Halihó bigyókák!
Jó sokat firkálgattatok, de örülök!

Van mikre válaszolnom, de jó!
Látom, pl. a kötelezők eléggé ki lettek beszélve - szegények!
Akkor szép sorba:
- Anyegin: hát lehet, hogy azért nem tetszett, mert nem értettem, és mert szenvedve olvastam nagyon, nem tudom, miért, de zavartak az orosz nevek meg az egész, a nehéz fogalmazásmód és talán a téma sem tetszett – de akkor meséljetek, mi volt a lényege?

Kíváncsivá tettetek, főleg a levélre, az nekem teljesen kiesett...

ops
- Egri csillagok: tökéletesen egyetértek veletek. Elhiszem, hogy jó könyv, de kicsi voltam és nem értettem, nehéz volt és a rossz élmény maradt meg – nem szívesen venném én most se újra a kezembe, pedig most már kicsit érettebb vagyok és tudom, hogy a borító nem minden – mit tesz egy rossz korra időzített kötelező, talán örökre megutáltatja a gyerekkel. :S Pedig mi aztán szeretünk olvasni, nagyon is!
- Csongor és Tünde: nem mondom, hogy az életemben olvasott legjobb könyvek listájára felkerül, de miután sikerült megemésztenem a neveket (Csongor - nincs hozzáfűzni valóm; Tündéről pedig mindig az egyik tanárom arca lebeg be a képzeletembe, így elég nehéz romantikus dolgokat elképzelni velük...

), tetszett, meg hát olyan rövidke, hogy nem volt fárasztó, inkább pihentető.
- Riika, az Aranyember nem tetszett? Ezen most tényleg meglepődtem, kis cipőcskés társam!

De ne félj, kellenek az eltérések is!

Mikor olvastad egyébként? Mostanában? Vagy már régen? Én kb. egy éve és meghaltam tőle, annyira magával ragadott, csodás volt, igazi gyönyörű klasszikus, igazi felüdülés a modern dolgok után. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy azok nem jók, mert hát ismertek, csüngök rajtuk, de egészen már egy Jókai, mint egy Stephenie Meyer. Minden szavából süt, hogy tényleg hatalmas volt, hogy nem hiába tanuljuk, tényleg hatalmas tehetsége volt.

De biztos vagyok benne, hogy ha akkor olvastam volna, mikor először volt kötelező, akkor nekem sem tetszett volna, annál azért bonyolultabb. Vagy a 100 oldalas bevezető ártott meg neked? Azt mondjuk nem csodálnám, azon túl kell esni, utána a jó.
- Csudálatos Mary, azt pedig én de szerettem!

- Mary Poppins!
Egyébként szerintem a legjobb kötelezők az alsósak! Vuk, Két Lotti, Bambi ÉÉÉÉS.... az én örök kedvencem: Pál utcai fiúk!

(ott a Tüskevárat nem szerettem - de lehet, hogy csak mert nem is adtam neki igazán esélyt; amit még nagyon nem bírtam, az az Ábel a rengetegben... az tényleg csak ennyiről szólt: Ábel és a rengeteg fa...

- legalábbis addig, ameddig én eljutottam

Ellenvélemények esetleg?

)
Viszont tudjátok mit, ha eltér a véleményünk, ha nem, azért jó ilyenekről beszélgetni szerintem, mert ez bizonyítja, hogy ismerjük őket és nem a vakvilágba mondjuk, mint a többség, hogy az összes kötelező
sz.r (bocsánat), hanem véleményt nyilvánítunk, hogy mi jobban, mi kevésbé és ez olyan jó!
Shanci, anyukád esküvői feketéje rendes esküvői ruha volt, csak feketében vagy teljesen más fajta ruha? Mert a fekete ilyen tüllös, olyat egyszer de felvennék - mondjuk nem az esküvőmre (oda én is fehérbe vágyom - főleg szalagavató óta

, egy alkalmat se akarok elhalasztani, hogy ilyen csodaszép ruhában lehessek, szerelmes voltam a drágámban

), de mondjuk egy farsangra nagyon is. Avrilnek volt az egyik klipjében vagy hol valami ilyesmije, az nagyon tetszett!
Nincs esetleg képed róla? Vagy olyan titkos szökés volt, hogy még meg se örökítették a nagy napot? Az azért kár lenne...
Szóval igen, én is fehérben képzelem...!
Hű, Amphe, te aztán jó előre gondolkodsz! De nem nevetünk ki, szerintem ez aranyos, én is szoktam nézegetni (főleg szalagavató előtt) és volt néhány, amitől a szavam is elállt. De én pillangós rucit szeretnék, ha valaki most kérdezné, hogy milyet csináljon. És a hajamba is fehér selyempillangókat...!!!
Megnézhetjük a választottadat esetleg vagy nagyon titkos babonás?
Tényleg, Amphe, a kötelezőkről jutott eszembe, lehet, hogy ezt már beszéltük/beszéltétek, de te milyen könyveket olvasol, ha nem meri?
Shanci, részegeskedtél? Bad girl!

De remélem, azért valami finomat ittatok!
Riika, Logan nem helyes?? Pedig...

No nem baj, legalább nem veszünk össze rajtuk. De hát asszem a két késforgatónk is eléggé más kaliber, szóval az eltérő ízlésünk már akkor kiderül(hetet)t volna.
Nem láttad a Party gimit? Hát akkor gyorsan töltsd le, ha Jess-párti vagy, még jobban bele fogsz szeretni – csak egy bizonyos részt nézz el neki XD Látta valaki, aki esetleg érti mire gondolok?
Ha megnézted, drága, majd mesélj - arról a részről is (ne félj, tudni fogod, melyikre gondolok!

).
Tényleg erről jut eszembe? Megnézted már a filmemet?? Várom róla a pü-t!!
Ne viccelj már, nem kell ilyeneket megjegyezned, mint a szóbelijeim vége.
Amphe, nem eszünk meg, ne viccelj már!

Ízlések és pofonok (de azért megsúgom, sokszor én is így haladok - még szerencsém, hogy írásban nem jön át; bár azt látjátok, mennyit tudok beszélniXD, mint pl. most is, de hát így jár az, aki lemarad és mindent be akar hozni...

és legalább ennyi hülyeséget beszélek; de hát mentségemre szolgáljon, "ezen nőttem fel").

Mindent betéve tudok belőle!:-D
Prince of persia – imádtam a játékot, de csak abból filmet csinálni szerintem iszonyatosan unalmas lett volna szerintem. A végén mindig idegesített, hogy még játékkulcsokkal se tudtam kipörgetni

– viszont sose felejtem el, hogy mindig beleestem a kardokba, vagy szétvágott az a pengeszerűség ami nyílt-záródott...

(a szép emlékek

).
Nara, én is szeretem nagyon a fantasy sorozatokat, a hősöket is nagyon (van benne Jess

), de én nagyon sok sorozatot néztem a 7th heaventől (ugye, KyKy?

) a Tuti gimin át a Lostig (+ szüli feli, bübi boszi, szellemekkel suttogó, doki house...) és persze BK sem maradhat ki...

Jó bennük elmerülni, még ha legtöbbjük bugyuta is.
Nálatok most akkora vihar volt, Nara?? nálunk csak csendes zuhi, bár igaz, hogy elfelejtettem becsukni az ablakomat, úgyhogy kicsit vizes lett néhány dolog...
Azért remélem nem lett nagy károtok.
Amphe, direkt hagytam utoljára az élménybeszámolódra való reagálást, mert egyszerűen sosem találok megfelelő szavakat ezeknek az embereknek a lelki erejére. Mindig lenyűgöznek. Nekem még nemigen volt szerencsém találkozni hozzájuk hasonlóval, de elhiszem, hogy nagy élmény volt.
Apukád ott vagy olyan helyen dolgozik, ahol a mozgássérültek életének megkönnyítését segítő dolgokat próbálják népszerűsíteni? Egyszer volt a sulinkban ilyen ability kiállítás, el is akartam menni, de aztán nem tudom, végül miért nem. Egy dolog különösen felkeltette az érdeklődésemet a beszámolódban: milyen járólap az, ami segít a vakoknak? Érdes? Vagy hogy segít nekik?
Bocsánat, kicsit szóáradatom volt - Amphe, a fentebb említett dologra itt a bizonyíték...
Már el is sunnyogtam gyorsan!
Szép álmokat!
Ailana