Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 július 26 (vasárnap), 10:32

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 849 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 június 21 (szombat), 11:35 
Tollforgató

Most azt kezdtem el olvasni. Gondolkodtam hogy nem olvasom végig, de ha már te sem haltál bele akkor én sem fogok. Megaztán végülis mégiscsak ő írta a Csokoládét...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 27 (kedd), 22:34 
Zöldfülű

Joanne Harris egyik legújabb, az Urak és Játékosok című sikerét ajánlanám. Akinek nem lenne ismerős a név, csak annyit mondok, hogy Johnny Depp, Juliette Binoche és egy kis Csokoládé... :) A regény érdekessége - az elején iszonytató módon idegesítő, a végén csodálatra késztető - két síkú elbeszélés.
"Az iskoláskor mély nyomokat hagy mindannyiunkon. Akkor kezdődnek a legnagyobb barátságaink. Akkor ejtik rajtunk a legmélyebb sebeket. És néha történik valami, ami örökre elkísér, aminek emlékétől nem szabadulunk, és ami évekkel később megbosszulja önmagát. Ez nem igaz történet. De az is lehetne." - írja a világsikerű írónő. És tényleg. Őszintén szólva, nem olyasmi kaliberű, mint az eddig megszokottak. Kissé krimiszerű, mert te tudod, hogy van valami a háttérben, érzed, hogy ez az ember, talán az az ember lehet, belegondolsz, hpgy lehet valaki ennyire megszállott, és a végén, mikor már mindenkire gondolsz, már totál belegabalyodsz a történetvezetésbe, jön a megváltó pofon. :D És kicsit thriller is, abból a szempontból, hogy azt se tudod, melyik irányból jön az a pofon... :D Remélem nem veszi sértésnek, vagy plágiumkezdeménynek^^, de hasonlít ani műveire, csak kevésbé erőteljes. És megjegyzem van benne egy kis slash is... 8->
Címszavakban: izgalmas, bájos, fennkölt, furcsa, humoros, keserédes, mint a csokoládé. :x :x :x
Szóval, csak ajánlani tudom.

További szép éjszakát mindenkinek!
~dev~

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 27 (kedd), 19:39 
A Legnagyobb Fandomvadász

eléggé. hát ha valakinek ilyen tervei vannak előbb tényleg nézze meg a filmet...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 27 (kedd), 19:34 
Zöldfülű

Gaeriel írta:
jajj a Requiem egy álomért elég durva film :shock: tök régen láttam de hát...kész. egy atya mesélte hogy megnézette egy dorogssal aki ennek hatására leszokott.

Ha drogos lennék, én is leszoknék emiatt a film miatt ! :shock: Sokkoló!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 27 (kedd), 19:31 
A Legnagyobb Fandomvadász

jajj a Requiem egy álomért elég durva film :shock: tök régen láttam de hát...kész. egy atya mesélte hogy megnézette egy dorogssal aki ennek hatására leszokott.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 27 (kedd), 19:15 
Zöldfülű

Lehet, hogy csak én imádom az ilyen csöpögős és megható filmeket, de az Édesek és Mostohák :) biztos sokan látták már, elég régi film(1998) és sokszor adják tévében.
Ezen kívül Requiem for a Dream. Ha valakit érdekelne, fenn van YouTube-on.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 18 (vasárnap), 0:18 
Fanficbúvár

*sniff*

Nemtom, h ajánlották-e már, nah, de fantasy kedvelőknek tudom javasolni a Forgotten Realms világában játszódó összes könyvet. Amiket kiemelnék, az az Avatar sorozat, A Pókkirálynő háborúja, Drizzt legendája ( de csak kb a Csillagtalan Éj-ig, utána kész katasztrófa... -.-), valamint a Zsoldosok trilógia (amit egyes tényezők miatt nemolvastam végig XD 8) ). ^^"

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 17 (szombat), 12:52 
Fanficbúvár

Noshát... Madrapur... ismét egy löket ahhoz, h még jobban utáljam az emberiséget... az, amit Merle-től megszokhattunk... a végén naaagyon sok a kérdőjel... ettől függetlenül ez is nagyon jó. nem a legjobb műve, de zseniális ez is :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 16 (péntek), 21:20 
Fanficbúvár

ismét elkezdtem olvasni egy Merle könyvet, a Madrapur-t... eddig tetszik :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 16 (péntek), 20:33 
Könyvmoly

én is palástra gondoltam/ok :))
kár, hogy semmi pénzem nincs x"")

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 16 (péntek), 18:22 
Fanfic-faló

Nora írta:

Az új borítók nagyon jól néznek ki, az a függöny egy kicsit a HP-re emlékeztet. :)

Ott csak én gondoltam palástra? XD AMi a kaveniek ruhájához tartozik XD.

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 16 (péntek), 17:42 
Szárnybontogató

Jaj, remélem ki tudok jutni! Az első könyvet is a könyvhéten vettem meg, de mire abban a rengetegben megtaláltam az Animus standját, Enehma már elment, így nem sikerült deikáltatni :( Amúgy nagyon tetszett a regény és mindenkinek ajánlom!

Az új borítók nagyon jól néznek ki, az a függöny egy kicsit a HP-re emlékeztet. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 15 (csütörtök), 20:57 
Fanfic-faló

Etának (ismertebb nevén Enahma) dedikálása lesz Június 7-én a Könyvhéten (Vörösmarty tér) 12-14-ig. Megjelenik a Csodaidők című regény második része, és elméletileg az első rész új borítóval (bár ebben nem avgyok biztos).

Tessék minél többen eljönni :)

Larten_H

www.csodaidok.hu

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 11 (vasárnap), 12:07 
Írópalánta

Azt kell mondanom, hogy Hemingway egy zseni.
Undorodom az I. világháborútól, megvetem az olyan közönséges embereket, mint ezek a gyenge erkölcsű katonák, akikkel az első oldalakon találkoztam, ráadásul itt a fronton még csak esély sincs arra, hogy kitűnjön egy-egy igazi hős a földsáncok mögül. Főszereplőnk, akinek a szemszögéből megéljük az eseményeket, szintén egy teljesen átlagos, közönséges ember. Azt hiszem, csoda, hogy nem tettem le a könyvet az első ötven oldal után, s tény, hogy szenvedtem vele, erőlködnöm kellett. De azért mégiscsak kitartottam, mondván, olvastam már egy regényt a bácsitól, ami zseniális volt, ezért tiszteletlenségnek éreztem volna, ha leteszem. Nem bántam meg. A második rész folyamán ugyanis tanúja voltam annak, hogyan válhatnak teljesen közönséges és szürke emberek igazán szeretetreméltóvá. Annyira megszerettem őket, hogy már-már azt akartam, bárcsak én lehetnék a helyükben... Ez aztán a fordulat, nemde? ;)
A továbbiakban, bár olykor unalmas volt a cselekmény, mégiscsak izgultam, vajon mi lesz a vége; bár az tény, hogy nemigen tudtam mást elképzelni, mint ami várhatónak tűnt, az viszont olyan szívmelengető volt számomra, hogy alig vártam, hogy odaérjek. Aztán a vége mégis... a vége az nagyon durva. Rám általában nagy hatással van egy könyv, de olyanra még nem volt példa, hogy bőgve tegyem le... úgy bőgtem, mint akit összetörtek, agyontiportak... ááá... nem bírom...
Hemingway: Búcsú a fegyverektől.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 07 (szerda), 6:39 
Írópalánta

Phoebe Halliwell írta:
elolvastam a Malevilt, és a Mesterségem a halált is... és mindkettő odatett nekem lelkileg... esküszöm, Merle könyvei után szégyellem magam, hogy ember vagyok...

_U_
Nem egy egyszerű olvasmány egyik sem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 május 06 (kedd), 16:08 
Fanficbúvár

elolvastam a Malevilt, és a Mesterségem a halált is... és mindkettő odatett nekem lelkileg... esküszöm, Merle könyvei után szégyellem magam, hogy ember vagyok...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 23 (szerda), 14:33 
Írópalánta

Phoebe Halliwell írta:
már most imádom! a nagyját ma egylevegővel elolvastam, h nem kell kémiafaktra tanulni... hát hallode... még egy ok, h imádjam Merle-t... a hányinger-szerű állapot nekem a lovak párzásánál jött rám... azért nem kellett volna így részleteznie szerintem XD de nembaj :D

Én konkrétan nem erre a részre gondoltam, de úgy látom, ezek szerint az, amitől én kikészültem, téged nem zaklatott fel annyira. A lovas jelenetre már teljesen megedződtem. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 22 (kedd), 20:25 
Fanficbúvár

ashazy írta:
Phoebe Halliwell írta:
Kivettem könyvtárból Malevilt ó jeeeah :D amint lélegzethez jutok a művtöri-tanulásból, belekezdek :)

Ööö, kitartást az első néhány oldalhoz, ahol no cselekmény, de mindenképp érdemes továbbolvasni. Mondjuk volt egy oldal, amely elolvasása után enyhe hányinger jött rám, szóval tuti felkavaró élmény. :wink: Ha szeretted a Szigetet, ezt imádni fogod. Velem legalábbis így volt. :x

már most imádom! a nagyját ma egylevegővel elolvastam, h nem kell kémiafaktra tanulni... hát hallode... még egy ok, h imádjam Merle-t... a hányinger-szerű állapot nekem a lovak párzásánál jött rám... azért nem kellett volna így részleteznie szerintem XD de nembaj :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 22 (kedd), 6:55 
Írópalánta

Phoebe Halliwell írta:
Kivettem könyvtárból Malevilt ó jeeeah :D amint lélegzethez jutok a művtöri-tanulásból, belekezdek :)

Ööö, kitartást az első néhány oldalhoz, ahol no cselekmény, de mindenképp érdemes továbbolvasni. Mondjuk volt egy oldal, amely elolvasása után enyhe hányinger jött rám, szóval tuti felkavaró élmény. :wink: Ha szeretted a Szigetet, ezt imádni fogod. Velem legalábbis így volt. :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 21 (hétfő), 16:16 
Szárnybontogató

utolsó egyszarvú kivégezve. mármint a könyv.
iszonyatos oltás, tündérmese hepiend nélkül, olyan kirnivaló idézetekkel hogy aww. ha író lennék, tuti hogy csak ilyeneket írnék. :]
így viszont marad a firkálás, ami így első elképzelésre minimum megvalósíthatatlannak tűnik [ilyen is ritkán van] de csakazér'is megcsinálom. ^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 21 (hétfő), 15:55 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 20 (vasárnap), 15:25 
Szárnybontogató

Andor írta:
Ez kábé pontosan mit jelent? Csak mert tényleg eléggé gondolkodó és gondolkodtató könyv, meglehetősen tömény. :!: Szóval tényleg lehet, hogy túl fiatalon keztél bele, bár ezt nyilván nehéz megítélni. :-? Azért én azt gondolom, hogy nem érdemes 'örök életre' megbélyegezni egy könyvet, 1-5-10-20-50 évvel később még megtetszhet, bármit is gondolsz róla most. Tudod, az idő nagy úr. :D

Amúgy én is épp most olvastam el egy könyvet, ami 6-7 évvel ezelőtt nem igazán ragadott meg, most viszont egészen élveztem. Példa. ;)

azt hogy saccperkábé 12 éves voltam. :D [tök vicces, hogy sok évvel később is be tudom határolni időben, hogy mit mikor olvastam. a saját telefonszámomat viszont másfél év alatt nem sikerült megjegyezni. XD]
amúgy nem is tudom, nem egy olyan mélyen szántó könyv [szerintem], hogy annyi idősen semmiképp se érthessem meg.
persze, lehet. előferdülhet hogy 10 év múlva elolvasom, és azt mondom, hogy tök jó. most úgy érzem, halál fölösleges lenne újra nekiesni, mer'egyszerűen nem. majdvalamikor, talán. (:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 19 (szombat), 18:59 
Fanficbúvár

Sok Merle-szerető ember, dejó nekem :) eddig kis magányos voltam :) a Malevilt én is el szeretném olvasni, de A szigettel szerencsém volt, mert rokonomnak megvolt, Malevilt nemtom honnan szerezzem be... monjuk tőle még az Állati elmék is kikészített... szeginy delfinkék... megint el kell olvasnom, mert régen olvastam már...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 19 (szombat), 18:25 
Írópalánta

Phoebe Halliwell írta:
...

Én is tavaly nyáron olvastam A szigetet, és teljesen egyetértek, imádtam. 8-> :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 19 (szombat), 18:19 
Írópalánta

Jekyll írta:
Andor írta:
Kábé egy hónapja olvastam John Steinbecktől az Édentől keletre című zseniális alkotást.

tényleg nem rosszindulatból kötök bele, pusztán a benyomás amit hagyott maga után az a 'nem nem nem soha többet'. szimpla ellenvélemény az ajánlásra, szerintem aki jót akar magának, ne olvassa el, dehát ízlések és pofonok. :) szóval nehogy magadra vedd.

Hogy is néznénk ki, mi gyarló emberek, ha ugyanaz tetszene mindegyikünkek? Kinek ez, kinek az tetszik, és ez így van jól. :) Nem veszem magamra ;)
Jekyll írta:
lehet, hogy túl fiatalon estem neki

Ez kábé pontosan mit jelent? Csak mert tényleg eléggé gondolkodó és gondolkodtató könyv, meglehetősen tömény. :!: Szóval tényleg lehet, hogy túl fiatalon keztél bele, bár ezt nyilván nehéz megítélni. :-? Azért én azt gondolom, hogy nem érdemes 'örök életre' megbélyegezni egy könyvet, 1-5-10-20-50 évvel később még megtetszhet, bármit is gondolsz róla most. Tudod, az idő nagy úr. :D

Amúgy én is épp most olvastam el egy könyvet, ami 6-7 évvel ezelőtt nem igazán ragadott meg, most viszont egészen élveztem. Példa. ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 18 (péntek), 8:23 
Szárnybontogató

ashazy írta:
OFF:
:shock: =)) Ezt még nem is hallottam. :)) Hiába, gyönyörű a magyar nyelv.

van jobb is, majd alkalom adtán ellövöm. mwwhaha.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 18 (péntek), 8:19 
Írópalánta

Jekyll írta:
...
[és különbenis, aki ezért felelős, az szüljön sünt.] ...

OFF:
:shock: =)) Ezt még nem is hallottam. :)) Hiába, gyönyörű a magyar nyelv.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 18 (péntek), 8:13 
Szárnybontogató

ashazy írta:
Először lehetőleg egy könyvtárból szeretném levadászni, nem akarok úgy járni, mint a Hasznos Holmikkal :-(
Ésés nem hiszem, hogy egy könyvért Bp-re mennék. :)

jaahh elnézést, azt nem gondoltam hogy nem vagy pesti. ^____^''' [valamiért számomra annyira evidens. X'D]
a könyvtáras könyveket nem lehet megtartani, ezért inkább mindig megveszem, ha tudom hogy valami olyan ami érdekel, és valszeg később is elő fogom szedni. viszont lelkifurdalás nélkül le lehet zabálni, és nyugodtabb szívvel adom kölcsön. :'D

na, akkor már ajánlom itt is: peter s. beagle - az utolsó egyszarvú
még nem értem a végére, de azérmer'.. olyan szép. és olyan nehéz beszerezni. [és különbenis, aki ezért felelős, az szüljön sünt.] és akinek tetszett a rajzfilm az biztos hogy oda meg vissza lesz tőle.
mellesleg tudtommal készül a film-változata is, ami valahogy szíven üt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 18 (péntek), 8:05 
Írópalánta

Jekyll írta:
hétfőn láttam a múzeum körúti nagyon nagy eltévedős antikváriumban. :) de a könyveit mindig kiadják újra, illetve mindig minden bolt tele van velük, nem köll nagyon vadászni. :D
amúgy nemszeretem. T___T

Először lehetőleg egy könyvtárból szeretném levadászni, nem akarok úgy járni, mint a Hasznos Holmikkal :-(
Ésés nem hiszem, hogy egy könyvért Bp-re mennék. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 18 (péntek), 8:00 
Szárnybontogató

ashazy írta:
És Merle-től most vadászom a Védett férfiakat.

hétfőn láttam a múzeum körúti nagyon nagy eltévedős antikváriumban. :) de a könyveit mindig kiadják újra, illetve mindig minden bolt tele van velük, nem köll nagyon vadászni. :D
amúgy nemszeretem. T___T

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 18 (péntek), 7:52 
Írópalánta

Jaj, még egy ember, aki szeretni Merle-t! >:D< (biztos van több is, csak lusta vagyok visszaolvasni)
Én is a Szigettel kezdtem. Nagyon khm, kiábrándultam a civilizációból. :arrow: Szóval imádtam. Aztán felkutattam több Merle-t is:
Malevil: csak erős idegzetűeknek! Komolyan! Néhány ember életét mutatja be egy francia kis faluban, atomtámadás után. Zseniálisan borzongató, nyers és egyszerű; mégis sokat tanulhat belőle az ember. DE, ehhez a könyvhöz kifejezetten hangulat kell és kitartás, hogy a rémségek ellenére is továbbolvassa az ember.
Mesterségem a halál: hmm, ennél reménykedtem, hogy valami bérgyilkosról lesz szó, de... nem. :-( A lényeg: bemutatja egy ember útját a szigorú keresztény neveltetéstől addig az emberig, aki a legnagyobb emberiség-ellenes tettet is képes végrehajtani, tiszta meggyőződéssel. Brr... Miután elolvastam, úgy éreztem, bárcsak ne tettem volna.

És most ez a Zola könyv is felkeltette az érdeklődésem.
És Merle-től most vadászom a Védett férfiakat. Mert kell és mert imádom a stílusát. :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 18 (péntek), 5:24 
Fanficbúvár

tavaly nyáron két zseniális könyvet olvastam el...

Az egyik Robert Merle - ami már magában jó pont nálam az Állati elmék óta, - A sziget című könyve. Zseniálisan megírt történet az önkéntes hajótöröttekről, és arról, h mennyire szemetek a britek :D Oké, ez nemkívánatos volt, tudom... de ha elolvassátok, meglátjátok miért mondom... (ez a britellenességem csak nőtt, amióta megnéztem a Code Geass c. animét XD )

A másik Emil Zola műve, konkrétan az Állat az emberben. Noshát... hogyismonjdam.... sokkoló. Futkározott a hátamon a hideg a tudattól, hogy ilyen emberek tuti, h vannak... lehet, h a szomszédomban.... segítséééééég.... nagyon megrázó volt számomra a végefele a tárgyalás bemutatása. Tömör, de mégis... hát igen, előítéletesek vagyunk mink emberek....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 17 (csütörtök), 23:52 
Szárnybontogató

Andor írta:
Kábé egy hónapja olvastam John Steinbecktől az Édentől keletre című zseniális alkotást.

óborzalom, már elnézést. lehet, hogy túl fiatalon estem neki, és őszintén szólva konkrétan már nem is emlékszem a sztorira.viszont arra igen, hogy többször vágtam a sarokba, és csak dacból olvastam el, mint a 30oldalas politikai okfejtést az 1984-ben. [ami amúgy egy cseszettjó könyv.]
ennél jobban megkritizálni nem tudom, és tényleg nem rosszindulatból kötök bele, pusztán a benyomás amit hagyott maga után az a 'nem nem nem soha többet'. szimpla ellenvélemény az ajánlásra, szerintem aki jót akar magának, ne olvassa el, dehát ízlések és pofonok. :) szóval nehogy magadra vedd.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 08 (kedd), 15:45 
Szárnybontogató

Mary Hooper: Édességek kicsiny boltja

Nagyon jó könyv, ami egy fiatal, faluból érkező lány nézőpontjából beszéli el az 1665. évi nagy londoni pestisjárványt, amiben 100.000. ember halt meg. Nekem nagyon tetszett, ahogy leírta a 300 évvel ezelőtti Londont, és átérezhető az a szorongás, amit az emberek éreztek, mert nem tudták, hogy mi okozza a kórt és legközelebb kit fertőz meg. A regény főszereplője, Hannah vidékről érkezik a nagyvárosba, hogy segítsen nővérének az édességboltjában. Az írónő azt is leírja, hogyan készítik a cukrozott rózsaszirmokat és egyéb dolgokat, amiknek a "receptje" a függelékben is megtalálható. Mivel ifjúsági regény megjelenik benne a szerelem és a barátság is. Nekem nagyon tetszett, és sajnálom, hogy nem csináltak még belőle filmet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 05 (szombat), 18:54 
Fanficbúvár

Újabb film - ez egy ilyen hétvége.
Wristcutters - A Love Story, magyarul pedig Csuklónyiszálók lett a címe (utálom a fordítókat.)
a cím is tökjó kettős már :x a történet pedig: Zia egy reggel kitakarít, aztán öngyilkos lesz. egy fura túlvilágra jut, ahová a többi öngyilkos - az egész kábé egy kissé megkopott színű hely, ahol a virágok töxárazak, és képtelenek az emberek a mosolygásra. az egész olyan mint egy lepusztult küölváros - az emberkék pedig eltengetik az életüket, dolgoznak rossz melóban, iszogatnak, ilyesmi. zia barátokat szerez, és mikor megtudja, hogy az exbarátnője (aki miatt tulképp öngyiloklett) szintén megölte magát, el akar indulni a keresésére, és Eugene-nel megy, akinek az egész családja ott van (ez már csak egy ilyen szuicid femili lett xD) és orosz, és egész furán ölte meg magát. road movie - de a kocsiban az ülés alatt tényleg egy feketelyuk van, és a lámpák nem működnek, de megjavítani sem lehet őket. az egész sztori, hangulat, történet minden annyira feelgood :x :x és a legvégén a sok hulla ellenére csak a fejemre fagyott a vigyor xD meg amúgyis, sok könnyezgetős rész is van benne asszem. szívmegszakadós-szívmelengetős, szrakoztató és szerelmeses filmecske. végtelenül :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 05 (szombat), 18:20 
Tollforgató

Kalózhercegnő Kai Meyertől

Már csak azért megéri elolvasni mert kalóz környezetben játszódik :x

Egyébként nkem már az elejétő nagyon tetszet, hamar kinyüstöltem^^

Ebben még amolyan "gyerek"gondolatok vannak némi gyilkolással és "brutalitással" de a végére tisztára oda lesz a regénytől az ember. Én tűkön ültem azóta, mióta olvastam, és vártam a folytatásá, ami ezen a héten jelent meg. Majd hétfőn rohanok megszerezni ^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 április 04 (péntek), 21:44 
Fanficbúvár

szvítiz, filmetajánlgatnék.
címecske: August Rush
ne a történet alapján ítélj xD maga a film olyan hangulatú, hogy akkora feelgoodot hagy maga után...
szóval August árvaházban éldegél, és határozottan egy zenei zseni. hangokban is érzékeli a világot - neki kábé minden zene, megtalálja a harmóniát minden apró baromságban, mintpéel cipőkopogás meg ilyesmik... totál érzékletesek és gyönöyrűzetesek a iflmben azok a részek, ahol éppen megtalálja a zenét a világban :x ésss ő követni akarja a zenét, mert hiszi hogy elvezeti a szüleihez. film elején flesbekkben megkapjuk, h Fiú [Louis, ír származás, rokkbandában jáccadozik és énekel, Jonathan Rhys Meyers] plusz Lány [Lyla, csellista, nagyonteheccséges vagy ilyesmi, színészt nemtom] eltöltöttek egy hiperszupercsodálatos éjszakát, de aztán vhogy közbejött az élet és nem tudtak többet találkozni. Ámde lányka teherbeesett, apuci meg azt mondta elvetélt. august meg növexik szépen, hiába hazudott apuci. szóval kisfiúcska - augustnak hívom, de az eredeti neve Evan - elmegy nyújorkba, aztán utcazenélésből él, mint sok áms teheccséges gyerek, akiket a robinwilliams alakította Wizard karol fel-használ ki kábé ilyen egyvelegben. august zenél, megkapja a zaugust nevet, august tehetséges, megmég vannak a filmben dolgok amiket nem árulok el, de előre csak anniyt, hoyha kicsit néha túlkönnyedek is a dalok, azért brutálisjók, és a legvégén az august írta rapszódia... komoylna, a zenétől sírhatnékom támaddt xD meg amúgy is, a film sokhelyen szinte-szívszaggató (egy ilyen túlérzékeny majomnak mint én) A lényeg, hogy magába szippant. Aki megnézi tuti felének nem fog tetszeni xD denmelényeg, mert mi a másik fele lávvv. Még ha néha elcsöppenős-hangulata is van, mert az is... na, meg akar csak ríkatni xD annyira átlátszóan manipulatívan megható film, hogy egyszerűen képtelen agy kikerülni a manipuláltságot és a meghatottságot. én csak ajánlani tudom :) de azt szívvellélekkel.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 március 27 (csütörtök), 19:31 
Írópalánta

Kábé egy hónapja olvastam John Steinbecktől az Édentől keletre című zseniális alkotást. Nem tudom, mennyire ismerős, nekem Writ ajánlotta még jó régen. Előrebocsájtom, hetekkel ezelőtt sem, és most sem nagyon tudok róla írni, csak hebegni-habogni, de szeretném ajánlani, mert szerintem zseniális. Nekem nagyon nagy volt, mind gondolatilag, mind történetileg tartalmas, nem véletlenül, hiszen a története az 1800-as évek közepétől az első világháborúig tart; meglehetősen nagy léptekkel halad előre a cselekmény, mégis kellően részletes és elgondolkodtató. Lényegében a Bibliából ismerős Káin és Ábel történetét dolgozza fel (és értelmezi) meglepő aprólékossággal és szerintem igen hatásosan, de ezen kívül még számos problémát feszeget az emberi lélek működésével kapcsolatban. Béna voltam, és olvasás közben nem jelölgettem, így utólag nem sok idézetet találtam meg, de amúgy is hosszúak ahhoz, hogy ideírjam őket. Nem lövök le poént, ha elárulom a regény konklúzióját, mert a lényeg abban van, AHOGYAN eljuttat oda az író, meg hát amúgy sem olyan nagy újdonság, ha valakinek azt mondják: rajtad múlik. Különösen azok figyelmébe ajánlom, akik nem képesek kitörni a korlátaik közül (beleértve engem is :-S), mert elemi erővel világítja bele az emberbe a helyes látásmódot.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 március 03 (hétfő), 23:06 
Szárnybontogató

ohh ópium. csáthot mint novellaírót nagyon bírom, tényleg jó [a varázsló halála-kaliberű mindenkiismeri-cuccokat], mást még nem nagyon sikerült beszereznem tőle, és abszolute nem tudtam szinte semmit az életéről. a film utáni beszélgetés során értesültem még erről-arról, ami meglepett, de igazából művészt nem azért szeretünk, mert kit lőtt le, mit lőtt be és kivel/mivel kamatyolt pályafutása során.
vissza a filmhez. egyszer megnézni jó volt, de az elmondottak alapján valami ütősebbet vártam. persze az ember reflexből a torkához kap, ha látja hogy valaki szélesvásznon lenyel egy pengét, de a hasonló jeleneteken kívül nem fogott meg különösebben. naja, mint látványbuzernyákot, tényleg teljes műsoridőre lekötött már maguk a helyszínek hangulata is, de mint mondtam, köszönöm szépen egyszer elég volt. viszont azért érdemes is, mondjuk.
a witman fiúk pedig érdekel, amint alkalmam lesz nekiesek, az anyagyilkosság tényleg az egyik legjobb dolog amit összehozott. mondjuk jobban belegondolva nem szeretem a megfilmesítéseket, annyira illúziórombolóak tudnak lenni, szinte mind. egypróba. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 február 26 (kedd), 23:48 
Zöldfülű

Koba: Aki a Zsugásvilivel szimpatizál, rossz ember nem lehet...

:röhög:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 február 26 (kedd), 23:44 
Zöldfülű

Te gyerek, hamár nagyon Szász Jánossal akarsz dobálózni akkor rossz helyen nyúltál bele az életművébe. A hozzászólásaid meg a nicked alapján jobban klappolna hozzád a Witman fiúk. "Kevés volt a figyelem otthon?"

Hamár Ópium: itt is felütötte a fejét a magyar filmes betegség, hogy az impulzusok - amiket feldicsérsz - maximum a fényképezésben és a látványvilágban jelennek meg; a miértek tekintetében meg ugyanúgy hátrányos helyzetű a film, mint egy délutáni talkshow vagy Európa Express és ez pontot tesz a színészi alakítások végére is. Az öncélúságot ritkán dícsérem fel ugyanis.

Szóval ha Szász akkor nézzétek meg a Witman fiúkat, az megéri vagy valamelyik színházi rendezését ... hogy ott a matéria jobb amiből vétetik vagy csillagok állása, azt mindenki döntse el maga.
Duce írta:
Filmajánlás:

Ugyan az utóbbi időben a közép-európai művészfilm-szcéna a béka segge alatt 30m-el ül mélyponton, nemrégiben Csáth művei nyomán megjelent az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója.

Csáth Géza (aka. Brenner József) puritán, naturalista elemeket a modern biologisztikus (sokszor hedonista) nézőponttal egyesítő naplója (1913-14, azt hiszem) és a 10-es évek elején írt pszichológiai tanulmánya egyszerre dolgoztatott fel: Szász János filmje az őrületről, a valóságról tudomást venni már nem képes rokkant elme vergődéséről szól a halál előtti utolsó hetekben. Aki 'Győzikééknél' és 'Mónikasóéknál' emberibb impulzusokra van kiéhezve, bátran zarándokoljon el valamelyik hazai művészmoziba (ha még látható, ill. ha még nem zárták be a mozit), vagy keresse meg a neten... nekem most sikerült megszereznem, belenéztem: hihetetlen jó. Egy gramm nyálasképű Tom Krúz, egy gramm turhásfejű háliwúdi szupercica sincs benne, csak igazi színészek igazi alakításokkal.

Tutos to Szász János!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 február 25 (hétfő), 23:20 
Szárnybontogató

zsofiy írta:

Moon Child.

csak hallottam hírét, illetve láttam egy-két klippet, azok alapján valami irgalmatlan, inkább kihagyom. a gyerekkorom, az illúzióim!!
elég volt elolvasni a film után a holt költők társaságát.. x___X'''
off: viszont az általunk kreált moonchild koktél verhetetlen. X3 [kettőt megiszol, vámpírokat látsz, zombinak képzeled magad és nagyon boldog vagy. :D]

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 február 25 (hétfő), 23:12 
Zöldfülű

aglarnis írta:
Duce írta:
Mér'?
Nagy hatással volt rám, de nem nézem meg emiatt? O.o

gyenge a lelkem XD
egyszer is elég volt...
jó film, de nem azért nem nézném meg még egyszer, mert jó :D
hanem mert kikészített, finoman szólva...

Nem láttál te elég dark ambient/drone/psy/experimental kisvideót.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 február 25 (hétfő), 0:38 
Könyvmoly

Duce írta:
Mér'?

gyenge a lelkem XD
egyszer is elég volt...
jó film, de nem azért nem nézném meg még egyszer, mert jó :D
hanem mert kikészített, finoman szólva...

<i>'But I want, want, want to be your love Want to be your love for real'</i>

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 február 24 (vasárnap), 12:41 
Zöldfülű

aglarnis írta:
Duce írta:
Filmajánlás:
Ugyan az utóbbi időben a közép-európai művészfilm-szcéna a béka segge alatt 30m-el ül mélyponton, nemrégiben Csáth művei nyomán megjelent az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója.

huhhh, én azt hiszem, pár hónapja láttam, de valami eszméletlen, milyen hatással volt rám...
valóban hihetetlen jó film, de olyan film is, amit soha többet nem lennék képes megnézni...

Mér'?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 február 24 (vasárnap), 1:35 
Fanficbúvár

tuti ajánlották már, de mindegy, mert ezt muszáj újra meg újra és még többeknek...

Moon Child.

már csak azért is, mert távol-kelet, egy merőben más gondolkozás- és csleekményvezetési mód ennél a kedves hálivúdi "kultúránál", plusz Hyde, Gackt, milliónyi siratós rész, és a legvége... érzéketlen pici lelkem megkönnyezte xD úgyh ezt csak ajánlani lehet. mert az egyik leggyönyörűbb történet :/ barátságról, elmúlásról, felnőttségről, valami áthatóan reális, kegyetlen világba belehelyezve.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 február 23 (szombat), 20:44 
Könyvmoly

Duce írta:
Filmajánlás:

huhhh, én azt hiszem, pár hónapja láttam, de valami eszméletlen, milyen hatással volt rám...
valóban hihetetlen jó film, de olyan film is, amit soha többet nem lennék képes megnézni...

<i>'But I want, want, want to be your love Want to be your love for real'</i>

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 február 23 (szombat), 16:11 
Fanficbúvár

nem tudom, h ajánlották e már, de meleg szívvel tudom ajánlani Lois Lowry műveit, különösen a Nyáron történt és a Számláld meg a csillagokat! címűeket, de az Emlékek őre is elgondolkoztató.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 február 23 (szombat), 13:48 
Zöldfülű

Filmajánlás:

Csáth Géza (aka. Brenner József) puritán, naturalista elemeket a modern biologisztikus (sokszor hedonista) nézőponttal egyesítő naplója (1913-14, azt hiszem) és a 10-es évek elején írt pszichológiai tanulmánya egyszerre dolgoztatott fel: Szász János filmje az őrületről, a valóságról tudomást venni már nem képes rokkant elme vergődéséről szól a halál előtti utolsó hetekben. Aki 'Győzikééknél' és 'Mónikasóéknál' emberibb impulzusokra van kiéhezve, bátran zarándokoljon el valamelyik hazai művészmoziba (ha még látható, ill. ha még nem zárták be a mozit), vagy keresse meg a neten... nekem most sikerült megszereznem, belenéztem: hihetetlen jó. Egy gramm nyálasképű Tom Krúz, egy gramm turhásfejű háliwúdi szupercica sincs benne, csak igazi színészek igazi alakításokkal.

Tutos to Szász János!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 február 17 (vasárnap), 12:09 
Fanficbúvár

hát laurie könyvéért még mindig nem vagyok oda xD

de amit olvasni és filmben látni is - jó, mostanában szeretem stephen kinget, de nem gondolok rá művészként, csak szórakoztatóként - határozottan több mint jó, az a Remény rabjai. egyszerűen kész xD azt hiszem képtelenség nem szeretni ezt a rövid börtön-kisregényt, a megcsalt éstalán mégis ártatlan amerikai középosztálybeli kispolgárral, ilyen-olyan konfliktusaival, világot javító szerepével, és persze azzal a végén amit a legjobban szeretek (L) (és spoiler xD) filmben sírósabb, vigyázat... de egyszeűren imádat a Remény rabjai (L) kisregény, és a Jó tanuló, Állj ki mellettem! és Légzőgyakorlat szintén kisregényekkel található egy kötetben (a kötetet is Remény rabjainak hívják egyébként, vagy A remény rabjainak)

szóval több mint érdemes elolvasni. nemtudom poénlelövés nélkül elmondani hogy mi a legszebb legjobb benne :) talán épp az, hogy nem... stephenkinges. nincsmisztikum nincs riasztás. csak van <3

[btw, a könyvben ami még három kisregény van, azokse rosszak. a jó tanulót tök élveztem, habár kicsit őrült&félelmetes a fiú elzüllése miután olyan hévvel veti bele magát a 2.vh. náci-eseményeibe, de azért jós volt. az utsó történet félelmetes. tipikus horrorsztori, az én gyenge idegeimet megviselte egy hangyányit, az állj ki mellettem... misztikusabb, de az is láv.]

mini-könyvajánló.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 849 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra