Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 21:52

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 76 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Szerinted hol fog meghalni Voldemort?
Azkaban 2%  2%  [ 1 ]
Roxfort 52%  52%  [ 22 ]
Godric's Hollow 26%  26%  [ 11 ]
Máshol 10%  10%  [ 4 ]
Sehol 10%  10%  [ 4 ]
Szavazatok száma : 42
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 június 05 (szombat), 22:36 
Sztorihajhász

Szerintem egy nagyon szuper történet volt már réges-rég olvastem, de msot újrakezdtem, mert már nem emlékszem az egészre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 29 (szombat), 16:48 
Zöldfülű

Szevasztok! Amint lehet látni, Lion megint nem adott magáról életjelet! Tud valaki valamit kedvenc írónkról? Aki igen, az dobjon már egy mail-t, a geopeti@soldier.hu címre! Illetve ha tudja az illető, akkor mondjon már valamit arról is, hogy mikorra várható új fejezet?
Kösz előre is!
WaZUpP alias GeoP

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 20 (csütörtök), 17:45 
Szárnybontogató

Ha valaki még nem látta volna, már fenn van a harminchetedik, és a harmincnyolcadik fejezet is: Az utolsó lépések, illetve a Voldemort szíve. gondoltam szólok, mert Lion nem frissíti mostanában ezt a blogot, és ha valaki nem nézi meg a sztorit mindennap, az könnyen lemaradhat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 14 (péntek), 20:52 
Mér a VHS videok az esküdt ellenségeid? Valoban kicsit elavultak de até nem olyan rosszak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 04 (kedd), 20:36 
Zöldfülű

Az előbbit én írtam, csak nem jelentkeztem be...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 04 (kedd), 20:35 
Már alig vártam, hogy felrakd a következő fejezetet! Minden nap megnéztem, vajon frissítettél - e, erre ma látom, hogy 2 új is van >:D< KÖSZ!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 04 (kedd), 11:06 
Fanficbúvár

Éljen! Frissítés! <:-P Bár még nem tudtam elolvasni, de azért örömködök egy sort XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 03 (hétfő), 10:21 
Szárnybontogató

Kedves Lion!
Adj magadról életjelet, mert megint régóta nem hallottunk rólad. Ugye nem ütött el megint motorral a szomszéd kissrác?
------>
Edit. Kérdés túlhaladva, fenn van az új fejezet, ha valaki még nem látta volna. Gratu Lion, megint mindenkit felülmúltál!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 28 (szerda), 13:16 
Zöldfülű

Üdv Lion!

Én is találtam egy kisebb hibát, amit már említettem is a kritikákban: Gibbon, a halálfaló a Herceg és a Nagyúrban, már halott.

További jó munkát!

Love is our resistance! They keep us apart and they won't stop breaking us down...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 28 (szerda), 7:08 
Szárnybontogató

Én úgy láttam, hogy tegnap volt még egy vizsgája (huszonhetedikét írt) meg még lesz egy augusztusban. Remélem addig azért nem kell várnunk...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 27 (kedd), 20:47 
Zöldfülű

Kedves Lion!

Remélem, mihamarabb túl leszel azon a fránya vizsgán!
Télleg, mikor is lesz a vizsgád? Igazán megmondhatnád, legalább adnál nekünk egy fix időpontot, ameddig várnunk kell... :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 27 (kedd), 19:33 
Fanficbúvár

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy most nagy sajnálkozás, bocsánatozás és leborulás következik!

Őszintén szólva már nagyon régóta hallom, hogy mennyire dícsérik a művedet, de sokadszori próbálkozásra sem jutottam tovább két fejezetnél - eddig. Most viszont úgy elszántam magam, hogy hajaj, és már egy hete csak a HP&VH-ra gondolokXD

Az elején nem kötött le annyira a fic, nem éreztem az elején, hogy miért dícsérik ennyien és ennyire, hisz gyönyörű leírás, hossssszú fejezetek, néhol felbukkanó egyedi és fontos ötletek, de valamiért mégis passzív történet volt számomra - egészen Muriel néni tükörvarázslatos és dementoros dolgaiig - itt lettem függője a ficnekXD Ezeken a pontokon éreztem úgy, hogy "igen, már tudom, hogy miért imádják..." Rettentően megdöbbentő és gyönyörű volt, hátborzongató, félelmetes, egyedi - olyan, amire egy HP-folytatásban soha nem gondoltam volna. (Ez most "burkolt" dícséret volt, igenXD)

Ha nem is egy szóval, de határozottan rövidebben kifejtve: Imádom, imádom, imádom, imádom a történetedet, köszönöm Lartennek, hogy passzívan és a tudta nélkül függővé tett, köszönöm neked, hogy megírtad és pff... Köszönöm.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 26 (hétfő), 13:33 
Szárnybontogató

Kedves Lion!
Kérted, hogy írjuk meg, mi hibádzik a regényedben. Nos én találtam egy elég súlyos hibát, amit talán már más is észrevett. A második, "Vallomások és pálfordulás" című fejezetben van egy rész, amikor Dudley meséli, hogy mit látott a dementorok közelében.

Idézet:
Olyan… olyan hideg volt… - Dudley egyenként húzta ki magából a szavakat, ahogy felidézte az emléket. – És-és… szörny&ucirc; dolgokat láttam… apa elvesztette a munkáját… és… és elszegényedtünk… az emberek csúfoltak és gúnyoltak engem… mindenki bántott és lenézett.
Harry csendben hallgatta a vallomást, nem szólt közbe, megállta, hogy a képébe mondja az unokatestvérének, hogy &otilde; épp ezt tette vele. Türelmesen várt, mikor szólal meg Petunia.
- És… azt láttam, hogy álmomban kiáltozok és csapkodok, pont… pont, mint te… azt éreztem, hogy nincs senkim… hogy anyáéknak nem kellek… "

Mint bizonyára te is tudod, a dementorok az ember legszörnyűbb emlékeivel kínozzák áldozataikat. Ez inkább egy mumus hatására hasonlít, hiszen Dudley legnagyobb félelmeit halljuk itt. Nem tudom említették-e mások... de ez nekem eléggé szúrta a szemem, és mivel azt mondtad vadászol a hibákra... Mindenesetre sok sikert a következő fejezetekhez és vizsgákhoz!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 17:36 
itt nagyon sokan elfelejtették h az elmult napokban miért könyörögtünk :D Persze persze én is szurkolok a vizsgákért de azt a pici infot kihagytad h mikorra lesz uj fejezet... nem akarok szivtelen meg mittomén mi lenni h nem figyelek annyira lionra (mert pedig igen) de hát ez van... MEGDÖGLÜNK EGY UJ FEJEZETÉRT!! ez a nagy büdös valóság... :shock: :-(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 17:27 
Én arra gondolok, hogy szerintem Lion már túl sokat mondott el... legalábbis és ezekből a szavakból totál arra következtetek, hogy Harry fog nyerni. Amire most azért még nem mondanám, hogy tré, mert hisz még nem olvastam, de...de....
Minden esetre jobban örültem volna, ha nem tudom meg előlre. Ha pedig nincs igazam, akkor mély egyetértéssel vállalom a megkövezést :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 14:16 
Végre Visszatért!!!!
nade ennyit az örömökről és máris belevetném magam a "kritikákba"..mert hogy jó kis infócsomagot adtál nekünk.
Ennyire részletes harc-párosításokba (mint Zsolesz barátunk) nem mennék bele mert szerintem azért itt valami trükknek is helye kell hogy legyen, vmi kis furfangnak.. hizs azért Voldit egy az egyben legyőzni... nemtom... elképzelhető, és elvileg ez Harry dolga. De ismerve íronkat sztem ennél bonyolultabb lesz a szitu.
Paulinával kapcsolatban volt egy ilyesfajta sejtésem, de lusta voltam utánna nézni hogy alá is támasszam azt. Érdekelne még az is vajon Neville mit akart mondani mielőtt elindultak az azkabanba..vmi olyasmit említettél hogy nagyon megkönnyítette volna a helyzetüket ha meghallgatják....szóval remélem ezt azért megtudjuk.
Pintonnal való utsó beszélgetés pedig előre sejteti hogy Piton nem hal meg az éjszaka folyamán *büszkén feszít , hogy micsoda logikája van*...mondjuk ez várható is volt. Draco-t sajnálom hogy nem kap további "látható" szerepet, de ahogy felsoroltad a várható szereplőket meg tudlak érteni... hisz annyi jó karater van ebben a világban hogy egyszerűen nem lehet mindenkit belesűríteni a végjátszmába... a Főnixeseknek egy kicsit több szerepet el tudtam volna képzelni...nade majd meglátjuk. Bízom az író képességeiben... nem is alaptalanul. Rowlingról pedig csak annyit hogy, ha csak 6szor néznék át a könyvét...
apropó: Csak így előre hogy télleg átérezzük a könyved "fontosságát, és hivatalosságát", áruld el mi lesz az utolsó szó, már ha tudod:D
Rowlingnál "seb"...de sztem már sokaknak a te utolsó betűid többet jelentenének...
üdv MantaRay

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 13:53 
Nekem lenne egy elképzelésem sztem Hermione Bellatrixxal fog harcolni.Harry-Voldemort az alap. Ron ... az nemtom talán Rookwooddal vagy valamelyik másik halálfalóval..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 13:07 
Üdv Roland!

Félreértés ne essék, nem baj az, ha néhol elvesznek szereplők, csak például Paulina behozatalakor azért úgy volt az ember vele, hogy "hú, na neki még komoly szerepe lesz.. árvaház, Puckett, und so weiter..."

Már az éjjel véget is ér minden? Hmm.. ez felerősíti bennem ezt az ember-horkrux elképzelést.. mármint hogy valakinek lennie kell a horkruxnak. Harry, Piton...

Pitonnal beszél utoljára? Ezt még így nem tudom nagyon elképzelni, de ezért nem is kértem, hogy emilezd meg nekem a végét. Inkább kivárom :)

McGalagonynak örülök, azért érte hullajtottam volna pár műkönnyet :)

Ampókot nem is említettem, ő például tényleg nagyon el lett találva. A Bölcsek Kövéből semmit nem tudunk meg róla, te viszont szépen kidolgoztad. Nem csodálom, hogy őt szívesen mozgattad.

Vizsgák nálam sem fejeződtek be... alkjogból megcsúsztam, mehetek szóbelizni, de legalább egy másik most szépen sikerült tegnap.

Üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 12:01 
Zöldfülű

Sok sikert a vizsgákhoz!!!!
És köszi a sok írást és infot!
Ennek nagyon rülök ugyanis imádom a storydat!
Nah mára ennyit.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 11:39 
Fanfic-faló

Parselmouth Lion írta:
Sziasztok!
....
Üdv:

Roland

Áh de jó kis új infók :D

A vizsgához meg sok sikert *szorít*.

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 21 (szerda), 11:31 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Sziasztok!

Hát a vizsgáknak még nincs vége, ugyanis megbuktam domborzatfejlődésből és még 27-én megyek egyet javítani. Sőt, úgy tűnik, hogy augusztusban is mennem kell még. Hiába, a természetföldrajz sosem volt az erősségem.
A fejezet közben készül, tegnap este is írtam egy oldalt, ma is fogok írni, a fele már kész van. Olvastam a kritikákat és nagyon örülök neki, hogy végre kaptam egy kis negatív hozzászólást is! :-) Ez sajnos nem olyan, mint a kiadott könyveknél, ahol 6-szor átolvassák az egészet, mielőtt kiadják, itt bizony javítani kell. Vannak szálak, amiket elindít az ember és végül nem fejt ki rendesen, mert kiderül, hogy nem passzol a történetbe, de az adott ponton mégis kellett.
Nos, hogy mentsem magam, mondok néhány dolgot:
1., Paulina sosem volt jelentős szereplő, nem is terveztem annak, annyi szerepe volt, mint mondjuk Winky-nek a Tűz Serlegében. Ő is az elején bírt némi jelentőséggel, aztán el is tűnt a színről. Így van ez Paulinával is. Miatta indultak el az Állomásra a srácok, ahol találékoztak a ferrumokkal. Paulina még fel fog bukkanni a vége helyszínnél, szerepe nem lesz, de megtudunk róla egy-két dolgot. Ennek nem ő miatta van jelentősége, hanem egy kicsi szerepe volt a történet globális alakulásában. Ha kell valami info, hát tessék: hány éves Paulina? És mi történt akkor, mikor született? Ezeket a kérdéseket tegyétek fel magatoknak, és talán elcsíptek valamit a lényegből.
Robards sem lényeges. De miért is ne lehetne valakit behozni a történetbe pár mondat erejéig? Rowling is csinált ilyet, nem is egyszer (O'men, a hallhatatlan, vagy Amos Diggory - összességében alig szerepeltek, szinte semmit se tudunk róluk, mégis nélkülözhetetlenek voltak).
Na és Ampók? Ő nem elég jó szereplő? Persze nem én találtam ki, mert már a Bölcsek Kövében is szerepelt, de azért jó jelenetei voltak itt, nem? Én legalábbis élveztem írni. Az ő szerepe sem fulladt még ki, a végén ő is megjelenik. Igaz, már csak beszélni fog Harryvel, egyéb dolga nem lesz, mégis fontos. Scrimgeour is szerepel még, és Rose Montgomery, Harry nagymamája is, méghozzá akkor, mikor eldől, hogy mi lesz a befejeződése a sztorinak.
Piton se egy egyszerű eset, majd még történnek vele dolgok, és ő lesz a legutolsó szereplő, akivel Harry beszél a történetben. A legutolsó fejezet legvégén.
Draco Malfoyt viszont többet nem látjuk, de ez nem jelenti azt, hogy nincs ráhatása a történetre. Azt hiszem, az ő szerepe kiteljesedett, mikor megölték a szüleit és az életéért könyörgött Voldemortnak. Akkor az valamilyen üzenetet közvetített az olvasóknak, szerintem, hát még az, amit majd hallunk róla - ugyanis Draco barátunk nem ment haza, de nem ám! :-)
Mcgalagony életben van, ő is szerepel, és természetesen Hagrid is! Ők kihagyhatatlanok a fináléból. A Főnix Rendje többi tagja viszont már csak a finálé után jelennek majd meg, mikor a háborúnak már vége. Ez körülbelül reggelre tehető. Az éjszaka folymaán most befejeződik.
Nos, ennyit mára!
Üdv:

Roland

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 19 (hétfő), 15:04 
Zöldfülű

Igazad van télnyleg sokkal jobb úgy, ha nem sieted el.
DE ÚGY TECCIK NEM TEHETEK RÓLA!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 19 (hétfő), 14:58 
Szia Lion!
Csak azt szeretném mondani, semmiféleképpen ne siesd el, ne foglalkozz másokkal, pedig nagyon is tudom mit éreznek, hisz nekem is hasonló gondolatok forognak a fejemben :-D
Ugyanakkor egyáltalán nem érezném jól magam, ha az olvasóid miatt elkapkodnád. Ha ennyi idő kell hozzá vagy még több, akkor nyugodtan. Igaz addig valószínűleg a számítógépet fogom lenyelni az idegességtől, de nem szeretném azt olvasni megint, amit egyszer írtál az egyik fejezet végére, hogy ezt a részt elkapkodtad. Szar érzés lehet, s ez bizony kihat az olvasókra is, hiába bizonygatjuk neked, hogy ez is szuper lett, de te valószínűleg elégedetlen vagy magaddal, s ez nagyon sdzar érzés lehet. Főleg most, hogy a végkifejlet felé közeledik a történeted, minden egyes szónak, mondatnak jelentősége van. Öszefoglaló kritikát csak a végén írnék, mert nem leszek itthon. Ezért is jutok ritkán gép közelébe. Háromhavonta egyszer :-(

Sok sikert a továbbiakhoz!!! :-D :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 19 (hétfő), 11:58 
Zöldfülű

Hello, ha vélemény kell: ennél jobbat ritkán olvasok (vagy soha).
Nagyon tudod, hogy kell pattanásig feszíteni az ember idegeit... :-D
De mikor lesz következő fejezet?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 18 (vasárnap), 18:02 
Remélem nem történt semmi baleset... Mert nemtom mi miatt nem rakta fel a köv. fejezetet... Tartani szokta a szavát...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 18 (vasárnap), 17:06 
Zöldfülű

Grat Bence :)
Sok sikert a vizsgán :)

Figyeld meg igazam lesz és bejezi a történetet ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 18 (vasárnap), 16:54 
Ugyan xanis... már letettünk arról, hogy valaha is folytatni fogja :)

Lassan már kikapom az alkotmányjog eredményt... magyar állam- és jogtörténetből meg már mehetek is. Remélem azért a filozófia vizsgám előtt (26.-án) azért olvashatom a következő fejezetet... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 18 (vasárnap), 9:18 
Zöldfülű

Várjuk a fejezetet Lion ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 15 (csütörtök), 21:14 
Zöldfülű

Lion egy olyan történetet kezdett el írni, amit ha nem folytat záros határidőn belül polgárháború fog kitörni! Úgyhogy a magad, és a kedves olvasóid testi-lelki érdekében kérlek mihamarabb folytasd, mert én már a falat kaparom, úgy várom, délután kb 15-ször jöttem fel merengőre, hogy lássam, fenn van-e már az új fejezet!
A másik, hogy már ki is nyomtattam az idáig publikált fejezeteket, és lehet hogy ha kedves-kedvenc írónk befejezi a könyvet, akkor beköttetem az írást. Szeretném hogy minél előbb mehessek a könyvkötőhöz!
Üdv!
GeoPeti

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 15 (csütörtök), 19:39 
Na megest itt vagyok, hogy reklamáljak. Előbb-utóbb tán csak lesz foganatja.

Még mindig nincs fenn fejezet.
Bár ismerem a mondást, miszerint lassú munkához idő kell, de hát na. :)

Ha alkotmányjogból most megbuktam tegnap, akkor kárpótlást fogok követelni, ezt előre jelzem.

MantaRay:
lehet rosszul fogalmaztam az új karakterekkel kapcsolatban. Egyáltalán nem zavar, hogy nem hozott be sok újat, hisz' így is van elég, akikkel lehet operálni. Csak annyit akartam mondani, hogy míg van nagyon eltalált karaktere (Muriel néni), addig van olyanja is, akinek semmilyen karakterisztikája, bája, felépítése nincs... vagy legalábbis hiányos -> Paulina, Robards is tán

AZt nem modnanám, hogy szépen összekuszált a dolog, mert szerintem elég szép, lineáris (de két szálat is mozagtó) történetvezetése van a könyvnek, így könnyű követni úgy is az eseményeket, hogy nem egy szuszra olvasom. Nem mondom, nekem is tűntek már el részek a fejemben, vagy ködösültek el, de ezt majd egy újraolvasással megoldom.

Lion: neked hajrá a maradék vizsgáidon, nekem is van még egy rakattal. Jogi kar rulz. :) Régész haverom is mindig panaszkodik, hogy kockává tanulja magát... de neki megy is legalább :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 15 (csütörtök), 11:46 
Hello... Lion...nagyon jol tudod huzni az idegeinket:D:D egyszer mär az is meg törtenhetne hogy a beigert nap elött kerül fel egy fejezet, es nem utänna... nade ennyit a szokäsos enyje-benjeröl.
a storyhoz pedig: Bence (a hosszanpofäzos:)) ...jo volt a kritikäd, sok erdekes dolgot emlitettel, es volt igazsäg bennük. Egy ket szäl elhanyagoläsa engem is zavar egy kicsit, de mivel nem tudom a veget ezert nemakartam elöre "szitkozodni":D...es mär csak azert is zavar ez a dolog különöen, mert sztem nagyon jol kitalält,es kidolgozhato "szälak" maradtak kidolgozatlanul.
Uj karakterek hiänyät nem ereztem annyira,vegülis volt jo pär uj szereplö, igaz csak epizod szereplök , de igy a vege fele mär jobb is az hogy tudjuk ki kicsoda. Valamint azert sem hiänyoztak ujjak mert feltünt sok regi szereplö is, igy potoltäk ezt a "hiänyt".
A teljes ätnezes es helyre igazitäs ötletet jonak tartom, de ez persze töled függ, hogy talälsz -e vkit akivel ezt megteheted es van-e idöd rä....mert lässuk be: szepen összekuszält, (szerencsere) terjedelmes alkotäsrol van szo...
üdv MAntaRay

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 14 (szerda), 21:22 
sziasztok..jöttem tiszteletem és csodálatom kifejezni. nagyszerű amit írsz, Lion. izgalmas és szép és csodásan logikus. Talán ezt szeretem benne a legjobban, h mivel szépen logikusan van felépítve olyan mint egy rejtvény, lehet azon gondolkozni h mi lesz a következménye az utoljára olvasott dolgoknak...ezért fogok megbukni a vizsgán mert az anyag helyett a folytatásaon gondolkodtam.:) és ezért várom feszülten a következő fejezetet, h végre kicsit közelebb jussak a megoldáshoz:) ja és nagyon szépen fogalmazol és a legjobbak Harry filozofálgatásai..te nem tanulsz filozófiát véletlenül? néha tök ütős dolgokat gondol /mármint a Harry, akinek a gondolatait ugye te írod:)/ és HArry karaktere is csodásan fejlődik nálad sztem...és nagyon félek h a rowlingos hetedik részben nem lesz ilyen okos, érett és mégis emberi és szimpatikus. De a Ginnyvel gonosz. HÁt kritikának közepesen alkalmas amit írtam, de ígérem el fogok gondolkozni azon is, h mi a rossz, abban amit írsz. Ja, és amiket írtam tényleg komolyan gondoltam.:) legyetek sokat napon attól boldogok lesztek és barnák:) csók, Nyna

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 14 (szerda), 13:17 
Anonymous írta:
Üdv Lion!

Megint én vagyok, a hosszanpofázó - két hsz-szel alább :)

Ömm... én igazán nagyon türelmes vagyok, de te elrontod nekem az egész tanulásomat. Mivel mára lett igérve a fejezet, unos untalam felmegyek a merengőre.. így meg nem tudok folyamatosan jogszabály-átnyálazni alkotmányjogra... holnap vizsgázom. Igazán lehetnél megértőbb és felrakhatnád az új fejezetet, hog megnyugodjon a lelkem :)

Bence

UI: írtad, hogy a könv befejezése után mellékszereplőkről szeretnél írni. Elárulsz neveket? maradsz a JRK-s griffendél-mardekár fölénnyel, agy esetleg még csak nem is diákok közt vláogatnál?

JRK? john ritsgerald kennedy...
Na szóval JKR lett volna, elütésekért meg elnézést, kicsit ragad a billetyűzet :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 14 (szerda), 13:14 
Üdv Lion!

Megint én vagyok, a hosszanpofázó - két hsz-szel alább :)

Ömm... én igazán nagyon türelmes vagyok, de te elrontod nekem az egész tanulásomat. Mivel mára lett igérve a fejezet, unos untalam felmegyek a merengőre.. így meg nem tudok folyamatosan jogszabály-átnyálazni alkotmányjogra... holnap vizsgázom. Igazán lehetnél megértőbb és felrakhatnád az új fejezetet, hog megnyugodjon a lelkem :)

Bence

UI: írtad, hogy a könv befejezése után mellékszereplőkről szeretnél írni. Elárulsz neveket? maradsz a JRK-s griffendél-mardekár fölénnyel, agy esetleg még csak nem is diákok közt vláogatnál?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 17:09 
Zöldfülű

Helló Lion!
Remélem kellemesen telt a hétvégéd. :) Szánj meg minket egy új fejezettel! :)
Matek annyira nem érdekes :)

Ha nem is teszel fel ma akkor mikor teszel fel? Csak szerdán? :?: :roll: :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 11 (vasárnap), 8:13 
Üdv Lion!

Nagy élvezettel olvasom mindig a történetedet, messze a kedvencem a merengőről.

Kérdezted, hogy mi nem olyan ütős benne... nehéz rá válaszolni, mivel nem egyben olvassa az ember, így maszatolódik a képzeletében.. (én már komolyan vettem észre magamon, hogy beszélgetek húgommal a HPről, és nem tudom elválasztani a te történetedben írtakat a 6. könyvtől például...)
Újra fogom olvasni az egészet a befejezés után, úgy lesz igazán értelme "kritizálni", így itt csak pár dolgot említenék:

-tán kritikákban is írták, hogy Harry nagyon könnyen pusztította el a valódi medált, egy egyszerű diffindóval, míg a többi elpusztítása mindig emberfeletti ügyességet és kitartást igényelt... (lásd Dumledore kezét, vagy a Basiliskus méregfogát) :)
- Nem igazán értem a kislány szálát sem a történetben... amennyiben van jelentősége a későbbiekben, úgy visszaszívom, minden egyéb esetben számomra fölösleges volt a behozása... Oké, szép dolog feltámasztani Hermionéban az anyai ösztönöket, meg családiasak a jelenetek az Odúban, de ezek a selypítős dialógusok... hmm... szerintem te ennél csak sokkal jobban mozgattad a karaktereket.
Nagyon kevés az új karaktered, tán Muriel nénin kívül nincs is több, de azért szerintem ez valahogy mellétrafálás.
Még egyszer: ha lesz szerepe a későbbiekben, úgy renonsz, nem szóltam:)
- az Azkaban fejezete kicsit átláthatatlan volt, az talán egy átírást megérne... én is kinyomtattam, hogy tanulást mímelve átrághassam magam rajta, de kétszer kellett nekifutnom...
- Harry tanárosdija ötletileg jó, beleillik Rowling koncepciójába, miszerint Harry mindenben a legfiatalabb ( Kviddics, Patrónus, tanárkodás...), de szerintem a tanórák, főleg az a naplóírás kicsit félrecsúszott.
Ennyit a kevésbé jó fejezetekről... Viszont:

Véleményem szerint a tiéd a legeredetibb fanfic, ami tényleges folytatásként értelmezhető... hiszen könnyebb úgy érdekes dolgokat, fantáziaszülte cselekményszálakat belevinni a történetbe, ha annak nincs egy kötőtalaja... (jelen esetben a 6. könyv elejtett utalásai, valamint báziscselekménye) -> ergo sokkal nehezebb úgy újítani, hogy közben maximálisan figyelünk arra, hogy eredetinek tűnjön az alkotás.
A te esetedben ez maximálisan sikerült. Az esküvő, Ron-Hermione, Ginny-Harry civakodásai, a pecsétnyomó és az SVK átka, az Árnymágia, a tükrök, Muriel néni nagyon eltalált karaktere, Piton pálfordulásai, Ron és Hermione ideiglenes kivétele a cselekményből... nagyszerűek mind.

Utolsó egyébként igazi kuriózum, mert Rowling is csak a második könyvben vette ki Hermionét a csapatból, én olyanra nem is emlékszem, hogy Harry magában lett volna hónapokra.

Úgyhogy csak így tovább, az újraírásokat, újragondolásokat meg ajánlom, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz úgy REGÉNYT írni, hogy folyamatos frissítések miatt kötnek az előző fejezetek... tudom, megvolt már a fejedben a kész történet az írás megkezdésekor, de biztos voltak azért benne olyan szálak, amiket írás közben szőttél bele.. és ezeknek következményei vannak a későbbi fejezetekben.. tovább kell gördíteni őket, nem szabad elhagyni egyiket sem... (na ide is példa a Puckett kislány elhagyása)

Tehát ülj csak le valakivel, akire hallgatsz, vagy adsz a véleményére, és rágjátok át nyugodtan magatokat a történeten... viszont tanácsot ne fogadj el tőle:D Neked destruktív kritikus kell ehhez a történethez, nem konstruktív... tehát ne adjon ötleteket az átírásra, meg nehogy engedd beleszőni akármilyen gondolatát, csak magadra hagyatkozz... össz-vissz csak engedd meg neki, hogy leszólja pár részét a történetnek :)

Remélem nem sértenek a kritikák, hisz' te kérted őket :)
-és mindezt vedd ráadásul úgy, hogy imádom olvansi a történeted.

Tisztelettel: Bence

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 08 (csütörtök), 19:12 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Sziasztok! Az új fejezet kicsit késni fog, mert a hét végén nem sok időm lesz írni. Hétfőtől keddig Pécsen leszek, de szerdán már semmi dolgom, úgyhogy akkor majd írom. Kitartás és tanuljatok! Akinek hiánbyzik az írásom, annak mondom, hogy egész nyáron fogok fejezeteket feltölteni a szokásos tempóban. Bocsánat, de ez a vizsgaidőszak nagyon rosszkor jött :-))
Most a 40. fejezettel befejeződik ez a sztori, de lesznek újak, amik ehhez kapcsolódnak.

Üdv:

P. Lion

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 04 (vasárnap), 14:50 
Szárnybontogató

Mikorra várható az új fejezet? Szokásos vasárnap esti frissítés-adagban?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 június 01 (csütörtök), 14:37 
Sztorihajhász

Larten_H írta:
ha érdekel akkor emgérdeklődök neked valakit, hátha elvállalja... *nyugi drága nem téged*

Köszi :P De akkor is elolvasom majd a fic-et; csak legyek túl az érettségin :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 31 (szerda), 20:58 
Fanfic-faló

Parselmouth, olvastam az új fejit, ah végre magamhoz térek, akkor írok valami normális "értékelőt" XD... ha szeretnéd javítani az eddigi hibákat, akkor ajánlanám, hogy keress egy Bétát/Lektort aki átnézi neked a fejezeteidet :)... biztos találsz valakit :) aki rendesen végezné a dolgot... ha érdekel akkor emgérdeklődök neked valakit, hátha elvállalja... *nyugi drága nem téged*

Na pusza

Larten_H

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 31 (szerda), 11:14 
Írópalánta

Nem hagytalak itt titeket, a Merengő hagyott itt engem! :-)) Nem tudtam, hová került az oldal. Lehet, hogy ki volt írva valahova, de én nem figyeltem fel rá... Na mindegy. Most frissítettem, már a kritikákat is elolvastam.
De van egy korábbi dolog, ami kapcsán kérdeznék valamit mindenkitől: Melyik az a dolog, ami igazán nem volt jó a történetben? Mi a legrosszabb benne? Azért kérdem, mert korábban írták, hogy például a Percy visszatérése utáni fejtegetése Harrynek nagyon nem jött be valakinek. Erről kérlek írjatok, meg az egyéb hibákról is, amiket elkövettem, mert a Merengő nagy előnye, hogy könnyen javíthatók a fejezetek és ezt ki is használom.
Pár fejezetet már frissítettem, de minden hibát szeretnék kijavítani. Sokan közületek mondták, hogy letöltik a fejezeteket a gépükre és kinyomtatják. Szerintem inkább akkor csináljátok, ha kész lesz az egész és fent lesz az utolsó fejezet, amikor minden általatok említett hibát kijavítok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 29 (hétfő), 11:49 
Írópalánta

DreamfacedGirl írta:
Hééé Lion ne hagyj el minket!!!!! :-D

Hehe, látom jól elszórakozol a színekkel... jellemző :lol: És szerintem Lion nem hagyott el minket, csak a jó frissítéshez idő kell :wink:

Üdv: Holnap

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 29 (hétfő), 11:14 
Zöldfülű

Hééé Lion ne hagyj el minket!!!!! :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 27 (szombat), 20:23 
Fanfic-faló

Helloka!

Frissítés mikorra várható? :P

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 25 (csütörtök), 18:02 
Zöldfülű

szerintem is jó ötlet... de én ezért nem fogok topicot csinélni, bár nicns is annyira aktív sztorim...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 24 (szerda), 16:59 
Szárnybontogató

Tök jó ötlet ez a ficblog, én személy szerint már rég vártam, hogy nyiss egyet. Én is szavaztam rád az Arany Penna díjnál, de hát... ez van. Ettől függetlenül a Varázslók háborúja az egyik legjobb történet a Merengőn. Egy olyan vázlatot én is szívesen megköszönnék, szóval ha van időd, légyszíves nekem is küldd el.
musclecar@freemail.hu
Köszi, és sok sikert a további íráshoz!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 24 (szerda), 16:51 
Fanfic-faló

Parselmouth Lion írta:
Botond: Nem tépem le a fejed! :-)

Larten: OK, hazaérek és küldöm.

Áhh *ölel* köszönöm :)

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 24 (szerda), 15:52 
Zöldfülű

köszike :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 24 (szerda), 10:18 
Írópalánta

Botond: Nem tépem le a fejed! :-)

Larten: OK, hazaérek és küldöm.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 május 23 (kedd), 17:19 
Zöldfülű

Szia Lion!

szavaztam rád a szavazáson, de legközelebb nem fogok, mert amire szavztam az nem jött be egyse és legközelebb hátha így több szerencséd lesz :D a történet amúgya kedvenc sztorim és jelenleg én is írok egy hp7-et, amiben harry majd át fogja élni a történteket godrics hlllowban miközben ott járkál, de én ezt nem tőled vettem. Szal ha majd meglátod a hasonlóságot, akkor majd ne tépd le a fejem mert nem lopás...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 76 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra