Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 június 09 (kedd), 7:52

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 849 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 15:38 
Írópalánta

muki-chan írta:
Én imádtam az Arany virágcsrepet!!!! Meg az Ember tragédiáját!!! :D Az egrit is szerettem, de kisebb koromban nehezemre esett napi 50 oldalnál többet olvasni, most meg... Ha kötelező, akkor jó, ha napi 20-szal megvagyok, mert ugye olvasónapló..*muki nem jó olvasó, még lassú is*

Nálunk sosem volt kötelező olvasónaplót írni (bár én írtam, hogy könnyebben visszaemlékezzek a könyvekre). Az arany virágcserépből már csak valami kis smaragd kígyóra emlékszem, meg arra, hogy úgy éreztem, a sztorit valami tizennyolcadik századi fantasynak szánták, de csak erőltetett lett... :roll: Nekem kifejezetten nyögvenyelős volt.
Viszont ami még nagyjából tetszett a kötelezők közül, az a Beszterce ostroma. Mikszáthot csípem, olyan mesélős és könnyen emészthető. Ja, és még az Édes Anna is remek kötelező olvasmány. Cseppet sem unalmas.
Nem tudom, a mai fiatalságnak kötelező-e pl. Moliére-től a Tartuffe, de nekem az annyira bejött, hogy még vagy öt Moliére darabot elolvastam puszta önszorgalomból. Nagyon bírom a pasas stílusát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 15:17 
Fanficbúvár

AgiVega írta:

Az arany virágcserép? @-) *Ági sikítva menekül* Én annál jobban soha, egyetlen könyvtől sem szenvedtem. Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy az mennyire NEM tetszett. /:)

8)

Én imádtam az Arany virágcsrepet!!!! Meg az Ember tragédiáját!!! :D Az egrit is szerettem, de kisebb koromban nehezemre esett napi 50 oldalnál többet olvasni, most meg... Ha kötelező, akkor jó, ha napi 20-szal megvagyok, mert ugye olvasónapló..*muki nem jó olvasó, még lassú is*

Én jól tudom, hogy itt minden csaló
s ami valónak látszik, nem való.
Ha így találom,
miért higgyem,
hogy az álom az álom?

Saigyó szerzetes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 14:59 
Írópalánta

mena írta:

Nekem nem volt kötelező, de épp mostanában gondoltam rá, h bele kéne fogni... megtaláltam itt:
http://www.mek.oszk.hu/00300/00384/html/

:D

Van letölthető, zippelt verzió is, Word formátumban, itt: http://mek.oszk.hu/00300/00384/
Én levettem magamnak Word-ben, mert jobban szeretek offline regényt olvasni, így legalább úgy osztom be a könyvet, ahogy csak akarom (nem kell mindjárt az egészet elolvasni), és a Wordben még ki is jelölhetem színessel, hogy hol tartok benne. *Ági nem szereti a html formátumú könyveket/fanficeket*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 14:54 
Írópalánta

mena írta:
Edit: cs h ne legyen ennyire off.. a kötelezők között is vannak gyöngyszemek :) péel Mester és Margarita, vagy Csongor és Tünde, v Az arany virágcserép,v Az ember tragédiája stb:) és még sorolhatnám :)

Az arany virágcserép? @-) *Ági sikítva menekül* Én annál jobban soha, egyetlen könyvtől sem szenvedtem. Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy az mennyire NEM tetszett. /:)

Viszont a Tüskevár tényleg aranyos, tizenegy-tizenkét évesnek biztosan szórakoztató olvasmány.

Nekem az összes kötelező közül a legjobban Az egri csillagok, Az aranyember és a Bűn és bűnhődés tetszett. Ez utóbbitól féltem, hogy 'jaj, ez majd heteket vesz el a nyaramból, mert milyen piszok hosszú és biztos szörnyen uncsi is', aztán azon kaptam magam, hogy négy-öt nap alatt kiolvastam, egyszerűen nem tudtam letenni. Csodálatos lélektani dráma, mindenkinek ajánlom! (holott én nem is szeretem az ilyen lelkizősdit, de ebben a könyvben még az is jó!) 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 14:37 
Fanficbúvár

-

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mena 2012 augusztus 02 (csütörtök), 17:22-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 14:19 
Fanficbúvár

-

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mena 2012 augusztus 02 (csütörtök), 17:22-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 13:15 
Sztorihajhász

hát, szerintem a Tüskevárral nem is vesztettél sokat... XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 12:17 
Fanficbúvár

Hát nagy szégyen, tudom én, de én sosem olvastam a Kis herceget, nem volt kötelező... Most veszem észre, hogy csupa alapműből kimaradtam... PL: Tüskevár. Miért nem volt ez kötelező nekünk? Egyszer majd ráveszem magam, de most annyi a kötelezőm nyárra, hogy nem győzöm... :?

Ha így találom,
miért higgyem,
hogy az álom az álom?

Saigyó szerzetes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 11:31 
Írópalánta

Én egy olyan könyvet ajánlanék, amit már biztosan mindenki olvasott... ezért nem is úgy kezdek neki, hogy 'olvasd el', hanem úgy, hogy 'olvasd el még egyszer'. Ez a könyv A kis herceg.
Be kell vallanom, hogy amikor tízéves koromban kötelező olvasmány volt, elolvastam, és nagyon nem tetszett, mert nem értettem. Arra gondoltam: jó, van ez a buta szőke kisfiú, aki a sivatagban dumál a lezuhant pilótával, a végén pedig megmaratja magát egy kígyóval, na és? Mitől olyan nagy szám ez?
Tizenöt éven át rossz emlékeim voltak erről a 'dögunalmas baromságról, amit mindenki úgy istenít és én nem értem, miért'. A múlt héten végre rászántam magam, hogy felnőtt fejjel újraolvassam, és egészen másként láttam a történetet. Ez egy felnőtteknek íródott regény, bárki bármit is mondjon. Most, hogy már képes voltam belelátni a történet mélységeibe, igazán csodaszépnek találtam.
Szóval ha valaki úgy járt általánosban, mint én, hogy nem tetszett neki, mert még nem értette, néhány év múlva vegye újra a kezébe, és adjon neki még egy esélyt. Én örülök, hogy megtettem. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 10:35 
Könyvmoly

Nem tudom van-e olyan ember, aki még nem látta a Harcosok Klubját, de mindenesetre annak be kell pótolni...
Nem mindennapi film, a sztoriról nem érdemes semmit elmondani, mert az lelövi a lényeget...
Az sem mellékes, hogy Brad Pitt ebben a filmben nagyon jól bizonyította, hogy tehetséges, nem csak gyönyörű...

<i>'But I want, want, want to be your love Want to be your love for real'</i>

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 10:07 
Sztorihajhász

Kicsit átalakítottam a topik címét, hogy lehetőség nyíljon arra, hogy ezúttal ne egy könyvet, hanem egy filmet ajánljak (aminek amúgy van könyv-változata is)

Amiről beszélek, az az Afrikai szeretők című film, és most hirtelen nem tudom, hogy könyvben is ez -e a címe (németül die weisse massai, azaz a fehér maszáj, úgyhogy lehet hogy ezen a címen kéne keresni). A cím alapján én valami romantikus ostobaságot vártam, és nem kevés előítélettel ültem be a moziba. Mondhatom, nagyon kellemeset csalódtam.

A történet főhőse Carole Lehmann, egy svájci nő, aki barátjával (akivel 2 éve együtt vannak) Kenyába utazik, és ott megismerkedik egy maszáj harcossal, Lemaliannal. A nő azonnal beleszeret a férfiba, és a hazautazás napján komoly döntésre szánja el magát: nem utazik vissza barátjával Svájcba, hanem felkeresi Lemaliant a kenyai erdő legmélyén.

A két szereplő között furcsa szerelem szövődik; Carole megismeri a kapcsolat árnyoldalait még a Barsaloiba (itt él Lemalian) érkezés előtt. Mikor végül elérik a kis falucskát, Carole teljesen ledöbben, de nem rémül meg: a helyiek félmeztelenül rohangálnak, kis, szakadt kunyhóban élnek, ahol még ágyak sincsenek, nincsenek boltok, az emberek egy részét a malária kínozza. Na itt felkészültem arra, hogy Carole nyávogni fog és haza akar majd rohanni, de nem, a csaj nagyon derekasan állta az egészet.

Nagyon megható jelenetek vannak benne, lehet rajta sírni nem is egyszer, mert bizony vannak benne torokszorító jelenetek, amelyek élethűen és teljes valójában, cenzúrázás nélkül adják vissza a valóságot - hogy létezik másik egy világ, egészen távol a mienktől. A történet végét nem árulom el, de az se hagyományos.

Ami pedig a legmeglepőbb, hogy a történet az igazságon alapszik, az eredeti könyv írója, Corinne Hofmann "az igazi Carole."

Szóval, ajánlom mindenkinek, aki már beleunt abba, hogy olyan filmeket nézzen, mint a Da-Vinci kód vagy a Verdák :lol: , (ezt nem sértésként mondom, hiszen mindkettő remek a maga műfajában). Én személy szerint már kissé megcsömörlöttem (de hülye szó) az amerikai filmektől, és ez tökéletes volt. Frenetikus hatással volt rám, még sose érintett meg ennyire egy film. Mindig is rajongtam Afrikáért, most meg olyan, mintha ott élne a szívemben egy kis darab Kenya. :x Vagy kis darab Barsaloi.
Szóval ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kis újat, valami egész különlegeset, meghatót és csodálatosat.

Jelenleg nagy erőkkel keresem a film könyvváltozatát, de még nem akadtam rá... :-S

(elég picsásan hangzik, de nem hagyhatom ki, hogy Lemalian gyönyörű. Nekem mindig tetszettek a fekete pasik, na de ő! *_* Mutatok képet (filmből) :

Kép

Kép

Más: ezek után ajánlhattok ti is filmet, szeretettel várom :)[/b]

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 8:27 
Szárnybontogató

Amit ajánlanék:
Jonathan Coe: Trógerek Klubja
A 70es évek Angliájában játszódik a regény, és amiről szól... azt, hiszem maga a kamaszság. Négy iskolai jóbarát felnőtté válását követi végig a történet, a hetvenes évek zűrzavarában. Engem nagyon megfogott - mindenesetre legalább annyiszor olvastam mint a Főnix Rendjét :-D Elég fiús történet, szóval nem tudom h a világ nőnemű részének mennyire emészthető, de szerintem érdemes elolvasni.

Más:
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Hát ő talán a jelenleg élő legnagyobb angol író (persze Jo nénit leszámítva :wink: ) és ez egy roppant jól sikerült regénye. A címe tökéletes: vágyról, a vágyakozás miatt elkövetett bűnről, és az ezt követő vezeklésről szól, ha nagy szavakban szeretnék fogalmazni :-) . Nem lehet kihagyni :!: :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 25 (vasárnap), 22:40 
Írópalánta

kestrel írta:
Én Christoper Paolini könyvét ajánlanám: ERAGON
Iszonyú jó. Bár sokan lehúzzák mert, hogy tolkien utánzat

Én nem azért 'húzom le', mert Tolkien utánzat (noha tényleg hasonló a GYU-hoz a stílusa), hanem mert szerintem egy bazinagy koppintás a Star Warsból. Eragon (alias Luke) épp elmegy otthonról, amikor jönnek a gonoszok (alias rohamosztagosok) akik megtámadják a nagybátyját (alias Owent). Nagybácsi meghal, Eragon mázlista, és elindul tekeregni. Azzal a másik sráccal (alias Hannal - nem jut eszembe a könyvbéli neve és kölcsönben van a könyv, szóval megnézni sem tudom) elmegy kiszabadítani Aryát (alias Leiát) egy réééémes börtönből (akárcsak a Halálcsillag)... Aztán ott van Brom, aki kiköpött idős Obi-Wan Kenobi (még harcolni is ő kezdi el tanítani Luke-ot... izé, Eragont), és még meg is hal karc közben. Jaj, ne már. Legtöbbször a falba vertem volna a fejem, hogy ez a Paolini kölyök mit össze nem lopkod a Star Warsból! ~x(
Komolyan, az egyetlen dolog, ami tetszett a könyvben, az Saphira volt, neki legalább VOLT karaktere, míg Eragon (meg a többi szereplő) lapos és unalmas.
Ez persze csak az én véleményem, attól még lehet szeretni az Eragont, de én sosem fogom. Valószínűleg meg fogom nézni a filmet, hátha az jobban bejön, mint a könyv (a GYU-ban is jobban tetszettek a filmek, mert nem bírom Tolkien 'lassú' stílusát). Ízlések és pofonok... mindenesetre kíváncsi lennék, George Lucas megsimogatná-e Paolini buksiját , ha elolvassa az Eragont... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 25 (vasárnap), 22:29 
Írópalánta

Lionela írta:
Belldandy írta:

örülök, hogy tetszett :D Biff egy tuskó, egy idióta, egy tökkelütött. Imádom. :x

És ki ne hagyjuk, hogy mindenről a sex jut az eszébe =)) =)) =)) =))

Szent ég, még Jézusról is? *menekül* Na jó, azért lehet, hogy el fogom olvasni... aztán max meggyónom :-Ą 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 24 (szombat), 12:31 
Billentyűzetgyilkos

Én még ssoem képzeltem el milyen lenne a ficem filmben... más dolgokról szoktam álmodozni :D khm...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 23 (péntek), 13:59 
Tollforgató

Belldandy írta:
Laura Connie írta:

Én is olvastam az Eragont, és sárga voltam az irigységtől :D Na nem a kölyök írói képességei miatt! Hanem mert megfilmesítik a regényét. De azért nagyon.

ja, ilyenről én is szoktam álmodozni... eltervezem, hogy kik játszanának a szerepeket, milyen lenne a főcímzene, satöbbi XD

EDIT: persze nem az eragonnal, hanem a saját regényemmel kapcsolatban :D

Ja, én is 8-> Csak amilyen egoista vagyok, a női főszereplőt legszívesebben én játszanám el mindig. :P Aztán jöhetnek a pasik :D

Én lehet, hogy megnézem a filmet, de csak Jeremy Irons miatt :D *néha nagyon beteg tud lenni*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 23 (péntek), 11:02 
Billentyűzetgyilkos

kestrel írta:
megnézitek az eragon-filmet? én nem hiszem, töre másképp képzeletem el a szereplőket, mint amilyen színészek alakítják őket...

Én olvastam a könyvet, jó volt meg minden, de nem hasaltam el tőle, szal a film se izgat túlságosan. XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 22 (csütörtök), 10:32 
Zöldfülű

megnézitek az eragon-filmet? én nem hiszem, töre másképp képzeletem el a szereplőket, mint amilyen színészek alakítják őket...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 21:35 
Sztorihajhász

Laura Connie írta:

Én is olvastam az Eragont, és sárga voltam az irigységtől :D Na nem a kölyök írói képességei miatt! Hanemk mert megfilmesítik a regényét. De azért nagyon.

ja, ilyenről én is szoktam álmodozni... eltervezem, hogy kik játszanának a szerepeket, milyen lenne a főcímzene, satöbbi XD

EDIT: persze nem az eragonnal, hanem a saját regényemmel kapcsolatban :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 21:34 
Sztorihajhász

Lionela írta:
Nekem le volt téve a könyv és anyám elolvasta az első két és fél oldalt, mikor is közöltem vele hogy még olvasom.

Alig várta hogy befejezzem, már csavarta is ki a kezemből XDDDD

:D jófej anyud lehet :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 21:01 
Tollforgató

Lionela írta:
Az Eragon nekem is tetszett nagyon. Ha az első száz oldalt nem vesszük, akkor tényleg szuper a gyerek. Viszont az első száz oldal.. Hát őszinte leszek, ha a Merengőre akarta volna feltölteni én tuti elküldtem volna még egy körre :lol: :lol: :lol:

Egyébként tényleg Gyu beütésü, de nem csak a pár hasonló lény miatt, a legfőbb hasonlóság, hogy más szavaival éljek tucatnyi oldalon más se történik csak nő a fű, de azt nagyon intenzíven... XDDD

Nekem ennek ellenére (na meg az első száz oldal ellenére) nagyon tetszett. Már a GYU-ban se zavart a sok leírás...

UI: Igen lett belőle film (valahogy most nyáron kerül majd a mozikba), és igen a 80%-t Mo-n a Ság hegyen forgatták...

Én is olvastam az Eragont, és sárga voltam az irigységtől :D Na nem a kölyök írói képességei miatt! Hanemk mert megfilmesítik a regényét. De azért nagyon.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 17:39 
Ó-nagy-admin "backstage"

Belldandy írta:
megértelek XD néha már nekem is túl "elvont" volt a humora :D de attól még fantasztikus könyv, ajánlom mindenkinek :)

(anyu valamiért kifejezetten ódzkodik tőle :? )

Nekem le volt téve a könyv és anyám elolvasta az első két és fél oldalt, mikor is közöltem vele hogy még olvasom.

Alig várta hogy befejezzem, már csavarta is ki a kezemből XDDDD

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 17:36 
Sztorihajhász

megértelek XD néha már nekem is túl "elvont" volt a humora :D de attól még fantasztikus könyv, ajánlom mindenkinek :)

(anyu valamiért kifejezetten ódzkodik tőle :? )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 17:20 
Ó-nagy-admin "backstage"

Belldandy írta:
Lionela írta:
Én csak a sirályosat nem értem pedig annyiszor előjön. Mikor minden átmenet nélkül benyögik, hogy Nézd egy sirály!

szerintem ez ilyen figyelemelterelő duma lehet.
először menyhért mondja Bifféknek, és amíg nem néznek oda, megsokszorozza a rizset (vagy valami ilyesmi)

Én is erre tippeltem, de sokszor annyira nem illik egy helyzetbe... XDDD

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 17:16 
Sztorihajhász

Lionela írta:
Én csak a sirályosat nem értem pedig annyiszor előjön. Mikor minden átmenet nélkül benyögik, hogy Nézd egy sirály!

szerintem ez ilyen figyelemelterelő duma lehet.
először menyhért mondja Bifféknek, és amíg nem néznek oda, megsokszorozza a rizset (vagy valami ilyesmi)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 13:11 
Sztorihajhász

kestrel írta:
remélem tetszeni fog! és jó utazást!

köszi :) majd beszámolok róla (mármint a könyvről, nem az utazásról :D)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 12:16 
Zöldfülű

remélem tetszeni fog! és jó utazást!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 21:09 
Sztorihajhász

na akkor beszerzem :) jó vastag úgyhogy lesz mit olvasnom a vonaton/repülőn (ugyanis útiolvasmánynak venném :D)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 20:23 
Ó-nagy-admin "backstage"

Az Eragon nekem is tetszett nagyon. Ha az első száz oldalt nem vesszük, akkor tényleg szuper a gyerek. Viszont az első száz oldal.. Hát őszinte leszek, ha a Merengőre akarta volna feltölteni én tuti elküldtem volna még egy körre :lol: :lol: :lol:

Egyébként tényleg Gyu beütésü, de nem csak a pár hasonló lény miatt, a legfőbb hasonlóság, hogy más szavaival éljek tucatnyi oldalon más se történik csak nő a fű, de azt nagyon intenzíven... XDDD

Nekem ennek ellenére (na meg az első száz oldal ellenére) nagyon tetszett. Már a GYU-ban se zavart a sok leírás...

UI: Igen lett belőle film (valahogy most nyáron kerül majd a mozikba), és igen a 80%-t Mo-n a Ság hegyen forgatták...

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 20:11 
Zöldfülű

ja, az előzőt én írtam, csak elfelejtettem bejelentkezni... :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 20:09 
Belldandy írta:
XD nekem a narnia könyvekről csak annyi a véleményem, ha c.s. lewis merengős író lett volna, én nem engedélyezném a sztoriját XD sokkal többet vártam a regénytől. olyan elkapkodott, sőt: igénytelen. a narnia azon kevés történetek közé tartozik, ahol a film jobban tetszett, mint a könyv.
mellesleg a múltkor szemeztem az eragonnal a könyvesboltan, még bele is olvastam, de végül elvitorláztam onnan másik égtájra. hiba volt? milyen? (úgy tudom a szerző egy tinédzser) meg hogy állítólag film is készül belőle.

Hát ha engem kérdezel NAGY HIBA volt az ERAGONtól elvitorlázni... Hűű, nekem nagyon tetszett, épp most olvasom újra, és most is alig bírom letenni a könyvet a kezemből :-D Persze ez csak az én véleményem, lehet, hogy te nem leszel/lennél annyira elragadtatva tőle mint én... Bár szerintem megérne egy próbát... Ha szereted a Gyűrűk urát, akkor tuti tetszeni fog, mert egy két hasonlóság van köztük. Például a vándorlás, pár lény is hasonló, meg az, hogy a legvégén, a harmadik könyvbe majd ott is el fognak vitorlázni (gondolom a főbb szereplők, de ez majd akkor kiderül). A szerző tényleg tini, asszem 15 volt mikor megírta. És ja, lesz belőle film. és ha jól tudom, Megyarországon is forgattak!! Ha mégis elolvasod, írd le, neked hogy tetszett!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 15:36 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 15:29 
Sztorihajhász

Lionela írta:

Igen XD és annyira poén XD De Józsuának is vannak jó beszólásai :D

"Húzz el! Nem tetszik, ahogy mozog az orrcimpád, és a lelked olyan cupákos."

Meg Raziel... rajta is rengeteget röhögtem. :D Pókember akart lenni XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 15:27 
Sztorihajhász

XD nekem a narnia könyvekről csak annyi a véleményem, ha c.s. lewis merengős író lett volna, én nem engedélyezném a sztoriját XD sokkal többet vártam a regénytől. olyan elkapkodott, sőt: igénytelen. a narnia azon kevés történetek közé tartozik, ahol a film jobban tetszett, mint a könyv.
mellesleg a múltkor szemeztem az eragonnal a könyvesboltan, még bele is olvastam, de végül elvitorláztam onnan másik égtájra. hiba volt? milyen? (úgy tudom a szerző egy tinédzser) meg hogy állítólag film is készül belőle.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 15:24 
Ó-nagy-admin "backstage"

Belldandy írta:

örülök, hogy tetszett :D Biff egy tuskó, egy idióta, egy tökkelütött. Imádom. :x

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 15:23 
Sztorihajhász

Lionela írta:
Belldandy írta:
nem, dehogyis :D olyat én se olvasnék :) egyáltalán nem figurázzák ki Jézust, úgyhogy nyugodtan beszerezheted :D

Bell! Ebben a pillanatban fejeztem be a Biff evangéliumát.

Valami csúcsszuper!!!! :lol: :lol: :lol:

Köszi az ajánlót, és hogy neked hála lett pár kellemes órám.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 15:10 
Fanficbúvár

kestrel írta:
Szerintem nem olyan rossz a Narnia... Bár helyenként "lassú" de ez nem baj. Nekem az első rész tetszett eddig a lejobban, kár, hogy nem abból csinálták meg a filmet... elég sok a bibliai elem a könyvben...
A második kötetből készült film se rossz, tényleg elég hűen követi a könyvet, nem úgy mint a Harry Potter fimek... :? :?

Kár, h nem láttam a filmet, akkor tudnék hasonlítani, de így nem. Egy csomóan azt mondták, hogy naon rossz volt. :?
Én könyvekből mondjuk eddig csak az első ketőtt olvastam. De nekem annyira fura, hogy egy lapon említik a HP-vel, pedig sztem közük egymáshoz nuku. A HP sztem idősebbeknek szól, a Narnia meg 10-13 éveseknek...azért el fogom olvasni..idővel :wink:
AZ első nekem is jobban tetszett, mert ott teremtették Narniát. :-)

Ha így találom,
miért higgyem,
hogy az álom az álom?

Saigyó szerzetes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 15:09 
Szárnybontogató

Én nem olvastam egyetlen könyvet sem a Narnia közül (úgy tudom, hogy több kötetből áll, legalábbis a történetek összefüggnek) a filmet is csak azért néztem meg, mert az egyik reklámban szereplő zene megtetszett :D
Maga a fil néhol olyan fura, emlékeztet más könyvekre.
Nem volt rossz, de láttam jobbat is.

Sirius - One name. One legend.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 20 (kedd), 14:41 
Zöldfülű

Szerintem nem olyan rossz a Narnia... Bár helyenként "lassú" de ez nem baj. Nekem az első rész tetszett eddig a lejobban, kár, hogy nem abból csinálták meg a filmet... elég sok a bibliai elem a könyvben...
A második kötetből készült film se rossz, tényleg elég hűen követi a könyvet, nem úgy mint a Harry Potter fimek... :? :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 19 (hétfő), 20:24 
Billentyűzetgyilkos

muki-chan írta:
Nem tudom, hogy a fil milyen volt, de nemrég elolvastam a Narnia krónikáiból az első kettőt /a második a megfilmesített/ és meg kell, h mondjam...nem egy nagy szám. Szerintem olyan 10-12 éveseknek szánták :roll:

Csatlakozom, én is többet vártam a Narniától. Van benne egy-két jó gondolat, de ennyi. A film pedig... hát erős közepes. Néha már-már unalmas. Az viszont a javukra szól, hogy teljes mértékben követik a könyv eseményeit.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 19 (hétfő), 13:43 
Könyvmoly

Hát egyszerűen nem hiszem el, hogy megelőztél :)

Esküszöm pont most akartam én is ajánlani Coelhot :)

Veronika meg akar halni - én ezt ajánlanám nagyon :)
a többit is érdemes elolvasni, de ez a legjobb :)
Arról szól, hogy egy fiatal lány öngyilkos akar lenni, és beszed egy csomó tablettát, de megmentik az életét és egy intézetbe kerül. Elmondják neki, hogy a sok gyógyszer miatt a szíve nem bírja sokáig, tehát pár nap múlva meg fog halni...
Sok mindent átértékel és rájön, hogy eddigi életében egyszer sem tudta kifejezésre juttatni azt az embert, Aki Valójában Benne Létezik...
Szerintem egy nagyon jó történet, hatalmas tanulságokkal.
Szeretettel ajánlom Mindenkinek!
Puszker

<i>'But I want, want, want to be your love Want to be your love for real'</i>

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 19 (hétfő), 12:41 
Tollforgató

Most olvastam, és csak ajánlani tudom, Paulo Coelho ( Az alkimista, A zarándoklat, Az ördög és Ms Prym): Tizenegy perc. Egy fiatal barzil lányról szól, aki eljut Genfbe, ahol táncosnőként kezd dolgozni. Hamar az utcán találja magát, ahol prostiként kell megélni. De mindeközben végig vágyik haza, nyelvet tanul, mezőgazdaságot, szóval nem az az életcélja, hogy örökké ezt a hivatást űzze :) Elhatározza, hogy 90 nap múlva hazamegy, mert elég pénzt gyűjtött, hogy vegyen egy kis földet magának, a szüleinek házat, éshogy egyáltalán, ezek után boldoguljon. Igen ám, de akkor találkozik egy festővel, aki többet lát benne, mint egyszerű utcalányt. Mondanom sem kell, egymásba szeretnek, és a lánynak el kell döntenie, hogy hazamegy, elfelejtve Svájcot, vagy a szerelemben keresi meg a szex helyét.
Coelho ebben a művében a szerelem szentségéről és a benne rejlő szexualitásról ír, tabuk nélkül, szenvedéllyel, érzelmekkel és érzésekkel egyaránt fűszerezve. Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, jó olvasást. És ha már olvastad, rájössz, hogy miért is pont tizenegy perc... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 19 (hétfő), 12:24 
Fanficbúvár

Nem tudom, hogy a fil milyen volt, de nemrég elolvastam a Narnia krónikáiból az első kettőt /a második a megfilmesített/ és meg kell, h mondjam...nem egy nagy szám. Szerintem olyan 10-12 éveseknek szánták :roll:

Ha így találom,
miért higgyem,
hogy az álom az álom?

Saigyó szerzetes

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 18 (vasárnap), 20:42 
Ó-nagy-admin "backstage"

Belldandy írta:
nem, dehogyis :D olyat én se olvasnék :) egyáltalán nem figurázzák ki Jézust, úgyhogy nyugodtan beszerezheted :D

Bell! Ebben a pillanatban fejeztem be a Biff evangéliumát.

Valami csúcsszuper!!!! :lol: :lol: :lol:

Köszi az ajánlót, és hogy neked hála lett pár kellemes órám.

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 18 (vasárnap), 19:06 
Zöldfülű

Helló mindenkinek!

Én Christoper Paolini könyvét ajánlanám: ERAGON
Iszonyú jó. Bár sokan lehúzzák mert, hogy tolkien utánzat, és bár tényleg van némi hasonlóság a Gyűrűk ura és az Eragon közt, de szerintem nem vészes. Amúgy meg a történet hihetetlen jó!! És tökre magával ragad! Most ősz körül fog megjelenni a második rész, ha minden igaz, és film is lesz belőle. Szóval én mindenkinek ajánlom aki szeretne valami izgalmasat és színvonalasat olvasni!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 13:27 
Fanfic-faló

Mindenkinek nagyon ajánlom Celia Rees Vágyak évadja (The Wish House) c. írását. Az írónő más könyvei is nagyon jók, mint a Bűbájos Mary, de ez... Engem teljesen megfogott a légköre, és elvarázsolt a történet maga. 1976-ban játszódik Dél-Walesben, egy félénk kamasz és egy gátlástalan, szertelen kamaszlány szerelméről a szól, az első szerelemről, az első csókról, az első szexről...
Nekem nagyon tetszett. :)

A másik fantasztikus mű, amit mostanában olvastam Michael Crichton Félelemben (State of fear) c. könyve. Pazar. :) Szerelem, kaland, a világ jövője és tudományos adatok egy könyvben. :D Többet tanultam belőle, mint 2 év föcitanulás után. Emellett nagyon érdekes témát vet fel: a globális felmelegedés problémáját. Az író sok könyvet elolvasott a témában, valódi grafikonokkal tűzdeli tele a könyvet, de a döntést az olvasóra hagyja: hogy a folyamatos és általános lehűlést mutató adatok ellenére hisz-e a globűlis felmelegedéssel traktáló szervezeteknek? Nos, nekem jelentősen megváltoztatta a környezeti problémákhoz való hozzáállásomat. :D Ajánlom mindenkinek!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 12 (hétfő), 6:14 
Sztorihajhász

AgiVega írta:
Belldandy írta:
Christopher Moore: Biff evangéliuma :x :x :x Ismeri valaki?

Csak a plakátját láttam a metróban, de az alapján érdekesnek tűnt. Arra lennék kíváncsi: mennyire parodizál a könyv? Én, mint keresztény, olyasmit nem szívesen olvasnék el, amiben kifejezetten kifigurázzák Jézust, de ha nem durva, akkor esetleg próbát teszek vele.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 20:50 
Ó-nagy-admin "backstage"

Belldandy írta:
Canis Maior írta:
Belldandy írta:

Nem :( Milyen?

Isteni... szó szerint XD (majdnem) szóval Jézus életének első 30 évéről szól, a gyerekkori legjobb barátja, Biff elmondása alapján... egyáltalán nem hittérítő jellegű mű (mielőtt mindenki a haját tépve elrohanna), nagyon vicces stílusban íródott, közvetlen, szórakoztató írás :D mutatok részletet:
......

*Lio fetreng a röhögéstől*

Ezt meg kell szereznem!

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 20:42 
Írópalánta

Belldandy írta:

Csak a plakátját láttam a metróban, de az alapján érdekesnek tűnt. Arra lennék kíváncsi: mennyire parodizál a könyv? Én, mint keresztény, olyasmit nem szívesen olvasnék el, amiben kifejezetten kifigurázzák Jézust, de ha nem durva, akkor esetleg próbát teszek vele.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 20:41 
Sztorihajhász

Canis Maior írta:
Belldandy írta:

Nem :( Milyen?

Isteni... szó szerint XD (majdnem) szóval Jézus életének első 30 évéről szól, a gyerekkori legjobb barátja, Biff elmondása alapján... egyáltalán nem hittérítő jellegű mű (mielőtt mindenki a haját tépve elrohanna), nagyon vicces stílusban íródott, közvetlen, szórakoztató írás :D mutatok részletet:

(az angyal Raziel, aki feltámasztja Biffet)

Prológus

Az angyal éppen a szekrényét pucolta ki, amikor a hívás befutott. A glóriákat és holdsugarakat fényesség szerint kupacokba rakta, haragszütyők és villámhüvelyek lógtak kampókon, porolásra várva. A sarokban egy tömlőből kifolyt a malaszt, s az angyal törlőruhával itatta fel. Ahányszor megfordította a ruhát, a szekrényből többszólamú ének zengett fel, tompán, mintha befőttesüvegből jönne, amibe egy egész Hallelúja-kórust zártak.
– Raziel, az ég szerelmére, mit művelsz?
Stephan arkangyal állt fölötte, egy tekerccsel a kezében, mintha egy összetekert újsággal készülne rendre utasítani a szőnyegre pisilő kiskutyát.
– Kiküldetés? – nézett fel rá Raziel.
– A koszfészekbe.
– Pont most jöttem vissza.
– Az kétezer éve volt.
– Tényleg? – Raziel az órájára pillantott, és megkopogtatta az üveget. – Biztos?
– Mit szólsz hozzá? – nyújtotta oda a tekercset Stephan, hogy Raziel jól lássa az Égő Csipkebokor-pecsétet.
– Mikor indulok? Mindjárt végzek a pakolással.
– Azonnal. Vidd magaddal a nyelveken beszélést és még egy-két kisebb csodát. Semmi fegyvert, ez nem büntetőmeló. Titkosangyalként vetünk be, álcázva leszel. Nem valami nagy küldetés, de fontos. Minden le van írva – adta át a tekercset Stephan.
– Miért én?
– Én is pont ezt kérdeztem.
– És?
– Emlékeztettek rá, hogy miért szokták száműzni az angyalokat.
– Hoppá! Ennyire komoly lenne a dolog?
Stephan köhintett egyet, ami csak affektálás volt, mert ugye köztudott, hogy az angyalok nem is lélegeznek.
– Elvileg nem szabadna tudnom róla, de azt pletykálják, hogy egy újabb könyv készül.
– Viccelsz? Ne már! Folytatás? Jelenések könyve 2. Amikor azt hitted, már büntetlenül vétkezhetsz. Hamarosan a könyvesboltokban.
– Egy evangéliumról van szó.
– Evangélium? Ennyi idő után? Kié?
– Lévi, akit Biffnek hívnak.
Raziel erre ledobta a ruhát, és felállt.
– Ez csak tévedés lehet.
– A parancs egyenesen a Fiútól érkezett.
– Te is tudod, hogy Biffet jó okkal mellőzték a többi könyvből. Az egy…
– Ki ne mondd!
– De hát egy seggfej, könyörgöm.
– Ha így beszélsz, ne csodáld, hogy mindig visszaküldenek abba a koszfészekbe.
– Miért pont most, amikor egész mostanáig megfelelt a négy evangélium? És miért éppen ő?
– Mert a koszlakók most ünneplik a Fiú születésének valahányadik évfordulóját, és ő úgy gondolja, ideje kikerekíteni a történetet.
Raziel lehorgasztotta a fejét.
– Akkor pakolok.
– A nyelveket ne feledd – emlékeztette Stephan.
– Na ja, hogy ezer nyelven nyeljem a szart.
– Menj és vidd az örömhírt, Raziel. És hozz nekem egy kis csokoládét.
– Csokoládét?
– A koszlakók ezt nassolják. Imádni fogod. A Sátán találta ki.
– Az ördög eledele?
– Az a helyzet, barátom, hogy nagyon unom már a piskótát.

Éjfél. Az angyal egy kopár dombon állt Jeruzsálem szent városának peremén. Magasba emelte karjait, a száraz szél pedig meglebbentette fehér köpenyét.
– Kelj fel Lévi, kit Biffnek hívnak.
Előtte forgószél kerekedett, mely felkapta a domboldalról a port, oszlopba sodorta, majd abból emberalakot formált.
– Kelj fel, Biff. Elérkezett a te időd!
A szél orkánná erősödött. Az angyal arca elé húzta köntösének ujját.
– Kelj fel, Biff, és járj újra az élők között!
A forgószél szelídülni kezdett, s egy ember alakú porbuckát hagyott hátra a domboldalon. A következő pillanatban a természet lenyugodott. Az angyal egy aranyedényt húzott elő a zsákjából, és tartalmát a poralakra öntötte. A folyadék lemosta a port, s egy sáros, meztelen férfi állt köpködve a holdfényben.
– Isten hozott az élők között – köszöntötte az angyal.
A férfi csak pislogott. Úgy nézegette saját kezét, mintha azt várná, hogy átlát rajta.
– Élek – szólalt meg egy olyan nyelven, melyet eddig sosem hallott.
– Élsz.
– Mik ezek a hangok, ezek a szavak?
– A nyelveken beszélés adományában részesültél.
– Az én nyelvem világéletemben adomány volt, kérdezd csak meg bármelyik lányt, akit ismertem. Mik ezek a szavak?
– Nyelv. Nyelveken beszélsz, mint az apostolok.
– Tehát elérkezett isten országa.
– El.
– Mikor?
– Kétezer éve.
– Te szerencsétlen hülye barom – mondta Lévi, akit Biffnek hívtak, és jól képen vágta az angyalt. – Elkéstél.
Az angyal talpra állt, és óvatosan megtapogatta a száját.
– Te aztán szépen beszélsz az Úr küldöttjével.
– Most mit csináljak? Adomány.

[/i]

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 849 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra