Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 3:05

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5246 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 105  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 11 (péntek), 15:38 
Betűmániákus

Te milyen szakra jársz?

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell
¤¤¤ A többi történetem a profilomon elérhető!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 11 (péntek), 14:22 
Fanfic-faló

Szép napot! :)

Shanci, ez iskolafüggő is, hogy gimiben mennyire hajtják meg az embert, bár kezdek rájönni, hogy minél "szemetebbek" és rámenősebbek, minél jobban beélmverik az agyagot, annál jobban boldogulok később. Akkor abba a szituban baromira utálom az egészet, de mikor "bármihez" hozzá tudok szólni az anyaggal vagy a hasonló témákkal kapcsolatban, az nagyon klassz érzés :) Megértem, miből van eleged, nem is mellébeszélni akarok, mert számomra is ismerős a kérdés, de Te is nagyon jól tudod, mondanom sem kell, hogy legalább mindig nagyra készen vagy mindenből :)

Hát, van némi igazság abban, hogy az egyetem "lazulós", de nem mindegy, hogy mikor. Ez is hozzáállás kérdése többségében. Az előadásokra nem kötelező bejárni, és sok olyan van, amire két alkalom után már Te magad mondod azt, hogy felesleges ott pistulni... A húzósabb, fontos előadásokon én is szinte kivétel nélkül mindig bent voltam, mint pl alkotmánytöri vagy római jog, de az ilyen statisztika, politológia kínzásokon nem. Hamar ki lehet tapasztalni, be kell e járni, vagy nem érdemes... Persze ezt is mindenki maga dönti el :)
Annyiban viszont valóban szabadabb a kérdés, hogy a gyakorlatokra ugyan kötelező bejárni, viszont megválaszthatod, hogy kihez mész és mikor. Saját magad szerkeszted az órarendedet gyakorlatok szempontjából, csak az előadások fixek. Gyakból van két vagy három tanár, akik közül az aktuális tárgyból választhatsz, plusz mindegyik tanárnak több gyak időpontja van, különböző napokon délelőtt és délután is. Két hiányzást engedélyeznek, igazolást egyáltalán nem kérnek.

Évközi zéhák vannak, de szintén nem mindenből. Nekem a tantárgyaim többségéből előző félévben csak év végi vizsga volt. Amiből írtunk menet közben zéház, abból meg megajánlott jegyet is össze lehetett szedni, ha olyanok voltak a jegyek :) Érdemes év közben is legalább 70%-on pörögni, folyamatosan olvasni, tanulni az anyagot, mert akk vizsgáknál nem szakadsz meg, de emellett, ha jól osztod be az idődet, rengeteg szabadságod is marad. LEgalábbis nekem van :) Egy-egy napot simán el lehet tölteni semmit tevéssel, mászkálással ^^

Ami viszont hártány ebben az egészben, hogy igaz, te választod, mikor mész gyakorlatra és kihez, sajnos sokszor betelik, mire oda jutnál, hogy felveszed a tárgyat. Interneten az ETRben van ugye a tárgyfelvétel, hajnalban nyitják és akkor rászabadul az egész szak. Lassul a rendszer, mert a felsőbb évesek is ugyanakkor veszik fel a saját tárgyaikat, olykor még be is fagy az egész. Ha pedig befagy, akkor igen nagy a valószínűsége, hogy szépen hazavágják az előzetesen jól megkomponált órerendet. :S Nem utolsó sorban nem szégyellnek órát berakni, akár fontos előadást is este 6-7-8 órai kezdettel.

Tehát van előny és hátrány is bőven, ez már emberfüggő, ki, mit, hogy alakít ki maga körül.
Annak ellenére, hogy nagyon elvágytam a gimiből, sokszor szívesen visszamennék. Sokkal családiasabb volt, az egyetemen a tanárok nem annyira közvetlenek, elveszik a személytelenség a 2-300-as létszám miatt. Sokkalta nagyobb önállóságot követel, mint a középsuli, és még 6-szor annyi anyagot. Álmomban nem gondoltam volna, hogy amit gimiben leadnak esetleg több, mint egy év alatt, az egyetemen rohamtempóban fél év. Egy komplett 450 oldalas könyvet leadtak simán, szemrebbenés bélkül, és nem szégyellnek másfél óra alatt lediktálni 6-8 oldalakat. Igaz, mindenből csak egy óránk van a héten, illetve egy alkalommal foglalkozunk egy tárggyal, de az másfél óra egyhuzamban megállás nélkül. A szemetebbje azt se engedi, hogy igyunk az órán, nemhogy pisilni meg ilyenek xD

Nem baj, én az összes szépségével és rondaságával együtt imádom :D Elválasztatatlan az egyetemista élet a buliktól, a hajnalig tanulástól és még mi egyébtől :) De klassz, én ajánlom mindenkinek! Főleg, ha olyan szakra is felvesznek, ami ténylegesen érdekel, akkor nyert ügyed van :) Az első talán bő 3 félév lehet, nem olyan érdekfeszítő, mert sok a tölteléktárgy és a bevezető anyagokat veszitek - ha ezt átvészeled és tartod magad, utána jön az igazi krém :)

Nos, minekutána egy komplett értekezést írtam az egyetemista életről, jöjjön egy kis más... xD :D:D:D

Shanci, jöhet a pü, kíváncsi vagyok Rátok minden tekintetben! :D
A versikéidhez be fogok kukkantani és hamarosan kezdem összeállítani a tényleges és kidolgozott új töris vázlatomat! Annyira várom már :)

Puszika :x:x:x:x:x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 09 (szerda), 16:51 

Shanon valahogy érzem, hogy te nem vagy olyan mint az az ismim... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 09 (szerda), 16:45 
Betűmániákus

Lil, én mindre képes vagyok, csak lazulgatni nem. És mint már említettem, meg sem tehetem, és pofim sincs hozzá, de asszem erről beszéltünk. :lol: Ahogy a bizonyítványomról is, ami szeptembertől decemberig mérten lett számolva, januártól már teljesen új félév kezdődött.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 09 (szerda), 16:37 

Sziasztok!!!

Amphe, sok sikert továbbra is az egyetemhez. Tudom hogy lenézik a diákot-bár nem értem miért, hisz ha nem lennének akkor tanárok sem kellenének :roll: Erről ennyit. Most azért mert ő valamilyen hiper szuper professzor nem kéne téged lekezelnie. Amúgy sajnálom, hogy nem érted el az államihoz kellő átlagot, de majd legközelebb! :) Amúgy úgy hallottam sokat tanultál, szóval szerintem azért ez szívatás :(
Shanci, gratula a kitűnéshez! :) Nagyon ügyes vagy. Egyetem, hát igen lazább sokak szerint. Azonban, volt olyan ismerősöm aki nagyon lazult nem járt be órákra utána meg bukott a vizsgákon sorban, még az UV se ment neki meg semmi. Ott is hagyta az egyetemet, és fősulin folytatta költségtérítésesen. :? Szóval azért nincs ott sem akkora lazulás, mert azért zh-k ha jól tudom vannak, bár lehet, hogy nem kell mindennapra tancsizni, de azért mondjuk reggel nyolctól estig se egy leányálom ott ülni... :-S Meg a vizsgaidőszak az nagyon húzós, és ott már biza a tanárok szívatnak rendesen. Erre is hallottam már sok sok példát :-S Jobbnál, jobbakat, szóval én azt mondom amíg gimis vagyok addig jó. Itt nekem legalábbis amúgy sincs olyan nagy megterhelés, ismerem a tanáraim, általában jófejek.
Oké megint járattam a szám $blah bocsi :#-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 09 (szerda), 16:06 
Betűmániákus

Sziaaa! :-*
Igen, kemény egy dió ez az egyetem história, viszont... Na, lehet, hogy megköveztek, de én Istvánon úgy látom, meg valójában nem csak rajta, hanem az egyetemisták többségén, hoooogy... jobb a rendszer, és megszokhatóbb, mint ez a naponta megejtett hajsza az általános és középszintű oktatásnál. :roll: Az egyetemnél tudod mihez tartani magad, beosztani az idődet, megvan egy bizonyos húzós időszak, plusz az órák lehallgatása... ilyesmik, de ami nálunk megy... hogy egyáltalán nincsenek tekintettel arra, hogy kb nem alszol semmit és utazol - ami hatalmas hátrány részemről és ez veszi el az össz időmet, ez fáraszt le... Szóval, lehet, hogy tananyag a könnyebb, de hogy minden napra áhh! :oops: Én sokkal jobban várom az úgymond "következő szintet" :-S Lehet, hogy nincs igazam és rosszul látom, de lassan fölőröl ez a folyamatos készenlét. Persze beadhatják neked szó nélkül is a kollokviumot, de legalább azt a tananyagot, nem úgy, mint a miénket. :? A múltkori egyik tesztben olyan rész is volt, amit magamtól sakkoztam ki, mert meg se lett említve :roll: úgyhogy... És ha érdekel, amit tanulsz - nem úgy mint engem :lol: mert bár szeretem, nem érzem a magaménak -, akkor nyert ügyed van. :D Amúgy Shanci esze megint hármat fordult, és egyre biztosabb a járványtanban. Szóval 4év sima bigi, aztán szakosodunk mikróra és járványtanra :D Nyáron el is kezdem a készülődést, kémiatanárt keresek, hogy szeptemberben elkezdhessem végre... :-)

Iggen, egyértelműen várom :P De már szerintem írtam. :D És nem értem miért hihetetlen. :-*
Részemről van két random versike, illetve egy félkész regényke, amire csak utalgattam, de akkor fogtok belőle betűket látni, ha kész leszek vele ;)

Iggen, megvagyunk :) Asszem. :D Épp órán van... Hűű, de egyébként elég bonyolult volt minden - Shancinak miért is lenne könnyű?, majd mesélhetek /:) Bátran jelenthetem, hogy egy olyan emberre akadtam, aki háromszorosan elvontabb tőlem, illetve abszolúte teljes mértékben az ellentétem, de ez számunkra nem hátrány, inkább kiegészítés. :) És végig magamat adtam, nem próbáltam megváltozni miatta (nem úgy mint pl D.nél), és bevált. Pont az őrült és a szerintem cseppet sem szerethető oldalaimért van oda xD Mondjuk, ilyen őrült libákkal nem is nagyon futhat össze.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 08 (kedd), 23:55 
Fanfic-faló

Kitűnik a Shanci! :D Nagyon gratulálok :)
Bár elmondhatnám ezt én is :( Ahogy elkezdtem megközelíteni az államis átlagot, rögtön leromlottak a jegyeim, milyen furcsa... -.- mindegy, nem hisztizek, majd csak haladok valahogy. Egyetemek rögös útja, húzós lesz, de megéri! :) Én imádom! Olykor kifekszem az előadásoktól és a lekezelő hangnemtől, de elviselhető :) :D
A vizsgák alatt akadtak problémák, voltak átsírt éjszakák, de inkább az igazságtalanságot nem tudtam elviselni, nem az érdemjegyet... keményen vetekszik a kettő.

Azért örülök, hogy megvagytok emberkéddel, minden bizonnyal lesz jobb is, csak ki kell várni a nyugit. Oltári szar, tudom, saját bőrömön tapasztalom, ugye mi sem találkozunk túl sokat, de tartjuk a frontot, remélem, nálatok sem lesz gond :)

Azt mondod, alig várod? :oops: Jól esik nagyon :) :x hát, még én mennyire várom, gondold el xD ezer meg egy éve nem sikerült egy épkézláb publikálható mondatot összehoznom - ez a halálom. Depressziós leszek, mint Arany Jani, wááá :D
Felcsigáztál a ficbloggal, viszont csak holnap fogok besunnyanni római jog előadás után, mert leragad a kis szemem. Kíváncsian várom, mit találok majd :)

Na, elköszönök, pihenjetek jól, szép álmokat meg mindent! :) :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 08 (kedd), 15:28 
Betűmániákus

Szia amphe! >:D< :-*
Nem írom, hogy olvass vissza, mert túl sok lenne. :D Először is, örülök, hogy benéztél. Jó olvasni felőled :) És igen, lájkoltam a minapi megjegyzésed, úgyhogy már most alig várom 8-> De csakis fontossági sorrendben! ;) Örülök, hogy sikerrel zárult a félév, számomra is elfogadható lett :D Shanci kitűnik :-Ą Asszem ráléptem az egyetemek felé vezető rögös útra xD Öhhh, ma is tanulnom kell, és épp pszichológiát meg angolt, úgyhogy még érdekelni is fognak :) A sulim amúgy jól van - túl jól :| - köszöni szépen :lol: Nyaggat, szívat, követel, nem könnyít, de még élek. :-) Pont ma jelentkeztem gyógyszertári gyakorlatra.

Pasik? :-S Jelenleg a meglévő egyetlenke is elszívja a maradék energiáimat :D, nemhogy több. Amúgy jól van, neki még vizsgaidőszak van, úgyhogy ez a február a rémálma, haza se megy :-( Úgyhogy márciusban pótolgatunk. :) Igen, a Valentin nap is sms-sel vagy hívással lesz megünnepelve :mrgreen: De márc. 12-én megyünk a barátnőm szülinapjára, és ott egy kicsit lazítunk :oops:

A többivel a ficblogban tessenek érdeklődni. :-P Annyit azért elárulok amphe, hogy talán téged fog lelkesíteni leginkább a készülgető bigyóm :-Ą

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 08 (kedd), 14:42 
Fanfic-faló

Sziasztok Kasmírok, és Lil!

Hogy vagytok? :->
Gyönyörű napsütéses délután van, felszabadult hangulatban felszabadultam ide is :D
Hogy vagytok, mi újság veletek? :)
Az első vizsgaidőszakot sikerrel túléltem, bár sajnos maradt két tárgy, amin nem tudtam egyelőre felülemelkedni :| na majd áprilisban :D
Tele van a dolog igazságtalanságokkal, hihetetlen, mik mennek a karon, de nem panaszkodok, mert máshol is vannak díszmadarak, akikkel nehéz az élet. Újult erővel dübörög a második félév, kicsattanok, és mint Shanci és KyKy kommentálta is, újra belevetem magam az írásba, amennyire a zéhák engedik :D

Shanci, hogy megy a suli, pasik? :) Kyky, meló, pasik? :D Meséljetek :) Lehet, egymás sztoriait már sokszor végighallgattátok, de engem is érdekelne a nagy kihagyás ellenére :) Ha akartok írjatok!

Libegek, lassan órám lesz, jó kis pszichológia :) Már várom ^^

Sok puszi Rátok! <3

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 20:48 

Hát igen, én is :| Történelem... viszont holnap délben kelek :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 20:47 
Betűmániákus

aham, tanulhatok jövő hétre ~x(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 19:44 

Amúgy végre hétvége :)
Annyira klasz ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 16:14 
Betűmániákus

hááát, kösz^^
én is :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 16:11 

Ja értem. :)
Akkor jó :) Remélem minden jól fog alakulni az életedbeen :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 16:10 
Betűmániákus

Lil Snape Dogg írta:
Jaaa értem :) Izé... nekem az indexről az egyetemi ellenőrző szerű dolog jut eszembe :oops:

abba írják be, hogy letették a vizsgát, abba írnak alá a tanárok stb

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 15:40 

Jaaa értem :) Izé... nekem az indexről az egyetemi ellenőrző szerű dolog jut eszembe :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 14:51 
Betűmániákus

minek, ha az indexem föl lesz tüntetve? /:) majd másik nyelvből talán.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 13:05 

Na, ennyi volt. Bementem angolra, és közölte velem a tanár, hogy a többiek megkérték hogy had maradjon el -.- Imádom az infó terjedését az osztályban, de komolyan /:)
Hát igen =/ Megértelek, de akarsz amúgy majd életedben ? ;;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 12:24 
Betűmániákus

Lil Snape Dogg írta:
Nálunk a diplomához kell bizony a nyelvvizsga. :) Jelentkezésnél meg pluszpont. Nekem előrehozottan már érettségim van angolból, vagyis nem kell bejárjak órára, úgyhogy ennyi voltam én és az angol :lol: Felejtős hogy ezt minden pénteken eljátszom, ráadásul most a hasam is majd leszakad :|
A macskánk itt nyarvog... szegénykém várja a kandúrt, ami panellakásban nehezen jön :))

Azt nem tudom, hogy szakiskolában nálunk is hogy van, én gimis vagyok, MO-n az az erősebb, tudom nálatok nem, már azt hiszem mesélted az ismerkedőnél.
Viszont kábé úgy 8 perc és indulok, szóval bizti ami bizti elköszönök, habár még egy kicsit lézengek.
Szia! :-*

hmmm. tudom, hogy kell hozzátok vizsga - többek között ezért nem is megyek. nem lenne rá időm :roll: nálunk a gimikben... hát, ha nyelvi, akkor elfogadják tán, de ebben nem avgyok járatos :D :D :D

sziaszia!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 12:17 

Nálunk a diplomához kell bizony a nyelvvizsga. :) Jelentkezésnél meg pluszpont. Nekem előrehozottan már érettségim van angolból, vagyis nem kell bejárjak órára, úgyhogy ennyi voltam én és az angol :lol: Felejtős hogy ezt minden pénteken eljátszom, ráadásul most a hasam is majd leszakad :|
A macskánk itt nyarvog... szegénykém várja a kandúrt, ami panellakásban nehezen jön :))

Azt nem tudom, hogy szakiskolában nálunk is hogy van, én gimis vagyok, MO-n az az erősebb, tudom nálatok nem, már azt hiszem mesélted az ismerkedőnél.
Viszont kábé úgy 8 perc és indulok, szóval bizti ami bizti elköszönök, habár még egy kicsit lézengek.
Szia! :-*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 12:14 
Betűmániákus

Nálunk nem kell nyelvvizsga. Két szemeszter van kötelezően az egyetemen, szóval :) És itt a sulimban tényleg nagyon sok minden el is sajátítottam, úgyhogy ennek kivételesen örülök :D

Aham, értem akkor. Hááát nálunk nincs ilyesmi - de ez nem meglepő :roll: Meg az enyém egyébként is szaksuli, szóval értelme se lenne sok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 12:01 

Hm. Boldog szülinapot KyKy :) <:-P

Shanon nálunk meg egyetemlátogatás úgymond csak háromszor van. Azt nevezik nyílt napnak. Én nem voltam. :)
A fakultációt mi gimi harmadik évében választhatjuk. Olyan tárgyak, amikből emelt érettségit akarunk tenni, vagy csak szimplán érdekel, vagy azzal akarunk tovább menni. Én például emelt infós fakultációra járok, kedden hetedik nyolcadikban.

A tanárok, nem csak hogy idősebbek, hanem rangilag is felettünk vannak, és bizony ha akar meg tud szívatni. :?
Ajj, még mehetek vissza angolra, :(( ez az utcsó alkalom rá >:P /:) Hálistennek már van belőle érettségim, sőt ma megyek a nyelvvizsga bizonyítványomért is. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 9:29 
Betűmániákus

Én sem kapok semmiféle ösztöndíjat, mivel jók a körülményeim... :roll: Állítólag. De arra nem gondol senki, hogy jóformán visszahordjuk a bankba a pénzt, mivel a számlák gyönyörűek :? Meg kajálni is kell, szóval... :o Önköltségesbe még csak bele se kezdek. Nem csinálhatok ilyet a szüleimmel /:) Fakultáció? :-S Aaaaaz mi is pontosan? :oops: Olvastam már róla, de nálunk nincs. :roll: Max egyetemlátogatásokra visznek minket meg kapunk tájékoztatót arról, melyik szak hol nyílik :-)

A tanárok sajnos nagyon sokfélék. :? De ő az idősebb - mondjuk ez hatalmazza fel semmire, de :roll: Azt a kicsit ki lehet bírni :wink: Kitartást!

Én meg kérdezősködöm, tájékozódok... szerintem már most, harmadikban ki kellene nyitni előttünk az egyetemi világot, nem negyedikben. Magadra vagy utalva.

KyKy, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOOOOT!!! :x :x :x :-* >:D<

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 03 (csütörtök), 12:19 

Sziasztok!

Na, most visszaolvastam. Ailana, köszönöm a kalapokat :) Remélem, hogy sikerülni fog, bár én bízom benne.
Kollégium? :? Ez nekem is lehetetlen, főleg, hogy nincs testvérem és anyáék házasok. Szóval papíron mi úgymond nem vagyunk szegények. Azt persze nem mutatja az a drága jó papír, hogy éppen most csak azért tudunk enni, mert anya lefagyasztgatta a maradékokat... és hogy egy ezresünk sincs jelenleg, erről nem szól a fáma... -.-. Ezt kifejezetten igazságtalannak tartom. Ezért én inkább remélem, hogy Pestre költörünk addig, most van róla szó. Nekünk az könnyebb hogy 1 albérlet az egész családnak, mintsem kettő mert még nekem is.....

Shanon, a rossz tanár tényleg elronthat mindent. Én a matek tanárral vagyok így. Óborzadály. Követelni, tud magyarázni meg nem. Ha odamész hozzá hogy hiányoztál és magyarázza el, akkor elhajt a búsba. Ha mondod nem érted akkor is. A házit, amiből felad vagy 6-ot, nem magyarázza el, még akkor sem, ha az egész csoport nem értette. :? Barátnőmmel már egész kis elméleteket gyártottunk, hogy taníthat még az ilyen.

A tudás igen megkophat, de teljesen azért nem. Úgy érzitek nem tudjátok, mit megtanultatok, pedig egy átolvasás, és beugrik. Én számtekből voltam úgy, hogy teljesen lesüllyedt az Office-tudásom (felszínre kell majd hoznom) és egy normális magyarázat után az Accest már érteni kezdtem. :)

Shanon, még van időd. Igen tudom, ilyenkor már én is kaptam hogy dehát már mindjárt itt van.... $blah Így is van, de azért még van egy kicsi idő, bár ott az ilyen fakultációs cuccokat nem tudom hogy vannak. :) Én is úgymond a legutolsó pillanatban döntöttem el, és néha azért elgondolkozom rajta, hogy vajon tényleg tudnám ezt tanulni? Aztán meg úgy vagyok vele, hogy persze, majdcsak megtanulom, nem vagyok idióta :lol: Csak magyarázzák el :)

Költségtérítéses nekem is azon a listán van, amit be sem jelölök. A három szak három egyetemen mind állami. :) Nem lenne rá pénzem, felesleges megjelölni is. Ha nem vesznek fel, akkor nem tudom, akkor elmegyek dolgozni, és újraérettségizem jövő májusban valamiből, plusz akkor már levelezőt is megjelölök és attól fog függeni, hogy felmondok-e. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 03 (csütörtök), 7:44 
Betűmániákus

Jó reggelt! :x

Hát igen, elkapott minket a szómenés a témáról, de nekem jórészt inkább a tanácstalanság váltja ki a szavakat :oops: Wáááá... annyira nehéz ez. :-S Mondjuk, annyi azért van a szerbekben is - bár gondolom, ebben azért a ti országotok keze is benne van -, hogy kapunk x összeget arra, hogy magyar az anyanyelvünk, mégis más (esetemben szerb) nyelven tanulok. :) Na, nem kell sok nullára gondolni :)) euróban mérve 100 körüli az összeg, de mégis. Talán fedezhet 2-3 vizsgát, esetleg rezsit, albérletet - tuti nem jutok be koleszba, mert marhanehéz :? őszintén pedig: nem is kívánkozok... Úgyhogy azért... talán kezdenek valamerre haladni; lassan, de biztosan végre rájöttek, hogy Vajdaság nélkül Szerbia se menne sokra, pláne, ha mondjuk a déli, koszovói zavargásokra gondolunk. :| Ha összefogunk az jobb... csak a szerb makacs és büszke népség, és most kezd rájönni, hogy Európában így nem lesz népszerű.

Igen, nekem is ambivalensek az érzéseim a hasznos és nem hasznos tantárgyakkal szemben... illetve kevésbé hasznosakkal. :) Én pl nem szeretem a történelmet, emiatt nem is hiányolom, de példának okáért most kezdem hiányolni a földrajzot :oops: A minap eszembe jutottak a világ metropoliszai, és csak kettőt tudtam fölsorolni -.-" Meg én szeretem egyből rávágni, hogy melyik város, melyik országé... :roll: Kicsit vissza kell olvasni, és ez cseppet sem jó érzés. :-S Aztán a mi "tökély" sulinkban - már biztos írtam is -, mindig az egyéves, kurzusszerű tantárgyakat kérték magasabb szinten, mint pl a szaktantárgyunkat :shock: Itt volt a mikrobiológia, anatómia, patológia... ezek mind-mind a szakosodás utáni tudományok az egyetemen, erre ők, a tanárok... úgy kérték őket, mintha ezen múlna az életünk :? És akkor szerbből és kémiából többet felejtettem, mint tanultam. :-( Pedig köptem-vágtam őket, versenyekre jártam, és most bujkálok :(( mindezt azért, mert a tanár még mindig zavarba jön a gyerekek előtt több éves tapasztalat ellenére (szerb), a másikat meg visszavették egy eléggé durva agyvérzés után, és totál le van lassulva, az ember azt hinné magáról se tud (kémia). Emberileg nagyon jók, de tanárként... :-( És csak vissza-visszahúznak... :o De... majd csak vége lesz már, nem? :roll:

És nincs, ami motiváljon. Az orvosok és gyógyszerészek, akiket a suliba rendelnek pedagógusnak, értelemszerűen nem tanultak arról, mit mondhatnak egy diáknak, mennyit kérhetnek, mennyire terhelhetik le őket. Nem magyaráz, nem diktál, duplán kér. És akkor úgy jön be, hogy "azért vagyok itt, mert több a zsé" :? Hát kérdem én: rám tartozik ez? Én tanulni jöttem, nem fizetéskimutatásokat böngészni. /:)
Egy, hogy elveszi a kedvünk is. Kettő, nem igazán fogom szeretni a tantárgyat, mert nem úgy adja elő, hogy megszeressem és azt mondjam: ezzel életem végégig tudnék foglalkozni... És három: nincs kedvenc tantárgyam. Jóformán azért tanulok, mert kell, és talán sikerül bejutnom a kiválasztott helyre, ami jelenleg ??????

Ailám, utánanézek, bár nem hiszem, hogy lapulnának ilyen jegyzetek nálam, de érdeklődöm a tancimnál xD Én is halottam ezekről a kísérletekről - már amennyit, sajnos -, de most mennem kell. Majd írok pü-t, jó? :-*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 03 (csütörtök), 0:15 
Fanficbúvár

Tartózkodási hely: Leslie és Jess Terabithiájának és Sarah Labirintusának a határvidéke
Halihó! :)

Látom, nagyon belemerültetek ebbe a tanulás-jelentkezés-továbbtanulás témába. Ha tavaly ilyenkor lenne, elmenekülnék, de most már egyáltalán nem hoz zavarba vagy idegesít ez a téma. Végre (bár kicsit megkésve... :oops: ) úgy érzem, eléggé otthon vagyok a témában és biztos magamban ahhoz, hogy legyen kedvem beszélhetni róla - és ne legyek tőle ideges a félelemtől. Bár azért néha még most is nagyon felidegel, mikor sokan hülyének néznek néhány dolog miatt... De ezt inkább hagyjuk. Ha actual lesz, vagyis augusztusban, majd elmesélem! ;-)

Így már értem, Shanci, hogy miért nem akarsz - és tudsz - hozzánk jönni. A költségtérítéses (bár én itt lakom, nekem helyben van) sem jöhetett szóba még egy pillanatra sem. Engem is mindenki óva int a diákhiteltől és igazuk lehet. Adóssággal kezdeni a felnőtt életet veszélyes vállalkozás.
Shancikám, most átnéztem a könyvet és ha van esetleg a viselkedésformákról, a Holland-kódról, a játékelméletről (főleg a fogolydilemmához hasonló témában) vagy Sherif Rablóbarlang-kísérletéről. Vagy bármi ezekhez hasonlóan érdekes. Ezek voltak azok, amik a leginkább elkapták a figyelmemet és nagyon érdekesnek találtam őket. 8->

Lil, neked nagy kalappal és sok kitartást az egész felvételihez (mind a jelentkezési lapok kitöltéséhez - nekem már azok is sok bosszúságot okoztak tavaly :-S -, mind az egész előtted álló néhány hónaphoz), érettségihez. Nem könnyű, de nem lehetetlen főleg, ha az ember szeme előtt lebeg egy cél. Az már édes mindegy, hogy a vágyott iskola, szak vagy akár az előtted álló nyár reménye ez! ;-)

Hát igen, szakot és foglalkozást választani sosem könnyű. Nekem még mindig nem sikerült, pedig már túl vagyok ezen... :oops: :) Én tavaly kilenc helyet jelöltem meg (meg is nyögte a pénztárcám rendesen... :? ), és véresen komolyan vettem a döntést, azt hittem, ezen múlik az életem. De most már tudom, hogy szinte semmi nem múlt rajta. Bár örülök, hogy végül az angol lett a befutó - bár nem (csak) rajtam múlott végül -, nem gondolom, hogy életre szóló döntést hoztam volna. Mert ez a lényeg és ezt gondoljátok végig: hogy semmi sem dől el ezzel. Nem egy életre választotok. Jó, tudom, ezt nekem is mondták tavaly és nem hittem el, úgyhogy valószínűleg ezt tényleg csak átélni és megtapasztalni lehet, hogy mindenkinek felnyíljon a szeme, de azért hátha. :)

A "felesleges" tárgyakról amúgy nekem vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt én is ellenük vagyok, mert áldottam az eget, hogy utolsó évben már nem kellett biológiával, fizikával foglalkoznom (hallgatólagos megegyezés a tanárral :) ), de valahol mégis úgy érzem, kell az általános műveltség. Talán nem utolsó évben, akkor már tényleg hagyni kéne a diákot az érettségi tárgyakra koncentrálni, de előtte. És igazad van Lil, talán jegy, következmények nélkül több értelme lenne. Ha fizikán a látványos kísérleteket mutatná a tanár, kémián a való életre vonatkozó dolgokat mondanák el (amiket nekem nagyon jól megtett a tanár, és ezek sokkal jobban megmaradtak, mint bármilyen képlet - pl. h mi a teendő egy-egy otthoni háztartási balesetnél), és éneken mondjuk uram bocsá' énekelnénk. :)

De hát sajnos a mi véleményünket senki se kéri ki, ezt is, mint oly sok más dolgot az oktatásban (és máshol) fent döntik el az emberek, olyanok, akik gyereket még távcsővel se láttak. :?

Egyébként nem értek egyet azzal amit a tudásról írtál, Lil. Hogy hatalom, az igaz, azt már tapasztaltam is néhányszor - és jó érzés is! ;-) Viszont, hogy nem vehetik el tőled, az sajnos nem igaz... :-( Nem úgy értem, hogy ténylegesen, erővel és emberek, de az idő. Hamarabb elfelejted, amit tanultál, ha nem gyakorlod és ápolod, mint hogy rájöhetnél, hogy már nem emlékszel rá. Én most érzem már a matekkal kapcsolatban, hogy Jézusom, mennyit felejtettem, mert már nem tanulom, egyáltalán nem foglalkozom vele. Sose gondoltam volna, de néha még hiányzik is. :oops:

"Close your eyes, but keep your mind wide open!"

$star KASHMIR Szövetség-tag! $star

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 02 (szerda), 19:02 

Hát elégnek sosem lesz elég. De hidd el hasznodra válik majd. :) A tudás hatalom, az egyetlen dolog amit nem vehetnek el tőled, elvileg.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 02 (szerda), 19:00 
Betűmániákus

Lil Snape Dogg írta:
Azt hiszem pont ilyenkor döntöttem el, vagy később. :) Szerintem még egyátalán nem vagy elkésve. A tanulás meg hasznos :'D Bár nem túlzottan sokszor művelem, mégis egész jól állok. :)

én meg sokszor erőmön felül teljesítek, és akkor se elég :(
hm-hm. hát még van időm gondolkodni, szóvaaaal.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 02 (szerda), 18:57 

Azt hiszem pont ilyenkor döntöttem el, vagy később. :) Szerintem még egyátalán nem vagy elkésve. A tanulás meg hasznos :'D Bár nem túlzottan sokszor művelem, mégis egész jól állok. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 02 (szerda), 18:47 
Betűmániákus

Én harmadikos vagyok, tehát jövő ilyenkor már illene hasonlóan pontos információkkal szolgálni, mint esetedben :D én most... tanulok, hogy hátha jó lesz valamire :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 02 (szerda), 18:31 

Mikor jön el a választás ideje? Vagyis mikor végzel? Én tavalyig nem tudtam, hogy mi legyek =/.
Teljes tanácstalanság, amúgy igen, ELTE-IK Programtervező informatikus, SZTE-TTIK ugyanez és DE IK ugyanez :D Minden itt a közelben, vagy legalább az alföldön lévő egyetemet :D Nincs amúgy pénzem se többre így is kilencezer forint. =/.
Kegyetlen. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 02 (szerda), 18:28 
Betűmániákus

De csak egy szakot írtál be? :) Én anno asszem hetet xD :D és szerintem ez most lesz másképp. :| mármint nem most. majd /:)
ööö... jelenleg járványtannal akarok foglalkozni, illetve szeretnék :roll: miért olyan nagy kérés egy külön szak? :-S fölnéztem a szegedi részlegre, és ott valami papucsállatka-populációt vizsgálnak. hát marhaizgi :D de ez is benne van, csak szerintem teljesen használhatatlan /:) nem értem az embereket néha.
de ma ez, holnap már pilóta leszek Ausztriában -.-" magamat ismerve. :-Ą
de egyszerűen nagyon zavar, hogy tanácstalan vagyok és semmi sem motivál :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 02 (szerda), 18:18 

Én ma töltöttem ki anyával a jelentkezési lap másolatát. :) 13 napom van rá, hogy elküldjem, szóval már hajt a tatár, ráadásul az érettségire is hétfőig kell jelentkeznem. =/. Épp mondtam is neki, hogy olyan furcsa mikkel kell már törődnöm, egyetem, érettségi, hisz olyan mintha tegnap végeztem volna el az általánost.. :-S
Ráadásul még kell írnom a nyelviskolának egy e-mailt, hogy küldjék már ki a nyelvvizsga bizonyítványomat.
Nagyon jó olvasni a terveid, és tetszik, hogy ennyi minden érdekel. :) ez szerintem nagyon jó dolog. Remélem sikerül majd neked. >:D<

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 01 (kedd), 18:19 
Betűmániákus

Lil Snape Dogg írta:
Shanon, megértem miért nem jösz MO-ra. :) Itt se hiszem, hogy több esélye lenne egy határon túlinak :? Abban sem vagyok biztos, hogy államin járhatnál-e egyátalán, kinézem az országból, hogy nem. =/.
Az jó, ha ott sokat tanulsz ilyeneket :)

Hááát, ez a továbbtanulás azt hiszem, a legtöbb ember életében az egyik legnagyobb kérdőjelek közé tartozik... és rizikó is. Jól és alaposan szeretném meg- és átgondolni, hogy merre tovább, mivel nem igazán tartozok azok közé az emberek közé, akik megengedhetik maguknak az ugrálást a szakmák között, esetleg az évfolyam ismétlését... és úgy gondolom, szégyen is :roll: Csak az a baj, hogy már megint tök tanácstalan vagyok :| Túl sok minden érdekel, ideje lenne szelektálnom, de még - hála a föntieknek - annyira nem kell erre koncentrálnom. Nyáron viszont nem lesz mese, és az érettségire/fölvételire is ezerrel kell készülnöm :|
A medicina részleg sosem volt olcsó - nálunk azért megérné, mert bár elég lemaradott egy hely, az orvosi kultúránk szégyenletes, de a szakemberek pompásak. Jó példák vannak előttünk, nagyon sokan vannak Amerikában, és pl külföldről is jönnek hozzánk betegek a szívspecialistákhoz, mert jók, és olcsóbbak - pedig itt is borsosak az árak, de még mindig jobb. Viszont nem hinném, hogy folytatnám ezeket... érzem, hogy nem itt a helyem.
Valójában engem a járványtan köt le. :D És amúgy is jobban szeretek foglalkozni a szem számára láthatatlan dolgokkal - érzések és baktériumok. Hmmmm. :x Viszont jó lenne kiteljesedni... Pl rengeteget beszélni 8->

Hűűű. Hát jól föladom a leckét magamnak. :|

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 01 (kedd), 18:02 

Shanon, megértem miért nem jösz MO-ra. :) Itt se hiszem, hogy több esélye lenne egy határon túlinak :? Abban sem vagyok biztos, hogy államin járhatnál-e egyátalán, kinézem az országból, hogy nem. =/.
Az jó, ha ott sokat tanulsz ilyeneket :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 01 (kedd), 15:18 
Betűmániákus

Mindjárt megyek a blogba, Aila! :)
Ha egy picit visszaolvasol, Lillel már volt szó a továbbtanulásról, és hogy miért nem megyek hozzátok :) Nekem - mint határon túli - esélyem sincs az állami támogatásra, nyelvvizsga nélkül pedig meg sem próbálkozhatom, anyámék se engednek és engem őszintén szólva nem is érdekel. /:) Itt többet fogok tanulni - életből, beolvadásból, emberségből :D nyelvből xD

Hűűű, hát babám, rövid dolgokat ne kérj. :D Nincs - legalábbis az én tarsolyomban. :-S

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 31 (hétfő), 23:41 

Jaj aranyosak vagytok :oops:
Édes Anna? Azzal én megmondom az őszintét, úgy voltam, hogy elolvastam, de apró részletek nem voltak számomra világosak. Már nem is emlékszem pl, hogy miért gyilkolt Anna. :? Arra emlékszem, hogy valami csoda fogytán ötöst írtam belőle, bnőm meg négyest, holott ő sokkal de sokkal jobb belőle mint én. $?

Az egyetemek. Én már gimiben nem értettem, hogy az olyan töltelék tárgyaknak, mint ének (bocsánat attól aki szereti) mi értelme van. Oké még legyen, dehogy jegyre.... :) Én úgy gondoltam, hogy úgy lenne reális, ha csak azoknak tennék akik külön kérik. Ok, hogy úgy nem tanulunk, de nekem van olyan tárgyam (német) amiből ígyse. Éppen ma írtam egy elégtelen szódogát, remélem lesz 1 pontom :g
Szerintem ott is igazán tanulhatnák csak azt ami tényleg kell. Nekem is mondjuk majd azt hiszem filozófiát kell tanuljak. Nem értem minek... mindegy. :)
Költségtérítésest én spec. meg sem jelölök, nem bírnánk kifizetni, anyáék meg nem akarják, hogy diákhitelt vegyek fel, úgy igazából én sem. Ha nem vesznek fel akkor mehetek dolgozni =/. De azért reménykedem. :)
Azt hiszem én mára kifulladtam, eddig Gossip girlt nézek, és még nagy az akarat hogy nézzek még jópár részt, de ellent kell állnom, és vár a zuhany, nomeg az ágyam, de csak azután miután egy bizoyos püt megírtam.
Holnap meg matek tz :-SS Bizti nehéz lesz, mindig az.
Jóéjszakát! :-*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 31 (hétfő), 22:55 
Fanficbúvár

Tartózkodási hely: Leslie és Jess Terabithiájának és Sarah Labirintusának a határvidéke
Hát, Shanci, sajnos ez a legtöbb egyetemen és főiskolán így van. Előbb van egy csomó alapozó tárgy és utána, talán 3. vagy 4. évben kezdheted el valóban azt tanulni, amit szeretnél. Ezért is szenved sok ismerősöm a gazdasággal, mert a turizmus vagy a vendéglátás a végén a cél (de abból még semmit sem láttak... :-S). Szóval ha olyat keresel, ahol rögtön azt tanulhatod, ami a szíved vágya, akkor sajnos eléggé lecsökken a lehetőségek köre... Ha van egyáltalán. Úgyhogy kitartást, ne add fel csak azért, mert hosszú odáig az út! Főleg, ha már ennyi éve küzdesz érte! :)
Na igen, a fogorvosi tényleg csak a milliomosoknak való sajnos...:-S Viszont - és bocsi, ha ezt már kérdeztem, de nem emlékszem :oops: - te nem jelentkezhetsz hozzánk egyetemre? Mármint államilag támogatottra? Mert most hogy már jobban benne vagyok ezekben a dolgokban, én úgy tudom, hogy a jelentkezési lapokon van ilyen rész, hogy határon túli magyarok. Szóval akkor ezek szerint lehet, nem? Vagy csak fizetősön? Vagy az a baj, hogy nem tudnál koliba költözni, mert az is plusz pénz? Vagy félreértem a jelentkezési lap dolgait és ilyet nem is lehet? Hogy van ez? :oops: :)

Mindenképpen foglak olvasni, már be is van tervezve! ;-)

Hű, hát akkor ha az a könyv tényleg olyan tudományos (és olyan drága) akkor nem valószínű. De néhány (rövidebb :-P) tanulmányt szívesen elolvasnék. Tudod a címemet! :)

Édes Anna, na igen. Valahogy én se tudtam átérezni, nekem is túl messzi volt. Bár tény, hogy abban az időben ez - a meghunyászkodás és a meghajlás kiszolgáltatottság - normális viselkedési forma volt a cselédeknél. Sőt, elvárt.
Kosztolányit egyébként én nagyon szeretem, az Esti Kornélt és a verseit (Akarsz-e játszani... :x ), csak valahogy az Édes Anna nem nekem való volt akkor... :?

Lil, megértelek, ismerős helyzet, hogy akárki akármennyit szidhatja a szakomat, mondhatja, hogy minek és mit érek majd vele, ha egyszerűen nincs más, ami érdekelne, menne és felvennének (így együtt a három részlet nem sűrűn találkozik). Viszont ahogy téged is, engem is nagyon érdekel, amit tanulok, szóval az hiszem igazából ez a lényeg! :)
Egyébként egyáltalán nem pofátlankodtál be, sőt, köszönettel tartozom/unk neked hogy segítesz életben tartani a topicot! :) ;-) Szóval ha bármikor kedved tartja benézni, én szívesen látlak! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 31 (hétfő), 19:14 

Igen, érdekel. A diszkrét matektól parázom, de amúgy a többitől nem. Vagyis egy kicsit igen, de hát.. :-SS
Mindegy. :) Én már így is kocka vagyok :? :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 31 (hétfő), 18:27 
Betűmániákus

Lil, ha érdekel, amit tanulsz, tuti menni fog. Az én barátom belekockult :D de ő 8éves kora óta nyomatja... A szülei már kezdték azt hinni, hogy a monitor lesz a felesége xD na, csak képletesen, annyira nem komolyodunk, hogy elvegyem a monitor posztját, de azért megkönnyebbültek :D Bár én nem értek hozzá, de érdekes... viszont az a sok virtuális akármi... hááát. Meg a hobbija is a szakmája - animációkat készít :roll: De látom rajta, hogy boldog, szóvaaaal... :) Magamról viszont nem tudom elmondani ugyanezt. Loading, és kb 20% tart a betöltés :|

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 31 (hétfő), 18:13 

Sziasztok!

Ailana nyugi, nem tudtad elvenni a kedvem. Mivel ez az egyetlen, ami kicsit is érdekel, ezért nem tudja már semmi sem elvenni tőle a kedvem :)
Gratula a sikeres vizsgákhoz, és most jó pihengetést! :)
Shanon, neked meg kívánom, hogy sikeresen teljesítsd a hajszát. Az egyetemhez is kívánok sok szerencsét, és remélem összejön, és jó lesz minden.
BOcsánat, hogy belepofátlankodtam itt mindenbe. :#-)
Ki is pofátlankodom magam. :)
Sziasztok!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 31 (hétfő), 15:58 
Betűmániákus

Szia Aila! :) Jaj, de jó volt olvasni ezt a betűáradatot... 8-> Végre... a többiek meg szégyelljék magukat, hogy havonta egyszer se írnak be! :-P Mindössze akarat kérdése az egész, de ha nem, hát nem. Nem erőszak $?

Huhh *.* Először is, gratula az eredményekhez! <:-P :-* Tudtam én, hogy menni fog és nem lesznek akkora problémák. ;) És jó pihizést - helyettem is, mert nálam meg épp hajsza van. Asszem lesz néhány éjszakázás :(( Csütörtökön pl ellenkező váltásban vagyok, úgyhogy péntekre spec nem is tudok rendesen készülni. Na, mindegy :roll: Óóó, és ha már pihenhetsz, akkor nézz be a ficblogomba :D Mert oda rajtam kívül nem jár senki :-S

Jah, az biztos, hogy eltér az ízlésünk ilyen téren :D De segond. Háááát... figyelve a tantárgyaidat én gyönyörűen bukdácsolnék :| Hááát... igazából megint nagyon tanácstalan lettem e téren, mert azok a szakok, amelyek valójában érdekelnek, többnyire master képzésen vannak, nekem meg pl nincs kedvem négy év sima, tömény bigit hallgatni, hogy az ötödik évben végre lehallgathassam a mikrobiológiát, majd szakosodjak járványtanra. :roll: Vagy a fogászat... hát az ugye medicina, deee... fölmentem az egyetem honlapjára, és már bocs, de elég drága egy dolog, szóval... annyira nem őrültem meg. A szerbek pedig akármit csinálok, előre csúsznak az állami támogatásoknál, úgyhogy... :o Azért nem engedhetem meg, hogy rámenjen a gatyóm :D vagyis anyáméké. A magyar egyetemekről pedig még mindig semmi hír - asszem el is felejthetem :lol: Mármint esetleg évek múlva, az meg mindegy. :)

Ööö, utánanéztem a könyvnek, de a környéken - Szegeden - drága. Mindegy, amúgy sincs ilyesmire időm. Majd egyszer. Hűűű... könyvek a témában? :-S Hm-hm. Valójában a pszichológia tipikusan olyan tudomány, aminél az alapoknál kell kezdeni. Nagyon ismerni kell a testet, hogy ismerhesd a lelket, mert a kettő kölcsönösen működik... Az Atkinson~Hilgard könyv a legjobb, amit az alapok elsajátítására ajánlanék - ami nekem is megvan -, bár erre csak akkor vetemedj, ha nagyon, tényleg nagyon érdekel a téma, mert eléggé borsos az ára (5-6 ezer forint), és ha csak kóstolgatod, akkor fölös pénzkidobás. Viszont küldhetek jegyzeteket, tanulmányokat, és akkor ha tetszik, utánanézel :) Nekem nem fáradtság :)
Igen, gépen olvastam Dan könyvét - többnyire úgy szoktam :D
Édes Anna? Hűűű, leírtam az észrevételeimet a Más könyvek c. topicba, olvass csak vissza, ha van időd (megtalálhatod a Da Vinci-kódos véleményemet is)! Visszatérve Kosztolányihoz, Édes Anna karakterét nem szerettem. Egyszerűen irritált a jelleme, hogy ennyire... áhh! Meghajol, kiszolgáltatott... gyenge. :? Jung és Freud elfojtás elméletei azonban gyönyörűen át lettek adva és be lettek építve a cselekménybe 8-> 8-> 8->
Óóóó, Sweeney Todd!!! A kedvencem! Helelna :x Alan :x Zseniális.
Az eredetről hallottam, de nem láttam. /:)

Na, megyek, tanulok... holnap le szeretnék tudni egy tantárgyat, plusz magyar (tényleg semmit sem tanulok annyit, mint a magyar irodalmat /:) ez miért van?).

Puszi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 31 (hétfő), 0:45 
Fanficbúvár

Sziasztok! :)

Kicsit megkésve ugyan (ahhoz képest, ami Shancinak ígértem), de azért megérkeztem! Azért legalább azt, amit itt írtam az utolsó hsz-emben, hogy havonta egyszer mindenképpen benézek, sikerül tartanom!;)
Örülök KyKy, hogy rólad is olvashattam egy kicsit! >:D<

Először Shancinak válaszolok azokra, amiket még a múltkor félbehagytunk! :oops: ;-)
Hát csajszi, terjengős, hosszú Kasmír-stílus azt hiszem most sem fog elmaradni tőlem! :-D (A végén talán még annyira, hogy visszaszívod, hogy ezt kérted! ;-) )
Hát igen, büszkék lehetünk a már könyvvel büszkélkedőkre, legfőképpen Maycsinkra! :x Én Lanáért szurkolok nagyon, nagyon nagyon megérdemli! Kíváncsi leszek, lesz-e valami hatása a mi kis próbálkozásunknak. $pray $pray
Ez a HP-s könyv már nem annyira új (gondolom, azért is volt leakciózva), és én is csak véletlenül bukkantam rá. De azóta is tartom, hogy nagyon érdekes olvasmány volt. :) Azóta esetleg utána néztél, talán olvastad is? (csak azért kérdezem, mert írtad, hogy érdekel a téma és lehet, hogy utánajársz, elérhető-e nálatok is)
Igen, tényleg érdekelni kezdett a pszichológia, meglepően kalandos és érdekes kutatások voltak benne. De mondom, nekem ez az emberi szabad akarat téma volt a legmegdöbbentőbb. Nem gondoltam volna, hogy az ember tényleg ilyen könnyen meghunyászkodik a felsőbbség felett és beadja a derekát kérdezés nélkül és bármire rávehető. Örülnék néhány könyvnek, ha ajánlanál. Ha megnézem őket, abban még nincs semmi, aztán majd eldöntöm, hogy melyikhez van kedvem és időm. Főleg az ilyenek érdekelnek, amiknek kutatások vannak, módszerek és példák ezekre, hogy hogyan tesztelték, bizonyították, ilyesmi. De igazából bármi, amit te jónak tartasz, ebben te vagy a szakértő. :)
Igen, azóta is szilárdan tartom, hogy jól választottam. Még szakirányt is, az angolt se bántam meg az amerikanisztika helyett! 8->
Hogy milyen tárgyaim voltak? Hát néhány alapozó bölcsésztárgy ugye adott, mint filó, nyelvészet és infó, de volt írástechnika, angolszász politikai kultúra, irodalom, nyelvtudomány, nyelvgyakorlat, ilyesmik... most hirtelen ennyi jut eszembe. De mindet nagyon érdekesnek találtam (kivéve az infót, amire be se jártam... :oops: - sajnálom, de képtelen vagyok rá, annyira nem szeretem...).
Azóta kiderült esetleg, hogy tényleg nyílik-e nálatok az a magyar nyelvű képzés, amiket említettél, hogy nagyon örülnél neki? Szorítok, hogy úgy legyen! Megérdemled! :)
Filozófia ennyire mélyebben érdekel? Hű, hát nekem ennyi bőven elég volt ebben az egy félévben. Voltak nagyon érdekes részek, főleg a Buddha és a szánkhja filozófia tetszett, de modernek, főleg a legvégén... uhh... a pegazus pegazlikat már tényleg nem tudtam megemészteni... az még nekem is túl elvont. De a vizsgám megvan, úgyhogy ágyő! :)
Biokémia? Mi tényleg nem is lehetnénk messzebb egymástól érdeklődés terén... :D Én ott már végleg feladtam, hogy valaha megértem. :oops: Fogászat... én félek a fogorvosoktól... :oops: Nem bírom, ha a számban turkálnak és rossz élményeim is vannak, szóval problémás vagyok ezen a téren. De szerencsére még sose kellett igazán komoly dolog miatt fogorvoshoz mennem *gyorsan lekopogja* Maradjon is így! ;-) Megmondom őszintén, sose értettem, hogy miért vonz valakit ez a pálya, bár több ismerősöm is van, akiknek ez a vágya. Ízlések is pofonok, ettől színes a világ! :)
Egyik választásod sem túl könnyű, de én hiszek benned, menni fog! :)
Igen, nálunk KRESZ, sok sikert hozzá! Nekem még nincs, bár nem is vonz nagyon a dolog, mert maximum áramot vezethetnék - ahogy tesóm poénkodik ezzel mindig :-D - meg szilárdan hiszem, hogy addig jó a világnak, míg én nem vagyok a kormány mögött. ;-)

Hú, le a kalappal előtted, hogy gépen olvastad végig a Da Vinci kódot! _U_ Nekem már az a gépmennyiség is sok, amit írással, msn-ezéssel, face-zéssel itt töltök, érzem, hogy rossz a szememnek, nem hogy még könyveket is ott olvassak.
Nemrég találtam rá egy Könyvkölcsönzőre a Westendben (ahogy aki pesti, ismeritek, voltatok már?), onnan vettem ki most azt is, amit olvasok. Most ez az új terv, hogy minden olyan könyvet, ami csak egyszer elolvasásra kell és nem biztos, hogy annyira jó, de érdekel, onnan fogok megszerezni. Bár sajnos azért ott sincs minden, vagy van, csak nincs bent, ahogy jártam. De nem baj, maybe... next time! ;-)
Én is belekezdtem, de én az Angyalok és démonokba, de túl brutál volt és letettem. Tervezem, hogy egyszer majd újra megpróbálkozom vele, de mindig annyi más van. Nekem valahogy a film is kimaradt, de az is tervben van once. :)
Erről jut eszembe, Eredet? Láttátok? Ismeritek? Szeretitek? :-D Megmondom őszintén, én vegyes érzelmeket tápláltam iránta sokáig, mert hirtelen olyan felkapott lett, azoktól pedig ódzkodni szoktam, de aztán láttam a rendező egy másik filmjét (Mementó - zseniális, mindenkinek ajánlom!) és kedvet kaptam hozzá. Azóta is imádom, igazi csemege, különleges, érdekes, nem mindennapi és fantasztikusan jó az alapötlet szerintem! :x Christopher Nolen egy isten, hogy ilyen filmeket tud kitalálni! _U_ A Batman-t is megnéztem végül (szintén ő követte el), ennyi idő kellett, hogy menjen Heath-tel... :cry:
S ha már filmeknél tartok: Ollókezű Edward, Sweeney Todd? Én nem rég néztem meg mindkettőt, most hogy hirtelen sok szabadidőm lett. Az első nagy csalódás volt (nem is annyira maga a történet, mint a grafika és a kidolgozás - ilyen mű várost rossz még nézni is), a másik tetszett, bár nekem túl brutál és véres. És nem eszem soha húsos pitét! :-D Bár nem tudom, min csodálkozom, mindkettő Tim Burton film, aki egyrészt zseniális, másrészt viszont beteges szerintem.
Tetszett azóta az Édes Anna? Megmondom őszintén, én nem rajongtam érte, bár miután elemeztük, érthető és érdekes, de akkor sem az én világom...
Megszeretted a sört? Nem szép dolog!;-) Uhh, én nem bírom még a szagát se... :-S Egyszer ittam egy decit ilyen ivós váltóversenyen, a fele hab volt, de nagyon nem ízlett...:-(
Szilveszter? Én házibuliban voltam és nagyon nagyon jó volt! Előtte meglepi szülinapot rendeztek nekem a barátnőim, úgyhogy 31.-e 4ever! :x :x

KyKy, én sem tudom eldönteni a mai napig, hogy tetszett-e a Komfortos mennyország... Bizonyos szempontból jó volt, tényleg voltak szép részek, másrészt mély és elgondolkodtató és sírtam is írta, de valahogy mégsem volt az igazi. Nekem kicsit darabos volt, néha zavaróan összefüggéstelen és szerintem áshattak volna még mélyebbre. Vagy lehet, hogy csak a megjelenítéssel volt a gond. A sztorit viszont nagyon jó ötletnek tartom, kivéve a kádas részt, ami no comment... egyáltalán nem éreztem, hogy ezt most muszáj lett volna így. :-S Meg a vége is furcsa volt nekem, hogy végül akkor a testét sosem találták meg, az így nekem nem happy end. Az én képzeletemben csak akkor nyugodhatott volna békében, ha megtalálják. Viszont tény, hogy az a mindent elnyelő szemét lyuk szerintem zseniális ötlet volt. Meg néhány rész is a gyilkosról, ahogy kitervelte, lerajzolta az építményt. Beteges és abszurd, borzasztó, de nagyon érdekes lélektanilag. De én is nagyobb dobásra számítottam az alapján, amit olvastam a történről. De lehet, hogy csak túl magasra tettem a mércét.:)

X-faktor, Megasztár. Én mindkettőt néztem, bár az X-faktort talán lelkesebben (nem titkoltan a Vastag fiúk miatt - jó, esendő és felszínes vagyok, ennyi. ;) De akkor is jó pasik és szerintem a hangjuk is nagyon jó volt. Az pedig már csak extra jó, hogy példaértékű, ahogy egymással viselkedtek. Sokszor hallottam, hogy ez biztos csak megjátszás, de szerintem nem volt az. Akinek van testvére és közel áll hozzá, az tudja, hogy ilyet nem lehet megjátszani. 8->
Egyébként még a Vecát szerettem nagyon, gyönyörűszép hangja van. Az öcsém nagy favoritja szintén Fanni volt (kicsit belezúgott :) ), apukámnak pedig Nikolasz volt az örök és egyetlen - bár neki szerintem már az elég volt, hogy felvidéki, ha egy számot se énekelt volna, akkor is ő lett volna a kedvence, ő elfogult!:) De tényleg jó hangja volt neki is!
Megasztárban nem volt olyan nagy kedvencem, bár a végén a Renátának szurkoltam. Ott mamám volt odáig a Melindáért, én a végén meg már azért szurkoltam, hogy essen már ki, mert látszott, hogy neki is kényelmetlen már a dolog. Szép hangja van, de nem neki való ez a színpad meg tánc dolog.
Egyébként én ezekben az szeretem a legjobban, hogy néhány nagyon jó számot is elénekelnek és utána azt hallgatom még jó sokáig! 8-> Most pl. a Hangokba zárva minden formában. :x

Való világ? Nem, abból viszont teljes egészében kivontam magam. Szánalmasnak tartom, hogy újrakezdték, de hát ha ez kell a népnek... Vagyis inkább csak az zavar, hogy szinte már nem lehet elkerülni, mert minden reklámba, műsorba benyomják és elkerülhetetlen, hogy néha odakapcsoljak - pontosabban nem tudok elég gyorsan elkapcsolni, hogy ne kelljen néznem néhány mp-ig. Szóval semmi bajom nem lenne vele, hogy nem fújnák fel ennyire. Mert aki nézi, hát lelke rajta, bár nem tudom, mi jó van benne, de nem bírom, hogy szinte kényszerítenek rá, hogy nézzem... :-S

Lil, még a ti témáitokhoz is hozzáfűznék néhány gondolatot, ha nem baj!:)
Az egyetemen tényleg más, mert bár tény, hogy vannak elkerülhetetlen tárgyak, amik nem okvetlenül azok, amikre vágyunk, de mégis sokkal több esély van az érdeklődésünk szerinti dolgokat tanulni, mert ugye szűkítve van a téma.
Tényleg igaz, hogy miért érettségizik az ember 18-19 évesen. Tényleg eddig bírjuk a széleskörű tudást, utána már valóban bezárul az érdeklődés egy sokkal szűkebb irányba. Én pl. nagyon nem akarnék már annyi félét tanulni, mint tavaly.
Láttam, azt írtad, hogy programozó szeretnél lenni. Távol álljon tőlem, hogy le akarjalak beszélni vagy akár, hogy adj a szavaimra, hisz nem is ismersz, de azért mégis elmondom, ha nem baj.:) Apukám programozó és azóta is szidja a döntését, mert nagyon telített szakma egyrészt, másrészt beérhetetlen gyorsasággal fejlődő ág, sajnos. De remélem, azért nem bántottalak meg azzal, hogy ellene szóltam. Pontosan tudom, milyen mikor az ember által kiszemelt célt fikázzák és el akarnak téríteni róla.

Hát jó sokat írtam, ahogy ígértem!:) Legalább kicsit bepótolom az elmaradásomat!;)
Magamról még csak annyit, hogy túl vagyok a vizsgákon, szerencsére nagyon jók lettek, én is nagyon meglepődtem és azóta is alig hiszem el, hogy meg tudtam felelni az első erőpróbának. Hatalmas önbizalmat ad és még jobban azt a hitet, hogy jó helyem van ott, ahol most vagyok! Remélem, ez a jövőben sem fog változni! :)
Most épp nagyon élvezem a pihenést! :-D
Nagyjából ennyi a helyzet velem!

Puszillak titeket Kasmírkák! :)
:x >:D< :-*
Aila:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 13 (csütörtök), 12:08 
Betűmániákus

Reméljük Lil, reméljük ;) És kösz.
Hó-hahó! :D :D :D
Merre kószál mindenki? Jáááj, csúnya vizsgaidőszak :( Mindent bele csajok, szorítok értetek! >:D< A sok-sok tanulásnak pedig meg lesz az eredménye :-* De ha letelik a hajrá, azért nézzetek be, olyan kiváncsi vagyok 8->
Én jövő héten kezdek, bár gondolhatjátok, hogy mennyi kedvem van :roll: :)) Dehát efelől ugye nem mi döntünk. :| Mellesleg, elkezdődnek a szombati tanítások - eddig ugyebár lerendezték első félévben, most áttették ide /:) -, 18. születésnapok kavalkádjai, itthoni teendők, ha jön a tavasz... és ugye a rutinművelet: a tanulás :? Hogy fogom én ezt...? :-S Már msot a júniust várom xDD Bár ezzel nem lehetek egyedül.

Na, ennyi voltam. :) Kérdés esetén csörr itt, csörr a ficblogban, csörr face-en :-h

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 05 (szerda), 19:29 

Kösziii >:D<
Kívánom neked is, hogy úgy alakuljon minden ahogy szeretnéd! ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 05 (szerda), 18:31 
Betűmániákus

úgy legyen ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 05 (szerda), 18:29 

Igeeen xD. Csak dühítene, hogy akkor minek van diplomám^^ :D De szeretnék programozóként dolgozni :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 05 (szerda), 18:21 
Betűmániákus

Majd belejössz^^ Kénytelen leszel xD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 05 (szerda), 18:16 

Hát igen =/ PEdig én nem vagyok igazán alkalmas melóra :roll: :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 05 (szerda), 18:09 
Betűmániákus

Az száz, hogy nem a szakmádban fogsz legelőször dolgozni, szóval elég talpra esettnek, szívósnak, és minden lében kanálnak kell lenned^^ Én már megtanultam ezt, mert sajnos országon belül is beleestem xDés még párszor asszem meg fog ismétlődni:)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5246 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 105  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra