Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 július 23 (csütörtök), 9:37

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 506 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Ötletház.
HozzászólásElküldve: 2013 december 18 (szerda), 17:12 
Fanficbúvár

Idézet:
A Twilight történetek már kategorizálva vannak:
Forks (46) - Általános történetek.
Esme szigete (211) - Romantikus történetek.
La Push (20) - Humoros történetek.
Volterra (12) - Sötét történetek.

Vagy nem erre gondoltál?

De igen, akkor módosítom (igazából nem szoktam Twillight-kategóriában böngészgetni, azt hittem, ott sincs kategorizálva): jó lenne ilyesmi a Privet Drive-on is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 18 (szerda), 15:53 
Ó-nagy admin "Verem-úrnő"

Hirondelle írta:
Sziasztok!

Lesz/lehetne olyan funkció majd az új rendszerben, hogy az ember láthassa, hányan rakták a történetét a kedvencek közé? Nem annyira életbevágó, csak hajt a kíváncsiság :)

Igen, már működik az új rendszerben.

Gigi685 írta:
Támogatnék mondjuk egy olyan ötletet, hogy a Privet Drive/Twillight történeteit kategorizáljuk; mármint úgy, ahogyan a Harry Potter-sztorikat, hogy lehetne egy külön hely a romantikus, sötét, humoros stb. történeteknek. Vagy inkább bonyolult lenne, mint hasznos? Nem igazán tudom, de azért mindenesetre megemlítem.

A Twilight történetek már kategorizálva vannak:
Forks (46) - Általános történetek.
Esme szigete (211) - Romantikus történetek.
La Push (20) - Humoros történetek.
Volterra (12) - Sötét történetek.

Vagy nem erre gondoltál?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 16 (hétfő), 17:19 
Fanficbúvár

Támogatnék mondjuk egy olyan ötletet, hogy a Privet Drive/Twillight történeteit kategorizáljuk; mármint úgy, ahogyan a Harry Potter-sztorikat, hogy lehetne egy külön hely a romantikus, sötét, humoros stb. történeteknek. Vagy inkább bonyolult lenne, mint hasznos? Nem igazán tudom, de azért mindenesetre megemlítem.
A "Hányan kedvenceltek"-funkció jól hangzik, igazi idegbeteghez méltóan biztos sokat nézegetném. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 16 (hétfő), 16:52 
Fanficbúvár

Sziasztok!

Lesz/lehetne olyan funkció majd az új rendszerben, hogy az ember láthassa, hányan rakták a történetét a kedvencek közé? Nem annyira életbevágó, csak hajt a kíváncsiság :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 14 (szombat), 11:37 
Ó-nagy-admin "backstage"

Gigi685 írta:
Amúgy How I met your mother kategóriát nem szeretnétek véletlenül az oldalra? Van egy pár angol nyelvű fic, amiket baromi szívesen lefordítanék. :)

Akkor nyitunk új kategóriát, ha van már feltöltés az adott világba. Mikor kész vagy a fordítással, szólj nekünk, és csinálunk szereplőlistát. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 10 (kedd), 16:18 
Fanficbúvár

Amúgy How I met your mother kategóriát nem szeretnétek véletlenül az oldalra? Van egy pár angol nyelvű fic, amiket baromi szívesen lefordítanék. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 30 (szombat), 23:23 
Ó-nagy-admin "backstage"

Röviden: lesz benne ilyen. :) Amint a szerző válaszolni fog egy kritikára az új programban, a rendszer egy belső üzenetet hagy a kritikaíró számára erről. :)
Addig pedig azt tudom javasolni, hogy a KK-sohoz hasonlóan te is vezesd egy táblázatban a kritikáidat. Dátum, szerző, cím, link a kritikához, kaptál-e már választ oszlopokkal készíts egy táblázatot, és abban vezetheted a kritikákat, a link segítségével pedig könnyen ellenőrizheted a választ. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 30 (szombat), 21:10 
Zöldfülű

Sziasztok!

Kicsit visszapörgettem, és találtam is olyan kér(d)ést, amit hasonlít az enyémre, de azért nem ússzátok meg.:) Látom, hogy készül az új rendszer (juhé!), és a kritikákkal kapcsolatban szeretnék érdeklődni: nem lehetne majd valami olyasmit is bevezetni, hogy az oldal jelezze nekem, ha valaki válaszol az általam írt kritikára? Mert mióta elhatároztam, hogy rendes merengős leszek, és mindig bejelentkezek, csomószor előfordul velem, hogy kérdezek is valamit a szerzőtől, vagy érdekelne a reakciója, de ha egy darabig nem válaszol és nem frissít, akkor bizonyos idő után a nickneve és a mű címe is elvész a múlt homályában, és így elég egyoldalúnak érzem a kommunikációt. :( Bejelölhetnék mindenkit kedvencnek, de azt nem akarom, és privát üzenetekkel sem szeretném bombázni szerencsétlen írókat. Üdv, F. V.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 26 (kedd), 18:03 
Ó-nagy-admin "backstage"

Sajnos ezt a Meri jelenlegi programja nem teszi lehetővé. Javítani ugyan lehetne rajta, de az sok munkával járna, és amennyi hibája van ennek a programnak, "egy élet nem lenne elég a javításokhoz".
Éppen ezért egy teljesen új program elkészítésén dolgozunk, amelyben igyekszünk kiküszöbölni minden eddig felmerült hibát. Reméljük, az új program hamarosan olyan állapotba kerül, hogy lecserélhetjük rá a jelenlegit, és akkor sok - most nyűgnek számító - problémától megszabadulhatunk. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 26 (kedd), 17:02 
Fanficbúvár

Sziasztok!
Nem tudom, felmerült-e már, mert csak az első tizenegynéhány kommentet olvastam el, tehát ha már volt róla szó, tekintsétek semmisnek a javaslatomat, de az az érdekes számomra, hogy a főoldalon az "Új feltöltések" kategóriába automatikusan azokat a történeteket írja ki, amikhez most érkezett friss fejezet, tehát csak egy pár napon belül olvasható az új, mire már mindenképpen lekerül a listáról. Nem lehetne valahogyan megoldani, hogy egy történet akkor kerüljön oda, amikor már az új fejezet fent is van megtekinthető állapotban az oldalon?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 01 (vasárnap), 14:49 
Tollforgató

Tigi írta:

(Hogy Tóth Tamás Boldizsár miért nem használ kötőjelet, az számomra rejtély...)

Azért, mert szegény feje, a szerkesztője meg a lektora és a korrektora is valószínűleg mind-mind az MHSz-t vették alapul.
Ahogy mi is az egyetemi helyesírási alapvizsgán.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 30 (péntek), 17:46 
Fanficbúvár

Sziasztok!

Apróság, de mégis... :oops:

A Gyakori hibák menüben ez áll:
Ha az utolsó betűt nem, vagy másképp ejtjük, mint a magyar nyelv szabályai előírnák, kötőjellel kapcsoljuk hozzá a ragot (az ’y’ kivételt képez, ennél nem szükséges a kötőjel).

Viszont az -ey-hoz már kötőjellel kapcsoljuk a ragokat, és ez eléggé megtévesztő (Luthiennek lektoráltam, és ott merült fel).
Lehetne esetleg kiegészítést eszközölni?
Főleg, hogy a Harry Potter hemzseg az -ey végű nevektől.

(Hogy Tóth Tamás Boldizsár miért nem használ kötőjelet, az számomra rejtély...)

Köszönöm :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 27 (kedd), 21:30 
Zöldfülű

Kösszentyű!

Félórás szenvedés után (miután kiderült számomra, hogy a honlap nem ismeri fel sem az igazítás, sem a betűtípus kódot), nem is érdekel a dolog.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 25 (vasárnap), 16:25 
Billentyűzetgyilkos

Chris írta:
Sziasztok!

Igen, mindkét probléma megoldására gondoltunk már, és a 4-es metro építésének sebességével készülő új honlap rendszerében a kritikák minden szempontból áttekinthetőek lesznek, valamint a kedvencek frissítéséről is belső üzenetet fog küldeni a rendszer.

Ez a kedvences dolog nagyon jól hangzik. Reméljük, nektek sikerül hamarabb kivitelezni a dolgokat :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 24 (szombat), 11:05 
Ó-nagy admin "Verem-úrnő"

Eddy_ írta:
...

DeprLugia írta:

Sziasztok!

Igen, mindkét probléma megoldására gondoltunk már, és a 4-es metro építésének sebességével készülő új honlap rendszerében a kritikák minden szempontból áttekinthetőek lesznek, valamint a kedvencek frissítéséről is belső üzenetet fog küldeni a rendszer.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 augusztus 21 (szerda), 15:23 
Zöldfülű

Sziasztok!
Nos, én egy számomra nagyon fontos, igazán felhasználóbarát dolgot szeretnék kérvényezni; az e-mail rendszer kiépítését. Ha frissít a kedvenc írom, frissül a kedvenc sztorim, ha pm. érkezik nagyon faxa lenne erről azonnali értesítést kapni, mert ez így egy nagyon nehezen követhető kavalkád. Ez számomra megváltás lenne, talán más is örülne neki.

Köszi, ha megfontoljàtok,
DeprLugia

Félórás szenvedés után (miután kiderült számomra, hogy a honlap nem ismeri fel sem az igazítás, sem a betűtípus kódot), nem is érdekel a dolog.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 március 26 (kedd), 10:44 
Billentyűzetgyilkos

Sziasztok!

Nem emlékszem, hogy az új rendszerben (amit naaagyon várunk már :D) szó lett volna ilyenről, ha igen, elnézést, de nem emlékszem. Azt tudom, hogy lesz olyan a kritikák terén, hogy ne kelljen végigpörgetni az x oldal kritikát a saját beállításoknál, hanem maga a történet alatt lehet majd az adott kritikára válaszolni.

Olyan is lesz/terveztek/gondoltatok rá, hogy ne csak a saját kritikáinkat lássuk, hanem azokat is, amiket mi írtunk? KK-s tagként ugye vezetem az írt kritikákat, és ha olyan választ kapok, amire reagálnék, akkor ugye új kritikát kell írnom, hiába jött közben mondjuk 5-8 kritika (vagyis egy új oldalnyi) a szerzőnek, vagyis teljesen más helyen lesz majd a válaszom az ő válaszára. Ezzel kapcsolatban két dolog is. Egyrészt ugye ez, hogy ha az író válaszol, és arra én is szeretnék válaszolni, azt egyből az én első kritikám alatt tudjak, ne kelljen új kritikát írni? FB-n jött be mostanában a reply funkció, ilyesmire gondolok én is. A másik meg, hogy a saját beállításaimnál lássam mondjuk az előző x hónapban írt kritikáimat, és ott is tudjak egyből válaszolni, megspórolva ezzel a keresgéléssel töltött időt?

Előre is köszönöm a válasz(oka)t.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 13 (szerda), 12:41 
Ó-nagy-admin "backstage"

Arra is gondolni kell a pályázatnál, hogy csak a KK jelzésrendszerében 27 lehetséges kihívás létezik (persze kérdés, hogy ebből mennyi lesz idén is megrendezve), és még jöhetnek újak is. Jelenleg is kettő pályázat fut, szinte tökéletesen párhuzamosan. Tehát a potenciális írókat sem kellene túlterhelni, mert annak megvannak a következményei. Szóval, mielőtt beleugrunk egy ilyen (egyébként jó) ötletbe, nézzük meg, mennyi kihívás éri meg a következő fordulót. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 13 (szerda), 11:02 
Ó-nagy-admin "backstage"

Lehet ilyen "hangficet" csinálni, csak az a lényeg, hogy itt is legyen meg a minimum 2000-es szószám, ha rövidebb, akkor érdemes több ilyet gyártani és akkor azokat egy feltöltésben feltenni, mert másként nem valószínű, hogy felengedjük.

A pályázat nem rossz ötlet, de ha jól akarja az ember csinálni, az egy kicsit több szervezéssel jár (hiába küldik be, ha hibás, akkor visszaküldöm, és akkor már megint kiesik) és nem tudunk mások nevében feltölteni történeteket, szóval később ezeket még át is kell pakolni. Tehát ez sajna a mi időhiányunkból és a rendszer nehézségeiből fakadóan egy ideig még biztos napolva lesz. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 12 (kedd), 18:05 
Írópalánta

Sziasztok!
Épp a Muzsika hangjait néztem a színházban, amikor beugrott két talán igen furcsa ötlet:
1.) Van olyan, hogy musical fic? Amikor van a történet, és amikor olyan zenés rész jönne egy oda beszúrt link segítségével meg lehetne hallgatni az oda szánt dalt (mint a hangfic és a... nem hangfic vegyítéke)

2.) Amikor közelednek az ünnepek, én pl. nagyon rá vagyok kattanva. Mi lenne, ha az aktuális ünneppel kapcsolatban (mint most a valentín, vagy a farsang) egy-egy pályázatot hírdetni, vagyis ollyan novellákat (vagy miket) küldeni be, ami az adott ünnepről szól valamilyen szinten, és amikor napra pontosan eljön az ünnep napja akkor legyen eredményhirdetés, hogy az olvasók egy kis ünnepi meghittségnek legyenek részesei.

You hate everything about me, why do you love me?"

Hős a sötétben ficblog profil

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 08 (péntek), 20:00 
Szárnybontogató

Sziasztok!
Köszönöm a gyors választ, akkor ez is olyan, mint az autóvezetés: kívülről rém egyszerű, de ha én ülök a volán mögött, fusson, ki merre lát! (Szerencsére csak a tanpályát amortizáljuk jó esetben.) Én azt hittem, nem győzitek kedvesen elküldeni az adminoknak jelentkezők hadát :) Újfent alig várom az új rendszert, mert olyan szép a magas kritikaszámom, viszont ezek java üres, amit a feltörés után hagynak :( Kellemes hétvégét!
Üdv: Fricskamacska

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 08 (péntek), 13:18 
Ó-nagy-admin "backstage"

Sziasztok!

Az a nagy helyzet, hogy erről már vagy két éve döntött az admincsapat, mikor elkezdtük tervezni az új rendszert, sokat is dilemmáztunk a dolgon, mert láttuk mindkét oldal teljesen jogos érveit és ellenérveit.
Az a döntés született, hogy az új rendszerben már csak regisztráltak tudnak majd kritikát írni, de ennek ellensúlyozására sok kényelmi funkciót (pölö az értesítést a megjelölt történet frissítéséről) és bizonyos figyelmeztetésekkel ellátott történeteket alapvetően is csak regisztráció mellett lehet majd megtekinteni és elérni, vagyis a csak benézegető olvasók motiváltabbak lesznek, hogy belépjenek a profiljukba. (Majd meglátjátok, miket rejtegetünk még a tarsolyunkban.)

Igen, várható, hogy így is kevesebb kritika fog születni, de addigra megszabadulunk az üresektől, egyszerűbb lesz a szemétkedő kritika feljelentése (a friss kritikákat egyébként is könnyebben felül tudják majd ellenőrizni az adminok feljelentés nélkül is, mert sokan most szégyellősek vagy nem tudják, hol kell, azért nem jelentenek fel), és nagyobb eséllyel tudjuk a csalásokat, trollkodásokat meg reklámokat visszaszorítani. Sajnos ez utóbbi háromra nincsen más lehetőségünk, csak a regisztráció, ezért is döntöttünk a jelenlegi megoldás mellett.
A mostani rendszerre viszont semmi értelme bevezetni, hogy csak regisztráltak írhassanak kritikát, a csalók néha most is regelve törik fel a fejezeteket, és az, hogy napi - hasraütök - 30 ejnyebejnye levelet küldünk ki (én eleinte próbálkoztam ezzel) és kitiltással fenyegetőzünk, az nem lenne hasznára se az íróknak, se az olvasóknak. A mi sarunk is, hogy ez idáig fajult, mert ugyan a kiskapuk ismerete nem jelenti azt, hogy használni is kell, főleg, ha tiltva is van, de eddig mi nem tudtunk érdemben tenni ellene, mert az egész rendszer alapját kellett volna megváltoztatni, ehhez meg mi nem voltunk/vagyunk elég jó programozók. De most már látjuk a fényt az alagút végén, és a későbbiekben többféle módon igyekszünk majd kritikaírásra motiválni az olvasókat. (Erre ötletelhetnétek ti is, privátban is megkereshettek minket, az ötleteket elraktározzuk későbbre.)

Nem tudom, hogy most az ellenzők és pártolók megszállják-e a topicot, de én most nagyjából ennyit tudtam mondani. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 07 (csütörtök), 14:16 
Zöldfülű

Cartwright írta:
A választ előre is köszönöm szépen.

Cartwright

szia!

bocsánat az adminoktól, hogy én válaszolok, de szerintem ez nagyon nem lenne jó ötlet... mármint, persze, vannak történetek, amikhez ha valaki nagyon akar, akkor beregisztrál, hogy véleményt írhasson, de... én csak kezdő vagyok, de nagyon elkeserít, hogy az olvasottsághoz képest milyen kevés kritikát kap a történetem. sokan még arra is lusták, hogy véleményt írjanak, hát még, ha regisztrálni is kéne hozzá?! a véleményezők nem túl motiváltak. :S
ha valaki pocskondiázó kritikát kap, akkor itt van egy topic a fórumon, ahol jelenteni lehet az adott véleményt, és törlésre kerül. ez még mindig humánosabb megoldás az írók felé, mint az, hogy az amúgy is kevés kritikák száma a harmadára csökkenjen. :S

Crystal

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 07 (csütörtök), 11:22 
Szárnybontogató

Sziasztok!
Már régóta foglalkoztat engem ez a kérdés, és most bátorkodom megkérdezni. Nem gondoltatok arra, hogy csak regisztrált felhasználók írhassanak véleményt a történetekhez? Ez még régebben jutott eszembe, amikor olvastam egy adott történetet, aminek megnéztem a véleményeit, és pont pocskondiázót találtam, az illető meg persze anonymus volt. Így talán lehetne ejnye-bejnyét küldeni az adott írónak, vagy ha ok nélkül pocskondiázna, akkor törlést. Nem tudom, ez a Merengőn hogyan működik. Mert az a meglátásom, hogy a legtöbb esetben a kritikus személy valami akármilyen névvel ír hozzászólást, és hiába törölteti mondjuk a szerző a kritikát, ő utána anonym írhat másikhoz is.
Ezzel nem szeretnék megbántani senkit, mert így gondolom, több kritika érkezik, de szerintem az oldalon azért vannak olyan írók vagy történetek, amik miatt érdemesnek tartaná az ember, hogy akkor regizzen. Illetve nem tudom, ezzel a megoldással a feltörést mennyire lehetne megakadályozni, én sajnos nem értek hozzá.

A választ előre is köszönöm szépen.

Cartwright

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 06 (szerda), 23:19 
Ó-nagy-admin "backstage"

fricskamacska írta:
Sziasztok!
Úgy veszem észre, a Merengőn vannak időszakok, mikor egyszerre rengetegen töltenek fel, és ahogy az Adminok fórumán látom, be is vannak vele havazva rendesen, pláne, ha mondjuk vizsgaidőszak van, vagy ilyesmi, és a feltöltők írnak, hogy megvan-e a sztori, mert eltelt az a bűvös 3 nap. A kérdésem, nem-e gondoltatok arra, hogy ezekre a bezsúfolódó napokra "beugró" Adminokat is "alkalmaznátok", akik segítenének nektek? Persze szigorúan csak a sztoriár felszámolásának idejére.

Szia!

Az elképzelés elsőre jól hangzik, de: egyrészt nem tolonganak sem kétes, sem megbízható beugró adminok, másrészt, a jelenlegi rendszerben nem tudnánk úgy elkülöníteni a beugró adminokat a rendszer olyan részeitől, amikhez a kvázi rendes adminok hozzáférnek és fontosak lehetnek (ha maga a Meri nem is kerülne veszélybe egy félrekattintással, azért csúnya perceket tudnának kreálni), harmadrészt általában egy sima moderáláshoz is elég sok belső szabályhoz, megegyezéshez és belső listákhoz kell igazodnunk, amiket beugró adminok nem fél perc alatt látnak át, negyedrészt, a hatékony moderáláshoz rutin kell. Amikor új admin érkezik a csapatba, mindig akadnak kérdéses esetek, de még sokszor az öreg rókák is a fejüket vakarják. Tehát nagyjából egyetlen jó lehetőség lenne erre: régi adminokat felkérni, h nem ugranának-e be. Ők viszont általában nem véletlenül mondtak le vagy lettek előbb backstage-esek, majd kilépők: nem érnek már rá. :(

Üdv,
Lyla

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 06 (szerda), 23:09 
Ó-nagy-admin "backstage"

c.l.a.r.e.y írta:
Sziasztok!
Egy furcsa kérdésem (félelmem) lenne az új oldallal kapcsolatban.
Nézegettem az új feltöltések között, és összességében is a történeteket, és azt vettem észre, hogy egyre kevesebb a Harry Potter univerzumba tartozó, és kezdi átvenni a a PD a hatalmat. Ha új Merengő megnyitja a kapuit, akkor marad az alapja a HP vagy inkább átbillen fanfiction oldalba? :-S

Ami nekem tetszene az új keresővel kapcsolatban, és szerintem hasznos is lenne, ha be lehetne állítani főszereplőt, aki alapján történetre lehet szűrni. (Most úgy próbálkozom, hogy szűkítem a "leírásra" és úgy keresek rá szereplő nevére, de ez nem mindig vezet célra.)

Illetve, ami még felötlött bennem az az, hogy az írók profilján nem csak abc sorrendbe lennének a történetek, hanem lehetne választani kategória, hossz, megjelenés dátuma alapján is.

És még egyen gondolkoztam, mert sokszor van, hogy ha kritikát írok, és jön rá válasz, akkor abban felmerül olyan, dolog (a ficcel kapcsolatban!), amire reagálnék még, és jó lenne, ha ugyan az alatt a hozzászólás alatt lehetne rá visszaírni. Persze ennek megvan az offolás veszélye tudom... :-<

Bocsánat, ha már voltak az ötletek, és előre is köszönöm a kérdésre a választ!
:-h

Clarey

Szia!

A Merengő szép lassan magától fog átbillenni vegyes fanfiction oldalba, mi max. csak igazodunk hozzá a későbbiekben. Egyszer be fog következni. Inkább az a kérdés, PD-original vagy fanfiction túlsúlyba fog-e kerülni az évek alatt. :)
Az egymás alá reagálásnál igen, ez a veszély, h offba fullad, ezért egyelőre nem tervezünk ilyesmit, a főszereplő alapján szűkíthető kereső viszont már úton van. :)
Az írók profiljához ez egy jó ötlet, elraktározzuk későbbre, de addig is lesz új funkció a profiloldali történetlisták rendszerezéséhez is az új Merin. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 február 04 (hétfő), 18:51 
Szárnybontogató

Sziasztok!
Úgy veszem észre, a Merengőn vannak időszakok, mikor egyszerre rengetegen töltenek fel, és ahogy az Adminok fórumán látom, be is vannak vele havazva rendesen, pláne, ha mondjuk vizsgaidőszak van, vagy ilyesmi, és a feltöltők írnak, hogy megvan-e a sztori, mert eltelt az a bűvös 3 nap. A kérdésem, nem-e gondoltatok arra, hogy ezekre a bezsúfolódó napokra "beugró" Adminokat is "alkalmaznátok", akik segítenének nektek? Persze szigorúan csak a sztoriár felszámolásának idejére.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 10 (csütörtök), 17:05 
Könyvmoly

Sziasztok!
Egy furcsa kérdésem (félelmem) lenne az új oldallal kapcsolatban.
Nézegettem az új feltöltések között, és összességében is a történeteket, és azt vettem észre, hogy egyre kevesebb a Harry Potter univerzumba tartozó, és kezdi átvenni a a PD a hatalmat. Ha új Merengő megnyitja a kapuit, akkor marad az alapja a HP vagy inkább átbillen fanfiction oldalba? :-S

Ami nekem tetszene az új keresővel kapcsolatban, és szerintem hasznos is lenne, ha be lehetne állítani főszereplőt, aki alapján történetre lehet szűrni. (Most úgy próbálkozom, hogy szűkítem a "leírásra" és úgy keresek rá szereplő nevére, de ez nem mindig vezet célra.)

Illetve, ami még felötlött bennem az az, hogy az írók profilján nem csak abc sorrendbe lennének a történetek, hanem lehetne választani kategória, hossz, megjelenés dátuma alapján is.

És még egyen gondolkoztam, mert sokszor van, hogy ha kritikát írok, és jön rá válasz, akkor abban felmerül olyan, dolog (a ficcel kapcsolatban!), amire reagálnék még, és jó lenne, ha ugyan az alatt a hozzászólás alatt lehetne rá visszaírni. Persze ennek megvan az offolás veszélye tudom... :-<

Bocsánat, ha már voltak az ötletek, és előre is köszönöm a kérdésre a választ!
:-h

Clarey

- Of what did she succumb?
- I drove a stake through her heart and cut off her head.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Topickérő
HozzászólásElküldve: 2013 január 03 (csütörtök), 16:35 
Írópalánta

Lilyana írta:
Halenka írta:

Weboldalnak ajánlom az eoldalt, vagy a Gportált!!!! Azok jók!!De ti tudjátokXDDD Nem akarok beleszólni :wink: . De a blogspot is szuper, csak blognakXOXO.

Nos, ez kicsit másként működik, a Merit nem lehetne ezeken működtetni, épp ezért tart ennyi ideig a készítése, de köszönjük a javaslatot. :)

:) Várom a weboldalt mindenesetre :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Halenka 2013 január 29 (kedd), 18:23-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 03 (csütörtök), 16:26 
Ó-nagy-admin "backstage"

Halenka írta:

Weboldalnak ajánlom az eoldalt, vagy a Gportált!!!! Azok jók!!De ti tudjátokXDDD Nem akarok beleszólni :wink: . De a blogspot is szuper, csak blognakXOXO.

Nos, ez kicsit másként működik, a Merit nem lehetne ezeken működtetni, épp ezért tart ennyi ideig a készítése, de köszönjük a javaslatot. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 03 (csütörtök), 15:52 
Írópalánta

Lilyana írta:
Halenka írta:
fuhúúú, arra gondoltam, hogy biztos van itt köztünk pár számítógépes zseni, aki össze tudna hozni ilyen király fanficos netes játékokat. Pl: kvízek, stb...

És, a regisztrált felhasználók esetében tök poén lenne különböző színű háttér a Merin, hogy lehessen választani vagy ilyesmi. Ezt is biztos meg lehetne oldani. Tudjátok, a dizájn marad, meg minden és csak a színt lehet kiválasztani.

És esetleg egy fanfic weboldal? Vagy blog? Tudjátok, bár lehet, hogy van már ilyen, csak én nem bukkantam még ráXDDD
Így nem csak egy facebook oldal lenne:O

http://www.xirtalleb.blogspot.hu

Nos, ha kész az új weboldalunk, akkor lesz majd pár meglepetésünk a regisztrált felhasználók számára. ;;)
A kvízek és a többi nem rossz ötlet, csak hogy tudtommal nem nagyon vannak számítógépes zsenik a környékünkön. De ha te tudsz ilyenekről, szólj nekik, hogy keressenek meg minket nyugodtan, munkát szerintem mindig tudunk kiadni nekik. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 január 03 (csütörtök), 15:45 
Írópalánta

Tigi írta:
Az jutott eszembe, hogy nem lehetne az új Merengőn ugyanúgy profilképe a felhasználóknak, mint a fórumon? Mondjuk például megjelenhetne az ember képe, amikor kritikát ír valakinek. Nem akarok telhetetlen lenni persze :)

Ez szerintem szuper ötlet! :-) :-D :-D :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 december 27 (csütörtök), 15:43 
Írópalánta

Üdvözletem!
Ugyebár rengeteg fanficos jár a fórumra, és küld privi üzit a másiknak, vagy írkál hozzászólást. De a barátok számára ki lehetne alakítani chat-et, vagy valami csevegőt. Így könnyebb lenne "beszélgetni", és esetleg még népesebb is lehetne a fórum. A facebookra is sokan járnak, és ott is lehet, ez igaz, de milyen buli lenne már (SZERINTEM), ha itt is készítenének ilyesmit. :)

mod. szerk.

Sok fic leírásához írják az írók, hogy ehhez leginkább XY zene illene. És végül is? Miért ne?
A ficekhez biztos szívesen hallgatnak zenét az olvasók (tisztelet a kivételnekXD), és lehetne hozzájuk zenét kapcsolni, vagy, aki akarja, a saját "ficzenéjét" is hozzá kapcsolhatná, ami direkt a fichez készült. Aki meg nem szeretne zenét hallgatni, annak valami "zene kikapcsolása" lehetőséget adni, és így tényleg csak az hallja a zenét, aki akarja :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 19 (hétfő), 14:05 
Írópalánta

Sziasztok!
Talán butaságnak hangzik, de olyan ötletem is lenne, hogy egyes történeteknek borítót csinálni. És ezt is csak annak, aki akar, hogy itt a története mellett egy aprócska képen a borító is rajta legyen, amit, ha valaki rákattint, ki lehet nagyítani. És ezt is úgy gondoltam, mint a béták. A jó rajzolók felajánlhatják, hogy az írói leírás alapján megrajzolják a borítót. Szerintem tök vagány lenne:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 12 (hétfő), 21:28 
Ó-nagy-admin "backstage"

Halenka írta:
fuhúúú, arra gondoltam, hogy biztos van itt köztünk pár számítógépes zseni, aki össze tudna hozni ilyen király fanficos netes játékokat. Pl: kvízek, stb...

És, a regisztrált felhasználók esetében tök poén lenne különböző színű háttér a Merin, hogy lehessen választani vagy ilyesmi. Ezt is biztos meg lehetne oldani. Tudjátok, a dizájn marad, meg minden és csak a színt lehet kiválasztani.

És esetleg egy fanfic weboldal? Vagy blog? Tudjátok, bár lehet, hogy van már ilyen, csak én nem bukkantam még ráXDDD

http://www.xirtalleb.blogspot.hu

Nos, ha kész az új weboldalunk, akkor lesz majd pár meglepetésünk a regisztrált felhasználók számára. ;;)
A kvízek és a többi nem rossz ötlet, csak hogy tudtommal nem nagyon vannak számítógépes zsenik a környékünkön. De ha te tudsz ilyenekről, szólj nekik, hogy keressenek meg minket nyugodtan, munkát szerintem mindig tudunk kiadni nekik. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 12 (hétfő), 21:07 
Írópalánta

www.xirtalleb.blogspot.hu

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 12 (hétfő), 16:17 
Billentyűzetgyilkos

Lilyana írta:
A kategóriákat egyszerre fogjuk megnyitni, esetleg nagykategóriánként bontva. A többit pedig majd egyszerre, mivel komplett az egész Merengő kerül majd lecserélésre. Erről viszont még fogunk hírt írni. :)

Okéoké, köszönöm :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 12 (hétfő), 16:06 
Ó-nagy-admin "backstage"

Eddy_ írta:
Lilyana írta:
Ehhem, egyelőre nem volt ilyesmiről szó. X'D Annak örülnénk először, ha már kész lennénk.
De egyébként az ember a kedvenceire már csak emlékszik, nem?

Hát, nekem van három éves kedvenc is, és még a címére sem emlékeztem, amikor a napokban nézegettem őket :mrgreen:
Mikorra várható egyébként, hogy már mi is lássuk az újításokat? :) Minden egyszerre lesz, egyik napról a másikra, vagy apránként hozzátok őket?

A kategóriákat egyszerre fogjuk megnyitni, esetleg nagykategóriánként bontva. A többit pedig majd egyszerre, mivel komplett az egész Merengő kerül majd lecserélésre. Erről viszont még fogunk hírt írni. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 12 (hétfő), 15:08 
Billentyűzetgyilkos

Lilyana írta:
Ehhem, egyelőre nem volt ilyesmiről szó. X'D Annak örülnénk először, ha már kész lennénk.

Hát, nekem van három éves kedvenc is, és még a címére sem emlékeztem, amikor a napokban nézegettem őket :mrgreen:
Mikorra várható egyébként, hogy már mi is lássuk az újításokat? :) Minden egyszerre lesz, egyik napról a másikra, vagy apránként hozzátok őket?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 12 (hétfő), 14:44 
Ó-nagy-admin "backstage"

Eddy_ írta:
És a kedvencek közötti szűkítés kategóriák/szereplők/stb. szerint, mint a szimpla keresésnél? Ilyesmi lehetséges? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 12 (hétfő), 14:30 
Billentyűzetgyilkos

És a kedvencek közötti szűkítés kategóriák/szereplők/stb. szerint, mint a szimpla keresésnél? Ilyesmi lehetséges? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 08 (csütörtök), 17:48 
Fanficbúvár

Szuper :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 08 (csütörtök), 17:41 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tigi írta:
Az jutott eszembe, hogy nem lehetne az új Merengőn ugyanúgy profilképe a felhasználóknak, mint a fórumon? Mondjuk például megjelenhetne az ember képe, amikor kritikát ír valakinek. Nem akarok telhetetlen lenni persze :)

Lesz ilyen. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 08 (csütörtök), 14:21 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 05 (hétfő), 17:39 
Billentyűzetgyilkos

Lilyana írta:
Jól látod, és sajnos jelenleg csak egyetlen ellenszert tudok ajánlani: mielőtt belevágsz a kiszemelt sztoriba, nézd meg az adatlapját. ;)

Jobb híján ezt szoktam csinálni :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 november 03 (szombat), 23:38 
Ó-nagy-admin "backstage"

Eddy_ írta:
Sziasztok!

Előre is bocsánat, ha már kérdezték volna :oops:

Jól látom, hogy nem lehetséges azt bejelölni a keresésnél, hogy csak befejezett történeteket dobjon ki? Eddig nem igazán használtam a keresést, illetve mindig felhasználóra kerestem, nem kategória szerint, úgyhogy még nem is tűnt ez fel.

Lehet ezzel kezdeni valamit? Olyan rossz, amikor elkezdek olvasni egy ígéretesnek tűnő tizen-huszon-harminc fejezetes történetet, és amikor a végére érek, akkor nézem meg a főoldalán, hogy jaaa 2010 óta nem volt frissítve, szóval esélyem sincs, hogy esetleg később befejezzék :((

Jól látod, és sajnos jelenleg csak egyetlen ellenszert tudok ajánlani: mielőtt belevágsz a kiszemelt sztoriba, nézd meg az adatlapját. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 30 (kedd), 10:31 
Billentyűzetgyilkos

Sziasztok!

Előre is bocsánat, ha már kérdezték volna :oops:

Jól látom, hogy nem lehetséges azt bejelölni a keresésnél, hogy csak befejezett történeteket dobjon ki? Eddig nem igazán használtam a keresést, illetve mindig felhasználóra kerestem, nem kategória szerint, úgyhogy még nem is tűnt ez fel.

Lehet ezzel kezdeni valamit? Olyan rossz, amikor elkezdek olvasni egy ígéretesnek tűnő tizen-huszon-harminc fejezetes történetet, és amikor a végére érek, akkor nézem meg a főoldalán, hogy jaaa 2010 óta nem volt frissítve, szóval esélyem sincs, hogy esetleg később befejezzék :((

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 13 (szombat), 0:02 
Ó-nagy-admin "backstage"

dalamar írta:
Tisztelt Adminok!

Előre is elnézéseteket kérem ha ez a javaslat már elhangzott!
Nem tudom, hogy mennyire kivitelezhető az ha a kereső a történetek hossza alapján is tudna keresni. Mindenesetre szerintem a merengő használók többsége örülne neki.

Kedves dalamar!

Egyelőre ez sajnos nem kivitelezhető a jelenlegi honlapmotorral.
De hogy valami reménykeltőbbet mondjak: a lentebb már emlegetett leendő új rendszerbe már lehet belefér. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 12 (péntek), 17:53 
Zöldfülű

Tisztelt Adminok!

Előre is elnézéseteket kérem ha ez a javaslat már elhangzott!
Nem tudom, hogy mennyire kivitelezhető az ha a kereső a történetek hossza alapján is tudna keresni. Mindenesetre szerintem a merengő használók többsége örülne neki.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 október 10 (szerda), 20:24 
Billentyűzetgyilkos

Lilyana írta:
Szia!

Ez nem csak téged zavar, minket is, de konkrétan nem megoldható a jelenlegi honlappal. Viszont ha elkészül a Merengő jelenleg folyamatban lévő új rendszere, abban már helyben tudsz majd válaszolni. Sajnos erre konkrét időpontot nem tudok mondani, csak annyit, hogy a közeljövőben várható a dolog.

Ó, remek, ezek szerint folyamatban is van :) Köszi a gyors választ :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 506 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra