Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 16:35

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 151 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4  Következő

Kicsoda a Névtelen?
A szavazás 2010 június 24 (csütörtök), 20:07-kor befejeződött.
Nicholas Flamel 7%  7%  [ 2 ]
Aberforth Dumbledore 4%  4%  [ 1 ]
Albus Perselus Potter 7%  7%  [ 2 ]
Zombi-Dobby :-) 7%  7%  [ 2 ]
Albus Dumbledore 11%  11%  [ 3 ]
A Halál 7%  7%  [ 2 ]
John Eakle 7%  7%  [ 2 ]
Voldemort valakije 4%  4%  [ 1 ]
Valaki más... 30%  30%  [ 8 ]
Halvány lila gőzöm sincs! 15%  15%  [ 4 ]
Szavazatok száma : 27
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: NURMENGARD-TRILÓGIA
HozzászólásElküldve: 2011 november 22 (kedd), 9:40 
Zöldfülű

Már eltelt 3 hónap amióta felkerült az utolsó fejezet, sajnos az epilógus még nincs fent. :cry:
Reménykedve naponta felnézek a merengőre hátha ott lesz.
Lehet esetleg tudni bármit az epilógus állapotáról?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 november 14 (hétfő), 14:47 
Zöldfülű

Lehet tudni valamit az epilogus állapotárol?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 augusztus 08 (hétfő), 6:00 
Zöldfülű

sziasztok tudja valaki hol találom meg az utolsó fejezetet /A tűz urának színe előtt/mert már nagyon várom a befejező részt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 15 (hétfő), 0:39 
Zöldfülű

Helló Mindenki!

Tudja közületek valaki, hogy van e már boritógrafikája az Ezernevűnek, úgy mint a Negyedik toronynak?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 27 (péntek), 14:49 
Írópalánta

Üdv közöttünk zeezee. Mindig jó ha új hívők csatlakoznak a kultuszhoz. A beavatásodra jövő hét szombaton kerítünk sort, készülj fel rá :))

De a viccet félretéve, üdv néked kedves kifolyt-szemű olvasótárs. Ha szeretsz sok eszmét cserélni fórumokon akkor javasolnám Roland másik Nurmengardos topicját, mert ott megy az élet. Itt csak áll a levegő... :-D

http://fanfic.hu/meriforum/viewtopic.php?t=805 <---ez a nyerő

Shepard: That son of a bitch sent us right into Collector hands!
Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 20 (péntek), 16:06 
Zöldfülű

helló. én még új vagyok itt, de annál lelkesebb. három napja álltam...izé...ültem neki a trilógiának és ejha! nagyon várom a folytatást, bár már a szemeim hasonlatosak lehetnek a harryéhez( az átváltozás után).
ja és jól érzem, hogy aberforthnak lesz még jóóó sok köze a dolgok menetéhez? én kezdek nem bízni benne... :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 14 (szerda), 22:23 
Zöldfülű

Remekül sikerült az új fejezet Roland, remélem minél hamarabb kész lesz a következő, mert ez elég durva függővég :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 09 (péntek), 16:42 
Szárnybontogató

Köszi!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 07 (szerda), 14:19 
Zöldfülű

PJ írta:
Srácok, kész az első fanfiction-öm!

Én is elolvastam, nagyon jó lett! Gratula hozzá!

Roland az új fejezet egyszerűen fantasztikus!!! Várom a folytatást.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kkoni 2010 július 14 (szerda), 13:47-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 07 (szerda), 14:17 
Zöldfülű

Idézet:
PJ korábban írta:
Csak a sajátomat ismerem. :) Belinkelnéd, amit te ismersz?

Vagy az enyémre gondoltál? :D

Nem hinném, h sorozatot csinálok belőle, am. Lehetne, de ez egy novella, és kész.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=69238

Még elég kezdetleges, de nem rossz. Csak ezzel is az a baj, hogy még nincs kész. De szerintem érdemes elolvasni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 07 (szerda), 13:40 
Szárnybontogató

Yalswele nagyúr írta:
Ismersz olyan írást, ami kapcsolódik a Nurmengard trilógiához? Én ismerek egyet, csak az a baj, hogy még csak most kezdték el írni.

Csak a sajátomat ismerem. :) Belinkelnéd, amit te ismersz?

Vagy az enyémre gondoltál? :D

Nem hinném, h sorozatot csinálok belőle, am. Lehetne, de ez egy novella, és kész.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 07 (szerda), 10:32 
Zöldfülű

PJ írta:
Hát igen, amíg roland befejezi a Nurment. Lássuk csak, ha tartja a két hét / egy fejezet ütemet, akkor 2011. januárjában kerl fel az utolsó fejezet és az epilógus...

De én nem panaszkodom, mert ez egy nagyon jó történet, és hát jó munkához idő kell...

Válasz: Hát, igen, ahhoz sok idő kell. De gondolj bele, még a nyáron megtudjuk, kicsoda a Névtelen, mivel a 26. fejezet már nincs messze.

Ismersz olyan írást, ami kapcsolódik a Nurmengard trilógiához? Én ismerek egyet, csak az a baj, hogy még csak most kezdték el írni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 07 (szerda), 7:45 
Szárnybontogató

Parselmouth Lion írta:
Én is elolvastam a történetedet, és tetszett! Nagyon ötletesen jelenítetted meg a Harry és fia közti harc eredendő okát! Nem mondom, hogy teljesen eltaláltad, de egy alternatív valóságnak tökéletesen megfelel, ugyanis valóban ilyen problémák álltak Harry és Al veszekedései között: hogy Harry nem tett emg mindent a Névtelen ellen és ennek áldozatai lettek.
Gratulálok - és nem mellesleg nagyon köszönöm, megtisztelő, hogy a történetem már magában is fanfic-eket szül

Köszönöm neked, PJ!

Köszönöm, hogy elolvastad, meg hogy tetszett :D

Yalswele nagyúr írta:
A PJ által írt történetre pedig azt mondanám, hogy nem volt rossz. Nem azt mondom, hogy én jobbat írtam volna, csak én hiányoltam benne, hogy semmi új nem volt benne, csak azokra utalgattál amit eddig is tudtunk. Ez persze nem baj, csak hát szerintem túl korán írtál ilyesmit, mert még nem tudunk mindent. Én is ezért fogok várni az írással, amíg Lion befejezi a Nurment. Egyébként tetszett az Alos story, nehogy félreértsd, csak hozzászoktam Roland írásaihoz, ahol bő lére ereszti mondandóját s ez nekem egy kicsit rövid volt. De tudom, ez még csak az első írásod volt, ugyhogy csak igy tovább!

Az utalgatásra: igen, nem nagyon akartam kitalálni sok újdonságot a jövővel kapcsolatban.

Eredetileg úgy terveztem, hogy benne lesz az is, hogy a Harry mit adott meg a Névtelenek, vagy hogy miben egyeztek meg, de nem tudtam mit kitalálni. :P El nem tudnék képzelni olyan dolgot, ami a feketemágusnak még a Tervnél is fontosabb. (Ez benne volt a James, Albus és Lily c. fejezetben)

Hát igen, amíg roland befejezi a Nurment. Lássuk csak, ha tartja a két hét / egy fejezet ütemet, akkor 2011. januárjában kerl fel az utolsó fejezet és az epilógus...

De én nem panaszkodom, mert ez egy nagyon jó történet, és hát jó munkához idő kell...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 06 (kedd), 10:02 
Zöldfülű

Nekem is nagyon tetszett az új fejezet. Bár a végén kissé meglepődtem. Tom hogyan jött vissza? Azt gyanítom, hogy Cerberus valahogy félig meddig támasztotta csak fel. Tehát nem olyan erős mint annak idején de azért így is elég kellemetlen lesz.

A PJ által írt történetre pedig azt mondanám, hogy nem volt rossz. Nem azt mondom, hogy én jobbat írtam volna, csak én hiányoltam benne, hogy semmi új nem volt benne, csak azokra utalgattál amit eddig is tudtunk. Ez persze nem baj, csak hát szerintem túl korán írtál ilyesmit, mert még nem tudunk mindent. Én is ezért fogok várni az írással, amíg Lion befejezi a Nurment. Egyébként tetszett az Alos story, nehogy félreértsd, csak hozzászoktam Roland írásaihoz, ahol bő lére ereszti mondandóját s ez nekem egy kicsit rövid volt. De tudom, ez még csak az első írásod volt, ugyhogy csak igy tovább!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 05 (hétfő), 21:07 
Sztorihajhász

a kedvanc Nagyuram a kiválasztott ellen :) Nagyon durva volt, főleg a sok-sok harc és a msáik kedvenc nagyuram alias Denem is visszatért (vaalhogyan), ezt majd tessék megmagyarázni! Nagyon részletgazdag fejezet lett, még a sellők tesrészeinek az elhelyezéséről is szól szöveg :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 05 (hétfő), 19:38 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
PJ írta:
Köszönöm, örülök, hogy elolvastátok.

Én is elolvastam a történetedet, és tetszett! Nagyon ötletesen jelenítetted meg a Harry és fia közti harc eredendő okát! Nem mondom, hogy teljesen eltaláltad, de egy alternatív valóságnak tökéletesen megfelel, ugyanis valóban ilyen problémák álltak Harry és Al veszekedései között: hogy Harry nem tett emg mindent a Névtelen ellen és ennek áldozatai lettek.
Gratulálok - és nem mellesleg nagyon köszönöm, megtisztelő, hogy a történetem már magában is fanfic-eket szül :-D :-D :-D

Köszönöm neked, PJ!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 05 (hétfő), 7:23 
Szárnybontogató

Beze írta:
Gratulálok hozzá, minőségi írás!

nagykacsa írta:
Gratulálok, nagyon jó lett.

Köszönöm, örülök, hogy elolvastátok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 04 (vasárnap), 23:27 
Zöldfülű

PJ írta:

Gratulálok, nagyon jó lett. Nekem Harryről Piton jutott eszembe az olvasása közben, míg Albusról a fiatal Harry. Nagyon jól megjelenítetted a gyilkosságot.

üdv

A súlykörte olyan gyümölcs, mely nem rohad meg, nem kukacosodik, nem kell permetezni... de nem lehet belőle pálinkát főzni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 04 (vasárnap), 18:21 
Szárnybontogató

PJ írta:

Gratulálok hozzá, minőségi írás! Eddig picit másképp képzeltem el azt, hogy Al hogy végez Harryvel, de ez is nagyon tetszett! Nagyon jól kaptad el a véletlen-mégis-szándékos érzést.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 04 (vasárnap), 16:31 
Szárnybontogató

Roland, ez az, amiről múltkor írtam Neked! Légyszi elolvasnátok, végülis Nurmengardhoz kapcsolódik.

http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=73453

A fejezetről:

Roland, nagyon-nagyon jó lett!
Én valahogy úgy képzelem ezt a köpegy-dolgot, hogy hiába a Halál Ereklyéje, nem tudná megvédeni Harryt, ha hosszan a szemébe nézne. Max így, egy pillanatig. Tehát félvédelmet nyújt. Mert elméletileg a baziliszkusz egy pillantásával ölni képes.
És Voldemort szerintem már több, mint egy inferus. Cerberus úgy tűnik döntögeti a mágia felső korlátait. Azt tudjuk, hogy főzetekkel képes regenerálni a holttesteket, ahogy Grindivel is tette. De hogy varázserőt adjon regenerált hullának? Gyanítom visszaadta neki a régi varázserejét, mert tud repülni, ahogy a 7. kötetben.

Az biztos, hogy ebből semmi jó nem származik.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 04 (vasárnap), 16:28 
Szárnybontogató

Itt is gratulálnék elsősorban a fejezethez, szuper lett!
És igen, a kérdések bennem is felvetődtek... Az világos, hogy a tükörbe nézve Harry "csak" kővé dermedt volna, de ettől is megvédte a köpeny. Ellenben mitől vérzett a szeme? Illetve, ha a köpeny védte meg, akkor akár szemtől szembe is nekimehetett volna Miguelnek...
A betörés a Menedékre... vagy eleve volt beépített ember, amit nem tartok valószínűnek, vagy szerintem valahogy lekövették a varázslényeket, akiket elhoztak...
És Voldemort. Az azért tényleg gáz, ha egy inferus tud repülni, mert akkor elvileg varázsolni is képes, meg hasonló szépségek.
Szokás szerint megint egy rakás kérdés, remélem azért megválaszolod őket valahogy...

Más:
Parselmouth Lion írta:
Nekik nem volt horcrux-uk.

A horcruxnak mi köze van a testhez? Tudom, hogy régen olvastam már az eredeti könyveket, de az nem csak egy lélekdarabot tartalmaz? Hogy kötődik a testhez? Voldemortnak is úgy kellett új testet gyártani... Nem értem.

Nihil dulcius, quam omnia scire.
"Mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának..."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 04 (vasárnap), 15:08 
Zöldfülű

Gratulálok a fejezethez! Viszont egy-két kérdés szöget ütött a fejembe. A köpeny hogy tudta megvédeni Harryt (már ha tényleg az volt), az nem csak átkoktól véd? A pillantást nem sorolnám az átkok kategóriába, inkább oda mint a szobor igézését, érdekes módon a szobornál mégis hatott rá.
A másik, hogy a végén Voldemort mire jó? Mivel azzal végződött a fejezet, hogy repült Harry felé, az inferusok tudnak repülni? Eddig nem volt róla szó, lévén hogy azok csak üres testek, tehát semmilyen mágiát nem tudnak alkalmazni, így maximum csak esni tudnának. Ebből azt szűrtem le (javítsatok ki ha tévednék), hogy Voldemortot vagy visszahozták, vagy egy arctalan, netán maga a Névtelen vette fel a külsejét.

üdv

A súlykörte olyan gyümölcs, mely nem rohad meg, nem kukacosodik, nem kell permetezni... de nem lehet belőle pálinkát főzni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 04 (vasárnap), 8:51 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Na, feltöltöttem az új fejezetet. Jó hosszú lett, csak két darabban fért fel :-D Kicsit elszaladt velem a ló, de tudom, hogy azt szeretitek. A következő fejezet már rövidebb lesz valamivel, bár ki tudja.
Kérdésekből biztos lesz bőven, de ami a fejezet végén megjelenő bizonyos jól ismert személyre vonatkozik, az egyrészt kitalálható ebből a fejezetből, másrészt a következőben teljesen el lesz magyarázva, hogy hogy is kerül ide.
A párbaj remélem tetszeni fog, már régen megterveztem ezt a jelenetet, és alig vártam, hogy megírhassam - ezzel kezdtem a fejezet írását a múlt héten. :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 04 (vasárnap), 5:22 
Írópalánta

ptlklszl írta:
Ha itt tartunk:
Aki testtel együtt átesik a kapun, azzal mi van?
Ha jól értem, Marius is egész testével együtt átesett a kapun, majd kijött onnan... És most "él". A kérdés csak az, hogy jelenlegi állapotának mennyi köze van a vikinggel való hosszú együttéléshez, illetve mennyi a kis "kiruccanáshoz"...
Ezek alapján két kérdés: a most legyilkolt varázslények is visszahozhatók?
pl. Sirius is visszjöhetne??

Nekik nem volt horcrux-uk. Teht Sirius és a varázslények halottak maradnak, csak a Feltámasztás Kövével elhetne visszahozni őket, de mivel az eredeti test eltűnt, soha nem lehetséges már a tökéletes feltámasztás, elméletben sem.
Marius a horcrux miatt őrizhette meg a testi valóját, az láncolta ide, mint valami horgony. És a túlvilági hatalmát a "halála" miatt kapta, a viking csak erősítette ezt benne. A viking alapból azért érdeklődött iránta, mert Marius hasonlított hozzá, és eddig még egyetlen olyan lénnyel sem találkozott, aki olyan lett volna, mint ő.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 03 (szombat), 23:24 
Szárnybontogató

Ha itt tartunk:
Aki testtel együtt átesik a kapun, azzal mi van?
Ha jól értem, Marius is egész testével együtt átesett a kapun, majd kijött onnan... És most "él". A kérdés csak az, hogy jelenlegi állapotának mennyi köze van a vikinggel való hosszú együttéléshez, illetve mennyi a kis "kiruccanáshoz"...
Ezek alapján két kérdés: a most legyilkolt varázslények is visszahozhatók?
pl. Sirius is visszjöhetne??

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 03 (szombat), 12:10 
Írópalánta

nagykacsa írta:
Akit a halálos átokkal ölnek meg, annak a teste elviekben egészséges, annyi probléma van csak vele, hogy az illető halott. Ott sem lehetséges?

Amúgy a történeted nagyon jó, gratulálok hozzá.

Üdv

Kis szemfüles! :-D
Jól forog az eszed, bizony akkor lehetséges... Aztán majd meglátjátok mind, hogy mi is fog ebből kisülni.

Ha észrevettétek, a történet ezen utolsó része három témakör körül forog: pecsétek, feltámasztás és még valami, amit most még nem akarok elárulni, mert túl sok mindent lőne le...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 02 (péntek), 19:01 
Zöldfülű

Parselmouth Lion írta:
Igazi feltámasztás csak akkor lenne lehetséges, ha a lelket visszahozzuk a Kővel és visszahelyezzük a saját eredeti testébe - csak ezzel is van egy gond: mivel eredetileg meghalt valamiért az illető, a teste nem működik, sérült, stb, ezért abban a pillanatban, hogy visszarakjuk belé a lelket és feltámasszuk, újra meghalna a test halott, sérült volta miatt.
Így már érthető?

Akit a halálos átokkal ölnek meg, annak a teste elviekben egészséges, annyi probléma van csak vele, hogy az illető halott. Ott sem lehetséges?

Amúgy a történeted nagyon jó, gratulálok hozzá.

Üdv

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 01 (csütörtök), 17:18 
Zöldfülű

Roland hogy áll a következő fejezet? Mikorra várható?
Am nagyon jók az írásaid!! Most olvasom harmadszorra a VH-t. Utánna elkezdem a Nurmengrád-trilógiát is mégegyszer :)
csak így tovább!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 13:37 
Írópalánta

Gabriel Arch írta:
A Tűz ura egy középszerű varázsló akit még Ron is legyőzne egy pálcapárbajban, VISZONT! az Imperius-átka olyan erős, hogy a sárkányok vastag, kemény bőrén is áthatol, így Tűz ura valójában egy sárkányidomár. Hehe, ezt még amúgy Te mondtad régebben, Roland, és én mindenre emlékszek! :D

Úgy van, jó a memóriád! :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 12:43 
Zöldfülű

A Tűz ura egy középszerű varázsló akit még Ron is legyőzne egy pálcapárbajban, VISZONT! az Imperius-átka olyan erős, hogy a sárkányok vastag, kemény bőrén is áthatol, így Tűz ura valójában egy sárkányidomár. Hehe, ezt még amúgy Te mondtad régebben, Roland, és én mindenre emlékszek! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 11:29 
Írópalánta

Chrysopoeia írta:
Bocsi, hogy az első bejegyzésemet kötekedéssel kezdem, de nem értem, amit a kapukrol írtál. A holtak világába csak a kapukon keresztül lehet eljutni? Vagy csak a visszahozáshoz kell kapu es ezt használja ki a gyűrű?

Egy másik kérdésem a VNSZ-el kapcsolatos. Az eredeti könyvekben még Mágusok Nemzetközi Szövetsége van és nem varázslóké. Szóval akkor most mi van

Szia!

A kapukkal az a helyzet, hogy nem tudni kik, de mindenképpen emberi lények építették őket, arra a célra, hogy átmenjenek a túlvilágra és onnan élve visszajöjjenek, azonban nem tudni, hogy ezt sikeresen tudták-e kivitelezni (valószínűleg nem) Ezt most csak én mondom, nem hivatalos, nehogy úgy vedd!
Természetesen nem kell kapu a halott embereknek, hogy a túlvilágra jussanak, az automatikusan történik, lásd: King's Cross fejezet a Halál ereklyéiben. A kapu az oda-vissza közlekedésre van kitalálva, és ősibb, mint a három ereklye, valószínűleg elszánt varázslók egy korai próbálkozása a Halál legyőzésére, ami ugye mindig is foglalkoztatta őket (ereklyék, horcruxok, bölcsek köve, unikornis vér ivása, millió példa van belőlük).
A Feltmáasztás Köve a kapuk nélkül is visszahoz egy embert, ahogy azt láthattuk, de csak a lelkét - tudod, a visszahozott lelket csak a megidéző látja, senki más. A visszahozott lélek belekerülhet ugyan egy testbe, ahogy Harry agyagtestet adott Voldemortnak, de az nem az igazi, mert nem a saját eredeti teste, ergo elpusztul, ahogy Voldemort is mesélte, hogy amikor testetlenül létezett és megszállt állatokat, elsősorban kígyókat, nem húzták sokáig, nem bírták el a lelket. (Nem volt kompatibilis vele :-))
Ha a Kapuk előtt használják a Követ, akkor sokkal élőszerűbben hozható vissza egy lélek, teszem azt, mindenki látja, nem csak az idéző, és képes támadni is, stb... Szóval Al azért a Kapunál hozta vissza Voldemortot, mert nem volt elég neki egy árnyék, amivel csak ő tud kommunikálni. Nem információszerzés miatt hozta vissza, mint Harry, hanem mert kellett neki az ereje, a fizikai segítsége Nurmengard elsüllyesztéséhez.
Igazi feltámasztás csak akkor lenne lehetséges, ha a lelket visszahozzuk a Kővel és visszahelyezzük a saját eredeti testébe - csak ezzel is van egy gond: mivel eredetileg meghalt valamiért az illető, a teste nem működik, sérült, stb, ezért abban a pillanatban, hogy visszarakjuk belé a lelket és feltámasszuk, újra meghalna a test halott, sérült volta miatt.
Így már érthető?

Az, hogy Varázslók Nemzetközi Szövetsége vagy Mágusok Nemzetközi Szövetsége, egy fordítási hiba miatt van, amit Tóth Tamás Boldizsár csinált. Az első könyvben, a Bölcsek Kövében még ezt olvashatjuk annál a résznél, ahol Harry elolvassa roxforti levelét:

"ROXFORT Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
Igazgató: Albus Dumbledore (Merlin-díjas, Bűbáj-rend aranyfok., okl. főmágus, Legf. Befoly. Nagym., a Varázslók Nemzetk. Szöv. elnökh.)"

Valamint a kis külön könyvben, a Legendás Állatok és Megfigyelésükben is olvashatunk többek között egy ilyen mondatot:

"A Varázslók Nemzetközi Szövetsége nagy eszmei értékűnek nyilvánította a ramórát..."

Aztán az ötödik kötetben már így szerepel:

"Mivel Ön a múltban már hivatalos figyelmeztetést kapott a Mágusok Nemzetközi Szövetsége Titokvédelmi Alaptörvényének megsértése miatt..."

Tehát el lehet dönteni, hogy melyiket fogadod el. Én a Varázslók Nemzetközi Szövetségét választottam, mert varázslóknak a férfiakat nevezik, a nőket pedig boszorkánynak, és én úgy képzeltem el ezt a szervezetet, hogy egy végletekig soviniszta, gőgös, férfiak által vezetett szerv, ahol a boszorkányok csak alkalmazottak... :-)
Mellesleg ha pontosak akarunk lenni, akkor is Varázslók Nemzetközi Szövetsége, mert az angol eredetiben a neve International Confederation of Wizards (wizard = varázsló, a mágus az mage vagy sorcerer lenne).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 24 (csütörtök), 8:25 
Zöldfülű

Bocsi, hogy az első bejegyzésemet kötekedéssel kezdem, de nem értem, amit a kapukrol írtál. A holtak világába csak a kapukon keresztül lehet eljutni? Vagy csak a visszahozáshoz kell kapu es ezt használja ki a gyűrű?

Egy másik kérdésem a VNSZ-el kapcsolatos. Az eredeti könyvekben még Mágusok Nemzetközi Szövetsége van és nem varázslóké. Szóval akkor most mi van

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 20:50 
Sztorihajhász

A legjobbak a képek az oldalon. Az Ezernevűhöz nem lesz borító?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 20:10 
Szárnybontogató

Parselmouth Lion írta:
Hogy tetszik az oldal egyébként? Szerintetek is jobb, mint az előző? *reménykedve pislog*

nagyon pöpec az oldal:D
egyedül azt sajnálom, hogy azt az időt amit a készitésére fordítottál:D mert azzal fejezetet is irhattál volna...mivel a fejezeteket a merengön olvassuk, kérésedre itt is fórumozunk...így sajnos hatalmas funkciót nem fog betölteni, legfeljebb az extra információk terén( ha harry potterben gondolkodunk). de szebb mint az előző. bár ahogy látom ez az uj oldal már a sci fi irományaidnak késziti elő a terepet, amiket értelem szerűen nem tölthetsz majd a merengőre.

tényleg szereted a battlestar galacticát? kedvencem a stargatek után..bár az atlantist jobban komálom...ezt az uj universe t még csak szokom..nagyon más mint az eddigiek...és ami tetszett a bsg ben( a szcifi melletti misztikum)...az pont hiányzik ebből...pedig látszik hogy igyekezne a bsg farvizén evezgetni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 20:03 
Szárnybontogató

ide offos... Bár nem volt semmi bajom az előzővel sem, azt mindenképp el kell ismerni, hogy nagyságrendekkel profibb, mint a másik.
Tényleg nagyon tetszik!

A Tűz Urának színe előtt emlékeim szerint már régebben kiszivárgott (valaki erősítsen meg...), de mivel ennyire végén szerepel, mi van, ha a Tűz Ura esetleg valaki régebbi szereplő??
Esetleg közvetlenül a Névtelen legyőzése után el lesz vágva a történet?
Bár igazából számomra még az se világos, hogy a végén nagy harcokban legyőzik a Névtelent, vagy esetleg valami csendesebb megoldás lesz...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ptlklszl 2010 június 23 (szerda), 20:13-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 19:59 
Írópalánta

Hogy tetszik az oldal egyébként? Szerintetek is jobb, mint az előző? *reménykedve pislog*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 19:52 
Szárnybontogató

SiriusBlack írta:
Végülis ha jól emlékszem Harryék (vagy valaki más) gondolta úgy, hogy nem valami nagy kaliberű varázsló, hát akkor azt is lehet mondani, hogy az adott szereplő tévedett.

a névtelen lenézi... még a sigillus első fejezetében volt róla szó... talán roland mondta h nem párbajmester...de rengeteg a szolgája, és álltaluk olyan nagy hatalmú...ergó lehet h még megbosszulja magát, hogy az új rend építéséből kihagyják.

talán nevilléknek őt is fel kéne keresni...bár lehet hogy ők is imperizálva találnák gyorsan magukat:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 19:40 
Sztorihajhász

Végülis ha jól emlékszem Harryék (vagy valaki más) gondolta úgy, hogy nem valami nagy kaliberű varázsló, hát akkor azt is lehet mondani, hogy az adott szereplő tévedett.

mod. szerk.

De msot háború van és aki ellenség azt meg kell ölni, mert ellenség, és ha nem ölöd meg ő öl meg téged. A birodalmiak meg a lázadók se kábítófegyverekkel lövöldöztek egymásra a csillaghajó fedélzetén...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 19:24 
Szárnybontogató

35 - A Tűz Urának színe előtt

ez lesz a 35. fejezet címe... de most akkor ez valamiféle ellentmondásos dolog...korábban úgy volt, hogy a tűz ura nem egy nagy kaliberű varázsló...de most mégis bennelesz a majdhogynem a fináléba...akkor csak nem lehet olyan kisstílű.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 23 (szerda), 18:08 
Írópalánta

Már előre érzem, hogy az agyatokra fogok menni... :-D

Megint új honlapot csináltam magamnak!!! Na de, nyugi, tegyétek el a késeket, Öreg, te is kapcsold ki azt a láncfűrészt... Ez sokkal jobb lett, mint az eddigi (illetve eddigi három). A régit meg is szüntetem, úgyhogy ha valakinek megvolt könyvjelzők között az oldalam, most cserélje le az új címre.

Higgyétek el, ez nagyságrendekkel profibb lett, de hogy egy kis mézesmadzag is legyen, elárulom, hogy az új oldalam Smaragd Sigillus részénél kint van jópár új fejezetcím a hátralévő fejezetekből! Meg lehet kukkantani, lehet róla beszélgetni, akár ott, akár itt, ahol tetszik!

Ja, majd elfelejtettem! Itt a címe:

http://juhaszroland.lapunk.hu/

Üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 22 (kedd), 21:01 
Szárnybontogató

én is predivel értek egyet a gyilkossággal kapcsolatban...amúgy Dumbledore is kifejti ezt a dolgot, mikor Pitont rá akarja venni Dumbledore, hogy ölje meg őt Draco helyett, mert, hogy ő már feltudja fogni, hogy ezzel csak segít a közös és nemes ügyön, egy öregembert ment meg vele egy mocskos és méltatlan haláltól. Ezt Piton mint érett és felnőtt ember fel tudja fogni, de Draco az összezavarodott fiatal fejét csak mégjobban összezavarja, és a nemkívánt út felé lökheti tovább...

Szóval szerintem is az ügy nemességén, és az "elkövető" lelki és szellemi stabilitásán múlik a dolog.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 22 (kedd), 18:25 
Írópalánta

Roland, én akkor is azt mondom, hogy jó ötlet volt. Abban az adott helyzetben így tudott leggyorsabban információhoz jutni. És csak akkor ott egyszer használta és utána el is dobta a követ, nem idézgetett vele összevissza mindenkit, szóval nem élt vissza vele.

Az hogy Harry nem öl... szerintem ölhet. Bármilyen jó karakter ölhet, nem a tett a lényeg hanem hogy hogy birkózik meg vele - jó, számít a tett is de most nem úgy értem - képes-e erős maradni és elfogadni hogy meg kellett tennie, és nem rágódik a dolgon, vagy egész életében azon parázik, hogy mi lett volna ha nem öl akkor, miért tett ilyesmit, stb... Nem a tett változtatja meg az embert, hanem az ahogy viszonyul hozzá.

Ezért értem meg Harlamot valamilyen szinten. Az túlzás volt hogy kiirtott egy egész családot, de ha csak azt a fickót nyírta volna ki akkor az teljesen rendben van részemről. Az a fazon aljas módon kibújt a törvény alól, kivásárolta magát a pénzével, tehát ha a törvényes megoldás nem működik akkor - szerintem legalábbis - elfogadható ez az önbíráskodás. Nem azt mondom hogy feltétlenül csak az működik ha megöli, de ez van... Nem tudom láttad-e az Orvlövész (Shooter) című filmet, igaz hogy akciófilm, de van mondanivalója, kb ilyesmi amit most felvázoltam, érdemes megnézni mert meglepően jó...

Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 22 (kedd), 5:56 
Írópalánta

Predi írta:
...viszont bennem is felvetődött hogy ez a pecsétbűbáj mennyire tartja benn biztosan Voldemortot.

Bocs, Predi, erről nem beszélhetek még. De gondolom, nem nehéz kitalálni, hogy bizony lesznek gubancok Voldemorttal, de hogy milyenek,a zt majd meglátjátok!
:-D

Predi írta:
Miért gondolja Harry állandóan hogy olyan rossz ötlet volt megidézni Voldemortot akkor? Ha belegondolunk 1, őt senki nem sajnálná hogy vissza kellett rángatni, sőt még szívességet is teszünk neki ezzel; 2, a legjobb forrása volt hogy megtudjon sok mindent Mariusról, meg még a Névtelenről és az arctalanokról is elcsippentett ezt-azt; 3, Az Odúban végülis Voldi húzta ki őt a sz*rból szóval az is hasznos volt. Az egyetlen rossz oldala az volt hogy majdnem kicsinálta Harryt, de az meg nem jött össze neki.

Harrynek elsősorban az a baja vele, hogy megszegte Dumbledore-nak tett ígéretét, hogy nem használja önös érdekből a Feltámasztás kövét, hogy otthagyja az erdőben, hogy direkt hátat fordít annak is és a pálcának is. A másik pedig az, hogy őt jelölte ki a sors Voldemrot elpusztítására, erre meg visszahozza...
1: ebben igazad lehet, szívességet tett neki, hogy visszahozza, de mi a búbánatos francért tennénk szívességet a sötét nagyúrnak????
2: Grindelwald sokkal jobb forrás lett volna, mint Voldemort.
3: Lehet,h ogy Voldi húzta ki a szarból, de ha ő nem lett volna ott, Draco Malfoy nem hagyta volna úgysem, hogy megöljék Harryt és Ginnyt. Tartozott neki az életével, azt pedig tudjuk, hogy az erős kötelék. Ki is mentette a tűzből, szóval Harry itt két dolgot felejtett el, amit Dumbledore tanított neki: a kötelékekről, ami Pettigrew esetén is nagyon hasznos volt, valamint az önös érdekből való feltámasztgatás. Nem beszélve arról, hogy Harry vezette rá voldemortot, hogy ölje meg a halálfalóját, aki szidni kezdte. Harry gyakorlatilag itt segédkezett egy ember meggyilkolásában. Én úgy látom,h ogy az az egyik legsötétebb tette volt Harrynek, de végülis nem baj, mert a Negyedik Torony c. rész egésze amúgy is Harry bukásáról szól, hogyan lesz a bálványozott hősből egy nurmengardi fogoly, pálca nélkül. A feltámasztással kapcsolatban pedig még egy dolgot hadd tegyek hozzá: ugyanaz a helyzet, mint az Ezernevű végén a gyilkosság problémája. Sokan nem értették, ahogy Ron sem, hogy miért volt rossz döntés kimondani a halálos átkot a Névtelenre. Nem az a lényeg, hogy a Névtelen megérdemli-e a halált (persze, hogy megérdemli), vagy hogy Voldemortot nem kell-e sajnálni, és lehet rángatni ide-oda (persze, hogy nem kell sajnálni, féreg mindkettő). A gond az, hogy Harryért kár!!! Ő nem oylan ember, aki gyilkol, aki feltámasztgat csak úgy, ha úgy tartja a kedve, Dumbledore nem erre tanította. De a Negyedik Toronyban elfelejtette ezeket a nagyképűsége és elbizakodottsága miatt, az Ezernevűben pedig a bosszú vágy miatt elöntötte az agyát a düh, és megölte volna a Névtelent. Ha sikerült volna megölni a Névtelent, akkor nem az lett volna a baj, hogy a Névtelen holtan fekszik, hanem az,h ogy harry gyilkossá válik. Ami igenis nagy baj, csak sokan elfelejtik ezt... Ugyanez a helyzet a feltámasztással: ezernyi gondot szült abban a percben.

Predi írta:
A többiek meg nem tudnak a dologról de ha tudnának is, akkoris max Hermionetől kapna egy legorombítást, Ron meg csak a vállát vonogatná szokás szerint, hogy neki aztán mindegy, Ginny meg.... nemtom, kb mint Ron.

Hát szerintem mind kiakadnának tőle. Nem hiszem, hogy Ron is csak vállat vonogatna... Nem emlékszel, milyen képet vágott, mikor megtudta, hogy Harry párszaszájú?

Predi írta:
Tényleg Roland, szerinted mint ennek az egésznek az írója, milyen húzás volt ez Harrytől? Te is rossz ötletnek tartod és furcsa volt megírni, vagy esetleg te is így csináltad volna? Érdekelne, hogy te hogy állsz hozzá ehhez a problémához.

Én elkezdtem volna már rég keresni Eileen Prince-et, Piton anyját. Tőle mindent megtudhattam volna, amit akarok, és nem kell érte ilyesmit művelni. Aurorként még Kingsley is elfogadta volna, hsizen bevett szokás egy körözött bűnöző legközelebbi rokonait felkutatni és megkérdezni. Ugyancsak megfigyelés alá helyeztem volna Cerberust és Octaviust. Ők ugye kapcsolatban voltak mariusszal, hiszen az apjától kapta a listát, amin a halálfalók meg a célpontok nevei voltak. És mint tudjuk, Harryék nagyon jók a megfigyelésben és a nyomozásban, ügyesen csinálták volna.
Csakhogy ez egy történetben unalmas. :-) Főleg, ha sokadszorra olvassa már az ember ugyanazt, hogy Harryék megint kémkednek, lopakodnak, leskelődnek. A Nurmengard-trilógiával én más területeket akartam felfedezni, és az első két résznek mint mondtam, Harry bukása volt a célja. Hogy utána, most a Smaragd Sigillusban végre tényleg nagyon nagy varázslóvá váljék. Mert az lesz, majd meglátjátok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 20 (vasárnap), 19:10 
Írópalánta

Egy valamit nem értek még mindig. Miért gondolja Harry állandóan hogy olyan rossz ötlet volt megidézni Voldemortot akkor? Ha belegondolunk 1, őt senki nem sajnálná hogy vissza kellett rángatni, sőt még szívességet is teszünk neki ezzel; 2, a legjobb forrása volt hogy megtudjon sok mindent Mariusról, meg még a Névtelenről és az arctalanokról is elcsippentett ezt-azt; 3, Az Odúban végülis Voldi húzta ki őt a sz*rból szóval az is hasznos volt. Az egyetlen rossz oldala az volt hogy majdnem kicsinálta Harryt, de az meg nem jött össze neki.
Szóval én tényleg nem értem mi ezzel a gond. Gyakorlatias megoldás volt, az lehet hogy kicsit bizarr, de hasznos. A többiek meg nem tudnak a dologról de ha tudnának is, akkoris max Hermionetől kapna egy legorombítást, Ron meg csak a vállát vonogatná szokás szerint, hogy neki aztán mindegy, Ginny meg.... nemtom, kb mint Ron.
Szóval nem értem mit problémázik ezen még mindig... Al részéről csak azért volt ostobaság mert úgyis vissza fog ütni. Harry legalább csak ideiglenesen engedte itt lenni, Al meg örökre, vagy hát sokáig.
Tényleg Roland, szerinted mint ennek az egésznek az írója, milyen húzás volt ez Harrytől? Te is rossz ötletnek tartod és furcsa volt megírni, vagy esetleg te is így csináltad volna? Érdekelne, hogy te hogy állsz hozzá ehhez a problémához.

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 20 (vasárnap), 12:20 
Írópalánta

Feltöltöttem a képrészletet is. Megint egy kép, de ebben kettő darab van, a 08-as és a 14-es, egymás tetején vannak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 20 (vasárnap), 11:20 
Írópalánta

Kemény volt az új fejezet, de a kritikát továbbra is oda írtam, viszont bennem is felvetődött hogy ez a pecsétbűbáj mennyire tartja benn biztosan Voldemortot. Teljesen nem zárhatja el mert akkor az ereje sem segíthetne Albuson, és ahogy "elnéztem" Voldi viselkedését, ezt ő is nagyon jól tudja, ezért is egyezett bele. ha meg megszállni nem is tud senkit, akkor is újra lehetne őt éleszteni belőle egy 4. kötet végi eljárással, bár mivel nem maradt már szolgája nem tudom ki tenné ezt meg neki. De akkoris gyanús ez nekem.
Talán amikor majd Albus előhívja Voldi erejét a sigillusokból akkor majd Voldi megpróbálja megszállni őt? Az kemény lenne, de úgyis Harry megváltoztatja a jövőt, és nem kerül erre sor. De ha valóban ilyesmi lenne... na hát az is megérne egy novellát. Kb olyan lehetne mint a Mindennek az eredője azon része ahol azt írod hogy Voldi feléledt és felgyújtotta a Roxfortot.
Talán amikor végeztél ezzel a trilógiával írhatnál egy ilyesmit, hogy mi történt Al ezen dimenzióbeli jövőjében. Csak egy fejezetnyit. Mint pl a Dragon Ballban amikor Trunks visszamegy a jövőbe, nem abba a jövőbe megy vissza ami onnan kezdődik hanem a sajátjába, és láthatjuk hogy ott rendet tesz. Na egy ilyesmi megjátszható lenne. Láthatnánk ahogy Al elsüllyeszti Nurmengardot, aztán ha helyes az elméletem Voldi megszállja, és jön a függővég.... :-D
Ennyi voltam, remélem a következő fejezetben már hullani fognak az arctalan fejek.

Pá,
Laci

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 20 (vasárnap), 10:04 
Szárnybontogató

na ez a fejezet sokmindent felvet... most akkor mivel a sigillus tökéletes pecsétbűbály egy horcruxal ellentétben...így tulajdonképpen voldemort hiába került vissza evilágra... nem tud majd megszállni embereket, vagy nem tud majd szellemként létezni, mert nincs szabad lélekdarabja ami a horcrucok miatt szabadon bojonghat. tulajdonképpen voldemort egy tökéletes pecsétbe van zárva, ahonnan egyedül nem távozhat, bár mivel jelenleg 3 sigillus üres...valahogy lehet mégis kiürülhet, és ez veszélyt hordoz magában. vajon ki lehet a smaragd sigillusban? mardekár? miért nem 3 jó mágust tettek a sigillusokba?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 20 (vasárnap), 8:14 
Írópalánta

A Kritikák között kyoka kérdezte, hogy melyik lélekdarab melyik horcrux-ban volt. Nos, ezen én eddig egyáltalán nem gondolkodtam, de most, ha már így megkérdezték, talán mégis ki lehet találni. A három lélekdarab eléggé különbözőképp viselkedett. Azt ugye tudjuk, hogy a nyúzott kisgyermek Harryben volt, hiszen látta ezt a darabot a King's Cross pályaudvaron, mikor a túlvilágon Dumbledore-ral beszélgetett.
A másik kettő közül a meztelen férfitestből kinövő nyolc kígyófejes izé volt a legaggresszívebb - így úgy hiszem, hogy ez a lélekdarab volt a legtámadóbb, leggyilkosabb horcruxban mind közül: és az csak Nagini lehet. A másik, amelyiknek nem volt feje és a farka végén pedig csörgő volt, mint egy csörgőkígyónak, már sokkal passzívabb viselkedésű volt, jóformán semmit sem csinált, így ez lehetett a diadémban vagy Hugrabug poharában, ahogy tetszik... :-)

kkoni írta:
Nagyon tetszik, bár azt ahogy Harry megmenekül a dementortól még nem értem teljesen, de nekem már ez kicsit késő…

SiriusBlack írta:
Albusék pont akkor jelennek meg (másik időben) a Misztériumügyin és ezért Harry is átkerül az ő idővonalukba.

Pontosan így van, Albus közeledése miatt átkerül a jövőjébe, így elkerül onnan, ahol a dementor fel akarta falni. Jó időzítés volt Al részéről. :-D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Parselmouth Lion 2010 június 20 (vasárnap), 8:18-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 20 (vasárnap), 7:12 
Zöldfülű

Huh, ez nagyszerű volt! Ez a sötét, borzongós rész pont illik az itteni időjáráshoz. Teljesen ledermedtem, amikor Voldemort újból megjelent, így jól megrágtam a körmeimet XD Nem tudom kifejezni, mennyire sokat nyújtasz nekem (és szerintem másnak is) ezzel a regénnyel. Szóval csak így tovább.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 20 (vasárnap), 2:48 
Sztorihajhász

Albusék pont akkor jelennek meg (másik időben) a Misztériumügyin és ezért Harry is átkerül az ő idővonalukba.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 151 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra