmben a külföldi ugye a mi nyelvünkön beszél, de tízszer kellett hallanom, mire rájöttem, hogy ja, az amúgy magyar. :))

Én alig értettem a szinkront... és nekem ezt kell valahogy hitelesen átvennem. xD Aztán mikor újra meghallgattuk magnón, akkor azt hittem, kínai. =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 04 (hétfő), 16:52 
Fanficbúvár

Ó, a Chicagóból pont csak a tangós részt ismerem, azt már kismilliószor megnéztem. Imádom. :P

Vicces, hogy a filmben a külföldi ugye a mi nyelvünkön beszél, de tízszer kellett hallanom, mire rájöttem, hogy ja, az amúgy magyar. :))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 04 (hétfő), 16:42 
Könyvmoly

Abban a tangóban benne vagyok, mint a külföldi rab.:D Bár a felakasztós rész ki lett hagyva a mi "feldolgozásunkból". A filmet a szereposztás előtt mi is megnéztük. Roxie annyira fárasztó, te jó isten. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 04 (hétfő), 16:37 
Tollforgató

A Chicagót? :O Hűha, az jó darab. A filmes változatot láttam csak ugyan, de az nagyon tetszett, a Cell Block Tangótól olyan libabőrös lesz az embert. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 04 (hétfő), 16:33 
Könyvmoly

Zsiraf írta:
Mit műveltél a színházban, Ritsu?

Dobáltam a többieket újsággal meg cipővel. :haha: Amúgy próbáltuk a darabot, amit előadunk.:) A Chicago c. musicallel fogunk fellépni júniusban (DE HISZ AZ MINDJÁRT ITT VAN!).:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 04 (hétfő), 12:53 
Tollforgató

Mit műveltél a színházban, Ritsu?
Én meg épp meghalni készülök, fáj a pocikám. :((
Nah, most már tényleg eltűnök... :fly:
Sok ihletet és zsiráfban gazdag napot Nektek! :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 04 (hétfő), 11:32 
Könyvmoly

vidor írta:
A halálszörnyet bírtam egyedül - mi is volt a neve?

Ryuuk.:D És az Halálisten. :D Őt én is nagyon imádom.^^

*hazaesett a színházból próba után*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 22:26 
Tollforgató

Naomii írta:
Hozzánk minden évben jönnek németek a testvérsuliból.

Death Note, mindenképp Rosa

Amikor általános sulis voltam, szintén ez volt nálunk is :) Így jutottam ki én is, majd a későbbi évben mi is fogadtunk cserediákot. Én nagyon éleztem a kint létet, meg azt is, amikor nálunk voltak.

Death Note-ba még én is belekezdtem, pedig nem vagyok anime fan, sőt... Egész életemben a Sailor Moonon kívül, amit kb. 9-10 évesen néztem, ez volt az egyetlen, amit bepróbáltam. Bár ez se nagyon jött be. A sztori nem volt rossz, de miután már Light nem Kira, én feladtam, mert már agyon húzottnak éreztem. De az első pár rész tetszett. Csak nekem az volt a bajom vele, hogy az összes karakter unszimpi volt számomra, egyik se nőtt a szívemhez. A halálszörnyet bírtam egyedül - mi is volt a neve?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 03 (vasárnap), 20:53 
Fanficbúvár

Én sajnos animékben nem tudok segíteni, mivel a kifejezetten szerelmi témákra összpontosulóakat kerestem ki magamnak. Bár, ott kifejezetten vérszemet tudsz kapni, mikor reggeltől egészen este nyolcig nézed izgatottan, hogy gyerünk mááár, kapd le a lányt, légy szíves, ne húzd az idegeimeeet, aztán valami bekattan, amikor a huszonötödik epizód végén se történik semmi... :D Nem kell oda semmi vérengzős esemény, DIY (do it yourself)! ;;)

Ettől függetlenül kellemesen csalódtam a műfajban. Persze, nálam az abszolút kedvenc a Lovely Complex marad (a humoráért), a Special A-t is bírtam, mondjuk, ott is forgott volna a kezemben a péklapát (mondom, hogy DIY), de amit fel szoktam évenként eleveníteni, az a Vándorló palota. Barátnőm ajánlotta, én megnéztem, és fúú. 8->

De azt néztem, személyenként változó, ki hogy reagál a szerelmes nyűglődésre:
- vannak ilyenek: :g
- vannak ilyenek: :-SS
- és vagyok én:
:dragon:
A sárkány én lennék, aki meg menekül előlem, az a készítő. :))

És Wolfie most elszompolyog. :balra:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra