Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 július 25 (szombat), 14:33

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4356 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 88  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:40 
Fanficbúvár

Cirdan írta:
mondjuk 17 résznél (bár lehet 18 volt) mikor láttam hogy exkalibur egyből kinyomtam és valami mással foglaltam el magam, kárpótlásul utánna Medusa akcióba lendült szóval az még elnézhető volt az animéseknek

wááá, Medusa az halálos :D főleg ez az új teste XD Arachne megrajzolásával nem vagyok megelégedve... a mangában sokkal femme fatale-os beütése van... Asuráról nem is beszélve... Kishin-sama rajzolását kicsit nagyon elrontották szerintem a amngához képest...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:36 
Fanficbúvár

Phoebe Halliwell írta:
grrrrrr, ne is mondd.... -.- először még vicces volt, de... elég... a mangában csak az első találkozás van (tehát amikor Kid meg Black Star mennek el hozzá)

mondjuk 17 résznél (bár lehet 18 volt) mikor láttam hogy exkalibur egyből kinyomtam és valami mással foglaltam el magam, kárpótlásul utánna Medusa akcióba lendült szóval az még elnézhető volt az animéseknek

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:34 
Fanficbúvár

Cirdan írta:
ookéska, majd lehet egyik este hozzákezdek én is a mangához, csak lusta vagyok egyenlőre amíg van anime is minden héten

bár multhéten a 3. exkaliburus rész már kiakasztott totálisan

grrrrrr, ne is mondd.... -.- először még vicces volt, de... elég... a mangában csak az első találkozás van (tehát amikor Kid meg Black Star mennek el hozzá)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:33 
Fanficbúvár

Phoebe Halliwell írta:
Kid.
egy szó: Shinigami
még nincs teljes erejében, ez később lesz elmagyarázva (ha addigköveti a manga vonalát)

ookéska, majd lehet egyik este hozzákezdek én is a mangához, csak lusta vagyok egyenlőre amíg van anime is minden héten

bár multhéten a 3. exkaliburus rész már kiakasztott totálisan

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:31 
Fanficbúvár

Cirdan írta:
egyébként szted melyik a legerősebb a 3 közül? mert mondjuk Black Star a legerősebb testileg, Kid logikában utolérhetetlen, Maka hááát ő is gondolkodásban, meg kitartásban

Kid.
egy szó: Shinigami
még nincs teljes erejében, ez később lesz elmagyarázva (ha addigköveti a manga vonalát)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:29 
Fanficbúvár

Phoebe Halliwell írta:
Az tény, h Tsubaki utánozhatatlan, bár mondjuk nálam a Shadow Star tetszik jobban, amikor a tesó alakját veszi fel Tsubaki *-*

Soulban azt szeretem, ahogy Maka forgatja maga körül, mintha semmi súlya nem lenne :D

igen, Kid fegyverhasználati stílusa utánozhatatlan XD

egyébként szted melyik a legerősebb a 3 közül? mert mondjuk Black Star a legerősebb testileg, Kid logikában utolérhetetlen, Maka hááát ő is gondolkodásban, meg kitartásban

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:27 
Fanficbúvár

Cirdan írta:
hááát fegyverben Tsubaki utánozhatatlan, a shuriken formában a legjobb, meg mikor ninja tőrként használja Black Star, és benyomja a speed start na az ritkajó :D

Kid-ben az a jó ahogy fogja a pisztolyokat és kis ujjal húzza meg a ravaszt

Az tény, h Tsubaki utánozhatatlan, bár mondjuk nálam a Shadow Star tetszik jobban, amikor a tesó alakját veszi fel Tsubaki *-*

Soulban azt szeretem, ahogy Maka forgatja maga körül, mintha semmi súlya nem lenne :D

igen, Kid fegyverhasználati stílusa utánozhatatlan XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:21 
Fanficbúvár

Phoebe Halliwell írta:
naaa, igaz, hogy egy jövőbéli szívdögelsztő bishounen a srác (benne van a "megvárom, míg felnő" kategóriában nálam XD ), de engem sokkal inkább a hülyeségei fogtak meg (meg az, hogy két pisztolyt használ *-*)

hááát fegyverben Tsubaki utánozhatatlan, a shuriken formában a legjobb, meg mikor ninja tőrként használja Black Star, és benyomja a speed start na az ritkajó :D

Kid-ben az a jó ahogy fogja a pisztolyokat és kis ujjal húzza meg a ravaszt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:19 
Fanficbúvár

Cirdan írta:
tegnap este félkómában néztem meg a részt, és nem figyeltem még az elején annyira :oops:
egyébként ahogy elnézem minden lány kedvence elsőre Kid :D

naaa, igaz, hogy egy jövőbéli szívdögelsztő bishounen a srác (benne van a "megvárom, míg felnő" kategóriában nálam XD ), de engem sokkal inkább a hülyeségei fogtak meg (meg az, hogy két pisztolyt használ *-*)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:16 
Fanficbúvár

Phoebe Halliwell írta:
nálam az abszolút favorit Kid XD attól a pillanattól imádom, hogy a piramisból hazarohant ellenőrizni, hogy nem áll-e otthon ferdén a kép XD
én szeretem Steint is... az "újak" közül meg Marie a favorit... a WC-s jelenete klasszikus XD (amúgy szarvas volt, de nem mondom meg, h mi az :D )

tegnap este félkómában néztem meg a részt, és nem figyeltem még az elején annyira :oops:
egyébként ahogy elnézem minden lány kedvence elsőre Kid :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:12 
Fanficbúvár

nálam az abszolút favorit Kid XD attól a pillanattól imádom, hogy a piramisból hazarohant ellenőrizni, hogy nem áll-e otthon ferdén a kép XD
én szeretem Steint is... az "újak" közül meg Marie a favorit... a WC-s jelenete klasszikus XD (amúgy szarvas volt, de nem mondom meg, h mi az :D )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:11 
Fanficbúvár

Phoebe Halliwell írta:
na, arra mindjárt rákeresek mozgósban, mert mangában is néztem rajta nagyot, hogy Maka végigrepült gyakorlatilag az utcán... neked ki a kedvenced? (az avatarodból tippelve Soul, de sose lehet tudni :D )

soul az egyik, meg black star a két idióta

mondjuk black star eléggé durva ahogy halad a sorozat, egyre erősebb lesz, kíváncsi vagyok hogy az a nagy bika (talán?) amit Tsubaki mutatott neki, mi is igazából (még nem olvastam a mangát)

de amúgy szerintem nincs benne olyan szereplő akit nem lehetne szeretni, mindegyik más-más egyéniség és pont ezért jó az egész sorozat

talán Stein hakasze az egyetlen aki kicsit ellenszenves nekem az "örültsége" miatt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 20:06 
Fanficbúvár

na, arra mindjárt rákeresek mozgósban, mert mangában is néztem rajta nagyot, hogy Maka végigrepült gyakorlatilag az utcán... neked ki a kedvenced? (az avatarodból tippelve Soul, de sose lehet tudni :D )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 17:16 
Fanficbúvár

Phoebe Halliwell írta:
Cirdan írta:
soul eater új részét láttad? érdekes lesz ez a 3mas lélek összekapcsolás

látni még nem láttam, viszont a mangában olvastam (és az anime 99%-ban megegyezik a mangával) és hidd el: az :D

Black Star akkorát bepancsol Makának a rész végén bakker xD ember azt hinné hogy fiú ha lányt üt meg akkor legalább visszafogja magát...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 17:10 
Fanficbúvár

Cirdan írta:

látni még nem láttam, viszont a mangában olvastam (és az anime 99%-ban megegyezik a mangával) és hidd el: az :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 20 (csütörtök), 16:35 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 19 (szerda), 21:04 
Fanficbúvár

Miééééééééééééééééééééééééééééééért??!!
Ha már megint kis "vihar előtti csend" részt tesznek a Gantzba, amiben minden Gantz játékost mutatnak, miért nem mutatnak tényleg MINDENKIT??!! Miért hagynak ki EGYET??!! (a hisztizésemből és az aláírásomból kiderül, hogy navajon pont ki az az egy, akit kihagytak...)
Bocsánat, hogy ide hisztizem ki magam mindig, de gondoltam Anime topic, hova máshova, és az elmúlt csaknem három hétben rajtam kívül senki nem írt ide XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 10 (hétfő), 19:59 
Fanficbúvár

gwááááááááááááá O.o O.o O.o
Kellett nekem elkezdenem a Gantzot anno... ki tudja, mikor lesz vége, és tovább bonyolódik... és ami a legrosszabb: NEM TUDOK LEÁLLNI VELE!!!
pl a legújabb fejezet legutolsó lapja, az... az... az... nagyon erősen "WTF??!!"-érzést kelt, és... és... és...

remélem már nem fogja tovább nyújtani nagyon (sztem az Osaka-menetet kicsit NAGYON elnyújtotta...)
kíváncsi vagyok a végkifejletre...

a hozzászólás elején lévő kitörésemmel ellentétben, továbbra is ajánlom a Gantzot mindenkinek, aki nem riad vissza a vértől, a belsőségektől, a brutalitástól, a szexjelenetektől, és a nagyon durva társadalomkritikától (és persze a sok-sok fejezettől)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 31 (péntek), 21:30 
Fanficbúvár

Kíváncsi lennék hogy miért csak az öngyujtóval játszik Shikamaru a cigi helyett a 82. részben. Valami újabb cigi-ellenes kampány?

Amúgy Lio megnézted a Toki wo Kakeru Shoujo-t?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 28 (kedd), 22:55 
Fanficbúvár

Lionela írta:
Jól hangzik. Egy nagy bajom van vele: a főszereplő lány. Valahogy jobban csípem az olyan sorozatokat, ahol fiú a főhös.
Viszont a Madhouse csinálta.... Hm. Nehéz döntés

Nem régi stílusú a rajzolása, hanem szimplán kicsit fura, más mint a szokványos rajzolás. De ha én akinek mániája hogy "csúnya" animéknek még a közelébe se megy, meg tudtam gyorsan szokni, akkor szerintem nincs is olyan hatalmas probléma :lol: :lol: :lol:

Az Inuyashát amúgy meg ne emlegesd előttem. Nagyon haragszom a mangakára, amiért a pénzéhségére hallgatott, és egy szuper, isteni sorozatot, majdhogynem olvashatatlan szemétté rontott le a végére. (és még egy nyomorult csókot se kaptunk)

Van benne 2 pasi akik eléggé sokat szerepelnek még a lány mellett. Ha nem mondják a főszereplőről, hogy lány meg nem lenne olyan magas a hangja akkor simán pasinak néz ki egyébként.

Én is hasonló vagyok anime választás terén, inkább a szebbeket nézem meg. Néha mákom van velük néha nem, mondjuk az eléggé fájdalmas volt hogy a Bleach a nemrég befejezett filler részek alatt hatalmasat romlott rajzolási minőség terén. Viszont a Soul Eater na az nagyon szép grafikával megáldott anime, mondjuk totál friss és így el is várható.
Aminek még szép volt a grafikája az egyébként a Clannad meg a Rosario to Vampire jah és még ide sorolnám a nemrég indult Kannagi-t is.

Inuyasha végén én is már eléggé ideges voltam, én arra számítottam hogy összegyülnek a szereplők a legvégén. Koga elkezd bunyózni Inuyashával és Sesshoumaru kijelenti hogy neki kell megölnie Inuyashát és valami nagy csapással közéjük suhint. De végülis egy csók is szép lett volna a végén.

ui.: majd igyekszem *gome ne*

ui2.: Kannagi: link kegyetlenül élethű a tájábrázolása

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 28 (kedd), 22:48 
Ó-nagy-admin "backstage"

Cirdan írta:
Makoto a főszereplő egy baleset folyamán olyan képességhez jut hogy vissza tud menni az időben, de csak korlátolt mennyiségben, és eléggé sokat elpazarolt hülyeségekre valamint azt látja hogyha visszamegy az időben és megváltoztatja a múltat (ahol mondjuk vele történt valami rossz) akkor is szenvednie kell valaki másnak (másokkal történnek hasonló rossz dolgok)

egy jó kis film, jó sok drámával, pöpetnyi szerelemmel

http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.1237
itt sokkal szebben leírják, de olvasás nélkül is bátran merem ajánlani, szerintem nagyon jó volt

Jól hangzik. Egy nagy bajom van vele: a főszereplő lány. Valahogy jobban csípem az olyan sorozatokat, ahol fiú a főhös.
Viszont a Madhouse csinálta.... Hm. Nehéz döntés

Cirdan írta:
One Piece-ről én is hallottam már eléggé kemény sorozat és még mindíg ugyanaz a régi stílusú rajzolása van, állítólag elég jó a sztori manga 527. résznél tart, kegyetlen hogy mennyire tudnak húzni egy sztorit
Mondjuk Inuyasha utolsó 20 fejezet is erre jó példa

Nem régi stílusú a rajzolása, hanem szimplán kicsit fura, más mint a szokványos rajzolás. De ha én akinek mániája hogy "csúnya" animéknek még a közelébe se megy, meg tudtam gyorsan szokni, akkor szerintem nincs is olyan hatalmas probléma :lol: :lol: :lol:

Amúgy igen, hosszú sorozat. NAgyon hosszú. És haj, még hol a vége.
Viszont nem említhető egy lapon az Inuyashával. Ugyanis hiába hosszú, a szinvonal végig marad, végig, folyamatosan történik valami, és még több mint 500 fejezetnyi manga után is megunhatatlan és nem laposodik el.
Amíg ez lesz, tőlem, még 500 fejezet nyugodtan jöhet belőle... :D
Az animében erre ráerősítenek az istenien válogatott szinkronhangok is.

Az Inuyashát amúgy meg ne emlegesd előttem. Nagyon haragszom a mangakára, amiért a pénzéhségére hallgatott, és egy szuper, isteni sorozatot, majdhogynem olvashatatlan szemétté rontott le a végére. (és még egy nyomorult csókot se kaptunk)

UI: Néha használj írásjelet, mert összefolynak a dolgok, és teljesen más jelentésük lesz :P

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 28 (kedd), 22:37 
Fanficbúvár

Makoto a főszereplő egy baleset folyamán olyan képességhez jut hogy vissza tud menni az időben, de csak korlátolt mennyiségben, és eléggé sokat elpazarolt hülyeségekre valamint azt látja hogyha visszamegy az időben és megváltoztatja a múltat (ahol mondjuk vele történt valami rossz) akkor is szenvednie kell valaki másnak (másokkal történnek hasonló rossz dolgok)

egy jó kis film, jó sok drámával, pöpetnyi szerelemmel

http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.1237
itt sokkal szebben leírják, de olvasás nélkül is bátran merem ajánlani, szerintem nagyon jó volt

One Piece-ről én is hallottam már eléggé kemény sorozat és még mindíg ugyanaz a régi stílusú rajzolása van, állítólag elég jó a sztori manga 527. résznél tart, kegyetlen hogy mennyire tudnak húzni egy sztorit
Mondjuk Inuyasha utolsó 20 fejezet is erre jó példa

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 28 (kedd), 22:31 
Ó-nagy-admin "backstage"

Gwynn írta:
Lionela, ha tényleg ilyen jó a D.Gray-man, akkor lehet, hogy belenézek. Kicsit Éjféli opera beütése van.

Majd ne felejts el nyilatkozni mennyire tetszett.

Hát az éjféli operától olyan messze áll, mint Makótól Jeruzsálem, mind műfajilag, mind rajzolásilag, mind történetileg, de ez nekem kifejezetten előnynek nyílvánul (kezde ott hogy az éjféli opera még csak nem is manga, köze sincs a japánokhoz) :lol: :lol: :lol: :lol:

Cirdan írta:
amúgy látta már valaki a Toki wo Kakeru Shoujo-t az errefelé olvasgatók közül?

Ez eddig kimaradt. Miről szól? Miért érdemes megnézni? :-D

Most jelenleg amúgy több mint egy hete One Piece-t nézek. Ami nem csoda hisz az anime most tart a 375.-ik részénél :lol: :lol: :lol: Egybe végiggyűrtem a jelnleg leadott részekig.
Érdekes rajzolású kőkemény shounen anime kalózcsomagolásban :D :D :D

Kép

MyAnimelist

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lionela 2008 október 28 (kedd), 22:40-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 28 (kedd), 21:43 
Fanficbúvár

amúgy látta már valaki a Toki wo Kakeru Shoujo-t az errefelé olvasgatók közül?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 26 (vasárnap), 16:52 
Fanficbúvár

mivel kábé az életem a punk-rock/rock vonal, meg érdekel hogy hogyan lehet lerajzolni azt ahogy valaki gitározik: kösz az ajánlást cir, megkuksolom az első részt, mert jól hangzik :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Beck
HozzászólásElküldve: 2008 október 26 (vasárnap), 16:26 
Fanficbúvár

Nos nem tudom volt-e mar szó a Beck nevezetű animéről, de én tegnap este olyan 7 környékén belekezdtem és egészen hajnali 4ig azt néztem. Egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Már régóta terveztem hogy megnézem, de valahogy mindig elmaradt. Most megvolt az elszántság, a kellő koffein és a kedv is. El is kezdtem. Az alap sztori egyszerű: a főszereplő Koyuki egy átlagos srác aki iskolába jár, kevés barátja van, egyik nap találkozik egy régi lány ismerősével, akivel régóta nem beszélgettek, a lány kedveli a rock zenét (Koyuki meg őt ). Talán ez az első momentum ami az anime igazi témájára ad utalást. A sztori főként a zene körül forog. Egy banda életébe kapunk betekintést egészen a megalakulástól a koncerteken át, hogy milyen nehézségeik vannak, hogy a múltban történt események milyen hatással vannak az egyes bandatagok jelenére. Sok helyen shounennek van titulálva, szerintem azonban bárki élvezheti aki szereti a rock zenét.A sztori kb 2 év eseményeit írja le, rengeteg dolog kiderül a karakterekről, még a mellékszereplőkről is. Sokat beszélnek az animéban angolul ami szerintem külön poén, a kiejtésük eléggé érdekes helyenként, mondjuk japánok szóval érthető. Rock(punk-rock) kedvelőknek kötelező darab.

Egy kedvcsináló AMV ösztönzésnek:
http://www.youtube.com/watch?v=YRykKrUphqo

Seiyuuk és hogy honnan lehetnek ismerősek:
főszereplő - Koyuki: Namikawa Daisuke - az ő hangja a Bleachből lehet ismerös ott Ulquiorrának adja a hangját
basszusgitáros - Taira: Nojima Kenji - a nemrég indult Eve no Jikan nevezetü cyberpunk animéban a főszereplő barátjának szinkronhangja, valamint a Clannad filmjében ő volt Okazaki hangja
az egyik rossz arcu mellékszereplőnek Hyodonak Morita Masakazu adja a hangját akinek a hangját elsőre felismertem, csak annyit mondok hogy Iszigo - Öblítő

U.i.:Egy jó tanács ha magyar felirattal nézitek akkor inkább ne a Naruto-kun.hu-s verziót válasszátok eléggé igénytelen szerintem, volt benne egy két vad félrefordítás.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 26 (vasárnap), 16:22 
Zöldfülű

Lionela, ha tényleg ilyen jó a D.Gray-man, akkor lehet, hogy belenézek. Kicsit Éjféli opera beütése van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 25 (szombat), 17:33 
Fanficbúvár

Nem tudom ki olvassa az Észak-Magyarországot, de most az utolsó oldal láttán leesett az állam... a cikk a japán egészségügyről szól, hogy az milyen rossz ott is, és hozzá a kép négy japán gyerekről van, akik Final Fantasy VII - Crisis Core karaktereket cosplayeznek O.o (konkrétan Genesis, Aerith, Zack és Sephiroth)
kicsit ledöbbentem...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 23 (csütörtök), 11:32 
Ó-nagy-admin "backstage"

Mira Livia Lupin írta:
Nem tudom, ismeritek-e a következőket, de nagyon ajánlom őket:
1, Kyou Kara Maou
2, Yami no matsuei
rövid leírást nem tudok, a hosszú meg topichosszú lenne. :) mindenesetre érdemes legalább belenézegetni ( én úgy jártam a belenézegetéssel, hogy abba sem tudtam hagyni őket, míg megvoltak a részek :D )

Az elsőről én írtam hosszabb leírást valahol itt van a topikban. A másodikról szintén szó volt, és szintén adtam egy hosszabb leírást róla ebben a topikban :D Szóval akit érdekel nézzen nyugodtan utánna.

A Kyou Kara Maou-nak most megy a 3. szériája. Nekem nagyon tetszenek az apró változtatások a karakterek kinézetén valahogy végre idősebbnek tűnek tőle és nem 12 évesnek látszanak XDDDD
Viszont a rétestésztaszerű történethúzás idegesítő, mikor végre elkezdene történi valami, gyorsan hazamennek, megmentik őket, béke lesz, stb. :roll: :roll: :roll:

Amúgy én is ajánlanék, vigyázat hosszú lesz.

Van egy anime ami hasonlóan híres mint a Naruto, Bleach, Hitman Reborn és társai, és sajnálatomra immáron befejezett (fogjuk rá).
Az anime neve D.Gray-man és biztos vagyok benne, hogy néhányan hallottak már róla, sőt megkockáztatom, hogy valaki nézi is.
Műfaja: shounen-fight, erős kaland, és némi fantasy beütéssel.

A történet elégé kavarodós és nagyon egymásra épülnek a dolgok, így nehéz spoiler nélkül bármit is mondani róla. Emiatt csak az alapszituációt árulom el (ami így is hosszú lesz, mégis kevés a történésekhez képest, de nem akarom senki szórakozását lelőni). A neveket, kifejezéseket nagyrészt angolul avagy japánul hagyom, mert magyarul torzulna a jelentésük (másrészt szerintem hülyén is hangzik XDD).

Az időpont a 19. század körül járhat. A helyszín nagyrészt Anglia, de nagyon sokfelé fognak járkálni.
Egy alternatív világban járunk ahol minden nagyon hasonló a történelemből ismertre, egy nagy különbséggel. Évezredes harc folyik a háttérben, amiről a világ nagyrésze nem is tud.
A századnak megfelelően könnyű meghalni. Háborúk, járványok, gyógyszerek hiánya, a halál oka változatos, ám elkerülhetetlen. És mint oly sokszor az elhunytak családtagjai/ismerősei képtelenek beletörődni szerettük halálába. Mikor a gyászuk és kétségbeesésük a tetőfokára hág, megjelenik a Millenium Earl, és szívük leghőbb vágyát kínálja fel nekik fülig érő mosolyával: visszahozza a halott szerettüket. Amit „elfelejt” megemlíteni, hogy a frissen feltámadt személy első cselekedetként az őt a sírból előszólító családtagot/szerelmet lemészárolja, és annak bőrét magára véve, immáron akumaként, azaz afféle démoni gyilkoló gépként fog létezni, és ezzel egyszersmind a feltámadt lelket végleg e világi szenvedésre kárhoztatja. Az akumáknak három céljuk van csak: a Millenium Earl szolgálata, az emberek legyilkolása, és ún. innocence-k felkeresése és elpusztítása. Innocence az egyetlen „fegyver” az akumák ellen, egyedül azok képesek elpusztítani. Egy kiválasztott emberrel szinkronizálva valamilyen fegyver kinézetét öltik magukra, illetve ritkább esetben az ember testében élnek. Ezeket az embereket tömöríti magába a „Fekete Rend” nevű titkos szervezet, amely a világot hivatott megvédeni az akumáktól és a Millenium Earltől. A szervezet független országhatároktól, és közvetlen a Vatikán irányítása alá tartoznak.
Az anime eme harcot mutatja be a szervezet néhány tagjának szemszögén keresztül.
A főszereplő egy tizenéves fiú (azt hiszem a kezdetekkor 16 éves), Allen, aki a sorozat elején válik a Rend tagjává.

A sorozat egyrészt tipikus shounen anime, annak minden kötelező elemével (hánytatott sorsú főszereplő, kawai lány barát, jóképű ám ellenséges srác, laza csávó, „hülye” főnök, a nőcsábász tanár, a gonosznál is gonoszabb vezetők… mindenféle kötelező szereplő megvan).
Másrészt végre egy shounen sorozat, ahol a készítők legalább némi okot és logikát is belecsempésztek a shounenekbe mindig jelenlévő motívumokba. Talán ez az egyetlen sorozat, ahol a főszereplő haja nem azért ezüstfehér, mert milyen marha jól néz az ki, hanem komoly oka és magyarázata van, csakúgy mint annak miért fogyaszt el minden egyes étkezésnél egy hadseregre való kaját XDDDD
Mellékszereplők egész garmada áll rendelkezésre az abszolút agybetegen lököttől kezdve, a könyörtelen gyilkosig. Lehetetlen nem találni köztük kedvencet, korra és nemre való tekintet nélkül.

Ami a történéseket érinti izgalom, harc, és már-már véresen komoly dráma jellemzi, amit kellő mennyiségű humor és különböző érzelmek fűszereznek. Mint említettem az események egymásra épülnek, és nem kevés csavar is van a dologban. Minél inkább előre haladunk, annál inkább izgalmasabb és abbahagyhatatlan. Szinte folyton történik valami, az üresjáratok pedig általában a szereplők megismerését, ill. a humort szolgálják.

A rajzolás, a háttérzenék, a hangok mind profik, nem lehet hibát találni bennünk.

A sorozat nagy szerencsénkre hűen követi a mangát, egy-két filleresemény van csak benne, egyébként, majdhogynem szószerint ugyanazt kapjuk.
Azért is lett „befejezve” a 103. résszel, mert vészesen utolérték a mangát, és inkább abbahagyták, minthogy narutós húzással éves fillermennyiséggel mérgezzék a nézőket. A sorozat nagy sikere miatt várható, hogy lesz folytatás, amint újabb nagyobb mennyiségű manga halmozódik fel. Legalábbis nagyon ajánlom neki, ugyanis hihetetlenül izgalmas események kezdenek kibontakozni mangavonalon, és nagy kihagyás lenne ezt nem látni mozogni.

Szóval abszolút ajánlani tudom az animét. Kötelező darab animés körökben, és biztosíthatok mindenkit, hogy megéri belevágni a 103 részbe, szinte kizárt a csalódás.

Némi másfajta leírást és pár képeket itt találtok:

http://www.aoianime.hu/?anime=715

http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.319

Jó szórakozást hozzá!

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 23 (csütörtök), 1:24 
Zöldfülű

Nem tudom, ismeritek-e a következőket, de nagyon ajánlom őket :

1, Kyou Kara Maou

2, Yami no matsuei

rövid leírást nem tudok, a hosszú meg topichosszú lenne. :) mindenesetre érdemes legalább belenézegetni ( én úgy jártam a belenézegetéssel, hogy abba sem tudtam hagyni őket, míg megvoltak a részek :D )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 19 (vasárnap), 20:45 
Fanficbúvár

nekem a mangaka stílusával az az egyetlen bajom, h lehetetlen belőni a karakterek korát... majdnem hanyatt estem, amikor leesett, h Nishi-kun csak 14 O.o (szerencse, h ültem...)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 19 (vasárnap), 20:37 
Fanficbúvár

igen, ezt úgy... sejtettem hogy nem valami furcsa sajátossága az egésznek :D (bár ha én majd mangát rajzolok tuti h a kulcsmondat a "gumicukrot akarok" lesz, bármilyen élethelyzetbe beépítve :) )
egyébként rájöttem h tetszik a gantz, van egy hangulata már az elején... édes kis metrós jelenet, kellemesen bunkó csávóka... :D

de ez annyira tipikus x'D annyira könnyű megállapítani néha h milyen nemű is a mangaka :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 19 (vasárnap), 20:30 
Fanficbúvár

zsofiy írta:
mmint nem úgy rettentett meg h undi volt vagy félelmetes, csak... morbid ennyiszer elolvasni h "i'll give you my onions"
egyébként ami azért zavaró egy darabig az a kábé kéccázas mellbősége a csajnak x'D gondolom férfi a mangaka :)

férfi hát... a nagy mellekhez szokj hozzá... eleinte engem is zavart, de már megszoktam :D egyébként az "I'll give you my onions" csak az első küldetésen van, szal...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 19 (vasárnap), 20:27 
Fanficbúvár

mmint nem úgy rettentett meg h undi volt vagy félelmetes, csak... morbid ennyiszer elolvasni h "i'll give you my onions"
egyébként ami azért zavaró egy darabig az a kábé kéccázas mellbősége a csajnak x'D gondolom férfi a mangaka :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 19 (vasárnap), 20:24 
Fanficbúvár

zsofiy írta:
1-10es skálán mennyire ajánlod a gantz mangát phoebe? mert olvasgattam pár fejezetet, de vhogy a hagymaember belsőségei meg az a kellemesen nagy fejezetszám megrendítettek hogy mennyire akarom én ezt olvasni xD

a már a hagymaember megrettentett, akkor hagyd abba, mert durvább is lesz :D a csak a hosszaság rémít, akkor ne add fel :D (amúgy azoknak, akik bírják a majdnem-hentai szex-ábrázolást, meg a brutalitást, azoknak 10-es skálán 10-re ajánlom :D )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 19 (vasárnap), 19:51 
Fanficbúvár

1-10es skálán mennyire ajánlod a gantz mangát phoebe? mert olvasgattam pár fejezetet, de vhogy a hagymaember belsőségei meg az a kellemesen nagy fejezetszám megrendítettek hogy mennyire akarom én ezt olvasni xD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 19 (vasárnap), 18:05 
Fanficbúvár

Vééégre megtaláltam Zombie-Loan 12-13at angol felirattal *-* Egyrészt nagyon-nagyon tetszett, másrészt a végén szétvertem a fejem az asztalba...
Ez az a tipikus "Ha érdekel a folytatás, olvasd el a mangát"-befejezés... Csak az a bibi, hogy sehol nem találom a mangát a 16. fejezet után, leszámítva a 32. fejezetet, amit itt-ott megtalálok... Valaki esetleg nem tudja, honnan lehet a folytatást letölteni angolul?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 12 (vasárnap), 13:32 
Fanficbúvár

Oké, Hiroya Oku (a Gantz mangakája) hivatalosan is felhúzza az agyam.
Nem, nem NEM érdekel, hogy Kuronót már megint szekálják.
Nem az, imádom Kuronót.
Csak kicsit idegesít, hogy vagy őt, vagy Katót látjuk küldetésen kívül. Látni akarom a többieket is!
Reika, az öreg, de még Inaba is jobban érdekelne már lassan, mint ők. Persze elsősorban Nishi-kun magánéletére lennék kíváncsi, de ez csak egyéni vélemény :-)
Mindezek ellenére továbbra is imádom a Gantzot XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 01 (szerda), 18:25 
Ó-nagy-admin "backstage"

Phoebe Halliwell írta:
A vége (különösen az utolsó mondat) már most heves vitákat indított el a világhálón...

Nem csodálom... Ebben a sorozatban valahogy az istennek se maradtak halottak azok, akiket megöltek, és akikre már 100 százalékosan keresztet vetettünk XDDD

Én legalább 3 féle verziót tudok mondnani, hogyan élhet vidáman tovább. És ezek csak azok a verzók amiket elsütöttek a sorozatban másoknál :P

Plusz ugye a végén ott a kocsi amin CC feküdt... A lovakat irányító full elfüggönyözött arcú hapsi marha gyanús a szememben. :lol: :lol: :lol:

Nem tudhatjuk biztosan, hisz a Code Geass egyike azon kevés animéknek, amik nem mangán/játékon/könyvön alapulnak, hanem önállóan jöttek létre.

A lényeg. Tettek róla, hogy remek fanfic alap legyen. Abszolút 50-50% az esély mindkét végkifejletre.
Illetve ha esetleg pénzszűkében lesz a stúdió (amit marhára kétlek hogy az elkövetkező évtizedben elő fog fordulni XD), akkor csak piacra dobnak egy folytatást :-D :-D :-D

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 01 (szerda), 13:46 
Fanficbúvár

Hát igen, csak erősíteni tudom: Code Geass kötelező darab :D

A vége (különösen az utolsó mondat) már most heves vitákat indított el a világhálón...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 október 01 (szerda), 12:54 
Ó-nagy-admin "backstage"

Egy nagy és örömteli hír az animések számára.

2009 tavasza. Ezt kell megjegyezni. Ekkor jön ugyanis a Fullmetal Alchemist 2!!!! <:-P <:-P <:-P <:-P <:-P <:-P @-) @-) @-)

Ezt is megértük. Igen!

Mondjuk arra nagyon kíváncsi vagyok hogy hogyan oldják meg hogy felvegyék vissza a manga sztoriját, ugyanis az első szériában az utolsó részekkel tettek róla, hogy akkora hülyeségeket állítsanak és tegyenek a szereplők, ami homlokegyenest ellentétest a valódi történettel.
Az meg hogy a mangában szintén nem léző movie történetét hogy teszik semmisé, meg külön furdalja az oldalam.

Vagy szimplán úgy tesznek mintha nem csinálták volna soha meg? Ahoz is pofa kell az biztos, mondjuk lehet ezzel a változattal járnánk a legjobban.

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szeptember 30 (kedd), 22:43 
Ó-nagy-admin "backstage"

Lionela írta:

Viszont ezekután én már semmin se lepődök meg a sztorival kapcsolatban, az tuti.

:-O :-O :-O :-O :-O

Oké. Így hogy a végére értem visszaszívom a fenti kijelentésem.

Egyenlőre még nem nagyon tudok nyilatkozni, mert nincs 5 perce hogy megnéztem az utolsó részt, és olyan szinten a hatása alatt vagyok, hogy egyrészt a könnyeim nyelem, másrészt kapkodok levegő után.
Mondjuk már 3-4 rész óta sejtettem, hogy ez lesz belőle, de reméltem hogy azért még utoljára csavarnak a dolgokon egy nagyot, hogy a végkimenetel kicsit más legyen.
Mindegy... Marad a 100-as zsepi változat.

Méltó befejezés egy méltó sorozathoz.

Talán holnap, ha értelmesen is tudok gondolkodni ezekután, akkor még bővebben kifejtem a dolgot, most egyenlőre ennyit tudok mondani:

Gyerekek nézzétek meg a Code Geass és a Code Geass R2-t, aki ezt kihagyja az olyanról marad le ami az animetörténelemben mérföldkő! _U_ _U_ _U_ _U_ _U_

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szeptember 30 (kedd), 20:39 
Ó-nagy-admin "backstage"

Hát kész én meghaltam....

3 rész van hátra nekem a Code Geassból de az már összes adrenalint kiölte belőlem.
Nemigen tudok másik olyan animét említeni amiben 21-22 rész alatt több cselszövés, másikoldalra állás, gőzöd sincs kinek ki micsodája helyzet, és a sztori 180 fokos fordulata van, mint 3 brazil szappanoperában együttvéve.
Olyan szinten megölte az idegeim a sorozat, hogy nem tudom képes vagyok-e még az utolsó 3 részt ma megnézni.

A 21. rész volt ami végleg kivágta a biztosítékot. A reagálásomra már egy óriási WTF is túl kevés lenne... :lol: :lol: :lol: :lol:
Viszont ezekután én már semmin se lepődök meg a sztorival kapcsolatban, az tuti. Már azon se csodálkoznék ha az utolsó részben kiderül hogy Lulu egy Ufó és az egészet csak álmodja, vagy mittudomén.
Ez a sorozat olyan szinten kész hogy elmondani se lehet. :shock: :shock: :shock: :shock:

Van rá egy ötösöm hogy ez a második széria is megkapja az "Év animéje'" díjat mint az első (sok egyéb más díj mellett amit begyűjtött).

Ekkora katyvaszt szerintem képtelenség immáron utánnacsinálni, nem lesz még egy ilyen anime... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na jó. Mégiscsak megyek és megnézem az utolsó 3 részt, mielőtt az idegosztályra kerülök.

UI: Áldom a türelmem hogy kivártam a sorozatot egyben. Ha hetente kellett volna ezt végigülnöm, már egy cuki gumiszobából neteznék.

Kép

MyAnimelist

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lionela 2008 szeptember 30 (kedd), 22:50-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szeptember 29 (hétfő), 18:07 
Fanficbúvár

Lionela írta:
Elkezdtem a Code Geass R2-t habár először azt hittem rosszat töltöttem le, mert az első rész végéig egy nagy WTF érzésem volt. De aztán szerencsére a másodikban tisztázták.

Amúgy mi lesz ebből... alig pár részen vagyok túl de a fél szereplőgárdának lassan vagy Geass-a lesz, vagy olyan szinten OOC-vé válnak hogy már-már fájdalmas. :roll: :roll: :roll: :roll:
Hát reméljük mire a végére érek ebből a nagy katyvaszból valami értelmeset hoznak ki.

Na mentem vissza nézni....

Jaj és egy vicces kis plusz. A 3. részben mikor bort mennek vásárolni. Kinek tűnt fel hogy Lulu egy soproni kékfrankost tart a kezében? :lol: :lol: :lol: :lol: (mondjuk a hungarovino feliratot ügyesen Fungarovino-ra írták át XD)
A magyarok betörnek az animékbe =)) =)) =)) =)) =))

a sopronisat én is észrevettem :D

kitartást a második feléhez, főleg annak az elejéhez (ezt jólmegaszontam) ott olyan hülyeségeket írtak bele, hogy már én is felvont szemöldökkel néztem, pedig én sokmindent el tudok hinni XD
de a vége... engem... egyrészt elment egy pár zsepi, másrészt meg a sorozat utolsó mondata azért elgondolkoztat, h kinek címzi az az illlető :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szeptember 29 (hétfő), 16:29 
Ó-nagy-admin "backstage"

Elkezdtem a Code Geass R2-t habár először azt hittem rosszat töltöttem le, mert az első rész végéig egy nagy WTF érzésem volt. De aztán szerencsére a másodikban tisztázták.

Amúgy mi lesz ebből... alig pár részen vagyok túl de a fél szereplőgárdának lassan vagy Geass-a lesz, vagy olyan szinten OOC-vé válnak hogy már-már fájdalmas. :roll: :roll: :roll: :roll:
Hát reméljük mire a végére érek ebből a nagy katyvaszból valami értelmeset hoznak ki.

Na mentem vissza nézni....

Jaj és egy vicces kis plusz. A 3. részben mikor bort mennek vásárolni. Kinek tűnt fel hogy Lulu egy soproni kékfrankost tart a kezében? :lol: :lol: :lol: :lol: (mondjuk a hungarovino feliratot ügyesen Fungarovino-ra írták át XD)
A magyarok betörnek az animékbe =)) =)) =)) =)) =))

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szeptember 23 (kedd), 21:09 
Fanficbúvár

Phoebe Halliwell írta:
Hivatalos Vampire Knight Guilty Tailer, megnézni csak saját felelősségre :lol:

http://uk.youtube.com/watch?v=nQ-zPS2fMBA

csak szerintem néz ki röhejesen Ichiru felfogott hajjal? :lol:

szerintem is érrrdekesen néz ki x') de nyammi, azért jónak ígérkezik :D *.* (és addig reménykedek, h lesz több időm, mind magára az animére, mind a mangájára, mert még annak sem sikerült a végére érnem... :/ x')

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szeptember 23 (kedd), 14:48 
Ó-nagy-admin "backstage"

Phoebe Halliwell írta:
Lio, belenéztél már a Soul Eaterbe, vagy a Code Geass R2-be? Ha igen, akkor neked hogy tetszett(ek)?

A Code Geass-szal jövő hétig várok. Jövő héten lesz az utolsó része, akkor leszedem és egybe megnézem :D :D

Soul Eatert sem néztem még meg hasonló okok miatt. Ha befejeződik, vagy ha nagyon a vége fele jár, akkor majd leszedem egyben.

Nem szeretek 1 hetet várni minden rész között. Arra ott van most nekem a D.Gray-man, a Naruto, a Bleach és a Hitman Reborn. Többet nem bírnának el az idegeim. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szeptember 23 (kedd), 14:01 
Fanficbúvár

Lio, belenéztél már a Soul Eaterbe, vagy a Code Geass R2-be? Ha igen, akkor neked hogy tetszett(ek)?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szeptember 22 (hétfő), 17:57 
Fanficbúvár

Hivatalos Vampire Knight Guilty Tailer, megnézni csak saját felelősségre :lol:

http://uk.youtube.com/watch?v=nQ-zPS2fMBA

csak szerintem néz ki röhejesen Ichiru felfogott hajjal? :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szeptember 21 (vasárnap), 13:08 
Ó-nagy-admin "backstage"

Hű de kihalt ez a topik. Senki se nézz már animét?

Én épp a VanDread lázamat élem. (az avatar-aláírás párosomból is kitűnik) Most nézem a sorozatot és hihetetlenül bejön.
Egy scifis, kalandos, poénos cuccról van szó. Leginkább a Gurren Laganhoz tudnám hasonlítani, csak szebb a karakterdizájn XDDD

Amúgy már az alaptörténet is érdekes: képzeljük el hogy a Földről felfedező/kolonizáló űrhajók indulnak el. Ám valami oknál fogva a férfi és női legénység halálosan összeveszik emiatt két egymástól viszonylag távol eső bolygón telepedik le, és szinte elfelejti a másikat.
Azóta felnőtt három generáció és már azt se tudják hogy néz ki a másik nem, hogy viselkedik, avagy mik a biológiai különbségek :lol: :lol: :lol:

Főhős tinisrácunk (aki még emellett az információhiány mellett pluszban hozza a szokásos vicces kis tiniértetlenségét is), két másik hímnemű társával együtt kalandos körülmények köztegy nőkkel (az ősellenségükkel XD) teli kalózűrhajón ragad. És innen kezdődnek a kalandok...

A sorozat tele van poénokkal, amelynek leginkább az ad alapot, hogy a két nem semmit se tud a másikról, és egyszerű hétköznapi helyzetek enyhénszólva röhejes fordulatot vehetnek. A férfiak nem értenek "nőül" a nők meg "férfiul". Na meg persze a tipikus női és férfi sztereotípiák is helyet kapnak.
Vicces nézni ahogy kerülgetik egymást, próbálnak újraismerkedni a másikkal.
Persze végül megállapíthatjuk hogy akármennyire is különbözőek vagyunk, akármennyire nem értjük a másikat, valahogy mégis csak együtt vagyunk egyek, és szükségünk van a másik nemre is :)

Az elkészítő stúdió a Gonzo, ismertebb animéseknek ez már sokat mondhat. A Gonzo név már-már biztos kulcs mindig a jól sikerült animéhez.

Rajzolásnál mondjuk az én ízlésemnek már kicsit sok a számítógépes grafika a harcok során, de még elmegy.

Az űrcsaták nagyon szépen meg lettek csinálva, a karakterek és a seiyuuk itt is hozzák a Gonzo remek minőségét.

Külön kiemelendő az opening és az ending, ami valami csodálatos lett...

Kicsit fiús anime, űrcsatákkal, scifivel, nagymellű lányokkal, de furcsa módon nekem mégis az ilyen shounen animék jönnek be inkább a nyálas romantikus shojok helyett.

Szóval akinek tetszett a Gurren Lagann, ezt semmiképp nem hagyta ki. De kezdőknek is ajánlom, akiket valmenyire érdekel a scifis-mechás vonal, vagy csak akarnak egy jót szórakozni.
Már csak a férfi-bolygó nőellenes propagandakisfilmjei miatt is érdemes belenézni =)) =)) =)) =)) =)) =))

A sorozat kétszer 13 részes, azaz összesen 26.

Képek, kis pluszinfó: http://www.aoianime.hu/?anime=132
http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.172

Kép

MyAnimelist

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lionela 2008 szeptember 30 (kedd), 22:49-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4356 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 88  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra