Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 24 (péntek), 3:16

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 633 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Idézetek ficekből
HozzászólásElküldve: 2011 május 16 (hétfő), 13:41 
Szárnybontogató

darktulip: Szerelemterápia

"- Mire vársz? Menj utána! – kiáltott rám Annabello, mire csodálkozva néztem vissza rám.
- Miért? – kérdeztem elgondolkodva.
- Mert ez pont olyan eset, mint mikor Carmela Graciela rohant el Juan Alberto elől, mert attól félt, hogy a férfi nem szereti, pedig ő fülig bele van esve – vágta rá rögtön Annabello."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 17 (vasárnap), 20:48 
Írópalánta

Harry Potter és a Negyedik Torony

A két fiú felhorkantott.
- Egy svéd dementor? – szólt Ron bujkáló nevetéssel a hangjában. – Na szép!
Ginny és Hermione megőrizték komolyságukat; Hermione óvatosan megérintette Aberforth
karját, és elvette a kezéből a pergament.
- Talán lefordíttathatnánk valakivel, aki érti ezt a nyelvet – javasolta a lány, s végig
kitekerte a hosszú listát. – A minisztériumban biztos találok valakit a Nemzetközi
Máguskapcsolatok Főosztályán, aki beszél svédül.
Az öreg felemelte hosszú mutatóujját.
- Csak találgattam, hogy svéd – emlékeztette a lányt. – Könnyen lehet, hogy valami teljesen
más, akár lehet egy titkos nyelv is – nem ritka az ilyesmi a sötét teremtmények között...
Ginnynek nem tetszett az ötlet.
- Ha titkos nyelv lenne, miért beszélt volna úgy Harryvel? Lehetett volna annyi esze, hogy
más nyelven beszél.
- Talán nem tud más nyelven – vonta meg a vállát Ron. – Úgy értem, ez egy dementor.
Biztos nem jár két hörgés között intenzív nyelvtanfolyamra...

"Vannak dolgok, melyeket csak az érez, kinek esze, s vannak dolgok, melyeket csak az ért, kinek szive van."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 12 (kedd), 19:44 
Szárnybontogató

A Házasság Köve fordítás, Snarry, de azt most nem tudom, hogy Cristal Phoenix avagy SlytHay fordítása. Előbb CP fordította, de abbamaradt és SlytHay vette át.

Újabb adag :)

enahma: Boldog napok a pokolban

"A fájdalom iránya mutatja meg, ki vagy. Ha másnak okozol fájdalmat, gyenge vagy. Ha te viseled el a fájdalmat, erős vagy. Vagyis jobban mondva, gyengébb vagy erősebb, mert mindez kettő vagy több ember viszonyában érthető csak."

"A látszat általában csal. Eltart egy darabig, míg az ember megérti, hogy nem minden az, aminek látszik. Pontosan ellenkezőleg, csak néhány igazán ritka esetben fordul elő, hogy a látszat nem valami mást takar."

"Olyan nehéz bevallani a gyengeségedet... és tudni, hogy valaki, akit gyűlölsz erősebb volt, mint te... "

"Pitonnak egyéni tehetsége volt ahhoz, hogy mindent a legrosszabb színben tüntessen fel, és még az ártatlan virág is a temetési koszorúra emlékeztessen. Mégis, Harry értette és tudta értékelni, hogy ez a kristályos, egyszerre tiszta és karcoló őszinteség volt az, mikor Piton kedves volt. A legtöbb, amit tenni tudott."

________
gernon: Nincs Menedék

"Különösen így, hogy ő és Harry végül itt kötöttek ki, a Roxfort történelmének két legrosszabb mardekárosával. Nem számítva persze azt, aki eredetileg a baziliszkuszt háziállatként tartotta, vagy azt, aki manapság úgy néz ki, mintha maga is az lenne."

"-Gondolod, hogy Piton adna valaha valakinek szabadnapot? – Ron biztos volt abban, hogy az volna az a nap, amikor a disznók repülnének, és McGalagony professzor a tanári asztalon táncolna. Az igazgatóval. Rózsaszín talárban."

"Bezárták őt egy csöppnyi viskóba két olyan emberrel, akiket a legjobban utál, és azzal az egyetlen személlyel az egész világon, akit talán tisztel. Meg egy pocsék házimanóval, aki valószínűleg öregebb, mint Dumbledore, és bolondabb, mint Trelawney."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 12 (kedd), 18:30 
Írópalánta

Lowardy írta:

A Házasság Köve

"- Ha megkérdezhetem - mondta röviden. -, mit akar mondani nekik?
Harry megállt az ajtóban.
- Ó, biztos vagyok benne, hogy megtalálom a fogalmazás megfelelően ékesszóló módját arra, hogy elmondjam, de a lényege az lesz, hogy mindannyian megbaszhatják.
Szerencsére az ajtó becsukódott Harry után, még mielőtt bármelyik más tanuló a tanúja lehetett volna a bájitalmester harsogó nevetésének."

Ez kitől van?

Lowardy írta:
A Year Like None Other

A Summer Like None Other

Egyszerűen imádom ezt a sorozatot!! :x

"Vannak dolgok, melyeket csak az érez, kinek esze, s vannak dolgok, melyeket csak az ért, kinek szive van."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 12 (kedd), 11:02 
Szárnybontogató

Parselmouth Lion: Harry Potter és a Varázslók Háborúja

"Jó napot Piton professzor! Láttam, hogy megölte Dumbledore-t, de az igazgató utolsó levelében arra kért engem, hogy magával együtt szálljak harcba Voldemort ellen, szóval most hagyja ott a halálfalókat és kérem, kövessen..."

"- Tényleg semmi közöd hozzá, Fred… - törte meg a csendet Ron.
- George vagyok.
- Az mindegy – torkollta le az öccse."

"Alacsonyan szállnak a dementorok. Eső lesz. "

"Levelet írt nekem, ezt képzeljétek! Kicsit nehézkesen, de azért én megértettem az üzenetet…
Hagrid boldogan elő vett kabátja számtalan zsebeinek egyikéből egy nagy fakérget, amire szénnel egy girbe-gurba X-et rajzoltak."

"A koboldoktól nem kell félni, Voldemortnak jobb dolga van, mint ránk vadászni, a dementorok meg otthon teáznak a nagyanyjukkal"

A Házasság Köve

"- Ha megkérdezhetem - mondta röviden. -, mit akar mondani nekik?
Harry megállt az ajtóban.
- Ó, biztos vagyok benne, hogy megtalálom a fogalmazás megfelelően ékesszóló módját arra, hogy elmondjam, de a lényege az lesz, hogy mindannyian megbaszhatják.
Szerencsére az ajtó becsukódott Harry után, még mielőtt bármelyik más tanuló a tanúja lehetett volna a bájitalmester harsogó nevetésének."

"Remus összeesküvő módon fordult Harry felé. – Apád azt szokta mondani, hogy Sirius úgy gondolja, a találkák olyanok, mint a kviddics. Miután elkaptad a cikeszt, a játéknak vége, s ideje, hogy új meccs kezdődjön.
Harry döbbenten felnevetett, s nem hitt a fülének, hogy épp most hallotta Remus Lupint, amint szexuális felhangú szóviccet mondott előtte.
- Holdsáp! - kiáltotta Sirius hitetlenkedve. – Ne mondj ilyeneket Harrynek! Még túl fiatal ahhoz, hogy…
Harry jókedvű vihogással szakította félbe. – Nem vagyok túl fiatal, Tappmancs - vigyorgott. – És hidd el, már hallottam szinte az összes cikeszfogó és seprűpolírozó viccet, ami létezik.
- Seprűpolírozás! – prüszkölte Sirius, s az arca elvörösödött."

"- Te szexelsz? - bökte ki, és rögtön elborzadt magától. Arca sötétvörös volt a sokktól. Nem tudta elhinni, hogy ilyesmit kérdezett a férfitől!
Perselus kétkedően nézett fel, sötét szemei elkerekedtek a hitetlenségtől.
– Jelenleg nem - morogta, rezonáló hangja tele volt megvetéssel. Röviden felemelte a könyvét. – Ezt olvasásnak hívják. Elég hiányos a tudásod, ha összekevered a szexszel."

_________
A Year Like None Other

"- Maga tudta! Tudta, milyen rossz volt ott nekem! Nagyon jól tudta, hiszen a roxforti levelemet is a lépcső alatti gardróbba címezték! Fogalma sincs róla, hogy milyen szadisták voltak azok az emberek! Hogy mit tettek velem hosszú évek alatt! Mennyire nem kívántak a hátuk közepére sem! Soha nem szerettek! Maga kotnyeles, vén bolond! Hogy merészel itt ücsörögni az ágyamon, mint valami kedves kis nagyapó?!
- Harry! - hápogott Piton. - Azonnal kérj bocsánatot az igazgató úrtól!
Harry dacosan, egyenesen Dumbledore homályosan elmosódott arcába nézve mondta:
- Nagyon sajnálom, hogy maga egy kotnyeles, vén bolond."

"- Mi ez? - kérdezte suttogva testvérét.
Az egy furcsa pillantást vetett rá és odamutatott a nagy fehér betűkre a dobozon.
- Tej.
Draco lenéző pillantást vetett rá.
- Jó. Tej. De milyen? Jak? Kecske? Juh? Bálna? Kanadai karibu? Nem azért, de én farkastejet nem iszok. Rosszul venné ki magát, eszembe juttatna egy s mást."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 09 (szombat), 14:54 
Szárnybontogató

Ez a kis részlet Brigichan egyik művéből van kiollózva. Fantasztikus történet, ami egyébként egy másik sztori folytatása. Ajánlom annak, aki szereti a burkolt célozgatásokat, a remek humort, a romantikát és az izgalmas kalandokat, és feltétlenül el kell olvasnia annak, aki szereti Pitont. :) Nekem az egyik kedvenc történetem. Harry karaktere is remekül lett megformázva, akárcsak a barátaié.:) A címe:The Boy with the Piercing Blue Eyes(HP,B,R,16) A folytatása pedig: Emerald Destiny(HP,NB,R,12)
Én ezen az oldalon találtam meg, sok más kiváló művel együtt:http://luthienlovemagic.gportal.hu/

- Ezek fogtisztító cukorkák, Hermione - csámcsogott Ron. - Harry nemrég kapta őket Fredtől és George-tól… Csodálkozom is, hogy a nagy VBK-zás mellett még van idejük a bolttal foglalkozni…

- Így működik, nézd! - tátotta nagyra a száját Harry.

- Ez undorító, jobb, ha tudod - állapította meg a lány a fogak közt kukacként mászkáló cukordarabkák láttán. - Viszont egész szépek a fogaid. Anyáék odalennének az örömtől.

- Üljetek le! - kínálta őket hellyel a fiú.

Letelepedtek hát Harry ágyára. Míg Hermione a haját fonta, Ron barátja tükrét vizsgálgatta; annak szépséges keretét, és hideg, üveges felületét.

- Szóval azt mondod, utálják egymást?

- Nagyon úgy tűnt… pont ők… az egyetlen családom… tudhatnák jól…

- Lehet, hogy csak feszültek voltak… azok miatt, amik történtek.

- Ők feszültek? Akkor én mi legyek? - csodálkozott Harry.

- Szerintem hanyagoljuk a témát - ásított Ron. - Holnap írsz nekik levelet. Külön. Elküldöd Hedviggel. Leírod ezt az egész cirkuszt, ami itt van mostanában - pillantott lopva szobatársaik felé, akik lefekvéshez készülődtek. - Meg fogják érteni, és észhez térnek… Meglátod.

Azzal elnyúlt a párnán.

- Itt akarsz aludni? - kérdezte Harry meglepve. - Ez az én ágyam.

- Ne kelljen már átmásznom… - nyögte barátja. - Elférünk mindhárman…

- Hárman? - mérte őket végig Hermione is, nem kis gyanakvással.

Látták, hogy Dean és Neville is összepillant, Seamus meg kíváncsiskodva figyeli őket.

- Jó lesz, na - unta meg nyaggatásukat Ron, és betakarózott.

Hermione levetette a köntösét, de megigazította magán hálóingét, nehogy az többet mutasson a kelleténél. Végül bebújt Ron mellé. Harry vigyorogva összerángatta a függönyöket.

- Menjetek egy kicsit arrébb… - mondta.

- Harry, miért húztad be a függönyt? - kérdezte a lány aggódva.

- Hogy Seamus ne lássa, milyen erkölcstelen dologra készülünk - kuncogtak a fiúk.

- Azt hiszem, mára épp elég volt nekem a malac poénjaitokból…

Odakinn Dean eloltotta az összes lámpást.

- Hermione, ez a te kezed? - kérdezte Harry pár percnyi fészkelődés után.

- Az enyém nem, az tuti! - mentegetőzött Ron.

- Az nem a kezem, Harry…

- Bocsi…

- Pikáns kis szendvics, nem mondom…

- Elhallgatnátok végre? - dörrent rájuk valaki odakintről szégyenlősen.

- Bocsi!

- Jó éjt… - motyogta Hermione.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 15 (kedd), 16:57 
Írópalánta

Nilo írta:
Na, jó! Nem bírok magammal!:D Ez annyira vicces!

- Vigyázz a szádra fiatalember! – fordult hozzá Lucius. – Különben irdatlan nagy bajban leszel!

- Ó, annyira megijedtem Lucius. Mit fog tenni? Megcsapkod a retiküljével?

- Ez VÁLL-TÁS-KA, a fenébe is! És hozzátenném, hogy engem KÉNYSZERÍTETTEK, hogy vegyek egyet, a halálfaló egyenruhám kiegészítéseképp! Nem ÖNSZÁNTAMBÓL hurcolászom!

IMádom azt a retikült. :-D Megunhatatlan ez a történet!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 15 (kedd), 15:53 
Szárnybontogató

Na, jó! Nem bírok magammal!:D Ez annyira vicces!

Dragon Tamer

Draco izgett-mozgott és rángatta, de a kötelek erősen tartották.
- Te köcsög disznó! – fordult Harryhez. – Azt ígérted azt csinálod, amit én akarok!

- Nem, szerintem azt ígértem, annak hívlak, aminek akarod Malfoy mester – felelte Harry vigyorogva. Rámászott a vonagló Dracóra, és buján megnyalta a száját. – Itt az ideje a beígért perverz dolgoknak. És csak hogy bizonyítsam az álláspontomat, én leszek felül.

Nos, ezután a kis közjáték után, természetes, hogy Draco bosszúra vágyott. Ezt a teaidő alatt vitte véghez, mégpedig a legkörmönfontabb, legmardekárosabb módon.

- Anyu, gondolkodtam – kezdte Draco, amint a három Malfoy és Harry épp jóízűen majszolták szendvicseiket.

- Igen, drágám? – érdeklődött Narcissa, miközben belekortyolt teájába, és a partin felszolgálandó előételek listáját böngészte.

- Hát, egy kicsit aggódom apu és Harry miatt.

Erre mind Harry, mind Lucius villámgyorsan felkapta a fejét. Ebből semmi jó nem sülhet ki.

- Mi aggaszt, szívem? – kérdezte Narcissa együttérző csillogással a szemében.

- Az, hogy nem jönnek ki valami jól – panaszolta Draco. – Úgy értem, Harry úgy gondolja, hogy apu elzárkózik, apu pedig meg akarja ölni Harryt.

Harry és Lucius mindketten tiltakozásra nyitották a szájukat, de aztán be is csukták. Ezzel nem igazán szállhattak vitába.

- Már nem tudom elviselni anya. Mindkettőjüket szeretem, és azt akarom, hogy jól kijöjjenek egymással. Nem lehetne, hogy ők ma délután ne a partiszervezésben segítsenek, hanem inkább eltöltsenek egy kis időt kettesben?

Lucius és Harry riadt pillantást váltottak.

- Micsoda pompás ötlet Draco! – mosolygott Narcissa csemetéjére. – Majd megkérem Yodát, hogy készítsen elő némi frissítőt és pár játékot Lucius dolgozójában.

- Várjon… nem, ez igazán felesleges – fordult Harry sebesen Narcissához. – Mrs. Malfoy, erre semmi szükség. Csodásan kijövünk egymással. Nem igaz, Mr. Malfoy?

- Ó igen – vágta rá Lucius. – Imádom a kölyköt. Mintha a második fiam lenne. A második fiam, akinek nincs nyuszija, viszont annál szebb a haja.

- Pontosan – helyeselt gyorsan Harry. – És Mr. Malfoy pedig, mintha apám helyett apám lenne, csak épp szőkében, és kicsit buzisabban.

- Vigyázz a szádra fiatalember! – fordult hozzá Lucius. – Különben irdatlan nagy bajban leszel!

- Ó, annyira megijedtem Lucius. Mit fog tenni? Megcsapkod a retiküljével?

- Ez VÁLL-TÁS-KA, a fenébe is! És hozzátenném, hogy engem KÉNYSZERÍTETTEK, hogy vegyek egyet, a halálfaló egyenruhám kiegészítéseképp! Nem ÖNSZÁNTAMBÓL hurcolászom!

- Látod, mire gondoltam, anya? – súgta neki Draco, mialatt Harry és Lucius folytatták parázs vitájukat.

- Igen édesem, látom.

Parányival később, Harry már Lucius dolgozójában állt, és felmérte a helységet. Könyvespolc könyvespolc hátán, hatalmas párnázott bútorok, óriási kandalló. Szép szoba volt, leszámítva a kerek asztalon elhelyezett társasjátékokat, melyek Harryt sóhajtásra késztették.

Ő és Lucius, sorsukba beletörődve helyet foglaltak az asztalnál. Harry felemelt egy pakli kártyát.

- Robbantós snapszli? Kivéve persze, ha nem akarja, hogy letörjön a szépen manikűrözött körme.

Lucius lesújtó pillantást vetett rá.
- Nagyon szellemes. Inkább oszd már a rohadt lapokat!

Harry osztott, aztán a keze fölött mustrálta Luciust. Megvárta, míg a szőke felveszi a poharát, és iszik egy korty brandyt, és csak azután szólalt meg.

- Szóval, ma reggel megint megdugtam a fiát.

Lucius az asztalra köpte brandyjét.

- POTTER! – sikerült végül felszínre köhögnie a szót. Harry gonoszul vigyorgott.

- Fantasztikus volt! Odakötöztem az ágyhoz, és eszméletvesztésig kényeztettem. És ejha, micsoda zajt tud csapni az a kis csibész. Ő aztán tud sikítani.

Lucius a legrettentőbb Malfoy-féle gyilkos pillantását vetette Harryre.
- Történetesen tökéletesen boldog vagyok, míg azt képzelem, hogy te és Draco pusztán plátói kapcsolaton osztoztok, köszönöm szépen. Szóval, ha nem lenne túl nagy megerőltetés, befognád?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 24 (csütörtök), 20:10 
Írópalánta

DT!!
Imádom DLM-t :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 10 (csütörtök), 22:16 
Szárnybontogató

Ez egy igazi klasszikus!(gondolom sokan ismerik) Már olvastam régen, de ma újra végigrágtam magam rajta és még most is imádom!XD Luciust különösen...xDna meg voldi retikülje.. Alig bírok magammal, annyira nevetek..xD
Dragon Tamer - Drarry történet, fordítás
http://heliopath.sunset.co.hu/index.php?x=dragontamer

Te ott! – kiáltott rá. – Mégis mi az ördögöt képzelsz, mit csinálsz?

A sofőr zavartan hátrahőkölt.
- Bepakolom a csomagokat uram – felelte.

- Csakhogy az nem csomag – szólt Draco ingerülten, és kezét keresztbefonva bámult a sofőr kezében lévő kosárra. – Az a nyuszim, és ha egy másodpercre is azt gondolta, hogy a csomagtérben fog utazni a többi holmival együtt, hát súlyosan tévedett.

Lucius megpördült, hogy metsző tekintetet vessen fiára.
- Draco Malfoy! Megmondtam, hogy szabadulj meg attól a röhejes állattól.

- De apuuu – nyafogta Draco. – Ő az állatkám.

- Nem érdekel, minek gondolod! – csattant fel Lucius. – Az én fiam nem fog háziállatként egy nyulat tartani.

- Draco szívem, hazahoztad a nyuszidat a szünidőre? – gügyögte közbe Narcissa. – Hol van, had lássam.

Draco kárörvendő pillantást lövellt az apja felé, majd kikapta a kosarat a sofőr kezéből.
- Itt van anya. III. Draco Lucius Malfoy, vagy csak DLM, ahogy mi becézzük.

Narcissa bekukkantott, és elmosolyodott.
- Ó, milyen imádnivaló. Lucius édes, gyere nézd meg te is.

Lucius, egy elképesztően fájdalmas arckifejezést felöltve, lehajolt, és belenézett a kosárba.

- Szent egek Draco. Lehetne még ennél is buzisabb állatod?

Draco már készült a felháborodott visszavágásra, mikor ismét megszólalt Narcissa.

- Miért nem teszed előre a vezető mellé, hm? És Harry baglya is lehet ott.

- De Narcissa – siránkozott Lucius, amiben mellesleg nagyon jó volt. – Már megmondtam neki, hogy nem.

- Jaj, Lucius édes, túl szigorú vagy vele – intette le Narcissa, majd elegánsan becsusszant a limóba. – Amúgy sem értem, mi baj azzal, ha egy nyuszit tart háziállatként. Szerintem iszonyú aranyos.

- Aranyos. Na persze – morgolódott Lucius, miközben nézte, ahogy felesége, fia, és a fia aktuális szexpartnere eltűnnek a kocsiban. – Mert pont ilyesmi kell a fiamnak, az egyetlen Malfoy örökösnek. Valami aranyos. – Felsóhajtott. Ez lesz élete legpocsékabb ünnepe.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 12 (szerda), 20:48 
Írópalánta

Azzal kezdtem. :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 12 (szerda), 16:49 
Ó-nagy-admin "backstage"

Olvasd el az előzményt is! Érdemes... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 12 (szerda), 16:08 
Írópalánta

G Lamaro írta:
Shyen írta:
G Lamaro írta:
Egy kis ajándék a Snarry-hívőknek... :D (...)

Ó, igen, a kedvenc részem. :D Ezt már be akartam linkelni, de talán még a folytatás is kéne hozzá, nem gondolod? ;) :D

De igen, csak nem akartam a fél fejezetet bemásolni. :D Ezért van ott a link. :)

Amit köszönök szépen *azóta olvas* :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 11 (kedd), 23:02 
Ó-nagy-admin "backstage"

Shyen írta:
G Lamaro írta:

Ó, igen, a kedvenc részem. :D Ezt már be akartam linkelni, de talán még a folytatás is kéne hozzá, nem gondolod? ;) :D

De igen, csak nem akartam a fél fejezetet bemásolni. :D Ezért van ott a link. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 11 (kedd), 21:38 
Betűmániákus

Úúúú, ez brutális. :D Az elején komolyan megijedtem, hogy a Leláncolt lelkekből slash lett. xD

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell
¤¤¤ A többi történetem a profilomon elérhető!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 11 (kedd), 20:36 
Fanfic-faló

G Lamaro írta:

(villányi lászló: időközben)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 11 (kedd), 3:19 
Ó-nagy-admin "backstage"

Egy kis ajándék a Snarry-hívőknek... :D

"– Nos, Mr Potter, úgy tűnik, túléltük a legutóbbi kalandunkat – szólalt meg Piton vontatottan. – Remélem, épp annyira élvezte, mint én.
Harry érezte, hogy kezdi visszanyerni a természetes arcszínét. Mivel semmire sem emlékezett a múlt éjszaka eseményeiből, és teljesen biztos volt benne, hogy nem is akar, így nem tudott mit felelni, de Piton láthatólag nem is várt választ. Elengedte Harry kezét, és felült. Harry is felült, sőt fel is akart ugrani az ágyról, de Piton megragadta a karját.
– Ne olyan sietősen, Potter. – Piton hosszú, elégedett pillantást vetett Harry sápadt, meztelen mellkasára, ami egy cseppet sem nyugtatta meg a fiút. Azután kinyújtotta a kezét, és egyik hosszú ujját végighúzta Harry vállán. Harry hátraugrott.
– Mit csinál?
– Tanulmányozom a művemet – felelte Piton.
– Ez meg mit jelent? – mordult fel Harry.
Piton vállat vont.
– Azt, amit mondtam. Tudod, még sohasem csináltam ilyesmit.
– Jó tudni, hogy én voltam az első – jegyezte meg Harry összeszorított foggal. Igyekezett elfojtani a hangja remegését, miközben szorosabbra húzta maga körül a takarót, és távolabb araszolt Pitontól. – Egyébként hol vagyunk?
– Az otthonomban.
Harry teljesen belegabalyodott az ágyneműbe, és egy nagy puffanással ért földet a poros padlón. Odébb gördült, és megpróbált megszabadulni a rácsavarodott takaróból. Amikor felnézett, azt látta, hogy Piton zavarodottan bámul rá az ágyról.
– Potter, mi az ördögöt csinálsz?
Harry lerázta magáról az utolsó paplant is, és talpra kecmergett, miközben védelmezően szorította a csípője köré csavart lepedőt.
– Az otthonában? – Harry hangja egy oktávnyival magasabbnak hallatszott, mint normálisan, de nem törődött vele. – Mi dolgunk az otthonában?
– Ez volt az egyetlen alkalmas hely – felelte Piton, miközben ő is felállt. - Roxfort nem jöhetett szóba.
Harry Pitonra meredt, és kezdte komolyan hatalmába keríteni a hányinger.
– Igen, azt elhiszem – sikerült végül kipréselnie a választ.
– Á, hangokat hallottam. – Harry és Piton az ajtó felé fordultak, ahol Dumbledore állt arcán széles mosollyal. – Remélem, nem bánod, Perselus. Vettem a bátorságot, és beengedtem magamat. Azt kell mondanom, hatalmas megkönnyebbülés, hogy mindkettőtöket épen és egészségesen látlak.
Harry szájtátva meredt Dumbledore-ra, akit láthatóan egy cseppet sem döbbentett meg, hogy tanári karának egyik tagja egy diákjával töltötte az éjszakát. Sőt mi több, kifejezetten boldognak tűnt.
Dumbledore elmosolyodott Harry megrökönyödött arckifejezése láttán.
– Nyilvánvaló, Harry, hogy semmire sem emlékszel a tegnapi napból, de biztosíthatlak, hogy semmi helytelen nem történt itt.
Piton a homlokát ráncolta, és gyanakodva tekintgetett ide-oda Harry és Dumbledore között.
– Hogy érti azt, hogy „helytelen"?
Amikor Dumbledore Pitonra nézett, Harry biztosra vette, hogy az idős férfi minden erejét latba vetve igyekszik visszafojtani a nevetést.
– Azt hiszem, Harrynek az a téves benyomása támadt, hogy in flagranti találtalak titeket."

hetszinvirag: Harry Potter és a Leláncolt Lelkek (21. A gyógyító szerencséje - a fejezet második felében)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 10 (hétfő), 20:00 
Írópalánta

G Lamaro írta:

- Előbb eszem vesepudingot! – ez nálam igen nagydolognak számítana.
- Most azt akarja, hogy hívjam el ebédelni? – forgatta ki megest a szavaimat.
- Eszem ágában sincs!
- Ugyan, kár tagadni! Tudom, hogy maga is akarja!
- Akarja a halál!
- Hát, nem tudom, hogyan fog beférni a kaszája a kocsimba, de majd megoldjuk… - morfondírozott Will, közben mosolygó szemével engem figyelt. Részemről én már az idegösszeroppanás szélén álltam mind a fáradtságtól, mind az idegtől, mind mindentől.

Femi: Clare Obson - Csak a helyes úton

Ez nagyon nagy. XD :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 09 (vasárnap), 22:31 
Ó-nagy-admin "backstage"

dorothy snape írta:
:x :x :x :x
Áhhh, Egy páratlan év :x :x :x
:D :D

"Félig beszorultam az autó alá, lábaim között még mindig a bicajjal. Úgy vénuszdombon nyomott az ülés, hogy így látatlanban megesküdtem volna rá: minimum félig benyeltem a kétkerekű fémvázát…
- Hogy azt a jó édes… - kezdtem bele a káromkodásba, miközben próbáltam valahogy konkretizálni magamban a sérüléseimet. Feladtam a kísérletezéssel, miszerint egyedül ki tudok szabadulni onnan. Kocsiajtó csapódását hallottam, aztán egy férfiarc hajolt fölém, eléggé morcosan.
- Nem ismeri a kresz-t?! – mordult rám, közben végigtapogatta a gerincemet. Ingerülten elütöttem magamról a kezeit. Mit tapiz egy vadidegen?!
- Ezt pont maga kérdezi?! Áramot vezessen, ne autót! – reccsentem rá minden nőiességet mellőzve. Kollégáim is a helyszínre értek, és mentem talpra állítottak. Jobb oldalamon hatalmas folt éktelenkedett a kedvenc farmeromon, és a könyökömnél. Pár milliméter felhám is az anyagok sorsára jutott.
- Ezért mondom mindig, hogy nőket nem szabad a közlekedésbe engedni! Menten balhé van, hacsak feltűnnek!
- Ne pattogjon itt nekem hímsovi-macsó! – léptem elé feldúltan, megfeledkezve az összes testi fájdalmamról."

"- Will, téged tényleg a Sas-kommandótól tettek át hozzánk? – érkezett egy kérdés az egyik sarokban ücsörgő kollégától.
- Ahham – bólintott a kérdezett.
- De miért?
- Biztosan megkettyintette a főparancsnoka lányát, nejét, unokahúgát, nagymamáját… - szóltam közbe végre én is.
- Igen, ebben a sorrendben. Honnan tudta? – fordult felém vigyorogva William. Egy pillanatra megállt bennem minden életfolyamat. Éreztem, ahogy a kávé, amit nemrég ittam, visszafelé szambázik a gyomromban, miközben elképzeltem a nagymamás verziót.
- Mi van, Zsanna-manna? Irigykedsz? – szúrt belém egy újabb kést Ivo.
- Eszednél vagy? – tértem végre észhez, és felvettem a lábam mellől a hátizsákomat, ami már jóval könnyebb volt, mint előző este. Glockkal kiettünk belőle mindent, amit találtunk… chipset, csokit, szendvicset… - Én inkább megyek! – vakkantottam oda a többieknek, aztán rájöttem, hogy nincs mivel… ugyanis a biciklim… szóval a nagy lendületem kissé alábbhagyott, ezt valószínűleg Willék is észrevették.
- Szívesen hazaviszem – ajánlotta fel az újfiú.
- Ha meg akar halni – vontam vállat flegmán. – De ez is csak arra megy ki, hogy megtudja merre lakom, és majd éjszaka belóg hozzám, hogy zaklathasson szexuálisan.
- Nem tagadom – vigyorodott el William, a többiek ismét a röhögés szélén álltak. Furcsa, hogy a férfiak poén-ingerküszöbe csoportosan mindig alacsonyabb a megszokottnál.
- Na, most hagyjon békén! – szóltam rá.
- Miért, letépi a...? - nézett az említeni kívánt testrésze felé Will. – Különben is maga kezdte!
- Még hogy én?! Hiszen maga ütött el!
- Én még azt is kinézem magából, hogy direkt feküdt az autóm alá, mert látta, hogy milyen szép, izmos, jóképű a sofőr... – színpadiasan beletúrt a hajába.
- Előbb eszem vesepudingot! – ez nálam igen nagydolognak számítana.
- Most azt akarja, hogy hívjam el ebédelni? – forgatta ki megest a szavaimat.
- Eszem ágában sincs!
- Ugyan, kár tagadni! Tudom, hogy maga is akarja!
- Akarja a halál!
- Hát, nem tudom, hogyan fog beférni a kaszája a kocsimba, de majd megoldjuk… - morfondírozott Will, közben mosolygó szemével engem figyelt. Részemről én már az idegösszeroppanás szélén álltam mind a fáradtságtól, mind az idegtől, mind mindentől.
Kollégáink könnyezve vihogtak a háttérben, fulladozva-visítozva. Egyedül a gyakornok srác volt kissé komoly, inkább a munkájára koncentrált. Ekkor befutott kedvenc megmentőm: Glock.
- Mehetünk? – nézett rám, pillanatok alatt felmérve a helyzetet. "

Femi: Clare Obson - Csak a helyes úton

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 09 (vasárnap), 21:31 
Billentyűzetgyilkos

:x :x :x :x
Áhhh, Egy páratlan év :x :x :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 09 (vasárnap), 20:23 
Írópalánta

Sokadok olvasásra találtam ezt a gyönygszemet:
Harry kissé remegő kézzel vette el a papírt Piton kinyújtott kezéből, de nem azért, mintha az osztályzata miatt aggódott volna. Troll alánál rosszabb úgyse lehet, akkor meg mit izgul?

- Üljön csak le, és olvassa el, Potter - mondta gúnyosan Piton, aztán visszatért egy másik adag dolgozathoz, amit épp javított. - Merem állítani, hogy meg fog ütközni azon, amit egy magafajta agyondicsért és ünnepelt griffendélesnek mondanom kell.

A megütközés enyhe kifejezés volt, gondolta Harry, ahogy leült a legközelebbi székre és a dolgozatán végigpillantott.

Troll alá, ez nem kétséges, - így kezdődött a megjegyzés. Ennél nem várhatsz sokkal jobbat, ha nem foglalkozol az ajánlott olvasmányokkal, Harry. Tartsd szem előtt az alábbiakat:

1) A bubógumó genny bronz üstben instabil, éppenséggel felrobban, ha ebben forraljuk.

2) A mandragóragyökeret szét kell tépni és apróra törni mielőtt a levét kinyerjük.

3) A kétszarvú és az unikornis szarva távolról sem hasonlítanak egymásra

4) Malfoy majdnem bizonyosan hallgatózik.

5) Égesd ezt el az üstöd alatt, mielőtt nekiállsz a bájitalkészítésnek, és győződj meg róla, hogy alaposan összekevered az ott lévő hamuval.

6) Egy kis dühöngés nem ártana. Hangsúlyozom, hogy csak egy kicsi, máskülönben kénytelen leszek pontot levonni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 02 (vasárnap), 18:04 
Fanfic-faló

"Piton felemelte az egyik szemöldökét, ahogy szemügyre vette őket.

- Kíváncsi lennék, miről beszéltetek ti ketten, amiért most ilyen bűnbánónak tűntök? – Majd a figyelmét Harryre fordította. – Az igazgató és én ma este nyolckor számítunk rád az irodájában a második találkozónk alkalmával. Feltételezem, nincsenek előzetes terveid? – Harry szótlanul megrázta a fejét. – Nagyon jó. – Már kezdett fordulni, hogy itt hagyja őket, aztán mégis visszanézett rájuk. – Bízom benne, hogy bármi is legyen, amit az imént kiterveltél, az nem fog az iskolai szabályzatok megsértésével járni? Nem szívesen szervezném át az időbeosztásomat a büntetőmunkád miatt, Potter.

Egy héttel ezelőtt egy ehhez hasonló megjegyzés heves visszavágásra késztette volna Harryt, de nem most, a levelek érkezése után. Most nem tudott rajta segíteni, de az ingerlékeny szarkazmus sokkal inkább szórakoztatta, így aztán rávigyorgott Pitonra.

- Megkísérlem úgy intézni majd uram, hogy ne túlzottan tegyem tönkre a terveit.

Piton erre a másik szemöldökét is felemelte, és Harry megesküdött volna rá, hogy az ajkai vonaglása egy mosolyt rejtett magában. Vagy azt, vagy éppen gyomorrontása van.

- Tegyen úgy, Mr. Potter. – Aztán Neville-re pillantott. – Mr. Longbottom. "
Harry Potter körbeudvarlása mellons fordításában. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 01 (szombat), 18:14 
Írópalánta

Az új év napján két idézet:
Hányan vagytok? – kapcsolódott be a beszélgetésbe Remus.
Ezt nem kellett volna megkérdeznie.
- Hát… – kezdte Thatch. – Van egy bátyám, akinek van egy húga, akinek a húga a másik bátyám nővére. És a bátyám húgának a nővérének van egy öccse, akinek a nővérének a húga az öccsének a nővére. Ez a nővér vagyok én – fejezte be Thatch, a tisztán és érthetően elmagyarázott családfát.
Sirius és Remus tátott szájjal bámultak Thatch-re, miközben már James is felnézett.
- Mi? – kérdezte.
- Hatan vannak testvérek – segítettem ki a fiúkat. – Thatch-nek két bátya, és két nővére van, meg egy öccse.
- O – nyilatkozta erre Sirius.
- Én is ezt mondtam – vonta meg a vállát Thatch.

- Jó napot! Ó jó napot James. - Az említett felnézett, majd egy kicsit komoran bólintott.
- Jó napot professzor. - Köszönt Lumpslucknak, aki Harryhez és Hermionéhoz fordult.
- Péntek este szervezek egy kis összejövetelt, remélem ott tudtok lenni!
- Hát, nekem nincs dolgom – válaszolt halkan a lány, Harry ellenben kissé bizonytalanul szólalt meg.
- Hát, izé... - nem akart elmenni, így kénytelen volt a hetek óta jól bevált módszerhez folyamodni. - Hát, pont most beszéltem meg a csapattal egy kviddics edzést péntekre, igaz, Ron? - lökte oldalba barátját.
- Aha – válaszolt a fiú. A professzor összecsapta a kezét, és nevetve Harryre nézett.
- Egyszer úgyis találok olyan időpontot, amikor el tudsz jönni! - azzal megfordult és elment. Hermione kissé durcásan Harryre nézett.
- És, mond csak, a csapat mikor szerez tudomást, az állítólagos edzésről? - Harry és Ron összevigyorogtak.
- Idejében, ne aggódj.
- Ó! Tehát még sincs megbeszélve? - kérdezte James. Harry megrántotta a vállát.
- Hamarosan meg lesz. Legalább az időponton már nem kell gondolkoznom.
- Nem kedveled a professzort?
- Az összejöveteleit...

BÚÉK! :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 16:56 
Írópalánta

Lentről csak nyögések hallatszottak.
- George! - kiáltott még hangosabban Mrs. Weasley kétségbeesetten.
- Anya, az Istenért, ne üvölts! Az egész olyan, mint egy barlang, és felhangosít mindent! Majd megsüketülünk!
Molly jól láthatóan megkönnyebbült.
- Mit láttok? Mi van ott lenn?
- Sirius Black halott menyasszonyai mumifikálódva! Mit tudom én?! - fakadt ki Piton. - Nem látni semmit, mert sötét van!
Sirius elsápadt.
- Hú, basszus, tényleg! Annabelle!
Remus holtra váltan nézett barátja szellemére, ám az megfogta a karját, és elvigyorodott.
- Hé, nyugi, csak vicceltem!

- Na, fiúk, szerintetek mi az a gyanús kinézetű, fehér lötyi abban az üvegben Piton asztalán? – duruzsolta mögöttük Dean vigyorogva.
- Tököm ebbe a bájitalba! – fakadt ki Seamus csendben, aki már harmadszor vágta el az ujját, jó mélyen. – Na, mindjárt megtöltöm ezt kristályfiolát valami egészen mással!
Hermione úgy elsápadt a szemérmetlen kijelentés hallatán, hogy Parvati azt hitte, már megint el akar ájulni. A lány azonban felkapta a földről a táskáját, és püfölni kezdte vele Seamus koszos-szőke koronáját, míg Piton bekukkantott az egyik szekrénybe. Ám idővel ő is felfigyelt a tompa puffanásokra, és a lány fojtott hangú dorgálására.
-… te szégyentelen tuskó, hogy a kórság vigyen el, te disznó…
- Miss. Granger? Megmondaná, mi az ördögöt művel?
Harry és Neville már reszkettek a visszatartott nevetéstől. Neville az öklét harapdálta, Harry pedig óvatosan megtörölte a szemeit, mert egy-két könnycsepp épp kibuggyanóban volt.
- Ez öt pontjába került a Griffendélnek, Miss Granger. Fegyelmezze magát!

Brigichan – The boy with the piercing blue eyes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 05 (péntek), 13:22 
Fanfic-faló

"- Na, most! Húzzál! - suttogott Ron, miközben egy kekszet rágcsált. - Most nem figyel ide.

Jóslástanon a kártyákból történő jóslás egyik fajtáját kezdték el venni. Amíg Trelawney professzor Parvati Patil és Lavender Brown asztala fölé hajolt, figyelve a lányok lapjait, addig a két barát pókerezett az eléjük kitett kártyapaklival. Apró címkéket ragasztottak a kártyák sarkaira, felcímezve őket számoknak és figuráknak, hogy játék közben tudják, melyik van éppen náluk. Ronnak most is, mint az előző körökben, jó volt a lapjárása. A „hűség” és „remény” kettősét szorongatta a kezeiben, egy másik párral együtt. Harry épp bedobta azokat a lapokat, amikre már nem volt szüksége. Két újat húzott, de arca csalódottan elfintorodott, mikor meglátta, mik is azok. Seamus, aki a mellettük lévő asztalnál ült, hátrasandított a válla felett, és fanyalogva nyugtázta, hogy Harrynek már megint nincs szerencséje. Vigasztalóan megveregette barátja vállait, majd visszafordult a kártyavárhoz, amit Deannel kezdtek el építeni. Mind a négyen annyira elmerültek eme csodálatos foglalatosságokban, hogy nem vették észre Neville kapálózó figyelmeztetéseit. A fiú megpróbált inteni nekik, hogy Trelawney közeledik, de hiába.

- Háhá - nevetett Ron elégedetten. - Két pár! Neked mid van?

- Semmi - dobta be a lapokat középre Harry. - Szerintem te már megint csaltál!

- Mi az, hogy már megint?

- Biztos cserélgeted a cetliket a kártyák sarkán!

Ron azonban csak vigyorgott.

- Póker! A jóskártyával! Ez a látás tudományának megszentségtelenítése! - fakadt ki a tanárnő. - És ti! - mutatott Seamusékra. - Kártyavár!

Kezeivel hadonászni kezdett, és a légáramlat lesöpörte egymásról a lapokat.

- Hah, ez az összeomló élet jelképe! - kapott a szívéhez. - Fiatal, zsenge életetek így fog egy csapásra elsorvadni! - a homlokához emelte a csuklóját, mint aki menten elájul.

- Úristen... - mondta később, gyilkos hangon, lefáradva Seamus. - Ez a nő sohasem adja fel? "
Brigichan: The boy with the piercing blue eyes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 02 (kedd), 20:53 
Fanfic-faló

"– A másik, ami segít értelmet adni az életednek, az a fájdalom.

A fiú nem nevetett, bár Piton számított rá, hogy fog. Ezzel szemben úgy látszott, hogy elgondolkodott a mondat értelmén.

Képes egy tinédzser felfogni egy ilyen komoly állítást? Mikor kijelentette, biztos volt benne, hogy Potter nem fogja megérteni. De.. most úgy látszott, hogy mégis.

– Izé.. – mondta végül Harry. – Nem vagyok benne biztos, hogy jól értettem. Kifejthetem, hogy én hogy gondolom?

– Persze – válaszolta. A fiú intelligensebb, mint gondolta. Valójában soha nem gondolta, hogy intelligens lenne. Épp ellenkezőleg. – Szóval?

– A fájdalom mutatja, hogy... fontos vagyok. – Harry láthatóan küzdött a szavakkal, hogy ki tudja fejezni magát, de nehezen ment neki. Hirtelen valami eszébe jutott, és újra megszólalt. – A fájdalom a gyűlölet jele. És ha gyűlölnek, az jobb, mint ha figyelembe se vesznek.

– Tökéletes, Potter. Ötven pont a Griffendélnek.

Harry kicsit elmosolyodott, de megrázta a fejét.

– Nem gondolja, hogy ötven pont túl sok egy ilyen elégtelen válaszért?

– Hát... nem. De igazad van, ez tényleg nem a teljes válasz volt – mosolygott vissza Piton.

– Gondoltam – bólintott Harry komolyan. – Akkor megkérhetném, hogy elmondja a hiányzó részét?

– Ez egyike az élet legfontosabb dolgainak, Potter. Úgyhogy nagyon oda kell figyelned, ha meg akarod érteni, amit mondok.

– Figyelni fogok.

Piton bólintott, és hozzákezdett a magyarázathoz. – A fájdalom iránya mutatja meg, ki vagy. Ha másnak okozol fájdalmat, gyenge vagy. Ha te viseled el a fájdalmat, erős vagy. Vagyis jobban mondva, gyengébb vagy erősebb, mert mindez kettő vagy több ember viszonyában érthető csak.

– A fájdalom mutatja, hogy erősebb vagyok Voldemortnál, még ha a körülmények alapján másképp is tűnik? – kérdezte Harry felvillanó szemmel.

– Pontosan, Potter. De... – hozzá akart még tenni valamit, de a fiú félbeszakította.

– Akkor magánál is erősebb vagyok – Harry szélesen elmosolyodott.

– Mi... Potter – kezdte fenyegetően, de megint félbeszakították.

– Maga négy évig kínozott engem. Én soha nem kínoztam magát. Maga fájdalmat okozott nekem. Én elviseltem. Úgyhogy a mi kapcsolatunkban én vagyok az erősebb.

Ez nem lehet igaz. Aznap már másodszor, a fiú pálca nélkül is képes volt fölé kerekedni. Az érvelése olyan tökéletes volt, és annyira szépen kidolgozott, hogy nem tehetett róla, de felnevetett."
Enahma: Boldog napok a pokolban

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 október 07 (csütörtök), 21:10 
Írópalánta

Elég nagy itt a punnyadás, de azért én hoztam egy újabb idézetet. Ezúttal Lilyanjudith A nevem Leo c.mű írásából:

Mondd csak, Harry mit csináltál ezzel a főzettel? Ez tökéletes – szólalt meg döbbenten Hermione, amikor az asztalához ért.

Harry álmosan felpillantott, amikor barátja kavart párat az üstjében. Tulajdonképpen semmit sem művelt a bájitalával. Legalábbis nem ő.

– Lehet, kivételesen szerencsém volt – mondta fáradtan, és rákönyökölt az asztalra, hogy megtámassza a fejét. A lány közben odanyúlt a pennájához.

– De gyönyörű pennád van – felvette és megforgatta a feltűnően világos csíkos tollat.

– A tied lehet – ásított Harry és még mielőtt a lány elvitte volna, a tárgy szépen visszarepült a tintatartóba. – Bár hiú remény volt… – motyogta.

Hermione felnevetett. – Úgy látszik, téged akar! Tényleg nem tudod elmondani, hogyan sikerült ilyen jól elkészítened a bájitalt?

Harry megrázta a fejét, mire a lány tovább állt, aztán mindenki lázasan dolgozott a bájitalán. Még Ron haja is kócosabb volt a szokásosnál, annyira lázasan dolgozott rajta, hogy ne kapjon trollt. Harry pedig csak ült, könyökével támasztva a fejét, nehogy elaludjon.

Természetesen csak percek kérdése volt, hogy Piton a padsorok között elhaladva megálljon előtte.

– Nocsak, Potter, már készen is van? – érdeklődött kissé gúnyosan, mint aki arra vár, hogy felnégyelje és belekeverje a bájitalba, ha az nem jó.

Harry még csak meg sem mozdult, könyökölve bámulta az üstöt.

– Sajnos igen, tanár úr.

A Bájitalok Mestere megkavarta a főzetet, majd beleszagolt, és hitetlenül hümmögött párat.

– Nos, ez igen meglepő eredmény lett, pláne magától Potter. – Beleengedte a főzetbe a kanalat, aztán suhogó talárral megfordult. – Kitől lesett, Potter? – Odapillantott Granger felé, aki lázasan dolgozott, és egyáltalán nem úgy tűnt, mint aki készen lesz egyhamar. – Önállóan biztosan nem képes ilyen bájitalt készíteni.

– Nekem mondja? – kérdezte unottan Harry.

– Hányszor kavarta meg a főzetet, és milyen hozzávalót adott legutóbb a főzethez? –kérdezősködött tovább Piton, de inkább arra játszott, hogy rájöjjön, hol csalt a fiú.

– Ha én azt tudnám… – sóhajtotta válaszul. – Vonjon le pár pontot, tanár úr, aztán lépjünk tovább ezen.

és még egy:
– De mi is tulajdonképpen a terve? – kérdezte értetlenül Harry. – Elfoglalja a Roxfortot? De mégis hogy? Folyton megszáll bizonyos varázslókat, hogy információkhoz jusson?

Mindkét felnőtt csendben maradt.

– Na neee. Ez egy idióta terv! – csattant fel mérgesen. – Voldemort nem lehet ekkora hülye!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 30 (csütörtök), 21:39 
Írópalánta

Az, ami neked elmúlt, nem szükségképpen
jelenti a múltat más emberek számára. Sajnálatos döntéseinkkel
együtt élni olyan feladat, amit sokkal könnyebb elhatározni, mint
véghezvinni.

Egy páratlan család

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 14:23 
Fanficbúvár

ez a siriusos mekkora xD szegggggéééééény... xD

"What are Fred and I, next-door neighbors?"
Good girls go to heaven, bad girls go to AMSTERDAM!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 20 (hétfő), 20:07 
Írópalánta

deccemberbeszt írta:
Harry megragadta egy bevásárlókocsi végét, és maga előtt tolva szélesen vigyorgott.

- Akkor kezdjük a tejtermékeknél?

Merlin szakállára, ez rosszabb, mint amitől tartottam, gondolta Draco. Tejgazdaság? Micsoda dolog!

- Ha te most valami állatot akarsz venni, te fogod megfejni

Egy öreg hölgy megtorpant mellettük, és furcsán nézett rájuk.

egy páratlan nyár

Már az eslő két sorból tudtam, hogy ez Harry meg Draco alkotta párbeszéd lesz XD

A páratlan évből nekem is vannak idézetek, de angolul. Olyat szabad?

Addig teljesen más: Assa: Árral szemben - Változások küszöbén

- Rúgja ki mindkettőt, Dumbledore! - tanácsolta Phinneas Nigellus. – Sőt, mindhármat!

- Azt hittem alszik – jegyezte meg az ükunokája mélabúsan.

- Színlelés, fiacskám – oktatta ki a varázsló. – De te… - Utálkozva húzta fel az orrát. – Nem csodálom, hogy nem láttál át rajta.

Sirius dacosan fonta össze a karját. – Most jövök Azkabanból…

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 11 (szombat), 22:35 
Szárnybontogató

Harry megragadta egy bevásárlókocsi végét, és maga előtt tolva szélesen vigyorgott.

- Akkor kezdjük a tejtermékeknél?

Merlin szakállára, ez rosszabb, mint amitől tartottam, gondolta Draco. Tejgazdaság? Micsoda dolog!

- Ha te most valami állatot akarsz venni, te fogod megfejni…

Egy öreg hölgy megtorpant mellettük, és furcsán nézett rájuk.

egy páratlan nyár

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 11 (szombat), 21:47 
Szárnybontogató

Aznap este megérkeztek a Főnix Rendjének tagjai, egyikük a másik után. Ők már mindent tudtak az Igazgató leveléből. Komoran ültek egymás mellett a megszokott szobában, ahol tanácskozni szoktak. Lena tudta, hogy ezt a társaságot még sosem látta ilyen elkeseredettnek, és halálra szántnak. Még Piton a legnyugodtabb… - gondolta.

Nem beszéltek sokat, pár mondat hangzott el mindössze. Nem volt itt mit mondani…

Másnap elkezdtek befutni a szülők.

Dumbledore a kicsik szüleivel külön, a nagyokéval gyerekeikkel együtt beszélt. Nem túl sok sikerrel… A halálra rémült varázslók többsége hallani sem akart arról, hogy csatába szálljon Voldemorttal és Halálfalóival.

Már majdnem minden tanulót elvittek, és száz embernél több még nem jött össze…

Harryék évfolyama volt az utolsó… Az Igazgató még egyszer, utoljára, vázolta a helyzetet, és nyugodtan várta a választ. Halk, majd egyre hangosabb suttogás hallatszott. Így volt ez eddig is, minden alkalommal…

Mindjárt megszólal az első felháborodott ember! – gondolta Piton gúnyosan.

- Mégis, hogyan képzelte ezt?! – csattant fel hirtelen egy hang.

Na ugye?! - húzta el száját a férfi.

- Mit, Jonathan?!

- Azt, hogy Tudjukki elé dobja a gondjaira bízott gyerekeket! – üvöltötte egy magas, szikár férfi.

Dumbledore összevonta a szemöldökét.

- Nem szándékozom Voldemort elé dobni senkit! Eddig sem tettem soha! Mindenki szabadon dönthet! Azt is tudniuk kell azonban, mekkora veszélyt jelent, ha elbukunk! Márpedig elbukunk, ha senki nem segít! – szögezte le határozottan az Igazgató.

- Nincs joga ezt várni tőlünk! Ez nem a mi feladatunk! – vágta oda éles hangján egy boszorkány.

- Hanem kié, Dora?!

- A magáé! A kollégáié… Vagy… mit tudom én… De nem a miénk!!!

- A gyerek kié?! A magáé, vagy az enyém?! – kérdezte váratlanul, hűvösen Piton.

- Hogy képzeli…

- Akkor pontosan mi is az oka, hogy nekem kötelességem meghalni érte, magának meg nem?!

- Perselus, nyugodjon meg!

- Én nyugodt vagyok! – vonta meg vállát a bájitaltan tanár. Ez nem volt egészen igaz. Egész nap ezt hallgatta, és már az agyára ment…

Egy pillanatra csend lett. Lena, aki végre saját alakjában állhatott a tanárok mellett, elmosolyodott. Na igen, Tőle ne várja senki, hogy vattába csomagolja a véleményét! És még igaza is van… Megértette a szülők rémületét, de megértette Piton dühét is.

- Most azonnal hazaviszem a lányomat! – közölte egy köpcös varázsló, izzadó arcát törölgetve.

- Nem tartok itt erőszakkal senkit, de jobb, ha tudják, hogy ha most nem segítenek, nem lesz hova visszahozni őket! – mondta Dumbledore csendesen, kicsit szomorúan.

Harry hitetlenkedve nézett egyik emberről a másikra. Ez nem lehet igaz! Felnőtt varázslók, boszorkányok, és úgy viselkednek, mint a félős gyerekek! Ő is rettegett, de ennek ellenére meg sem fordult a fejében, hogy ne harcoljon.

Elszántan felvetette a fejét, és a tanári asztal elé lépett.

- Én maradok! – mondta.

- Sejtettem, fiam! – bólintott az ősz férfi mosolyogva.

Harry Potter! – hangzott fel a suttogás újra.

- Én is maradok! – lépett elő Ron, és feltűnés nélkül a talárjába törölte izzadó kezét.

Mr. Weasley, aki a Rend tagjaival együtt a tanárok mellett ült, összerándult, és már nyitotta a száját, hogy tiltakozzon, de aztán lehajtotta a fejét. Mit mondhatna?! Mindenkire szükség van, és itt vannak a testvérei is! Charlie, Bill, az ikrek… Mindannyian eljöttek…

- Én sem megyek haza! – suttogta Hermione, mikor falfehéren a társai mellé állt. Az ő szülei sem szóltak semmit, de édesanyja szájára szorított kézzel állt, és csak úgy tudott talpon maradni, hogy férje karjába kapaszkodott. Nemsokára ott állt mellettük az egész testében remegő, de elszánt Neville is. Őt meg sem próbálta lebeszélni a nagymamája, inkább büszkén húzta ki magát, és nézett körbe. Rövid időn belül felsorakozott szinte mindenki, aki Harrytól tanult. “Dumbledore serege”… Lavender és Parvati is ki akart lépni, de alig indultak el, mikor a szüleik utánuk nyúltak, és dühödten visszarángatták őket.

- Nem mész sehova, megértetted?! Hazaviszlek, és nem érdekel, mit mondasz! – hallatszott egy dühös hang. Seamus anyja veszekedett a fiával, és erősen fogta a karját.

- Nocsak, nocsak, a hős lelkű egykori Griffendélesek! Ha jól emlékszem, ti mindannyian oda jártatok annak idején! – mérte végig gúnyosan Piton a gyerekeikkel valósággal dulakodó szülőket.

- Hogy is szól a Teszlek Süveg dala?

“Ha vakmerő vagy s hősi lelkű,

Házad Griffendél.

Oda csak az kerül, ki

Semmitől se fél.”

Hát, nem is tudom… - folytatta a bársonyos hang hihetetlen megvetéssel.

- Te, te, te…- hápogott Nick Patil.

- Igen?!

- Milyen alapon beszélsz így velem? Te sem fogsz harcolni, gondolom!

- Miből gondolod?! De igen, ÉN harcolni fogok!

- Nekem a lányomra kell gondolnom elsősorban! Nem várhatja tőlem senki, hogy veszélynek tegyem ki!

- Nem, tényleg nem! Miért nem küldöd haza, és maradsz itt TE?!

- Semmi közöd hozzá! – vágta oda a varázsló dühösen.

- Senki nem fog rávenni, hogy ilyen veszélyben itt maradjak! Nem őrültem meg! – kiáltotta ökölbe szorult kézzel egy hosszú, szőke hajú boszorkány.

- Öntől nem is számítottam másra, Mrs Rowling! Griffendél! – húzta el a száját hihetetlen lenézéssel a bájitaltan tanár.

Végül mégis ebből az évfolyamból jött össze a legtöbb ember, mert azok a szülők, akiknek a gyerekei a maradás mellett döntöttek, szintén maradtak, kivéve Hermione mugli édesapját és édesanyját. Azonkívül maradtak azok is, akik egyszerűen nem tudták elviselni, hogy Perselusnak legyen igaza. Ezekben az emberekben a félelmet legyőzte a düh… Harry még így is szomorúan látta, hogy milyen kevesen vállalták a nyílt csatát, különösen az döbbentette meg, hogy milyen kevesen vannak a Griffendélesek…

Legjobban a Piton arcán tükröződő gúnyos megvetés dühítette. Mire vág fel?! Az ő házából senki sincs itt! Se diák, se szülő… Valószínűleg McGalagony is erre gondolhatott.

- Lehet, hogy az egykori Griffendélesek közül nincsenek itt nagyon sokan, Professzor úr, az egykori Mardekárosok közül viszont senki sem harcol!

- Ó, dehogynem, Minerva! Csak nem a mi oldalunkon! Szinte mindannyian harcolni fognak! Ha nem így lenne, nem lennénk ekkora bajban! – mondta a bájitaltan tanár keserű gúnnyal.

Lena elmosolyodott. Szerette McGalagony professzort, Perselus szarkazmusát viszont imádta… Képtelen volt eltitkolni, mennyire tetszik neki, amit a férfi művelt az elmúlt egy-két órában. A beszólásai majdnem annyi embert hoztak, mint Dumbledore őszinte, bátor kiállása…

- Lehet, hogy a Professzor urat már előbb be kellett volna vetnünk! – mondta nevetve, mikor már csak a tanári kar, és a Főnix Rendjének tagjai maradtak az ebédlőben, a többiek vagy hazamentek, vagy helyet kerestek maguknak a Roxfort szobáiban.

Piton dühösen nézett a lányra. Most rajta szórakozik ilyen jól?! Aztán meglátta azt a csillogást a szemében, és megenyhült. Eszébe jutott Lena Flower, a magányos diák… Mennyire meglepte annak idején, mikor elővette a szokott cinizmust, keserű, gyilkos gúnyt, hogy “betörje” a lányt, de nem az történt, amire számított… Lena, ahelyett, hogy halálra rémült, vagy megsértődött volna, furcsa módon felfogta a szavaiban rejlő humort, és néha szabályosan a szemébe nevetett… Mint most…

Átkozottul szép ez a lány, amikor ilyen magától értetődő természetességgel mulat azon, amin más sírna… - gondolta a barna szemekbe nézve.

- Igen, nekem is ez jutott eszembe! – mosolyodott el Dumbledore.

Perselus vállat vont, és egy pillanatra az ő ajkán is megjelent egy villanásnyi, apró mosoly.

- Miért nem szólt?! Ezt bármikor! – mondta nyugodtan.

Severosa: Perselus Piton és a Holdliliom
http://iepp.gportal.hu/gindex.php?pg=16117205

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 10 (péntek), 20:33 
Írópalánta

- Harry higgadj le! – mennydörögte Albus.

- Maga… maga csak ne mondja meg nekem, hogy mit csináljak! Minden mocskos szál a maga kezében fut össze… mindvégig tudta, de nem mondott, vagy tett semmit. Tisztában volt vele, hogy a nagynénémék bezárva tartottak, éheztettek és megvertek, de nem tett semmit! Tudta milyen veszélyek leselkednek rám, de nem mondott semmit! Azt is tudta, hogy én szerepelek a jóslatban, de erről is hallgatott! Mindvégig eltitkolták a húgom létezését, és hogy igazából nem az vagyok, akinek mások hisznek! Így hát magának van a legkevesebb joga beleszólni abba, hogy mit csinálok… Tudja mit? Nem érdekel, sem a jóslat, sem a többi. Mentsék meg a nyomorult világukat, ahogy akarják, azt hiszem én már így is többet tettem, mint az elvárható volt, hiszen… – hisztérikusan fölnevetett –, …hiszen én csak egy kölyök vagyok, mégis tőlem várnak el olyan dolgokat, amit a minden idők legnagyobb mágusának nevezett hazug alak sem képes megtenni! – Összeszorított szemöldökkel, szúrós tekintettel nézett végig a felnőtteken. – Köpök az egészre, oldják meg maguk – mikor Piton lélegzethez jutott, rögtön utána szólt.

- Potter, állj meg, nem beszélhetsz így az igazgatóval! – A férfin látszott, hogy őt is megviselték az előbb hallottak. Harry hátrafordult, s a férfi felé vágtatott.

- Magának sincs semmi beleszólása az életembe! Hat éven át kínzott egy olyan dolog miatt, amiről nem is én tehettem, ráadásul… ezek szerint alaptalanul. Semmi köze hozzám ezt vegye tudomásul, sohasem bocsájtom meg magának, ami velem tett, előbb kérek bocsánatot Voldemorttól és délutáni tea közben átadom neki a pálcám díszcsomagolásban, mint hogy elfogadjam, hogy maga az apám! – a szavakat szinte köpte, s Piton meg sem tudott szólalni. Ezután Harry egy hirtelen mozdulattal hátat fordított a díszes társaságnak, majd egy ajtódörrenéssel elhagyta a termet.

IKrek egy életen át

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 08 (szerda), 16:34 
Szárnybontogató

"– Draco, pontosan mi volt az oka, hogy az előbb az egész ház hallhatta az ébredésedet? – Apja kérdésére Draco csupán kedvesen elmosolyodott. Ha Lucius nem tudta volna, hogy fia perpillanat milyen nagy változásokon esik keresztül, komolyan aggódott volna a viselkedése miatt.
– Semmi különös, csupán valaki úgy döntött, hogy megparancsolja Tirinek, hogyha nem kelek fel önként, akkor egy kádnyi hideg vizet zúdítson a nyakamba. – A kijelentés hallatán Lucius csupán meglepetten tekintet feleségére, aki kezét szája elé emelte, mialatt halkan nevetett.
– Draco, hidd el nekem, amit édesanyád csinált, még mindig szelíd ahhoz képest, amit a keresztapád alkalmaz ébresztésként – közölte Lucius fájdalmas hangon, mire Draco elvigyorodott. Egy igen érdekes emlék jutott az eszébe abból az időből, amikor hatévesen hop-porral átment keresztapjához az éjszaka közepén. Perselus másnap, a kis Dracóval a kezében, szó szerint kirugdosta Luciust az ágyból. Ha jobban belegondolt, csak a keresztapja bánhatott egyedül így az apjával."

Lángoló vágyak, ezüst hold

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 28 (szombat), 11:32 
Szárnybontogató

Bocsánat, azonnal utána járok miből lehetnek. Nem szerzőstül-címestől mentem le az idézetem, hanem ömlesztve, így utólagos keresés kell :oops:

"– És tudod miért csináltam végig mindezt? Nem a lelkiismeretem noszogatására; nem, a csalhatatlan morális iránytű a Kiválasztott asztala, nem az enyém. "-Mindenki tud dorombolni-Variációk egy témára írta: Oz
http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory. ... =40232&i=1
Sajnálom...egyáltalán nem emlékszek, hogy honnan vannak. Nagyjából megvan, de mégsem :oops:
Beírok a melyik történet topicba :?
Köszönöm LizardQueen.

mod. szerk.

"Potter, mi a fene bajod van? – kérdezte Piton követelően." és "- Ezúttal mi mondanivalója volt Potternek? – kérdezte McGalagony.
"-Lilyanjudyth írta a választ- Harry potter és a belső ellenség.
"Harry kinyitotta a szemét, és a félhomályban egy cella falait látta kirajzolódni."-Assa írta a választ- LadyNagini: Árulók
Köszönöm nekik^^

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zaluro 2010 augusztus 28 (szombat), 12:52-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Idézet
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 27 (péntek), 20:05 
Tollforgató

AlisonGlover írta:
zaluro írta:
– És tudod miért csináltam végig mindezt? Nem a lelkiismeretem noszogatására; nem, a csalhatatlan morális iránytű a Kiválasztott asztala, nem az enyém....

Ez honnan van? Remélem nem megint valami 98 fejezetes műből, mert már három napja alig alszom, mert az olvasom.
A lementem és majd elolvasom, úgy a huszadik fejezetig ment, utána nem bírtam és olvasnom kellett. Félbeszakíthatatlan mű, és valamiért úgy érzem ez is hasonló.

Jaj, ezt én is olvastam, oda-vissza vagyok érte! :D

parancsolj :) nyugi, csak 2 fejezet :D

szerk: a többi viszont engem is érdekelne, zaluro

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 27 (péntek), 17:41 
Betűmániákus

épp akartam javasolni, hogy nem véletlenül "idézetekről" van szó. Tessék elárulni ki írta, melyik történetében :roll:

"Na jó, rendben... lehet, hogy nem is utálta őt annyira, amennyire szerette volna. És lehet, hogy azért kért tőle bocsánatot a minap, mert rossz érzés volt őt megbántani, és ezt tudtára akarta adni. És rendben... szóval nem ő volt a legcsúnyább lány a világon. Sőt, ahhoz képest, hogy sárv... őőő, mármint, mugli, egész szép volt. Igaz, hogy egyszerű, de szép. Természetesen szép. Ráadásul érdekes volt – nem úgy, mint nagyjából az összes többi lány, akihez eddig köze volt. Nem úgy tűnt, mintha különösebben szeretne ruhákról, fiúkról, vagy egyéb szánalmas témáról beszélgetni, amiért a többi csaj úgy odavan. És okos is volt... a legokosabb az osztályból. Sőt, mi több, Draco kénytelen volt bevallani, hogy tulajdoképpen élvezte a csipkelődéseket, mivel a lány mindig jó alaposan megdolgoztatta az agyát. Minden szempontból értékes ellenfél volt... és értékes Draco vonzalmára.

- A francba – motyogta Draco. Az előbb komolyan úgy gondolt Grangerre, mint vonzalmának tárgyára? Igen. Pontosan ezt tette.

- Gond van, haver? - kérdezte Blaise, kíváncsian méregetve Dracót.

- Igen, nagyon nagy gond van – mordult fel a srác.

Szerelmes volt Hermione Grangerbe."

Lustre of Darkness: Bájital ~ forditás.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Idézet
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 27 (péntek), 17:08 
Írópalánta

zaluro írta:
– És tudod miért csináltam végig mindezt? Nem a lelkiismeretem noszogatására; nem, a csalhatatlan morális iránytű a Kiválasztott asztala, nem az enyém....

Ez honnan van? Remélem nem megint valami 98 fejezetes műből, mert már három napja alig alszom, mert az olvasom.
A lementem és majd elolvasom, úgy a huszadik fejezetig ment, utána nem bírtam és olvasnom kellett. Félbeszakíthatatlan mű, és valamiért úgy érzem ez is hasonló.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 26 (csütörtök), 22:52 
Fanficbúvár

– Regulus Arcturus Black – hallatszott a mögöttük állva vizsgálódó Mordon tagolt, lassú hangja, aki varázsszemével rögtön végigpásztázta a falikárpitot.
– Regu... – kezdett bele Hermione, de a név közepén elakadt a lélegzete. – Regulus Arcturus Black! Hát persze! R. A. B.!

– Képzeljétek el, mi lett volna, ha az Azkabanba zárják, és csak a monogramját vésik az ajtóra – röhögcsélt Ron. – Találó felirat lenne...
– Menj már, Ron! – csapta szájon Hermione. – Megtaláltuk a medál elrablóját...
– El-R. A. B.-lóját – vihogott tovább a fiú, mire a lány ráküldött egy némító bűbájt.

áhh, imádom a szóvicceket xDxDxD ez marha nagy XD
Lothlorien93 : Akiből egy is szok - A Gikszer

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Idézet
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 26 (csütörtök), 21:10 
Szárnybontogató

– És tudod miért csináltam végig mindezt? Nem a lelkiismeretem noszogatására; nem, a csalhatatlan morális iránytű a Kiválasztott asztala, nem az enyém. Érte, Harryért. És újra megtenném, a tetejében még az összes akromantulát is megpatkolnám a Tiltott Rengetegben, ha ez kellene a boldogságához. Keressek magamnak tisztességes állást, hogy ne a „mocskos” Malfoy-vagyonból éljek? Megtettem. Költözzünk Godric’s Hollowba? Rendben! Fessük ki a házat a vörös szín lehető leggusztustalanabb árnyalatára, amit valaha láttam? Oké! Vállaljunk gyereket?! Naná! És ha Harry lelki nyugalmához az kell, hogy dorombolni kezdj, akkor te is igazán megtehetsz ennyit ezért a családért, ha már belecsöppentél! Na mit mondasz?
- Potter, mi a fene bajod van? – kérdezte Piton követelően.
- Professzor, én… Sajnálom. Rosszul vagyok, tényleg – dadogta Harry, tudván, az sem okozna gondot, hogy lehányja tanárát, amennyiben meg kellene győzni a férfit. De Piton alaposan szemügyre vette, és úgy tűnt, hisz neki.
- Ezúttal mi mondanivalója volt Potternek? – kérdezte McGalagony.
- Csupán szüksége volt néhány olyan instrukcióra, melyeket tudtommal már elég világosan megadtam – válaszolt Piton könnyedén. – Kétlem, hogy újra jelentkezne.
Ennek ellenére másnap reggel Hedvig újra megjelent.
- Nyilvánvaló, hogy bármit is mondott, az nem volt megfelelő – mondta McGalagony, és próbálta nem elnevetni magát Piton megrökönyödését látva. – Tudja, az általam adott feladatokkal még sosem volt problémája.
Piton vetett felé egy gyilkos pillantást, de nem szólt semmit, csak elvette a levelet a hasonlóan morcos kinézetű madártól. Elolvasta, majd lecsapta az asztalra.
- A fiú teljességgel elviselhetetlen! Azt hinné az ember, hogy legalább a szünidőben van egy kis nyugalmam tőle!
- Talán ha nem válaszolna a leveleire, Perselus, nem írna többet – javasolta Dumbledore.
Piton elszörnyedve nézett rá. – És hagyjam, hogy az övé legyen az utolsó szó?- Perselus, mi az ördögről van ebben szó? – kérdezte McGalagony, és felvette a levelet.
- Semmi köze hozzá – felelte Piton. Megpróbálta kitépni a kezéből a levelet, de McGalagony úgy tartotta, hogy ne érje el.
- Az én házamba tartozik, Perselus. Azt hiszem, emiatt van hozzá közöm – McGalagony elolvasta a levelet, majd olyan arckifejezéssel nézett Pitonra, amely egyszerre volt megbotránkozó és derült. Visszaadta a levelet Pitonnak, és a reggelijével kezdett foglalkozni.
- Csak ne felejtse el, Perselus, hogy amíg a fiú az iskolán kívül van, nem róhat ki büntetőmunkát, és nem vonhat le házpontokat.
***Harry kinyitotta a szemét, és a félhomályban egy cella falait látta kirajzolódni. Pislogott néhányat, de a látási viszonyok nem javultak – a börtön vastag falába vágott parányi ablakon nem sok fény szűrődött be.
- Örülök, hogy méltóztattál magadhoz térni! Nézz körül, aztán utána minden ötletet szívesen fogadok, hogy hogyan jussunk ki innen!- szólalt meg egy hang a sarokban, amit Harry a hozzá tartozó test nélkül is azonnal felismert – Voldemort.
- Hol a francban vagyunk?
- Nem tudom, mert hosszú és sikerekben gazdag pályafutásom alatt sosem voltam itt, bár, ha megérzéseim nem csalnak ez Azkaban – felelte gúnyosan a Nagyúr.
- Miért hoztak minket ide?
- Az én esetemben ezt nem nehéz kitalálni, szóval nézd el nekem, hogy nem válaszolok… de az, hogy te is itt vagy… na, ez nekem is felvetett némi problémát – mondta csevegő hangon Voldemort.
- FELVETETT NÉMI PROBLÉMÁT? Megmentem ezt a szaros varázsvilágot egy nagy rakás nyomorult semmirekellő életével együtt, és úgy hálálják, meg hogy az Azkabanba csuknak? Ha ezt tudom, nem vállalok el semmit, megvárom, amíg kinyírsz magadtól.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 25 (szerda), 17:12 
Írópalánta

rowling írta:
AlisonGlover írta:
Harry felbőszülten szaladt lefelé a lépcsőn......

Ez honnan van?

Ikrek egy életen át by Nimphadora

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 25 (szerda), 15:52 
Fanficbúvár

LoWeDrUmAnDbAsS írta:
just_do_it16 írta:
lehet velem van a hiba, de nem találom ezt a ficet, pedig érdekelne... nem tudnád belinkelni??? :roll:

http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=11140
parancsolj :)

hálás köszönet :) ^^,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 25 (szerda), 14:54 
Könyvmoly

just_do_it16 írta:

lehet velem van a hiba, de nem találom ezt a ficet, pedig érdekelne... nem tudnád belinkelni??? :roll:

http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=11140

parancsolj :)

So call me Hamy. ;;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 25 (szerda), 14:29 
Fanficbúvár

chriiis írta:
Az osztályterem ajtaja egy reccsenéssel kicsapódott, és Harry Potter zuhant be rajta. Szemei kimeredtek, talárját leginkább neonsárga festékre emlékeztető csíkok borították. Harry Flitwickre szegezte a tekintetét. – ÉS AKKOR MI VAN, HA KÉSTEM? – ordította. – MILYEN JOGON ÍTÉL EL BÁRMELYIKŐTÖK IS?
- Potter megint paprikás hangulatban van – motyogta fáradtan Draco.
- Hát, épp elég baja van mostanában, nem? – háborodott fel Neville.
- Ó, fogd be, Longbottom – közölte Draco.
Ezt azonban olyan hangosan mondta, hogy sajnos Harry figyelmét sem kerülte el. Harry dühödten rámeredt. – MI A FRANCTÓL NARANCSSÁRGA MALFOY? – tette fel csak úgy általánosságban a kérdést. Tekintetét végighordozta néma osztálytársai arcán. – OKÉ, NE MONDJÁTOK EL. SENKI NEM MOND EL NEKEM SEMMIT.
- Mister Malfoy – sipította Flitwick. – Tíz pont a Mardekártól, amiért felzaklatta Harryt, és narancssárgán jelent meg az órán! Most leülni!

Épp elég baj (A Lot to Be Upset About) írta: Sphinx

:)) ettől a fictől kifeküdtem... =))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 25 (szerda), 9:37 
Írópalánta

AlisonGlover írta:
Harry felbőszülten szaladt lefelé a lépcsőn......

Ez honnan van?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 25 (szerda), 0:38 
Zöldfülű

Az osztályterem ajtaja egy reccsenéssel kicsapódott, és Harry Potter zuhant be rajta. Szemei kimeredtek, talárját leginkább neonsárga festékre emlékeztető csíkok borították. Harry Flitwickre szegezte a tekintetét. – ÉS AKKOR MI VAN, HA KÉSTEM? – ordította. – MILYEN JOGON ÍTÉL EL BÁRMELYIKŐTÖK IS?
- Potter megint paprikás hangulatban van – motyogta fáradtan Draco.
- Hát, épp elég baja van mostanában, nem? – háborodott fel Neville.
- Ó, fogd be, Longbottom – közölte Draco.
Ezt azonban olyan hangosan mondta, hogy sajnos Harry figyelmét sem kerülte el. Harry dühödten rámeredt. – MI A FRANCTÓL NARANCSSÁRGA MALFOY? – tette fel csak úgy általánosságban a kérdést. Tekintetét végighordozta néma osztálytársai arcán. – OKÉ, NE MONDJÁTOK EL. SENKI NEM MOND EL NEKEM SEMMIT.
- Mister Malfoy – sipította Flitwick. – Tíz pont a Mardekártól, amiért felzaklatta Harryt, és narancssárgán jelent meg az órán! Most leülni!

Épp elég baj (A Lot to Be Upset About) írta: Sphinx

:)) ettől a fictől kifeküdtem... =))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 23 (hétfő), 20:18 
Írópalánta

Harry felbőszülten szaladt lefelé a lépcsőn, hogy aztán olyan lendülettel robbanjon be a férfi szobájába, ami még egy csapat halálfalót is visszarettentett volna. Perselus idegesen pattant föl és már kezdte volna a szokásos szöveget, mikor eszébe jutott, hogy a dolgok némiképpen megváltoztak az utóbbi időben.

- Mit akarsz itt? – kérdezte Harrytől.

- Vegye a köpenyét és menjünk! – felelte Harry, majd a fogason lógó talár után nyúlt. Piton levegő után kapkodva figyelte a fiút, amint elé lép és kezébe nyomja a talárt.

- Mégis hova menjek P… - még időben visszafojtotta, amit mondani akart, de Harry így is szúrós szemekkel nézett rá.

- Először is maradjuk a régi, jól bevált viselkedési formánál, én beszólok, maga kiabál, én visszaszólok, maga pontokat von le, közben elejt pár keresetlen szót a családfámról és aztán mindketten megyünk a magunk útjára. Nem kérem, hogy legyen az apám. Köszönöm, arra van alkalmasabb személy is. Én csak azt akarom, hogy ne fordítson hátat az igazgatónak. Én is piszkosul haragszom rá, hiszen engem is ugyan úgy átvert, de mégis van bennem annyi elszántság, hogy lenyeljem a békát és most odamenjek. – Haragosan nézett a férfira, majd odasétált ahhoz a szekrényhez, amin a bájitalokat látta. – Hol van a bájitala?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 23 (hétfő), 19:38 
Szárnybontogató

Javítva:98 fejezet^^
Link:
http://archive.skyehawke.com/story.php? ... &chapter=1

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 23 (hétfő), 19:35 
Írópalánta

99 fejezetes?? WOW. Öhm... lehet lementem, aztán majd ha lesz időm...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 23 (hétfő), 19:30 
Szárnybontogató

Sok sikert. Azt hiszem, hogy 99 fejezetes, és ez a rész tán a 30. fejezeten is túl van, de nem biztos :oops: Viszont amit tudok, hogy ekkor már Draco és Harry egy szobában alszanak Piton lakosztályában.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 633 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra