Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 24 (péntek), 0:42

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 902 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Következő

fanart vagy filmbéli kép?
pfuj, egyik se... 1%  1%  [ 4 ]
nekem mindegy (csak a színe legyen vörös :D) 4%  4%  [ 12 ]
aha. 4%  4%  [ 14 ]
fanart 4eva'!! 42%  42%  [ 133 ]
szépséges színészek, csodás filmben.. ^^ 5%  5%  [ 15 ]
mindkettő. O_o 44%  44%  [ 138 ]
Szavazatok száma : 316
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 14 (szerda), 21:06 
Írópalánta

_Ellie_ írta:
Megjegyzem, alsóban még olyan rajztanárom is volt, aki összetépte a rajzom... Mondanom sem kell, hogy utáltam, de anyukám kényszerített, hogy járjak képzőművészeti szakkörre, mert "olyan ügyes" vagyok...

Akkor mi a Lajos bával még jól jártunk - igaz, hogy semmit sem tanított, de legalább nem tette tönkre, amit alkottunk (nem is gondoltam volna, hogy ilyen barbár tanárok is léteznek...) Mázlista vagy, hogy anyukád 'rúgdosott', hogy ilyen jellegű szakkörre járj. Engem a zongorához rúgdostak oda, és bár viszonylag szerettem zongorázni, semmire sem mentem vele, már egy épkézláb darabot sem tudnék lejátszani. :roll: Az a rengeteg elvesztegetett idő és az ablakon kidobott pénz... de sajnálom.
Egyébként használt valamit a képzőművészeti szakkör? Tanultál ott valami értelmeset?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 14 (szerda), 20:24 
Zöldfülű

Megjegyzem, alsóban még olyan rajztanárom is volt, aki összetépte a rajzom... Mondanom sem kell, hogy utáltam, de anyukám kényszerített, hogy járjak képzőművészeti szakkörre, mert "olyan ügyes" vagyok...

Az embernek eléggé dadaistának kell lennie, hogy saját dadaizmusával szemben dadaista álláspontra helyezkedjék.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 14 (szerda), 14:23 
Írópalánta

Ezt most találtam, Kokiri85 képe. Nem tudom, hogy fotó alapján készült-e, vagy fejből, de mindenestre nagyon megragadott a tekintete, olyan ÉLŐ. Nem is képzeltem volna, hogy Sirius gyermekként ennyire bájos (és enyhén lányos) lehetett... de most már csakis így fogom elképzelni a gyermek Siriust :D
http://www.deviantart.com/view/34722441/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 14 (szerda), 11:49 
Szia Kristie! Azt említetted lentebb, hogy neked nem segített a fotómásolás, de gondolom ez nem zárja ki, hogy másoknak hasznos lehet. Csomó másolt rajzon látszik, hogy menet közben értelmezi is a látványt. De nem is ez a lényeg, azt hiszem.
Van egy kis déjà vu érzésem, mert pontosan ezt az asszót vívtam meg nem rég a badfic védelmében, egy másik fórumon. A nézetkülönbség valószínűleg abból jön, hogy te a művész-sulista szempontot hozod, én meg az anarchistát :-D
A fő kérdés az, miért baj, ha a fanartist levágja a kanyarokat, ahol csak lehet? A fanartot egész más mércével lenne jó mérni, mert egész másról szól. Nem attól jó, hogy művészi, hanem attól, hogy szórakoztat - ha nem téged, akkor valaki mást. Nincs rá igazán oka-joga senki fiának, hogy számon kérje a színvonalat, még akkor sem, ha amúgy az illető személyesen Leonardo reinkarnációja. A fanart egy homlokegyenest más értékrendszer, mint amit a suli kíván, és tudom milyen pokoli nehéz köztük váltani, de nem értek egyet azzal, hogy nem kell magadban tartani a véleményedet: pont az a lényeg, hogy virágozzék minden virág. Illik először kitudni, szívesen látja-e adott fanartist az építő kritikát, mert ugye az csak annak értékes, aki szeretne tovább lépni, ami viszont egyáltalán nem feltétele a fanartnak. Vagyis totál igazad van, ha azt mondod, hogy a fotómásoló fanartist a sikerélményre hajt - de végső soron MINDENKI arra hajt. A fanart pedig az a hely, ahol nincs ízlés-rendőrség, és ahol rajztudás nélkül is alanyi jogon jár a siker, ha találsz magadnak közönséget. Azért hobbi, hogy jól érezzük magunkat tőle, nem igaz? :-D

_ildi_

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 14 (szerda), 8:50 
jóanyátok ügyfélszolgálat

ildi_bp írta:
Például azért is, mert tök jól meg lehet figyelni közben, hogyan kell áttenni egy 3 dimenziós látványt 2 dimenzióba. Ami ugye eleinte nem is olyan kézenfekvő, mint amilyennek hangzik: rövidülések, plasztikusság, anyagszerűség meg miegymás, amiknek az érzékeltetéséhez mindenki maga kell hogy eszközöket keressen.

Szerintem amit leírtál pont az élő modell utáni rajzolásra vonatkozik és nem a fotómásolásra. :-D
Egy 2D-s fotót kell 2D-be átmásolnod.
Nincs térben, nem kell figyelni a rövidülésekre, sőt észre sem lehet venni, mivel mindenki annyi fotót látott már életében, hogy teljesen természetesnek tűnik. Viszont ha leülsz és modellről akarsz portét rajzolni egyből bajban leszel.

Aki fotóról másol, az nem gondolkozik azon, hogy „ez a rész éppen miért sötétebb”, sőt a térbeliséget sem veszi észre. Csak meg kell figyelni, hogy hol milyen árnyalatú sötét szín van, meddig tart, és szép gondos munkával ki kell dolgozni.

Idézet:
A kamera sokkal pontosabban lát mint az emberi szem, és az állókép minden változás nélkül mutatja ugyanazokat a fényviszonyokat és nézőpontot a végtelenségig, ami csomó könnyítést jelent a kezdéshez, ráadásul nem kell agyalni a kompozíción és témaválasztáson sem, így aztán marad energia grafikai fogásokat, anyagokat, stílusokat próbálgatni kedvünkre, megjegyezni fontos arányokat és törvényszerűségeket, amiket prímán fel lehet aztán használni a tanulmányrajzoknál vagy a kreatívkodásnál.

Pont azért, mert a kamera egy sokkal részletesebb képet ad vissza, a másoló nem nézi soha az egész képet, csak a részletekre koncentrál. Lehet, hogy az elején feldob egy gyors vázlatot, de utána már csak az apróbb vonások, tónusok a lényegesek.

Nekem pont az nem tetszik benne, hogy nem kell a kompozíción gondolkodni. :P Mert azt már a fotós megcsinálta…
Ahogy néztem a devarton az ilyen rajzok minden esetben szénceruzával, vagy sima ceruzával készültek, fekete-fehérben teljesen hasonló stílussal. Aki fotót másol, annak nem az a célja, hogy anyagokat, stílusokat próbálgasson, hanem hogy minél realisztikusabban adja vissza az eredeti képet.

Törvényszerűségekből talán egy keveset megjegyez az ember, de én nem emlékszem, hogy bármit is megjegyeztem volna a másolások közben. Sőt még volt olyan, amit rosszul „tanultam meg”, aztán sok szenvedésembe került, mire kijavítottam a hibát.

A fotómásolásnak az a célja, hogy sikerélménye legyen az embernek, akkor is, ha nem tud rajzolni (én legalábbis úgy emlékszem, hogy ezért másoltam :P). Bizonyos szinten megtanít arra, hogy megfigyeld mondjuk az éppen rajzolt arc arányait (hogy a szem hol van az orrhoz képest és hasonló dolgok), de más előnyt nem igazán tudok mondani.

Biztos, hogy szép, meg sok időt szán rá az alkotó, de én sosem fogok úgy tekinteni rá, mint valami fantasztikus művészi alkotás. (sőt pálcikaember-képregényt és szívesebben nézegetek, mert azokban legalább van eredeti ötlet)

Igazad van, hogy fanartban mindent szabad, de nem kötelező mindent szeretni, és magadban tartani a véleményed. Mert hiába nem kell megfelelni senkinek, azért ha nyilvánosságra hozod a művedet, kritikát fogsz rá kapni, és nem kötelező jó szavakkal illetni az alkotást csak azért mert fanart. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 14 (szerda), 0:24 
Oké, akkor beledumálok. :-) Kicsit félek, hogy kéretlen szabadegyetem íze lesz, előre is sajnálom. Pláne ha olyasmiről rizsázok, ami kevéssé információértékű a fórumon. Bocsika. ^^
Szóval a fotóról másolás, bravúros technikai szinten megoldva legalábbis, hivatalosan is művészetnek számít, és 40-45 éve Amerikában piszok divatos volt. Az irányzatot hiperrealizmusnak nevezték el, és ahogy Kristie is mondta, saját készítésű fotókat használtak, ami kész szerencse pusztán copyright szempontból is. (A Google kidob pár klassz oldalt Richard Estes, Chuck Close vagy Ralph Goings nevére például.) Mivel a lényege pont a szenvtelen megjelenítés, én személy szerint nem vagyok oda érte, szívesebben nézek olyasmit, amiben lélek is van. Sejtem hogy a műtöriseknek nem sok újat mondtam mindezzel, de mit lehet tudni, hátha valaki épp most szeret bele a fotórealizmusba... ^_^
A lényeg, hogy a képzőművészet gyakran használta a fényképet segédeszközként, nem is csak a hiperrealisták óta, hanem amióta egyáltalán feltalálták. Különösen a fanarthoz legközelebb álló alkalmazott művészet különböző ágai áldják buzgón Szent Polaroidot. Szintén örök sláger a klasszikus mesterművek másolása/újrafogalmazása. Velazquez „Las Meninas” c. képét azt se tudom hányan dolgozták fel, de Goya, Picasso és Dali nevére kapásból emlékszem.
Vagyis a tanulási célzattal másolásnak és a fotó referencia használatának tiszteletre méltó hagyományai vannak tulajdonképpen, nem mintha ez sokat számítana momentán. Részemről mégis AgiVegáék véleménye mellett szeretnék leadni egy voksot. Szerintem is megvan a haszna a másolásnak. Például azért is, mert tök jól meg lehet figyelni közben, hogyan kell áttenni egy 3 dimenziós látványt 2 dimenzióba. Ami ugye eleinte nem is olyan kézenfekvő, mint amilyennek hangzik: rövidülések, plasztikusság, anyagszerűség meg miegymás, amiknek az érzékeltetéséhez mindenki maga kell hogy eszközöket keressen. A kamera sokkal pontosabban lát mint az emberi szem, és az állókép minden változás nélkül mutatja ugyanazokat a fényviszonyokat és nézőpontot a végtelenségig, ami csomó könnyítést jelent a kezdéshez, ráadásul nem kell agyalni a kompozíción és témaválasztáson sem, így aztán marad energia grafikai fogásokat, anyagokat, stílusokat próbálgatni kedvünkre, megjegyezni fontos arányokat és törvényszerűségeket, amiket prímán fel lehet aztán használni a tanulmányrajzoknál vagy a kreatívkodásnál. Biztos nem mindenkinek működik ez a megközelítés, ahogy nekem se jött be például, de szerintem nem muszáj kategórikusan elutasítani. Pláne hogy nem is a képzőművészetről szól a topic, hanem a fanartról, ami nem csekély különbség. A fanartban mindent szabad, itt nem kell értékeket képviselni, fejlődést felmutatni, műkritikusoknak megfelelni, ha nincs hozzá kedved. Istenkém, ezt szeretem benne leginkább! :-) A fanart attól zseniális dolog szerintem, hogy hajszálra ugyanolyan értékes benne egy szellemes pálcikaember-képregény, mint egy galériába kívánkozó műalkotás. Vagy a fotóról rajzolt színészportré. A „szóról szóra” lemásolt kép mondjuk nem különösebben gondolatgazdag vagy ötletes így csupaszon, de azért a technikai felkészültség magában is megérhet egy-egy elismerő bólintást.
És végülis, testvéreim a fanartban, mi mind egyetlen nagy, boldog copyright-taposó család vagyunk alapjában véve, hát mit számít ha valaki egy-két számmal még nagyobb bakancsban tapos, nem igaz? ;-)

/Szabadegyetem-üzemmód kikapcs
Uhh. Bocsi hogy ilyen hosszúra és püspöklilára sikerültem... :oops:
Jó éjszakát!

_ildi_

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 21:04 

ildi_bp írta:
És a másik kérdés még lehet az, hogy a kellően pengére élezett, lenyűgözően virtuóz technika mennyire művészet, ha jól értettem a fotóról másolt kép körüli ízléskülönbözést. Esetleg szabad abba a vitába is beledumálnom visszamenőleg? :-)

_ildi_

persze! szívesen olvassuk mindenkinek a véleményét.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 20:02 
Anonymous írta:
Édes a nosztalgia, ha alkesz rajztanárok kerülnek szóba... :lol:

Sorry, ez is én voltam, csak elfelejtettem aláírni :oops:
_ildi_

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 19:59 
AgiVega írta:
Szent ég, micsoda barbár (és hozzá még síkhülye is)! Nincs az az ember, akinek én megengedném, hogy belefirkáljon a rajzomba! Egy tanárnak sem!

Egy saját munkába nem is, soha! :-D De a tanulmányrajzoknál állati sokat segíthet, ha valaki megmutatja, ha valamit reménytelenül benéztél. Persze ehhez az kell, hogy az illető aki korrigál

a) hozzávetőleg lásson valamennyire, legalább a beállítás távolságáig, még a benyelt vörösboron keresztül is

b) képes legyen még viszonylag stabilan megtartani egy ceruzát félkézzel

c) birtokában legyen némi tapasztalatnak, amit szívből eltökélt szándéka átadni az ifjabb generációnak, és ne unalmában csellózza el az én véres verítékkel elrajzolt munkámat

Édes a nosztalgia, ha alkesz rajztanárok kerülnek szóba... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 19:49 
Írópalánta

ildi_bp írta:
Esetleg szabad abba a vitába is beledumálnom visszamenőleg? :-)

Nem én vagyok itt az admin, de gondolom nem fognak megorrolni rád, ha megteszed, hiszen azt senki sem vonhatja kétségbe, hogy Te aztán értesz hozzá, Én Mentorom :D És örülök, hogy megjelentél itt :D (ne aggódj, cseppet sem voltál tudálékos, Te sosem vagy az, ismerlek már egy ideje, de még sosem éreztem, hogy ki akarnál oktatni :D) Én személy szerint várom a beledumálásodat :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 19:41 
Csókolom!:-D
Ildi vagyok, és még nem jártam errefelé korábban (öhm, azt hiszem). Bocsánatot kérek, hogy csak így idepofátlankodok, de AgiVega belinkelte nekem a fórumot, sejtve hogy izgalmasnak találnám a kibontakozó eszmecserét, és igaza is volt yól. :lol: Szabad nekem is belecsipogni...? *szempillaverdesős szmájli*
Mondjuk bennem tragikusan korai halált halt a hivatásos képzőművésszé válás iránti vágy, ezt muszáj bevallanom az elején, de a középsuli kezdetétől eltöltöttem olyan 10-12 évet rajztanulással, és végigpróbáltam a profi oktatástól a full amatőrig a teljes skálát – ha csak a magam örömére is nagyrészt. És az jutott eszembe ahogy átszaladtam a beírásokon, hogy mindenkivel egyetértek valamiben egy kicsit. Például Kristie-vel abban, hogy X színvonalon tényleg meg lehet tanulni rajzolni. Úgy értem, olyan 100-150 éve még javában az alapműveltség része volt a rajztanulás előkelőbb körökben, az irodalom, zene és további mifenék mellett, nem igaz? Nyilvánlóan nem sok Toulouse-Lautrec került ki a krém soraiból sem, de a technikai fele simán tanulhatónak számított: ha szabad durván leegyszerűsíteni, akkor nagyjából a szem-kéz koordináció fejlesztésén múlik a dolog, ami kinek jobban van huzalozva, kinek rosszabbul, de kevés egészen reménytelen eset születik. Amire gondolok, az kb. a Hullapelyhes eljátszása zongorán, zenei példával: megtanulni hogyan billentsd az ujjad, hogyan olvass kottát, hogyan kövesd a metronómot, meg ilyesmik. Az igaz, hogy nem feltétlenül lesz valami élvezetes a végeredmény. :-)
Szóval a kérdés az, hogy a "megtanulni rajzolni" kifejezésen valaki a puszta módszert érti, vagy a kifejezőkészséget, mert mondjuk a másodikről én se nagyon hiszem, hogy csak úgy megtanulható.
És a másik kérdés még lehet az, hogy a kellően pengére élezett, lenyűgözően virtuóz technika mennyire művészet, ha jól értettem a fotóról másolt kép körüli ízléskülönbözést. Esetleg szabad abba a vitába is beledumálnom visszamenőleg? :-)

Remélem nem voltam elviselhetetlenül tudálékos!
_ildi_

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 19:21 
Fanficbúvár

Rajzoltatok már vasalóval? Viaszkréta, valami spéci papír, meg egy vasaló kell hozzá, annyira jó! Irtó jól lehet játszani a színekkel és a formákkal....

ja, és rajztudás sem kell hozzáááez azért nagy előny 8) ...nekem legalábbis

Én jól tudom, hogy itt minden csaló
s ami valónak látszik, nem való.
Ha így találom,
miért higgyem,
hogy az álom az álom?

Saigyó szerzetes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 19:15 
Sztorihajhász

akkor ezek szerint én még jól is jártam az alkesz tanárunkkal... XD ő legalább nem firkál bele a rajzomba (bár mondjuk én örülnék neki XD jobban úgyse tudja elrontani őket XD)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 18:23 
Írópalánta

_Ellie_ írta:
hmmm, ismerős a helyzet. De a mi tanárunk olyan, hogy belefirkál a rajzunkba, aztán mikor osztályozza, 3-ast ad rá, és mikor mondjuk, h azt tanárnő firkálta bele, akkor felháborodik, h ő ilyen szart nem rajzol...

Szent ég, micsoda barbár (és hozzá még síkhülye is)! Nincs az az ember, akinek én megengedném, hogy belefirkáljon a rajzomba! Egy tanárnak sem! (off: Nat/Kittys képem elég sok van, Ellie... ez alapján nem tudom beazonosítani ;))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 18:22 
Hát, az igaz, hogy sok gyakorlással el lehet jutni egy bizonyos szintre, de az is igaz, hogy a jó rajzhoz tehetség is kell. Negyedikig az ofőm volt a rajztanár, és nem is rajzoltunk. Mindig technika volt. Alig volt néhány rajzunk...
Az új tanár igazi művész. Igaz, hogy ő is belerajzol, aztán néha rossz jegyet ad, de persze arra, amit nem ő rajzolt. De ő legalább ceruzával rajzol. Az ofőm tollal rajzolt bele mindenbe. Na, a lényeg az, hogy én szörnyen béna voltam rajzból, csak az igyekezet miatt kaptam ötöst. Itt 4/5 -ökkel kezdtem, most pedig már mindig ötös. Mert ez a tanár RENDESEN tanít. Kevés ilyen van... Elmagyarázza, aztán gyakoroltatja. De mindenkitől elvárja a maximumot. Szóval sztem nagyon fontos a gyakorlás, de a tanár is. Én dolgokat lerajzolni már egész jól tudok, de a fejemből kipattanó rajzok általában valamivel jobbak a hugom firkáinál. (a 2 éves hugira gondoltam).
Na, befogom a szám..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 16:04 
Fanfic-faló

_Ellie_ írta:
hmmm, ismerős a helyzet. De a mi tanárunk olyan, hogy belefirkál a rajzunkba, aztán mikor osztályozza, 3-ast ad rá, és mikor mondjuk, h azt tanárnő firkálta bele, akkor felháborodik, h ő ilyen szart nem rajzol...

Hehe. :D Általános sulis tanárunk pont ilyen volt. Emellett hülye pedofil barom, egyik csajon mutatta be az árnyékolást, és végigtapogatta a "részeket, amik a hajlatok miatt árnyékban" voltak. :S Most meg húgom mesélte, hogy meg akarta mutatni, hogy tud mérlegállni és a táblába kapaszkodott, mire az kiszakadt a falból. :D Nagyon kész az az ember. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 15:24 
Zöldfülű

muki-chan írta:
Bocsi, hogy csak így beledumálok, de ez nem ér! Én járok szakkörre, és mit csinál a tanár?
- Mit szeretnél csinálni? Ha nem tudod, akkor másolj valamelyik könyvből - és a kezembe nyom egy vaskos kötetet, hogy keressek vlami másolnivalót... Hát...köhömm...Most mit kezdjek egy komplett festménnyel, talán az alapoktól kéne kezdeni. DE ez a nő csak ül és beszélget, és várja, hogy majd mi elkezdünk alkotni. Aztán fel van háborodva, hogy...na hát semmit sem csináltál? :shock: Wáá...megőrülök tőle! Pedig szeretnék már feljebb lépni a mangarajzolásból...Az se megy jól. Bár mikor vasalóval lehet "rajzolni", az érdekes :lol:

Az embernek eléggé dadaistának kell lennie, hogy saját dadaizmusával szemben dadaista álláspontra helyezkedjék.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 15:21 
Zöldfülű

AgiVega írta:

Hú, melyiket?

Már nem tudom, mi volt a címe, de Nathaniel és Kitty volt rajta.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 10:00 

AgiVega írta:

Csekkeltem, kommentáltam :) Tényleg jó az árnyalásod.

visszatérve a reflexekre:
ezen jól kivehető:
http://www.deviantart.com/deviation/34697793/

világoskék volt a drapéria, és a csaj lábán, karján (ahol közel volt hozzá) tükröződött a szín.
szóval nem feltétlenül fényre kell gondolni reflexeknél.

de pl. ha egy fehér lapot a karod alá tartasz (pl. 5 centire, csak ne érjen hozzá), akkor láthatod, hogy a karod egy kis fehéres reflexet kap.
(ha folyamatosan elveszed és visszateszed a papírt, akkor látod majd igazán a különbséget.)

ez tárgyaknál is ugyanígy működik, csak figyelni kell, hogy a papír árnyéka ne takarja a tárgyat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 9:40 
Írópalánta

muki-chan írta:
Bocsi, hogy csak így beledumálok, de ez nem ér! Én járok szakkörre, és mit csinál a tanár?
- Mit szeretnél csinálni? Ha nem tudod, akkor másolj valamelyik könyvből - és a kezembe nyom egy vaskos kötetet, hogy keressek vlami másolnivalót... Hát...köhömm...Most mit kezdjek egy komplett festménnyel, talán az alapoktól kéne kezdeni. DE ez a nő csak ül és beszélget, és várja, hogy majd mi elkezdünk alkotni. Aztán fel van háborodva, hogy...na hát semmit sem csináltál? :shock: Wáá...megőrülök tőle! Pedig szeretnék már feljebb lépni a mangarajzolásból...Az se megy jól. Bár mikor vasalóval lehet "rajzolni", az érdekes :lol:

Pont mint a mi Lajos bánk. Ő se csinált semmit, de elvárta, hogy mi magunktól nagyot alkossunk.
Egy biztos: ha valaha lesz időm és pénzem rajzleckéket venni, akkor elmegyek egy profi tanárhoz, aki TANÍT is. Talán nekem is zongora-tanulás helyett rajzot kellett volna tanulnom ahogy Kristie tette, többre mentem volna vele :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 13 (kedd), 5:34 
Fanficbúvár

Ha így találom,
miért higgyem,
hogy az álom az álom?

Saigyó szerzetes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 22:44 
Írópalánta

Kristie írta:

Általánosban állati sok rajztanárom volt, jó is, rossz is.
még azért kezdtem el rajzszakkörre járni, mert egy időpontban volt a zongoraórával, azt meg utáltam :D :twisted: . lehet, hogy a zongoratanárnak köszönhetek mindent :D :P

Hja, te legalább járhattál ilyen szakkörre. Nálunk a világon semmi ilyesmi nem volt. Autodidakta módon kellett mindent megtanulnom, amit tudok. Ezért tudnak az őrületbe kergetni, amikor a neten kérdezgetik, hogy 'hé te, hol tanultál meg így rajzolni'? Egy ideig válaszolgattam, hogy 'sehol, édesem', aztán ránuntam és inkább nem is válaszoltam :roll:

Idézet:
ugyanaz amit Lionak írtam. ezt egyetemen oktató rajztanároktól hallottam, saját magamon tapasztaltam, és láttam mások munkáin.
persze ha utálsz rajzolni, biztosan nem fog menni

Apukám biztosan nem utálja, de ahhoz egy egész élet is kevés lenne, hogy őt valaki megtanítsa rajzolni. Totál antitálentum szegénykém, még jó, hogy ebben a tekintetben anyukámra ütök.

Idézet:

Csekkeltem, kommentáltam :) Tényleg jó az árnyalásod.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 20:52 

AgiVega írta:

A szüleid esetleg rajztanárok? ;)

Nem, csak apukám gyerekkorában sokat másolt, és látta, hogy nem jó semmire:P

Idézet:
Az áltsulimban viszont semmit sem tanított nekünk a rajztanár. Igaz, fotóról nem másoltatott, de általában csak odavetette óra elején, hogy 'ma rajzoljatok valami ijesztőt', és akkor az osztály rajzolt valami ijesztőt (vagy odasomfordált AgiVegához és megkérte, hogy rajzoljon neki valami ijesztőt). Technikára ugyan nem oktatott a Lajos bá, mert az minek? :roll: Mindenki tanuljon meg magától rajzolni, már ha akar, és ha van hozzá némi tehetsége.

Általánosban állati sok rajztanárom volt, jó is, rossz is.
még azért kezdtem el rajzszakkörre járni, mert egy időpontban volt a zongoraórával, azt meg utáltam :D :twisted: . lehet, hogy a zongoratanárnak köszönhetek mindent :D :P

Idézet:
Én igen, mert az ilyenen tanulhat meg az ember remekül tónusozni. Viszont abban igazad van, hogy a kertben is szép dolgokat lehet rajzolni.

:-$ sosem mentem ki a kertbe rajzolni :D

Idézet:

Idézet:
Gyakorlás kérdése az egész. Két év alatt BÁRKI meg tud tanulni teljesen jól rajzolni.

Nem, egész biztosan nem így van, ahogy azt Lionela is megerősítette.

ugyanaz amit Lionak írtam. ezt egyetemen oktató rajztanároktól hallottam, saját magamon tapasztaltam, és láttam mások munkáin.

persze ha utálsz rajzolni, biztosan nem fog menni

Idézet:
Egyébként nagyon kíváncsi lennék a rajzaidra, Kristie, ha már ennyit emlegetted :) Van valahol galériád?

fent vagyok devarton: http://szucsi.deviantart.com/
(holnap valószínűleg még feltöltök pár rajzot)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 20:36 

Lionela írta:
Aha... Ezt mond azoknak akik engem próbáltak megtanítani rajzolni. Mivel neked természetes hogy tudsz másolni/rajzolni neked könnyen megy, ezért úgy gondolod, hogy mivel ilyen egyszerű ezt bárki megtudja csinálni.
Sajnos ez nem egészen így működik.
Ok tanulható valmilyen szinten, de sohase lesz olyan az eredmény amire bárki is azt mondani ez tökéletes, nagyon jó.

ezt nem én találtam ki. több tanártól hallottam, tapasztaltam, és láttam mások munkáin. tényleg meg lehet tanulni 2 év alatt rajzolni.

én sem tudtam mindig rajzolni, én is hosszú éveken keresztül tanultam.
egyáltalán nem gondolom, hogy egyszerű, de ha az ember megfelelő időt szán rá, menni fog.
más kérdés, hogy ezt mennyire tudja kihasználni...

Idézet:
Te valami speciális iskolába járhattál, mert nálunk is az volt a helyzet mint AgiVegáéknál...

ezek szerint tényleg jó sulikba jártam.
de nálunk is volt olyan, hogy ha valaki túl profi rajzot adott be, karót kapott. ezt úgy kell érteni, hogy egy profival megrajzoltatta, aztán bemutatta, mint otthon készített munkát.
és még volt olyan, aki fel volt háborodva, majd igazgató elé vitte az ügyet, amikor nem sikerült átvernie a tanárt... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 18:44 
Írópalánta

Ha már tegnap is belinkelt valaki ide egy slash videót, gondoltam, megtoldom egy másikkal, ez szerintem még jobb is, a dalszöveg is viccesebb, és az üzenet, amit Draco küld Harrynek az origami madárral, hát az egyszerűen besz*rás :D Feltétlenül tegyetek rá hangot!
http://www.youtube.com/watch?v=frfBLKQ9mxE&search

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 17:27 
Írópalánta

_Ellie_ írta:
Szerintem is van értelme a másolásnak, mert én akárhogy is gürizek, nem tudok úgy rajzolni, hogy leülök a papír elé, és akkor most ezt meg azt lerajzolom. És ahogy másolgatok, az egyedüli rajzolás is egyre jobban megy, persze nem éppen elfogadható szinten, de majd csak fejlődök még (remélem... :roll: )
Mellesleg (és most jön a nagy vallomás), a te egyik rajzodat is másoltam már, Ági. Kérlek, ne kövezz meg!!!

Hú, melyiket? Dehogy kövezlek meg, irtó hízelgő, hogy 'tananyagnak' használsz ;) Egyébként sok másolással el tudod sajátítani a mozdulatok és arckifejezések 'művészetét', és egyre jobban fog menni a fejből való rajzolás. Nekem legalábbis nagyon bejött ez a technika.
Ja, és ami még egy jó kis trükk, de nem teljes másolást jelent: nem árt összegyűjteni újságokból érdekes pózokat ábrázoló képeket. Nekem vagy három iratgyűjtő van tele ilyenekkel, és ha egy különlegesen bonyolult pózra van szükségem, előkapom az újságkivágásokat, és merítek belőlük (de teljesen nem másolom a képet, csak egy-egy részletet 'lopok' le róla, a többit magamtól teszem hozzá). Nagyon hasznos tud lenni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 15:02 
Zöldfülű

Szerintem is van értelme a másolásnak, mert én akárhogy is gürizek, nem tudok úgy rajzolni, hogy leülök a papír elé, és akkor most ezt meg azt lerajzolom. És ahogy másolgatok, az egyedüli rajzolás is egyre jobban megy, persze nem éppen elfogadható szinten, de majd csak fejlődök még (remélem... :roll: )
Mellesleg (és most jön a nagy vallomás), a te egyik rajzodat is másoltam már, Ági. Kérlek, ne kövezz meg!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 14:40 
Írópalánta

Kristie írta:
Később kifejezetten tiltották (a szüleim), hogy fényképről rajzoljak. Bár nem vették el a kezemből a papírt, de rendesen leszidtak, hogy „Már megint fényképről rajzolsz? Mondtam, hogy ne fotóról másolj, az nem ér semmit! Menj ki a kertbe és ott keress valamit.”

A szüleid esetleg rajztanárok? ;) Mindenesetre, nekem is úgy tűnik, mint Lionelának, hogy ritka szerencsés iskolába járhattál, ha megtanítottak rajzolni, és arra bíztattak, hogy NE másolj. Az én felmenőim kifejezetten bíztattak a másolásra, és nem bántam meg, mert rengeteget tanultam a segítségével. Az áltsulimban viszont semmit sem tanított nekünk a rajztanár. Igaz, fotóról nem másoltatott, de általában csak odavetette óra elején, hogy 'ma rajzoljatok valami ijesztőt', és akkor az osztály rajzolt valami ijesztőt (vagy odasomfordált AgiVegához és megkérte, hogy rajzoljon neki valami ijesztőt). Technikára ugyan nem oktatott a Lajos bá, mert az minek? :roll: Mindenki tanuljon meg magától rajzolni, már ha akar, és ha van hozzá némi tehetsége.

Idézet:
Nem látom értelmét.

Én igen, mert az ilyenen tanulhat meg az ember remekül tónusozni. Viszont abban igazad van, hogy a kertben is szép dolgokat lehet rajzolni. Bár azt csak talán két-háromszor próbáltam... Na meg egyszer Lajos bá kivitt minket a Rózsák terére, hogy rajzoljuk le az egyik épületet. Igen, a diákság nagy része vért izzadt vele, én kevésbé...

Idézet:
Gyakorlás kérdése az egész. Két év alatt BÁRKI meg tud tanulni teljesen jól rajzolni.

Nem, egész biztosan nem így van, ahogy azt Lionela is megerősítette. Egy kicsit álomvilágban él az, aki meg van róla győződve, hogy tehetség nélkül is bármi elsajátítható. Az élet nem ilyen könnyű... ha így lenne, már okleveles könyvvizsgáló lennék, amennyit szenvedtem a számvitellel, de boldog voltam, hogy összehoztam a szigorlaton egy gyenge hármast. Ha nincs hozzá tehetségem, akkor ha meggebedek, akkor sem fog menni, olyan szinten legalábbis sosem, amennyire én szeretném.

Egyébként nagyon kíváncsi lennék a rajzaidra, Kristie, ha már ennyit emlegetted :) Van valahol galériád?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 12:23 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kristie írta:

de jót szerencsétlenkedtünk itt
(csak nehogy elkéssek. este majd mindent megválaszolok, ok? a listásokat is)

Unatkozó adminok játéka... XDDD

Na siess! El ne késs!

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 12:21 

Lionela írta:
Kristie írta:
na most látom, hogy bemásoltad újra, ezért átírtam az én régebbimet.
ugye megvan az te előződ?

*úristen már el se merek indulni itthonról*

Igen. Direkt azért töröltem, hogy átírhasd a régit.

Én meg be fogom tenni a nyavajgásom helyére... :lol: :lol: :lol:

A maradék offolásunkat, meg ha nem baj törlöm...

de jót szerencsétlenkedtünk itt
(csak nehogy elkéssek. este majd mindent megválaszolok, ok? a listásokat is)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 12:12 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kristie írta:
Nem értek egyet.
Persze vannak olyanok, akiknek egyből megy, és vannak olyanok is, akik szép lassan gyakorolják be a folyamatot.
A kötélre fel tudsz mászni, ha elsajátítod a helyes technikát, és egy kicsit hosszabb idő alatt megerősíted az izmaidat. akkor menni fog.

Aha... Ezt mond azoknak akik engem próbáltak megtanítani rajzolni. Mivel neked természetes hogy tudsz másolni/rajzolni neked könnyen megy, ezért úgy gondolod, hogy mivel ilyen egyszerű ezt bárki megtudja csinálni.
Sajnos ez nem egészen így működik.
Ok tanulható valmilyen szinten, de sohase lesz olyan az eredmény amire bárki is azt mondani ez tökéletes, nagyon jó.

Kristie írta:
Én ezek szerint másmilyen iskolába jártam. Utólag visszatekintve felismerhető, hogy két mérés alapján osztályoztak.
Egyrészt, hogy milyen tehetséges vagy (fél óra alatt összedobtad a rajzot, és annyira jó lett, akkor jó jegyet kaptál), másrészt, hogy mennyit dolgoztál vele (marha sokat szenvedtél a rajzzal, de végül pocsékül nézett ki, akkor is jó jegyet kaptál).

A többi tárgynál nincs meg az, hogy tehetséggel megúszd a dolgokat. Ott marha sokat szenvedsz a tanulással, csak nincs meg az a lehetőség, hogy ne legyen eredménye.

Te valami speciális iskolába járhattál, mert nálunk is az volt a helyzet mint AgiVegáéknál...
Hiába szenvedtem 3 órát egy nyomorult gyümölcstálas csendélettel, mivel a végéredmény elégé "érdekes" lett 3-asnál jobb jegyet sohase kaptam, a 3 óra munka ellenére (még a tehetségebb osztálytársaim fél óra alatt összedobtak egy remek rajzot).
Énekből ugyanez volt a helyzet. Az áltolános iskolai tanárom szó szerint képemberöhögött, mikor el kellett énekelnem egy dalt. Ezzel csak azt érte el hogy onnantól kezdve nem voltam hajlandó kinyitni a szám énekórán. Csak azért voltam 3-4-es belőle gimiben is mert több volt az elméleti anyag, amit írásban kértek vissza mint a gyakorlati éneklés.

Nem kell féreérteni. Habár a rajztudásom hiányát mindig könnyes szemmel fogadtam el, de beláttam minden ember más téren jó.
Azok az osztálytársaim akik gyönyörűen rajzoltak, vagy énekeltek másban szenvedtek hiányt.
Nekem sohasem esett nehezem a tanulás... Vagyis inkább annak hiánya. , ugyanis anélkül hogy délután leültem volna a tankönyv mellé könnyedén feleltem/írtam dolgozatot 3-5 -re. Törpe méretem ellenére én voltam az osztály legjobb magas- és távolugrója, és más sportágban (kivéve az erősportok, mint a súlylökés) is könnyedén vettem az akadályt, míg (ha már AgiVega ezt hozta fel példának) volt olyan osztálytársam aki ha megszakadt se tudott arra a nyomorult kötélre felmászni technika-erőnlét ide vagy oda.

Kép

MyAnimelist

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lionela 2006 június 12 (hétfő), 12:23-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 11:23 

Idézet:
Pedig a rajztanulás ott kezdődik, hogy először másolunk. Aztán, ha elég ügyesnek érezzük magunkat arra, hogy 'na, most már magamtól is megy', akkor leülünk, és alkotunk valami eredetit. Én pl. Disneyt másoltam ezerrel tizenkét éves koromban. Egy-két év után már el mertem szakadni a másolástól, és noha a képeim még őrzik a Disney stílusjegyeket, a mozdulatok és arckifejezések már a sajátjaim.

Persze én is másoltam, de ez nem ad sok alapot. Amikor tök jól le tudtam másolni fotókat, akkor semmilyen szinten nem tudtam rajzolni. Mivel a fotót nem én készítettem, nem én döntöttem el, hogy milyen legyen az összkép, milyenek legyenek a fények, és simán csak egy lapról kellett másolni, ami minden szögből ugyanúgy nézett ki. Tehát tulajdonképpen nem csináltam mást, csak megtanultam színezni/tónusozni.
Később kifejezetten tiltották (a szüleim), hogy fényképről rajzoljak. Bár nem vették el a kezemből a papírt, de rendesen leszidtak, hogy „Már megint fényképről rajzolsz? Mondtam, hogy ne fotóról másolj, az nem ér semmit! Menj ki a kertbe és ott keress valamit.”
És tényleg teljesen más, ha olyan dolgokat rajzolsz, amelyek ott vannak előtted.

Idézet:
Egy percig sem nézem le azt, aki másol, főleg olyan művészi fokon, mint a Ront rajzoló egyén. Én ilyen részletességgel sosem tudnék másolni.

Nem látom értelmét. Ha változtatna rajta valamit, ami a sajátja… Ha mondjuk nem fekete-fehér lenne, hanem kék-zöld.
Biztosan te látod a devarton, hogy egyes művészeket simán felismered a képeikről, nem kell hozzá felnagyítanod a képet, a kis miniből is egyből felismerhető, hogy ez pl. puimun.
Megnézed a portrékat, és mind teljesen ugyanolyan. Persze biztosan szép és elégettséggel tölti el őket, hogy teljesen vissza tudták adni a fotót, de csak másoltak.

Idézet:
Tehetség is kell hozzá, nem csak kitartás. Igen, a rajz olyan, mint a torna: ha nincs hozzá tehetséged, a büdös életben nem fogsz felmászni a kötélre, bármennyire akarod is (itt vagyok rá én az élő példa, sosem sikerült felmásznom).

Nem értek egyet.
Persze vannak olyanok, akiknek egyből megy, és vannak olyanok, akik szép lassan gyakorolják be a folyamatot.
A kötélre fel tudsz mászni, ha elsajátítod a helyes technikát, és egy kicsit hosszabb idő alatt megerősíted az izmaidat. akkor menni fog.

Idézet:
Ezért is tartom kifejezetten igazságtalanságnak, hogy az általánosban olyan tárgyakból osztályoznak, mint a rajz, torna és ének. Ezekből ha totál antitálentum a tanuló, akkor minden igyekezete ellenére sem fog neki összejönni, amit a tanár elvár tőle. A többi tárgy tanulható, ezekhez viszont "szerencsés gének" kellenek.

Én ezek szerint másmilyen iskolába jártam. Utólag visszatekintve felismerhető, hogy két mérés alapján osztályoztak.
Egyrészt, hogy milyen tehetséges vagy (fél óra alatt összedobtad a rajzot, és annyira jó lett, akkor jó jegyet kaptál), másrészt, hogy mennyit dolgoztál vele (marha sokat szenvedtél a rajzzal, de végül pocsékul nézett ki, akkor is jó jegyet kaptál).

A többi tárgynál nincs meg az, hogy tehetséggel megúszd a dolgokat. Ott marha sokat szenvedsz a tanulással, csak nincs meg az a lehetőség, hogy ne legyen eredménye.

Idézet:
Szóval szerintem igenis művész az is, aki ilyen szinten tud másolni. Bár a kreativitást én is többre becsülöm.

Az a véleményem, hogy ha az illető olyan fotót másol, amit saját maga készített, akkor természetesen „művész”. Ha más fotóját másolja, akkor csak félig az.

Ha digitálisan megcsinálom az Utolsó vacsorát, úgy, hogy szakasztott olyan legyen, mint az eredeti újkorában, akkor nem azt mondanák, hogy hú de jó művész vagyok, hanem azt, hogy mekkora tolvaj. És igazuk lenne.

Amúgy kíváncsi vagyok hány „fotómásoló” tüntette fel, hogy ki készítette az eredeti fényképet…

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kristie 2006 június 12 (hétfő), 12:15-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 10:09 
Írópalánta

Kristie írta:
amúgy akik ilyen filmes képek alapján alkotnak szép dolgokat, azoknak a nagy része ugyanúgy nem tud rajzolni, mint te.
csak türelmes emberek (van aki képes minden egyes hajszálat megrajzolni :shock:, és aztán a végén attól lesz boldog, hogy teljesen úgy néz ki a képe, mint az eredeti. ahelyett, hogy potoshopban simán átállította volna a fotót fekete-fehérre :twisted: napokat spórolhatott volna :twisted:
*Kristie nem bírja az ilyen másolgatós műveket* )

Pedig a rajztanulás ott kezdődik, hogy először másolunk. Aztán, ha elég ügyesnek érezzük magunkat arra, hogy 'na, most már magamtól is megy', akkor leülünk, és alkotunk valami eredetit. Én pl. Disneyt másoltam ezerrel tizenkét éves koromban. Egy-két év után már el mertem szakadni a másolástól, és noha a képeim még őrzik a Disney stílusjegyeket, a mozdulatok és arckifejezések már a sajátjaim.
Egy percig sem nézem le azt, aki másol, főleg olyan művészi fokon, mint a Ront rajzoló egyén. Én ilyen részletességgel sosem tudnék másolni.
Mellesleg: ne hidd, hogy bárki le tudná így rajzolni, bármilyen türelmes is. Láttam már millió egy képet, amin látszott, hogy az illető baromira igyekezett fotóról másolni, de sehogysem akart összejönni neki, és az eredmény kész katasztrófa lett. Tehetség is kell hozzá, nem csak kitartás. Igen, a rajz olyan, mint a torna: ha nincs hozzá tehetséged, a büdös életben nem fogsz felmászni a kötélre, bármennyire akarod is (itt vagyok rá én az élő példa, sosem sikerült felmásznom). Ezért is tartom kifejezetten igazságtalanságnak, hogy az általánosban olyan tárgyakból osztályoznak, mint a rajz, torna és ének. Ezekből ha totál antitálentum a tanuló, akkor minden igyekezete ellenére sem fog neki összejönni, amit a tanár elvár tőle. A többi tárgy tanulható, ezekhez viszont "szerencsés gének" kellenek.
Szóval szerintem igenis művész az is, aki ilyen szinten tud másolni. Bár a kreativitást én is többre becsülöm.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 22:04 

Lionela írta:
A rajztudásomnél, már csak az énektudásom rosszabb =)) =)) =))

de tudsz írni. ha már a másik kettő nem megy. :P csak átcsoportosítottad a tudásod a megfelelő helyre

amúgy akik ilyen filmes képek alapján alkotnak szép dolgokat, azoknak a nagy része ugyanúgy nem tud rajzolni, mint te.
csak türelmes emberek (van aki képes minden egyes hajszálat megrajzolni :shock:, és aztán a végén attól lesz boldog, hogy teljesen úgy néz ki a képe, mint az eredeti. ahelyett, hogy potoshopban simán átállította volna a fotót fekete-fehérre :twisted: napokat spórolhatott volna :twisted:
*Kristie nem bírja az ilyen másolgatós műveket* )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 21:43 
Fanficbúvár

Lionela írta:
Muki-chan. Már másütt feltünt az érdekes idézési módod.

Ne töröld ki soha a legelső [quote=név] kódot, mert akkor a lesz az ereménye amitt, lent is láthatunk...

okés, látom, értem, feladat teljesítve!

Ha így találom,
miért higgyem,
hogy az álom az álom?

Saigyó szerzetes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 21:39 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kristie írta:
másolni mindenki tud

Kivéve Lio-t XDDD

Olyan szinten rajzos analfabéta vagyok, hogy az már fájdalmas.

Az ovodások művészibb rajzokat készítenek mint én. És ez nem túlzás, hanem a lehangoló valóság.

A rajztudásomnél, már csak az énektudásom rosszabb =)) =)) =))

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 21:37 

Sarah Days írta:
AgiVega írta:
Ha valamitől, hát ettől leesett az állam: http://www.fanart-central.net/pic-102688.html
Persze, a PS/SS film egy jelenete, de ilyen részletességgel... szvsz GYÖNYÖRŰ. :shock:

Oltári... Bárcsak én tudnék ilyen jól rajzolni...

tudsz. csak keress egy képet, és kezd el másolni. hidd el, ugyanígy fog kinézni.
másolni mindenki tud

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 21:37 
Írópalánta

Kristie írta:
*Kristie sosem békült ki igazán a digital műremekekkel*

Én szeretem őket, sokszor sokkal simább tud lenni egy digitális kép... bár kétségtelen, hogy a traditional art-nak is megvan a maga bája (top ten listámban a legtöbb kép azért traditional art volt...)

Idézet:
+tudom, hogy ez keveseknek fog tetszetni (különösen neked nem, AgiVega :D),

Hah, már ismered az ízlésemet :D Nem, tényleg nem tetszik. Nekem ez túl ultramodern...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 21:30 

AgiVega írta:

És bocs az offért, de ezeket tényleg mindenkinek látnia kell, mert óriásiak.

puimunt nagyon szeretem, a többit nem vagy kevésbé ismerem, különösen a digital artistokat.
*Kristie sosem békült ki igazán a digital műremekekkel*

mindenesetre bővíteném a listát:
http://borychan.deviantart.com/
http://aramn.deviantart.com/

+tudom, hogy ez keveseknek fog tetszetni (különösen neked nem, AgiVega :D), de akkor is fantasztikus:
http://www.doudache.hu/rajzolt_novellak.html
az Utolsó éjjelt és az Alulalilát ajánlanám
valószínűleg meríteni is fogok a stílusából (kevésbé finoman szólva le fogom nyúlni :P), annyira tetsztik

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 21:11 
Szárnybontogató

AgiVega írta:
Ha valamitől, hát ettől leesett az állam: http://www.fanart-central.net/pic-102688.html
Persze, a PS/SS film egy jelenete, de ilyen részletességgel... szvsz GYÖNYÖRŰ. :shock:

Oltári... Bárcsak én tudnék ilyen jól rajzolni...

Sirius - One name. One legend.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 21:08 
Ó-nagy-admin "backstage"

Muki-chan. Már másütt feltünt az érdekes idézési módod.

Ne töröld ki soha a legelső [quote=név] kódot, mert akkor a lesz az ereménye amitt, lent is láthatunk...

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 21:08 
Írópalánta

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 21:06 
Fanficbúvár

Lehet, hogy EZ még Mary-Dreams képességeit is meghaladná... de biztos vagyok benne, hogy mondjuk blackeriét nem... Ha valakit érdekelnek NEM HP-s de totál zseniális képek, néhány artist, akiket érdemes megnézegetni:
http://blackeri.deviantart.com
http://puimun.deviantart.com
http://peachysticks.deviantart.com
http://flingling.deviantart.com
http://yaamas.deviantart.com
http://jiuge.deviantart.com
http://heise.deviantart.com
http://selinafenech.deviantart.com
És bocs az offért, de ezeket tényleg mindenkinek látnia kell, mert óriásiak.[/quote]

ezek NAGYON jók!!!! :shock: :shock: :shock:

Ha így találom,
miért higgyem,
hogy az álom az álom?

Saigyó szerzetes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 20:54 
Írópalánta

Lionela írta:

Az őszi képről Kristie gondolom a sárga-barna fényt hiányolja, hisz körülöttük egy csomó avar van és nap fényének valamilyen szinten vissza kellene tükröződnie és mondjuk a kezüket enyhén "beszineznie"...

Lehet, hogy EZ még Mary-Dreams képességeit is meghaladná... de biztos vagyok benne, hogy mondjuk blackeriét nem... Ha valakit érdekelnek NEM HP-s de totál zseniális képek, néhány artist, akiket érdemes megnézegetni:
http://blackeri.deviantart.com
http://puimun.deviantart.com
http://peachysticks.deviantart.com
http://flingling.deviantart.com
http://yaamas.deviantart.com
http://jiuge.deviantart.com
http://heise.deviantart.com
http://selinafenech.deviantart.com
És bocs az offért, de ezeket tényleg mindenkinek látnia kell, mert óriásiak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 20:53 

Lionela írta:
Segítsek magyaról magyarra fordítani?
...

Jóra gondoltam, vagy tök hülyeséget hordok itt össze?

köhi ::D
igen, valami ilyesmire gondoltam. a kezükön, hajukon, ron ruháján.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 20:49 
Írópalánta

Kristie írta:
a R/Hr képen kicsit nehéz elmondanti, hogy mi az, ami hiányzik.

pl. a lepke alja telejesen zöld a fűszáltól. és szerintem a szárnyán is van egy kis zöld árnyalat

Á, kösz a felvilágosítást :lol: Látod, nekem nem tűnt fel, hogy BÁRMI is hiányzik arról a rajzról, annyira tökéletesnek találtam. Azaz egy hibát én is felfedztem: Ron szeme a fejéhez képest egy picit kicsi, na de mit beszélek én itt? A büdös életben nem leszek képes olyan zseniálisat alkotni, mint Mary-Dreams!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 20:41 
Ó-nagy-admin "backstage"

Segítsek magyaról magyarra fordítani?
Specialitásom mindent konyhanyelvre átültetni, ez a kulcs a főiskolai tanulmányaimhoz is (szakzsargont másképp nem lehet tanulni XD)

Ha jól érztelmezem ez reflex nem mást takar, mint a fények rávetődését tárgyakra/személyekre. Pl. Ha az éjjeli lámpádon piros búra van és közvetlen mellette ülsz, akkor a lámpa felé eső arcoldalad piros színű lesz.

Az őszi képről Kristie gondolom a sárga-barna fényt hiányolja, hisz körülöttük egy csomó avar van és nap fényének valamilyen szinten vissza kellene tükröződnie és mondjuk a kezüket enyhén "beszineznie"...

Jóra gondoltam, vagy tök hülyeséget hordok itt össze?

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 20:34 

AgiVega írta:

Beismerem, nem teljesen, hacsak nem a lightning effect-re gondolsz, hogy valamiről visszacsillan a fény (pl. valaki enyhén zsíros orra fénylik...) Ha másra gondolsz, akkor el tudnád magyarázni az őszi R/Hr képen? Pl. hova és milyen tükröződést tudnál elképzelni, akkor talán megértem, mire gondolsz...

nem, nem photoshopos effektre gondolok.

a R/Hr képen kicsit nehéz elmondanti, hogy mi az, ami hiányzik.

http://www.deviantart.com/deviation/14377450/
ezen pl. nagyon erősen látszik a reflex, mert egy kicsit el is van túlozva.

finomabb reflex van ezen fotón:
http://www.deviantart.com/view/24547674/

pl. a lepke alja telejesen zöld a fűszáltól. és szerintem a szárnyán is van egy kis zöld árnyalat

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 19:53 
Írópalánta

Kristie írta:
nem, ez nem phototshop. :D
tükröződések. különösen az élénk színű vagy világos dolgok környezetében látszanak. így már biztosan tudod miről van szó

Beismerem, nem teljesen, hacsak nem a lightning effect-re gondolsz, hogy valamiről visszacsillan a fény (pl. valaki enyhén zsíros orra fénylik...) Ha másra gondolsz, akkor el tudnád magyarázni az őszi R/Hr képen? Pl. hova és milyen tükröződést tudnál elképzelni, akkor talán megértem, mire gondolsz...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 19:50 
Írópalánta

Sarah Days írta:
Bocsánat, egy kis OFF, de nem tudom, hogy pontosan ilyen kis vidiket hol lehet ajánlani, ezért ide írom. Ha nagyon elüt a témától, akkor töröljétek, de mindenképp megírom.

Shania Twain - Don't impress me much
SLASH! (Harryvel a főszerepben)

http://www.youtube.com/watch?v=5NFDG3Wf ... 0me%20much

Igényes munka, nagyon ott van a vidi, nekem tetszik XD

Szerintem nem üt el nagyon a témától, és tényleg ügyes munka, főleg, ahogy a zene szinkronban van a képekkel - pl. amikor a kocsit említi a szöveg, akkor mutatja a Ford Angliát, stb. Ja, és nagyon bejött a Draco-felhúzza-a-szemöldökét jelenet, egy slash videóban egy ilyen gesztus egészen más értelmet nyer... :-P Pedig én nem is szeretem a slasht... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 902 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra