Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 18 (szombat), 0:41

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 849 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 20:36 
Könyvmoly

Belldandy írta:
Christopher Moore: Biff evangéliuma :x :x :x Ismeri valaki?

Nem :( Milyen?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 20:34 
Sztorihajhász

Christopher Moore: Biff evangéliuma :x :x :x Ismeri valaki?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 17:57 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Szavakba öntött álmok között, valahol a lelkedben...
Canis Maior írta:
Writ írta:

writ :x Bächer Iván

ha már itt tartunk: ha enni is szeretsz meg röhögni is, akkor: Vándorbab XD

Na és az Íz-lelő? :D Már a fülszövegen is órákig nevettem :)
az az igazság, hogy én annyira emléxem, h imádtam a Vándorbabot, de ez fél éve, volt, aztán anyum elajándékozta és még nem vettük meg újra. :? több Bächert nem olvtam, és már erre se emléxem sajna.

"Biztos Krisztusnak se üvöltözték folyamatosan a partról, hogy Figyelj, öreg, vízen jársz!, mert akkor tutira elsüllyedt volna." (Anita Blake)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 17:53 
Könyvmoly

Writ írta:

writ :x Bacher Iván

Na és az Íz-lelő? :D Már a fülszövegen is órákig nevettem :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 17:52 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Szavakba öntött álmok között, valahol a lelkedben...
Canis Maior írta:
Most már nem ússzátok meg, kedveskéim, hogy ne ajánljam itt egy kortárs magyar író csodálatos regényét.

Bächer Iván: Kutya Mandovszky

Családregény, az író saját felmenőinek története, közel száz év hiteles krónikája. Háborúk, forradalmak, emberi sorsok, szerelmek, barátságok és életek - mindezt remek humorral és remek stílussal fűszerezve.

Egyszóval zseniális mű... mindenkinek csak ajánlani tudom! :x

writ :x Bacher Iván

"Biztos Krisztusnak se üvöltözték folyamatosan a partról, hogy Figyelj, öreg, vízen jársz!, mert akkor tutira elsüllyedt volna." (Anita Blake)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 16:44 
Könyvmoly

Most már nem ússzátok meg, kedveskéim, hogy ne ajánljam itt egy kortárs magyar író csodálatos regényét.

Bächer Iván: Kutya Mandovszky

Családregény, az író saját felmenőinek története, közel száz év hiteles krónikája. Háborúk, forradalmak, emberi sorsok, szerelmek, barátságok és életek - mindezt remek humorral és remek stílussal fűszerezve.

Egyszóval zseniális mű... mindenkinek csak ajánlani tudom! :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 12 (péntek), 14:49 
Fanficbúvár

AgiVega írta:

A könyvet nem olvastam, de a sorozatért rajongtam, az RTL Klub igazán megismételhetné... Különösen Almanzo Wilderért voltam oda, mert őrülten szexi :wink: Nellie Olesonért meg azért, mert annyira elragadóan undok karakter, hogy muszáj szeretni! :lol:
És mondd csak, a könyv van olyan jó, mint a sorozat? Csak azért kérdezem, mert pl. én Lucy Maud Montgomery Anne sorozatát azért kezdtem el anno olvasni, mert nagyon tetszett a TV sorozat (láttam vagy hat-hétszer), viszont a könyvön halálra untam magam, annyira 'sótlan' volt a filmsorozathoz képest.
A váratlan utazás c. filmsorozat is Lucy Maud Montgomery könyvei alapján készült, és mindig az volt a benyomásom, hogy A farm, ahol élünk és A váratlan utazás nagyon hasonló sorozatok, egy csomó párhuzam vonható a kettő között. Laura Ingalls írói stílusát nem ismerem, de ha olyan, mint L. M. Montgomeryé, akkor inkább passzolok... szóval érdekelne, hogy a könyvsorozat van-e olyan szórakoztató, mint a filmsorozat.

Hát... én anno a sorozatból csak pár részt láttam, de az is tetszett. Nagyon aranyos (szerintem) ahogy leírja, a karakterek is jók a könyvben, viszont csak egy kötetben szerepelnek Oleson-ék, mert "írásban" mindig másutt élnek, kénytelenek különböző okok miatt elköltözni. Mivel a sorozatból keveset láttam, a könyv jobban tetszik :roll: de semmiképpen sem rosszabb annál.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 11 (csütörtök), 18:48 
Írópalánta

zsofiy írta:
Megint én... :-D
Ajánlanám Laura Ingalls Wilder-től a Ház, ahol élünk sorozat köteteit, nekem három van meg. Bezony, a sorozat ez alapján készült, azt hiszem Farm, ahol élünk néven futott. Nagyon aranyosak, kedves kis történetek, főszereplőként Laura-val, Mary-vel, Carrie-vel, Édesanyával és Édesapával. Laura egy szeles, de szeretnivaló barna hajú kislány, pontosan ellentéte Marynek, aki szőke, illedelmes, csendes. Együtt éldegélnek a wisconsin-i erdő közepén, messze minden embertől... Tényleg szép.

A könyvet nem olvastam, de a sorozatért rajongtam, az RTL Klub igazán megismételhetné... Különösen Almanzo Wilderért voltam oda, mert őrülten szexi :wink: Nellie Olesonért meg azért, mert annyira elragadóan undok karakter, hogy muszáj szeretni! :lol:
És mondd csak, a könyv van olyan jó, mint a sorozat? Csak azért kérdezem, mert pl. én Lucy Maud Montgomery Anne sorozatát azért kezdtem el anno olvasni, mert nagyon tetszett a TV sorozat (láttam vagy hat-hétszer), viszont a könyvön halálra untam magam, annyira 'sótlan' volt a filmsorozathoz képest.
A váratlan utazás c. filmsorozat is Lucy Maud Montgomery könyvei alapján készült, és mindig az volt a benyomásom, hogy A farm, ahol élünk és A váratlan utazás nagyon hasonló sorozatok, egy csomó párhuzam vonható a kettő között. Laura Ingalls írói stílusát nem ismerem, de ha olyan, mint L. M. Montgomeryé, akkor inkább passzolok... szóval érdekelne, hogy a könyvsorozat van-e olyan szórakoztató, mint a filmsorozat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 11 (csütörtök), 15:24 
Fanficbúvár

Megint én... :-D
Ajánlanám Laura Ingalls Wilder-től a Ház, ahol élünk sorozat köteteit, nekem három van meg. Bezony, a sorozat ez alapján készült, azt hiszem Farm, ahol élünk néven futott. Nagyon aranyosak, kedves kis történetek, főszereplőként Laura-val, Mary-vel, Carrie-vel, Édesanyával és Édesapával. Laura egy szeles, de szeretnivaló barna hajú kislány, pontosan ellentéte Marynek, aki szőke, illedelmes, csendes. Együtt éldegélnek a wisconsin-i erdő közepén, messze minden embertől... Tényleg szép.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 08 (hétfő), 20:07 
Fanficbúvár

AgiVega írta:
zsofiy írta:
Már végigböngésztem a képeidet és nagyon tetszenek :wink:
Artemist a neten akarom megrendelni, mert hiába kutatok utána, sehol semmi... :-( pedig érdekel 8) Nat egy picit undok, de olyan szeretnivaló kis gonosz :twisted:

Köszi, örülök, hogy tetszenek. Amúgy az Artemis Fowl beszerzésével már másoknak is voltak gondjaik az ismerőseim közül. Még itt Pesten is nehéz beszerezni... érdekes, hogy Irisz26 Székesfehérváron simán megtalálta egy könyvesboltban. :roll: Szerintem az lehet a gond, hogy a kiadó nem adott ki belőle annyi példányt, amennyire kereslet lenne, és utánnyomást már nem akarnak (biztosan nem, ha egyszer a harmadik kötetet nem is akarják magyarul megjelentetni a kis gonoszok!) De ha tudsz angolul, akkor mind az eddig megjelent öt kötetet megkaphatod az Astoriánál levő Libriben angolul (pár hónapja legalábbis még elég nagy készületük volt belőle).

Sajnos angolul csak elég makogok :oops: , de az első kettőt biztosan el fogom olvasni. Hátha nálunk is van egy ilyen rejtett készletük belőle, ki tudja :roll: A remény hal meg utoljára...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 08 (hétfő), 19:57 
Írópalánta

zsofiy írta:
Artemist a neten akarom megrendelni, mert hiába kutatok utána, sehol semmi... :-( pedig érdekel 8) Nat egy picit undok, de olyan szeretnivaló kis gonosz :twisted:

Köszi, örülök, hogy tetszenek. Amúgy az Artemis Fowl beszerzésével már másoknak is voltak gondjaik az ismerőseim közül. Még itt Pesten is nehéz beszerezni... érdekes, hogy Irisz26 Székesfehérváron simán megtalálta egy könyvesboltban. :roll: Szerintem az lehet a gond, hogy a kiadó nem adott ki belőle annyi példányt, amennyire kereslet lenne, és utánnyomást már nem akarnak (biztosan nem, ha egyszer a harmadik kötetet nem is akarják magyarul megjelentetni a kis gonoszok!) De ha tudsz angolul, akkor mind az eddig megjelent öt kötetet megkaphatod az Astoriánál levő Libriben angolul (pár hónapja legalábbis még elég nagy készületük volt belőle).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 08 (hétfő), 19:10 
Fanficbúvár

AgiVega írta:
zsofiy írta:
Sose bánd... Natre máshogy nem lehet :roll: =))

Ugye? :wink: Eddig több tucat emberrel beszéltem Internet-szerte Natról (jórészt lányokkal, naná), és eddig egyetlen egy volt köztük, aki nem szereti őt, mert 'undok'. A többiek mind azt mondták, hogy 'ja, olyan elbűvölően gonoszkás, hogy muszáj érte rajongani és neki drukkolni mindenben'. :x Teljesen egyet értek. Nem tudom, ismered-e Artemis Fowlt, de Nathaniel jelleme egy kicsit Artiéra emlékeztet engem, épp csak MÉG SZEXIBB, mint Arti. Pedig Arti se kutya... :-Ą Valahogy vonzanak ezek a cuki fekete hajú fiúk... egyszer rajzoltam is róluk egy közös képet, íme: http://www.deviantart.com/view/28160517/
A bal oldali Nat. Középen Harry (gondolom ezt nem lehetett nehéz kitalálni), és jobb oldalon Artemis.
És mivel Bartimaeust is imádod, hát tessék, Barti kedvenc alakjában, Ptolemaioszként:
http://www.deviantart.com/view/30218466/
És bocsi, ha esetleg nem illik ide linkelni (nem tudom, illik-e... :roll: )

És hogy ne offoljak, ajánló: Máraitól a Gyertyák csonkig égnek (nem t'om volt-e már, remélem nem) Gondolkodós regény, barátságról, szerelemről, árulásról, míg a gyertyák újból csonkig nem égnek, mint negyvenegy évvel ezelőtt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 08 (hétfő), 18:57 
Írópalánta

zsofiy írta:

Ugye? :wink: Eddig több tucat emberrel beszéltem Internet-szerte Natról (jórészt lányokkal, naná), és eddig egyetlen egy volt köztük, aki nem szereti őt, mert 'undok'. A többiek mind azt mondták, hogy 'ja, olyan elbűvölően gonoszkás, hogy muszáj érte rajongani és neki drukkolni mindenben'. :x Teljesen egyet értek. Nem tudom, ismered-e Artemis Fowlt, de Nathaniel jelleme egy kicsit Artiéra emlékeztet engem, épp csak MÉG SZEXIBB, mint Arti. Pedig Arti se kutya... :-Ą Valahogy vonzanak ezek a cuki fekete hajú fiúk... egyszer rajzoltam is róluk egy közös képet, íme: http://www.deviantart.com/view/28160517/
A bal oldali Nat. Középen Harry (gondolom ezt nem lehetett nehéz kitalálni), és jobb oldalon Artemis.
És mivel Bartimaeust is imádod, hát tessék, Barti kedvenc alakjában, Ptolemaioszként:
http://www.deviantart.com/view/30218466/
És bocsi, ha esetleg nem illik ide linkelni (nem tudom, illik-e... :roll: )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 08 (hétfő), 17:36 
Fanficbúvár

AgiVega írta:
zsofiy írta:
Már hárman vagytok:) délután ugyanis beszereztem mindkét kötetet, és bejelenthetem: Imádom Bartit ÉS Natet!!! Kétszeresen Natfüggő vagyok :-D de jó szóvicc =)) =)) =))

Isten hozott a klubban! Rajongjunk együtt Nathanielért! >:D< *Ági pedofil módjára nyálcsorgatva gondol Natra, akinek kis híján az anyukája lehetne... de legalábbis a nővére ;)*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 08 (hétfő), 17:32 
Írópalánta

zsofiy írta:
Már hárman vagytok:) délután ugyanis beszereztem mindkét kötetet, és bejelenthetem: Imádom Bartit ÉS Natet!!! Kétszeresen Natfüggő vagyok :-D de jó szóvicc =)) =)) =))

Isten hozott a klubban! Rajongjunk együtt Nathanielért! >:D< *Ági pedofil módjára nyálcsorgatva gondol Natra, akinek kis híján az anyukája lehetne... de legalábbis a nővére ;)*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 08 (hétfő), 17:18 
Fanficbúvár

AgiVega írta:
irisz26 írta:
Olvass vissza XD Egyszer AgiVega vagy én írtunk róla :D De nagyon nagyon nagyon jó!! :D *imádja Natet*

Mi az hogy! Egyenesen szerelmesek vagyunk belé, Írisz és én :lol: (Én legalábbis biztosan...) Azóta sorozatban gyártom a Nat-os fanartokat (ha valakit érdekel, kattintsatok a deviantart-os linkre az aláírásomban, ott minden Bartimaeus témájú képem fenn van. Szemét Stroud, ekkora fangirlt csinálni szegény AgiVegából... ez nem ér. ~x(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 06 (szombat), 15:26 
Fanficbúvár

Canis Maior írta:
Dejóóó neked :-D

Ugye??? :D hétfőn megyek is vásárolni, de milyen sokára lesz az...:||

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 06 (szombat), 15:20 
Könyvmoly

Dejóóó neked :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 06 (szombat), 15:15 
Fanficbúvár

Canis Maior írta:

Nógráditól olvastad a Gyerekrablás a Palánk utcában-t? Én könyvön még nem röhögtem annyit, mint azon. Ilyen párbeszédek vannak benne (bocs, nem pontosan idézem):

Íráselemző: Úgy gondolom, ezt a levelet alacsony iskolázottságú, primitív emberek írták...
Ideges főfelügyelő: Ennyit derített ki? Hiszen rengeteg alacsony iskolázottságú, primitív ember él ebben az országban. Például MAGA!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Még nem volt szerencsém, de már biztos fogom... Most boldog vok, mert az egyik fiókomban találtam egy könyvutalványt (hogy került az oda??? :D ) Na fel is írom a címet:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 06 (szombat), 14:52 
Könyvmoly

zsofiy írta:
Téged soha nem ununk meg:)

Köszi... :-D

zsofiy írta:
Eszembe jutottak még könyvek, amiket ajánlani tudnék:

Nógrádi Gábor és Cakó Ferenc alkotása, a Segítség, ember!
És még egy aranyos könyv Nagy Katalin műve, az Intőkönyvem története

Ezeket én is olvastam, és az Aranyesőt is el fogom. Nógráditól olvastad a Gyerekrablás a Palánk utcában-t? Én könyvön még nem röhögtem annyit, mint azon. Ilyen párbeszédek vannak benne (bocs, nem pontosan idézem):

Íráselemző: Úgy gondolom, ezt a levelet alacsony iskolázottságú, primitív emberek írták...
Ideges főfelügyelő: Ennyit derített ki? Hiszen rengeteg alacsony iskolázottságú, primitív ember él ebben az országban. Például MAGA!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 06 (szombat), 14:36 
Fanficbúvár

Téged soha nem ununk meg:)

Eszembe jutottak még könyvek, amiket ajánlani tudnék:

Nógrádi Gábor és Cakó Ferenc alkotása, a Segítség, ember! Nekem anno mikor olvastam, nagyon tetszett. Sok-sok állatfajta szemszögéből írja le a negatív kritikákat az ember ténykedéséről velük és a természettel kapcsolatban, sokszor megnevettetett.

Csíkos könyvecske, nem ok nélkül Janikovszky Évától az Aranyeső Egy lányról szól, akit nem vettek fel az egyetemre, ezért a családja dolgozni küldené, példaként nővérét állítva elé. Ezután csupa negatív dolog történik vele: kidobja a fiúját, az utolsó lehetőségként előtte álló kozmetikai állás elúszik, szülei egyre többet zargatják... Úgy dönt, tesz valami nagy esztelenséget, s beiratkozik egy nővérképzőbe. Ám szülei reakciója közel sem az, amire számított, egyenesen büszkék lesznek kisebbik lányukra, mondván "megjött az esze". Ágnes később maga sem értékeli az intézeti életet rémesnek, szerelmes lesz, s rájön, ez az ő hivatása. Kedves kis könyv, csak ajánlhatom.

És még egy aranyos könyv Nagy Katalin műve, az Intőkönyvem története Melinda nagyapja meghal, így szeretett nagyszüleitől Pestre kerül édesanyjához, akit eddig alig látott. A különös, vadóc lány így két nagynénjével él együtt, s rengeteg bonyodalomba keveredik, intőkönyve pedig csak telik... Tessék elolvasni :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 05 (péntek), 16:09 
Könyvmoly

Még egy ajánlás, ha nem untok még nagyon:

Anne Fine: A kilencedik felhőn

Ez egy különleges regény. Egyszerre anekdotagyűjtemény és életkép: egy nem mindennapi fiú életéből kiragadott pillanatok.

Stuart Terence Oliver (vagy ahogy barátai becézik: Stolly) tényleg különös gyerek. Mindenkivel barátságos és közvetlen, tele zseniális ötletekkel és furcsa életfelfogással. Szüleinek kevés ideje jut rá, ezért csanem minden idejét legjobb barátjánál, Iannal és annak családjával tölti. A két fiú szinte teljesen elválaszthatatlan, együtt találnak ki hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb dolgokat.

Aztán egy napon Stollyt súlyos baleset éri. és eszméletlenül fekszik egy kórházban. Ian az ágya szélén ül, aggódik barátja életéért, és lejegyez minden apró-cseprő élményt, kalandot és párbeszédet, amit valaha átéltek. Még arra is jut ideje, hogy saját örökbefogadásának körülményein elmélkedjen...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 20:51 
Könyvmoly

Ananke írta:
Az emlékek őre nagyon jó könyv!

Szerintem is. Főleg az a rész kiemelkedő, amikor az örökítő a háborút ismerteti meg Jonasszel... hihetetlen, de mégis az a legborzasztóbb, hogy igaz...

A Billy Elliotot ismerem, de csak nagy vonalakban. Majd egyszer elolvasom, sőt, talán meg is nézem...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 19:40 
Fanficbúvár

Az emlékek őre tényleg kiemelkedő... a vége nagyon szép, mikor "befutnak" a való világba.
Eszembe jut egyre több könyv amit szeretek, bár a mostani elég ismert, azért én kiemelném:-D
Amiről szó lenne, az A 22-es csapdája Tudom, tudom, nagyon ismert, de Yossarian jelleme annyira hasonlít rám, hisz ő is a saját bőrét menti állandóan:-D És szerintem humoros könyv, ez pedig sokat nyom a latban:-D persze voltak benne olyan részek, amik elszomorítanak, de melyik könyvben nem? Szeretem, nagyon.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 19:20 
Fanfic-faló

zsofiy írta:
Tetszett még Lois Lowrytól Az emlékek őre . Egy helyről szól, ahol az emberek tökéletes békében élnek, különleges települések egyikéről, ami elzárkózik a világtól, semmit nem tudva róla. Jonas, a könyv A-nemű főszereplője hamarosan tizenkettes lesz a könyv elején, a településen ebben az életkorban tudják meg a gyerekek, hogy mivel foglalkoznak további életükben. Ebben a világban nincs szerelem, szeretet is csak kis mértékben, hisz ezzel veszélyeztetnék a hely nyugalmát. Jonas a nagy eseményen nem hallja a nevét, ami miatt pánikba esik, hisz ilyen még nem fordult elő életében. Különleges feladatra szánják: ő fogja őrizni az emberiség kellemes és kellemetlen emlékeit a település lakói helyett, megismerve ezzel egy kellemes hajókázást, de a pusztító háborúkat, és a fájdalmat is... Jó könyv, magával ragadó.

Elsiklottatok itt zsofiy hozzászólása felett. Pedig Az emlékek őre nagyon jó könyv! Asszem én is említettem lejjebb. Nagyon nagyon szép, nagyon szomorú és oylan szinten megragadó... Engem elbűvölt. Sok könyvet olvastam, de ez tipikusan egy olyan közülük, amit nagyon megjegyeztem.

A másik - a filmek kapcsán - a Billy Elliot. Olvasta valaki? A film forgatókönyve alapján van megírva. Hát, mit ne mondjak... Nagyon ritka, hogy egy 100 oldalas kis valami ilyen mély érzelmeket közöljön, ennyire részletesen és ennyire beleérzően. Hiohetetlen. És nagyion nagyon jó. A könyv szerintem hitelesen adhatja vissza a karaktereket, bár nem ismerem a bányászok életét. :D
Amúgy arról szól (vagy legalábbis valami iylesmi) hogy a csöndes kis bányászvárosban él Billy Elliot. Apja és bátyja is bányász, és mindketten boxolnak. Billyt is beírajták, de a fiút sokkal jobabn érdeklik a szomszédban balettozók. És elkezdődik a küzdelem azért, hogy Billy balettozhasson, híres lehessen ez által. És, hogy elfoadják úgy, amilyen.
Másik dolgo, amiért kuriózum ez a könyv az, hogy egy film alapján készült, mégis jó. nem osk ilyet láttam eddig.

Úgy tűnik, kivételek tényleg mindig akadnak. :D
ja, az írót sajna elfelejtettem. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 18:17 
Fanficbúvár

Canis Maior írta:

Az is jó, de tapasztalataim szerint az 1984-et sokkal többen ismerik, mint az Állatfarmot, ezért inkább az utóbbira hívtam fel a figyelmet. Szegény Állatfarm, nem ezt érdemli 8)

Az Állatfarmot egyszer már lehalásztam a polcról, lehet hogy most megkísértem elolvasni:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 17:53 
Könyvmoly

zsofiy írta:
Canis Maior írta:

Még egy klasszikus --> George Orwell: Állatfarm.

Én személy szerint nagyon szeretem George Orwelltől az 1984et. Tudom, hogy elnyomás, meg szomorú a vége (gyűlölöm a happyendet :twisted: ) de szeretem, mert komoly kérdéseket vet fel, meg minden... egyszerűen jó.

Az is jó, de tapasztalataim szerint az 1984-et sokkal többen ismerik, mint az Állatfarmot, ezért inkább az utóbbira hívtam fel a figyelmet. Szegény Állatfarm, nem ezt érdemli 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 17:48 
Fanficbúvár

Canis Maior írta:

Még egy klasszikus --> George Orwell: Állatfarm.

Én személy szerint nagyon szeretem George Orwelltől az 1984et. Tudom, hogy elnyomás, meg szomorú a vége (gyűlölöm a happyendet :twisted: ) de szeretem, mert komoly kérdéseket vet fel, meg minden... egyszerűen jó.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 17:40 
Könyvmoly

Minerva írta:
Ezt én is olvastam, talán 3-4 éve. nagyon megragadott. Ezzel szoktattam rá a barátnőmet az olvasásra. A vége gyönyörű.

Én is olvastam... mindenkinek csak ajánlani tudom!

Még egy klasszikus --> George Orwell: Állatfarm. Adott egy gazdaság, ahol a részeges és kegyetlen gazda elnyomásban részesíti az állatait. Ám egy szép napon az állatok fellázadnak, és elkergetik az Embert, hogy saját, az állatok egyenlőségén alapuló társadalmat hozzanak létre. Ám az Állatfarm élén álló disznók egyre inkább kizsákmányolják a többi "elvtársat", mígnem egy disznódiktátor, Napóleon kerül az uralom élére...

Az Állatfarm a legtalálóbb szatíra, amit valaha olvastam. Célpontja egyértelműen a Szovjetunió, az orosz forradalomtől a szovjet-német megnemtámadási szerződésig hűen végigköveti a történelem fontosabb eseményeit. A ló képviseli a munkásosztályt, a holló a száműzött papságot, de disznóként felbukkan Lenin és Trockij is, amíg Napóleon elvtársban egyértelműen Sztálint tisztelhetjük...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 17:39 
Tollforgató

AgiVega írta:
irisz26 írta:
Én ezt láttam filmen :D nem is tudtam mi a címe, de most már biztos, hogy ez volt az :) Nekem nagyon tetszett!

A film is aranyos, de NAGYON át van írva a könyvhöz képest. Nekem a könyv klasszisokkal jobban tetszett. Próbáld meg beszerezni, érdemes elolvasni még a film után is (bár fordított sorrendben szerencsésebb lett volna...)
Azt gondolom :) De azért úgy is tetszett... nemhiszem, hogy mostamában lesz időm elolvasni :-S De majd remélem nyáron :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 17:16 
Szárnybontogató

zsofiy írta:
Tetszett még Lois Lowrytól Az emlékek őre . Egy helyről szól, ahol az emberek tökéletes békében élnek, különleges települések egyikéről, ami elzárkózik a világtól, semmit nem tudva róla. Jonas, a könyv A-nemű főszereplője hamarosan tizenkettes lesz a könyv elején, a településen ebben az életkorban tudják meg a gyerekek, hogy mivel foglalkoznak további életükben. Ebben a világban nincs szerelem, szeretet is csak kis mértékben, hisz ezzel veszélyeztetnék a hely nyugalmát. Jonas a nagy eseményen nem hallja a nevét, ami miatt pánikba esik, hisz ilyen még nem fordult elő életében. Különleges feladatra szánják: ő fogja őrizni az emberiség kellemes és kellemetlen emlékeit a település lakói helyett, megismerve ezzel egy kellemes hajókázást, de a pusztító háborúkat, és a fájdalmat is... Jó könyv, magával ragadó.

Ezt én is olvastam, talán 3-4 éve. nagyon megragadott. Ezzel szoktattam rá a barátnőmet az olvasásra. A vége gyönyörű.

Süti, Kismókus és Nyuszifül egy személyben :-P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 16:59 
Írópalánta

irisz26 írta:
Én ezt láttam filmen :D nem is tudtam mi a címe, de most már biztos, hogy ez volt az :) Nekem nagyon tetszett!

A film is aranyos, de NAGYON át van írva a könyvhöz képest. Nekem a könyv klasszisokkal jobban tetszett. Próbáld meg beszerezni, érdemes elolvasni még a film után is (bár fordított sorrendben szerencsésebb lett volna...)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 15:55 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 15:50 
Tollforgató

AgiVega írta:
Most jutott eszembe még egy nagyon bájos könyv, amit tizenéves koromban olvastam vagy négyszer: Elen H. Portertől Az élet játéka. A könyv főhőse Pollyanna, egy elárvult kislány, akit undok, gazdag nagynénje, Polly néni vesz magához.
A néni eleinte elutasító a kislánnyal szemben, de szépen lassan meghódítja őt a gyermek báj és ártatlanság. Pollyanna egyébként egy roppant érdekes játékot játszik (innen a könyv címe): mindenben megpróbál valami jót találni. Amikor pl. nagy szegénységben élt a szüleivel, és a missziós csomagból nem a hőn áhított babát kapta, hanem egy pár mankót, akkor is igyekezett nem elszontyolodni, hanem örülni annak, hogy nincs szüksége a mankókra. Amikor Polly néni puccos házában a kicsiny, póriasan berendeztt padlásszobát kapja lakhelyül, örül, mert ebből a szobából nyílik a legszebb kilátás. Amikor látja, hogy nincs tükör a szobájában, örül, hogy így legalább nem kell nap mint nap látnia a szeplőit...
Szóval különös egy kislány ez a Pollyanna, és azt hiszem, mindannyiunknak tud valamit tanítani. Nem csak tüneményes történet, de egy kicsit szemlélet-formáló is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 04 (csütörtök), 15:45 
Fanficbúvár

AgiVega írta:
Most jutott eszembe még egy nagyon bájos könyv, amit tizenéves koromban olvastam vagy négyszer: Elen H. Portertől Az élet játéka. A könyv főhőse Pollyanna, egy elárvult kislány, akit undok, gazdag nagynénje, Polly néni vesz magához.
A néni eleinte elutasító a kislánnyal szemben, de szépen lassan meghódítja őt a gyermek báj és ártatlanság. Pollyanna egyébként egy roppant érdekes játékot játszik (innen a könyv címe): mindenben megpróbál valami jót találni. Amikor pl. nagy szegénységben élt a szüleivel, és a missziós csomagból nem a hőn áhított babát kapta, hanem egy pár mankót, akkor is igyekezett nem elszontyolodni, hanem örülni annak, hogy nincs szüksége a mankókra. Amikor Polly néni puccos házában a kicsiny, póriasan berendeztt padlásszobát kapja lakhelyül, örül, mert ebből a szobából nyílik a legszebb kilátás. Amikor látja, hogy nincs tükör a szobájában, örül, hogy így legalább nem kell nap mint nap látnia a szeplőit...
Szóval különös egy kislány ez a Pollyanna, és azt hiszem, mindannyiunknak tud valamit tanítani. Nem csak tüneményes történet, de egy kicsit szemlélet-formáló is.

Ezt most olvastam el, és tényleg nagyon aranyos könyv, és a végére minden jóra fordul:D sajnos előtte van egy kis bonyodalom is... a kedvencem belőle az a rész, amikor Polyanna a béna nőhöz jár el, és őt tanítja meg a játékra, hisz örülhet, amiért két egészséges karja van, a nő nevére nem emlékszem:(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 03 (szerda), 22:30 
Írópalánta

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 03 (szerda), 20:09 
Fanfic-faló

zsofiy írta:
Nekem nagy könyvélményem volt Celia Reestől a Bűbájos Mary, nagyon magával ragadott. Misztikus, izgalmas, valamilyen szinten történelmi, kitűnő regény. A titkos kertet és A padlásszoba kis hercegnőjét még anno másodikban-harmadikban olvastam, már nem emlékszem másra, csak hogy nagyon-nagyon élveztem!

Celia Rees Bűbájos Maryjét én is olvastam már. tetszett, bár nem annyira nagyon. Lehet azért, mert annyira beharangozták meg minden, hogy milyen jó meg izgalmas meg mindne... Nem volt rossz, de nem mondanám különösen jónak se. :D

A másik kettőt olvastam, mind aranyosak voltak. :) Igazi kis aranyos könyvek, amin elbőgöd magad. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 03 (szerda), 19:55 
Írópalánta

zsofiy írta:
Én a Menni vagy meghalni-t, A tizennégykarátos autót, a Texas Bill a fenegyereket, amiben Piszkos Fred felbukkan, vagy amiket John Fowler mesél el (Három testőr Afrikában és Az elátkozott part)
A Texas Billben a Lord kísértetiesen emlékeztet Voldemortra... lehet hogy Rowling is Rejtő-könyveket olvasott? :-D

A Texas Bill azon ritka Rejtő könyvek közé tartozik, amelyeket nem olvastam. Erről ráadásul még csak nem is hallottam. A másik, amit azért nem olvastam el tőle, mert tudtam, hogy szörnyen depi, az a Csontbrigád. A menni vagy meghalni sztorijára már nem emlékszem, de olvastam, az biztos. Ha jól emlékszem, jópofa volt még a Szőke ciklon meg a Sárga garnizon is (épp csak az utóbbi alapsztorijából már semmire sem emlékszem. A Szőke ciklonból is csak valami Buddha szobor rémlik... ;))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 03 (szerda), 19:11 
Tollforgató

Minggyá ideküldöm apámat...Ő nagy Rejtő fan :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 03 (szerda), 18:54 
Fanficbúvár

Én a Menni vagy meghalni-t, A tizennégykarátos autót, a Texas Bill a fenegyereket, amiben Piszkos Fred felbukkan, vagy amiket John Fowler mesél el (Három testőr Afrikában és Az elátkozott part)
A Texas Billben a Lord kísértetiesen emlékeztet Voldemortra... lehet hogy Rowling is Rejtő-könyveket olvasott? :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 03 (szerda), 18:44 
Írópalánta

zsofiy írta:
A legtöbb kedvenc könyvem Rejtő Jenőtől van, zseniális művei vannak, nagyon szórakoztató:D

Hajajj, de mennyire! Kedvencem tőle Az előretolt helyőrség, de a Piszkos Fred a kapitányt és a Tizennégykarátos autót is nagyon szeretem - ennek a három könyvnek adnék dobogós helyet a Rejtő-regények közül. Nagyon jó még tőle A három testőr Afrikában és a Néma revolverek városa is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 03 (szerda), 17:48 
Fanficbúvár

Nekem nagy könyvélményem volt Celia Reestől a Bűbájos Mary, nagyon magával ragadott. Misztikus, izgalmas, valamilyen szinten történelmi, kitűnő regény. A titkos kertet és A padlásszoba kis hercegnőjét még anno másodikban-harmadikban olvastam, már nem emlékszem másra, csak hogy nagyon-nagyon élveztem! (tudom, tudom, hétévesen olvassam a Micimackót és a Pochahontast és egyéb kedves kis meséket, de mit várjon az ember tőlem, aki első könyvként életében Shakespeartől a Tévedések vígjátékát olvasta??? nem, arra sem emlékszem :-D )
A legtöbb kedvenc könyvem Rejtő Jenőtől van, zseniális művei vannak, nagyon szórakoztató:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 április 27 (csütörtök), 20:24 
Tollforgató

AgiVega írta:

Én magyarul olvastam, de a rendes, hosszú verziót. Soha, semmiből nem lennék hajlandó rövidített verziót olvasni. (Jó, kivéve a Szigeti veszedelmet, mert az kötelező olvasmány volt, és verses formában alig érthető, így egy rövidített próza verziót olvastam, de még úgy is piszkosul untam :-( )
ÉN elég sok rövid verziót olvastam.. például a Twist Olivért is angolul rövidítettbn olvastam... de Dickens nagyon érthetetlne...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 április 27 (csütörtök), 17:34 
Írópalánta

irisz26 írta:
Én is olvastam a Titkos kertet, és tényleg nagyon jó! Igaz angolul olvastam, de úgy is tetszett... Ja, és az nem a rendes regény volt, hanem egy kicsit lerövidítve :oops: De nekem úgy is tetszett :D

Én magyarul olvastam, de a rendes, hosszú verziót. Soha, semmiből nem lennék hajlandó rövidített verziót olvasni. (Jó, kivéve a Szigeti veszedelmet, mert az kötelező olvasmány volt, és verses formában alig érthető, így egy rövidített próza verziót olvastam, de még úgy is piszkosul untam :-( )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 április 27 (csütörtök), 12:31 
Tollforgató

Akit érdekel a politika, és a kommunista rendszer fennállása, illetve olyan adatok, amiket nem hoztak nyilvánosságra, annak ajánlom I.M. Pacepa, (Chaesusceau volt tábornoka, aki Amerikába disszidált...) könyvét. Szerintem nagyon jó! A címe: A Kreml öröksége, a hírszerzés szerepe a szovjet kommunista rendszerben. Nekem nagyon tetszett! Igaz néhol szakszavakat vagy román illetve orosz kifejezéseket használ, de ettől függetlenül érdekes... :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 április 27 (csütörtök), 12:25 
Tollforgató

AgiVega írta:
Ami erről eszembe jut: mármint a 'titkos kertről'. Egyik kedves regényem volt gyerekkoromban F. H. Burnett-től A titkos kert. (egyébként tavaly újraolvastam, és ez olyan időtlen műremek, amely még felnőtt fejjel is elbűvöl.) A XX. század elején játszódik, egy Indiából Angliában hozott kislányról szól, aki távoli rokona rideg birtokán megtalálja a 'titkos kert' kulcsát, és elhatározza, hogy újra életre kelti az elhanyagolt kertet. Nagyon bájos (és egyáltalán nem 'cukrosan' bájos) történet, némi misztikum is van benne (éjszakai folyosón sétálgatás, titokzatos sikolyok...). Mindenkinek ajánlom.
Egyébként Burnett írta A kis lord és A padlásszoba kis hercegnője c. világhírű könyveket is. Azokat is ajánlom, bár nekem A titkos kert tőle a kedvencem.
Én is olvastam a Titkos kertet, és tényleg nagyon jó! Igaz angolul olvastam, de úgy is tetszett... Ja, és az nem a rendes regény volt, hanem egy kicsit lerövidítve :oops: De nekem úgy is tetszett :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanako 2006 április 27 (csütörtök), 12:31-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 április 24 (hétfő), 13:37 
AgiVega írta:
hozsp írta:
Nem tom ajánlottátok e már, de én imádom Stephen Kinget! A kedvencem a Langolierek és a Titkos ablak, titkos kert... De a legelső novelláját is imádom, de annak nem jut eszembe a címe... :oops:

Ami erről eszembe jut: mármint a 'titkos kertről'. Egyik kedves regényem volt gyerekkoromban F. H. Burnett-től A titkos kert. (egyébként tavaly újraolvastam, és ez olyan időtlen műremek, amely még felnőtt fejjel is elbűvöl.) A XX. század elején játszódik, egy Indiából Angliában hozott kislányról szól, aki távoli rokona rideg birtokán megtalálja a 'titkos kert' kulcsát, és elhatározza, hogy újra életre kelti az elhanyagolt kertet. Nagyon bájos (és egyáltalán nem 'cukrosan' bájos) történet, némi misztikum is van benne (éjszakai folyosón sétálgatás, titokzatos sikolyok...). Mindenkinek ajánlom.
Egyébként Burnett írta A kis lord és A padlásszoba kis hercegnője c. világhírű könyveket is. Azokat is ajánlom, bár nekem A titkos kert tőle a kedvencem.

Az üvegpadló a legelső megjelent novellájának a címe.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 április 23 (vasárnap), 22:04 
Írópalánta

hozsp írta:
Nem tom ajánlottátok e már, de én imádom Stephen Kinget! A kedvencem a Langolierek és a Titkos ablak, titkos kert... De a legelső novelláját is imádom, de annak nem jut eszembe a címe... :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 április 23 (vasárnap), 21:57 
Írópalánta

Belldandy írta:
Sokan dicsértétek a Bartimaeus-regényeket, úgyhogy megvettem tegnap az első részt :) az nem kifejezés hogy mennyire jó!! :D egyszerűen odavagyok bartiért :oops: :-)

Őérte nem lehet nem odalenni. Vagyis, nekem eleinte sikerült. Fura... amikor az első könyvet először olvastam, a falra bírtam mászni Bartitól, valahogy olyan idiótán arrogánsnak tűnt, csak szegény, 'ártatlan' kis Natért rajongtam. Aztán elolvastam a második könyvet, és rájöttem, hogy Barti ISZONYÚ JÓ FEJ! Később, amikor újraolvastam az elsőt, már abban is tetszett Barti stílusa. Asszem csak hozzá kellett szoknom 8) Über-cool karakter. Mostanában írogatok egy Barti témájú fanficet (angolul), és tartottam tőle, hogy Barti karakterét nehéz lesz hűen visszaadni, de aztán azt vettem észre, hogy a legkönnyebben írható jelenetek azok, amelyeket Barti szemszögéből írok. Azok valahogy 'magukat írják' :lol: Szóval ja, csodás figura ez a dzsinn!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 április 23 (vasárnap), 21:55 
Szárnybontogató

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 849 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra