Mindenek előtt örülök a normális hangvételű reakcióknak.
Idézet:
Ha már úgyis hiányoljátok belőlünk az empátiát, akkor egy kicsit ti is képzeljétek magatokat a mi helyünkbe. Lelkesen várjuk a kívánságokat, hogy vajon ki-mivel áll elő, erre első körben jöttek a fanyalgók.
Ezt meg is értem valahol, de a "nem kiválasztottak" esetében talán mégis kicsit rosszabbul csattant a dolog. Hónapokig vártunk, hogy jelentkezhessünk, és megcsillogtathassuk tehetségünket, stílusunkat, olyan témákról írhassunk amik talán eszünkbe se jutottak, és azzal szembesülünk, hogy minden megváltozott, és gyakorlatilag mint szerzők nem vehetünk részt a játékban, legfeljebb ötletekkel.
Idézet:
A rendszer nem működött jól.
Kb. 120 kívánság érkezett tavaly. Ezt kezelni - az útközben felmerülő problémákkal együtt - iszonyatos munka.
Ezt tudom jól, és emelem kalapom.
Idézet:
És nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal... Sajnos ezzel a módszerrel káoszba fulladt volna a dolog. Gondolj csak bele, van egy tíz-húsz fős társaság, aki kezel mindenféle kérdést,óhajt, sóhajt, de...
Tudom, hogy nagyon utópisztikusan hangzik, de egy kis összehangolással és több kommunikációval megoldható lenne. Szerintem. Persze tudom, hogy ez így "real contact" nélkül még nehezebb, de abba is bele kell törődni, hogy semmi sem megy zökkenőmentesen az életben.
Idézet:
... és a jópár olvasóból jó esetben egy vagy kettő ír is valamit.
A későn kikerült kívánságokhoz - elég sok kívánsághoz - hozzá se szagoltak, nézd csak meg. Volt, hogy az se, akinek szólt.
Ha így vesszük ugyanannyi az esélye az írónak rendesen a Merin kritikát kapni, mint az Üstön.
A mostani rendszerrel viszont még ennyi esély sincsen rá, hiszen nincs mit kommentálni, véleményezni. Értem én, hogy az előző rendszer sem volt tökéletes, és az én ötletem se lenne az, de ez a mostani a jól szervezhetőséget pont az alapötlet lényegének, és az alkotásnak a rovására éri el.
Remélem azért látjátok azt is, hogy itt a negatív vélemények többsége nem lehurrogás, hanem a csalódottság kifejezése. Mindenki tisztában van vele, hogy nem egyszerű a lebonyolítása, de a többség szerette a régi megoldást. Ezért siratjuk, és engedjük el nehezen.
Idézet:
Csupán a stílus az, amitől az emberben felmegy a pumpa - és az, hogy mindannyian ugyanazokat írogatjátok, mintha el sem olvasnátok a válaszokat.
Úgy gondolom, hogy én nem szitkozódtam, nem trágárkodtam, és arrogancia nélkül mondtam el a véleményemet. Végképp nem fölényeskedtem. Lehet, hogy véletlen, hogy pont én kaptam meg az erre vonatkozó letolást, mindenesetre nem érzem magaménak.
Idézet:
Így viszont egymást hergelve jön mindenki támadni, letöritek azoknak a lelkesedését, akik ebben is részt vesznek bármelyik oldalon is, és már válaszolni sem nagyon akarunk rájuk, mert egyszerűen arra sem veszitek a fáradtságot, hogy egy icipicit nézőpontot váltsatok.
Mi megértjük a ti oldalatokat. És ti?
Nem áll szándékomban bárkinek is elvenni a kedvét az egésztől, hisz a kiválasztott írók semmiben nem vétkesek, az ötletelők pláne.
Minthogy nem osztottam ki senkit, nem gyalázkodtam, így jogosnak tartom, hogy a "Beszélgessünk az Üstről

" témában elmondtam a véleményemet. Mert nem csak pozitív véleménnyel lehet lenni valamiről, és ezt is el lehet szerintem mondani. No persze itt a Kárpátokkal körülölelt Abszurdisztánban vajmi keveset tudok a demokráciáról, de merem remélni, hogy legalább így, kicsiben meg tudjuk valósítani.
A nézőpont váltás hiánya mindkét oldalra érvényesnek látszik, csak ugye az ember nem látja, hogy kócos-e a szemöldöke.
Én megértem a
Ti oldalatokat, ettől függetlenül sajnálom az egészet.
Idézet:
aztán meg próbáljátok meg élvezni az idei Merlin Társaságát, és mi pedig igyekszünk valami Üst-szerűt kitalálni a jövő évre.
Csak ezt idéztem, de az egészre reagálok röviden. Ilyen hozzáállással, ilyen stílusban is elő lehet adni a dolgokat.
Tudom, nem először mondom, de a negatív kritikákban is észre kell venni azt, hogy nem támad az senkit. Sajnálom azt is, hogy a karácsony nem tart 8 napig, mint a hanuka, de ettől még nem forognak vérben a szemeim.
Kíváncsian várom, hogy jövőre milyen megoldás születik.
Üdv: Levian_Fry
mod. szerk.
Utóutóirat: ez csak egy sejtés, de szerintem annak köszönhető a relatív kevés kritika, hogy a blog.hu-n külön be kellett regisztrálni, amibe ugye tudom, hogy nem szakad bele az ember, de a lustaság nagy úr. Én azért megtettem.