Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 15:40

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 283 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 04 (szombat), 16:53 
Ó-nagy-admin "backstage"

Fejezetek az Udvarból 4. fejezet: Vittoria és Holló.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 03 (péntek), 20:21 
Ó-nagy-admin "backstage"

A Verseim bővült a Lionellel, és a Csipkebokorvessző is gazdagodott: Egy dallam jár a fejemben címmel. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 01 (szerda), 17:29 
Ó-nagy-admin "backstage"

A korábbi Lionel-verset leszedtem, és új gyűjteményt nyitottam verseimnek, mert már tudom, hogy nem menekülhetek a rímek elől, akkor is ihletet kapok, ha nincs hozzá hangulatom...

Szóval: Verseim címszó alatt a lap alján találjátok. :)
Az első vers címe: Napleány mellett sír a Hold

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 március 29 (vasárnap), 15:29 
Ó-nagy-admin "backstage"

Lionel címmel felkerült egy versem a Szösszeneteim közé. :wink:
Szerk.: Ha az adminok felengedik, akkor még egy ugyanide Lét-elmélet címmel. :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 március 23 (hétfő), 19:52 
Ó-nagy-admin "backstage"

Újabb Csipkebokorvessző került terítékre. :)
Szerelem-szimuláció a címe.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 március 20 (péntek), 11:43 
Ó-nagy-admin "backstage"

A zizzent főszakács nyilvánosságra hozza Bétájához írt hiperszupertitkos levelét, amiben aktuálisan kifejti mennyire kusza és zavaros az agyában minden, ami írással kapcsolatos, és néhány új infót is elejt, amiről még nem regélt Nektek..

" Szia!

Nyughatatlan napjaim vannak, csak úgy ontom az új ötleteket, ennek esnek áldozatául a korábbi Fejezetek, meg Te is. :)

A heti termés egy vers, két vadiúj történetötlet, egy felgépelt Epilógus a Fejezetekhez, kissé átalakítottam a 2-3-4-dik részt is belőle, nem nagyon, csak itt-ott. Na jó, a 3-4-et nagyon. (Megküzdöttem Vittoriával, mert nem akart úgy viselkedni, hogy működjön a kémia közte és Holló közt, néha még most is kukába dobnám, pedig már vannak szikrák. A harmadiknál igyekeztem figyelembe venni az instrukcióidat, majd te eldöntöd, mennyire sikerült.)

Már előszedtem az ötödik fejezetet is, agyalok, hogyan tudnám átvariálni úgy, hogy tényleg vicces legyen a második részben már előkészített poén, meg Porphürion személyisége. Szóval ötletbörze.

Felgépeltem továbbá egy régi sztorimat, ezt bőven megnyirbáltam, lenyisszantottam a happyendet, túl nyál volt, de ezt még nem küldöm, egy dolgon még töprengek vele kapcsolatban. (Eljátszott lehetőségek a címe, és egy újabb egypercesszerűség.)

És, és... Az új ötlet: Űrtakarítók. Illetve: Új világ. Az elsőből párbeszédek vannak már, kissé sci-fis beütéssel, de imádom a főszereplő cinikus beszólásait és ennek ellenére emberséges hozzáállását a dolgokhoz, a másikhoz még kissé kutatnom kell az amerikai telepesek történelmében, de igazi szadista leszek, megint kinyíratok egy karaktert, ráadásul félig ártatlanul, de ezekről később, még fekete-fehérednek.

Rájöttem, a Spanyol nyarakkal azért nem haladok, mert nem vagyok benne biztos, h elég hiteles a háttér, így konkrétan térképeket böngészek, merre van olyan terület, ami megfelel az elképzeléseimnek Spanyolországban, ráadásul nem kell feltétlen átvágni hozzá a Pireneusokon.
Két hete már megtaláltam Saskia és Rodrigó lovainak fajtáját, kiderült, Rodrigóé csak pej vagy szürke lehet, mert andalúziai, szemben a vágyott feketével, Sasnak egy lusitánója van, ami szürke, szemben a kinézett halványbarnával. (Bár ez még lehetséges is.) A legnehezebb az volt, hogy nem csak a külsejét, hanem a kitenyésztésének idejét is néznem kellett. Bosszantó volt lapozgatni, de megnyugodtam, hogy megtaláltam a majdnem eredeti elképzeléseimnek megfelelőt.
Mindenképp el akarom kerülni, hogy Elisabeth hercegnővel hágókon kelljen átmászni, mert nem illik a sztoriba, de mindenképp el kell jutniuk Spanyolföldre, ezért eddig úgy néz ki, Katalóniában kötnek majd ki. Ott van kellően poros táj, igaz nem feltétlen olyan sík, mint szerettem volna, de ez nem baj, a föld is vöröses-fahéjszínű, és ha nem a tengermelléket nézzük, nem is túl zöld, hála a hegyeknek.
Te jártál már Spanyolhonban?

Megint megszállt az ihlet, hogy írjam meg az Ajtók a fák közöttet, de ellenállok, még nem vagyok kész rá.
A fekete macskához is még nőnöm kell, de egyszer sikerülni fog, A világítótoronynak is vannak kész új részei, de azokat most nincs hangulatom gépelni, esett a hó, ehhez meg hőség kellene.
A karácsonytól szilveszterignek még van egy kis híja, de hamarosan kész lesz, rettegj! Már most 7 oldalas...

Azt hiszem mára ennyi, ezt a kirohanást muszáj volt megejtenem.
Sajnálom... * elássa magát * Fogjuk rá, h beteg vagyok.

Lil

Ui.: Majd üzenj, ha lesz időd/kedved bogarászni. Pussz!"

A főfőszakács rájön, hogy kezd depresszióba esni kritika híján. Ne hagyjátok, légyszi! $pray

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 március 19 (csütörtök), 11:08 
Ó-nagy-admin "backstage"

Újra bővült a Csipkebokorvessző! Egy beteg vallomásai címmel találjátok a frisset. :-( *köhög-köhög*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 március 17 (kedd), 8:42 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves Betévedők!

A Fejezetek az Udvarból harmadik részét javítottam, itt-ott leírásokkal és új információkkal bővítettem, mert muszáj volt. Szerintem érdemes újra átnyálazni. (Azért a monitorra vigyázni! :wink: )

Hamarosan jön a negyedik páros bemutatkozása, de a kémiájukon még csiszolgatok. Ám legalább végre már működik.

A hatodik, a zárófejezet is gépelés alatt, a háromnegyede kész van.

Valamint új egyperces is készülőben, Eljátszott lehetőségek címmel.
Erról később még bővebben.

Ismételten jó étvágyat kíván: a főszakács

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 március 11 (szerda), 20:12 
Ó-nagy-admin "backstage"

Újabb Csipkerózsa "Csakazértis" címmel.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 március 10 (kedd), 18:28 
Ó-nagy-admin "backstage"

Feltöltöttem a legújabb Csipkerózsát.
Előre is bocsánat a hangulatért.

A címe: Alkoholtól bűzlik a busz

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 március 05 (csütörtök), 7:29 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tegnap este ismét folytattam a Karácsonytól szilveszterig-et.

Két és fél óra alatt másfél oldalt hoztam össze, és… Ennél a sztorinál ez rekordidő. Most tartok a hetedik wordoldalnál. Az egyik barátnőm a tesztolvasóm, megnyugtatott néhány bizonytalan pontot illetően, megveregette a vállam, hogy ügyes kislány-jó kislány, nem baj, hogy nem elítélően szólsz fél tucat gyilkosságról, csak folytasd már!
Hát, most itt tartok.

A többi mű bétázás alatt.
Ma fogom megtudni, mit szólt az irodalomtanárnőm a Múzsarendelő Szolgálathoz. Ha egyáltalán elolvasta. De nem szép dolog a kételkedés, reméljünk inkább helyette.
A címet illetően kétségeim vannak, nem vagyok biztos benne, ha az Ihlet rendelésre csak alcím, és a MSZ a főcím, akkor az nem szájbarágós-e.
Erre várok választ tőle.

Drága Resziszemet úgy tűnik leterheltem, még nem küldött vissza egy sztorit sem, no meg az egyetem is lefoglalja...

Hát, pusszancs mindenkinek, a héten már nem lesz új sztori feltöltve, mert holnap indulok Pécsre, Leo-találkozóra, és laptopot nem óhajtok vinni...

Lilyana

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 március 02 (hétfő), 20:21 
Ó-nagy-admin "backstage"

A múltkor említettek még mindig Bétakéz alatt.
De közben készül egy újabb történet.

Mikor A Lény-t átküldtem bétázásra, azzal a kommenttel ment el, hogy még lehet, hogy érlelődni fog a fiókban, de ha jó a sztori, akkor úgyse lesz penészes...
Ez tipikus példája ennek, ugyanis az idők során újra és újra előkerült, és mindig ugyanazt a nyers megdöbbenést váltotta ki belőlem, mint amikor megírtam.

A címe: Karácsonytól szilveszterig, mert alig három nap alatt zajlik.
Tulajdonképpen Karácsonyi történet lett volna az eredeti, de mivel ilyen névvel már fut egy sztori a Merengőn, kénytelen voltam változtatni.
Hogy milyen?
Röviden-tömören-velősen: idilli-morbid és romantikus.
Kár lenne lelőnöm a poént a végén, így inkább arról regélnék, milyen volt a legelső vázlata, ami cirka két évvel ezelőtt született.

Főhősnőnknek eredetileg két öccse, főhősünknek pedig egy húga lett volna. Említettem benne egy sütiosztogatós nagyit, egy keresztanyát, a hó is később kezdett el esni (csak a Patkányképű felbukkanása után).
Rengeteget agyaltam azon, vajon három napba belesűríthetem-e hihetően az eseményeket, és a kapcsolati viszonyok megváltozását, még külön ki is vázlatoltam, ki mire hogyan reagál, és miért. Nem találtam elég meggyőzőnek, ezért ismét félreraktam.

Hogy mennyi szemét került elő a rumlizáskor! Ezt is köztük találtam. Ismét beleolvastam, több mint egy év polcmagas után, és... Bingó! Beütött az ihlet! A párom félig-meddig viccesen megjegyezte, hogy szerinte jobban örültem a szombat-vasárnapi alkotólázamnak, mint a vele eltöltött péntek délutánnak. Háát... Azt hiszem van benne valami. De tényleg. Az írólelkűek azt hiszem egyetértenek azzal, hogy az írás utáni kielégülés többhetes állandó orgazmust is lekörözne. :P

Mára ennyi voltam, ha minden rendben megy, a héten felkerül valamelyik Szösszenetem.

Üdvözlettel: Lilyana :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 február 28 (szombat), 20:51 
Ó-nagy-admin "backstage"

Halihó!

Most elég sok jóhírrel szolgálhatok, ugyanis:

1) befejeztem az Ihlet-rendelésrét, alias a Múzsarendelő Szolgálatot.
Sajnos még biztos nem pakolom fel, mert az Íróakadémia pályázatára óhajtok ezzel a háromrészessel nevezni,
de amint véget ér, ígérem, feltöltöm.
2) Felgépeltem a Fejezetek legújabb részét a Vittoria és Hollót, bétakézen van. (Szegénykém... :P )
3) Ha minden jól megy, egy újabb Szösszenet is hamarosan felkerül, 2840 - A Lény címmel, mint megtippelhető, sci-fis beütés.
Ha lesz rá érdeklődés, no és kellő hangulatom, esetleg még ki is dolgozom hosszabb történetben, sőt esetleg nekiugrom a regénynek...

És ezzel véget ért híradónk.

Lilyanát hallottátok. :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 február 23 (hétfő), 21:13 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves Betévedők!
Megtáltosodtam!
A hétvégi rumlizásnak köszönhetően előkerült még a fiókból egyéb is. (Még nincs vége, tudom, hogy a pokolra küldenétek!)
Újabb Szösszenetek, összeválogatva, 2005/2006-os évjárat. (Nem, egészen biztosan jó a szavatossága! )
Jó olvasgatást, bár a depresszív hajlamok miatt talán nem szerencsés ilyesmit mondanom.

Üdvözlettel: Lilyana

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 február 22 (vasárnap), 19:31 
Ó-nagy-admin "backstage"

Úgy tűnik, ma meglehetősen sűrű a napom az írások tekintetében, egész délután a korábbi kezdeményeimet varázsoltam elő a fiókjaimból, mert egy versemet kerestem (Sajnos hiába, most Rumli győzött, Tiéd a kupa, nevess csak!).
Szóval irdatlan mennyiségű befejezetlen mű ömlött rám két méter magasságból füzetek, cetlik, szalvétadarabok és sárga ragasztható fecnik formájában, csatlakozva az akkor már bokáig érő, asztalfiókból előkerült szeméthalmomhoz. (Esküszöm, egyszer a műveimbe fogok belefulladni!)

Feltöltöttem egy adagnyi szösszenetet a Gyűjteményembe, ezúttal valamennyi rímel.
Témája az Utazás és a természet, mivel nagyobb hányadát buszon/kocsiban írtam, útközben általában mindig megszáll az ihlet. (Szegény velem együtt buszozók, nem irigylem őket... :oops: )

Mindenesetre remélem felidéz bennetek különböző élményeket.
Jó olvasgatást! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 február 22 (vasárnap), 10:19 
Ó-nagy-admin "backstage"

A főszakács szégyenkezve behúzza fülét-farkát, mert végigolvasgatta még be nem váltott ígéreteit, sőt, most se azok letisztázásával foglalkozik, hanem az Ajtók a fák között vázlatával és szereplőivel. Ráadásul Bétája, legdrágább Reszisz is a buksijára koppintott, mert meggyőződése, hogy a Fejezetek Gaston és Romoláját elsiette és összecsapta, így egyelőre a többi részt csak felgépelem, és jöhet a korrektúra, meg a huszonhárom javított-bővített átirat. *teátrális sóhaj* Hogy mennyi baj van egy Bétával...! :roll:

Úgyhogy az Ajtók a fák között alakulgat. Mégis lesz köze a Mit hagysz magad mögött szereplőihez, nem is kicsi, és átalakítottam a szerkezetét, így az említett novella lesz az első fejezete.
Egyre több szereplő éledezik, egészen pontosan kettő már teljesen érthetően elbeszélget velem, sőőt, dühöngnek is, ha nem tetszik valamelyik ötletem, vagy szívatom egy cseppecskét a bagázst;
a többiek: egy részegre neveti magát, megint másik egyszerűen csak szíven döfne, hogy megmentse a világát a pusztításomtól, egy meg csak figyel, figyel, és közben az ujját rágcsálja, esetleg szopogatja, mert még nincs foga. No, de ő ráér még megnőni.

Hogy az alább elmondottakból mi fog megvalósulni, azt nem tudom, lehet egyszerűen csak marad a vázlat a fiókomban, mivel mindenképp regényként szeretném megírni, ennek ellenére azt kezdem észrevenni, egyre rövidülnek-tömörülnek a fejemben a cselekményszálak és az érzelmi hullámhegy-hullámvölgyek, és mivel a végének is meghatározottnak kell lennie, hát...
Lassan már csak egy hosszabb történet marad a nagyszabású, világotmegrengető, hihetetlenül klassz, überszuper, stb-stb ötletemből. *szipp* Igyekszem ellene tenni.

Remélem hamarosan be tudom váltani az ígéreteimet, és kommentet is kapok, hogy esetleg előrébb lendüljek. Még mindig áll a kérdés: kiről olvasnátok a legszívesebben? Milyen karakterről? Kéretik akár sablonokat is benyomni, majd gondoskodok róla, hogy ne legyen az. :)

Üdvözlettel: a főszakács

Ui.: És ezúton is köszönöm mindenkinek, hogy nem hagyják soha kritika nélkül a műveimet! _U_ :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 február 16 (hétfő), 7:44 
Ó-nagy-admin "backstage"

Legdrágább Olvasóim, akik néha itt is rámnéztek!

Felkerült a 16. Csipkerózsa, ami valójában már a 18. a saját mappámban, mert egy túl rövid, hogy feltegyem,
egyet meg még nem gépeltem fel, és korábbról származik. (Egészen pontosan a Nem kérek bókokat címet viseli és sorban a 3. lenne.)

Jó nyámmogást rajta, mert ezúttal nem egy szerelmes ömlengést tálalok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 február 08 (vasárnap), 23:46 
Ó-nagy-admin "backstage"

Drága Vendégeim!

A beígért harmadik Fejezet feltöltve, az adminok véleményét várja.

Egyéb történetek:

Barátnőm, Norikó, tegnap ideadta szülinapi meglepiként, - az általunk sokat emlegetett, és nevetve kivesézett sztorit - a híres-hírhedt Mrs. Norris/Nagini párost.
Kalüpszó, a toppantós nimfa óta tudom, hogy vannak elborult pillanatai, a manga-egypercesei is erről tanuskodnak, de - a Frics által - karóba húzott Naginit megpillantó, fejhangon visító Voldemort képi látványa überelt minden eddigit.

Köszönöm, Norikó, felejthetetlen élményt kaptam. :D

Ui.:Az ajtók a fák között terve alakulgat. A vége, és egy-két jellem már kész is van a fejemben, de még néhány szereplőre szükségem lesz.
Azon töprengem, Ti vajon kinek örülnétek? Én minek örülnék?

Az egyik elég paranoiás alkat lesz, a másik ott születik, a harmadik az anyja nyomába ered, no de a többiek?
Még alszom rá egy kicsit, mert nem akarok árnyalakokat. Hamarosan ők is élni fognak.

Ti milyen karakterről olvasnátok szívesen?
Örömmel veszem az ötleteket, legyen az bármivel kapcsolatban. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 február 06 (péntek), 19:55 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves Vendégeim!

A Fejezetek harmadik része bétázás, a továbbiak gépelés alatt.
A hét elejére várható a feltöltése.

Üdvözlettel: a főszakács

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 február 03 (kedd), 21:55 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves Vendégek!

Most bővebben mérem a szavakat, ugyanis két történetem hátteréről is szeretnék beszélni. Már ha érdekel esetleg valakit.

Az első a Fejezetek az Udvarból.
Egy este alatt elkészült az eredetileg csak karakteralkotó-szórakozásnak induló szösszenet, a Marie.
Ám hiányérzetem támadt, hirtelen el akartam mesélni, mi történt velük a megírt rész után.
Regényhez nem volt kedvem, ehhez amúgy is nőnöm kell még, és mivel úgyis novellás hangulatomban voltam, megszállt az ihlet: írjam meg külön kis történetekben.
Na de mégis hogyan?

Mindenképp sok-sok romantikus(és kevésbé romantikus) szerelmi szálat szerettem volna, lehetőleg viccesen, és csupa-csupa happyenddel.
Mert a lényeg a szórakoztatás volt, mind a magamé, mind az Olvasóké.
De a társadalmi ranglétrát is be akartam mutatni, hogy a különböző szinteken mi zajlik.
Így megszületett a következő 4 fejezet terve. Nevet kerestem a karaktereknek, vicces volt, a legtöbbnek beszélő neve van, köszönet érte a Magyar Utónévtárnak!

Megírtam a második fejezet felét, (ez nálam mindig a kritikus pont, ha ezt túléli a sztori, bármi jöhet) ugrottam az ötödik fejezetre,
aztán cirka fél év múlva elkészült a harmadik, és még ugyanaznap a második. (Ne csodálkozzatok, ha az utóbbi kettőnek hasonló a hangulata.) :))
Egy napra rá pedig a Hollós fejezet is elkészült.
Ekkor már csak az epilógus volt hátra. Ezt menet közben raktam a tervbe, mert egyszerűen az ötödik fejezet nem zárta le a történetet.
Nem sokkal később rászántam magam, és egy hétköznap, hajnali negyed négyig megállás nélkül írtam.
Másnap kissé hulla voltam, de azt hiszem a fáradtság miatt a poénok elvetemültebbek lettek az átlagomnál, így megérte.
Szegény-szegény Holló... :twisted:

És még valami: ha valakit érdekel, Melchert mivel volt elégedett, az szóljon, és megírom neki pü-ben,
mert nem raktam bele a történetbe. Mindenesetre nekem az agyamra ment a pasas, miközben írtam.

Hopp, és még egy: az epilógus kezdőmondata így hangzik: "Alkonyodott."
Nem, ekkor még nem olvastam/néztem Twilight-ot, ne is próbáljátok ráfogni. :D

A másik az Ajtók a fák között.

Nálam már megszokott módon egy álomból indult... (A feledhetetlenné tett nap szintén az volt.)
Ráadásul egy korábban már kiagyalt, de soha el nem készülő hitről szóló regényem zárófejezetével mixelődött össze.
Utólag elolvastam az eredetit, és bár ugyanazt a mozdulatsort kellett meegénekelnem, mégis teljesen mást kaptam.
Az egyik a szív otthagyásáról szól, a másik arról, hogy rájön, viszontszereti azt, aki őt szereti, bár sose mondták ki.
Az első verziónak azt hiszem Adj hitet!, vagy valami ilyesmi volt a címe, még hosszú hónapokkal, sőt talán évvel, az Ákos-szám megjelenése előtt. De az tényleg másról szólt.
Abban egy orvos-pap és a főszereplő lány az egyik főszál, a másik a bujkálás oka: az ikergonoszok.

A Mit hagysz magad mögött?-ben csak két szereplővel dolgozok, egy ismeretlen világban, amiben a fák közül ajtók nyílnak ismeretlen világokba.
Hogy miért van szükség az átjárásra és az ajtókra, az egyelőre azt hiszem, maradjon az én titkom, még nem készült el.

Mire befejeztem a novellát, körvonalazódott bennem egy vadonatúj, egész, teljesen lenyűgöző világ képe. (Legalábbis számomra lenyűgöző volt.)
Napokig nem bírtam elszakadni a gondolatától, hogy írjak belőle egy hosszabb művet, mert irritált, hogy semmit sem tudtam bemutatni ebből a világból. Az meg újra meg újra meg akart mutatkozni.
Így egy nap leültem, és kiírtam azokat a dolgokat, amik ennek a világnak az alapját képezik.
Már csak a megfelelő szereplőket keresem, mert semmiképp sem a novella szereplőivel akarok dolgozni. Sőt, valószínüleg ez még az ő idejük előtt fog játszódni.

Nos, ez igazán hosszúra sikerült, nem is maradt hátra más,
mint hogy jó étvágyat kívánjak mindkét művemhez, úgy a jelenben, mint a jövendőben!

Őszinte tisztelettel: Lilyana, a főszakács

Ui.: És persze szeretném megköszönni Reszisznek,
hogy veszi a fáradtságot, és átnyálazza a műveimet különböző hibák után kutatva,
ráadásul még őszintén érdeklődik is irántuk! :)

_U_ :x
Ui2.: A kérdéseket, ha vannak, szívesen veszem! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 február 02 (hétfő), 22:12 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves Visszatérőim!

A főszakács ismételten büszkén prezentálja bővülő menüjét:
ugyanis elkészült a Csipkebokorvessző legújabb darabja.
Címe: Öt hónap után

És ezenfelül is szívesen ajánlja a Mit hagysz magad mögött?-et, illetve a Fejezeteket.

Üdvözlettel: séf

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 január 29 (csütörtök), 21:53 
Ó-nagy-admin "backstage"

Legkedvesebb vendégeim!

Köszönöm azoknak, akik eddig szavaztak, és ismételten felvilágosítottak ismeretlenségemről. :) Tenni fogok ellene.
Már most bele is fogok, ugyanis feltöltöttem a Fejezetek az Udvarból második fejezetét, amelyben az anyakirálynő és kancellárja viszonyába nyerünk bepillantást.

Íme egy kis ízelítő:
"Az aranyruhás kancellár meglepődött.
– Na de Felség! Hogy kérdezhet ilyet?!
– Én vagyok a királynő, csak lehetek kíváncsi, nem? – felelt huncut, hamiskás mosollyal.
– Nos…
– Ne legyen zavarban! Nem veszem a fejét vagy ilyesmi…
– Ahogy gondolja, Felség. – Majd megszokott mozdulattal végigsimított a homlokán.
– Na, halljam! – türelmetlenkedett az anyakirálynő. "

És köszönöm minden kritikaírómnak, hogy a folytatására bíztatott! :-D

Sok szeretettel: Lil

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 január 28 (szerda), 20:29 
Ó-nagy-admin "backstage"

Halihó!

Újra titeket boldogítalak egy korábban már körül ajnározott sztorimmal, a Mit hagysz magad mögött?-tel. :roll:
Remélem tetszeni fog, most már a kritikusok lába elé merem dobni, ha kell meg is tudom taposni, egyszóval: kiszerettem belőle.
Még mindig az Ajtók a fák között-re hangoló a novella.
Azt hiszem ennyi.

És vigyázzatok, hamarosan ismét jelentkezem a Fejezetek az Udvarból újabb fejezeteivel, mert teljesen elkészült. :-D

Pussz mindenkinek: Lil

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 december 31 (szerda), 17:47 
Ó-nagy-admin "backstage"

Boldog és mindenféle tekintetben sikerekben gazdag új évet kívánok mindegyikőtöknek! :) <:-P

És csak hogy ne legyen off, még hozzáfűzném, hogy hamarosan újabb fejezetekkel boldogítalak titeket!

Pussz mindenkinek! :D Jó pezsgőzést!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 december 03 (szerda), 15:43 
Ó-nagy-admin "backstage"

Halihó! (Bár már nincs hó...)

Örömmel jelenthetem, hogy elkészült a Fejezetek az Udvarból hátralévő négy fejezete, így már csak az Epilógus hiányzik!
Amint lesz időm, felgépelem, és bétázás után sorban fel is töltöm. Köszi mindenkinek, aki eddig olvasta, vagy fogja!

A szavazás dec. végéig lesz kint, bárki voksolhat, akár az egy művedet se olvastamra is! :-D
Nem harapok, főleg, hogy totál névtelen az egész!

Hopsz, majdnem elfelejtettem! Újabb fejezetekkel bővült A világítótorony a füzetemben
(ami a többi után, a hétvégén betelt, így van több mint 350 oldalnyi kéziratom csak ez utóbbi füzetet nézve :D ) . Gépelésre vár.

És ha már itt tartunk, írtam egy kis összefoglalót is a Fejezetek háttéréről,
záros határidőn belül ez is felkerül, terhelem vele az agyatokat...
(Na de hát nem erre való egy ficblog?! Ha fogjam be, még idejében szólhattok!)

Pussz mindenkinek a főszakácstól, Lilyanától!

Ui.: És jó mikulásozást, ha addig nem tudnék jönni és zavarni titeket! :-P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 26 (szerda), 21:26 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves Vendégeink!

Ebben a fogcsikorgató hidegben, mikor oly sóváran gyönyörű bentről,
az égetőn forró szobából nézni a jegeshideg külvilágot, egy új verset ajánlunk a Csipkebokorvessző-ciklusból,
melynek címe: "Szeretem a telet".
Reméljük kedvüket lelik benne. :) :x

Legbarátibb üdvözlettel: a séf.
Ui.: Ha esetleg szeretnének segíteni menüm összeállításában, kérem szavazzanak arra, ami legközelebb áll a szívükhöz!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 24 (hétfő), 20:01 
Ó-nagy-admin "backstage"

A Csipkebokorvesszőhöz csatlakozott "A türkiz" is. Szép színesek ezek a csipkerózsák.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 23 (vasárnap), 21:16 
Ó-nagy-admin "backstage"

Újabb taggal bővült a Csipkebokorvessző.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 22 (szombat), 14:42 
Ó-nagy-admin "backstage"

Felkerült egy újabb szösszenet a menübe, Őszi erdő címen.
A főszakács egypercesét az angstszeretőknek ajánlja, és örömmel veszi a véleményeket bármelyik szösszenetére!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 11 (kedd), 23:10 
Ó-nagy-admin "backstage"

* a főszakács megkocogtat - és sikeresen el is tör - egy poharat *
Tegnap éjszaka meglelte egy rég elveszettnek hitt receptjét, ami ha ízlik a vendégeknek,
talán előrébb kerül a menüben, mint ahová évekkel ezelőtt keveredett.
Reméli, hogy a kedves Olvasókkal a harapós pincsi nem fog szőrözni, noha igazán mérges,
mert a történetéből még mindig csak ez az egyperces szösszenet lett kész.
Így hát reménykedjünk együtt, hogy nem fogja elüldözni az arra járókat.
De addig is, hagyják csak, hadd aludjon szegény a tűsarkús lánnyal... :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 10 (hétfő), 19:56 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves vendégeim!

Főszakácsunk megint tovább bővítette halálosan szerelmes Csipkebokorvesszőjét,
és ígérgeti a fanyalgóknak, hogy tényleg hamarosan felkerül az Elize és Rodrigó (alias Spanyol nyarak) befejezése.
Ráadásul, újabb ötlettel szolgálhat, ugyanis, már bétázás alatt áll legújabb fantasy-sztorija, a "Mit hagysz magad mögött?".
Ez épp csak felvillant valamit abból a sötét, reménytelen, és önmagát záró világból, amit majd később fog kibontani "Ajtók a fák között" címmel.
Ebben a novellában még a remény szikrája is felvillan, hiszen egy lányról szól, aki gyűlölt, ahelyett, hogy szeretett volna...

Jó étvágyat hozzá! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 november 02 (vasárnap), 10:53 
Ó-nagy-admin "backstage"

A főszakács büszkén prezentálja,
Tovább finomította receptjét,
Az egyre ismertebbé váló Csipkebokorvesszőt! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Kulisszatitkok - Lilyana módra
HozzászólásElküldve: 2008 október 26 (vasárnap), 22:09 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves Vendégeim!
Éttermünk megnyitása alkalmából a főszakács egy kevéssé ismert specialitását ajánlja, a Csipkebokorvesszőt. Valójában ez egy folyton bővülő, versekből álló gyűjtemény, ami most egyetlen éjszaka alatt 4 verssel is gyarapodott.
Ára kedvező, csupán csak egy-két kattintás, az íze viszont humorral - és ezúttal halállal - fűszerezett szerelem.
Házhoz szállítást külön kérésre vállalok!

A főszakács emellett örömmel jelentheti, hogy hosszas ígérgetés és kísérletezés után elkészült legújabb remekművének - Spanyol nyarak - második fejezetének befejező részének kéziratvázlata, tehát már csak napok kérdése, hogy mikor kerül fel. :) Aztán ezt követi a már csak gépelésre váró harmadik és a lezáró negyedik fejezet. :) (A séf sajna csak keresztül-kasul képes megírni-főzni saját műveit...)
Köszi, köszi, köszi a türelmeteket! :-D

A hozzászólást 11 alkalommal szerkesztették, utoljára Lilyana 2011 március 31 (csütörtök), 9:39-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 283 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6

Időzóna: UTC + 1 óra