Sziasztok!
Kicsit megkésve ugyan (ahhoz képest, ami Shancinak ígértem), de azért megérkeztem! Azért legalább azt, amit itt írtam az utolsó hsz-emben, hogy havonta egyszer mindenképpen benézek, sikerül tartanom!;)
Örülök KyKy, hogy rólad is olvashattam egy kicsit!
Először Shancinak válaszolok azokra, amiket még a múltkor félbehagytunk!
Hát csajszi, terjengős, hosszú Kasmír-stílus azt hiszem most sem fog elmaradni tőlem!

(A végén talán még annyira, hogy visszaszívod, hogy ezt kérted!

)
Hát igen, büszkék lehetünk a már könyvvel büszkélkedőkre, legfőképpen Maycsinkra!

Én Lanáért szurkolok nagyon, nagyon nagyon megérdemli! Kíváncsi leszek, lesz-e valami hatása a mi kis próbálkozásunknak.
Ez a HP-s könyv már nem annyira új (gondolom, azért is volt leakciózva), és én is csak véletlenül bukkantam rá. De azóta is tartom, hogy nagyon érdekes olvasmány volt.

Azóta esetleg utána néztél, talán olvastad is? (csak azért kérdezem, mert írtad, hogy érdekel a téma és lehet, hogy utánajársz, elérhető-e nálatok is)
Igen, tényleg érdekelni kezdett a pszichológia, meglepően kalandos és érdekes kutatások voltak benne. De mondom, nekem ez az emberi szabad akarat téma volt a legmegdöbbentőbb. Nem gondoltam volna, hogy az ember tényleg ilyen könnyen meghunyászkodik a felsőbbség felett és beadja a derekát kérdezés nélkül és bármire rávehető. Örülnék néhány könyvnek, ha ajánlanál. Ha megnézem őket, abban még nincs semmi, aztán majd eldöntöm, hogy melyikhez van kedvem és időm. Főleg az ilyenek érdekelnek, amiknek kutatások vannak, módszerek és példák ezekre, hogy hogyan tesztelték, bizonyították, ilyesmi. De igazából bármi, amit te jónak tartasz, ebben te vagy a szakértő.
Igen, azóta is szilárdan tartom, hogy jól választottam. Még szakirányt is, az angolt se bántam meg az amerikanisztika helyett!
Hogy milyen tárgyaim voltak? Hát néhány alapozó bölcsésztárgy ugye adott, mint filó, nyelvészet és infó, de volt írástechnika, angolszász politikai kultúra, irodalom, nyelvtudomány, nyelvgyakorlat, ilyesmik... most hirtelen ennyi jut eszembe. De mindet nagyon érdekesnek találtam (kivéve az infót, amire be se jártam...

- sajnálom, de képtelen vagyok rá, annyira nem szeretem...).
Azóta kiderült esetleg, hogy tényleg nyílik-e nálatok az a magyar nyelvű képzés, amiket említettél, hogy nagyon örülnél neki? Szorítok, hogy úgy legyen! Megérdemled!
Filozófia ennyire mélyebben érdekel? Hű, hát nekem ennyi bőven elég volt ebben az egy félévben. Voltak nagyon érdekes részek, főleg a Buddha és a szánkhja filozófia tetszett, de modernek, főleg a legvégén... uhh... a pegazus pegazlikat már tényleg nem tudtam megemészteni... az még nekem is túl elvont. De a vizsgám megvan, úgyhogy ágyő!
Biokémia? Mi tényleg nem is lehetnénk messzebb egymástól érdeklődés terén...

Én ott már végleg feladtam, hogy valaha megértem.

Fogászat... én félek a fogorvosoktól...

Nem bírom, ha a számban turkálnak és rossz élményeim is vannak, szóval problémás vagyok ezen a téren. De szerencsére még sose kellett igazán komoly dolog miatt fogorvoshoz mennem *gyorsan lekopogja* Maradjon is így!

Megmondom őszintén, sose értettem, hogy miért vonz valakit ez a pálya, bár több ismerősöm is van, akiknek ez a vágya. Ízlések is pofonok, ettől színes a világ!
Egyik választásod sem túl könnyű, de én hiszek benned, menni fog!
Igen, nálunk KRESZ, sok sikert hozzá! Nekem még nincs, bár nem is vonz nagyon a dolog, mert maximum áramot vezethetnék - ahogy tesóm poénkodik ezzel mindig

- meg szilárdan hiszem, hogy addig jó a világnak, míg én nem vagyok a kormány mögött.
Hú, le a kalappal előtted, hogy gépen olvastad végig a Da Vinci kódot!

Nekem már az a gépmennyiség is sok, amit írással, msn-ezéssel, face-zéssel itt töltök, érzem, hogy rossz a szememnek, nem hogy még könyveket is ott olvassak.
Nemrég találtam rá egy Könyvkölcsönzőre a Westendben (ahogy aki pesti, ismeritek, voltatok már?), onnan vettem ki most azt is, amit olvasok. Most ez az új terv, hogy minden olyan könyvet, ami csak egyszer elolvasásra kell és nem biztos, hogy annyira jó, de érdekel, onnan fogok megszerezni. Bár sajnos azért ott sincs minden, vagy van, csak nincs bent, ahogy jártam. De nem baj, maybe... next time!
Én is belekezdtem, de én az Angyalok és démonokba, de túl brutál volt és letettem. Tervezem, hogy egyszer majd újra megpróbálkozom vele, de mindig annyi más van. Nekem valahogy a film is kimaradt, de az is tervben van once.
Erről jut eszembe, Eredet? Láttátok? Ismeritek? Szeretitek?

Megmondom őszintén, én vegyes érzelmeket tápláltam iránta sokáig, mert hirtelen olyan felkapott lett, azoktól pedig ódzkodni szoktam, de aztán láttam a rendező egy másik filmjét (Mementó - zseniális, mindenkinek ajánlom!) és kedvet kaptam hozzá. Azóta is imádom, igazi csemege, különleges, érdekes, nem mindennapi és fantasztikusan jó az alapötlet szerintem!

Christopher Nolen egy isten, hogy ilyen filmeket tud kitalálni!

A Batman-t is megnéztem végül (szintén ő követte el), ennyi idő kellett, hogy menjen Heath-tel...
S ha már filmeknél tartok: Ollókezű Edward, Sweeney Todd? Én nem rég néztem meg mindkettőt, most hogy hirtelen sok szabadidőm lett. Az első nagy csalódás volt (nem is annyira maga a történet, mint a grafika és a kidolgozás - ilyen mű várost rossz még nézni is), a másik tetszett, bár nekem túl brutál és véres. És nem eszem soha húsos pitét!

Bár nem tudom, min csodálkozom, mindkettő Tim Burton film, aki egyrészt zseniális, másrészt viszont beteges szerintem.
Tetszett azóta az Édes Anna? Megmondom őszintén, én nem rajongtam érte, bár miután elemeztük, érthető és érdekes, de akkor sem az én világom...
Megszeretted a sört? Nem szép dolog!;-) Uhh, én nem bírom még a szagát se...

Egyszer ittam egy decit ilyen ivós váltóversenyen, a fele hab volt, de nagyon nem ízlett...
Szilveszter? Én házibuliban voltam és nagyon nagyon jó volt! Előtte meglepi szülinapot rendeztek nekem a barátnőim, úgyhogy 31.-e 4ever!
KyKy, én sem tudom eldönteni a mai napig, hogy tetszett-e a Komfortos mennyország... Bizonyos szempontból jó volt, tényleg voltak szép részek, másrészt mély és elgondolkodtató és sírtam is írta, de valahogy mégsem volt az igazi. Nekem kicsit darabos volt, néha zavaróan összefüggéstelen és szerintem áshattak volna még mélyebbre. Vagy lehet, hogy csak a megjelenítéssel volt a gond. A sztorit viszont nagyon jó ötletnek tartom, kivéve a kádas részt, ami no comment... egyáltalán nem éreztem, hogy ezt most muszáj lett volna így.

Meg a vége is furcsa volt nekem, hogy végül akkor a testét sosem találták meg, az így nekem nem happy end. Az én képzeletemben csak akkor nyugodhatott volna békében, ha megtalálják. Viszont tény, hogy az a mindent elnyelő szemét lyuk szerintem zseniális ötlet volt. Meg néhány rész is a gyilkosról, ahogy kitervelte, lerajzolta az építményt. Beteges és abszurd, borzasztó, de nagyon érdekes lélektanilag. De én is nagyobb dobásra számítottam az alapján, amit olvastam a történről. De lehet, hogy csak túl magasra tettem a mércét.
X-faktor, Megasztár. Én mindkettőt néztem, bár az X-faktort talán lelkesebben (nem titkoltan a Vastag fiúk miatt - jó, esendő és felszínes vagyok, ennyi.

De akkor is jó pasik és szerintem a hangjuk is nagyon jó volt. Az pedig már csak extra jó, hogy példaértékű, ahogy egymással viselkedtek. Sokszor hallottam, hogy ez biztos csak megjátszás, de szerintem nem volt az. Akinek van testvére és közel áll hozzá, az tudja, hogy ilyet nem lehet megjátszani.
Egyébként még a Vecát szerettem nagyon, gyönyörűszép hangja van. Az öcsém nagy favoritja szintén Fanni volt (kicsit belezúgott

), apukámnak pedig Nikolasz volt az örök és egyetlen - bár neki szerintem már az elég volt, hogy felvidéki, ha egy számot se énekelt volna, akkor is ő lett volna a kedvence, ő elfogult!:) De tényleg jó hangja volt neki is!
Megasztárban nem volt olyan nagy kedvencem, bár a végén a Renátának szurkoltam. Ott mamám volt odáig a Melindáért, én a végén meg már azért szurkoltam, hogy essen már ki, mert látszott, hogy neki is kényelmetlen már a dolog. Szép hangja van, de nem neki való ez a színpad meg tánc dolog.
Egyébként én ezekben az szeretem a legjobban, hogy néhány nagyon jó számot is elénekelnek és utána azt hallgatom még jó sokáig!

Most pl. a Hangokba zárva minden formában.
Való világ? Nem, abból viszont teljes egészében kivontam magam. Szánalmasnak tartom, hogy újrakezdték, de hát ha ez kell a népnek... Vagyis inkább csak az zavar, hogy szinte már nem lehet elkerülni, mert minden reklámba, műsorba benyomják és elkerülhetetlen, hogy néha odakapcsoljak - pontosabban nem tudok elég gyorsan elkapcsolni, hogy ne kelljen néznem néhány mp-ig. Szóval semmi bajom nem lenne vele, hogy nem fújnák fel ennyire. Mert aki nézi, hát lelke rajta, bár nem tudom, mi jó van benne, de nem bírom, hogy szinte kényszerítenek rá, hogy nézzem...
Lil, még a ti témáitokhoz is hozzáfűznék néhány gondolatot, ha nem baj!:)
Az egyetemen tényleg más, mert bár tény, hogy vannak elkerülhetetlen tárgyak, amik nem okvetlenül azok, amikre vágyunk, de mégis sokkal több esély van az érdeklődésünk szerinti dolgokat tanulni, mert ugye szűkítve van a téma.
Tényleg igaz, hogy miért érettségizik az ember 18-19 évesen. Tényleg eddig bírjuk a széleskörű tudást, utána már valóban bezárul az érdeklődés egy sokkal szűkebb irányba. Én pl. nagyon nem akarnék már annyi félét tanulni, mint tavaly.
Láttam, azt írtad, hogy programozó szeretnél lenni. Távol álljon tőlem, hogy le akarjalak beszélni vagy akár, hogy adj a szavaimra, hisz nem is ismersz, de azért mégis elmondom, ha nem baj.

Apukám programozó és azóta is szidja a döntését, mert nagyon telített szakma egyrészt, másrészt beérhetetlen gyorsasággal fejlődő ág, sajnos. De remélem, azért nem bántottalak meg azzal, hogy ellene szóltam. Pontosan tudom, milyen mikor az ember által kiszemelt célt fikázzák és el akarnak téríteni róla.
Hát jó sokat írtam, ahogy ígértem!:) Legalább kicsit bepótolom az elmaradásomat!;)
Magamról még csak annyit, hogy túl vagyok a vizsgákon, szerencsére nagyon jók lettek, én is nagyon meglepődtem és azóta is alig hiszem el, hogy meg tudtam felelni az első erőpróbának. Hatalmas önbizalmat ad és még jobban azt a hitet, hogy jó helyem van ott, ahol most vagyok! Remélem, ez a jövőben sem fog változni!
Most épp nagyon élvezem a pihenést!
Nagyjából ennyi a helyzet velem!
Puszillak titeket Kasmírkák!
Aila:)