A fic, amit találtam, és ajánlani szeretnék (mert nekem a kedvencem ebből a kategóriából), angol nyelvű, és Death Note YAOI. 18+ a jelzés, de eddig még semmi "olyan" nem történt, de szerintem egyre haladunk felé
Hogy is mondjam... érdekes történet. Mintha letetted volna fix pontnak Raitót, és az összes többit megráztad volna. Senkit sem ott találsz, ahol az eredeti történetben. L egy pszichopomp, vagyis az, aki a lelkeket a túlvilágra segíti. Egy nap Raitót kéne elvinnie, de történik valami... konkrétan Raito nem hal meg, így válik Kirává. Egy csettintéssel öli meg áldozatait. L-nek pedig mellette kell maradnia, és megvédenie a haláltól. A Shinigamik egy része ugyanis nem szereti a Kirákat, és el akarják tenni láb alól. Raito pedig belekezd jól ismert tervébe... Közben elbeszélésekben megismerjük egy korábbi Kirának, és pszichopomp kisérőjének történetét... Az a Kira nem volt más, mint Mello, védelemzője pedig Near. Mondtam, hogy mindenkit máshol találunk...
Az alap párosítás természetesen L/Raito, említésszinten Near/Mello, illetve kénytelen vagyok megemlíteni a Raito/Mikami-t is, bár... szóval nem egészen úgy van az

Misa még nem bukkant fel, Matt viszont annál inkább

Kevés karakternek van ilyen haláli belépője, mint neki

Természetesen megvan Raito ellenfele is (a Shinigamik kivételével), mégpedig kettő, név szerint A és W. Ryukot sem kell hiányolni, ő is villog rendesen, Remet még csak említették eddig.
Külön poén, hogy mivel Raito a "levegőbe beszél" (ő, mivel Kira, látja az összes pszichopompot és Shinigamit, de rajta kívül senki más, így L-t is csak ő látja az emebrek közül), skizofrénnak nézik, és pszichiáterhez küldik, pszichiátere pedig nem más, mint Halle Linder (akinek nem ugrana be, elárulom, hogy az eredetije Nearnek az egyik embere, az a szőke csaj

)
Eddig 17 fejezet. És imádom

Majdnem annyira fordulatos, izgalmas, és váratlan, mint az igazi Death Note. Ezen felül még vicces, aranyos, főleg L csetlés-botlásait figyelni, ahogy próbálja elnyerni Raito tetszését

Matt akciózásai külön okot adnak arra, hogy elolvasd
Na elég a dumából, íme a link:
http://www.fanfiction.net/s/3329822/1/D ... His_Shadow
ízelítőnek egy jelenet a harmadik fejezetből, nyersfordításban (L-en kezd erőt venni a süti utáni vágy...)
Ez akkor történt, amikor L előszedte az összes sütit, amiket eldugott. Ezeket Raito asztalára helyezte, és olyan messzire tolta őket magától, amennyire csak tudta. Aztán lemászott a székből, és végignézett az általa kreált rendetlenségen. Morzsák voltak mindenhol. Nagyot sóhajtott, leült a földre, és ott maradt.
- Egyél meg!
L a füleire szorította a kezeit.
- Mi a baj? - kérdezte Raito, aki abbahagyta a tanulást, csak hogy odafigyeljen.
L láthatóan szenvedett.
- Azt akarják, hogy egyem meg őket.
- Kik? - kérdezte hitetlenkedve Raito.
- Egyél meg!
- A sütik - vallotta be L.
- Ryuzaki, te komolyan azt hiszed, hogy a sütik tudnak beszélni?
- Egyéééééél meeeeeeeg.
- Nos, igen is, meg nem is - magyarázta L - Ez teljesen ellentétes a logikával, tudván, hogy a sütiknek nincs idegrendszerük, izmaik, tüdejük, vagy hangszálaik, hogy beszéljenek. De határozottan hallom őket.
- Ez csak a fejedben van - mondta Raito.
- EGYÉÉÉÉL MEEEEEG!
- Talán - bólintott L - De a szüleid sem látnak, vagy hallanak engem, de te mégis tudod, hogy itt vagyok. Ez logikátlan.
- Nem mintha az éneklő süti nem lenne logikátlan.
Mintha csak parancsra történt volna, a sütik kórisban elkezdtek énekelni valami ilyesmit: "Krémes töltet, krémes töltet, csokis köntösben...
- Erre elkezdtek énekelni - panaszkodott L.
Raito felnyögött, és lefejelte az előtte lévő könyvet, és úgy maradt. Valószínűleg azért, mert elege lett. L ránézett, az éneklés háttérzajjá tompult. Milyen különös ember Raito...
- Meg kell ölnöm valamit - sóhajtott Raito.
- Hát akkor mire vársz? - kérdezett rá L - Van idefent televíziód, nem?
Raito gyanakodva ránézett, majd felállt.
- Ha belegondolok - morogta - végülis nem hagyok bizonyítékot.
Milyen igaz.
Megnyomta a piros gombot a távírányítón, ami felélesztette a tévét. A hírcsatornára kapcsolt. L lemászott a székből, amikor Raito célzás értékkel köhögött.
Azóta a sütik befejezték az éneklést.
Erre L megette mindet.
Tudjátok, csak hogy elejét vegye a további éneklésnek.