Üdv!
Nem tudom, nekem mennyire éri meg egy ilyen ficblog indítása, mert a "zöldfülű" szó rám hatványozottan igaz: nem csak, hogy nem rég regisztráltam Merire, de a fan ficem is még csak kettő (két és fél) fejezetnél tart... Így nem hiszem, hogy bárki is, aki meglátná a nevemet, valami hasonlót gondolna:
- Húú, én ismerem ezt a csajt, úristen, na nézzük csak, mit írt!
Neeem, ez azért elég merész feltételezés lenne, még tőlem is. Inkább valami ilyesmit képzelek el...
- Na ez meg ki a... Nézzük csak meg, mit hablatyol itt össze...
Valahogy így tudnám elképzelni.

Szóval, bemutatkoznék, a nevem kidamichan, és Merin a Májá fátylai című valamit írom.

Nos, igazából azért döntöttem a mellett, hogy feldugom a képem a fórumra is, mert azért be kell vallanom, minden várakozásomat felülmúló mennyiségű kritikát/hozzászólást kaptam az eddig felkerült két fejezetre, amiért még most sem tudok elég hálás szót és "köszönöm"-öt mondani... Tényleg, köszi! Nagyon jól esnek a kedves szavak.

Szóval ez inspirált arra, hogy talán egy embernél több ember is kíváncsi arra, hogy hol tart az új fejezet, meg úgy általánosságban mi a szitué a sztorival.

Meg gondoltam, megpróbálok pár, már most felmerült kérdésre választ adni, már mint úgy, hogy egy poént se lőjek le a géppuskámmal.
Példának okáért, hm. Szóval itt volt Remus kérdése, hogy ő hol van, mint van, stb. Meg szeretném nyugtatni azt az egy embert, aki képes volt egy ennyire ismeretlen író fórumbejegyzését elolvasni: nem, Remus NEM halott, nem zabál halált sem, szimplán eddig még nem került elő, de pánikra semmi ok, a harmadik fejezetben kedvenc vérfarkasunk is megjelenik.

Volt még kérdés... Piton "beavatására" vonatkozóan. Nos, ezt tényleg nem lőném le, mert egy kisebb fordulatot fog okozni a ficben (és persze, nem az utolsót), de, mint ahogy azt már a válaszomban is kinyilvánítottam, Perselus nem hülye. Bájitalmester, vagy mi.
Ó, és Daedalus nevezetű hozzászólóm felvetette egy novella ötletét, ami igazából nagyon is tetszik!

Már volt egy kialakult képem erről a "Piton összeveszik Lilyvel, hogy békülnek ki?" kérdéskörről (kezdjük ott, hogy lehet össze se fognak veszni), meg úgy généralement (franciául általánosságban.

) Perselus és Lily múltjáról, szóval hm. Mit szólnátok ahhoz, hogy ha a születésnapomon (máj. 18, ajándékokat szívesen fogadok) feltennék egy kis szösszenetet ezen témában?

Kicsit messze van még, de az legalább nekem is egy jó határidő, hogy elkészüljek...
Hm, nos. A harmadik fejezetet jelenleg is írom, Harry kicsit felfedezi, hogy egy nőben mekkora vonzerő/kényszerítő erő van, hívjuk is akárminek; Piton, mint jó apa, a plafonon van ettől; s Lily körül se mennek olyan jól a dolgok, mint azt Mrs. Piton szeretné. Ennyit elöljáróban.

Remélem, nem nagy spoiler...
És most, szeretném megköszönni annak az egy embernek, aki erre a kis zöldfülűre időt szakított, s elolvasta ezt az... Igencsak hosszú valamit. Tényleg kösz.