Sziasztok! Huhh. "Régóta" tag vagyok, de csak a háttérben.
Mielőtt leírnám, hogy mit vállalok, röviden összefoglalnám, hogy miért.
FRPGről jövök, igen ez azt jelenti, hogy sokáig más világában, egyetlen karakterrel írogattam.
Ami előny fanfictionnél, És hátrány a novella szerkezeténél. (alias egy novellában nem irányíthatsz csak egyetlen karaktert)
Vissza akarok rázódni a novellista gyakorlatba, ehhez két lépést tettem.
Fanfictionnel kezdek, és olvasok, olvasok, olvasok! Hm, ez négy!4 ... a lényeg, hogy az egyik olvasok résznél arra jutottam, hogy a bétázás is egy olyan szépsége a dolognak, amiben én is és az író is csak nyerhet.
Bár FRPG alatt lehúztam 10+ évet, bétásként kezdő vagyok, szal egy vagy két embert vállalnék.
Térjünk is rá arra, hogy mit tudok adni.
(ímé használva perfect sablonunkat)
Mit vállalsz? Nyelvhelyesség javítása; logikai buktatók kiszűrése; történetvezetési és stílus tanácsok, véleményezés -
yeah, ne is említsétek, a helyesírást pont annyira tudom ellenőrizni, mint a word, nekem is barátom....Milyen fandomokat vállalsz? Nosh!
Szívesen olvasok szépirodalmi fandomból is, bár tudom, hogy ez igen ritka. Hemingway Nick novellái alapján, vagy a boxoló novellái is inspirálóak lehetnek, esetleg fantasy művek, mint
Szél neve, Idő kereke, (Eragont nem! xD)
Brandon Sanderson művei után, Elantris fanfic vki.? ....
És yeah...
Animés (is) vagyok. Ami azt jelenti, hogy Fantasy... igen, jól látjátok, FANTASY, és Sci-Fi, és Dráma, és Action based kb bármi?....
Ami viszont megmelengeti a szívem, és biztos hogy igent mondok rá, az valami hm.. inkább felsorolom.
Konkrétumok következnek.
Csillagkapu.
Bűbájos Boszorkák (alapból nem vagyok oda a boszis sztorikért, de ezen nőttem fel ehh)
Fullmetal Alechemist (minden! de a karakterek identitása maradjon a canon szintjén. Azaz Armstrongot el tudom képzelni Biként, de Edward hetero... sajnálom#nemsajnálom....)
Code Geass
Gargantia - apropó, bárki aki sci-fivel, cyberpunkkal, steam punkkal, Asimovval! ... foglalkozik, tárt karokkal várom.
A Mentalista
Game alapú fandomok (
Final Fantasy, Skyrim, The Last of us, Zelda, stb. ...) ...
Alien....
Jöhet
Star Wars is meg
Marvel ... és egyéb
Sorozatok amiket láttam, sorozatok, amiket nem....filmek amiket láttam- etc. ....
Milyen fandomot nem vállalsz?HP! Én nem olvastam, nem néztem végig, nem érdekel a furcsa élőlények befogadása...
Twiglight! Meg úgy alapjába véve, semmilyen vérnyuszis, vérmókusos sztori nem izgat. Abban az esetben tudnám elképzelni, ha orginal történet lenne és metaforikus, vagy allegorikus formában írna az író....
Milyen műfajt vállalsz?Majdnem minden. Horror-tól a HUmorig, esetleg egybe, amit viszont mégis kevésbé szívesen vállalnék, az amihez nem értek.
Milyen műfajt nem vállalsz?PwP, OOC, azaz Out of character ábrázolás, szal... a canont preferálom a jellemek terén. (erősen), Vérfertőzéses sztorik nem az én világom, meg ehh, az olyan sztorik, amikben .... úgy szoktam kifejezni magam, hogy, "fölösleges dolgok történnek, csak azért, hogy történjenek"
Milyen hosszúságú történetet vállalsz?Novellák, novellás-kötet szerűen megírt, fejezetekre tagolt kisregény, rövid sztorik, sorozatok.
Vers nem az én műfajom....
Milyen korhatárig vállalsz bétázást?Jöhet minden. Nagylány vagyok.
Milyen figyelmeztetések jöhetnek, és melyekkel nem vállalsz bétázást? Nah, hát, jöhet gyilkosság, kínzás, durva nyelvezet erotikus tartalom, HA nem erről szól a sztori!
Ha ennek értelme van! Gazdagítja a világot, a szereplők hátterét, jellemét stb. és nem csak az erotika/vér miatt van ott.
Mary Sue, meg a pasi megfelelője sem jöhet term.....Mennyi időt tudsz bétázásra szánni, mennyire vagy gyors, milyen sűrűn tudsz egy-egy fejezetet vállalni?Azt mondom, hetente vállalok adott mennyiséget, majd megdumcsizzuk.
Mi az elérhetőséged? rairla.art@gmail.com