Mira Livia Lupin írta:
Nem tudom, ismeritek-e a következőket, de nagyon ajánlom őket:
1, Kyou Kara Maou
2, Yami no matsuei
rövid leírást nem tudok, a hosszú meg topichosszú lenne.

mindenesetre érdemes legalább belenézegetni ( én úgy jártam a belenézegetéssel, hogy abba sem tudtam hagyni őket, míg megvoltak a részek

)
Az elsőről én írtam hosszabb leírást valahol itt van a topikban. A másodikról szintén szó volt, és szintén adtam egy hosszabb leírást róla ebben a topikban

Szóval akit érdekel nézzen nyugodtan utánna.
A Kyou Kara Maou-nak most megy a 3. szériája. Nekem nagyon tetszenek az apró változtatások a karakterek kinézetén valahogy végre idősebbnek tűnek tőle és nem 12 évesnek látszanak XDDDD
Viszont a rétestésztaszerű történethúzás idegesítő, mikor végre elkezdene történi valami, gyorsan hazamennek, megmentik őket, béke lesz, stb.
D.Gray-man és biztos vagyok benne, hogy néhányan hallottak már róla, sőt megkockáztatom, hogy valaki nézi is.
Műfaja: shounen-fight, erős kaland, és némi fantasy beütéssel.
A történet elégé kavarodós és nagyon egymásra épülnek a dolgok, így nehéz spoiler nélkül bármit is mondani róla. Emiatt csak az alapszituációt árulom el (ami így is hosszú lesz, mégis kevés a történésekhez képest, de nem akarom senki szórakozását lelőni). A neveket, kifejezéseket nagyrészt angolul avagy japánul hagyom, mert magyarul torzulna a jelentésük (másrészt szerintem hülyén is hangzik XDD).
Az időpont a 19. század körül járhat. A helyszín nagyrészt Anglia, de nagyon sokfelé fognak járkálni.
Egy alternatív világban járunk ahol minden nagyon hasonló a történelemből ismertre, egy nagy különbséggel. Évezredes harc folyik a háttérben, amiről a világ nagyrésze nem is tud.
A századnak megfelelően könnyű meghalni. Háborúk, járványok, gyógyszerek hiánya, a halál oka változatos, ám elkerülhetetlen. És mint oly sokszor az elhunytak családtagjai/ismerősei képtelenek beletörődni szerettük halálába. Mikor a gyászuk és kétségbeesésük a tetőfokára hág, megjelenik a
Millenium Earl, és szívük leghőbb vágyát kínálja fel nekik fülig érő mosolyával: visszahozza a halott szerettüket. Amit „elfelejt” megemlíteni, hogy a frissen feltámadt személy első cselekedetként az őt a sírból előszólító családtagot/szerelmet lemészárolja, és annak bőrét magára véve, immáron
akumaként, azaz afféle démoni gyilkoló gépként fog létezni, és ezzel egyszersmind a feltámadt lelket végleg e világi szenvedésre kárhoztatja. Az akumáknak három céljuk van csak: a Millenium Earl szolgálata, az emberek legyilkolása, és ún.
innocence-k felkeresése és elpusztítása. Innocence az egyetlen „fegyver” az akumák ellen, egyedül azok képesek elpusztítani. Egy kiválasztott emberrel szinkronizálva valamilyen fegyver kinézetét öltik magukra, illetve ritkább esetben az ember testében élnek. Ezeket az embereket tömöríti magába a „Fekete Rend” nevű titkos szervezet, amely a világot hivatott megvédeni az akumáktól és a Millenium Earltől. A szervezet független országhatároktól, és közvetlen a Vatikán irányítása alá tartoznak.
Az anime eme harcot mutatja be a szervezet néhány tagjának szemszögén keresztül.
A főszereplő egy tizenéves fiú (azt hiszem a kezdetekkor 16 éves), Allen, aki a sorozat elején válik a Rend tagjává.
A sorozat egyrészt tipikus shounen anime, annak minden kötelező elemével (hánytatott sorsú főszereplő, kawai lány barát, jóképű ám ellenséges srác, laza csávó, „hülye” főnök, a nőcsábász tanár, a gonosznál is gonoszabb vezetők… mindenféle kötelező szereplő megvan).
Másrészt végre egy shounen sorozat, ahol a készítők legalább némi okot és logikát is belecsempésztek a shounenekbe mindig jelenlévő motívumokba. Talán ez az egyetlen sorozat, ahol a főszereplő haja nem azért ezüstfehér, mert milyen marha jól néz az ki, hanem komoly oka és magyarázata van, csakúgy mint annak miért fogyaszt el minden egyes étkezésnél egy hadseregre való kaját XDDDD
Mellékszereplők egész garmada áll rendelkezésre az abszolút agybetegen lököttől kezdve, a könyörtelen gyilkosig. Lehetetlen nem találni köztük kedvencet, korra és nemre való tekintet nélkül.
Ami a történéseket érinti izgalom, harc, és már-már véresen komoly dráma jellemzi, amit kellő mennyiségű humor és különböző érzelmek fűszereznek. Mint említettem az események egymásra épülnek, és nem kevés csavar is van a dologban. Minél inkább előre haladunk, annál inkább izgalmasabb és abbahagyhatatlan. Szinte folyton történik valami, az üresjáratok pedig általában a szereplők megismerését, ill. a humort szolgálják.
A rajzolás, a háttérzenék, a hangok mind profik, nem lehet hibát találni bennünk.
A sorozat nagy szerencsénkre hűen követi a mangát, egy-két filleresemény van csak benne, egyébként, majdhogynem szószerint ugyanazt kapjuk.
Azért is lett „befejezve” a 103. résszel, mert vészesen utolérték a mangát, és inkább abbahagyták, minthogy narutós húzással éves fillermennyiséggel mérgezzék a nézőket. A sorozat nagy sikere miatt várható, hogy lesz folytatás, amint újabb nagyobb mennyiségű manga halmozódik fel. Legalábbis nagyon ajánlom neki, ugyanis hihetetlenül izgalmas események kezdenek kibontakozni mangavonalon, és nagy kihagyás lenne ezt nem látni mozogni.
Szóval abszolút ajánlani tudom az animét. Kötelező darab animés körökben, és biztosíthatok mindenkit, hogy megéri belevágni a 103 részbe, szinte kizárt a csalódás.
Némi másfajta leírást és pár képeket itt találtok:
http://www.aoianime.hu/?anime=715
http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.319
Jó szórakozást hozzá!