Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 szeptember 01 (kedd), 13:38

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 18:39 
Tollforgató

1wolfgirl1 írta:
Jaj, elektronika... :shock: Merlin mentsen tőle. Hát, még ha stresszes vagyok... mert ugyebár, én elhiszem, ha ráüvöltök, akkor gyorsabb lesz... :-D

Én néha a nővéremet szoktam lecsillapítani, és megnyugtató hangon duruzsolni neki, hogy attól nem lesz jobb, ha csapkodsz, és úgy nyomod szegény egeret, mint egy őrült. :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 18:36 
Fanficbúvár

Nálunk volt egy ötödéves orvostanhallgató kis előadást tartani - vagyis nem az volt, de jobb szót hirtelen nem találok rá... magyarán, kérdésekre válaszolgatott, buzdított, hogy toljuk a kofferunkat Debrecenbe.
S innen maradt meg, hogy van olyan tantárgy, hogy gyógynövénytan. :-D A Harry Potteres szakasz egyből összenézett, és szinte látatlanban megtárgyaltuk, hogy KELL.

Én tudom magamról, hogy bizonyos részben élvezni fogom a gyógyszerészetit. Érdekel, ráadásul, ha felvesznek a DOTE nevezetű szépségre, akkor ott lesz a közelben a TEVA is, mint gyógyszergyár. Azt nem mondom, hogy az egész életemet ott képzeltem el, mert patikusként képzelem el magam, de hát, valahol kezdeni kell... :D (Az másik tény, hogy a Klinikán az Immunológiai pavilonban régi jó ismerős vagyok, ergo, évente egyszer-kétszer átjutok a városba, s kevésbé fenyeget az eltévedés esélye, mint Budapöstön.)

Jaj, elektronika... :shock: Merlin mentsen tőle. Hát, még ha stresszes vagyok... mert ugyebár, én elhiszem, ha ráüvöltök, akkor gyorsabb lesz... :-D

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 18:08 
Fanfic-faló

Óóóóó, az egyetemi élet :)))
Imádni fogjátok :) A jó társasággal csak röpül az idő, a tanárokat meg kell tanulni kezelni, vagy közösen szidni, ha nem sikerül szót érteni vele, de általában, ha látják rajtatok, hogy érdekel titeket, amit mond, van önálló véleményetek, stb, akkor legtöbbje normális szokott lenni (vagy csak én voltam ekkora mázlista).
Én most csinálom a mesterképzést, és most épp életemben először támad három oldalról a stressz (munka, családi dolgok, vizsgaidőszak), élvezem, mert érdekel, amit tanulok, a tanárok jó fejek (többnyire fiatal phd-sek, szóval XD), úgyhogy annyira nem félek a végétől. Meg most már elfogadtam, hogy annyira nem éri meg teperni az ötösért, ha levelezősként nem kapok ösztöndíjat (menjetek államis nappalira és TANULJATOK pénzt ér :pbunny:), így már egy kicsivel könnyebben veszem a dolgot, és a kelleténél nem aggódom túl jobban.

Ha meg kiálltok magatokért, és szóltok nekik, hogy valami kellene (vizsgát áttenni, új vizsgát kiírni, csoportosan haladékot kérni, stb), akkor általában meghallgatnak titeket, és valahogy sikerül kompromisszumra jutni. :)

A megfázással kapcsolatban: én kereken két évig hittem azt, hogy május-júniusban sikerül megfázni, pedig nem volt rá lehetőségem, aztán rájöttem, hogy stresszallergia, ha van ilyen. Május második és június első felében megállás nélkül tüsszögök, folyik az orrom, mindez az érettségi óta, és érdekes módon decemberben-januárban ilyen nem fordul elő. Allergológusnál már voltam, semmit nem mutattak ki (de nagyon gyanakszom a vattafára, az ilyenkor virágzik), de nagyon gyanús a dolog, hogy állandóan az évnek ennek a szakaszában jön ki a dolog.
(ehhez még idén hozzájön, hogy hetek óta alig alszom, kezdek kimerülni...)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 17:31 
Fanficbúvár

Az baráti társaságomban most én vagyok a hivatásos partypooper, mert valahányszor valaki hangosan elkezdi, hogy mindjárt itt a nyári szünet, kifejtem, hogy az utolsó nyári szünetünk lesz, és napról napra csak egyre közeledik majd a tizenkettedik és az érettségi, szóval én annyira nem fogok örülni neki, nagyon kellemes társaság lehetek. Borzalmas belegondolni, mert már majdnem elkezdtem szeretni ezt az idióták gyülekezetét meg a koszfészket, ahol embertelen heti negyvenegy órát eltöltünk, és furcsa lesz, hogy jövőre az egész év arról fog szólni, hogy elhagyjuk egymást és búcsúzunk. (sőt, nagyon valószínű, hogy én a várost hagyom el, az osztály fele, köztük a barátaim, pedig külföldre költöznek - ha nem vesznek fel SOTÉ-ra, egyetlen eddigi barátomhoz se leszek egy jó kétszázötven kilométernél közelebb, és ez egy nagyon ijesztő kilátás) És minél közelebb van ez a jövő év, én annál jobban parázok miatta, annál kevésbé hiszem el, hogy meglesz a nyolcvanöt százalékos érettségi átlag meg a bivalyerős ötös az emeltekből, és asszem, okom is van rá, de nem csak a pontjaim nyomasztanak, hanem ez az egész. Szóval igen Zsiraf, jó neked, hogy még nagyon messze vagy tőle. :D

Igen, ezek a kretén egyetemi rendszerek nagyon rossznak hangzanak, de igazából annyira félek az egésztől, hogy lehet, amíg nagyon benne nem leszek a közepében, fel se fog tűnni. Szörnyű ez az egész, de az az igazság, hogy valószínűleg tényleg jó lesz túl lenni rajta, és legalább ott lenni vagy nem ott lenni.

Amúgy nem szabad a tanár szemébe nézni, és akkor nem szólít fel, ha jól tudom, ez ilyen egyetemes diákigazság.

Megfázásra no comment, voltak idők, amikor annyira habituálódtam hozzá, hogy fel se tűnt, hogy éppen meg vagyok-e fázva vagy sem, max ha kérdezték tőlem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 17:15 
Tollforgató

Bojoe, meg kell hagyni, igazán biztató a leírásod. :lol:
Merlinnek hála nekem még messze van az egyetem, úgyhogy élvezhetem az életet még egy kicsit. :D

Ritsu, hidd el én meg tudlak érteni, két hete olyan náthás voltam, hogy levegőt se kaptam... ;)
Úgy utálom, hogy minden hónapban meg kell fáznom! ~x(

Én mindig csak nagyon értelmesen nézek a tanárra, ha valami olyat kérdezett, amiről halványokkersárga fogalmam sincs, és akkor nem szólít fel és elmondja a megoldást. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 16:45 
Fanficbúvár

1wolfgirl1 írta:
Már előre érzem, hogy kihívás lesz az egyetem... :D Pont ezekhez a dolgokhoz vagyok abszolút alkalmatlan, minimum ötször visszakérdezek, hogy "akkó' most mi van?", szerintem nem nagyon akarnak majd körülöttem kóricálni...XD

csak az elektronikus tanulmányi rendszer megtanulása (nem megértése, az lehetetlen feladat, a programozók is néha seggig szaladt szemöldökkel ülnek a mátrix teremtette anomáliák cunamiai által rázott lélekvesztőjében) a nehéz, ha sikerrel tudtál átutalni, új befizetési sort kiírni és használni az üzenetküldő rendszerét, az már fél diploma - lenne, ha a tanárok értékelnék.
az első év erre megy el, aztán már csak az utsó év lesz a bonyolultabb.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 16:36 
Fanficbúvár

Jobbulást! :pbunny:

Nem csak titánok járnak egyetemre, nehogy azt higgyétek :D Előző félév végén kellett dolgozatot pótolnunk az egyik tanár fogadóóráján, de ő elfelejtette, és lement a büfébe sütizni -- három fiúval voltam, akik nagyon férfiasan megálltak a bejáratnál, hogy akkor ők most ott megvárnák, amíg én szólok neki :'D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 16:07 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
(Off az offban)
Csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy torokfájással fekszek itthon május közepén? :roll: :))

Nem, nekem is van egy kis vírusom, mondjuk, arra a csütörtökön lévő allergiás rohamom is ráfejelt. Különben is, május nyugodtan meghazudtolhatja magát, volt olyan nap is, hogy kidugtam a karom és egy jégcsapot húztam vissza. :-w

Nem tudom, én még akkor is visszakérdezek, ha csökkent agykapacitásúnak (milyen szépen fogalmaztam) tűnök. Nem egyszer égettem már be magam, de szerintem ezt elbírom... :'D Miután a városban felkenődtem az óriásplakátra... meg a hiénakacagásom betöltötte az egész teret... csodálom, hogy nem zártak el.xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 15:05 
Könyvmoly

(Off az offban)
Csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy torokfájással fekszek itthon május közepén? :roll: :))

szerk.: én meg pont az a fajta gyerek vagyok, aki mindent megold egyedül, de anyu, eljössz velem a dokihoz? :D
Én sem nagyon kérdezek vissza, max mástól, hogy mi merre hány méter. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 16 (szombat), 11:35 
Fanficbúvár

Hát ettől én is erősen tartok, mivel én még vissza se kérdezek, hanem azt mondom hogy "aha, értem. Igen, biztosan értem." - közben meg fogalmam sincs az egészről XD jaj, ha a gimnáziumot nekem kellett volna intéznem, de nagy bajban lettem volna fél éve :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 15 (péntek), 20:12 
Fanficbúvár

Őszike írta:
Tigi írta:
Nem vagyok ebben nagyon tájékozott, de nagyjából az, hogy februárban is indulnak őszi féléves tárgyak, vagyis ha elbuktál valamit a szeptemberi menetben, akkor nem kell várnod a következő szeptemberig, hogy újra felvehesd a tárgyat, vagyis csak fél évet csúszol, nem egy egészet. Van olyan is, hogy keresztféléves felvételi, akkor februárban kezdesz valahol, nem szeptemberben.

Ez engem is érdekelt, köszönöm a választ! :)

Már előre érzem, hogy kihívás lesz az egyetem... :D Pont ezekhez a dolgokhoz vagyok abszolút alkalmatlan, minimum ötször visszakérdezek, hogy "akkó' most mi van?", szerintem nem nagyon akarnak majd körülöttem kóricálni...XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 15 (péntek), 20:10 
Tollforgató

Tigi írta:
Nem vagyok ebben nagyon tájékozott, de nagyjából az, hogy februárban is indulnak őszi féléves tárgyak, vagyis ha elbuktál valamit a szeptemberi menetben, akkor nem kell várnod a következő szeptemberig, hogy újra felvehesd a tárgyat, vagyis csak fél évet csúszol, nem egy egészet. Van olyan is, hogy keresztféléves felvételi, akkor februárban kezdesz valahol, nem szeptemberben.

Ez engem is érdekelt, köszönöm a választ! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 15 (péntek), 18:02 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 15 (péntek), 15:17 
Fanficbúvár

Hahó, na most én jövök! :mrgreen: milyen az a keresztfélév?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 15 (péntek), 12:59 
Fanficbúvár

bojoe írta:
bár sztem ez más húzós szaknál is így van. persze ott, ahol osztatlan képzés van.
Szerintem az is sokat nyom a latba, hogy van-e keresztfélév valahol, nálunk ugye nincs. :/ Én mindig azokon képedek el, aki diákhitelből halmozzák a féléveket.

Gigi, amíg nem akarnak benyomni magyarra az akaratod ellenére, nincs baj :D Végül is érettségizni tényleg kell.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 14 (csütörtök), 15:58 
Fanficbúvár

Tigi írta:

... jogot egyébként főleg abbahagyják/teljesen elengedik magukat. Már kb. a fél évfolyam tudja, hogy egy évvel később fog végezni egy bukás miatt, akkor meg minek törni magukat ugye...

jah, és így lesz 10 félévből 15-20... :) jó esetben. aztán a 8-10. felé jön rá (ha még csak 2.-3. éves tárgyai vannak), hogy lehetne másból diplomája, és ha most abbahagyja, akkor 25 éves fejjel már ciki elsősnek lenni máshol. aztán 13-14 félév környékén mérlegel, hogy érdemes-e 6. alkalommal is megmérkőzni egy közepes-erős (2.éves) tárggyal, és véglegesen eldönti, h marad-e a a nappali, v megy levelezőre.
bár sztem ez más húzós szaknál is így van. persze ott, ahol osztatlan képzés van.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 13 (szerda), 18:06 
Könyvmoly

Nálunk is szerencsére az van, hogy anyu és nevelő apum rám hagyják a döntéseim. Anyu mindig azt mondja, hogy azt csináljam majd, amit igazán szeretnék, és mivel fiatal vagyok, egy csomó lehetőség nyitott előttem, és igaza van, csak meg kell találnom a helyes vonalat. Mindig azt mondják, hogy akármit választok, akármit akarok tanulni és csinálni később, abban támogatni fognak.^^

Gigi, szerintem ez a magyar-töri vonal az anyukádnál még csak most van így, de amikor majd a biosszal és a kémiával sikeres leszel, hidd el, büszkék lesznek rád.:) És az egy nagyon jó dolog, ha meg tudod valakivel vitatni az ilyen dolgokat.^^ Mi anyuval pont mindig a törit szoktuk beszélni, magyar királyok, forradalmak, világháborúk, stb.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 13 (szerda), 17:34 
Fanficbúvár

Nálunk mondjuk ilyen fele-fele a helyzet, mert anyám igazából benne van, és támogat, csak azért néha kijön, hogy csalódott, amiért nem a magyaros vonalon megyek (mondjuk anyámnak az a mániája, hogy én a nyelvtant nem tudom, csak "véletlenül mindig ráérzek", és hú milyen dolgok lennének, ha nekiállnék tanulni - igaz, hogy nem tanultam ezeket sose direktbe, de nem lenne semmi se, ha nekiállnék tanulni), meg a biosz-kémiát nem tekinti tanulásnak, és így az ő szemében semmit nem csinálok. Nagyon diszkréten figyelmeztetni szokott, hogy a magyar meg a töri is érettségi tantárgy, és hogy jó lenne, ha azokkal is foglalkoznék. Így kábé folyton a nyakamba van erőltetve a magyar meg a töri, foglalkozok is velük, de az tök mindegy neki, mert a biosz meg a kémia tanulása az én jól megérdemelt jutalmam. És szerencsére van is ebben valami, mert szeretem tanulni, amíg a többi tárgyat nem, vagy nem annyira, de ez így kicsit izé...
Másrészről meg ő is egészségügyben dolgozik, csak más területen, meg nem orvos, és tök sokszor van, hogy megbeszéli velem az eseteket, meg kérdezi, hogy hallottam-e erről-arról, szóval nem teljes az ellenkezés, csak na. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 13 (szerda), 16:58 
Fanficbúvár

Ilyenkor én is hálát adok az égnek, hogy nem ilyenek a szüleim. Nekem azt mondják, hogy azt válasszam, ami nekem jó, és ők nem szólnak bele a döntésembe, hiszen kényszerből tenni valamit sosem jó. Az meg pláne, hogyha erőltetik, mert hát, hiába szülők, azért valamennyire a személyes szabadságot sérti ez. Akkor is, ha mondjuk anyáék szemében még harmincévesen is "büdös kölök" maradok. :-D

Habár, a segítség nem minden esetben jön rosszul, viszont ez a fajta... hátöö... :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 13 (szerda), 15:58 
Tollforgató

Ú, Gigi, szerintem tök aranyosan írtad le, hogy mennyire szereted a bioszt. :D Úgy bírom, amikor valaki ilyen átszellemülten tud magyarázni olyan dologról, ami amúgy bonyolult és én utálom. Néha még kedvet is kapok hozzá.

Tigi, ezeket a durva eseteket én valósággal lesokkolva olvasom. Hatalmas szerencsém van a szüleimmel, akik hagyják, hogy mi döntsünk a dolgainkról. Bár én, tizenkét évesen nem tudok olyan fontos döntéseket hozni...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 13 (szerda), 11:20 
Fanficbúvár

Gigi, nekem van olyan barátnőm, aki nem tudta, hova akar menni, és a szülei addig vegzálták, amíg beiratkozott bioszra (inkább az, mint a mérnöki dolgok, amiket forszíroztak nála) -- a vizsgaidőszakot se csinálta végig, erre ahelyett, hogy valahogy megpróbáltak volna segíteni neki, hogy következőre olyan szakot találjon, ahol meg is tud/akar maradni, benyomták a Burger Kingbe napi nyolc órában, hogy amíg nem tanul, ott kell dolgoznia. Az eredmény annyi, hogy be fog iratkozni szeptembertől egy aránylag random választott szakra, hogy szabaduljon, és ki is fogja járni, mert inkább bármi, mint a verbális abúzus meg a szexuális zaklatás, amiben jelenleg napi nyolc órában részesül a munkahelyén. Szóval sokaknál a családi háttér is benne van, hogy nem olyan szakot választanak, amit igazán akarnak, ha erre még rájön az iskolai keménykedés, amit mondtál... :/

Lyla, a jogot egyébként főleg abbahagyják/teljesen elengedik magukat. Már kb. a fél évfolyam tudja, hogy egy évvel később fog végezni egy bukás miatt, akkor meg minek törni magukat ugye...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 13 (szerda), 8:38 
Könyvmoly

Értem én a különbséget, csak eszembe jutott.:) Nekem van elképzelésem arról, mit akarok kezdeni magammal, csak arröl nincs, merre kellene elindulnom. Nem tudom, hogy az elképzeléseimhez milyen iskola kell, ahhoz a sulihoz milyen érettségit várnak el, emelt vagy közép, ha egyik vagy másik, akkor milyen tárgyakból... Gahh, nehéz, mindenesetre. Azt tudom, hogy érdekel a történelem és a regényírás, valamint senki lennék idegen nyelvek nélkül. Na mindegy, majd lesz valami.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 13 (szerda), 8:08 
Fanficbúvár

Jaj, pályaválasztás... :-t Én egyelőre csak annyit tudok, hogy zenei pálya, esetleg biológiával megspékelve (ha tanárnak megyek). Szerencsére még csak tizedikes vagyok, úgyhogy van másfél évem, hogy eldöntsem.
Édesapámmal az volt, hogy pár nappal a beadás előtt döntötte el, hogy mégsem matematikus akar lenni, hanem építészmérnök. Szerintem kapott valami isteni sugallatot vagy mi :) És neki szerencséje volt; nehézségei ugyan vannak a munkájában, de élvezi és szereti, amit csinál.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 12 (kedd), 21:43 
Fanficbúvár

Én egyszer megmondtam a barátnőmnek, hogy valószínűleg agyrázkódása van, annyiból, hogy szédült, elirányítottam orvoshoz, és tényleg az volt, azóta az ilyen segítségkérések megsokszorozódtak. XD De vicces igazából. Meg a biosztanár azt hiszi, hogy stréber vagyok.

Nem tudom, mert nálam is mindig nagyon erős volt az, hogy segíteni szeretnék, de úgy voltam vele, hogy annak ezer módja van. És az agy mindig komolyabban érdekelt, de hát az mindenkit érdekel szerintem. Aztán ahogyan elkezdtem annak utánaolvasni, bevonzott az egész biológia, és imádom, és elválaszthatatlanok vagyunk (oké, ez kicsit creepül hangzik), és aztán jött hozzá a kémia is, és most már úgy vagyok vele, hogy nem tudnék mást tanulni, mert egyszerűen semmi nem érdekel ennyire, tényleg olyan, mintha egy kicsit szerelmes lennék a dologba, vagy nem is tudom... De fura, és azelőtt egy tantárggyal se volt ilyen, vagy ilyen hosszú ideig. És miközben mást tanulok, nem úgy érzem, hogy nem akarok tanulni, hanem azt, hogy biológiát kellene tanulnom.

Mert még szívesen csinálnék valamit, ahol kreatívkodhatnék meg minden ilyesmi, még televíziós műsortervezésre gondoltam, meg ilyen mainstream dolgokra, de az igazat megvallva azt nem tudnám annyira szívvel-lélekkel csinálni, mert egyrészt, mire odajutok, másrészt meg az írást és a dolgok kitalálását hiába imádom, a természettudományos "részem" nélkül félember lennék. Mondjuk írás nélkül is, de a biosz sokkal szebb, mint bármi, amit ki tudok találni.

Szóval ez egy szörnyű komment volt, de na, tényleg így gondolom. És a barátnőmnek csak enyhe agyrázkódása volt, szóval valszeg nem okozott volna akkora problémát, postcommotiós hematóma (haha, okoskodás) - mint szövödmény - is idősebbeknél, és férfiaknál gyakoribb inkább, de fő a biztonság, és nélkülem nem megy el orvoshoz. :)

Ami meg a szakváltást illeti... Az inkább rosszabb szerintem, amikor valaki nem tudja, hogy mihez kezdjen magával. Mármint nem ilyen lelombozóan rossz, vagy mert én tévedhetetlen vagyok magammal kapcsolatban, egyszerűen csak érdekel a téma, és a legjobb barátnőmnek pölö semmi terve nincsen, kíváncsi leszek, mit süt ki jövőre. Igazából sajnálom azokat, akiknek ebben az időszakban még ezzel is problémájuk van, mert nem sok segítséget kapunk amúgy ezen a téren, pedig egy ofő-órát mindenképpen megérne szerintem, hanem ez ki van adva, hogy döntsd el magad, közben meg megy a keménykedés meg az érettségivel zsarolás.
Ha mindenki fejével alaposan beszélnének, mielőtt jelentkezik, és nem úgy, hogy "menj mérnöknek, az sokat keres", akkor talán sokkal kevesebb lenne a szakváltás.

Én meg remélem, hogy jól döntöttem tizedik közepén, amikor kitaláltam ezt az egészet, de eltelt másfél év, és még mindig nem mást akarok, szóval reménykedjünk. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 12 (kedd), 20:16 
Fanficbúvár

Itt is rengetegen váltanak - az ember csak akkor tudja meg, mire vállalkozott, miután szembesült vele. Amúgy rengetegen vannak, akik még egyetem alatt se tudják, mivel szeretnének foglalkozni... az, hogy már van egy alap elképzelésed, el tudod magad valahol képzelni, eleve sokat segít.

Én speciel annyit tudtam magamról ötödikes koromban, hogy olyan szakmát szeretnék, ahol tudok segíteni másokon.
Gigi, amúgy az ismerős nekem is... csak máshol, és szűkebb baráti körömben. Leírják a panaszt, én meg gyakorlatilag írom a kúrát, hogy mit vegyen be, vagy mit csináljon. :-D Ez az egyedüli előnye, hogy rengeteget vagyok beteg.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 12 (kedd), 19:28 
Fanficbúvár

Jó, hát középiskolai és egyetemi szak között azért lényeges a különbség szerintem. Tizennégy évesen én is tök más tagozatra mentem, mint amilyen irányba tovább akarok tanulni. Szakközépiskola esetében talán egy fokkal neccesebb a helyzet, de még akkor sem vészes, max minimálisan konyít az ember egy másik szakmához, előnyt jelent, ha az egyetem mellé munkát szeretne találni magának.

Az sokkal meglepőbb, hogy sokan szakot váltanak az egyetem elején. Gondolom, ezek főleg azok az emberek, akik "csak" beírtak valamit, de nem lehettek egészen biztosak benne, aztán rájöttek, hogy nem tetszik, és más inkább. Vagy nem is tudom. Meredek lenne általánosítani azért.

Igen, én is át akartam volna menni biosz-kémiára, de most már semmi értelme, egyszerűbb, ha tagozatos faktra is bejárok meg normálisra is. Addig lelkierőt ad, hogy én vagyok a legjobb bioszórákon az osztályban, és hogy mindenki ilyen előorvosnak használ, hogy szerinte miért fáj a feje, meg hogy durvának tűnik-e a lábsérülése meg ilyenek, ami mondjuk kicsit para... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 12 (kedd), 19:02 
Fanficbúvár

Utólag is nagyon köszönöm mindenkinek, aki felköszöntött! :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 12 (kedd), 6:01 
Könyvmoly

Mi meg még ici-pici 11. osztályosok vagyunk, de már az osztály 95%-a nem tudja, mit keres ezen a szakon. :)) Én sem. De érettségi előtt már bitang felesleges szakot váltanunk, pedig szívesen átmennék a nyelvisekhez.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 11 (hétfő), 18:41 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tigi írta:
Nálunk törifakton csomóan voltak, akik bevállalták a heti 6 óra 5 felelés! kombót, hogy megmeneküljenek a középre készítő töritanártól, aki teljesen elmebeteg volt.

Nekem piszok mázlim volt végül, de majdnem egy olyan tanárt kaptam irodalom- ÉS törifaktra is, akit képtelen lettem volna elviselni, úgyhogy megmondtam az ofőmnek, hogy ha az a tanár lesz, én komolyan átmegyek bioszosnak, erre előre számolhat, nem érdekel, mennyi plusz papírmunka és utánajárás az igazgatónőnél. Nekem mázlim volt. De az alapirodalmasok megszívták. :Dbunny:

amúgy nálunk is irtó nagy volt az elsőéves szakváltási arány

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 11 (hétfő), 15:11 
Fanficbúvár

Utólag is boldog szülinapot, BNori!

Nekem van egy osztálytársam, aki úgy kiakadt az új tanárképzésen, hogy most biosz-kémia emeltet csinál, és elmegy orvosira :D Vannak ilyen pálfordulások, nekem az első egyetemi év tanulsága az volt, hogy messze nem mindenki marad ott, ahová felvették, pedig én korábban abban a hitben éltem, hogy nem nagyon szokás változtatni, ha egyszer elkezdtek valamit (legalábbis nem ilyen drasztikusan).

Nálunk törifakton csomóan voltak, akik bevállalták a heti 6 óra 5 felelés! kombót, hogy megmeneküljenek a középre készítő töritanártól, aki teljesen elmebeteg volt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 11 (hétfő), 7:46 
Könyvmoly

Mondjuk az engem is fel tud húzni, hogy sokan beülnek töri faktra, de semmit nem tudnak és végigdumálják az órát... :roll: Mondjuk én már egy hónapja nem voltam órán. o.O Hiába, a sok hiányzás...><

1wolfgirl1 írta:
Nekem általános iskolából örök favorit, hogy a szem része a csatornavíz, nem a csarnokvíz.

Az se rossz. xDDD Ha neki a szemében csatornavíz van... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 21:02 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Gigi, nekem kedvenc faktos aranyköpésem, mikor tanár úr megkérdezte, mit mondott ki a KETTŐS (ez fontos) honfoglalás, mire egy csaj: "A magyarok TÖBB részletben telepedtek le a Kárpát-medencében". =))

Igen, nekem nagyon bögyömben vannak most a faktok, főleg az oda járó emberek, mert van, aki azt hiszi, hogy ha heti kétszer negyvenöt perccel megajándékozza az iskolát az ottlétével, akkor az már egyenes felvételi és kilencven százalékos emelt, én meg lehetek csodabogár biosz fakton (!), hogy milyen durva, hogy tudom, mi az az oxitocin, meg hogy R-stratégia. Pedig nem vagyok egy szorgalmas meg tanulós ember, ez meg elvben egy elég jó suli.
És aztán nehogy az legyen, hogy tényleg jobb lesz a felvételijük, és őket felveszik, engem meg nem, mert hülyét kapok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 20:29 
Fanficbúvár

Nekem általános iskolából örök favorit, hogy a szem része a csatornavíz, nem a csarnokvíz. :))

Merilwen, nyugodtan lophatod, Nemzeti Lehánybolt forever! :-D Már attól tartottam, hogy valaki megdorgál, hogy "nesze, a jövő nemzedéke", de akkor ezek szerint nyugodt szívvel húzhatom a trafikos agyát. Szegényt, előre sajnálom. =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 18:59 
Könyvmoly

Sybill Dumbledore 02 írta:
Ritsu, ez nagyon jó ötlet nekem osztálytársam csinálta azt, hogy bioszdogánál, amikor egy táblázatot kellett kitölteni a válaszokkal és nem tudta a megoldást, az egyik oszlopba végig ezt írta: Budapest, Budapest, ez is Budapest, ez nem Budapest.

Istenem. xDD :)) Ez hatalmas.:D Mondjuk egy dogába simán be lehetne írni, hogy Das ist nicht mein Job!, aztán beadni így. :D Tanárnő kicsit kiakadna...
Amúgy Merilwennel együtt üdvözöllek újra körünkben, Sybill.^^

Gigi, nekem kedvenc faktos aranyköpésem, mikor tanár úr megkérdezte, mit mondott ki a KETTŐS (ez fontos) honfoglalás, mire egy csaj: "A magyarok TÖBB részletben telepedtek le a Kárpát-medencében". =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 18:31 
Fanficbúvár

Nekem a kedvencem, amikor a faktosok bőrszövetnek hívják a hámszövetet. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 17:22 
Fanficbúvár

Kukucs!
Kissé én is eltűntem az utóbbi pár napban, ugyanis elromlott a különbejáratú gépem, így most percre pontosan be van osztva, hogy mennyit lehetek annál a gépnél, amit az egész család használ. Ebbe az időbe pedig nem nagyon fér bele az új hozzászólás...

Még a kék-zöld foltokhoz: Harmadikos koromban volt egyszer olyan, hogy egy táborban leestem a lóról, ami aztán rálépett a combomra. Hál' Istennek shetlandi póni volt, és nem a csontra lépett rá. Utána hetekig-hónapokig volt egy tíz centi átmérőjű kék folt (aztán lila, aztán zöld, aztán sárga stb.) a lábamon, és azóta is azzal szórakozunk, hogy eddig én nyertem a családi véraláfutó-versenyt. :-)

Wolfie, ez a nyalókás ötlet egyszerűen zseniális =)) Ha nem bánod, lopom a Nemzeti Lehánybolt elnevezést :-D

Dogás baki: egy iskolatársam azt írta, "a cellulóz a növényevő állatok bőrében található." :haha:

Nekem az egyik kedvenc tárgyam a biosz. ez mondjuk lehet, hogy családi örökség; Anyu is biosztanár, nagynéném is...

Ja, és én is sok boldogságot kívánok, BNori! :give:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 16:52 
Fanficbúvár

Sziasztok! Boldog szülinapot Nóri! *Jól eltűntem* :) :give:
Jaj, ilyen képes eset velem is volt... öcsémmel nézegettük az én osztályképeimet és megkérdeztem tőle (amikor a 3.-osnál jártunk) hogy szerinte én hány éves vagyok. Erre ő rávágta, hogy 15 (vagy 16). 14 voltam ekkor :)) a képen meg 9... de mellékes. És Ritsu, ez nagyon jó ötlet :D nekem osztálytársam csinálta azt, hogy bioszdogánál, amikor egy táblázatot kellett kitölteni a válaszokkal és nem tudta a megoldást, az egyik oszlopba végig ezt írta: Budapest, Budapest, ez is Budapest, ez nem Budapest. :))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 15:32 
Könyvmoly

Wolfie, ez a nyalókakérős ötlet nagyon jó. xD Én olyan őrültségeket tervezek, mint német dogának angol dalszöveget beadni, mondjuk egy Linkin Parkot vagy hasonlót. :D De ezt majd az utolsó számonkéréskor. :3 *gonosz vigyor* Mondjuk, ofi pont a múltkor mondta, hogy nem nagyon kedveli a színes hajakat... Nos, legnagyobb örömére a hajamon az összes szőke felületet befestettem rózsaszínre. :D
Nóri, te meg kegyetlen vagy. xD Bár, húgod furcsa rádnézése még a jobbik eset... Az enyém az ilyenekért helyben megnyúz. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 15:15 
Fanficbúvár

Köszi mindenkinek! :) Hát most na, áradt belőlem a kedvesség, mint mindig :D A szakállam meg... Hát, ha csak a bokámig lógna... :D
Egyszer nekem is volt egy vicces esetem az évekkel:
Húgommal nézegettük nagyon kiskori fotóinkat, és mondta, hogy itt még hétéves sem volt.
Erre én rávágtam, hogy dehát még most sincs annyi. Khmm... Tizenegy volt =)) Kicsit érdekesen nézett rám. ;;)
Én most vagyok túl a felvételivel kapcsolatos borzalmakon, erre itt olvasom, hogy érettségi... Nos, egyelőre jobb nem belegondolni :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 14:59 
Fanficbúvár

Az ökológiát én szerettem tavaly, azt könnyen megtanultam. Nekünk nagyon aprólékos a tanárunk, tehát ha fél percnél tovább gondolkozol, akkor már "bizonytalanságok voltak" és "lehetett volna jobban is", tehát négyes a feleleted. ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 14:57 
Fanficbúvár

Pedig giliszták szaporodása még nem is releváns téma annyira az érettségiben, zárt keringési rendszer megjelenése meg ilyenek sokkal inkább. (meg még ezek a frankó módosult gyűrűsféreg tulajdonságok)

Növényi sejt meg növényi szövetek érdekesek amúgy, állatokat meg igazából egyben tanultam meg egyszer nagyon, kábé véletlenül (húgomnak segítettem szóbelijére), és úgy tök érdekes, meg jó, meg igazából egy csomó tulajdonság egymásból is következik.
Én az ökológiát nem szeretem, de lényegében az is tanulható.

(amúgy én is jövőre felvételizek, csak azért :D )

Az aláírásom pedig köszöni a bókokat. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 14:44 
Tollforgató

1wolfgirl1 írta:
Én megfogadtam, hogy aznap, mikor betöltöttem a tizennyolcadik életévemet, hótt komoly arccal bemegyek a Nemzeti Lehányboltba, megvillogtatom a személyimet, aztán hasonló precizitással és fapofával kérek egy nyalókát. ;;)

=)) =)) Ez jó! Szívesen megnézném a lehányboltos képét, mikor ezt megteszed. :D
Nem csak nálatok, nálunk is így van. Amikor orvoshoz megyek, és megkérdezik, mennyi idős vagyok (gyógyszer miatt), akkor anyával nekiállunk vitatkozni. Ezért nem betegszem le soha.
Nővérem születésnapom előtt megkérdezte, hogy: "Akkor te most 14 éves leszel?"
Persze! A 13 annyira szerencsétlen egy szám, hogy inkább ugrok egy évet. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 14:26 
Fanficbúvár

Én megfogadtam, hogy aznap, mikor betöltöttem a tizennyolcadik életévemet, hótt komoly arccal bemegyek a Nemzeti Lehányboltba, megvillogtatom a személyimet, aztán hasonló precizitással és fapofával kérek egy nyalókát. ;;)

Amúgy csak nálunk szokás, hogy öregítenek minden adott alkalommal? Megkérdezik, hány éves vagyok, teljes lelki nyugalommal rávágom, hogy tizenhét, erre anya rögtön javít, hogy:
- Tizennyolc!
- Tizenhét!
- Tizennyolc!
Apa jön, mint békebíró:
- Tizenhét és fél.
- Tizenhét!
- Tizennyolc!
Mondjuk, agyilag érzem magam tizenkettőnek, így egyikünk állítása se helyes... :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 14:11 
Könyvmoly

Mindent értek, Őszike, ez esetben nem szóltam egy szót sem.:D
Gigi, tényleg komoly az aláírásod. xDDDDDDDDDDD =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 13:53 
Fanficbúvár

Őszike írta:
Hogy értsétek:
Nóri úgy köszöntött fel engem, hogy: "Isten éltessen, vénember!" Gondoltam, megteszem neki azt a szívességet, hogy viszonozom ezt a köszöntést. :D

Most megvolt a garantált ötperces röhögőgörcs. Milyen kedves. =)) =)) =))

Gigi, igen, jövőre lesz a hajtáspajtás. :)
Csak azt nem tudom, mi lesz, ha nem jön össze, mert amilyen elképzeléseim vannak, azok nem éppen ezekre a tantárgyakra vannak kihegyezve. De legyünk pozitívak, sikerüljön. :-D

A biosz növényes részét én se bírtam - kiállhatatlanul unalmas. Hogy akkor most milyen a széle, az erezete a levélnek, gyökértípusokat sorold fel, satöbbi. Mondjuk, mikor harmadjára vettük a giliszták szaporodását, azon voltam, hogy a suli alatt ások egy alagútrendszert, és nemes egyszerűséggel meglépek óráról. XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 13:47 
Tollforgató

Gigi685 írta:
Őszike: ...

Értem. :) Én a biosznak azt a részét nem bírom, amikor az állatokról meg a növényekről tanulunk. Félre ne értsétek: szeretem az állatokat meg a növényeket is, de azt nem, amikor róluk egy csomó mindent meg kell tanulni. Az emberi testről szóló résszel nem lesz bajom, de kár, hogy nem csak arról tanulunk. xD Mindegy, túl teszem magam rajta, és megcsinálom, egyetemen majd úgysem azt a részét fogom venni.
Használom, és megpróbálom szeretni. :D

szerk.: Gigi, az aláírásod. =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 13:42 
Fanficbúvár

Wolfgirl, akkor ez elég király. :) És jövőre felvételizel te is? Nálam amúgy úgy van, hogy orvos akarok lenni, és ha első körben nem jön össze, akkor jön a fogorvos meg a gyógyszerész.

Őszike: Hát, nem árt, mert azért elég komolyan a bioszon alapszik az egész tudományág, és lesz pölö anatómia meg neurológia tárgy, ami a dolog orvosi megközelítése. Szóval elvben nem kötelező, de ajánlott.
De szerintem ezzel nem lesz gond, mert igazából én úgy látom, hogy ez az a rész, ami nélkül az egésznek semmi értelme nem lenne, mert ezzel a tudással látod át teljesen, hogy miről is beszélsz. Szóval, ha mást nem, az idegrendszert mindenképpen tudd betéve, amikor egyetemre mész, nagy segítség lesz, na meg úgy maga az emberi test ismerete is hasznos lesz ott szerintem. De nem tudok mást mondani, mint azt, hogy ha félsz ettől, ne félj, mert marha izgalmas az egész, én csak azért járnék pszichológiára vagy gyógypedagógiára, hogy ezeket tanulhassam. Mondjuk én bele vagyok esve a bioszba, szóval eleve nem tudok azonosulni az ilyen problémákkal. XD Lényeg, hogy a biológia egy gyönyörű tudomány, szóval használd és szeresd. :P

Boldog szülinapot, BNori! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 13:41 
Tollforgató

Hogy értsétek:
Nóri úgy köszöntött fel engem, hogy: "Isten éltessen, vénember!" Gondoltam, megteszem neki azt a szívességet, hogy viszonozom ezt a köszöntést. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 13:39 
Könyvmoly

Ha ő vénember, akkor a tőlünk öt-hat vagy tíz évvel idősebbek mit szóljanak? :D Én is vén vagyok már, mint az országút, pedig csak pár évvel vagyok vénebb nálad vagy nála. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 10 (vasárnap), 13:20 
Fanficbúvár

Őszike írta:
most már te is vénember vagy... :-P

=)) =))
Ezek a fiatalok folyton csak öregednek... bezzeg rajtunk nem látszik semmi. :P

Merlin éltessen sokáig, szakállad érjen bokáig! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra