Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 29 (szerda), 20:37

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 677 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 25 (szombat), 12:12 
Írópalánta

Salsh-t inkább Dumbledore körül kéne szimatolin. Megjegyzem, nekem nem esett le. Pedig Jo így utólag, nagyon próbálkzott. Pl Aberforth mondja: "és akkor jött ő. Grindelwald".

Snape körül ne is legyen slash, ő csak amradjon emntornak. végülis, végig az volt, csak az anti-fajtából... :roll: Mindig utálkozva tnaította őt, de tanította....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 25 (szombat), 12:00 
Fanficbúvár

nekem egy kicsit az a rész volt meleg, mikor snape kérte harryt, h nézzen a szemébe. oké, h Lily szemei miatt, de nekem akkor is olyan slash érzésem volt. brrr...

"What are Fred and I, next-door neighbors?"
Good girls go to heaven, bad girls go to AMSTERDAM!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 25 (szombat), 1:10 
Írópalánta

just_do_it16 írta:

(amúgy úgy tényleg rohadt nehéz együtt dolgozni vkivel, ha csak arra gondolsz, hogy "mikor dobod már fel a talpad, b+?!" xD tapasztalat... -.-")[/color]

Hehe, pláne, hogy ez kölcsönös volt tanár-diák részről... nem is tudom, kit sjanáltam jobban: Harryt, vagy őt. Vagy magamat, amiért Jo nem hasnzálta ki az alkalmat a történet Severitusba fullasztásához... :D :lol:

Amúgy annyi összefüggés lett volna, amivel emgtehette volna. Snape még meg is mentette őt.De nem, ilyen összefüggés mégsincs. Miért? :((

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 24 (péntek), 18:54 
Fanficbúvár

ja, tényleg, az ki is ment a fejemből, hogy harry ráérez a dologra a hetesben. bocsássatok meg, már vagy egy hónapja nem olvastam...! :oops:
de lyukas az agyam... -.-"

egyébként én is hasonló véleményt fejthetek ki, mint ti itt előttem. most, hogy végre ablaktörlőztem a fejemet. xD tiszta lett minden. grazie. :)

(amúgy úgy tényleg rohadt nehéz együtt dolgozni vkivel, ha csak arra gondolsz, hogy "mikor dobod már fel a talpad, b+?!" xD tapasztalat... -.-")

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 22:14 
Írópalánta

Akkor jó :)

Ezeken a topicokon általában mindent el kell mondanom egy párszor - gyanítom, nem írok elég alaposan, hiszen elég sokrétű problémákat boncolgatunk. Ami tökjó :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 22:06 
Zöldfülű

Olvasó írta:
Harry nem tanulta meg kizárni a fejéből Voldemortot, hanem spontán ráérzett hogyan kell.
Ösztönösen tette, nem gyakorolt rá!
Egyszerűen megerősödött vele szemben annyira, hogy le tudja győzni a lélkdarabok kommunikációját.

Szóval, nem Snape-től tanulta meg. Mert igen, gyűlölte őt és csakazértsem akarta megtanultni tőle, pláne hogy fegyvernek érezte a látomásait. Ezt gondoltam én is, de úgy tűnik, nem jött át?

Átjött, csak én úgy értettem tőletek, hogy úgy gondoltátok, nem tanulta meg. Azaz nem érzett rá, vagyis nem tudta használni. Igazad van egyébként, a megtanulni és a ráérezni, rájönni között óriási a különbség. :D

"Never used an Unforgivable Curse before, have you, boy? You need to mean them, Potter. You need to really want to cause pain — to enjoy it — righteous anger won't hurt me for long — I'll show you how it is done, shall I? I'll give you a lesson — Crucio!"

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 22:02 
Írópalánta

Harry nem tanulta meg kizárni a fejéből Voldemortot, hanem spontán ráérzett hogyan kell.
Ösztönösen tette, nem gyakorolt rá!
Egyszerűen megerősödött vele szemben annyira, hogy le tudja győzni a lélkdarabok kommunikációját.

Szóval, nem Snape-től tanulta meg. Mert igen, gyűlölte őt és csakazértsem akarta megtanultni tőle, pláne hogy fegyvernek érezte a látomásait. Ezt gondoltam én is, de úgy tűnik, nem jött át?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 21:00 
Zöldfülű

*bepof*

Már megbocsássatok, de... Harry igenis megtanulta az okklumenciát, mégpedig a hetedik részben. Megtanulta kizárni a fejéből Voldemortot. Amikor a Malfoy kúrián voltak, akkor olyan féligmeddig, de pl. a Gringotts-beli eseményeknél tökéletesen ki tudta zárni a fejéből Voldemortot. Akkor sikerült neki először, ezt Rowling annak a résznek a leírásánál ki is hangsúlyozta.

Sztem Harry azért látott bele Voldy fejébe soook sook kilométerről is és fordítva, mert ugye ott volt benne a lélekdarab. Ha már bennem van vki lelke, akkor a szembenézés sztem már csak hab a tortán, vagy inkább cseresznye a hab tetején.
Viszont az okklumenciát azért NEM gyakorolta, és NEM tanulta meg, és NEM is érdekelte őt igazán, mert ő igenis kíváncsi volt rá, hogy mi jár a sötét nagyúr fejében. Véleményem szerint valamiféle fegyverként tekintett arra a "képességére", hogy ISMERI a sötét nagyúr gondolatait, azaz arra képes, amiért a legtöbb halálfaló tűzbe menne. Persze ő nem tudta, hogy ezt Voldy a visszájára fordíthatta, és túl csökönyös meg makacs volt ahhoz, hogy elfogadja nemcsak a barátai, de a tanárai tanácsát is, hogy igenis zárja ki a fejéből a nagyurat.
Mellesleg Harry GYŰLÖLTE Pitont és összes vele töltött órát, ami kölcsönös volt, és sztem úgy képtelenség együtt dolgozni meg eredményt elérni vkivel ha minden vele töltött percben azon gondolkozom, hogyan átkoznám halálra őt...

"Never used an Unforgivable Curse before, have you, boy? You need to mean them, Potter. You need to really want to cause pain — to enjoy it — righteous anger won't hurt me for long — I'll show you how it is done, shall I? I'll give you a lesson — Crucio!"

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 16:49 
Írópalánta

Jaj, Susie, most értettem meg, miért lett volna akadály az okklumenciában a horcruxság: mert a 2 lélekfragmens persze kommunikálni akart! Na, ebben tényleg lehet valami - elsimerem.

De szerintem ezt Harry bivalyerős lelke előbb-utóbb legyűrte volna, mint ahogy az Imperius átkot is egy-két próbálkozás után teljesen vissza tudta verni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 16:35 
Fanfic-faló

Szerintem a kettő ötvözete: nem is akarta megtanulni, meg a horcrux is akadályozta, hogy elzárja az elméjét Voldemort előtt. És így naná, hogy nem megy ;) És persze azt is tudni akarta, mit csinál Voldemort...

Itt is megtalálsz: Tumblr, AO3

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 16:28 
Írópalánta

Szerintem Harry azért nem tanulta meg az okklumenciát, mert em akarta. Ő igenis tudni akarta, hogy mi folyik Voldemort körül - erről volt is vitájuk Snape-pel.S:-Nem a te dolgod kémkedni a Sötét Nagyúr után.
H: Hanem a magáé?
S: Pontosan, Potter! És most tanulj.
De Harry sosem tanult, mert nem bízott meg Snape-ben és lázadt, korából kifolyólag. Meg persze mert egy 15 éves griffendéles igenis vakmerő! :D Főleg, ha Harry Potternek hívják... de tényleg, ő mindig fejestugrik a veszélybe!

És Harry nem félt Voldemorttól: hiszen kimondta a nevét! :) Ennél jobb bizonyítékot keresve se... :)

Ami pedig a beleköltözötthorcruxmiértnemtudjairányítaniHarryt-kérdést illeti.... :) Továbbra is úgy gondolom, hogy ugyanazért nem, amiért Harryt Imperiózni sem tudta soha: túl elszánt volt a kissrác, túl idegen Voldemrotnak. Röviden, tömören: túl Griffendéles :-P

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Olvasó 2010 szeptember 22 (szerda), 16:51-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 16:17 
Tollforgató

Én azon a véleményen vagyok, hogy azért nem tudta megtanulni az okklumenciát, mert Voldemort a lélek darabot használta, és azon keresztül látta. Hiszen az okklumenciához szembe nézés szükséges, ezt Hermione is megmondta. MIt is mondott Piton erre, amikor tanította Harryt? :) "Biztos valamilyen különleges kapcsolat van közted és Voldemort között". Persze, az, hogy Harry egy horkrux.
Szerinted Harry nem félt Voldemorttól? Miután megölte a szüleit, Siriust, Cedricet és Dumbledore-t is megölette, ezek után nem félt tőle? A griffendélesek bátrak, nem pedig vakmerőek.
Az, hogy az első részben Mógus nem tudott hozzáérni, mert jó volt, az megszűnt a negyedik részben, amikor a vérét használta. Szerintem te arra gondolsz, amit Dumbledore mondott, hogy Voldemortnak fájt egy olyan tiszta lélek érintése, mint Harryé. De szerintem Harry agyát és lelkét külön kell venni, főleg a horkruxokról beszélünk. :D
Gondoltam kifejtem a véleményemet a dologról. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 15:57 
Írópalánta

Á, szóval csatázunk? Jó tudni ^^

Igazából arra céloztam, hogy Harry egyáltalán nem érezte úgy, hogy neki azt bármiért is meg kéne tanulni. És a következő két kötetben se törte magát... talán unalmas pillanataiban majd, amikor az unokák is odalesznek a Roxfortba... akkor elgondolkodik azon, hogy ne gyakorolja-e... :D Ha Jo megírja a 11. könyvet is, emglátjuk... és majd annak a topicjában nem offolunk vele XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 15:53 
Fanficbúvár

ja de amúgy az okklumencia most a félelmen "alapszik"? szal csak az tudja megcsinálni, vagy tökéletesen megcsinálni, aki nem olyna bátor? vagy csak én vettem ezt ki belőle?
amúgy attól később megtanulhatta, nem? bár nem hiszem, h nagyon szüksége lett vna rá...
de mind1. buktam a csatát, úgy tűnik :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 15:34 
Írópalánta

Csupán csak annyi, hogy nem is akarta megtanulni kizárni a Sötét Nagyurat az elméjéből... nem félt a veszélytől, amit jelentett rá.

És nem félt Snape-től sem.

A hsz általános üzenete pedig az volt, hogy ő nem okklumenciával védekezett az idegen lélekdarabbal szemben.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 22 (szerda), 14:00 
Fanficbúvár

mert?? h függ össze az, hogy valaki griffendéles vagy ért az okklumenciához? a kettőnek van vmi köze egymáshoz? lehet én vagyok hülye, csak nem értem, hogy ez most hogy van... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 21 (kedd), 21:07 
Írópalánta

Harry sose tnaulta meg az okklumenciát, mert túl.. túl... túl griffendéles volt hozzá :D

De az a Lily-féle erős jóság meg egyáltan, Harry saját hótiszta lelkecskéje szorította vissza a fragmens-Voldemortot a humán horcruxban... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 21 (kedd), 13:45 
Fanficbúvár

nem lehet h ezért nem ment neki az oklumencia??? elképzelhető, nem?
mert h voldy akkor járt-kelt a fejében, amikor akart, olyan lett mint egy jól bejárt ösvény, vagy vmi hasonló...
mind1 értitek, remélem xD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 20 (hétfő), 20:01 
Írópalánta

Tania írta:

a horcruxok hatással vannak azokra, akik birtokolják/kötődnek hozzá. Na hát akkor. Miért nem történt semmi Ronnal, Hermionével, Dumbledore-ral, meg úgy mindenkivel, aki valamennyire kötődött Harryhez...?

Ki mondta, hogy nem történt semmi velük? Dumbledore meghalt, Ron és Harmione meg összeházasodtak (yuck!)! :twisted:

De okés, tényleg nem befolyásolta őket szemmel láthatóan a Harryben lakozó horcrux. Szerintem azért nem, mert az Harry jóságos-jóságos lelkében lakva eléggé meg kellett hogy húzza magát. Csak akkor tudott kicsit szóhoz jutni, amikor Harry erenyedtnek erenyedt és védtelen volt az elméje... azért látta mindig álmábana kígyótámadásokat (Mt Weasley, öreg bácsi), meg vizsgák közeledtével fájt a feje Voldemorttól :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 20 (hétfő), 15:27 
Tollforgató

Vadonviki: Lapozz vissza kettőt, akkor láthatod, hogy én is ezt taglaltam :wink: :wink: Tehát egyet értek veled. :P Én is úgy vetettem fel a témát, mint újabb bizonyítékot, hogy igazam van, de nagyon örülök, hogy te is erre jutottál. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 19 (vasárnap), 21:23 
Írópalánta

Emlékeztek arra a jelenetre, mikor Nagini megtámadta Arthur Weasleyt? Arra azt mondta Dumbledore, hogy Harry azért került a kígyóba, mert Voldemort is ott tartózkodott. Szerintem ez a "találkozó" a horcruxok meg az eredeti megcsonkított lélek közti kapcsolaton alapult. Szóval ezért vannak ilyen szoros kapcsolatban. (Ezt Dumbledore is mondja valamikor, szerintem mikor magyarázza Harrynek a horcruxokat, hogy párszaszájúhoz képest is túl jól uralja Voldi bá Naginit, és ebből gondolja, hogy horcrux.) Remélem, sikerült válaszolnom a kérdésedre, mert ilyen későn még én is belezavarodtam a gondolatmenetembe. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 20:28 
Fanficbúvár

lehet olyan ember esetében érzelmi kötődésről beszélni, akinek jószerével megszűnt az emberi mivolta? am jó kérdés. sztem Voldy az uralma alatt tartja azt a kígyót, lehet ez csak besegít. vagy passz.
valaki?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 18:47 
Tollforgató

És most jön az az elméletem, hogy a Horkruxokon keresztül kapcsolatba lehet érintkezni egymással. :P De ez nem írom le mégegyszer egy-két lappal odébb van, Lil Snape Doggal vitatkoztunk. :P
Akkor van még egy kérdés. Szerintetek Naginival is ez a helyzet? :) Voldemort kötődik hozzá valamennyire... Na, valaki? :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 18:12 
Billentyűzetgyilkos

jé, így tényleg van értelme. belegondoltam én ebbe, csak hát mindig úgy voltam vele, hogy aki kötődik Harryhez, az a benne lébő horcruxhoz is, és még ha nem is akkora hatással van rá, mint Harryre, azért valamennyire befolyásolja. de Shutnak igaza van szerintem :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 18:10 
Fanficbúvár

én Shuttal értek egyet, sztem is úgy van, hogy mivel benne volt Harryben, rá volt hatással. a párzsaszájújág meg sztem jó példa, mert míg horcrux volt, addig beszélt a kígyók nyelvén, és mikor már nem volt az, akkor elvesztette ezt a képességét. én ezt ahhoz tudom hasonlítani, hogy mikor a trió vmelyik tagja viselte a nyakláncot, akkor rossz kedvű, lehangolt volt meg minden, aztán mikor levette, egy csapásra jobban lett. szal sztem ez így nem hülyeség.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 15:19 
Fanfic-faló

Szerintem az a horcrux csak Harryre volt hatással, mivel benne volt, és nem mondjuk a többiekben. Ők Harryhez kötődtek érzelmileg, nem a horcruxhoz. Egy élőlényben lévő horcrux eleve neccesebb, mert az elvileg a saját ura. Remélem, értelmesen írtam le, mert elégé belebonyolódtam :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 11:50 
Betűmániákus

A párszaszájúság szerintem se a legjobb példa, mivel Voldemort halála után elvesztette ebbéli tulajdonságát/tudását. Öhm... miért kellett volna bárkinek is eszét vesztenie Harry közelében? Ron esete azért egy kicsit más... nem? Gondolok itt arra, hogy féltékeny is volt, ez nem kissé zavarta őt össze, talán még a gyengeség is közrejátszott ebben. A nyaklánc összezavarta őket ugyan... de szerintem az idővel is párhuzamban lehet talán. Minél tovább voltak a horkruxok a birtokukban, annál nagyobb lett a galiba. :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 11:29 
Billentyűzetgyilkos

szerintem de. mert Ginny pl. érzelmileg erősen kötődött Harryhez, tehát a horcruxhoz. de fene tudja, nincs ebben semmi logika :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 18 (szombat), 10:53 
Zöldfülű

Szerintem az, hogy a horcrux hatással van arra, aki közel áll hozzá, az teljesült Harry esetében. Persze ha tárgy a horcrux, akkor nyilvánvalóan arra van hatással, aki viseli. De Harry nem tudta viselni, mert benne volt már. Szval ő állt a legközelebb hozzá az emberek közül. Ezért őrá volt hatással. Gondolok itt a párszaszájúságra, példának okáért. Sztem annál közelebb úgysem kerülhetett volna senkihez.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 21:54 
Billentyűzetgyilkos

na jó, a névtelen tömegek nem érintkeztek személyesen is Harryvel. viszont most, hogy mondod, Ginny a legjobb példa. Mekkora fordulat lett volna, ha meghülyül...
na, várjuk az ötleteket akkor, mert erre tényleg kíváncsi lennék : D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 21:47 
Fanficbúvár

am akkor Ginnynek is eléggé el kellett volna, hogy szálljon az agya...
hjujj, azért egy ilyen slashbe nem mennék bele xD de egyébként igazad van, én sem értem mostmár, miért nem hülyült meg senki (ha nem vesszük a majdnem névtelenen Harry Potter-imádó tömegeket a könyvön belül és kívül is x)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 21:15 
Billentyűzetgyilkos

tartok tőle, hogy erre nincs frappáns, értelmes magyarázata Rowling anyánknak : D Ron megbolondult az egyik horcruxtól, akkor Harrytől miért nem? (hallod, új slashötlet... XD)
meg ott van pl. Sirius is. Rá sem volt hatással, pedig ha valaki, ő biztosan kötődött Harryhez.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 21:12 
Fanficbúvár

jogos a kérdés...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 21:06 
Billentyűzetgyilkos

ja, egyébként ahhoz kapcsolódva, hogy Harry egy horcrux...

elég régen olvastam a könyveket, de úgy emlékszem, arról volt szó, hogy a horcruxok hatással vannak azokra, akik birtokolják/kötődnek hozzá. Na hát akkor. Miért nem történt semmi Ronnal, Hermionével, Dumbledore-ral, meg úgy mindenkivel, aki valamennyire kötődött Harryhez...?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 20:19 
Fanficbúvár

ja, azt tudom, h volt a tévében, de sajnos nem láttam... :/ reméltem, hogy neten láttad vhol, de mind1. kutatok akkor :D remélem azért majd még vmikor adják, vagy azt se bánnám ha +jelenne DVDn...
azért köszi :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 20:12 
Fanfic-faló

Azt hiszem, az M1-en volt, a címe Egy év J. K. Rowlinggal, de nem biztos, hogy jól emlékszem... Valamikor még ismételték is, biztos lesz majd mostanában is...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 20:08 
Fanficbúvár

igen, Jo is mondta, hogy mikor írta a kettest, gondolkodott : "hmm... ez is inkább a hatosba való... ez is..." és a végén már köze nem volt a Félvér Herceghez, de annyira tetszett neki ez a cím, hogy csak nagyon nagoyn későn változtatta át CoS-re.

amúgy hol láttad azt a dokumentumfilmet??? én is úgy megnézném... *.*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 19:58 
Fanfic-faló

Igen, ez az elv érvényesült benne. Meg elvileg gyerekkönyvnek indult, és abban a pozitív főhős általában nem hal meg... Így Harry sem halhatott meg, én így logikázom. Egyébként láttam egy dokumentumfilmet, hogy hogyan készültek a könyvek, és abban valami olyasmit mondott Jo, hogy azért vannak a durva jelenetek pl a végén, mert a könyvvel együtt Harry is felnőtt, vagy valami ilyesmi... és így valósághűbb lett, vagy nem tudom. Az fix, hogy az unokaöcséimet inkább később szoktatom rá a HP-re. :lol:
Hú, a kettes tényleg nagyon jó :) Oda nem fért volna el a 6. lényege xD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 19:48 
Fanficbúvár

ja meglehet, nem tudom már, hogy olvastam, hogy a 6. rész "lényegét" eredetileg a 2.-ba rakta, csak hát ugye átírta.
én is néztem egyet, de reméltem, hogy nem éli túl. valahogy nem bírom a kölyköt. de tudtam, hogy úgyis életben marad, mert "ő Harry Potter"...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 19:45 
Fanfic-faló

A horcruxoknál én nagyot néztem, mikor kiderült, hogy egy darab van Harryben is... El sem tudtam képzelni, hogyan fogja így túlélni... Mert abban biztos voltam, hogy túléli :)
Lehet, hogy megírta előre azokat a részeket :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 17 (péntek), 18:38 
Fanficbúvár

jah, nekem is eltartott egy darabig. mutogattam megam előtt össze-vissza, miközben gondolkodtam, a család meg nézett, hogy ejj, ezt a kölyköt meg mi lelte??? xD

de amúgy nekem az egyik kedvenc összefüggésem, ha már egy topicban vagyunk (remélem tényleg ott, mert hajlandó vagyok írás közben elfelejteni xD), akkor én a horcruxos cuccot jelölném meg. hogy már ott vannak az elrejtett infók a 2. részben (ami ugyebár korábban a Félvér Herceg nevet viselte, csak Jo néni átírta, későbbre tette bele, hogy mi a nyavalya is a napló valójában, stb...), hát az valami fantasztikus. hogy bírta kivárni, én nem tudom... o.O

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 15 (szerda), 16:20 
Fanfic-faló

A jóslatra több megoldás is létezik, az egyik az, hogy együtt halnak meg... (nekem ez nem volt valami szimpatikus megoldás, én szimpatizálok Harryvel xD) De én is inkább úgy értelmeztem, hogy addig nem nyugszik az egyik, míg él a másik... (eltartott egy ideig annak idején, mire fölfogtam xD)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 15 (szerda), 14:19 
Fanficbúvár

én meg reméltem...
de am ezt úgy logikusan úgy értelmezni, hogy addig nem "nyugszik" vmelyik, míg a másik életben van. vhogy így, nem???

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 14 (kedd), 19:44 
Írópalánta

Ez az időnyerés egyre zavarosabb valami. Ennél márcsak a Jóslat bonyolultabb...

"nem élhet az egyik, míg él a másik"

én szentül hittem, hogy együtt fognak meghalni...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 09 (csütörtök), 14:15 
Fanficbúvár

igen, vannak ilyen hirtelen eltűnései, de akkor is, pl egyszer asszem bájitaltan után is nem úgy van, hogy egyszer cask opp felbukkan, hanem fut közben, hogy visszaérjen és a könyvet tömködi a táskájába, szóval... nem mint aki hoppanál. mert nekem őszintén szólva így jött le a filmben. :/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 06 (hétfő), 19:57 
Írópalánta

Lizi Eyre írta:
Nekem tudjátok mi a fura ebben az időnyerős dologban?

Hogy lehet az, hogy a Trió - egy része - még mielőtt visszament volna az időben, már akkor érzékelték magukat. Például Hagridnál a kunyhóban, meg ugye Harry mikor azt hiszi magára, James-t látta...
Mert ugye ezeket ők csinálták, mikor visszamentek... De ha nem csinálják meg, akkor mi lett volna? Mert itt befolyásolják egymást az események, nem úgy, mint mikor Hermione ül egyszer itt, közben meg ott egy másik órán.

Mert valamelyik fiú még meg is jegyzi neki, hogy Te az előbb még nem voltál itt, persze ezt a lány tagadja. Akkor most hogy van ez?

Remélem értitek, mire gondoltam. :oops:

Ez az, ez az ami engem is megkavar. Ha valaki bele tud szólni utólag az időbe, akkor hogy is van ez az egész? Ahányszor visszajövök, mindig változtatok valamit? De ez eredményezi azt, hogy "majd" megint visszajövök. Az eseményeket igazából nem is én tartom a ekzemben akkor...? Á, ez annyira nyakatekert, hogy nem is tudom leírni.

De a könyvben tényleg van olyan, hogy Hermione egyszercsak köddé válik - "elfelejt" bemenni bűbájtanra, pedig már az ajtóban állt a többiekkel.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 06 (hétfő), 7:56 
Fanficbúvár

de ezt csak a filmbe van így, ez a "az előbb nem voltál itt, most meg igen", szal ezek a hirtelen felbukkanások. a könyvben ált. mindig időben visszaér a megadott helyre.
amúgy meg sztem semmi fura nincs benne, hogy befolyásolják az eseményeket, mert akkor nem történtek volna úgy a dolgok, ahogy. de megmagyarázni nem igazán tudom,szal az másra vár. bocsi :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 05 (vasárnap), 16:49 
Betűmániákus

Nekem tudjátok mi a fura ebben az időnyerős dologban?

Hogy lehet az, hogy a Trió - egy része - még mielőtt visszament volna az időben, már akkor érzékelték magukat. Például Hagridnál a kunyhóban, meg ugye Harry mikor azt hiszi magára, James-t látta...
Mert ugye ezeket ők csinálták, mikor visszamentek... De ha nem csinálják meg, akkor mi lett volna? Mert itt befolyásolják egymást az események, nem úgy, mint mikor Hermione ül egyszer itt, közben meg ott egy másik órán.

Mert valamelyik fiú még meg is jegyzi neki, hogy Te az előbb még nem voltál itt, persze ezt a lány tagadja. Akkor most hogy van ez?

Remélem értitek, mire gondoltam. :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 04 (szombat), 22:29 
Fanficbúvár

jól mondta Shut, akkor Harry egyrészt azt hitte az apja az (mondjuk én meg attól hülyülnék meg, hogy látnék egy halottat) másrészt később megmár tudta, mi a szitu.
amúgy meg, ahhoz, hogy megmentsenek valakit, előbb tudni kéne előre, hogy vki meg akarja azt a másik valakit ölni, nem? szal ha azt hisszük, csak úgy megmenekült, hogy jövünk rá, hogy (teszem azt) mi mentettük meg az illetőt és vissza kell menni az időben? ez így bonyolultul volt megfogalmazva vagy érthetően? mert én meg ezt nem értem... (vagy csak megint hülye vagyok xD)

egyébként írták a Reggeli Prófétában, hogy összetört a minisztérium összes időnyerője, Hermione is onnan tudja, mondja is hogy "benne volt az újságban/Prófétában", szal megírták :)
"Hébe-hóba a Próféta is kénytelen igazat írni..." x)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 04 (szombat), 20:05 
Fanfic-faló

Szerintem az időutazásnál a felkészülés a lényeg, bár meglepetések ilyenkor nagy valószínűséggel érhetik az embert. Tehát, ha az ember tudja, hogy időt fog utazni, akkor felkészülhet egy esetleges találkozásra...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 677 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra