Halihó mindenki!
Jaj, lányok, mióta a tételírós fázisból átváltottam a tanulósra, alig jutok géphez...

Múlt héten itt töltöttem szinte az egész napot és néha-néha felnéztem, hogy írtatok-e valamit meg válaszolgattam (általában csak Amphének, aki sorstársként szintén itthonozgat - hapax legamanon forever

), de most... csak ilyenkor este jutok ide és már úgy le vagyok maradva...
No mindegy, Riika már tudja, ezért nem várok sajnálatot!
Shanci, mi ezt a témát már megbeszéltük mikor megismertelek, illetve hát elég részletesen kifejtettem felháborodott véleményemet a helyi dolgaitokkal kapcsolatban, most is rossz hallani őket, bár nekem már mesélted...

Nem szeretem az igazságtalanságot, főleg ha alaptalan. Mit ártottatok ti vagy akár mi, bármilyen magyar a szerbeknek?

Ne mondj olyat, hogy egy fecske nem csinál nyarat, igen is csinál, hinni kell benne!

És jól mondta Amphe, bennünk van a jövő, úgyhogy!
Kitartást drága, a jövő héthez, szurkolok, hogy utána pihenhess. Küldök neked virtuálisan még egy puha párnácskát!
Ne haragudj, én se direkt nem válaszoltam a továbbtanulós kérdésre, csak elfelejtettem, annyi minden van nekem is mindig a fejemben. Az én esetem sem egyszerű, én elég sok mindent megjelöltem, de a leglényegesebb az két szak igazából, úgyhogy a többit hagyjuk is, főleg mert kis is fogom őket szórni.
Én nemzetközi tanulmányokat szeretnék tanulni, de kérlek, meg ne kérdezzétek, hogy az pontosan mit takar. Nem azért, mert én sem tudom, mert mostanra már elég sok emberrel beszéltem és elég sok mindent olvastam róla és utána, de elmagyarázni rendesen nem tudom. A lényeg annyi, hogy köze van a diplomáciához, az idegen nyelvekhez, az utazáshoz és nagyon sok olyan (számomra

) érdekes tantárgy van, mint etikett, diplomácia, nemzetközi jog, kultúra... Engem ezek érdekelnek, de kérlek, kérlek, hadd ne kelljen most részleteznem, hogy miért ezt választottam, mert nagyon nehéz döntés volt, nagyon sok álmatlan éjszakámba került és nem akarok már ezen többet gondolkozni, változtatni úgysem tudok rajta (nem mintha akarnék - ezt szeretném tanulni). Nagyon sok oka van, amiért ez és nem más.
A másik szak az anglisztika, azt főleg azért szeretném tanulni, hogy eredetiben olvashassak angol regényeket (Terabithia

) és angol, amerikai kultúrát, történelmet és hasonlókat tanulhassak. De ezt inkább másoddiplomának, hobbiból szeretném, elsősorban most a nemzetközi a nagy vágyam, csak hát... azok a fránya pontok...
Riika, apukád restaurátor? És ezt nekem hogyhogy nem mondtad még soha?!

Na, majd mesélsz mindenképpen!

Engem is érdekelnek ezek a dolgok. Én a régészetről főleg akkor mondtam le, mikor tudatosult bennem, hogy a föld tele van bogarakkal...

Az az egy, amit nem bírok elviselni. Lehet kígyó, bármilyen más állat, denevér, bármi, de pók és bogár... azokat képtelen vagyok elviselni. Meg hát az a baj, hogy egy régész élete sem csak abból áll, hogy feltár egy piramist, nagyon sokszor kell fölöslegesen dolgozni. Egyszer egyszer vannak egy életben igazi szenzációs feltárások, nagyrészt inkább a homok.
Viszont, Amphe, mielőtt nagyon elkeserítenélek, nagyon sok feltáratlan kincs van még a föld alatt, én ebben szilárdan hiszek, túl sok mindent pusztított már el az ember ahhoz, hogy a föld tele legyen maradványokkal, kincsekkel a múltról és a letűnt korokról, szóval - csak rajtad áll!
A restaurátorról jut eszembe, nekünk is van egy ismerősünk, aki az és megmutatta, hogyan restaurálnak régi festményeket, nagyon durva, hogy egy szinte teljesen tönkre ment képből hogy lesz szép! Teljesen le voltam nyűgözve!
Főleg, mert nem kis felelősséggel jár a munka, mikor Olaszországban voltunk, pont restaurálták a pisai battistériumot és hát... tényleg, meghajolok nagyságuk előtt, én bele nem mernék nyúlni egy régi freskóba. Egy rossz ecsetvonás és Isten se javítja ki...
Riikám, ugye nem utálsz nagyon?
Nara, ne gondold, hogy fiatal vagy még az egyetemi felvételin töprengeni, bár én (mi, ugye Amphe?) hamarabb elkezdtünk volna gondolkodni rajta, most könnyebb dolgunk lenne. Sosincs túl korán hidd el. Most hányadikos is vagy? Bocsi, de elfelejtettem...
Bocsi, lányok, biztos nem válaszoltam mindenre, de szóljatok rám, egyik sem azért van, mert ne érdekelne a téma, csak mert túl sok egyszerre az információ!
Szép álmokat!
Aila
U.i.: Uhh, most én is extra hosszúra nyúltam.
Szerk.: Jaj, tényleg a műfordítás az engem is mindig vonzott, de jó is lenne...
Hát igen, erről a "nem akarok menni" fajta buliról én is tudnék mesélni...

Utoljára pl. úgy kellett elkapkodni előlem a telefonokat, mert mindenkit (főleg bizonyos embereket) hívogatni akartam meg szenvedtem. Eléggé rám jött a letargia, ők meg adták meg adták a poharakat...
Töri? Hát azért szerintem van néhány nem túl könnyű rész, főleg a modern töri időszakából...
Hát lányok, akkor jól le lettem szavazva Petőfimmel...