Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 június 21 (vasárnap), 3:40

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3684 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 74  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 14:09 
Fanfic-faló

szerk. elnézést kérek, időközben Mellons lezárta a vitát. Psszt.

Remélem, idefér még egy-két gondolat; elmérgesedett a helyzet, az elégedetlenek nagyon azok, csak szeretném egy kicsit erősíteni a bizakodók táborát, mert már zúg a fejem a sok negatívumtól.

Hasonlóan Nemámkához, először én sem örültem a változtatásnak, hiszen a tömeg része vagyok, és a tömegek mindig ostobák. No meg persze az sem esett jól, hogy nem kerültem be az elitbe, írói önbizalmam határtalan, ha borzolódik. Sajnáltam magam, mint a vesztés, hogy nem igaz, hogy az adminok már megint...

Aztán rájöttem, hogy nem ez a helyes hozzáállás. Lehet irigyelni az MT-tagokat, és lehet fújni Lunára, de talán azért sem vagyunk most az ajándékozói oldalon, mert nem ütöttük meg azt a színvonalat, amire a Merengő tábora méltán lehet büszke. Vagy nem tudom, de annyi zseni halt meg nyomorban, vagy lett öngyilkos, hogy nem hiszem, hogy élet-halál kérdése ez a játék. A szervezőknek pedig biztosan könnyebb így, hogy nem kell 120 embert összepárosítani, de vajon csinálják végig ezer emberrel ugyanezt, mégpedig zokszó nélkül és vidáman dalolva?

Most már biztosan késő lenne karácsonyi miniüstöt szervezni, de nem hiszem, hogy csak karácsonykor lehetne ajándékozni, főleg, hogy az idei Üst sem karácsonyi lesz.

Nem szeretnék a "jó útra tért" vagy a hízelgő szerepében tetszelegni, nincs rá okom, de bár könnyű felfortyanni és kétségbeesni, eredményesebb lenne gondolkodni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 14:05 
Billentyűzetgyilkos

Jól van, köszönjük szépen azoknak, akik hajlandóak voltak belegondolni és meglátni a másik oldalról is a motivációkat. Kérlek, ebben a témában ez legyen a zárszó. Bőven kifejtettük az érveinket, nem érheti szó a ház elejét, mert alapos indokokat soroltunk fel, számunkra csak így volt megrendezhető az Üst, most már csak ismételnénk magunkat.
A történelem folyamán még ember nem vitt véghez olyan bravúrt, hogy amit csinált, az mindenkinek a kedvére legyen.
A vitának semmi értelme (aki folytatni szeretné, tegye meg pü-ben, mert ez már rég nem a köz érdekeit szolgálja), most ezek a szabályok, amik értelemszerűen nem fognak már változni.
Egy ideje zajlik az Üst, a kívánságok jönnek, az írók készülődnek, az olvasni vágyók izgulhatnak és várakozhatnak, hogy aztán majd jobbnál-jobbat szórakozhassanak az elkészült történeteken. Ugyanis még mindig ez a lényeg.

Megértettük, hogy egyeseknek nem tetszik a jelenlegi felállás, övék az engedélyünk, nyugodtan rendezzék meg a saját szájízük szerint a maguk kihívását, és miután megtapasztalták milyen akár csak húsz embert is összefogni, talán jobban megértik majd a helyzetet. Vagy írjanak történeteket és ajándékozzák meg a meris barátaikat, ugyanis ezt is változatlanul szabad. Mint már korábban is írtam, én is művelem Üstön kívül is, és ugyanolyan örömmel és várakozással jár.

Itt pedig a jelenlegi Üstről folyjon tovább a beszélgetés, mert igenis van, akinek tetszik, van, aki szívesen jött kívánni, van, aki sok időt szánt rá, hogy megszervezze, van, aki vállalta, hogy anélkül hogy ő kapna valamit ír a többiek számára. És közülük egyik sem - engedtessék meg, hogy ez azért már nagy-nagy többség -, ezt a meddő vitát szeretné nap-nap után olvasni, ha betér ide. (És bármennyire is nyers volt, szerintem teddyted kimondta, amire már sokan gondoltak.) Nincs szükség adok-kapokra és egymás megbántására. Sajnáljuk, hogy vannak, akiket rosszul érintett ez a kezdeményezés, de nekünk a Merengő csaknem 12 000 felhasználójára kell tekintettül lennünk, valahogy igazságot és jót tenni velük, amit azzal szemben, hogy egyáltalán nem lett volna Üst, most így tudtunk megvalósítani.

Kérlek titeket, lépjünk most ezen túl és hagyjuk, hogy aki szeretné, élvezze. Ha végre adtok neki egy esélyt, hátha ti is fogjátok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 13:20 
Sztorihajhász

Midnights Prophet írta:
Egy jó ötletnél mi kell több? :) Ha valakinek van némi írói vénája, vagy akár hajszálere, az égvilágon semmire nem megy vele, ha nincs mellette egy jó ötlet.
...
Az biztos, hogy ebben is van némi játék, még ha az írói részből sokan ki is maradnak.

és nincs az az ihletbombákkal megáldott írópalánta aki kibontakozhatna, ha nem túl tehetséges, vagy nincs egy perce sem ^^

először halálosan elbizonytalanodtam, nem tetszett, nem tudtam, aztán most már egyre jobban tetszik és egyetértek, és így kicsit kétszínűnek is tetszhetek, de kamasz lévén igen gyorsan változtatom a véleményem, sajnálom ^^" és én, akinek a tavalyi zökkenőmentesen, sőt, brilliánsan sikerült (mármint, a kívánság, amit meg kellett írnom, és az ajándékom is), pláne nem érezhetem át a szervezés nehézségét, de azért van róla fogalmam :)

bár az már az elejétől szinte biztos volt, hogy jelentkezem, mert van egy két éve a polcon porosodó történetvázlatom, amit képtelen vagyok kifejteni. de most beadhatom az egyre fakuló ötletem, és így azt valaki felkaphatja, felélesztheti és újraszínezheti :) úgyhogy Lilyanával értek egyet a legnagyobb mértékben perpill :D
ha pedig a kimaradt kívánságokkal is kezdenétek valamit (bocsánat, ezt nem tudom már, ki írta) az már csak hab a tortán :)
és így biztos, hogy végigizguljuk az egészet, hiszen fogalmunk sincs, bekerült-e az ötletünk ^^

bár a listán szereplők közül egyetlen egy író neve sem ismerős :D azért biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül választottátok őket :)

mindenki szavában találtam itt-ott igazságot, de nekem az a lényeg, hogy LESZ ÜST! és vannak lehetőségek.

szóval én köszönöm Nektek :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 12:43 
Ó-nagy-admin "backstage"

Lilyana, teddyted, ott a pont! :)

A véleményszabadsághoz lenne egy gondolatom: Ebbe a fogalomba az is beletartozik, ha a Te véleményedről vagy rólad van Másnak véleménye. Ezt Neked ugyanúgy el kell fogadnod, mint Másnak a Te véleményedet. Ez a dolog kölcsönösségen kell, hogy alapuljon.
Így már nem is olyan "hűdejó" ez a véleményszabadság dolog, igaz? ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 12:39 
Zöldfülű

teddyted írta:
- harmadrészt nem kerültek be az írói kiválasztottak közé

tehát savanyú a szőlő? : )

én nem amellett vagyok, hogy akinek nem tetszik, az húzzon el. lehet másfajta Üstöt csinálni. ez nem a Merengő privilégiuma, ahogy ezt már páran leírták... jobb ötletetek van? vagy tetszik a régi? ki akadályoz meg a megvalósításában?
értelek titeket, de nem értelek meg...

M

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 12:07 
Zöldfülű

Végre valaki. KÖSZÖNÖM Teddyted! Én magam sajnos nem tudtam volna megfogalmazni, de AMEN! Mélységesen egyetértek. Ha irígyek vagytok a kiválasztott írókra? Oké? Ha nem értetek egyet az adminok döntésével? Oké! Akinek nem tetszik az új rendszer, viszont látásra, és kérlek ne rontsátok itt a közhangulatot. Nélkületek boldogabbak vagyunk!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 11:49 
Mesemondó

Amit én látok:

páran elkedvetlenedtek, mert:
- egyrészt változás történik, már megint, szinte mindegy, mi, de változás
- másrészt a megváltozott alaprendszerben nem találják a saját helyüket és lehetőségeiket
- harmadrészt nem kerültek be az írói kiválasztottak közé
- negyedrészt elestek a "namost olvas végre valaki és talán még vissza is jelez" délibábjától, tehát lehet tovább gályázni a szokásos módon

ezt a csalódást és dühöt legegyszerűbb azzal leplezni, hogy:
- nekimegyünk az adminoknak és a szervezőknek
- nekimegyünk az újat elfogadóknak
- vagyunk, vagy maroknyian, de akkorismegmutassuk
- abszolut figyelmen kívül hagyjuk a többi cca kétezret
- addig toporzékolunk és fanyalgunk és látványosan elmegyünk és hisztizünk, míg vagy sikerül mások kedvét is végképp elvenni, vag ott nem hagynak a hisztivel együtt, bár akkor meg emiatt lehetne hisztizni

Oda-vissza szét lett ez az egész rágva már. Az új rendszer beindult, mások csinálnák és sokszázan örülnének neki, ha hagynátok ti három-négyen. Hangot adni a sérelmeknek (ami nemigen van), sértődöttségnek (ami van, de minek), mellőzöttségnek (tetszenének másképp is aktiválódni) - kiváló játék. Most pedig lehet emiatt a hsz miatt is hebrencskedni, és sivítani, hogy nincs szabad vélemény, állok elébe, de előre szólok: én nem admin vagyok, nem lány és meguntam a finom körbeudvarlásotokat. Van szabad vélemény, hogyne lenne - csak ez már pár ember magánsiráma, itt pedig többezres rendszerek működnek, amit emberek működtetnek, tetszik-nem tetszik: nektek is, ingyen, szabadidőből. Ezt legfeljebb köszönni lehet, amit tőletek nemigen láttam itt eddig. Igaz: lehet helyette csinálni olyat, ami nektek tetszik - semmiféle akadálya nincs - de (megintcsak nem fog tetszeni): a keresztbe se szalma elve nem ad alapot semmire.

Mély tisztelettel: kiválóan hülyék vagytok. Üdvözlettel: teddyted

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 10:21 
Fanficbúvár

Idézet:
gyakorlatilag mint szerzők nem vehetünk részt a játékban, legfeljebb ötletekkel.

Szerintem fel sem tűnt volna a mondat, ha nincs ott a "legfeljebb" szó. Egy jó ötletnél mi kell több? :) Ha valakinek van némi írói vénája, vagy akár hajszálere, az égvilágon semmire nem megy vele, ha nincs mellette egy jó ötlet.

Nekem biztos kihívást jelentene kitalálni egy olyan alap-ötletet, ami mondjuk annyira megkapó, újszerű, vagy csak szimplán megmozgatja valaki fantáziáját, hogy abból el is készüljön valamilyen ajándék. Az biztos, hogy ebben is van némi játék, még ha az írói részből sokan ki is maradnak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 7:29 
Ó-nagy-admin "backstage"

Fabyen írta:
Na még egy utolsó vélemény, ez az éjjel jutott eszembe.

Ha túl sok volt a link ember, miért nem lehetett úgy megoldani, hogy például szükségünk van 20-30 emberre, akiknek mittudomén van fél évnél fiatalabb feltöltése a Merin, ami nem fordítás és nem vers. És akkor azok jelentkeztek volna csak, akik akartak, de bárki kívánhatott volna.
EZ fairebb lett volna.

Még mindig nem értem, véleményt miért nem a döntés előtt kértetek...

Fabyen. Ez nem így működik. Pont a már bizonyítottan helytálló írókból szerettünk volna válogatni. (Nem ők az összes, nem.) Példaként magamat hoznám fel, hogy van egy feltöltésem múlt félévben (a többi vers), azonban soha nem voltam kihíváson, soha nem írtam kérésre, és amit megírtam, hosszú ideig írtam, szabadon, korlát nélkül. Én nem vagyok képes arra, amire az MT-sek igen. Pedig adminnak választottak.
Ha már itt tartunk, ezen okokból én nem is indulhattam volna az Üstön, így azonban leadhatom, mit kívánok. Nézd a harmadik oldalt. Azokat, akik eddig kimaradtak. Mi új lehetőséget kaptunk.

Az Üst lényege az adás. De nem mindenáron, kierőszakoltan.
Ha nincs rá lehetőséged, örülni kéne, hogy más megteheti helyetted. És lehet, hogy jövőre neked is megadatik, hogy másokat megajándékozhass. Így viszont azt érzem, hogy az én kedvemet is elveszitek attól, hogy egyáltalán kívánjak, pedig nekem - ha valamilyen módon sikerül életben tartani az Üstöt - talán soha többet nem lesz még egy ilyen lehetőségem. És biztosan nem vagyok egyedül, mert a Merengőn nem 120 ember olvas csak naponta. Légy megértő, legalább velünk szemben, és nézd azt, hogy nekünk is, a tényleg alkalmatlanoknak okozol fájdalmat. Pont annak, aki az ajándékot várja. Talán a kedvenc íróitól.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 6:42 
Zöldfülű

Na még egy utolsó vélemény, ez az éjjel jutott eszembe.

Ha túl sok volt a link ember, miért nem lehetett úgy megoldani, hogy például szükségünk van 20-30 emberre, akiknek mittudomén van fél évnél fiatalabb feltöltése a Merin, ami nem fordítás és nem vers. És akkor azok jelentkeztek volna csak, akik akartak, de bárki kívánhatott volna.
EZ fairebb lett volna.

Még mindig nem értem, véleményt miért nem a döntés előtt kértetek...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 24 (szerda), 0:00 
Fanfic-faló

Levian_Fry írta:
Utóutóirat: ez csak egy sejtés, de szerintem annak köszönhető a relatív kevés kritika, hogy a blog.hu-n külön be kellett regisztrálni, amibe ugye tudom, hogy nem szakad bele az ember, de a lustaság nagy úr. Én azért megtettem.

elképzelhető, viszont konkrétan tudom, hogy akinek írtam, lett volna lehetősége visszajelezni máshol is... nem tette. meg hát, tudod, akinek írtam, azóta se kereste meg a sztorit merin se, hogy válaszoljon rá.

azt meg azért hozzá tenném, hogy dolgozunk rajta, hogy legyen lehetőség a kimaradt kívánságokkal is kezdeni valamit :)

sajnos, amit az összehangolásról írtál nem helytálló. elméletben minden szépen megy, de gyakorlatban, mikor mindenki összevissza jár fel, és a többi, nagyon kesze-kusza. azt tudom példaként felhozni, amiben részt veszek: sokszor az adminok közt döntést hozni ilyen módszerrel is napokba telik, mert ki mikor jár erre, mi jön közbe, valaki változtat valamit a véleményén, arra is újra reagálgatni, stb, sziszifuszi munka nagyon, nem egyszerű. pedig ugye általánosságban csak tizen-akárhány különböző emberről beszélünk, nem 20-ról, ahányat te emlegettél :)

azt pedig hadd tegyem még hozzá, és bocs, hogy nem idézgetéssel válaszolok, tehát: mi is szerettük az üstöt, és mi is nagyon akartuk, de jelenleg nem tudta senki így bevállalni. alternatív megoldásként ez maradt, őszintén megmondom az elején nem értettem vele egyet, de ahogy alakult-alakult szerintem egy nagyon jó kis valami jött ki belőle :) annyi, hogy nagyon más, mint az Üst, ez tény, de bízom benne, hogy idővel ennek is kialakul a hagyománya, és az Üstre is szülünk megoldást.

jól jönne most ide valami hatásos zárszó, de nem tudom, mit lehetne :) tehát remélem, ha az Üstön részt vettél, azért ezt is figyelemmel követed majd, és örömödet leled benne (mert lehet ;) )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 23:39 
Zöldfülű

Mindenek előtt örülök a normális hangvételű reakcióknak.

Idézet:
Ha már úgyis hiányoljátok belőlünk az empátiát, akkor egy kicsit ti is képzeljétek magatokat a mi helyünkbe. Lelkesen várjuk a kívánságokat, hogy vajon ki-mivel áll elő, erre első körben jöttek a fanyalgók.

Ezt meg is értem valahol, de a "nem kiválasztottak" esetében talán mégis kicsit rosszabbul csattant a dolog. Hónapokig vártunk, hogy jelentkezhessünk, és megcsillogtathassuk tehetségünket, stílusunkat, olyan témákról írhassunk amik talán eszünkbe se jutottak, és azzal szembesülünk, hogy minden megváltozott, és gyakorlatilag mint szerzők nem vehetünk részt a játékban, legfeljebb ötletekkel.

Idézet:
A rendszer nem működött jól.
Kb. 120 kívánság érkezett tavaly. Ezt kezelni - az útközben felmerülő problémákkal együtt - iszonyatos munka.

Ezt tudom jól, és emelem kalapom.

Idézet:
És nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal... Sajnos ezzel a módszerrel káoszba fulladt volna a dolog. Gondolj csak bele, van egy tíz-húsz fős társaság, aki kezel mindenféle kérdést,óhajt, sóhajt, de...

Tudom, hogy nagyon utópisztikusan hangzik, de egy kis összehangolással és több kommunikációval megoldható lenne. Szerintem. Persze tudom, hogy ez így "real contact" nélkül még nehezebb, de abba is bele kell törődni, hogy semmi sem megy zökkenőmentesen az életben.

Idézet:
... és a jópár olvasóból jó esetben egy vagy kettő ír is valamit.
A későn kikerült kívánságokhoz - elég sok kívánsághoz - hozzá se szagoltak, nézd csak meg. Volt, hogy az se, akinek szólt.
Ha így vesszük ugyanannyi az esélye az írónak rendesen a Merin kritikát kapni, mint az Üstön.

A mostani rendszerrel viszont még ennyi esély sincsen rá, hiszen nincs mit kommentálni, véleményezni. Értem én, hogy az előző rendszer sem volt tökéletes, és az én ötletem se lenne az, de ez a mostani a jól szervezhetőséget pont az alapötlet lényegének, és az alkotásnak a rovására éri el.

Remélem azért látjátok azt is, hogy itt a negatív vélemények többsége nem lehurrogás, hanem a csalódottság kifejezése. Mindenki tisztában van vele, hogy nem egyszerű a lebonyolítása, de a többség szerette a régi megoldást. Ezért siratjuk, és engedjük el nehezen.

Idézet:
Csupán a stílus az, amitől az emberben felmegy a pumpa - és az, hogy mindannyian ugyanazokat írogatjátok, mintha el sem olvasnátok a válaszokat.

Úgy gondolom, hogy én nem szitkozódtam, nem trágárkodtam, és arrogancia nélkül mondtam el a véleményemet. Végképp nem fölényeskedtem. Lehet, hogy véletlen, hogy pont én kaptam meg az erre vonatkozó letolást, mindenesetre nem érzem magaménak.

Idézet:
Így viszont egymást hergelve jön mindenki támadni, letöritek azoknak a lelkesedését, akik ebben is részt vesznek bármelyik oldalon is, és már válaszolni sem nagyon akarunk rájuk, mert egyszerűen arra sem veszitek a fáradtságot, hogy egy icipicit nézőpontot váltsatok.
Mi megértjük a ti oldalatokat. És ti?

Nem áll szándékomban bárkinek is elvenni a kedvét az egésztől, hisz a kiválasztott írók semmiben nem vétkesek, az ötletelők pláne.
Minthogy nem osztottam ki senkit, nem gyalázkodtam, így jogosnak tartom, hogy a "Beszélgessünk az Üstről :)" témában elmondtam a véleményemet. Mert nem csak pozitív véleménnyel lehet lenni valamiről, és ezt is el lehet szerintem mondani. No persze itt a Kárpátokkal körülölelt Abszurdisztánban vajmi keveset tudok a demokráciáról, de merem remélni, hogy legalább így, kicsiben meg tudjuk valósítani.
A nézőpont váltás hiánya mindkét oldalra érvényesnek látszik, csak ugye az ember nem látja, hogy kócos-e a szemöldöke.
Én megértem a Ti oldalatokat, ettől függetlenül sajnálom az egészet.

Idézet:
aztán meg próbáljátok meg élvezni az idei Merlin Társaságát, és mi pedig igyekszünk valami Üst-szerűt kitalálni a jövő évre.

Csak ezt idéztem, de az egészre reagálok röviden. Ilyen hozzáállással, ilyen stílusban is elő lehet adni a dolgokat.
Tudom, nem először mondom, de a negatív kritikákban is észre kell venni azt, hogy nem támad az senkit. Sajnálom azt is, hogy a karácsony nem tart 8 napig, mint a hanuka, de ettől még nem forognak vérben a szemeim.
Kíváncsian várom, hogy jövőre milyen megoldás születik.

Üdv: Levian_Fry

mod. szerk.

Utóutóirat: ez csak egy sejtés, de szerintem annak köszönhető a relatív kevés kritika, hogy a blog.hu-n külön be kellett regisztrálni, amibe ugye tudom, hogy nem szakad bele az ember, de a lustaság nagy úr. Én azért megtettem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 23:28 
Fanfic-faló

Levian_Fry és Fabyen!

úgy tűnik, nem kérdeztetek meg elég embert az Üstről. mármint, én szerettem az Üstöt, tényleg. többször is írtam pótsztorit, mert nem egy ember utolsó pillanatban lemondta, és ezeket ugye admini berkeken belül kellett megoldani, hogy ne tűnjön el a meglepetés. szerintem üstönként kb 5-10 sztori született az adminok által, napok alatt, igyekezve színvonalasnak is lenni...

tudjátok, a két üst alatt megírt 4 történetemre hány visszajelzést kaptam? egyet. egyetlen egyet. és baromira rosszul esett, mert hiába fektettem bele annyi energiát, gondolatot, és annyira akartam, hogy tetsszen annak, akinek megvalósítottam az ötletét - és ezután arra nem méltatott, hogy reagáljon rá.

és nem én voltam az egyetlen, aki így járt. mert a 119. sztorit már senki nem nézte meg, maga az ajándékozott se, lehet teljesen el is felejtette. és igen, kaptam cserébe sztorit, és jó volt olvasni, de nem pótolta az elmaradt véleményezést. főleg, hogy ugye 2 sztorit kaptam a 4 írt mellé...

az Üst nem volt tökéletes. lehet, hogy ezt nem akarjátok meglátni, de egyáltalán nem volt az. azért nem vettétek észre, mert megfeszülve dolgozott több admin is rajta hetekig. és lehetett volna 20-szor annyi ember, aki foglalkozik vele, az csak káoszt szült volna, mert a kívánságokat elolvasni, majd a megfelelő emebrhez párosítani bizony egy ember kellett csak, többen nem is lehetett volna megoldani. ha pedig visszakeresed a határidőket, látod, hogy a kb 120 embert 1-2 nap volt párosítani.
és még így se volt tökéletes. sokan egész más kategóriát kaptak írni, mint amilyenre gondoltak volna, vagy volt, aki ugyan kapott cserébe sztorit, de olyat, hogy ő magától olyat sose olvasott volna.

sok-sok tényező volt még, nem sorolnám őket, fölösleges. nem az a lényeg, hogy lássátok, mennyit szenvedtek vele az adminok - azt várnám, hogy egyáltalán elismerjétek, hogy igen, ezzel munka van, és az nem megy pikk-pakk, hiba nélkül.

ezek után az idei kezelhetetlen lett volna, végképp kezelhetetlen.

nem azt kérem, hogy kezdjetek el lelkesedni az újért, csak adjatok neki egy esélyt. ha ti arra kértek, hogy lássuk be, amit kívántok, akkor most arra kérlek titeket: lássátok be, hogy az üst sem volt fenékig tejfel, sokaknak nem jött be, és a jelenlegi helyzetben tarthatatlan volt.

aztán meg próbáljátok meg élvezni az idei Merlin Társaságát, és mi pedig igyekszünk valami Üst-szerűt kitalálni a jövő évre. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 23:14 
Ó-nagy-admin "on stage"

Levian_Fry írta:
Ami kicsit off, hiszen nem tartozik szorosan az Üsthöz, az az, hogy nem értem, hogy miért háborodnak fel azok, akiknek tetszik az új rendszer, azoknak a véleményén, akiknek nem. Pontosabban azokon a hozzászólásokon, amelyek nem támadnak senkit és semmit, pusztán elmondják, hogy csalódottak. Miért kell ezekre az emberekre úgy nézni, mint a véres rongyra? Pont ezért születnek az olyan hozzászólások, amikben arról van szó, hogy itt senkinek nem lehet egyedi véleménye, csak az amit az adminok írnak.

Csupán a stílus az, amitől az emberben felmegy a pumpa - és az, hogy mindannyian ugyanazokat írogatjátok, mintha el sem olvasnátok a válaszokat.

Egyébként csalódottság. Némiképp keserűen gondolok arra, hogy ez az egész valahogy két opcióval kezdődött pár hete a "mi legyen az Üsttel" felvetésekor:
a) nincs Üst semmilyen formában,
b) keményen megújított Üst.
És akkor a viták, hogy hogyan is újuljon meg, az ötletek... és a mostani verzióval kapcsolatban is tudtuk, hogy vannak előnyei és hátrányai, mint az eddiginek.

És végül úgy döntöttünk, hogy legyen, mert igény van rá. Mi azzal számoltunk, hogy ezek az írók ismertek, bizonyítottak, sokak kedvencei, és ha új történettel állnak elő, akkor az olvasóik ígyis-úgyis örömmel és szeretettel fogadják - annak pedig külön siker, akinek az ötletét ez az író kiválasztotta.
Nem a saját könnyebbségünk miatt történtek ezek az átalakítások, és ha elolvasnátok az eddig kapott válaszokat, tudnátok ezt is.

A legegyszerűbb az a) válasz lett volna. Nincs Üst.
És tudod, mi az ironikus? Páran beszimatoltak volna a régi topicba, csendben konstatálják, hogy akkor ez elmaradt. És nem nyüszög senki, és nincs beszólogatás és fölényeskedés.

Így viszont egymást hergelve jön mindenki támadni, letöritek azoknak a lelkesedését, akik ebben is részt vesznek bármelyik oldalon is, és már válaszolni sem nagyon akarunk rájuk, mert egyszerűen arra sem veszitek a fáradtságot, hogy egy icipicit nézőpontot váltsatok.
Mi megértjük a ti oldalatokat. És ti?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 22:52 
Ó-nagy-admin "on stage"

Levian_Fry írta:
Már eleve azt nem értem, hogy egy eddig jól működő rendszert miért kellett megváltoztatni? A legtöbb embernek tetszett – ami azt illeti, nem is láttam negatív véleményeket róla, de ez lehet az én hibám is, hiszen olyan nincs, hogy valami mindenkinek tetszik -, elégedettek voltunk, sőt le voltunk nyűgözve.

A rendszer nem működött jól.
Kb. 120 kívánság érkezett tavaly. Ezt kezelni - az útközben felmerülő problémákkal együtt - iszonyatos munka.

Levian_Fry írta:
Megértem én, hogy sok munkával jár az egész, és hogy az adminok is emberek, de hiszem, hogy lett volna más megoldás is. Példának okáért alkalmi adminisztrátorokká kinevezni a „Merengő krémje” néven emlegetett elit néhány tagját. (itt az én konstruktív ötletem)

És nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal... Sajnos ezzel a módszerrel káoszba fulladt volna a dolog. Gondolj csak bele, van egy tíz-húsz fős társaság, aki kezel mindenféle kérdést,óhajt, sóhajt, de... Pl. X-től kérdeznek valamit, X-nek egyeztetnie kell mindenki mással (vagy legalább pár reakciót megvárni), mit válaszoljon, aztán kiderül, hogy Y egy másik panaszosnak homlokegyenest az ellenkezőjét mondta, csak nem kérte ki a többiek véleményét. És ez csak egy probléma a tucatnyi lehetségesből.

Levian_Fry írta:
Az Üst halmozottan alkalmas volt erre. Biztos volt, hogy az ember írása kikerül, hogy elolvassák jópáran (hiszen mindenki nagy izgalommal nézegette az oldalt minden nap), és az is garantált volt, hogy csak pozitív, vagy legalább normális hangnemben íródott, építő jellegű kritikát kap az írás – hiszen ki húzza le más ajándékát?
Ezekről az elismerésekről van szó, nem az egekbe magasztalásról. Elismerésekről, melyek jól esnek egy feltörekvő, fejlődésben lévő írópalántának, lendületet, lelkesedést, magabiztosságot adhatnak.

... és a jópár olvasóból jó esetben egy vagy kettő ír is valamit.
A későn kikerült kívánságokhoz - elég sok kívánsághoz - hozzá se szagoltak, nézd csak meg. Volt, hogy az se, akinek szólt.
Ha így vesszük ugyanannyi az esélye az írónak rendesen a Merin kritikát kapni, mint az Üstön.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 22:40 
Fanficbúvár

Fogalmam sincs, hogyha mondjuk negyvennel több admin lenne, akkor egyszerűbb lenne-e 120 kívánságot és írót összepárosítgatni, arról nem is beszélve, hogy többünk szerintem el se vállalta volna az adminkodást. Nem azért, mert derogál, és mert azért nem jár az oly sokak által áhított elismerés, hanem mert például nem értünk hozzá, nincs tapasztalatunk benne, és mi itt írunk és olvasunk - gázul hangzik, de ehhez értünk. Nem véletlenül van annyi admin, amennyi, és nem véletlenül azok adminkodnak, akik. Szóval nem tudom, mennyire válna be. De ezt csak laikusként.

Idézet:
nem értem, hogy miért háborodnak fel azok, akiknek tetszik az új rendszer, azoknak a véleményén, akiknek nem. Pontosabban azokon a hozzászólásokon, amelyek nem támadnak senkit és semmit, pusztán elmondják, hogy csalódottak. Miért kell ezekre az emberekre úgy nézni, mint a véres rongyra?

Ha már úgyis hiányoljátok belőlünk az empátiát, akkor egy kicsit ti is képzeljétek magatokat a mi helyünkbe. Lelkesen várjuk a kívánságokat, hogy vajon ki-mivel áll elő, erre első körben jöttek a fanyalgók. Nem gond, nem örülhet neki mindenki, de azért a lelkesedésünkből igencsak visszavett a sok negatív hozzászólás. Felőlem lehet ellenvéleményed, csak akkor fogadd el, hogy az meg többeknek rosszul esik, és persze, hogy próbálunk védekezni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 22:10 
Zöldfülű

Én is a csalódottak táborába tartozom. Az új szisztéma több ponton hibás, komoly betegségekkel küzd.

Már eleve azt nem értem, hogy egy eddig jól működő rendszert miért kellett megváltoztatni? A legtöbb embernek tetszett – ami azt illeti, nem is láttam negatív véleményeket róla, de ez lehet az én hibám is, hiszen olyan nincs, hogy valami mindenkinek tetszik -, elégedettek voltunk, sőt le voltunk nyűgözve.
Megértem én, hogy sok munkával jár az egész, és hogy az adminok is emberek, de hiszem, hogy lett volna más megoldás is. Példának okáért alkalmi adminisztrátorokká kinevezni a „Merengő krémje” néven emlegetett elit néhány tagját. (itt az én konstruktív ötletem)

Én sem hallottam róla, hogy megkérdezték volna a Merengő népét, amit nagyon sajnálok, mert már ott előjöhettek volna az ötlet hátulütői, amiken kicsit finomítva ki lehetett volna alakítani egy olyan rendszert, ahol az adminok sem izzadnak vért, viszont hoppon maradt, vállalkozó szellemű írók sem érezték volna magukat kihagyva az egész buliból.

Mert igen, ez egy buli. Aki írt már az Üstre, az tudja. Egy jó szórakozás, ahol az ajándékozott izgul, hogy mit fog kapni és mikor, az ajándékozó pedig várja, hogy milyen három témát kaphat, minden tudását latba vetve megírja a történetet, várja, hogy végre kikerüljön, és várja, hogy az ajándékozott mit szól hozzá.
Ebből az új rendszerben alig valósul meg valami. Az ajándékozott tudja, hogy mit fog kapni, mert csak egy ötlete lehet – már ha kap valamit, mert ugye már az sem biztos. Az ajándékozó funkció pedig mint olyan, megszűnik.

Több helyen hangoztatja a Merengő admingárdája, hogy az oldal azért is van, hogy egy megjelenési felületet nyújtson, és lehetőséget adjon a fejlődésre (megjegyzem, pont ezért lett „betiltva” a BMX is). Az Üst halmozottan alkalmas volt erre. Biztos volt, hogy az ember írása kikerül, hogy elolvassák jópáran (hiszen mindenki nagy izgalommal nézegette az oldalt minden nap), és az is garantált volt, hogy csak pozitív, vagy legalább normális hangnemben íródott, építő jellegű kritikát kap az írás – hiszen ki húzza le más ajándékát?
Ezekről az elismerésekről van szó, nem az egekbe magasztalásról. Elismerésekről, melyek jól esnek egy feltörekvő, fejlődésben lévő írópalántának, lendületet, lelkesedést, magabiztosságot adhatnak. Ez az elismerés most azokra az írókra száll, akik már kaptak belőle éppen eleget. Aranypenna, vagy több száz dicsérő kommentár formájában.
Fejlődési lehetőség, hiszen az amúgy lusta írókat ösztönözte a határidő, esetleg bele-, vagy visszazökkentette az írásba, új ihleteket adhattak az ötletek, amiket kaptak. Ez az ami most elvész.

Az, hogy csinálhatunk magunknak „mini-üstöt” nem hogy sovány, egyenesen anorexiás vigasz. Sajnos sokunk nem tud annyi időt itt tölteni, amennyi szükséges lenne ahhoz, hogy kis társaságokat, kapcsolatokat alakítsanak ki, és mellette írjanak is rendszeresen. A motiváló erő pedig megszűnik, mert valljuk be, itt nem csupán az ajándékozásról van szó. Megírhatom Gipsz Jakabnak az egyik ötletét, de rajta kívül nem sokan fogják elolvasni. Ha pedig ajándékot akarok írni, amit maximum öten olvasnak, akkor írok egy történetet a kishúgomnak.

Ami kicsit off, hiszen nem tartozik szorosan az Üsthöz, az az, hogy nem értem, hogy miért háborodnak fel azok, akiknek tetszik az új rendszer, azoknak a véleményén, akiknek nem. Pontosabban azokon a hozzászólásokon, amelyek nem támadnak senkit és semmit, pusztán elmondják, hogy csalódottak. Miért kell ezekre az emberekre úgy nézni, mint a véres rongyra? Pont ezért születnek az olyan hozzászólások, amikben arról van szó, hogy itt senkinek nem lehet egyedi véleménye, csak az amit az adminok írnak.

U.i.: A mézes csuprot nyalogatva könnyű minden rózsaszínben látni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 22:05 
Fanficbúvár

Kötve hiszem, hogy bárki is azt állította volna, hogy a rendszer tökéletes. Mindenki tudja, hogy nem az, de ahogy már az elmúlt napokban azt többször elmondták: vagy így, vagy sehogy. Ha idén nincs üst, akkor az élvezetből még annyi sem jutott volna, mint így.

Kiforgatni mások szavát azért, mert épp sértődött vagy, elég gyerekes hozzáállás.

Esetleg előállhatnál vmi konstruktív ötlettel, hogyan lehetne FAIR-ré tenni. Bár az idein ez már mit sem változtat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 22:04 
Zöldfülű

Most, hogy így megszerette egymást mindenki, ugorhatunk is. :)

Azt akarom, ne gondolj másra."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 22:02 
Zöldfülű

cuki vagy :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 21:59 
Tollforgató

Nem baj, ha nem morzsolok könnycseppet? :roll:
De virágesőt persze kaphatsz, de csakis az ajtó becsukódása után.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 21:50 
Zöldfülű

Nagy kár, hogy kitörölted, kíváncsian vártam volna, ahogy kifejted, hogy ez igen is fair és tökéletes, de majd ha nem a dolog krémebbik oldalán állsz, talán meg is értesz valamit abból, amit mondtam.

A kívánságküldők pedig tényleg ne csüggedjenek! Shylet bizonyos ellenszolgáltatás és egyéb elismerés fejében mindannyiótok ajándékát megírja, hiszen ez a minimum, ami jár neki! :wink: :twisted:

*Fabyen nem szökik. Öt éves tagság után besokall, és eltávozik.
Sziasztok! : )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 21:31 
Tollforgató

Elkezdtem egy jó hosszú választ, aztán kitöröltem.
Szíved joga mit hiszel, mit érzel, nem vitatkozom vele.
Abban viszont biztos vagyok, hogy az itt lévők jóóóó nagy százaléka most fejcsóválva olvassa a szavaidat. Még szerencse ;)
Megszoksz vagy megszöksz, nem lehet mindenkinek jót tenni.

A többiek meg Üstre fel, mi már nagyon lelkesen nézegetjük a kívánságaitokat ^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 21:25 
Zöldfülű

Nem bunkó vagyok, szomorú és csalódott. Nem dobálózok szavakkal, tudom, mit jelent, és mit beszélek.
Tudod, semmi sem kötelező. Egy kín volt nekik, ezért könnyítettek rajta. Sokaknak csalódást okozva. Ezért lett volna értelme nem titokban szervezni, hanem megkérdezni a véleményeket, és tényleg nem egy kiválasztott csapatot csinálni. Tudom, hogy emelni akarják a színvonalat, de ez NEM fair.

Az elismerés mögött nem istenítést értek, amiért megírták amit vállaltak, hanem a kedves üzenetet az ajándékozottól, hogy "kedves töri volt, élveztem".

Azoknak sem kötelező, akik elvállalták. Nem "kapnak" semmit azért, hogy fáradoznak vele? Ezért nem jár jutalom, hiszen gondolom évezik az írást, és azért csinálják, mert szeretnék. És ne mondd, hogy nem értékelem, mert kifejeztem minden tiszteletemet. És nem velük van bajom. A döntés és eljárás módjával.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 21:03 
Tollforgató

Fabyen írta:
Jó ez az oligarchia, tényleg...

Na, EZ viszont bunkóság volt, már megbocsáss, akár a Társaságra, akár az adminokra értetted.

És mi az hogy maguknak? Nekünk akarnak jót, eleve nem lett volna idén Üst, csak a szervező(k) látták a kedved és rászánták magukat. Az lett volna jobb nekik, ha nincs is, elvégre akkor nincs munka vele. Remélem, érzed az ellentétet a tények és az állításod között. Addig, ameddig nem te szervezed és nem látsz bele (mármint abba, hogy Luna tavaly kínkeservesen rendezte meg, de megtette!), ne dobálózz ilyen szavakkal.

Részben igazad van, mert nem mindenki kap ajándékot, de színvonalasabbak lesznek.
Mi jobb: mindenki nyafog és nincs semmi, vagy olvasol pár jót és örülsz, ha a tiédet írják meg? (Nem mellesleg, az írók sem "kapnak" semmit azért, hogy fáradoznak vele, mindössze az olvasóknak szeretnének örömet okozni, ezt értékelhetnéd, mert mindenki nagyon lelkes)

(egyébként, ahogy kifejtették már az előzőekben is, nem tiltja semmi hogy "mini-üstöt" csináljatok magatok között)

Idézet:
azért szerették az üstöt mert kaptak [...] elismerést

Ehhez pedig nem fűzök semmit.
Szerintem bőven kitárgyaltuk a témát.

*kipof*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 20:50 
Zöldfülű

Tehát még a kívánságok sem teljesülnek, csak amiket kiválasztotok?
Jó ez az oligarchia, tényleg...

Bocsánat, de eddig bírtam.
Tudom, hogy csak jót akartok, nekünk is, de legfőképp magatoknak, hiszen ez így jóval kevesebb ideggel fog járni, de kérdem én, melyik a jobb: nem kapni ajándékot, mert a léha, lusta résztvevő nem írta meg a csere történetet, vagy nem kapni ajándékot, mert nem választotta ki a társaság? vagy éppen, hogy egy ismeretlen író írta meg...
"Nem kaptam sztorit XYtól, de kaptam YZtől, jobb mint a semmi..."

Kérlek szépen, ne sértődjetek meg, de szerintem erről meg kellett volna kérdeznetek a Merengő népét (ha volt ilyen, akkor bocsi, én nem láttam), ha már arról teszteket töltettek ki, hogy lehessen-e lájkolni a történeket...
Igen, úgy hangzik, mintha savanyú lenne a szőlő, amiért én nem kerültem be a társaságba, de tudom, hogy nem vagyok olyan jó, mint a kiemeltek és Aranypennások (RESPEKT mindenkinek), nem vagyok senki kedvence, egyszerűen csak egy nagyon jó mókát vettetek el sokunktól, akik azért szerették az üstöt, mert kaptak ötletet, határidőt, elismerést és szerettek így alkotni.

Nagy-nagy csalódás.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 23 (kedd), 9:15 
Zöldfülű

Köszönöm szépen a választ, mellons. :)
Akkor megpróbálom, és remélem valakinek tetszeni is fog majd.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 22 (hétfő), 19:41 
Billentyűzetgyilkos

Szia Meli!

Én nem hinném, hogy kettőnek számítana. Inkább csak több megközelítési módot biztosítasz az íróknak. Már ha jól értettem, mit szeretnél.
Ha van egy adott ötleted és azt általános és akár slash módon is el tudod képzelni, az csak kiegészítés. Volt már olyan kérés, ahol az ötletelő pluszban a slash szálnak is örülne. Alighanem a tiéd is ilyesmi lehet.
Írd be nyugodtan a kérések közé, és ha mégis lenne vele valami kis gond, jelezni fogjuk, s legfeljebb kicsit változtatunk rajta, hogy amit szeretnél, a legkevésbé sérüljön. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 22 (hétfő), 18:44 
Zöldfülű

Sziasztok!

Ha szabadna egy kérdést. Lenne ötletem, amit szívesen kívánnék. Elolvastam a szabályokat, és látom, hogy személyenként csak egyszer rukkolhatunk elő, ám én eredetileg úgy terveztem a kérést, hogy van egy alap része, majd pár gondolattal kiegészítve egy olyan, amit ellenben slashként látnék szívesen. Tehát ily módon nem tudom, kettőnek számít-e. Mivel az alapja ugyanaz, pusztán a slashez pár plusz megjegyzés tartozna, ha valamelyik író inkább úgy valósítaná meg.
Mindenképpen változtatnom kell, vagy maradhat így is?

Köszönöm, Meli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 22 (hétfő), 17:36 
Ó-nagy-admin "backstage"

Per írta:
Sokakban felmerült az ötlet, hogy esetleg a (kimaradt) ötletekből írnak történetet, bennem pedig a kérdés, mert kíváncsi vagyok: Mikor az írók kiválasztják az ötletlistából a történetet, amit megírnak, nem lehetne, hogy egy listát mi is kapjunk, hogy melyek lettek kiszemelve? Vagy ez eleve így lenne, csak azt nem tudjuk, ki írja meg?
Bocsi, ha hülyeséget kérdeztem.

Szerintem, maradjunk annyiban, hogy a végén úgyis kiderül, melyik kívánságok nem teljesültek. :D

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 22 (hétfő), 17:18 
Szárnybontogató

Sokakban felmerült az ötlet, hogy esetleg a (kimaradt) ötletekből írnak történetet, bennem pedig a kérdés, mert kíváncsi vagyok: Mikor az írók kiválasztják az ötletlistából a történetet, amit megírnak, nem lehetne, hogy egy listát mi is kapjunk, hogy melyek lettek kiszemelve? Vagy ez eleve így lenne, csak azt nem tudjuk, ki írja meg?
Bocsi, ha hülyeséget kérdeztem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 22 (hétfő), 17:10 
Ó-nagy-admin "on stage"

morlena írta:
Tök jó lesz az ide Üst :D Nagyon tetszik az az ötlet, hogy a legeslegjobb íróink bontakozzanak ki :)
Figyelem a kívánságokat is, Shaxxé például nagyon aranyos :)))
De hol maradnak a snarry ötletek? ;P

Mi gátol meg benne, hogy megörvendeztess egy jó kis snarry ötlettel egy írót? ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 22 (hétfő), 16:54 
Zöldfülű

Tök jó lesz az ide Üst :D Nagyon tetszik az az ötlet, hogy a legeslegjobb íróink bontakozzanak ki :)
Figyelem a kívánságokat is, Shaxxé például nagyon aranyos :)))
De hol maradnak a snarry ötletek? ;P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 22 (hétfő), 14:39 
Zöldfülű

Én is nagyon vártam már az Üstöt, bár tudtam, hogy idén nem fogok tudni jelentkezni, mert lehetetlen az időmet úgy alakítani, hogy meg tudjak írni egy történetet. Mikor olvastam a módosítást, felderültem, hiszen, így nem csak olvasni tudom a jobbnál jobb írásokat, amiket egymásnak írtatok, hanem még (esetleg) az én ötletem is közöttük lehet.

Ahogy olvasgattam a kéréséket, engem is homlokon csókolt a MÚZSA, így az is lehet, hogy ha időm engedi én is írok egy novellát.

Szóval, senki ne háborogjon, a szervezők csak a legjobbat akarják nekünk!

Üdv

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 20:40 
Fanficbúvár

Egy éve vagyok már a merengőn, és most eljött ez a pillanat is. Nagyon várom már a történeteket, biztos nagyon jók fognak születni! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 20:03 
Fanfic-faló

Luna Aurora írta:
nincs két ugyanolyan történet, másrészt pedig nem minden kívánságból lesz történet is a végén, pláne ha ilyen szép mennyiségben érkeznek az ötletek továbbra is

Köszönöm a választ! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 19:25 
Sztorihajhász

Csak megköszönni szeretném, hogy idén is megszervezitek, még ha máshogyan is, mint ezelőtt.

Nagyon meglepődtem, sőt, inkább csalódott voltam, amikor olvastam néhány hozzászólást.
Lassan két éve merengek, néha kisebb, néha nagyobb aktivitással, de eddig még egyszer sem volt olyan újítás a Merin, ami a felhasználók kárára vált volna. Az adminok nem egyszer elmondták/leírták nekünk, hogy mindig úgy változtatnak, ahogy az nekünk jó. Biztos vagyok abban, hogy ebből is csak jó sülhet ki :)

Szóval, én nagyon örülök, hogy egy ilyen fergeteges csapatot állítottatok össze :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 18:27 
Billentyűzetgyilkos

Cold Russel írta:
Russel tűzbe veti *deénnemismeremamerengőkrémjét* tábláját, és nagy pirulva idesompolyog:
Nemrég még bőszen mondtam, hogy nem fogok részt venni a játékban, de most támadt egy ötletem, ami akár nagyon jó is lehet. A probléma csak az, hogy én is megírnám, viszont nagyon kíváncsi lennék, hogy más mit kezdene vele. Beledobhatom a kalapba az ötletet, és hátha két verzió készül belőle, vagy ez már nem lenne "szabályos"?

nincs két ugyanolyan történet, másrészt pedig nem minden kívánságból lesz történet is a végén, pláne ha ilyen szép mennyiségben érkeznek az ötletek továbbra is

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 17:59 
Fanfic-faló

Russel tűzbe veti *deénnemismeremamerengőkrémjét* tábláját, és nagy pirulva idesompolyog:
Nemrég még bőszen mondtam, hogy nem fogok részt venni a játékban, de most támadt egy ötletem, ami akár nagyon jó is lehet. A probléma csak az, hogy én is megírnám, viszont nagyon kíváncsi lennék, hogy más mit kezdene vele. Beledobhatom a kalapba az ötletet, és hátha két verzió készül belőle, vagy ez már nem lenne "szabályos"?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 16:01 
Szárnybontogató

Nos, az elmúlt két évben én jelentkeztem, és élveztem az alkotást, de bevallom, most az első reakcióm nekem is egy enyhe csalódottság volt.
Tudom, hogy rengeteg munka van ebben a fajta megoldásban, és hálás is vagyok érte Nektek, hogy foglalkoztok vele (sok helyen vagyok a szervezők között, és ez a leghálátlanabb feladat mindig, mert mindenki mindig csak szidja azt, amit csinálunk, és jobb ötletet viszont nem tud mondani, és tudom, hogy most kissé úgy jön le, mintha én is ezt csinálnám, pedig nem ez a szándékom).
Ráadásul az előző módszerrel tényleg nagyon szétcsúszhatott volna az idei a hatalmas lelkesedés, és az ebből következő rengeteg jelentkező miatt, ahogy ezt mondtátok is.
Azonban muki-chanhez hasonlóan én is ide írtam két éve már csak szinte kizárólag, mert itt volt motivációm, míg kihívásokkor ezt legtöbbször nem érzem, és társaságokhoz sem kötődöm annyira.
Ez totál egyéni szoc. probléma, ettől függetlenül lehet kipattan a fejemből egy ötlet, és jelentkezek, nem erről van szó, csak most így furcsa még. Majd hozzászokunk, és megszeretjük.
Abban is egyetértek - nem is tudom, ki írta már korábban - hogy ha ennyire és ennyien hiányolunk valamit, akkor az tényleg jó volt, és tényleg sokan szerették, ami viszont a kitalálók érdeme.
Szóval, lezárva ezt a "kisebb fajta" monológot, én kíváncsian várom, ebből mi fog kisülni, és ujjongok, mert egy csomó kedvenc íróm a listán van, akiknek a felkéréséhez és "megszerzéséhez" csak gratulálni tudok.

U.i.: kérlek ezt ne bírálatnak vegyétek az egészhez, mert nem ez volt a szándékom, hanem egy reakció, amiben a véleményemet és az elismerésemet kifejezem. Jobb ötletem nekem se lenne, és Kívánság Üst nélkül nem lenne karácsony a karácsony, köszönjük szépen! _U_

A Táskakezű Vonyító Vérszívó Vokalista

"- Ez itt Bori, a kislányunk!
- Hé, ne Bori legyen!
- Jó, akkor kisfiunk..."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 12:48 
Betűmániákus

Hmm, gyorsan végigszaladva a listán tetszetősek a nevek :D

Hmm, s van köztük papnő is :x Nagy öröm lesz Sziszának :-D xD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 10:21 
Ó-nagy-admin "backstage"

Csajmacs, nemsokára minden kiderül. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 9:33 
Betűmániákus

Ami új, az nem feltétlenül rossz. Van egy bizonyos fokú hiányérzet mindenkiben, de ezt pótolhatja ez a kezdeményezés, és szerintem fogja is. Szóval szerintem sem kellene betört fejjel rohangálni, hogy "ómilesz?", hanem kicsit bízni a hozzáértőkben és esélyt adni, mert semmi sincs véletlenül, azt hiszem legtöbbünk érdekeit szolgálják az újdonságok, és kimondhatatlanul hálás vagyok, hogy egyáltalán egyetem, sulik és minden más egyéb program mellett csiszolják nekünk ezeket a gyémántokat! Én nem tudom, honnan veszik az ötleteket és kedvet, mert egy ilyen kezdeményezés alapjait és magát a rendszert kitalálni és megvitatni nem kis feladat... és azt ne felejtsétek el, hogy mi fogjuk működőképessé tenni! Csak sajna süket fülekre találva... azért remélem, elolvassák a fórumot is, nem csak azt kis kiirtást az oldalon :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 1:30 
Tollforgató

Szerintem ennél tipikusabbak már nem lehetünk. XD Erről egy vicc fog készülni, mindenki (még én is), érezze magát előre kiparodizálva. :D
Szóval az igazi értelme az (is) lenne ennek a fórumtopicnak, hogy az adminkák válaszoljanak a kérdésekre. Szóval:
- Engem nagyon érdekelne, amit felvetettek, csak senki nem arra figyelt, hogy lesz rajz? :D Gondolom nem, de szerintem tök jó lenne. :) Kevesebb rajzos van, mint író, azzal nem lehetne Üstöt csinálni? Ez csak vicc volt, nem kell komolyan venni. ;)
- Az írók listája ugye a jelentkezési határidő előtt ki fog derülni? Mert arra nagyonnagyonnagyon kiváncsi vagyok. :D
- Egy hatalmas nagy kérdés, ami tényleg mindenre vonatkozik: Mikor?!. :) Szóval a lista, a jelentkezés, a további infók, a válasz a hsz-re...

Egyelőre ennyi, majd még jövök.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 20 (szombat), 23:31 
Ó-nagy-admin "backstage"

muki-chan írta:
Ennek én is örülnék, tavaly is nagyon sok jó ötletet láttam. A kérdés csak az, maguk a kívánságírók örülnének-e, ha nem a kiválasztott íróktól kapnának ajándékot? Bár, remélem a többség igennel felelne erre a kérdésre.

Ha olyan kívánságot választasz ki, amit a felkért írók nem választottak, örülhet az ötletgazda, hogy valakinek mégis tetszett az ötlete. Ha pedig valamelyik felkért író, vagy akár más is megírta, annak örülhet, hogy ilyen népszerű volt az ötlete, ráadásul több alternatív változatot is kapott, kaptunk az adott ötletre. Mert egy dologban biztos vagyok: attól, hogy egy ötletet többen is megírnak, szinte kizárt, vagy legalábbis nagyon kicsi az esélye, hogy legyen köztük két teljesen egyforma. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 20 (szombat), 22:34 
Szárnybontogató

Tudjátok, én nem szoktam belekeveredni a vitákba, de nagyon nem érzem igazságosnak, amit csináltok/tatok. A merengő egy közösségi oldal, pár ember véleménye miatt nem lesznek megváltoztatva a nagy munkával kigondolt tervek, viszont néhány ember hatalmas nagy csalódást tud okozni. Körvonalait olvastuk még csak az idei Üstnek, és máris lehurrogjuk. Remek hangulatot teremtünk a szervezőknek, hurrá!
Vagy nem volt már rá példa, hogy valami szokatlant láttunk, amit miután megismertünk, élveztünk? Megbecsülés mellett nem árt egy kevés bizalom.
*aki enyhe csalódást érzett, mikor meglátta a változtatásokat, de még nagyobbat, mikor a reagálásokat*
és mindezt zárójelben

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 20 (szombat), 21:01 
Fanficbúvár

G Lamaro írta:
Muki-chan és a többi írni, ajándékozni vágyó. Már egyszer felvetettem, de megismétlem: ha itt a fórumon, nyíltan fog menni az ajándékötletek beküldése (remélem, így lesz), senki sem fog megakadályozni, hogy kiválassz egy neked tetsző ötletet, megírd azt, és mondjuk Karácsonykor feltedd a Merire, aztán küldj az ajándékozottadnak egy üzenetet róla. Lunáék talán még azt is megengedik, hogy itt jelezd, hogy ez a te ajándékod, ajánlva elsősorban XY-nak, és/vagy Z-nek. :)

Ennek én is örülnék, tavaly is nagyon sok jó ötletet láttam. A kérdés csak az, maguk a kívánságírók örülnének-e, ha nem a kiválasztott íróktól kapnának ajándékot? Bár, remélem a többség igennel felelne erre a kérdésre.

A szervezőktől kérdezem, lesz rajzos kategória is? Mondjuk, ha jobban belegondolok, rajzolókat nehezebb felkérni, hiszen ide az emberek írni szoktak. :D Azt hiszem, válaszoltam is magamnak....xD

Én jól tudom, hogy itt minden csaló
s ami valónak látszik, nem való.
Ha így találom,
miért higgyem,
hogy az álom az álom?

Saigyó szerzetes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 20 (szombat), 20:26 
Ó-nagy-admin "backstage"

Teljes mértékben egyetértek Gaeriellel, Teddyvel és a hasonló véleményen lévőkkel.

Az első reakcióm nekem is az volt, hogy "de hát ez így nem ugyanaz!" De ettől függetlenül próbáltam pozitívan hozzáállni a dologhoz. Mostanra pedig abszolút Luna és az új Üst mellett állok. Miért? Mert elfogadom, hogy csak így lehetséges megszervezni újra.
Tessék végre megérteni, hogy a Kívánság Üst nekünk van, értünk van, miattunk van! Luna már tavaly is vért izzadt, hogy a lehető legkevesebb problémával levezényelje az egészet. Azt hiszem érthető, hogy az idén, amikor várhatóan még többen jelentkeztek volna, sem Luna, sem más nem merte bevállalni módosítás nélkül a lebonyolítást.
Az Üst nekünk van. Ez a szervezők ajándéka nekünk. Dolgoznak, agyalnak, szenvednek vele, hogy örömet okozzanak nekünk.
Az Üst értünk van. Azért, hogy mi jól érezzük magunkat.
Az Üst miattunk van. Mi sírtuk ki, hogy legyen, mert szeretjük. Nem azért kerül ismét megrendezésre, mert a szervezőknek nincs jobb dolguk, mint hogy éjt nappallá téve szervezkedjenek, dolgozzanak azért, hogy viszonylag zökkenőmentesen lebonyolódjon ez az egész.
Szerintem nagyon is lenne jobb dolguk is. Mégis vállalták, agyaltak rajta, és létrehoztak valamit, ami részükről bevállalható, és csak rajtunk múlik, hogy lesz-e ugyanolyan sikere, mint az eddigi Üstöknek. :)

Szerintem ezért köszönet jár, nem pedig nyafogás előre, hogy "A tavalyi jobb volt!" Ezt hagyjuk meg a szilveszteri műsornak. Egyrészt, mert az megérdemli, a lányok meg nem; másrészt, mert előbb nézzük meg, mit tudunk az új Üstből kihozni, és csak azután ítéljük meg! :)

A szabad véleménynyilvánításról pedig csak egy gondolatot szeretnék megosztani. Viszont aki véleményt nyilvánít, számítson rá, hogy másoknak meg az ő meglátásairól lesz véleménye, ami ugyanúgy a szabad véleménynyilvánítás körébe tartozik. Tehát aki véleményt nyilvánít, automatikusan vállalja, hogy az esetleg másnak nem tetszik, és/vagy ellenvéleménye van. :)

Szerk.:
Muki-chan és a többi írni, ajándékozni vágyó. Már egyszer felvetettem, de megismétlem: ha itt a fórumon, nyíltan fog menni az ajándékötletek beküldése (remélem, így lesz), senki sem fog megakadályozni, hogy kiválassz egy neked tetsző ötletet, megírd azt, és mondjuk Karácsonykor feltedd a Merire, aztán küldj az ajándékozottadnak egy üzenetet róla. Lunáék talán még azt is megengedik, hogy itt jelezd, hogy ez a te ajándékod, ajánlva elsősorban XY-nak, és/vagy Z-nek. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 20 (szombat), 19:55 
Fanficbúvár

Azt hiszem végigolvastam majdnem az összes hozzászólást a témában, s úgy érzem, kicsit még én is hozzá szeretnék tenni. Előre szólok, én is a negatívak csoportjába tartozom, de ez nem jelent vérben forgó szemeket és csúnya-csúnya gondolatokat. Csupán arról van szó, hogy kevés időm jut a Merengőre, ez tény. Erről én tehetek. Keveset és lassan írok, s csak ritkán olvasok. Tavaly, mikor neveztem az Üstre, ez megváltozott. Egyrészt nagyon örültem, hogy részt vehetek benne, hogy ajándékozok, másrészt én ezt, hiába mondták már előtte sokan, nem tudom csak úgy megtenni az év többi napján. Nem azért, mert lusta vagyok hozzá, de nekem nincsenek itt barátaim. Túl keveset vagyok fent ahhoz, hogy igazán tartós kapcsolatokat ki tudjak alakítani. Emiatt örültem az Üstnek, hiszen sorsolták az embereket, sokan kaptak számukra ismeretlen embert. Számomra ez most elveszett. Igaz, kiszúrhatnék találomra valakit, de az nem ugyanaz. Másrészt azt is szerettem az Üstben, hogy határideje volt. Pont ez kényszerített, hogy elkészüljek időben, s el is készültem. Szóval rám jó hatással volt a dolog, hiszen egyébként nemigen vagyok motiválva. Persze be kell látnom, én sem olvastam el minden történetet az Üstön, nagyon sokba beleolvastam, s csak néhánynak jutottam el a végéig. De az alatt a pár hónap alatt így is többet olvastam, mint korábban. Ez persze nem jelenti azt, hogy idén nem fogok belenézni az elkészült művekbe, de mivel nem vagyok igazán jó olvasó, kedvenceim sincsenek nagyon, szóval nekem a várható nevek valószínűleg 70%-ban ismeretlenek lesznek.
Csak ennyit szerettem volna hozzátenni. Viszont tényleg hangsúlyozom, én nem a nagy átlag vagyok, nem is fogok belehalni a dolgok változásába, csak meg szerettem volna osztani veletek a gondolataimat. Ezentúl majd jobban figyelemmel követem a kihívásokat, bár eddig még nem találtam olyat, amire szívesen jelentkeztem volna, az Üst volt az első.
A többieknek, mind az íróknak, mind a kívánóknak sok sikert és élményekben gazdag időszakot kívánok. :)

Én jól tudom, hogy itt minden csaló
s ami valónak látszik, nem való.
Ha így találom,
miért higgyem,
hogy az álom az álom?

Saigyó szerzetes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 20 (szombat), 19:34 
Fanficbúvár

"Számunkra sem áll a nap 24 órájánál több idő rendelkezésre, nem feladatunk, hogy igyekezzünk játékokat kitalálni a számotokra, és beleölni az energiát, hogy létre is hozzuk azt értetek. Mégis mindig igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten a lehető legjobb megoldással előállni."

Hé. Én sem vagyok egy régi meris, kicsit több mint fél éve tartozom a Merengőhöz, és mégis meg tudlak becsülni benneteket, ahogy - szerintem végülis mindenki - más is.
De talán jobban esne nekünk is megbecsülni a munkátokat, és nektek is fogadni az elismerésünket, ha nem jeleznétek minden egyes olyan alkalommal, amikor valamivel problémánk van, hogy nektek ebben mennyi, de mennyi munkátok van. Mert, higgyétek el: tudjuk, érezzük enélkül is! És meg is becsüljük, de ha van valami, ami megszokott, ami jó, és mégis meg kell, hogy változtassátok, akkor el kell fogadni, hogy kesergünk egy kicsit, és ezt néha ki is adjuk magunkból.
Azért nem volt itt elfogadhatatlanul keresetlen, rosszindulatú megjegyzések hada, csak... eddig szinte mindenki nagyon szerette a Kívánság Üstöt, az is, aki részt vett benne, az is, aki kívülállóként figyelte, és nem hiszem, hogy akkora baj, ha fintorgunk. Sőt! Ez csak jót jelent, azt, hogy ami eddig volt, azt nagyon szerettük. És ha a ti fejetekből pattant ki, sok munkátokkal: akkor ezt az új verziót is megszeretjük majd.
Köszönöm, ha végigolvastátok.
üdv., Hildegard

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3684 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 74  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra