|
Neem vagy megmondóember, szerintem mindenkinek van véleménye, és nem szégyen megosztani, nem akartam, hogy támadásnak érezd, amit írtam.
Én alapból nem vagyok az a partizós ember, ehhez képest sok és sokféle barátom van, akikkel sok és sokféle dolgot csinálunk. Mindegyikükkel megvannak a magunk közös dolgai az iváson felül, és mindegyikükkel voltam nagyjából részeg is, de én nagyjából két-három havonta iszom alkoholt, és ennél ritkábban vagyok részeg. Azért, mert általában nincs nagy igényem rá. Ha valaki viszont jobban szereti ezt csinálni, szerintem tolja nyugodtan. Ha rendszeresen is bulizol fiatalon, a májaddal vagy az agysejtjeiddel valószínűleg minimálisan fog történni bármi is, ahhoz nagyjából egy haladó alkoholizmus kellene.
De egyébként én se vagyok kibékülve az alkoholfogyasztás hájpjával, az ilyen "nekem a sör a legfontosabb" viccekkel, meg úgy mindennel, aminek semmi humoros értéke nincs azon kívül, hogy kiemeli, hogy "na igen, mert alkoholt fogyasztani mindannyian szeretünk, és mindenkinek szeretnie is kell", és azt se, hogy szinte vicces azt mondogatni, hogy gyakorló alkoholista vagy, amikor ez egy komoly betegség, és eléggé sok halált okoz. Meg személy szerint utálom, tényleg gyűlölöm az alkohol ízét, nem is értem, hogy szerethet valaki borozgatni meg ilyen nem "összeszorítodafogadatésvége" italok felett ülni. És igen, persze, mindenki azért kezdte el, mert felnőttnek akarta érezni magát. Mármint, egy dolog, hogy ha olyan társaságban vagy, akkor jól érzed magadat, meg vicces sztorik lesznek belőle meg szociálisnak érzitek magatokat, de tizenöt évesen, mivel még azelőtt soha nem voltam részeg, nem is érdekelt egyáltalán.
Viszont az, hogy egy gyerek a tablettel játszik, szerintem nem furcsa. Mármint, azon kívül, hogy formailag más, mint egy kifestőkönyv, ugyanúgy használhatja a fantáziáját játék közben, gondolkozhat problémák megoldásán, szóval csinálhatja azt, amiért egy gyereknek szüksége van egy játékra. Egy gyerek eleve ezek miatt élvezi a játékokat, szóval, ha ezek nem lennének meg, valószínűleg nagyon unalmasnak gondolná a tabletezést. Az meg, hogy egy új platform egyre nagyobb szerepet tört magának, szerintem egyáltalán nem furcsa, mert végül is így működik a történelem. És persze igazad van, mindenki felnőttnek akarja képzelni magát. Én is kegyetlenül idegesítő gyerek voltam, folyton fontoskodtam meg előadtam magamat, de persze mindenki más is. A gyerekkor a pszichológia szerint eleve nagy részben szól arról, hogy a felnőtteket utánzod, mert hát mi mást csinálhatnál. De azért fontos megjegyezni, hogy az, hogy egy tizenhárom éves lány felnőtt nőnek akar tűnni, nem a modern kor vívmánya, tekintve, hogy kábé kétszáz évvel ezelőtt ebben a korban már bőven normális volt pasizni (például Arany János Tengeri-hántásában Dalos Eszti maximum tizennégy éves, és egy árva "micsodageneráció" se hangzik el), pedig hormonálisan ugyanolyanok voltunk. Nem vagyok a téma szakértője, de én inkább azzal azonosulok, hogy mostanában vannak eltolódva az életkori szakaszok, hogy hosszabb a várható élettartam, egyre nagyobb területen tudunk kommunikálni egymással, eleve talán nagyobb nyomással szembesülsz, ha kezdeményezel valakinél. És ez csúcsjó, mert még az én koromban is nagyon törékeny az ember, nem hogy tizenhárom évesen, és úgy gondolom, hogy ez kétszáz éve se volt máshogyan. Viszont tény, hogy a késztetés, hogy az ember megtalálja a nemi identitását, párkapcsolatot keressen, elkezdjen gondolkozni azon, hogy mi a feladata az életben, már a pubertásban megkezdődik, szóval 12-13 éves korban, és nagyon is természetes. A majmolásnak igazságtalanul nagy negatív visszhangja van, pedig a legnormálisabb dolog, így lehet megtanulni a szociális viselkedési formákat.
Felnőni meg - mondjuk éppen a közepén vagyok - szerintem mindenkinek egyedi élmény, és összehasonlíthatatlan másokéval. Nem csak tíz-húsz-harminc évvel idősebb emberekével, de még a kortársakéval sem. Van, aki ennyi idősen már rég eljárt, van, aki abban a korban a három barátjával kártyázott a szünetekben, a harmadikat meg még csak nem is érdekelte, hogy hogyan lesz a gyerek egy jó ideig, és mind úgy élik meg, hogy az övék az ultimate emberi igazság (amit én is fenntartok a sajátomról), amit a többiek maximum nem mernek kimondani.
_________________ "Az igazi művészek maguktól idéznek." - /Gigi685/
|