Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 17 (péntek), 19:26

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 691 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Következő

Szeretsz könyvet olvasni?
Életem minden percét betűk közt töltöm 46%  46%  [ 132 ]
Nagyon szeretek, de azért fontosabb dolgok is vannak az életben 33%  33%  [ 94 ]
Persze, hogy szeretek, de csak ritkán van rá időm 19%  19%  [ 56 ]
Annyira nem fontos számomra, jobb elfoglaltságot is találok 2%  2%  [ 6 ]
Hááát... Inkább megnézem filmen 0%  0%  [ 0 ]
Könyvet? Hülye vagy? Ki olvas már manapság könyvet? 0%  0%  [ 1 ]
Szavazatok száma : 289
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 20 (hétfő), 14:39 
Billentyűzetgyilkos

Lilyana írta:
A tűzpiros üveggömböt olvasta valaki? (Volt már szó róla itt?)

Thury Zsuzsa az írója? Mert akkor olvastam :-) És szerettem is :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 19 (vasárnap), 22:22 
Ó-nagy-admin "backstage"

A tűzpiros üveggömböt olvasta valaki? (Volt már szó róla itt?)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 16 (csütörtök), 22:38 
Sztorihajhász

Kidy írta:
Kathy írta:
Na váárj, és melyikük melyik novellát írta a Pokoli báléjszakákban? Az egyik történet nem ugrik be... :D volt vámpíros, zombis, szupergirl-ös, démonos... mi volt az ötödik, és azt melyikük írta?
*túl meleg van, ahhoz, hogy gondolkodjon*

Meg Cabot írta a vámpírölőset. Stephenie a démonosatLaure Myracle a zombisat Michael Jaffe a szupergirlöst, és szerintem a kaszásos maradt ki. Tudod az őrangyalos-meghalós-de-mégis-élős :D Azt írta Kim Harrison

Ja, tényleg!!:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 16 (csütörtök), 20:23 
Könyvmoly

Kathy írta:
Na váárj, és melyikük melyik novellát írta a Pokoli báléjszakákban? Az egyik történet nem ugrik be... :D volt vámpíros, zombis, szupergirl-ös, démonos... mi volt az ötödik, és azt melyikük írta?

Meg Cabot írta a vámpírölőset. Stephenie a démonosatLaure Myracle a zombisat Michael Jaffe a szupergirlöst, és szerintem a kaszásos maradt ki. Tudod az őrangyalos-meghalós-de-mégis-élős :D Azt írta Kim Harrison

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 16 (csütörtök), 18:38 
Sztorihajhász

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 16 (csütörtök), 13:05 
Sztorihajhász

Kidy írta:
Robin Mors írta:
Kathy írta:
A másik két szerzőről eddig még nem hallottam, és eleinte azt hittem, hogy az övéké rosszabb lesz, mint a két "ismerté". De tévedtem. Sőt, szerintem az övéké jobb is volt.

Engem érdekelne, hogy ki volt a másik két szerző.

Öhm szerintem három másik van: Kim Harrison, Michele Jaffe és lauren Myracle :)

Kim Harrisont ismerem, ő írta a Boszorkányfutamot, és az nekem rettenetesen tetszett. Főleg a negatív karakter Trent. Mert az egy dolog, hogy el akarta tenni láb alól a főhősnőt, de azért igyekezett mindig megadni neki a tiszteletet, és amikor fogadást kötöttek, azt is betartotta, és elismerte, hogy legyőzték. Lehet újra kéne olvasnom... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 16 (csütörtök), 12:16 
Könyvmoly

Robin Mors írta:
Kathy írta:
A másik két szerzőről eddig még nem hallottam, és eleinte azt hittem, hogy az övéké rosszabb lesz, mint a két "ismerté". De tévedtem. Sőt, szerintem az övéké jobb is volt.

Öhm szerintem három másik van: Kim Harrison, Michele Jaffe és lauren Myracle :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 15 (szerda), 20:42 
Sztorihajhász

Kathy írta:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 15 (szerda), 20:04 
Sztorihajhász

Én nem Stephenie-t, hanem Meg Cabotot tartom tehetségesnek, bár Stephenie-ről sem mondok semmi rosszat. A leírásozáshoz ért az biztos. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 13 (hétfő), 15:46 
Könyvmoly

Kathy írta:
Spoiler:...

Nekem a zombissal csak annyi bajom volt, mert én is sajnáltam a srácot, de én nem éreztem túl komolynak a szituációkat, párbeszédeket, leírásokat a témához képest. A szupercsajosban meg volt, hogy nem értettem a párbeszédeket, hogy ki mit mond, mert a leírások nem voltak egyértelműek, és többször el kellett olvasnom, hogy megértsem. Viszont a végén a bilincskulcsos rész nagyon tetszett:) Stepheniet én is tehetségesnek tartom, és nekem azért az övé tetszett a legjobban, mert jó mennyiségű leírás volt benne. Nem mondom, hogy a leírásokat imádom, de ha nincs, akkor én nem tudom elképzelni a sztorit...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 13 (hétfő), 14:16 
Sztorihajhász

Idézet:
Most a Pokoli báléjszakákat olvastam el. Láttam a borítón, hogy borzongatós meg vámpíros, démonos, na mondom biztos jó... Hát khm. Nem azért, de olyan szókinccsel, mint az a négy-öt író, én is elpötyögök magamnak. Az utolsó, a Földi pokol, amit Stephenie Meyer írt, még az volt a legjobb... ezt a könyvet olvasta valaki? Másnak se tetszett, vagy csak én vagyok ilyen finnyás?

Én jelentem olvastam, és csalódtam egy sort. szerintem Stephenié volt az egyik legrosszabb írás. :S Sőt még Meg Cabot novellája sem volt valami jó. pedig ő az egyik kedvenc íróm, szerintem nagyon tehetséges, főleg az ilyen természetfeletti+romantikus dolgokban. A másik két szerzőről eddig még nem hallottam, és eleinte azt hittem, hogy az övéké rosszabb lesz, mint a két "ismerté". De tévedtem. Sőt, szerintem az övéké jobb is volt.
Spoiler: Abban a zombisban (ami asszem a 2. volt) tisztára sajnáltam a srácot, hogy meghalt. na meg a főszereplő helyében sem lettem volna. A másik (ami asszem a 3. volt) az a "szupergirl"-ös volt, tetszett a két lány kapcsolata, és a beszólásaik.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 13 (hétfő), 14:11 
Sztorihajhász

Idézet:
Még nem jutottam el odáig, előbb a Twilightot meg a New Moont olvastam el.. Holnap fogok nekiállni. És elvileg az Eragon sorozat eredetileg trilógia lett volna, de Paolini mégis inkább tetralógiát csinál belőle. A harmadik könyv igazából egy átkötés lenne.. Aztán majd a negyedik részben kiderül gondolom Roranról is, hogy mi lett vele..

Ez a 10 oldalon keresztül elmondjuk-a-kardkészítés-fortélyait nekem a GyU-ra hasonlít, mikor a hobbitok szokásairól ír Tolkien vagy 50 oldalon keresztül.. #:-S :-w

Viszont az Eragon könyvek százszor jobbak, mint az első részből készült film :!: (:|

Ahha az író írt erről a tetralógiás dologról a könyv végén írt. lehet, hogy ha nem részletezte volna a kardkészítést meg mindenegyes repülést olyan hosszan, bele fért volna a vége. Bár kitudja mit tartogat még a negyedik részben, ami újabb hétszáz oldal lesz. A film szerintem nem volt olyan rossz, legalább is annak, aki nem olvasta a könyveket. :wink:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kathy 2009 július 13 (hétfő), 14:17-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 12 (vasárnap), 12:36 
Zöldfülű

darkangeleyes írta:
Még tavaly olvastam a Parfümöt, és tegnap előtt megnéztem a belőle készült filmet. Ritkán mondok ilyet, de szte ma film sokkal jobb mint a könyv :P gyönyörű zenét komponáltak hozzá ^^

Én a könyvet még nem olvastam, viszont a filmet még 2007-ben láttam.. Nagyon tetszett az egész történet, az első jelenet volt a kedvencem, a piactéri szülés. Viszont nekem a végével, az orgiával teljesen elrontották az összképet. Igen, úgy volt jó, mert azzal érzékeltette a 13 komponens sikerességét, de nekem túlzás volt. Szóval a vége nem a legjobb befejezés számomra. /:)

Kathy írta:
Egyébként ma fejeztem be az Eragon harmadik részét a Brisingrt. Olvasta valaki? Bevallom voltak benne unalmas részek egy ideig félre is raktam, és tegnap vettem újra kézbe), de azért elég jó volt. Viszont a második résznél szerintem nem volt jobb.

Még nem jutottam el odáig, előbb a Twilightot meg a New Moont olvastam el.. Holnap fogok nekiállni. És elvileg az Eragon sorozat eredetileg trilógia lett volna, de Paolini mégis inkább tetralógiát csinál belőle. A harmadik könyv igazából egy átkötés lenne.. Aztán majd a negyedik részben kiderül gondolom Roranról is, hogy mi lett vele..

Ez a 10 oldalon keresztül elmondjuk-a-kardkészítés-fortélyait nekem a GyU-ra hasonlít, mikor a hobbitok szokásairól ír Tolkien vagy 50 oldalon keresztül.. #:-S :-w

Viszont az Eragon könyvek százszor jobbak, mint az első részből készült film :!: (:|

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 12 (vasárnap), 11:20 
Könyvmoly

darkangeleyes írta:
Áh az Üvöltő szelek nekem ngy kedvencem, könyvben és filmben egyaránt.

Még tavaly olvastam a Parfümöt, és tegnap előtt megnéztem a belőle készült filmet. Ritkán mondok ilyet, de szte ma film sokkal jobb mint a könyv :P gyönyörű zenét komponáltak hozzá ^^

Az üvöltő szelek nekem is egyik kedvencem, nekem nagyon tetszett, bár filmben nem láttam, csak a könyvet olvastam. A Parfümöt pedig filmben láttam. Tetszett, de annyira nem, hogy elolvassam a könyvet, meg hallottam ismerősömtől, hogy a film az jobb, így attán nem olvastam el.

Most a Pokoli báléjszakákat olvastam el. Láttam a borítón, hogy borzongatós meg vámpíros, démonos, na mondom biztos jó... Hát khm. Nem azért, de olyan szókinccsel, mint az a négy-öt író, én is elpötyögök magamnak. Az utolsó, a Földi pokol, amit Stephenie Meyer írt, még az volt a legjobb... ezt a könyvet olvasta valaki? Másnak se tetszett, vagy csak én vagyok ilyen finnyás?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 12 (vasárnap), 7:47 
Tollforgató

Áh az Üvöltő szelek nekem ngy kedvencem, könyvben és filmben egyaránt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 11 (szombat), 21:27 
Sztorihajhász

darkangeleyes írta:
Kathy írta:
Tényleg? Csak, mert terveztem, hogy olvasom, meg meg is akarom nézni a filmet, de egy kicsit félek tőle.

Igen, szerintem mindenkinek érdemes elolvasni legalább egyszer :)

Ami egy dolgot illet: a vastagsága semmiképp se riasszon vissza, mivel könnyen és gyorsan olvasható könyv :)

(mellesleg a barátnőm elvetemültnek nevezett, hogy képes vagyok elolvasni, mikor meg is nézhetem, és az kevesebb idő)

Nem a vastagsága riaszt. :)Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy ha megnézek egy filmet, és kiderül, hogy van belőle könyv, és tetszett is az a film, akkor mindenképpen elolvasom. Vagy fordítva. Sőt, van, hogyha nem tetszett akkor is megnézem/vagy elolvasom. Például nemrég olvastam el az Üvöltő szeleket... és hát...nem tudom... elég sajátos volt, sőt elég betegesnek találtam, de mégis megnéztem a film előzetesét, és tudtam, hogy ezt nekem látnom kell, hogy megtudjam milyen a könyvhöz képest.
Szóval általában könyv és film is megy egyszerre. :)
Visszatérve az Elfújta a szélre, akkor amint tudom kézbe veszem. ;)

Egyébként ma fejeztem be az Eragon harmadik részét a Brisingrt. Olvasta valaki? Bevallom voltak benne unalmas részek egy ideig félre is raktam, és tegnap vettem újra kézbe), de azért elég jó volt. Viszont a második résznél szerintem nem volt jobb.
Spoiler: A végén Oromis sárkányát (elfelejtettem, hogy kell leírni a nevét :D) nagyon sajnáltam. :(
Viszont észrevettétek, hogy arról nem tudtunk meg semmit, hogy Rorannal mi történt a csata után? Vagy beszéltek róla, és csak én voltam figyelmetlen? Hát, gondolom túl élte a dolgot... De azért egy mondatot igazán pazarolhatott volna rá az író. Ha már képes volt hétszáz akármennyi oldalt megírni. és ebből vagy tíz arról szólt, hogy a kardot, hogyan kovácsolták...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 10 (péntek), 15:46 
Tollforgató

Kathy írta:
Tényleg? Csak, mert terveztem, hogy olvasom, meg meg is akarom nézni a filmet, de egy kicsit félek tőle.

Igen, szerintem mindenkinek érdemes elolvasni legalább egyszer :)

Ami egy dolgot illet: a vastagsága semmiképp se riasszon vissza, mivel könnyen és gyorsan olvasható könyv :)

(mellesleg a barátnőm elvetemültnek nevezett, hogy képes vagyok elolvasni, mikor meg is nézhetem, és az kevesebb idő)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 10 (péntek), 14:33 
Sztorihajhász

darkangeleyes írta:
Tisztára mintegy Stendhal regény. De komolyan :D

Egyébként én most az Margaret Mitchell - Elfújta a szél című könyvét olvasom. Ajánlanám mindenkinek, nagyon jó :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 10 (péntek), 10:48 
Tollforgató

Luciatus írta:
Én most fejeztem be Maupassant-tól A szépfiú-t, és tetszett, bár a végén kissé hosszú volt már. Arról szól, hogy egy srác nem ért semmihez, nem végzett iskolát, leszerelt a katonaságtól, költi a pénzét, ami nincs. Egyetlen értéke a szépséges bajusza, amire minden nő gerjed. Valami vasútnál dolgozik aligpénzért, és persze nagyra vágyik. Aztán egyszer összefut egy régi barátjával, aki beajánlja a Francia Életnél, mint valami utolsó kis alantas újságírót. Aztán a srác (amúgy Duroy) megismerkedik a különböző társaságokkal, és elbűvöl minden nőt, és a segítségükkel jó állása és sok pénze lesz. Szóval megcsinálja a szerencséjét, és aztán megüti a főnyereményt :)

Tisztára mintegy Stendhal regény. De komolyan :D

Egyébként én most az Margaret Mitchell - Elfújta a szél című könyvét olvasom. Ajánlanám mindenkinek, nagyon jó :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 06 (hétfő), 12:31 
Könyvmoly

Luna Black írta:
Ó, a baseball tényleg jó lett :-D Annyira hozzá illik az a szám.. Azóta ha meghallom, azt a jelenetet látom magam előtt :-D

Igenigen, a baseball a legjobb:D A könyvben nem tudtam elképzelni, mondjuk amúgy se értek ehhez a sporthoz, de ha látom, úgy könnyebb :D Látványos volt, na... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 05 (vasárnap), 22:05 
Billentyűzetgyilkos

Ó, a baseball tényleg jó lett :-D Annyira hozzá illik az a szám.. Azóta ha meghallom, azt a jelenetet látom magam előtt :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 05 (vasárnap), 22:00 
Zöldfülű

Kitty Wolf írta:
Kidy írta:

Én nem unlak meg, szeretek a Twilightról beszélgetni, no nem mintha annyira szeretném vagy valami. Igazándiból én leginkább a film miatt "szeretem". Szerintem nagyon sok jelenet jobban meg lett csinálva, mint a könyvben. pl. az a rész, mikor kiderül, hogy Edward vámpír, a filmben sokkal drámaibb, a könyvben csak "amúgy vágom, hogy vámpír vagy... - igen? hát jó, most mit tudok veled csinálni. - szeress - ok" kábé... na mindegy :D

Igen!

Meg a baseball-os jelenet százszor, ezerszer jobb a filmben. :-D Nekem az a kedvenc jelenetem. És szerintem jobban sikerült az a rész is, mikor Edward kilép Bella előtt a napfénybe.

Ohhh yes! Én az egész filmben a baseball-os jelenetet vártam. Az nagyon ott van. =)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 05 (vasárnap), 20:44 
Zöldfülű

Kidy írta:

Én nem unlak meg, szeretek a Twilightról beszélgetni, no nem mintha annyira szeretném vagy valami. Igazándiból én leginkább a film miatt "szeretem". Szerintem nagyon sok jelenet jobban meg lett csinálva, mint a könyvben. pl. az a rész, mikor kiderül, hogy Edward vámpír, a filmben sokkal drámaibb, a könyvben csak "amúgy vágom, hogy vámpír vagy... - igen? hát jó, most mit tudok veled csinálni. - szeress - ok" kábé... na mindegy :D

Igen!

Meg a baseball-os jelenet százszor, ezerszer jobb a filmben. :-D Nekem az a kedvenc jelenetem. És szerintem jobban sikerült az a rész is, mikor Edward kilép Bella előtt a napfénybe.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 05 (vasárnap), 17:17 
Könyvmoly

Kitty Wolf írta:
Nem nagyon volt kedvem megvenni sem az Alkonyatot, sem az Újholdat, abból kifolyólag, hogy Bella & Edward szenvelgései már a csapból folynak. Fogalmam nincs, ez a sorozat miért lett ennyire felkapott, holott én semmi különlegeset nem látok benne - mondom ezt azután, hogy elolvastam az Alkonyatot.
Nem tudom, hogy Edward fanek miért ilyen nagy tömegben vannak jelen, de talán elmondják az illetékesek. Nekem a könyvben Alice karaktere az, ami megragadott.
Bár vannak írásaim (fanficek, drabble-k, versek), nem hiszem, hogy valaha is belefognék Twilight-Saga ficbe, ugyanis nem tudom magam beleképzelni olyan szinten, mint pl Anita Blake világába.
Bella igaz, hogy esetlen, de nem csak ő nyafog. És ami Edwardot illeti, sokkal többet mosolygott, nevetett a könyvben, mint filmen.
Újhold elején tartok. Ha addig nem lesz belőlem elegetek, megosztom a véleményem, tapasztalatom azzal kapcsolatban is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 04 (szombat), 20:57 
Zöldfülű

Nem nagyon volt kedvem megvenni sem az Alkonyatot, sem az Újholdat, abból kifolyólag, hogy Bella & Edward szenvelgései már a csapból folynak. Fogalmam nincs, ez a sorozat miért lett ennyire felkapott, holott én semmi különlegeset nem látok benne - mondom ezt azután, hogy elolvastam az Alkonyatot.
Nem tudom, hogy Edward fanek miért ilyen nagy tömegben vannak jelen, de talán elmondják az illetékesek. Nekem a könyvben Alice karaktere az, ami megragadott.
Bár vannak írásaim (fanficek, drabble-k, versek), nem hiszem, hogy valaha is belefognék Twilight-Saga ficbe, ugyanis nem tudom magam beleképzelni olyan szinten, mint pl Anita Blake világába.
Bella igaz, hogy esetlen, de nem csak ő nyafog. És ami Edwardot illeti, sokkal többet mosolygott, nevetett a könyvben, mint filmen.
Újhold elején tartok. Ha addig nem lesz belőlem elegetek, megosztom a véleményem, tapasztalatom azzal kapcsolatban is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 30 (kedd), 20:15 
Könyvmoly

Luna Black írta:
Nem találod sehol? Én idegennyelvű könyvesboltban vettem. Érdekes, hogy nálunk (Szhelyen) csak azóta lehet kapni angolul a másodikat, mióta megjelent magyarul...
Én debrecenben kerestem, de mindig csak a negyedik van, mondjuk én nem idegennyelvűbe néztem, hirtelen nem is ugrik be idegennyelvű bolt debrecenben. Na de majd a héten megint bevetem magam :D És egyébként igazad van, hogy angolul remek gyakorlás, viszont tudom mert az első kötetet magyarul is olvastam, hogy a nyelvezete hát elég alap szinten van. (Bár ez nem feltétlen az írónő 'kára', mert a burok viszont elég jó). Na, majd még megkeresem valamerre, addig megyek, míg meg nem lesz :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 30 (kedd), 18:32 
Billentyűzetgyilkos

Hmm... Újhold... Bella szenvedése... Hát őszintén szólva először egyszerűen átlapoztam az egészet, és onnan folytattam tovább, mikor megérkezett Alice XD Egyszerűen nem bírtam ki, és nem érdekelt. Emiatt persze egy csomó dolog elég érthetetlen volt utána, úgyhogy később erőt vettem magamon, és elolvastam az egészet, de akkor is inkább csak Jacob meg az egész farkasosdi miatt. Amúgy néha ő is állatira tudott idegesíteni, inkább csak fanficekben szerettem meg.
Csak az első könyvet olvastam magyarul, a többit először kényszerből angolul (ráadásul gépen :roll: én hülye...) de aztán rájöttem, hogy nem akarom később sem elolvasni magyarul, mert nem valami változatos a nyelvezete, és ez magyarul idegesítő, viszont angolul előny, mert könnyebb megérteni.
Nem találod sehol? Én idegennyelvű könyvesboltban vettem. Érdekes, hogy nálunk (Szhelyen) csak azóta lehet kapni angolul a másodikat, mióta megjelent magyarul...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 30 (kedd), 12:00 
Könyvmoly

Gwynn írta:
Végeztem az Újholddal... Hát majd meg haltam, ahogy jóideig Bella szenvedését ecsetelte. Az irónia az egészben, hogy ilyen érzésem sokszor akad, és nem csak azért mert történetesen szerelmes volnék. (Nálam ez a legritkább dolog... *fintorog*) Azért ilyen látványosan nem tudok szenvedni, csak ha felbosszantanak, vagy tényleg megbántanak valamivel. (Lásd: pécsi IX. AJTP művészeti fesztivál, a retro buli utáni nap... pfff) Viszont, egyre jobban bírom Jacobot, de idegesítő a Bella iránti rajongása, vagyis nem, a ragaszkodása... Sokszor láttam olyan párost Jacob/Reneesme (dunsztom nincs, hogy kell írni, bocsi ha nem jó) és zavar, hogy nem tudom miről van szó, szóval elkezdtem a Napfogyatkozást... Kíváncsi vagyok...

Én az Újholdat angolul olvastam (ez már nálam csak ilyen megszokás, hogy a Twilight sagát angolul olvasom, mert 1: nem tetszik a fordítás és2: lehet nem értek mindent, de ezáltal Bella szenvedése is túlélhetőbb :D), és nekem is az a véleményem, hogy Bella iszonyatosan sokat szenved. Néha úgy kellett letennem a könyvet, hogy fúú még le kell nyugodnom, mert egyszerűen felidegesített a kínlódása (jó, most tudom, én vagyok az ilyen érzéketlen ember, de akkor is...). Jacobot viszont nagyon szeretem, jó, tudom nagyon ragaszkodik, de nekem akkor is sokkal rugalmasabb egyéniség, mint például Edward... Például a végén, mikor nem engedi Bellát jacob közelébe, na az szánalmas volt, akkor ki is ábrándultam a vámpír uraságból :D Sajnáltam Jacobot, na... Meg ez a szöveg tőle, hogy "Jacob nem ura önmagának, de ééén, én bezzeg tudom tartani magam, mert nagyon szeretlek, sose haraplak meg, de őőő, ő a kutya majd ha felidegeli magát megesz". Könyörgöm, Bella se ovis már... Na mindegy, kicsit belemerültem. Amin röhögtem az az, hogy a vérfarkasok teljesen a vámpírok ellentétei. úgy értem a vámpírok nem alszanak, Jacobék viszont elég sokat. Jacobék bőrük meleg és mivel indiánok, meglehetősen barna, vámpíroké hideg és sápadt... Ja, és ne felejtsük el, hogy örök ellenségék... huhúúú xD Na lényeg a lényeg, a Twilight meg a többi az igazán jó kis könyv, 10-15 éves korig mindenki, a fölött meg csak ez-az tudja értékelni, beállítottságtól függően. Személy szerint én elvagyok vele is, nélküle is. Elolvastam, és tetszett, meg ötletes, de nem befolyásolta az életemet úgy, mint mondjuk a HP (pedig a HP is egy általános iskolai szinten van szerintem). A befolyásolást fanfic írás alatt értem.
A napfogyatkozást keresem gőzerővel (angolul), de pont mikor megyek szétnézni, akkor nincs sehol se. Gondolkoztam megrendelésen, de "Hál' Istennek" booklinon sincs angolul. Na mindegy :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 29 (hétfő), 19:28 
Zöldfülű

Végeztem az Újholddal... Hát majd meg haltam, ahogy jóideig Bella szenvedését ecsetelte. Az irónia az egészben, hogy ilyen érzésem sokszor akad, és nem csak azért mert történetesen szerelmes volnék. (Nálam ez a legritkább dolog... *fintorog*) Azért ilyen látványosan nem tudok szenvedni, csak ha felbosszantanak, vagy tényleg megbántanak valamivel. (Lásd: pécsi IX. AJTP művészeti fesztivál, a retro buli utáni nap... pfff) Viszont, egyre jobban bírom Jacobot, de idegesítő a Bella iránti rajongása, vagyis nem, a ragaszkodása... Sokszor láttam olyan párost Jacob/Reneesme (dunsztom nincs, hogy kell írni, bocsi ha nem jó) és zavar, hogy nem tudom miről van szó, szóval elkezdtem a Napfogyatkozást... Kíváncsi vagyok...
A másik: Virginia C. Andrews: Villám. Egy Rain Arnold nevű lányról szól, aki félig fekete félig fehér, de csak "anyja" betegségéig tudja így. Kiderül, hogy nem tartozik vér szerint a családhoz, ugyanis az anyja egy gazdag család lánya, aki egyetemista korában felelőtlen lázadó volt, de Rain nagyapja elintézte, hogy ne legyen útban. Nos most, hogy a mama (az örökbefogadó családban az anyuka), meghal és egyéb szerencsétlenségek történnek bekerül a gazdag életbe, vérszerinti anyja nem hajlandó férje pályája miatt elfogadni ,így Rain a nagyanyjához kerül. Itt kezdődik a történet, ahol elutazik, hog tanuljon.
Néha saját magamra ismertem Rain morgásában, és meg is fogott, hogy néhány dologban hasonlítok a karakterre, de őszintén én sokkal rosszabb vagyok ha haragról van szó... (felcsapok, mint valami vulkán aztán 2 nap múlva arra se emlékszem miért haragudtam, csak azt tudom, hogy bántott és nem rajtam múlik már az egész...)
Nos meg közben ott van amit itthoniként kezdtem el, de kínok közt fogom majd valamikor befejezni: Haramiák kapitánya... igazi elsőkiadású ponyvaregény... Inkább fejelek meg egy ajtófélfát, sem mint mégegyszer ilyet vegyek a kezembe. Jó Rinaldo Rinaldini története, de nekem sokkolóan nyálas...
*kiterül* :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 29 (hétfő), 19:16 
Tollforgató

Tegnap végeztem Orwell - 1984 könyvével.

Mi is mondhatnék róla. Két hónap alatt sikerült elolvasnom. Habár azt mindenképp hozzákell tennem, közben olvastam másik öt könyvet, plusz nem utolsó sorban érettségiztem is (na meg dolgoztam habár az egyeltalán nem akadályozott semmiben...)

A könyv igazán érdekes, morbidul hangzik de nekem tetszik az a fajta "utopisztikus világ" amit Orwell teremtett a regényében.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 28 (vasárnap), 14:32 
Könyvmoly

Végre valahára elolvastam az A burok c. könyvet. Úgy tetszik:) Jó, az elejét nem szerettem. De amúgy nagyon jó:) Csak tele van érzelmekkel, én meg nem vagyok érzelmes ember... De tudtam értékelni meg minden. Én olyan nagyon Ian párti vagyok, hogy számomra nem is lehetett volna tökéletesebb vége:D Pont. Most majd a Lázálomba kezdek bele George R.R. Martintól. Azt ismeri valaki? Elvileg valami vámpíros. Fogalmam sincs, mire számítsak, én meg szeretek úgy elkezdeni egy könyvet, hogy valami körvonalazódik a fejembe. Valaki?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 26 (péntek), 8:31 
Ó-nagy-admin "backstage"

Őszintén szólva én kíváncsi lennék Suze vérszerinti, melegítős apjára, meg Dom atyára. :D Jujj, meg Cee-Ceere és Ginára! Imádom őket! :lol:
Nem is tudom... Kicsinálom Meg Cabotot, ha hagyja ennyire elrontani.
Kizártnak tartom, hogy Zac legyen Jesse, inkább Suze valamelyik tesókája. Esetleg Suze valamelyik szerencsétlenül járt udvarlója?

Pault én fiatalabbra és ördögibbre képzeltem Milónál. :? De ezt már inkább kinézem a Lindsey Lohan-rajongó MC-ből... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 25 (csütörtök), 19:14 
Sztorihajhász

Azt nem tudom, hogy Suze ki lesz...De állítólag már meg van a szereplő lista. Például azt még tudom, hogy Milo Ventimiglia ( A Hősökből) lesz Paul.
Bár ezt csak egy fórumon olvastam, szóval nem száz.

Hát Jesse... nem is tudom! Biztos lehetne találni rá valakit, aki még el is menne Jessének, és talán meg is tudnánk szeretni, de tökéletest nem tudnának találni rá...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 25 (csütörtök), 11:47 
Zöldfülű

Tania írta:
miért, ki felelne meg rá szerinted? XDD szerintem Jesse egyszerűen nem létezik. :D

Túl sok latin szappanoperát láttam anno... nevet nem tudok, de arcot igen... :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 24 (szerda), 21:54 
Billentyűzetgyilkos

miért, ki felelne meg rá szerinted? XDD szerintem Jesse egyszerűen nem létezik. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 24 (szerda), 20:23 
Zöldfülű

Nekem tippem is van, mint hogy ki játszhatná el Jesset, de ez a kettő nem felelne meg rá... MAMA!!! Nem tom, hogy hagyhatja ezt Meg Cabot...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 24 (szerda), 19:32 
Billentyűzetgyilkos

neee, könyörgöm ne, csak Zac Efront ne. arról nem is beszélve, hogy jaa, Jesse egy mediterrán pasi, nehogymár szőke legyen és kékszemű, mert falba fogom verni a fejem. X'DDDDDDD

és Suze ki lesz, arról van már hír?:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 24 (szerda), 10:46 
Könyvmoly

Kathy írta:
Zac Efron lesz...

Már megint? Azt hittem alább akar hagyni az ilyen nemű szerepekkel :roll:

Idézet:
aztán meg azt, már meg van a szereplők listája és Chad Michael Murray lesz az.

Naaa, őt jobban szeretem :x

Idézet:
Jesse spanyol, ezek meg szőke kék szemű kis nemtom mik.

Na, ez meg a másik... Néha a könyvből készült filmeknek iszonyatosan kiábrándító a szereposztása.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 23 (kedd), 22:01 
Sztorihajhász

Tania írta:
mindig attól félek, hogy filmet vagy sorozatot akarnak csinálni a mediátorból (nem olyat, mint a Szellemekkel suttogó, hanem röndös feldolgozást) és elrontják Jesse-t =( mert nincs a világon olyan színész, akiből jó Jesse lenne <33333

Elfoglak borzasztani!

Állítólag fognak filmet csinálni belőle, és olvastam, hogy esetleg Zac Efron lesz...aztán meg azt, már meg van a szereplők listája és Chad Michael Murray lesz az. Egyik színésszel sincs bajom, sőt!

De Jesse????
Jesse spanyol, ezek meg szőke kék szemű kis nemtom mik.

Szóval egyetértek! De azért megnézném mit hoznának ki a filmből.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 23 (kedd), 21:11 
Billentyűzetgyilkos

mindig attól félek, hogy filmet vagy sorozatot akarnak csinálni a mediátorból (nem olyat, mint a Szellemekkel suttogó, hanem röndös feldolgozást) és elrontják Jesse-t =( mert nincs a világon olyan színész, akiből jó Jesse lenne <33333

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 22 (hétfő), 10:46 
Zöldfülű

Kathy írta:
Tegnap este fejeztem be Meg Cabot mediátor sorozatát, és annyira imádom!!! Igaz, hogy túlzott happy end volt a vége spoiler: Furcsának találtam, hogy még Jesse is mediátor lett, meg Paul is észhez tért, de így is jó volt

Jesse egyszerűen imádnivaló(L)

:-D :-D

Igen, ez engem is fejbevágott, de szerintem így volt a legobb. =)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 19 (péntek), 22:05 
Sztorihajhász

Tegnap este fejeztem be Meg Cabot mediátor sorozatát, és annyira imádom!!! Igaz, hogy túlzott happy end volt a vége spoiler: Furcsának találtam, hogy még Jesse is mediátor lett, meg Paul is észhez tért, de így is jó volt

Jesse egyszerűen imádnivaló(L)

:-D :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 11 (csütörtök), 17:58 
Ó-nagy-admin "backstage"

Nekünk Szabó Magda, meg Agatha Christie, meg Szerb Antal Pendragon legendája volt. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 11 (csütörtök), 17:48 
Billentyűzetgyilkos

az biztos :D

Úúú, nekem most az lett volna az álmom, hogy a tanár Verlaine-ből és Rimbaud-ból feleltessen *.* sosem unom meg őket.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 11 (csütörtök), 17:46 
Fanfic-faló

Tania írta:
szegény Edinának egész órán utána azt magyaráztam, hogy milyen jó nekünk, hogy ilyen kötelezőink vannak :D

mondjuk mi kortársnak Örkényt és Esterházyt kapjuk elvileg, ami azért szintén jó :D bár a Wilde életrajzi tétellel tarolnék XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 11 (csütörtök), 17:45 
Billentyűzetgyilkos

szegény Edinának egész órán utána azt magyaráztam, hogy milyen jó nekünk, hogy ilyen kötelezőink vannak :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 11 (csütörtök), 17:44 
Fanfic-faló

Tania írta:
Ma írtuk fel a jövő évi kötelezőket, és szó szerint felvisítottam, amikot felírtuk Bulgakovot :D csak kicsit nézett idiótának a tanár :D

nemár, ti megkaptátok? én Wilde-ért vagy Bulgakovért imádkoztam, mint tétel XD de egyiket se kaptuk :( pedig Wolandról órákig áradozom :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 11 (csütörtök), 17:41 
Ó-nagy-admin "backstage"

Luciatus írta:
én múltkor olvastam ki a Szőke ciklont, és nekem az is nagyon tetszett tőle :)

most meg Merle Majom Ábécéjével vagyok el, de nekem bejön :)

Fú, a Szőke ciklon nekem képregényben van meg itthon, még régi ezeréves kiadásban... Imádom! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 11 (csütörtök), 17:40 
Billentyűzetgyilkos

Ma írtuk fel a jövő évi kötelezőket, és szó szerint felvisítottam, amikot felírtuk Bulgakovot :D csak kicsit nézett idiótának a tanár :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 11 (csütörtök), 17:25 
Fanfic-faló

én múltkor olvastam ki a Szőke ciklont, és nekem az is nagyon tetszett tőle :)

most meg Merle Majom Ábécéjével vagyok el, de nekem bejön :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 691 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra