Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 szeptember 01 (kedd), 13:04

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 21:27 
Tollforgató

vidor írta:
voltak, akik csak a "fun" kedvéért csinálták

Végigpörgettem minden osztálytársam FB profilját, és (szinte) mindenki leöntötte magát egy vödör hideg vízzel, aztán kihívták egymást, és ez volt a téma a suliban mindig. A kezdeményezéssel nincs bajom, de az rossz, hogy az egész elment egy olyan irányba, hogy sz*vassuk egymást, mert az milyen poén... :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 21:17 
Tollforgató

bojoe írta:
elég az ice bucket challange-re gondolni. vajon hányan adományoztak, akik nyakon öntötték magukat jeges vízzel?

Elvileg pont az volt a lényege a kihívásnak, hogy akkor öntöd le magad, ha nem adakozol. Aztán jöttek a hírességek és sokan szerintem félreértették, de elvileg ők mind adakoztak, csak pluszba még telibe is öntötték magukat. Gondolom azért, hogy felhívják az emberek figyelmét az egészre. Persze biztos voltak, akik csak a "fun" kedvéért csinálták, de az egész lényege eredetileg a figyelemirányítás volt a betegségre. Ezért is a jeges víz, mert elvileg olyan rövid sokk hatást idéz elő, amilyet a betegek éreznek. De persze értem mire célzol, nyilván eléggé elment a dolog más irányba, de maga a kezdeményezés abszolút jól indult.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 20:17 
Fanficbúvár

A mennem kell jó ötlet... csak írnám úgy, hogy ne tűnjön undokságnak :labi: :balra:
Amúgy... *Sybill visszaolvassa a két éves kritikáit a Ha feléled egy Utód vérénél* Hát ez kész, de komolyan! XD hogy voltam képes ilyet írni? Mármint... tényleg rajongó kiskamasz voltam a javából :D bár az utolsó kritikám azért még tetszik is. És Szibill moszt eloszon... :balra: *copy wolfie-ról*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 19:32 
Tollforgató

Nos, én nagyon vigyázok, hogy senki ne ártson nekem a Facebookon, ezért egy ninja a háttérképem, és mindenkit letiltok kapásból, aki bejelöl, pedig nem is ismerem. :D
Sybill Dumbledore írta:
Az arab illetve indiai férfiak amúgy hogy találnak meg? :shock:

Fogalmam sincs. :D De szerintem csak több ismerőst akarnak, mert akkor "menők" lesznek, és ezért jelölnek be.
Sybill Dumbledore írta:
Amúgy... ti is szoktátok úgy érezni, hogy bármivel kapcsolatban csak magatokról tudtok beszélni?

Ahamm. :D Néha előfordul, hogy csak magammal példálózok. :D :D
Sybill Dumbledore írta:
ha nem akarok néma beszélgetőpartnernek tűnni, vagy nem tudok mit mondani, vagy le akarok rázni valakit.

Én csak annyit írok, hogy "ahamm" meg "igen, megértelek"; aztán közlöm vele, hogy dolgom van és mennem kell.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 19:29 
Fanficbúvár

Akkor van valaki, aki hasonlókat érez - mondjuk lehet, ennek nem kéne megnyugatnia... :matrixb: (lehet, hogy kicsit random módon és rosszul toldalékolva használom a smileykat :D ) A "te jó ég" "ez most komoly?" és társai szintén ismerősek, bár én inkább abban az esetben használom őket, ha nem akarok néma beszélgetőpartnernek tűnni, vagy nem tudok mit mondani, vagy le akarok rázni valakit. Ez utóbbi nem egy szép dolog, de na :-x És itt a merin még nem találkoztam olyannal, aki kifejezetten csak magáról beszélne. Nem értem, hogy valaki hogy vesz ilyet észre máson :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 18:43 
Könyvmoly

Nem tudom, hogy az arabok és indiaiak hogyan találtak meg, de ez nem volt kellemes "összefutás".:D

Mindig úgy érzem, hogy csak magamról beszélek... :shock: Teszem azt, valaki mond valamit, és nem tudok mást reagálni, mint saját élményt, akkor már én vagyok a téma, és ilyenkor jön a jól bevált hümmögés, meg "értem", "jó isten...", "ez komoly", stb. cuccok.

Privátot egy szomorú embernek csak akkor szoktam írni, ha közeli ismerősöm/barátom, vagy ilyenek. Tapasztaltam már olyat, hogy valaki kiírta, mennyi problémája van, és mikor megkérdeztem, mi a baja, ez volt a válasz: "áhh semmi, hosszú, inkább hagyjuk..." És ilyenkor ne szaggassam ki a hajam. ~x( :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 18:20 
Fanficbúvár

Még itt vagyok :D Érdekes egy beszélgetés és már nem is tudom, melyik hozzászólásra akartam reagálni :shock:
A szivárványos profilképnál attól tartottam, hogy osztálytársaimon keresztül (akikkel egy 8.a nevű csoportban vagyok) eljuthat a profil híre ofőmhöz és szüleimhez is, akik esetleg nem ezt tartják a legjobb megoldásnak. Szóval helyetta paintben szerkesztettem egy tarka hátteret és rátattem egy szívet :D ugyanezzel kábé. És ennyit rólam, unszerénység és nyelvújítás off. Egyébként facebookon én is nagyon vigyázok, eddig összesen egy olyan dolog van kint, ami nem profilkép- vagy háttérváltoztatás. Az arab illetve indiai férfiak amúgy hogy találnak meg? :shock:

Az ignorálás... nem egészen vagyok tisztában a szó jelentésével (de google a barátom) ám szerintem én is ezt csinálom. Mármint kvázi nem merem az embereknek megmondani, hogy "ez fájt", "ezzel megsértettél", "most nincs kedvem beszélgetni" vagy bármi más. Helyette viszont szenvedek és morgok :? Inkább szemtől szembe kéne megmondani, de nem tudom, hogyan kell. Mert ha egyszer kinyögöm, a végén még megutál az osztály (pedig ötödik óta ezen vagyok, hogy Ne legyen. Sikerrel :give: ).

Amúgy... ti is szoktátok úgy érezni, hogy bármivel kapcsolatban csak magatokról tudtok beszélni? <--ez már ignorációnak számít, ha szeretnék erről beszélgetni? Tényleg utána kéne néznem.
És tényleg, ha valaki olyan posztot tesz ki facebookon hogy mennyire rossz neki a kedve és milyen szomorú, majd nem kommentekben válaszol, hanem azt írja hogy "írj privit", akkor annak szoktatok privátot írni?

Szerk.: utána néztem. Azt jelenti, hogy szándékosan mellőz, semmibe vesz. Akkor én itt nagyon összekavarodtam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 16:02 
Fanficbúvár

jelképek és valódi jelentésük, illetve popkulturitásuk. elég az ice bucket challange-re gondolni. vajon hányan adományoztak, akik nyakon öntötték magukat jeges vízzel?

jó kérdéskör, tiszta langdon professzor fíling.

úgy érzem, ez a szivárványos logó is átesett a ló túloldalára. divat lett mellette és ellene is kiállni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 15:28 
Fanficbúvár

bojoe írta:
a piros-fehér-zöld trikolór meg nem csak a magyaroké.
az, hogy ki milyen jelképet mire használ, és mit akar vele kifejezni, az egy másik kérdés. jogában áll.
Persze, ezt a minimum közösségnek említettem, akik eltérően gondolkodnak egy kérdésről, és egy részük magához ragadja az eredetileg közös szimbólumot. Nyilván joga van hozzá, és gyakorlatilag is megteheti, volt már rá példa, pl. ha már ezt hoztad fel, akkor a horogkeresztről tipikusan nem a jószerencsére asszociálunk, mert azt is kisajátították. És egy idő után hiába mondja az ember, hogy ezt vagy azt nem abban, hanem egy másik jelentésében tettem ki ide vagy oda, ha egyszer az emberek túlnyomó többsége arra asszociál, el kell fogadni, hogy az a valami legfeljebb egy bennfentes, szűk körben hordozza azt a másik jelentést, amire mi gondolunk. Engem zavar, hogy egyesek ilyen felhangot adnak a nemzeti színeknek, mert a fentiek miatt nem tartom tisztességesnek, ennyi. Ha mást nem zavar, hát jó neki :)

Vidor, mi Tunéziában alapos megfontolás után úgy döntöttünk, hogy inkább nem hagyjuk el a szállodát, lehet, hogy nagyon barátságosak voltak a helyiek, de nem úgy néztek ki. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 14:53 
Tollforgató

Tigi, Ritsu igen, ezek persze mások, nem is így értettem, hanem inkább, ahogy Gigi is megfogalmazta, reagálva a válaszomra :)
Mondjuk ez a nem akarom megbántani dolog, saját tapasztalat, sokkal tisztább, hogy akkor "koptasd" le szerintem, mert lehet, hogy akkor is fájni fog az illetőnek, de legalább tudja mi a szitu. Én ezt úgy tanultam meg, hogy nem adtam egyértelmű nemet pár embernek, aki próbálkozott nálam, és miután már kezdett nagyon kínos lenni a dolog, inkább közöltem velük, hogy akkor nem. Azóta emellett vagyok, mert szvsz így korrekt mind2 fél számára :) Persze, nem könnyű, de mégis inkább ez.

Ja, az arabokhoz; azok nagyon durvák, én személyesen tapasztaltam a levakarhatatlanságukat. Az a legrosszabb, hogy nőként komolyan se veszik, ha nemet mondasz. Voltunk nyaralni több ilyen országban is (Jordánia, Egyiptom), és ott tanultam meg kb. 15 évesen, ha nem állok ki magamért, senki se fog értem. Én személy szerint elég későn érő típus vagyok, iszonyatosan fusztrált akkor, hogy megbámultak, meg hozzámértek az engedélyem nélkül. Jó apám meg kb. leszarta. Úgyhogy akkor döntöttem úgy, hogy kiállok magamért, azóta is profi vagyok lekoptatásban :haha: Volt, hogy konkrétan elütöttem a pali kezét, és kb. ráordítottam, hogy; "Don't touch me" Utána szépen meg is sértődött persze, de engem a legkevésbé sem érdekelt.

bojoe írta:
a horogkeresztet is kirakhatnám a profilomra, ha én nem a náci ideológiát akarom vele kifejezni, hanem a "jó szerencsét".

Persze, kiteheted, de ilyenkor jön a képbe a popkultúra. Nem elhanyagolható szempont, just saying.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 14:33 
Fanficbúvár

Tigi írta:
Az ellenpropaganda hagyján, de a trikolóros ellenpropaganda a halálom, mert kisajátít a nézeteinek és magának egy szimbólumot, ami nem csak az övé, hanem elvileg minden állampolgáré.

hátö... a szivárvány meg egy ovis jel... a horogkereszt pedig ókori kultikus, indiai/kínai jelkép. (és egyébként a magyar néphagyományokban is megjelent díszítőelemként) a piros-fehér-zöld trikolór meg nem csak a magyaroké.
az, hogy ki milyen jelképet mire használ, és mit akar vele kifejezni, az egy másik kérdés. jogában áll. a horogkeresztet is kirakhatnám a profilomra, ha én nem a náci ideológiát akarom vele kifejezni, hanem a "jó szerencsét".
ennyit a szólásszabadságról.
ja, nem, én nem festem semmilyen színűre a profilképem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 12:09 
Fanficbúvár

Vidor, szerintem abban igazad van, hogy ha valakivel bajom van, annak célszerűbb megmondani, de nagy különbség van aközött, amikor valaki, ahogy mondtad, szarik válaszolni, és amikor mondjuk két hét múlva ér rá válaszolni. Ha valami instant ügy, pl. jössz-e két nap múlva ide meg oda, arra nyilván minden épeszű ember válaszol időben, de ez nem jelenti, hogy mondjuk a levél többi részére is. Egy volt osztálytársam (fiú) még az ősszel rám írt FB-on, de csak valamivel később, és nem olyan hosszan válaszoltam neki, ahogy ő akarta, erre elkezdett nyavalyogni, hogy ez ám a válasz stb., én meg elküldtem melegebb éghajlatra -- nem tudom, hány emberből lehet kizsarolni, hogy olyan mennyiségben és minőségben levelezzen, ahogy a másik akarja, de belőlem biztos nem. El tudom dönteni, hogy kinek, mikor, mennyit és hogy akarok írni.

Ettől függetlenül amikor nincs semmi extra kavalkád, időben szoktam válaszolni mindenkinek, főleg olyanoknak, akikkel nem folyamatosan levelezek, mert azoknak nyilván nem egyértelmű, hogy csak mert 2 hétig nem írok, nincs harag.

Ritsu, az indiaiak, ill. az arab országok ismeretlen férfilakosai engem is rendszeresen megtalálnak :D
Egy ideje én se jelölöm vissza, akivel nem beszéltem még, de így meg csak gyűlnek és gyűlnek a függőben lévő kapcsolatok.
Katja írta:
És van a másik véglet, amikor úton útfélen látom, hogy egyik-másik ismerős becsmérlő, nem egyszer vulgáris megjegyzést tesz erre az egész ügyre, érkeztek már ellen-képek is (amikor valaki piros, fehér, zöld színekben tünteti fel a képét, mondván: "magyar vagyok, nem b..i.), és jön az ellen-propaganda.
Az ellenpropaganda hagyján, de a trikolóros ellenpropaganda a halálom, mert kisajátít a nézeteinek és magának egy szimbólumot, ami nem csak az övé, hanem elvileg minden állampolgáré.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 30 (kedd), 6:31 
Fanficbúvár

Nekem alapelv, hogy akinél egy/fél évnél régebb óta nem beszéltem, nem jelölöm vissza ismerősnek. Történt egyszer, hogy öt éves kollégiumi pályafutásom alatt egyszer sem észrevételezett leányzó (konkrétan még csak köszönni sem köszönt nekem) bejelölt, én meg nem igazoltam vissza. Aztán jött a levél, hogy én mekkora egy tahó vagyok, mert mi együtt jártunk kollégiumba anno 8 évvel ezelőtt, és mit képzelek magamról, hogy letiltom, stb. stb... Tekintve, hogy az elmúlt nyolc évet kibírtam a személye nélkül, valahogy elviselem életem hátralévő szakaszát. Csak azért nem jelölök vissza valakit, hogy növekedjen az ismerőseim száma.

Érdekes dolog egyébként a facebook és az ott közzétett vélemény nyilvánítás. Most konkrétan erre a szivárványos profilképre visszatérve... Nekem ez van. Nem szégyellem, örülök neki, hogy kitettem, és amíg le nem megy a Pride, maradni is fog. Úgy érzem, ha már jogom van a véleményem megformálásához, bizonyos keretek között, szolidan kinyilvánítani is van. Erre tökéletes példa a profilkép szivárványosítása. Látható, szép, és egyszerű. Mégsem túl durván tolom az emberek képébe a véleményem. Szerintem.

És van a másik véglet, amikor úton útfélen látom, hogy egyik-másik ismerős becsmérlő, nem egyszer vulgáris megjegyzést tesz erre az egész ügyre, érkeztek már ellen-képek is (amikor valaki piros, fehér, zöld színekben tünteti fel a képét, mondván: "magyar vagyok, nem b..i.), és jön az ellen-propaganda.

Oké, ő is kinyilvánítja a véleményét. Elfogadom, hiszen nem érthetünk egyet, nem kell az én véleményemet osztania. De akkor miért érzik úgy, hogy nekem kell az övékét? Miért kell trágár és obszcén módon megnyilvánulva megalázni azt, aki nem hasonló véleményen van? ~x(

Inkább nézek szivárványos barit... Az legalább cuki.... :beee:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 29 (hétfő), 22:11 
Fanficbúvár

Igen, azóta már én se. Régebben azt hittem, hogy biztos ismerem valahonnan, csak elfelejtettem, meg hogy miért jelölne be bárki is csak úgy random. Elég naiv voltam. :D Mondjuk szerintem az extrovertált-introvertált kérdéskörrel ez annyira nem függ össze. Sőt, általában az introvertált emberek töltenek több időt a neten, és hangosabbak is. Mondjuk erre semmi kutatásom meg ilyesmim nincs, csak tapasztalatom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 29 (hétfő), 21:09 
Könyvmoly

Én is úgymond szorongok, plusz nem nagyon szeretek barátkozni sem. :D Ezért nem is igazolok vissza senkit, csak ha legalább egy szót váltottam vele csoportokban vagy ilyesfajta helyeket.^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 29 (hétfő), 20:36 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Gigi, nekem anno az arabok meg az indiaiak csináltak ilyeneket... Arról már ne is beszéljek, hogy udvarolni próbált némelyik... :roll:

Azért a srác a vitaszakkörről kisebb valószínűséggel volt emberkereskedő. :D Igen, amúgy ijesztő jelenség, hogy régebben, ha volt hozzáfűznivalóm a dologhoz egy csoportban vagy egy cikk alatt, akkor leírtam, de most már nem merem, mert mindig elkezdtek ilyen random srácok bejelölgetni meg írni nekem, hogy milyen intelligens lány vagyok, hogy ritka az ilyen és a többi, amivel én egyetértek, és azt gondolom, az esetek fele-negyede még csak nem is rosszindulatú, csak elkeseredett, de ha ilyen van, mindig érzem magamon, hogy elkezdek szorongani, úgyhogy most már minden létező módon letiltattam az oldalamat.

Vidor, amúgy igazad van, mások ignorálása tényleg nem fair dolog, és valóban meg lehet mondani, hogy mi a szitu. Amúgy a legjobban azzal alázol meg valakit, ha annyival se jössz neki, hogy elmondd a dolgokat, így kételyekben hagyod, és belekergeted abba, hogy ő kérdezze meg, amire te "kegyesen" választ adsz, vagy pedig még hülyébben viselkedjen, csak hogy kiderítse, mi is folyik éppen. Azon meg senki ne csodálkozzon, hogy ha nem egyértelmű valakivel, az illető gondolhatja azt, hogy rendben van a viszonyuk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 29 (hétfő), 20:09 
Könyvmoly

vidor írta:
Én pl azt nem értem, hogy miért kell ilyet csinálni, miért nem lehet őszintén megmondani a másiknak, hogy mi a szitu.

Ebben is van valami, amit te mondasz. Viszont én jobban tartok attól, hogy a szavaim sokkal jobban megbántják az illetőt, mint az, ha hagyom, magától döbbenjen rá a dologra. Mellesleg velem is volt már olyan, hogy beszélgetni próbáltam, és ignoráltak (félreértés ne essék, ennek semmi köze ahhoz, amit korábban leírtam), így ma már megválogatom, kivel chatelek. :)

Gigi, nekem anno az arabok meg az indiaiak csináltak ilyeneket... Arról már ne is beszéljek, hogy udvarolni próbált némelyik... :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 29 (hétfő), 19:58 
Tollforgató

Ritsu Tonks írta:
Na, az ilyet én se bírom. Van egy ismerősöm, egyszer látott, meg itt a kisvárosban néha egymásba futunk, de komolyabban még soha nem beszéltünk, de mindig rám ír, mintha régi haverok lennénk, vagy nem tudom... Nagyon ritka, ha reagálok, és egyszerűen nem veszi észre magát.><Egy másik ismerősöm meg azt csinálja, hogy ha nem válaszolok huzamosabb ideig, akkor azt hiszi, haragszom, és elkezd nyálcsöpögve bocsánatot kérni, meg minden. Idegtépő emberek vannak...

"aki beszélni akar veled, az szakít rád időt"

Ez nem konkrétan neked fog szólni, de így a téma mellett nem tudok csendben elmenni. És az is lehet, hogy kivívom vele pár ember ellenszenvét is. (mondjuk én alapból nem nagyon használom fb-t, inkább twitteres vagyok, szóval ez tényleg egy átfogós dolog lesz)
Az idős dologról; most komolyan, de nem így van? (jó mondjuk a kiírogatásnak én se vagyok híve) Tegye fel őszintén a kezét az, aki nem siet válaszolni azoknak, akikkel őszintén törődik (nem feltétlen fb-ről beszélek, hanem randomban). Őszintén, mint valaki, aki volt már a másik oldalon, iszonyat irritáló tud lenni az ignorálás. Én pl azt nem értem, hogy miért kell ilyet csinálni, miért nem lehet őszintén megmondani a másiknak, hogy mi a szitu. Nem egyszerűbb úgy? Bár gondolom nem, hiszen akkor nem játszanák ennyien az ignorálós játékot. Annyira megalázó tud amúgy lenni a másik félnek is, csak mondom. Semmi rosszindulat nincs emögött, csak érdemes belegondolni, mit érez ilyenkor a másik ember. Tudom, mostanság ez nem divat, és nem ellenetek beszélek, ne értsetek félre, én se mindig válaszolok rögtön, mert van olyan mindenkinél, hogy tényleg úgy jönnek össze a dolgok, hanem most a konkrét lepattintó mehanizmusról beszélek, úgy átfogón. Úgy kikívánkozott most ez, a témát illetően. Remélem nem bántottam meg senkit, hiszen nem ismerlek titeket, nem tudhatom, hogy azok közül, akik írnak nektek ki milyen etc. csupán szemléltetni próbáltam, hogy nem buli az se, ha írsz valakinek, mert mondjuk mittudomén, az a valaki meg szarik válaszolni, már elnézést a kifejezésért xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 29 (hétfő), 17:04 
Fanficbúvár

Nekem mondjuk ezzel nincs bajom, letiltom azokat, akiket nem szeretnék látni. Aki ismer, annak meg már legalább egyszer elmondtam, hogy nem szeretek Facebookon chatelni, és ebbe nem is nagyon megyünk bele, illetve nálam a másik fél se rohan mindig válaszolni, és ez nem is baj.

Én mondjuk javarészt csoportbeszélgetésekben kommunikálok, ami tök hasznos dolog, mert valaki mindig van, és pörgeti a beszélgetést, nem kell mindig beleszólnom, de megmarad a kontakt.

Volt, hogy valami nagyon-nagyon távoli vén csóka rokon bejelölt Facebookon, és nagyjából napi ötven facebookos
pornóoldalt lájkolt. Gondolom, azt hitte, úgyse látja senki, nekem meg folyamatosan a képembe tolta a Facebook, hogy neked ajánlott oldalak, mert XY ismerősöd is lájkolta. Vicces volt.

Amúgy nem vészes, ha valaki kommunikál a Facebookján, csak vigyázni kell, mit raksz ki.
Engem pölö úgy hívott randira egy srác, akit cirka három éve nem láttam, hogy kezdetben is kedvelt, és most Facebookon látja, hogy milyen jófej meg aranyos vagyok, ami elsőre kicsit hirtelen volt, de legalább jólesett, hogy ezek szerint jól nézek ki a képeimen. (amikor idegen jelezte, akkor az már egy fokkal parább volt, és azóta védem jobban az adatlapomat, amit mindenkinek ajánlok, aki még ezt nem tette meg).

Ja, meg érdemes rejtett módba vagy mifenébe menni, és akkor senki nem látja, ha aktív vagy.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 29 (hétfő), 15:21 
Könyvmoly

Na, az ilyet én se bírom. Van egy ismerősöm, egyszer látott, meg itt a kisvárosban néha egymásba futunk, de komolyabban még soha nem beszéltünk, de mindig rám ír, mintha régi haverok lennénk, vagy nem tudom... Nagyon ritka, ha reagálok, és egyszerűen nem veszi észre magát.><Egy másik ismerősöm meg azt csinálja, hogy ha nem válaszolok huzamosabb ideig, akkor azt hiszi, haragszom, és elkezd nyálcsöpögve bocsánatot kérni, meg minden. Idegtépő emberek vannak...

Mondjuk, hála istennek, utánam nem szoktak nyomozni az emberek. De el tudom képzelni, milyen fárasztó, és idegesítő lehet. Én elég ritkán face-zek mostanság, csak a messengert használom telefonon. Néha szétnézek a kezdőlapon, megosztok valamit, aztán kilépek. Nem sok érdekes van rajta. Jobban szeretem itt eltölteni az időmet. :D

Tigi írta:
s mindig van egy-két ismerős, aki nagy sértődötten posztolja, hogy őt már senki se szereti,

Kedvencem, komolyan. Ezek az önsajnáltató posztok annyira idegesítőek. Meg amikor a képeket osztja meg egy illetékes, azzal a szövegel, hogy "aki beszélni akar veled, az szakít rád időt", meg mittudomén... xD Kiakasztó dolog. Másik nagy favorit, mikor a facebookon akarnak az emberkék öngyilkosok lenni.:D
Meg ezek a poszt-ellenposzt dolgok, mint pl.: egyik fél "jaj, vb, barca, madrid", míg a másik fél "jaj, ha focit nézel, akkor ne facebookoz, mert már unalmas, hogy ezzel van tele a kezdőlap", stb. Ezeken mondjuk jókat szoktam nevetni, főleg a kommenteken.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 29 (hétfő), 13:50 
Fanficbúvár

amphetamin írta:
Nemrégiben én is beszálltam a duplafészesek népes táborába, [...] ha valakinek nem írok vissza, a páromat zaklatja, hogy miért nem jelentkezem, hol vagyok, mit csinálok... eszükbe sem jut, hogy azért nem reagálok, mert nem akarok, túl azon, hogy esetleg egy-egy üzenet elkeveredik :D
Ezek nagyon nyomasztóak, van, aki egyszerűen nem érti, hogy attól még, hogy láttam az üzenetét, nem feltétlenül volt időm/energiám kimerítően válaszolni. Egyébként mióta kiírja a FB, hogy "Látta: ...-kor", ez sokkal rosszabb lett. Én pl. nem nagyon szeretek chatelni, szóval ha lehet, elkerülöm (kikapcsolom a chatet...), és mindig van egy-két ismerős, aki nagy sértődötten posztolja, hogy őt már senki se szereti, mert az összes ismerőse vadul osztogat meg dolgokat, de bezzeg őt mindenki letiltotta :evil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 29 (hétfő), 12:23 
Fanfic-faló

Nemrégiben én is beszálltam a duplafészesek népes táborába, igaz nem a posztjaim tartalma miatt, inkább a kedves és nem kedves ismerősök állandó, utánam való nyomozgatása és zaklatása miatt. Mindenki, főleg az , akiknek semmi köze hozzá, azon nyammog, hogy én mikor voltam aktív, mennyit voltam aktív, mióta vagyok inaktív, hol vagyok, kivel vagyok, mit játszom és meddig... ha valakinek nem írok vissza, a páromat zaklatja, hogy miért nem jelentkezem, hol vagyok, mit csinálok... eszükbe sem jut, hogy azért nem reagálok, mert nem akarok, túl azon, hogy esetleg egy-egy üzenet elkeveredik :D

borzasztóan frusztráló, hogy lassan valóságshow-t csinálnak az életemből, pedig jóformán semmi olyat nem osztok meg, ami kifejezetten személyes lenne. Persze, vannak kivételek, de könyörgöm, ez nem arra van, hogy mások nyomozgassanak utánam. Éppen hány kávét iszok egy nap, hány órát ültem a kedvenc kávézómban, és miért nem hívtam xyz-t... félelmetesen tolakodóak az emberek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 29 (hétfő), 11:03 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Nekem egy facebookom van, és nem érdekel, ki mit gondol. Ha nem tetszik nekik, letörölhetnek, én úgy vagyok vele.:D Anyu elfogadja, hogy támogatom az LGBT közösséget, és nekem csak az ő véleménye számít. A saját üzenőfalamon azt csinálok, amit akarok. ^^
Alapból engem se zavar, ha valaki rosszat gondol rólam, inkább arról van szó, hogy az ismerősök között ott van az a kapcsolati tőke is, amire építve az ember (vagy legalábbis én) állást találni remél majd a távoli jövőben, és az sem mindegy, milyen like-okat, megosztásokat talál az majd esetleges munkáltató -- főleg emiatt van szétválasztva. Aki közelebbi ismerősöm, annak azért nem kell megfeszülnie, hogy lenyomozzon, innen meg még könnyebb eljutni a rendes profilomhoz, mint a másik irányba. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 28 (vasárnap), 8:51 
Sztorihajhász

Tigi írta:

Sybill, én évek óta azért tartok két FB-ot, mert a saját nevem alatt kb. semmit se merek kiposztolni, nehogy később bajom legyen belőle :D A másikon viszont azt csinálok, amit csak akarok, pl. szivárványosíthatom a profilképemet :)

Nekem is ezért van kettő :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 23:06 
Fanficbúvár

Én eleve nem teszek ki semmit Facebookra. Időnként váltok profilképet meg timeline képet, de inkább arra használom, hogy a távol lakó ismerőseimmel tartsam a kapcsolatot. Meg, ha nagyon unatkozok, valami játékot elnyomogatok ott, ami ideig-óráig lefoglal.
Akik pedig ismernek, tudják, hogy egy adott eseménynek mennyire örülök, a többieknek pedig nem szeretek bizonygatni, akiknek trófeaismerős lennék. :)

*Wolfie eltűnik*
:balra:

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 21:10 
Könyvmoly

Nekem egy facebookom van, és nem érdekel, ki mit gondol. Ha nem tetszik nekik, letörölhetnek, én úgy vagyok vele.:D Anyu elfogadja, hogy támogatom az LGBT közösséget, és nekem csak az ő véleménye számít. A saját üzenőfalamon azt csinálok, amit akarok. ^^

Rendben, Gigi, amilyen gyorsan csak lehet, elmegyek egy kivizsgálásra. És értékelem az aggodalmad.:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 17:49 
Fanficbúvár

Katja, gratulálok!

Én nem szivárványosítok, mert aki ismerősöm Facebookon, talán tudja, hogy ilyen szúrós, megvető tekintettel bámulok a profképemen, és lenne egy színezete, ha szivárvány filtert raknék rá. De a Gigi685 Facebook oldalra kiírtam, hogy örülök a dolognak, meg hát persze, hogy örülök, ez tök jó. :)
És ha belegondolok, hogy milyen tök természetes kellene, hogy legyen, aztán nálunk el se lehet képzelni...

Ritsu, ezzel nem szabad szórakozni. Ha petit mal rohamod van, az is veszélyes lehet, mert elveszted az eszméletedet, bevered a fejedet valahova, stb., de előfordulhat, hogy nem csak erről van szó, hanem nagyon-nagyon-nagyon (!!!) komoly tünet is lehet (koponyaűri nyomásfokozódás elsősorban). Nem akarlak fölöslegesen stresszelni, mert jól lehet, hogy tényleg nincs gáz, de ezt csak úgy fogod megtudni, ha megnéz téged egy neurológus, minél hamarabb.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 17:18 
Fanficbúvár

Tigi írta:
A toleráns alabamaiak már ott tartanak, hogy akkor inkább senkit se adnak össze ~x(

Én azon röhögtem egy jót, amikor az osztrákok egyöntetűen leszavazták a melegházasságot. Nesze neked Conchita Wurst és Ulrike Lunacek. :? Pedig mekkora propagandát építettek köréjük. Oké, abbahagytam a politizálást. ~x( $come

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 17:06 
Fanficbúvár

A toleráns alabamaiak már ott tartanak, hogy akkor inkább senkit se adnak össze ~x(

Sybill, én évek óta azért tartok két FB-ot, mert a saját nevem alatt kb. semmit se merek kiposztolni, nehogy később bajom legyen belőle :D A másikon viszont azt csinálok, amit csak akarok, pl. szivárványosíthatom a profilképemet :)

Nekem a könyvek után a filmek nem voltak meggyőzőek (mondjuk kifejezetten rosszak se), szerintem érdemes adni a sorozatnak egy esélyt, a mai napig rendszeresen újraolvasom a kedvenc részeimet :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 15:35 
Fanficbúvár

Én félek beállítani a profilképet, mert ha az osztálytársaim látják, akkor könnyen felnőtt ismerőseim is tudomást szerezhetnek róla. Tudtommal nincs bajuk a melegekkel, csak szerintem szerintük nem ez lenne a legjobb... hosszú $blah :D De akkor is jó.
Amúgy Ritsu, tényleg jobb lenne járni nála :) $blah (<--- ez lenni én) A könyvet még egyébként én se olvastam, de a film nagyon jó! Anne Hathaway (jól írom a nevét?) pedig jó, vagyis inkább szép színésznő, egy szerepes oldalon fel is használtam a fotóját :Dbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 15:15 
Könyvmoly

Ja, hogy a színes profilkép...:D Igen, Amerikában minden államban legális a melegházasság, én is nagyon örültem, mikor hallottam.:D Írni is akartam, hogy hallottátok-e, de akkor nem kérdezek semmit.:D FB profilkép beállítva. :yes:

Tigi írta:
Ritsu, azért az öndiagnosztizálás nem a legmegbízhatóbb :) Ha komolyan gyanakszol, menj el orvoshoz, de olvastad A neveletlen hercegnőt? Mia valahányszor olvasott egy betegségről, saját magán és a teljes baráti körén felfedezte a tüneteket. :D

Nyugi, nem vagyok hipochonder.:D De igen, ha továbbra is tapasztalom (bár a tegnap esti már nem az első alkalom volt), akkor mindenképp felkeresem a háziorvosom.:D Amúgy nem olvastam azta könyvet... valahogy nem keltette fel az érdeklődésem.^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 14:31 
Fanficbúvár

Na azért, én valami merisek általi követelést sejtettem a szivárványbari mögött :D És még egyszer köszönöm a linket :china:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 14:02 
Fanficbúvár

A szivárvány bari csak nekem volt azért! :D Gondolom, tisztázom a félreértést, nem tudom, az adminok milyen célból tették be az emotikonok közé, de most pont kapóra jött. :D

És most már tényleg befejezem az offolást, de akit esetleg érdekel a dolog és nyíltan vállaja egyetértését, itt egy link:

http://www.businessinsider.com/how-to-g ... ter-2015-6

;)

És most már leléptem! :-h

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 13:59 
Fanficbúvár

Tényleg? A bari újdonság volt :beee:
Egyébként elolvastam és ez tök jó *-* csendben, de örülök neki. Jó az amerikaiaknak :) (Ezt most kifejezetten a melegházasság témára értettem.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 13:50 
Fanficbúvár

Köszönöm Kedvesek! aranyosak vagytok! :) A pozitív energiát örömmel fogadom. szükség van rá. :lol:

A szivárvány szín pedig azért van, mert most elfogadták Amerikában az egyneműek házasságát. Most már minden államban legális, és ezért van facebookon ez is. :) (legalábbis erre következtek)

I'm so proud of America right now! :beee: (igen,ennek örömére jött a szivárványszín bari is. :)

szerk.:

Csak az olvassa a cikket, akit nem taszít a téma, és érdeklődik a dolog iránt:

http://www.humenmagazin.com/amerikai-le ... hazassaga/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 13:45 
Fanficbúvár

Wow, miről le nem maradtam! Sok boldogságot Katja! >:D<
Egyébként Ritsu ez a dolog annyit tesz, hogy a profilképed átszíneződik ilyen szivárványszínűre, ha rákattintasz. Biztos jelent valamit, de nem tudom, hogy mit :? bár sejtésem az van :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 13:43 
Fanficbúvár

Katja, gratulálok!

Ritsu, azért az öndiagnosztizálás nem a legmegbízhatóbb :) Ha komolyan gyanakszol, menj el orvoshoz, de olvastad A neveletlen hercegnőt? Mia valahányszor olvasott egy betegségről, saját magán és a teljes baráti körén felfedezte a tüneteket. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 12:50 
Tollforgató

Katja, sok sikert az esküvőhöz! :)
Merlinem, Ritsu! Te valóban nem fogsz unatkozni a nyáron. :shock: :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 12:45 
Könyvmoly

Sybill Dumbledore 02 írta:
Hahó! *berobog egy újabb mérhetetlen off-áradattal a gumiszobába, hogy aztán ki is robogjon*
Először is: Ritsu, mi van veled? :shock:
Másodszor pedig: Nem tudja véletlenül valaki, hogy mi ez a dolog facebookon? :oops:
*Sybill kisomfordál a jobb hátsó ajtón* (Tapasztalat: én ha ígérem se tudok egy helyen sokáig folyamatosan ott lenni)

Nem tudom. xD
Részleteznéd azt a "dolgot"? :D Mert sok minden lehet a facebookon.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 12:34 
Fanficbúvár

Hahó! *berobog egy újabb mérhetetlen off-áradattal a gumiszobába, hogy aztán ki is robogjon*
Először is: Ritsu, mi van veled? :shock:
Másodszor pedig: Nem tudja véletlenül valaki, hogy mi ez a dolog facebookon? :oops:
*Sybill kisomfordál a jobb hátsó ajtón* (Tapasztalat: én ha ígérem se tudok egy helyen sokáig folyamatosan ott lenni)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 11:18 
Könyvmoly

Athe írta:
Ritsu, ne csináld ezt XD

Én ugyan nem, eszembe se jutott! :D (Pontosan mit ne csináljak? :D )

1wolfgirl1 írta:
Ismétlem magam... mit csináltál, jó asszony?
Te aztán nem fogsz unatkozni a nyáron. $?

Pont ez az, hogy az égadta világon semmit. xD Tegnap majdnem rosszul lettem egy videokliptől, aztán anyu mondta, hogy valószínűleg ez a bajom. Én lelkesen utánanéztem, és minden tünetem erre utal.:D
És tényleg nem fogok unatkozni. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 11:17 
Fanficbúvár

*a ködből egy Wolfie-nak látszó tárgy lép ki*

Utólag is, megaszoros hajrá az esküvőhöz, Katja, kívánom, hogy minden úgy teljesüljön, ahogy azt szeretnétek. :)

Merilwen írta:
1wolfgirl1 írta:
Tokajiról jut eszembe... van egy üveg 1997-es bor lent a pincében, amit akkor nyitunk meg, amikor betöltöm a tizennyolcat. :-D

Ez nálam is megvan! A különbség annyi, hogy nálam 1998-as, és mivel Rozinak hívnak, a szüleim természetesen rosè bort vettek :-D Másfél év múlva felbonthatom!

Ah, az de király. :-) Nos, mivel Ági nevű bort nem nagyon árulnak, maximum szörpöt (mondjuk, ráfoghatjuk, hogy gyerekpálinka), ezért mi maradtunk egy mezei '97-es vörösbornál, amit szeptemberben nyithatunk is. :-D Bár, nem vagyok kifejezetten boros, mert hiába mondják, hogy "érezd a szőlőt", nekem csak az alkohol kesernyés íze tűnik fel benne.
Igaz, az Esti Kornél barackos verziójára is azt mondtam, hogy csoki ízű (amivel ketten egyet is értettek, szóval i am not alone), tehát a gebasz az én ízérzékelésemben lehet. XD :-?

Ritsu Tonks írta:
Amúgy egyik ismerősömnek (mellesleg Zsiraf tesója az) megígértem, hogy nem nyírom ki magam a nyáron... De most üdvözölhetek egy lehetséges halántéklebenyi epilepsziát is. :))

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ismétlem magam... mit csináltál, jó asszony?
Te aztán nem fogsz unatkozni a nyáron. $?

*Wolfie pedig ismét eltűnik, mint szürke szamár egy szitálós, ködös, nyálkás időjárásban, pont olyanban, mint amilyen tegnap is volt*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 10:41 
Fanfic-faló

Az esküvőhöz küldöm én is a pozitív energiát :)

Ritsu, ne csináld ezt XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 9:37 
Könyvmoly

Akkor sugárzom feléd az energiát! :D Csak tedd a monitorra a kezed. :beee:

Amúgy egyik ismerősömnek (mellesleg Zsiraf tesója az) megígértem, hogy nem nyírom ki magam a nyáron... De most üdvözölhetek egy lehetséges halántéklebenyi epilepsziát is. :))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 26 (péntek), 13:45 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Hűűű, esküvőd lesz? :O Gratulálok, és sok sikert! :taps: :give:

Igen. :oops: És köszönöm. :) Elkél a pozitív energia. :D Mondtam páromnak, hogy csak ezen legyünk túl, és soha többet esküvői szervezés... Bár elméletileg nem is kell többet. :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 26 (péntek), 9:03 
Könyvmoly

Hűűű, esküvőd lesz? :O Gratulálok, és sok sikert! :taps: :give:

Nekem anyu mondta, hogy majd vesz valami drinket a tizennyolcadik születésnapomra. Tudattam vele, hogy vegyen bármit, csak pezsgőt ne. :))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 25 (csütörtök), 14:05 
Fanficbúvár

Merilwen írta:
1wolfgirl1 írta:
Tokajiról jut eszembe... van egy üveg 1997-es bor lent a pincében, amit akkor nyitunk meg, amikor betöltöm a tizennyolcat. :-D

Ez nálam is megvan! A különbség annyi, hogy nálam 1998-as, és mivel Rozinak hívnak, a szüleim természetesen rosè bort vettek :-D Másfél év múlva felbonthatom!

24 éves whiskey apám szekrényének a tetején? Rokonok hozták neki ajándékba, amikor megszülettem. Azt mondta, az esküvőmön megnyitjuk. :D Mivel ez most októberben lesz, legalább le van a gond az aperitifről. :lol: Bár a násznép utána lehet, nem értékelné az estet. :-P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 25 (csütörtök), 9:36 
Fanficbúvár

1wolfgirl1 írta:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 24 (szerda), 19:39 
Könyvmoly

Megnyugtatlak, nekem sem szoktak jobban sikerülni az igazolványképeim. =)) A személyimen olyan a hajam, mint aki fotózkodás előtt a 220-szal játszott, a diákomon meg olyan a fejem, mintha azt mondanám, hogy "ez most ugye nem komoly...?" xDDDD Ami még förtelmes volt, az a nyolcadikos ballagási képem. Megláttam, és elég közel voltam ahhoz, hogy eltüzeljem. :D

Én hetedik osztályig nem tudtam, mi akarok lenni. Aztán jött a magyar/töri tanár. De már nem akarok az lenni. Szerkesztő akarok lenni! (Mint a srác az avataromon. :D) Vagy fodrász, író...^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 24 (szerda), 16:41 
Fanficbúvár

Sebaj, tíz év múlva menni kell újítani, addig lehetőleg nem botlok sok igazoltatásba. XD :D
Így is, amikor buszon jönnek az ellenőrök, kétszer megnézik a személyimen a képet, mert ott, amikor még csináltuk, frufrum volt, de azóta meg már lenövesztettem oldalra. Ugyanez a kép diákon, csak csíkozott verzióban. :'D

Igen? Én először lovász akartam lenni. 8->

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra