Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 17 (péntek), 20:22

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 691 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Következő

Szeretsz könyvet olvasni?
Életem minden percét betűk közt töltöm 46%  46%  [ 132 ]
Nagyon szeretek, de azért fontosabb dolgok is vannak az életben 33%  33%  [ 94 ]
Persze, hogy szeretek, de csak ritkán van rá időm 19%  19%  [ 56 ]
Annyira nem fontos számomra, jobb elfoglaltságot is találok 2%  2%  [ 6 ]
Hááát... Inkább megnézem filmen 0%  0%  [ 0 ]
Könyvet? Hülye vagy? Ki olvas már manapság könyvet? 0%  0%  [ 1 ]
Szavazatok száma : 289
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 11 (csütörtök), 16:17 
Fanficbúvár

rejtő egy állat.
imádom majdnem minden könyvét :D olyan poénok és karakterek vannak benne hogy az ember eldobja az agyát :)

mondjuk a vesztegzár nem a kedvencem, de korrektül beteges darab, szép krimi-paródia ^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 06 (szombat), 19:47 
Billentyűzetgyilkos

Luciatus írta:
na ma kiolvastam Rejtőtől a Vesztegzár a Grand Hotelbent. Hát nekem tetszett, bár kissé sok volt a név a végén, de tök jó poénok voltak benne, gördülékeny volt, gyorsan elolvasható, és tényleg mókás, ajánlom mindenkinek :)

azt is olvastam, tökjóó :D legalábbis azt hiszem, ugyanarra gondolunk, elég régen volt már... de bírom Rejtő Jenő stílusát nagyon ^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 06 (szombat), 19:44 
Fanfic-faló

na ma kiolvastam Rejtőtől a Vesztegzár a Grand Hotelbent. Hát nekem tetszett, bár kissé sok volt a név a végén, de tök jó poénok voltak benne, gördülékeny volt, gyorsan elolvasható, és tényleg mókás, ajánlom mindenkinek :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 06 (szombat), 19:41 
Billentyűzetgyilkos

hát nekem most vannak előrébb is könyvek a listámon, szóval nem ezzel fogok kezdeni, de mindjárt itt a nyár, ha lesz időm, én is belekezdek ^.^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 06 (szombat), 13:25 
Zöldfülű

Én még nem olvastam az Ö&ö-t de valaki azt modnta, hogy fele annyira se jó, mint a B&b, de lehet, hogy majd egyszer nekiugrom.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 06 (szombat), 8:23 
Billentyűzetgyilkos

Georginát bírtam :D ráadásul tetszik a neve ^^ szerintem elolvasom... ajaj, lassan listát kellene írnom, mert el fogom felejteni, miket néztem ki magamnak XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 19:06 
Sztorihajhász

Lilyana írta:
Kathy írta:
Egyébként most olvastam el a Büszkeség és Balítéletet, és nagyon tetszett. Mr. Darcy óriási volt. :)
És most fogom elkezdeni a második részét az Önteltség és önámítást. Azt olvasta valaki?

De amit jelen pillanatban olvasok azaz Eragon harmadik része, és Meg Cabottól a mediátor második része.

Ja igen, és néhány hete olvastam Libba Braytől a Rettentő gyönyörűséget. Egyszerűen imádtam. Ajánlom mindenkinek, de főleg a fantasy, romantika, a viktoriánus kor és a titokzatoskodást kedvelőknek. :D

Van második BB? Az Önteltség és önámítást is Jane írta?
A Mediátor... :x Az Eragon 3 nekem is várólistás, és a Bray-könyv nagyon jól hangzik, feljegyzem én is magamnak. *lefirkantja a listájára, ami már a földet sepri* :roll:

Nem a második részt nem Jane írta. És leginkább Georgináról szól. Legalább is a tartalom szerint :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 16:41 
Billentyűzetgyilkos

tényleg, Jávor Pál. hát nemtom, én valahogy nem tudok elképzelni egy szépfiút ilyen izgalmas bajusszal XDDDDD nem szeretem a bajszosokat. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 16:35 
Fanfic-faló

Tania írta:
de tényleg nagyon érdekes könyv volt :D csak én mindig olyan rondának képzeltem el, pedig elvileg egy bajszos Dorian, nem? XD

olyan Jávor Pál :D jah, vannak oldalak a szép hetyke bajszáról X) én kicsit Poirot-s bajszot képzeltem neki

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 16:26 
Billentyűzetgyilkos

de tényleg nagyon érdekes könyv volt :D csak én mindig olyan rondának képzeltem el, pedig elvileg egy bajszos Dorian, nem? XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 16:21 
Fanfic-faló

Tania írta:
hmm, hát igen... :D inkább, minthogy olyan legyek, mint Duroy, akinek azért elég sokáig eltartott, míg beletanult a szerepébe :D még egy normális cikket se tudott összeütni rendesen, segítséget kellett kérnie, jól emlékszem? XD

jól emlékszel, a csaj írta meg neki :D utána meg politikai cikkeket írt :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 15:47 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kathy írta:
Egyébként most olvastam el a Büszkeség és Balítéletet, és nagyon tetszett. Mr. Darcy óriási volt. :)
És most fogom elkezdeni a második részét az Önteltség és önámítást. Azt olvasta valaki?

De amit jelen pillanatban olvasok azaz Eragon harmadik része, és Meg Cabottól a mediátor második része.

Ja igen, és néhány hete olvastam Libba Braytől a Rettentő gyönyörűséget. Egyszerűen imádtam. Ajánlom mindenkinek, de főleg a fantasy, romantika, a viktoriánus kor és a titokzatoskodást kedvelőknek. :D

Van második BB? Az Önteltség és önámítást is Jane írta?
A Mediátor... :x Az Eragon 3 nekem is várólistás, és a Bray-könyv nagyon jól hangzik, feljegyzem én is magamnak. *lefirkantja a listájára, ami már a földet sepri* :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 15:00 
Billentyűzetgyilkos

hmm, hát igen... :D inkább, minthogy olyan legyek, mint Duroy, akinek azért elég sokáig eltartott, míg beletanult a szerepébe :D még egy normális cikket se tudott összeütni rendesen, segítséget kellett kérnie, jól emlékszem? XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 14:47 
Fanfic-faló

Tania írta:
Jaj, én azt a könyvet már olvastam! Akkor, amikor kitaláltam, hogy újságíró leszek :D az egyik osztálytársam adta kölcsön, és nekem is tetszett, bár elég nehezen olvastam végig XD de nagyon jó könyv, meg tényleg vicces belegondolni, mi lehet az emberből, ha elég szerencsés és szemét^^

jah, én a végén már nagyon szenvedtem a hosszú és fárasztó leírásoknál. De maga a cselekményszál tök jó :D
Na igen, látod, csak olyannak kéne lennünk, mint Duroy első felesége. Akkor aztán lehetne karrierünk. (bár nem szeretnék a miniszterelnökkel kavarni XD)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 14:45 
Billentyűzetgyilkos

Jaj, én azt a könyvet már olvastam! Akkor, amikor kitaláltam, hogy újságíró leszek :D az egyik osztálytársam adta kölcsön, és nekem is tetszett, bár elég nehezen olvastam végig XD de nagyon jó könyv, meg tényleg vicces belegondolni, mi lehet az emberből, ha elég szerencsés és szemét^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 14:39 
Fanfic-faló

Én most fejeztem be Maupassant-tól A szépfiú-t, és tetszett, bár a végén kissé hosszú volt már. Arról szól, hogy egy srác nem ért semmihez, nem végzett iskolát, leszerelt a katonaságtól, költi a pénzét, ami nincs. Egyetlen értéke a szépséges bajusza, amire minden nő gerjed. Valami vasútnál dolgozik aligpénzért, és persze nagyra vágyik. Aztán egyszer összefut egy régi barátjával, aki beajánlja a Francia Életnél, mint valami utolsó kis alantas újságírót. Aztán a srác (amúgy Duroy) megismerkedik a különböző társaságokkal, és elbűvöl minden nőt, és a segítségükkel jó állása és sok pénze lesz. Szóval megcsinálja a szerencséjét, és aztán megüti a főnyereményt :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 14:33 
Billentyűzetgyilkos

Kathy írta:

ezt megjegyzem ^^

amúgy A mediátor tökjó, én szerettem :D A Büszkeség és balítélet meg hát... az egyik legjobb klasszikus, amit valaha olvastam ^.^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 14:11 
Sztorihajhász

Pont ma gondoltam, hogy na nemsokára elolvasom az Üvöltő szeleket.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 01 (hétfő), 14:21 
Billentyűzetgyilkos

Úú az Üvöltő szelek... az egy nagyon szép történet... :D bár igazából a nem voltam oda érte, mert már teljesen belekavarodtam, hogy ki kinek kicsodája, és mikor kivel mit csinált... XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 30 (szombat), 20:09 
Könyvmoly

Ki olvasta Kingtől a Bilincsbent? Szerintem kicsit horrorisztikus az éjszakai része, meg a vége. Most az Üvöltő szeleket olvasom, és egyszerűen imádom... mindjárt befejezem:) Ezt olvasta valaki?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 13 (hétfő), 9:46 
Tollforgató

Nella írta:
Laura, nem jársz véletlenül velem együtt magyar faktra?

Az én tanárom is ilyen, elképszető nő egyébként, hihetetlenül tisztelem, szeretem. És nálunk is minket beszéltet, nekünk kell elemezni, a véleményünk is érdekli, még az is, ha azt mondjuk, hogy utáltuk a kötelezőt, stb.

Másik kedvencem mondjuk a töritanárom (aki másokat irodalomból is oktat, mellesleg), mellettük mindegyre rádöbbenek, hogy az emberiség 99,9999%-a elbújhatna... :) Meg ilyesmik... :) És mégsem lekezelőek, sőt! Humorosak, etc... :) Na mindegy, nem fényezem őket, de nagyon nagy mázlista vagyok velük :)

még csak kis tizedikes vagyok :P jövőre kell majd faktolni, de én alapból magyar tagozaton vagyok
a töritarnárt meg én is imádom. fiatal csávó, és év elején sztem nagyon nem bírt, de mostanra elmúltak az ellenérzései. hihetetlen logika van abban ahogy felépíti az anyagot és ahogy magyaráz, az osztály mégsem érti... vagy csak lusta tanulni. de hát ez van. fáj a szívem, hogy nem mehetek hozzá faktra.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 12 (vasárnap), 20:15 
Könyvmoly

Az én magyartanárom hihetetlenül művelt és okos nő, viszont nem tudom miért, de elég lekezelő az osztállyal. Minden órán elhangzik, hogy mi milyen olvasatlanok vagyunk, nincs önálló gondolkodásunk, az ő generációja óta csak csökken az értelmiségi színvonal, a mi unokáink pedig olvasni se fognak tudni. Nincsenek önálló gondolataink se... És én tisztelem, becsülöm a nőt, de azért ilyeneket látatlanba ne állapítson már meg, mert nem egy ember az osztályból állandóan olvas valamit, még ha nem feltétlen a kötelezőket. Egyébként ő elolvas nem csak irodalmibb műveket, múltkor pl. a Bridget Jones naplóját fényezte nekünk. A Harry Potterről a vélemény: Általános iskolás színvonal, a Gyűrűk urát viszont imádja... szóval érdekes fazon, és én birom is, de azon kívül, hogy rossz indulatú nő, eléggé lekezelő.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 12 (vasárnap), 19:32 
Szárnybontogató

Laura, nem jársz véletlenül velem együtt magyar faktra?

Az én tanárom is ilyen, elképszető nő egyébként, hihetetlenül tisztelem, szeretem. És nálunk is minket beszéltet, nekünk kell elemezni, a véleményünk is érdekli, még az is, ha azt mondjuk, hogy utáltuk a kötelezőt, stb.

Másik kedvencem mondjuk a töritanárom (aki másokat irodalomból is oktat, mellesleg), mellettük mindegyre rádöbbenek, hogy az emberiség 99,9999%-a elbújhatna... :) Meg ilyesmik... :) És mégsem lekezelőek, sőt! Humorosak, etc... :) Na mindegy, nem fényezem őket, de nagyon nagy mázlista vagyok velük :)

Forget the prince with the white horse. I want a vampire with a silver Volvo!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 11 (szombat), 9:56 
Betűmániákus

Laura Connie írta:
Lilyana írta:

Nekünk egy etikatanárunk volt térítős. :D Valami eszméletlen volt! De nem ám keresztény hit vagy ilyesmi, egyből az ősmagyar hitvilág!

A jelenlegi irodalomtanárunk meg rühelli a HP-t, cserébe bónuszkérdéseket kaptunk egy dogába a barátok köztből. :)) Mit ne mondjak, simán elbuktam...

ebből a szempontból nekem szerencsém van :) a magyartanárom zseniális, 200-as IQ-val rendelkező egyén, olyan okos és művelt, hogy az állam leesik az óráin és egyetemi szinten tanít. soha nem foglalkozunk a szerzők életrajzával - dolgozatra úgyis mindenkinek meg kell tanulnia a könyvből - csak magukkal a művekkel és azzal, hogy milyen körülmények közt keletkeztek. kíváncsi a véleményünkre, mindenre nekünk kell rájönni - az más kérdés, h kb 4 ember dolgozik komolyan az óráin.

A kezem és a lábam is összetenném, ha ilyen tanárunk lenne... 8->

Kár, hogy az ilyenekből fény évente születik egy... :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 11 (szombat), 9:38 
Tollforgató

Lilyana írta:

Nekünk egy etikatanárunk volt térítős. :D Valami eszméletlen volt! De nem ám keresztény hit vagy ilyesmi, egyből az ősmagyar hitvilág!

A jelenlegi irodalomtanárunk meg rühelli a HP-t, cserébe bónuszkérdéseket kaptunk egy dogába a barátok köztből. :)) Mit ne mondjak, simán elbuktam...

ebből a szempontból nekem szerencsém van :) a magyartanárom zseniális, 200-as IQ-val rendelkező egyén, olyan okos és művelt, hogy az állam leesik az óráin és egyetemi szinten tanít. soha nem foglalkozunk a szerzők életrajzával - dolgozatra úgyis mindenkinek meg kell tanulnia a könyvből - csak magukkal a művekkel és azzal, hogy milyen körülmények közt keletkeztek. kíváncsi a véleményünkre, mindenre nekünk kell rájönni - az más kérdés, h kb 4 ember dolgozik komolyan az óráin.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 11 (szombat), 7:47 
Betűmániákus

Lilyana írta:
Jó kis tanárok... :lol:

Egyébként az mondjuk nem butaság, h a Biblia olvasására buzdítanak minket, mert tényleg vannak benne jó dolgok. Ráadásul az érettségi érveléshez, amit irodalmi példákkal kell (nálunk legalábbis) alátámasztani, tökéletes, mert mindenről van benne valami. Röhejes, de így van. Arról nem is beszélve, h rengeteg alkotás erre, vagy egy-egy jelenetére épül. Szóval én most, hat év kerülgetés után belefogtam...

Nekünk is ajánlotta, sőt...Nekünk néhány témát a dolgozatra a Bibliából merített.

Bár, ha így halad ezzel a politizálós dologgal, félek, hamarosan a gazdasági válságról kell írnunk... :|

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 11 (szombat), 6:53 
Ó-nagy-admin "backstage"

Jó kis tanárok... :lol:

Egyébként az mondjuk nem butaság, h a Biblia olvasására buzdítanak minket, mert tényleg vannak benne jó dolgok. Ráadásul az érettségi érveléshez, amit irodalmi példákkal kell (nálunk legalábbis) alátámasztani, tökéletes, mert mindenről van benne valami. Röhejes, de így van. Arról nem is beszélve, h rengeteg alkotás erre, vagy egy-egy jelenetére épül. Szóval én most, hat év kerülgetés után belefogtam...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 22:01 
Betűmániákus

Lilyana írta:
zsofiy írta:
nálunk meg egyszerűen sztem elfogadhatatlan az ami magyarórákon van...

a tanárnőnk térít.
és ennyi.

úgyh még örüljetek :D

Barátok közt?? Fogalmam sincs, mikor néztem utoljára...Anyám meg a nővérem pedig szinte belebújnak a tv-be, úgy nézik....

A mi magyartanárnőnk nem hittérítő, hanem egyenesen politikus...Szerintem megállná a helyét a parlamentben...Egész órán szidja Gyurcsányt...Néha annyira beleéli magát a dolgokba, hogy csak úgy püföli azt a szerencsétlen asztalt... :shock: Van ez így...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 20:40 
Ó-nagy-admin "backstage"

zsofiy írta:

a tanárnőnk térít.
és ennyi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 19:08 
Fanficbúvár

a tanárnőnk térít.
és ennyi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 17:55 
Betűmániákus

Luciatus írta:
a magyartanároknak sem olyan könnyű, nehéz végigjutni a konkrét anyagon is, nemhogy még elkalandozni a kortársak felé :? nálunk elég sok anyagrész ki fog maradni, hogy a főbb vonalakon túljussunk

Ez igaz...Mi is kapkodjuk a fejünket...Ha pedig egy téma kapcsán elkalandozunk, akkor még inkább...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 17:45 
Fanfic-faló

a magyartanároknak sem olyan könnyű, nehéz végigjutni a konkrét anyagon is, nemhogy még elkalandozni a kortársak felé :? nálunk elég sok anyagrész ki fog maradni, hogy a főbb vonalakon túljussunk

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 17:35 
Betűmániákus

verityy írta:
Hoppácska, ha már a kötelezőknél tartunk: nekünk tavaly a HP és a Bölcsek Köve volt a kötelező... :-D Jó kis magyartanárunk van^^ A Légy jó folytatását nem szívesen olvasnám el... a kötelezőkből pedig szerintem is levehetnék :lol: De én végig sem olvastam.
Ebben az évben még a Rómeó és Júlia is kötelező volt... hát, maradjunk annyiban, hogy gyakran nem értettem Shakespeare nyelvezetét, de azért jó volt :roll:

Hú.Jó neked. Az én magyartanárnőm fiatal, olyan 30 körüli, de annyira maradi, hogy az leírni se lehet...Na meg duduk és leheletnyit szenilis... :roll:

Valószínűleg, ha az irodalomtörténeti korszakokkal fogunk haladni, akkor csak negyedikben érünk ugyebár a posztmodern kategóriába és talán ott fogjuk emlegetni J.K. Rowlingot...Veszett egy fejsze, de ez van... :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 17:22 
Zöldfülű

Hoppácska, ha már a kötelezőknél tartunk: nekünk tavaly a HP és a Bölcsek Köve volt a kötelező... :-D Jó kis magyartanárunk van^^ A Légy jó folytatását nem szívesen olvasnám el... a kötelezőkből pedig szerintem is levehetnék :lol: De én végig sem olvastam.
Ebben az évben még a Rómeó és Júlia is kötelező volt... hát, maradjunk annyiban, hogy gyakran nem értettem Shakespeare nyelvezetét, de azért jó volt :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 16:39 
Fanfic-faló

én A finnugor vámpírban képzelem fiúnak a főszereplőt, mert hülye neve van, és sosincs rá konkrét utalás :D de elvileg lány :)

hű én a Rómeó és Júliánál nagyon beégtem, mert TZ előtt gondoltam mit nekem elolvasni, láttam a musicalt, úgyhogy nálam felakasztották magukat a végén XD a magyartanárom mondta, hogy még jó, hogy nem írtam bele, milyen jóképű is volt Bálint Ádám Romeóként :#-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 16:27 
Betűmániákus

Lilyana írta:
shanon widow írta:
:) :) :)

...azt hittem, Antigonéról, hogy fiú...

Bocs, ezen kegyetlenül jót nevettem. =)) Én is olvastam sztorit úgy, hogy nem tudtam megmondani, fiú vagy lány beszél. Csak a harmadik olvasatra sikerült kilogikáznom. :lol:

Semmi gond. :)) :)) :)) Akkor már nem vagyok egyedül...

De majdnem le is égettem magam a magyartanárnőm és az egész osztályom előtt...De csak majdnem...Asszem kaptam volna egy szép karót, ha bevallom a dolgokat #:-S De befogtam a pofim még időben...

Rómeó és Júlia románcát már szívesebben kísértem végig... :roll: Ott legalább már előre tudtam ki melyik nemet képviseli...

Hiába. A görögök mindig is értettek a kutyuláshoz...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 16:22 
Ó-nagy-admin "backstage"

shanon widow írta:

...azt hittem, Antigonéról, hogy fiú...

Bocs, ezen kegyetlenül jót nevettem. =)) Én is olvastam sztorit úgy, hogy nem tudtam megmondani, fiú vagy lány beszél. Csak a harmadik olvasatra sikerült kilogikáznom. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 16:11 
Betűmániákus

Mondjuk én is csalok néha... :oops: :oops:

Példának okáért legutóbb Szophoklész Antigonéjánál...Csodásnak tartom, hogy már az ókorban ilyeneket írtak, de nekem furcsa volt... Mondjuk szégyenlem magam amiatt, hogy azt hittem, Antigonéról, hogy fiú...Bár a mű felénél jöttem rá, amikor Kreón elé viszik és szóba kerül Haimón, a szerelme...Szóval aztán csak bele-belelapozgattam...

Ettől eltekintve én elítélem ezt a vagdossuk ki az unalmas részeket dolgot...Fölháborító és megvetni való, aki más munkáját így tönkre akarja tenni...
Remélem megjön az eszük és szemétbe dobják az ilyen terveket...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 15:56 
Billentyűzetgyilkos

ja nekem már egész jól megy xD
de tényleg hülyeség az egész... az "unalmas" vagy "túl bonyolult" részeket sem véletlenül írták bele az írók... =/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 15:48 
Fanfic-faló

jaja, hát én nagyon begurulnék, ha "megvágnák" a könyvemet o.O

meg szerintem egy idő után meg lehet tanulni úgy olvasni, hogy az unalmasabb vagy nem tetszőbb részekből csak "kilátod" a lényeget, aztán mész tovább, és így a rémes könyvekkel is lehet haladni. Csak ugye ehhez is olvasni kell sokat előtte, nem megy úgy hipphopp.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 15:29 
Betűmániákus

Lilyana írta:
Tania írta:
...

De azon akadtam ki nagyon, amikor hallottam, hogy rövidíteni akarják a könyveket, meg ilyesmi. =/

És tudod mi a vicces? Hogy Nógrádi Gábor az egyik értelmi szerző. :roll: Aki a Petepitét, a Galambnagymamát, meg más gyerekkönyveket írt.
Mikor a Három testőrt újra kiadták, rögtön kipécézte a vérbeli Dumas-rajongó Chris barátnőm. Örömködtünk, hogy jé, klasszikusok! Aztán belelapozott, és előbb csak annyit láttam, hogy elkezdett gondolkodni. (Jó, jó, máskor is szokott! :P ) Nézi, nézi, rámpillant, aztán kissé tanácstalanul megkérdezi: Majti, ugye itt szerinted is hiányzik egy rész?
Akkor még csak gyanús lett a dolog.

És igen. Hiányzott. Otthon direkt megkereste. Az igazán aggasztó az volt, hogy pont a testőrök jellemét tovább árnyaló részletet vágtak ki. Ráadásul, szerintünk egy cseppet sem volt egyértelmű és feltűnő, hogy az nem az eredeti. És ha most azt vettük volna meg véletlenül?
Nem hinném, hogy feltétlen ezzel kell olvashatóbbá tenni a kevésbé olvasott műveket. Cuppantom az értelmi szerzőket.

Szerintem is hülyeség...Attól, hogy kivágják semmi sem lesz jobb. Az úgy egész, ahogy van...Te jó ég! Szerencsétlen szerzők forognak a sírjukban....

Felháborító és katasztrofális egyben... :? Én is üdvözlöm az okoskákat $fal

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 14:55 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tania írta:
...

De azon akadtam ki nagyon, amikor hallottam, hogy rövidíteni akarják a könyveket, meg ilyesmi. =/

És tudod mi a vicces? Hogy Nógrádi Gábor az egyik értelmi szerző. :roll: Aki a Petepitét, a Galambnagymamát, meg más gyerekkönyveket írt.
Mikor a Három testőrt újra kiadták, rögtön kipécézte a vérbeli Dumas-rajongó Chris barátnőm. Örömködtünk, hogy jé, klasszikusok! Aztán belelapozott, és előbb csak annyit láttam, hogy elkezdett gondolkodni. (Jó, jó, máskor is szokott! :P ) Nézi, nézi, rámpillant, aztán kissé tanácstalanul megkérdezi: Majti, ugye itt szerinted is hiányzik egy rész?
Akkor még csak gyanús lett a dolog.

És igen. Hiányzott. Otthon direkt megkereste. Az igazán aggasztó az volt, hogy pont a testőrök jellemét tovább árnyaló részletet vágtak ki. Ráadásul, szerintünk egy cseppet sem volt egyértelmű és feltűnő, hogy az nem az eredeti. És ha most azt vettük volna meg véletlenül?
Nem hinném, hogy feltétlen ezzel kell olvashatóbbá tenni a kevésbé olvasott műveket. Cuppantom az értelmi szerzőket.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 14:03 
Billentyűzetgyilkos

ugyanez van húgommal. xD ahhoz képest, hogy velem anyám kétéves koromban könyvtárba járt, látszik a különbség, hogy őt már bölcsibe járatta... nem olvas el semmit.
amúgy nekem meg igenis tetszett Az egri csillagok is, de Nyilas Misitől az idegbaj kerülgetett :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 13:45 
Betűmániákus

Szerintem is siralmas a helyzet...

A kereszttestvérem ötödikes és semmit sem hajlandó a kezébe venni ami könyv...Nem szeret olvasni. Kölcsönadtam neki a HP könyveimet és ott porosodott az asztalán, ahol hagytam...Hajthatatlan. :?

Kérdeztem tőle miért, de nem indokolta meg. Szókincse nincs, a fogalmazása pocsék... Én nagyon féltem a jövőjétől, mert csak Canterezik...A szülők nem szólnak bele. Azt mondják, majd rájön magától... Ok. Nem az én dolgom hajtogatni neki a dolgokat...Mindenesetre egy matekzseni, szóval nem annyira reménytelen...De ha nincs szókincse akkor nem sokra megy... :? :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 13:32 
Fanfic-faló

hát nem tudom, nálunk alsóban is olyan rendszer volt, hogy ha elolvastál egy könyvet, beszéltél róla az osztálynak, kaptál egy csillagot vagy mi, és volt ilyen tábla meg minden, egyszerűen mindenki falta a könyveket, megtetszett a másik beszámolója, stb. 8 osztályos gimibe járok, és nálunk 5.ben már semmi nyoma nem volt ilyesminek... kötelezőhegyek, a hihetetlenül rossz nyelvezetű tankönyvek barokk körmondatokkal, amiket fénypontokba lehetne tenni, mert semmi értelmük...

de én már a két öcsémen is azt látom, hogy inkább leül a gép elé, és végigjátszik egy fantasy játékot történettel, persze átugorva a mese-részeket, minthogy elolvasná könyvben vagy hasonló. És a legfurább, hogy én próbáltam "téríteni", felolvastam az öcséimnek a HP-könyveket, de nem érdekelte őket, és próbálkoztunk mindenféle könyvvel, semmi. Nagyobbik öcsém még olvasott pár Rejtő könyvet, ami tetszett neki, de a kicsi már a kötelező felolvasását is alig bírja végigülni nyugton. És akkor a mi családunk még olyan, hogy ugye magyartanár anyával vagyunk megáldva, mi van ott, ahol már az anyuka semmit nem olvasott soha? Szerintem marhára elkeserítő.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 13:23 
Ó-nagy-admin "backstage"

Lionela írta:

Szóval nem az olvasással van a fiataloknak baja, hanem hogy mit akarnak velük olvastatni. HA majd olyanok hozzák az oktatási rendeleteket akik gyereket is láttak közelről, akkor talán megváltozik a helyzet, addig marad a tanárok szélmalomharca a kötelezők elolvastatásáért. :roll:

Ott a pont Lio! :) Na, vajon melyik gyerek lesz olyan vállalkozó szellemű, hogy beköltözzön egy évre hozzájuk? :D Szerintem már egy gyerek látványa az irodában is agyérgörcsöt okozna néhányuknál. Vagy kihívnák az állatkertet, hogy milyen fura és talán közveszélyes lény játszik a bélyegzőkkel? :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 13:10 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kicsi korom óta imádok olvasni, szinte faltam a betűket. Állattörténetes könyvekkel, ismeretterjesztőkkel kezdtem (amiben van sok szép állatos kép :) ) és fokozatosan haladtam a kalandos, fantasys könyvek felé, majd később a krimis, és az elgondolkodtató történetek felé.

Ám annak ellenére hogy még az ételek zacskóin lévő szövegeket is folyton elolvasgattam, egy kezem meg tudom számolni azokat a kötelezőket, ami valójában végig el is olvastam.

A kötelezők még egy hozzám hasonló betűmániásnak is kész kínzásnak minősültek. Unalmasak, az épp aktuális koromhoz képest érthetetlenek, és semmilyen szinten nem tudtak megfogni.
Amit elolvastam az általános-és gimi 12 éve alatt az a Lassie, a Két Lotti, Robinson Crusoe, a Lilliomfi, Tartuffe, az Arany virágcserép, a Cirano, illetve a novellák (Gogol és társai) voltak.
A többit elkezdtem, ám hamar otthagytam, és inkább nekiültem az egyik itthoni regénynek. A magyar tanárom kész agybajt kapott, mert az osztály 95% nem olvasta el a feladott kötelezőket, de 30 embernek nem oszthatott folyamatosan karókat... :wink:
Gimiben magyar fakton volt egy zseniális tanárnőnk, aki a kötelező listát nagyszámú szórakoztató irodalommal fűszerezete: Stephen King, Dean R. Kontz, Tarzan sorozat, Jurassic Park, Star Wars könyvek, Gyűrűk Ura, Harry Potter, és mág sok más került terítékre, és érdekes módon ezeket 1-2 lusta emberke kivételével mindenki elolvasta.

Szóval nem az olvasással van a fiataloknak baja, hanem hogy mit akarnak velük olvastatni. HA majd olyanok hozzák az oktatási rendeleteket akik gyereket is láttak közelről, akkor talán megváltozik a helyzet, addig marad a tanárok szélmalomharca a kötelezők elolvastatásáért. :roll:

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 13:09 
Ó-nagy-admin "backstage"

A szülő felelőssége ez is. Mert a Kiadónak főként az a célja, hogy eladjon. Bármit. Életem legrosszabb könyve is hú de klasszra volt beharangozva. ((Könyörgöm, ne olvassátok a Hess-hegy titka és a fapapucsokat! :-( )) És a szánalmas számomra leginkább az volt, hogy a Minisztérium is támogatta... Ha nem olvastad, és csak e kettő ismeretében adod a gyerek kezébe, hát... Magadra vess, ha a kölyök inkább támasztéknak használja a könyveket az asztalláb alatt.

Az öcsémen én is látom, ő már a gázosabb, "kockább" eresztés, hogy ötletei lennének, meg fantáziája is, de egyszerűen utál olvasni, és nincs szókincse, hogy kifejezze magát. Pedig ugyanúgy neveltek mindkettőnket.

Kicsit személyiségzavaros vagyok azzal kapcsolatban, hogyan is kéne tanítani általánosban. A tanárok alsóban - az enyémek, szemben az öcsémével - nem voltak kiégett, megkeseredett szipirtyók, pedig ők is nyugdíjazás előtt álltak. Aztán felsőben már minden megváltozott. A gimis anyag gyógyverzióját közölték eleinte, majd tanárcsere után igazi gimis dózist kaptunk, de mellé iránymutatást is, hogy csak akkor értesz egy könyvet, ha össze tudod foglalni kb. egy mondatban. Ráadásul haladóbb szellemiséggel áldotta meg a sors a tanerőt, ő volt, aki először beszélt nekünk a HP-ről. És ma hálásabb vagyok neki ezekért a tanácsokért és irányjelzőkért, mint bármelyik "szolidárisabb" társának összeadva. Lehet az is segített, hogy ő drámatanár is volt, és tapasztalat a környezetben(anyuék művészeti suliban dolgoznak), hogy ők másként nyúlnak a dolgokhoz.
Több játékosság kellene, szigorral vegyítve? Ez nagyon paradox? Vagy én nem tudom... Nálunk bejött, mert rend volt az órán, tanultunk mint a kisangyal, csak abban nem vagyok biztos, vajon hosszú távon is jó-e ez a módszer,(engem csak két évig tanított) mert ő volt az egyetlen olyan tanárunk, akitől kissé mindig tartottunk, mert fel volt vágva a nyelve. Szerintetek mi lenne a helyes hozzáállás?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 12:54 
Betűmániákus

Luciatus írta:
na igen, nem semmi, de sztem ezt a cikket is olyan írta, aki nem olvas, vagy csak alig...

az a baj, hogy az osztálytársaim közül nem egy ember áll így hozzá, és mikor mondom, hogy pl. ha olvasol, fejlődik a szókincsed is, akkor közli, hogy he, minek az neki, há' olyan jól beszél, hogy csak na. Én kiskoromban imádtam a csillogós borítós gyerekkönyveket, mint a HP, vagy mint az ilyen Laura titkos társasága, stb. Nem volt hosszú, tetszett a sztori, büszke voltam, hogy elolvastam, és így kedvet kaptam hozzá. Most meg... nem rég ültünk be barátnőmmel egy könyvesbolt gyerekosztályára olvasni, és olyan könyv akadt a kezünkbe (szintén csillogós borítós, tipikus kislányoknak szóló rajzzal az elején), amibe beleolvasva konstatáltuk, hogy a szereplők lógnak a suliból, drogoznak, 13 évesen pasiznak össze vissza és piálnak. Hát kissé megütköztünk rajta. Nem tudom, hogy gondolta komolyan az író és/vagy a kiadó, de ezek után már énis megnézném, milyen könyvet olvasnak a mai gyerekek...

Én is kinézet alapján válogattam annak idején, esetleg a borító hátoldalán lévő ismertető alapján...
Nem régen betévedtünk egy könyvesboltba és a szerb részleghez mentünk...12-3 éves szerb kiscsajok olvasgattak egy tök szép könyvet. Aztán mi is megnéztük és beleolvastunk. Meghökkentő volt.

A könyv szerb nyelvű - ilyenkor sajnálom, hogy értem a nyelvet - és asszem 15 rész van, de lehet, hogy több....Egy csaj naplója a téma, leírja a mindennapjait.A pasiját szexistennek hívja és cigizik stb.stb...

Nem tudom, miért kell ilyenekről írni. Bár, ha jobban belegondolok lehet, hogy az író elrettentő példának szánta...
:roll:

Ilyenek olvas a mai ifjúság....Szépirodalmat nem is hiszem, hogy valaki egyáltalán a kezébe vesz, esetleg egyáltalán tudja . e mi is az...Műveletlenség egyvelege az egész.

Ez a daliás dolog meg szerintem is abszurd. A régi szavakat is ismerni kell. A magyar nyelv is teljesen elangolosodott és ezért csalódott is vagyok....Milyen szó az, hogy dizájner??? :cry:

Siralmas a helyzet...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 10 (péntek), 12:32 
Fanfic-faló

na igen, nem semmi, de sztem ezt a cikket is olyan írta, aki nem olvas, vagy csak alig...

az a baj, hogy az osztálytársaim közül nem egy ember áll így hozzá, és mikor mondom, hogy pl. ha olvasol, fejlődik a szókincsed is, akkor közli, hogy he, minek az neki, há' olyan jól beszél, hogy csak na. Én kiskoromban imádtam a csillogós borítós gyerekkönyveket, mint a HP, vagy mint az ilyen Laura titkos társasága, stb. Nem volt hosszú, tetszett a sztori, büszke voltam, hogy elolvastam, és így kedvet kaptam hozzá. Most meg... nem rég ültünk be barátnőmmel egy könyvesbolt gyerekosztályára olvasni, és olyan könyv akadt a kezünkbe (szintén csillogós borítós, tipikus kislányoknak szóló rajzzal az elején), amibe beleolvasva konstatáltuk, hogy a szereplők lógnak a suliból, drogoznak, 13 évesen pasiznak össze vissza és piálnak. Hát kissé megütköztünk rajta. Nem tudom, hogy gondolta komolyan az író és/vagy a kiadó, de ezek után már énis megnézném, milyen könyvet olvasnak a mai gyerekek...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 691 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra