Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 május 01 (péntek), 4:27

Időzóna: UTC + 1 óra

Fórum szabályok

Figyelem!
A Bétapiac - keres és a Bétapiac - kínál topicokban kötelező használni a bevezetett sablonokat. A sablon nélküli hozzászólásokat figyelmeztetés és értesítés nélkül töröljük.
Olvasd el az erre vonatkozó tutoriálokat!

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 44  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: BetaPiac - Keres
HozzászólásElküldve: 2011 május 10 (kedd), 15:37 
Zöldfülű

Sziasztok!

A Jasper börtönében című írásomhoz keresnék egy bétát! A fejezetek nem túl hosszúak, és általában (a tanulás miatt néha több) havonta szoktak megjelenni az oldalon. Már 22 rész fenn van, de ennél többet tervezek, tehát várom egy lelkes béta jelentkezését:) Előre is köszi:D

Msn címem: esztike54@hotmail.com

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 08 (vasárnap), 19:41 
Betűmániákus

BETELT MIND A KÉT HELY

Sziasztok!

Egy fordításhoz lenne szükségem bétára. Severitus. :D Többet nem szeretnék róla mondani, mert elég titkos. A tempó lassú lesz, mivel amíg be nem fejezem a jelenlegi fordítást (kb. 1 év), addig nem kezdem el publikálni. Viszont addigra szeretnék elkészülni azért jó pár fejezettel, hogy a feltöltés egy ideig zavartalan legyen. Tehát havi 1 fejezetről lesz szó (néha még a havi dolog se fog menni xD), és mondhatni, a türelmi idő a következő 1 hónap. :D De azért nem árt, ha a béta gyors, mert ha elkezdem publikálni, nem szeretném a béta lassúsága miatt a heti frissítéssel nyüglődni.

Elég hosszú történet, még hosszabb, mint a mostani, viszont akinek van türelme, annak várom a jelentkezését.

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell
¤¤¤ A többi történetem a profilomon elérhető!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 08 (vasárnap), 15:48 
Zöldfülű

Sziasztok!

Egy elégé türelmes típusú bétát keresek a történetemhez. A címe Rupert Wonse az új iskola. Leginkább vessző és helyesírási hibáim vannak. Lassan írok, mert a tanulás (na és persze a szórakozás) tőlem mellet kevés időm van. De ha akad akkor megpróbálom a 100% kihozni magamból.

Elérhetőségeim:
e-mail: kaattaa@citromail.hu
msn: leboczkata@vipmail.hu

Köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 május 04 (szerda), 21:48 
Zöldfülű

Sziasztok!

Bétát keresek egy D/Hr írásomhoz. A címe Loveless. Már három fejezet fent van belőle, de sokáig (évekig) nem raktam fel újat. Sajnos főként vessző hibám van. Próbáltam magamtól kijavítani, de nem igazán megy.

Elérhetőségek:
h.andi.@freemail.hu
loveless00@freemail.hu
msn:andika014@hotmail.com

A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm

Caty

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 28 (csütörtök), 13:52 
Zöldfülű

Sziasztok! :-)
Egy elég rövid novellához keresek bétát, Lucius/Narcissa párosítás, kis pillanatkép arról, amikor Lucius hazaér Azkabanból.
Eddig néhány rövidke verset írtam, de ez a legelső fic-em ;;)
A helyesírásom nem annyira rossz, és elég sokszor átnéztem már a történetet,
csak néha nem jó helyre teszem a vesszőket, vagy elgépelek valamit :#-)

Szóval akinek lenne kedve bétázni, az írjon, és majd megtárgyaljuk :-D
cottoncandyclouds97@gmail.com :-c

Elkelt! Ezer kössz a jelentkezőknek!!! :-D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alice 2011 május 15 (vasárnap), 14:18-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 27 (szerda), 20:55 
Zöldfülű

Sziasztok! :-)
Mint szárnybontogató írópalánta, keresem bétámat, aki segít nekem rendszerezni a gondolataimat, és ha hibát vétenék, akkor segítene. Szeretnék a bétámmal baráti kapcsolatban kerülni, mert minden munka alapja, a jól működő kommunikáció. :-)
A Stockholm szindróma című Dramione történetemhez keresnék egy rendkívül türelmes bétát. Nem végzetesen rossz a helyesírásom, vagy ha mégis, csak egyéb kisebb-nagyobb hibákat vétek, és nem jó helyre teszem a vesszőket. Nem írok túl gyorsan, úgy másfél hét alatt írok meg egy fejezetet.
Akit érdekel, olvasható fent az első fejezete a történetnek:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=84613
Előre is köszönöm a segítséget:

Dalma (Lilyke94)
sz.da@citromail.hu

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 26 (kedd), 11:06 
Zöldfülű

Elkeltem :D

Sziasztok!

Bétát keresnék a Kék Harcos című történetemhez. Nem írok túl gyorsan, és a fejezeteim nem is hosszúak. A helyesírásom nem annyira tragikus, csak sajnos a saját írásimmal szemben túl figyelmetlen vagyok.

Akit esetleg érdekelne a dolog, az itt találhatja meg a már meglévő fejezeteket:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=82491

Az egyetlen kérésem az lenne, hogy olyan jelentkezzen, aki két-három napon belül le tudja bétázni a fejezeteket :)

Aki vállalja az az e-mailemre írjon:
fanni1111@freemail.hu

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Limo 2011 május 06 (péntek), 11:30-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 25 (hétfő), 17:29 
Zöldfülű

Már tárgytalan :)

Sziasztok!

Fordításhoz (angol) keresnék bétát; nagyon hosszú regényről lenne szó, Perselus/saját szereplő párosítással. Igazából nem tökéletes angol tudást várok, csak a néha magyartalan mondataimat kéne javítgani :) Továbbbá mivel nem vagyok túl gyors, örülnék egy kevésbé lassú bétának :oops: :) (A lényeg, hogy ne kelljen heteket várni egy fejezetre)
Itt bele lehet olvasni az eredetibe:
http://www.fanfiction.net/s/6243369/1/The_Serpents_Kiss
Ha van elég időd, akkor ide írj: bbarbra93@gmail.com
Előre is köszönöm :)
Üdv: Rachel

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RachelWillows 2011 május 04 (szerda), 17:44-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 25 (hétfő), 15:58 
Zöldfülű

Sziasztok!

Keresnék Bétát a történeteimhez. Van egy jó pár, de a legtöbb Harry Potter alapú, azonban előfordul néhány Privet Driveos is.
Előre is köszöntem! :D
email: lazar.gloria@yahoo.com

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 22 (péntek), 16:15 
Zöldfülű

Sziasztok!

Ismét bétát keresek a TVD alapú ficemhez, szóval esetleg, ha valaki vállalkozna rá, annak nagyon örülnék!
Nem hinném, hogy annyira menthetetlen vagyok, bár volt olyan, amikor úgy tűnt, de általában normálisan írok.
Annyi lenne a bibi, hogy van már kb. húsz fejezet, és ebből még tizenhetet le kéne bétázni úgy egy hónap alatt. Igen, tudom, hogy mindenki elfoglalt, és meg is értem, így hát ha ketten jelentkeznek, és nincs ellenükre, megosztom köztük a munkát! :)
Nem ragaszkodom semmi különösebb véleménymondáshoz, ha nem szeretnél, nem mondasz.

Ennyit szerettem volna, és nagyon remélem, hogy valaki kapva kap az alkalmon! :)
e-mail: victoriousff@gmail.com - ide írjon, ha valaki szeretne nekem segíteni.

Köszönöm előre is!

Tori

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 15 (péntek), 11:09 
Zöldfülű

Sziasztok! :-D

Egy történethez keresek bétát, egy Harry/Draco féle párositás lenne, ami a Harry Potter 7 után folytatodna, az utolsó fejezet kivételével, vagyis az ostrom után nincs semmi féle 19 évvel később. Romantika, dráma, kaland és egy kis humor. És mivel nagy kedvencem, Ron és Hermione páros féle szerelemre is kitérnék benne. Az alaptörténet megvan, de még nem kezdtem bele. 18-as lenne, úgye már csak azért is mert fiú-fiú páros és mert az erotikára is nagy szerepet játszik a storyban. :oops:

Még a Friss időpontjaival sem vagyok tisztában de Heti egy Friss mindenképpen lenne, és kb. 5-6 oldalas fejezetek lennének. A lényeg hogy három-négy napon belül kijavitva vissza küldjék a fejezet-et, nagy elvárásom nincsen. És KB 25-30 fejezetre gondoltam.:P

Akit érdekel azt megkérnék hogy küldjön Emailt, erre a címre: glambert@gmail.hu :-c

Előre is köszönöm, Glambert.

mod. szerk.

TÁRGYTALAN

Kedvenc HP karakter: Draco; Ron
Kedvenc HP páros: Draco/Harry ; Hermione/Ron ;
Kedvenc HP könyv: Harry Potter 7
Kedvenc HP film: Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1.rész - eddig

XOXO Ł

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Glambert 2011 június 04 (szombat), 18:57-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 13 (szerda), 22:01 
Zöldfülű

Tárgytalan, egy nagyon kedves béta rám talált!

Helo!

Bétát keresnék egy pár napja elkezdett HP/PP slash 18+ történethez. Egyelőre a 2. fejezet közepén vagyok, de az ötlet már nagy részben körvonalazódott. Írtam már, de a régi bétám sajna már nem elérhető, így szeretnék valakit, aki segítene az új történetemnél.

Örülnék nem csak a nyelvtani hibák javításának, hanem az őszinte kritikának is a történet alakulásáról :) A gyorsaság nem lényeg, én sem írok valami hipergyorsan úgy sem.

Írhattok üzit itt, vagy emailt a kaimana@citromail.hu címre.

Köszöntem, ha akad vállalkozó! :)

Kaimana

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kaimana 2011 április 19 (kedd), 20:50-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 12 (kedd), 17:58 
Zöldfülű

Üdv!
Hiába keresem a helyesírási hibáimat, nem találom :roll:
Eddig öt fejezetes saját történelmi regény, kevés hiba, amik nagyon elbújtak.
gergkar@gmail.com
Köszi.
Ja, az első fejezet fennvan a merengőn
http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=84349

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 09 (szombat), 18:16 
Szárnybontogató

Üdv kedves leendő bétám!

Egy ideje írogatok és vannak már történeteim, több-kevesebb fejezettel. Slash (18+) sztorikat írok, gyakran történelmi háttérben, így csak olyan jelentkezzen, akit ez nem zavar, sőt...:D

Olyan bétát keresnék, aki persze a nyelvtani javítás mellett vállalná, hogy véleményt mond a történetekről. Jól fogadom a kritikát és sokat segítene, egy őszinte vélemény.

Nem kívánom, hogy nagyon gyorsan dolgozz, de ne ülj hetekig egy fejezeten!:)))

Ha van szabad kapacitásod és gyakorlott béta vagy, kérlek írj nekem! Priviben is megteheted, de az emilke biztosabb.

Nagyon várom, hogy jelentkezz és együtt dolgozhassunk!
Üdv: Aljona

E-mail: noferszeheru@freemail.hu

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 08 (péntek), 19:11 
Zöldfülű

Sziasztok! (Meghajol, pukedlizik) :-h

Írópalánta keresi megértő, és Nagyon-nagyon türelmes bétáját!
Harry Potter univerzumban alkotok, egy csekélyke kis ficet,igazából három, esetleg négy fejezet a tervezett szám. ;;) :)
Sirius Black/Saját szereplős történet lenne, eme kis bűncselekmény. Az első két fejezet kész van. :oops: :D
A helyesírást, és néha a megfogalmazást kéne átnéznie annak a bátor jelentkezőnek, aki bétámul szerződik! És még lehet, hogy azzal a kérdéssel is meglepem, hogy: Hogyan tovább? :lol:
Ha valaki megpróbálkozna velem, akkor pü-ben, vagy a bija1233@frremail.hu címen elér!

_U_ Köszönöm szépen! (Újra meghajol, és pukedlizik, majd szégyenlősen kirohan a teremből) :#-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 07 (csütörtök), 19:11 
Betűmániákus

MÁR TÁRGYTALAN

Béta kéne a fordításomhoz. :) Nem kell, hogy tudjon angolul, mert nem azzal van a problémám, hogy rosszra fordítok. Viszont a magyar nyelvet nyomja perfektül.

A lényeg, hogy sokszor átsiklik a szemem egy hiba felett (ez sokszor félregépelés), amit ki kéne javítani.
Gyorsan dolgozó béta kéne, aki másnapra már vissza is tudja nyújtani nekem a javított és kész fejezezet. Fontos, hogy msn-en sokat tudjuk tartani emiatt a kapcsolatot.

Kép
Írásaim, fordításaim: Fülemüle (White Collar fanfic) ¤¤¤ Harry új otthona ¤¤¤ Crelus-trilógia: Alta Mente ¤¤¤ Harry Potter, az azkabani fogoly ¤¤¤ Samuel Blackwell

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 06 (szerda), 18:05 
Írópalánta

Már tárgytalan

Sziasztok!

Találtam egy nagyon jó Hermione-Lucius párosítású, 8 fejezetes ficet angolul és le akarom fordítni, ezért egy olyan bétát keresnék, aki átnézné a fordításomat (főleg helyes fordítás szempontjából).
Már van egy bétám, de angol nyelv szempontjából ő is örülne segítségnek.
Kb. heti rendszerességgel küldenék egy fejezetet.
Ha lenne időd és kedved hozzá írj egy mailt: lanafic@citromail.hu

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 06 (szerda), 15:11 
Zöldfülű

Sziasztok
Bétát keresnék egy twilight ficchez, aki türelmes és segit a vesszőknél :D
e-mail : gabriella144@citromail.hu

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nessie Cullen 2011 április 07 (csütörtök), 16:58-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 06 (szerda), 12:09 
Zöldfülű

Már tárgytalan

Hello :-) !

Privet Drive-os történeteimhez keresek bétát. Jelenleg egy egyperces történetem van csak publikálható állapotban, amiben főleg a vessző hibákat kellene javítani.

Kiegyensúlyozott író-béta kapcsolatra vágyom , így az e-maileken túl szívesen tartanám személyesen is a kapcsolatot bétámmal, időnként közös teázásokkal/kávézásokkal vagy amit épp megbeszélünk. :) Budapesten vagyok fellelhető leginkább.

Üdv: Nienna

e-mail: eva.dudas001@gmail.com

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nienna Ewara 2011 április 10 (vasárnap), 20:09-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 április 05 (kedd), 9:29 
Zöldfülű

Hello megint!
Még mindig szükségem lenne egy rendes megbizható bétára. Már megírtam az első fejezetem a HP-s fanficre. Hermione/Ron párossal - kedvenc -. Két hetente küldenék fejezetet bétázásra, naptól függetlenül. Persze ezt meglehetne beszélni. Tényleg sürgösen kellene egy béta. Már a véglegesitett címem is meg van, az elözőktől eltérően.
Bess voltam...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 április 03 (vasárnap), 16:47 
Könyvmoly

Sziasztok!

Csak úgy szórakozásból elkezdtem egy Sailor moon/Lord of the rings ficet angolul (Serenity/Legolas), és keresnék hozzá bétát. Fogalmam sincs, milyen tempóban írom, főleg azért, mert angolul csinálom, annyi biztos, hogy a fejezetek nem lesznek hosszúak. Az is elképzelhető, hogy egy idő után félbeszakad, de egyelőre csinálom. :)

Természetesen a nyelv miatt olyat keresnék, aki nagyon jól tud angolul, mert elképzelhető, hogy hatalmas bakikat vétek.

Lehet írni PÜben, e-mailen (GaerielRiniell@gmail.com) vagy msn-en (ugyanaz, mint az e-mail).
Előre is köszönöm, ha valaki ilyesmire vállalkozik! :)

Yenna

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 április 03 (vasárnap), 14:35 
Szárnybontogató

Tárgytalan :]

Üdv!

Nos, ez a keserves perc is elérkezett. *drámai sóhaj, leborulás a reflektorfény közepébe*

A helyzet az, hogy egyetlen aprócska, de mégis zavaró problémára keresnék bétát. Vagyis vesszőket kellene termelni, irtani, átnézni és gereblyézni.
Úgy tervezem, nem venném az idők végezetéig igénybe a kedves vállalkozószellemű segédletét, a 'me' majd én aztán úgyis megvilágosodok' alapelvén.

Tehát, olyan emberkét keresnék, akinek a vesszőzés meg se kottyan, és mivel gyorsan írok, így rám is érne.
Szeretem egyből, azonnal, rögtön kidobni az új fejezeteket, de csak semmi pánik! :D

Akit érdekelne a dolog, az küldhet nekem PÜ-t a Fórumon, vagy emailt erre a címre: puripuri.aza@gmail.com

Ó, és PD-ben alkotok. ^^

Puripuri

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Puripuri 2011 április 03 (vasárnap), 16:48-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 április 02 (szombat), 21:58 
Zöldfülű

Most kezdtem el írni és kellene egy béta aki tud segíteni főleg eleinte míg elkezdem és persze később is =) Olyan személy kellene aki főleg hétvégén ér rá. Kb. heti 1 max. 2 fejezetről lenne szó.
Hp-s történet lenne de erőteljesen AU, saját szereplős.
A címe : What if... fent van merengőn is ,ha valakit érdekelne jelezzen =)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rose Purple 2011 április 05 (kedd), 18:13-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 április 02 (szombat), 15:22 
Zöldfülű

Hello ismét!
:oops: Nem rég írtam egy három fejezetből álló Novellát. Ami - Hermione/Ron páros lenne. Egy apró kis novella ami a hatodik könyv miatt írtam. Egyenlőre csak a címet árulhatom el. :-D Hirtelen baleset, és egy kis szerelem. :-)
Megint kiírnám az elérhetőségemet. Aki tudd kérem segitsen. Sürgösen elkéne egy béta. :-D :oops:
Bess99@citromail.hu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Bétát keresek:)
HozzászólásElküldve: 2011 április 01 (péntek), 16:24 
Zöldfülű

WhiteStar írta:
Sziasztok! Bétát keresek egy egyszerű egyfejezetes történethez. Sajnos némi helyesírási problémával rendelkezem. Ha esetleg valaki szeretne a segítségemre lenni ezen a címen elérhet :whitestar@windowslive.com Előre is köszönöm
:-D
Üdv.: White :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 április 01 (péntek), 13:30 
Zöldfülű

Hello!

Szügségem volna egy Harry Potteres fanficionhoz bétára. Ron/Hermione párossal és egy aprónyi szerelmi háromszöget is becsempésznék.
A címe pedig ez lenne: A felejtés árnyékában
Apró 16-os lenne, nem csak a romantika miatt.
Az viszont tény hogy nekem ez az első HP-s írósom. Nem ez az első ,,könyvem,, - ha nevezhető így. Előtte Twilight alapút és Saját történetet írtam.

Email címem: Bess99@citromail.hu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Üdv!
HozzászólásElküldve: 2011 március 26 (szombat), 20:04 
Zöldfülű

Sziasztok!

Visszatértem az élő írók közé - s most egy bétát keresnék...
Nem lehetetlen, hogy slash +18-as téma is lesz, Snarry legfőkép. De inkább privet drive-os egyperceseket írogatok, ezekhez keresnék egy megbízható, kedves, gyors bétát.

Jelentkezni lehet:
e-mail: arminacska@gmail.com
msn: sophie.evans666@gmail.com

Köszi előre is! :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Béta kerestetik
HozzászólásElküldve: 2011 március 20 (vasárnap), 23:24 
Zöldfülű

Üdv mindenkinek!

Több mint tíz éve formálódik bennem egy fantasy regény körvonala és végre elérkezettnek láttam az időt, hogy komolyabban kezdjek el foglalkozzak a témával.

A történetről:
Az utóbbi tíz évben minimum 2 óra buszozásra laktam a számomra kijelölt oktatási intézményektől, így rengeteg időm volt a történetnek otthont adó világ csiszolgatására. Ennek megfelelően az Istenek teremtéstől, a cselekményt megelőző 12000 évnyi történelmen és a bolygó körül keringő holdak árapály jelenségre kifejtett hatásán át, a mágiahasználat legapróbb törvényeiig átgondoltam a keretet, azonban ebből csak igen kevés került legépelésre.

Cselekményről:
Személy szerint már nagyon unom a hagyományos hős útján alapuló történeteket, azaz: kezdő harcos/varázsló nagy álmokat dédelgetve, szép lassan fejlődik, mentorával és társaival szembeszáll a gonosszal, győz/elbukik felépítésű történeteket. Jobban megfogtak az olyan alkotások, ahol a karaktereknek nagy hatalma van és nem állnak le a helyi ork csapat megleckéztetése szintű problémákkal. Ennek megfelelően hőseim többsége, a regény kezdetekor komoly mágikus hatalommal rendelkezik, és visszaemlékezéseikből derül ki, miként jutottak el idáig. A cselekmény folyamán tovább gyarapodik a hatalmuk, de elsősorban jellemfejlődésükön van a hangsúly. Másik fontos szempont, hogy ne legyenek fekete-fehér karakterek, mindenkinek igyekszem pártatlanul bemutatni a motivációját, és az olvasó saját személyisége függvényében döntheti el, melyik frakció a legszimpatikusabb a számára.

Jelenlegi állás:
A fő művel 25. oldalnál tartok (helyköz nélkül 93000 karakter), illetve van még mellette 5-6 rövidebb terjedelmű félkész novella, mely a regény, általam érdekesnek ítélt részleteit dolgozzák fel. Ehhez társul kb 250 oldalnyi vázlatos jegyzet+térképek+számítások stb.

Helyesírás:
Külföldön nőttem fel így sajnos eléggé hadilábon állok a magyar helyesírással, azon belül is a vesszőkkel gyűlik meg rendszeresen a bajom. A Word hibajavítója nagy segítségemre van, de így is előfordul, hogy összetett szavakat külön írok, vagy beképzelem magamnak, hogy ezt most egybekéne írni és ehhez hasonlók, amikért előre is elnézést :)

Problémák:
Nagyon nehezen tudok hangzatos, a környezetbe illeszkedő karakterneveket kitalálni, nehezen tudom összeilleszteni a már jól kidolgozott jeleneteket, személy és tájleírásaim különösen gyengék, nem tudom pontosan eldönteni mennyire szájbarágósan magyarázzam az olvasó számára ismeretlen jelenségeket, ahhoz, hogy ne váljék a történet teljesen érthetetlenné, de mégse lőjem le az összes poént az első körben. Illetve a fő gond, hogy valószínűleg nem vagyok egy született tehetség...

Magamról:
23-éves mérnök informatikus szakos hallgató vagyok. Hobbim a csillagászat, fantasy regények, animék, mangák, japán, számítógép, zenehallgatás, politika és gazdaság. Íróként még igen csak kezdő vagyok. Szeretem logikusan kidolgozni és aprólékosan megtervezni a cselekményt mielőtt neki fogok az írásnak, épp ezért iszonyat lassan haladok és hajlamos vagyok minden egyes újraolvasásnál teljesen átfogalmazni a már legépelt részleteket.

Elvárásaim:
Olyan kritikust keresek, akitől nem idegen a fantasy környezet, van türelme belátható időn belül végig olvasni az irományaimat, lehetőleg elérhető MSN/Skype-on, szigorúan beleköt a legapróbb hibába is, a cselekményről is részletesen kifejti a véleményét és szükség esetén javaslatokat tesz vagy meg lehet vele beszélni a folytatásra vonatkozó ötleteimet. Olyas valakire van szükségem, aki nem csak azt látja, amit elé tesznek, hanem a kihasználatlan lehetőségeket is felfedezi és szóváteszi ha a véleménye szerint egy átfogalmazással jobbá tehetnék egyes jeleneteket. ("Innen 2 oldalt vágjál ki mert fölös, oda meg tegyél be utalásokat a 230. oldalon felbukkanó karakterre, ezt a jelenetet meg fogalmazd újra a következő szempontok szerint!" típusú megjegyzéseknek különösen örülök) 8) Tudom, hogy igen kevés személy él a világon, aki képes mindezen követelményeknek eleget tenni, de ha esetleg megoldhatónak látod, ne habozz jelentkezni, a centrifuga.uranium@gmail.com email vagy lammer@freemail.hu MSN címen!

Hálás köszönet minden segítségért és további szép napot kívánok!

Tisztelettel: Nefri

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 20 (vasárnap), 12:47 
Szárnybontogató

TÁRGYTALAN

Sziasztok!

Szükségem lenne egy lelkiismeretes lektorra, aki át tudná nekem nézni a Tükörszív című történetemet. (slash, snarry)
Beleolvasni itt lehet!
http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=80961
Mivel általában olyan hibák merülnek fel benne, amit nem tudok kiszűrni (sajnos nem veszem észre őket. -.-"), ezért mindenképpen szeretnék egy olyan embert, aki az apróbb hibákat is megtalálja. :)
Általában kéthetente vagy háromhetente van friss - kivéve a tervezett rövidebb, mellékszálakat felölelő fejezeteknél-, így bőven van alkalom a lektornak átnézni a fejezetet! Nem vagyok hajcsár típus, de szeretnék szép munkát beadni, hogy ne legyenek benne hemzsegő, értelmezhetetlen szavak. Nagyrészt a helyesírásommal, másrészt a történet kohéziójával van gond.
Aki jelentkezne rá, írjon nekem egy privát üzenet, avagy a részletekért érdeklődhet a bettina.kovari@gmail.com e-mail címemen!

Nagyon hálás lennék érte!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jellycrown 2011 április 09 (szombat), 16:29-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 19 (szombat), 10:43 
Sztorihajhász

Történetem elkelt! ^^

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 18 (péntek), 16:38 
Fanficbúvár

ELKELTEM

Sziasztok!

Már korábban tettem egy kísérletet, de senki sem írt. Hátha most :)

Olyasvalakit keresek, aki konkrét kérdésekre tudna válaszolni, tehát nem igénylem, hogy sokezer szavas fejezeteket átolvasson, véleményt mondjon, logikai szaltómortálékat vegyen észre. Ilyen szempontból energiakímélő feladat, viszont elvárásom a nagy szaktudás, ugyanis magam is lektorálok, így az esetek többségében el tudom dönteni, hogy mit hogyan. Vagyis annyi az egész, hogy kimásolok pár mondatot, a lektor pedig javítva visszaküldi, semmi undorító csatolmány, görény formázás :)

Általában nehézkes a különírás-egybeírás, néha felmerülnek központozási problémák.

Na, valaki? *reménykedve pislog*

Ha igen, e-mail: giti.tigi@gmail.com vagy tigi_tigi@citromail.hu

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tigi 2011 március 19 (szombat), 16:38-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 16 (szerda), 19:38 
Sztorihajhász

Sziasztok!

Még mindig bétára lenne szükségem Visszatérés Csodaországba c. többfejezetes ficemhez, amely még fut. Sajnos Noriko, az előző bétám nem válaszol, és ezért keresnék valakit, aki ismeri Tim Burton Alice Csodaországban c. filmjét és szereti is, és hajlandó lenne nekem bétázni. Egy szigorúbb és bétázásban járatosabb emberkét keresnék.

MSN: androsama666@windowslive.com
Email: androsan25@gmail.com vagy android666@citromail.hu

Várom a jelentkezőket! ^^

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 15 (kedd), 12:04 
Könyvmoly

Sziasztok!

Megint keresnék egy bétát a Valiron dinasztia című regényemhez, mert sajnos a jelenlegi bétámat elnyelte a föld. :-S
A regény már a merin van, és azért szeretném átnézetni, meg átjavítani, mert még mindig nem tettem le arról, hogy esetleg egyszer kiadják. :)

Akit esetleg érdekelne, itt beleolvashat (persze, ha utána jelentkezik, már egy bővített változatot fog kapni):
http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=57406

Várom a jelentkezőket e-mail-en, msn-en, és akár még a skype is szóba jöhet. :)
E-mail/msn: GaerielRiniell@gmail.com

Yenna

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Bétát keresek:)
HozzászólásElküldve: 2011 március 13 (vasárnap), 11:35 
Zöldfülű

Sziasztok! Bétát keresek egy egyszerű egyfejezetes történethez. Sajnos némi helyesírási problémával rendelkezem. Ha esetleg valaki szeretne a segítségemre lenni ezen a címen elérhet :whitestar@windowslive.com Előre is köszönöm
:-D
Üdv.: White :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára WhiteStar 2011 április 01 (péntek), 16:25-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 12 (szombat), 13:09 

Sziasztok!
Elkeltem, köszönöm Luna :x
Megint én járulok ide :) Nekem egy kihíváshoz kéne egy gyors béta, aki ha ma délután elküldöm neki, hétfőig megcsinálná! Tudom, hogy nagy kérés, de sajnos magánéleti gondjaim miatt húzódott el az írás :? Kérem valaki segítsen nekem :) Nem lesz gigászi hossza :)

Várom Püben a megmentőm levelét $pray
Köszönöm neki előre is _U_

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 március 08 (kedd), 20:31 
Zöldfülű

Sziasztok. Bétára lenne szükségem, mert az adminok kisebb hibák miatt gyakran visszadobják a fejezeteimet. Olyan bétára lenne szükségem, aki tartósan tud vállalni, és legkésőbb két nap múlva végez. Már három béta hagyott ott, mert mind elfoglalt lett. Szóval most olyan jöjjön, aki két napon belül vissza tudja küldeni, kijavítva. Örülnék neki, ha elvállálna egy ilyen személy:)
email címem: david9503@citromail.hu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 27 (vasárnap), 14:50 
Zöldfülű

Helló mindenkinek! :D
Én is bétát keresek, mint itt sokan mások. :) Először is még mindig kezdő írónak tartom magam, bár már egy éve írogatok :D Főleg Twilight fanfictionban mozgok, de neki álltam egy HP/Testvériség crossover fordításának :) A helyesírásom jó, bár néha én is elgépelek, főleg a párbeszédek terén kéne jól átnézi az írásaimat :) Ha valaki szívesen segítene, annak nagyon örülnék, az e-mail címem: zsirai.reka@gmail.com
Előre is köszönöm :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 27 (vasárnap), 12:29 
Szárnybontogató

Sziasztok!!

Mégis kellene béta a HP-története(im)-hez...

lehetőleg leányzó legyen az illető:D

ha vkinek oké,akkor írjon rám pm-ben,és megadom az msn-címemet!!:P

thx előre is:) ööö lehetőleg tapasztalt legyen a bétázó:)

email címem: doszkocsdavid@invitel.hu

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Daedalus 2011 február 27 (vasárnap), 15:35-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 19 (szombat), 17:11 
Betűmániákus

Sziasztok!

Kiscsillag nyomására beleegyeztem a dologba, hogy szerezzek egy bétát. :D Nem mondom, hogy akkora szükségem van rá, de azért a regényemben fejezetenként egy-két elgépelés és hiba van (nem súlyosak), amiket nem veszek mindig észre. :) És később meg fogja nehezíteni a dolgomat, meg amúgy is, jó lenne a fejezeteket tökéletesen feltölteni.

Erről az írásról lenne szó, illetve majd a folytatásáról.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=70048

Nem mondom, hogy könnyű darab. :D Ráadásul már csak két fejezet van hátra. Kérditek hát, miért kell béta most? A folytatáshoz kell majd. :) Bár igaz, az csak júliusban lesz esedékes.

Elérhettek msn-en, címem a profilomban van. :D Aki jelentkezni akar, küldjön pü-t, vagy zargasson ott.

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 18 (péntek), 17:47 
Zöldfülű

Sziasztok!

Gyűrűk Ura fordításomhoz keresnék lektort, aki át tudná futni a szöveget. Még csak a Prológus van kész, de folyamatosan fordítom a regényt. Bár nincs gond a helyesírásommal, de jobban szeretném, ha egy tapasztalt bétázó is átnézné. Ha van előtte bárkinek bármi kérdése, levélben elér.

E-mail címem: rocsikzoli@gmail.com

Előre is köszönöm, ha valakit időt fordít rá.

Üdv,
Zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 15 (kedd), 13:40 
Könyvmoly

Sziasztok!

Az 1800-as évek beli Londonjában, meg egyéb birtokokon játszódó regényemhez keresnék bétát, amit kicsit megbolondítok 3798-al. :) Szokásomhoz híven romantikus regényről van szó, 18-as jelenetekkel megspékelve.

A történet még csak a hétvégén fogalmazódott meg bennem, amit összekevertem egy régebbi próbálkozásommal, így kezdtem el most a regényt, és már az előszó készen van. Nem tudom, milyen gyorsan fogok haladni, mert szokásom visszatérni az AVD/ABD sorozatomhoz. :#-) De mivel az AVD2-ből már csak 2 fejezet hiányzik, és mert éppen nem írom, nagy a valószínűsége, hogy ontani fogom magamból a fejezeteket. :D

Olyan bétát keresnék, aki viszonylag gyorsan tud nekem javítani, és mégis alaposan átnézi nekem a fejezeteket. Ezen kívül ha megakadok, akkor tudjak vele ötletelni, hogy hogyan folytatódjon a történet. Msn-en lenne a legegyszerűbb a kapcsolatot tartani, de az e-mail is szóba jöhet, vagy a skype, habár az utóbbit nem szoktam nagyon használni.

Az e-mail címem és az msn címem ugyanaz: GaerielRiniell@gmail.com

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 13 (vasárnap), 19:26 
Szárnybontogató

Halli kedveskéim! :-D :-D

Hosszas eltűnés, és kínlódás után ismét visszatértem és ennek örömére egy lelkes lektort keresek, hosszabb távra. Igazából olyan ember jelentkezését várom, aki nem fél megmondani a véleményét, őszintén minden teketória nélkül rávilágít a hibáimra és persze képes elviselni a hülyeségeimet is. :twisted: :twisted:

Jelen pillanatban az egyik készülő Torchwoodos regényemhez tartozó karktereimhez tervezek egy kisebb novellafűzért, valamint van egy Harry Potter fordításom, amit át kellene nézni. De ez csak a kezdet... Tervezek még néhány SN regényt is, de ez még odébb van.

Szóval, akit érdekel a dolog, annak szeretettel várom a jelentkezését a halgasviki@gmail.com email címre.

She guides us to bliss, her gift everlasting...

KépKép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Keres
HozzászólásElküldve: 2011 február 13 (vasárnap), 7:36 
Zöldfülű

Sziasztok!

Nagyon kezdő író vagyok még sajnos - és pocsék a helyesírásom. Bétát keresnék új történetemhez állandó munkára. A bétának lehetőleg hatalmas türelme legyen, mert gyakran kikészülne a sok hibámtól - helyesírás a fő gondom/gyengeségem. Gyűrűk Ura romantikus fanfic, de nem annyira extravagáns, +16os. Mindennap elérhető vagyok, e-mailen keresztül bármikor elérnek.

e-mail cím:

demongirly91@gmail.com

Üdv. Diamond White

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 08 (kedd), 18:43 
Szárnybontogató

Szeretnék egy bétát állandó munkára, mivel elég hosszú a kívánt fic.
the GazettE - Dir en grey vegyespárosú, illetve +18as lesz valamikor.
Én csak a közvetítő szerepét tölteném be az író és a béta közt bizonyos okok miatt.
A bétának, ha lehet birkatürelme legyen ^-^

A történet eddig 18000 szavas Word szerint ^-^" de csak fejezetenként kéne javítani, nem egybe xD

Elérhetőség:
MSN: beres.barbara@vipmail.hu
E-mail: beres.barbara@vipmail.hu

A halál nem megoldás- alanrickman-9 fejezet

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zaluro 2011 február 09 (szerda), 22:52-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 07 (hétfő), 20:16 
Zöldfülű

Sziasztok!

Még mindig: Bétát keresnék két törihez. Azt hiszem, némi időbeli problémám akad néhanap... Helyesírásban nem szoktam hibát véteni, elvétve hullajtok el egyet-egyet. :oops:

Egy őrült crossoverhez, ami jó csomó fandom (pl. HP, Death Note, Blood Ties...) és még saját szereplők keveredése. Szerintem poénos, néhol kifacsart, de semmiképp sem sötét. Törekszem valami "szépre", de jellemzői között bujkál a szereplő halála és a slash figyelmeztetés is.
Már majdnem kész, nem hosszú(ld.eddig 24 oldal Wordben), csak átnézni kellene. Meg egy apró véleményt mondani esetleg. :wink:

Egy saját szereplő/LV (időközben némi /PP) törihez, amiben az említett mardekáros hölgynek nehéz dolga van:
- meg kell ismernie önmagát,
- teljesítenie kell a feladatát,
- meg kell ismernie a párját,
- életben kell maradnia, ha lehet ép elmével.
Ezek után, ha valaki kedvet kapott bármelyik készülő borzalmam bétázására, esetleg előolvasására... nos, szívesen fogadom! :wink:

Remegve várom, hogy jelentkezzen valaki e-mail (liliankyle@citromail.hu) vagy msn (liliankyle@hotmail.com) útján! :-D

Üdv: Lilian Kyle

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 06 (vasárnap), 16:18 
Könyvmoly

Hali mindenkinek!

Bétát keresnék készülőfélben levő fordítás(ok) átnézéséhez. Harry Potter fandom, slash +18-as korosztály. Sajnos eddigi bétáim jelenleg mind nagyon elfoglaltak, és nem akarom őket tovább terhelni.

Miután fordításról van szó, elvárt, hogy a béta értsen valamelyest angolul, hogy össze tudja vetni a magyar fordítást az angol eredetivel. Nem azt várom, hogy mondatról mondatra nézze át, de még velem is előfordulhat, hogy félrefordítok valamit, vagy egy-egy mondatot nem teljesen értek. Ilyenkor jó lenne, ha a bétával át tudnám beszélni, mert több esetben bebizonyosodott, hogy ezekből az ötletelésből jó dolgok sülnek ki. És persze nem árt megnézni, hogy kellően magyarosra sikerült-e a lefordított mondat.

Nem várom el, hogy azon nyomban neki essen, mikor átküldöm neki, de jó lenne, ha az illető nem ülne rajta heteket. Ráadásul nem kell attól félni, hogy a leendő bétát elhalmozom bétázni valóval. Hetente-kéthetente 1-1 fejezetről van szó maximum.

Jelentkezni lehet PÜ-ben vagy e-mailben. E-mail címem a profilom alatt megtalálható. Nem harapok :)

Előre is köszönöm.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 február 04 (péntek), 18:57 
Zöldfülű

Hello!
Kezdő-haladó firkálónak mondanám magam, mert már írtam saját történeteket, és ficeket is (ezek csak a Lumoson vannak fent, vagyis a fanfiction.csodaidok.hu-n, Melvi név alatt), de még mindig segítségre van szükségem. A saját regényem: Az utolsó meló címmel megtalálható a Merengőn, de csak az első két fejezet. (még mielőtt valaki biztos lenne benne, hogy valami bérgyilkos história, ki kell hogy ábrándítsam - vagy meg kell nyugtassam: nem az)
Szükségem lenne egy segítőre. Légyszi kukkantsátok meg a sztorit, és ha tetszik, írjatok!
Zizi
(zizi.bogar@citromail.hu, vagy koosm@citromail.hu)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Bétát keresek!
HozzászólásElküldve: 2011 január 31 (hétfő), 18:34 
Zöldfülű

halihó! Szeretnék bétát keresni a Vámpírnaplós történeteimhez. E-mail címem: f.erika1223@gmail.com Ha érdekel, írj ide egy e-mailt, és add meg az msn címed, hogy felvegyelek. :)
Ha kíváncsi vagy, mit alkotok, itt van a profilom:
http://fanfic.hu/merengo/viewuser.php?uid=9271

Itt pedig a blogjaim címe, ahová segítség kéne, de remélem, nem nagy! :)

http://twilightandvampirnaplokgondolatok.blogspot.com/
http://egyujeletbycaroline.blogspot.com/
Az írási stílusomról annyit, hogy változó, de ötletesnek tartom magam, ez attól függ. :) Szóval, ha érdekel, írj üzenetet! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 január 28 (péntek), 13:21 
Zöldfülű

Hahó!
Én is beállnék a bétát keresők sorába. Első történetem (vagyis inkább az első, amit megosztásra érdemesnek találok). A helyesírásom (szerintem) annyira nem szörnyű, de azért szükségem lenne egy tapasztalt szemre, hiszen többszöri elolvasás után is maradnak hibák. Hiába én is ember vagyok :D Segítséget kérnék a besorolásban (nagyterem v mpk?) és a korhatárban is. Nem novella, nem regény, hanem inkább egyperces (vagy drabble?) fűzérnek mondanám. Viszont kellene a bátorítás és a kritika (kíméletlenül, nem sértődöm meg! :)), mert az még 3-4 fejezet vissza van, és csak akkor akarom feltölteni amikor teljesen készen leszek.
Előre is köszönöm
Kekelilla

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 44  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra