|
| Fanficbúvár |
 |
Csatlakozott: 2008 február 19 (kedd), 20:21 Hozzászólások: 633 Tartózkodási hely: A Tardisban
|
Akkor Taniának, és mindenki másnak, aki esetleg nézi, az én DW-teóriám, 5.6. évados spoileres, tehát Magyarországon még nem adott részekkel, szóval aki csak AXN Scifin nézi, óvatosan A teória lényege: Rory = A Mester. Első pillantásra abszurd, de figyelem, levezetés jön.
A Mester hírhedten mindent túlél. Már a New Who-ban is egyértelmű ez, de ha valaki ismeri a Classicot, ott MÉG inkább. Egyszerűen nincs olyan halálnem, ami tartós lenne nála. Nincs. Mindig talál kiutat. Ezért vagyok abban 100%-ig biztos, hogy előbb-utóbb visszatér. Tegyük fel, hogy kitört az Időzárból. Ne kérdezd hogyan, technoblabla. Meg ő a zseni, nem én. Valahogy. Ha Dalek Caan áttört az egészen, a Mester is megteheti. A teste már amúgy is gyenge volt, plusz alighanem ez is megviselte, hát regenerálódott - és tudjuk, hogy csak a Doktor olyan béna, hogy nem tudja irányítani a regenerációit. Romana a Classicban irányította, és a Mestert is láttuk már ("Ha a Doktor lehet fiatal és erős akkor én is."), no meg Melodyt is ("Pofa be, apa, a ruhaméretre koncentrálok."). A Mester tudta, hogy meg kell húznia magát megint, háttérbe vonulnia, hát kisfiúvá regenerálódott - úgy négy-öt évessé, mondjuk. Persze így a tudata megmaradt, csak a teste lett fiatal. Kaméleon-ívet használt, megint, hogy emberré váljon. A kicsi, gyenge, alighanem amnéziás fiúcskát a Williams család örökbe fogadta - és együtt felnőtt Amyvel és Mels-el, ahogy azt láthattuk.
A Mesterről tudjuk, hogy a Doktor megszállottja, így talán nem is meglepő, hogy a legújabb emberi álcája egy kórházban dolgozott - a Dream Lord világában még orvos is lett belőle!
Két emberi álcát láttunk az új sorozatban. John Smith csak pár hónapig "élt", és gyakran voltak visszatérő álmai a Doktorról. Yana már évekig élt, ritkábban voltak álmai, a TARDIS, a Doktor, az Időlordok említése nem okozott nála flashbackeket, csak amikor a Doktor elkezdett beszélni az Időháborúról és a Dalekokról, csak az hangosította fel a fejében a dobszót. Rory egy hallgatag személyiség - ha voltak is emlékei, egyszerűen nem említette őket. (Viszont az tény, hogy NAGYON jó megfigyelő, és gyorsan kapcsol. Lásd Prisoner Zero esete, vagy hogy egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a TARDIS nagyobb belül mint kívül.) És nem szabad elfelejtenünk, hogy Rory kétezer évig élt. Ez nagyon hosszú idő egy mesterségesen létrehozott személyiségnek - mondhatjuk, hogy megerősödött ez annyira, hogy az Időlordok említése, az üzenet, amit a Doktor kapott, ezek már nem okoztak neki flashbacket.
Good man goes to war elején nekem mindig is gyanús volt River viselkedése. A szokásos énjét adja, nagy lazán visszasétál randiról a Doktorral, aztán... ez a magabiztossága eltűnik, amikor meglátja Roryt. Persze már tudjuk, hogy ő az apja, de ez nem magyarázza azt, hogy látszik az arcán, hogy legszívesebben magához ölelné, és szorongatná - régen látta Roryt alighanem. És talán úgy látta utoljára az ő szemszögéből, hogy azt hitte, többet nem találkoznak. Talán már Mesterként látta utoljára.
Valamint a Doktor ott hagyja a házaspárt Demon's Run-on. Mi van, ha annyitól nem lenne szabad valakinek rész-időlordnak lennie, hogy a TARDIS-ban fogant? Mi van, ha volt olyan sejtése, hogy valamelyik barátja igazából csak egy mesterséges személyiség? Ez megmagyarázná azt, hogy nem rohant vissza hozzájuk egyből azzal a hírrel, hogy "upsz, a lányotok nem teljesen ember", hanem ott maradt gondolkozni. És azt, hogy elrohant tőlük. Információra volt szüksége, adatokra, tényekre. Kereste Melodyt - de ugyanakkor talán megpróbálta kideríteni, hogy melyikőjük lehet az.
No és persze Let's Kill Hitler. Premierplánban végignéz egy regenerációt. "I've got this short of banging in my head." Banging. In the head. Biztos vagy te benne, hogy az Hitler volt a szekrényben? Pláne, hogy akárhányszor nézem vissza, ÉN nem hallok dübögést...
Tegyük fel továbbá azt, hogy a Doktor tudja, hogy ki ő. Vagy legalábbis azt, hogy Rory az, és sejti, hogy melyik időlord lehet. Persze nem tudhatja (de Yanánál se tudta, csak nem akarta hagyni, hogy kinyissa az órát), de talán sejtheti, hogy ki ilyen mindent-túlél figura. Miért nem mond semmit? Amy és Rory boldogok. És tudja, hogyha önző lenne, és eleresztené az időlordot, akkor Rory kvázi meghalna. Sok mindent tett már tönkre az életükben - ezt nem akarja.
Arthur Darvill két dolgot is nyilatkozott, ami idevág. Egy: vissza fog térni a hetedik évadban, és az nagyon olyan lesz, amitől majd leesik az emberek álla. Kettő: figyeljük Rory jobb kezét. Vissza akarom nézni legalább a hatodik évadot, a kezét figyelve, hátha ledobolja a négyes ütemet, vagy egy gyanús óra lenne ott.
Ráadásul milyen már, hogy a Doktor elvette a Mester lányát...
"A férfi, aki újra és újra meghal" "A fiú aki várt". Mindkét jelző illik egyaránt a Mesterre és Roryra is. A Mester is újra és újra meghal (elégett, kifogytak a regenerációi, kétszer is, lelőtték, kétszer is, nem regenerálódott, át az időzáron, blabla), Rory meg kb a Doctor Who Kenny-je. Ráadásul a Mester is várt a Doktorra (Saxonként, hogy végre előkerüljön, hogy a képébe nyomja hogy miket ért el, Yanaként, hogy valaki felszabadítsa), Rory meg... tudjuk.
Rohadt kegyetlen húzás lenne. De én Moffatból kinézem.Basszus ez hosszú lett ^^"
_________________ Screw Team Edward and Team Jacob. I'm a proud member of Team Winchester.
Team Edward Elric - because vampires aren't shiny. Automail is.

|
|